Bekijk in artikel
3 april 2013 om 10:38
0

Dat gezeur over dat de Knvb hiervan de schuld is, vind ik nogal eenzijdig. De clubs hebben er toch zelf mee ingestemd om die regel van 16 contractspelers in te voeren? Bovendien denk dat als er ineens wordt toegestaan om semiprofs te hebben, dat dan clubs nog steeds financiele problemen hebben of krijgen. Het gaat erom hoe je financieel een club runt. En daar ontbreekt het aan zelfkritiek bij veel clubs. Stel dat Veendam semiprofs had gehad, dan had dat misschien de helft aan loonkosten gescheeld, laten we zeggen twee ton. Dat dicht het gat in de begroting dan nog bij lange na niet. De club had een belastingschuld van bijna drie ton, dat is gewoon financieel wanbeleid! Je moet reeel zijn en veel meer naar de inkomstenkant kijken. Gebrek aan sponsors en publiek is veel belangrijker of een club het overleeft of niet, en niet die 16 contractspelersregel. Maar daar hoor je veel te weinig over. Clubs als FC Oss, Telstar , Almere City en soms ook FC Emmen trekken nauwelijks 1500 mensen, dan heb je als club toch veel te weinig vlees op de botten, semiprofs of niet. Toch vind ik het ook verschrikkelijk jammer dat Veendam failliet is, maar wie weet komen ze via de amateurs weer terug.....

Reacties

3 april 2013 om 20:53
0

Het is grote crisis in de wereld. Hierdoor blijven sommige supporters en sponsoren weg. Omdat ze het gewoon niet kunnen betalen. En de Knvb doet ook niet echt moeite om sponsors te zoeken om meer tv-gelden en dergelijke te krijgen om zo de Jupiler League wat op te krikken en ploegen wat meer geld te kunnen geven.

Daarom moet de Knvb ook eens wat versoepelen om clubs (die onder de koepel Knvb vallen) deze crisis goed door te laten komen.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

Discussie-details

Ylfe
Geplaatst op 3 april 2013 om 10:38

Veendam verdwijnt na 59 jaar definitief uit het profvoetbal

Dinsdag, 2 april 2013

Artikel bekijken
Meer discussies op dit nieuws

SC Veendam


77 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina SC Veendam.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren