Veendam verdwijnt na 59 jaar definitief uit het profvoetbal

Dinsdag, 2 april 2013 om
/

Alle ludieke reddingsacties ten spijt: SC Veendam er niet in geslaagd om de benodigde financiën bij elkaar te krijgen om de club alsnog te behouden voor het profvoetbal. De vereniging uit Groningen kondigde dinsdagmiddag aan dat het faillissement definitief is. “Kolonisten, met tranen in onze ogen: het is niet gelukt. Na 59 jaar geen betaald voetbal meer in Veendam. De Langeleegte huilt”, meldt de club op Twitter.

In een ultieme poging de club toch nog te redden, organiseerden sympathisanten in heel het land vorige week diverse reddingsacties om het benodigde bedrag (ruim zes ton) alsnog bij elkaar te krijgen. Dat gebeurde nadat Veendam vorige week officieel het faillissement aanvroeg. Alhoewel de actie via de traditionele media en de sociale media op veel bijval kon rekenen, werd het doel dus niet bereikt.

Henk de Haan, de drijvende kracht achter de reddingsacties, reageerde vlak na de bekendmaking van het nieuws tegenover RTV Noord. Hij liet weten dat er de afgelopen week 190.000 euro is opgehaald. “Ik vind het een geweldig bedrag en fantastisch dat mensen zo massaal hieraan hebben meegedragen. Tegelijk moeten we constateren dat het niet genoeg is. Dat is ontzettend jammer.” Mensen die geld naar de club hebben overgemaakt, krijgen dat bedrag teruggestort.

Naast dat de spelers met ingang van woensdag werkloos zijn en fans hun wekelijkse uitje ontzegd wordt, heeft het verdwijnen van Veendam ook grote gevolgen voor andere clubs. De resultaten van de club uit het hoge noorden worden namelijk geschrapt, waardoor de stand in de Jupiler League verandert. Helmond Sport neemt met 51 punten de koppositie over van FC Volendam, dat nu op 48 staat. MVV heeft plots zes punten minder. De Limburgers wonnen twee keer van Veendam en staan nu op 45 punten. Sparta valt terug naar 46 punten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

299 reacties (laatste reactie door pablo montana)
2 april 2013 om 19:41

Emmen staat er op zich redelijk goed voor, alleen is het door het nieuws met Bikkel een verkeerd beeld afgegeven.

Kijk Emmen is niet te meten met clubs als Volendam, Sparta en Go Ahead enz.
Maar door geen gekke salarissen aan te bieden kunnen ze blijven bestaan.

Tja wat betreft WKE haha...
Dat gaat er heel anders aan toe....
Teken een contract en je auto staat voor je klaar...
Check voor de zekerheid ff je kofferbak voor het tekengeld

Toch jammer dat de inzamelingsacties niet geholpen hebben!

Zoals ik al eerder zei, de kleine voetbal clubs in het noorden van Nederland zijn uitstervend.

2 april 2013 om 16:23

onzin, Cambuur is financieel gezond, Groningen en Heerenveen lopen geen enkele bedreiging.
Veendam heeft gewoon een kleine achterban, het zelfde wat je zag bij Haarlem, Agovv.

Er liggen in Nederland veel clubs dicht bij elkaar waar door het voor supporters en sponsors aantrekkelijker is om een Eredivisie ploeg te supporten dan een eerste divisie club (uitzonderingen na gelaten)

2 april 2013 om 16:38

Emmen staat er financieel niet heel erg rooskleurig voor, terwijl Agovv ook al is omgevallen en dat noem ik ook wel vrij noordelijk.

2 april 2013 om 16:51

Precies, dus GAE en FC Zwolle ook. En als agovv noordelijk ligt zijn Ajax, Vitesse , NEC en Twente ook best wel noordelijk.... Eigenlijk alles wat boven Oss ligt is noordelijk....

Kom op zeg.

On:wel zonde dit hoor... Supporters en sponsoren zetten zich al jaren in om de club er keer op keer weer boven op te helpen maar het bestuur kan maar niet een beleid uitzetten wat gezond genoemd kan worden. Ik vraag me wel af of 1 van de bestuursleden ook minder zal verdienen dan de speler met het grootste salaris, dat is namelijk dan wel kwalijk en scheef t.o.v. de supporters

2 april 2013 om 17:29

Veendam zaten 3000 man dat is middenmoot. Als er een club moest opvallen doe dan Almere Telstar Oss of Emmen daar zitten niet eens 2000 man.

2 april 2013 om 18:18

Inderdaad Frank. Maargoed Veendam is nu de 4de club die dankzij de fijne regeltjes van de knvb failliet is. Kwestie van tijd tot er meer volgen echt te zot voor woorden dit.

het ga je goed Veendam.

Jammer dat de gemeente ze niet gingen helpen. Deze club hoort nog te bestaan.

2 april 2013 om 16:14

Ik snap de gemeente wel hoor, die heeft ze al eens eerder gered.

Hoe sneu het ook is, het is niet de eerste keer dat ze tegen een faillisement aan zitten. Voor de supporters hoopte ik dat ze het zouden redden, maar bestuurlijk zat er iets echt niet goed!

Veel sterkte voor de supporters en de spelers!

2 april 2013 om 17:53

Waarom hoort Veendam nog te bestaan dan? Waarom moet de gemeente betalen voor de fouten van Veendam? Wat een sentimenteel gelul hier allemaal. Veendam had misschien 10.000 supporters waarvan waarschijnlijk minstens de helft nauwelijks ooit een wedstrijd bezocht, big deal. Mensen doen net alsof er iemand overleden is.

2 april 2013 om 18:41

ja, de club is failliet ...?

Die 10,000 supporters waren wel supporters slimpie. De gemeente kon best de club helpen hoor, zodat ze tijd hadden om geldschieters te vinden.

RiP Veel Sterkte Voor Supporters !

zonde vor een volksclub

Jammer, had echt gehoopt dat ze het nog zouden redden. Het gaat nu wel in rap tempo allemaal met die Jupiler League-teams. Laat iemand aub hier wat aan doen ! De Knvb moet gewoon de regels veranderen, de profclubs moeten semi-profclubs worden.

Dit snap ik dus niet, het is nog geen 4 uur en dan zou de uitspraak zijn. En andere clubben waren ook nog bezig met inhalen.

2 april 2013 om 15:50

Tot 16:00 uur konden ze in hoger beroep gaan, als ze dat niet zouden doen: definitief failliet.
Ze hebben dus besloten niet in beroep te gaan tegen faillissement, alle acties ten spijt.

Mede dankzij de Knvb. Bedankt !

2 april 2013 om 16:08

Wat voor invloed heeft de Knvb hier nu weer op, ik vindt het spijtig dat Veendam niet meer bestaat. Maar wel reeel om te zeggen het is een profesioneele club, moest profesioneel geleid worden. Maar heeft helaas het niet gered, dit geldt ook voor Haarlem, Vlissingen, RBC Roosendaal, Telstar, en daar zullen er nog meer gaan. Bijna alle clubs hebben boven hun stand geleeft, nu de sponsers het geld niet meer hebben en de clubs de begroting niet meer rond krijgen is het de schuld van de Knvb, dacht het niet. Als de Knvb iets zo moeten doen is het in het amateur voetbal, daar gaan nog veel meer clubs omvallen, omdat de gemeentes de huren duurder maakt, en dan ook nog het onderhoudt door de clubs zelf gaat laten doen, dit in het kader van bezuinigingen.

2 april 2013 om 16:23

@gruppo

Als je je er iets meer in hebt verdiept snap je dat dit wel degelijk mede dankzij (of misschien zelfs volledig..) te wijten is aan de Knvb. Zij hebben enkele jaren geleden bedacht dat clubs uit de Jupiler League minimaal 16 fullprofs onder contract moeten hebben. Hierdoor lopen de loonkosten van de clubs op en hebben ze elk jaar steeds meer moeite om hun begroting rond te kijken. Op een gegeven moment krijgen ze tekorten door deze loonkosten en raken ze failliet. Zie ook Rbc, Agovv en HFC Haarlem in de afgelopen twee jaar.

Toch apart dat clubs in Nederland ophouden te bestaan bij een schuld van 350.000, en in spanje........

Financial Fair Play!!!!!

2 april 2013 om 16:40

Waarom noem jij Telstar in het rijtje met clubs? Die bestaan nog hoor en zitten nota bene in categorie 3 van de knvb tussen de gezonde clubs.

2 april 2013 om 16:45

Je mag best een schuld hebben van 350.000 een langlopende schuld wel te verstaan en niet 350.000 euro aan schuldeisers die op de stoep staan. Als je netjes elke maand je rente aflost is er niets aan de hand! Dat doen bijvoorbeeld Barcelona en Real Madrid wel (waar vaak naar gewezen wordt).

Dat de bond daar niet zo kort erop zit als hier, dat is niet altijd slecht voor ons. Da betekent dat je als club minder kans hebt dat er schuldeisers op de stoep komen staan. Dat de Knvb eerder de regel van 16 fullprofs had moeten laten varen ben ik het wel mee eens.

Schuld is namelijk nog steeds iets anders dan een uitstaande lening. Blijkbaar zijn of de schuldeisers in Spanje coulanter of kunnen de clubs het daar wel rondbreien op één of andere manier. Maar 1 ding wil ik kwijt een voetbalbond als de Knvb spreekt geen faillissemten uit, dat doet een rechter na dat een bedrijf dit !zelf! aanvraagt!

2 april 2013 om 16:46

Gruppo,

Ten eerste heeft de Knvb ervoor gezorgd dat er 16 fullprofs bij elke JL club moeten spelen. Dit is (vooral in dit economisch klimaat) simpelweg niet mogelijk voor sommige clubs.

Ten tweede: Vlissingen? Hoe kom je bij deze club?

Ten derde: Telstar is (als 1 van de weinige JL clubs) financieel 100% gezond. Deze club zal dus zeker niet verdwijnen.

2 april 2013 om 21:18

RBC is niet failliet gegaan door de fullprofs maar doordat het bestuur een te grote broek aangetrokken had in de eredivisie. Ze wilden er in blijven en daar hebben ze schulden voor gemaakt.

Daarnaast is het onzin om de Knvb de schuld te geven want de meeste spelers in de eerste divisie verdienen hooguit modaal en als je dat als club al niet eens op kunt brengen heb je in het profvoetbal niets te zoeken.

ik vind het echt jammer dat dit moet gebeuren, dat weer zo'n historische club uit het betaalde voetbal verdwijnt. als je al die fans zagen die er alles aan hebben gedaan om Veendam te redden is echt geweldig om te zien. het maakt het daarom ook extra zuur dat het dan niet is gelukt om te overleven.

Hopelijk ontwaakt de Knvb eindelijk uit hun slaap en gaan ze de Juplier League flink onder de schop leggen, want het is een kwestie van tijd tot de volgende club aan de beurt is

Het is hard maar deze club voegt toch niets toe.

Dan hoor ik De Lange Leegte en de nostalgie die er vanaf druipt maar daar koop je niets voor. Voetbalsupporters willen grote stadions met faciliteiten. Natuurlijk kan ik ook gaan roepen van ohh dat het zo jammer is dat zo'n prachtige club verdwijnt. Maar helaas moet ik eerlijk zijn en zeggen dat Veendam niets toevoegt.

Beter dat dit soort clubs ten onder gaan zodat er ruimte komt voor een kleiner competitie met gezondere clubs waar wel markt voor is. De jupiler league moet terug naar 16 clubs ofzo. Bij dit soort clubs is het dweilen met de kraan open.

2 april 2013 om 15:50

Ja want als er 16 clubs zijn is het opeens wel mogelijk om allemaal de broek op te houden met minimale inkomsten en verplichte maximale uitgaven.

2 april 2013 om 15:54

'voetbalsupporters willen grote stadions met faciliteiten.'

Wat is dit nou weer voor onzin, voetbalsupporters willen dat hun club het zo goed mogelijk doet, niet dat ze in een dik stadion spelen. In het Kras Stadion van FC Volendam heb je ook geen verwarmde stoeltjes, een dak boven je hoofd of een capaciteit van 50 000 man, en toch kom ik er graag. Waarom? Omdat ik voor de club kom en het voetbal kom, niet voor een stadion. Voetbalsupporters houden van hun club, maakt niet uit of ze zeventiende of eerste staan.

En over dweilen gesproken, jij bent er één.

2 april 2013 om 16:03

Dan moet ik je helaas wakker schudden want de gemiddelde voetbalfan komt niet voor de club vooruit te schreeuwen. Die komen voor een leuk avondje voetbal kijken.

Misschien begrijp je het als ik een voorbeeld geef:

Een man neemt zijn familie, kinderen, grootmoeder etc niet mee naar een wedstrijd waar het stadion bijna uit elkaar valt. Nee ze willen een leuke avond voor het gezin en niet in de kou staan bibberen. Entertainment is het toverwoord.

Een kleinere competitie zorgt ervoor dat het geld wat normaal in 20 delen werd gesneden naar 16 delen gaat. Een beetje logisch redeneren kom je al heel ver mee.

2 april 2013 om 16:09

In dat geval zal ik het kort houden, jij en ik verschillen ontzettend van mening als het om de betekenis van het woord voetbalfan gaat.

2 april 2013 om 16:13

Ik ben een voetbalfan in goede en in slechte tijden maar zo is het overgrote deel absoluut niet. Of zou jij ook in de Alkmaarderhout met die flappertjes zitten klappen ?

Daarnaast lees ik dat Veendam in 98 heeft gerenoveerd. Maar het is 15 jaar later. Er zat ook geen shot in.

2 april 2013 om 16:15

Dus jij denkt dat 11 ongezonde Jupiler League clubs geholpen kunnen worden door een beetje meer media-inkomsten die vrijkomen door het wegvallen van 4 clubs. Volgens mij zijn de financiële gaten groter dan jouw logisch redeneren kan dichten.

2 april 2013 om 16:33

Alle kleine beetjes helpen. Als er problemen zijn dan is het eerste wat je doet de competitie verkleinen. Als de problemen in de toekomst gaan verergeren dan moeten ze kijken of er structureel iets verandert kan worden.

Maar er zijn genoeg jupiler clubs die hun huishouding wel op orde hebben. Dit voorbeeld moeten de anderen gewoon volgen.

Je moet juist trots zijn dat alles financieel op orde moet zijn. Of wil je zoals in Italie alle clubs in het rood en een land in de crisis.

2 april 2013 om 17:56

Jij hebt er duidelijk weinig kaas van gegeten. De gemiddelde voetbal 'fan' komt helemaal niet naar het stadion, die zit lekker knus op de bank Eredivisie Live te kijken. De gemiddelde voetbal supporter daarentegen zit in het stadion in voor en tegenspoed, ongeacht welk ''stadion''. En schreeuwt zijn club wel degelijk naar voren. Je voorbeeld raakt werkelijk kant noch wal...

2 april 2013 om 16:28

Ik zit liever in een klein, kuns stadionnetje, dicht op het veld dan in zo'n grote lelijke ovaal, waar je niks van het spel ziet.

En als Veendam niks meer toevoegt.. wat voegt de rest van de Jupiler League toe? Kan je gelijk alles afschaffen.

2 april 2013 om 16:35

Op grotere schaal laten Twente en Groningen zien hoe moet met hun geweldige stadia.
Clubs zijn medeverantwoordelijk in hoezeer het voetbal leeft in hun stad.

Je kunt moeilijk jaar in en uit een plek in de middenmoot behalen en verwachten dat supporters elk jaar naar hetzelfde liedje komen kijken.

2 april 2013 om 17:21

Ja, onze geweldige businesstribune waar alle beklede stoeltjes ongebruikt staan. Die altijd halfleeg is.

En zelfs zou FC Groningen elk jaar in de middenmoot eindigen. Ik blijf mijn club steunen, ik blijf naar het stadion gaan. Ik heb daar best wat geld voor over, want ik geniet er van.

2 april 2013 om 16:54

Voetbal supporters willen helemaal geen goede facaliteiten. Glory Hunters willen dat. Voetbal supporters staan in goede en in slechte tijden, bij weer of geen weer bij min -4 of +4 bij hun club. Hieruit blijkt wel dat jij geen voetbal supporter bent maar het leuk vindt om n potje op tv te kijken en nu voor Ajax bent maar mocht Vitesse kampioen worden snel voor Vitesse wordt en dan ook nog voor de tv zingt Vitesse till I die. Voetbal supporters willen de Kuip houden en niet naar een nieuw stadion.

2 april 2013 om 17:19

Maar voetbalsupporters willen ook het beste voor hun club. Als Feyenoord met een nieuwe Kuip een beter toekomstperspectief heeft, zullen de meeste supporters voor een nieuwe Kuip gaan.

Natuurlijk is het dan doodzonde dat de Kuip verloren gaat, maar een club moet natuurlijk wel met de toekomst meegaan.

Erg zonde maar was wel te verwachten, sterkte voor de supporters.
Ben overigens wel benieuwd wat er met het geld gaat gebeuren wat ze ingezameld hebben, gaat dit alsnog naar de club of word er iets anders mee gedaan?

Zolang de Knvb doet alsof er niets hoeft te veranderen hoop ik dat andere clubs Veendam in rap tempo opvolgen.

Helaas, echt jammer dit.

Jammer, hoewel ik denk dat als de inzamelingsactie wél geslaagd was, dat Veendam het nog niet gered had. Het beleid was gewoon slecht bij Veendam en op de langere termijn -zoals gebleken is- levert dat problemen op.

2 april 2013 om 15:54

Beleid is niet zozeer slecht.
Dat de Knvb clubs bepaalde uitgaven verplicht...dan kan een clubs als Veendam zijn broek niet meer ophouden.
En let maar op, hier gaan meer clubs last van krijgen..die rekken het nu steeds..maar meer clubs zullen vallen.
Helaas zit er niet bij elke club een rijke Rus of oliesjeik die de schulden etc. even wegwerkt.

2 april 2013 om 16:00

Eens. Vitesse was ook ten dode opgeschreven. Wij hadden het geluk dat Jordania in het zinkende schip genaamd Vitesse wilde stappen, anders hadden wij ook een inzamelingsactie kunnen houden. Toch blijft het jammer dat het zo moet, kijk naar Bayern Munchen, miljoenen en miljoenen op de eigen rekening. Het beleid is daar gewoon uitstekend. Van veel clubs in Nederland kun je dat niet zeggen.

2 april 2013 om 16:28

Ja maar een land als Nederland is niet eens in staat om 1 club van het kaliber Bayern Munchen te herbergen. Daarvoor is de competitie te klein.

Duitsland heeft veel meer inwoners, een grotere competitie waarin veel meer geld omgaat, gemiddeld veel grotere stadions, hogere tv/sponsorinkomsten.

In een land als Nederland zijn 38 profclubs (en nu dus nog 34 clubs) gewoon teveel. Zeker op de manier hoe de Knvb het nu wenst. Bij Semi-proffesionalisme en minder strenge eisen kan het uiteraard wel. Zie bijvoorbeeld België waar ze niet deze regels hebben.

Het is jammer dat Veendam nu sneuvelt, deels door hun eigen schuld. Deels ook voor een te klein draagvlak/achterland. Ik ben bang dat het ook niet de laatste club zal zijn.

Wellicht is doorstarten als amateurclub een optie en dan kijken of de Eerste Divisie weer te bereiken is via promotie, wanneer de Knvb semiprofvoetbal weer toestaat. Naar verluid gaat de Knvb de Eerste Divisie op de schop gooien.

Wat gaat er nou gebeuren met het geld die de afgelopen week is ingezameld ??? Zo'n 3 ton als ik het goed heb

2 april 2013 om 15:53

Ik geloof dat alle mensen die iets gedoneerd hebben dat weer terug krijgen.

2 april 2013 om 16:40

Dat klopt inderdaad. Als je geld hebt gegeven aan de inzameling krijg je dat terug gestort.

2 april 2013 om 16:57

Inderdaad, zoals dat ook valt te lezen in de tekst.

2 april 2013 om 18:40

@chukkels

Juist

2 april 2013 om 18:51

Toen wij dit postte was dat nog niet te lezen Chukkels, vandaar.

er is nog niks officieel
moet nog in de media worden gebracht

2 april 2013 om 15:55

Ik denk dat de officiele twitter van Veendam wel aardig betrouwbaar is maar laten we hopen dat het niet zo is.

2 april 2013 om 16:00

Juist..... als de club via een social media meldt dat ze failliet zijn is het niet officieel.....

2 april 2013 om 16:06

De curator had nog niets gemeld of het stond al op twitter

2 april 2013 om 16:06

Er is een persbericht uitgezonden via de e-mail naar diverse media. Dus meer dan alleen twitter.

Veel sterkte aan de trouwe fans van Veendam. Ik kan me niet voorstellen dat mijn club straks niet meer zou bestaan. De gedachte alleen al:s

ja jammer voor veendam vooral voor de voetballers die wss nooit meer voetballen in het betaald voetbal, wel rare situatie want Helmond word kampioen en dat verdienen ze

Het Broez'n heeft niet geholpen..

echt jammer voor deze club en het nederlandse voetbal Respect!

Jammer, heeft de benefiet concert etc. geen zin gehad Dat had tevens ook alleen uitstel van executie betekend. Henk de Haan zal er wel vandoor zijn gegaan met al het geld dat op die rekening is gestort.

Hoe kan je ook als Jupiler League club met een begroting van minder dan 3 miljoen euro verplicht 16 contract spelers in dienst moeten nemen. Dit had je kunnen maar vooral moeten zien aankomen. Het is tijd dat ze wakker worden in de ivore toren van Zeist.

Knvb wil regels aanpassen hoor je nu. En laten nu een club 5 speelrondes voor het einde failliet gaan. Zonde dat ze het niet gehaald hebben anders hadden ze volgend jaar met nieuwe regels er weer bovenop kunnen komen.

Knvb is goed bezig en maar vast blijven houden aan die idote regel dat ze 16 volwaardige profs in dienst moeten hebben. Dit kan niet en is niet vol te houden hou er mee op. Spelers zijn duurder geworden en goedkope spelers maakt je gelijk tot degredatie kandidaad waardoor je als nog falliet gaat. Het is toch geen wonder dat clubs liever in de topklasse blijven. Schrap die regel spelers krijgen genoeg betaald en anders gaan ze maar werken.

Het blijft wel competitievervalsing dat verschillende clubs nu punten in mindering gaan krijgen. De knvb zou garant moeten staan voor het feit dat Veendam dit voetbalseizoen gewoon uit zou moeten kunnen spelen.

2 april 2013 om 16:09

Waarom is het competitievervalsing? De clubs die nog een wedstrijd tegen Veendam te goed hebben dit seizoen spelen gewoon minder wedstrijden en verliezen daarmee de kans op nog eens drie extra punten.

Je kunt ook niet van de Knvb verwachten dat ze eventjes voor een paar ton garant kunnen staan voor één van de clubs. Dat zou nog een veel grotere competitievervalsing zijn...

2 april 2013 om 16:52

Hoezo competitievervalsing? Omdat MVV 6 punten had gehaald tegen Veendam hebben ze plots in andere wedstrijden minder hun best gedaan? Nee het is heel vervelend, maar het is zeker geen vervalsing.

2 april 2013 om 17:46

Natuurlijk wel, je hebt als club je best gedaan voor die 6 punten, dat heeft niets met andere wedstrijden te maken. Je staat er nu op een bepaalde manier voor als club zijnde en met dat perspectief ga je het vervolg van de competitie in. En dan gaat er een club failliet en plots moet je 6 punten inleveren? Dat kan toch niet...?
Daar andere clubs punten verloren hebben tegen de betreffende club(s) komen zij er ineens weer beter voor te staan, dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. En ik vind inderdaad dat de knvb hier garant voor moet staan. Hoe ze dat doen is niet mijn zorg, als ze het maar doen.

Triest maar ook maar beter zo. Je hebt nu duizenden mensen die geld ergen instoppen terwijl ze weten dat ze het niet terugkrijgen. Over een half jaar was anders exact hetzelfde gebeurd en was het dan weer op een wonderbaarlijke manier gelukt het halfjaar daarop weer. En dat kon toch niet zo doorgaan. Je kon ze eigenlijk beter uit hun lijden verlossen. Je kunt het eigenlijk vergelijken met een bejaard persoon dat overal pijn heeft in het lichaam en niets meer zelf kan doen en alleen maar kan liggen in en ziekenhuisbed.

Dit is een grote teleurstelling in de Nederlandse voetballerij! De lange leegte is een begrip in het voetbal wat vanaf nu afgelopen is. Jammer dat het niet gelukt is met o.a. de actie van Henk de Haan die er echt alles aan gedaan heeft.

Zonde zeg!
Had niet voor niets geld gedoneert, helaas zonder goed nieuws.
Mijn medeleven gaat uit naar de supporters van Veendam.
Lijkt me ongelooflijk klote om je club failliet te zien gaan....

En waar gaat dat geld dan heen wat nu wel is opgebracht?? Kan een of ander figuur daar weer een 3e auto van kopen nu???

2 april 2013 om 15:56

Dat vraag ik me ook altijd af... Wellicht dat een deel van de schuldeisers alsnog betaald gaat worden hiervan... Iig de lokale bedrijven die geld krijgen van Veendam...

2 april 2013 om 15:59

De mensen die geld hebben gestort krijgen het geld gewoon weer terug, Het geld is namelijk gestort richting Rabobank en aangezien er niet genoeg geld is geleverd word dat geld ook niet aan veendam gestort maar netjes terug naar de mensen.

2 april 2013 om 15:59

Naar de schulden die ze toch nog moesten afbetalen die 6 ton dus.

2 april 2013 om 16:43

Dit krijgen de gene die dit gestord hebben terug gestord van de rabobank. Dit geld was ook nog niet in handen van Veendam maar in handen van de bank. Hierdoor is teruggave redelijk makkelijk te realiseren.

2 april 2013 om 17:35

de mensen die geld hebben gedoneerd krijgen het geld gewoon teruggestort op de rekening

Doodzonde... Naast de grote maatschappelijke en economische functies van een club, gaat er ook weer een stukje historie verloren...

Komt allemaal door de knvb. Het is voor een eerste divisie club bijna niet te doen om minimaal 16 contractspelers te hebben.

RIP Veendam

Helmond op 1, volendam 2, volendam heeft minste verliespunten en staat bij winst vrijdag in Emmen 'gewoon' weer aan kop

2 april 2013 om 16:45

Maar wat als een week later Helmond Sport gewoon in Volendam wint, de week daarna Sparta verslaat en de week daaop uit bij Top Oss wint. Dan is Helmond gewoon kampioen.

Maar Volendam zie ik wel als enige concurrent voor de titel.

Blijft zonde en krom dat clubs in Nederland met duizenden euro's schuld failliet gaan, maar dat clubs in Spanje, Engeland en Italie honderden miljoenen schuld kunnen hebben en alsnog dikke transferbedragen op tafel leggen (ook Barcelona, Real enz..)

2 april 2013 om 16:08

Dat komt omdat die clubs ook een waarde vertegenwoordigen van meer dan een miljard euro. Als ze failliet gaan hebben ze dan dus nog honderden miljoenen euros over. Een club als Veendam heeft een waarde van een paar miljoen dus kan ook niet zoveel schuld hebben.

2 april 2013 om 16:49

Als jij een lening hebt van 1.000.000 euro en je hebt met de bank afgesproken dat je dit in 20 jaar tijd terug betaald dus ieder jaar 50.000 euro terug betaald. En jij krijgt ieder jaar door verschillende manieren inkomsten van 100.000 euro dan kun jij toch voor 50.000 euro investeren.

Probleem van Veendam is echter dat ze die 50.000 niet meer zouden kunnen betalen en dan ga je failliet.

Zie het als een hypotheek. Jij koop t voor 3 ton een huis en betaalt dat in 30 jaar terug en je betaald iedere maand netjes een afgesproken deel af dan is er niks aan de hand. Echter kan Veendam hun 'hypotheek' niet meer aflossen dan word je failliet verklaard.

2 april 2013 om 17:11

Ja dat klopt maar hun begroting ligt op 500 miljoen en ze lossen jaarliijks in en ze kunnen gewoon aan hun betalingen voldoen. Dan is er niets aan de hand. Veendam kon niet aan hun betalingen voldoen dat is een groot verschil.

Henk de Haan blijft wel voor eeuwig een held!

Pompompom kom op Broez'n!!!!!!!!

Heel erg jammer dit. Veendam heeft met De Lange Leegte toch echt een geweldig nostalgisch stadion waar je ouderwets in de hekken kunt hangen. Een club uit het Oosten van Groningen. Heel jammer dit.
Mijn SMS heeft jammer genoeg niets geholpen.

R.i.p. Veendam

2 april 2013 om 16:11

Een nostalgisch stadion hebben ze inderdaad, maar helaas geen geld en dan houdt het op.

2 april 2013 om 16:35

Ja, het is enorm zonde dat zo'n mooie club failliet gaat.
Na Rbc, Haarlem en Agovv is dit de volgende mooie club die het vaderlandse voetbal op een oneerlijke manier verlaat in mijn ogen.
Ben benieuwd hoe de Knvb gaat optreden in de toekomst tegen deze treurige momenten voor supporters van de desbetreffende clubs.

Jammer, gunde het die gozer van vi wel, Henk de Haan? Een gemis voor het vaderlandse voetbal een club met veel allure en uitstraling is niet meer. Het vaderlandse voetbal zal helaas nooit meer hetzelfde zijn.

Zonde.. Hopen dat de directie en spelers een nieuwe club zullen vinden. Rip veendam

Erg pijnlijk; dat word een Lange Leegte daar in Veendam en voor die man in VI. Zelfs Balotelli en Maradonna konden het tij niet keren.

Er moet echt wat veranderen daar bij de knvb qua regels anders hebben we straks nog maar, 5 clubs in de 1ste divisie.

Who's next?

jammer dat er weer een prof club failliet is ik ben zelf twente suporter maar toch is het jammer als het zo door gaat heb je straks geen 2e divisie meer

Tranen met tuiten, oneerlijk, schande, Knvb mafia, je leest niet anders. Het zit diep, het zit heel diep, de boosheid is groot, je leest het forum, zoveel onbegrip, zoveel reacties, allemaal hetzelfde. Dit is gewoon een mafia streek van de Knvb, gewoon bedoeld om de club kapot te maken! Ik leeft mee, ik leef erg mee, ik vind het jammer, verloren, zo voelen de meeste zich.

Je leest verder, een Hart van Nederland uitzending, een SMS actie, niets heeft mogen helpen, ze blijven erbij, de Knvb is gewoon mafia!

En dan zie je het, een MVV forum, een MVV topic, 600 reacties, geen enkele over het medeleven over Veendam, neen, alleen maar hun 6 punten, hun 6 punten wat verloren gaan, niemand boeit Veendam iets, niemand boeit die hele club iets, schijnheilig in het nieuws, en op het forum verkondigen dat het alleen om de 6 punten gaat, zou me niet verbazen als ze ook 20000 euro wisten te verzamelen om Veendam failliet te laten gaan zodat ze 6 punten extra kregen tegenover de concurrent.

Voor de veendam supporters, punten boeien mij niets, een club, een mooie club, een club met geschiedenis weg, jammer, zeer jammer. Sterkte voor iedereen die Veendam een warm hart toedraagt, veel sterkte!

2 april 2013 om 16:26

Heb jij niks anders te doen dan op MVV af te geven Calimero ???

2 april 2013 om 16:38

Als er schijnheilig in de media beweert word dat ze veendam willen redden, en je dan kijkt die personen die op tv geweest zijn waarin ze letterlijk op het forum zeggen niets met Veendam te hebben maar het voor de 6 punten van MVV doen, dan geef ik af op MVV ja. Ben dan een held en zeg we doen het voor de punten want wij willen kampioen worden, als het een andere club geweest was waar wij geen punten door hadden verloren hadden we niets gedaan, want dat is een feit.

2 april 2013 om 16:40

En Calimero? Laatste keer dat ik gekeken heb is Fortuna nog altijd een grotere club dan Mvv, vorig seizoen toen er kans was op de 9e plek en play offs zaten er toch 10000 man op de tribune, een aantal die MVV geen enkele wedstrijd gehaald heeft dat seizoen terwijl ze er toch stukken beter voorstaan elk seizoen.

2 april 2013 om 16:47

Kijk eens na de gemiddelde toeschouwers de laatste 10 jaar , en kom dan eens terug !!! Jullie staan al 10 jaar ieder seizoen minstens 10 punten onder ons.

2 april 2013 om 16:49

Omdat we al 10 seizoenen sportief niets in te brengen hebben, daarbij hebben wij niet een gemeente die ons even wat miljoenen geeft. Maak jullie daar maar meer druk om dan die 6 punten, als Brussel beslist dat het ongeoorloofde staatssteun is dan kunnen jullie een inzamelingsactie houden voor het voortbestaan van MVV ipv. 6 punten.

2 april 2013 om 16:56

Logisch dat MVV geen 10.000 bezoekers haalt als er maar 9200 in het stadion kunnen Sherlock.

2 april 2013 om 17:09

Joh waarom moet je nu weer MVV erbij betrekken zielig figuurtje?

Je vergeet er wel bij te zeggen dat ook MVV supporters een inzamelings actie hebben gehouden, er zijn ook zat fans die jullie toen wat gegeven hebben(tof).

De reden waarom gemeente jullie niet wilt helpen is terecht, jullie hebben al jarenlang wanbeleid, zit geen hond op de tribune, en sportief is het bijna elk seizoen een drama.

En in wat is Fortuna groter dan? Enige wat jullie hebben is een groter stadion.. en een bezettingsgraad van niks, mag je blij zijn met dat stadion haha!

Mijn medeleven aan de Veendam supporters! Tripje naar Veendam was altijd gezellig.

2 april 2013 om 17:40

Donderdag, 3 februari 2005 om 09:32

Fortuna Sittard krijgt steun van de gemeente, maar het is nog maar de vraag of de Limburgse club daarmee financieel gered is.

De raad stemde in met het voorstel om het bestemmingsplan rond het stadion te wijzigen. Fortuna heeft nu de mogelijkheid om winkels rond het stadion te laten bouwen, waarmee op lange termijn tien miljoen euro verdiend zou moeten worden.

2 april 2013 om 18:06

Een topic dat heet "gevolgen faillissement Veendam", dat gaat inderdaad vooral over de gevolgen voor onze club, gek he?

Dat topic heeft inderdaad 600 reacties waarvan 580 geplaatst gedurende de laatste weken, niet raar dat het daarin niet alleen gaat over een faillissement dat vandaag pas zekerheid is geworden.

Maar goed dit soort achterbakse reacties zijn we gewend van fortuna fans, het is zo jammer dat jullie het niet kunnen laten, want het omlaag praten van clubs om jullie heen en de "goed weer" propaganda op jullie eigen site heeft een mooie club als fortuna helemaal niet nodig.

2 april 2013 om 23:38

Die gozer uit Sittard is wel heel erg gefrustreerd als het om MVV gaat zeg. Natuurlijk zijn die gasten er ziek van, 6 punten weg omdat Veendam de boel niet op orde heeft en ze in Zeist niet nadenken. Ik zou er ook doodziek van zijn, het blijft immers sport. Jammer voor Veendam maar het leven gaat verder,

Het zou prachtig zijn als de Haan het geld gebruikt om een nieuwe club op te richten net als AFC Wibledon,fc United, Austria Salzburg, RBC en Haarlem. Met dat geld kan je veel doen al zal je een deel terug moeten storten aan de mensen die hebben gedoneerd.

2 april 2013 om 16:05

alle geld gaat terug naar de mensen die gedoneerd hebben, Tenminste de mensen die geld gestort hebben naar de rekening die henk de haan heeft geopend bij Rabobank delfzijl. Dat word netjes terug gestort

2 april 2013 om 16:11

Er is ook een aardig bedrag bij elkaar ge smst ik denk niet dat iedereen die euro's terug krijgt. Het zou wel eerlijk zijn.

En dat is nummer 4 ..
Hopen dat de Knvb nu een keer gaat ingrijpen.. sommige clubs lopen nu gewoon punten mis, ik bedoel er mee mee dat de ranglijst er anders had uitgezien wanneer Veendam was blijven bestaan, slechte dag gehad tegen Agovv of Veendam, was achteraf een oefen potje ..

2 april 2013 om 21:26

Je kunt de Knvb niet verwijten dat er bij een club meer geld uit gaat dan er binnenkomt.

Thamn!! Rip-veendam!

Jammer voor al die mensen, in het bijzonder Henk de Haan, die er voor geknokt hebben om de boel overeind te houden, maar een Houdini-act zat er dus niet in. Helaas, maar als het niet gaat dan gaat het niet meer.

Sterkte veendam fans, dit gun je niemand!

Nooit meer naar de Langeleegte

2 april 2013 om 16:31

Het zal daar helaas Lang Leeg zijn

ON: Heel triest dit. Respect voor de mensen die zo hen best hebben gedaan om de club te redden.

Verdomme. Doet wel pijn. Als Groninger, maar ook als voetballiefhebber.
Gelukkig ben ik dit jaar nog een keer naar Veendam geweest, had echt genoten van de sfeer.

Henkie de Haan, bedankt voor je inspanningen, maar het mocht niet zo zijn.

Ik hoop dat de spelers van Veendam allemaal een mooi clubje vinden. Sommige jongens zijn goed genoeg, Theo Timmermans, Cijntje, Rozema, Looshuis, Opuku, Apou, Hutten, ze verdienen allemaal een kans.

Jammer, zonde. Respect voor Henk de Haan.

Pom, Pom, Pom!

Jammer.. Ik was er vaak bij.. Nog in de tijd van De Leeuw, Anco Janssen Kolder.
Toen ze gewoon elke tegenstander thuis oprolden met 5-1..

Maarja jammer.. aan alles komt een einde..

Bedankt voor de mooie jaren Bv/sc Veendam!

2 april 2013 om 16:13

//toen ze gewoon elke tegenstander thuis oprolden met 5-1.. \\

Tja, dat waren nog eens tijden. Niet dat die tijden er ooit zijn geweest, maar dat doet er even niet toe.

2 april 2013 om 16:16

Jup die waren er.. toen wonnen ze ook gewoon van Zwolle thuis met 3-0 4-0.

2 april 2013 om 16:19

Ze hebben wel eens gewonnen van Zwolle, maar niet met zulke cijfers en gewoon was dat al helemaal niet. Zeker niet in de tijden van De Leeuw, Jansen en Kolder.

2 april 2013 om 16:53

Zijn er niet geweest. Zelfs in het beste seizoen toen ze vierde werden hadden ze een doelsaldo van 54-44. Dat betekent in 36 of 38 wedstrijden 54 keer scoren is 1.5 goal per wedstrijd en 1.2 tegen per wedstrijd. Veel 1-0 en 2-1'tjes zijn het vooral geweest. Viel allemaal wel wat mee hoor.

En inderdaad, tussen 2009 en 2012 zes keer tegen Zwolle gespeeld: drie keer gewonnen, drie keer verloren. Nooit is er een ploeg geweest in deze zes wedstrijden die vaker dan twee keer heeft gescoord

Jammer zeg

Ik had gehoopt dat Veendam het zou redden, mede door het enthousiasme van Henk de Haan, pom pom pom!

Nieuwe stand (volgens mijn gegevens):

1 helmond sport 27 51
2 volendam 25 48
3 sparta 25 46
4 mvv 25 45
5 cambuur 24 43
6 ga Eagles 27 43
7 graafschap 25 39
8 fortuna 26 38
9 oss 25 34
10 den Bosch 25 31
11 dordrecht 24 31
12 almere 26 28
13 emmen 24 26
14 telstar 26 25
15 excelsior 26 20
16 eindhoven 26 13

2 april 2013 om 16:18

Cambuur staat onder Gae, 'wij'hebben een beter doelsaldo. Al zou ik best zo willen eindigen. Play Off's spelen tegen Top is niet ongunstig.

2 april 2013 om 16:21

Cambuur heeft 3 wedstrijden minder dus in theorie boven ons...

2 april 2013 om 16:48

Bedankt voor de nieuwe stand, hoopte al dat ie hier tussen de reacties zou staan.
Wordt nog spannend bovenin met al die inhaalwedstrijden, kan er zo nog geen touw aan vastknopen.
Helmond staat dan wel bovenaan maar wel met 2 wedstrijden meer gespeeld. Als de rest zijn inhaalpotjes wint schuift alles nog meer bij elkaar.
Beloven nog een paar leuke wedstrijden te worden!

De Knvb is te laat met het omgooien van de regels. De regel dat een Jupiler-club een X aantal contractspelers moet hebben kan beter weg en er moet een goed degredatiesysteem komen. Zo moeilijk lijkt me dat toch niet.

2 april 2013 om 16:21

@ hertogje

//zo moeilijk lijkt me dat toch niet. \\

Dat lijkt inderdaad niet moeilijk, zeker als je niet weet hoe een en ander in mekaar steekt. De K N V B beslist daar nu eenmaal niet in haar eentje over. Daar gaat ook de spelersvakbond over de coörporatie eerste divisie.

2 april 2013 om 16:30

Ik begrijp niet zo goed waarom andere partijen dan de Knvb erop tegen zouden zijn/problemen hebben met zo een nieuw systeem. Wat zijn argumenten om het niet te doen?

In en in-triest. Een profclub verdwijnt wederom uit de jupilerleage. Het wordt tijd (denk ik) dat de clubs niet meer afhankelijk (of minder afhankelijk) moeten gaan worden van externe geldschieters, de sponsors dus. Er zijn ook in de ere-divisie clubs die aan een zijden draadje hangen. Enorme uitgaven aan de spelers door salarissen, teveel kaderfiguren binnen de clubs en alles moet betaald worden. Trouwe supporters zijn dus nu de klos en niet te vergeten de vele, vele vrijwilligers die elke week maar weer zijn komen opdraven voor hun club. Dat geldt niet alleen voor Veendam maar ook voor de clubs die al ter ziele gegaan zijn. Natuurlijk is het zo dat er misschien een stuk wanbeleid gevoerd is in de afgelopen jaren. Maar is het niet zo dat gelden voortgekomen uit bv TV rechten eens wat eerlijker verdeeld zouden gaan kunnen worden? Zodat ook clubs in de jupiler-leage, de bron van vele toekomstige ere-divisiespelers, daarvan kunnen profiteren op een normale manier? Moeten al die miljoenen via een onevenredige verdeelsleutel bij de top van de eredivisie terechtkomen?? Ik heb daar mijn mening over. Nog even en we hebben geen jupiler-leage meer over. Profclubs in de eredivisie worden ontzien, ondanks miljoenenschulden. Ondanks dat ik supporter ben van FC Groningen kom ik ook op voor onze provincieclub Veendam. Want des te meer clubs er verdwijnen, des te minder leuk de competitie gaat worden. En geloof me, er gaan meer clubs onderuit. Maar Knvb, meet Niet met twee maten, zorg ervoor dat de clubs hun begrotingen Voor de competitie begint op orde moeten hebben. Zo niet, dan geen competitie voor die club. Want nu krijg je dus een volledig uit de hand gelopen rangschikking met ineens clubs die er punten bij krijgen of net andersom. Dat lijkt nergens op en is lachwekkend. Maar let wel Knvb, niet alleen de jupiler aanpakken, ook de eredivisie!!! Dat voorkomt naar mening een hoop ergernis bij clubs, supporters en dwingt misschien iets respect af.

Erg jammer dat de actie van Henk de Haan niet is gelukt. Een hoop respect om met zijn ziel en zaligheid te proberen zijn club te redden. En daar hoeft niet zo denigrerend over gesproken te worden door anderen hier in deze discussie. Het zal je eigen cluppie maar betreffen.........

Straks keer Helmond sport naar de Eredivisie...

2 april 2013 om 16:25

Dat zal dan ook gelijk de eerste club worden die uit het betaald voetbal verdwijnt, tenzij ze direct willen degraderen.

2 april 2013 om 16:56

HS heeft 2 wedstrijden meer dan de rest in de top4 en zelfs 3 meer dan Cambuur. Ik denk dat HS de laatste is uit dat rijtje wat nu bovenaan staat die zal promoveren.

2 april 2013 om 18:30

Klopt, We gaan nog wel wat zakken. Iets wat ook helemaal niet erg is. echter moeten we nog tegen Volendam en Sparta en als je die wint ben je er wel heel dicht bij!

Slechts €70.000,- op de rekening volgens curator Breuker. SC Veendam definitief failliet..

En Henk zei:maandag bij Vi.. over de 2 ton?

2 april 2013 om 16:18

Dat is op de rekening van Rabobank, Wanneer henk de haan groene licht krijgt dat het resterende bedrag er was dan ging hij het over maken naar de curator, maar er was niet genoeg en vandaar dat het niet gestort is. Zodoende krijgen de mensen hun geld terug die gedoneerd hebben

Toegegeven, ik heb eigenlijk helemaal niks met SC Veendam. Het is een club die helemaal aan de andere kant van het land ligt en omdat het nooit echt een hoogvlieger is geweest, heb ik als inwoner van Hillegom (vlakbij Haarlem) nooit echt een binding met SC Veendam gehad.

Toch vind ik het enorm jammer dat er alweer een club uit het betaalde voetbal verdwijnt. Na Haarlem, RBC Roosendaal en Agovv Apeldoorn alweer de vierde club binnen drie jaar. Dat is echt ongelooflijk. Clubs hebben het moeilijk in deze economisch mindere tijd, maar toch...waarom gebeurt het nu vier keer in Nederland en in het buitenland niet of veel minder?

Ik vind dat de Knvb best de schuld mag krijgen voor dit. De regel dat elke club in het betaalde voetbal minstens 16 spelers met een professioneel contract moet hebben is net iets te veel van het goede. Natuurlijk trainen die spelers elke dag en is het een full-time baan, maar als een club in moeilijkheden verkeert, vind ik best dat er uitzonderingen gemaakt mogen worden.

Er zijn mensen, die al hun hele leven fan zijn van zo'n club als SC Veendam. Bij die mensen gaat het waarschijnlijk niet eens zozeer om de prestaties van de club, anders waren ze wel voor Ajax of PSV bijvoorbeeld, nee ze hebben echt een hart voor de club, ze ontmoeten er waarschijnlijk mensen met wie ze wekelijks optrekken rondom de wedstrijden. Door zo'n stomme regel van de Knvb wordt hen dat nu afgenomen. Het is triest, maar er is niets meer aan te doen.

SC Veendam-fans, sterkte.

Niet de eerste en ook niet de laatste.

Begrijp me niet verkeerd, maar ik ben blij dat ze die 6 ton niet bij elkaar hebben weten te krijgen. Dat zou slechts voor de korte termijn een oplossing zijn, niet voor de lange termijn. Te veel clubs in de Jupiler League hebben onder de huidige condities nauwelijks bestaansrecht. Het is dan ook een kwestie van tijd voordat de Knvb in gaat grijpen (hadden ze al lang moeten doen). De Jupiler League is op sterven na dood, gezien de opkomst van de topklasse en de salariëring in beide competities. Daar waar men in de topklasse een fulltime baan heeft en dus extra inkomsten uit het voetbal erbij krijgt, heeft men in de Jupiler League het voetbal als full time baan. Voor te veel spelers is dit een vrij schamel loon. Het is niet raar dat steeds meer voetballers de Topklasse verkiezen boven de Jupiler League. In de Topklasse ben je niet afhankelijk van voetbal en blijf je na je voetballoopbaan gewoon door gaan met je fulltime werk.

Hoewel ik de ludieke acties van onder andere Henk de Haan grappig vond, vond ik de aandacht ervoor erg overdreven. Als we dan toch reclame maken voor geld stortingen, geef dan goede doelen een extra podium. Niet een club waar wekelijks amper 1000 mensen op de tribune zitten.

2 april 2013 om 16:26

//het is niet raar dat steeds meer voetballers de Topklasse verkiezen boven de Jupiler League.\\

Oh, is dat zo? Niet dus. De topklasse is niet geworden wat er vooraf van werd gehoopt. De toeschouwersaantalllen bij die clubs zijn tegenwoordig lager dan destijds in de hoofdklasse. Steeds meer topklassers grijpen terug op eigen jongens. Bovendien zijn er nog steeds spelers die de topklasse omwisselen voor een club in de 1e divisie, zoals onlangs Siekman van HHC naar FC Emmen.

Overigens is SC Veendam een club waar heel wat meer mensen komen kijken dan amper die 1.000 waar jij het over hebt.

2 april 2013 om 17:39

@ Malloot

Die trend is gaande. De topklasse bestaat nog maar een paar jaar, maar er zijn nu al voetballers die voor een maatschappelijke carrière en topklasse/hoofdklasse kiezen in plaats van een carriere in de Jupiler League. Volkomen logisch, want na 15 jaar voetbal in de Jupiler League sta je met lege handen. Waar moet je aan de slag? In de topklasse/hoofdklasse verdien je een heel aardig appeltje voor de dorst en heb je een fulltime baan. Veel meer zekerheid. Je kunt voorbeelden noemen van spelers die de overstap maken naar een profclub, maar ik denk dat er veel meer voorbeelden in Nederland zijn van spelers die juist de weg bewandelen die ik beschrijf.

Oke, 1000 is misschien aan de lage kant, maar al zijn het er 3000 of 4000 (nog niet veel). Het feit blijft dat de club niet rendabel is en dat sponsoren er geen heil in zien. Dan heb je helaas geen bestaansrecht. Een eenmalige injectie/inzamelingsactie is uitstel van executie.

2 april 2013 om 21:30

In de Jupilerleague speel je voor het minimumloon of er net iets boven. Kun je beter in de Topklasse spelen met een fulltime baan en een modaal salaris. De wedstrijdpremies zijn voor de vakanties en grote plasma.

2 april 2013 om 16:32

Kan het niet meer met je eerste alinea eens zijn, hulde. Natuurlijk is het vervelend voor voetballiefhebbers en mensen die Veendam in hun hart dragen maar er is gewoonweg geen draagvlak voor deze club en het is niet voor niets dat ze jaar in jaar uit problemen hebben.

Snap je punt over goede doelen maar vind dat je die vergelijking niet kan maken, omdat een profclub ook een grote economische waarde vertegenwoordigt: een Veendam, maar ook een Heracles Almelo of Fortuna Sittard geven aan de stad en de regio een enorme naamsbekendheid waar de gemeente en de inwoners garen bij spinnen. Een investering in een voetbalclub kan om die reden een multipliereffect krijgen en op termijn financiële winst voor de regio opleveren. Een investering in een goed doel is hartstikke belangrijk en daar mag meer aandacht voor komen, maar het is wel een investering die je nooit meer terugziet in financiële zin.

2 april 2013 om 17:34

@ Jordinhoo

Ik denk dat die economische waarde vertegenwoordiging van clubs voor de stad wel meevalt in de Jupiler League. Ik weet door SC Veendam waar de stad Veendam ligt, maar ik denk er niet aan om er een dag heen te gaan en volgens mij geldt dat voor 99,9 van de mensen zo. Daarbij is de regio zelf niet geinteresseerd. Als er daadwerkelijk financiele waarde haalbaar was door te investeren in die clubs dan waren er wel meer sponsoren opgestaan. Zij trekken daar niet voor niets de handen van af, het is bij sommige clubs bijna een bodemloze put.

Hoe gaan ze volgend jaar de eerste divisie eigenlijk volkrijgen? Dan toch jeugdteams van Feyenoord en Ajax erbij? Of zijn er amateurclubs die willen promoveren?

2 april 2013 om 16:33

Jong Ajax, Jong Feyenoord en Jong PSV kunnen misschien volgende seizoen deelnemen.

2 april 2013 om 16:35

Amateurclubs willen niet promoveren. Ze zijn dus aan het bekijken of ze jong Ajax, Feyenoord, PSV etc. kunnen toevoegen. En anders zullen ze waarschijnlijk gewoon met 16 team starten.

2 april 2013 om 16:43

Zoals ik ergens heb gelezen, Gaan er 2 tot 4 bij komen. Dit worden dan de nummers 1 tm 4. Maar zijn clubs als Heerenveen en Groningen en Utrecht. PSV en Feyenoord staan een stuk lager. Ajax zou er wel bij zijn als er 4 clubs door gaan en de stand zo blijft.

2 april 2013 om 16:51

Het zou wel leuk zijn, als jong Groningen erbij zou komen. Als ze dan hun wekelijkse wedstrijd in de Langeleegte spelen blijft er toch nog een beetje profvoetbal in Veendam.

2 april 2013 om 18:05

Is er ook al iets bekend met hoe de promotie/degradatie gaat verlopen? Gaan er dan alleen steeds 2 jong-elftallen uit ofzo als er geen amateurs willen promoveren?

Heel sneu voor de mensen die Veendam een warm hart toedragen! Maar als de club nu was gered, hadden ze het lootje over een paar maanden wel moeten leggen. RIP Veendam!

Zeer spijtig voor alle betrokkenen. Maar ons Helmond viert feest. De een zijn dood is de ander zijn brood

Jammer, al was het vrij voorspelbaar dat ze het niet gingen redden. Er is alles aan gedaan maar heeft niet zo mogen zijn helaas, weer een club minder en er gaan nog wel meer volgen.

Wat was de schuld die ze dan hadden?

2 april 2013 om 16:40

Ze moesten ongeveer 6,5 ton hebben en dan was het zeker dat ze volgend jaar weer konden starten met het seizoen volgens mij. Met de inzamelingen van de laatste weken zijn ze tot ongeveer 3,5 ton gekomen.

Dit weet ik allemaal niet precies. Als ze het gehaald zouden hebben zouden ze waarschijnlijk volgend jaar weer in de problemen hebben gezeten.

Zuur voor de club, zonde voor alle mensen die Veendam een warm hart toedragen.
Wel alle respect voor Henk de Haan die zich nog zo heeft ingezet en met allerlei ludieke acties gekomen is.

Ik hoop dat de Knvb eens een keer wakker wordt.
Jammer, erg jammer voor Veendam, want ook al ben je geen fan van de club, als voetbal liefhebber vind je het jammer.

Helaas helaas, Veendam heeft helaas niet de mogelijkheden in zijn omgeving voor profvoetbal.
Snap alleen niet hoe ze er opeens bijkomen dat er 190.000 is ingezameld. Terwijl er zaterdag nog op de site stond dat er al 215.000 was binnengehaald. Waarbij alle smsjes (20.000) er nog bij op moesten worden geteld. Plus nog de inkomsten van het benefietconcert (30.000) en natuurlijk de overige gestorte bedragen van het paasweekend. Volgens mij kom je dan toch op minimaal een tonnetje meer.

2 april 2013 om 17:09

Die 215k wat rond ging was inclusief toezeggingen etc en gewoon om het geheel een boost te geven. Als ze hadden gecommuniceerd er staat nu 60.000 op de bankrekening weet natuurlijk iedereen dat het niet lukt en zal ook niemand het proberen nog en komt er ook bijvoorbeeld geen hond naar zo'n concert wat nu ook maar voor 33% uitverkocht was.

2 april 2013 om 17:26

Hmm ja okee. Maar volgens sc-veendam.nl is van die 190k zo'n 120k aan toezeggingen. Dat zou betekenen dat er maar 70K is ingezameld. Terwijl op diezelfde site zaterdag 215k stond.
Misschien hebben ze wel een hoger bedrag vermeldt om mensen te stimuleren idd.
Het is allemaal leuk geprobeerd

De regering kan wel miljarden financieren voor banken in nood, maar 6 ton investeren in een voetbalclub hoomaar.

Het is altijd jammer als een voetbalclub verdwijnt in het betaald voetbal, maakt niet uit welke club.

2 april 2013 om 16:58

Maar bij een bank in nood zijn miljoenen Nederlanders de klos, en de staat zelf ook. Bij een voetbalclub, veel minder. Ookal had ik graag gezien dat Veendam door de gemeente gesteund word, liever SC Veendam dan het Groninger Forum, waar ze miljoenen insteken.

2 april 2013 om 17:12

Het is toch dan ook niet eerlijk voor de banken die geen staatssteun krijgen, want dan zouden ze eigenlijk minder concurrentie hebben. Is concurreren en concurrentie verliezen niet een onderdeel van kapitalisme.

Natuurlijk als Nl niet zou ingrijpen bij de banken dan had er zeker nog slechter voorgestaan, maar je kan toch overal wel een beetje eerlijk gaan doen.

Dit was zo voorspelbaar, Veendam had geen eens een begroting van 3 miljoen euro, hoe verwacht je dan dat ze 16 contractspelers moeten aanstellen? Erg slecht van de Knvb.

Jammer om weer een club zien te verliezen.

Ik snap de teleurstelling bij de Veendamsupporters (en de sympathisanten). Echter bleek Veendam gewoon een bodemloze put te zijn met een in het verleden financieel wanbeleid. 6 ton tekort is enorm voor een Jupiler League club; in vergelijking Helmond Sport heeft een begroting van om en na bij 2,6 miljoen. 6 ton is dus een tekort van ruim 25%!.

Voor mijn clubje Helmond Sport is het gunstig, maar het is nooit leuk als er een club omvalt. (al dan niet eigen schuld, daar kunnen supporters ook niets aan doen)

Jammer maar het was te verwachten, het is wel sneu dat supporters de dupe worden van bestuurders die te lang boven de stand van de club geleefd hebben...

En bedankt, 5 wedstrijden voor het einde ff de stand omgooien. Ongelofelijk

Seizoensfixing .

kut knvb

2 april 2013 om 17:48

En dit is Precies wat de Fortuna-fan boven mij bedoelde.

Laten we wel alles blijven relativeren. Het is uiteraard jammer (klote) voor de supporters. Maar als er geen klimaat is voor een Bvo, dan is er geen klimaat. Ongeacht de spelregels vanuit de Knvb. Als de 16 prof-regel er net was, dan was er wel een ander obstakel waardoor clubs in de financiële problemen waren gekomen.

Met het failliet verklaren gaat een stukje voetbalhistorie ten onder. Maar de sponsoren besparen zich een hoop geld, want dit was puur uitstel van executie. Waarschijnlijk is het voor alle partijen beter wanneer Veendam netjes als amateurclub verder gaat.

Doodzonde dit laten we hopen dat het nog niet officieel is. Kom op Knvb wordt eens een keer wakker wie volgt er weer na Sc Veendam.

Mijn club Helmond Sport de nieuwe koploper! Maar dat gaat jammer genoeg ten koste van een club als Veendam. Ik wil dan ook alle supporters, werknemers en spelers heel veel sterkte wensen!!!!

De deur van veendam is nu definitief dicht.......ben benieuwd waar hij weer open gaat, want er zullen de komende jaren meerdere clubs volgen.
Aan de andere clubs het advies daarom,.....leer van dit moment en laat het u zelf niet overkomen.;

In het geval van Helmond Sport zou je nu kunnen zeggen: 'de een zijn dood is de ander zijn brood...'

Maar dit is natuurlijk dood- en doodzonde voor het Nederlandse voetbal...
Weer een club minder, alweer de 4e club in amper 4 jaar tijd!
Begin me nu echt zorgen te maken, want ik weet (bijna) zeker dat Veendam niet de laatste club is die omvalt... Het is dus te hopen dat de Knvb hier iets op verzint, bijvoorbeeld een paar jeugdteams van topclubs inpassen in de Jupiler League. Zoals ze dat in Spanje bijvoorbeeld ook doen.
Want als er niets gebeurt, kunnen we dadelijk de hele Jupiler League schrappen...

On topic:

R.i.p. SC Veendam

Gone but not forgotten...

Kijk ls veendam niet levensvatbaar is, dan is het misschien niet zo slecht.

het is wel slecht voor degene die veendam een warm hart toedragen. het is spijtig voor de competitie en het zou verdomd zonde zijn als sc veendam met een nieuw plan wel bestaansrecht had.

hier ken ik helaas niet alle informatie van.

iemand? had veendam bestaansrecht? op financieel gebied?

2 april 2013 om 17:31

Alle clubs zijn levensvatbaar. Alleen willen ze in Zeist er meerdere clubs uit hebben zo dat de competitie kleiner gaat worden en houden ze vast aan de 16 contract spelers.
Ze weten daar ook wel dat dit niet haalbaar is in deze tijden maar het maakt ze helemaal niets uit. Sterker nog ze kunnen er weer 1 doorkrassen. Zou wel netjes zijn als ze ook aan zouden geven
hoeveel clubs er nog kapot moeten tot ze hun doel bereikt hebben en de beste regel gaan veranderen.
Mischien moeten alle suporters maar eens van zich laten horen de komnde tijd.

Knvb-fifa-uefa= Allemaal hetzelfde.......

RIP SC Veendam.
Heb nog geld gegeven maarja....

knvb heeft haar zin, er is nu genoeg ruimte gemaakt voor de beloftenteams van van ajax, psv en feyenoord. lekker aantrekkelijke wedstrijden worden dat dan, fc emmen-feyenoord 2 moet er niet aan denken

even over het geld, wat gaan ze daarmee doen? is het dan geen goed idee om het naar goede doelen te sturen?

2 april 2013 om 18:44

Het geld dat gestort is door de mensen zal worden terug gestort.

Jammer, maar wel goed denk ik. Ik geloof wel wat Johan Derksen zegt, dat ze volgend jaar (of een jaar daarna) in een vergelijkbare situatie hadden gezeten. Erg sneu, maar wel realistisch. Erg genoten van de passie en het enthousiasme van Henk de Haan. Prachtig om iemand zo bevlogen te zien over iets wat meer cult is dan werkelijke commercieel interessant is. Complimenten.

Ook wens ik alle Veendam supporters veel sterkte bij het verwerken van deze klap.

Sterkte aan de Veendam supporters, we zijn zelf een aantal keren door het oog van de naald gekropen en ik moet er niet aan denken dat je clubje failliet gaat. Wij verliezen kostbare punten maar dat is in vergelijking tot het drama van een faillissement bij Veendam peanuts.

Alsjeblieft zeg. Geen 2de elftallen van andere clubs. Daar koop ik geen seizoenskaart voor.

Triest voor de club. Ook ik heb als Nac-supporter toch maar een paar sms'jes gestuurd. Ontzettend balen voor de supporters.

Goed dat de Knvb nu eindelijk de Jupiler League gaat aanpakken, alleen helaas voor Agovv, Haarlem, RBC en Veendam een paar jaartjes te laat..!

Sterkte voor alle voetballiefhebbers maar bovenal Veendam supporters! Weer een zwarte dag uit de geschiedenis van het Nederlands betaald voetbal.

Helaas kijken sommige alleen naar de gevolgen voor hun eigen club in de stand. Respectloos vind ik het bah!

Zeer zonde, op naar een semi prof competitie voor de Jupeler league!

2 april 2013 om 19:45

Precies! en 2e teams van Ajax,psv en Feyenoord enz. toevoegen.
Niet meer de verplichting van min. 16 contractspelers verplichten.

Dood- en doodzonde.. Er heerste toch wel het gevoel de laatste dagen dat we het zouden redden. Maar als je dan vandaag hoort dat er slechts €70.000,- is gestort, voel je je genaaid.

Ik heb het gevoel dat Henk ons een week lang voorgelogen heeft.. Vrijdag riep ie nog dat er bijna 2,5 ton was binnengehaald, dat blijkt dus voor geen meter te kloppen..

R.i.p. Veendam

2 april 2013 om 20:46

Er is door Henk 190.000,- bij elkaar gepraat, samen met de 300.00,- door de sponsoren is dat ongeveer 300.000,- tekort voor alleen dit seizoen.
Hoe kl*t*n dit ook is, maar dat blijft de eindsom. Hoe ik ook als Fc Groningen supporter de sc Veendam een warm hart toe draag, dit is een structureel probleem voor jup.league aan het worden. Veendam zal niet de laatste zijn.
De Knvb moet gewoon semi profs toestaan, en misschien de reserve teams van eredivisie clubs toe laten. Zonde dit.

sorrie hoor, maar ik vind dat de Knvb en de eredivisie clubs hier ook mede verantwoordelijk voor zijn. Ze doen er ook werkelijk niets aan om de clubs een beetje te gemoed te komen.

- e.o.a. achterlijke regel dat je 16 spelers vast onder contract moet hebben staan. En dat in deze tijd....

- een uitzendtijd van de samenvattingen waarop werkelijk geen hond kijkt.; Waarom ....? omdat de jupiler league niet kan/ mag na v.i. omdat die Amstel als hoofdsponsor hebben....?

- de clubs ontvangen (hierdoor) werkelijk geen rooie cent......wie wil adverteren als er toch geen hond kijkt...?

Maar als er ergens weer een talent doorbreekt dan rollen de eredivisie clubs overelkaar heen om m voor een tonnetje op te halen.....dat vind ik triest....

Wat voor belang heeft de knvb/ eredivisie hier nu bij....? Als het zo doorgaat dan blijft er geen club over. De regels zullen ze toch wel niet aanpassen omdat dan clubs als agovv, haarlem en rbc zullen zeggen "ja ho es even, en wij dan..."........slechte zaak voor t NL voetbal....

Het doek moest een keer vallen. Als deze reddingspoging wel was gelukt dan hadden ze over een half jaar weer financiële problemen. Het probleem is structureel. Helaas, had het Henk de Haan en andere Veendammers van harte gegunt.

Respect voor Henk de Haan, voor wat hij nog allemaal voor Veendam heeft gedaan.

Dood en doodzonde natuurlijk. Sterkte voor de Veendam supporter!

Betekend dit dan wellicht ook dat er nu een club van de andere divisies door kan stromen naar de Jupiler league?

Veendam bleek een bodemloze put. En die put hebben ze nu eindelijk dicht gegooid.

Jammer voor iedereen die Veendam een warm hart toe draagt. Maar anders hadden ze volgend jaar of over 2 jaar er weer zo voor gestaan.

De Veendam-hype is voorbij. Nu weer over naar de orde van de dag: Champions League voetbal

R.i.p veendam , jammer voor het nederlands voetbal

Sterkte aan iedereen die zijn ziel en zaligheid heeft gestopt in de club!

Dit is een Zwarte dag voor het Nederlandse voetbal

Een mooie dag in de Nederlandse voetbal geschiedenis. Clubs zonder geld hebben niks te zoeken in het betaalde voetbal. Er zijn niet voor niets regels opgesteld, waaraan clubs moeten voldoen. Terecht dat er weer een club verdwijnt. Het is triest voor de supporters, maar het is beter zo. Al zou Veendam nu zijn gered, volgend seizoen werd het weer het zelfde liedje. Je kan als club niet blijven sukkelen om je hoofd boven water te houden. Mooi dat Veendam eindelijk wordt opgedoekt.

2 april 2013 om 23:45

Mooie dag in de voetbal geschiedenis als er een club omvalt? Dit is wederom een trieste dag in de geschiedenis van het voetbal!

Vandaag de dag gaan er ontzettend veel bedrijven failliet. De Knvb had daar op in kunnen springen door belachelijk hoge eisen te versoepelen, wat ze nu pas willen doen. Dat de Knvb het zo ver heeft laten komen is in mijn ogen diep triest. Het is misschien nog wel triester dat mensen die zich voetbalsupporter durven noemen, blij zijn met dit faillissement ...

4 april 2013 om 01:07

Voor wat mij betreft mag FC Emmen ook verdwijnen. Deze nietszeggende club zonder uitstraling loopt ook al jaren elk dubbeltje om te draaien. De eisen van de Knvb zijn er niet voor niets. Als de clubs daar niet aan kunnen voldoen, dan moeten zij ophouden te bestaan. Simpel zat... Ik zie liever minder clubs met meer uitstraling en geld, dan clubs die hun hoofd nauwelijks boven water kunnen houden. Bij de meeste van deze jupiler clubs ziet het stadion er ook niet uit, dat kan gewoon niet meer in deze tijd.

Dit is het tijdperk van clubs als Chelsea, Psg, Anzhi, Man City etc... Wat is er nou mooier om zulke elftallen vol met sterren aan het werk te zien. Het je ziet zelf dat het ook loont; Chelsea wint de CL, Man City wordt kampioen, PSG wordt waarschijnlijk kampioen en Anzhi is nu een kampioens kandidaat geworden.

R.i.p. Veendam!

Knvb had al tientallen jaren eerder de competities zo moeten hervormen dat er een normale promotie/degradatieregeling kon plaatsvinden. Nu is het allemaal te laat, hanteren ze in deze tijd ook nog belachelijke regels zoals 16 voltijd contractspelers. Als ze ook nog Ajax, Feyenoord en PSV 2 gaan toevoegen en terug naar 16 teams dan wordt het helemaal een kutcompetitie.

dit is gewoon te gek voor woorden!!

ik vind dat ook fout bij knvb ligt!..
elke club moet toch z'n financieele (of ze gezond zijn nog) plaatje indienen begin seizoen,en ik vind dat knvb niet moet kijken alleen naar dat moment alleen maar ook voor aankomt seizoen !.
nu is toch sneu dat club tijdens seizoen afhaakt,terwel als van tegenvoren de .seizoen plan was opgesteld en goedgekeurd dit voorkomen hadt kunnen worden!
zo duppeer je veel clubs en fans van andere clubs,min of meer!

als je niet genoeg middelen hebt om seizoen af te maken,dan krijg je ook geen licentie voor dat seizoen,maar niet laten aanmodderen en tijdens seizoen ineens we redden het niet dus failliet!!..
werkt niet en zal nooit werken,hoe knvb zo te werk gaat!!

Tja, Allereerst wil ik de supporters van Veendam sterkte wensen met het verlies van hun club.
Ten 2e wil ik even kwijt dat sommige Fortuna supporters zich wel heel kinderachtig gedragen op dit topic (praat hier niet over alle Fortuna supporters, de meeste hebben wel respect)!

Ten derde wil ik het volgende nog even kwijt:
De meeste punten behaald en toch slechts 4e (waarschijnlijk 5e staan).
Ongelofelijk, dit kan alleen maar in nederland.

Kut voetbalbond!!

Ongelofelijk,

De Knvb heeft op het begin van het seizoen de begrotingen van alle ploegen goedgekeurd.
Hoe kan het dan dat er na 6 wedstrijden al gesproken wordt over een faillisement van Agovv en vervolgens over SC Veendam.

Veendam moest in de laatste wedstrijden nog spelen tegen:
Excelsior,telstar,eindhoven,fortuna,eagles Helmond.

Dan zou ik zeggen, geef de teams waar Veendam nog tegen moest een reglementaire overwinning (niet op komen dagen).

Dit maakt voor Concurrenten van Eindhoven, Excelsior en telstar niet veel uit omdat er toch niemand kan degraderen. Verder is Fortuna al zeker van play-offs (via stand).

Voor concurrenten van kampioenskanidaat Helmond is dit ook niet oneerlijk. Natuurlijk krijgt Helmond 3 punten voor een wedstrijd die nooit gespeeld is geworden. Maar dit is toch eerlijker dan dat Mvv zes punten kwijt raakt en de overige titelkanidaten ook 3 punten.

Nu is het verschil voor Sparta en Volendam niet groter geworden (hun krijgen 3 punten eraf). dit is hetzelfde effect dan wanneer Sparta en Volendam hun punten mogen behouden en Helmond hunn reglementaire overwinnig heeft.

Het enigste effect dat het wegnemen van Veendam heeft is dat:
Mvv het kampioenschap wel kan vergeten (min 6). dan was het toch eerlijker om Helmond te belonen met 3 punten voor een niet gespeelde wedstrijd dan dat ze beloond worden met 3 punten ven aanzien van Sparta en Volendam en zelfs 6 punten ten aanzien van MVV vanwege het wegnemen van Veendam.

Ook worden De Graafschap en Den Bosch benadeeld (terwijl Veendam helemaal niet meer tegen hun of hun concurrenten moest spelen).

Als eerste is het toch triest voor de mensen die verbonden zijn aan SC Veendam.

De Knvb speelt toch een zeer trieste rol. Je keurt een begroting voor het seizoen 2012-2013 goed.
En dat je niet garant gaat staan voor de verdere kosten, dat kan ik dan nog wel begrijpen, want dan heeft (bijv) SC Veendam volgend jaar een begroting van 10 miljoen, want de Knvb lost de schuld dan toch wel op.

Maar de Knvb denkt alleen maar aan zichzelf. Totaal niet aan de spelers (die lid zijn van de Knvb), maar ook niet aan de clubs.
De Knvb maakt zoveel winst per jaar (dit over de rug van de clubs en spelers), maar als het erop aan komt, trekken ze hun handen van alles en iedereen af.
De Knvb moet gewoon de spelers en staf tegen minimum salaris door laten spelen tot het einde van het seizoen. Dit wordt betaald door de Knvb. En laat de club maar hun thuiswedstrijden voetballen in Zeist. Dit is dan wel zonder publiek.

Als nu in de Eredivisie een club failliet zou gaan, zou ik nog wel eens willen zien wat de Knvb zou doen.

Dat gezeur over dat de Knvb hiervan de schuld is, vind ik nogal eenzijdig. De clubs hebben er toch zelf mee ingestemd om die regel van 16 contractspelers in te voeren? Bovendien denk dat als er ineens wordt toegestaan om semiprofs te hebben, dat dan clubs nog steeds financiele problemen hebben of krijgen. Het gaat erom hoe je financieel een club runt. En daar ontbreekt het aan zelfkritiek bij veel clubs. Stel dat Veendam semiprofs had gehad, dan had dat misschien de helft aan loonkosten gescheeld, laten we zeggen twee ton. Dat dicht het gat in de begroting dan nog bij lange na niet. De club had een belastingschuld van bijna drie ton, dat is gewoon financieel wanbeleid! Je moet reeel zijn en veel meer naar de inkomstenkant kijken. Gebrek aan sponsors en publiek is veel belangrijker of een club het overleeft of niet, en niet die 16 contractspelersregel. Maar daar hoor je veel te weinig over. Clubs als FC Oss, Telstar , Almere City en soms ook FC Emmen trekken nauwelijks 1500 mensen, dan heb je als club toch veel te weinig vlees op de botten, semiprofs of niet. Toch vind ik het ook verschrikkelijk jammer dat Veendam failliet is, maar wie weet komen ze via de amateurs weer terug.....

3 april 2013 om 20:53

Het is grote crisis in de wereld. Hierdoor blijven sommige supporters en sponsoren weg. Omdat ze het gewoon niet kunnen betalen. En de Knvb doet ook niet echt moeite om sponsors te zoeken om meer tv-gelden en dergelijke te krijgen om zo de Jupiler League wat op te krikken en ploegen wat meer geld te kunnen geven.

Daarom moet de Knvb ook eens wat versoepelen om clubs (die onder de koepel Knvb vallen) deze crisis goed door te laten komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

SC Veendam


77 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina SC Veendam.

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Chelsea hoopt te kunnen profiteren van de eventuele overgang van Christian Eriksen naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren