Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oranje-afvaller reageert razendsnel op keuze Ronald Koeman: ‘Het is zonde’

Laatste update:

Sparta-doelman Nick Olij vindt het jammer dat hij zich maandag niet mag melden in Zeist om zich te bewijzen bij het Nederlands elftal. Dat zegt de 28-jarige keeper vrijdagmiddag voor de camera van ESPN. Hoewel Olij had gehoopt ook bij de definitieve selectie van Oranje te zitten, lijkt het erop dat de nuchtere Haarlemmer wel kan leven met de keuze van bondscoach Ronald Koeman om hem niet op te roepen voor de oefeninterlands met Schotland en Duitsland.

ESPN was vrijdag aanwezig in Rotterdam-West, waardoor Olij direct kon reageren op de selectie van Koeman. “Het is altijd jammer als je niet bij de definitieve selectie zit, maar niet meer dan dat. Het is zonde.”

Olij zat in oktober vorig jaar voor het eerst bij de selectie van Oranje, maar maakte zijn interlanddebuut nog niet. Een maand later koos Koeman voor Bart Verbruggen, Justin Bijlow en Mark Flekken. Ditmaal stond Olij wederom op de voorlopige lijst van de keuzeheer, die echter de voorkeur geeft aan Verbruggen, Flekken en Bizot.

De goalie kan begrip opbrengen voor het besluit van Koeman. “Ik denk niet dat ik in de positie ben dat ik ervan uit kan gaan dat ik zomaar ergens bij zit. Voor mij is het überhaupt een groot compliment dat ik weer in de voorselectie zat. Ik doe er alles aan om bij de definitieve selectie te zitten, maar uiteindelijk zijn er andere keuzes gemaakt”, aldus Olij.

Ook Sparta-trainer Jeroen Rijsdijk kwam met een reactie. “Het is zonde voor hem. Ik denk dat hij heeft aangetoond dat hij bij de beste keepers van Nederland hoort. Iedereen binnen Sparta en verder dan Sparta had het hem gegund.”

De strijdbare Olij geeft zijn dromen van het EK nog niet op. “Dromen mag altijd, maar ik ga niet hardop roepen dat ik ergens bij hoor. Ik blijf mijn ding doen. Alles valt en staat met prestaties op het veld. Dat is het enige waar ik invloed op heb.”

Olij is ook dit seizoen een van de sterkhouders bij Sparta. De jeugdinternational miste nog geen minuut namens de Kasteelheren. Daardoor staat Olij reeds op het hoge aantal van 2.430 speelminuten in het huidige seizoen, verdeeld over 27 optredens in de Eredivisie en TOTO KNVB Beker. 38 keer moest Olij vissen, 6 keer hield hij het Rotterdamse doel schoon.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Laten we AUB normaal doen hier in Nederland zeg. Nick Olij is een leuke open en nuchtere gozer die met alle respect bij Sparta speelt wat al ongeveer 1.5 jaar boven zichzelf uitsteekt en wat kan is maar meer niet.

Dit is wat Van Gaal en dokter professor Hoek hebben gecreerd dat doodnormale keerp van de Eredivsie middenmoot kunnen dromen van Oranje.

15 maart 2024 om 17:02

Als je al 1,5 boven jezelf uitstijgt kun je dan niet gewoon goed keepen? Verder is het niet heel onlogisch want in de top van Nederland keept alleen Bijlow. En in de subtop van het buitenland of hoger helemaal niemand. Het is niet zoals bij de achterhoede dat we bij meerdere topclubs een keeper hebben.

15 maart 2024 om 17:18

Eens dat wij geen topkeepers hebben bij topclubs, wel vind ik dat Flekken het echt heel goed doet dit jaar. Ik kijk niet elke week naar Brentford, maar die doet het daar toch heel goed en houdt ze vaak op de been. Tegen City en Arsenal had het ook zomaar gigantische uitslagen kunne zijn zonder hem.

15 maart 2024 om 17:27

Jammer genoeg slaan de zenuwen toe bij Flekken wanneer hij het doel van Oranje verdedigt.

15 maart 2024 om 17:31

Statistisch gezien is Flekken de allerslechtste keeper in de PL. Goals prevented van -7,1 en per 90 -0,28 ook bijna laatste. Verbruggen scoort beter maar ook niet heel sterk met -1,1 en -0,09 per 90.

15 maart 2024 om 18:13

Tsja, maar hij speelt wel op een stuk hoger niveau dan alle Eredivisie keepers. Hoe dan ook, ik denk dat hij inmiddels bij Koeman wel eerste keus is. Dan kom je uit op zoiets als deze 532

Flekken
De Vrij
Van Dijk
Ake
Dumfries
Reijnders
Koopmeiners
Hartman
Xavi
Gakpo
Memphis
15 maart 2024 om 17:06





Van Gaal is niet de boosdoener, maar het feit dat er sinds Cillessen (dus pakweg tot 2020) er nooit een vaste eerste keeper meer is geweest bij Oranje. Bijlow continu geblesseerd en de overige keepers (flekken, Verbruggen, Bizot, Pasveer en Noppert) werden erbij gehaald vanwege de goede vorm waarin ze verkeerden. En heel eerlijk, dat Noppert 2 jaar geleden werd geselecteerd was eigenlijk logisch, want hij keepte gewoon dat seizoen gewoon fantastisch (dat hij dan weer eerste keeper op het WK werd ging mij dan weer te ver).

Dus het is continu stuivertje wisselen. Wie is er fit, wie is er in vorm? Dat er continu discussie hierover is heeft te maken dat Bijlow nooit fit is. Die jongen had eigenlijk al twee jaar of zelfs meer de vaste keeper van Oranje moeten zijn.

Even opgezocht hoeveel interlands onze keepers hebben gespeeld sinds 2020:
Cillessen (9)
Bijlow (8)
Krul (7)
Flekken (6)
Stekelenburg (5)
Noppert (5)
Verbruggen (4)
Pasveer (2)
Bizot (1)

Van de 47 interlands in de afgelopen 4,5 jaar staat Cillessen nog steeds bovenaan met maar 9 interlands.



15 maart 2024 om 18:10

De rede dat sparta zo hoog stond kwam mede door nick en zijn geweldige reddingen pakte echt punten voor de club. Samen met unnerstall de meest constante keeper van de competitie. Bizot heeft eindelijk naar jaren ook een keer een goede periode en wordt opgeroepen wat eigenlijk niet zou mogen dan volgens jouw redenatie

15 maart 2024 om 18:44



Normaal doen? Olij heeft langer een hoog niveau vast gehouden dan Bijlow, Bijlow mag dromen dat hij 1,5 jaar lang een hoog niveau haalt, een half jaar een hoog niveau halen is voor Bijlow al heel moeilijk.
Dus dan kom je bij Keepers uit als Olij, net zoals Noppert terecht op het wk speelde.
Maar goed professor Weszol weet het natuurlijk beter dan Van Gaal...

ps. Mede door de prestaties van Noppert op het WK toont aan dat Van Gaal gewoon een goede keus had gemaakt. Man keepte een foutloos WK. In tegenstelling tot Bijlow die nog wel eens foutjes maakt of een Flekken die ook regelmatige foutjes maakt in het Nederlands elftal.



Die keepersdiscussie kan weer op gang, waar is Flekken trouwens? Ik zou Bizot nu een kans geven..het is vriendschappelijk

15 maart 2024 om 17:08

Flekken zit er gewoon bij.

15 maart 2024 om 18:23

Ja klopt overheen gekeken

De titel van het artikel matched totaal niet met de inhoud van het artikel. Deze jongen begrijpt het dus wel en wij ook waarom hij geen oproep heeft gekregen.

Verbruggen, Flekken en Bizot zijn ook gewoon betere keepers die ook nog is spelen op een hoger niveau dan Olij. Dus logisch dat hij er niet bij zit. Voor de rest ga ik ervanuit dat het tussen 4 keepers gaat met Bijlow er nog bij.

15 maart 2024 om 17:51

Bizot is geen betere keeper, is een twijfelaar en een zenuwpees. Ik had Olij geselecteerd. Is aantoonbaar beter. Bizot speelt ook niet bij een topclub en was in de Eredivisie ook geen topper.

15 maart 2024 om 18:00

Heb jij bizot wel eens zien spelen in Frankrijk? Vermoedelijk niet want dat je hem absoluut geen twijfelaar en zenuwpees genoemd.

15 maart 2024 om 19:08

Ja ik heb hem wel eens zien spelen. Het is en blijft een show keeper. Duikt op elke bal ook als die recht op hem af komt. Heeft heel weinig ballen klem en ik vind hem nog altijd erg onrustig, zeker bij corners oog hij heel erg onzeker.

Cillessen doet het tegenwoordig weer prima bij NEC, en is in Oranje altijd betrouwbaar geweest. Waarom moet dan zenuwpees Bizot in de Oranje selectie?

15 maart 2024 om 17:47

Bizot doet het gewoon prima al 20 clean sheets in alle competities dit seizoen bij de nummer 2 van de Franse competitie verdient het dus zeker om erbij te zitten

15 maart 2024 om 17:48

Waarom zou je als Cillessen zijnde nog opgeroepen willen worden? Je speelt bijna alles in de kwalificatie en loodst je land naar een eindtoernooi, om vervolgens niet opgeroepen te worden voor het eindtoernooi omdat je 'niet goed in de groep ligt'. Er is echt karaktermoord op die gozer gepleegd.

Het is heel simpel, de beste keeper op dit moment is Bizot.
Ik ga er ook vanuit dat dit onze eerste keeper zal zijn want beter wordt het niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren