Bekijk in artikel
2 april 2013 om 16:18
0

Toegegeven, ik heb eigenlijk helemaal niks met SC Veendam. Het is een club die helemaal aan de andere kant van het land ligt en omdat het nooit echt een hoogvlieger is geweest, heb ik als inwoner van Hillegom (vlakbij Haarlem) nooit echt een binding met SC Veendam gehad.

Toch vind ik het enorm jammer dat er alweer een club uit het betaalde voetbal verdwijnt. Na Haarlem, RBC Roosendaal en Agovv Apeldoorn alweer de vierde club binnen drie jaar. Dat is echt ongelooflijk. Clubs hebben het moeilijk in deze economisch mindere tijd, maar toch...waarom gebeurt het nu vier keer in Nederland en in het buitenland niet of veel minder?

Ik vind dat de Knvb best de schuld mag krijgen voor dit. De regel dat elke club in het betaalde voetbal minstens 16 spelers met een professioneel contract moet hebben is net iets te veel van het goede. Natuurlijk trainen die spelers elke dag en is het een full-time baan, maar als een club in moeilijkheden verkeert, vind ik best dat er uitzonderingen gemaakt mogen worden.

Er zijn mensen, die al hun hele leven fan zijn van zo'n club als SC Veendam. Bij die mensen gaat het waarschijnlijk niet eens zozeer om de prestaties van de club, anders waren ze wel voor Ajax of PSV bijvoorbeeld, nee ze hebben echt een hart voor de club, ze ontmoeten er waarschijnlijk mensen met wie ze wekelijks optrekken rondom de wedstrijden. Door zo'n stomme regel van de Knvb wordt hen dat nu afgenomen. Het is triest, maar er is niets meer aan te doen.

SC Veendam-fans, sterkte.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

Discussie-details

gunner1612
Geplaatst op 2 april 2013 om 16:18

Veendam verdwijnt na 59 jaar definitief uit het profvoetbal

Dinsdag, 2 april 2013

Artikel bekijken
Meer discussies op dit nieuws

SC Veendam


77 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina SC Veendam.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren