‘Een pijnlijke dreun voor Marc Overmars en de scouting van Ajax’

Vrijdag, 11 januari 2019 om

Club América en Real Betis maakten donderdagavond de transfer van Diego Lainez naar Zuid-Spanje wereldkundig. De pas achttienjarige aanvaller viel uiteindelijk voor de avances van Real Betis, mede op aandringen van landgenoot Andrés Guardado. Een hard gelag voor het eveneens bijzonder geïnteresseerde Ajax, dat óók een akkoord met Club América over een transfersom van vijftien miljoen euro voor de Mexicaan had.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

161 reacties (laatste reactie door bossie)

Sorry dat ik het zeg, maar ik kan niet anders concluderen dat het getreuzel vanuit onze kant een transfer kost. Je geeft een andere club de kans om er tussen te komen. Lainez heeft notabene zelf een paar weken terug geroepen dolgraag naar Ajax te willen.

Als je een speler anderhalf jaar volgt, uiteindelijk een topbedrag van 15 miljoen biedt maar eerst uitgebreid onderhandelt over het verschil van een paar miljoen en daardoor een club er tussen laat komen, dan kan je niet zeggen dat dit Marc zijn beste onderhandeling is. Het is niet zo dat Ajax niet wilde betalen echter pas toen Sevilla ook kwam aanzetten ging de portemonnee open voor de laatste miljoenen. Marc heeft gegokt en verloren.

11 januari 2019 om 08:07

Het is ook gewoon getreuzel. Het gaat niet alleen om de clubs onderling. Het gaat er ook om wat voor gevoel je zo'n speler geeft. Hij moet er een warm gevoel aan over houden... Ik heb t gevoel dat dat niet echt gebeurd is.

11 januari 2019 om 08:11

Dit is een Mexicaanse jongen die in Spanje de taal spreekt, met landgenoten te maken krijgt en een redelijk vergelijkbaar klimaat komt. Daar kun je soms weinig tegen doen.

11 januari 2019 om 08:29

Als je vorige week gewoon 15 miljoen neergelegd had, had je hem gewoon binnen gehad, of hij nu spaans spreekt, het vriest en dat de tempel Van chichen itza is ingestort, maakt dan geen reet meer uit. Ajax heeft niet adequaat gehandeld en mist daardoor het talent dat ze wilden hebben. Het is overigens van de gekke als ze neres nu behouden, omdat ze lainez misten. Als je daadwerkelijk 43 mln kan krijgen moet je dat hoe dan ook doen. Dat is een bedrag wat bedrijfsmatig onverantwoord is te weigeren

11 januari 2019 om 08:32

@stokie, hoe kom je aan deze wijsheid? Ajax moet dus niet meer onderhandelen maar meteen 15 miljoen neerleggen en jij denkt dat deze Mexicaanse club dan toehapt en niet wacht of er andere gegadigden zijn? Lekker naïeve reactie zeg.

Mooiste is nog dat er helemaal nog niet duidelijk is hoeveel Betis nu echt heeft betaald. Stel ze hebben wel 17 miljoen betaald met een door verkooppercentage van 25%? Dat heet onderhandelen en is geen alleen recht voor Ajax.

11 januari 2019 om 08:58

Vorige week was het bedrag dus geen 43 miljoen en als lainez toen was gekomen hadden de Chinezen er never 43 miljoen van gemaakt. Daarnaast moet jij jezelf afvragen of Ajax er sportief op vooruit was gegaan indien neres werd ingeruild voor lainez wiens rendement laag is. Nu behoud je neres en kun je hem in de zomer alsnog verkopen. Tenminste als hij zo graag weg wilt.

11 januari 2019 om 09:00

@Stokie, Dat wordt altijd direct geroepen, maar daar ben ik zelf niet zo zeker van. Clubs, maar ook zaakwaarnemers zullen altijd het onderste uit de kan willen halen. En terecht. Misschien heeft de zaakwaarnemer zijn cliënt wel Betis aangeboden? Dan kun je Ajax verwijten dat ze geen 35 miljoen hebben geboden, maar als die jongen liever niet naar Betis gaat is dat een keuze die wij moeten respecteren. '' verlies '' nemen en op naar de volgende.

11 januari 2019 om 10:42

@stokie10, weet je wat ook bedrijfsmatig onverantwoord is? Een van de beste spelers van je selectie (en zeker de beste wissel) laten gaan terwijl je nog maar vier maanden hoeft te voetballen en meedoet voor de titel, beker en in de CL. Wat een ongelofelijk kortzichtige gedachtegang van je.

11 januari 2019 om 11:07

Co

"weet je wat ook bedrijfsmatig onverantwoord is? Een van de beste spelers van je selectie (en zeker de beste wissel) laten gaan terwijl je nog maar vier maanden hoeft te voetballen en meedoet voor de titel, beker en in de Cl."

Jij hebt het over sportieve zaken. Stokie heeft gewoon een hard punt, als je het puur zakelijk bekijkt, als jij als bedrijf nu deze deal kunt doen voor 43 miljoen voor de nummer twaalf van je selectie (die daar niet tevreden over is) in de wetenschap dat je sportieve succes niet afhankelijk is van specifiek deze speler (en dat is hij ook niet, anders was hij geen 12e man, maar 1e of 2e man, als je begrijpt wat ik bedoel) dan is het niet verantwoord om deze deal te laten lopen.

En ja, ik snap best waar jouw opmerking vandaan komt. En ja, met een selectie waarin je Wober behoudt en Neres ook en daar bovendien nog extra spelers bij aantrekt (magallan) dan heb je altijd meer keuzes en meer opties plus dekking bij blessures en schorsingen. Daarin heb je, uiteraard, ook gelijk. Maar uiteindelijk verkondig jij dan het supportersstandpunt. En supporters hoeven geen bedrijfsmatige beslissingen te maken, noch af te wegen hoe ze met ontevreden spelers omgaan en dus rekening te houden met álle belangen die spelen. Die kijken puur naar het sportieve belang van de club, op korte termijn. Maar ik neem aan dat jij ook wel snapt dat Overmars en Sar zich niet alleen bezig houden met sentimenten. Die hebben een club te runnen.

In bredere zin zou je je dus in dit geval kunnen afvragen wie hier nou precies 'kortzichtig' is.

11 januari 2019 om 11:36

@constant Kante, inhoudelijk heb je gelijk maar je kan het bedrijfsmatige belang simpelweg niet scheiden van het sportieve belang, althans niet volledig. Punten pakken in de CL levert veel op, het kampioenschap maakt de kans op CL volgend jaar groter en dus meer inkomsten etc etc etc.

Het is daarom een beetje kunstmatig om alleen naar het bedrag te kijken en dat dan een bedrijfsmatige afweging te noemen. Puur en alleen zo'n afweging zal ook niemand maken bij Ajax.

In dat opzicht vind ik het kortzichtig.

Edit: Wober, en in mindere mate Neres, maken Ajax vooral in de breedte zeer sterk tov bijv Psv. Ik denk dat de kracht van Ajax deels daar ligt en dus is het van belang dat nog even vier maanden zo te houden.

11 januari 2019 om 11:50

Maar goed dat jij geen bedrijf runt. Als je ooit de kans krijgt, zou je voor een hedgefund moeten kijken, die denken ook zo korte termijn. Verschil tussen 1e en 2e plek is, is een seizoenstart van een maand later. Een maand maakte het verschil tussen uiteindelijk ruim 20 miljoen voor Blind of max 15 (denk zelf eerder 12) miljoen voor Blind. Directe keiharde pegels, die net zo veel invloed hebben op je financiële situatie als de 43 miljoen van Neres. Sterker nog met de mega uitloop die Ajax komende zomer staat te wachten, is die extra maand van groot belang. Een maand langer, een stuk minder druk en dus niet overal de eerste de beste vraagprijs betalen, zodat de speler er maar meteen is omdat de belangrijkste wedstrijden van het seizoen voor de boeg staan. Ook je onderhandelingspositie zelf is sterker. Ja we zitten in de 3e voorronde CL of we zitten in de playoff ronde CL. Dat is al een mega verschil, de laatste is namelijk gegarandeerd Europees voetbal. Die 12e man heeft dus een grote financiële impact. Misschien wel groter dan die 20 miljoen winst die je nu pakt.

11 januari 2019 om 11:50

" inhoudelijk heb je gelijk maar je kan het bedrijfsmatige belang simpelweg niet scheiden van het sportieve belang, althans niet volledig. Punten pakken in de CL levert veel op, het kampioenschap maakt de kans op CL volgend jaar groter en dus meer inkomsten etc etc etc."

Absoluut. Laat dat duidelijk zijn, je punt hier is echt wel valide. 43 miljoen is altijd minder dan die 60 miljoen+ die een succesvol CL seizoen je kan opleveren natuurlijk. In die zin grijpen de invalshoeken op elkaar in.

Als restpunt zou ik dan nog willen wijzen op het 'beter één vogel in de hand'-argument.

Tuurlijk zou je zelfs ook nog hier kunnen redeneren: 'als we Neres nog even vasthouden, hij straks in Bernabeu met twee fabuleuze goals furore gaat maken tegen Real én Ajax ook nog met een goal de halve finales in schiet (even gewoon net doen alsof in voetbal alles kan, en dús is dat ook voor Ajax gewoon mogelijk), dan zou je niet alleen het duo De Ligt/de Jong voor een astronomisch bedrag kunnen verkopen maar dan is Neres wellicht ook ineens 60 miljoen waard. Maar, voetbal is tegenwoordig heel erg onderworpen aan de waan van de dag. Want die potentiële 60 miljoen kan in de zomer ook zomaar 25 miljoen, of minder nog, zijn. Erger nog, zie het drama rond Nouri, het kon ook zomaar ineens niks zijn. Uiteraard geldt dit niet alleen voor Ajax, als Lozano nu in zijn thuisland een ongeval overkomt (misschien heb je gehoord wat er met Sjinkie Knecht gebeurd is), verdampen de tientallen miljoenen die PSV zou gaan toucheren ook ter plekke.

Dus in risicomanagement zou je dan deze 43 mljoen, die boven zijn actuele marktwaarde ligt, zeker moeten nemen. Je koopt je risico van verlies af en je geeft dan de potentiele waardevermeerdering nu prijs.

Maar enfin, je punt is helder, je dient alle belangen af te wegen en mee te nemen. Ik zou het echter wel weten. Als ik naar deze selectie van Ajax kijk zou ik niet weten waarom je hiermee niet kampioen kunt worden als Neres vertrekt. Je hebt op de vleugels al ongeveer de twee beste spelers van de eredivisie lopen!! En de consensus lijkt te zijn dat wat Ajax daarachter heeft lopen het niveau van jong Ajax heeft. Maar dat gaat mij effe wat te ver. Labyad en zelfs Cerny zijn natuurlijk geen KKD spelers, maar uitstekende vervangers om Ajax naar de titel te leiden. En Ajax heeft voor het eerst sinds tijden ook echt een collectief in het veld staan. Dus die individuele kwaliteiten zijn, dankzij Eth, gewoon veel minder belangrijk geworden. Scoort Tadic niet, dan doet Vdbeek dat wel. En als Huntelaar niet scoort dan doet Ziyech dat wel en anders maakt Schone er wel eentje.

11 januari 2019 om 11:53

ninjakai

"maar goed dat jij geen bedrijf runt. Als je ooit de kans krijgt, zou je voor een hedgefund moeten kijken, die denken ook zo korte termijn."

Voordat ik inhoudelijk reageer, heb je dit tegen mij of tegen Stokie? Want ik heb wel degelijk een bedrijf gerund. Vijf jaar lang. Al was dat geen voetbalbedrijf dat geef ik grif toe.

11 januari 2019 om 11:55

Over je laatste stukje, de twee beste vleugelspelers komen op het middenveld ook goed tot hun recht en Tadic zelfs ook in de spits soms. Die positie/linie wisselingen vind ik óók de kracht van dit team en de mogelijkheden worden wel beperkt door een eventueel vertrek van Neres. Daarnaast heb je in dit team niet of nauwelijks echte vleugelspelers die diepte in het spel brengen. Je noemt Labyad en Cerny. Labyad is een prima invaller maar Cerny moet t nog steeds laten zien en is er heel lang uit geweest. Van beiden kan ik moeilijk zeggen dat ik het 'uitstekende vervangers' vind.

11 januari 2019 om 12:08

Comokum

"die positie/linie wisselingen vind ik óók de kracht van dit team en de mogelijkheden worden wel beperkt door een eventueel vertrek van Neres. "

Mmmmmh, en wederom kom je met een goed, dit keer speltechnisch, tegenargument, haha!

Want je punt snijdt hout, die variant van Vitesse uit en, meen ik Bayern uit, met een viertal voorop en Neres als nummer tien (of links voorin) waarin de spelers veel vrijheid hebben om van posiites te wisselen is, was verrassend en werkte goed. Maar, denk dat je ook wel inziet dat die variant echt alleen werkt in lastige uitwedstrijden, in de verwachting dat de tegenstander meer aan de bal is. Als Ajax zelf het spel wil maken, komt deze variant niet in beeld. Althans, het is in mijn ogen vooral een voorbeeld van hoe EtH flexibel kan omgaan met tactieken en zich uitstekend kan instellen op de tegenstander. Maar EtH heeft toch, in de eredivisie, vooral gekozen (laatste maanden) voor de versie van Tadic en Ziych op de vleugels en Vdbeek als nummer tien, met Neres op de bank.

Akkoord, jouw optie is nu een optie en niet meer als je hem wegdoet (want inderdaad Ajax heeft geen vleugelspelers met diepte zolang Bandé niet inzetbaar is, maar ik schat in dat Ajax nog maar een enkele wedstrijd speelt waar die variant echt nodig is. In de CL. En mijn punt is dat het gaat om het landskampioenschap. Goed beschouwd, ik denk niet dat Ajax de CL gaat winnen namelijk, is dat hét doel, na vier jaar zonder prijs. Ook financieel is dat het belangrijkste, vanwege CL deelname komend seizoen. In dát licht bezien zit je met Labyad en Cerny echt in een dubbele bezetting op de vleugels. Ruim voldoende voor de titel in mijn ogen.

Uiteraard kunnen we daarover van mening verschillen. Maar doorvoor zitten we ook hier op een discussiesite!

11 januari 2019 om 12:17

@constant Kante, ik ben het volstrekt niet met je eens. De bedrijfsmatige afweging die je moet maken is dat je gegarandeerd 43 miljoen kunt ontvangen nu, tegenover een grotere kans dat je een maand later mag beginnen (met alle voordelen die daarbij horen). Hoeveel groter die kans is, kan niemand inschatten. Daarbij loop je een extra risico dat Neres nauwelijks meer aan spelen toe komt en er in de zomer nog maar 30 miljoen betaald wordt voor hem.

Als je dan nog kiest om Neres te behouden en de 43 miljoen te weigeren, dan ben je niet bezig met een gezonde toekomstvisie, maar ben je puur aan het gokken/speculeren. En we weten allemaal hoe dat uit kan pakken. Je kunt er heel veel mee winnen, maar ook heel veel mee verliezen. Recente voorbeelden waar dit flink is misgegaan zijn Dolberg en Fischer. Dolberg had voor 40 miljoen verkocht kunnen worden, maar werd aan zijn contact gehouden, raakte geblesseerd en heeft sindsdien zijn oude niveau niet meer gehaald. Fischer werd door alle topclubs begeerd, er werd een recordbedrag voor hem geboden, er werd alles aan gedaan om te behouden en na blessures en vormcrisis is hij voor 5 miljoen vertrokken.

Volgens mij zou Ajax er heel goed aan doen om Neres voor een dergelijk bedrag te laten vertrekken (met pijn in het hart) en de helft van dat bedrag te investeren in een nieuwe vleugelspeler.

11 januari 2019 om 12:45

"En de helft te investeren in een nieuwe buitenspeler" Dat is ook wel heel kort door de bocht he, moet er ten 1e iemand beschikbaar zijn, ten 2e zal hij zich vervolgens nog moeten aanpassen en zich in het team moeten knokken, het is niet dat je "zomaar" eventjes een waardige vervanger ophaalt voor de helft van het bedrag, dat zie je helaas nu ook met Lainez

11 januari 2019 om 12:48

remco

"@constant Kante, ik ben het volstrekt niet met je eens."

"volgens mij zou Ajax er heel goed aan doen om Neres voor een dergelijk bedrag te laten vertrekken (met pijn in het hart)"

Eh, dan ben je het volgens mij dus volstrekt eens met mij! Tenzij ik me vergis natuurlijk, want ik pleit natuurlijk voor het direct verkopen van Neres, voor dit bedrag.


11 januari 2019 om 12:51

@remcob, je belicht de zaak wel heel eenzijdig. 'puur speculeren' is gewoon niet waar. Als je 43 miljoen weigert om de juiste redenen, bijv dat je geen waardige vervanger kan vinden, de selectie in breedte minder sterk wordt en je daardoor eventuele toekomstige CL inkomsten kan mislopen dan is dat een solide afweging, geen speculatie.

Overigens is dat Dolberg verhaal gewoon niet waar. Dat hardnekkige gerucht blijft hier maar terugkomen.

11 januari 2019 om 13:02

Volgens mij vergeten jullie nog iets..... natuurlijk zou Neres straks (indirect) meer of minder waard kunnen zijn.... vraag is echter zelfs als het financieel ongunstiger uitpakt om Neres nu vast te houden.... wat kost het Ajax dan werkelijk? Oftewel wat schiet Ajax op met een verkoop? Ajax krijgt straks flink wat inkomsten. Moeten al spelers gaan vervangen. Wellicht hou je gewoon liever Neres en verkoop je hem helemaal niet! Of hij die 43 milj waard is of niet doet er dan minder toe.

11 januari 2019 om 08:21

@flepper

Quote: "sorry dat ik het zeg, maar ik kan niet anders concluderen dat het getreuzel vanuit onze kant een transfer kost. Je geeft een andere club de kans om er tussen te komen. Lainez heeft notabene zelf een paar weken terug geroepen dolgraag naar Ajax te willen".

Leg mij eens uit wat jouw conclusie dat het afketsen van de Laniez transfer het gevolg is van getreuzel, waard is als je op geen enkele manier bij de onderhandelingen betrokken bent geweest?

11 januari 2019 om 08:29

Je moet ook niet alles geloven wat er geschreven wordt en je moet het ook in de juiste context zien. Hij kan best gezegd hebben dat hij graag naar Ajax wilden. Maar had bv PSV concrete belangstelling getoond en men had gevraagd of hij graag naar PSV wilden had hij dat ook gezegd, dus ja. Ajax moet zijn wonden likken en verder zoeken.

11 januari 2019 om 09:45

Christian pavon. Ik hoop al jaren op zijn komst. Ook iemand waarvan je weet dat hij er meteen hoort te staan.

11 januari 2019 om 10:00

In die jaren is hij ook een stukje duurder geworden en zitten clubs als Arsenal achter hem aan .....
Maar ja wie weet, als Ajax meteen het bedrag neer legt en niet aarzelt kunnen ze hem binnen halen ......volgens een aantal kenners hier.....

11 januari 2019 om 10:19

Zal 25 miljoen moeten kosten las ik eerder. Nou wie weet als je 20 miljoen biedt. En uitkomt op 22.5 miljoen. Meteen de Max bieden lijkt me niet handig. Zulke clubs zijn tot nu toe niet concreet dus niet geschoten is altijd mis. Is wel echt een kwaliteitsinjectie. Geen tienertalent waarop je niet kunt bouwen

11 januari 2019 om 10:35

Pavon is een absolute klasbak die ik heel graag zie komen. Als ie dan 22,5 miljoen moet kosten, zou ik niet twijfelen, maar direct naar Amsterdam halen (mits hij zelf wilt natuurlijk).

11 januari 2019 om 10:38

Als we Pavon kunnen halen gaan we er aanvallend sowieso op vooruit! Deze jongen past perfect bij ajax en ik hoop al jaren op zijn komst. ik vrees echter dat hij te duur zal zijn. Ik verwacht een som tegen de 30m. Verder zullen ook betere ploegen dan Ajax hem willen binnen halen.

11 januari 2019 om 10:47

@ Lee112
Ik zag al bedragen van 40 miljoen pound voorbij komen , dat waren berichten uit dec 2018 , dat was even googlen op de naam..
Voor die prijs die je noemt kan je Denis Suarez van Barca misschien kopen

11 januari 2019 om 13:48

Ooo dan is de prijs verhoogd in september las ik namelijk 25 miljoen euro, maar ook voor 30 miljoen had ik hem gehaald wetend wat de ligt en frenkie wellicht gaan opleveren. Zelfs Neres nu al 43 miljoen. Indien Ajax zegt ok prima 43 miljoen voor Neres en ze halen nu Pavon op voor 35 miljoen dan juich ik het toe. Dat is Pavon dubbel en dwars waard en heb je meteen de beste winger van de ED in huis, waardoor Ziyech terug naar het middenveld gaat of Tadic.

11 januari 2019 om 14:03

Het scheen dat arsanal er achter aan zat , maar die zijn nu waarschijnlijk door geschakeld naar Deis Suarez. Ik dacht dat ze die wilde huren ? Die zou voor een bedrag van 14 miljoen pond te kunnen worden opgehaald bij Barca....

11 januari 2019 om 09:15

Ik denk een stukje persoonlijke aandacht erg had geholpen! Marc Overmars deed de transfer vanuit Amsterdam terwijl hij er wss goed aan had gedaan naar Mexico te gaan - of anders een belangrijke vertegenwoordiger (al is de impact ve grote vroegere ster speler van Barça, Ajax wn Arsenal wel heel groot). Effe laten zien dat je in een warme omgeving komt en we je erg graag willen hebben! Papa en Mama paaien en zo... komt behalve geld en opleiding ook gewoon persoonlijke aandacht bij een transfer kijken

11 januari 2019 om 10:32

Flepper

"sorry dat ik het zeg, maar ik kan niet anders concluderen dat het getreuzel vanuit onze kant een transfer kost. Je geeft een andere club de kans om er tussen te komen. Lainez heeft notabene zelf een paar weken terug geroepen dolgraag naar Ajax te willen. "

Het is nu in alle topics te lezen. Ajax heeft getreuzeld, Overmars heeft zich laten aftroeven, ze hadden sneller moeten handelen, etc. etc. Maar waar slaat dit eigenlijk op? Bovendien heeft die jongen nooit gezegd dat het zijn droom is naar 'ajax' te gaan. Hij heeft gezegd dat hij droomde van een carriere in 'europa'.

Maar ga even na. Overmars heeft een deal gesloten met de club en de speler een (denk ik) mooi contract voorgeschoteld. Het enige dat dan nog ontbreekt, is de handtekening van de speler. Als die speler, zoals in dit geval, bedenktijd vraagt, wat moet je dan volgens jou als Ajax zijnde nog doen eigenlijk? Hem dagelijks een Appje sturen of zo? 'lieve Diego, Marc hier. Kom je nog? We willen je zooooo graag hebben, ah please...."?? Sjaak Swart naar Mexico sturen?

Sorry, maar dit is de real world. De zaakwaarnemer van Lainez heeft gewoon keurig aan Overmars gemeld dat er meerdere aanbiedingen zijn en dat zijn cliënt nog even de tijd wil om af te wegen wat de volgende belangrijke stap wordt. Het is een jonge speler! En dan kun je als club gewoon echt bijzonder weinig meer dan afwachten. Ja, of gewoon nog meer salaris bieden. Is dat dan wat je bedoelt? Dat Overmars dus een soort blanco cheque had moeten uitschrijven?

Of ja, wellicht had Overmars even kunnen bellen met één van die kartels in Mexico om Lainez een pistool tegen zijn hoofd te zetten en te dwingen om het contract met Ajax te ondertekenen. Maar los daarvan heeft Overmars gewoon alles gedaan wat in zijn macht ligt om die speler te halen. En als dat niet voldoende is, omdat Betis voor die jongen namelijk ook gewoon heel erg veel te bieden heeft, dan heb je pech. Maar dat heeft werkelijk waar niets met treuzelen of wat dan ook te maken.


11 januari 2019 om 11:22

Wat een gelul. Die Mexicanen wilde initieel $12 miljoen hebben en zijn nu koning omdat Betis Ajax 2 miljoen overbied en €17 miljoen gaat betalen. Let wel, de euro is ook nog eens 14 procent meer waard dan de dollar, in dollars pakken die Mexicanen nu $7,6 miljoen meer dan de vraagprijs!

Ik heb echt heel veel gelul gelezen over deze transfer(het klimaat, guardado en nu het treuzelen van Overmars), maar het gaat uiteindelijk om keiharde dollars. Ik ga met Overmars mee dat hij Betis niet heeft overboden. Je gaat toch niet een recordbedrag uitgeven aan een jeugdspeler die nog deels opgeleid moet worden en nog lang niet rijp is voor de basis?

Ik ben heel blij dat Neres nu zeer waarschijnlijk blijft, want Neres is op dit moment een veel betere speler. Die Lainez is een feest om naar te kijken, maar heeft vooralsnog geen rendement en Neres heeft zich op dat vlak ruimschoots bewezen.

11 januari 2019 om 12:25

Flepper. Wat een onzin zeg. Als hij inderdaad zo graag naar Ajax had gewild dan had hij dat wel gedaan. Ik denk dat er bij het bestuur van Ajax ook grenzen zijn en natuurlijk is het tekeurstellend als een transfer niet doorgaat. Maar om nu ge zeggen dat Ajax gefaald heeft gaat wel erg ver. Een verstandig beleid.

11 januari 2019 om 13:58

Dan moet de beste jongen zelf ook willen. Bleek ook niet echt overtuigd. Dan niet. Op naar het volgende scoutingsrapport

11 januari 2019 om 15:43

Getreuzel, getreuzel.. Overmars doet natuurlijk zijn best om zo min mogelijk te betalen. Dat jij "over een paar miljoen" praat alsof het niks is, is prima. Ik ben blij dat Overmars, ondanks een overvloed aan geld, niet zo makkelijk met miljoenen over de brug komt. Onderhandelingen horen er altijd bij en, voor zover ik meegekregen heb, verhoogde America ook steeds de vraagprijs... Met zulke clubs is het altijd lastig onderhandelen... Ik geef Overmars gelijk dat hij niet zomaar steeds alle vraagprijzen zonder onderhandeling op tafel legt, maar een zo goed mogelijke deal voor Ajax probeert te realiseren. En nu lopen we deze jongen mis, boeiend... Kan het zo goed hun versie van El Ghazi, Fischer, Kishna zijn maar verkopen hun wel op het juiste moment. En Sisto, die wij zogenaamd ook misliepen, is nou ook niet bepaald uitgegroeid tot ster in Spanje.

Klinkt als het Richarlison verhaal. Watford kwam er toen volgens mij ook pas vrij laat tussen. Dit zal voor Ajax, hoe rijk ze ook zijn/worden, altijd een nadeel blijven. De competitie is simpelweg minder aantrekkelijk dan de Engelse of Spaanse en de naamsbekendheid van Ajax is voor dat soort Zuid-Amerikanen nou ook niet dusdanig dat het ze over de streep trekt, al helemaal niet als ze erachter komen dat ze tegen Manchester City, Chelsea, Liverpool of Real Madrid, Barcelona en Atletico kunnen gaan spelen.

11 januari 2019 om 08:04

Ja maar Betis is daarentegen in La Liga een kleinere club waar je niet voor de prijzen speelt, geen CL en geen club waar jeugd snel een kans krijgt en zo intensief begeleid wordt als in ons kikkerlandje. Alle Mexicaanse verslaggevers gaven hem het advies in Nederland te starten. Ik denk dat de taal doorslaggevend is geweest

11 januari 2019 om 08:09

Ja, maar dat weet die Lainez niet. Die zal op het eerste gezicht vooral de competitie zien, een verhaal zijn voorgeschoteld dat hij zich kan laten zien tegen een aantal wereldtop clubs (gok ik) en natuurlijk Guardado zijn tegen gekomen. Oh ja, en de taal. Scheelt je weer het leren van een compleet vreemde taal.

11 januari 2019 om 08:16

Dat deed Watford ook niet toen Richarlison daar naar toe ging in plaats van Ajax. Daarnaast staat Betis op het moment knap 6de in La Liga. Van wat ik mag horen spelen ze redelijk aanvallend en leuk voetbal. Dan heb je natuurlijk nog Guardado die een held is voor vele Mexicanen. En zoals jij zelf ook al zegt, de taal zal ook heel veel doorslag hebben gegeven.

Vanaf het moment dat Real Betis zich melden en ik hoorde dat Guardado er zich mee ging bemoeien had ik al het gevoel dat het niet meer door ging. Ik hoopte er nog wel op, maar helaas. Nu Neres hier laten blijven en opzoek naar een geschikte vervanger voor Lainez.

11 januari 2019 om 08:18

Het is toch duidelijk dat voor de prijzen spelen in een kleine competitie lang niet zo waardevol is dan in 1 van de grootste competities spelen. Het is net als racen, je probeert in de F1 terecht te komen want dat is de grootste en zwaarste klasse. Leuk dat je in de F2 om de titel kan strijden, maar wie maalt er nu echt om die titel? Rijden in de F1 is wat de status geeft.

In die zin is het eigenlijk ook wel grappig dat het argument om prijzen te kunnen spelen in 1 adem genoemd wordt met CL spelen. Nederlandse clubs zijn hoogstens figuranten in de CL, als ze zich überhaupt plaatsen. Dit seizoen met 2 deelnemers was realistisch gezien gewoon een unicum in vergelijking met de afgelopen seizoenen.

Verder zal het met de intensiteit van de begeleiding wel meevallen. Deze jongen is sowieso geen jeugd meer en zal qua taal en klimaat toch ook veel makkelijker in Spanje kunnen aarden.

Zal de begeleiding daar nou echt anders zijn, of concluderen we dat op basis van het feit dat het niveau in de Eredivisie veel lager is en je dus als jonge speler eenvoudiger kansen krijgt en mee kan?

11 januari 2019 om 08:31

Ja je moet vooral het advies volgen van verslaggevers...... Die jongen heeft een aantal mensen rond hem die hem zullen adviseren en hij heeft misschien zelf ook wat te zeggen

11 januari 2019 om 08:32

@sammerens

Quote: "het is toch duidelijk dat voor de prijzen spelen in een kleine competitie lang niet zo waardevol is dan in 1 van de grootste competities spelen. Het is net als racen, je probeert in de F1 terecht te komen want dat is de grootste en zwaarste klasse. Leuk dat je in de F2 om de titel kan strijden, maar wie maalt er nu echt om die titel? Rijden in de F1 is wat de status geeft".

Probleem is dat Betis Sevilla een instabiele club is gebleken die het ene jaar in de subtop van de Liga mee speelt, maar het jaar daarop net zo makkelijk weer kan degraderen. Dat is 4 jaar terug nog gebeurd. En dan blijft er van jouw theorie volgens mij weinig over. Ik betwijfel of de taal of het land de doorslaggevende factor is geweest om voor Betis te kiezen. Als transfers van spelers uit de regio Zuid-Amerika stuk lopen, is dat vrijwel altijd een kwestie van geld. Het zou in deze transfer ook zomaar kunnen dat Betis gewoon meer geboden heeft of de zaakwaarnemers met geld en beloftes heeft ingepakt. Betis heeft geen al te beste naam als het aankomt op het nakomen van financiele afspraken en dat maakt het ook veel makkelijker om meer te bieden. Daar weet PSV alles van die jarenlang op een deel van de transfersom heeft moeten wachten voor de speler Robert. Daar hebben zelfs de Fifa en het CAS aan te pas moeten komen.

11 januari 2019 om 09:45

Altijd ook zo overschat, niet voor de prijzen speelt. Denk nou dat niet het een droom is voor zon Mexicaanse jongen om voor de titel in de eredivisie te spelen.

11 januari 2019 om 09:48

@scepticus38
.
Dat het om geld gaat is ook maar een aanname. Iedereen in dit deze topic heeft een idee waarom het miss is gegaan onderbouwd met annames. Geld is er ook zo een.

11 januari 2019 om 10:13

Het is een droom van elke speler om prijzen te winnen en kampioen te worden in welk land ze ook spelen. Deze jongen gaat zichzelf nog wel achter de oren krabben.

11 januari 2019 om 10:18

Dat getuigt dan wel van een korte termijn visie, tenminste, als je de top wil behalen. Nederland staat bekend als opleidingsland. Dus strijden om de titel in de F2 levert je later eerder een stoeltje op bij Ferrari, Mercedes of Red Bull dan rondjes in een Williams of Haas rijden (om het voorbeeld van eerder te geven). Hoe dan ook: Neres lekker blijven. Jammer van Lainez

11 januari 2019 om 11:14

Het is denk ik eerder een droom om tegen Messi te voetballen dan om kampioen de worden in - met alle respect - de Mickey Mouse competitie waar alleen de wedstrijden tegen Feyenoord en PSV écht ergens om gaan voor Ajax.

Wij zijn in dit land erg goed om ons zelf omhoog te praten. Na de 2 toptransfers van Ajax (blind en Tadic) denkt men opeens dat alles haalbaar is. Betis heeft deze jongen op de korte termijn gewoon veel meer te bieden. Denk aan salaris, taal, cultuur, sterkte van de competitie, voetballen met een held (guardado is voor vrijwel alle Mexicanen een grote held, vergelijkbaar met Sneijder in Nl), spelen tegen Messi en Europess voetbal spelen.

Het is dus niet vreemd dat deze jongen voor Betis heeft gekozen.

Op de lange termijn was het wellicht beter geweest om voor Ajax te kiezen, maar dat kun je pas over een aantal jaar zeggen.

11 januari 2019 om 11:15

Dnsdkr

"ja maar Betis is daarentegen in La Liga een kleinere club waar je niet voor de prijzen speelt, geen CL en geen club waar jeugd snel een kans krijgt en zo intensief begeleid wordt als in ons kikkerlandje."

Kennelijk zijn dit de dingen die Ajaxfans erg belangrijk vinden in de keuze die een jonge talentvolle speler zou moeten maken, maar heeft de keuze van Lainez voor Betis dus met hele andere dingen te maken.

Want waarom denk jij dat 'voor de prijzen spelen' voor zo'n jong talent dan zó belangrijk is? En intensieve jeugdbegeleding, ..... Wat dacht je dat Betis doet eigenlijk? Die jongen aan zin lot overlaten en laten zwemmen en verzuipen? Tuurlijk wordt die jongen daar ook begeleid! Het is potdomme een tiener!

Maar sowieso zijn die andere argumenten de afgelopen dagen ook meermaals genoemd. Taal, cultuur, klimaat, geld, stad, allemaal zaken die juist enorm in het voordeel van Betis spraken. Dacht jij werkelijk dat die jongen het dan om de 'jeudgbegeleiding bij Ajax' te doen zou zijn? Welnee. Hij wilde in Europa voetballen, dát was zijn droom. En hij was graag naar Aajx gegaan, dat geloof ik prima, maar Betis, als club in de PD, is voor hem net zo'n goede opstap naar de top als dat Ajax dat voor hem is. Speelt hij zich bij Betis in de kjiker, dan is de top ook de volgende stap voor hem. Wellicht zelfs nog eerder dan Ajax. Want je bewijzen in de eredivisie is uiteindelijk toch nog wat anders dan je bewijzen in de PD, volgens mij.

11 januari 2019 om 11:18

tomba

"het is dus niet vreemd dat deze jongen voor Betis heeft gekozen."

Absoluut niet! Ik vind het bijzonder begrijpelijk.

Ik vergeleek het ook al eerder met nota bene de keuze die Guardado maakte in 2007. Die was ook al nagenoeg rond met Psv, maar koos op het allerlaatste moment voor Deportivo. Zelfde redenen, taal, cultuur, overgang makkeliker, etc. Okay, niet 100% te vergelijken maar het geeft wel feilloos aan dat spelers er gewoon totaal anders in zitten dat sommigen hier denken.

11 januari 2019 om 12:29

@Scepticus38, Bij die benadering moet hij dus ook niet naar Ajax. Die grijpen ook al jaren naast de titel. DNSDKR, Welke coureurs zijn in het recente verleden als kampioen F2 direct naar een topteam F1 gegaan dan? Die gaan ook gewoon naar een lager aangeschreven team om zich te bewijzen. Zie een Leclerc. Verstappen die eerst bij Torro Rosso aan de slag moest. Je speelt je op topniveau sneller in de kijken dan op een lager niveau.

12 januari 2019 om 08:51

Misschien wil hij niet op kunstgras spelen.

11 januari 2019 om 08:31

@ buitenspelgoal, qua naamsbekendheid zit je echt mis. Ik heb meerdere Mexicaanse tv programma's, interviews, polls etc gezien. Meer dan 75% van de Mexicanen wilde dat hij naar Ajax ging omdat het volgens hen de beste opleiders van de wereld zijn en voor de ontwikkeling van Lainez het beste is. Betis werd ook weggezet als klein clubje vs het Grote Ajax. Het is echt Guardado en de clubleiding die hem op het laatst overtuigd hebben om toch voor Betis te kiezen.

11 januari 2019 om 11:32

Klopt, is precies dezelfde situatie, wantook Watford heeft Ajax ruim overboden. Het gaat primair om de poen. Dat is ook waarom Neres best naar China wil gaat ofschoon hij liever in Europa speelt. Voor Zuid- en Midden Amerikanen is het geld echt veel belangrijker dan in welk land ze komen spelen.

Ik ben een beetje verbaasd dat mensen op VZ schijnen te denken dat dit alleen Ajax overkomt.

11 januari 2019 om 17:25

Betis biedt echt niet meer dan Ajax hoor. Gaat dus niet om de poen..

Nou nou nou, een andere club gaat er met een speler vandoor. Ja, het is zonde, maar dit is voetbal. Misschien had Ajax slagvaardiger moeten zijn, maar laten we nu niet door één mislukte transfer doen alsof Overmars niet functioneert.

11 januari 2019 om 08:05

Als je een speler anderhalf jaar volgt, uiteindelijk een topbedrag van 15 miljoen biedt maar eerst uitgebreid onderhandelt over het verschil van een paar miljoen en daardoor een club er tussen laat komen, dan kan je niet zeggen dat dit zijn beste onderhandeling is. Het is niet zo dat Ajax niet wilde betalen echter pas toen Sevilla ook kwam aanzetten ging de portemonnee open voor de laatste miljoenen. Marc heeft gegokt en verloren.

11 januari 2019 om 08:19

Natuurlijk is het niet zijn beste onderhandeling, maar ik vindt altijd dat het zo overtrokken wordt. Het is onhandig en jammer, maar de Telegraaf doet voorkomen alsof Overmars zijn conclusies moet trekken. De volgende keer is het wel weer raak. Overmars durft meer risico's te nemen in de laatste jaren. Het is jammer als ze dan een keer niet goed gaan, maar komende zomer haalt Ajax wel een andere speler voor 15 miljoen die Neres komt vervangen.

11 januari 2019 om 08:20

Na ds grote inspanning is het indeedaad zonde, maar geloof me als ik zeg dat hij niet zo'n overdreven talent is als men laat voorkomen. Is niks beter dan Doan op dit moment, en completer als Neres zie ik hem niet worden.

11 januari 2019 om 08:32

Wat moeten ze dan doen, meteen van af het eerste moment de hoofdprijs betalen... Sta je lekker sterk bij toekomstige onderhandelingen

11 januari 2019 om 09:00

Bossie, laat ze maar praten. Zit waarschijnlijk veel teleurstelling achter. Dat begrijp ik, maar je kan niet zomaar het volle bedrag gaan betalen, je start de onderhandelingen. Dat toevallig Betis met Guardado op de stoep staat is rot, maar heb begrip voor de keuze. Accepteren en weer verder gaan. Nu kijken of het voor Lainez de beste keuze blijkt. Ik vind het jammer, maar heb niet het gevoel dat we een reuzetalent zijn misgelopen. Anders waren er wel andere clubs geweest. Bovndien: als je niet wilt komen, hoef je toch ook niet te komen? Dat denkt de voetballer en moeten de club en supporters ook maar denken.

11 januari 2019 om 10:02

Het is altijd de vraag of zo'n talent slaagt of niet. En ookal zal hij slagen bij Betis , wil dit niet automatisch zeggen dat hij bij Ajax ook geslaagd was en visa versa...

11 januari 2019 om 10:22

Wat wel zorgwekkend is dat een club als Ajax een speler al anderhalf jaar volgt en veel moeite doet, waar clubs als Watford (Richarlison) en Sevilla (Lainez) ogenschijnlijk last minute inhaken en dan ook nog winnen. Zegt veel over het aanzien van de Nederlandse competitie

11 januari 2019 om 10:50

Tja wees eerlijk of je kan naar de Engelse of Spaanse competitie....in die landen kan je je meten aan grote sterren en wordt er doorgaans meer betaald. Dan heb ik het niet alleen over het transferbedrag, maar tekengeld, salaris, belastingen...

11 januari 2019 om 08:34

Nou das de teegraaf he. Vorige week de koning met al het geld dat ze binnenhalen, deze week kan hij er niets van. Welkom in de wereld van riooljournalisitiek.

11 januari 2019 om 09:04

Ach, laat ze maar zeuren idd. Het enige dat ik niet begrijp is hoe de info en kennis over deze speler weer zo wereldkundig wordt, net als met Richarlison. Zorg eerst dat je het geregeld hebt voordat het in de media komt. Weerhoudt de supporters van hoop, tegenstanders van hoongelach en andere clubs misschien van het idee om ook maar eens naar die speler te kijken

Naast dat Guardado hier een rol in heeft gespeeld is de eredivisie gewoon een stuk minder aantrekkelijk dan La Liga. Dit zal nog wel vaker gebeuren in de toekomst. Als spelers de keuze hebben tussen een groot voetballand en Nederland dat de keuze uiteindelijk op dat grote voetballand met echt gras en grotere stadions dan Excelsior en Vvv. Het is voor Ajax jammer dat ze in de eredivisie spelen die is gewoon niet zo aantrekkelijk voor veel jonge talenten...

11 januari 2019 om 08:03

Het zou juist wel een aantrekkelijke competitie moeten zijn voor jonge talenten. Alleen ruiken zij tegenwoordig het grote geld eerder dan strijden voor een basisplaats...

11 januari 2019 om 08:13

Betis betaalt echt niet zoveel meer dan Ajax hoor.

11 januari 2019 om 08:35

Dan vergis jij je aardig in de spaanse salarissen voor spelers.

11 januari 2019 om 08:52

@caine,

Het is natuurlijk niet zo dat talenten alleen maar doorbreken in de eredivisie.
Er zijn genoeg voordelen op te noemen voor een jonge Zuid Amerikaan om naar Spanje te gaan in plaats van naar de eredivisie.
De Spaanse cultuur en mentaliteit sluit beter aan bij de Zuid Amerikaanse dan de Nederlandse mentaliteit. Het weer het eten en waarschijnlijk ook het geld maakt het aantrekkelijker dan de eredivisie waar je ook nog met regelmaat in piep kleine stadionnetjes op een plastic ondergrond speelt.

Als de Telegraaf zelf eens zijn bek hield over mogelijke transfers dan wordt het ook gemakkelijker voor Overmars. Het zou zo maar kunnen zijn dat uitlekkende berichten clubs op een spoor zet, zeker voor de bedragen die Ajax kan betalen.
Aan de andere kant geloof ik ook niet dat ze al anderhalf jaar bezig waren hem binnen te hengelen, ze zijn pas deze transferperiode echt serieus met hem bezig gegaan. Er staat heus wel een goed alternatief voor hem op het lijstje, zoals we Neres kregen in plaats van Richarlison. het is zelfs de vraag of Richarlison echt beter is dan Neres.

11 januari 2019 om 08:03

Dus een krant moet maar zijn bek houden over het geen wat ze doen, namelijk nieuws brengen? Wat een giller.

11 januari 2019 om 08:54

Er valt wel wat voor te zeggen. Telegraaf is de mediapartner van Ajax, maar vervolgens zijn ze éã©n van de aanstichters van de soap, zetten ze Ajax ermee onder tijdsdruk om vervolgens Overmars een trap na te geven omdat hij niet snel genoeg heeft gehandeld. Mooie "partner" ben je dan.

11 januari 2019 om 09:06

Wees toch niet zo naief. Alsof Betis de Telegraaf leest en alsof ze dan ook nog eens een aankoop van 15 miljoen daar van af laten hangen. Als Betis moet scouten uit de Telegraaf hebben ze hun zaken niet op orde. Bovendien is die Lainez dan ook echt niet zon groot talent als ze vooraf nog nooit van hem hadden gehoord.

11 januari 2019 om 09:19

Wat verwacht je van een mediapartner dan? Dat die klakkeloos alleen maar positieve propaganda naar buiten brengt over een voetbalclub?

11 januari 2019 om 09:28

Betis weet wel wie het is, maar ze weten zonder de kranten niet dat ze moeten opschieten.

11 januari 2019 om 08:06

Wijzen naar de media is echt zo'n zwaktebod. Hoge bomen vangen veel wind.

11 januari 2019 om 08:30

Wijzen naar Over,mars en praten over getreuzel is zo'n zwakte bod als je niet weet hoe dit hele proces is gelopen maar je toch wat wilt roepen.

Overmars is concreet geweest wanneer hij dat moest, dat weten we namelijk nu in de winter periode. Daarbij gaat het over een talent die zich nog moet bewijzen en Overmars zijn 1e bod was al bijzonder hoog. Daarnaast heeft de onderhandeling aan sich helemaal niet zoveel tijd gekost, dus ik snap dat gezwets niet zo goed. Alsof je binnen 1 week zonder ruchtbaarheid te geven in Zuid Amerika hun grootste talent kan kopen. Heb echt nog nooit zulke onzin gehoord.

Dat je een jonge jongen niet gelijk één van je duurste aankopen maakt dat kan ik begrijpen en ik snap dat je aan het onderhandelen bent. Wat ik niet begrijp is dat je met Ajax op dit moment in de VS bent en je zo simpel naar Mexico kan gaan, maar je doet het niet en de vice-voorzitter van Betis vliegt helemaal vanuit Spanje en het is klaar in 3 dagen. Als je die jongen zo graag wil dan kan je toch wel even een half dagje vrij maken om iemand daar naar toe te sturen en het af te ronden.

11 januari 2019 om 08:08

Het bod van Ajax was schijnbaar al geaccepteerd he. De keus lag bij Lainez zelf. Dat hij heel graaf of alleen naar Ajax wilde is volgens mij ook nooit echt gezegd door hem, alleen dat ie naar Europa wilde. Hij kiest voor Betis dus Ajax valt volgens mij niet veel te verwijten.

11 januari 2019 om 08:23

Het bod was pas hoog genoeg op het moment dat Betis er ook al mee bezig was, terwijl Ajax al 3 weken aan het treuzelen is. Onderhandelingen zijn altijd prima, dat is ook het probleem niet. Of hij nou zelf naar Ajax, Spanje, Nederland of Europa wilde maakt ook niks uit maar je kan er op zijn minst toch gewoon naar toe gaan om aan zo'n jonge jongen te laten zien dat er voor hem gezorgd wordt? Betis ging er naartoe, wat is het probleem om iemand vanuit de Vs die kant op te sturen en ervoor te zorgen dat die jongen zich welkom voelt?

11 januari 2019 om 09:22

@dylan8071

Quote: "het bod was pas hoog genoeg op het moment dat Betis er ook al mee bezig was, terwijl Ajax al 3 weken aan het treuzelen is. Onderhandelingen zijn altijd prima, dat is ook het probleem niet. Of hij nou zelf naar Ajax, Spanje, Nederland of Europa wilde maakt ook niks uit maar je kan er op zijn minst toch gewoon naar toe gaan om aan zo'n jonge jongen te laten zien dat er voor hem gezorgd wordt? Betis ging er naartoe, wat is het probleem om iemand vanuit de Vs die kant op te sturen en ervoor te zorgen dat die jongen zich welkom voelt?"

Ajax is twee jaar met hem bezig geweest en heeft hem het laatste jaar in alle wedstrijden gevolgd. En was bereid om naar verluid 15 miljoen voor hem op tafel te leggen. Hoeveel meer bewijs kun je als 18 jarige speler verlangen dat een club je heel graag wil hebben en dat je heel erg welkom bent. Zet dat eens af tegen de inspanningen die Betis in dat kader heeft gedaan. Die club heeft zich de afgelopen weken pas gemeld en je kunt je afvragen of ze de speler ooit hebben zien spelen of Ajax het scoutings- en onderhandelingswerk hebben laten doen. Ajax heeft op het gebied van jeugd scouting een hele goede naam en bij Betis kan men daardoor heel goed tot de conclusie zijn gekomen dat het wel om een heel talentvolle speler moet gaan als Ajax bereid is om er zoveel tijd en energie in te steken om hem te observeren en er zoveel geld voor over heeft om hem te kunnen contracteren. Dat Ajax zou hebben getreuzeld, is ook het reinste geneuzel bij de wetenschap dat iedereen het hele onderhandelingsproces in de media heeft kunnen volgen en datzelfde natuurlijk ook geldt voor de onderhandelaars van Betis. Als Ajax in een eerder stadium overeenstemming had bereikt had Betis er natuurlijk ook in een eerder stadium in kunnen springen. Die hebben Ajax misschien wel het onderhandelingswerk laten doen, zodat men precies wist hoeveel geld er op tafel moest komen om de speler te kunnen binnen halen. Ajax gaat een jongen van 18 jaar ook echt niet meteen hetzelfde betalen als bijv. Tadic en Blind, die zou dus onderaan de salarisladder hebben moeten beginnen. Waardoor het voor Betis ook een klein kunstje moet zijn geweest om het salaris van Ajax te overtreffen. Dat de transfer uiteindelijk niet is doorgegaan, kan heel goed gewoon een kwestie zijn van geld. Dat zal niet de eerste en zeker niet de laatste keer zijn dat dat gebeurt. En dan had het helemaal niet uitgemaakt of Ajax met een delegatie naar Mexico was gereisd, tenzij men bereid was geweest om de speler en zijn zaakwaarnemer(s) nog meer te bieden. En dat is natuurlijk nog maar zeer de vraag als je de transfersom in ogenschouw neemt en het feit dat het om een jongen van 18 gaat die zich eerst nog maar moet zien te bewijzen.

11 januari 2019 om 10:37

Ik vind het zelf niet echt top werk al was deze jongen wel binnengehaald. 15 mln is een astronomisch bedrag. Dan ben je niet de club die slim speelt met goed scout werk de pareltjes eruit haalt voor fatsoenlijk geld. Maar dan ben je een club die dikke bedragen uit gaat geven, voor 18 jarige spelers die nog niks hebben laten zien. O hij was goed op een jeugdtoernooi. Ja en dat was Rigter ook. En heeft iemand ooit nog van die speler gehoord. 15 mln geef je uit als iemand heel graag naar je toe wilt en waarbij de club van de wederpartij water bij de wijn doet omdat ze vinden dat de speler naar de andere club mag.

11 januari 2019 om 11:26

Scepticus

"dat Ajax zou hebben getreuzeld, is ook het reinste geneuzel bij de wetenschap dat iedereen het hele onderhandelingsproces in de media heeft kunnen volgen en datzelfde natuurlijk ook geldt voor de onderhandelaars van Betis. Als Ajax in een eerder stadium overeenstemming had bereikt had Betis er natuurlijk ook in een eerder stadium in kunnen springen. Die hebben Ajax misschien wel het onderhandelingswerk laten doen, zodat men precies wist hoeveel geld er op tafel moest komen om de speler te kunnen binnen halen."

Joh, je hebt gewoon 100% gelijk! De verwijten richting Ajax en vooral Overmars slaan in dit geval echt helemaal nergens op. Overmars heeft gedaan wat in zijn macht en binnen zijn mogelijkheden ligt. Het kwam aan op de keuze van de speler.

En velen kunnen gewoon lastig accepteren dat het ook in weleens zo kan zijn dat een speler geen negatieve keuze maakt voor Ajax, maar ene positieve voor Betis. Oftewel, Ajax niks misdaan of nagelaten, maar op het moment supreme heeft die jongen op gevoel de knoop door gehakt en koos hij net voor die dingen die Ajax (en Nederland) nu eenmaal niet heeft (en hebben) en dat is de Spaanse taal, de cultuur die dichter bij de Mexicaanse staat, warmer klimaat, landgenoten binnen handbereik, etc.

En jij weet denk ik ook wel dat als iets niet gaat zoals mensen willen, er een zondebok aangewezen moet worden. Dat is in dit geval dus Overmars. Ten onrechte! Overigens heb ik zelf meer dan voldoende kritiek op het functioneren van Overmars (die heb jij vast ook al wel gelezen) maar dit dossier hoort daar zeker niet bij. Marcie kan hier weinig aan doen.

Hier kan ajax niet zoveel aan doen. Ze waren zelf akkoord met de club (als we de kranten mieten geloven) en de speler kiest vervolgens voor iets anders. Kan gebeuren.

11 januari 2019 om 15:45

Ajax had natuurlijk een hoop dingen anders kunnen doen om de speler misschien wel binnengehaald te kunnen hebben, maar zoals Overmars nu gehandeld heeft is voor mij prima. Volgende keer beter en die Skov van Kopenhagen lijkt mij ook een prima speler.

Ken details niet om te kunnen zeggen dat Ajax slagvaardiger had moeten zijn of dat dit door getreuzel van tegenpartij afkomt. Is gewoon onderdeel van voetbal. Gelukkig heb je Neres die helaas nog niet de vorm heeft als onder Bozs.

11 januari 2019 om 15:46

Neem aan dat je vooral doelt op de vorm onder Keizer en Ten Hag vorig seizoen? In het jaar van Bosz was hij wisselspeler.

Jongens even serieus. Waarom ligt de schuld persé bij Ajax? Waarschijnlijk vragen ze aan de jongen van 17 jaar ‘zou je graag voor Ajax in het grote Europa willen spelen!’ Logisch dat zo een gast zegt ‘ja dolgraag!’ Als er een Spaanse club komt die veel dichter bij zijn eigen cultuur ligt en waar het klimaat optimaal is, etc. ... tja dan is het gewoon lastig om tegen dit beeld op te boksen. Dan had Ajax 100 piñatas kapot kunnen slaan met hem, maar hij gaat gewoon naar Spanje. Niets aan te doen. Dus kopje omhoog, wens die jongen succes en door naar de tweede seizoenshelft.

11 januari 2019 om 15:48

Helemaal mee eens. Volgende keer beter. Sisto liepen we ook mis door Betis, maar die heeft het niet waargemaakt tot nu. Bailey en Richarlison wel, Neres wel gelukt en ook prima. Lozano en Pavon werden ook aan Ajax gelinkt. Al met al lijken we qua scouting de juiste spelers in beeld te hebben, maar je kan ze niet allemaal halen. Die Skov van Kopenhagen lijkt mij ook een prima speler.

Ik baal als een stekker een weer wereld topper in wording niet gehaald door te treuzelen over 2 mlj. Ik vindt dat Overmars wel heel lang doet om van zijn fouten te leren. Vorig jaar ook pas begonnen met het geld wat ze hebben uit te geven. Goede zaak maar ook dat heeft een lange tijd geduurd.

11 januari 2019 om 15:53

Ja, en als Ajax makkelijk meegaat in de vraagprijs, verhoogt zo'n club de vraagprijs weer met 2 miljoen.. Dat zijn de spelletjes die er gespeeld worden... Als je zekerheid wilde, had je 20 miljoen plus 50% doorverkooppercentage moeten bieden aan zijn club, zijn zaakwaarnemer 4 miljoen moeten betalen, 2 miljoen tekenpremie en een jaarsalaris exclusief bonussen van 3 miljoen. En dat op zijn 16de verjaardag.. Natuurlijk is dit een te gek voorbeeld, maar ja, dan heb je hem waarschijnlijk wel... Ajax betaald nu meer aan transfersommen en salarissen en dat is top, maar we moeten ook echt niet doorslaan. Mensen praten hier over de paar miljoen alsof het niks is en Ajax maar lekker mee moet gaan in de wilde en gekke, veranderende bedragen die clubs, spelers en zaakwaarnemers willen ontvangen.

Hoe het mis is gegaan weet ik niet. Maar volgens eerdere berichten lag de keus echt bij Lainez zelf. Persoonlijk denk ik dat deze jongen een fout maakt door naar Sevilla te gaan. Natuurlijk heeft Spanje een betere competitie en is het weer lekker,komt de cultuur overeen met die van Mexico enzvt. Maar voor zijn ontwikkeling moet ik het nog maar zien. Al hij de verwachtingen niet snel genoeg kan waarmaken komt hij op de bank terecht en is het einde droom. Bij Ajax hebben ze meer geduld met zo'n jongen. Kan hij wennen aan Europa . En noord Europese klimaat.En je weet ook dat wanneer je vertrekt bij Ajax je altijd goed terecht komt. Helaas was de droom van Lainez om voor Ajax te voetballen bedrog. Horen we nooit meer wat van.

Getreuzel en in 1e instantie te weinig bieden heeft dit veroorzaakt. Kan je maar 1 persoon aanrekenen. Hierdoor loop je ook aardig wat miljoenen mis voor Neres. Verdient geen schoonheidsprijs Hoop dat Marc Overmars hiervan leert.

11 januari 2019 om 08:49

Je hebt het hier wel over onderhandelen en hoe je dat doet kan grote gevolgen hebben voor onderhandelingen in de toekomst. Als je gelijk de hoofdprijs , of een hoog aanbod doet dan zullen de andere clubs dat wel onthouden.
De ene keer win je de andere keer verlies je.

Mooi dat ze die jongen lang gevolgd hebben. Maar de onderhandelingen waren weer eens te langdradig en dan krijg je de deksel op je neus (alweer).

Ajax begon met 8 miljoen om vervolgens op 15 uit te komen. Betis is de onderhandelingen veel later gestart, maar zij erkennen het talent in hem en betalen de prijs (12). Dat heet daadkracht !!

Nu zit je helemaal met een ontevreden Neres, die al niet blij was met zijn reserverol, nu een prachtige vooral financiële aanbieding kreeg en weg mocht als Lainez zou komen. Benieuwd hoe hij zich herstelt hiervan....

11 januari 2019 om 15:55

Ja, maar als Ajax direct die 12 miljoen biedt, vraagt zo'n club daarna doodleuk 15 miljoen. Betaal je dat zonder tegenwoord dan gaan ze richting de 17. Clubs aan die kant van de zee veranderende de vraagprijs gewoon tijdens de onderhandelingen. En dan hebben we het niet eens over betrokken speler en zaakwaarnemers.

Hier kan Marc ondanks alle zeurende mensen op dit forum niks aan doen! De nieuwe realiteit is dat als Ajax zich ergens meld er meteen clubs geintreseerd raken in dat zelfde object omdat ze de scouting van Ajax zelfs in de gaten houden tegenwoordig. Dan als een speler voor het sportieve kiest wat heeft Ajax dan te bieden? Een goed team mooi voetbal en mogelijk cl maar spelend in een waardeloze competitie met heel veel kunstgras en laat dat nou heel erg tegen je werken met het Nederlandse klimaat erbij. Ajax bood 15 miljoen doorverkoop van 20% en die jongen een vorstelijk salaris was rond met de club..meer kan je niet doen.. jammer maar moeten verder.

11 januari 2019 om 08:57

Het probleem is dat clubs als Watford en Betis net zo veel kunnen betalen aan transfersom, en meer salaris. Toch raar, die clubs zijn middenmoot in de competitie normaal gesproken.

11 januari 2019 om 09:05

Ajax begon in begin december met onderhandelen. Betis kwam pas begin deze week. Dus hier kan Marc/Ajax wel degelijk iets aan doen.... als ze binnen 2 weken eruit waren geweest met de club speelde die jongen nu bij Ajax.

11 januari 2019 om 11:28

piotr

"ajax begon in begin december met onderhandelen. Betis kwam pas begin deze week. Dus hier kan Marc/ajax wel degelijk iets aan doen.."

Oh ja, en wat dan precies? Met de club was hij namelijk allang rond! Maar een overgang lukt pas, als ook de speler akkoord is. Wat had Overmars daaraan moeten doen dan, aangezien die speler ook een eigen wil en eigen verlangens en behoeftes heeft?

Het telt ook mee dat Ajax deze zomer wordt leeg gekocht en op zoek moet gaan met het grote geld om een nieuw elftal te kopen.

kijk guardado is de grootheid in mexico of je dat nou wel of niet wil inzien. hetzelfde stel je voor dat je een braziliaans talentje hebt en ajax zegt wij willen jou dolgraag! als dan ronaldo of romario ff belt dat je beter naar psv of wat dan ook moet gaan? ja simpel toch? zo zou ibra een voorbeeld kunnen zijn als het om jonge zweden gaat. 1 en 1 is 2 klaar

Haha sorry maar dit is gewoon lachwekkend. Sportief gezien is het voor zo’n talent echt dom om naar een club als Betis te gaan. Dat je CL, een jaarlijks kampioenschap, een club die als grote springplak dient voor de europese top voorbij laat gaan en je laat inpakken door 32 jarige ‘legende’, bij de nummer 6 van Spanje. Succes ermee.

11 januari 2019 om 09:40

Je speelt toch altijd jaarlijks om het kampioenschap bij Ajax. Bij Betis mag je blij zijn dat je 6e staat id competitie. Tuurlijk is het weer lekker, de tapas goed binnen te houden, daar heb ik het ook niet over. Sportief gezien was Ajax een betere kans voor hem geweest.

11 januari 2019 om 09:09

Het gaat niet om de lainez, het gaat er om dat Ajax een maand lang de enige club in onderhandeling was. Hadden ze hem dus in december gekocht dan speelde hij nu bij Ajax. Maar ze bieden pas voldoende als er andere clubs ook ineens bieden.

11 januari 2019 om 16:00

Ja, als Ajax een maand geleden al wist dat men Neres voor 43 miljoen kon verkopen, had men wellicht toen al makkelijker omhoog gegaan in het bod... Als Betis er niet bij was gekomen, had Ajax misschien een paar miljoen kunnen besparen in de onderhandeling. Als Ajax gelijk de vraagprijs had geboden, was de vraagprijs misschien verhoogt door zijn club.. Als Messi in Amsterdam was geboren.. Dingen kunnen uiteindelijk niet de gewenste uitkomst hebben.

11 januari 2019 om 11:32

Frtorres

"een pijnlijke dreun vooral voor de Telegraaf, zij claimden namelijk dat alles al rond was terwijl die jongen nog gewoon persoonlijk zijn keuze moest maken. "

De Telgraaf heeft gemeld dat er een akkoord was tussen Ajax en de club. Nou, dat klopt toch ook gewoon? Alleen de speler, die natuurlijk zelf wel bepaald waar hij heen gaat, die wilde op het laatst alsnog naar Betis. Waar is dit dan pijnlijk voor De Telegraaf? Die hebben keurig de juiste feiten gemeld.

Mensen die zeggen dat Ajax (en PSV) definitief uit het zicht zijn geraakt van de rest van de eredivisie moeten zich realiseren dat dit vaker voor gaat komen. Mochten de Jong, de Ligt en Ziyech vertrekken voor enorme bedragen wil dat niet zeggen dat je zomaar een echte vervanger voor deze jongens kan kopen ondanks de bergen geld op de bank. Natuurlijk heb je meer kans dankzij dat geld, maar je ziet ook wat er nu gebeurd met Lainez. De eredivisie is voor veel spelers niet aantrekkelijk genoeg.

11 januari 2019 om 11:08

@faas010

Quote: "mensen die zeggen dat Ajax (en Psv) definitief uit het zicht zijn geraakt van de rest van de eredivisie moeten zich realiseren dat dit vaker voor gaat komen. Mochten de Jong, de Ligt en Ziyech vertrekken voor enorme bedragen wil dat niet zeggen dat je zomaar een echte vervanger voor deze jongens kan kopen ondanks de bergen geld op de bank. Natuurlijk heb je meer kans dankzij dat geld, maar je ziet ook wat er nu gebeurd met Lainez. De eredivisie is voor veel spelers niet aantrekkelijk genoeg".

Wonderlijke redenatie. Als dat als dat al geldt voor clubs als Ajax en PSV die draagkrachtiger zijn dan de overige clubs, geldt dat natuurlijk in het kwadraat voor de clubs die niet of minder draagkrachtig zijn. Bovendien gaat het vooral om spelers uit Zuid-Amerika en dat is natuurlijk niet de enige markt. Daarnaast hebben draagkrachtige clubs meer mogelijkheden om de spelers die al in huis zijn langer vast te houden. Je redenatie is dan ook wel heel erg kort door de bocht.

Het is natuurlijk de tweede keer dat Ajax dit mee maakt, ik hoop niet dat ze hierdoor bij de volgende aankoop meteen de hoofdprijs zullen gaan betalen om dit te voorkomen.
Nu is het ook nog afwachten hoe deze jongen zich ontwikkeld. Wordt het een succes verhaal dan zal dit voorval Ajax vele malen voor hun voeten worden gegooit. Wordt het niks dan verzacht het de pijn van het mislopen van deze speler.
Ik neem aan dat Ajax intern zal bekijken wat er eventueel is misgegaan en wat er misschien veranderd zal moeten worden. Laat ze vooral niet in paniek raken en rare sprongen gaan maken....

11 januari 2019 om 16:04

De tweede keer? Dit komt vaker voor. Modric, Defour, Bailey, Sisto, Richarlison... Je loopt spelers mis, elke club. Hoort erbij.

11 januari 2019 om 16:41

Bedoelde in korte tijd en op de zelfde manier. Het moet natuurlijk geen ' ding worden' . Het is gewoon verder kijken en zorgen dat de selectie op pijl blijft voor nu en de toekomst .

"gelukkig" heeft Ajax ditmaal wel gewacht met verkopen alvorens te gaan kopen.
Anders hadden we niks gehad.
Gewoon Neres houden en nummer 2 op de scoutingslijst benaderen

Wordt het niet tijd dat ook het voetbal wat professioneler wordt in dit soort zaken? Elk respecterend bedrijf heeft een Inkoop en een verkoop afdeling. Bij Ajax moet Marc beide doen. Nu lukt verkopen hem prima maar dat is ook vaak doorzetten. Inkopen van spelers kost geld daar is hij toch te voorzichtig voor.

11 januari 2019 om 16:07

Haha te voorzichtig? Jouw oplossing? Overmars heeft de afgelopen jaren bewezen niet te voorzichtig te zijn, geld uit te durven en willen geven en risico te durven nemen. Een aparte inkoopafdeling? Een inkoopafdeling is juist erop gericht om zo goedkoop mogelijk in te kopen.

hoezo een pijnlijke dreun? zoveel clubs lopen wel eens een talentje mis maar Ajax komt heus wel weer ergens een talentvolle speler tegen

11 januari 2019 om 11:19

@japie_krekel

Quote: "hoezo een pijnlijke dreun? zoveel clubs lopen wel eens een talentje mis maar Ajax komt heus wel weer ergens een talentvolle speler tegen".

Je hebt volkomen gelijk met je opmerking, maar als je twee jaar bezig bent geweest om een talent binnen te halen en een andere club de buit in extremis voor je neus weg kaapt, is het legitiem om te spreken van een pijnlijke dreun. Wat er na de transfer met Sulejmani gebeurde, waarvoor 16,25 miljoen op tafel is gelegd, terwijl hij een dergelijke transfersom geen moment heeft kunnen waarmaken en uiteindelijk gratis de deur is uitgelopen, vind ik eerlijk gezegd veel pijnlijker. Bij geen enkele speler die financieel en sportief haalbaar is voor een club als Ajax, heb je de garantie dat hij de investering waard is, waardoor het begrijpelijk is dat er een bovengrens is aan hoever Ajax wil gaan. Betis heeft naar verluid 17 miljoen betaald voor 75 procent van de transferrechten. Het zijn maar geruchten en je moet maar afwachten of die kloppen, maar als dat het geval is, vind ik het heel begrijpelijk dat Ajax niet zover wil gaan gezien de leeftijd en ervaring van Laniez.

11 januari 2019 om 13:52

@scepticus38

het is een beetje lullig voor Ajax idd maar als zo een jongen jouw club niet als nummer 1 optie ziet moet je er ook niet te lang om rouwen en op zoek gaan naar iemand die wel graag voor Ajax uitkomt

als je weinig ambitie hebt als speler ga je natuurlijk liever bij een spaanse laagvlieger spelen ipv Ajax

11 januari 2019 om 09:41

Inderdaad, vooral niet kritisch op je eigen rol kijken. Vraag je eens af hoe een Nederlandse topclub die overwintert in de Champions League er niet in slaagt om een 18-jarige Mexicaan ervan te overtuigen om naar Amsterdam te komen in plaats van wat je denigrerend noemt 'spaanse laagvlieger.' Dat Ajax dit verloren heeft, heeft niets met Lainez' ambities te maken, maar is eerder het gevolg van het gevoel dat Ajax wel en vooral niet heeft overgebracht op die jongen.

11 januari 2019 om 11:32

@gomes1psv

Quote: "dat Ajax dit verloren heeft, heeft niets met Lainez' ambities te maken, maar is eerder het gevolg van het gevoel dat Ajax wel en vooral niet heeft overgebracht op die jongen".

Knap dat jij dat vanachter je toetsenbord kan beoordelen, zonder ook maar een seconde bij de gesprekken die Ajax met de speler heeft gevoerd, aanwezig geweest te zijn. Ik zou me snel gaan verhuren als medium als ik jou was. Ajax heeft heel veel tijd en energie in het contracteren van deze speler gestoken en hem het afgelopen jaar in alle wedstrijden gevolgd. Dat zou ik als ik in de schoenen van Laniez had gestaan, zwaarder hebben laten wegen dan de mooie praatjes en beloften die hem en zijn entourage ongetwijfeld door Betis zijn gedaan. Guardado zal niet voor niets zijn ingezet. Maar mensen lijken wel op elkaar, maar zijn niet allemaal hetzelfde en nemen dus ook niet altijd dezelfde beslissingen. Lainez heeft voor Betis gekozen en zal daarvoor ongetwijfeld zijn redenen hebben. Typisch om zonder te weten wat die afwegingen zijn geweest, met een beschuldigd vingertje te wijzen.

En... gaat Ajax nu de pijlen richten op Doan voor deze winter of aankomende zomer ??

11 januari 2019 om 16:08

Of Skov van Kopenhagen? Vergelijkbare spelers, maar Skov lijkt meer diepgang te hebben.

Goed als neres blijft ik hoop dat ie op rechts blijft spelen

Pijnlijke nederlaag, je moet ergens een streep trekken van wat verantwoord is voor de club en dat heeft Marc gedaan

Opmerkelijk dat Ajax deze strijd heeft verloren. Je haalt straks 150 miljoen op voor De Ligt en De Jong en kunt in Neres een speler voor 40+ miljoen verkopen terwijl hij niet eens een dragende speler is. En dan laat je een bewierookt Mexicaans talent voor het verschil van 2 miljoen lopen? Prima dat je niet klakkeloos met alles akkoord gaat en het geld niet koning te rijk uitgeeft, maar naar mijn smaak is dit - zeker met het oog op een toekomstig vertrek van Ziyech en Neres - verkeerde zuinigheid.

11 januari 2019 om 11:51

@gomes1psv

Quote: "opmerkelijk dat Ajax deze strijd heeft verloren. Je haalt straks 150 miljoen op voor De Ligt en De Jong en kunt in Neres een speler voor 40 miljoen verkopen terwijl hij niet eens een dragende speler is. En dan laat je een bewierookt Mexicaans talent voor het verschil van 2 miljoen lopen?"

Ik vind het opmerkelijk dat jij tot de conclusie komt dat Ajax Laniez voor twee miljoen zou hebben laten lopen, terwijl diverse media melding hebben gemaakt van een overeenkomst tussen Ajax en zijn huidige club, en dat Ajax dus aan de voorwaarden van de club had voldaan en er alleen nog met de speler en zijn entourage moest uit zien te komen. Dat staat volgens mij haaks op wat jij beweert. Daarnaast is het natuurlijk wel heel erg gemakkelijk om alleen die twee miljoen te benoemen, zonder die op te tellen bij de 15 die al zijn geboden. Dan heb je het over 17 miljoen voor een speler van 18 die weliswaar heel talentvol is, maar waarvan je eerst nog maar moet afwachten of hij dat talent in kwaliteit weet om te zetten en of hij over voldoende andere kwaliteiten beschikt die nodig zijn om te kunnen slagen als topvoetballer. Dat is een enorm risico en dat wordt niet kleiner of groter door de miljoenen die Neres eventueel zou opleveren. Het lijkt mij ook logisch dat Ajax na het debacle met Sulejmani enige voorzichtigheid betracht bij dergelijke aankopen.

Begrijp de keuze van Lainez (en zijn management) niet helemaal. Als hij daadwerkelijk voor beide clubs kon kiezen is Betis toch een aardig risico.

Betis is de afgelopen 10 jaar 2x gedegradeerd; is 1x 7de geworden en voor de rest onderin la Liga geã«indigd, super onstabiele club. Daarnaast hebben ze de laatste 10 jaar maar 2x in de Europa League gespeeld (incl dit jaar). Ajax speelt structureel Europees voetbal, dat compenseert dan ook weer een beetje het niveau van de Eredivisie.

Als je vervolgens kijkt naar de doorstroom van ‘talenten’ van Betis naar topclubs in Europa de afgelopen 10 jaar, zo goed als niets. Waar Ajax, Eriksen, Zlatan, Suarez, Sneijder, in mindere mate Vertonghen, Alderweireld, Sanchez en nog enkele andere voorbeelden heeft.

Betis heeft dit seizoen aardig ingekocht, maar zo’n project bij een onstabiele club kan zomaar weer barsten. Zie bijvoorbeeld bij van der Vaart in zijn Betis periode en van Nistelrooij bij Malaga.

Het argument mooi weer, Spaanse taal geloof ik niet zo in. Waarom zouden anders zoveel Spaans sprekende toppers in de Premier League spelen. De competitie is uiteraard wel veel beter, maar dat lijkt me dan ook het enige voordeel een waarschijnlijk hoger salaris (danwel bonus voor z’n zakenwaarnemer). Al moet je nog maar zien dat je dat geld krijgt. PSV heeft ook jaren op hun geld moeten wachten van Betis.

Nou nou.. deze dingen gebeuren in het voetbal. Spelers bepalen altijd zelf nog waar ze willen spelen, dit keer heeft betis gewonnen. Kan me herinneren dat we precies een jaar geleden nog wonnen van Betis mbt tagliafico. Het kan ook altijd nog erger, zie AS Roma fans die Malcom opwachtte op het vliegveld en hij doodleuk doorvloog naar Barcelona. Nu doorschakelen en de komende maanden een speler vinden die Ziyech kan vervangen en neres behouden.

Slecht gegokt van Ajax, maar ook van Lainez. Betis is nou niet echt een stabiele ploeg. Hij zal wel meer geld hebben gekregen en overlopen zijn door het last minute charme-offensief van Guardado en Betis.

Helaas pindakaas.

Vindt het toch wel zonde dat mensen zo hard zijn tegen Marc Overmars. Zonder hem waren we niet waar we nu zijn, iedereen gokt en verliest wel eens.

Dit voelt gewoon als een kater! Als ik die filmpjes van deze gast zie dan word ik daar zo enthousiast van. Deze jongen hadden we gewoon binnen moeten halen. Maar hij zal het nog wel voelen. Geen CL, niet om de prijzen spelen, 3 keer slecht spelen en een ander heeft je plek. Succes jongen.

11 januari 2019 om 10:44

Azijn zeg deze reactie. Hoop je ook dat bijvoorbeeld Cassierra het nog wel zal voelen?

Het begint er ook steeds meer op te lijken dat bepaalde clubs pas in actie komen als ze horen dat Ajax in een ver gevorderd stadium is met een bepaalde speler. Zo van oh laat hun het scoutingswerk maar doen en als ze er daadwerkelijk werk van maken dan zal het wel een goede zijn en vervolgens melden zij zich met een (nog) grotere zak met geld. En ach als Overmars echt zo slecht is hadden we nu geen 100 miljoen op de bank staan en niet overwinterd in de CL.

Als je de emotie eruit haalt is het geeneens een hele rare keuze van Lainez. We weten de feiten natuurlijk niet, maar als je je verplaatst in een speler die geen bindig heeft met Ajax of Betis is de keuze toch niet zo raar?

Robert Skov dan maar halen voor de rechtsbuiten positie?

11 januari 2019 om 10:44

Alsjeblieft niet zeg, geen Denen meer even. Laten we de echte ruwe diamanten en toptalenten proberen aan te trekken. Uruguay en Mexico blijven aanwenden.

Tja, voetballers en hun zaakwaarnemers, onbetrouwbaarder kom je ze niet tegen, dat zou Overmars toch ook moeten weten. En beroeps eng-nek Guardado heeft als oud PSV-er natuurlijk gretig het vuurtje nog een beetje opgestookt.

Dit soort dingen gebeurd, sevilla betaald meer voor 'm, dus een beetje druk vanuit de club, een landgenoot die m in zijn eigen taal inpakt en klaar. Daar kun je als Ajax simpelweg niet tegenop. Moet je hier heel rouwig om zijn, nee. Het is nog maar afwachten hoe hij zich ontwikkeld. Kijk naar promes, supergoed in Rusland en nu? Hoeveel jonge buitenlandse talenten zijn tot bloei gekomen in Spanje? Uitgezonderd messi want die had het overal gered.

Die Lainez kan kiezen uit een zonnige omgeving in een supercompetitie, met land- en taalgenoten of een kleinere competitie bij 4 graden boven nul en motregen in een troosteloze omgeving met alleen grauw beton. Ik snap de keuze wel.

Koop nou Pavon! 25miljoen of 30miljoen, die gast staat gelijk in basis en kan meteen meedoen binnen Ajax 1. Wij ajacieden willen Pavon zien!

Een domme actie van Ajax. Zonder kennis van de Mexicaanse cultuur gehandeld. Had het eerder afgerond en je had dit kunnen voorkomen. Mexicanen handelen 100% met het hart en niet met het hoofd. Drie weken terug was het gevoel nog goed bij ajax en toen had ajax het moeten afronden zonder dat een andere club ertussen kon komen. Inbreng van guardado is de nekslag geweest. Mexicanen zijn erg gevoelig voor elke link met het thuisland.

Anderhalf jaar gescout en op het laatste moment afgetroefd worden door Betis klinkt wel behoorlijk amateuristisch. Dit had beter gemoeten van Ajax kant. Hopelijk leren ze hier van.

Wat haat ik de Telegraaf zeg overal onrust zaaien.
Ja Ajax had slagvaardiger te werk kunnen gaan, maar Lainez komt met een Mexicaanse legende in Spanje te spelen ipv in de kou in Amsterdam.
Erg jammer want het is een mooie voetballer en een goede in spe, maar het komt wel goed zo.

11 januari 2019 om 14:16

"ja Ajax had slagvaardiger te werk kunnen gaan, maar Lainez komt met een Mexicaanse legende in Spanje te spelen ipv in de kou in Amsterdam. "

Logisch verhaal, maar dan wel in je eerste zin toch ook weer eventjes De telegraaf met de grond gelijk maken??? Hoezo dat dan weer, alsof De Telegraaf hier schuldig aan is???

11 januari 2019 om 14:46

Precies zoals die zegt. Telegraaf is een sensatiekrant die louter aandacht geeft aan maken van spannende, interessante artikelen zonder dat die berust zijn op 100% waarheid. Veel artikelen die ze schrijven gaan een eigen verhaal leiden.

11 januari 2019 om 15:00

"telegraaf is een sensatiekrant die louter aandacht geeft aan maken van spannende, interessante artikelen zonder dat die berust zijn op 100% waarheid. Veel artikelen die ze schrijven gaan een eigen verhaal leiden."

Los van datgene wat jij hier beweert (' interessante artikelen zonder dat die berust zijn op 100% waarheid' = nonsens), is de vraag wat dit te maken heeft met het feit dat Lainez naar Betis gaat en niet naar Ajax. Zelfs al zou De Telegraaf werkelijk leugens publiceren, hetgeen niet het geval is, hoezo heeft dat dan te maken met de keuze van Lainez voor Betis??

11 januari 2019 om 15:13

Het is algemeen bekend dat de Telegraaf bekend staat als een sensatiekrant. Ze publiceren vaak artikelen zonder dat ze geverifieerd worden. De Telegraaf heeft de laagste betrouwbaarheids factor van 4,7 (vd 10). Als laatste NL krant staan ze zelfs onder de gratis Metro krant..

Het is niet direct gelinkt aan waarom Lainez niet naar Ajax gaat, maar snap waar @binny z'n frustratie vandaan komt.

11 januari 2019 om 15:43

thomas

"het is niet direct gelinkt aan waarom Lainez niet naar Ajax gaat, maar snap waar @binny z'n frustratie vandaan komt."

Okay, akkoord. Ik ben het niet oneens met je visie op De Telegraaf als sensatiekrant, maar ik vind de aantijgingen aan het adres van die krant, en hun chef Sport in het bijzonder (dat hij alles bij elkaar verzint en liegt) bijzonder ongeloofwaardig.

Maar inderdaad, als binny gefrustreerd is over de berichten in De Telegraaf, prima, maar dat lijkt mij verder niets van doen te hebben met het feit dat Lainez voor Betis kiest.

Launez haakte af toen hij hoorde dat hij 4 of 5 wedstrijden om kunstgras zou moeten spelen. Dat zal niet de echte reden zijn, maar in een competitie die al van een lager niveau is moet je daar echt mee afrekenen, zodat dat niet mee word genomen in het besluit van buitenlandse speler om wel of niet in NL te komen spelen. Als een Spaanse club zich meld voor een Spaans talige speler dan ben je bij voorbaat al kansloos. Die jongen hoeft zich niet aan te passen qua taal. Kan gelijk vanaf de eerste dag zijn weg vinden in de stad en alles op de trainingen volgen plus hij speelt tegen Barcelona en Real Madrid. Dat wil iedere Spaanstalige speler.

Dat die voor Real Betis heeft gekozen, zegt mij alleen dat die voor de makkelijke weg heeft gekozen. Eerlijk is eerlijk. Real Betis heeft een fijnere omgeving voor hem (spaanse taal, warm klimaat, etc) maar een kleiner potentieel om echt door te breken als talent. Bij Ajax had die de kans gekregen om te leren van de besten, fouten te maken en te groeien.

We kunnen het hebben over Overmars zijn onderhandeling snelheid, maar dat Lainez uiteindelijk voor Betis heeft gekozen zegt meer over zijn mentaliteit dan over Marc z'n daadkracht.

11 januari 2019 om 15:05

"dat die voor Real Betis heeft gekozen, zegt mij alleen dat die voor de makkelijke weg heeft gekozen. Eerlijk is eerlijk. Real Betis heeft een fijnere omgeving voor hem (spaanse taal, warm klimaat, etc) maar een kleiner potentieel om echt door te breken als talent. Bij Ajax had die de kans gekregen om te leren van de besten, fouten te maken en te groeien. "

Volgens mij heeft hij toch juist niet de makkelijke weg gekozen, maar de moeilijke? Als ik jou begrijp is het voor jonge talenten verreweg het beste om naar Ajax te gaan, want die geven uiteraard de jeugd alle kansen en er breken ook verreweg de meeste talenten door tot de top van Europa. Dus dan was Ajax de makkelijkste weg en via Betis de moeiijkste, toch?

Dus zelfs binnen jouw redenatie (wie de moeilijkste weg volgt, die heeft een goede mentaliteit) zegt dit heel veel over de uitstekende mentaliteit van Lainez. Die jongen komt er dus wel!

Je kan ze niet allemaal winnen en klaarblijkelijk is die jongen wat bangig om naar een niet Spaanssprekend land te gaan. Dat kan ik me best voorstellen bij zon jonge jongen. En eerlijk is eerlijk, wie gad er van die jongen gehoord drie weken terug. Je mist sus alleen iets omdat het bekend werd maar het kan zo ook gewoon een totale mislukkeling zijn, we zullen het zien. We hebben Cerny, Bande, johnsen, lang en neres als back UPS voor tadic en Ziyech. Is prima zo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

116 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 14 november
Het Inter Miami van David Beckham wil zijn bestaan in de MLS volgend seizoen nog altijd beginnen met een absolute sterspeler. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren