Bekijk in artikel
2 april 2013 om 15:46
0

Mede dankzij de Knvb. Bedankt !

Reacties

2 april 2013 om 16:08
0

Wat voor invloed heeft de Knvb hier nu weer op, ik vindt het spijtig dat Veendam niet meer bestaat. Maar wel reeel om te zeggen het is een profesioneele club, moest profesioneel geleid worden. Maar heeft helaas het niet gered, dit geldt ook voor Haarlem, Vlissingen, RBC Roosendaal, Telstar, en daar zullen er nog meer gaan. Bijna alle clubs hebben boven hun stand geleeft, nu de sponsers het geld niet meer hebben en de clubs de begroting niet meer rond krijgen is het de schuld van de Knvb, dacht het niet. Als de Knvb iets zo moeten doen is het in het amateur voetbal, daar gaan nog veel meer clubs omvallen, omdat de gemeentes de huren duurder maakt, en dan ook nog het onderhoudt door de clubs zelf gaat laten doen, dit in het kader van bezuinigingen.

2 april 2013 om 16:23
0

@gruppo

Als je je er iets meer in hebt verdiept snap je dat dit wel degelijk mede dankzij (of misschien zelfs volledig..) te wijten is aan de Knvb. Zij hebben enkele jaren geleden bedacht dat clubs uit de Jupiler League minimaal 16 fullprofs onder contract moeten hebben. Hierdoor lopen de loonkosten van de clubs op en hebben ze elk jaar steeds meer moeite om hun begroting rond te kijken. Op een gegeven moment krijgen ze tekorten door deze loonkosten en raken ze failliet. Zie ook Rbc, Agovv en HFC Haarlem in de afgelopen twee jaar.

Toch apart dat clubs in Nederland ophouden te bestaan bij een schuld van 350.000, en in spanje........

Financial Fair Play!!!!!

2 april 2013 om 16:40
0

Waarom noem jij Telstar in het rijtje met clubs? Die bestaan nog hoor en zitten nota bene in categorie 3 van de knvb tussen de gezonde clubs.

2 april 2013 om 16:45
0

Je mag best een schuld hebben van 350.000 een langlopende schuld wel te verstaan en niet 350.000 euro aan schuldeisers die op de stoep staan. Als je netjes elke maand je rente aflost is er niets aan de hand! Dat doen bijvoorbeeld Barcelona en Real Madrid wel (waar vaak naar gewezen wordt).

Dat de bond daar niet zo kort erop zit als hier, dat is niet altijd slecht voor ons. Da betekent dat je als club minder kans hebt dat er schuldeisers op de stoep komen staan. Dat de Knvb eerder de regel van 16 fullprofs had moeten laten varen ben ik het wel mee eens.

Schuld is namelijk nog steeds iets anders dan een uitstaande lening. Blijkbaar zijn of de schuldeisers in Spanje coulanter of kunnen de clubs het daar wel rondbreien op één of andere manier. Maar 1 ding wil ik kwijt een voetbalbond als de Knvb spreekt geen faillissemten uit, dat doet een rechter na dat een bedrijf dit !zelf! aanvraagt!

2 april 2013 om 16:46
0

Gruppo,

Ten eerste heeft de Knvb ervoor gezorgd dat er 16 fullprofs bij elke JL club moeten spelen. Dit is (vooral in dit economisch klimaat) simpelweg niet mogelijk voor sommige clubs.

Ten tweede: Vlissingen? Hoe kom je bij deze club?

Ten derde: Telstar is (als 1 van de weinige JL clubs) financieel 100% gezond. Deze club zal dus zeker niet verdwijnen.

2 april 2013 om 21:18
0

RBC is niet failliet gegaan door de fullprofs maar doordat het bestuur een te grote broek aangetrokken had in de eredivisie. Ze wilden er in blijven en daar hebben ze schulden voor gemaakt.

Daarnaast is het onzin om de Knvb de schuld te geven want de meeste spelers in de eerste divisie verdienen hooguit modaal en als je dat als club al niet eens op kunt brengen heb je in het profvoetbal niets te zoeken.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

Discussie-details

SchaduwSpits
Geplaatst op 2 april 2013 om 15:46

Veendam verdwijnt na 59 jaar definitief uit het profvoetbal

Dinsdag, 2 april 2013

Artikel bekijken
Meer discussies op dit nieuws

SC Veendam


77 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina SC Veendam.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren