Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Siem de Jong doet oude liefde Ajax in slotfase pijn

Laatste update:

Feyenoord is als lachende derde de winterstop in gegaan. De Rotterdammers wonnen zelf op zaterdagavond van Vitesse en zagen rechtstreekse concurrenten Ajax en PSV elkaar zondagmiddag in een beladen topper in evenwicht houden. Davy Klaassen opende met een geweldige uithaal vlak na rust de score, maar uitgerekend Siem de Jong zette de bezoekers uit Eindhoven in de laatste tien minuten op 1-1. Ajax staat zodoende op vijf punten van de Rotterdamse lijstaanvoerder, terwijl PSV acht punten minder heeft.

/

Beide ploegen trapten in de openingsfase het gaspedaal vol in en het spel vloog in de eerste tien minuten op en neer. Gastón Pereiro zorgde met een schot voor het doel van André Onana langs voor het eerste gevaar en aan de overkant knalde Klaassen de bal na een geweldige pass van Lasse Schöne in het zijnet. In een tijdsbestek van drie minuten kreeg Luuk de Jong ook nog een behoorlijke mogelijkheid, maar hij kopte helemaal vrijstaand recht in de handen van de doelman.

Peter Bosz kreeg na ruim twintig minuten spelen twee flinke dompers te verwerken nadat Kasper Dolberg en Anwar El Ghazi na ingrepen van Andrés Guardado niet meer verder konden. De thuisploeg herstelde zich echter snel van deze tegenvaller en Davinson Sánchez zag een kopbal rakelings voor het doel van Jeroen Zoet langs vliegen. In de laatste tien minuten kreeg Mateo Cassierra, die de plek van Dolberg innam, nog een drietal aardige kansen. Hij stuitte echter twee keer op Zoet en schoot in de blessuretijd na een goede actie van Klaassen net voorlangs.

/

Diezelfde Klaassen nam drie minuten na de onderbreking, waarin officieel afscheid werd genomen van de vertrokken Frank de Boer, zelf het heft in handen. De aanvoerder kreeg de bal na een slim overstapje van Cassierra op een meter of twintig van het doel en knalde het leer op geweldige wijze in de rechterkruising. PSV moest daarna in de achtervolging en dat leidde een periode van toenemende Eindhovense druk in. Davy Pröpper mocht helemaal vrijstaand inkoppen, maar zag zijn inzet net over de lat gaan.

Vlak daarna liet Luuk de Jong zich met een knappe omhaal zien, maar Onana had een goede reflex in huis. De keeper hield even later, nadat Siem de Jong tegen zijn oude club binnen de lijnen was gekomen, ook een kopbal van de PSV-aanvoerder met een stijlvolle duik uit zijn doel. Schöne vond met nog 25 minuten te gaan met een subtiel steekballetje Cassierra, die er echter niet in slaagde de bal over het been van de uitkomende Zoet te tillen.

/

In de laatste twintig minuten kreeg Siem de Jong een behoorlijke kans om het thuispubliek tegen zich in het harnas te halen. De voormalig Ajacied was het eindstation van een lange bal en kon alleen door richting Onana. Hij had echter teveel tijd nodig, waardoor een attente Jaïro Riedewald op het laatste moment in kon grijpen. Met nog negen minuten te gaan liet de Newcastle United-huurling een soortgelijke kans niet onbenut. Hij controleerde een verre pass van Pereiro en tikte de bal voorbij Onana.

Wie had volgens jou het meeste recht op de drie punten?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
18 december 2016 om 18:42

goede wedstrijd van Ajax, heerlijk gespeeld door Veltman, Ziyech, Schone en Klaassen (al liet hij de Jong lopen). Daarnaast Cassierra ook erg goed gevoetbald, jammer van die kansen, dat is gewoon echt een kwestie van vertrouwen. Jammer, 2 punten verloren maar toch bij vlagen genoten van goed spel.

18 december 2016 om 18:45

Leuke wedstrijd om naar te kijken. Ajax speelde het beste voetbal. Beide teams kregen kansen. Jammer dat Guardado het zo nodig vond om mensen de wedstrijd uit te schoppen. Hiertegen had de scheidsrechter toch wel wat kunnen doen. Klaassen beste man op het veld.

18 december 2016 om 18:45

Ziyech was helemaal niet goed. Maakte echt domme keuzes. Had teveel ruimte onbenut gelaten. Jammer want we waren zoveel beter dan Psv. Ongelofelijk.

18 december 2016 om 18:46

Veltman was persoonlijk verantwoordelijk voor de tegengoal. Lette totaal niet op

18 december 2016 om 18:47

Heerlijk gespeeld door Ziyech, bijna alles ging fout bij hem fout deze wedstrijd! Vond hem 1 van de minderen bij Ajax.

18 december 2016 om 18:47

Naast Klaassen vond ik Veltman en Cassiera ook erg goed spelen. Jammer dat Mateo er echter als spits niet eentje inprikte. Schone ook goed trouwens.

18 december 2016 om 18:48

Jij hebt de wedstrijd niet gekeken ofwel? Justinors

18 december 2016 om 18:51

Klaassen moest beter anticiperen bij die 1-1. Siem liep gewoon weg. Jammer want Klaassen was de beste op het veld vandaag. Die[gaande spelers worden sowieso onderschat.

18 december 2016 om 18:51

Lol... heb je de wedstijd wel gezien? Zyech was gewoon slecht en Veltman viel op door zijn irritante gedrag. En inderdaa was Klaassen de beste man op het veld en Schone is eigenlijk altijd goed.

18 december 2016 om 18:52

Leuk dat hij voor de rest geen fouten maakt maar tegen psv kan dit gewoon niet. Lijkt net die Dijks tegen Feyenoord.

18 december 2016 om 18:57

Wel belangrijk om te scoren. Dat heeft Cassiera diverse keren nagelaten. Dolberg maakt die kansen wel af.

18 december 2016 om 19:01

Veltman irritant???
Wow, hij was vandaag een Veltmuisje als het op irritant afkomt tov bepaalde Psvers. Hij toonde het tenminste met voetbal. Daarin was hij Veltheer.

18 december 2016 om 19:03

Dat Klaassen daar als laatste man bij Siem de Jong was is wel raar, waar waren Sanchez en Riedewald?

18 december 2016 om 19:04

Nee, in mijn ogen stond Klaassen toch net wat beter er voor

18 december 2016 om 19:05

Ja, Dolberg heeft op dit moment ook wel meer vertrouwen dan Cassierra en zit al sinds 2015 bij Ajax. Qua voetbal vond ik Cassierra vandaag een van de beteren en hij liep zich vaker in scoringspositie dan Dolberg. Ik weet dat je daar verder niks aan hebt maar het belooft wel wat voor de toekomst. Als een van de ballen er eens een keer wel in gaat dan zal hij ook dat vertrouwen weten te vinden. Ik ben blij met beiden, mooi om te zien dat Ajax gewoon 2 talentvolle spitsen heeft.

18 december 2016 om 19:08

Dit is altijd zo bij veltman, hij krijgt zoveel kritiek en mag niet zeiken. Terwijl van boekel, de goal inleiden met die vrije trap toe te kennen

18 december 2016 om 19:15

Mee eens @adutchbrew. Klaassen kreeg het in de tweede helft moeilijk toen de ruimtes te groot werden. Maar vooral de eerste helft heel bewegelijk. PSV had al gauw door dat Veltman sterk speelde en dat de zwakte bij Sinkgraven lag. Ik gun die Cassierra echt een doelpunt. Die jongen werkt ontzettend hard, maar mist dat kleine beetje geluk.

Ziyech wilde vaak teveel, speelde een hele zwakke wedstrijd met af en toe een mooie actie. Sanchez speelde eveneens niet sterk. Laat zich door slimmigheidjes toch te vaak in de luren leggen. En zijn passing is toch wel ver beneden niveau. Helemaal voor een Ajax speler. Aan Sinkgraven zijn prestaties hoef ik geen woorden aan vuil te maken lijkt mij.

18 december 2016 om 19:16

@thierry88
Het was zijn man en moest hem over het veld volgen. Zo werkt dat.

18 december 2016 om 19:27

ik ben het met je eens wat betreft Sanchez dat hij zich vaak in de luren laat leggen en dat zijn timing niet optimaal is. Ik vind hem daarentegen voetballend wel heel goed. Zijn passing is strak en vrijwel altijd naar voren. Dat dat wel eens mis gaat dat kan gebeuren maar hij durft tenminste naar voren in te spelen. Al met al toch een zeer bruikbare speler voor Ajax en hij is ook nog jong.

Heel erg jammer wat betreft Cassierra inderdaad maar ik zag vandaag toch een sterke verbetering. Afgelopen wedstrijden vond ik hem wat afwezig terwijl hij vandaag wel heel actief was. Die doelpunten komen vanzelf wel. Ajax is goed bezig.

18 december 2016 om 19:41

Sanchez speelde inderdaad niet zo sterk als normaal. Eigenlijk moet ik het zo stellen. Hij wisselt te vaak hele goede akties af met momenten dat je denkt: he, zo'n bal heeft hij normaal gesproken altijd. En dat is mij de laatste 3 wedstrijden een beetje aan het op gaan vallen. Daarvoor leek het wel alsof hij niets miste. Maar natuurlijk nog steeds hartstikke blij dat hij bij ons in de verdediging staat.

18 december 2016 om 19:45

Ik ben het met je eens Leo Moreno.
Alleen hoop ik niet dat Mateo daar zo lang mee op wacht dat het een Younes situatie begint te worden. Daar begin ik me toch zorgen over te maken. Had vandaag in de eerste helft ook zo'n situatie waarin hij meteen naar Davy had moeten passen. In plaats daarvan besloot hij in de korte hoek te schoppen, waar Jeroen hem al op stond te wachten. En hij heeft geregeld zulke situaties. Als hij nou eerst een paar keer scoort, dan schiet je met veel meer vertrouwen. Nu probeert hij het te hard en vergeet hij de omgeving. Als hij rendement haalt uit zijn spel is het een van mijn lievelingsspelers.

18 december 2016 om 20:11

Klaassen stond gewoon naast de Jong, De aanname was te goed om hiervoor Klaassen verantwoordelijk voor te maken. Het was een goede goal.

18 december 2016 om 20:25

Ajax een goede seizoenshelft gehad toch? PSV een slechte.. maar het verschil is 3 punten.. zo goed is Ajax helemaal niet., dus hou op over zóveel beter

18 december 2016 om 20:37

Ik denk dat hij vermoeid geraakt is. Heeft voor hij bij Ajax kwam nog een toernooi gespeeld. Hij loopt echt op zijn tandvlees. Heel erg slecht speelde hij ook niet hoor, maar hij had af en toe iets steviger moeten doorpakken. Luuk de Jong heeft bijvoorbeeld geen echte goede bal gespeeld.

18 december 2016 om 19:56

Guardado, geweldig dat hij weer terug is. Meteen dat vuur, dat temperament, heerlijk. Dat heeft PSV nodig in zon dramatische vormdip. Hij had natuurlijk geel moeten krijgen voor die halve tackle op El Ghazi, maar dan had Ziyech die een tijd later natuurlijk ook moeten krijgen.. Die zag er namelijk een stuk lelijker uit.. Die blessure van Dolberg kon hij natuurlijk helemaal niks aan doen. Grappig daarom dat PSV zogenaamd "alleen maar lag te schoppen", terwijl Ajax in de eerste helft de meeste overtredingen had gemaakt.

Zoet en Onana allebei uitstekend gekeept. Die geweldige goal van Klaassen was echt onhoudbaar, en ook de goal van Siem van dichtbij is moeilijk te stoppen.

Ik vind het wel leuk om te zien dat iedereen hier op de scheidsrechter aan bashen is, terwijl Ajax het 100 zelf heeft laten liggen. Maargoed, 100 kansen vielen aan biede kanten.

Wat wel duidelijk is is dat PSV flink mag gaan doorselecteren in winterstop. Nog steeds die dramatische passen over 2 meter en weinig diepgang. Ik hoop dat ze in de winter die vreselijke vorm van zich af kunnen schudden.

18 december 2016 om 18:44

Vergeet die Cassiera niet he... DIe heeft zo veel kansen gehad... Had net als tegen Luik de kans op de 2-0 en mist weer... Daarna de deksel op de neus. Dat ie dan leuk mee voetbalt heb je niks aan op dit monent. Achterstand is nu 5 punten ipv 3. Die scoort echt een flinke onvoldoende het eerste half jaar..

18 december 2016 om 20:07

@njfromvol Het mag dan wel een duel zijn, maar hier zit wel opzet in hoor. En dat is niet erg, dat is een slimmigheid van een ervaren middenvelder. Van Bommel was daar ook goed in. Op dezelfde manier heeft Poulsen (de Ajax middenvelder) voor Ajax al eens in de eerste minuut de wedstrijd op het middenveld gewonnen tegen Psv.

18 december 2016 om 18:45

Qua kansen uiteindelijk gewoon gelijk, en de fouten die van boekel gaf waren niet echt momenten waarbij een kans uit voortkwam..

Voor PSV ben ik nogsteeds van mening dat Hendrix gewoon enorm gemist wordt. Vorig jaar heer en meester tegen Klaassen. Guardado en Prã¶pper speelde heel slecht.. Het middenveld van PSV werd dit keer overlopen en dan alsnog Siem de Jong erin brengen die desalniettemin scoort.

18 december 2016 om 18:49

Ik vind het onbegrijpelijk dat Cocu niet gewoon start met Hendrix hij is gewoon fit hoor. Mede door Hendrix domineerde PSV vorig jaar op het middenveld in de Arena. Guardado was gewoon slecht, door het inbrengen van de Jong liep het al veel beter. Verder snap ik de keuze voor Schwaab ook totaal niet.

18 december 2016 om 20:11

Weet je wat kloten is, als een tegenstander als PSV zich helemaal in gaat graven en heel erg agressief speelt, dan kom je er als Ajax zijnde al moeilijk Door heen en als een scheidsrechter dan ook nog zijn werk niet goed voelt dat enorm kloten, vandaar dat iedereen de scheidsrechter nu aan pakt en niet Cassierra, allebei hebben ze kansen gehad om goede beslissingen te maken maar helaas mocht het niet zo zijn.

18 december 2016 om 18:57

Grappenmaker.
Realistisch en van Boekel uitstekend fluiten. Kan nog indenken bij die eerste overtreding op Dolberg dat hij denkt: niet meteen kapot fluiten. Maar na die overtreding op El Ghazi nog steeds niet reageren is beschamend.
Ik ga hier niet zeggen dat Ajax hierdoor gelijk heeft gespeeld. Het maakt niet uit wat een scheidsrechter beslist, maar zeker thuis moet je altijd winnen. Ook al maak je een paar wissels. Alhoewel ik Kasper niet al die kansen zie missen die Cassiera niet afmaakt. Maar achteraf weet je nooit of hij ook in die situaties terecht was gekomen.

18 december 2016 om 19:37

Dus op basis van 1 moment waar vooral de grensrechter er goed voor staat en aangeeft dat het geen overtreding is heeft van Boekel slecht gefloten ? Hij speelt de bal, je kunt ook zeker fluiten voor een overtreding, maar was ook zeker geen doodschop. Ik denk dat ook niemand verwacht had dat El Ghazi niet verder kon. Zelfs de bank en verzorger van Ajax had dit niet in de gaten.

18 december 2016 om 18:47

Ik weet niet welke wedstrijd jij hebt zitten kijken, maar PSV heeft legio mogelijkheden gehad om de volle buit te pakken! En dat je de scheidsrechter de schuld geeft is al helemaal te zot voor woorden. Ondanks dat Ajax niet verloren heeft, ben jij een slechte verliezer.

On:
Goede wedstrijd met veel strijd. PSV was misschien net ietsje de bovenliggende partij maar denk dat 1-1 zeker geen onterechte uitslag is. Vooral Guardado speelde erg sterk.

18 december 2016 om 18:59

Koen, je bent niet objectief of je bent blind. Ajax was duidelijk de betere ploeg vandaag. PSV heeft zeker kansen gehad. Maar ze waren absoluut niet beter. Daar kan geeneens een discussie over gevoerd worden. Tenzij je het hebt over betere schoppers natuurlijk.

18 december 2016 om 19:03

Jouw post is een goed voorbeeld van hoe mensen een wedstrijd zien op basis van persoonlijke voorkeur. Ikzelf vond Ajax vandaag de betere tegen Psv, PSV heeft ook kansen gehad maar was naar mijn mening toch echt de mindere. Ik vond vooral Guardado en Schwaab erg slecht bij Psv.

18 december 2016 om 18:50

Ach doe toch normaal in die derde alinea. Ajax heeft over het algemeen toch zelden de scheids tegen, dan hadden ze ook vorig seizoen een onderzoek moeten instellen bij Ajax-Utrecht. Maar oke, als jij alleen maar wil denken in complottheorieën dan zegt dat meer over jou. Je kunt natuurlijk ook zeggen dat Ajax de wedstrijd gewoon makkelijk zelf kon afmaken. Maar ze maken de kansen niet af en dát is de reden waarom Ajax nu niet wint. Als elke club die een keer wat pech heeft met de arbitrage een onderzoek moet indienen over dit soort dingen, dan is de KNVB jaarlijks met 40 onderzoeken bezig, niet Ajax zo zielig neerzetten. Ze hebben het volledig zelf laten liggen als je eerlijk bent.

18 december 2016 om 19:09

Mwhah. Hoewel inderdaad elk teamwel eens tegen een slechte of partijdige scheidsrechter moet spelen, heeft ajax relatief vaak de scheids tegen. Google maar eens op een telegraaf artikel daarover. Was over een periode precies uiteengezet, vokr alle clubs, wanneer ze een beslissing vd scheids onverdiend meekregen, of dat ze onverdient een beslissing tegen kregen, en hoeveel punten dit kost. Kwam duidelijk uit naar voren dat Ajax de meeste punten wordt ontnomen door scheidsrechters.

Gewoon objectief kijken naar de feiten.
En vandaag had guardado er met dieprood afgemoeten. Ieder die anders denkt moet zich keihard schamen. En daardoor heeft de scheidsrechter psv bewust ín de wedstrijd gehouden

18 december 2016 om 19:27

Dan nog, je kunt je afvragen of Ajax vandaag is benadeeld. Daarbij is het ook onderzocht dat clubs die bovenaan de ranglijst staan vaker de scheids mee hebben. Het is ook helemaal niet zo dat Guardado een directe rode kaart moest krijgen. De tackle op El Ghazi moest wel met geel bestraft worden, dan kijk je naar de overtreding die hij maakt en niet dat El Ghazi er af moet. Later deed Ziyech namelijk ook een soortgelijke overtreding om Guardado te raken, en toen kreeg hij ook niks. Maar het moet niet overdreven worden. Er zijn geen wedstrijdbepalende blunders gemaakt, klaar. Ajax heeft het zelf laten liggen, misschien moet Cassiera eens oefenen op afwerking, dat is echt bedroevend slecht.

18 december 2016 om 20:03

@iseldiroed

Je noemt de Telegraaf.....
Zegt al meer dan genoeg.
Dat is een Ajax krant.

18 december 2016 om 20:30

Guardado rood? Sorry maar dat is misschien wel het allerdomste dat ik hier heb gelezen. Voor zo'n overtreding kun je niet eens rood geven. Het is ene lompe tik met zijn lichaam, maar meer ook niet. Dat El Ghazi er zo door geblesseerd raakt is zuur, maar dat stevige in komen gebeurt veel vaker in een wedstrijd én wordt nu enkel uitgelicht omdat El Ghazi blijkbaar niet zo'n sterke fysiek heeft. Het is een overtreding, geel kun je absoluut geven (al zal dit bijvoorbeeld in de PL of Bundesliga never nooit gebeuren), maar meer ook niet.

18 december 2016 om 20:38

Een scheidsrechter lijkt hier nogal vlug tegen Ajax te zijn als hij in een wedstrijd niet minimaal 1 penalty aan Ajax geeft en iemand van de tegenpartij het veld afstuurt.

De enige speler die vandaag rood had kunnen krijgen was Ziyech. Naast die gele kaart voor zijn schwalbe, had hij voor de beuk in de rug van Guardado geel kunnen pakken en ook voor de late sliding op Narsingh. Echter had ik er ook wel vrede mee dat Van Boekel besloot om bij die momenten de kaart op zak te houden.

18 december 2016 om 20:43

Ook al is het lompigheid, als je een speler er zwaar mee kan blesseren is het rood.

18 december 2016 om 21:59

clubs als twente utrecht roda die worden vaak genaaid. Ajax heeft hem nog vaak zat mee, vorige week tegen twente ook. Elk twijfelgeval floot hij voor ajax, al heb ik het eerste uur niet gezien. Bij die penalty had hij direct rood moeten hebben, onvoorstelbaar dat hij dat af doet met geel.

18 december 2016 om 18:55

Ik hou er normaal niet van om de scheidsrechter de schuld te geven, maar dit ging idd nergens over. Die man mistte bijna alles. Wat een blinde kip.

Ajax was de betere, al kun je ze nog wel kwalijk nemen dat ze niet gewoon 2 of 3 - 0 maakten.

Ziyech was zeer matig. Youness mag ook wel 's banken, heb je helemaal niks aan.

Klaassen en Veltman waren sterk.

Ik vond PSV matig,maar pakte toch hun moment. En Siem had er nog 1 in kunnen leggen. Maargoed. Dat gold voor Cassiera ook.

Was verder wel een echte wedstrijd. Niet goed, wel spannend.
Jammer dat de scheidsrechter 't verziekte. Hoofdrolspeler in fouten.

18 december 2016 om 19:09

Younes moet inderdaad snel rendement gaan halen uit zijn voetballende acties. Ik heb lang gewacht met mijn zorgen te uiten over zijn spel in de hoop dat hij zich herpakt. Het is echt een speler waarvan je kunt genieten. Maar op een gegeven moment raakt het geduld toch op. Misschien moet hij even een paar wedstrijden met jong-Ajax spelen en zijn scoringsvermogen daarin een boost geven. Want anders kunnen we beter iemand anders daar laten spelen.

18 december 2016 om 20:20

ik vond ziyech eigenlijk wel heel goed spelen, omdat hij een vleugelspeler voor zich had die weinig deed (cerny, die eigenlijk helemaal niets gedaan heeft, verreweg de slechtste man op het veld) daardoor moest hij steeds tegen 2 man staan, heeft zich helemaal de pleuris gelopen omdat mr Cerny het vertikte om ook aanvallend misschien wat anders te gaan doen dan een beetje sjokken. hij was aan het einde er gewoon doorheen, jammer van die blessures aan het begin anders had je hem er uit kunnen halen.

18 december 2016 om 19:02

Er zat zeker een zege in voor Ajax inderdaad. Zonde dat onze voorroede lam was getrapt maar zelfs toen gaven we bij vlagen voetballes. Ajax liet zien vandaag duidelijk het betere team te zijn zelfs met zoveel wisselspelers. En in al de terechte kritiek op een bizar slechte scheids gaat het feit verloren dat Ajax zo goed was.

18 december 2016 om 19:00

We hadden gisteren ook een waardeloze scheids een penalty niet gekregen, Weghorst dat al voor de aftrap op de helft van Twente staat en geen scheids, grensrechter of de vierde man die dat ziet ..... Wordt eens tijd dat het niveau van de Nederlandse scheids omhoog wordt gebracht. Alleen Bjorn Kuipers maakt zelden fouten.

18 december 2016 om 19:01

@gio1001
Volgens mij bedoel je Dick Jol, niet Martin Jol.

Ik heb de wedstrijd gemist, helaas. Zo te zien is me heel wat frustratie gespaard gebleven. Als Siem de Jong daadwerkelijk is uitgefloten, vind ik dat echt schandalig. Die man heeft altijd zijn volle 100% gegeven voor Ajax. Daarnaast heel belangrijk geweest in de topwedstrijden die hij voor Ajax uitkwam. Zijn we dan zo snel (bijvoorbeeld) 15 Mei 2011 vergeten? Hij verdient toch wel meer krediet.

18 december 2016 om 19:12

Apro
Siem vandaag uitfluiten vindt ik niet erg hoor. In zo'n wedstrijd even geen vrienden. Na de wedstrijd is het weer zoals vanouds.
Vandaag vond ik hem een grote lul (met een knipoog).

18 december 2016 om 19:12

Werd niet uitgefloten. Voor hem werd geklapr, Guardado werd uitgefloten.

18 december 2016 om 19:48

Ok, ik heb de wissel gemist. Dacht te lezen dat hij werd uitgefloten, maar het was Guardado dus.

18 december 2016 om 20:31

Siem werd ook uitgefloten. Al klapten een aantal wel voor hem, in eerste instantie was het fluitconcert ook zeker voor Siem De Jong.

18 december 2016 om 22:02

dat is normaal dat je hem vandaag niet kunt luchten, maar uitfluiten is kinderachtig en niet eerlijk naar siem toe. HIj heeft ons persoonlijk in mei 2011 pijn gedaan en ajax kampioen gemaakt voor het eerst sinds jaren.

Dood zonde dit Ajax heeft van zich zelf verloren

18 december 2016 om 19:19

Nee, ze hebben tegen PSV gelijk gespeeld. Dit is gewoon het niveau hoor. Wat had je dan verwacht? Een walk over tegen de huidig kampioen? Dat is een beetje onrealistisch he

18 december 2016 om 20:19

Beetje zelfoverschatting, prima hoor. Als dat je mening is. Ajax had voor hetzelfde geld met 3-1 achter kunnen staan

18 december 2016 om 20:08

Slaan? Bedoel je dat duwtje waarna Veltman als een stervende zwaan naar de grond gaat?

18 december 2016 om 20:16

ook door Cassierra scoort Ajax de 1-0, dus het is wel degelijk belangrijk dat je goed meevoetbalt als je niet scoort. Hierdoor kunnen medespelers ook scoren snap je? Mar goed, ik snap dat je gefrustreerd bent en het allemaal niet meer helder ziet. Ook al vond ik Cassierra voetballend zeer goed, ik vond dat hij wel een goals had mogen maken ja, maar om hem nu meteen af te schrijven is klinklare onzin.

18 december 2016 om 20:08

Ja ik ben een Feyenoorder, en nee ik geef gewoon mijn eerlijke mening over een scheidsrechter die net een dijk van een wedstrijd heeft gefloten. Die eerlijkheid zou jou ook sieren.

18 december 2016 om 20:37

Dat geklaag over de scheidsrechter ben ik ook wel zat. Ajax heeft dit volledig aan zichzelf te danken. Men zegt dat als ze de kansen hadden gemaakt je dan had gewonnen. Maar kansen afmaken is n kwaliteit. En dat heeft Ajax niet. Ze vertrouwen volledig op n 19 jarige spits en n 19 jarige vervanger. Ik roep al t hele seizoen dat ze n ervaren spits moeten halen maar nee hoor, gewoon niet doen. En dan miepen op Guardado terwijl Poulsen een paar seizoenen geleden deed in Eindhoven op oa van Bommel. Hadden wij nog maat n speler zoals Poulsen of Guardado. Die zou zich echt niet t kaas van z'n brood laten eten. Ook t feit dat Bosz opnieuw de gehele selectie wisselde tegen Cambuur heeft opnieuw slecht uitgepakt. Je haalt t ritme uit de ploeg en dat is precies wat et gebeurd is. Daarbij vielen ze na de 75e conditioneel zo tegen dat ik me af vroeg of ze stiekum toch donderdag hadden gespeeld tegen Cambuur onder n ander naam. Nee, dit is het gevolg van m slecht beleid van Ajax en slechte coaching!

Begrijp er helemaal niks van dat ik een jaren, een hoge pet op had van Guardado! Wat een smeerlap was dat zeg, twee mensen heeft hij uit de wedstrijd geschopt! Ook nog eens vreselijk gevaarlijk, om een iemand een trap te geven in je onderrug.

Siem verdiende dat achterlijk gefluit niet ondanks zijn goal, natuurlijk was ik ook niet blij met zijn transfer naar Psv. Maar deze man heeft het fatsoen gehad om Ajax eerst te bellen, die jongen moet aan zijn eigen carriã£â£ã¢â¨re denken net hoe wij dat ook doen. Ik zal hem altijd dankbaar zijn voor 15 mei 2011, een van de mooiste dagen van mijn leven was dat. Nog altijd krijg ik kriebels over heel mijn lijf, die twee goals die avond en nacht waren onvergetelijk.

Waarom floot Kuipers niet gewoon? Het was duidelijk dat deze leidsman, niet in staat is om grote wedstrijden te fluiten. Wat ik ook erg kwalijk en typisch vond, is dat vele reacties in live meepraten van een klein groepje Psv supporters die heel veel bagatelliseerden of zelfs scholden. Daar tegenover was die schwalbe van Ziyech onsportief en onnodig, jammer dat spelbederf blijkbaar onroeibaar is bij al die heertjes.

Cassiera vond ik heel redelijk spelen, hij heeft duidelijk meer tijd nodig dan Sanchez en vooral zijn afronding moet beter. Schone vond ik erg goed spelen, maar Klaassen vond ik ook een goede pot spelen. Met een geweldige goal en een geweldige uitbarsting van emoties. Dit is de eerste wedstrijd van Sinkgraven, dat ik hem erg goed vond spelen als linksback enkele momenten daargelaten.

Riedewald vond ik sober en solide spelen, kan niet wachten tot Riedewald of De Ligt Viergever aflossen. Hij doet het redelijk naar zijn mogelijkheden, maar naar zo een beperkte verdediger moet Ajax niet naar streven.

Onana stond er ook weer een paar 100 procent goals er uit te stompen, jammer dat hij de beslissende er niet uit hield. Duur puntverlies.. Zoet vond ik ook heel goed spelen, hij maakt ook een goede ontwikkeling door.

Feyenoorders gefeliciteerd, jullie zijn de echte winnaars. Ik vrees dat het dat het er volgend jaar zomaar zou kunnen gebeuren, Feyenoord maakt op mij de meeste indruk zeker qua scorend vermogen. Klinkt misschien vreemd uit de mond van een Ajacied, maar als Ajax de titel niet kan winnen mag het Feyenoord worden van mij. Als ik mijn vrienden, collega's en familieleden al jaren zie hunkeren en hopen op de titel, zou ik er mee kunnen leven en zou dat volledig op eigen kracht zijn geweest. Bovendien zouden al die miljoenen en champions league inkomsten, Feyenoord weer helemaal naast Ajax en Psv zetten. Wat in Europese wedstrijden, en onze gehele competitie alleen maar ten goede doet..

18 december 2016 om 19:05

Knap hoe je zo kort na de wedstrijd zo kunt reageren. En je hebt helemaal gelijk trouwens. Wel super zuur dat uitgerekend Siem hem maakt. Maar goed. Onszelf weer oprapen na de winterstop. We hebben bij vlagen goed voetbal gezien alleen moet het allemaal iets constanter en klinischer.

18 december 2016 om 22:03

Filip

Hartstikke bedankt voor jouw sympathieke opmerking!

Ondanks mijn teleurstelling en verpeste weekend, probeer ik altijd weer te relativeren. Overigens ben ik het ook nagenoeg altijd eens met jou reacties, ik lees ze graag op deze website. Volgens mij heb ik je dat in het verleden, ook vaker complimenten aan over uitgedeeld aan jou.

Constanter en vooral klinischer, maar als ik dan een Younes maanden zie stuntelen lijkt die het helemaal kwijt te zijn. Cassiera was ongelukkig in de afronding, maar daar zie ik nog wel muziek in.

18 december 2016 om 20:11

Alleen op de overtreding op El Ghazi had ie geel kunnen krijgen dus had gewoon op het veld gebleven.

Man dat ik nog reageer op domme gasten als jij.

18 december 2016 om 20:16

De beuk van iemand goedpraten omdat een eerdere beslissing niet goed gemaakt is door de scheidsrechter. Dus daarom mag een speler zich wat meer veroorloven? Heerlijke logica dit.

18 december 2016 om 22:01

Lekker volwassen Sander6, goede verliezer ben jij.

OT: Feyenoord moet inderdaad met dezelfde consentratie en inzet de tweede seizoenshelft aan gaan. En wat betrefd Kuipers, die laat het ook niet altijd zin. De subjectieve Ajax fan zou wel van een rode kaart 100% spreken en daar van boekel op afbranden, maar voorderest niet het idee dat de scheids echt zijn stempel op de wedstrijd heeft gedrukt.

18 december 2016 om 20:04

Niet overdrijven. Die overtreding van Guardado op El Ghazi was pittig (maar niet erger dan de overtreding van Ziyech op Guardado), maar dat met Dolberg was gewoon pech. Daar was niets gemeen aan.

18 december 2016 om 20:57

Waarom benoem je Veltman niet. Wat is dat een misselijk makend irritant ventje zeg.

18 december 2016 om 20:59

Siem werd helemaal niet uitgefloten! Guardado die eruit ging werd uitgefloten. Voor Siem stond ruim 1/4 van het stadion op voor een terecht gemeend applaus. Dat hij de 1-1 maakt is zuur, maar ook mooi..

18 december 2016 om 21:13

Grappig dat je de harde beuk van Ziyech in de rug van Guardado niet noemt.
Blijkbaar is dat de normale gang van zaken.....
Ziyech had er met twee keer geel af gemoeten. Dit had de wedstrijd zeker beinvloed.
Slecht gezien door van Boekel.

18 december 2016 om 21:52

Waarom Kuipers niet floot? Omdat Kuipers in meerdere topwedstrijden in de Eredivisie net zo goed (grove) fouten heeft gemaakt. Fijn voor ons dat deze wedstrijd in een gelijkspel is geeindigd. Maar zo heel veel kopen we er niet voor. Een wedstrijd verzaken en Ajax kan het weer in eigen hand hebben.

Wat ongelofelijk zonde dat je tegen dit lamme en, vooral in de eerste helft schoppende, PSV onnodig punten laat liggen.
PSV speelde 90 minuten lang voor een punt zonder er eigenlijk aanspraak op te maken.
Tevens kan gesteld worden dat spelers als Cassiera, Younes en Cerny zo langzamerhand een andere club moeten gaan zoeken, wat een ongelofelijke onkunde voorin na de schoppartijen van Guardado.

18 december 2016 om 19:59

Op het afronden na uitstekend? Wat is dat nou voor een argument? Een spits moet toch afronden? Dat is zoiets als zeggen, Onana speelde goed, alleen zijn reddingen waren slecht.

18 december 2016 om 20:00

Cerny is toch wel overduidelijk een gevalletje Fischer, het talent komt er niet uit. Overtuigt geen seconde in Ajax 1.

Cassierra speelde de afgelopen wedstrijden ook mager, en weet deze wedstrijd 3x niet te scoren. Zulke kansen moeten erin, geen excuus.

18 december 2016 om 20:26

Ook gewoon paar keer uitstekend gekeept van Zoet, is razendsnel van zijn lijk af.

18 december 2016 om 21:13

Heb je ook naar de aannames van Cassierra gekeken? Sorry hoor, maar absoluut niet uitstekend. Hele voorhoede speelde dik ondermaats. En dar Cerny als wissel nog een keer er uit moet zegt meer dan genoeg over zijn spel.
Onverwacht het veld in, ze zitten op de bank, dus hoezo onverwacht? Je bent topspeler, dan moet je er altijd klaar voor zijn.

@jdw17 uitstekend? Die jongen had groene zeep in zijn handen, had geen bal vast!

Sjonge jonge zoveel beter maar de kansen niet afmaken en dan uiteindelijk alsnog de goal om je oren krijgen

Gewoon eigen schuld van ajax. Genoeg kansen gehad om het af te maken voor met name Cassiera. Wel zuur dat uitgerekend Siem het moet doen.

18 december 2016 om 18:45

Je moet ook met 1-0 kunnen winnen als er 2,3-0 er niet in zit. Maar door boekel lukte dat niet.

18 december 2016 om 18:50

Lag dat niet aan die gebrekkige defensie van jullie?

18 december 2016 om 19:22

Nou nee want PSV maakt gewoon een fantastische goal. Perfecte bal en perfecte loopactie. Kan je de defensie van Ajax moeilijk kwalijk nemen vind ik. Het is meer zonde dat die goal niet de 3-1 of 4-1 was.

18 december 2016 om 19:28

PSV kreeg anders genoeg kansen om gelijk te komen, dat lag echt niet aan de scheids.

18 december 2016 om 19:49

PSV heeft wel meer kansen gehad hoor, met name in de lucht was de verdediging van Ajax kwetsbaar.

18 december 2016 om 20:00

Als iemand het moest doen, dan Siem. Zeer prettig persoon en altijd respectvol.

Natuurlijk, Ajax had de kansen zelf af moeten maken, maar ik wil toch echt iets kwijt. Iets wat ik al achthonderd keer heb geroepen. Pol van Boekel is de slechtste en meest partijdige scheidsrechter van Nederland en moeten ze meteen zijn fluit afpakken. Er kan een film van een uur gemaakt worden met onzinbeslissingen in het nadeel van Ajax. Ik wist al van tevoren dat het Ajax punten zou kosten toen ik zag dat hij op deze wedstrijd werd gezet en zie hier. Als Ajax zijnde deze man niet meer welkom heten in de arena, neem maar eens een standpunt in want dit is echt schandalig. Wat een lachwekkend slecht niveau haalde hij weer deze wedstrijd, sowieso bizar dat hij deze pot mag fluiten na zijn rommelpot van vorige week. Verder: Ajax kansen niet afgemaakt en een schandalig Guardado. Maar ach, liever Feyenoord een keer kampioen dan PSV..

18 december 2016 om 19:33

Ach ja iedere scheids waarbij jullie punten verliezen is partijdig.
Schandalig hoe Ziyech ongestraft in mag beuken in de rug van Guardado had met twee keer geel eraf gemoeten.
Inderdaad liever Feyenoord kampioen dan Ajax.

18 december 2016 om 19:47

Volledig mee eens. Heel vervelend dat de (meeste) ajaxsupporters deze fout en hierbij de rode kaart van Ziyech toch maar steeds vergeten.

18 december 2016 om 20:32

Tja het is eigenlijk niet heel verrassend. Er zitten veel meer Ajacieden op VZ dan Psv'ers, dus je krijgt per definitie al een vertekend beeld. Weinig tegen te doen.

18 december 2016 om 20:48

De overtreding van Guardado op el Ghazi was veel en veel ernstiger dan die van Ziyech hoor. Er hoorden 2 Psvers van het veld gestuurd te worden, naast Guardado ook Willems omdat hij zijn tegenstander sloeg.

18 december 2016 om 21:15

Die beuk van Ziyech was veel erger.
Hard en ook nog op een veel kwetsbare plek, de rug!

18 december 2016 om 21:30

Mayarood
Laten we niet overdrijven. Willems duwt, geel is prima.
Guardado en Ziyech moeten beide geel krijgen. Bij beide overtredingen geen intentie om de bal te spelen.

18 december 2016 om 22:13

boekel is niet tegen ajax maar pro psv. weet nog toen twente met 6-2 in eindhoven won, het lag aan van boekel dat het geen 8-0 werd. Toivonen kreeg geen rood en douglas voor niks wel, paar momenten meer. Verder floot higler vorige week alle twijfelgevallen in het voordeel voor ajax en had viergever direct rood moeten hebben. Ajax heeft dus ook echt wel voordeel bij sommige scheidsrechters, vink floot ook altijd tegen twente als ze tegen ajax moesten, zo kunnen we bezig blijven. Al denk ik dat bij deze discussie de clubvoorkeur ongemerkt ook wel meespeelt.

Siem de jong niet, Ajax verliest van zichzelf. Cassierra had er 3 moeten maken. Met 1-0 winnen zou niet lukken, dat zag je zo al aankomen, van boekel deed te veel zijn best om psv te helpen.

Wat was die van Boekel slecht in de eerste helft. Bakte er werkelijk niks van. Guardado moet natuurlijk gewoon geel krijgen voor die overtreding op El Ghazi, maar meneer van Boekel zag er niet eens een overtreding in. Veltman moet natuurlijk ook gewoon geel krijgen voor de overtreding op Willems. Daarnaast vond ik het wel terecht dat Ziyech geel kreeg voor die schwalbe en floot van Boekel de tweede helft ook een stuk beter.

Voor de rest, die Cassiera kan er ook helemaal niks van, een beetje spits scoort in de eerste helft gewoon 2x. De 'assist' op Klaassen was wel mooi gedaan, maar moet in de 2de helft ook gewoon weer minstens 2x scoren. Miskoop? Dan Klaassen dik en dik man of the match, wat was hij goed vandaag. Goede passjes, heerlijk doelpunt. Heb echt genoten.
Ajax was naar mijn mening de betere ploeg, maar verzwakte rond de 75ste minuut en toen zag ik het doelpunt ook wel aankomen. Wat onnodig. Het laatste kwartier was voor PSV en daar hebben ze ook goed gebruik van gemaakt.

Overigens vond ik het idioot dat Siem werd uitgefloten, dus als PSV moest scoren, dan het liefst door hem en dat gebeurde ook. Geen goede wedstrijd. Wel een vermakelijke wedstrijd.

18 december 2016 om 19:49

je vergeet trouwens wel te vermelden dat Ziyech de eerste helft ook geel had moeten krijgen voor de beuk die hij Guardado gaf.

Klaassen speelde vandaag zeker sterk, maar ging ook in de fout bij de 1-1.

1 van de meest frustrerende wedstrijden van de afgelopen seizoenen. Scheids zit heel erg tegen (en dan vooral die 2 momenten voorafgaand aan de goal), Ajax mist alle kansen, en dan uiteraard het scenario dat je voor de wedstrijd al voor ogen hebt, en ook nog eens waar word: Siem die Ajax pijn doet. Ik weet dat hij moeilijk kan weigeren om te spelen, of kan weigeren om te scoren, maar voor mij is hij echt van hero to zero gegaan. Maakt me niet uit hoe kinderachtig dat is.

18 december 2016 om 19:04

Je bent niet kinderachtig. Siem lijkt me een toffe peer, maar niet in een shirt van PSV (of Feyenoord). Wat is daar kinderachtig aan? Moet ik nu blij zijn met zijn doelpunt of zo? Wie dit niet begrijpt is hypocriet. Kuijt of destijds van Bommel in een Ajax shirt kan wel? Stam kreeg destijds ook geen staande ovatie in Eindhoven toen Ajax langs kwam. Siem is een keer uitgefloten en dat snapt hij zelf ook. Voor de rest is er ook niks aan de hand.

Ajax was beter en maakte meer aanspraak op de winst, tot dat tegendoelpunt, daarna kwamen ze zelf nog een paar keer goed weg. Zoet was de absolute koning aan de kant van PSV en hield ze veel langer in de wedstrijd dan anders het geval was geweest. Klaassen bewijst maar weer eens waarom hij zo belangrijk is voor dit Ajax: hoeft niet groots te spelen om belangrijk te zijn en pikt belangrijke doelpunten mee. Speelde vandaag overigens niet slecht.

Zonde van Guardado en zijn overtredingen, en Ziyech die liet zien daar namens Ajax niet boven te kunnen staan.

Tot slot, gefeliciteerd Feyenoord. Vorig jaar implodeerde Feyenoord na de winterstop, maar toen hadden ze ook niet zo'n voorsprong. Een mooie afsluiter. Ik kijk uit naar het vervolg.

18 december 2016 om 18:46

Overtredingen waren vooral onhandig, niet perse super gemeen. Verder speelde Guardado wel gewoon slecht natuurlijk. Je kunt niet zo vaak je man laten lopen.

18 december 2016 om 18:49

Was Zoet de koning of is Cassiera gewoon een waardeloze spits? Ik zet m'n geld op het laatste. Hij heeft volgens mij 1 of 2 goals gemaakt tegen clubs die ik me nou al niet meer herinner. Cassiera is niet van het niveau Ajax en zal dat nooit worden. Dolberg had er minstens 1 gemaakt.

@jdw17?

Want een stilstaande spelers als een debiel torpederen in z'n rug is vooral "onhandig". Hou toch op. Het knietje op Dolberg was ongelukkig/onhandig. Die actie op El Ghazi is een regelrechte rode kaart. Volslagen idioot die Guardado.

18 december 2016 om 19:08

Hij gaat er bij El Ghazi wel te wild in ja, had voor gefloten moeten worden. Maar torpederen is overdreven hij gaat echt niet dat duel in om El Ghazi te blesseren hoor.

18 december 2016 om 21:33

Hij gaat het duel ook niet in om de bal te spelen. Speelt bewust de man. Dan is het geel.

18 december 2016 om 22:12

Afcaeric

Niet iedereen past zich zo snel aan als Sanchez, Cassiera heeft gewoon meer tijd nodig.

18 december 2016 om 19:51

PSV was na de 1-0 al de bovenliggende partij en had met de omhaal van de Jong en de kopbal van Propper al kunnen scoren.

Geen hele onterechte uitslag denk ik. Ajax oogde het gevaarlijkst en hadden ook echt wel kansen, maar PSV heeft met de Jong en Prã£â£ã¢â¶pper ook echt 2 100 kansen gemist.

Verder kwam wat ik van te voren al zei uit, Guardado gaat tegenvallen. Heeft Klaassen wel 5x laten lopen, ook onbegrijpelijk dat Cocu dan niet ingrijpt. Verder mag ook wel gezegd worden dan het middenveld veel beter stond met Siem de Jong.
Zoet een paar heerlijke reddingen, qua uitkomen is hij echt heel erg zo snel van zijn lijn.

Ziyech, viel zoals eigenlijk bijna altijd in topwedstrijden, tegen, paar kansloze afstandsschoten en voegde verder ook niet heel veel toe.

Edit: wat een hoop treurige reacties tov Guardado. Die mensen 'uit de wedstrijden zou hebben geschopt'' en ''hij blesseert speler opzettelijk''. Dat moment van Dolberg is vooral ongelukkig en bij El Ghazi gaat hij er uiteraard iets te fel in maar zo'n duel ga je echt niet in om iemand te blesseren hoor. Verder mag je als Ajacied vooral blij zijn dat Guardado speelde daardoor kon Ajax heerlijk zijn gang gaan op het middenveld.
Verder zie ik net het interview met Klaassen en die zegt ook dat hij het juist wel prima vind als er fel wordt gespeeld van beide kanten en dat hij het goed vond dat v Boekel vaak liet doorspelen. Uiteraard bedoeld hij daar niet mee spelers blesseren, maar dat was ook niet de intentie van Guardado.

18 december 2016 om 18:46

Lol als t 4-0 is heeft psv niks te klagen, Cassierra alleen moet er 3 maken.

18 december 2016 om 18:53

Zag net de expected goals van deze wedstrijd, daar bij scoort PSV gewoon hoger. Dit staat er als uitleg bij ''ajax dominated territory, and got the lead.
But PSV found the danger zone much more, and equalized from their best chance''.

18 december 2016 om 18:55

Krijgen we weer van die 'had dit en dat' opmerkingen. het werd 1-1. Wen eraan.

18 december 2016 om 18:56

Oja laten we kijken naar 'expected goals' waarbij je geen idee hebt hoe het bepaald word, als we net zelf de wedstrijd en de kansen hebben gezien.

18 december 2016 om 19:06

Dat is niet zo moeilijk ook hoe dat bepaald wordt, ze beoordelen gewoon hoe groot de kans is. Zo worden die 3 kansen van Casseira opgeteld als nog minder 0,5 expg beoordeeld. Zijn dus minder groot dan ze misschien wel leken.

18 december 2016 om 18:50

"ajax hadden ook wel kansen". Nu doe je alsof Ajax een paar keer op doel heeft mogen schieten... Voornamelijk Cassiera had kans op kans op kans. En Ziyech tegenvallen? Vond hem zeker 1 van de beteren.

18 december 2016 om 18:54

Wat heeft Ziyech goed gedaan dan? Ik vond Klaassen en Schã¶ne echt een klasse beter.

18 december 2016 om 18:58

Goede dribbels, goed telkens het spel verplaatsen en had erg vaak een mooie steekpass in huis. Hij was misschien niet dé beste, maar om dan weer te zeggen dat hij niks toevoegde en erg tegen viel is weer helemaal het uiterste.

18 december 2016 om 19:52

Laat ik had dan zo zeggen, voor iemand van 11 miljoen laat hij niet genoeg zien. Zijn direct tegenstander (Pröpper) was ook de beste middenvelder aan de kant van PSV. En het is niet de eerste keer dat hij tegen een goed tegenstander niet echt lekker speelt.

18 december 2016 om 22:29

Ziyech goed?
Heb hem twee keer gezien een tegenstander een kaart aan naaien via een schwalbe en een tegenstander een keiharde beuk in de rug geven.
Maar voor de rest speelde die mee?

Het resultaat komt door Ajax zelf. Heel jammer dat Cassierra steeds zijn kansen niet afmaakte. Ik werd er echt gek van haha! Een tegengoal kon je wel verwachten dus ja. Helaas, volgend jaar beter.

Denk dat het een terechte uitslag is. Jammer dat Siem de Jong dan de 1-1 moet maken maar hij doet gewoon zijn werk.

Heerlijke match en een ok resultaat gezien de staat waarin PSV zich momenteel bevindt... Wat een strijd en emotie. Wel een aantal smerige overtredingen gezien, maar de wedstrijd heeft me geen moment verveeld. Mooi (niet voor iedereen neem ik aan) dat Siem hem er dan in prikt.
Wat wel duidelijk is, maar dat was al geruime tijd zo, is dat we ons echt moeten gaan versterken om nog iets van een inhaalrace te bewerkstelligen...

18 december 2016 om 21:34

We krijgen Locadia en Hendrix wel weer terug, dus dat is een opsteker. Locadia is toch een werkpaard die prima als bliksemafleider kan fungeren en heeft een goed schot. Juist dat mist in dit PSV momenteel: spelers met een goed schot die durven uit te halen. Ramselaar doet het soms, Prã¶pper deed het vorig en begin dit seizoen, maar nu eigenlijk amper.

Als er echter weer geblesseerden komen zit je met hetzelfde probleem. Een type V. Ginkel of iets soortgelijks zou welkom zijn. Iemand die iets kan forceren. V. Ginkel kon dat geweldig in de tweede seizoenshelft en was voor een groot deel verantwoordelijk voor die zegereeks voor en na de Atletico week.

Een leuke wedstrijd gezien en volgens mij ook wel een terechte uitslag. Na 2 snelle wissels bij Ajax dacht ik, dat PSV er makkelijk over heen zou gaan. Echter stond Ajax prima te voetballen.
Mooie kansen op en neer. Mooi dat Siem de jong nog de 1-1 maakt.

Ongelooflijk dat de eindstand 1-1 is. Dat PSV met dergelijk saai antivoetbal supporters heeft is ook een wonder. Wat is die Guardado toch een ongelooflijk misselijke voetballer. Heel de tijd zuigen en smerig spel.

Zuur dat Cassierra gewoon nog klaar is voor het eerste. Die twee kansen had Dolberg beide in 't netje gelegd.

Ajax komt er bekaaid af na die 1-0 hadden ze er 2/3 goals bij kunnen maken maar als je de kansen niet afmaakt krijg je de deksel op de neus , maar de scheids was echt schandalig dat die Guardado zonder geel het veld afging is gewoon een schande zeker bij El Gazhi kortom Ajax is weer eens afgetroefd op hardheid ik zou willen dat wij eens een paar van die schoppers hadden maar dat past niet bij ons wel jammer .

Prachtige uitslag. Veel baggervoetbal gezien vandaag maar met die 5 punten los staan aan kop kan in Rotterdam geproost worden. Perfect weekend zo.

Ajax betaalt de prijs voor zwakke voorhoede.

Je zult toch echt voorin meer moeten brengen als Ajax zijnde. En dat geldt niet alleen vandaag, maar in meer wedstrijden. We maken te weinig goals en vanaf de zijkanten is het echt veel en veel te pover van wat er doorkomt. Zo speelt Cassierra niet slecht, maar mist hij kans op kans en daar sta je wel voor als spits.

Ajax was veel beter tot laatste 15 minuten, maar 1 goal is te mager. Ik vond het middenveld van Ajax het middenveld van PSV echt overklassen, maar voorin kon het verschil niet gemaakt worden.

Kortom, er moet wat bijkomen in de winterstop want voorin is met de afwezigheid van éã©n of twee spelers veel te weinig kwaliteit.

18 december 2016 om 19:32

Dat Ajax het middenveld van PSV zou overklassen is geen verassing. Guardado heeft geen ritme en met Hendrix mis je de enige verdedigende middenvelder. De verdediging van PSV moest het grotendeels zelf opknappen maar deed dat over het algemeen goed (maar 8 goals tegen in een half jaar is bizar weinig).

18 december 2016 om 19:40

@ Asroma8

Ik vond het wel opvallend om te zien hoe groot het verschil was. Propper en Ramselaar zijn geen slechte voetballers, maar sneeuwden compleet onder. Hendrix voegt als houthakker niets toe aan dit middenveld en een houthakker had PSV vandaag met Guardado al.

Verdediging van PSV was heel matig juist, maar Ajax' voorhoede was dat ook. Ajax kreeg kans op kans maar met Younes, Cassierra en Cerny staat er veel te weinig voorin. Met een Dolberg en Traore was het denk ik gewoon 3-1 of 4-1 geworden.

Psv zal echt beter moeten gaan voetballen als ze terug willen komen en Ajax zal een linksbuiten en liefst ook een spits moeten aantrekken. Younes brengt veel te weinig en heeft geen enkele concurrentie.

18 december 2016 om 19:54

Hendrix een houthakker haha alsjeblieft zeg. Hendrix heeft een uitstekende traptechniek en kan het spel vanuit achteruit verdelen en opzetten. Kon overigens ook gewoon spelen, fout van Cocu om hem niet op te stellen.

18 december 2016 om 20:04

Hendrix de houthakker hahaha ik ben maar gelijk gestopt met lezen. Meningen van personen die zo weinig verstand van voetbal hebben ben ik niet zo in geã¯nteresseerd.

Guardado wint de wedstrijd voor PSV door de twee gevaarlijkste spelers opzettelijk te blesseren. En dan wordt hij ook nog gecomplimenteerd door zijn medespelers en commentatoren. Onbegrijpelijk. Vijf wedstrijden schorsen, met name voor die actie tegen El Ghazi. Hoe zou het met Anwar zijn?

18 december 2016 om 19:19

Lekker kort door de bocht. Duel met Dolberg was ongelukkig. Tegen El Ghazi stond de grensrechter een meter van af. Kennelijk was het geen overtreding anders had de scheidsrechter wel een kaart gegeven.

18 december 2016 om 19:52

Sinds wanneer is El Ghazi een gevaarlijke speler ? Heeft dit jaar totaal nog niets laten zien (behalve dan de wedstrijden bij Jong Ajax). Was ook vorige week tegen Twente niet goed.

Dit is niet het jaar van Ajax. Het hele jaar worden er cadeautjes uitgedeeld. Laatste minuten doelpunten tegen krijgen, het begint normaal te worden. Wat help je de concurrentie op zo een manier. Het geluk staat niet aan Ajax zijde. Voor een Ajacied toch erg vermoeiend.

Zonde van dit gelijkspel. Was echt niet nodig als onze spits wat scherper was geweest. Klaassen mooie goal maar ze belonen zichzelf niet. Beide ploegen schieten niets op met dit gelijkspel. Feyenoord de grote winnaar.

Cassiera man man man hoeveel kansen heb je nodig heey? Voetballend prima echt zeer goed zelfs, maar die kansen moeten erin. Vooral die geboden kans door Schone, man knal hem erin!!!!
En typisch dat Siem het doet hoor. Jammer, maar voetballend prima gespeeld. PSV op een gegeven moment weggespeeld. Toch wel Bosz zijn manier van spelen.

Wat is die guardado een vies mannetje zeg. Al mn sympathie verloren voor hem.
Ziyech moet zich ook keer gaan laten zien in de toppers, speelde matig. Ook cassierra pure middelmaat maar doet wel alles eraan om te scoren.

Siem de jong zo'n slimme speler, weet precied wanneer hij moet lopen ect ect. En sanchez wat een geweldige verdediger! Ook el ghazi begon leuk aan de wedstrijd, jammer dat hij geblesseerd is

Terecht gelijk spel de eerste helft was Ajax veel beter tweede helft was het meer gelijk waar PSV veerkracht toonde geweldige pass van Pereiro op Siem De Jong en mooi afgerond gelukkig is Guardado terug met een geweldig Mexicaans temparament genoten en we zijn nog steeds in de race voor het kampioenschap gelukkig is het nu winterstop!

18 december 2016 om 20:29

Heerlijke pass van Pereiro ja. Speelde sowieso een aardige wedstrijd vond ik, prachtige voorzet op Pröpper ook. Je ziet echt bij vlagen dat hij zo goed kan voetballen maar hij is gewoon te wisselvallig. Guardado vond ik echt niet goed hoor, liet Klaassen contant weglopen.

18 december 2016 om 22:48

Guardado speelde een slechte pot maar hij bracht wel iets deze wedstrijd wat ik al weken mist bij psv: STRIJD. Hij was heel slecht maar dat mag ook na weken absentie, maar doordat guardado als leider voorop ging (soms iets te hard) werd de rest van het team ook veel levendiger. Het spel van hem was zwak maar qua strijd een 10

Heb gedeeltes van de wedstrijd gezien, maar zowel Ajax als Psv had vandaag kunnen winnen, alhoewel ik denk dat Ajax de bovenliggende partij was. Nota bene een ex-Ajacied die de gelijkmaker maakt, toch wel typerend voor de overige Psv'er's. Guardado was het eerste halfuur ook weer gretig bezig en voor de rest weer dezelfde spelers met dezelfde houding zien rondlopen, denk dat Siem nog eens belangrijk kan worden voor Psv dit seizoen, hij is de enige die echt in staat is om goals te maken.

18 december 2016 om 21:17

Gretig bezig? Als je gretig bent mag je ook wel gewoon een keer met je man mee lopen. Guardado speelde echt gewoon een belabberde wedstrijd hoor, zodra de Jong erin kwam ging het veel beter lopen op het middenveld.

Ajax verliest punten uiteindelijk door van Boekel. Het valt me op dat Ajax en van Boekel vaker geen succes is (voor Ajax dan). Ik heb vandaag het meest geirriteerd aan van Boekel en Guardado. Wel twee hele mooie doelpunt overigens. Feyenoord is de lachende derde uiteraard.

18 december 2016 om 19:54

Ajax verliest punten door niet vaker te scoren en door zelf slecht te verdedigen.

In elk geval is PSV nu uitgeschakeld voor de titel, want 8 punten maak je nooit meer goed op Feyenoord. Blij dat Ajax nog een punt hier aan overhoudt, nu versterking aantrekken met name op de flanken. Met al die vieze streken van Guardado zijn ze niets opgeschoten.

18 december 2016 om 18:59

Ach kom op, we zijn amper op de helft... Ik schrijf PSV echt nog niet af hoor... Een paar gerichte aankopen en wat puntverlies van Ajax en Feyenoord en we kunnen er zomaar weer staan...

18 december 2016 om 19:35

Als Ajax 1 keer verliest en PSV 1 keer wint staan ze gelijk met elkaar en jij schrijft PSV af maar Ajax niet? Hahaha sorry maar dat is nogal dom gedacht en grappig.

18 december 2016 om 20:13

Dan schrijf ik Ajax ook af. Feyenoord gaat gewoon deze voorsprong op PSV niet meer weggegeven mede omdat PSV nog naar de Kuip moet en daar niet zal winnen. Daarbij is het doelsaldo van Feyenoord zo veel beter.

18 december 2016 om 20:23

Er zijn wel grotere achterstanden goed gemaakt in de Eredivisie. Daar zou jij als Ajax fan toch alles over moeten weten.

18 december 2016 om 20:31

Nog 17 wedstrijden over, en daarin kan je maximaal 51 punten verspelen, dus nee, zeker niet kansloos.

Al die Ajacieden die nu over van Boekel lopen te miepen vonden het vorig jaar niet erg dat Makkelie liep te marchanderen. Kom op, aan het eind van het seizoen heb je net zo veel scheidsrechters voor als tegen gehad.

Jammer, Ajax eerste heeft beter en schandalig getrapt van PSV in die helft. Goal van Klaassen volledig verdien en natuurlijk een juweeltje. Het enige jammere was dat het leek alsof vanaf dat moment de scherpte eraf ging bij sommigen van Ajax. Vond younes domme keuzes maken en verdedigend was het soms met samengeknepen billen kijken. Dat de goal viel verbaasde mij dan ook niet...Jammer was meer te halen vandaag.

18 december 2016 om 19:17

Stel je niet zo aan zeg. Schandalig getrapt? Op dolberg was gewoon pech en gebeurd in een duel, bij el Ghazi was het geel maar el Ghazi heeft het ook wel voor zichzelf verpest door vroeg in de wedstrijd al 2 of 3 keer een duik te maken. En verder heb ik alleen van ziyech een smerige actie gezien toen hij veels te laat en met opzet in de rug van guardado sprong. Maar in de rest van de wedstrijd was er niks vies hoog uit soms hard van beide kante, was een vermakelijke pot voor een neutrale supporters.

Als Ajacied baal ik echt wel van dit gelijkspel. Ajax speelde prima, kreeg vrij goede kansen. PSV kreeg ook 'n paar goede kansen, maar Ajax was toch beter.

Mateo Cassierra die volgens mij 4 (vrij) grote kansen mist, Davy Klaassen (die wel een fraai doelpunt maakte) die een goede kans in de eerste helft kreeg en zo waren er nog wel 'n paar kansen, maar erg jammer dat Siem de Jong dan weer de 1-1 maakt, maar helaas liep Klaassen daar ook niet helemaal goed mee.

De omhaal die Luuk de Jong maakte en de redding van Onana, vond ik beide erg fraai. Maar zoals ik al zei: Ajax was wat beter dan PSV en toen Ajax de 1-0 maakte, hoopte ik dat Ajax door bleef gaan met aanvallen en dan zou de 2-0 een kwestie van tijd zijn, maar helaas deed Ajax het daarna minder en uiteindelijk kregen ze, doordat Ajax dus wat minder begon te aanvallen, de 1-1 tegen en ik had al het gevoel dat als Ajax gas terug zou nemen, dat PSV 1-1 zouden maken, maar Cassierra moest in mijn ogen ook zeker minimaal 1 van z'n kansen afmaken en dan had Ajax dus gewoon gewonnen.

En voor de rest vond ik Davy Klaassen, Lasse Schã¶ne, Joã«l Veltman en Daley Sinkgraven vrij sterk bij Ajax. Van Sinkgraven had ik eigenlijk verwacht dat hij het lastiger zou krijgen met Narsingh, omdat Narsingh dus vrij snel is, maar Sinkgraven hield Narsingh, op enkele kleine momentjes na, vrij goed intoom.

Hakim Ziyech vond ik 'n beetje ongelukkig spelen. Als hij aan de bal kwam en een dribbel inzette, dan merkte je wel dat er wat dreiging van hem afkwam, maar meestal was de pass of het schot na z'n aanname ongelukkig en Younes vond ik vandaag juist opvallend 'save' spelen, om het zo maar te noemen.

Want normaal gesproken zie je Younes dribbelen en dan passeert hij 'n aantal mensen, maar vandaag vond ik 'm 'n beetje op 'save' spelen om eerlijk te zijn. Had 'n paar redelijk dreigende dribbels, maar niet zoveel als normaal.

Jammer, Ajax was beter dan Psv, maar helaas is het de uitslag geworden die ik had voorspeld, maar niet op hoopte...

Edit:

En trouwens, de overtreding van Guardado op el Ghazi was wel behoorlijk hard. Kwam vrij hard vanachter en raakte el Ghazi vanachter vol in z'n rug. Ben benieuwd wat voor blessure el Ghazi zal hebben, want het zag er nogal fors uit.

Wat een miskoop weer van Overmars die Cassierra!!!
Mist werkelijk waar elke kans die hij krijgt, schiet hem constant ernaast of tegen de keeper aan. Dankzij hem verspeeld Ajax hier twee dure punten. En weer geeft Bosz niet thuis in een grotere wedstrijd!
Dit is geen resultaat trainer!!
Dit gaat weer geen kampioenschap opleveren voor Ajax en daar zijn Overmars, Vd.Sar en Bosz voor de volle honderd procent verantwoordelijk voor!!

18 december 2016 om 18:53

Ga er maar van uit dat Dolberg PSV naar huis had gestuurd zonder punten. Cassierra heeft echt veel te veel kansen nodig om te scoren. We moeten de jonge Colombiaan niet kruisigen, maar vandaag had hij echt moeten scoren.

18 december 2016 om 18:54

Hij bakt er niks van elke keer wanneer hij speeltijd krijgt in het eerste.

18 december 2016 om 18:57

@007,

Er is geen enkele garantie dat Dolberg dit duel wel beslist zou hebben. We kunnen nu niet echt zeggen dat Dolberg zo geweldig veel scoort en goed speelt de laatste tijd...

18 december 2016 om 19:07

@fr4evah,

Ik kan het ook niet bewijzen...ik praat nu vol van uit mijn gevoel en geloof. Het heeft verder ook geen zin. De realiteit is dat Kasper snel het veld moest verlaten en dat Cassierra vandaag echt had mogen scoren.

18 december 2016 om 19:56

Dolberg heeft in de Nederlandse competitie pas tegen 4 ploegen gescoord waarvan 3 ploegen die in het rechter rijtje staan. Dolberg speelt al weken niet goed.

18 december 2016 om 18:55

Cassierra loopt bij Jong Ajax 1-op-1 en moet het in het eerste doen met invalbeurten. Beetje jammer om hem nu al af te schrijven als dit éã©n van eerste wedstrijden was waar hij bijna de hele wedstrijd in de spits heeft gestaan.

18 december 2016 om 19:06

Goals in Jong Ajax zeggen helemaal niks. Ook Cerny scoorde vaak bij Jong Ajax en nu niet meer in het eerste.

18 december 2016 om 22:23

Materazzi

Houd toch op men, die negativiteit van je iedere keer.

Sommige spelers hebben meer tijd nodig, gun een speler dat dan ook.

19 december 2016 om 15:06

Ajax en Bosz moeten presteren dit en volgend seizoen (minimaal 1 keer kampioen worden anders is Ajax 4 jaar op rij geen kampioen). Dan heb je niks aan een spits die er misschien pas over twee jaar staat. Die omgevormd moet worden van een 4-4-2 systeem naar een 4-3-3 systeem. Bij Zivkovic hebben we al kunnen zien dat het niet goed werkte.

18 december 2016 om 20:40

Dat is t resultaat van slecht technisch beleid. T laten afhangen van 2 19 jarige spitsen. En dan gewoon geen ervaren spits halen. En kom ajb niet aan met t argument van wie hadden ze dan moeten halen, iedere andere club in Nederland kan t blijkbaar wel en anders kan je de scouting daarvoor ook wel opdoeken.

Dit was echte slechte reclame voor ons voetbal. Ik zeg maar niks over Siem, een echte Ajacied gaat nooit voor Feyenoord of PSV spelen. Dit was dus zo te verwachten. Een extreem naã¯ef Ajax die wacht tot een Mexicaan twee spelers er uit trapt voor dat Ziyech hem eens aanpakt. De Psv'ers kennen van Bommel toch? Hun held had Guardado wel even aangepakt. Dat zelfde naã¯eve Ajax vergeet PSV de das om te doen. Aan het eind is een gelijkspel verdient, maar Ajax stond nooit bekend om te winnen met 1-0. Dat doen ze beter in Eindhoven. De gelijkmaker was ook geen verrassing en aan het einde had het ook nog 1-2 kunnen worden. Nog een woordje over van Boekel. Wat een aanfluiting deze man. Hij had totaal geen controle over de wedstrijd. Hoe lang duurt het tot je voordeel geeft? Kom op zeg. Dat Klaassen daar slecht verdedigt betekent niet dat van Boekel PSV vandaag even een extra duwtje gaf. Maar goed, in Rotterdam is het nu feest, en terecht. Voor nu zijn zij meer dan terecht winterkampioen. Ajax zal in de winterstop versterking moeten zoeken. Vooral mentaal blijft een probleem. We zullen wel zien.

18 december 2016 om 19:03

Kampioen worden in de Eredivisie had al niet zoveel betekenis en dat word nog wel erger als we nog verder wegzakken op de coefficientenlijst van de Uefa. Het was vandaag erg pijnlijk om naar te kijken als je beseft dat dit de twee topclubs van Nederland zijn. De scheidsrechter deed vandaag gezellig mee en floot net zo slecht als dat Ajax en PSV speelden.

Gezien de financiele middelen hoopte ik dat Ajax kampioen wordt, maar eigenlijk maakt het niet veel meer uit. Er worden veel teveel fundamentele basisfouten gemaakt. Die fouten werden eerder niet eens gemaakt door clubs in de hoge middenmoot. Als je dan weer een topwedstrijd ziet, merk je hoeveel het niveau in de Eredivisie gedaald is in de afgelopen jaren.

18 december 2016 om 19:59

@007

Een echte Ajaxied gaat niet bij Feyenoord of PSV spelen ? Ga jij dan nog wel naar de toekomstige Johan Cruijff arena ? De grootste Ajaxspeler die voor Feyenoord gespeeld heeft. En zo zijn er nog genoeg.

Zonde dit, Ajax de betere en PSV mag blij zijn met van Boekel als scheids zeg. Ajax heeft het zichzelf moeilijk gemaakt door niet vaker te scoren en dan krijg je de deksel op de neus van ook nog eens een ex Ajacied. Gelukkig is er nu winterstop, hopelijk vallen de blessures mee en kunnen ze zich in de komende tijd snel herstellen.

Ben benieuwd hoe de tweede seizoenshelft gaat verlopen, de strijdt tussen de drie bovenste ploegen blijft denk ik tot het eind spannend!

Dik terechte stand. PSV slecht en zo was Ajax de eerste helft. Die goal scoort Klaassen niet meer en die omhaal wordt ook niet meer gemist.

Leuke wedstrijd gezien! Van Boekel goed geflopen, liet zich niet foppen door de vallende ziekte die daar in de Arena heerste

Mensen moeten vooral roepen dat onze competitie niet moet worden aangepast en dat we het vooral zo moeten houden want stel je voor dat we nog vaker dit soort potten gaan zien......

Pure reclame voor nog meer van dit soort potten. Geen geweldig voetbal maar 110% inzet en intensiteit. Die krijg je niet bij ajax- nec of Feyenoord-sparta. Van deze potten word je echter beter. Dit is juist wat wij tekort komen in Europa dan komen we niet verder dan ons ' geweldige' positiespel.

Als Ajax-fan had ik liever gewonnen maar van deze intensiteit kan ik dus echt genieten.

18 december 2016 om 18:56

Precies en Van Boekel floot tenminste niet voor spelers die een zuchtje wind voelden en naar de grond vielen. Iets meer toelaten en dan krijg je dus een echte wedstrijd.

18 december 2016 om 19:15

Ja precies, gelukkig snapt Klaassen dat ook en gaat die niet net als de meeste Ajacieden hier zeuren maar zegt hij juist dat hij het goed vond dat van Boekel het vaak door liet gaan.

En nu gaat iedereen de scheidsrechter de schuld geven. Goed gefloten en een terechte uitslag.

Ajax leek de eerste helft wel goed, maar dat was gewoon door het foutenfestijn van Psv. Als ik de reacties van enkele Ajacieden lees, denken hier veel mensen dat Ajax er echt bovenuit stak. Niets is minder waar.
Het was trouwens niet normaal hoeveel ballen er zijn ingeleverd door Guardado, Schwaab en de backs. Toen Brenet en Isimat erin kwamen, was er meer rust achterin en heeft Ajax nog heel weinig kunnen creã£â«ren.

Beide ploegen waren over het algemeen voetballend zeer matig. Op basis van de kansen had Ajax wellicht de overwinning verdiend, maar als je het hebt over de onkunde van beide elftallen, vind ik een gelijkspel een betere uitslag.

Bij de 1-1 van De Jong zag ik ineens de kinderachtige Sjaak Swart voor me. Wat zou hij hebben gebaald xd

Voor Feyenoord is dit de best denkbare uitslag. Ajax staat op 5 punten met een veel minder doelsaldo. PSV staat alweer op 8 punten en heeft nog niet eens de helft van het doelsaldo van Feyenoord. Topweekend!

90 minuten naar de grote pol van Boekel show gekeken.
Als een normale werkgever in 1,5 uur zo veel fouten zou maken zou hij een staande voetje krijgen.

18 december 2016 om 18:58

Ja, het ligt zeker aan de scheidsrechter en ook aan Guardado want die doet ook alles om niet te verliezen.

18 december 2016 om 22:52

Ik vond het anders best meevallen, de scheidsrechter viel juist niet zo op en liet ook stevige duels toe aan beide kanten. Geen kaarten voor Guardado die er stevig in ging, dan ook niet voor Ziyech nadat die Guardado een koekje van eigen deeg gaf. Van Boekel was in dat opzicht consequent.

Hoe is het mogelijk dat sanches de beste ajaxiet is stond verdedigend bijna altijd verkeerd, nee voor mij schone wat een bezieling en beleving bij lasse daar lopen er bij ajx nog al wat rond die aan een 30 jarige een voorbeeld aan kunnen nemen.
Das mijn mening

Ik weet dat het populair is om younes en veltman af te branden maar die hoorden deze wedstrijd zeker bij de beste spelers op het veld. De allerslechtste was hakim ziyech, niks lukte bij hem vandaag. Speelde zonder overtuiging, schoten leken nergens op, pases kwamen niet aan, leed dom balverlies, maakte fopduiken en speelt 2x de bal veeeeels te ver voor zich uit toen die in kansrijke positie stond,

overigens ook geen positief woord over psv, die moesten vandaag gewoon winnen willen ze kans houden op de titel en dan gaan ze weer zo laf en afwachtend spelen

Ajax heeft niet gewonnen dus ligt het aan van Boekel. Als je niet kunnen van een psv uit vorm, moet je echt de schuld bij je zelf zoeken. Het ontbreekt de jongetjes aan mentaliteit. Kaarten aan naaien zoals Veltman doet of een schwalbe van Ziyech daar lees ik hier niets over. Mannelijke wedstrijd, maar kwalitatief geen topper. Als Feyenoord geen kampioen wordt heeft het dat aan zichzelf te wijten.

PSV heeft met het punt echt het maximaal haalbare. Wel is het jammer dat het seizoen voor PSV nu zo goed als over is. Pijnlijk, maar op basis van wat PSV de eerste seizoenshelft heeft laten zien gewoon terecht.

18 december 2016 om 19:04

Seizoen over? We hebben de helft van de wedstrijden gespeeld... Er is nog voldoende mogelijk! De ziekenboeg loopt leeg en we kunnen wat gericht aankopen. Narsingh laten gaan en een goede vervanger halen..

18 december 2016 om 19:08

Ik hoop dat je gelijk hebt, echter 8 punten inlopen is erg veel. PSV gaat natuurlijk ook niet alles winnen hè!

18 december 2016 om 19:23

De zevensprong!

18 december 2016 om 20:31

Niet alles winnen nee, maar ze hebben onder Cocu toch wel een aantal hele mooie series neergezet na de winterstop hoor. Vorig jaar volgens mij maar 4 punten verspeeld na de winter.

18 december 2016 om 20:37

Nja je weet het nooit.
Na een winterstop kan men soms anders uit de start blokken komen dan men de winterstop in gingen.

Al die huilende Ajacieden. Die Colombiaan krijgt 3 100% kamsen, als je het dan nog niet weet af te maken mag je jezelf hier voor verantwoordelijk stellen. Niet van Boekel, al waren er een paar beslissingen discutabel, dit doe niets af aan het gebrek aan kwaliteit voorin bij Ajax. Volledig aan jezelf te danken.

18 december 2016 om 19:13

Ik weet niet zozeer waar Ajax het gebrek aan kwaliteit voorin in heeft te danken als Dolberg en El Ghazi geblesseerd uitvallen en Traore niet kon meedoen vandaag. Dan kom je toch automatisch de tweede en derde keuzes die je voor handen hebt.

Wel natuurlijk dat deze kansen er niet ingaan, Cassierra had vandaag er zeker 1 en misschien wel twee moeten benutten. Jammer dat hij daar niet in slaagt, dat moet hij zichzelf echt verwijten. En wij hem misschien ook wel als supporters.

18 december 2016 om 19:21

Aan een raar transferbeleid denk ik. Hoe kun je het seizoen in gaan zonder volwassen, goeie spits? Je kunt moeilijk vertrouwen op 2 jochies die nog geen 20 zijn, die zijn jong, die kunnen niet elke wedstrijd presteren. Cassiera blijkt gewoon te kort te komen, bijna alle wedstrijden is hij tegengevallen waarin hij erin kwam. Youness moet je ook mee stoppen, Ajax had begin dit seizoen gewoon nog een buitenspeler erbij moeten halen. Eentje waarvan je weet dat hij veel assists zal leveren of veel gaat scoren of een combinatie van beide. Ajax mist volwassenheid voorin.

18 december 2016 om 19:30

Traore is als spits gehaald, maar door het goede spel van Dolberg naar de rechtsbuiten plek gedwongen. Dus eigenlijk hadden we met Cassiera, Dolberg en Traore een behoorlijk bezetting. Daarbij is de ontwikkeling van Dolberg een enorme meevaller, is Cassierra zeer ongelukkig (of komt tekort, ieder zijn analyse) en is Traore zeer wisselvallig.

Overigens vond ik Younes vandaag wel behoorlijk spelen. Is alleen erg ongelukkig in de afwerking dit seizoen, maar ik blijf het toch een prima buitenspeler voor de Eredivisie vinden. Omdat ook het rendement van El Ghazi (en ook zijn mentaliteit ) tegen viel hebben we inderdaad gewoon gebrek aan een buitenspeler op dit moment. Die schade moet je in de winterstop proberen te repareren met een transfer.

Grootste verwijt dat ik het bestuur maak is dat ze weinig inzicht hebben in de eigen selectie. De komst van Ziyech was louter afhankelijk van wanprestaties tegen Willem II en Rostov, anders had hij nog steeds in Enschede gevoetbald en zaten we nog altijd met een creatief probleem. Waarschijnlijk zullen ze ook veel te lang wachten met een buitenspeler aantrekken, dan moeten we na de winterstop eerst punten laten liggen ofzo.

Maar goed, er valt zeker voldoende op Ajax aan te merken. In ieder geval meer als voldoende voordat we ons als supporters gaan bezighouden met een complottheorie waarin Van Boekel met een PSV pyjama slaapt.

Cassiera omg wat heeft deze jongen een kansen gehad .. dat er dan supporters van Ajax hier zeggen dat ie lekker gespeeld heeft vind ik echt onbegrijpelijk .
Ajax zet te vaak niet door als ze een tegenstander bij hun keel hebben , dat is een kwaliteit die Feyenoord op dit moment wel beheerst , gaat een leuke 2e seizoenshelft worden Feyenoord kan zich nu een paar misstappen veroorloven en de concurrentie niet .

Hahaha volgens alle Ajacieden was van Boekel partijdig wat helemaal niet zo is leukste is natuurlijk dat Luuk al tijden commentaar heeft op de scheids wat terecht is maar dan door alle (ajacieden wordt afgekraakt).

Mooi voor siem de jong na de 1-1 had psv zeker kunnen winnen dus gelijkspel is wel terecht alhoewel we er niets aan hebben

Een heerlijke pot voetbal! Kwalitatief was het minder, maar het was wel een erg spannende wedstrijd!
Klaassen en Schone waren toch wel de uitblinkers. Ziyech was echt ontiegelijk slecht.
Aan de kant van psv was vooral Ramselaar erg slecht!

18 december 2016 om 19:21

Het gaat er over dat meneer Swart nu al een keer of 2 als een klein kind zich uitgelaten over een tegenstander die van Ajax gewonnen. Dus dat is de grap

18 december 2016 om 19:26

Mag ook wel een keer. Dat is in principe al veel te lang geleden en jullie hebben er het team voor momenteel.

Als je zoveel sterker bent en kansen niet afmaakt moet je in de spiegel kijken en concluderen dat een younes en cassirra te licht zijn in de winter opruimen en cerney jammer heeft het ook niet dus marc werk aan de winkel, en haal eens een sloper Allah wouters want dit mist dit team.

Ajax heeft dit aan zichzelf te danken. Genoeg kansen gehad. Ik verbaas me wel over de inconsistentie van de scheids, bijv Younes shirtje geel, op een gegeven moment hangen er spelers aan zijn shirt en dat mag dan allemaal wel. Ik ben het er mee eens dat de vrije trap waaruit het doelpunt valt geen vrije trap was en zeker niet als je ziet wat er de hele wedstrijd toegelaten werd, maar dan nog hadden ze iets scherper moeten zijn.

18 december 2016 om 19:13

Na de 1-0 ging Ajax ook compleet terug. De gelijkmaker kwam niet uit een lucky zondagsschot of zo. PSV verdiende best de gelijkmaker, en daarom ben ik ook erg boos op de Ajacieden zelf. De laatste weken laten ze mentaal steekjes vallen en dat zagen we vandaag weer. In dat opzicht is Feyenoord nu echt veel en veel beter. Ik denk dat ze vandaag ook van dit PSV hadden gewonnen, en hoe. Na een aantal maanden dat ik dacht dat Ajax de goede weg is ingeslagen krijgen we nu een reeks van wedstrijden die erg slecht zijn. Misschien komt de winterstop precies op tijd.

Huntelaar is echt nodig na de winterstop. Cassierra is simpelweg niet goed genoeg als reserve spits. Hij kan totaal geen kansen afmaken. En Overmars,Vd. Sar en Bosz mogen van mij al ontslagen worden! Het ziet er alweer naar uit dat Ajax voor het derde seizoen op rij weer geen kampioen gaat worden. Virtueel gezien alweer op 6 punten achterstand op de nummer 1.

18 december 2016 om 22:32

Ajax deed het anders best goed tot aan deze laatste 3 wedstrijden. In de EL ben je gewoon door de poule, de beker heb je wat makkelijk uit handen gegeven en ook dit duel had Ajax in principe al voortijdig moeten beslissen. Daarnaast hadden ze de pech dat zowel Dolberg als EL Ghazi eruit gingen, wie weet was Dolberg wel koelbloediger voor de goal dan was het misschien al snel gedaan voor Psv.

19 december 2016 om 14:54

Ajax deed het vorig seizoen ook goed tot de graafschap uit. Maar uiteindelijk win je er geen titel mee.

Daarnaast valt de 1-1 uit een situatie waar nooit een vrije trap voor gegeven mag worden.

Maar goed, uiteindelijk beslist ook Cassiera deze wedstrijd. Die hoef ik niet meer te zien bij Ajax evenals Traore. Hoe kan je zulke kansen blijven missen in een wedstrijd als deze. En ook niet even dat stapje zetten waardoor je onside bent... Heel matig.

Bosz maakt Cerny kapot. Het volgende talent op zijn kerfstok. Al met al een zeer teleurstellende wedstrijd voor de ajacied.

18 december 2016 om 20:17

De enige die vandaag ontsnapte aan rood was Ziyech.
Beuk in de rug van Guardado en een veel te late sliding op Narsingh. Minimaal 1 van die overtredingen had geel mogen zijn. Dat, plus die gele voor een schwalbe, die dan wel werd gegeven. Het viel wel weer op hoe makkelijk de jongens van Ajax naar de grond duikelen. Die "overtreding" van Guardado op Klaassen waar je het over hebt, was ook een fopduik.

19 december 2016 om 01:02

Lol, beuk van Ziyech geel --> dan was de beuk van Guadrado rood doe je PSV bril eens even af man

Kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat veel van mijn mede supporters zich bezig houden met de verkeerde zaken. Dat Van Boekel slecht floot dat is een normale en objectieve vaststelling. Dat PSV hier meer voordeel uit haalde als Ajax dat kun je ook nog wel volhouden. Maar om scheidsrechters van opzettelijke partijdigheid te beschuldigen ? Dat is echt compleet absurd. Scheidsrechters fluiten wel vaker slecht, soms in je voordeel en soms in je nadeel. Ik moet zeggen dat we er dit seizoen niet erg gelukkig mee zijn tot op heden, maar ja dat zijn externe factoren die je nou eenmaal niet kan beã¯nvloeden.

Ik snap wel de frustratie, het is namelijk de tweede week op rij dat we te weinig krijgen. Hadden we in Enschede toch zeker recht op een gelijkspel, vandaag hadden we met afstand het meeste recht op de volle winst. Helaas dat vlak voor tijd die goal van Siem valt, extra zuur dat hij hem natuurlijk maakt. Maar dat is geen reden om plotseling alle focus op externe factoren te gooien, want er is genoeg wat we er zelf aan kunnen doen.

Vroeger kreeg je regelmatig Lucky Ajax te horen als Ajax een wedstrijd vlak voor tijd won, een term die we terecht al een tijdje niet gehoord hebben. En dat is ook niet zomaar, want Ajax wint geen wedstrijden vlak voor tijd maar incasseert ze vlak voor tijd en dat is een heel erg groot probleem.

Ajax – Roda JC, een gelijke maker in de laatste minuut
Feyenoord – Ajax, een gelijkmaker vier minuten voor tijd
AZ – Ajax, de gelijkmaker valt twaalf minuten voor tijd.
FC Twente – Ajax, enige treffer van de wedstrijd in blessuretijd.
Ajax – Psv, negen minuten voor tijd scoort PSV de gelijkmaker
En dan hebben we het nog niet gehad over de wedstrijd in Vigo die Ajax zes minuten voor tijd incasseerde. De treffer van Standard die ook in de laatste minuten viel en dat Celta er in het laatste kwartier nog even twee wist in te leggen in de Arena. Ik zie dit seizoen een lange reeks aan ellendige slotfases van een wedstrijd. Dat kan een keer gebeuren, dat is botte pech. Maar als het je zo vaak overkomt is het geen toeval maar een structureel probleem. Er gaat iets grondig fout bij Ajax en daar moet Peter Bosz echt aan werken, want het kosten ons handen vol met punten die we nodig hebben in de titelstrijd.

Ook een ander aspect wat ik dit hele kalenderjaar al zie is het verzilveren van kansen. Of het nou vorig seizoen de thuiswedstrijd tegen NEC was, de kampioenswedstrijd tegen De Graafschap, vandaag tegen PSV of in de eerste competitiewedstrijd in eigen huis tegen Roda : te lang doet Ajax erover om het verschil groter te maken, vervolgens gaat Ajax achteruit wandelen en krijgen we de deksel op de neus. Ik denk dat die mentaliteit ook een van de oorzaken is waarom we zoveel wedstrijden vlak voor tijd weggeven. Echt onnodig, omdat we het kwaliteitsverschil niet omzetten.

Maar goed het past in een inktzwart 2016 voor Ajax, een kalenderjaar waar geen enkele Ajacied vrolijk van kan worden. Hopelijk verloopt 2017 beter voor Ajax, maar daar zullen Peter Bosz en de mannen vooral zelf voor moeten zorgen. Als je puur kijkt naar de prestaties van Bosz is een goede tweede seizoenshelft ook nodig. Afgezien van de groepsfase van de EL zijn de prestaties onder Bosz tot op heden veel minder als onder Frank de Boer.

Jammer van vandaag en op naar de tweede seizoenshelft!

18 december 2016 om 19:21

Zeer goede reactie. Van Boekel was slecht, zeer slecht, maar bij de blessure van Dolberg zag ik geen echte opzet om iemand uit de wedstrijd te trappen. Eigenlijk met El Ghazi ook niet, maar daar fluit van Boekel zelfs niet voor een overtreding. De laatste weken zagen we El Ghazi een aantal keer theatraal naar de grond gaan, maar een lijnrechter moet die beuk van Guardado ook wel gezien hebben, toch? In het algemeen laat ik van Boekel ook met rust, maar hij floot zeer zeker niet pro Ajax.

Dit Ajax is mentaal zwak. Het lijstje spreekt van boekdelen. Het zou kunnen dat we de titel hebben verspeeld door deze wedstrijden. De gelijkmaker kwam vandaag niet uit de lucht vallen, maar als je ziet dat Ajax niet eens tot een slotoffensief kwam dan hebben we een probleem. Op het eind vind ik een 1-1 terecht. Met wat pech zo het zomaar nog 1-2 kunnen worden. Ajax heeft zichzelf de das om gedaan, niet van Boekel.

18 december 2016 om 20:04

Mooi zo realistisch, dan kan ik wel waarderen! Heel sterk...

18 december 2016 om 20:54

@ adzevedo

Ik ben het helemaal met je eens. Ajax moet in de spiegel kijken en zich afvragen waarom het zo moeilijk tot scoren komt en juist in het laatste kwartier zelf zoveel cruciale punten weggeeft. Ik vind onze voorhoede het heel erg slecht gedaan heeft tot nu toe in de competitie, met uitzondering van verrassing Dolberg. Traore is een geweldige speler, maar daar hebben we te weinig van gezien en van Younes hebben we dit seizoen nog helemaal niets gezien in de competitie. De vervangers achter onze 3 basisspelers staan er helaas ook niet als ze er moeten staan. Het halen van een goede linksbuiten in januari is dus zeker niet overbodig.

De tweede seizoenshelft moet blijken hoe Bosz het met deze selectie, die beduidend beter is dan de selectie van Frank vorig jaar, gaat doen in de competitie, maar waar al het enthousiasme vandaan kwam over de prestaties van Ajax is mij al wat langer een raadsel. Ja, het voetbal begint er leuker uit te zien, wat voor een groot gedeelte ligt aan het tot je beschikking hebben van creatievere spelers zoals Ziyech, Traore en Dolberg. Echter, de prestaties in de competitie zijn er nog niet naar.

Ik heb het niet vaak over de rol van een scheidsrechter, maar Van Boekel was wel heel slecht vandaag zeg. Desalniettemin had Ajax de wedstrijd vandaag veel eerder in het slot moeten gooien. Misschien dat het met vertrouwen te maken heeft, maar Cassiera had van de kansen die hij kreeg er minimaal 1 of 2 in moeten schieten. Hoe dan ook heb ik vandaag wel naar een zeer vermakelijke wedstrijd gekeken, waarin ons middenveld domineerde. Als Younes de tweede seizoenshelft weer in vorm komt en we een scorende spits als Dolberg hebben, heb ik er wel vertrouwen in dat we Feyenoord nog weer gaan passeren.

heerlijke pot voetbal van Ajax!
Schone, Klaassen, Veltman en Ziyech speelde erg sterk.
jammer van z'n Guardado, die weer een paar keer als een randdebiel in moet komen, had zeker rood kunnen krijgen.
Ajax met wel 10 kansen die niet worden afgemaakt, tal van overtredingen op Ajacieden waarvoor niet werd gefloten! Ajax speelde tegen 2 ploegen. 1 ploetg met veel geluk, en team Van Boekel.
Ajax mag best een onderzoek in gaan dienen over die Pol van Boekel!

conclusie: Ajax met veel pech (zoals gewoonlijk), PSV dat en de scheids alleen maar meekreeg en veel geluk met die late treffer.

18 december 2016 om 19:40

Zeer matig ajax gezien. Ziyech veel balverlies. Weinig vloeiende aanvallen, voor rust slechts 2 kansen, 2 x voorlangs, tegen PSV 1 100% kans van de Jong al in de 10e minuut en ook een schot voorlangs.
Guardado heeft goed hard gespeeld, steeds op de bal, het is immers geen zaalvoetbal. Hoe Ziyech op hem inkwam, dat was 100% om de man te raken en niet de bal.
2 mooie goals, daarna PSV meer dreiging dan ajax, de 1-2 hing in de lucht.
Terechte uitslag van een fysieke wedstrijd zonder mooi voetbal.

18 december 2016 om 21:05

Die die Ajax haatbril van je gezicht af man!
Heel Nederland zag dat Ajax beter is en was vandaag!
Man man man dit soort zielige figuren horen geeneens een reactie te mogen plaatsen.

19 december 2016 om 08:31

3 100 procent kansen voor Cassierra, als je die niet vermeld neem ik de rest ook niet serieus uiteraard. Dan heb je of geen verstand van het spelletje of je bent niet objectief. Gezien je naam kan ik het wel invullen

Vier spelers op t veld die opgeleid zijn bij Heerenveen in deze topper. Mooi om te zien.

Als Psv supporter heb ik me mateloos geërgerd aan Psv. Niets lukte. Er was maar 1 ploeg die het verdiende om te winnen en dat was Ajax. En dat uitgerekend Siem scoort is wel grappig, maar het was om te janken.

Dat gezeur over de scheidsrechter is wel een beetje irritant, als Cassierra gewoon zijn kansen benut wint ajax met 10-1 en doet hij een gooi naar de topscorerstitel. Sinkgraven werd er ook 3x per minuut uitgelopen en PSV kon constant vrij inkoppen. We hebben hier gewoon 3 punten laten liggen.

Van Boekel floot een goede partij. Hij liet lekker door voetballen zoals dat in heel Europa ook gedaan wordt.
Het was vandaag jochies tegen de mannen. Waarbij de jochies beter kunnen voetballen..... Laat dit een les zijn voor wanneer ze Europa league spelen. Ongelooflijk dat Ajax supporters met een vinger naar de scheidsrechter wijzen. Wanneer Ajax drie uur in de week het krachthonk in gaat dan krijgen Veldman, Dolberg , El Ghazi en Ziyech ook schouders zoals een volwassen man die heeft. Dan kan Ajax misschien ook een keer uitdelen op het fysieke vlak.

18 december 2016 om 19:43

Ziyech hoort ook wel een beetje bij de mannen, die deelt ze aardig uit. En had in de eerste helft ook tegen rood aan kunnen lopen, maar dat zullen de Ajacieden hierboven niet gezien hebben.

Zo nog eens ff de tegen goal van ajax bekeken , in mijn ogen had veldman moeten knijpen, bewijst toch weer dat back niet in hem zit, en ja zo zullen velen zeggen hij speelde goed, maar het gaat om details en dan komt veldman tekort, jammer.

18 december 2016 om 19:30

Misschien wel. Maar Dani Alves had deze goal ook niet voorkomen of Tete. Gewoon een prachtige pass en een goede loopactie.

Bosz heeft weer eens gefaald met zijn opstelling door Riedewald op te stellen ipv De Ligt! Riedewald stond weer eens niet kort genoeg te dekken op Pereiro waardoor die een assist kon geven op Siem De Jong. Bosz blijft een tactisch onbenul hoe je het ook wend of keert.

18 december 2016 om 19:35

Want je vond De Ligt tegen Cambuur lekker spelen deze week?

18 december 2016 om 19:40

Bij Ajax 1 speelt hij tussen betere spelers wat het makkelijker voetballen voor hem maakt.

18 december 2016 om 19:43

En de tegenstander die is toch ook beter waardoor het weer op hetzelfde neerkomt?

18 december 2016 om 19:46

Maar Riedewald speelt toch met die betere spelers van ajax 1. Waarom wordt het voor hem niet makkelijker dan?

19 december 2016 om 15:00

Omdat hij uit vorm is en niet meer volledig gemotiveerd.

18 december 2016 om 20:20

Volgens mij stond die zelfde Riedewald tot 2 maal toe in de weg voor een extreem goede kans van Psv. Je bent wel heel erg aan het zoeken om dit niet op de spelers te leggen. Scheids en Bosz hebben gefaald natuurlijk....

Terechte uitslag. Ajax tot de goal niet bij machte om echte kansen te creeeren. PSV met de Jong de eerste grote kans, ajax vlak voor rust de enige grote kans.
Na rust mooie goal van Klaassen, daarna had PSV het betere van het spel. Na de 1-1 leek de 1-2 er ook nog aan te komen, ajax leek moe gestreden de laatste 10 minuten.
Wel vermakelijke wedstrijd met veel strijd maar zonder echt goed voetbal of mooie vloeiende aanvallen.
Heerlijk weekend, heerlijke weken voor de boeg voor alle Feyenoordfans!

Leuke wedstrijd. Ajax iets sterker, maar ook PSV kreeg genoeg kansen.

Speciale lof voor van Boekel. Floot zeer, zeer sterk. Wat een autoriteit.

18 december 2016 om 19:43

Ben je nu serieus?
Deze man zag helemaal niets en vloot dus ook zelden, gaf kaarten voor futiliteiten als shirtje trekken en duwen waar hij de smerige overtredingen niet zag.
Maar je zal het wel grappig bedoelen..

18 december 2016 om 19:54

Hij zag het prima, waarschijnlijk niet met een ajaxbril.

Man dit Psv hadden ze moeten afdrogen met 5-0. Ajax was de dominerende ploeg en heeft zichzelf tekort gedaan. Jammer dat Psv goed weg komt.

18 december 2016 om 19:49

Voor de tweede keer een hele wedstrijd van ajax gezien. Viel mij ook nu weer zwaar tegen na al die ophemelende media over het geweldige spel.
Dominerende ploeg? Eerste helft meer balbezit, maar zeer weinig gecreã«erd. De eerste echte kans was voor de volledig vrijstaande de Jong in de 10e minuut.
Het had ook 2-2 of 3-3 kunnen worden, maar een winnaar was niet verdiend.
Scheids floot een zeer goede wedstrijd, liet zich door het thuispubliek niet ophitsen, liet zich ook niet verleiden door de swalbes van El Gazhi en met name Ziyech. Ziyech speelde zeer wisselvallig, veel balverlies en slechts heel af en toe een mooie pass of actie.
Beide ploegen verdienen geen kampioenschap met dit matige voetbal.

Wat een ongelofelijk gezeik naar het adres van guardado.. in Zuid-Amerika zijn die tackles een van de normaalste zaken van de wereld.. het waren geen doodsschoppen dat hij gaf..

18 december 2016 om 19:49

Toen deze Guardado vorig seizoen Shaw in de kreukels schopte vond heel nederland (of iig een aanzienlijk gedeelte) dat prima en mannelijk. Als we dat vaker zouden doen in europa blablabla.

En nu maakt hij een paar overtredingen tegen ajax en dan klinkt het toch ineens heel anders hier in de comments.

18 december 2016 om 19:57

Volgens mij was je zo blauw als een tientje.... Guardado en Shaw. Volgens mij was het iemand anders uit het team, die noemen ze Moreno.
Echt jammer....... dit!

18 december 2016 om 20:08

Oh ja ok sorry ik haalde ze even door mekaar. Het is me alleen niet helemaal duidelijk waarom je zo teleurgesteld ben dat ik 2 spelers door mekaar haal. Het verhaal blijft namelijk gewoon hetzelfde.

Geweldig al die Ajacieden... als ik neerzet wat zei hier neerzetten, kom ik een maand niet meer op VZ omdat ze me blokken. Ajax voelt zich weer te kort gedaan. Dat ze niet winnen ligt aan hun zelf, kijkend naar de laatste 3 wedstrijden zit er in ieder geval een stijgende lijn in. 3 wedstrijden 1 punt. Gelukkig is het winterstop, anders was het crisis in Amsterdam. Feyenoord terecht winterkampioen!

Wat een aanstellerij hier over de scheids. Ik was bij deze wedstrijd een neutrale toeschouwer en genoot juist van het felle spelen. De wedstrijd moest het niet van het voetbal hebben, dus dan maar van de strijd. Daarnaast viel het niet op dat van Boekel voor Ajax zou fluiten. Hij liet gewoon veel doorgaan en Psv maakte daar gebruik van. Dat ajax niet gewonnen heeft is puur eigen schuld, waren beter en hadden de 3 punten gewoon moeten binnen slepen.

Ik vond Sanchez vandaag niet goed spelen. Luuk heeft toch een aantal kansen gehad. Zeker bij de kopkans stond Luuk heel erg vrij en stond Sanchez lucht te dekken.

Wat een gezeur op de scheids. Hij heeft redelijk gefloten vandaag. Ajax heeft zichzelf te kort gedaan door niet meer te scoren toen er de kans voor was. Hoe langer de wedstrijd duurde hoe beter PSV ging spelen. De gelijk maker hing in de lucht en PSV kreeg al meerdere kansen om de gelijkmaker te maken.

Kwalitatief wederom geen goede topper. Qua amusement gelukkig wel.
Ajax was iets beter, maar verdiende ook niet meer dan een punt. Beide teams kregen goede kansen. 2-2 of 3-3 was ook mogelijk geweest.

De scheidsrechter vond ik wel goed.lekker mannelijk voetballen en niet als mietjes.dat Ajax daar niet tegen kan,daar kan de scheids niets aan doen.dat het Nederlandse voetbal niet meer mee kan in Europe hebben we aan deze wedstrijd kunnen zien.

Als ik bovenstaande lees dan vrees ik voor de toekomst. Vinden jullie dit serieus rode kaart waardige situaties? Beetje mannelijk voetbal kan geen kwaad. Worden onze paradepaardjes wat harder van. Kijk eens naar een gemiddelde Engelse wedstrijd, daar gaat het er een stuk harder aan toe. Tuurlijk komt guardado hard in op EL Ghazi maar hetzelfde gebeurd 2 min later waarbij Ziyech in de rug springt van de Mexicaan. Beiden hard, niet te flauw uitdelen en incasseren.

18 december 2016 om 20:44

Helemaal mee eens.
Zo worden het allemaal watjes in Europa.

18 december 2016 om 21:22

Nou ik de fustratie een beetje een plek heb kunnen geven, kan ik er iets objectiever naar kijken. Het is geen rood, maar het is wel een extreem lompe en onbeholpen actie van Gardado, die geen enkel oog heeft voor de bal. Hij beukt niet alleen, maar neemt ook het standbeen nog eens mee. Echt bizar dat er niet eens voor gefloten wordt. De frustratie zit em in dat ik het gevoel had dat met Dolberg en El Ghazi, ajax veel beter geprofiteerd had van de ruimte. Maarja als.. Tweede helft liet ajax zich te veel terugdringen en dat had ook niet gehoeven.

Hoor net peter b een beetje neerbuigend over de goal van PSV praten, vind ik een beetje jammer want mannen dat was toch een mooie en goede goal?? Hij liet het overkomen of dat het een geluks goal was

18 december 2016 om 20:45

Was zeker weten een mooie goal.
Die van Klaassen zat er overigens ook strak in.

18 december 2016 om 21:44

Prachtige pass van Pereiro vooral. Daarnaast ook mooi gecontroleerd en afgemaakt door Siem.

Wat was mn club psv weer slecht, terwijl ze toch nog ee.n aantal kansen gehad hebben. Een aantal zeuren hier over guardado maar wat betreft overtredingen wordt t echt overdreven. Blij met een punt maar het wordt tijd dat ze een keer een goede wedstrijd spelen

Gewoon eem terechte uitslag. Beide teams waren slecht in de afronding en maakten van de keepers mom.

Begrijp veel ajacieden hier niet, die zeuren om de scheids. Hij was slecht maar als je had gescoord was er niks aan de hand. Over andersom voor PSV geldt precies hetzelfde.

Of: had al niks met Veltman maar wat is dat een irritant mannetje zeg.

18 december 2016 om 21:08

Of: had al niks met Guardado maar wat een misdadiger is dat zeg. Speelt waardeloos slecht en shopt er ook nog eens 2 de wedstrijd uit.

18 december 2016 om 21:14

Hij kreeg nog mooi een koekje van eigen deeg terug van Ziyech.

18 december 2016 om 22:16

Wat een misdadiger die Ziyech ook.
Probeert alleen maar spelers een rode kaart aan te smeren of uit de wedstrijd te beuken.
Voor de rest laat ie niks zien. Bah.

Helaas werd het initiatief en controle in de tweede helft wat te veel weggeven aan Psv. Jammer dat de 2-0 niet eerder was gevallen, vooral Casierra had goede kansen daarop. Klaassen speelde eindelijk weer eens een zeer goede wedstrijd, was duidelijk de beste aan de kant van Ajax. Van Younes en Cerny vond ik te weinig komen vandaag waardoor er van de vleugels weinig gevaar kwam. De scheids liet in de eerste helft net even wat te veel dingen doorgaan waardoor de sfeer net even wat te verhit werd. In de tweede helft was dat al weer wat minder. Jammer van het gelijkspel, want je had hier een mooie kans om PSV op verdere achterstand te zetten en Feyenoord op drie punten te houden.

Guardo heeft gewoon 2 spelers de wedstrijd uitgeschopt zonder ook maar een kaart te krijgen. DIT soort spelers hoort niet thuis op een voetbalveld. Die zijn er aleen maar uit om een speler te blesseren. Dit heeft niets meer met voetbal te maken. Absolute hoofdschuldige is hier de scheidsrechter met zijn companen.

18 december 2016 om 22:14

Ziyech zeker niet gezien.
Hele wedstrijd zie je hem niet. Alleen een schwalbe en een onbeschofte overtreding keihard in de rug beuken.
Zon speler moeten ze verbannen.

Heel slecht gedekt door Klaassen, weet niet waarom hij zo wordt beschermd door de media! Goede goal Klaassen, tegengoal fout van Klaassen.

Ik vind het een wonder dat het 1-1 is gebleven. Over de gehele wedstrijd gezien was Ajax beter, al had PSV zeker ook nog een paar hele goede kansen die er in mochten.
De 1e helft was voor Ajax en de 2e helft kwam PSV wat beter voor de dag en ging het meer op en neer. Maar zeker Cassierra miste kans op kans, die had de wedstrijd een aantal keren kunnen beslissen.
De 1-1 zag je wel een beetje aankomen, zolang het 1-0 blijft, is PSV er ook in blijven geloven.
De 1-1 pakte dan goed uit, maar snapte de wissel van Cocu bij 1-0 achter niet helemaal, een verdediger voor een verdediger. Snap wel dat je een geblesseerde speler voor een zelfde type wil vervangen, maar bij 1-0 achter had ik een andere keuze gemaakt, maar nogmaals, de 1-1 viel alsnog dus geluk dat het goed uitpakte.
Verder vond ik Guardado wel op het randje spelen, zeker die overtreding op El Ghazi was veel te lomp en hard inkomen. Was volgens mij wel de tactiek die PSV hanteerde, flink fel er in gaan en Ajax niet in het spel proberen te laten komen.

Al met al ben ik wel blij met 1-1 :-) Beide concurrenten laten punten liggen.
Maar goed, we zijn pas halverwege het seizoen, ik verwacht een heel spannend slot van het seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren