wk2018

Bas Dost stopt als international: ‘Dat heeft de doorslag gegeven’

Dinsdag, 17 april 2018 om 13:02

Bas Dost heeft zijn laatste wedstrijd voor het Nederlands elftal gespeeld. De 28-jarige spits heeft bondscoach Ronald Koeman dinsdag laten weten dat hij per direct een punt zet achter zijn interlandloopbaan, zo vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Een verstandige beslissing van Bas Dost?


Gerelateerd

361 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Gelukkig hebben we nog altijd Woutje Weghorst

17 april 2018 om 13:24

Ik heb liever Wout Weghorst als breekijzer dan Bas Dost. Dat Bas Dost nu bedankt, zegt veel over zijn persoonlijkheid. Luxemburg uit was die dramatisch en tegen Engeland nog een tikkeltje erger. Voetballend kan die gewoon niet mee en het is geen wereldspits waar je je elftal omheen gaat bouwen. Leuk dat die er veel scoort in Portugal, maar die competitie is niet veel beter dan de Nederlandse. De top is daar wel sterker, maar in de breedte ontloopt het elkaar niet veel. Geef mij dan maar Wout die alles wilt geven, dan een Bas Dost die nu reageert als een klein kind en bedankt voor het Nederlands elftal. Het is nu niet dat die een hele geweldige indruk heeft gemaakt in het Nederlands elftal (komt ook door de speelwijze), maar daar komt geen verandering in, dus geen Nederlands elftal spits. Veel succes in Portugal en niet gaan terugkrabbelen als het EK gaat lonken.

17 april 2018 om 13:27

Ag Bas Dost is zelf gaan geloven dat ie een hele grote meneer is geworden in Portugal, maar als het elftal niet in dienst van Bas speelt, blijft er een hele matige en beperkte spits over. Ik ben van beide niet echt overtuigd, maar schaar Bas Dost wel, met alle respect, boven Wout Weghorst.

17 april 2018 om 13:34

Hij reageert als een klein kind? Dan heb je nooit kleine kinderen gehad. Hij geeft juist aan dat hij er lang over heeft nagedacht en dat hij doodongelukkig is teruggekeerd. Hij heeft erover gesproken en de beslissing niet in een impuls genomen. Dus nee. Een volwassen beslissing van hem.

17 april 2018 om 13:37

Het zijn allebei niet echt top spitsen, maar Wout is juist een goed wapen als er iets geforceerd moet worden. Hij brengt strijd en maakt oorlog in de 16, daarnaast vind ik hem eigenlijk best wel een goed aanspeelpunt. Dost is een pure afmaker die als hij niet bedient wordt nutteloos is. Wout is zeker geen basismateriaal hoor, maar absoluut nuttig als breekijzer en een jongen die trots is op NL. Doe mij maar Wout.

17 april 2018 om 13:45

Logische keuze. Matige spits voor het systeem dat Nederland wil gaan spelen. Met 3 aanvallers is het middenveld heel matig. Met 2 aanvallers en 3 middenvelders ging het veel beter tegen Engeland in de tweede helft en tegen Portugal. Dan zie ik toch liever Depay en Babel of een Locadia als die in vorm is. Zijn fijne spelers voor de omschakeling. Voor de laatste tien minuten alles of niets is Bas wel ideaal. Maar daar heb je met Wout ook een prima speler voor, vooral omdat hij niet gaat lopen klagen. Daarnaast kan Janssen ook daarvoor gebruikt worden indien hij een beetje zijn niveau weer terugvindt.

17 april 2018 om 13:58

@postduif010.. Die laatste zinnen laten juist zien dat hij zich totaal geen grote meneer vindt. Hij snapt zelf ook niet dat hij zo'n andere speler is in het oranje shirt dan bij Sporting. Volgens mij is deze jongen best onzeker en een beetje gedesillusioneerd over zijn eigen prestaties.

17 april 2018 om 13:58

Ik kan niet uit het artikel opmaken dat die er over heeft gesproken met mensen. Wel dat het geen minuten maken tegen Portugal de druppel was. Maar hij kan toch ook wel snappen dat die geen minuten kreeg? Het was een oefencampagne waarin Koeman wilde experimenteren en met zijn optreden tegen Engeland had die geen enkel recht op minuten. Dat hij doodongelukkig terugkeert van de oefencampagne en al lange tijd niet gelukkig wordt bij het Nederlands elftal heeft te maken met de geringe speelminuten die die maakt en zijn eigen matige prestaties in het Nederlands elftal (wat ik begrijp vanuit dit artikel). Hij heeft er dus voor gekozen om de handdoek in de ring te gooien. Misschien was "klein kind" ongelukkig gekozen, maar laat wel weinig zien van ruggengraat.

17 april 2018 om 13:59

Een porto wint met gemak van psv of ajax enz

17 april 2018 om 14:13

Ik begrijp zijn keuze wel. Wordt bij Oranje niet als volwaardig beschouwd. Zelfs toen hij bij Sporting in bloedvorm was, werd hij in Oranje als breekijzer gebruikt. De eerste interlands onder Koeman hebben laten zien dat hij Dost ook niet zal gebruiken als 1e spits in een aanvallend systeem.

In mijn ogen had Koeman dit beter aan kunnen pakken door met Dost te bespreken dat hij zijn 1e spits zou zijn tegen mindere tegenstanders. Dan wordt er aanvallend gespeeld en een systeem neergezet rondom Dost. Tegen betere tegenstanders heeft Dost geen waarde, dan moeten we realistisch reactievoetbal spelen met snelle mannen voorin. Als hij dit zo met Dost had besproken was er niks aan de hand geweest.

17 april 2018 om 15:13

Het zegt meer over hoe wij hem als land behandeld hebben

17 april 2018 om 15:50

In Portugal krijgt hij goede voorzetten. In het Nederlands elftal staan spelers met een paar minuten Eredivisie. Die kunnen nog geen voorzet geven. Allemaal hetzelfde, naar binnen en voor eigen succes gaan. Die hebben alleen een grote mond en worden opgehemeld maar presteren helemaal niets. We zakken internationaal niet voor niets door het ijs. Jammer Bas.

17 april 2018 om 15:55

Maar Tommyhp, de meeste spelers van Sporting hebben anders helemaal geen minuten in de Eredivisie gemaakt .

17 april 2018 om 13:32

Gewoon Memphis in de spits

17 april 2018 om 13:50

Ja, Memphis, Babel en Promes voorlopig maar als beweeglijke spitsen houden hoor.. Dat is prima..

Waarom dit dan? Ben benieuwd naar de uitleg erachter.

17 april 2018 om 13:06

Waarschijnlijk omdat ie toch nooit voorzetten krijgt.

17 april 2018 om 13:09

Wat een zwaktebod van Dost.

17 april 2018 om 13:18

En misschien omdat hij nooit kansen kreeg. Ik zie hieronder allemaal reacties van: zwak of schandalige beslissing.

Is iedereen soms vergeten dat hij op de bank zat terwijl een speler die letterlijk 3 minuten gespeeld heeft bij zijn club de voorkeur kreeg? Pas toen het al bijna niet te redden viel mocht Dost pas spelen, die toen al meer goals had dan Janssen speelminuten had...

Ik snap helemaal dat Dost er klaar mee is en het is ook niet alsof hij nu kansen krijgt. Waarom dan je vrije tijd opgeven voor iets waar je toch nooit de kans krijgt?

PS: We moeten juist respect hebben dat hij niet voor onrust zorgde, dat had ik verdomd goed begrepen.

17 april 2018 om 13:29

Hij heeft voldoende kansen gekregen maar gewoon altijd bagger gespeeld. Hij zou eens in de spiegel moeten kijken. Dan komt hij met een goal en een assist tegen Rio Ave.. Kom op zeg. Niveau van niks. En die spits die drie minuten had gespeeld die speelde op zijn laatste paar interlands na ook altijd prima in Oranje. Mits fit met wedstrijdritme is Janssen ook nu nog de beste optie. Geen Kluivert of Van Nisterooij, maar dat zijn de alternatieven ook niet. En voor je denkt dat ik dit zeg met een AZ bril op, het oproepen van Weghorst is lachwekkend.

17 april 2018 om 13:40

Je weet dat er met Koeman een nieuwe weg ingeslagen is? Dat mag nu toch al wel duidelijk zijn, na 2 interlands.
Dat je dan na die 2 (!) interlands al de brui aan geeft, is behoorlijk sneu te noemen. Omdat je de tweede interland niet mocht voetballen? Buiten dat hij de eerste wedstrijd bagger was, snap je toch ook wel dat de bondscoach meerdere dingen wil proberen.

Dat hij zich zo klote voelt, moet zijn omdat hij het zelf niet kan maken. Heeft niets met zijn kansen te maken, onder nota bene een andere technische staf.

18 Interlands en 1 goal. Spiegeltje spiegeltje aan de wand...

17 april 2018 om 13:48

Janssen heb ik ook nooit gesnapt, zoveelste erfernisje van Blind, maar dat Dost dit doet vind ik getuigen van weinig karakter.

Er komen nog genoeg wedstrijden waar Dost prima bruikbaar zou zijn geweest, ook al is dat vanaf de bank.

Rare vogel is het

17 april 2018 om 14:21

Bellapartita

"en misschien omdat hij nooit kansen kreeg."

Sorry, maar vele malen geselecteerd voor oranje en 18 wedstrijden mogen spelen en dan 'kreeg hij nooit kansen'? Dan hebben jij en ik duidelijk een andere visie op wat 'kansen krijgen' betekent.

Bas Dost heeft gewoon aantoonbaar heel erg matig gepresteerd in oranje. Ik vind dat hij wat dat betreft alleen zichelf iets te verwijten heeft. Het mag zo zijn dat hij bij zijn club alles wat hij aanraakt in goud laat veranderen, waarvoor respect, maar als hij alles wat hij bij oranje aanraakt in stront laat veranderen, dan kun je wel blijven roeren in die stront, maar op een gegeven moment moet je echt de waarheid onder ogen zien: stront stinkt gewoon, klaar! Bas Dost heeft in oranje nog geen enkele keer laten zien dat hij een waardige speler is voor oranje. Hij is een waardige spits voor Sporting. Maar zolang hij zijn medespelers van Sporting niet mee kan nemen naar oranje, is het zinloos om maar steeds te blijven herhalen dat hij het 'bij Sporting elke week zo goed doet'. Kennelijk lukt dat bij oranje niet namelijk.

En in die zin, het is helemaal niet gek dat een speler die in oranje, tenminste, wél heeft laten zien daar geschikt voor te zijn, de voorkeur krijgt boven de speler die aantoonde dat niet te kunnen. Nogmaals, leuk dat Dost bij Sporting zoveel scoort maar dan moet hij echt zijn teamgenoten meenemen. En dat de oranje spelers niet zouden voldoen is ook onzin. Want Vincent Janssen scoorde wél met diezelfde spelers om zich heen.

17 april 2018 om 14:27

Gadiep

Ik denk dat ook meegespeeld heeft dat Koeman na afloop van de wedstrijd tegen Engeland zich nogal kritisch uitliet over Dost. Dat die inderdaad weinig ballen kreeg maar dat hij 'de ballen die hij wel kreeg weer heel snel verspeelde'.

Ik denk dat Dost daarin gewoon voelde dat Koeman het eigenlijk niet zo in Dost ziet zitten. En dat vind ik een begrijpelijke houding van Koeman. Dost is en blijft een gemankeerde spits. Zijn einige kwaliteit is dat hij bij Sporting heel veel goals maakt. Van een spits van oranje mag en moet je méér verwachten, punt! Voetbal is uiteindelijk niet alleen maar een sport die om alleen maar scoren draait. Althans, niet als je niveau nastreeft. Dan mag je namelijk ook verwachten dat een spits kan voetballen.

17 april 2018 om 14:39

@ bellapartitia..... Bijna niet meer te redden...Wat een onzin. Dost stond in de basis tegen Luxemburg (met moeite 2-4) en Bulgarije. De befaamde 2-0 nederlaag. Hij is gewoon medeschuldig. Niets meer niets minder.

17 april 2018 om 14:46

Kom dan met volledige statistieken aan. "vele malen geselecteerd", dat staat niet echt gelijk aan kansen. "18 wedstrijden mogen spelen". Noem dan ook het aantal minuten op, want nu lijkt het alsof hij veel meer gespeeld heeft dan Janssen die dan "maar" 17 wedstrijden heeft gespeeld.

Janssen heeft bij elke belangrijke wedstrijd mogen spelen en Dost de afdankertjes. Op dat moment moet jij je kunnen inbeelden hoe jij het zou vinden als jij was Dost was.

Jij scoort aan de lopende band bij je club en je degene die opgesteld wordt is degene die 3 minuten 'gespeeld' (was meer om tijd te rekken) heeft bij zijn club. Ik weet 100% dat iedereen in soortgelijke situatie al had lopen rellen, maar Dost bleef rustig en bedankt nu rustig voor Oranje. En dan nog zijn er zeikerds die klagen sjongejonge.

17 april 2018 om 15:17

Bulgarije uit de afdankertjes? Was de belangrijkste misser van de kwalificatie. Hou toch op.

17 april 2018 om 15:40

Bellapartita

Hoezo kun jij zelf die statistieken niet even opzoeken trouwens? Het is toch jouw stelling, waar ik op reageer, dat Dost "nooit kansen kreeg." Dus dan neem ik aan dat jij over de feiten beschikt op basis waarvan jij jouw conclusie hebt getrokken. Maar, dat was dus niet zo. Jij riep gewoon maar wat. Dat is helder. Want dit zijn de cijfers.

Janssen: 17 wedstrijden (1200 minuten) 7 goals en 5 assists
Dost: 18 wedstrijden (671 minuten) 1 goal 3 assists
Luuk de Jong: 14 wedstrijden (290 minuten) 4 goals 1 assist.

Oftewel, je kunt het lang maken of breed maken, maar hoe je het ook bekijkt Bas Dost heeft ruimschoots de tijd gehad en gekregen om zch te bewijzen maar het enige dat hij heeft bewezen is dat hij niet of nauwelijks scoort in oranje (en dáár gaat het om, want die goals bij Sporting daar hebben we in oranje geen ene kloot aan) én dat iedere andere spits alleen al op dát vlak het aantoonbaar en onbetwist (want: probeer jij hier maar eens van te beweren dat Dost het in oranje beter heeft gedaan, succes daarmee!!) beter heeft gedaan.

En dat Janssen elke belangrijke wedstrijd zou hebben gespeeld en Dost alleen de afdankertjes is een dubbel zwak argument. Want ten eerste is dat niet zo (bulgarije uit mocht Dost spelen, nou dat was de slechtste performance van een oanje spits sinds de invoering van het betaalde voetbal, en dat was de belangrijkste pot in de gehele kwalificatiereeks want dáár is de kwalficatie verloren) en ten tweede is het onzinnig argument want als dat de mindere potjes waren en Dost zelfs dáárin niet tot scoren weet te komen, tja, wanneer gaat hij dan wel scoren precies? Raar argument dus.

Tenslotte blijf ook jij in die valkuil trappen van 'ja maar bij Sporting...'. Prima hoor, ik heb respect voor het feit dat Dost het daar geweldig doet. Daar gaat het niet om. Alleen wil ik dan ook in oranje dezelfde productie zien. Want nogmaals, we praten over een speler die niet kan voetballen, alhans die verder op het scoren na ongeveer onbruikbaar is. Nou, hoe kun jij hier dan nog met roge ogen over Sporting beginnen? Sporting spelers spelen niet in oranje. En zelfs Luuk de Jong, waar jij denigrerend over doet, heeft gewoon aantoonbaar een veel en veel betere productie van Bas Dost. 4 goals in slechts 290 minuten!!!!!!

Dus als je dan echt puur naar cijfers zou willen kijken, wat je ook doet in je bijdrage waarin je mij vraagt om de onderbouwing van jouw standpunt, dan moet je ook eerlijk zijn en erkennen dat het dus bij Dost totaal niet ligt aan kansen, want die kreeg hij ruimschoots, en ook niet aan de geringe speeltijd in minuten, want Luuk de Jong speelde minder dan de helft van Dost maar scoort wel vier keer zoveel!!! Als je statistieken wilt hebben, zorg dan dat je zelf eerst die statistieken kent, want anders is daarna opeens je hele verhaal onder je vandaan geveegd. .....

Nou jij weer!

17 april 2018 om 15:47

Volledig met Constant Kante eens op 1 ding na. De slechtste wedstrijd van een oranjespits ooit was die van Dost tegen de semi amateurs van Luxemburg. Dat was gewoon lachwekkend.

17 april 2018 om 16:48

@Constante kante

Je kan niet verwachten van een speler dat hij dezelfde getallen kan overnemen dan wat hij bij zijn club doet. Zelfs Messi en Ronaldo lopen niet 1-op-1 bij hun landen.

Wat je wel kan zeggen, is dat Dost bij meeste van zijn interlands, uiteindelijk als tweede spits werd ingezet en daar is hij niet de type spits voor. Volgens mij was het tegen Engeland, corrigeer me als ik het fout heb, de enige keer dat hij als enige spits werd opgesteld en toen kreeg hij ook amper ballen en moest hij steeds terugzakken, want het middenveld en aanval konden niks creeren. Daarnaast had hij eigenlijk 2 goals, maar die goal tegen Zweden werd gewoon afgekeurd vanwege niks.

Begrijp me niet verkeerd, ik had van Dost ook meer verwacht, maar op basis van hoe de vleugelspelers werden opgesteld (Memphis die stijf recht is en geen goeie voorzet tot zijn beschikking heeft met links, Robben die stijf links is en daardoor niet een goeie voorzet kan geven met rechts en Promes die geen voorzet kan geven, waardoor alle drie de vleugelspelers 70 procent van de keren voor eigen succes gaan), vind ik het toch niet eerlijk hoe Dost hier op deze forum wordt afgerekend.

17 april 2018 om 18:16

FcGrun. Je vergeet de belangrijke wk kwalificatiewedstrijden tegen Luxemburg en Bulgarije waar hij gewoon 1e spits en basisspeler was. Waarom mag hij op zijn wanprestaties in die wedstrijden niet worden afgerekend? Het is juist 1 van de oorzaken dat we de playoffs niet gehaald hebben.

17 april 2018 om 23:02

Ja oké, daar heb je wel een punt. Die jongen had al weinig vertrouwen en als Koeman dan ook nog impliciet zegt dat Dost niet kan voetballen/een bal kan kaatsen/een bal vasthouden dan is je zelfvertrouwen 0,0. Dat snap ik wel. Dat gebrek aan people management is geen lekkere binnenkomer voor Koeman trouwens. Maar is het aan Dost om te bepalen of hij goed genoeg is voor oranje? Tot nu toe zat hij bij de selectie en m.i mag hij daar dankbaar voor zijn maar moet zijn eigen, meer dan puike prestaties in Portugal, wel in perspectief blijven zien Dan is er niks aan het handje en ben je gewoon 1 van de 23 bruikbare krachten van het Nederlands elftal. Ik zou er voor tekenen en belangrijker, miljoenen profvoetballers met mij.

17 april 2018 om 13:06

Omdat die nooit een serieuze kans heeftgehad misschien?

17 april 2018 om 13:08

Kom op zeg, Bas heeft genoeg kansen gehad in Oranje. Hij bakte er gewoon helemaal niks van, natuurlijk heeft Nederland niet de spelers om hem ideaal in stelling te brengen maar daar heb je dan maar mee te dealen ipv te bedanken voor dat Oranje shirt, idiote beslissing van Dost.

17 april 2018 om 13:12

Genoeg kansen? Altijd stond Janssen in de basis terwijl die wisselspeler was en die bakte er ook niks van maar die bleef wel staan. Dost werd er na 1 slechte wedstrijd meteen uitgehaald. Ik zeg niet dat Bas zo goed was, maar de keuze voor Janssen was altijd apart met hem op de bank die aan de lopende band scoort bij sporting.

17 april 2018 om 13:16

Is het wel een (eerlijke / serieuze) kans als je bijna nooit in stelling gebracht wordt terwijl op die momenten je veruit sterkste eigenschap tot uiting komt (nl. een bal erin tikken/koppen)? Ik kan me voorstellen dat hij gelukkig wordt bij Sporting, waar ze weten hoe je een spits als Dost gebruikt en andersom dat hij ook ongelukkig wordt bij Oranje, waar dat totaal niet het geval is.

17 april 2018 om 13:16

Denk dat afgelopen wedstrijd tegen Engeland heeft bewezen dat Dost terecht heeft bedankt. Als je Dost wilt gebruiken, dan moet je hem niet op een eiland gaan zetten. Hij werd gedwongen in te zakken omdat die anders helemaal geen bal had geraakt, en dan komt hij op een positie terecht waar niet zijn kwaliteiten liggen. Dus met al die kansen die jij benoemd vind ik het wel meevallen. Dit was geen kans, maar een belachelijke opstelling van Koeman. Dit is of bewust gebeurd, of een hele rare hersenkronkel van Koeman. Ik denk het eerste. Dus Koeman zal hier wel blij mee zijn. En Dost kan zich lekker focussen op de Portugese competitie waar hij bij een mooie club wel wordt gewaardeerd en mee speelt om de prijzen. En ook nog eens in een lekker klimaat.

17 april 2018 om 13:16

Welke kansen dan Consy? De momenten die hij mocht invallen omdat die prutser van een Janssen weer gigantisch slecht speelde? De momenten die hij mocht invallen als de wedstrijd al gespeeld was? Of bedoel je toch de kansen die hij kreeg in de basis - welke er niet veel zijn - in een systeem dat niet om een spits draait die voorzetten nodig heeft? Nee, Dost heeft nooit een eerlijke kans gehad. Ik was er van overtuigd dat hij die onder Koeman zou krijgen, aangezien Koeman wel van een targetman houdt. Echter koos ook hij er niet voor en dan snap ik Dost heel goed. Gewoon lekker bij je je club presteren en dan verder kijken.

17 april 2018 om 13:18

Eerlijk is eerlijk, hij heeft er ook geen pepernoot van gebakken die keren dat hij erin stond. Vooral die invalbeurt thuis tegen Frankrijk was gewoon komisch zo slecht.

17 april 2018 om 13:19

Sorry hoor maar als Oranje zijnde je tactiek volledig aanpassen aan een matige spits als Dost? Dost had de Vennegoor of Hesselink van deze tijd moeten zijn, niet de spits waar we heel ons spel voor aanpassen..

17 april 2018 om 13:24

18 interlands waarvan er minimaal 12 als invaller. Ja, genoeg kansen. Wat moet hij dan doen? Het is momenteel de beste spits van Nederland maar krijgt 0 minuten en zodra hij minuten krijgt kan hij niks omdat er niemand is die een fatsoenlijke voorzet kan geven. Nou, lekker dan, sta je in het rijtje van Messi en Ronaldo qua doelpunten en ben je de beste spits van een land, wordt je genegeerd. Volkomen logische beslissing.

17 april 2018 om 13:26

Maar als niemand een voorzet kan geven, geef me dan 1 goede reden om Bas Dost wel op te stellen? Speel in de kracht van je betere spelers, niet een beperkte spits die ons ook niet naar een eindronde kan loodsen in z'n eentje.

17 april 2018 om 13:30

Omdat hij nooit wat heeft laten zien in Oranje en gewoon niet kan voetballen. Nu was zijn periode om zijn kans te pakken. Helaas laat hij zien totaal geen ruggengraat te hebben.

17 april 2018 om 13:30

consy, door jouw belachelijke reacties heb ik speciaal een account aangemaakt.

vooral je uitspraak: "je bedankt niet voor je land dat doe je niet"
Heb je het stuk wel gelezen? Deze beslissing van Bas is geen impuls, hij heeft er goed over nagedacht. Misschien even bij jezelf nagaan hoe hij zich voelt/gevoeld heeft. Als dit gevoel dusdanig slecht is, waarom zou hij daar dan nog heen gaan? Hij is niet verplicht iets te doen als hem dat niet gelukkig maakt. Daarbij komt ook nog dat hij geen vertrouwen krijgt van de bondscoach maar dat is weer een ander verhaal

17 april 2018 om 14:14

Het is juist een dappere beslissing. Waarom met tegenzin naar oranje gaan. Ik vind het Nederlands elftal ook geen fuck meer aan. Moet ik dan ook maar verplicht naar oranje kijken??? Dacht t niet

17 april 2018 om 14:35

Smk88

Het beeld dat Dost het alleen maar zou hebben mogen doen met wat minuutjes aan het einde van de wedstrijd is echt onzin. Bas Dost heeft diverse wedstrijden gewoon volledig de kans gehad om zich te laten zien binnen déze selectie (we hébben geen andere spelers die beter zijn of zoiets) en om te laten zien dat hij binnen deze spelersgroep enig recht of aanspraak heeft op een vaste basisplaats.

En de suggestie dat het dan zou liggen om het systeem dat niet gebaseerd is op een spits die voorzetten nodig heeft is exact de omgekeerde wereld! Want in feite stel jij dus voor dat de bondscoach van oranje in feite het gehele team en het systeem ondergeschikt zou moeten maken aan Bas Dost. Nou, sorry maar die suggestie is net zo vreemd als dat die 'lachwekkend' is. We praten hier niet over Van Basten, Van Nistelrooij, Kluivert, Cruijff of Van Persie. We praten over Bas Dost. Een gemankeerde speler, super matige voetballer (at best) die speelt in een competitie die hooguit een fractie beter is dan die van ons. Én die bij zijn kansen die hij in oranje heeft gekregen standaard coimpleet teleurstellend heeft gespresteerd.

Het lijkt mij in dat licht bezien bijzonder logisch en heel begrijpelijk dat niet het systeem wordt afgestemd op Bas Dost, maar dat Bas Dost maar moet pogen om binnen het systeem te passen dat de bondscoach bedenkt, die rekening houdt met de belangrijkste spelers van oranje en niet van Bas Dost. En Bas Dost is er niet in geslaagd om te overtuigen dat hij in dat systeem past. Jammer dan, het is niet zo dat we de beste international sinds Faas Wilkes aan het vermoorden zijn. We vermoorden een matige spits, met een hele matige trackrecord. So what? Er zijn andere opties, die zijn niet minder.

17 april 2018 om 15:06

Constant Kante, Allereerst geef ik aan, als je mijn reactie volledig leest, dat hij inderdaad de kans heeft gehad in de basis. Echter werd er gebruik gemaakt van een voetballende spits, iets wat niet zijn kwaliteiten zijn, omdat de focus op de wingers lag. Hij is dus nooit benut zoals hij benut moet worden. Dat is hetzelfde als je nu een goalgetter pur sang tussen Bale en Ronaldo inzet; die zal er nooit 25+ inschieten. Daarnaast ligt de focus in een 532 formatie veel meer in het centrum, de plek waar Dost te vinden is, dan op de flanken. Met Janmaat en Van Aanholt heb je backs die voortdurend opkomen en voorzetten kunnen geven, terwijl er in de as met Promes en Depay ook gevoetbald kan worden. Tevens kan je met hem, met om hem heen Depay en Promes als lopende mensen, makkelijker een lange bal spelen. Tot slot moet je niet vergeten dat hij in een team dat afgesteld is op hem al twee jaar lang aan de lopende band scoort; iets wat geen andere Nederlandse spits kan zeggen. Dan verdien je het in mijn ogen gewoon om in ieder geval een fatsoenlijke kans te krijgen. Dan doel ik op ca. 10 wedstrijden in de basis en niet dan weer basis, dan weer invallen en dan weer niet spelen. Wat hebben we te verliezen met Dost? Met Janssen, een opgehemeld mannetje dat welgeteld een echt goed half jaar gekend heeft, worden we er echt niet beter op.

17 april 2018 om 15:39

En voor deze bijdrage maak jij speciaal een account aan? Dost geeft gewoon te snel op. Koeman experiment eert een keertje met een ander systeem waarin hij niet voorkomt en meneer Dost gaat huilie huilie doen. Maar goed als hij het fijn vindt om zijn ego op te poetsen tegen clubs als Rio Ave. Best Dost dacht waarschijnlijk echt dat er maar 1 topscorer beter was in Europa en dat was Messi. Laten we m toch lekker in die droom leven Lekker bedanken voor dat boze zelfvertrouwenondermijnende Nederlands elftal: waardeloze gast is het

17 april 2018 om 15:46

Smk88

Je kritiek in je eerste zin is terecht, ik had in die zin je bijdrage inderdaad niet helemaal goed gelezen. Dus, die slag is U!

Maar daarna zeg je:
"hij is dus nooit benut zoals hij benut moet worden."

Tja, dan kaats ik die bal even terug. Want dan zou je mijn bijdrage toch echt nog eens moeten lezen.

Kern isnnamelik dat ik het lachwekkend zou vinden dat het systeem in oranje eventjes aangepast zou moeten worden aan Bas Dost. Ik wil net alles herhalen wat ik in mijn vorige bijdrage al aangaf, maar kern is dat we niet praten over een topsoits maar een gemankeerde nonvoetballer van twijfelachtige kwaliteit. Hoezo gaan we dan oranje helemaal op hem afstemmen? Sowieso, je team afstemmen op één speler is deardevelish. Want wat nu als je sterspeler er niet is die dag? Wat moet je dan???

Dus nee, op beperkte voetballers ga je niet je systeem aanpassen. De beperkte voetballer moet zich aanpassen en meegaan en kan die dat niet, dan is die tweede keus of lager. Wat dat betreft kiest Dost dus voor de weg van de minste weerstand. Hij realisert zich dat hij er zo niet aan de bak komt. Goed gezien! Gewoon niet goed genoeg, klaar. We hebben andere spitsen, dus prima. Geen gemis.

17 april 2018 om 13:06

Omdat die nooit een serieuze kans heeftgehad misschien?

17 april 2018 om 13:15

Vormer of Pieters hebben nooit een serieuze kans gehad. Dost heeft meerdere malen een basisplaats gekregen alleen overtuigde nooit. Om dan vervolgens te stoppen is gewoon kansloos. Je stopt niet op je 28ste voor je land.

17 april 2018 om 13:22

Ik zie jou heel fel reageren op dat hij stopt. Ten eerste is dat zijn goed recht. En ten tweede, kom op man Vormer en Pieters komen niet eens in de buurt van Dost zijn prestaties. Vormer oke... maar Pieters is aan het degraderen met Stoke he...

17 april 2018 om 13:38

Huntelaar heeft nooit een eerlijke kans gehad. Toch bleef die zich altijd beschikbaar stellen voor oranje ondanks zn geklaag. Nederlands elftal is in decenia niet zo slecht geweest. Dan gaat een van de enige spitsen die we nog hebben bedanken, wat een l*l ben je dan zeg. Geniet nog maar 2 jaar in die prutscompetitie van je, waarna geen een Nederlander nog zal herinneren wie je was. Mentaliteit van 3 jarige voetballers vandaag de dag. Het gaat meneertje niet allemaal zoals die wilt dus rent die maar weg.

17 april 2018 om 13:58

Huntelaar kon ook in dat systeem spelen. Dost is een spits die op zijn kracht gebruikt moet worden en dan is hij momenteel de beste van Nederland. In het huidige systeem zijn er zo 10 beter passende alternatieven voor in de spits te noemen. Dost snapt dit schijnbaar ook. In plaats van iedere keer opgeroepen te worden vanwege je prestaties om dan in een niet passend systeem te spelen, kun je beter eerlijk zijn en enkele van die jongens die misschien minder presteren bij de club, maar wel in het systeem passen, oproepen.

17 april 2018 om 14:38

Nijogeth

Precies!
Het kan niet zo zijn dat we in oranje het systeem gaan aanpassen aan een gemankeerde spits die tot nu toe in oranje werkelijk nooit iets heeft laten zien.

17 april 2018 om 15:41

Exact. Gezeik allemaal met dat moet ie toch zelf weten. Ja natuurlijk moet ie het zelf weten maar dat maakt het niet minder slap

17 april 2018 om 13:06

Vind waarschijnlijk dat ie recht heeft op speeltijd. Overdreven natuurlijk, bij iemand als Seedorf snapte ik het maar dost is natuurlijk een voetballer die maar in een beperkt aantal systemen tot zn recht komt.

17 april 2018 om 13:59

Misschien is die laatste zin van je wel de reden. Dost snapt ook dat hij vanwege zijn prestaties bij de club er vrijwel altijd bij zou zijn, maar totaal niet tot zijn recht zou komen. Dan kun je ook beter iemand oproepen die bij zijn club minder presteert, maar die positie wel beter in kan vullen.

17 april 2018 om 13:07

Omdat hij elke keer bekritiseerd/nooit serieus genomen werd en na elke interland periode zich een hele tijd rot voelde volgens uit het stuk uit AD

17 april 2018 om 13:08

Het feit dat hij al 2 seizoenen de beste statistieken kan overleggen van elke oranjespits en toch elke keer weer aan de kant wordt geschoven omdat de bondscoaches met naar binnen-trekkende vleugelspitsen willen spelen lijkt me een (erg begrijpelijk) frustratiepuntje.

17 april 2018 om 13:11

Het feit is ook dat hij nog geen goede wedstrijd bij Oranje heeft gespeeld, niet als basisspeler en niet als wissel. Als andere beter presteren dan is het volkomen logisch dat je continu aan de kant wordt geschoven. Hij heeft genoeg kansen gekregen, maar is simpelweg niet goed genoeg als basisspeler voor het Nederlands Elftal.

17 april 2018 om 13:18

Als het zo was als je schrijft heb je gelijk. Maar dat is niet zo. Onder de vorige bondscoaches werd steeds vastgehouden aan een continu falende Jansen. Als hij erin kwam was het als pinchhitter en heeft hij nooit een serieuze kans gehad. Onder Koeman mag die het een keer proberen en dan stelt hij geen buitenspelers op die met voorzetten komen. Dat Koeman daar voor kiest kan natuurlijk maar dan hoef je Dost ook niet op te stellen. Dus ik snap deze keuze wel.

17 april 2018 om 13:22

Janssen heeft anders aardige statistieken in Oranje. Dost 0,0

17 april 2018 om 13:26

Welke goeie buitenspelers hebben we nou die buitenom gaan? Dost is een goeie spits in één type systeem en daar hebben we de spelers niet voor. We hebben geen goeie creatieve middenvelder en we hebben geen buitenspelers die goed buitenom kunnen met een voorzet.

Dost kan gefrustreerd zijn maar dit Nederlands Elftal heeft gewoon een spits nodig die in dienst van het elftal speelt.

17 april 2018 om 13:29

Continu falende Janssen? Janssen heeft in 17 wedstrijden 7 doelpunten gemaakt en 5 assists gegeven. Daarnaast heeft hij de plus dat hij zowel voetballend 10x beter is dan Dost en ook veel harder werkt. Het enige wat Dost zijn plus is dat hij bij zijn club makkelijk scoort, laat hij dat nou net niet doen bij Oranje en dan is het volkomen logisch dat Janssen de voorkeur kreeg.

Of moeten we Dost maar opstellen omdat hij bij Sporting scoort en bij het Nederlands Elftal niet? Volgens mij gaat het om de prestaties bij het Nederlands Elftal en niet op de prestaties bij Sporting. Dost heeft 1 doelpunt gemaakt bij Oranje. 1!!! En die was nota bene nog in 2015.

17 april 2018 om 13:29

Ik ben het verder met jullie eens dat Bas niet de spits is voor het Nederlands elftal hoor. Ik noemde enkel zijn waarschijnlijke beweegreden voor het stoppen met interlandvoetbal.

17 april 2018 om 13:43

@vedetterut

Ja de falende Janssen die in de kwalificatie 2 hele doelpunten waaronder een strafschop tegen Luxemburg heeft weten te scoren. Die heeft mede een hele kwalificatie verkloot omdat ie geen knikker raakte in de 8 wedstrijden dat ie meedeed, Die falende Janssen ja.

17 april 2018 om 13:46

@ Vedetterut,

dat is natuurlijk niet helemaal het geval. Je prestaties bij je club moeten goed zijn om uitgenodigd te kunnen worden. Maar daarmee wordt al met 2 maten gemeten.
En wellicht hadden we de tactiek wel aan moeten passen op Dost omdat we Wout achter de hand hebben en met een blessure dan een ingespeelde optie hebben.
Janssen daarentegen...speelt ie nog?
Dan is hij wel lekker uitgerust zeker...

17 april 2018 om 13:51

Winkelhaak
Met welke buitenspelers hadden we moeten spelen? Die een man kunnen passeren en een voorzet geven?

17 april 2018 om 14:06

Hoeveel doelpunten maakte Robin van Persie in de WK kwalificatie van 2010? Ook slechts 1. Natuurlijk zijn doelpunten als spits belangrijk, maar als jij het elftal beter laat spelen door jouw inbreng is dat ook belangrijk. Laat Dost het nou net beide niet doen. Janssen was nou eenmaal de beste optie die we hadden.

@hankey
Je prestaties bij je club zijn van belang om opgeroepen te worden, dat ben ik volledig met je eens. De voorwaarde om opgesteld te worden zijn in mijn ogen echter niet de prestaties bij de club. Dat hangt namelijk af van het systeem en hoe jij presteert bij het Nederlands Elftal zelf (trainingen als wedstrijden). Het systeem werkte niet in Dost zijn voordeel, maar hij heeft ook totaal niet gepresteerd.

Moet je dan spelen? Moet je dan door voorkeur krijgen boven iemand die minder presteert bij zijn eigen club, maar wel beter in het systeem past en beter presteert bij de nationale ploeg? Ik denk het niet.
Podolski is daar misschien wel het allerbeste voorbeeld van. Bij zijn club niet altijd even succesvol, maar voor de nationale ploeg van cruciale waarde en altijd beslissend. Zo iemand moet dan ongeacht zijn prestaties bij de club de voorkeur krijgen boven iemand die niet in de nationale ploeg presteert.

Het systeem aanpassen vind ik ook zo'n onzin. Moeten we de ploeg op minstens 4 posities wijzigen om Dost in zijn element te laten komen en hem misschien te laten presteren of moet je gewoon de beste voetballers en het beste team opstellen? Ik zie liever Depay in de basis op links dan dat we Steven Berghuis op links zetten om voorzetten te geven op Dost.

17 april 2018 om 14:25

Ik denk dat je niet per sé met andere spelers hoeft te gaan spelen. Jongens als Depay, Promes en Berghuis kunnen vast wel een keertje op de andere flank spelen. Promes speelt in Rusland ook op beide flanken en Berghuis heeft ook geen onaardige voorzet wanneer hij naar binnen komt. Met datzelfde been kan hij vast wel een balletje terugtrekken wanneer hij om de rechtsback van een tweederangs voetballand is heen gehuppeld haha

17 april 2018 om 14:41

Winkelhaak

Als je de statistieken van Dost in oranje bekijkt en vergelijkt met die van andere spitsen, dan zal iedereen het besluit van Dost om ermee te kappen wel begrijpen. Hij heeft er in oranje gewoon geen moer van gebakken.

17 april 2018 om 14:43

@Masters..kwalificatie verkloot? Over welke wedstrijd heb je het dan? Bulgarije uit (de verkloot wedstrijd stond Dost basis). Tegen Frankrijk was het met Dost echt niet beter gegaan. Dus op welke wedstrijd doel je??

17 april 2018 om 14:47

Master D

Cijfers van Janssen:

17 wedstrijden 7 doelpunten gemaakt en 5 assists gegeven.

Cijfers Dost:
18 wedstrijden, 1 goal.

Als Janssen heeft gefaald, hoe wil je dan het optreden van Dost omschrijven? Moedwillige sabotage??? En als Janssen geen knikker raakte, wat heeft Dost (die al helemaaaaaaaaaaaal niet kan voetballen) dan geraakt? Grassprietjes??

Kom op zeg, beetje realiteit kan geen kwaad.

17 april 2018 om 14:50

hankey

Welja joh, laten we gewoon ons nationale team compleet afstemmen op een bonusstaak die er in 18 duels net één keer een bal ingeschoten heeft en verder vooral opvalt door balverlies, aannames die overal heen stuiteren en gewoon uitzonderlijk zwak optreden. Is inderdaad dé perfecte man om je gehele team voor in dienst te laten spelen!
Not!
Uiteraard gaat geen enkele coach die in het bezit is van zijn gezonde verstand dat ooit doen. Die zijn niet gek namelijk.

Alles afstemmen op Bas Dost, whahaha, hoe verzin je het?

17 april 2018 om 14:55

Constant kante Ik ben het volledig met je eens hoor dat Dost geen spits is voor Oranje. Had ik hierboven ook al vermeld. Een 2 spitsensysteem met o.a. Memphis en Babel lijkt me een stuk interessanter. Echter beantwoordde ik de vraag wat Bas' (waarschijnlijke) beweegreden was en vervolgens een vraag over welke jongens er op de vleugels moesten spelen mocht er alsnog met Dost gespeeld moeten worden. Verder heb ik niks voor of tegen Dost in Oranje. Liever zie ik echter Memphis en Babel in de punt.

17 april 2018 om 15:23

@Hanny...Janssen is geblesseerd.

17 april 2018 om 15:44

Dat hoeft helemaal niet met buitenspelers dat is een misvatting. Jetro Willems legde ze ook gewoon een seizoen lang op de pan van Luuk de Jong bijv

17 april 2018 om 23:48

volgens mij is Dost voornamelijk als invaller gebruikt en Janssen steeds als basisspeler. dat kan de statistieken ook vertekenen natuurlijk. ik zeg niet dat Dost het geweldig heeft gedaan maar ook Janssen vond ik vaak teleurstellend in Oranje

17 april 2018 om 13:08

Hi is nimmer serieus genomen als eerste spits. De taktiek is niet geschikt voor hem. Nimmer vaste basisspeler geworden. Ik kan me wel coorstellen dat je dan op je 28ste er wel klaar mee bent.

17 april 2018 om 13:09

Gewoon een rage quit. Over een jaartje gaat Koeman naar Lissabon om te praten. Hebben ze het beide over een pittig maar constructief gesprek. Spreekt Koeman publiekelijk zijn vertrouwen uit en vervolgens is Bas Dost er weer bij een pittige uitwedstrijd in Wit-Rusland of Moldavië.

17 april 2018 om 13:51

Misschien omdat de verwachtingen omtrent Dost in Oranje veel te hoog lagen, vanwege zijn doelpunten in Portugal. Daar past hij precies in het spel van zijn ploeg, terwijl hij bij het Nederlands elftal geen voorzetten krijgt en niet in het spel past. Bij de vorige bondscoaches was Dost een breekijzer, maar dat werkte ook niet echt omdat er vaak met een linkspoot (Robben) op rechts en een rechtspoot (Depay) op links werd gespeeld en er geen ballen kwamen voor hem. Als eerste spits was dat hetzelfde verhaal. Een Vincent Janssen, een Ryan Babel en zelfs eerder een Van Persie zijn een stuk bewegelijker en veel minder afhankelijk van aanvoer. Deze spitsen kunnen combinaties zoeken, een man uitspelen en de diepte in. In het nieuwe systeem van Koeman is ook voornamelijk ruimte voor 2 lopende mannen voorin en Dost ziet dat ook. Elke keer krijgt hij de kritiek, terwijl de kritiek eigenlijk naar de bondscoach moet gaan. Waarom een speler oproepen die totaal niet in het plaatje past? In mijn ogen een hele knappe beslissing. Dost heeft goed naar zichzelf gekeken en gekozen voor wat het beste is voor het huidige elftal en accepteert dat anderen beter in dat elftal passen. Chapeau, dat zouden er meer mogen doen!

17 april 2018 om 13:10

Nee ik vind dit heel zwak van hem. Maar als hij inderdaad zo ongemotiveerd is kun je hem beter uit de groep weghebben.

17 april 2018 om 13:26

Onzin, dit heeft niet met motivatie te maken. dit heeft met zijn waarden te maken.
Waarom doorgaan met iets wat je doodongelukkig maakt? Wij kunnen niet in zijn hoofd kijken en moeten deze beslissing respecteren

17 april 2018 om 13:55

Als iets je doodongelukkig maakt, verlies je de motivatie. Dus stop je ermee.
Heeft niet zoveel met waarden te maken juist.

17 april 2018 om 13:56

Zit het zo diep bij je Asroma8? Dit moet al je 40ste reactie op dit stuk zijn.

17 april 2018 om 14:11

Dit is reactie nummer 5. En ik vind het gewoon een stomme beslissing dus ik maak me er even kwaad om ja. Wie bedankt er op zijn 28ste nou voor zijn nationale team terwijl hij nog alle kans heeft om er veel voor te spelen.

17 april 2018 om 14:27

Heeft hij kans om veel te spelen ? In het systeem van Koeman past hij niet. Zelfs Luuk de jong en weghorst passen beter in dit systeem.

17 april 2018 om 21:24

Het heeft met de waarde geluk en plezier te maken

Nou. Daar gaat onze enige goede spits.

17 april 2018 om 13:08

Absoluut goed in Doelpunten maken, mist je je veld spel op hem aanpast. Dat is nu net wat Koeman niet wil doen. Gezien de 2e wedstrijd tegen Portugal. Meevoetballend is hij helaas beperkt. Daar wordt in NL (te) veel waarde aangehecht. En dan keert de publieke opinie tegen je. Ik begrijp zijn keuze.

Wordt volledig afgefikt in diverse programma's.

17 april 2018 om 13:22

Wordt te veel waarde aangehecht???? Alle superspitsen kunnen uitstekend meevoetballen. Griezmann, Aguero, Suarez, Zlatan moet ik doorgaan. En de spitsen die net dat kleine stapje lager staan kunnen allemaal uitstekend uit de voeten als aanspeelpunt en hebben dus voetballend ook hun waarde.

Dost bakt er helemaal niets van buiten de 16, het is echt schandalig slecht. Babel die minder doelpunten maakt is meer geschikt voor het Nederlands elftal dan Dost, simpelweg omdat die wel een balletje kan aannemen en kaatsen, in de diepte aangespeeld kan worden op snelheid en ook nog wel eens iets voor zichzelf kan creëren. Dost is drie generaties te laat geboren. De generatie spitsen hiervoor legde huntelaar het al af tegen van Persie door het gebrek aan meevoetballen en de generatie daarvoor deden we het met spitsen als Kluivert en van Nistelrooy, konden beide ook gewoon meevoetballen.

Een grof schandaal dat die vent durft te bedanken. Wat mij betreft levert hij zijn paspoort ook maar in. Ten alle tijden zou het een eer moeten zijn om voor je land uit te mogen komen en bedanken hoort nooit. Kan me het nog enigszins voorstellen als je hele carrière erop zit en je het fysiek niet meer op kan brengen, maar dit slaat echt helemaal alles. Babel is door weet ik niet hoelang door weet ik niet hoeveel bondscoaches overgeslagen en die is echt al een tijdje lekker bezig, staat toch ook meteen weer klaar om die mooie landskleuren aan te trekken.

17 april 2018 om 13:27

Dat is wel heel erg overdreven. Het is natuurlijk wel een beetje slappe hap, maar als hij zich echt na elke interlandperiode kut voelt dan kan ik wel begrijpen dat je er op een gegeven moment genoeg van hebt.

17 april 2018 om 13:29

Te veel waarde aan gehecht? Noem mij een fatsoenlijk voetballand wat speelt met een spits die niet mee kan voetballen.

18 april 2018 om 00:30

momenteel kan ik er niet een noemen omdat ik niet alle landenselecties bijd e hand heb maar ik kan me wel een Bierhoff bij Duitsland herinneren of een Filipo Inzaghi bij Italie. dat waren killers voor de goal maar geen spelers die meevoetbalden of hun eigen kansen creeerden

17 april 2018 om 13:13

Ik zie toch veel liever een 5-3-2 met Memphis en Promes/Babel/Locadia bij Oranje. We hebben geen spelers die in dienst van Dost kunnen/willen spelen.

17 april 2018 om 13:38

Dost kan alleen doelpunten maken. In dit Oranje heb je daar niets aan, want onze buitenspelers trekken zelf naar binnen. De spits in dit Oranje moet ook kunnen voetballen en dan heb je niets aan Dost. Als pinch-hitter was hij nuttig geweest, maar daar voelt hij zich schijnbaar te groot voor.

Bovendien krijg ik sowieso het idee dat men hem nogal overschat. Portugal is op de drie grote clubs na nou ook niet bepaald een hoog niveau en niet te vergelijken met de top competities. Zo heel vreemd is het dus ook weer niet dat hij ze er daar makkelijk in schiet.

17 april 2018 om 14:54

Sirius

Mee eens. Portugal is maar een fractie beter dan onze competitie. Daarnaast, hij speelt ook nog bij de derde club van dat land. Benfica en Porto zijn sowieso beter, laatste titel van Sporting is ook alweer tijdje terug, 2002. En daarvoor, 2000 en 1982,...... Dus zijn echt derde club daar.
Wel een mooie club, dat absoluut. Ben daar twee jaar geleden nog geweest, heb ook een wedstrijd bezicht. de beleving daar onder de supporters is mooi om te zien.

Die gaan we niet missen. Het is een zeer beperkte spits die er niks van bakt in het nederlands elftal.

17 april 2018 om 13:08

Tuurlijk een spits is om aanvallen af te maken niet de buitenspelers dus als hij goede buitenspelers die voorzetten kunnen geven naast zich zou hebben staan zou hij een stuk productiever zijn hij is ook niet voor niks 2e geëindigd achter Messi! Als topscorer van Europa dus dit slaat nergens op dit is gewoon een van de beste spitsen van de wereld

17 april 2018 om 13:23

Tja dan zou Janssen ook beter uit de verf komen. Die maakte er nog wat van met een redelijk gemiddelde aan assists en goals.

17 april 2018 om 18:12

Waarom zou een spits aanvallen moeten afmaken? Spits betekent enkel de positie die de speler bezet en niet de taak. Kijk bijvoorbeeld naar een griezmann of firmino, geen pure afmakers maar bereiden juist veel goals voor voor de buitenspelers. Je ziet zo ook dat Salah topscorer van de PL wordt en dat het in LaLiga tussen Messi en Ronaldo gaat. Voetbal is niet meer zoals in 1980

17 april 2018 om 14:29

Ja het is een zeer beperkte spits, een omdat de rest ook middelmatig is heb je er niet veel aan. In een beter elftal met ballen vanaf de flanken heb je meer aan hem.

17 april 2018 om 13:28

Onzin, als je een week lang doodongelukkig in zak en as zit omdat het bij het Nederlands elftal niet goed gaat, dan kan je er beter mee kappen, ipv doorgaan om anderen te pleasen.

Geen wonder dat men mentale ziektes niet serieus neemt in de wereld, de signalen die Dost afgeeft over het effect van het NL-elftal op zijn gemoedsrust zijn zeer verontrustend en hij wordt enkel en alleen maar belachelijk gemaakt.

Voor de toch niet positieve reacties doe je het niet, voor de speelminuten doe je het niet, voor het respect dat je niet krijgt doe je het niet, voor de slechte resultaten doe je het niet.

Waar doe je het dan voor? Vaderlandsliefde? Je kan het romantiseren, maar uiteindelijk speel je enkel met 10 anderen in een oranje shirt in een team waar het volk je niet in wilt zien en de rest van het team jou ook meer ziet als last.

Het is niet alsof hij als soldaat de Duitsers binnen laat vallen. Hij is een voetballer die niet meer wilt voetballen voor een team omdat het hem doodongelukkig maakt. Zijn goed recht. Hij is helemaal niets verplicht in deze kwestie.

17 april 2018 om 14:02

Maar het probleem is dat Bas Dost zich onterecht ongelukkig voelt binnen Oranje. Bas Dost schrijft zichzelf een belangrijkere rol toe dan alle coaches die hem konden opstellen, dan kun je jezelf ook afvragen of je wel recht op meer hebt en niet gewoon tevreden moet zijn met de rol van pinchhitter zoals eerder vennegoor of hooijdonk. Dat hij een grotere rol moet spelen binnen Oranje is in mijn ogen volledig misplaatst en vooral gevoed door ‘analytici’ als Derksen die Dost enkel veren in de reet stopten om o.a. Danny Blind nog harder af te kunnen vallen. We willen allemaal een nieuwe Kluivert of van Persie, dat gaat Dost sowieso nooit worden. Daarbij presteert de huidige Dost niet beter dan de alternatieven in een Oranje shirt, dus op basis van wat hij meer speeltijd verdient zou ik niet weten. Ja als oranje 9 van de 10 spelers van Sporting had misschien, maar Dost werkt blijkbaar niet in dit Oranje en dat zou ie toch zelf ook in kunnen zien? Ik persoonlijk zal Dost niet missen, maar dat zal hem verder een worst wezen. Ik kan alleen niet goed begrijpen waar die verongelijkte houding, die in mijn ogen misplaatst is, vandaan komt.

Edit: het woordje onterecht in de eerste zin is misschien niet helemaal juist gekozen, dat kun je niet voor een ander bepalen namelijk, maar ik wist het even niet anders te omschrijven. Wellicht was misplaatst een betere keus.

17 april 2018 om 14:15

Die 2e zin klopt anders ook totaal niet. Dat zie ik hem nergens zeggen.

17 april 2018 om 14:20

Nijogeth

Heb je gelijk in, ik had duidelijker moeten zijn dat dat een aanname van mij is gebaseerd op de zin: Dost heeft het gevoel dat hij bij het Nederlands elftal nooit serieus genomen is, die letterlijk uit het artikel van het AD komt. Bedankt voor de oplettendheid.

17 april 2018 om 16:02

Die zin kun je ook anders zien. Bas Dost is een speler die maar op 1 manier gebruikt kan worden. Als je hem oproept, dan hoor je dat als bondscoach te weten. Echter heeft geen enkele bondscoach hem juist gebruikt en werd hij elke keer in een rol gedwongen die hem niet lag.

Door zijn prestaties in Portugal kun je als bondscoach vrij moeilijk om hem heen, zonder dat de publieke opinie over je heen valt. Nu Dost zelf ook wel snapt dat hij in dit systeem gewoon niet uit de voeten kan en dus beter niet meer opgeroepen kan worden als men zo blijft spelen, ontspringt de bondscoach op deze manier de dans. Hij kan hem nu namelijk niet meer oproepen.

Wat? Dit zag ik totaal niet aankomen. Ik vind hem namelijk perfect als spits die je van de bank kan halen om iets te forceren. (misschien is dat wel het probleem)

17 april 2018 om 18:21

Eens, maar dan wel wanneer je het elftal daar geschikt voor maakt. Nu is Dost zowel als basisklant als sub onbruikbaar in het nl elftal. We hebben buitenspelers die liever zelf de 16 in lopen dan een voorzet geven, middenspelers die schieten van afstand of steevast tikkie breed doen waardoor de bal vanzelf weer bij 1 van die buitenspelers eindigt. Hier is als Dost zijnde geen eer aan te behalen helaas. Ik snap zijn keuze volledig, ik vind het erg jammer maar om redenen die ik meer de staf toeschrijf dan Dost zelf.

Prima, graag of niet. Hij heeft meer kans verdiend inderdaad, maar hij heeft ook niks laten zien in de keren dat hij speelde. We zullen hem niet missen omdat we nooit echt wat aan hem hebben gehad.

Verrassend, maar misschien wel beter.
Geen gezanik meer of je wel of niet speelt in NL of je wel of niet geschikt bent.

Lekker door knallen in Portugal.

Doet was goed genoeg om in de laatste minuten nog wat te forceren, maar nooit als vaste spits.

17 april 2018 om 13:15

En als dat nodig was gebeurde het ook niet dus ik begrijp Dost wel

Snap het wel. Geen een bondscoach kiest voor een tactiek met vleugel spelers die voorzetten geven. Dost kan gewoon niet voetballen, maar scoren en als je een Depay naast je hebt dan ga je geen ballen krijgen om te kunnen scoren. Babel past beter in het systeem

Het zal even duren voor ik dit nieuws verwerkt heb.

Wtf.. Het blijft toch een apart mannetje. Ik snap best dat hij vindt dat ie meer kansen moet krijgen, zeker als je zoveel scoort, maar om op je 28ste een punt achter je interland carrière te zetten terwijl die net is losgekomen, dan is dat niet best

17 april 2018 om 13:43

Ook vreemd dat je je als Bas Dost zijnde te groot voelt om als pinch-hitter te fungeren. Wees uberhaupt blij dat je interlands achter de naam hebt, want in een 'normale' generatie zou hij hooguit een oefenwedstrijdje meedoen.

17 april 2018 om 14:00

Precies Sirius! Je kan jezelf ook in dienst van het elftal opstellen. Ik snap het als je bij bijvoorbeeld Heerenveen speelt en je schiet er op de training de een na de ander in, dat je dan pissig wordt als je geen kans krijgt en een transfer aanvraagt, maar dit is het Nederlands elftal.. Dit is eer en een jongensdroom. Getuigd voor mij alleen maar van mentale zwakheid als je bedankt. Als je in 18 wedstrijden 1x scoort dan moet je je ook neer kunnen leggen bij een pinch-hitter rol. Jongens met zijn lengte en zijn niet artistieke balbehandeling zijn vaak pinch-hitters. Zie van Hooijdonk of recenter, Giroud bij Frankrijk

17 april 2018 om 18:25

1 goal uit 18 wedstrijden. Zie het meer als Dost die NL1 de kans geef5 om een andere route te kiezen die beter bij ze past dan dat hij zich te groot voelt. Bijkomend voordeel is dat hij zich ook niet meer ongelukkig voelt tijdens interland periodes. Als ik op mijn werk er voor spek en bonen bij zou lopen koos ik ook liever voor een switch van werkgever.

Wat een vreemde beslissing. Wat heeft dan de doorslag gegeven, Vz?

/edit - Het staat er nu. ;-) Ik vind dit toch wel bizar, hoor. Het is volstrekt logisch dat Koeman tijdens oefenwedstrijden een beetje experimenteert. Dat wil niet zeggen dat je geen kans krijgt als het er echt om gaat.

17 april 2018 om 13:07

Dat hij een week ongelukkig was na de afgelopen interlandperiode, zie het ad.

17 april 2018 om 13:26

En dat hij een hele andere speler ziet bij het nederlands elftal dan bij sporting

17 april 2018 om 13:45

Koeman zal ongetwijfeld met Dost gepraat hebben en Koeman is natuurlijk niet dom. Hij ziet ook wel dat Dost alleen rendeert als er aanvoer naar de spits is. Ik denk persoonlijk dat Dost zich te groot voelt om als pinch-hitter te fungeren en dat Koeman hem niet geschikt vind voor een basisplaats in het huidige Oranje.

17 april 2018 om 19:05

En toch komt hij met een verklaring dat hij tegen portugal we minuten had verwacht? Dus dat blijkt dan weer dat hem niks is gezegd over dat hij niet zou spelen.

Opvallend. Maar ook goed: het werkt niet met Dost en Oranje, dan kan er maar beter duidelijkheid zijn. Ik zou ook liever zonder spits spelen (promes en Depay samen voorin, bijvoorbeeld) dan met een Dost waarmee het niet loopt.

Wat een verschil met de houding van Sneijder in een eerder artikel. Verschil in motivatie en ambitie.

Krijg je ervan als je deze man geen enkele kans geeft en Vincent Janssen boven hem verkiest. En vervolgens als je hem laat spelen stel je 2 buitenspelers op die alleen maar voor eigen succes gaan. Lekker focussen op Sporting Bas!! Sucees

17 april 2018 om 13:19

Janssen was laatst helemaal niet geselecteerd onder de nieuwe bondscoach..

17 april 2018 om 13:26

Tja maar Janssen scoorde tenminste in Oranje en gaf ook assists. Wat heeft Dost eigenlijk gepresteerd in een oranje shirt??

17 april 2018 om 13:26

Ik denk dat je aan Janssen meer heb dan aan Dost. Zeker in het spel wat Nederland speelt met vleugels die niet over een geweldige voorzet beschikken en vaak voor eigen succes gaan.

Jammer.. maar hij en oranje is gewoon geen goed huwelijk. Past niet in het plaatje alleen als pinchitter zou hij van waarde kunnen zijn naar mijn mening. Met de huidige selectie moet je vanuit de counter voetballen.

Als het is omdat hij niet onbetwist eerste keuze is nu, dan moet ie in de spiegel kijken. Hij heeft werkelijk geen enkele goede pot gespeeld in Oranje. Het begint toch altijd met presteren. Doe je dat niet....logisch dat er dan aan je getwijfeld wordt. De resultaten bij je club geven je niet het recht basisspeler te worden. Oranje is een ander team en ook daar zal gespresteerd moeten worden.

Ben hier alles behalve rouwig om. Leuke spits voor de Portugese competitie maar heeft naar mijn mening niks in Oranje te zoeken.

Prima toch, tegen Engeland heeft die geen voet aan de grond gekregen en werd duidelijk dat hij tegen dit kaliber tegenstander gewoon heel beperkt is en dan komen zijn tekortkomingen naar boven, heel het team faalde maar Dost kon zich niet onttrekken daaraan.

Tegen Portugal zag je dat het met Babel in de spits veel beter liep als met Dost, veel minder statisch, meer beweging en krijg je veel minder grip op het spel als met Dost. Dost zou een perfecte pinchhitter kunnen zijn voor dit Oranje maar als hij zich in die rol niet kan schikken dan is het misschien beter om je niet meer beschikbaar te stellen.

Met een Luuk de Jong heb je een zelfde spits die je daarvoor kan gebruiken, zelfde kaliber en kwaliteiten, alleen vind ik de mentaliteit van de Jong veel beter als die van Dost, hij kent zijn eigen beperkingen.

Heel jammer maar misschien wel beter. Het wil in Oranje gewoon niet met Dost in de spits. We hebben geen spelers die de bal perfect aan kunnen geven, en dan heb je gewoon weinig aan Dost. Als Dost zelf ook ongelukkig wordt van het Nederlands Elftal dan is dit de beste optie. Je hebt niets aan een ongelukkige en daaruit volgend ongemotiveerde speler bij Oranje.

Las net het bericht op AD. Je kreeg eigenlijk bij het zien van de wedstrijden al een soort benauwd gevoel bij Bas Dost. Het leek wel of het allemaal fout ging. Simpele kaatsen, afwerken en überhaupt vrijlopen was al lastig. Ik denk dat Nederland met de huidige spelers ook niets heeft aan Bas Dost, Wout Weghorst of Vincent Janssen.

Ik zag laatst Depay schitteren in de spits bij Lyon en vind Ryan Babel ook langs niet slecht in de spits. Het zijn voor mijn gevoel wel nood oplossingen, maar ik denk dat dit momenteel wel betere opties zijn dan Bas of Wout. Wat is het eigenlijk zonde dat van Persie niet nog net wat fitter is. Als je die goal tegen Utrecht zag.... Likkebaarden echt likkebaarden. Die moet, mits fit, nog steeds van waarden kunnen zijn voor Oranje.

17 april 2018 om 13:11

Denk dat je Dost en Weghorst alleen bij een achterstand moet inbrengen. Depay en Babel zijn inderdaad op dit moment de beste opties in de spits. Ik hoop wel dat Locadia zich bij Brighton goed kan ontwikkelen zodat hij ook een optie kan worden.

17 april 2018 om 13:12

Inderdaad, Depay, Babel en Promes zijn de drie spitsen waar NL het mee moet doen. Prima materiaal om een goede aanval mee te vormen. Misschien van nature geen spitsen, maar kunnen er beter spelen dan Bas Dost, die alleen van waarde is met buitenspelers die hem bedienen (en die hebben we niet).

De titel suggereert dat we een verklaring van Bas te horen krijgen, maar dan staat er alleen 'snel meer..' vreemd stukje dus. Aannemende dat het te maken heeft met het gebrek aan vertrouwen, vind ik het geen goede move van Dost. Dost is een oké spits, maar niet meer dan dat. Als hij zich te groot voor Oranje voelt, moet je 'm er niet eens bij willen hebben.

Wat een onzin. Een nieuwe bondscoach die verschillende formaties en opstelling uitprobeert en jij voelt je misbruikt als jij een keer niet speelt. Wat een walgelijk ego heb je dan als niet eens even helder na kan denken dat het volkomen logisch is dat Koeman dit doet. Of moet Stefan de Vrij zich nu ook miserabel voelen en stoppen als international omdat hij tegen Portugal niet in de basis stond? Als je de kritiek van de pers of het volk niet kan hendelen en dat als reden aangeeft vind ik dat nog oké, maar dit?

Verder ben ik er niet eens zo heel rouwig om. Nu zijn we eindelijk van het gezeur af dat Dost in de basis moet. Dat moet hij namelijk niet, omdat hij daar simpelweg niet goed genoeg voor is en er genoeg betere opties voor Oranje zijn. Wel is het doodzonde dat je hiermee een uitstekende pinchhitter verliest, dat hij zich niet in die rol kan schikken is erg jammerlijk en geeft zijn ego aan. Neem een voorbeeld aan Van Hooijdonk die bij voorbaat wist dat hij er enkel in zou komen wanneer dat nodig was en verder rekening hield met een plek op de bank.

17 april 2018 om 13:11

Hooijdonk had wel concurrenten als Kluivert en van Nistelrooy, is wel even andere koek. Verder wel met je eens.

Dost past gewoon niet in het systeem van Oranje. Hij heeft een paar kansen gehad en daaruit bleek dat het gewoon geen goede combinatie was. Zwak om dan te bedanken want als stormram had hij nog van pas kunnen komen.

Ik heb wel respect voor zijn besluit. Dost is een nuttige spits maar het komt er gewoon niet goed uit bij Oranje. Andere spelers krijgen nu ook de voorkeur. Hij komt met veel verwachtingen naar Oranje, maar het is er weer niet uitgekomen. Dat ie dit besluit heeft genomen heeft denk ik niks met een gekrenkt ego te maken, maar hij kiest voor zichzelf en zijn eigen plezier. Zoals in de tekst staat heeft ie zich minimaal een week lang depressief en down gevoeld na de teleurstelling bij Oranje Nu kiest ie gewoon voor zijn eigen plezier en gaat nog een aantal jaar voetballen in Portugal.

terwijl hij al 2 seizoenen aan de lopende band scoort en dus een van onze beste spitsen op het moment is, nooit een echte kans gekregen. Als je zo iemand hebt dan bouw je toch een voorhoede die hem kan bedienen?

Ik hoopte eigenlijk dat met een Kluivert en een Promes aan de kant voor hem genoeg toevoer zou zijn. Nu hebben we dus alleen nog maar Babel als echte spits of zie ik nu iemand over het hoofd?

Wie gaan ze er dan erbij halen? Locadia? Bergwijn? Luuk de Jong? Of toch weer oudgediende Huntelaar?

17 april 2018 om 13:17

We hebben wel buitenspelers op niveau (depay, Promes, tot voor kort Robben), maar geen enkele die het van voorzetten moet hebben. Ik zou niet weten wie je zou moeten opstellen om Dost te bedienen. Dus al zou je willen, je kunt geen team rond Dost bouwen.

Wat een slapjanus. Bas Dost kon als Pinchhitter nog belangrijk zijn voor het Nederlands Elftal maar vindt zichzelf blijkbaar goed genoeg als eerste spits. Lachwekkend want Dost is een hele beperkte speler. Doei Bas!!

Begrijpelijk! Het is niet zo dat het sinds kort is, hij is ondanks zijn prestaties nooit serieus genomen. En als je gaat kijken naar wat er op de flanken staat zal er de komende 10 jaar geen fatsoenlijke voorzet meer komen van de flank!

Begrijpelijk. Het is een mengelmoes van kwaliteitstekort en niet gevonden worden. Dost, iedereen hier weet wat je aan hem hebt, kan maar op een manier gebruikt worden: als eindstation. Een rol als kapstok voetballer, zoals Pelle dat was bij Feyenoord en bij Southampton, past niet bij hem. Daar schuttert zijn de techniek mee en mist hij klaarblijkelijk body voor. Geeft niet. Als Heraclied ben ik trots hoe ver hij is gegroeid. Hij heeft er alles uit proberen te persen wat er in zat.

17 april 2018 om 13:16

Waarom is het begrijpelijk dan? Hij kan zich toch ook schikken in een rol als tweede of zelfs derde spits. Zeker met zijn beperkte kwaliteiten! Of leeft Bas Dost op een roze wolk?

17 april 2018 om 13:25

@downtoearth: alleen Dost kan die vraag beantwoorden helaas. Ik kan me voorstellen dat hij voelt dat het niet wat gaat worden in het Nederlands Elftal. Hij merkt vast het kwaliteitsverschil tussen spelen voor je ploeg en spelen voor je land. Als dat voor hem een onoverbrugbaar niveau blijkt, dan moet hij niet op de toppen van zijn tenen blijven lopen. Ergens trek je de grens tussen realiteit en spontaniteit (m.a.w.: op die roze wolk leven omdat je bent geselecteerd of weten dat je er niet in thuis hoort). Iemand die tien jaar over dezelfde HBO-studie doet mag ook wel een keer bij zichzelf te rade gaan of dat zijn of haar niveau is of dat hij/zij het bij een lager niveau moet laten. Net als dat niet iedere speler profvoetballer wordt, kan niet iedere profvoetballer het niveau van het Nederlands Elftal aan.

17 april 2018 om 13:29

Ik denk dat Dost zich juist beter vindt dan dat hij is en niet genoegen neemt met een bijrol...

17 april 2018 om 13:29

Ik denk dat op dit moment het niveau van sporting wel beter is als het Nederlands elftal want dat is echt geen wereldteam

Heeft die goed.. kerel krijgt nooit bruikbare ballen. En 1 keer basis is geen echte kans...

17 april 2018 om 13:28

Janssen kreeg die toch ook niet. Daar stonden diezelfde buitenspelers. Alleen Janssen is bij zo'n 15 goals betrokken geweest. Dost bij 1.

Dit komt toch wel uit het niets. Jammer dat hij zich niet goed voelt bij het Nederlands elftal. Dan moet de focus maar liggen op de ontwikkeling van jongens als Janssen en Locadia. Die zullen Oranje moeten helpen in de toekomst.

Wat vreselijk zwak en raar van Dost zeg. Maar goed, als hij er zo over denkt, is het misschien voor ons allemaal beter. Liever iemand die niet zeikt en geniet van iedere minuut

De beste man scoort ontzettend veel in Portugal, maar het hele team is daar ook naar zijn hand gezet met die buitenspelers en tactiek. 95 van zijn goals zijn met het hoofd of in éã©n keer met de voet gemaakt en in Oranje hebben we het materiaal (buitenspelers) niet om dit te doen. Niet voor niets scoorde Dost dit weekend voor het eerst in een jaar o.i.d. door eerst een bal te raken voordat hij nog schoot. Daarnaast is de tegenstand gewoon sterker in het nationale elftal dan waar Sporting 15 van de 17 (of 13 van de 15?) keer in eigen competitie tegen speelt. En beter dan Locadia oid is hij ook niet. Maar gewoon een heel ander type spits, dat wij niet nodig hebben in de huidige groep. Alleen als pinchhitter eventueel.

Leuk dat Dost achter Messi eindigde met zijn goals, maar dat deed Marc Janko ook al eens. Het is niet dat we met Higuain te maken hebben en dat hij nu bedankt vind ik toch behoorlijk kwalijk. Het is graag of niet.

En het zou ook behoorlijk vreemd zijn als hij aan de tweede interland van Koeman (waar hij dus bank zat) z'n conclusies trekt, aangezien Koeman ook gewoon andere opstellingen/spelers wil proberen.

17 april 2018 om 13:29

mensen vergeten hier wel eens dat de onderste pak m beet 10 clubs uit portugal van het niveau Roda/nac zijn. als je dan in een goed draaiend elftal speelt in de top waar alles op jou afgestemd is dan maak je er altijd wel minimaal 25.

zodra je interlands gaat spelen, en zeker straks is die nieuwe opzet, speel je louter tegen toplanden en dus veel veeeel betere verdedigers. dan heb je gewoon weinig aan Dost. die afgezien van puur afmaken, gewoon heel weinig beheerst (niet snel, matige looplijnen, fysiek niet buitensporig sterk)

17 april 2018 om 13:47

Precies mijn punt dus inderdaad; Dost komt gewoon kwaliteit te kort. Zodra je hem gaat betrekken in het (positie)spel of de ballen niet panklaar voor 'm legt, heb je er echt niks aan.

Maar ik heb een beetje het idee dat Dost door zijn doelpuntenaantal nu gaat denken dat hij dé spits is van Oranje en daardoor maar bedankt omdat hij constant gepasseerd wordt. Ontzettend zwak en het getuigt ook echt niet van zelfreflectie.

Nu begrijp ik ook waarom je maar 1x scoorde in 18 wedstrijden, je wou niet eens voor het NL elftal spelen. Gelukkig weer een ongemotiveerde speler minder! Want dat slaat over op de groep. Goede beslissing Dost, veel plezier daar in de Jupiler League! Ik bedoel in Portugal

Tja Dost werd eigenlijk nooit zo goed bediend als in Lissabon en vaak kreeg toch de wisselspeler van Tottenham de voorkeur. Daar gaat de beste Nederlandse spits op dit moment.

Ik moet bij Dost in oranje altijd denken aan de invalbeurt thuis tegen Frankrijk. Ik heb zelden zo hard gelachen als toen, dat was zo erbarmelijk belabberd. Die knakker raakte werkelijk iedere bal compleet verkeerd. Toen Jetro Willems vervolgens doodleuk rechtsbuiten werd gezet door Blind kreeg ik spierpijn in mijn buik. Dat was het meest komische duo ooit voorin bij oranje. Ook al duurde het maar 6 minuten.

17 april 2018 om 13:31

Vergeet Luxemburg uit niet. Hij verloor bijna al zijn duels.

Het is ook wat natuurlijk voor Bas. Bij Sporting Portugal speelt heel het elftal in zijn dienst. Daar krijgt hij prima voorzetten en het spel is op hem afgestemd waardoor ie zelf is gaan geloven dat ie een super spits is geworden. Bij Nederlands elftal wordt er niet in dienst van Bas Dost gespeeld, waardoor er maar een hele beperkte voetballer over blijft van Bas. Zonde, maar leg er niet wakker van.

En terecht dat hij stopt, ze geven Janssen meer de kans terwijl die helemaal nergens van bakt. Janssen speelt bijna nooit en Dost scoorde elke wedstrijd 1 of meerdere goals. En toch werd Janssen opgesteld die ons het WK gekost heeft.

17 april 2018 om 13:33

Janssen past gewoon veel beter in het systeem. Met jongens als Depay, Promes en Robben krijg je weinig voorzetten en onze aanvallend beste backs Willems en Karsdorp hebben ook nauwelijks gespeeld de afgelopen jaren in het Nederlands elftal. Daarnaast heeft ook Janssen een periode best sterk gespeeld zowel voor AZ als voor het Nederlands elftal (vooral in de oefeninterlands).

17 april 2018 om 13:57

We moeten ook niet doen alsof Dost zo'n geweldige speler is. Er zijn maar een paar ploegen in Europa waar hij kan renderen en het niveau aankan en daar speelt hij toevallig. In Portugal speelt hij ook voornamelijk tegen clubs van het niveau Eredivisie en dan kan hij wel scoren met goede aanvoer. Dost past simpelweg niet in het systeem.

Bovendien mag die jongen blij zijn met interlands achter zijn naam, want in een 'normale' generatie zou het al bijzonder zijn als hij een oefenwedstrijd had mogen komen opdraven. Je zou ook wel heel dom zijn als bondscoach om een heel systeem af te stellen op Bas Dost. Gelukkig heeft Koeman dat niet gedaan.

Logisch vind ik. Wat heb je er aan als je allemaal naar binnentrekkende ego’s naast je hebt staan die geen enkele voorzet geven. Daar wordt je strontziek van!

17 april 2018 om 14:00

En wat heb je aan een spits die niet deel kan nemen aan het spel omdat hij niet kan voetballen? Jongens als Depay, Promes en Babel hebben meerdere wapens, terwijl Dost maar 1 ding kan. Verder moet men ook niet overdrijven. Porto, Benfica en Sporting zijn hele sterke clubs, maar de rest in Portugal is Eredivisie niveau. Ik ben ervan overtuigd dat Luuk de Jong het ook uitstekend zou doen bij een club als Sporting.

Als je, zoals hij zegt, een week ongelukkig en gefrustreerd bent nadat je een interlandweek achter de rug hebt, omdat t niet wil vlotten zoals bij zijn club. Dan snap ik heel goed dat je dan tegen je zelf op den duur zegt, maar nu is t genoeg met ongelukkig en gefrustreerd zijn.
Dit is dan de enige keuze die hij kan maken om de frustratie en ongelukkig zijn tegen te gaan, dit heeft hij zelf in de hand. Dat het niet vlot bij Oranje heeft hij niet zelf compleet in de hand, aangezien t een teamsport is.

Groot gelijk. Hij heeft een beetje het probleem wat Jimmy Floyd Hasselbaink ook had. De manier van spelen liggen de speler(s) niet.
Ik zie hier veel mensen Dost bekritiseren, maar ik wou dat meer spelers zoveel zelfkritiek hadden. Zijn manier van spelen en rendement zijn afhankelijk van voorzetten van de flanken of zoals bij Wolfsburg een speler als De Bruyne die hem op de juiste manier bediende. Of een trainer zoals Jorge Jesus die over de vleugels laat voetballen.

17 april 2018 om 15:28

Dost is alles behalve een Jimmy Floyd. Daar lijkt Janssen meer op. Je kunt hem beter vergelijken met een van Hooijdonk (zonder vrije trappen). Die zeurde echter nooit.

Je hebt ook niet veel aan een type Bas Dost als je geen buitenspelers hebt die een bal voorgeven. KJH is daar een voorbeeld van. Nederland speelt al heel lang zonder echte buitenspelers.

Heel apart dit. Had zijn rol moeten accepteren, want ook dan kan je belangrijk zijn voor het team. Ondanks zijn vele doelpunten is het spelen voor Oranje iets totaal anders. Zag hem echt als breekijzer voor de laatste paar minuten of reservespits, maar absoluut niet als de eerste spits van Oranje. Hiervoor is hij helaas te beperkt.

Die jongen mag God op zijn blote knieën bedanken dat hij überhaupt een oranje shirt aan mag trekken. Ik ben benieuwd of hij deze keuze ook had gemaakt als het wel goed ging met Nederland.. Dost doet het leuk in Portugal maar is echt geen speler waar wij ons team om heen moeten bouwen. Dat diva gedrag van hem slaat nergens op. Zeg dan gewoon dat je lekker wil chillen met je vrouw en geen zin hebt om voor je land uit te komen.

Dan is de zelfreflectie is ook wel een beetje ver te zoeken. Er is een hele logische verklaring dat het niet werkt bij Oranje met Dost en dat hoort hij zelf ook te weten. Dost kan alleen afwerken, niet voetballen. Als je dan ook nog eens jongens als Promes, Depay en Babel hebben die graag zelf naar binnen trekken en liever zelf het doelpunt maken, speel je eigenlijk met 10 man. Deelnemend aan het spel, heb je werkelijk niets aan Dost.

Tja, of we hier nou heel rouwig om moeten zijn? Ik zelf vind het zwak om je interland loopbaan te beeindigen omdat je niet speelt, mijn inziens moet je altijd bereid zijn om voor je land uit te komen.

Aan de andere kant. Wat kan Dost nou? Ja, hij kan afmaken. Maar dan houdt het al heel snel op. Een mannetje uitspelen, een combinatie aangaan, een sprint moeten trekken? Dat zit er allemaal niet in.

Ik vergelijk Dost zelf altijd met Kramer. Beide spitsen die er eigenlijk niet zoveel van kunnen, maar ze kunnen een ding wel: afmaken. Opzich lekker als je de aanvoer kan verzorgen, maar als eigenlijk voetbal je gewoon met een speler minder.

Als Dost kritisch naar zichzelf zou kijken, dan zou hij zien dat zijn rol in Oranje die van pinchhitter is.
Depay en Babel renderen wel omdat ze kunnen voetballen. Als Dost zijn rol zou accepteren, zou hij weten dat hij blij zou moeten zijn om uberhaupt bij de selectie te zitten.
Als pinchhitter echter zeer bruikbaar, maar wellicht dat Weghorst deze rol ook op zich kan nemen.

Ik heb het altijd al gezegd over hem! Bas Dost is dat jochie in je voetbalteam dat meteen gaat zitten janken als ie de bal niet krijgt. Als ie z'n zin niet krijgt gaat ie lopen huilen. Nu ook weer. Man, wat laat deze gozer zich kennen zeg. Omdat het even niet gaat zoals die wil, stapt hij eruit. Wat een egoistische zet is dit van hem.

Dit snap ik wel.. kan zijn draai niet vinden en wordt vaak bekritiseerd. Misschien is het de druk of het systeem wat nederland speelt of een andere reden. Seedorf had hetzelfde en Strootman nu ook.. hopelijk bedankt die ook.

Vreemde beslissing, maar met onder andere Wout Weghorst en Luuk de Jong zijn er al twee breekijzers die niet kunnen voetballen beschikbaar. Als eerste spits is Dost nooit een optie.

Jammer, Bas Dost had zeker nog zijn kansen gekregen. Hij heeft gewoon geen spelers die hem kunnen bedienen met een voorzet, maar blijft beter dan een Kluivert en Jansen.

Ik geef hem gelijk. Men kan wel zeggen dat je nooit het Nederlands elftal mag weigeren, maar wat heeft die jongen eraan om elke keer doodongelukkig te zijn bij Oranje. Dost is het type spits die alleen rendeert bij voorzetten vanaf de flanken en die krijgt hij simpelweg niet bij Oranje. Wat er dan overblijft is een hele matige voetballer die je hooguit als pinchhitter kunt gebruiken.

Raar moment, nieuwe bondscoach nog maar paar westrijden voor de groep gestaan. Beetje meer moeite doen om je te bewijzen richting koeman mag wel.

Mentaliteit van een slechte B junior. En wat een onzin zeg, hij heeft genoeg kansen gekregen bij Oranje, 18 wedstrijden gespeeld, waarvan 4x in de basis en slechts 1 doelpunt. Van Persie en Huntelaar zijn ook ooit begonnen met korte inval buurten, alleen zij grepen hun kans toen ze die kregen. En Huntelaar heeft bijna zijn hele carriã¨re lang achter van Persie moeten staan en dan hebben we het over een van de beste spitsen van Duitsland toen.

Ik snap hem best wel, als je gewoon geen goed gevoel erbij hebt dan stop je er toch gewoon mee? Mensen moeten blij zijn, als hij niet meer gemotiveerd is wat hebben we er dan nog aan? Houdoe en bedankt Basje!

Heeft groot gelijk...stel egoïsten om hem heen, geen aanvoer, en speelstijl die totaal niet bij hem past..als je dan een week ziek bent na n interland, dan moet je stoppen...nix mis mee!!

Hij heeft gelijk, er komt geen bal van rechts of links, waarom stel je em dan op en dan heeft hij slecht gespeeld, nee de buiten spelers hebben het slecht gedaan, keer op keer. Heel begrijpelijk.

Prima keuze. Als je er ongelukkig van wordt moet je er lekker ermee kappen! Al dat gelul over eer om voor je land uit te komen is onzin gezien de statuur van Dost. Het is een bruikbare voetballer maar meer ook niet. Een week op trainingskamp om vervolgens 90 minuten op de bank te zitten. Kun je beter in de Portugese zon tijd met je gezin doorbrengen. Altijd meer waard dan het aantal optredens in Oranje op Wikipedia als je gestopt bent met voetballen.

waarom mag een voetballer niet bedanken voor hetnederlands elftal. Er zijn er wel meerdere die dat hebben gedaan. Ik veroordeel dat niet ,maar begrijpen zal ik het niet. Het lijkt mij namelijk het mooiste wat er is. Al zou ik elke wedstrijd alleen maar op de bank zitten, dan nog zou ik blij zijn. Aan de andere kant kan ik Bas best een beetje begrijpen. Hij schiet ze er al jaren in diverse competities van alle hoeken in. Daarnaast is hij 2e geworden achter niemand minder dan lionel messi. En dan kan iedereen wel roepen de portugese competitie is een mickey mouse competitie. Alleen in dat laatste ga ik niet mee, daar staan echt wel slagers in de achterhoede. Bas heeft nooit het vertrouwen gevoeld. Niet onder Blind, Advocaat en nu ook niet onder Koeman. Het commentaar van Koeman was achteraf ook niet mals. veroordelen doe ik het niet, maar ik begrijp het wel een beetje. In mijn ogen is Bas Dost met zijn beperkingen en kwaliteiten een top spits.

Goede keuze van Dost. Gewoon belachelijk hoe Nederland met de beste spits van het land om gaat. Leuk joh, krijg je van die middelmatige Eredivisie spitsen die in de basis gaan staan👍

Jammer maar helaas, misschien zou zijn vorm bij oranje er later nog uitkomen zijn als de (vorige) bondscoach wat meer blijk van vertrouwen had gegeven. Ik begrijp zijn weloverwogen keuze wel. #spitsenprobeem

Ronald koeman, grijp in zou k zeggen. Ga langs bij die jongen om hem te motiveren/prikkelen. En geef hem een kans in Oranje als de mogelijkheid er is. Het kan niet dat deze man express het voetballen vergeet en niks raakt bij Oranje en in portugal alles erin schiet. Dat heeft niks met kwaliteit te maken, maar met mentale gesteldheid/psychologie. Deze jongen kan echt wel van waarde zijn in Oranje, opgeven is echt zwak, kom zeg. Er moet gwn aandacht besteed worden aan dit probleem.

17 april 2018 om 15:23

Het is niet zo dat hij bij oranje het voetballen vergeet, bij Sporting voetbalt hij ook niet. Daar is hij een puur eindstation. In aanvallen is hij verder nutteloos. Voetballen kan hij eigenlijk niet (tenminste, niet zo goed voor een prof).

En een puur eindstation, dat heeft oranje niet nodig en daar hebben ze de spelers niet voor.

Als ie er ongelukkig van wordt snap ik t wel. Hij heeft genoeg geld en is zeker in een positie om gewoon te doen waar hij zin in heeft. Dat hij zich ondergewaardeerd voelt is natuurlijk wel onterecht. Wij hebben gewoon niet de vleugelspelers om hem van aanvoer te voorzien en hij doet het sowieso nooit goed bij het NL eftal. Als breekijzer hadden we iets aan hem gehad, maar die rol wil hij blijkbaar niet vervullen jammergenoeg.

Ziehier het ultieme teken van de neerwaartse spiraal van het Nederlandse voetbal. Vergelijk de situatie van dit nu even met die van Huntelaar. Werd topscorer van de kwalificatie van euro 2012 om dan vlak voor het EK ineens toch gepasseerd te worden. Toch srond hij er de volgende kwalificatie gewoon weer. En dan deze slapjanus.. hij doet het bij Sporting goed, maar hij zal zelf toch ook wel zien dat hij pure shit is in Oranje? En als hij nou een Robben was, zou k zeggen pas het team aan, maar je gaat toch niet je hele team aanpassen aan fuckin Bas Dost? Wat mij betreft hoeft hij ook nooit meer terug te keren. Oranje lijkt eindelijk weer op te staan en de wil deze drama Queen even de aandacht. Rot toch op man, faler.

Goed meer uitleg in het artikel nu. Enerzijds begrijpelijk, maar eigenlijk vind ik het ook zwak van Dost. Hij heeft niet veel kansen gehad dat klopt. Vooral omdat Dost niet geschikt is voor een systeem met scorende buitenspelers. Tot verkort was de rechter daarvan Arjen Robben. Helaas voor Dost is dat niet een speler die we gaan opofferen voor hem, ook al doet hij het goed bij Sporting. Robben is nu gestopt en er is een nieuwe coach. Die is uiteraard nog zoekende. Om het dan na 2, toegegeven voor hem teleurstellende, interlands op te geven, vind ik niet getuigen van de juiste spirit. Vergelijk het voor de grap eens met Ryan Babel, tot twee jaar geleden wist half Nederland denk ik nog nauwelijks dat hij bestond en nu staat hij gewoon weer in Oranje. Gewoon blijven werken en wachten op je kans. Bij Oranje zitten is een voorrecht, iets waar iedere jongen van droomt als hij z'n eerste voetbalschoen past. Daarvoor bedanken omdat je niet vaak genoeg de kans krijgt is zwak.

Ik trek het terug, ik vind het bij nader inzien niet begrijpelijk. Bas Dost moet blij zijn dat Oranje door zo'n matige periode gaat dat hij überhaupt wordt gebeld. Daarvoor bedanken getuigt van een gebrek aan zelfreflectie. Hij is niet goed genoeg om dit te doen. Aan de andere kant betekent dit ook direct dat het weinig uitmaakt, maar bedanken? Meh.

17 april 2018 om 14:43

In de pas lopen zoals Joël Veltman en Davy Klaassen; dat zijn de spelers waar men van houdt hier in NL. Jongens die hun eigen plan trekken, zoals Bas Dost; daar valt iedereen over heen.

17 april 2018 om 15:07

Heeft niets te maken met in de pas lopen. En al zou dat zo zijn, wat is er mis met in de pas lopen. Mensen verwarren een gebrek aan zelfreflectie en het onvermogen om te gaan met kritiek altijd met "een eigen plan trekken" of nog erger "een sterke persoonlijkheid". Als je beschaafd gedragen en denken in het teambelang iets is om je voor te schamen.

Bas Dost kan er niet zoveel van, dan kan je beter hard werken en je mond houden. Bedanken moet hij natuurlijk helemaal zelf weten, maar van mij krijgt-ie er geen respect voor. Ik ben namelijk een sterke persoonlijkheid en brand mensen af als ik daar zin in heb.

Terecht. Hier toont hij ballen. Heeft meer pesoonlijkheid als hele Oranje bij elkaar. Schandalig hoe hij is bahndeld de afgelopen jaren in Oranje. Iemand die hele seizoen 3 minuten maakte kreeg jarenlang voorkeur boven de zilveren bal winnaar van Europa.

17 april 2018 om 14:52

Hoe zit het eigenlijk met Janssen? Is hij nog een beetje relevant, want ik hoor nauwelijks iets over hem?

17 april 2018 om 15:30

Al maanden geblesseerd.

De mensen die allemaal roepen dat het wegvallen van Bas Dost geen gemis zal zijn, zijn zeker even vergeten dat Oranje al twee eindtoernooien afwezig is en dat de topscorer van een Europese subtopper altijd een welkome aanvulling van je selectie is. Oh nee wacht; we hebben Mathijs de Ligt en gewonnen van Portugal; we zitten weer op t niveau van 2000.

17 april 2018 om 15:32

Volgens mij was Dost anders ook verantwoordelijk voor het mislopen van het WK. Hij stond toch echt in de basis tegen Bulgarije uit. De wedstrijd die ons de playoffs kostte.

17 april 2018 om 17:03

Hij stond in zijn eentje in de basis? Hij stond zeker ook in de basis op de plek van de Ligt toen die wedstrijd?

17 april 2018 om 18:21

Nee dat zeg ik niet. Maar dat was wel de wedstrijd waar hij moest opstaan. Dan krijg je krediet. Nu was hij verschrikkelijk slecht.

Jammer, maar Oranje moet verder. Welke spitsen heeft Nederland eigenlijk????

Tja als je bij Nederland bas geen voorzetten geeft dan is het al snel gedaan. Bas is een speler die met minimaal balcontact efficient doelpunten kan maken. Bij ons krijgt hij genoeg voorzetten om zijn 2 meest gescoorde type goals te maken, namelijk kopballen en de first touch intikkertjes zo gezegd.

17 april 2018 om 14:45

Ja maar dat is dan een tactische uitleg en daar hebben dr meeste hier geen zin in; volens hun ligt t gewoon aan Dost zijn mentaliteit.

17 april 2018 om 14:50

Wellicht, maar bij Sporting laat hij geen rare fratsen zien qua mentaliteit. Zijn vertrouwen in de speelwijze van Nederland is er gewoon niet. Er wordt niet in dienst van Bas gespeeld. Het is jammer dat hij nu al stopt, maar als Nederland blijft spelen zoals ze nu willen spelen, dan kan je maar beter Babel of iets dergelijks blijven opstellen. Aan Bas heb je gewoon niets als er geen voorzetten komen.

Begrip voor de beslissing van Bas Dost. Hij heeft specifieke kwaliteiten. Op de manier waarop hij gebruikt is voelt hij geen waardering. Iedere voetbaljournalist vond dat de veel scorende Dost in de basis moest. Met als gevolg dat hij tegen Engeland werd opgesteld, in een wedstrijd waar hij niets te zoeken had; frustrerend voor iedereen.
Bas Dost kun je in een wedstrijd prima als pinchhitter gebruiken bij een achterstand als je vol op de aanval gaat spelen. Dit is nooit zo naar hem gecommuniceerd. Als dit wel zo was gebeurt was dit voor hem veel duidelijker geweest en had hij daarop z'n keuze kunnen maken of hij dat al of niet zou willen!

Ik snap dat hij stopt bij oranje lukt hem niks en onder Koeman gaat hij heel weinig speelminuten krijgen(door zijn niveau bij oranje) en dan kan hij wel blijven zitten maar dat is helemaal niet leuk voor hem

Moedig besluit. Misschien denkt hij er over twee jaar anders over wanneer de spoeling dun is en zijn naam vaker genoemd wordt.nu kan hij zich focussen op zijn carriere.

Als hij hiermee gelukkig mee wordt dan snap ik niet dat mensen hier kritiek op kunnen hebben. Hij kon ook de makkelijke optie kiezen en er financieel op vooruit gaan en kritiek vermijden. Nederland speelt altijd met meevoetballende aanvallers en Dost zou er nooit een serieuze kans krijgen.

Ik vind dit zwaar triest van Dost. Hij moet met zijn beperkingen en slechte optredens bij Oranje gewoon accepteren dat hij een pinch hitter is en meer niet. Hij heeft zichzelf veel te hoog zitten met z'n doelpunten in die Mickey mouse competitie. Verder laat hij ons gewoon in de steek terwijl hij als invaller als er wat geforceerd moet worden nog van waarde had kunnen zijn voor Oranje!

Dost loopt echt naast zijn schoenen. Deel uitmaken van het Nederlands elftal (reserve of basis maakt niet uit) is een grote eer. Deze beslissing laat zien dat hij een erg groot ego heeft. Los van dat ben ik blij dat hij weg is. Met Janssen, L. De Jong, Weghorst, Kluivert, Bergwijn, Promes en Depay hebben we genoeg aanvallende opties over die beter kunnen voetballen dan Dost.

Niet onverstandig. Het is niet alsof hij het niet geprobeerd heeft. Neem na lang nadenken een besluit wat bij jezelf goed voelt, en schop er nog 100 in in Portugal. Jammer dat het zo moet eindigen, je gunt hem het beste, maar het is geen overhaaste beslissing.

17 april 2018 om 15:33

Schop er eerst eens 2 in in Oranje..

Denk Basje dat hij Kluivert, Bergkamp, Van Nistelrooij, Van Persie of Van Basten is?

28 jaar en nu al een punt zetten achter je interland loopbaan omdat je weleens gepasseerd wordt als middenmoot voetballer.

Dost doet het aardig bij zijn club, maar is verre weg geen topper. Het is geen speler waar je niet absoluut omheen kunt. Hem op de bank zetten is geen controversie.

In 18 interlands heeft hij maar 1 maal gescoord voor Oranje. Dan maakt het niet uit dat je het goed, redelijk of aardig doet bij je Europese subtop/middenmoot club.

Met alle respect voor Dost, maar dit zou niet eens nieuws moeten zijn. Nederland heeft altijd geweldige spitsen gehad met Van Basten, Bergkamp, Kluivert, Van Nistelrooij, Van Persie. Dat Dost uberhaupt in Oranje heeft mogen spelen komt door de zwakke generatie spelers die we nu hebben.. in de tijden van bovengenoemde spelers was Dost nooit geselecteerd. Nogmaals, alle respect voor hem en voor zijn niveau een prima spits, maar hoeveel minuten heeft die jongen uberhaupt gespeeld?

Snap hem enerzijds wel, hij is de beste spits die we nooit zouden gebruiken bij Oranje. Anderzijds snapt hij het vgm niet helemaal, Oranje is een eer, iets extra's, boven op je "gewone werk". Daar kan je niet/nauwelijks eisen aan stellen.

Ben benieuwd trouwens wat Dost had gedaan als Portugal Nederland met 5-0 van de mat had gespeeld. Dat had 'm hoogstwaarschijnlijk een betere week bezorgd...en was hij dan ook tot deze keuze gekomen?

Jammer maar begrijpelijk. Bij hem kreeg ik ongeveer hetzelfde gevoel als bij Hasselbaink. Fantastische clubspelers maar bij Oranje lukt het niet echt.

Een speler als Dost moet toch gewoon blij zijn als hij in zijn carrière een aantal keer geselecteerd wordt. Hij heeft het geluk dat er momenteel geen Nederlandse topspitsen actief zijn.
Dit is dus ook precies de instelling waarmee we ons niet hebben weten te plaatsen.
Het gaat niet, dus ik stop ermee. Nou dan niet. Oranje zal hem heus niet missen.

Ik zou nooit bedanken voor het Nederlands elftal. Het is de grootste eer die je kan hebben als voetballer. Het is een voorrecht om zoiets mee te maken. In welke rol dan ook het zou niet uit moeten maken. Niemand is te groot voor Oranje. Ik heb het nooit kunnen begrijpen dat als je land je nodig heeft dat je deze afwijst. Ik denk dat een Spanjaard of Italiaan zoiets niet snel zou doen. Slappe beslissing!

Bij Sporting speelt hij internationaal ook niet zo gek veel. Tegen Atletico vorige week bijvoorbeeld in een k.o.-wedstrijd. Misschien kun je die wedstrijden beter als graadmeter nemen dan de duels in de Portugese competitie tegen de kleinere clubs daar, hoewel die competitie oo bepaalde facetten natuurlijk geenszins te onderschatten is.

Tja heeft ook niet veel indruk achtergelaten in Oranje.
Totaal niks te zien van zijn vorm bij Portugal
Het type spel van oranje past hem blijkbaar niet.
Kan niet eens een goede wedstrijd van hem herinneren.

Meer dan begrijpelijk. Je bent de meest scorende spits van je land, maar wordt telkens met het excuus: “het is geen meevoetballende spits” weggezet. Als die zogenaamde meevoetballende spits nu ook eens echt meerwaarde heeft, dan zou je zeggen: goed punt. Maar Oranje is al 2 keer op rij er niet in geslaagd om zich te plaatsen met een meevoetballende spits. Dus waarom die positie onaantastbaar blijft is mij een raadsel. Doordat het fenomeen meevoetballende spits dus nagenoeg in Oranje heilig is verklaard maar we in Nederland geen fatsoenlijke meevoetballende topspits hebben krijgt jan en alleman telkens de voorkeur boven een spits als Dost die bij zijn club de ene bal na de andere er in ramt. Ja als je dat niet belachelijk vindt dan heb je geen zelfrespect. Goed van Dost dat hij deze keuze heeft durven maken. Je laat je toch niet behandelen als een B-speler in een selectie wat internationaal net middenmoot is

Meer dan begrijpelijk. Je bent de meest scorende spits van je land, maar wordt telkens met het excuus: “het is geen meevoetballende spits” weggezet. Als die zogenaamde meevoetballende spits nu ook eens echt meerwaarde heeft, dan zou je zeggen: goed punt. Maar Oranje is al 2 keer op rij er niet in geslaagd om zich te plaatsen met een meevoetballende spits. Dus waarom die positie onaantastbaar blijft is mij een raadsel. Doordat het fenomeen meevoetballende spits dus nagenoeg in Oranje heilig is verklaard maar we in Nederland geen fatsoenlijke meevoetballende topspits hebben krijgt jan en alleman telkens de voorkeur boven een spits als Dost die bij zijn club de ene bal na de andere er in ramt. Ja als je dat niet belachelijk vindt dan heb je geen zelfrespect. Goed van Dost dat hij deze keuze heeft durven maken. Je laat je toch niet behandelen als een B-speler in een selectie wat internationaal net middenmoot is

Misschien wel jammer maar we moeten niet doen alsof we nu een wereldspits niet meer kunnen selecteren. Past niet in dit Oranje en dat zie je ook wel terug in de statestieken. Doet het wel goed in portugal daarom is het wel zonde dat het er niet uit is gekomen bij Oranje.

Achteraf gezien had hij na een wedstrijdje of drie de conclusie moeten trekken dat Oranje niks voor hem is. Als je hem meeneemt moet je mensen met een goede voorzet opstellen en anders moet je Dost gewoon thuislaten. Als je de sterke punten van Dost benut, is het zeker geen slechte spits. Maar als je hem opstelt met Robben en Depay, ga je er niet veel aan hebben.

Laat hem de rest van zijn carrière lekker in Portugal voetballen en daar ieder seizoen 25x scoren. Uiteindelijk is iedereen dan blij.

Flutspelers als janssen en weghorst wilt koeman graag hebben. Als ik Dost was had ik hetzelfde gedaan. Je wint toch niks met Nederlands elftal. Hij wordt toch maar als afdanker gebruikt. Dan kan men hem makkelijk afbranden zoals elke zogenaamde voetbalkenner dat doet

Flutspelers als janssen en weghorst wilt koeman graag hebben. Als ik Dost was had ik hetzelfde gedaan. Je wint toch niks met Nederlands elftal. Hij wordt toch maar als afdanker gebruikt. Dan kan men hem makkelijk afbranden zoals elke zogenaamde voetbalkenner dat doet

Flutspelers als janssen en weghorst wilt koeman graag hebben. Als ik Dost was had ik hetzelfde gedaan. Je wint toch niks met Nederlands elftal. Hij wordt toch maar als afdanker gebruikt. Dan kan men hem makkelijk afbranden zoals elke zogenaamde voetbalkenner dat doet

Flutspelers als janssen en weghorst wilt koeman graag hebben. Als ik Dost was had ik hetzelfde gedaan. Je wint toch niks met Nederlands elftal. Hij wordt toch maar als afdanker gebruikt. Dan kan men hem makkelijk afbranden zoals elke zogenaamde voetbalkenner dat doet

Flutspelers als janssen en weghorst wilt koeman graag hebben. Als ik Dost was had ik hetzelfde gedaan. Je wint toch niks met Nederlands elftal. Hij wordt toch maar als afdanker gebruikt. Dan kan men hem makkelijk afbranden zoals elke zogenaamde voetbalkenner dat doet

Flutspelers als janssen en weghorst wilt koeman graag hebben. Als ik Dost was had ik hetzelfde gedaan. Je wint toch niks met Nederlands elftal. Hij wordt toch maar als afdanker gebruikt. Dan kan men hem makkelijk afbranden zoals elke zogenaamde voetbalkenner dat doet

Flutspelers als janssen en weghorst wilt koeman graag hebben. Als ik Dost was had ik hetzelfde gedaan. Je wint toch niks met Nederlands elftal. Hij wordt toch maar als afdanker gebruikt. Dan kan men hem makkelijk afbranden zoals elke zogenaamde voetbalkenner dat doet

Flutspelers als janssen en weghorst wilt koeman graag hebben. Als ik Dost was had ik hetzelfde gedaan. Je wint toch niks met Nederlands elftal. Hij wordt toch maar als afdanker gebruikt. Dan kan men hem makkelijk afbranden zoals elke zogenaamde voetbalkenner dat doet

Flutspelers als janssen en weghorst wilt koeman graag hebben. Als ik Dost was had ik hetzelfde gedaan. Je wint toch niks met Nederlands elftal. Hij wordt toch maar als afdanker gebruikt. Dan kan men hem makkelijk afbranden zoals elke zogenaamde voetbalkenner dat doet

Flutspelers als janssen en weghorst wilt koeman graag hebben. Als ik Dost was had ik hetzelfde gedaan. Je wint toch niks met Nederlands elftal. Hij wordt toch maar als afdanker gebruikt. Dan kan men hem makkelijk afbranden zoals elke zogenaamde voetbalkenner dat doet

Flutspelers als janssen en weghorst wilt koeman graag hebben. Als ik Dost was had ik hetzelfde gedaan. Je wint toch niks met Nederlands elftal. Hij wordt toch maar als afdanker gebruikt. Dan kan men hem makkelijk afbranden zoals elke zogenaamde voetbalkenner dat doet

Flutspelers als janssen en weghorst wilt koeman graag hebben. Als ik Dost was had ik hetzelfde gedaan. Je wint toch niks met Nederlands elftal. Hij wordt toch maar als afdanker gebruikt. Dan kan men hem makkelijk afbranden zoals elke zogenaamde voetbalkenner dat doet

Flutspelers als janssen en weghorst wilt koeman graag hebben. Als ik Dost was had ik hetzelfde gedaan. Je wint toch niks met Nederlands elftal. Hij wordt toch maar als afdanker gebruikt. Dan kan men hem makkelijk afbranden zoals elke zogenaamde voetbalkenner dat doet

Flutspelers als janssen en weghorst wilt koeman graag hebben. Als ik Dost was had ik hetzelfde gedaan. Je wint toch niks met Nederlands elftal. Hij wordt toch maar als afdanker gebruikt. Dan kan men hem makkelijk afbranden zoals elke zogenaamde voetbalkenner dat doet

Flutspelers als janssen en weghorst wilt koeman graag hebben. Als ik Dost was had ik hetzelfde gedaan. Je wint toch niks met Nederlands elftal. Hij wordt toch maar als afdanker gebruikt. Dan kan men hem makkelijk afbranden zoals elke zogenaamde voetbalkenner dat doet

Flutspelers als janssen en weghorst wilt koeman graag hebben. Als ik Dost was had ik hetzelfde gedaan. Je wint toch niks met Nederlands elftal. Hij wordt toch maar als afdanker gebruikt. Dan kan men hem makkelijk afbranden zoals elke zogenaamde voetbalkenner dat doet

Flutspelers als janssen en weghorst wilt koeman graag hebben. Als ik Dost was had ik hetzelfde gedaan. Je wint toch niks met Nederlands elftal. Hij wordt toch maar als afdanker gebruikt. Dan kan men hem makkelijk afbranden zoals elke zogenaamde voetbalkenner dat doet

Flutspelers als janssen en weghorst wilt koeman graag hebben. Als ik Dost was had ik hetzelfde gedaan. Je wint toch niks met Nederlands elftal. Hij wordt toch maar als afdanker gebruikt. Dan kan men hem makkelijk afbranden zoals elke zogenaamde voetbalkenner dat doet

Flutspelers als janssen en weghorst wilt koeman graag hebben. Als ik Dost was had ik hetzelfde gedaan. Je wint toch niks met Nederlands elftal. Hij wordt toch maar als afdanker gebruikt. Dan kan men hem makkelijk afbranden zoals elke zogenaamde voetbalkenner dat doet

Flutspelers als janssen en weghorst wilt koeman graag hebben. Als ik Dost was had ik hetzelfde gedaan. Je wint toch niks met Nederlands elftal. Hij wordt toch maar als afdanker gebruikt. Dan kan men hem makkelijk afbranden zoals elke zogenaamde voetbalkenner dat doet

Flutspelers als janssen en weghorst wilt koeman graag hebben. Als ik Dost was had ik hetzelfde gedaan. Je wint toch niks met Nederlands elftal. Hij wordt toch maar als afdanker gebruikt. Dan kan men hem makkelijk afbranden zoals elke zogenaamde voetbalkenner dat doet

Flutspelers als janssen en weghorst wilt koeman graag hebben. Als ik Dost was had ik hetzelfde gedaan. Je wint toch niks met Nederlands elftal. Hij wordt toch maar als afdanker gebruikt. Dan kan men hem makkelijk afbranden zoals elke zogenaamde voetbalkenner dat doet

Flutspelers als janssen en weghorst wilt koeman graag hebben. Als ik Dost was had ik hetzelfde gedaan. Je wint toch niks met Nederlands elftal. Hij wordt toch maar als afdanker gebruikt. Dan kan men hem makkelijk afbranden zoals elke zogenaamde voetbalkenner dat doet

Flutspelers als janssen en weghorst wilt koeman graag hebben. Als ik Dost was had ik hetzelfde gedaan. Je wint toch niks met Nederlands elftal. Hij wordt toch maar als afdanker gebruikt. Dan kan men hem makkelijk afbranden zoals elke zogenaamde voetbalkenner dat doet

Flutspelers als janssen en weghorst wilt koeman graag hebben. Als ik Dost was had ik hetzelfde gedaan. Je wint toch niks met Nederlands elftal. Hij wordt toch maar als afdanker gebruikt. Dan kan men hem makkelijk afbranden zoals elke zogenaamde voetbalkenner dat doet

Flutspelers als janssen en weghorst wilt koeman graag hebben. Als ik Dost was had ik hetzelfde gedaan. Je wint toch niks met Nederlands elftal. Hij wordt toch maar als afdanker gebruikt. Dan kan men hem makkelijk afbranden zoals elke zogenaamde voetbalkenner dat doet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 17
2185 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

70 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Sporting Portugal 30 27 2 0
2016/2017 Sporting Portugal 31 34 4 0
2016/2017 VfL Wolfsburg 1 0 0 0
2015/2016 VfL Wolfsburg 22 8 0 0
2014/2015 VfL Wolfsburg 21 16 1 0
Laatste voetbalnieuws

Betis haalt gewilde Portugees binnen en bepaalt afkoopclausule op 120 miljoen

Real Betis heeft zich versterkt met William Carvalho, zo maakt de Spaanse club via zijn officiële kanalen bekend. De Portugees international komt over van Sporting Portugal en tekent in Sevilla een...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
James Rodriguez gaat deze zomer niet terugkeren naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren