Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fernandes dankt Nederlander als inspiratiebron voor karakteristieke penalty’s

Laatste update:

Manchester United-ster Bruno Fernandes staat al jarenlang bekend om zijn karakteristieke aanloop bij strafschoppen. De 29-jarige Portugees staat wereldwijd te boek als een goede penaltynemer. Tegenover A Bola onthult Fernandes dat Nederlander Bas Dost hem tijdens hun gezamenlijke tijd bij Sporting Portugal heeft geholpen met het verbeteren van zijn techniek bij het nemen van penalty’s.

Fernandes speelde in zijn spelersloopbaan tot dusver voor Novara, Udinese, Sampdoria, Sporting Portugal en Manchester United. Liefst negentig procent van de strafschoppen die de Portugees schoot was raak. De 63-voudig international concludeert dat hij er lang over heeft gedaan om zijn techniek te perfectioneren.

Fernandes en Dost in hun tijd bij Sporting Portugal.

Zo heeft Fernandes zijn aanloop meermaals aangepast. “In mijn tijd bij Udinese stopte ik in mijn aanloop, zette ik nog twee stappen en raakte ik de bal. Ik keek al veel eerder naar de doelman.”

In 2016 stapte Fernandes over naar Sampdoria, waar hij een nieuw advies kreeg van trainer Salvatore Foti. De Italiaan vertelde hem dat hij slechts één stap moest zetten na het stoppen van zijn aanloop en pas bij de laatste stap naar de doelman moest kijken. “Daar voelde ik me helemaal niet comfortabel bij”, herinnert Fernandes zich nog goed.

“De balans van mijn lichaam was niet goed en ik zette mijn voet niet op de plek waar ik hem wilde hebben. Daardoor had ik ook geen tijd meer om naar de doelman te kijken”, aldus Fernandes, die zijn penalty’s pas in zijn tijd bij Sporting in Lissabon wist te perfectioneren.

Dost


Dost, achttienvoudig international van Oranje en spits van NEC, gold als inspiratiebron voor Fernandes. “Bij Sporting zag ik dat Dost het ook voor elkaar kreeg om bij zijn laatste stap nog naar de keeper te kijken.”

Er was wel een groot verschil tussen Dost en de Premier League-ster. “Bas had grotere benen dan ik en had precies de tijd om zijn linkervoet neer te zetten en zijn rechtervoet te laten zwaaien. Daardoor moest de doelman wel een beweging maken, anders zou hij er nooit meer bij kunnen.”

In overleg met Dost ontwikkelde Fernandes de beste formule. “Ik heb goed gekeken naar hoe Bas dat deed en hij gaf mij daar ook tips bij. Die techniek gebruik ik nu nog steeds. Ik heb het geleerd bij Sampdoria, maar geoptimaliseerd bij Sporting aan de hand van Dost.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ere wie ere toekomt. Penalty advies van een Nederlander. Het blijft toch triviaal een beetje.

Heeft Bas nu ook aandelen aan bonussen van Bruno Fernandes?

Hoe gaat het nu eigenlijk met Bas Dost? Hopelijk is hij inmiddels hersteld.

On topic: Als Bruno Fernandes Nederlands advies wil voor het nemen van een penalty kan hij het aan Johan Neeskens vragen. Keihard de kruising in of keihard rechtdoor. Zelfs als hij de grond intrappend ook een hele pol gras meenam kwam de bal nog zo hard aan dat de keepers zich pas realiseerden dat er gescoord was wanneer ze dat ding achter zich uit het net moesten vissen.

21 maart 2024 om 14:41

Poah!! Die kon ze nemen zeg! Degene die ik vaak heb teruggekeken is waarvan er wat krijt van de penaltystip als stof ging opwaaien. Daarnaast met de historie die wij hebben kan hij dat beter aan iemand vragen met een andere nationaliteit 😂

Hooydonk, landzaat, makaay waren imo echt extreem goede nemers.
In het buitenland weet ik het zo even niet 123.

Totti was bazig hoor, mistte redelijk vaak.
Maar mocht ze blijven nemen en deed dat ook gewoon 😅

21 maart 2024 om 13:17

Balotelli schiet ze er ook altijd aardig strak in. Vanuit het verleden heb je nog namen als Yaya Touré en verder terug Matthew Le Tissier die vrijwel nooit een penalty gemist hebben. Maar ook de wat meer standaard namen zoals Frank Lampard, Steven Gerrard of Zlatan Ibrahimovic kon je rustig om een boodschap sturen v.w.b. penalties.

21 maart 2024 om 13:25

Totti heeft er in zijn carriere 20 gemist en 86 benut.
18% gemist dus.

Bruno heeft er 6 gemist en 52 raak. Ongeveer 10% mis dus. Prima statistiek.

Als je naar de eredivisie kijkt zie je een gemiddeld percentage gemiste strafschoppen van rond de 20%.

21 maart 2024 om 14:51

Ik vond Haller ook altijd geweldig met penaltys die rust die hij heeft hadden er maar weinig. Heb het na Utrecht niet gevolg meer maar in zijn tijd bij Utrecht miste hij maar 1x.

21 maart 2024 om 14:57

Ja tegen az toen in de laatste seconde haha.
Bij Dortmund in het kampioensduel ook mis.
Maar scherp idd.
Gregor van dijk had ook een grandioze pingel. Nooit mis.
Willy overtoom btw ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren