Bekijk in artikel
2 april 2013 om 16:18
0

Niet de eerste en ook niet de laatste.

Begrijp me niet verkeerd, maar ik ben blij dat ze die 6 ton niet bij elkaar hebben weten te krijgen. Dat zou slechts voor de korte termijn een oplossing zijn, niet voor de lange termijn. Te veel clubs in de Jupiler League hebben onder de huidige condities nauwelijks bestaansrecht. Het is dan ook een kwestie van tijd voordat de Knvb in gaat grijpen (hadden ze al lang moeten doen). De Jupiler League is op sterven na dood, gezien de opkomst van de topklasse en de salariëring in beide competities. Daar waar men in de topklasse een fulltime baan heeft en dus extra inkomsten uit het voetbal erbij krijgt, heeft men in de Jupiler League het voetbal als full time baan. Voor te veel spelers is dit een vrij schamel loon. Het is niet raar dat steeds meer voetballers de Topklasse verkiezen boven de Jupiler League. In de Topklasse ben je niet afhankelijk van voetbal en blijf je na je voetballoopbaan gewoon door gaan met je fulltime werk.

Hoewel ik de ludieke acties van onder andere Henk de Haan grappig vond, vond ik de aandacht ervoor erg overdreven. Als we dan toch reclame maken voor geld stortingen, geef dan goede doelen een extra podium. Niet een club waar wekelijks amper 1000 mensen op de tribune zitten.

Reacties

2 april 2013 om 16:26
0

//het is niet raar dat steeds meer voetballers de Topklasse verkiezen boven de Jupiler League.\\

Oh, is dat zo? Niet dus. De topklasse is niet geworden wat er vooraf van werd gehoopt. De toeschouwersaantalllen bij die clubs zijn tegenwoordig lager dan destijds in de hoofdklasse. Steeds meer topklassers grijpen terug op eigen jongens. Bovendien zijn er nog steeds spelers die de topklasse omwisselen voor een club in de 1e divisie, zoals onlangs Siekman van HHC naar FC Emmen.

Overigens is SC Veendam een club waar heel wat meer mensen komen kijken dan amper die 1.000 waar jij het over hebt.

2 april 2013 om 17:39
0

@ Malloot

Die trend is gaande. De topklasse bestaat nog maar een paar jaar, maar er zijn nu al voetballers die voor een maatschappelijke carrière en topklasse/hoofdklasse kiezen in plaats van een carriere in de Jupiler League. Volkomen logisch, want na 15 jaar voetbal in de Jupiler League sta je met lege handen. Waar moet je aan de slag? In de topklasse/hoofdklasse verdien je een heel aardig appeltje voor de dorst en heb je een fulltime baan. Veel meer zekerheid. Je kunt voorbeelden noemen van spelers die de overstap maken naar een profclub, maar ik denk dat er veel meer voorbeelden in Nederland zijn van spelers die juist de weg bewandelen die ik beschrijf.

Oke, 1000 is misschien aan de lage kant, maar al zijn het er 3000 of 4000 (nog niet veel). Het feit blijft dat de club niet rendabel is en dat sponsoren er geen heil in zien. Dan heb je helaas geen bestaansrecht. Een eenmalige injectie/inzamelingsactie is uitstel van executie.

2 april 2013 om 21:30
0

In de Jupilerleague speel je voor het minimumloon of er net iets boven. Kun je beter in de Topklasse spelen met een fulltime baan en een modaal salaris. De wedstrijdpremies zijn voor de vakanties en grote plasma.

2 april 2013 om 16:32
0

Kan het niet meer met je eerste alinea eens zijn, hulde. Natuurlijk is het vervelend voor voetballiefhebbers en mensen die Veendam in hun hart dragen maar er is gewoonweg geen draagvlak voor deze club en het is niet voor niets dat ze jaar in jaar uit problemen hebben.

Snap je punt over goede doelen maar vind dat je die vergelijking niet kan maken, omdat een profclub ook een grote economische waarde vertegenwoordigt: een Veendam, maar ook een Heracles Almelo of Fortuna Sittard geven aan de stad en de regio een enorme naamsbekendheid waar de gemeente en de inwoners garen bij spinnen. Een investering in een voetbalclub kan om die reden een multipliereffect krijgen en op termijn financiële winst voor de regio opleveren. Een investering in een goed doel is hartstikke belangrijk en daar mag meer aandacht voor komen, maar het is wel een investering die je nooit meer terugziet in financiële zin.

2 april 2013 om 17:34
0

@ Jordinhoo

Ik denk dat die economische waarde vertegenwoordiging van clubs voor de stad wel meevalt in de Jupiler League. Ik weet door SC Veendam waar de stad Veendam ligt, maar ik denk er niet aan om er een dag heen te gaan en volgens mij geldt dat voor 99,9 van de mensen zo. Daarbij is de regio zelf niet geinteresseerd. Als er daadwerkelijk financiele waarde haalbaar was door te investeren in die clubs dan waren er wel meer sponsoren opgestaan. Zij trekken daar niet voor niets de handen van af, het is bij sommige clubs bijna een bodemloze put.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

Discussie-details

hen_nie
Geplaatst op 2 april 2013 om 16:18

Veendam verdwijnt na 59 jaar definitief uit het profvoetbal

Dinsdag, 2 april 2013

Artikel bekijken
Meer discussies op dit nieuws

SC Veendam


77 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina SC Veendam.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren