Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nick Olij wijst Champions League-deelnemer af: ‘Voor mij geen optie’

Laatste update:

Nick Olij vertrekt deze winter niet naar FC Kopenhagen, zo bevestigt de doelman in een interview met ESPN. De Deense topclub had de 28-jarige keeper graag overgenomen van Sparta, maar de Haarlemmer ziet een overstap naar de Superligaen nu niet zitten. Olij wil de concurrentiestrijd met eerste doelman Kamil Grabara niet aangaan.

“Ik heb wel met ze gesproken, maar hun eerste keeper zit er nog dus dat is voor mij geen optie”, aldus Olij. “Ik heb op dit moment een goede leeftijd om te blijven spelen, dus dan is het zonde om op de bank te gaan zitten.” Bij Sparta ligt de voormalig jeugdinternational nog tot medio 2026 vast.

Kopenhagen is nog altijd actief in de Champions League. In de achtste finales wacht een tweeluik met titelverdediger Manchester City. Ook doet de Deense topclub nog mee om de landstitel. Toch prefereert Olij de positie die hij heeft bij de nummer acht van de Eredivisie.

Naast Kopenhagen hebben diverse clubs zich gemeld voor Olij. “Er zijn een aantal dingen voorbijgekomen. We zijn op dit moment heel goed onze keuzes aan het afwegen. Uiteindelijk gaan we de goede keuze maken. Of dat nu is of in de zomer weet ik nog niet, maar we gaan zien wat er gaat gebeuren.”

Olij heeft voor zichzelf een belangrijk doel opgesteld: hij wil met het Nederlands elftal naar het EK in Duitsland. “Ik heb nu een paar keer bij de voorselectie gezeten en ben er een keer bij geweest.”

Je wil de keuze van de bondscoach gewoon heel moeilijk maken. Ik denk dat als je op een hoger niveau speelt, dat je die keuze dan moeilijker maakt. Als dat niet gebeurt, blijf ik mijn stinkende best doen bij Sparta.”

Olij speelde tot dusver enkel nog in Nederland. De doelman wist niet door te breken bij AZ, dat hem tussendoor nog stalde bij TOP Oss. Bij NAC Breda groeide Olij uit tot een van de beste keepers van de Keuken Kampioen Divisie, waarna hij de overstap maakte naar Sparta. Zijn huidige marktwaarde wordt door Transfermarkt getaxeerd op 4 miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

lijkt me ook niet slim inderdaad, kan altijd nog in de zomer gaan wanneer die grabara naar wolfsburg vertrekt.
sowieso heb ik met koeman en zijn clubje altijd het idee dat ze vooral de eredivisie in de gaten houden... dus keep je nu nog lekker half jaartje bij sparta in de kijker voor het EK.

Groot gelijk, van eerste keeper bij Sparta naar tweede keeper bij Kopenhagen in de Superligaen is nou niet echt een stap omhoog.
Vind hem meer passen bij een hoogvlieger in de Championship als eerste keeper, past bij zijn karakter en zal het daar ook goed doen.

25 januari 2024 om 17:15

Leicester zou een mooie stap zijn. De keepers daar zijn in mijn ogen van mindere kwaliteit

25 januari 2024 om 18:04

Kopenhagen staat gewoon in de knockout fase van de CL. Sparta daarentegen...

25 januari 2024 om 20:35

Hercules staat in de achtste finale van de KNVB beker, Sparta daarentegen....
Volgens jouw redenering zou Hercules beter passen dan Sparta.
Zoals ik aangeef is de Superligaen niet echt een stap omhoog, zeker niet als je dan ook nog tweede keeper zou zijn daar.

Misschien iets voor Ajax als rulli nog weg gaat

25 januari 2024 om 16:59

Dan kan hij beter naar Kopenhagen gaan om 2e keeper te worden dan naar Ajax om 2e keeper te worden. Maar hij wil geen reserve zijn. Dus het is misschien wel iets voor Ajax,maar dat wil Olij niet

25 januari 2024 om 20:17

Waarom kan je beter 2e keeper bij Kopenhagen worden dan bij Ajax? Volgens mij is echt wel bewezen dat spelers van Ajax makkelijker in oranje komen. Denk daarnaast ook dat je bij Ajax meer verdiend. Voor spelers bij Kopenhagen is Ajax iig een stap omhoog. Wellicht in de huidige vorm wat minder, maar verwacht toch wel dat Ajax weer in de top komt.

26 januari 2024 om 09:16

Omdat hij dan dit seizoen en volgend seizoen in elk geval nog C.L meemaakt vanaf de bank

Dit is dus wat Van Gaal en professor Hoek hebben gecreerd met het selecteren van Noppert vorig jaar. Nick Olij die serieus zichzelf ten doel stelt om met het EK mee te gaan. Een keerp van Sparta wat eigenlijk al 2 seizoenen redelijk boven zichzelf uitsteekt met een keeper die pas 1.5 jaar Eredivisie ervaring. Het moet echt niet gekker worden zeg.
Lijkt me dat Bijlow nummer 1 is met Flekken 2 nummer in iedergeval.

25 januari 2024 om 17:08

Het lijkt me dat we Bijlow helemaal niet meenemen, want je hebt er de helft van de tijd niets aan. Verbruggen 1, Flekken 2 en Olij 3.

Verder moet je als 28 jarige keeper geen genoegen nemen als tweede keeper, ook al is het bij een CL-deelnemer. Dat kan altijd later nog.

25 januari 2024 om 17:25

Als die helft nou precies niet tijdens het EK valt, is Bijlow gewoon je eerste keeper

25 januari 2024 om 17:11

Hoewel je gelijk hebt met Noppert, moet je je ook niet blindstaren op de club. Ik vind Bijlow helemaal niet zo goed hoewel die bij Feyenoord speelt. Beetje het eeuwige talent dat alleen minder minder wordt. Ik denk dat Olij de beste optie is op het moment. Met Verbruggen voor in de toekomst. Ook zou ik misschien een poging wagen om Unnerstall over te halen haha. Al is het voor een Krul rol

25 januari 2024 om 20:19

Waarom maakt het uit waar hij speelt? Olij is gewoon goed in vorm dat moet toch het belangrijkste zijn ik vind dat hij boven zichzelf uitsteekt wat raar, want waarop baseer je dat dit niet zijn niveau kan zijn? Je kan toch gewoon op die leeftijd wel groeien. Ik ben zelf helemaal geen fan van Bijlow. Die is zo zeker helemaal niet.

25 januari 2024 om 22:13

Wat een onzin. Olij speelt gewoon al jaren sterk, ook nu weer een belangrijke reden dat Sparta linkerrij staat. De geroemde Bijlow doet het sowieso niet beter hoor, buiten dat hij zo blessure gevoelig is.

Goeie keeper voor AZ en een goeie vervolg stap voor hem. AZ heeft een nieuwe keeper nodig.

25 januari 2024 om 20:30

grappig genoeg was matthew ryan vertrokken bij kopenhagen omdat die grabara daar 1e doelman werd. En volgens mij ook omdat er een relletje was tussen die twee tijdens het wk, waar ryan een blunder maakte en die grabara daar een grap over maakte op twitter (terwijl ze dus nog teamgenoten waren bij kopenhagen)

26 januari 2024 om 12:35

Ja inderdaad. Dat vind ik wel een grappig verhaal. Olij moet dus niet naar die club gaan om daar 2e keeper te worden maar iets anders zoeken

Die keeper van Kopenhagen is dit seizoen op weg naar een grote topclub. Hij is wel een megatalent en Olij had hem volgend seizoen zeker vervangen. Hele domme keuze van Olij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren