Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ex-PSV'er zwaait na 181 duels af als international en is nummer 6 aller tijden

Laatste update:

Andrés Guardado houdt het voor gezien als international. Dat kondigt de 36-jarige Mexicaan aan op social media. Guardado wil het stokje na 181 interlands overdragen aan zijn jongere leeftijdsgenoten, maar niet zonder een fraaie mijlpaal bereikt te hebben. Principito zwaait namelijk af als Mexicaans recordinternational en nummer zes van de eeuwige ranglijst.

Bijna zes maanden na zijn laatste en 17,5 jaar na zijn eerste interland kondigt Guardado zijn afscheid officieel aan. "Ik had het een tijdje geleden al gezegd, maar wilde het niet doen voordat ik u (de Mexicaanse bond, red.) bedankt had voor alles wat ik heb meegemaakt. Het is onmogelijk in woorden uit te drukken hoe dankbaar en bevoorrecht ik me voel! Grote dank aan iedereen die me vergezelde en met wie ik de momenten mocht delen tijdens deze prachtige droom! BEDANKT!", aldus de routinier.

Voor Guardado stokt de teller dus op 181 interlands, waarmee hij wereldwijd maar vijf spelers voor zich hoeft te dulden. Cristiano Ronaldo voert de globale ranglijst aan met 198 interlands; de Portugees wordt gevolgd door Bader Al-Mutawa (Koeweit, 196), Chin Ann Soh (Maleisië, 195), Ahmed Hassan (Egypte, 184) en Ahmed Kano (Oman, 182). Guardado passeerde afgelopen jaar nog Sergio Ramos, die op 180 interlands bleef steken.

Guardado, die in Nederland het meest bekend om zijn PSV-tijd is, maakte in totaal dertien (!) eindtoernooien mee. Daartoe behoorden vijf WK's, vier CONCACAF Gold Cups, twee Copa Américas en twee Confederation Cups. De Gold Cup won hij driemaal; op een WK kwamen Guardado en Mexico nooit verder dan de laatste zestien. De middenvelder staat bij zijn huidige club Real Betis nog tot komende zomer onder contract. Het is onduidelijk of Guardado ook in clubverband zijn schoenen aan de wilgen hangt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een strijder is "mi amigo" toch! Kom nog maar een jaartje afzwaaien bij PSV krijger!

18 mei 2023 om 11:19

Of anders aan de slag in de jeugdopleiding of misschien wel als trainer ooit. Dat zie ik namelijk wel in hem.

Wat een geweldige speler was dit zeg en enorm geliefd bij de fans.

Vaak hoor ik dat ze zuid Amerikaanse en midden Amerikaanse spelers de grinta, de onoverwinnelijkheid, de er alles voor over hebben om te winnen mentaliteit, de tot het randje gaan voetballers mentaliteit hebben die wij Nederlanders vaak missen.
Voor een groot deel klopt dat natuurlijk wel, alleen ...is er voor mij een verschil tussen een guardado die precies wist tot hoe ver hij kon gaan om te winnen en een alvarez die vaak als een dwaas op het veld loopt en daardoor veel kaarten pakt waarmee hij zijn eigen team benadeeld.
Guardado was echt de perfecte medespeler en de meest irritante tegenspeler.

18 mei 2023 om 11:27

Dan heb je het wel over de Alvarez van dit jaar, die in een slecht draaiend Ajax veel moet repareren en daardoor ook wat gefrustreerder is. Vorig jaar in een goed draaiend Ajax (tot Februari) had hij de helft minder gele kaarten en was hij enorm belangrijk in de 20 clean sheets en de slechts 5 tegen goals na 20 wedstrijden, dat waren ongekende cijfers. Door alle gezeik met Overmars ging het op het veld uiteindelijk ook steeds minder bij Ajax

18 mei 2023 om 11:48

Heb het even gecheckt. Andres Guardado pakt gemiddeld per 3 wedstrijden een kaart en Alvarez 1 per 5 wedstrijden..

18 mei 2023 om 12:29

Bizar dat Edson "rode hond" Alvarez niet een op een loopt. Zo vaak gematst die mafkees.

18 mei 2023 om 13:26

In Spanje zwaaien zo ook wel sneller met kaarten dan in nl

18 mei 2023 om 14:34

Vraag jezelf eens af waarom Alvarez zo gehaat is door iedereen en Guardado dat totaal niet heeft? Alvarez had ook al op 18 gele kaarten en 7 rode minimaal moeten staan.

18 mei 2023 om 12:31

Kan mij nog een Ajax PSV herinneren waarbij hij doelbewust 2 Ajacieden uit de wedstrijd werkte. Maar verder wist die precies tot hoe ver die kon gaan 😀

18 mei 2023 om 12:47

T waren zelden hele nare overtredingen. Hard, maar niet over het randje. Betekent niet dat iemand niet geblesseerd kan raken. Een goeie tackle op de bal kan ook een blessure opleveren. Het feit dat iemand geblesseerd raakt, hoeft niet per se iets te zeggen over of er wel of niet over t randje gegaan is.

18 mei 2023 om 13:25

Ik kan me die wedstrijd ook herinneren. Dat was precies wat ik bedoel. Hij deed het heel slim en zonder kans te hebben op rood. Hij bepaalde zo wel de toon van de wedstrijd.

18 mei 2023 om 14:38

Houd toch op zeg. Zo'n Guardado is natuurlijk geen haar beter dan Alvarez...

18 mei 2023 om 15:19

Tuurlijk wel. Dat weet ook iedereen buiten regio Amsterdam

Pure held deze man en een absolute grootheid in Mexico. 181 interlands is echt bizar en zegt ook wel iets over zijn status en kwaliteiten

Wat was hij goed bij PSV , he? Naast hem kon zelfs Jorrit Hendrix renderen. Zo'n baas op het middenveld hebben we daarna niet meer gehad. Papi. Voelde zich als Mexicaan gelukkig in Eindhoven, ondanks de kou en cultuurverschillen, en had een geweldige band met het publiek. " Heeft " , moet ik eigenlijk zeggen, want dat bleek nog maar weer eens toen hij onlangs in Eindhoven was. Een match made in heaven, en het is jammer dat hij vertrok. Denk dat zowel PSV als hij veel meer successen hadden meegemaakt als hij was gebleven.

18 mei 2023 om 13:28

Haha, jorrit Hendrix...hoe die zo lang bij psv in de basis stond is mij een raadsel. Maar idd, een goede coach en goede medespelers kunnen ervoor zorgen dat je een taak moet uitvoeren die heel goed bij je past.

Wat een grootheid is dit, en toch echt wel een speler waar ik echt een zwak voor heb. Prachtig om te zien, wat een instelling, geeft alles voor zijn club, zonder irritant te zijn. Een echte aanvoerder. Zelfs toen hij voor PSV ging spelen was dit voor mij, als Ajacied, gewoon één van mijn favoriete spelers op de Nederlandse velden. Echt een voorbeeld en een speler waar je altijd van kan genieten als voetballiefhebber.

Indrukwekkend zoveel interlands voor een goed land zoals Mexico

18 mei 2023 om 16:59

En ook regelmatig als aanvoeder

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren