Koriander
Algemeen
Vrienden
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Donderdag, 24 november 2011
  • Koriander
  • 131 punten
  • Lid
  • Geen ban
  • 825
  • 39 jaar (22-8-1981)
Persoonlijke berichten
17 mei 2012 om 07:32
#1

De 'competitie wedstrijden' (maar die zijn niet heel belangrijk) zijn vaak niet live te zien, maar daar zijn wel samenvattingen van te zien op youtube (gebruiker: Eskweston die ze post).

De Fa Youth Cup wedstrijden worden op Chelsea TV uitgezonden. Maar momenteel is het seizoen al afgelopen.

3 april 2013 om 18:03
#2

Ik heb net nog even je kleine betoog bij het Aké - Rekik topic gelezen en had zelf nog een paar opmerkingen als, voor Nederlandse begrippen, Chelsea jeugdkenner en ook deels Engels jeugdkenner.

Allereerst zeg je zelf dat talentontwikkeling niet zo simpel is dat wanneer je een talent bij toppers zet dat hij dan zich zo goed ontwikkeld. Dat klopt natuurlijk, maar het is ook niet zo simpel dat de Engelse jeugdopleiding niet goed is omdat het Engelse nationale team het nooit echt goed heeft gedaan.

Verder bevindt Rekik zich inderdaad in een team met voornamelijk middelmatige voetballers die het liefst de voetballende oplossing vermijden. Dat is voor Rekik absoluut niet ideaal, zeker niet omdat hij gewoon weinig speelt.

De jeugdopleidingen in Engeland zijn, ondanks de tegenwerkende regels, eigenlijk vrij goed. Dit valt te zien in de resultaten die worden geboekt door de Engelse teams. In de Nextgen series kwamen er maar liefst 3 Engelse clubs tot de halve finales, Twee jaar geleden won Engeland U-17 het Ek-17 en bijvoorbeeld Chelsea heeft dit seizoen Barcelona in drie verschillende leeftijdsklasses al verslagen. Dit zijn allemaal tekens dat de Engelse jeugdopleidingen goed zijn. Zoals Taco van der Velde ook al aangeeft in zijn column van deze week in de VI: spelers als Aké, Rekik en Ebecilio zijn zeker niet slechter geworden in Engeland, ze zijn er eigenlijk op vooruitgegaan. Ze steken nu bij hun leeftijdsklasses in de nationale jeugdelftallen er nog meer boven uit dan voordat ze naar Engeland gaan. Dat komt omdat ze daar meer weerstand kennen en met de toppers meetrainen. Jij zegt dat dit niet meteen betekent dat ze daarvan beter worden, omdat, o.a, het competitieve aspect ontbreekt. Dat klopt, maar dat competitieve aspect krijgen ze in in de jeugdwedstrijden net zoveel mee als in Nederland.

Het probleem in Engeland ligt echter bij de situatie waarin Rekik zich nu bevindt: het gat tussen het tweede en het eerste team overbruggen. Dat is een situatie waar heel veel jeugdspelers in Engeland het lastig mee hebben. In het begin zorgt het meetrainen met de toppers voor vooruitgang, maar op een gegeven moment moeten ze wedstrijden gaan spelen en daar gaat het fout in Engeland. Aangezien de coaches het niet aandurven om deze jeugdspelers kansen in het eerste team te geven, blijven heel veel spelers in het 2e team steken of worden ze verhuurd. Verhuurperiodes kunnen goed of slecht aflopen, in het geval van Bruma was dat vaak slecht, maar voor Kalas en Van Aanholt loopt het nu goed af. Wanneer dit goed afloopt, is het eigenlijk een prima methode zolang ze ooit maar een kans in het eerste team krijgen. Dit krijgen ze echter niet in Engeland en daardoor staat hun ontwikkeling in een cruciale fase stil. Dit is, samen met de tegenwerkende regels en het gebrek aan technische opleiding vroeger (nu is dat al beter), reden dat het Engelse nationale team het zo slecht doet.

Het opleidingsniveau in Engeland is niet zo slecht, maar er worden te weinig kansen gegeven aan de jeugdspelers. Dat is de voornaamste reden waarom iemand in Nederland zou moeten blijven. Het kan goed lopen met de verhuurperiodes maar die kans is kleiner. Echter gaat daar de laatste tijd, zeker gezien de Nextgen resultaten, steeds meer aandacht naar uit en hopelijk verandert het in de toekomst

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
Morten Thorsby kan mogelijk een mooie stap omhoog zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren