Bekijk in artikel
11 januari 2019 om 08:02
0

Dat je een jonge jongen niet gelijk één van je duurste aankopen maakt dat kan ik begrijpen en ik snap dat je aan het onderhandelen bent. Wat ik niet begrijp is dat je met Ajax op dit moment in de VS bent en je zo simpel naar Mexico kan gaan, maar je doet het niet en de vice-voorzitter van Betis vliegt helemaal vanuit Spanje en het is klaar in 3 dagen. Als je die jongen zo graag wil dan kan je toch wel even een half dagje vrij maken om iemand daar naar toe te sturen en het af te ronden.

Reacties

11 januari 2019 om 08:08
0

Het bod van Ajax was schijnbaar al geaccepteerd he. De keus lag bij Lainez zelf. Dat hij heel graaf of alleen naar Ajax wilde is volgens mij ook nooit echt gezegd door hem, alleen dat ie naar Europa wilde. Hij kiest voor Betis dus Ajax valt volgens mij niet veel te verwijten.

11 januari 2019 om 08:23
0

Het bod was pas hoog genoeg op het moment dat Betis er ook al mee bezig was, terwijl Ajax al 3 weken aan het treuzelen is. Onderhandelingen zijn altijd prima, dat is ook het probleem niet. Of hij nou zelf naar Ajax, Spanje, Nederland of Europa wilde maakt ook niks uit maar je kan er op zijn minst toch gewoon naar toe gaan om aan zo'n jonge jongen te laten zien dat er voor hem gezorgd wordt? Betis ging er naartoe, wat is het probleem om iemand vanuit de Vs die kant op te sturen en ervoor te zorgen dat die jongen zich welkom voelt?

11 januari 2019 om 09:22
0

@dylan8071

Quote: "het bod was pas hoog genoeg op het moment dat Betis er ook al mee bezig was, terwijl Ajax al 3 weken aan het treuzelen is. Onderhandelingen zijn altijd prima, dat is ook het probleem niet. Of hij nou zelf naar Ajax, Spanje, Nederland of Europa wilde maakt ook niks uit maar je kan er op zijn minst toch gewoon naar toe gaan om aan zo'n jonge jongen te laten zien dat er voor hem gezorgd wordt? Betis ging er naartoe, wat is het probleem om iemand vanuit de Vs die kant op te sturen en ervoor te zorgen dat die jongen zich welkom voelt?"

Ajax is twee jaar met hem bezig geweest en heeft hem het laatste jaar in alle wedstrijden gevolgd. En was bereid om naar verluid 15 miljoen voor hem op tafel te leggen. Hoeveel meer bewijs kun je als 18 jarige speler verlangen dat een club je heel graag wil hebben en dat je heel erg welkom bent. Zet dat eens af tegen de inspanningen die Betis in dat kader heeft gedaan. Die club heeft zich de afgelopen weken pas gemeld en je kunt je afvragen of ze de speler ooit hebben zien spelen of Ajax het scoutings- en onderhandelingswerk hebben laten doen. Ajax heeft op het gebied van jeugd scouting een hele goede naam en bij Betis kan men daardoor heel goed tot de conclusie zijn gekomen dat het wel om een heel talentvolle speler moet gaan als Ajax bereid is om er zoveel tijd en energie in te steken om hem te observeren en er zoveel geld voor over heeft om hem te kunnen contracteren. Dat Ajax zou hebben getreuzeld, is ook het reinste geneuzel bij de wetenschap dat iedereen het hele onderhandelingsproces in de media heeft kunnen volgen en datzelfde natuurlijk ook geldt voor de onderhandelaars van Betis. Als Ajax in een eerder stadium overeenstemming had bereikt had Betis er natuurlijk ook in een eerder stadium in kunnen springen. Die hebben Ajax misschien wel het onderhandelingswerk laten doen, zodat men precies wist hoeveel geld er op tafel moest komen om de speler te kunnen binnen halen. Ajax gaat een jongen van 18 jaar ook echt niet meteen hetzelfde betalen als bijv. Tadic en Blind, die zou dus onderaan de salarisladder hebben moeten beginnen. Waardoor het voor Betis ook een klein kunstje moet zijn geweest om het salaris van Ajax te overtreffen. Dat de transfer uiteindelijk niet is doorgegaan, kan heel goed gewoon een kwestie zijn van geld. Dat zal niet de eerste en zeker niet de laatste keer zijn dat dat gebeurt. En dan had het helemaal niet uitgemaakt of Ajax met een delegatie naar Mexico was gereisd, tenzij men bereid was geweest om de speler en zijn zaakwaarnemer(s) nog meer te bieden. En dat is natuurlijk nog maar zeer de vraag als je de transfersom in ogenschouw neemt en het feit dat het om een jongen van 18 gaat die zich eerst nog maar moet zien te bewijzen.

11 januari 2019 om 10:37
0

Ik vind het zelf niet echt top werk al was deze jongen wel binnengehaald. 15 mln is een astronomisch bedrag. Dan ben je niet de club die slim speelt met goed scout werk de pareltjes eruit haalt voor fatsoenlijk geld. Maar dan ben je een club die dikke bedragen uit gaat geven, voor 18 jarige spelers die nog niks hebben laten zien. O hij was goed op een jeugdtoernooi. Ja en dat was Rigter ook. En heeft iemand ooit nog van die speler gehoord. 15 mln geef je uit als iemand heel graag naar je toe wilt en waarbij de club van de wederpartij water bij de wijn doet omdat ze vinden dat de speler naar de andere club mag.

11 januari 2019 om 11:26
0

Scepticus

"dat Ajax zou hebben getreuzeld, is ook het reinste geneuzel bij de wetenschap dat iedereen het hele onderhandelingsproces in de media heeft kunnen volgen en datzelfde natuurlijk ook geldt voor de onderhandelaars van Betis. Als Ajax in een eerder stadium overeenstemming had bereikt had Betis er natuurlijk ook in een eerder stadium in kunnen springen. Die hebben Ajax misschien wel het onderhandelingswerk laten doen, zodat men precies wist hoeveel geld er op tafel moest komen om de speler te kunnen binnen halen."

Joh, je hebt gewoon 100% gelijk! De verwijten richting Ajax en vooral Overmars slaan in dit geval echt helemaal nergens op. Overmars heeft gedaan wat in zijn macht en binnen zijn mogelijkheden ligt. Het kwam aan op de keuze van de speler.

En velen kunnen gewoon lastig accepteren dat het ook in weleens zo kan zijn dat een speler geen negatieve keuze maakt voor Ajax, maar ene positieve voor Betis. Oftewel, Ajax niks misdaan of nagelaten, maar op het moment supreme heeft die jongen op gevoel de knoop door gehakt en koos hij net voor die dingen die Ajax (en Nederland) nu eenmaal niet heeft (en hebben) en dat is de Spaanse taal, de cultuur die dichter bij de Mexicaanse staat, warmer klimaat, landgenoten binnen handbereik, etc.

En jij weet denk ik ook wel dat als iets niet gaat zoals mensen willen, er een zondebok aangewezen moet worden. Dat is in dit geval dus Overmars. Ten onrechte! Overigens heb ik zelf meer dan voldoende kritiek op het functioneren van Overmars (die heb jij vast ook al wel gelezen) maar dit dossier hoort daar zeker niet bij. Marcie kan hier weinig aan doen.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

117 fans
Middenvelder, 32 jaar

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. van de BeekMiddenvelder349
D. TadićAanvaller3428
L. TraoreAanvaller10
I. El MaachDoelman00
D. KotarskiDoelman00
K. LamprouDoelman20
A. OnanaDoelman330
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren