Bekijk in artikel
11 januari 2019 om 07:55
0

Klinkt als het Richarlison verhaal. Watford kwam er toen volgens mij ook pas vrij laat tussen. Dit zal voor Ajax, hoe rijk ze ook zijn/worden, altijd een nadeel blijven. De competitie is simpelweg minder aantrekkelijk dan de Engelse of Spaanse en de naamsbekendheid van Ajax is voor dat soort Zuid-Amerikanen nou ook niet dusdanig dat het ze over de streep trekt, al helemaal niet als ze erachter komen dat ze tegen Manchester City, Chelsea, Liverpool of Real Madrid, Barcelona en Atletico kunnen gaan spelen.

Reacties

11 januari 2019 om 08:04
0

Ja maar Betis is daarentegen in La Liga een kleinere club waar je niet voor de prijzen speelt, geen CL en geen club waar jeugd snel een kans krijgt en zo intensief begeleid wordt als in ons kikkerlandje. Alle Mexicaanse verslaggevers gaven hem het advies in Nederland te starten. Ik denk dat de taal doorslaggevend is geweest

11 januari 2019 om 08:09
0

Ja, maar dat weet die Lainez niet. Die zal op het eerste gezicht vooral de competitie zien, een verhaal zijn voorgeschoteld dat hij zich kan laten zien tegen een aantal wereldtop clubs (gok ik) en natuurlijk Guardado zijn tegen gekomen. Oh ja, en de taal. Scheelt je weer het leren van een compleet vreemde taal.

11 januari 2019 om 08:16
0

Dat deed Watford ook niet toen Richarlison daar naar toe ging in plaats van Ajax. Daarnaast staat Betis op het moment knap 6de in La Liga. Van wat ik mag horen spelen ze redelijk aanvallend en leuk voetbal. Dan heb je natuurlijk nog Guardado die een held is voor vele Mexicanen. En zoals jij zelf ook al zegt, de taal zal ook heel veel doorslag hebben gegeven.

Vanaf het moment dat Real Betis zich melden en ik hoorde dat Guardado er zich mee ging bemoeien had ik al het gevoel dat het niet meer door ging. Ik hoopte er nog wel op, maar helaas. Nu Neres hier laten blijven en opzoek naar een geschikte vervanger voor Lainez.

11 januari 2019 om 08:18
0

Het is toch duidelijk dat voor de prijzen spelen in een kleine competitie lang niet zo waardevol is dan in 1 van de grootste competities spelen. Het is net als racen, je probeert in de F1 terecht te komen want dat is de grootste en zwaarste klasse. Leuk dat je in de F2 om de titel kan strijden, maar wie maalt er nu echt om die titel? Rijden in de F1 is wat de status geeft.

In die zin is het eigenlijk ook wel grappig dat het argument om prijzen te kunnen spelen in 1 adem genoemd wordt met CL spelen. Nederlandse clubs zijn hoogstens figuranten in de CL, als ze zich überhaupt plaatsen. Dit seizoen met 2 deelnemers was realistisch gezien gewoon een unicum in vergelijking met de afgelopen seizoenen.

Verder zal het met de intensiteit van de begeleiding wel meevallen. Deze jongen is sowieso geen jeugd meer en zal qua taal en klimaat toch ook veel makkelijker in Spanje kunnen aarden.

Zal de begeleiding daar nou echt anders zijn, of concluderen we dat op basis van het feit dat het niveau in de Eredivisie veel lager is en je dus als jonge speler eenvoudiger kansen krijgt en mee kan?

11 januari 2019 om 08:31
0

Ja je moet vooral het advies volgen van verslaggevers...... Die jongen heeft een aantal mensen rond hem die hem zullen adviseren en hij heeft misschien zelf ook wat te zeggen

11 januari 2019 om 08:32
0

@sammerens

Quote: "het is toch duidelijk dat voor de prijzen spelen in een kleine competitie lang niet zo waardevol is dan in 1 van de grootste competities spelen. Het is net als racen, je probeert in de F1 terecht te komen want dat is de grootste en zwaarste klasse. Leuk dat je in de F2 om de titel kan strijden, maar wie maalt er nu echt om die titel? Rijden in de F1 is wat de status geeft".

Probleem is dat Betis Sevilla een instabiele club is gebleken die het ene jaar in de subtop van de Liga mee speelt, maar het jaar daarop net zo makkelijk weer kan degraderen. Dat is 4 jaar terug nog gebeurd. En dan blijft er van jouw theorie volgens mij weinig over. Ik betwijfel of de taal of het land de doorslaggevende factor is geweest om voor Betis te kiezen. Als transfers van spelers uit de regio Zuid-Amerika stuk lopen, is dat vrijwel altijd een kwestie van geld. Het zou in deze transfer ook zomaar kunnen dat Betis gewoon meer geboden heeft of de zaakwaarnemers met geld en beloftes heeft ingepakt. Betis heeft geen al te beste naam als het aankomt op het nakomen van financiele afspraken en dat maakt het ook veel makkelijker om meer te bieden. Daar weet PSV alles van die jarenlang op een deel van de transfersom heeft moeten wachten voor de speler Robert. Daar hebben zelfs de Fifa en het CAS aan te pas moeten komen.

11 januari 2019 om 09:45
0

Altijd ook zo overschat, niet voor de prijzen speelt. Denk nou dat niet het een droom is voor zon Mexicaanse jongen om voor de titel in de eredivisie te spelen.

11 januari 2019 om 09:48
0

@scepticus38
.
Dat het om geld gaat is ook maar een aanname. Iedereen in dit deze topic heeft een idee waarom het miss is gegaan onderbouwd met annames. Geld is er ook zo een.

11 januari 2019 om 10:13
0

Het is een droom van elke speler om prijzen te winnen en kampioen te worden in welk land ze ook spelen. Deze jongen gaat zichzelf nog wel achter de oren krabben.

11 januari 2019 om 10:18
0

Dat getuigt dan wel van een korte termijn visie, tenminste, als je de top wil behalen. Nederland staat bekend als opleidingsland. Dus strijden om de titel in de F2 levert je later eerder een stoeltje op bij Ferrari, Mercedes of Red Bull dan rondjes in een Williams of Haas rijden (om het voorbeeld van eerder te geven). Hoe dan ook: Neres lekker blijven. Jammer van Lainez

11 januari 2019 om 11:14
0

Het is denk ik eerder een droom om tegen Messi te voetballen dan om kampioen de worden in - met alle respect - de Mickey Mouse competitie waar alleen de wedstrijden tegen Feyenoord en PSV écht ergens om gaan voor Ajax.

Wij zijn in dit land erg goed om ons zelf omhoog te praten. Na de 2 toptransfers van Ajax (blind en Tadic) denkt men opeens dat alles haalbaar is. Betis heeft deze jongen op de korte termijn gewoon veel meer te bieden. Denk aan salaris, taal, cultuur, sterkte van de competitie, voetballen met een held (guardado is voor vrijwel alle Mexicanen een grote held, vergelijkbaar met Sneijder in Nl), spelen tegen Messi en Europess voetbal spelen.

Het is dus niet vreemd dat deze jongen voor Betis heeft gekozen.

Op de lange termijn was het wellicht beter geweest om voor Ajax te kiezen, maar dat kun je pas over een aantal jaar zeggen.

11 januari 2019 om 11:15
0

Dnsdkr

"ja maar Betis is daarentegen in La Liga een kleinere club waar je niet voor de prijzen speelt, geen CL en geen club waar jeugd snel een kans krijgt en zo intensief begeleid wordt als in ons kikkerlandje."

Kennelijk zijn dit de dingen die Ajaxfans erg belangrijk vinden in de keuze die een jonge talentvolle speler zou moeten maken, maar heeft de keuze van Lainez voor Betis dus met hele andere dingen te maken.

Want waarom denk jij dat 'voor de prijzen spelen' voor zo'n jong talent dan zó belangrijk is? En intensieve jeugdbegeleding, ..... Wat dacht je dat Betis doet eigenlijk? Die jongen aan zin lot overlaten en laten zwemmen en verzuipen? Tuurlijk wordt die jongen daar ook begeleid! Het is potdomme een tiener!

Maar sowieso zijn die andere argumenten de afgelopen dagen ook meermaals genoemd. Taal, cultuur, klimaat, geld, stad, allemaal zaken die juist enorm in het voordeel van Betis spraken. Dacht jij werkelijk dat die jongen het dan om de 'jeudgbegeleiding bij Ajax' te doen zou zijn? Welnee. Hij wilde in Europa voetballen, dát was zijn droom. En hij was graag naar Aajx gegaan, dat geloof ik prima, maar Betis, als club in de PD, is voor hem net zo'n goede opstap naar de top als dat Ajax dat voor hem is. Speelt hij zich bij Betis in de kjiker, dan is de top ook de volgende stap voor hem. Wellicht zelfs nog eerder dan Ajax. Want je bewijzen in de eredivisie is uiteindelijk toch nog wat anders dan je bewijzen in de PD, volgens mij.

11 januari 2019 om 11:18
0

tomba

"het is dus niet vreemd dat deze jongen voor Betis heeft gekozen."

Absoluut niet! Ik vind het bijzonder begrijpelijk.

Ik vergeleek het ook al eerder met nota bene de keuze die Guardado maakte in 2007. Die was ook al nagenoeg rond met Psv, maar koos op het allerlaatste moment voor Deportivo. Zelfde redenen, taal, cultuur, overgang makkeliker, etc. Okay, niet 100% te vergelijken maar het geeft wel feilloos aan dat spelers er gewoon totaal anders in zitten dat sommigen hier denken.

11 januari 2019 om 12:29
0

@Scepticus38, Bij die benadering moet hij dus ook niet naar Ajax. Die grijpen ook al jaren naast de titel. DNSDKR, Welke coureurs zijn in het recente verleden als kampioen F2 direct naar een topteam F1 gegaan dan? Die gaan ook gewoon naar een lager aangeschreven team om zich te bewijzen. Zie een Leclerc. Verstappen die eerst bij Torro Rosso aan de slag moest. Je speelt je op topniveau sneller in de kijken dan op een lager niveau.

12 januari 2019 om 08:51
0

Misschien wil hij niet op kunstgras spelen.

11 januari 2019 om 08:31
0

@ buitenspelgoal, qua naamsbekendheid zit je echt mis. Ik heb meerdere Mexicaanse tv programma's, interviews, polls etc gezien. Meer dan 75% van de Mexicanen wilde dat hij naar Ajax ging omdat het volgens hen de beste opleiders van de wereld zijn en voor de ontwikkeling van Lainez het beste is. Betis werd ook weggezet als klein clubje vs het Grote Ajax. Het is echt Guardado en de clubleiding die hem op het laatst overtuigd hebben om toch voor Betis te kiezen.

11 januari 2019 om 11:32
0

Klopt, is precies dezelfde situatie, wantook Watford heeft Ajax ruim overboden. Het gaat primair om de poen. Dat is ook waarom Neres best naar China wil gaat ofschoon hij liever in Europa speelt. Voor Zuid- en Midden Amerikanen is het geld echt veel belangrijker dan in welk land ze komen spelen.

Ik ben een beetje verbaasd dat mensen op VZ schijnen te denken dat dit alleen Ajax overkomt.

11 januari 2019 om 17:25
0

Betis biedt echt niet meer dan Ajax hoor. Gaat dus niet om de poen..

Laatste discussies Bekijk in het artikel

117 fans
Middenvelder, 32 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Real Betis 31 0 8 0
2017/2018 Real Betis 29 2 7 0
2016/2017 PSV 27 2 2 0
2015/2016 PSV 25 1 4 0
2014/2015 PSV 28 1 2 0
Laatste voetbalnieuws

Mexico zet PSV voor het blok met oproep Lozano voor Gold Cup

Hirving Lozano is ondanks zijn knieblessure opgenomen in de voorselectie van de nationale ploeg van Mexico voor de Gold Cup. De Mexicaanse aanvaller raakte op 25 april geblesseerd in de wedstrijd...Lees verder

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger345
D. van de BeekMiddenvelder349
D. TadićAanvaller3428
H. ZiyechMiddenvelder2916
David NeresAanvaller298
K. HuntelaarAanvaller2816
A. OnanaDoelman330
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren