Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘We dachten allemaal dat het prima ging, toen werd Frank de Boer helemaal gek!’

Laatste update:

Joël Veltman vond het vreemd om onlangs met Brighton & Hove Albion tegenover zijn oude club Ajax aan te treden. In de podcast Football is Life vertelt de 31-jarige verdediger aan zijn ex-ploeggenoten Daley Blind en Siem de Jong over het treffen met de Amsterdammers in de Europa League. Daarnaast kwam ook zijn debuut bij Ajax ter sprake.

Veltman wordt onder meer gevraagd hoe het is om als Ajacied tegen Ajax te spelen. “Ik vond het heel gek, man. Ik weet niet wat ik had de dagen ervoor. Ik had een beetje een raar gevoel in mijn onderbuik. Zenuwen, maar ook weer niet. Ik kon het echt niet plaatsen. Als dat fluitje eenmaal gaat, dan gaat dat ook wel weer weg.”

“Waar achteraf die zenuwen en dat gevoel vandaan kwamen? Dat is toch het gevoel wat we alle drie kennen. Ik heb daar zo lang gevoetbald. Om tegen je oude club te spelen, dat is iets speciaals.” Veltman geeft aan dat hij expres niet te uitbundig juichte bij de doelpunten van Brighton, dat uiteindelijk met 2-0 te sterk bleek.

“Je denkt er eigenlijk bij alles wat je doet toch wel een beetje over na. Normaal wil ik wel graag iemand een kegel geven, maar dat wilde ik nu ook niet. Je doet je ding, maar ook weer niet helemaal.”

Veltman maakte in augustus 2012 zijn officiële debuut voor Ajax. De Amsterdammers beleefden met een 1-6 zege een probleemloze middag op bezoek bij NEC. Toch staat de donderspeech die trainer Frank de Boer toen gaf bij veel supporters in het geheugen gegrift. “Wij stonden 0-5 voor, niks aan de hand. NEC maakte 1-5, maar ja, wij dachten allemaal: prima. En toen werd Frank de Boer helemaal gek!”, memoreert Veltman.

“Dat was onnodig”, haakt Blind in. “We kregen een goal of een grote kans tegen en hadden vlak daarna een drinkpauze. Toen wilde hij denk ik een statement maken dat we niet te makkelijk moesten gaan denken.”

De Jong kan zich het duel ook nog goed herinneren. “Het was toen 37 graden, dus wij dachten toen dat het echt een moeilijke wedstrijd zou worden. We stonden na een kwartier 0-3 voor en het werd zelfs nog 0-5. En toen die drinkpauze... Veel mensen komen daar nog op terug, dan vragen ze: ‘Weet je nog met Frank de Boer?.’ Hij heeft toen wel de toon gezet.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij zegt “Je doet je ding, maar ook weer niet helemaal." Als ik zijn trainer was en ik lees dit dan zou ik hem voor de wedstrijd in Amsterdam op de bank zetten .

Hoop dat we Veltman ooit nog in een andere functie bij Ajax terug zien. Zit een goede kop met hersenen op die Ajax goed kan gebruiken.

2 november 2023 om 10:47

Ach, niet te zwaar aan tillen. Misschien is dit wel een betere Veltman dan diegene die wel helemaal zijn ding doet 😉

2 november 2023 om 11:31

"zit een goede kop met hersenen"

Waar baseer je dit op? Volgens mij is het geen domme jongen, maar heeft volgens mij ook nooit iets gezegd of gedaan waaruit blijkt dat hij uitzonderlijk intelligent is. Lijkt me sterk dat hij straks een functie bij Ajax mag bekleden met zo een matige CV, maar goed... Ajax is wel heel ver gezakt, dus wie weet.

2 november 2023 om 11:44

@bereta Ik kan het helaas niet meer terugvinden online maar ik weet dat ik ooit gelezen heb dat hij terwijl hij al in het eerste voetbalde bezig was met een commerciële opleiding. Dat laat zien dat hij zichzelf wil ontwikkelen. Het feit dat hij niet de meest getalenteerde voetballer is maar wel 4 keer kampioen wordt en meer dan 100 wedstrijden in de subtop van de PL speelt laat ook zien dat hij op het veld mentaliteit heeft.
En dat is natuurlijk ook geen matig cv.

Ik vond die donderspeech sowieso maar overdreven gedoe destijds. de Boer was er goed in om standaard kritisch te zijn na een overwinning en zalvend na een teleurstelling. Daar kon je de klok op gelijkzetten. Spelers prikken daar snel genoeg doorheen.

2 november 2023 om 11:05

Natuurlijk prik je er uiteindelijk doorheen, maar het is de taak van de trainer om de spelers wedstrijden te laten winnen. Dat kan door ze scherp te houden als ze dreigen te gaan zweven en ze te steunen als ze het moeilijk hebben. Wij als fans zien een trainer die precies andersom reageert, maar hij zit er natuurlijk niet voor ons.

Je prikt er wel doorheen, maar sfeer kan je maken. Een trainer die tijdens slechte resultaten de sfeer verder verziekt zal niet ver komen. En een trainer die bij elk succes zijn team overmoedig laat worden ook niet. Als jouw baas je in je moeilijke tijd steunt is dat waardevol, ook al zal het hem misschien onderaan de streep vooral gaan zodat je later weer goed werk levert.

2 november 2023 om 11:46

Hoe kan je dit nou zeggen. Frank de Boer wist in 4,5 jaar tijd vijf kampioenschappen binnen te halen door continu het uiterste van zijn spelers te vragen. Wat je nu ziet bij Ajax is een trainer die verkondigt aanknopingspunten te zien na een dikke nederlaag. Nee sorry, dan liever een trainer die uit zijn stekker gaat, ook al staat het 0-5. Verslappen is gewoon geen optie en je moet 90 minuten lang geconcentreerd kunnen blijven. Al denk je dat de wedstrijd binnen is, gewoon blijven gaan voor je club en supporters.

3 november 2023 om 15:14

@martyn: zou je niet gewoon een gezonde middenweg kunnen bewandelen? Uit je stekker gaan is het ene uiterste. De Boer zag ook altijd aanknopingspunten na een slecht resultaat. Je kunt ook gewoon de waarheid zeggen van wat je ziet en motiveert de spelers in de kleedkamer.

2 november 2023 om 11:55

Bosz doet het nu ook een beetje.
Na de afstraffing tegen Arsenal was hij mild, maar de wedstrijden die hij won had hij altijd kritische noten.
Ik kan het persoonlijk wel waarderen, en denk dat het voor de spelersgroep over het algemeen ook prima uitpakt.

2 november 2023 om 17:50

Juist die donderspeech bij een tegentreffer met zo'n stand tekent de topsportmentaliteit van een verdediger. Te allen tijde de nul willen houden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren