Oranje geeft voorsprong uit handen tegen Japan

Zaterdag, 16 november 2013 om 15:03Peter Nusselder • Laatste update: 15:13

Het Nederlands elftal is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om Japan te verslaan. Rafael van der Vaart opende al vroeg de score, captain Arjen Robben maakte er kort voor rust op geweldige wijze 0-2 van. Dat was echter niet de ruststand, want de Japanners deden via Yuya Osako wat terug. In de tweede helft startte Japan, net als voor de pauze, sterker; dat resulteerde in de verdiende 2-2 van de uitblinkende Keisuke Honda. Met het gelijkspel mocht uiteindelijk vooral Oranje tevreden zijn.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind je dat Nederland het verdiend had om te winnen van Japan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

456 reacties (laatste reactie door psvunited1913)

Achja.. Wat heeft Nederland nog te zoeken op het Wk?
En dan nog te beseffen dat we niet beter hebben dan die Mickey mouse league spelertjes.

Ik snap trouwens die hele overschatting op Cilessen niet hoor.. Nederland heeft drie betere doelmannen.

Blind speelt zeker omdat zijn vader assistent is. Wat een ramp.

16 november 2013 om 15:09

Verdediging is de zwakste schakel met Janmaat, de Vrij en Vlaar. Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Radamel Falcao zullen zich kapot lachen, want die namen zeggen hun niks en ze lopen met hun ogen dicht door onze defensie heen.. schaamteloos.

16 november 2013 om 15:11

Inderdaad, Blind en Cilessen waren echt drama.

Janmaat, De Vrij hebben zich al eerder staande gehouden tegen het machtige Italie, Duitsland en Portugal. De Vrij heeft Balotelli kapotgemaakt zelfs. Dus sorry om je wakker te maken maar Blind en Cillesen waren hier zulke zwakke schakels !

16 november 2013 om 15:11

leuk om alles op 1 wedstrijd te gooien, en vooral het complete feyenoord duo op te noemen. jammer dat je de tosti blind niet noemt

16 november 2013 om 15:13

De Vrij heeft Balotelli kapot gemaakt ik neem jou echt niet serieus met zulke domme uitspraken.. Balotelli is een beer van een gozer en duwt de Vrij (kinderjuffrouw) zo aan de kant.

Ga is lekker buiten spelen, want je slaat echt onzin uit haha

16 november 2013 om 15:13

@mario. Gotzae. Ik zou vooral Blind en Cilessen niet noemen na hun vertoningen van vandaag. Komediant.

16 november 2013 om 15:14

noem Janmaat aub niet op die speelde gewoon goed vandaag alleen had weinig drive naar voren.

16 november 2013 om 15:14

ja hetkenmerk het lag alleen maar aan cillessen en blind. Maar jij kan ook niet serieus genomen worden over ajax spelers. Cillessen heeft een paar prima reddingen gemaakt (ik zou ook liever steek en vorm zien) en blind was erbij tegen het machtige duitsland, portugal en italie.

16 november 2013 om 15:17

Janmaat veruit de slechtste ook de vrij niet goed, cillesen aan de bal niet goed paar aardige reddingen. Vdv goede eerste helft tweede helft niemand gezien van het middenveld en aanval, wel aardige acties van depay. Conclusie: Nederland is nog lang niet klaar voor het wk met deze achterhoede

16 november 2013 om 15:17

Hoe je et ook wilt noemen, Balotelli heeft niet veel laten zien en dikwijls was dat die wedstrijd aan De Vrij te danken.

Jammer dat iedereen gelijk weer et feit vergeet dat verdedigen met het hele elftal moet gebeuren. En als je geen bal vast kan houden wordt je overlopen, en wordt je overlopen dan moet je niet uiteindelijk de keeper en verdedigers de schuld geven dat er goals vallen. Dan denk je dus veel te makkelijk en snap je er niet zo veel van.

Edit: Van Gaal vat het perfect samen.

16 november 2013 om 15:18

Janmaat is niks mis mee, maar centrum met vlaar, de vrij kan echt niet. Vlaar komt voetballend gewoon tekort die kan je er niet in zetten op een WK. Niveautje Zweden. En de Vrij heeft te weinig karakter wel vee talent. Kan niet eeuwig die 15 jarige student blijven, had naar Engeland moeten gaan.
Het bepalen van het centrale duo wordt nu wel heel erg moeilijk. Bruma en Rekik als duo zou kunnen, maar dat komt waarschijnlijk te snel. Heitinga, Indi, de Vrij en van Dijk ook prima opties zoals bekend...moeilijk moeilijk.

16 november 2013 om 15:19

Janmaat en de Vrij hadden gewoon moeten herstellen bij het eerste doelpunt. Geen communicatie, durven allebei niet in te stappen. Hoe is dat mogelijk als je elke dag met elkaar traint.

Nederland wilt opbouwen, maar dat is onmogelijk met zulke beperkte cv's.

16 november 2013 om 15:19

Gewoon zo spelen. Ik heb Blind op nog geen enkele goede Oranjewedstrijd kunnen betrappen, in tegenstelling tot de rest van de normale verdediging Janmaat-De Vrij- Bmi. Cillessen was vandaag zo onzeker, op het laatst kon hij de bal niet eens fatsoenlijk uit zijn eigen 16 trappen.

Rekik is nog te vroeg, Bruma maakt teveel fouten, Van Dijk is zeker een optie voor De Vrij, maar ik zou eerder het centrum van Feyenoord intact houden omdat die elkaar ook beter aanvoelen. Vlaar is altijd een net-niet verdediger geweest.

Krul
Janmaat
De Vrij
BMI
Willems
De Jong
vd Vaart
Strootman
Narsingh
Van Persie
Robben
16 november 2013 om 15:22

de vrij-bmi heeft al moeite met eredivisie dus..
van der wiel doet het uitstekend bij psg, die hoort daar zeker thuis terwijl willems nog steeds niet helemaal hersteld is van het belachelijk ek. Van gaal had al zijn opstelling gevonden, dat was die tegen hongarije en turkije. Vnadaag was het experimenteren.

16 november 2013 om 15:24

Haha jij bent zeker een Rotterdammer? Ron Beton alias de verlengde touring-car, mevrouw de Vrij, Willems, allemaal dramatisch. Grappig dat jij juist alleen de Ajacieden eruit pakt.

16 november 2013 om 15:26

Ron Vlaar heb ik altijd een net-niet verdediger gevonden. Die mogen ze gewoon thuislaten, komt handelingssnelheid te kort.

16 november 2013 om 15:28

dit lijk mij toch de beste verdediging

greg-vlaar/vandijk-BMI/rekik-BMI/rekik

16 november 2013 om 15:29

Robben op links

16 november 2013 om 15:33

Hetkenmerk hou alsjeblieft op blind speelde als LB uitstekend, maar als VM is hij niet goed genoeg op het moment dat NL onderdruk komt te staan dat klopt. Maar als je echt durft te beweren dat de vrij goed genoeg voor het Nederlands elftal is dan heb je er weinig kaas van gegeten. Lachwekkend jongetje gewoon de vrij, bovendien als je met vlaar speelt moet je zorgen dat er iemand die goed kan opbouwen naast staat. En dat is sowieso niet de vrij die kan bij Feyenoord alleen de lange bal op pelle naar voren jagen... Geen wonder dat cillissen in de problemen kwam de hele tijd van de schijt balletjes terug op hem spelen waar hij niets maar dan ook niets mee kon... En mijn god wat is Willems slecht zeg al het gevaar van Japan begon bij hem... Drama..

16 november 2013 om 15:33

Grappig dat je Blind niet noemt! Zal zeker Nike met jou clubvoorkeur te maken hebben! Janmaat speelde zeker de 1e helft gewoon heel sterk! Een zielige Feyenoord hater die er niet tegen kam dat spelers van zijn club niet speelt!

16 november 2013 om 15:34

Je ziet de tendens in de eredivisie nu terug bij Oranje. De lat ligt een meter lager dan vroeger nu..

16 november 2013 om 15:35

De enige onzin komt uit jou! Jij kan het niet hebben dat er spelers van Feyenoord erin staan en geen spelers van jou club! Iemand met z'n kinderachtige reactie hoort eerder buiten te spelen! Moet je niet bij de intocht van Sinterklaas zijn?

16 november 2013 om 15:47

Het is toch vrij duidelijk waarom Blind erin staat. Hij is de enige verdediger die kan opbouwen.

16 november 2013 om 15:47

Tegenwordig wel. Als je bal recht kan trappen zit je er al bij. Veel spelers zijn er nog niet aan toe vind ik. Vroeger moet je echt goed spelen om alleen bij de selectie te komen. en dan speelde je niet eens vaak

16 november 2013 om 15:48

Volgens mij speelden Italie en Portugal die wedstrijden op 50% en toen ze even aanzetten stond het ineens 1-1.

16 november 2013 om 15:50

Dit moet gewoon stoppen, Oranje moet spelen met Steek op doel met als backup Cillesen, Blind Denswil Veltman Vdw met als backup Van Rhijn V/d Hoorn en Heitinga op het middenveld Sneijder Vdv en Nigel de jong met als backup Siem Klaassen en Duarte in de aanval Huntelaar Babel en Emanuelson met als backup Hoessen en De Sa. Met al die Feyenoorders word het nooit wat.

16 november 2013 om 15:56

Is er een specialist aangesteld die de cv,s extra trainen.elke combi die er nu gestaan heeft kan er geen een echt goed opbouwen.heitiga kan dat wel maar verhaal is bekend dus zeg het maar

16 november 2013 om 15:59

De spelers van Feyenoord zijn best prima spelers. Maar zo'n beetje alle bondscoaches willen opbouwen en op balbezit spelen. Dat is niet het spel van Feyenoord, maar wel die van Ajax. Je ziet dat het gewoon heel onwennig is voor spelers als De Vrij en Vlaar.

Ik zou graag een keer Bruma en Van Dijk samen zien.

16 november 2013 om 16:08

Humor dat mensen zich laten meeslepen door clubliefde en het geflame in de livewedstrijd en zelfzelf daarna zo voor lul zetten bij dit artikel over de wedstrijd door te laten blijken totaal geen inzicht in het spelletje te hebben.

Om een voorbeeld te geven. Blind, die hier door Rotterdam e.o. afgezeken wordt, speelde als LB als enige verdediger bij Oranje praktisch een foutloze wedstrijd. Hij verzoop vervolgens als Cvm, maar dat kwam omdat Oranje werd overlopen omdat men voorin de bal niet meer vasthield. Daarnaast, en nog erger dan het voorgaande: hij had steevast twee man omdat anderen niet thuis gaven.

Hilalrisch dat mensen zich zo laten kennen en een bord voor de kop hebben door clubliefde.

16 november 2013 om 16:14

Krul op doel, momenteel draait hij goed. Maar als je mensen als propper en veltman boven van dijk en zelfs de guzman oproept, dan hebben we toch niks te zoeken man. En die ajaxcieden wat t afschuiven op de Vrij.... Kijk eerst naar je eigen spelers. Denk je dat het makkelijk is om tegen Duitsland, Italie en Ronaldo te spelen met sterkste opstellingen van tegenstanders...

16 november 2013 om 16:23

slaat een beetje nergens op de Vrij kan prima opbouwen ik snap niet waarom er zo negatieve over hem wordt gedaan vandaag

16 november 2013 om 16:26

Niet alleen vandaag. Hij laat gewoon zien dat hij te kort komt op zo'n cruciale positie. Opbouwen in de Eredivisie is niet zo moeilijk. In Oranje heeft hij het alleen nog nooit laten zien.

16 november 2013 om 16:41

Mario Je hoeft Johan niet na te doen hoor met je uitspraken. Ik heb Nederland niet zien spelen. Maar zou de verdediging niet beter zijn met emanuleson rekik van dijk en van der wiel. Wellicht met steek erachter als hij in vorm is? Wat vinden jullie?

16 november 2013 om 17:51

@xavihernandez_

"maar zo'n beetje alle bondscoaches willen opbouwen en op balbezit spelen."
"ik zou graag een keer Bruma en Van Dijk samen zien."

Van Dijk is ook geen opbouwende verdediger maar een blind wegschietende verdediger zoals ze bij celtic spelen. zie de wedstrijden maar

16 november 2013 om 17:54

Ik denk dat men hopelijk wel snapt dat de meeste spelers minder sterk speelde vanwege het feit, het seizoen nog niet voorbij is, men daardoor dus fit wilt blijven voor het WK, dat de bondscoach hier en daar schuift om te kijken wie waar nog meer kan spelen. En ik vind het trouwens hypocriet om nu al te zeggen dat nederland niets te zoeken heeft op het Wk!!

16 november 2013 om 22:26

de spelers die jij opnoemt sneijder vdv nigel de jong en emanuelson daarbuiten verdienen het om in het grote oranje spelen ze zijn allemaal te onervaren dus ja daar win je nog niet mee al speel je tegen san marino dus hou alsjeblieft op gek

16 november 2013 om 15:09

het is maar een oefenwedstrijdtje dan mag dit nog he

16 november 2013 om 15:10

Vandaag werd duidelijk dat dit oranje er nog lang niet is. Wat ern drama achterin. En wat een lachertje daley blind als cvm. Het is verdorie geen ajax tegen nec. Ondanks dat jongens als van persie en sneijder er niet bij waren vandaag, blijkt dat dit oranje te zwak is om ook maar enige aanspraak te maken op een goed resultaat op het WK in Brazilië.

16 november 2013 om 17:35

Ja maar dat is ook de schuld van v gaal. In de eredivisie kan Blind zich prima staande houden op die positie, maar dit is gewoon te hoog niveau. Hij had gewoon Strootman op die positie moeten zetten, en dan de Guzman voor de Jong. Gaat ie Willems erin brengen, dan kan je net zogoed gelijk opgeven.

En je moet niet gelijk Oranje afschuiven. 1e helft vond ik ze prima spelen ondank dat er een aantal basisspelers niet waren. 2e helft hebben ze niks meer gepresteerd, mede door die rare wissels van v Gaal.

Hoop dat hij tegen Colombia een compleet andere verdediging inzet, want dit was echt drama. En dan Krul mooi op goal, Cillessen speelde ook een beetje ongelukkig.

Snap ook niet dat Gaaltje niet gewoon doorwisselt. Mag je een keer meer dan 3x wisselen in een wedstrijd, doet hij het niet.

16 november 2013 om 15:10

Blind had een aantal slechte momenten maar hij gaf ook een aantal intelligente ballen. Blind is niet het pispaaltje in de nabeschouwing, dat zijn Cillissen, De Vrij, Vlaar, Nigel de Jong en Lens.

16 november 2013 om 15:15

Blind kan er ook weinig aan doen he als hij daar wordt neergezetgezet heeft hij geen keus ...

16 november 2013 om 15:17

Welke nabeschouwing? Niet die van sbs hoor. De Jong, Blind, Willems, De Vrij en Cillisen waren de slechtsten aan de kant van Oranje.

16 november 2013 om 15:17

Siem de jong totaal niet gezien. Wat een armoede dat we geen spits hebben. Ala van persie en huntelaar er niet zijn hebben we gewoon geen spits. Ik zou nog eerder een bas dost oproepen voor de oefenwedstrijden dan een siem de jong. Normaal vind ik de jong best een bruikbare speler maar hij is hopeloos uit vorm momenteel.

16 november 2013 om 15:17

Blind moet inderdaad niet op het middenveld in Oranje, daar hebben we zat andere spelers die nu al dringen om een plekje. Linksback is het veel minder goed bezet, dus Blind moet daar spelen.

16 november 2013 om 15:18

Nigel de Jong heeft vandaag maar weer eens aangetoond verdedigend verreweg de beste speler te zijn. Aanvallend sterk zijn als defensieve speler is typisch Nederlands. Als je aanvallend wilt spelen dan moet je defensief sterk zijn, niet andersom.

16 november 2013 om 15:21

Ik weet niet wat jij gezien hebt maar dat Nigel er uit ging was zeer terecht.

" Aanvallend sterk ", echt hilarisch :D

16 november 2013 om 15:32

Vertel mij eens wat er hilarisch is aan 'aanvallend sterk'. Je draait een beetje door met je 'domineren'. Je kunt pas dominant spelen als je er de middelen voor hebt, dat heeft Nederland dus niet.

16 november 2013 om 15:39

Ik snap dat je bedoelt dat de balans tussen aanval en verdediging goed moet zijn om beide aspecten goed uit te kunnen voeren.

Maar als je ziet hoe De Jong opbouwt dan moet je concluderen dat hij zo zwaar tekort komt voor het niveau dat het Nederlands Elftal nastreeft. Zijn balletjes gaan terug of breed. Elke bal naar voren is een ziekenhuisbal of komt veel te laat zodat elke kans om gevaar te stichten verdwenen is. Hij durft nauwelijks op de helft van de tegenstander te komen. Je kan net zo goed een Schotse verdediger daar neer zetten met de rechtvaardiging dat je aanvallend sterk bent door defensief sterk te zijn. Snap je nu waarom ik het hilarisch vind?

16 november 2013 om 15:44

Nigel de Jong is een van de beste spelers die Nederland op dit moment heeft. Behoord nog steeds tot de beste cvm's van de wereld. Zijn ballen zijn altijd strak en en neemt geen onnodige risico's. Als hij er niet stond, dan was het centrale duo helemaal zoek gespeeld.

16 november 2013 om 15:45

Dat is ook wel zo, maar denk eens verder. We zijn absoluut geen favoriet en hebben geen sterke verdediging. Waarom gewoon niet het elftal compact laten inzakken en op de omschakeling spelen? Dit voetballen lukt echt niet tegen toplanden en dan weet het elftal niet meer wat ze moeten doen.

16 november 2013 om 15:49

Jij moet je gekleurde bril afzetten
das t enige wat ik jou wilde zeggen

16 november 2013 om 15:53

Ik vind het wel meevallen met zijn 'balletjes breed'. Hij speelt inderdaad op 'safe' en voegt niks toe aan het spel van Nederland in aanvallend opzicht. Echter is de verdediging zo kwetsbaar dat je De Jong wel moet opstellen. Je kunt niet zomaar een Blind, De Guzman of Clasie neerzetten die op de verdediging moet vertrouwen, daarom is Nigel de Jong ook de juiste man op dit moment.

16 november 2013 om 16:06

De Guzman en Strootman is samen verdedigend sterk genoeg. Daar ben ik van overtuigd. Strootman speelde onder Van Marwijk ook altijd controlerend en wordt nu ineens als aanvallende middenvelder ingezet. De Guzman is bij Swansea controleur en houdt zich staande tegen de grootste clubs ter wereld. En met die twee heb je een vlotte balcirculatie en creativiteit waarmee je de tegenstander stuk speelt. De Jong haalt het tempo uit de wedstrijd.

16 november 2013 om 16:25

Mwah, we hebben Van Persie, Bas Dost, Luuk de Jong, Huntelaar, Van Wolfswinkel en tot slot Siem de Jong. We zitten dus best breed, maar helaas maakt bijna geen enkele speler die ik noem zijn potentie waar.

16 november 2013 om 15:11

Het is gelukkig maar een oefenpotje, maar het wordt tijd dat de Vrij en Willemsen niet meer meegaan.
Blind is al LB voldoende, maar als CVM een ramp. Cilessen een voldoende, maar we hebben zeker beter.
Van Dijk oproepen, BMI of Vlaar ernaast..
Nigel de Jong nooit meer van zijn plek halen, die is erg belangrijk want daarna werden we op het middenveld overlopen.
Siem niet in de spits, al hebben we nu niet beter natuurlijk. KJH of Robin beide niet beschikbaar.

Hoe dan ook falen we als team.

Edit: Erg laf dat van Gaal nu zegt dat het moeilijk wordt bij Cillesen omdat hij de lange bal speelt. Het hele team faalt maar onze dictator noemt 1 naam.... erg makkelijk!

16 november 2013 om 15:13

Nigel de Jong voegt aanvallend helemaal niets toe. De Guzman moet daar altijd spelen. We willen Hollandse school spelen dus gaan we uit van eigen kracht.

16 november 2013 om 15:15

Maar de jong hoeft ook niets toe te voegen aanvallend. Dat moeten v/d vaart en Strootman maar doen.
Je hebt een CVM nodig om een wedstrijd te controleren.

16 november 2013 om 15:19

Strootman kan prima controlerend, samen met De Guzman. Dat is echt voldoende in balans.

Bedankt dat je mijn opstelling goedkeurde trouwens. Wat Veltman betreft weet ik ook niet hoe hij het zou doen op dit niveau, hopelijk weten we na dinsdag meer als hij opgesteld zou worden tegen Colombia.

16 november 2013 om 15:24

De Vrij is net uit zijn dip gekomen. Hij speelt weer als vanouds. Gewoon laten staan.

16 november 2013 om 15:27

Hij dekte de Japanse spits bij de 2-1 anders aan de buitenkant en liet zoveel ruimte tussen hem en Vlaar dat de pass gewoon probleemloos er tussen door kon komen. Echt amateuristisch.

16 november 2013 om 15:47

Eens met elmo, de vrij en Willems niet meer meenemen. Van dijk oproepen en v/d wiel verdient ook weer een kans.

16 november 2013 om 16:11

De Vrij en Vlaar deden het bij Feyenoord prima en voelde elkaar goed aan,doordat v.gaal geen vertrouwen geeft aan spelers blijft hij te veel en te lang zoeken .In mijn ogen is dat het probleem. Rekik en Bruma spelen ook samen maar te kort en dan heb je nog de Vrij en Indie. die hebben bewezen dat zij het kunnen alleen te wisselvallig en beide zijn slechte opbouwers. In mijn ogen zullen andere combi's niet slagen omdat zij niet ingespeeld met elkaar zijn en dat lukt niet meer.heitinga kan opbouwen maar en speelt niet en kost bijna elke wedstrijd wel een goal door zijn toedoen en dat word gemaskeerd doordat Nederland dan toch won.

16 november 2013 om 15:12

Inderdaad....cillesen was belachelijk. Omdat ie bij Ajax twee keer mag meevoetballen is die opeens Oranje waardig. Wat een onzin.

Dat worden weer drie poulewedstrijden en daarna naar huis.

16 november 2013 om 15:12

T centrale duo was een veel groter probleem volgens mij maargoed...

16 november 2013 om 15:12

idd, zullen we ons maar afschrijven? Waarom telt deze oefenwedstrijd zwaarder dan de wedstrijden tegen portugal en italie waar ze hun compleet domineerden? Nederland zal gewoon weer kwartfinale halen en dan tegen een echte topper eruit gaan, en waarschijnlijk geen afstraffing. Je kan zeggen wat je wilt over van gaal maar hij weet teamspel 100 onder controle te krijgen.
Over de ajacieden, waar jij niet genoeg over kon zeuren:
Cillessen was meevoetballend slecht, maar maakte een paar goede reddingen. Ik zou wel liever vorm of steek zien. Geen krul.
De jong speelde in de eerste helft goed vond ik, 2 de helft kwam geen bal voorin. Ook lens deed het toen niet beter. Zie hem alsnog liver meegaan dan kuyt.
Blind speeld e2de helft wel slecht, wel jammer. Aangezien het wel zijn echte positie is, ik hoop dat van gaal hem niet zo snel afvalt als de meeste vz leden hier

16 november 2013 om 15:18

jah Ali ....ze vinden het leuk hier op VZ om al het negatieve te benadrukken

16 november 2013 om 15:23

en dan tijdens het wk zullen ze zeggen dat ze altijd al vertrouwen hadden in het nederlandse elftal en van gaal

16 november 2013 om 15:33

juist jij snapt hem maar ik ga weer verder met het verdedigen van Feyenoord spelers hahahaha

16 november 2013 om 15:36

haha ik ben ondertussen al gestopt

16 november 2013 om 15:13

Nu noem je Blind en Cillessen omdat je waarschijnlijk Ajax niet mag. En die waren ook vrij slecht, net als Siem de Jong. Maar de Vrij, Janmaat, Willlems, Lens konden er ook wat van. De Vrij was echt de allerslechtste man op het veld.

16 november 2013 om 15:13

Dat zinloos getik tussen Vlaar en Cilessen ook hele tijd, alsof ze niet wisten wat ze met de bal moesten doen. Ik snap sowieso ook niet waarom Cilessen op doel staat

Honda en Kagawa, wat een duo!

16 november 2013 om 15:19

Dat was omdat blind cvm stond, dat was geen succes. Als lb is hij gewoon goed hoor dus baseer je mening niet alleen op deze wedstrijd. Ook met cillesen. Nederland wilt een keeper die behalve dat ie kan keepen ook kan voetballen. Keepend is hij gewoon goed, maar misschien minder dan een krul. Maar voetballend is hij Nederlands beste keeper. Alleen nu kon hij telkens alleen Vlaar inspelen omdat je bij een lange bal sws de bal verliest. Zeker als s de jong er dan ook wordt uitgehaald. Maar Vlaar heeft een draaicirkel van hier tot Amsterdam en hij heeft niet het voetballend vermogen dat BMI wel heeft. Daarom was hij telkens verontwaardigd als een meisje als cillesen hem de bal gaf. Cillesen krijgt hem in een paniek weer terug en moet hem dan maar wegrossen. Tja dan raak je hem ook kwijt. Vlaar dus eruit en Rekik/Veltman erin. Janmaat voor vd wiel (puur om hem te zien een keer). Depay voor lens en de jong gewoon weer in de spits. Andere de jong op 6 en blind lb. Dan heb je denk ik meer creativiteit en zekerheid.

16 november 2013 om 15:23

Ik snap ook totaal niet waarom Cillesen speelt. Je hebt drie doelmannen die wekelijks in de beste competitie ter wereld spelen! Als het aan mij lag zou ik spelers als Vlaar, de Vrij, Willems, Blind en Lens niet meer opstellen. Achterin spelen met Bruma, Heitinga, Büttner en vd Wiel. Drie van de vier verdedigers spelen/trainen op hoog niveau in de PL. Ook Pieters oproepen die doet het ook prima bij Stoke. Middenveld met de Jong, Strootman, VDV. Alternatieven; Sneijder, de Guzman, Fer en de Jong. Aanval met van Persie, Robben en nog iemand maar geen Lens aub.

16 november 2013 om 15:34

Heitinga zit meer op de tribune dan dat hij speelt... en Bruma maakt net zoveel fouten als de Vrij

16 november 2013 om 15:26

Ik wil Japan eerst heel erg bedanken!!! Ik heb een toto (per ongeluk) op een gelijkspel gezet en in plaats van 10euro 100 euro ingezet...Bleek ik de de toto goed te hebben win ik 5 duizend euro!!!!!!!!!! On: Het is dat het maar een vriensschappelijke interland is...Ik zou dit oranje is willen zien; Krul Wiel-vlaar-martins indi-Willems Strootman-De Jong Robben-Van der Vaart-Janmaat Van Persie Janmaat lekker buitenkant voetvoorzetjes geven op van Persie enz ofzoiets sorry ik word helemaal gek,zo blij met het geld!!!!!!!

16 november 2013 om 15:27

@ Lanvin

Je zegt wat Nederland te zoeken heeft op het WK mede omdat je Japan onderschat. Maar je hebt wel gelijk.

On: Ik heb echt genoten van de kleine, lichtvoetige technisch begaafde Japanners. Hun positie spel zit er goed en verzorgd uit. Er zit veel rek en potentie in dat elftal. Ik heb vooral genoten van de tweede doelpunt van Japan. Wij mogen niet klagen dat we met een gelijkspel het veld hebben verlaten.

16 november 2013 om 15:28

Je kan wel alles op blind afschuiven, maar Japan kwam aan voetballen toe omdat het centrale duo totaal niet doordekten. De Vrij komt tekort en Vlaar is niet geschikt voor het voetbal waar van Gaal naar streeft.
Blind speelde overigens ook dramatische in de tweede helft maar hij stond in zen eentje tegen de twee sterspelers van Japan, Honda en Kagawa.

16 november 2013 om 15:45

laat lekker gaan joh Feyenoorders geven Cilessen en Blind de schuld en Ajacieden geven de Vrij en Janmaat de schuld terwijl :

Janmaat speelde geen slechte wedstrijd 2 slippertjes en had weinig drive naar voren gewoon een 6je

Blind was in de eerste helft goed maar in de tweede helft heel slecht dat komt vooral door van Gaal want cvm is een nieuwe positie voor hem

de Vrij speelde geen slechte wedstrijd maar heeft gewoon veel pech dat hij gewoon gehaat wordt op VZ vlaar speelde veel slechter dan de Vrij en liet hem vaak veel verdedigend werk opknappen .

Cilessen had een aantal fantastische redingen waarmee hij Nederland in de wedstrijd hield .

16 november 2013 om 15:41

die 3 andere doelmannen zijn ook geen wereldtop

en Blind speelt omdat er geen betere is, of wilde je Willems neer zetten?

we hebben in de defensie in de goal en op de rechtsbuiten (als we Robben ff als linksbuiten zouden zien) geen spelers wekelijks spelen bij een internationale topploeg uit Duitsland, Engeland, Italie of Spanje

en inderdaad om die reden zullen we niet ver komen op de WK,

we moeten ons er in berusten dat we met een mindere generatie te maken hebben op ca. 5-7 posities.

Dat is niet anders en ook niets om voor te schamen

16 november 2013 om 15:43

Wat moet DE opstelling zijn dan? Kom op man van gaal experimenteert een beetje en weet als het goed is nu dat hij een paar thuis kan laten.

16 november 2013 om 16:20

Poppetjes kiezen,grote tegenstanders zoeken en dan werken aan de chemie tussen het merendeels beperkte spelers en indien nodig onder het genot van een kopje koffie laten weten dat de persoon niet geschikt is voor zijn visie en niet maar blijven breien.ik wil blind weten dat daar een poppetje loopt zodat ik hem blind kan geven o nee er staat elke wedstrijd iemand anders..donder op met die v.gaal.chemie chemie dat is het enige wat Nederland iets verder kan helpen.

16 november 2013 om 15:47

Waarom lopen we nu al weken te zeiken i.p.v. dat we gewoon blij moeten zijn dat we meedoen. Je kan niet elk toernooi de favoriet zijn en je hebt nu eenmaal periodes dat een gedeelte van je Nationale ploeg geen goede aanwas heeft... nou en! We lopen er al maanden over te discussiëren terwijl het tivh niet veranderd. Laten we het beste van maken en wie weet kunnen onze toppers als van Persie en Robben nog het verschil maken in een paar rondes. Het Wk is een happening en ik kijk er naar uit. Het feest, de supporters, de sfeer, etc.. het zelfde geldt waren we er niet bij... dus ga genieten man!

16 november 2013 om 15:53

Lariekoek wat jij zegt. Dit is echt typisch Nederland om meteen na een gelijk spel meteen te roepen dat Nederland niets te zoeken heeft. Mogen zij nooit meer gelijk spelen? Liever nu dan op het WK. Van Gaal gaf al aan dat ze bezig zijn met een proces. Je moet nu niet meteen pieken, want dan is de kans groot dat ze op zo een toernooi niet op hun top zijn. Stel dat we volgende week dinsdag van Colombia winnen, dan zijn we ineens wel favoriet zeker? Ik bedoel, we hebben niet verloren. Kijk naar België, die heeft als we naar het individu kijken, betere verdedigers. Die verliezen ook. We hebben genoeg talent, kijk naar Veltman, Denswil, Rekik en Bruma. Daarnaast hebben we Van der Wiel. Van Gaal is altijd wel goed om jonge jongens te preparen voor een toernooi. Dus wat jij zegt is veel te negatief. Eerst speelde Vermeer slecht en riep iedereen Cilessen, nu speelt hij ongelukkig en meteen moet hij vervangen worden? Blind speelt zeker omdat zijn vader assistant is..maar wie zou jij dan oproepen? Beter nadenken voordat je zoiets gaat typen.

16 november 2013 om 16:15

Rot toch een eind op. Wat heeft Nederland te zoeken op het WK? Nederland is een van de sterkste landen op de wereld. Dit was een oefenwedstrijd, hier hoeft geen waarde aangehecht te worden. Wat heeft Japan op een WK te zoeken?

16 november 2013 om 17:17

Lekker genieten volgend jaar, goed voor de ontwikkeling van spelers. Je bent in het grootste voetballand ter wereld. Als ze de groepsfase overleven heeft van Gaal het gewoon goed gedaan.

16 november 2013 om 17:21

Als we hadden gewonnen van Japan had je wel anders gepraat.

1e helft heeft Nederland aardig gespeeld. 2e helft (in mijn ogen) nergens te bekennen. Japan speelde in de 2e helft echt 3x beter.
Wat toch een discussie zal blijven is de achterhoede van de Nlse elftal.
Waarom geen Van Dijk selecteren? Die zal het toch niet slechter doen dan De Vrij of Vlaar?

En Blind op het middenveld schiet ook niet op. Hou hem gewoon op de linksback positie. Willems hoeft ook niet meer geselecteerd te worden. Matige speler is dat zeg sjonge jonge jonge!
Ik hou me hart vast voor aanstaande dinsdag als ze tegen Columbia moeten spelen. Falcao en Martinez zijn wel 2 klasse beter.

16 november 2013 om 15:11

Van Dijk is opbouwend niet goed, hij kiest bijna altijd voor een lange bal. Dat wil Van Gaal niet.

16 november 2013 om 15:44

Opbouwend niet goed? Jah als je bij Celtic speelt dan heb je geen geen ander keus meestal.. Tevens geen begaafde controleurs voor en naast je, logisch toch? Elke verdediger zou daar vaak voor de lange bal gaan.. Van Dijk is gewoon een topper die zeeeeker de waardering zou moeten krijgen.

16 november 2013 om 16:07

Bij Groningen deed hij dat ook al hoor. Ik heb bijvoorbeeld de wedstrijd Groningen - Heerenveen gezien vorig jaar waarbij die vent geen normale bal over de grond speelde maar alles meteen naar voren roeide.

16 november 2013 om 16:45

Klinkklare onzin. V.Dijk is juist opbouwend ijzersterk. Je baseert je mening op 1 wedstrijd. Veel te makkelijk.

16 november 2013 om 17:11

v Dijk heeft amper internationale ervaring

16 november 2013 om 15:43

je kan wel klagen over wie niet goed zijn, maar welke spelers zijn dat dan wel?

wat als je Willems of Blind er niet neerzet, wie dan wel?

v Dijk is niet slechter maar ook niet veel beter

het is internationaal gezien middelmaat

16 november 2013 om 15:58

Blind is denk ik op dit moment gewoon de beste linksback van Nederland, ondanks dat het geen topper is. Maar Willems vind ik echt te kort komen voor dit Oranje. Zelfs bij PSV vind ik hem een van de zwakste schakels, vooral in verdedigend opzicht. Dan zou ik Erik Pieters oproepen, hij is in ieder geval beter dan Willems.

16 november 2013 om 16:58

Buttner, van aanholt, Pieters en emanuelson er neer zetten nee de alle zwakste schakel van de eredivisie Willems . En Blind of het paard getild zoontje van een oud voetballer. Blind 2 wedstrijden op het middenveld en omdat die van ajaxu komt moet die ook maar in het nederlandselftal staan. jullie staren je blind

De balans was weg bij oranje toen Nigel de Jong eruit ging in de rust !

16 november 2013 om 15:14

Ach de eerste helft kwamen we met geluk op voorsprong en Robben schoot er een geweldige bal in. Alsof we het toen verdienden voor te staan.

Nigel de Jong moet je opstellen als je Italiaans voetbal wilt spelen, niet als je wilt domineren.

16 november 2013 om 15:20

Om te kunnen voetbal heb je wel grip nodig op het middenveld dus ook De Jong. Want jij snap er niets van. Je hebt ene breker nodig op het middenveld, anders word je overlopen.

16 november 2013 om 15:22

Ga jij het EK 2012 maar over doen met je brekers.

16 november 2013 om 15:22

Om te domineren moet je wel het spel controleren, en dat gaat niet met die beperkte verdedigers die we hebben. De Jong is technisch sterk genoeg om dat op te lossen, een van de beste verdedigende middenvelders van de wereld

16 november 2013 om 15:26

Kijk dan eens naar hoe Swansea domineert met een duo De Guzman - Britton. Google maar eens een foto van Britton, wat een schriel mannetje. Je hebt geen breker nodig als De Jong, dan ga je achteruit lopen en inzakken als Italianen. We willen Hollandse school spelen, dus exit Nigel de Jong.

16 november 2013 om 15:44

domineert? heb niet het idee dat Swansea in de top 5 speelt, of heb ik wat gemist?

16 november 2013 om 16:03

Swansea domineert in balbezit bedoel ik daarmee. Ze hebben daarmee wel resultaten geboekt en de League Cup gewonnen vorig jaar zodat ze nu Europa League spelen.

16 november 2013 om 16:10

Vandaag heeft men kunnen zien dat Nederland overschat is.grappig hoe iedereen een woordje klaar had staan toen Belgie gister verloor van Colombia..

Jammer dat we niet eens van Japan kunnen winnen. Ik zie Nederland echt niet ver komen op 't aankomende wk..

En nee ik haal Japan niet naar beneden ze hebben goede spelers zoal Kagawa en Honda.

De wissel van N de jong was de grootste fout, daarna heeft Nederland amper kansen gehad.
Schandalig dat je bij vlagen word weggetikt door Japan.

16 november 2013 om 15:11

Maar Nigel de Jong was de enige zwakke schakel (samen met de Vrij) van het Nederlands elftal, dus logisch dat Louis hem eruithaald. Waar het fout ging was dat de Vrij eruit gehaald moest worden en dat Willems überhaupt nooit opgeroepen moest worden..

16 november 2013 om 15:32

Nigel De Jong was geblesseerd achtergebleven. Van Gaal kon niet anders blijkbaar.

16 november 2013 om 15:14

Niks schandalig aan, Japan is gewoon een hele sterke ploeg en wordt denk ik nogal onderschat door de meeste mensen hier.

16 november 2013 om 15:37

Jullie hebben inderdaad een leuke team. Prima spelers al Nagotomo, Uchida en Kyiotake zouden gewoon in de basis staan bij het Nederlands elftal. Kagawa en/of Honda zou(den) ook gewoon de onbetwiste nummer 1 zijn op hun positie.

16 november 2013 om 18:07

Als kubo eenmaal volwassen is dan hebben jullie de beste voetballer ter wereld

Oranje is compleet het initiatief van de eerste helft kwijt. Japan heeft het initiatief, zij domineren.
Bij Oranje spelen de afzonderlijk linie's niet meer samen. Als voorin druk gezet wordt, doet de rest van het team niet mee en dan heb je onmiddellijk bij en steekpass van een Japanse verdediger op een middenvelder van hen een levensgevaarlijke counter om de oren. Immers zij kunnen dan op hun middenveld rustig de bal aannemen, kappen draaien en de vervolgpass, zonder enige druk, geven.....
Spelen zij dat wat beter uit dan krijg je de ene goal na de andere om de oren.

Oranje speelt het dus niet goed....bijna amateuristisch...

Nederland heeft het zichzelf onodig moeilijk gemaakt

de Vrij even een tijdje niet meer oproepen tot na het wk want hij oogt te vaak onzeker. en vlaar was ook matig. Blind was goed op LB maar is denk ik al zijn zelfvertrouwen kwijt na de 2de helft ....

16 november 2013 om 15:15

Onzin over Blind. Je zag duidelijk dat Willems niet kan opbouwen. Elke keer balverlies en ze man laten lopen.

16 november 2013 om 15:22

hij is niet slecht op die positie maar misschien over 1 jaar uitproberen in Oranje en niet nma 2 maanden in de eerste helft was hij gewoon goed

16 november 2013 om 15:45

ze komen allebei tekort maar we hebben geen alternatieven

De Vrij,Willems en Vlaar nooit meer in Oranje!! En er mogen ook wel fatsoenlijke vervangers komen voor Janmaat en Blind. Cilessen ook nog niet goed genoeg. Virgil Van Dijk en Veltman lijken mij goeie vervangers voor de Vrij, och och wat speelde die slecht zeg.

16 november 2013 om 15:13

Hou toch op met je veltman wat heeft die jongen nou werkelijk gepresteerd? En wat meer kritiek op bijv. Siem de jong zou ook mogen en daley blind oo cvm was ook niks. Louis moet eens naar een vast cv duo toe gaan werken. Van dijk oproepen en douglas proberen. Jongens die over langere tijd laten zien dat ze er kkaar voor zijn. De vrij mag wat.mij betreft ook thuisblijven.

16 november 2013 om 15:16

Jammer dat Veltman geen minuten kreeg. Als hij speelde konden we hem analyseren. Hopelijk speelt hij wel tegen Colombia. In ieder geval moet de Vrij komende zomer thuisblijven.

16 november 2013 om 15:36

hoe kan je nu veltman beoordelen, die heeft niet gespeeld en ik denk echt dat die meer in de duals zou winnen dan een vlaar of de vrij. S. de jong is geen spits, maar had ook goede momenten als slechte momenten. Depay, dat was een verademing, alleen jammer dat die te laat binnen kwam, had van mij in de basis mogen staan ipv lens, die heeft echt een kwaliteit om buiten spel te staan, wel een snelheid heeft die, maar heb je niks aan als je buitenspel staat, komopaz

16 november 2013 om 15:14

Blind cilessen en de jong ook nooit meer in oranje. met veltman gaat het helemaal niet beter worden.

16 november 2013 om 15:15

Ik vond het moeilijk om een zondebok te noemen, heel Nederland was ontluisterend slecht in de tweede helft. Sowieso was de balans weg toen Nigel de Jong werd gewisseld, maar spelers die normaal gesproken goed presteren, lieten opeens niets meer zien. De communicatie achterin was helemaal bedroevend natuurlijk. Depay liet bijvoorbeeld kort na zijn wissel veelbelovende dingen zien, maar zakte mee terug in het bedroevende niveau van de rest. Blind vond ik niet eens zo slecht, maar kon het tij niet keren.

Ik snap alleen de Van Dijk-hype niet. Bij Celtic staan die verdedigers in een goede organisatie allemaal op een kluitje, en dat is heel makkelijk te verdedigen. Ik moet hem nog zien in een minder verdedigend team. Alles valt te proberen natuurlijk nu.

16 november 2013 om 15:33

over de van dijk hype gesproken, er heerst hier in Nederland een Centrale verdedigers hype, elke Centrale verdediger van Nederlandse afkomst die 3 leuke wedstrijden speelt moet gelijk in oranje ! niet alleen van Dijk maar ook Denswil, Bruma, Rekik en Veltman !

Talenten zijn het zeker maar om nou te zeggen dat Rekik op het wk dalijk C.ronaldo of Messi wel ff in z'n zak heeft vind ik wel erg optimistisch

16 november 2013 om 15:47

beste stengun, er is geen enkele verdediger in Nederland die die spelers wel kan verdedigen, dus wat moet je dan als bondscoach

hij heeft toch geen wereldtop voor handen? dus hij moet er wel wat neerzetten

2e helft weggetikt door 10 japanse messi's...

16 november 2013 om 15:12

haha dat is inderdaad de juiste conclusie!

Japan verdiende de 3 punten onverdiend gelijkspel voor nederland. wij zijn niet het enigste land met nog veel werk voor de boeg.

16 november 2013 om 15:09

Wij kwamen in de problemen door Van Gaal, zijn experiment is duidelijk mislukt.

16 november 2013 om 15:20

De meeste experimenten zijn gedoemd te mislukken en daar is helemaal niets mis mee maar dit was een klein drama.

16 november 2013 om 16:29

Als v.gaal zijn verbintenis met de Knvb afgelopen is is het experiment pas afgelopen.

16 november 2013 om 15:22

3 punten? is geen competitie dude..

En verdiend of onverdiend is de grootste bs in het voetbal. Alleen het aantal goals telt in het voetbal.

16 november 2013 om 15:28

Ik ben dan wel benieuwd naar Colombia die Belgie bij vlagen wegspeelde.

16 november 2013 om 15:32

de eerste helft speelde wij colombia in vlagen weg helaas heeft geen enkele nederlander die eerste helft blijkbaar niet bekeken. ik ben ook benieuwd hoe we het gaan doen tegen japan we gaan ze zeker niet onderschatten.

16 november 2013 om 15:34

Vooral in de tweede helft was Colombia stukken beter en Nederland krijgt het enorm moeilijk tegen ze. Van Japan was al bekend dat ze kwaliteit hadden lopen, al had ik die tweede helft niet verwacht, ze speelden Nederland helemaal weg.

16 november 2013 om 15:38

ja maar waarom reken je belgië af op de 2de helft en colombia niet af op hun slechte 1ste helft? wij maken de kansen niet af en krijgen een terechte penalty niet. 2 ballen op de paal.

16 november 2013 om 16:16

Omdat de meeste Nederlanders er niet tegen kunnen dat België momenteel voor Nederland staat op de wereldranglijst, dus zullen ze België enkel en alleen beoordelen op de minpunten ipv objectief te zijn. En dat terwijl hun eigen land Japan niet eens kan verslaan (een land die onlangs pak slaag kreeg van Servië en Wit-Rusland......) #Feit

16 november 2013 om 17:43

Grappig dat mensen zich bij hun oordeel alleen op de 2e helft baseren(ergens ook wel een heel klein beetje begrijpelijk), maar Japan was in de 1e helft(op 5 min na) ook nergens te bekennen.

16 november 2013 om 18:03

je bedoelt het eerste kwartier? nederland was nergens tot dat cadeautje van japan de 1-0 inleidde.en dat was in de 15de of 16e minuut.

zonde voor Japan, ze waren beter en hadden het verdiend.

Drama, drama. We komen echt te kort, voornamelijk de eredivisiespelers vallen door de mand. Stuk voor stuk
We hebben jongens in het buitenland die staan te trappelen op hun kans, maar vgaal wil ze niet zien.
Veel meer ervaring, en staan hun mannetje wel, denk aan een vdwiel, Urby vdijk etcetcetc.

16 november 2013 om 15:09

Urby op lb is een ramp, en op het middenveld hebben we hem niet nodig. Bovendien speelt hij te weinig bij Ac milan op linksback om opgeroepen te worden.

16 november 2013 om 15:27

Erger dan dit kan niet! Ondanks zijn mindere speeltijd, Pieters als vervanger. Opgelost.

16 november 2013 om 15:34

Ja je kan er wel tien anderen neerzetten, allen zijn ze niet goed genoeg. Wachten totdat er ergens een leuke linksback doorbreekt is het enige dat we kunnen doen.

16 november 2013 om 15:10

Ik vond het een prachtige 2e helft waarvan met name de 1-2 op het eind van de wedstrijd tussen Vlaar een Cillessen een hoogstandje amateurisme was

16 november 2013 om 15:18

Ja. Maar zoiets kan gebeuren. Vond het eerder kwalijk dat we individueel niet kapot kunnen spelen.

16 november 2013 om 15:13

Duidelijk dat jij Urby niet volgt. Speelt amper tot wel bij Milan. Het ligt niet aan de verdediging. Maar het ligt aan de manier hoe we voetballen vanuit het middenveld.

16 november 2013 om 15:25

En dan nog een klasse beter dan Blind en Willems. Erg hè!

16 november 2013 om 15:35

Jij hebt geen verstand. Urby speelt nooit voor Milan. Blind is in vorm. Willems in een dip. Wat kan jij overdrijven.

16 november 2013 om 15:48

Met alle respect voor de Ajacied van het jaar want hij werkt altijd hard en dat is prijzenswaardig maar als Blind in vorm is dan wil ik hem wel eens meemaken als hij niet in vorm is

16 november 2013 om 15:48

vd Wiel en Urby spelen niet wekelijks, en daarbij was vd Wiel een drama op de Wk

v Dijk is leuk maar niet veel beter dan wat we nu hebben, v Dijk veel ervaring? die speelt net in Schotland

16 november 2013 om 15:54

Ze spelen genoeg wedstrijd, meer dan de helft van de wedstrijd die al gespeeld zijn. Heb meer het gevoel dat sommige elkaar teveel na lullen.

Maar buiten dat hebben ze meer ervaring dan die prutsers die er nu staan. Of wou je met je droge ogen beweren dat je hierin vertrouwen hebt?

16 november 2013 om 20:53

nee ik heb helemaal geen vertrouwen in deze of andere Ned verdedigers, ik heb me er in berust dat we een mindere generatie hebben die dus snel uitgeschakeld zullen zijn op de Wk.

Of achterin nu Feyenoord spelers staan of PSV spelers of een van Dijk, of een vd Wiel, dat maakt allemaal niet veel uit, die kunnen het wereldtopniveau meerdere wedstrijden niet aan en dat is geen schande. We moeten er mee leren leven.

Positioneel, technisch en op duelkracht bij vlagen overklast.

De Vrij, Siem de Jong, Daley Blind en Daryl Janmaat hebben in Oranje niets en op een WK al helemaal niets, maar dan ook helemaal niets te zoeken.

Met name De Vrij vind ik echt om te huilen. Wat een angstige, uitstralingsloze en voetballend kwaliteitsloze slapjanus.

Het worden tot de generaties met Bazoer, Depay, Van Ginkel en Rekik tot wasdom komen hele donkere jaren.

Stekelenburg; Van der Wiel, Vlaar, Douglas, Martins Indi; De Jong, Sneijder, Strootman; Depay, Van Persie, Robben

16 november 2013 om 15:11

vergeet willems niet die was ook weer drama.
En over je opstelling ben ik het bijna mee eens behalve Douglas.

16 november 2013 om 15:12

Vlaar is een prima verdediger. Je moet alleen niet met een keeper spelen die denkt dat het slim is om hem steeds in de drukt aan te spelen. Als je Vlaar benut op zijn kracht, verdedigen, is hij een degelijke speler. Janmaat is ook een prima back die het niveau van Oranje best aan kan. Over De Vrij en Siem de Jong ben ik het wel eens, die zijn niet goed genoeg. Blind is wel acceptabel op LB omdat we niet beter hebben vind ik.

16 november 2013 om 15:17

Zie dat echt totaal anders; je hebt een keeper die gewoon beter kan voetballen dan de cv.. Dan kan de keeper niet de schuldige zijn in mijn ogen..

16 november 2013 om 15:20

cillisen speelt ook eens 10 wedstrijden op een middelmatig niveau en is gelijk een betere voetballer dan Vlaar met dik 100 Eredivisie wedstrijden en een aanvoerderschap van Aston Villa ?

Cillisen heeft de potentie maar laten we wel wezen, Krul,steek EN vorm zijn gewoon beter.

16 november 2013 om 15:43

Dat is ook niet zo gek met dat brilletje van je. Cillessen een betere voetballer dan Vlaar... Het schijnt dat Feyenoord interesse heeft in de derde keeper van Ajax voor volgend seizoen als opvolger van Martins Indi....

16 november 2013 om 15:13

@ Babinho, lijkt me niet eens een gekke opstelling!!!
Alleen zou ik misschien toch voor Janmaat kiezen ipv v/d Wiel. Erg veel loopvermogen en de laatste interlands zeer goed icm Robben.

16 november 2013 om 15:18

godallejezus ! Janmaat speelt wel met egotripper Robben voor zich he, de hele kwaliteit van janmaat is een 1-2 met de rechtsbuiten en dan naar voren komen maar het is Robben dus die wil liever een 1-1tje doen en gaat weer onsucsesvol voor eigen succes, daarnaast, mag Janmaat ook eens een mindere wedstrijd spelen ? heeft hiervoor alle interlands (op de onwennige wedstrijd tegen Turkije na) prima gespeeld.

16 november 2013 om 15:22

Janmaat en Robben spelen juist prima samen. Robben is allang niet meer zo'n egotripper.

16 november 2013 om 15:21

Janmaat is echt niet slecht hoor, haalt altijd wel een voldoende en zou ik zeker erbij houden. Met je opstelling deels mee eens, al zou ik teamspeler VD Vaart voor Sneijder erin zetten.

16 november 2013 om 21:08

vd Wiel, Douglas, Vlaar komen voor de echte top ook te kort

Genoten van Japan. Geweldig speelden die in de tweede helft. Nederland kwam er niet meer aan te pas en konden slechts ballen naar voren rammen. Honda en Kagawa, heerlijke spelers. Blind op CVM was geen goed idee, bij Ajax kan dat, maar vandaag was het niks. Deed het op lb beter. De Jong had moeten blijven staan.

In ieder geval het een en ander geleerd, beter nu dan op het WK.

Slechte tweede helft zeg. Zorgwekkend dat als Kagawa erin komt Nederland alle zeilen bij moet zetten. Siem speelde een matige tweede helft net als Cilessen, die maar lange ballen bleef spelen omdat Vlaar ook niet kan voetballen.

Veel kritiek op Blind terwijl hij juist veel goeds deed op die ene domme blunder na (bal op Willems). Alles ging over rechts bij de Japanners en ook Strootman was nergens te zien maar alle kritiek wordt op Blind gericht, zo onterecht.

dit was echt te triest voor worden , 2-0 voorsprong weggeven ookal is het vriendschappelijk zo kom je de groepsfase van de WK niet eens uit ik hoop dat Colombia ze een pak rammel gaat geven ,

Slechte pot van oranje, een goed Japan. Conclusies trekken, verbeteren en op naar de volgende wedstrijd!

Op basis van deze wedstrijd hoort De Vrij niet in de opstelling, ook niet op de bank. Blind komt te kort als verdedigende middenvelder en Willems komt te kort als linksback. Toch een leerzame wedstrijd.

Denk zelf dat het Rekik - Vlaar gaat worden.

16 november 2013 om 15:12

Vlaar speelde veel minder dan De Vrij.

Slecht zeg. Met deze verdediging heb ik 0 vertrouwen in het Wk...

16 november 2013 om 15:23

Blind en Janmaat zijn goed. De rest doen het niet zo goed.

16 november 2013 om 15:46

Janmaat? Hij had twee opties: aan de binnenkant dekken of zijn tegenstander buitenspel zetten.. Maar hij kiest lekker voor buitenkant en meelopen zonder te verdedigen

16 november 2013 om 15:48

Blind laat zich op de achterlijn als een kind voorbij spelen, verder totaal niks toevoegend en niet geschikt voor het NL elftal. Pieters, v. Aanholt zijn een klasse beter.

16 november 2013 om 21:13

het wordt ook niets op de WK , we hebben geen wereldtopverdedigers, als iemand ze wel ziet noem graag 4 namen

Wat heb ik genoten van die Honda zeg.. Wat een speler. In de eerste helft speelde Nederland gewoon goed, schitterende goals van vdv en Robben. 2e helft was Japan veel beter met een geweldige 2-2

Als je weet dat de Jappaners zo wendbaar zijn, zet je toch niet Vlaar én de Vrij centraal achterin? De verdediging was veel te statisch vandaag om de Japanners af te stoppen.

Verder had Van Gaal noooooit Nigel de Jong moeten wisselen. Alle controle op het middenveld was hierdoor in een klap verdwenen.

Het is ook wel duidelijk dat we Van Persie echt niet kunnen missen op het Wk....

Man wat een duo centraal achterin... Doe mij maar een Rekik, Veltman en Denswil , die hebben het talent ten minste..

16 november 2013 om 15:40

Veltman en Denswil.. Zijn dat niet die 2 die net 10 wedstrijden hebben gespeeld?

16 november 2013 om 17:29

Ja en nu al meer Champions League ervaring dan alle andere Nederlandse verdedigers bij elkaar

Die Blind werd aan alle kanten voorbij gelopen in de eerste helft en mag van Van Gaal op het middenveld spelen in de tweede helft. Lachwekkend. Hij zat overal mis en het hele middenveld werd overlopen mede dankzij hem maar ook dankzij een Van der Vaart die het niet meer kan belopen en een Strootman die positioneel vaak verkeerd staat. Willems heeft trouwens niets goed gedaan. Wat een zwakke back. Vlaar en Cillessen ook heel povertjes.

Heb wel genoten van Honda, heerlijke voetballer!

16 november 2013 om 15:17

Haha. Je club voorkeur hoef je niet eens in je avatar te laten zien, want dat kunnen we allemaal wel lezen. Je mist de grootste kneus van de hele selectie namelijk De Vrij. Wees is kritisch op je eigen clubspelers, een speler van een ander team naar beneden halen is makkelijk scoren.

16 november 2013 om 15:19

Je ziet me toch ook kritisch zijn over Van der Vaart, Vlaar (notabene oud Feyenoord) Strootman en Willems? Wat lul je nou uit je nek man. De Vrij was inderdaad niet goed nee, nu beter?

16 november 2013 om 15:52

Over Van Der Vaart hoeft je niet veel te zeggen aangezien deze niet veel fout deed.
In tegenstelling tot die lompe boer achterin die al over zijn eigen benen struikelt wanneer de keeper hem onder druk een pass geeft én dan ook nog gewoon doodleuk Cilessen de schuld geven.

De Vrij is gewoon een mietje in duels en kan voetballend alles prima oplossen terwijl dat bij Vlaar precies andersom ligt.
Nee, ben allang blij wanneer deze 2 ex-feyenoorders eruit gaan voor 2 echte verdedigers die wel het vak verdedigen op topniveau onder de knie hebben.

16 november 2013 om 15:26

Blind had te maken met zowel Kawaga als Honda, wat moet hij doen, zich verdubbelen? Waar was Strootman? En blind zat ook vaak goed, dat kun je onmogelijk gemist hebben.

16 november 2013 om 15:44

lastig voor een supporter van feyenoord toe te geven, zelfs van gaal gaf aan na de wedstrijd dat het teveel voor een persoon is, de vrij en vlaar waren als verdedigers slecht, janmaat speelde de eerste helft goed, tweede helft minder, s. de jong zo zijn goede als slecht momenten en willems, ja wat daarvan te zeggen, depay heerlijke speler, goede en leuke actie's van hem gezien. Hopelijk gaat het dinsdag beter

16 november 2013 om 15:48

Blind komt fysiek te kort, is te traag en zou ik zeker niet op zes zetten. Vooral tegen gelijkwaardige landen wordt die dan ondergesneeuwd.

16 november 2013 om 15:54

Snelheid is niet een kwaliteit die een nummer 6 nodig heeft. Blind is een slimme speler en zal zich daarmee goed moeten positioneren en heeft zo ook genoeg onderscheppingen gehad.

Het lijkt me duidelijk dat De Vrij en Nigel de Jong niet meer opgeroepen hoeven te worden. Tenzij je wilt dat we weer 0 punten in de poule halen op het eindtoernooi.

Erg jammer dat Veltman geen minuten kreeg, hopelijk mag hij in de basis beginnen tegen Colombia.

Op het middenveld moeten we niet met een verdedigende middenvelder spelen. Blind moet gewoon linksback lijkt me, Willems wil je daar niet hebben in ieder geval. Terug naar je oude systeem Louis: een passende speler (De Guzman), een box-to-box speler (strootman) en een aanvallende middenvelder (van der Vaart).

16 november 2013 om 15:15

Doordat de Jong gewisseld werd verloren we alle controle op het middenveld!

16 november 2013 om 15:24

Misschien omdat we veel te weinig dachten vanuit balbezit. Strootman koos voor lange halen, achterin waren Cillissen, De Vrij en Vlaar niet lekker aan het opbouwen, voorin was het huilen met Lens.

Als De Guzman speelde hadden we een lekkere balcirculatie gehad en domineerden we.

Japan had hier moeten winnen. Vooral op basis van de tweede helft.

Meneer Van Gaal was volgens mij ook voor Japan. Blind op de plek van Nigel de Jong is de slechtste wissel sinds Bosveld voor Robben. Stefan de Vrij is te matig voor Oranje. Blind is geen geweldige back, maar kan het nog wel enigszins invullen itt tot Willems.

Cillissen is een leuke Eredivisie keeper maar heeft helemaal niets te zoeken in Oranje. Dat vreselijke dwangmatige opbouwen van hem. Ram de bal gewoon weg. Je moet Vlaar niet aanspelen met een verdediger in z'n nek. Je moet spelen op je sterke punten, niet op je zwakke punten. De opstelling van de eerste helft is prima, zeker als je ook nog Van Persie hebt in plaats van de niets toevoegende Siem de Jong.

16 november 2013 om 15:13

Dat dwangmatig opbouwen is een Nl's probleem. Ik heb mijn frustratie daarover al geuit in een andere post.
Kijk maar eens naar de NL competitie, overal hetzelfde trage opbouw gezeik.

16 november 2013 om 16:04

Ik ben het grotendeels met je eens.. maar als je dan net hoorde dat Van Gaal Juist kritiek had op Cillessen omdat hij ballen wegtrapte, dan snap je ineens wel dat hij het te dwangmatig probeerde. Dat wordt mega nadrukkelijk van hem gevraagd! Het liep voor geen ene ruk... maar dan nog moet dat dwangmatige opbouwen gebeuren aldus Van Gaal.

Wat een zaadpot zeg... niet te geloven.

Cillesen gelijk niet meer selecteren. Ongeloofelijk dat hij de voorkeur krijgt na 2 goede wedstrijden bij Ajax boven Krul.
Hij ging als een slak naar de hoek en in die laatste minuten dat onzekere van Blind en Cillesen staat toch wel symbool voor wat er mis is aan dit elftal. Het ging constant over rechts bij Japan. 3 x raden waarom.

Blind als CVM is het meest makke lammetje dat ik ooit heb gezien. Gewoon Nigel laten staan.

Manmanman, wat was die 2e helft slecht zeg! Ook al was de 2-2 een prachtige aanval van Japan, maar wat werd daar slecht en slap verdedigd van Nederland. Verschrikkelijk.

Wat een wanvertoning van het Nederlands elftal in de tweede helft. Ze hebben een hele slechte wedstrijd gespeeld tegen Colombia gaan ze het echt niet winnen. Al die Nederlanders die de Belgen uitlachen, maar Nederland met deze defensie heeft dan ook niks te zoeken op het WK. Dramatisch spel en zet nooit je geld op Nederland.

Wat is dat toch voor Gekut achterin altijd bij Nederland. Ook altijd hetzelfde liedjes bij de complete NL top in de eredivisie.

Enorm ergeren. Altijd die bal maar naar achter tikken, altijd focus op tikkie terug.
Ik word er niet goed van!

Ze veroveren de bal gvd op de helft van de tegenstander en toch moet die bal naar de verdediging. WTF

Japan staat veel te laag op de FIFA-ranglijst.

Tjonge wat een drama die cilessen in de goal zo onzeker steeds de bal weer naar een verdediger spelen die geen ruimte heeft totaal nog niet geschikt voor oranje. blind op het middenveld en van gaal noemt zich een goede trainer wie verzint het nou om blind op het midden te zetten . Voor de jong is het nu ook duidelijk leuk voor ajax maar niet voor oranje. Vlaar wat is die vent traag zeg lens ook een drama.

Alle spelers uit de Eredivisie waren slecht vandaag. Een van Dijk/douglas in het centrum kan geen kwaad. Opbouwen met deze keeper/verdediging werkte vandaag totaal niet, dus dat aspect kunnen we wel schrappen als tegenargument. Blind kan niet op het middenveld, totaal weggespeeld. Siem de Jong is geen spits voor in Oranje, maar is ook duidelijk geen eerste keus. Kon leuk een balletje aannemen en terugspelen, maar je ziet dat ie hier geen goede spits is. Verdediging is echt schrikbarend.

16 november 2013 om 17:23

Tegen japan niet neen. Wij toch ook niet? Was tegen Colombia

Vond Van der Vaart goed spelen. Alleen man, man. Wat is die Willems af en toe aan het doen.

16 november 2013 om 16:04

Jetro Willems komt gewoon te kort voor het Nederlands elftal. Zelfs bij PSV vind ik hem een van de zwakste schakels. Het lijkt mij beter als Van Gaal Erik Pieters oproept of desnoods Van Aanholt die ook te kort komt.

Vlaar en De vrij durven/kunnen totaal niet doordekken. Dat is voor iedere ploeg lekker die graag tussen die linies wil voetballen. 2e helft was het een verdedigingsblok van 7 mensen met 3 aanvallers voorop. Logisch dat je dan compleet overlopen wordt.

Er kunnen een paar conclusies worden getrokken na vandaag wat mij betreft, de vrij hoef je voorlopig niet meer op te roepen, willems hoef je komende 5 jaar niet meer op te roepen, wat een onrust brengt die jongen toch ongelooflijk. Blind is geen goede middenvelder op het moment dat je onder druk sta. En als je zo weinig ballen op de spits geeft zal hij nooit kunnen scoren.

Drama.. Siem de Jong en Willemsen maar niet meer op roepen Blind is een goede wisselspeler want die is op het middenveld nog slechter dan op links back.. Cillessen lachertje van de week.. wat een drama optreden. Probeer het eens met v Dijk en Emanuelsen.. Janmaat was ook echt slecht bij die tweede goal gewoon aan de verkeerde kant dekken.. nee met deze achterhoede heb je totaal niks te zoeken op een Wk..

Wat een dramatisch nationaal elftal hebben wij zeg. Schaam me kapot voor zo'n nationaal elftal. Japen was gewoon 2 klassen beter.

Kunnen we onze wk-deelname nog intrekken? We worden het lachertje van de wereld, met zo'n dramatisch slechte en amateuristische verdediging.
Janmaat dekt chronisch aan de verkeerde kant. Vlaar en De Vrij kunnen allebei niet opbouwen.

Man man man. om te janken dit

16 november 2013 om 16:07

Het lachertje van het WK is waarschijnlijk Frankrijk omdat die er misschien niet bij zullen zijn. Oranje is inderdaad niet veel, maar met een beetje geluk bij de loting en we halen de volgende ronde. Ik denk dat de 8e ronde onze piek zal zijn.

Waarom stond Krul niet op doel?

16 november 2013 om 15:20

die gaat dinsdag spelen tegen colombia

Het is me onduidelijk hoe mensen uit een gelijkspel tegen een mede WK-ganger afleiden dat Nederland niets te zoeken heeft op het WK.

16 november 2013 om 15:13

Zo zijn wij Nederlanders nou eenmaal. We moeten iedereen altijd wegspelen! :P

16 november 2013 om 15:16

Omdat je van landen als Japan moet kunnen winnen om de groepsfase te overleven.
(wat naar mijn mening niet gaat lukken met zo'n dramatische verdediging)

16 november 2013 om 15:59

Dat is jullie nekslag
Jullie schatten jezelf altijd hoger in dan andere landen,en daarom zullen jullie nooit een WK winnen
Alltijd dat ophemel gedoe over het winnen tegen bepaalde landen
Jullie vinden Siem de Jong zelfs beter dan Ronaldo en Messi om t zo fftjes rechtstreeks te zeggen.

16 november 2013 om 16:08

Dat is dus weer zo'n mooi voorbeeld van onzin. Niemand in Nederland overschat Nederland. We roepen allemaal dat we slecht zijn. We zijn volgens mij ongeveer het meest kritische, zelf afkrakende voetbalvolk ter wereld. Dat zogenaamde overschattende is er helemaal niet. Geef anders even een voorbeeld.

Wat is die de Vrij een slappeling zeg. Wees eens een keer kerel en pak die spits aan ipv er een meter vanaf te zwerven. Volgens mij slaapt hij ook slecht, want hij is o zo traag en ongeconcentreerd...

Verder mis je op het middenveld toch de Jong de tweede helft en een echte spits. Achterin word er niet gecommuniceerd en verleggen ze het probleem naar elkaar ipv het op te lossen.

Initiatief- en inspiratieloos Oranje, vooral de tweede helft.

16 november 2013 om 15:25

de vrij speelde idd kut maar je kan hem moeilijk in z'n eentje de nederlaag aanrekenen, Vlaar speelde ook kut, Blind als CVM kan tegen NEC niet tegen Kagawa/honda, Willems ..... Moet ik serieus in gaan op Willems ? Robben was ook lekker aan het ego trippen

16 november 2013 om 15:32

In mijn tweede en derde alinea ben ik wat algemener. Op het moment dat Nigel eruit ging en Willems erin is het chaos pas echt begonnen.

16 november 2013 om 15:40

Inderdaad stengun get word wel redelijk onderbelicht hoe ongelofelijk egoïstisch robben speelde. Als die de bal wat meer had gepaast had je wellicht ook nog wat gehad aan s. De jong want die speelde niet goed dat zeker maar hij heeft ook belachelijk weinig ballen gehad, robben speelde alleen voor zich zelf of een tikkie breed en alle voorzetten van lens gingen rechtstreeks naar robben toe. Dan heb je niet veel aan een spits.

Ik mag hopen dat v Gaal wat aan het testen was vandaag want dat centrale duo van vandaag kan echt niet meer. Wat een bezems zeg. Om nog niet te beginnen over Willems, wat hij nog op dit niveau doet is ook niet meer te begrijpen. Vind Cillessen ook niet echt als de 1° doelman van het Nederlands Elftal overkomen. Voor de rest met het middenveld en aanval zit het wel snor maar het zal nog een hele klus voor v Gaal worden om te kiezen wie er tussen de palen komt te staan en welke spelers echt aanspraak mogen maken om centraal achterin te mogen staan.

Cillissen is net zo'n prutser als Vermeer. Bij het keepen valt het nog redelijk mee, maar dat voetballen altijd maar.. wordt je helemaal gek van. Vermeer all over again.

16 november 2013 om 15:13

Aan het eind van de wedstijd zag Cillessen eruit alsof hij ieder moment in tranen uit kon barsten, wat een uitstraling heeft die vent..

16 november 2013 om 15:17

als je met Vlaar en De Vrij geen enkel aanspeelpunt hebt omdat die 2 de hele tijd verkeerd staan moet je de bal wel wegrammen he

16 november 2013 om 15:23

Ramde die maar weg. Sjongejonge, zelfs als er 3 man rond om Vlaar staan dan speelt Cillessen de bal. Heeft ie goed afgekeken van Vermeer..

slechte titel Japan maakt karwei niet af en laat Nederland leven. Wat een Niveau zeg .

MR van Gaal waar ben je helemaal mee bezig

Blind 2 wedstrijden belabberd op het middenveld, Willems heel het jaar nog niets van gezien, De vrij ... laat maar .. Cilissen 4 wedstrijden in de goal, Depay ...wat doen deze gasten in het Nederlands elftal

Vrij hoog Ajax, PSV en Feyenoord gehalte terwijl de betere voetballers in het buitenland spelen en thuis kunnen blijven voor mij een raadsel

Wat een vreselijke tweede helft. Moet zeggen dat japan met honda en kagawa geweldige spelers heeft maar dit mag niet gebeuren.

16 november 2013 om 15:25

En ja hoor 1e wedstrijd van de 6 nu al Verloren met toto!! Echt wauw Zeer slecht elftal plus die 2 goals had nooit mogen weg geven Naja als niks gebeurd met achterin keeper dan komen ze zeker niet ver met WK Ga zoizo niet weer verwachten dat ze tegen Columbia gaan verslaan als ik de wedstrijd van vandaag heb gezien...no way

Weer een paar dingen geleerd.
Willems is er nog niet klaar voor.
Blind is matig (vooral op het middenveld) alhoewel ik wel vind dat blind mee moet naar het WK, Janmaat was ook matig, maar moet ook mee naar het wk vind ik.
De vrij uit vorm, als hij zijn niveau van vorig jaar weer haalt, in de basis. Nu niet.
Cillessen goede keeper, maar krul en vorm zijn beter. (over zoet en stekeleburg kan je nog discussiëren). Zo simpel is het.
Lens zeer matig.

Krul/Vorm
Van der Wiel
Bruma
Rekik
Emanuelson
Vd vaart
De jong
Strootman
Robben
Van persie
Depay
16 november 2013 om 17:06

zoet .... allemaal psv brillen op.. wat moet een jong als hij op een wk. Willems is er nooit klaar voor wat een krant zeg. Blind over het paard getild na een paar leuke wedstrijden op eredivisie niveau ...de vrij iemand anders voor halen ......khoubahhhhhhhh ga bijna over me nek van die groteclubactie van de Knvb om alleen ajax psv en feyenoord spelers er neer te zetten. de jongens in het buitenland lekker laten zitten en met niveau 2 naar het Wk... we worden het lachertje van het toernooi. vooral die namen die je opnoemt die het zo nodig moeten doen.

Slecht.... Oorzaak veel te weinig voetballend vermogen achterin en niet goed druk zetten. Een LcV moet een linkspoot zijn en er moet meer voetballend vermogen in.. Echt heel veel ballen ingeleverd van achteruit..

Bruma, Rekik, Denswil, Veltman, Indi zijn veel meer geschikt centraal achterin. In Combi met Vlaar.. dan kom ik al snel of Indi, Denswil of Rekik uit.. want Vlaar is een rechtspoot.

Wim Kieft; houdt je mond.. echt waar.. Siem de Jong is juist erg sterk in de bal vasthouden.. heeft geen fatsoenlijke bal gehad.. Depay is zeker goed maar de Jong is juist wel een type om de bal vast te houden..

16 november 2013 om 15:15

De Jong heeft een aantal ballen in de voet gekregen en hij was ze meteen kwijt of ze sprongen van z'n voeten af. Nederlands Elftal onwaardig.

16 november 2013 om 15:19

Nee hoor.. hij paste juist snel in een keer door.. heeft 1 keer een duelverloren.. maar ook lange ballen in de lucht won hij allemaal maar er stond niemand onder.

Ook bij de 2-0 van oranje is hij belangrijk.. hij wint een duel op het middenveld waardoor van der vaart uiteindelijk een prachtige pas kan geven en Robben het afmaakt.

16 november 2013 om 17:11

@downto precies wat je zegt, en alles wat vandaag in de eredivisie speelde voor oranje
te Groteclubactie gehalte vandaag. Handje boven de kop houden. Drama

16 november 2013 om 15:16

Denk dat het uiteindelijk Rekik - Vlaar wordt.

16 november 2013 om 15:19

hoho, Siem de Jong kan de bal vasthouden in de Eredivisie, niet op een niveau hoger. Siem de Jong is een leuke speler en een sympathieke kerel, maar Oranje is gewoon te hoog gegrepen.
Sowieso vind ik dat Nederland niet zo dwangmatig altijd maar alles voetballend moet oplossen. Je moet Vlaar niet aanspelen in de drukte, hij kan niet voetballen. Je gebruikt Robben ook niet als aanspeelpunt of Sneijder als eindstation van een lange bal. Van Gaal moet zijn tactiek aanpassen op het beschikbare materiaal.

16 november 2013 om 15:24

Vraag dat aan Man City Je moet Vlaar niet opstellen als hij het voetballend niet aan kan.. Als je kiest voor voetbal moet je dat ook doen.

Siem heeft er al 4 jaar CL opzitten en doet het ook tegen grote tegenstanders goed. HIj was echt niet geweldig vandaag.. maar ook zeker niet slecht.

16 november 2013 om 15:57

Altijd maar die ene wedstrijd van City meenemen , laten we dat voortaan doen en iemand over 1 goeie wedstrijd met een bepaalde tegenstander gaan beoordelen.

Siem de Jong is een leuke speler maar heeft niets speciaal en dat weet je dondersgoed.

16 november 2013 om 16:04


Altijd die ene wedstrijd van Mcity erbij halen alsof je daarvoor de goudenbal hebt gewonnen haha
straks ga je nog zeggen dat Siem de Jong beter is dan Ronaldo en Messi
Siem de Jong is de saaiste en speler van de Eredivisie hoor,jeetje mina,totaal geen uitstraling voor een spits zeg!!
Siem speeld 4 jaar CL, en hoever is hij gekomen in de CL haha
Zal nooit wat worden zoals, Huntelaar Suarez, of Kluivert
Lekker voor Ajax want betere heeft Ajax op dit moment totaal niet,heeft nooit een belangrijke wedstrijd beslist.

16 november 2013 om 16:48

Je mag ook die 2x 14 doelpunten in de kampioenschapjaren noemen.. Nee hij is niet razendsnel en heeft geen weergaloze actie.. maar combineert wel verdedigende met aanvallende kwaliteiten.. En kan een team echt beter maken.

Koppen is een sterk punt, loopvermogen, functionele techniek, afstandschot, positiespel dat gecombineerd met duelkracht en fysieke kracht. Als je alles bij elkaar neemt een unieke samenstelling van kwaliteiten.

16 november 2013 om 21:58

Ik vind Siem de Jong ook zeker geen slechte speler, alleen voor de top komt hij te kort. Bij Ajax doet hij het fantastisch en hij is een prima wissel voor Oranje. Maakt ook niet uit want normaal hebben we Van Persie

Het lijkt me vrij duidelijk dat Nederland zonder nigel de jong niet eens naar Brazilië hoeft te gaan.

wat jammer dat honda niet in europa te bewonderen is, wat een geweldige speler is dat.

16 november 2013 om 15:16

Niet in Europa te bewonderen? Hij speelt bij Cska Moscow en wat is daar geen Europa aan?

16 november 2013 om 17:55

Hij komt naar Milan toe in Januari. Dan kan je hem bewonderen. Hopelijk zal je dat ook gaan doen.

16 november 2013 om 18:34

Ik kijk elke wedstrijd van Milan, dus dat komt wel goed.

Weer toch de achterhoede dat in puin valt. Zo ga je afgestraft worden op het WK. Niemand die de leiding houd. Ik had bij Vlaar nog het idee dat hij weleens de leider kon zijn, maar ook hij slaagde er niet in.

Eerste helft speelden Oranje goed voetbal. Met een sterk spelende van de Vaart en Strootman op het veld. Mooie goal ook van Robben. Tweede helft was Japan zwaar de betere en maakte het spel. Kagawa en Honda waren samen een plaag voor de defensie

Wat een drama tweede helft, als je op WK zo speelt ga je groepsfase nie overleven. Omschakelen kunnen we niet, zeker niet zonder Nigel de Jong. Achterin is het allemaal subtopniveau of lager. Lachwekkend hoe spelers als Janmaat, Blind of de Vrij door sommige mensen opghemeld worden. Dat ophemelen van die middelmaat gaat nergens over. Het is een groot drama.

De Vrij kan maar net het niveau van Feyenoord aan, 2 houte klaze achterin is helemaal niks , zet gewoon Veltman en Vlaar of Bruma en V.dijk/veltman en V.dijk.

En aub Janmaat eruit en V.dwiel erin die wekelijks speelt bij Psg.

Met deze ploeg met deze verdediging wordt het tegen Columbia 5-0
Zeker weten.
De Nederlandse ploeg werd in de tweede helf van het kastje naar de muur gespeeld.
Ik zou tegen Van Gaal zeggen geeft forfait voor Brazil met deze verdediging maakt hij zich belachelijk.

Jetro willem is echt een schande! Laat die jongen alsjeblieft thuis meneer van Gaal, want het is echt genant!! Zeker in combinatie met een Vlaar die totaal niet kan opbouwen en zoveel paniek en onrust in de verdediging brengt.
Doe mij maar gewoon Bmi en de Vrij, die kunnen gewoon beter voetballen, klaar.

De Vrij speelde op zich wel een goede wedstrijd, vooral 2e helft. Janmaat ook prima wedstrijd, Vlaar toch wat foutjes gemaakt. Bij de goal gingen er meerdere spelers de fout in. De Jong met name, die speelde niet goed vandaag! Blind is duidelijk de zwakste schakel. Man man die werd aan alle kanten voorbij gerend. Die mag gewoon nooit meer opgeroepen worden.

Verloren door domme wissels en selectie van van gaal, wat ben ik ongelofelijk blij als die man nog ontslagen word of opstapt voor het WK, Ik zou als ik van Gaal was met deze opstelling spelen: Krul,van der Wiel,de Jong,van Dijk,emanuelson,vd Vaart,strootman,sneijder,lens,van Persie,robben en eventueel van Aanholt/buttner op linksback.

Centrale duo gewoon nooit meer opstellen, dramatisch slecht... Daarnaast Blind niet meer op VM zetten en Willems niet meer oproepen! En van mij mag Stekelenburg absoluut ook weer terugkeren

we mogen nog blij zijn met de 2-2, de wissel N. de jong was inderdaad de slechtste wat van gaal had kunnen doen en dit ligt niet aan blind, hij was op lb goed en daar had hij ook moeten blijven.
De eerste goal was de vrij en janmaat schuld, de een denkt dat de ander hem wel neemt.
Prachtige tweede goal van japan van honda, vlaar had van die bal af moeten blijven, dan was die misschien niet gevallen, wel heb ik van depay genoten, jammer van die zwabber bal, dat die er niet in ging, was de beste kans van de tweede helft.
En wat was het veld slecht, man, alle twee de elftallen hadden er veel last van.

Wat een drama verdediging met als absolute dieptepunt Cillesen en de centrale verdedigers. Er werd hier met name door Ajacieden gesteld dat Cillesen op goal stond omdat hij meevoetballend zoveel beter was dan bv Krul. Nou dat hebben we vandaag gezien, wat een brok onrust en uittrappen kan hij al helemaal niet.

Moet de titel niet zijn ''wij zijn scheel getikt. Siem De Jong, Blind, De Vrij komen te kort''. Blind speelt alleen omdat zijn vader assistent is van Van Gaal. Wat een trage slak is het dat kan echt niet. Blind kan niet aanvallen niet verdedigen, voegt niets toen. Kan alleen maar balletjes breed geven. De Vrij grijpt nooit in komt altijd overal te laat is zelf traag. Siem De Jong leuk blind dravertje maar komt echt te kort. Depay viel leuk in.

16 november 2013 om 15:20

Wie dan op linksback?? Willems die wekelijks faalt op die positie? BMI die er niet wil spelen?

Janmaat er maar heel snel uit halen en nooit weer oproepen. Die dekt chronisch aan de verkeerde kant.

Siem speelde een ongelukkige wedstrijd, dat kan een x gebeuren

16 november 2013 om 15:23

BMI is normaliter de beste optie, anders Blind of ja, zelfs Pieters denk ik. Gewoon omdat Pieters defensief de boel dicht kan houden. Die Willems is er gewoon niet aan toe. En spelers als Buttner of Urby wil je er ook niet hebben, die kunnen niet verdedigen.

Ben zeer trots op Japan. De 1ste helft was voor Nederland op een foutje na wat gelijk de 2-1 werd. Japan heeft de 2de helft gedomineerd en had meer verdient dan een gelijkspel!

Ik heb alleen de 2e helft gezien, maar wat moest ik me ergeren aan dat tig keer terugspelen naar de keeper. Mijn hemel dat negatieve record is echt verbroken. Wat een nonchalante keeper die Cillessen. Vlaar en De Vrij waren dramatisch. Willems was 3x niks. Dit is een oefenpot, maar de bal ging telkens naar de keeper. Experiment Blind was echt een grote fail.

Ik heb genoten van Japan en gunde ze ook de overwinning.

Daley Blind op het middenveld zetten en dan raar opkijken dat je overklast word. Tja mensen. Van Gaal is toch niet meer serieus te nemen?

16 november 2013 om 15:22

als je De Vrij, Janmaat , Willems laat spelen ben je al niet goed bij je bol.

Blind had vandaag idd niet op het middenveld gemoeten. hij had N. de Jong moeten wisselen voor De Guzman (al zie ik die ook liever niet in het nederlands elftal)

16 november 2013 om 16:45

Al dat gezeik op Janmaat is gewoon echt zwaar onterecht. Het gezeik op Janmaat komt ook echt alleen maar van 'supporters' van ajakkes omdat ze zo graag van der wiel willen zien. Vd Wiel is zeker geen slechte back, maar lag bij het EK 2012 al verschrikkelijk slecht in de groep en daarbij voetbalde hij ook nog eens beroerd. Het verschil tussen Janmaat en Vd Wiel is dat Janmaat ook bij een slechte wedstrijd altijd 90 minuten lang blijft knokken en strijden, terwijl vd wiel dan echt alles laat lopen (zie wedstrijd Portugal-Nederland EK2012). Janmaat is onze rechtsback nummer 1 en terecht. Kwalitatief en qua karakter komt er niemand in de buurt

Sowieso 8 andere spelers opstellen op het WK. Anders halen we daar net als in 2012 geen punt!

Wat was Honda geweldig, een aanwinst voor elke Europese top club en wat dramatish verdedigd van oranje vandaag. Zulke dingen mogen gewoon niet, straks wordt het veel zwaarder en licht de tempo nog hoger. Morgen goeie bespreking en kop omhoog jongens moet veel beter

Grote fout om nigel te wisselen. Blind liet zijn man veel te vaak lopen waardoor er steeds een man meer was voor Japan. Verder mis je van persie erg, voor in werd geen bal vast gehouden.

Verdedigend was het weer matig, dekken op 2 meter, de spelers van japan konden elke bal aannemen, hadden alle tjjd om een oplossing te bedenken. Ook konden ze hierdoor vrij rond tikken. Je moet wat korter dekken en fysiek de strijd aan gaan met de tegenstander.

De vrij was dramatisch, heeft volgens mij letterlijk geen enkele bal veroverd? Was nergens te bekennen. Lens vond ik ook zeer matig, nauwelijks gezien. Siem de jong was ook slecht.

Verder een goede eerste helft, met aardige aanvallen, vervolgt door een dramatische 2e helft. Ze begonnen gelijk met 11 man achteruit te rennen. Dan snap ik de wissel al helemaal niet, als je toch gaat counteren, dus hoofdzakelijk verdedigen, dan heb je meer aan nigel de jong dan aan blind. Al met al vind ik een gelijkspel wel terecht op basis van een beter nederland in de eerste helft en een beter japan in de tweede helft, al creeerde japan wel mogelijkheden op de 3-2.

16 november 2013 om 15:36

"de vrij was dramatisch, heeft volgens mij letterlijk geen enkele bal veroverd?"

Beetje overdreven. Hij zat er een paar keer goed tussen, op een paar zwakke momentjes na speelde hij gewoon prima.

16 november 2013 om 15:40

Van Gaal heeft aangegeven dat Nigel geblesseerd was. Ik snapte de wissel ook niet omdat ik hem een van de beste op het veld vond.

Je merkte wel direct dat er enorme chaos kwam toen Nigel eruit was.

Moyes, Kagawa gezien? Hoe durf je hem een miskoop te noemen. Hij is goed ingevallen en Japan werd sterker. Ik hoop dat Moyes hem vaker gaat gebruiken en gewoon op 10!

Cillessen, Blind, De Vrij, Janmaat, Willems en Siem de Jong, waren matig vandaag. Je kan wel zien dat de Eredivisie aan het verloederen is.

Daarom pleit ik voor Krul/steek die moeten strijden voor de 1ste doelman, met als derde doelman Cillessen/vorm/zoet.

Gregory van der Wiel rechtsback, Vlaar met Douglas achterin, en linksachter Rekik (want daar heeft hij ook een paar wedstrijden bij Manchester City gespeeld). Willems is niks als linksachter.

Daarnaast Blind nooit meer op CVM zetten! Tegen Roda JC, Nac, NEC kan het nog wel, maar niet tegen toplanden.

Lens hebben we ook niet veel gezien vandaag, maar Depay daarentegen viel positief op.

16 november 2013 om 15:42

Rekik linksachter? Ik hoop maar dat dat niet zo'n hype was als dat men Kuijt graag rechtsachter wilde zien omdat hij een goede conditie heeft...

16 november 2013 om 15:58

Depay kan alleen ingezet worden de laatste 10 minuten.
Anders lopen Robben en VP van het plein af.
Depay gaat uitsluitend voor zijn glorie en die andere 10 man herkent hij niet op het plein.

16 november 2013 om 16:59

Cillessen was prima.. had twee goede reddingen en had te maken met een bijzonder matige verdediging (op voetballend gebied) en een bagger veld (vooral voor de goals) en had alle voorzetten klemvast.

Janmaat, de Vrij, Blind, Willems allemaal onder de maat klopt. Blind speelt echter nauwelijks op de VM positie. Siem de Jong vond ik niet slecht, hij won samen met Strootman als een van de weinige nog wat duels, was belangrijk bij de 2-0, won alle kopduels, speelde alles een keer raken en liep twee keer goed vrij. Een keer was de vrij lastige eindpas niet goed op strootman (geweldige pas van Blind overigens) en een keer was de bal van van der Vaart net te hard. Verder hadden ze hem veel vaker als rustpunt in de combinatie kunnen en moeten gebruiken.

Juist aan voetballend vermogen ontbrak het vandaag.. en dat zet je Vlaar en Douglas centraal, in dat geval gooi er drie VMs in en ga achterover hangen. Ik ben voor Vlaar in combinatie met Rekik, Denswil of Indi. Achter Vlaar; Bruma en/of Veltman.

Depay was prima.

De vrij en Janmaat speelde een prima wedstrijd. Bij de goal gingen meer spelers de fout in. Blind en Cilissen waren echt zeer zwak! Blind is duidelijk de zwakste schakel. Man man wat werd hij voorbij gerend door die Japannertjes. Totaal ongeschikt voor oranje.

16 november 2013 om 17:00

Hahaha.. Feyenoord fan zeker? Kan niet anders, zeker als je stelt dat Janmaat en de Vrij prima speelden.. voor niveau Feyenoord ja, Oranje nee.

16 november 2013 om 17:35

ajaxsupporter zeker?

Nog veel werk aan de winkel voor van gaal. Verdediging ging echt nergens over Vlaar en De Vrij waren echt drama. Evenals Blind de jong en willems.

Depay vond ik wel een goede inval beurt hebben

16 november 2013 om 15:27

Depay heeft alleen maar ballen weggegeven aan Japanners.

In dit soort wedstrijden moet je juist meer verwachten van de meer ervaren jongens. Robben en Strootman stonden erbij en keken ernaar. Geen leiders in het veld helaas.

De tijd dat we dit soort tegenstanders moeiteloos oprolde is definitief voorbij. De huidige trend in onze eredivisie heeft nu definitief Oranje bereikt. Wat ben ik blij dat ik 'the good times' van het nederlandse voetbal heb mee mogen maken en heb medelijden met de jeugd van tegenwoordig. Blind, de Vrij, BMI, Ron Beton etc, daar word je niet warm of koud van. Als figurant naar het WK, vrij pijnlijk..

16 november 2013 om 15:51

3,5 jaar geleden haalde we nog een wk finale. Maar toekomst komt echt wel weer goed hoor.

Japan begon in mijn ogen veel sterker aan de eerste helft dan oranje, ze hadden meer dreiging naar voren maar begonnen langzamer Hand het initiatief te verliezen. Dan komt er een blunder van een verdedigende fout vdv rond af 1-0. Japan is het eigen spel kwijt oranje domineerde 2-0 komt en dan weet Japan laatste 2 min toch nog de 2-1 te maken en ze krijgen daardoor hun vertrouwen terug. 2e helft Japan overheerste en verdiende wel een overwinning en wat een misser voor de 3-2. Japan verrassend goed, gunde ze wel een overwinninkje.

16 november 2013 om 16:04

Vergeet niet dat het na 5 minuten 3-0 had kunnenstaan voor Japan.

Slecht..heel slecht. Ik kijk sowieso nauwelijks naar Oranje en dit is het bewijs waarom. Verder zie ik hier op VZ steeds meer mensen reageren op een manier zodat hun cluppie er beter uitkomt. Feyenoorders vinden Blind en Cilessen slecht. Ajacieden de Vrij en Vlaar. Er wordt nog even lekker op Veltman gezeken. Ook Siem is nog even de sjaak. Heel Oranje speelt prut! Niet alleen 1/2 spelers. Je ziet het niveau hier naar beneden zakken. Kijk toch eens een keer zonder je gekleurde brilletjes man. Triest gedoe.

Ik heb een paar dagen geleden veel reacties gelezen over de wedstrijd België - Colombia en dat België eens goed op zijn plek is gezet, maar Oranje is vandaag al op zijn plek gezet tegen Japan. Oranje is zo kwetsbaar, zeker de verdediging van Eredivisie-niveau, en ik vrees dat Colombia dit team lachend zal fileren.

16 november 2013 om 15:29

Nederland heeft ook niet geroepen dat we de finale gaan halen en mogelijk het wk winnen. De belgen wel, dus dan zijn jullie met beide benen op de grond gezet ja. Nederlanders zeggen zelfs dat we misschien net de poulefase halen maar meer ook niet, dus dan is er niks met beide benen op de grond gezet?

Ahh gossie pietjepek is een beetje gefrustreerd omdat nederlanders wat over belgie hebben gezegt. Wil je een zakdoekje?

16 november 2013 om 16:57

Nee maar Nederland heeft wel als doelstelling de halve finale. En er zijn echt niet meer Belgen die denken dat ze wereldkampioen worden dan Nederlanders hoor. Colombia heeft duidelijk aangetoond dat dat vrijwel onmogelijk is.
Toch terecht dat Belgen nu reageren, aangezien Lowietje uit het niets de Belgische verdedigers belachelijk maakte (toont de frustratie eerder bij onze noorderburen denk ik) en nu zelf lik op stuk krijgt.
En geloof mij, er is geen kritischer volk dan de Belgen.

16 november 2013 om 15:44

Je doet je naam eer aan.

Het verschil tussen de Nederlanders en Belgen is dat de Belgen denken dat ze een topland zijn terwijl de Nederlanders kritisch zijn.

Bovendien reageren de Nederlanders omdat de Belgen zowaar arrogant worden en dus haar sympathie is verloren. Eigen schuld dus.

16 november 2013 om 17:14

Lunny,

Jij weet uiteraard de mening van 10 miljoen Belgen..zucht...

16 november 2013 om 17:23

Het is wel zo dat veel Nederlanders tegenwoordig anders reageren dan toen Belgie nog in een dip zat. Het feit dat Belgie Nederland voorbijstreeft komt bij sommigen hard aan, da's duidelijk. Ik zeg niet dat het bij alle Nederlanders zo is, maar het valt wel op. Het was ons gegund tot als het zo ver was.

Maar om nu hetzelfde te doen in hun topics zoals velen van hen in een Belgisch topic doen, vind ik maar kinderachtig. Geef gwn commentaar op deze wedstrijd of het Nederlands/japans elftal en probeer niet elke kans te grijpen om dat gedeelte subjectieve hollanders terug te pakken. Ze maken zichzelf al genoeg belachelijk door al die banale posts.

Dat Nederlanders ons opeens arrogant vinden is gwn hun eigen bekrompenheid. Ze snappen niet dat de hype grotendeels niet vanuit Belgie zelf komt...

Alle Ajacieden en Feyenoorders waren bijzonder matig vandaag. Dus die discussie moeten we nu eens ff ophouden, want dat heen-en-weer-gewijs van die is goed (eigen club) en die is slecht (andere club) moet stoppen. Oranje is Oranje en geen Nederlandse club. Oranje hoor je gewoon te steunen en niet spelers af te lopen zeiken, omdat een speler van je rivaal een fout maakt.

Hoor net dat Schaars al geblesseerd was en Nigel De Jong geblesseerd in de rust achterbleef.

Van Gaal had dus ook niet veel keuze.

Zelf vond ik Willems de slechtste speler, nam ook enkele keer een normale pass totaal verkeerd aan wat voor problemen zorgde.

Edit: heb enkel 2e helft gezien.

16 november 2013 om 15:27

Hoe kan je Willems nou de slechtste speler gevonden hebben.

Hij heeft misschien 3 ballen gehad. Daar zou ik de conclusie niet uit kunnen trekken.

Ik vond met name de achterste 3hoek erg slecht. Cillesen, de Vrij, Vlaar. Dramatisch was dat.

16 november 2013 om 15:45

Het mooie was dus dat al die drie ballen verkeerd waren. De aanname was dramatisch en als hij de bal eindelijk onder controle had was het vervolg om te janken.

16 november 2013 om 16:03

Dat kan wel maar heb je onze rots in de branding Vlaar dan niet gezien hoe hij ballen aanneemt. Hij raakt al in paniek als die bal onderweg is naar hem.

Vlaar kan totaal niet voetballen, hij kan alleen uitschakelen. Nederland moet met5 verdedigers spelen. Lijn van 4 en de Vlaar als laatste man om iedereen die er door komt uit te schakelen. Want voetballend en opbouwend heb je niks aan hem.

16 november 2013 om 15:28

niet veel keuze ? huh ?
strootman verdedigender neer zetten en dan De Guzman voor Nigel de jong inbrengen ? das alvast een heel verdomd stuk beter dan Blind op CVM !

16 november 2013 om 15:34

Ben ik met je eens, maar Blind proberen was geen slecht idee in mijn optiek. We weten nu dat het niet werkt.

De Guzman was idd een betere optie geweest!

Grappig dat sommige de 1e helft helemaal vergeten ! Gelukkig was er de 2e helft zodat we weer lekker kunnen zeiken met ze allen.

Kagawa moet overigens echt weg bij United. Past totaal niet bij dat betonvoetbal en het is zo'n geweldige speler.

Nederland zakte vandaag in de 2de helft finaal door de ondergrond.

De groepsfase zal niet overleeft worden. Vooral niet aangezien ze geen groepshoofd zijn.

16 november 2013 om 16:22

Beetje provoceren hier. Inderdaad sneu...

Matige 1ste helft van onze kant, een geweldige 2de helft. Nadat Kagawa en Endo erin kwamen ging het zo geweldig draaien bij Japan. Alles kwam aan, overal boven op zitten, Barcelona-achtige combinaties met als hoogtepunt het doelpunt van de 2-2 Yamaguchi op de plek van Endo zetten was een geweldig idee van Zacheronni. Samen met Honda man of the match wat mij betreft. Zoveel loopvermogen en inzicht. Tegen Belgie met Endo en Yamaguchi beginnen en Kakitani er ook bij. Leuk dat Osako een goal mee pikte hoor, maar met Kakitani bracht Japan veel en veel meer. Zonde dat hij de 3-2 niet maakt. Al met al trots op Japan .

Op naar België

16 november 2013 om 15:39

Mag je zeker zijn. Vooral de tweede helft speelde jullie echt geweldig. De 2-2 was er 1 om in te lijsten. Ik wist niet goed wat we van japan konden verwachten, maar ze hebben laten zien dat ze erg leuk voetbal kunnen spelen.

Man o man we zijn weer goed in zeuren! Als ik naar gezeur wil horen luister ik wel naar mijn vrouw:-)

Voor een klein land als nederland mogen we blij zijn dat we als groot land worden gezien!

Het gaat erom dat we met het wk er staan, alles maar afkraken brrrr vreselijk

Ik roep al weken virgill van dijk en van der wiel moeten in de basis. Presteren goed in hun competities en spelen champions league. Maar van gaal kiest liever voor spelers uit de mickey mouse league. Met deze defensie word het niks. Laatste vroeg ik al waarom van dijk niet was geselecteerd, toen kreeg ik reacties als : breuer word toch ook niet geselecteerd ? Vond het echt een hele goede vergelijking. ........

16 november 2013 om 15:36

Dan weet ik niet welke gek die vergelijking maakte want half voetbalzone vind dat Van Dijk in oranje moet. En zelfs ik begin zo langzamerhand omgepraat te worden.

16 november 2013 om 15:37

Van Dijk is eenzelfde type als Vlaar. Wanneer het op een kluitje staat kan hij veel redden met zijn fysiek en kopkracht. Maar doordekken kunnen ze niet, dus tegen tegenstanders waar veel beweging inzit met komende mensen van het middenveld wordt je geslacht.

16 november 2013 om 15:39

Je doet nou net of virgil de nieuwe stam is....

Is dit Japan echt zo sterk of was dit slechts een uitschuiver? Dinsdag is het aan België. Ben benieuwd naar die wedstrijd en Nederland - Colombia.

Ik verwacht dat Nederland over zes maanden weer wat sterker zal zijn. Van al die jonge verdedigers die Nederland heeft moeten er maar twee top zijn tegen het WK. Rekik zou ik altijd opstellen en daarnaast is het afwachten wie van het groepje Bmi, de Vrij, Veltman, Denswil, Vlaar, etc. het sterkst is over een maand of zes. Desnoods Nathan Aké erin, die bewees vorig seizoen zo mee te kunnen bij Chelsea en is een klasse hoger dan wat er nu staat. Als die sterke spelers rond zich heeft houdt hij zich perfect staande. Want met de Vrij enzo gaat het echt niet..

16 november 2013 om 15:35

Ik vind het jammer dat Van Gaal precies De Jong eruit haalde en ging experimenteren terwijl bij Japanners juist de beste speler erin kwam ( Kawaga). Wij hebben een slechte verdediging waardoor een blok van wereldtop voor de verdediging noodzakelijk is. Dat was het nu niet en dan worden we inderdaad overlopen.

Omdat Van Gaal heeft geëxperimenteerd vind ik het toch een leerzame wedstrijd.
* De Vrij moet uit de basis, misschien zelfs niet meer worden opgeroepen omdat ie uit vorm is en niveau te kort komt.
* Vlaar hoort niet als links centrale verdediger te spelen, ik zou daarom Rekik de volgende keer laten spelen samen met Vlaar.
* Willems komt niveau te kort als linksback en zou ik ook niet meer selecteren. Ik zou in plaats van Willems Pieters selecteren.
* Blind komt te kort als controlerende middenvelder
* Siem de Jong komt te kort om in de spits te spelen maar dat was te verwachten omdat hij onze 4e keus is.
* Janmaat speelde een slechte wedstrijd en blijft kwetsbaar als ie naar binnen moet
* Depay viel goed in en vond hem een betere indruk maken dan Lens.
* In balbezit zijn we gewoon goed, zoals Kieft al aangaf.

16 november 2013 om 15:41

Nederland haalde in Zuid-Afrika de finale met dank aan van Marwijk die de Jong en Van Bommel voor de verdediging zette om de zwakke verdediging te ontlasten. Volgens zovelen speelde Oranje te defensief maar zonder dat blok zou die finale onbereikbaar zijn geweest. Volgend jaar zit Oranje opnieuw in dezelfde situatie. Er zijn wel talentvolle verdedigers maar ze halen hun topniveau nog niet omdat ze te jong zijn. Daarom móét je absoluut de Jong en Strootman ervoor zetten.

16 november 2013 om 16:03

Ach bij dat WK in Zuid-Afrika heeft Nederland ook gewoon niet veel sterke ploegen tegenover zich gehad. De beste wedstrijd die ze daar speelden was tegen het zwakste Braziliaanse elftal ooit en zelfs dat was met de hakken over de sloot. Wanneer Nederland toen Duitsland had ontmoet in de tweede ronde zou niemand er nu over spreken dat ze het daar goed hebben gedaan want dan waren ze al heel wat eerder thuis geweest.

Wanneer dit huidige Oranje op het WK Duitsland, Spanje, Brazilië, Argentinië of zelfs België tegenover zich krijgt liggen ze er normaal gesproken gewoon uit: met of zonder blok voor de verdediging!

Die Kakitani moet zo snel mogelijk naar Europa verkassen en dan het liefst naar de eredivisie natuurlijk (Al zal hij het ook niet slecht doen in de Bundesliga bij bijvoorbeeld Nurnberg). Dus Nederlandse clubs, trek jullie portemonnee nou eens eindelijk open (ajax, Twente, Vitesse)

Het liefst zie ik hem natuurlijk bij Ajax. Hij kan zo de vervanger van Eriksen worden

16 november 2013 om 15:39

Mooi, dat Kakitani jou is opgevallen. Doet het nog altijd geweldig in de J-League en ik denk dat hij naar de Bundesliga zal verkassen. Japanners zijn over het algemeen heel goedkoop. Zelden meer dan 1,5 miljoen. Maar het probleem met Nederlandse clubs is is dat ze te laf zijn en het niet aandurven met een Japanner vanwege het salaris. Ondertussen spelen Inui, G.sakai, H.sakai, Hasebe, Uchida en Kiyotake wekelijks in misschien wel de beste competitie ( eigen mening ) van de wereld. En ze doen het daar naar behoren en haast nooit een onvoldoende. Ik hoop ook dat een Nederlandse club nu zijn slag slaat met bijvoorbeeld Osako, Kakitani of Yamaguchi. Het is notabene Europa en dat is de droom van elke Japanse voetballer. En Nederland staat hoog op het lijstje vanwege Honda.

16 november 2013 om 15:44

Twente was een tijd geleden ook bezig met zo'n verdediger, een Braziliaanse Japanner ofzo. Ook afgeketst op salaris. Maar ben het met je eens dat er veel potentie is en Nederlandse clubs zouden er best wat meer mee kunnen doen.

16 november 2013 om 16:07

ja na het wk van 2002 was ik al onder de indruk van japan en zuid korea en heb hier en daar dus weleens wat spelers gevolgd.

zo zou toendertijd keiji tamada uitstekend passen in de eredivisie en nu zijn er veel talenten in japan die niet zouden misstaan in de eredivisie alleen zijn spelers als takagi, cullen en yasuda nou niet echt de beste voorbeelden en uithangborden en ook van havenaar had ik eerlijk gezegd meer van verwacht.

maar zoals je zelf zegt zouden kakitani en yamaguchi hier in nederland zeker niet misstaan, ook usami en higashi zouden het hier kunnen maken en endo en kengo nakamura ook alleen zijn de laatste twee nu wel te oud

en het is jammer dat nederlandse clubs het niet aandurven om talenten uit het buitenland te halen vanwege het salaris want spelers uit bijvoorbeeld japan, zuid-korea, brazilie, argentinie en colombia kunnen wel degelijk het niveau aan alleen moet er wel goed gescout worden.

Overigens kan ik na het zien van deze wedstrijd concluderen dat Robben zelden tot nooit met zijn man meeloopt. Elke keer kwam Nagatomo over hem heen gesteund door Honda. Geweldig gedaan ook. Ondanks zijn wereldgoal vond ik Robben veel te matig. Geen een duel gewonnen of überhaupt aangegaan. Ik denk dat elke trainer bij het zien van deze wedstrijd een snelle opkomende back op de positie van Robben zal zetten, want dan heb je helemaal niks aan hem.

Na een redelijke eerste, toch aardig weggespeeld in de tweede helft. De tweede helft deed me denken aan de wedstrijden tegen Duitsland (oefen en ek). Nederland is niet opgewassen tegen een tegenstander waar veel beweging inzit omdat de centrale verdedigers niet door kunnen of durven te dekken. Met Blind op 6 wordt dit nog eens extra moeilijk omdat dat geen type speler is die de centrale verdedigers kan ondersteunen.
We moeten nou niet dramatisch lopen doen, want hier kan je lering uit trekken. Daarnaast wordt Colombia flink overschat, die ploeg vind ik geenszins wereldtop.

16 november 2013 om 16:53

"daarnaast wordt Colombia flink overschat, die ploeg vind ik geenszins wereldtop."

Interessant. Kun je dat wellicht verder toelichten?

16 november 2013 om 17:02

Het is een vergelijkbare ploeg als Uruguay, sterke aanval maar voor de rest niet heel bijzonder. Ik vind gewoon dat er al weer heel makkelijk wordt gezegd dat we er dinsdag met 5-0 afgaan, kom op zeg..

Wat een pessimisten. Een slechte oefenwedstrijd en 'we hebben gelijk niks te zoeken op het Wk.' Ik denk dat Nederland het niet denderend zal doen op het WK hoor, daar niet van, maar kom op zeg..

Vandaag speelden 14 spelers onder hun niveau, maar ik wil er graag twee even speciaal noemen: Siem de Long, sowieso de meest overschatte voetballer van de eredivisie. Haalt alle snelheid uit de aanval en heeft de techniek van een hoogbejaarde schoonspringer. Misschien een breedteversterking voor Cambuur. En dan nog Daley Blind. Waarok wordt deze man op het middenbeld gezet terwijl het als linksback al niet kan bijhouden. Waarschijnlijk heeft hij gewoon in de rust aan zijn papa gevraagd of hij alsjeblieft op het middenveld mocht spelen. En dat hebben we geweten, hij werd aan alle kanten voorbijgelopen door Kagawa en Honda. Tsjongejonge wat een drama was het. We worden zoekgespeeld door Japan. Kunnen we ons niet gewoon alvast uitschrijven voor het WK?

16 november 2013 om 17:13

Wil je soms zeggen dat je hem hoog ingeschat had? Iedereen onderschat hem juist enorm. Vandaag speelde hij niet geweldig maar wel prima.. was bv. belangrijk bij de 2-0, hij was degene die het duel op het middenveld wist te winnen waardoor een snelle counter mogelijk was.

Zijn techniek is prima.. ziet er altijd sloom uit, maar hij raakt ook altijd een keer.

Lag het nou aan mij? De spelers uit onze Eredivisie (met de drie Ajacieden als ultieme voorbeeld) vielen wel erg uit de toon.

Van gaal kan er eigenlijk niet meer omheen van Dijk volgende keer selecteren! Probeer die maar met veltman ernaast even kijken hoe dat gaat. En een andere keeper op doel.

Cilissen heeft nog nooit zoveel ballen op doel gehad dan vandaag, helaas waren het echter voor het overgrote deel ballen van de eigen verdedigers.

zo zie je maar dat dit team heel afhankelijk is van de acties van bepaalde spelers zoals robben, van de vaart ,snijeder en van persie als er te veel van deze jongens weg vallen blijft er een zeer bedroevend team over die het nederlands elftal nog niet waardig is ,je mag op je knie-en hopen dat deze spelers geen blessures oplopen voor het wk anders is het groeps fase en na huis terug ,als ze fit blijven en de rest een redelijk niveau haalt is een ronde verder komen mogelijk

pellé naturaliseren ? heb je wel een back up spits voor als Persie en Hunt afhaken zoals vandaag haha

1e helft prima 2e helft bagger op naar dinsdag

Sjonge jonge jonge. Van Gaal schat Blind op het middenveld hoger in dan de Guzman en Fer. Heeft het misschien iets te maken met die man die naast de alwetende god van Gaal zit???

16 november 2013 om 15:42

Het is inderdaad verschrikkelijk dat het nederlands elftal ten onder gaat aan zoveel onkunde.

De eerste redelijke tot goede tegenstander onder van Gaal en je wordt volledig te kijk gezet. Van Gaal moet snel ontslagen worden, dit selectiebeleid is erg droevig. Blind, de Vrij, Willems zijn redelijke clubvoetballers maar bij lange na geen spelers voor oranje.

Wat ik mij wel afvraag is waar mensen het overhebben dat we nu terug op de grond zijn gezet. Al die opmerkingen van mensen dat wij het WK gaan winnen mis ik altijd. Dat zal wel aan mij liggen waarschijnlijk
Overigens betekent deze wedstrijd echt niet dat we kansloos ten onder gaan in de poule. N de Jong was geblesseerd, net als Schaars. Van Gaal probeerde Blind uit op 6 en dat pakte verkeerd uit, lesje geleerd. De Jong, Strootman en vd Vaart is een prima, WK-waardig, middenveld. Een fitte Van Persie en je hebt een wereldtop aanval.
Het belangrijkste is echter dat we moeten stoppen met achterin spelen alsof we Beckbauer centraal hebben staan. Je moet niet opbouwen met spelers die het niet kunnen. Nederland maakt alleen kans op wat dan ook als we iets opportunistischer gaan spelen.

16 november 2013 om 15:48

Je hebt nu een hele rij aan verdedigers en het is gewoon wachten welke 4 het beste gaan presteren de komende maanden en dat wordt dan onze verdediging:

de Vrij, Bmi, Janmaat, Rekik, Bruma, Willems, Denswil, Veltman, Blind, Vlaar, Douglas, van Dijk, van der Wiel, Verhaegh, van Rhijn.

Er steekt nou niet echt iets bovenuit nog of wel?

Het is maar een oefenwedstrijd maar dat laat toch wel zien dat we eigenlijk niks te zoeken hebben op het WK.

Alle Feyenoorders gaan op ajacieden haten en alle ajacieden gaan op Feyenoorders haten, terwijl heel het team gewoon zwaar slecht was. Welkom in Nederland.

16 november 2013 om 15:44

Het is allebei niks, alleen Janmaat kan mee van deze 2 clubs.

16 november 2013 om 16:29

Nee hoor, ik als Feyenoorder vond De Vrij veruit de slechtste van allemaal (al deed Cillessen de laatste 10 minuten nog aardig zijn best om NOG slechter te zijn...).

Er blijven niet veel spelers over in de selectie wanneer we na iedere wedstrijd een paar spelers thuis moeten laten. Niveau zal dan echt omhoog gaan ja...

Tja je kon wel goed merken dat de opstelling van de 2e helft zo nieuw was dat niemand precies wist wat ze met elkaar aan moesten. Snap dat van Gaal Blind als CVM wilt proberen maar daar is het nog te vroeg voor. Laat m eerst maar eens bewijzen bij Ajax of hij daar kan excelleren en tot die tijd gewoon linksback houden.

Ik denk ook dat je altijd beter een links- en rechtsbenige verdediger in het centrum moet houden ipv 2 rechtsbenige. Vlaar is al niet de meest voetballende verdediger maar hem op links gaat ook nergens over. Daar mogen Bmi, Rekik en in een later stadium wellicht Denswil om gaan knokken. De Vrij vind ik ook niet zoveel. Helemaal met mijn mening over geen 2 rechtsbenigen in het centrum dan heeft Vlaar sowieso voorrang en dan komen van Dijk, Douglas, Bruma en ja ook Veltman voor hem in de rij.

Het middenveld en de aanval geloof ik wel. Ging niet altijd goed maar ik ben niet bang dat van Gaal de verkeerden zal selecteren voor de eindselectie van het WK. Het is gewoon hopen dat er een paar van die hele rij verdedigers top gaan presteren de komende maanden.

nagatomo kwam janmaat telkens voorbij, ik had hoge verwachtingen van die man maar zo goed is hij ook niet in verdedigen. We moeten gewoon eerlijk toegeven dat ons defensie dramatisch is en dat we de wk gewoon moeten vergeten en van der wiel ook geen goeie vervanger is dan heb ik toch liever janmaat.
Als ik de achterhoede mocht kiezen, dan had ik emanuelson bruno martins indi virgil van dijk en nigel de jong of joel veltman als rechtsback gezet. Beter dan dat hoopje stront die op de achterhoede speelt.
Veltman, van dijk, bmi zijn hele goeie verdedigers maar ik snap gewoon niet dat de vrij blind willems of vlaar de voorkeur krijgt. Nederland haalt de niet eens de groepsfase in Brazilie met zulke backs. Zonder Bruno martins indi is de verdediging geen cent waard.

Een vraag aan de mensen die veel met het Japanse voetbal hebben.

Hoe kan het dat een land als Japan, wat een stuk minder aantal inwoners heeft dan China, zulke goede voetballers voortbrengt, terwijl China niet zoveel voorstelt op voetbalgebied.

16 november 2013 om 15:57

Omdat voetbal niet leeft in China, kun je nog zoveel inwoners hebben.

Als je alleen afgaat op aantal inwoners zou India bijv. ook een grootmacht moeten zijn..

16 november 2013 om 17:40

China is een uitgestrekt land waardoor het bijzonder moeilijk is om talent te ontdekken en competities te organiseren en de nodige know-how te vinden.

16 november 2013 om 18:13

Japan heeft betere voetbalscholen. Organisatie is beter en minder corruptie. Zuid korea heeft ook super talenten rondlopen. Helaas moet China wachten tot ze een wk mogen organiseren. Dan komt vanzelf de boost die een land nodig heeft.

dat mensen zoveel waarde hechten aan vriendschappelijke duels...jeetje.

japan is nooit slecht en kunnen goed druk zetten, en nederland speelde niet met hun beste team.

het veld was volgens mij dramatisch, heel veel spelers gleden uit... daardoor kwam ook die 1e goal tot stand

16 november 2013 om 15:51

Ik hecht waarde aan het feit dat dit de eerste serieuze tegenstander in 2 jaar onder van Gaal was en we bij tijd en wijle zoek gespeeld werden. Deze wedstrijd is de realiteit en dat wordt alleen maar erger straks in Brazilie als deze flut coach aanblijft.

Met droeftoeters als Depay, Willems, Cillessen, Siem de Jong en De Vrij kijkt niemand op van zo'n resultaat. Wat een middelmaat. Triest gewoon.

Oefenwedstrijd mensen, uitslag boeit niet, al hadden ze verloren

Cillessen slecht, Vlaar slecht, Willems slecht, De Vrij waardeloos en nooit meer oproepen, Siem de Jong foutloos (niet omdat hij zo goed was maar omdat hij uberhaupt niet bij de bal in de buurt is geweest!), alle andere spelers matig tot redelijk. Zelfs San Marino had vandaag gelijk kunnen spelen tegen dit Nederlands elftal.

Zou Van Gaal nou eindelijk wakker worden dat De Vrij en Willems echt thuis moeten blijven tijdens het WK? Ik vrees van niet, maar deze 2 hebben Niks te zoeken op een WK.

Zelfde geldt voor Cillissen. Het NL-elftal komt veeeeeel te vroeg voor hem! Neem aub Vorm, Krul en Stekelenburg mee anders wordt het een drama...

16 november 2013 om 15:53

Van Gaal moet wakker worden als werkloze coach, de enige redding voor Nederland.

Pieters \/erdient nu echt een kans , De blint die hoort niet eens bij ajax thuis. laat staan in Oranje, \/laar is alleen goed als hij iemand langs zich heeft die rustig is aan de bal, anders heb je niet \/eel aan hem, de Grootste probleem licht achter in bij Nederland, ik zou tegen Louis willen Zeggen: een Completen nieuwen achterhoeden tegen Colombia dinsdag, Rechts Back \/an der wiel Rechts centraal achter in Rickik naast hem Douglas links back Pieters, midde\/eld Maher met strootman en Nigel de jong.linksbuiten \/an der |/aart geen spit opstellen Louis Barca Opstelling Puur \an het \/oetbal hebben,

16 november 2013 om 16:31

Hou toch aub op met je irritante commentaar. We weten nu wel dat je een hekel hebt aan het Nederlandse team.

Wat is Nederland slecht.. Er zit totaal geen lijn in het spel van Oranje. Hadden in de eerste 10 minuten al 2-0 achter moeten staan. En wat is die Robben een jankerd zeg, bij elk duel meteen naar de grond gaan.

Die Japanners hebben ons goed dolgedraaid. Ze missen alleen fysiek.

Cilissen
Nigel De Jong als Rechtsback net als bij Ajax vroeger
Strootman
Robben
Robin v Persie
Depay

Alleen deze voetballers zijn basiselftal-waardig.

Nu iedereen toch zo lekker bezig is, zal ik ook maar mijn lichting gooien.

Allereerst het Harde werk van de Japanners. Zij hebben gevochten en daadkracht getoond. Iets wat bij Oranje ontbrak na de tweede helft.

In de eerste helft kon je duidelijk zien dat de aanvalslinie prima is (op Lens na). Robben op rechts, Van Persie spits, Narsingh links (vind ik in potentie beter dan Lens). De naam van Sneijder wil ik nooit meer terugzien bij Oranje, Van der Vaart is beter en heeft nu zijn positie gepakt en mag hiermee naar het WK toewerken.

Dan hebben we onze controleurs ook bij deze. Strootman/de Jong vormen een prima duo.

Vervolgens de Rechtsbackpositie. Dit is een kwestie, want hier hebben we Janmaat en Van der Wiel. Ik geef qua verdedigende kracht toch het voordeel van de twijfel aan Janmaat. Niet omdat VDW minder is, maar omdat onze verdediging slechter is dan geen verdediging.

In de centrale verdediging zie ik alleen maar prutsers. Als Feyenoordfan ben ik zelf niet tevreden met het optreden van De Vrij, Bmi, Vlaar (hetzelfde geldt voor Bruma en Blind). Ik heb opgemerkt, dat Nederland een stuk beter speelde verdedigend met John Heitinga(!). We hebben na het debacle tegen België verdedigend goede optredens gezien en sinds Heitinga niet meer bij zit hebben we veel tegendoelpunten gekregen. Ik zou hem echt een kans geven. De andere centrale verdediger zal af gaan hangen van de ontwikkeling. Ik reken persoonlijk op BMI of zelfs Nathan Aké (ja doe eens een keer gek).

De linksbackpositie is minder een probleem, maar toch zorgwekkend. Blind doet het redelijk tot matig en kan kleine tegenstandertjes wel hebben. Willems wil ik ook nooit meer in Oranje zien. Wat was het weer eens een wanvertoning van deze luie verdediger. BMI zou eventueel ook LB kunnen, maar door gebrek aan beter zou ik daar Blind neerzetten.

De doelmanspositie is geen zorgwekkende kwestie, maar toch een moeilijke. Ik vind als doelman Tim Krul en Stekelenburg. Stekelenburg en Krul keepen op een hoog niveau. Ik vind persoonlijk dat als je een doelman in de Premier League hebt dat hij dan absoluut de voorkeur moet krijgen boven een Mickey Mouse-doelman. Krul is meer van de reflexen en fantastische reddingen en Stekelenburg meer van de rust. Stekelenburg is vaak onder handen genomen en zelfs als die 4 tegenkrijgt redt hij er toch nog 20. Alleen Krul is in de vorige wedstrijd zo in vorm, als hij dit doortrekt dan is hij absoluut nummer 1.

Dit was flink wat tekst, maar toch aardig geschreven al vind ik zelf.

Krul
Janmaat
Heitinga
BMI
Blind
Strootman
VDV
De Jong
Robben
Persie
Narsingh
16 november 2013 om 17:10

Over de verdediging gesproken, eens. Ik weet alleen niet of Heitinga het wel gaat brengen. Vlaar zie ik toch graag in de basis.. maar wel op rechts en zeker niet op linkscentraal, daar moet een linkspoot staan.

Ik zou het Denswil, Rekik en Indi uit laten vechten voor de LcV positie. En Vlaar, Bruma en Veltman voor de Rcv.

Tja zonder sneijder en van persie zit er toch een dik verschil qua niveau in

Als ik zo alle reacties lees...

Zullen we maar niet naar het wk gaan?

Haha dit land he, te zielig hoe hypocriet, 1 wedstrijd en ze zijn de beste, 1 wedstrijd de slechtste en begrijpelijk dat ze in pot 2 horen haha Oranje kan me echt gestolen worden, hoop dat er zo weinig mogelijk Ajacieden bij zitten alleen maar beter voor Ajax.en de teloorgang van Oranje gaat samen met die van Ajax, Oranje is alleen goed wanneer het aangevoerd werd door de topspelers van Ajax haha

Ik zie veel mensen reageren dat Blind slecht was, ik vraag me dan ook af waarom Pieters nog steeds niet wordt opgeroepen! Doet het uitstekend bij Stoke
En daarnaast willen mensen dat BMI blijft spelen maar die maakt te veel fouten, gewoon vlaar op die positie
En ik mag hopen dat Krul Vorm of Steek gewoon eerste keeper wordt....

Van Gaal nu echt eens gaan stoppen met die Eredivisie voetballers want je werd gewoon helemaal weggetikt. Kom eens op eh dat kan toch niet. De Vrij Blind Cillessen allemaal der uit. Gewoon zo gaan spelen. Ja Buttner linksback ja, waarom? Ik zie elke wedstrijd van Manchester United en als hij speelt speelt die gewoon sterk daar hebben Willems en Blind niks tegen in te brengen.

Kagawa jij maakt mijn dag goed, pff wat een invalbeurt zeg. Geweldige voetballer.

Krul
Van der Wiel
Bruma
Van Dijk
Buttner
De Jong
Van der Vaar
Strootman
Narsingh
Van Persie
Robben
16 november 2013 om 16:34

Buttner speelt niet vaak maar ALS hij speelt speelt hij inderdaad erg sterk. Denk inderdaad dat hij een betere keuze zou zijn dan Blind (over Willems praat ik maar helemaal niet...). Helaas geeft Van Gaal de voorkeur aan spelers die wekelijks spelen.

Wat is die achterhoede slecht. Janmaat lijkt op nationaal niveau nog wat maar daar buiten is het niet om aan te gluren. Dit geld ook de Vrij en Blind. Als je geen Ajax achtergrond heb maakt je al minder kans. Ik vraag mij werkelijk af waarom Vna Dijk niet eens een kans krijgt.

We hebben hele goede voetballers. Maar ze zijn zo gewend om systematisch te voetballen dat ze geen antwoord hebben op vlugge en behendige tegenstanders, die soepeler ogen.

Ik zou zo spelen, aangezien de verdediging zo zwak is zou ik een blok voor de verdediging neerzetten en 4-2-3-1 gaan spelen, net zo als op het WK in 2010, ook zie ik liever van Aanholt/buttner in plaats van Blind/willems, kunnen beide veel beter verdedigen, bovendien snap ik ook niet dat van Gaal van Dijk niet oproept terwijl hij al 2 seizoenen als een beest speelt, Laat maar weer eens zien dat er iets niet deugt bij die coach van ons. Maar volgens hem hebben wij natuurlijk allemaal geen verstand van voetbal en weet hij het altijd beter.

Overigens vind ik niet dat we moeten gaan roepen dat we geen kans hebben om de groepsfase te overleven, vele vergeten dat Nederland vandaag met een half A-B team speelde, en we onder andere van Persie en Sneijder mistte. Overigens vind ik het onterecht dat iedereen zware kritiek heeft deze wedstrijd op Ron Vlaar, terwijl hij hiervoor als een beest speelde en bij Aston Villa ook een belangrijke rol heeft, iedereen heeft wel eens een mindere wedstrijd.
Als Narsingh weer zijn vorm voor zijn blessure haalt zou dit mijn opstelling zijn:

Krul
Van der Wiel
Van Dijk
Vlaar
Buttner
De Jong
Strootman
Narsingh
V.d Vaart
Robben
Van Persie

Volgende keer win je weer overtuigend van Colombia en dan zijn we weer kanshebber voor het Wk. Mensen kunnen nog geen wedstrijd voor of achteruit kijken.

Vandaag was het niet om aan te zien, ben ik met iedereen eens maar die wedstrijden heb je er bij zitten. Ga niet verder in op namen want die reacties zijn toch nooit objectief, bij niemand hier op voetbalzone en van mij ook niet waarschijnlijk. Vandaag scoorde iedereen een onvoldoende ongeacht welke club ze spelen of waar ze ooit gespeeld hebben. Dinsdag scoort iedereen weer een dikke voldoende let maar op.

16 november 2013 om 17:24

Inderdaad. Zo lijkt het tegenwoordig te werken.

Het was echt een lachwekkende wedstrijd voor mij. Leedvermaak pur sang. Als Nederland deze lijn weet door te trekken, nou dan eindigt het WK net als het EK. Ik heb geen vertrouwen in dit Nederlands elftal. We gaan met zn allen keihard onderuit op het WK net als het EK.

Veel te weinig voetballend vermogen van achteruit.. Een rechtspoot mag en moet nooit op LcV komen te staan.. Mijn favoriete opstelling:

Reden: Het NL elftal heeft minimaal 1 dynamische middenvelder nodig en liever nog twee.. bij deze zijn dat Siem de Jong en Strootman. Beide instaat om duels te winnen maar tegelijkertijd staan ze aanvallend hun mannetje. De Guzman, van Ginkel of Duarte kunnen dit ook.

Denswil, Indi, Rekik is mij om het even een van hun moet op Lcv. Geldt ook voor Cillessen, Krul, Stekelenburg, Zoet of Vorm. zal allemaal van de vorm van de dag afhangen.

16 november 2013 om 17:18

Denswil is slecht.
Duarte is helemaal een grap.
Van jou geweldige Ajax is alleen Siem goed genoeg (en die moet eigenlijk ook snel naar het buitenland vertrekken om verder te groeien).
Op den duur kunnen Veltman en heel misschien Cilissen erbij komen.
De rest mooi thuislaten.

Had Nederland op het Wk2010 niet ookal moeite met Japan....en ook met Denemarken waar met geluk van was gewonnen..nipt gewonnen van Kameroen en Slowakije.. dus de wedstrijd zegt vandaag weer 0,0.

Wat heb ik genoten zeg, Japan was op 40 minuten na gewoon superieur aan Nederland. Nederland startte zwak en het was wachten op de 1-0 van Japan maar die viel niet. Vervolgens heeft NL een grote fout van Japan nodig om aan een 1-0 voorsprong te komen, daarna maakte de individuele klasse van Arjen Robben het verschil en leek de wedstrijd beslist. Japan komt dan door knullig balverlies iets wat gelukkig aan een onverdiende aansluitingstreffer. De wissel van Kagawa kantelde de wedstrijd echter compleet, ik hoop dat Moyes heeft gekeken en heeft gezien hoe goed deze kleine Japanner is. Ook de wissel van Nigel de Jong voor Willems (en blind naar de CVM positie) speelde een grote rol. Waar Honda in de eerste helft goed geneutraliseerd werd en amper in het spel voorkwam was dat in de tweede helft heel anders. Kagawa was continu in beweging, dat gaf Honda meer vrijheid en heel Japan leefde op, combinatie voetbal over het gehele veld. Er waren zeker 5 a 6 prachtige aanvallen, vooral de 2-2 was echt een prachtig doelpunt. Uiteindelijk kwam Nederland echt heel goed weg, ik vraag me af hoe ze van Colombia willen gaan winnen? Zonder RVP lijken ze echt erg matig te zijn..

Het is maar een oefenwedstrijd en het slaat nergens op meewarig te doen over Japan. Die hadden altijd al onverzettelijkheid maar hebben sinds hun eerste toernooi in 1998 ook toernooiervaring opgebouwd en spelers in Europese competities. Duitsland kon laatst ook niet thuis winnen van een momenteel zwak Paraguay. Van gaal experimenteert wa en dat is goed zo. Verwacht dat er uiteindelijk toch een Ajax-getint team staat, met name achterin. Niet omdat van gaal pro Ajax is maar omdat die jongens met elkaar een net wat beter blok lijken te vormen wat aansluit bij de speelwijze die van gaal voorstaat qua cl-ervaring, vooruit verdedigen, onder de druk uitvoetballen. Ik verwacht uiteindelijk zelfs cilessen, blind, denswil, veltman en van der wiel met Nigel, duarte of clasie ervoor.

Daar komen ze weer aan met hun Douglas, onbegrijpelijk.

De verdediging moet in mijn ogen samengesteld worden uit de volgende spelers:

Vlaar, Bmi, VD Wiel, De Vrij, Veltman, Bruma, Rekik, Van Dijk, Pieters, Janmaat, Buttner, Blind, Willems.

Beter dan dit gaat het (helaas) niet worden. De vorm van de dag zal bepalen wie er mee gaan want echt grote verschillen zijn er niet.

Douglas, Gouweleeuw, Denswil, Maduro, Emanuelson, Verheagh, Heitinga, Viergever, Donk, Nuytinck vallen om verschillende redenen sowieso af.

Keeprs zijn in mijn ogen wel bekend:
1. Krul
2. Stekelenburg
3. Vorm

Cilissen, Vermeer, Zoet, Velthuizen, Marsman en alle andere keepers in de eredivisie lekker thuislaten. Er zitten wel wat keepers bij met potentieel maar daar hebben we nu niets aan. Al helemaal niet omdat we 3 keepers hebben die minuten maken op veel hoger niveau en dit ook aardig doen.

Aanval en middenveld valt nog weinig over te zeggen.
Persie, Robben, Strootman zijn zeker.
Sneijder, De Jong en vd Vaart zouden dit in principe ook moeten zijn (maar hebben mij nog niet helemaal overtuigd)

Daarnaast heb je een hele groep met Guzman, Schaars, Fer, Clasie, Lens, Narsingh, Depay, John, Huntelaar, De Jong, Boetius, Anita die moeten knokken voor de andere plekken. Hun vorm in de 2e seizoenshelft zal wel de doorslag geven

en dan komt Colombia dinsdag nog op bezoek...... ach hopen op een sterke loting komende WK en dan komt het wel 'goed'

Man man wat is louis van gaal toch aan het doen. Met spelers uit de eredivisie ga je het wk niet redden.

Je moet gwn hebben Vd wiel V dijk Vlaar Pieters(?) N de jong Strootman Robben Sneijder Lens Rvp Anders kom je nergens

N de jong was geblesseerd dus koos die voor Blind , maar behoorlijk mislukt , komt ook door 3 linkspoten op het middenveld waardoor het middenveld niet goed stond , het was logischer geweest als die de Guzman had gebracht .

Mooi dat Honda een goede partij speelde, komt weer op het scorebord en had een prachtig schot op d lat.

Jammer dat we niet wonnen, hoogtepunt van de wedstrijd was zeker weten het prachtige doelpunt van Robben met de mooie actie van Vdv. Japan is een land om rekening mee te houden, dat is zeker.

16 november 2013 om 18:05

Hoogtepunt voor Nederland misschien.

Voor mij was het hoogtepunt toch wel die teamgoal van Honda. Prachtige tikjes in één tijd en de verdediging compleet uit verband gesspeeld. De goal zelf was niet zo mooi maar de voorbereiding... Samba, tiki taka voetbal dit.

Zonder Douglas kan oranje net goed thuis blijven. Dan is de verdediging echt te zwak.
De mickey mouse league verdediging van Van Gaal is al helemaal een lachertje. daarmee zul je echt afgaan in Brazilië,

vd Wiel Vlaar Douglas Emanuelson

Vlaar is dan wel opbouwend erg slecht, maar met Douglas naast hem moet het lukken. Douglas is verdedigend een beest , maar ook opbouwend best sterk. En anders eventueel

vd Wiel Douglas v Dijk Emanuelson

Volgens mij had Nederland te veel last van een jet lag.

Al die haat op België eergisteren omdat ze niet van de #4 konden winnen en nu speelt Nederland zelf gelijk tegen de #44.

Hilarisch!

Deze wedstrid geeft aan dat Oranje alleen kans heeft als alle spelers fit zijn en blijven. Het blok Nigel de Jong - Strootman is cruciaal, net als op het vorige wk Nigel De Jong - Van Bommel dat was. Alleen zo kan de zwakke verdediging ontlast worden. En laat die gekke Willems nu eens thuis. Het verschil tussen de 1e en 2e helft was heel simpel....blind speelde minder op de plek van De Jong en Willems was dramatisch op de plek van blind. Daarnaast hadden we vandaag geen spits.

Daarnaast is Japan echt geen slecht team hoor....in de voorbereiding van vorig wk speelde we volgens mij ook gelijk tegen ze...en op het wk wonnen we met moeite met 1-0....Ik denk dat we op het wk toch wel van Japan zouden winnen, mits iedereen fit en uiteraard zonder Willems.

Dit is gewoon de positie van Oranje....spanje, Duitsland, Brazilie en Argentinie staan boven de rest...daarna komen een stuk of 20 landen die heel dicht bij elkaar zitten en allemaal van elkaar kunnen winnen...heb je een beetje mazzel met lotinget en in de wedstrijden, dan kun je toch een eind komen...mits alles meezit en iedereen fit is, zoals vorig wk....

Prachtig:
-Ajaxsupporters vonden Vrij/vlaar/janmaat slecht. Dat klopt ook, vooral slagschip Vlaar
-Feye noordsupporters vonden Cillissen/blind/s de Jong/n de Jong slecht. Dat klopt ook, hoewel Cillisen goed op de lijn was
-A-en F supporters vonden Lens en Willems zwak. Dat klopt ook, mn Lens bracht niks.
Maar dan komen ze met:
-Krul ipv Cillissen. Nou als er 1 grote brok onrust is, is het Krul wel...
-V Dijk ipv de Vrij. Nou ik zag Ajax-Celtic....en van Dijk zakte compleetdoor het ijs, alles rammend blind naar voren
-Douglas ipv een ander. Nou Douglas bij Twente grossierde in kaarten, fouten, gebrek aan snelheid.
Dus svp betere alternatieven en zonder clubbril.
Mijn mening:
Vandaag zakten Janmaat, Vlaar, Blind (als middenvelder), Willems, Lens, de Jong (2 x) door het ijs.
Vd Vaart (goed), Stroot (behoorlijk), Cillissen (behoorlijk), Robben (redelijk), Depay (goed invallend)
Wat ben ik blij zeg dat ik geen clubbril heb.....

goede 1e helft met een wereldgoal van het duo vd Vaart - Robben. de rest van de wedstrijd snel vergeten en je revancheren tegen Colombia aanstaande dinsdag!

Hopelijk is de verdediging over 7 á 8 maanden wat meer ervaren en beter op elkaar ingespeeld. Het middenveld en de aanval maak ik me vrij weinig zorgen over, maar die verdediging is toch gruwelijk slecht vergeleken met de doelstelling die de Knvb heeft neergelegd. Ik zou zeggen, geef Virgil van Dijk een kans, Veltman een kans geven, en hopelijk toewerken naar een vaste basis elf. En tegen Colombia denk ik niet dat we er teveel waarde aan moeten hechten, aangezien dat team op papier er stukken sterker uit ziet dan Nederland.

Maar het WK is pas over 8 maanden, en wie weet heeft VDW wel een champions league finale achter de rug, heeft BMI een transfer naar Milan achter zijn kiezen, en is Emanuelson de beste LB van Milan..

@belg.

ik woon nu als nederlander al 13 jaar in belgie. Ik blijf op en top nederlands bloed hebben wat betreft het voetbal... Ik heb diep respect voor de huidige belgiche selectie... Maar alstublieft zeg wat maak jij je eigen belachelijk hier... Ik schaam me dood... de laaste wedstrijd heeft belgie op karakter gewonnen en dat vond ik top, ook zaten wij net met een trainerswissel maar goed jullie ontvangden het alsof het een topmatch was... Leuk voor de belgen en respect het geeft hun alleen maar ene boost in hun zelfvertrouwen maar om nederland nu zo af te kraken... Ik heb het hier wel gezien hoor wie ze in de finale gesteund hebben in afrika... Helaas zitten er dan zulke trieste mensen als jij tussen die ervan genieten om confrontaties uit te lokken... Steun gewoon mekaar veel beter toch? Dubbel feestje zeg ik in brazilie volgend jaar.

Er is nog zoveel om te verbeteren bij dit Oranje. We hebben een zwakke verdediging en dat gaat ons opbreken in topwedstrijden. Ons aanval en middenveld vind ik goed. Ben een voorstander van een middenveld met Vdv, Strootman en Nigel de Jong. Dankzij de Jong kan Strootman meer doen in aanvallend opzicht.

Onze multi miljonairs boeit het geeneens, ze zijn financieel toch al binnen. Virgil van Dijk krijgt geen kans bij deze bondscoach. Onze defensie is gewoon een en al drama, na een ronde weer naar huis.

Als Ajacied laat ik een ding zeggen. Alle verdedigers zijn (nog) geen toppers. Of ze het worden is nog de vraag, maar die belachelijke discussie waarin elke fan z'n eigen spelers niet wil bekritiseren. Gewoon kinderachtig.

Ik denk dat we pas over minder dan drie jaar op het volgende ek iets meer kunnen te weten komen over de achterste linie. Verschillende spelers zullen dan in het buitenland spelen en hun niveau verbeteren. Voor volgende zomer zie ik het er somber in. De kwartfinale is het hoogst haalbare voor dit team. Sorry voor de Feyenoord fans, maar hun verdedigers spelen niet eens Europees. De laatste twee jaar hebben ze niks geklaard. Ook de verdedigers van psv moeten nog beter worden en dat geldt zeer zeker ook voor mijn club.

We zullen wat realistischer moeten worden en vooral ophouden met het afkraken van spelers van andere clubs. Sowieso zijn die oefenpotjes...van Gaal heeft lekker kunnen zien wat er gebeurt toen bijvoorbeeld Nigel de Jong eruit ging. Ook Blind als cvm is geen succes.

Nu kijken wat dit team tegen Colombia gaat doen...

BMI , schaars en N de jong geblesseerd , benieuwd als de laatste 2 niet fit zijn of die vervangers oproept en zo ja wie dan

In de huidige selectie zou ik toch met de Guzman / Strootman spelen

verdediging eens aanvullen met vd wiel, douglas, rekik, van dijk en pieters.

Van Gaal snapt het niet volgens mij. Ideale verdediging keeper : stekelenburg-vd wiel- bruma- van dijk- Willems

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2217 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

1492 fans
Middenvelder, 37 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 4 maart
RB Leipzig verhuurt Yvon Mvogo in principe tot medio 2022 aan PSV, maar heeft een optie om de verhuurperiode komende zomer al stop te zetten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren