Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dost kreeg avond van ineenzakking appje van Oranje-routinier: ‘Dat hielp me’

Laatste update:

Bas Dost heeft in een groot interview met het Algemeen Dagblad teruggeblikt op de rampzalige avond van 29 oktober. De 34-jarige spits ging toen, tijdens AZ – NEC, naar de grond vanwege een hartritmestoornis. Inmiddels is Dost herstellende en werkt hij toe naar een comeback. Onder meer de steun van Daley Blind hielp hem de afgelopen tijd.

Het ging eind oktober, in de slotfase van AZ – NEC, mis bij Dost. De routinier zakte na een sprint in elkaar en moest drie keer gereanimeerd worden door de Nijmeegse clubarts.

Dost kwam gelukkig direct bij kennis en werd direct daarna overgebracht naar het ziekenhuis. Dat mocht hij, een kleine twee weken en een operatie later, weer verlaten.

De inmiddels thuis herstellende Dost zegt nog niet te weten of en wanneer hij terugkeert op het veld. "Het is mijn doel om terug te komen. Dat is wat ik sterk voel. Het moment dat ik weer in een stadion sta, lijkt me uniek."

"Maar stel dat ik een terugval krijg en het wordt me afgeraden om op niveau te spelen, dan zou ik daar vrede mee hebben."

Toch overheerst bij Dost het gevoel dat het wel kan. Dat komt vooral omdat het – in Dosts eigen woorden – 'maar' myocarditis is, een ontstoken hartspier veroorzaakt door een virus. Van een structureel hartprobleem is dus geen sprake.

"Ik heb gewoon enorme pech gehad", vat Dost zijn situatie samen. "Daar staat tegenover dat ik geluk heb gehad dat het in het stadion gebeurde. Stel, je bent aan het hardlopen of aan het trainen..."

"Ik ben niet bang om dood te gaan, maar heb wel het besef dat ik daar dood had kúnnen gaan. Ik ben dankbaar dat ik zo goed ben geholpen en vanaf de eerste seconde serieus ben genomen door de mensen van AZ en NEC."

Blind
Iemand die veel van Dosts situatie afweet is Daley Blind. De Girona-verdediger, die in het verleden met Dost samenspeelde bij Oranje, speelt ook met een hartkastje wegens een hartspierontsteking. "Hij appte me op de avond dat het gebeurde", vertelt Dost. "Daar heb ik veel aan gehad. Het geeft vertrouwen dat hij hetzelfde heeft doorgemaakt en helemaal teruggekomen is."

Dost is pas sinds dit seizoen actief voor NEC, nadat hij in de zomer transfervrij van FC Utrecht overkwam. Tot dusver staat de achttienvoudig Oranje-international op acht duels, waarin hij drie keer scoorde en tweemaal als aangever fungeerde. In principe ligt Dost tot eind juni vast in het Goffertstadion.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geen geintje helaas, myocarditis. Kan iedereen overkomen. Aan de andere kant, er zijn wel meer nare ziektes / aandoeningen die iedereen kunnen overkomen. Fijn om te lezen dat het (relatief) zo goed gaat met Bas! Ik zou er zelf lekker mee stoppen, maar kan me ook wel voorstellen dat een topsporter als hij nog wil terugkeren. Ben benieuwd wat hij uiteindelijk zal beslissen.

30 december 2023 om 11:55

Vooral belangrijk om te weten of het door het sporten komt of niet. Lijkt me persoonlijk van wel. Maar dat zullen ze vast wel uitgebreid testen voordat hij terugkomt.

Zou er persoonlijk ook mee stoppen. Voordat het erger wordt op het veld.

30 december 2023 om 12:11

Sporten an sich is geen oorzaak van myocarditis. Bij een bestaande hartspierontsteking heeft het hart het lastig en is sporten natuurlijk een flinke extra belasting. Een (tijdelijk) verzwakt hart en grote inspanning is geen goede combinatie. Hij heeft in zekere zin dubbele pech gehad dat hij niet eerder symptomen heeft ervaren als kortademigheid of pijn op de borst, waardoor de ontsteking mogelijk eerder aan het licht was gekomen en deze complicatie voorkomen had kunnen worden. Maar goed, gelukkig overleefd en nu herstellende.

Mooi dat Blind dit doet, toch sympathiek. Hoewel ik niet weet of ze los van dit ongeluk misschien ook al contact met elkaar hadden

Mooie kerel is Bas Dost. Hoop dat hij snel hersteld. Gezondheid is toch het allerbelangrijkste in het leven.

Blijf het naar vinden om te lezen. Ook ik ben het afgelopen jaar getroffen door myocarditis. Elke keer na het sporten schoot ik de 40 graden koorts in. Als je dan achteraf leest wat er ook had kunnen gebeuren, dan schrik je daar toch behoorlijk van.

Na 4 maanden rust en ontstekingsremmers ben ik sinds september weer klachtenvrij aan het sporten.

30 december 2023 om 14:02

Je bent niet de enige helaas, nu er de afgelopen jaren meer gevallen zijn geweest van myocarditis. Soms geleidt totaan de dood. Gelukkig heb jij net zoals Bas Dost het overleeft. Want dit is wel een serieuze zaak zoals je al aangeeft

30 december 2023 om 19:28

Fijn om te horen dat het allemaal goed is afgelopen bij je. Begrijpelijk dat het wat met jou doet als je dit leest. Veel sport plezier weer!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren