Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Gaal maakte uiterst pijnlijke opmerking tegen Toornstra na Oranje-debuut

Laatste update:

Jens Toornstra heeft in Fresia & Milan parkeren de bus een boekje opengedaan over voormalig bondscoach Louis van Gaal. De spraakmakende oud-trainer liet de middenvelder van FC Utrecht in 2013 tijdens een Azië-trip debuteren namens het Nederlands elftal. Toornstra deed mee tijdens de zeges op Indonesië (0-3) en China (0-2), maar zal vooral de woorden van Van Gaal achteraf nooit meer vergeten.

Toornstra debuteerde als speler van Utrecht op 23-jarige leeftijd in Oranje. De middenvelder uit Alphen aan den Rijn speelde de volledige wedstrijd mee tegen Indonesië, waarna hij vier dagen later ook een helft mocht aantreden tegen China.

Na zijn debuut in Indonesië ontving Toornstra een haasje van de KNVB. De rechtspoot kreeg het eerbetoon uitgereikt van de altijd kritische Van Gaal. Toornstra heeft daar een heerlijke anekdote aan overgehouden.

“Het was hartstikke warm daar”, herinnert Toornstra zich. “Ik stond in de basis en na 75 minuten kon ik niet meer. Die Schaken bleef maar gaan aan de rechterkant, maar in het laatste kwartier heb ik drie ballen afgekapt en naar achteren gespeeld. Toen liep ik het veld af en zei Louis: ‘Jij bent echt kampioen achteruit spelen, hè?' Dus ik kwam van een koude kermis thuis, ja.”

Toornstra zelf was best tevreden over zijn debuut. “Voor mijn gevoel had ik redelijk gespeeld, maar door Louis stond ik weer met beide benen op de grond”, aldus de middenvelder, die met een lach terugdenkt aan het bewuste moment. “Ik heb heerlijk geslapen die nacht!”

Uiteindelijk speelde Toornstra vier interlands namens Oranje. De middenvelder van Utrecht is er trots op dat hij onder Van Gaal mocht debuteren. “Dat is wel mooi, zeker omdat het in 2013 al was. Ik moet wel zeggen dat de grote spelers rust kregen tijdens die interlandperiode. Maar: een haasje is een haasje!”

Van Gaal nam destijds meerdere debutanten op in zijn selectie voor de Azië-trip. Onder meer Dwight Tiendalli, Miquel Nelom, Siem de Jong, Toornstra, Lerin Duarte en Ricky van Wolfswinkel waren van de partij. Toornstra moest vervolgens tot 2017 wachten op een nieuwe oproep, in het jaar dat hij kampioen werd met Feyenoord.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toornstra blijft een van mijn favoriete Feyenoorders aller tijden. Die jongen is geloof ik wel 12x afgeschreven, maar kwam telkens weer terug in de basis.
2 bekers, 1 schaal, een UECL-finale en 313 duels voor Feyenoord. Jammer dat hij het laatste kampioenschap niet meer heeft meegemaakt, want dat was de kers op de taart geweest. Ik hoop hem na zijn carrière weer in De Kuip te zien.

21 februari 2024 om 14:54

Voor mij ook zeker in de top 5. Zeker niet de beste ooit, maar een topgozer, modelprof en tegen PSV standaard het niveau van Zidane.

21 februari 2024 om 16:12

Ik heb mij toch altijd afgevraagd: Wat had Psv Toornstra ooit aangedaan? Structureel tegen Psv haalde hij een niveau, wat hij daarvoor of daarna niet haalde.

21 februari 2024 om 16:34

Een beetje de Schöne van Ajax. Een speler die je afschrijft als er nieuwe spelers werden gehaald, maar toch altijd zijn plekje heroverde.

Toornstra, één van de meeste onderschatte en nuttige spelers in zijn topjaren.
Altijd slim in positionering, deed geen rare dingen en had een heel goed schot.
Ik was altijd wel over hem te spreken. Nooit een 9, maar ook nooit een 5.

21 februari 2024 om 19:35

Ik denk eerder dat hij bewust was van het feit dat hij geen wereld talent is. Daardoor ging hij geen rare dingen doen (dus geen grote fouten) en dat samen hard werken en af en toe een goal maakt hem snel een publiekslieveling.

Dwight Tiendalli, Miquel Nelom, Siem de Jong, Toornstra, Lerin Duarte en Ricky van Wolfswinkel

Man wat een verschrikking deze namen in Oranje.

21 februari 2024 om 15:09

We hebben sowieso wel wat deprimerende namen gezien bij Oranje de laatste jaren. Rosario, Ramselaar, Hendrix, Boetius, John, Verhaegh en Wisgerhof hebben ook gewoon interlands achter hun naam staan. Dan zitten we nog niet eens in de categorie Brama en Slory.

21 februari 2024 om 15:39

Hoezo zit Brama achter een Ramselaar? Kan wel wat ergere bedenken hoor, zoals Nicky Hofs of Schaken. Persoonlijk vind ik nu overigens Guus Til ook een verschrikking.

21 februari 2024 om 15:49

Ramselaar was destijds gewoon jeugdinternational en had net een stap naar PSV gemaakt. Er werd hem wel echt een grote toekomst toebedeeld op dat moment.
Brama was al een stukkie ouder en het was al duidelijk dat er geen enorm potentieel in hem zat.

Schaken was in die periode overigens echt in vorm, dat was nog niet eens zo'n gekke keuze. Guus Til is vooral erg nuttig, maar we hebben in Oranje wel genoeg waterdragers.

21 februari 2024 om 15:56



Slory is wel erg ja. Die heeft niet eens het niveau van Feyenoord van toen gehaald.
Rensch van toentertijd jong Ajax en Taylor kunnen we dan ook opnoemen toch
Maar ook Wisgerhof,


21 februari 2024 om 16:02



Leuk om die lijst te googlen trouwens.
Opvallend wat voor spelers soms best wel wat interlands hebben.

Ola John en Colins John haha
Kew Jaliens, 10 interlands.
Theo Janssen, maar 5, en Siem de Jong ook maar 6, terwijl ik het idee had dat zij er wel vaker bij zaten.

Glenn Loovens, 2 interlands haha
Theo Lucius, 3
Martijn Meerdink 1
Riedewald 3, nog altijd raar hoe snel hij kwam en hoe snel hij ging.
Ruud Vormer, 4
Eric van de Luer 2

Quincy Promes, maar liefst 50!

Ook leuk Rob Witsche heeft er 30 en Richard 31, daar zou ik mijn broer wel mee pesten



21 februari 2024 om 16:33

Is een soort trip down memory lane, maar nou niet echt een hele mooie trip. Ben benieuwd welke spelers van het huidige oranje over een paar jaar zijn terug te vinden in een dergelijk lijstje. Ik gok op Hato en Dallinga.

21 februari 2024 om 16:46

Dallinga denk ik wel. Hato is echt nog jong, die heeft alle kans om beter te worden

21 februari 2024 om 17:16

Ik zie het niet zo in hem, lijkt me de volgende Riedewald of Van Rhijn.

21 februari 2024 om 19:53

Glenn Loovens was helemaal niet zo n verkeerde verdediger. Heeft een prima carrière gehad

21 februari 2024 om 22:14

Je vergeet yildirim! En wat te denken van Denneboom??

21 februari 2024 om 15:21

Ik me dacht me te kunnen herinneren dat we toen alleen spelers uit de Eredivisie konden oproepen. Vandaar dat er wat 'vreemde' namen tussen zaten.

21 februari 2024 om 16:02

Sneijder, Van Persie en Robben hebben gespeeld tijdens die trip, dus dat lijkt me niet.

21 februari 2024 om 16:08

Volgens mij was het contractueel afgesproken dat Sneijder, Van Persie en Robben zouden spelen. Over de rest van alle spelers was niets afgesproken, dus had Van Gaal ze thuisgelaten. Dit werd meteen ook een mooi moment om jongens de kans te geven, die normaal in de B-groep zouden vallen, maar wel goed in vorm waren of waar misschien wel potentie in zat. Iemand zoals Nelom, waar we nu hard om lachen dat hij überhaupt interlands heeft, was toen nog maar een jonkie en leek echt wel stappen te maken.

21 februari 2024 om 20:38

Wat een onzin, dat is inherent aan een nationaal elftal. Dat er altijd namen passeren die een periode goed zijn geweest, maar het nooit gemaakt hebben. Je kan niet alleen maar de Robbens, van Nistelrooij etc. opstellen, vaak ontbrak die kwaliteit. Daarnaast speel je genoeg potjes die nergens om gaan, waar je perfect een aantal mindere namen kan opstellen. Van Wolfswinkel heeft altijd meer talent gehad dan een Weghorst, dus zo gek vind ik zijn haasje niet!

Toornsta de man van de grote wedstrijden. Helemaal de kleren in lopen en vaak nog belangrijk met doelpunten/assists. Had eigenlijk verwacht dat hij zou stoppen van de zomer, vorig jaar was het gewoon pijnlijk om naar te kijken. En eigenlijk begin van dit seizoen ook nog. Maar zoals altijd heeft Toornstra zich weer herpakt en is hij weer belangrijk voor zijn club.

Dik verdiend dat haasje. Niet omdat ie zo goed is, maar gewoon omdat hij wat mij betreft een voorbeeld is voor heel veel andere voetballers. Van mij mag je een standbeeld van em bij de Kuip zetten. En bij het Bingoal stadion en bij de Galgenwaard. Held.

Zet em in Den Haag eigenlijk maar gewoon in het Zuiderpark.

21 februari 2024 om 19:38

Ik zie hem een beetje als kuyt. Ze geven altijd 100%. Iets wat standaard zou moeten, maar helaas is dit bij vele voetballers niet het geval.

''kampioen achteruit spelen'' dacht Van Gaal dat hij Daley Blind voor zich had staan? Typisch Van Gaal om iemand bij zijn debuut tegen nietszeggende landen te fileren voor openlijk publiek. Maar ohwe als iemand dat andersom bij Van Gaal doet.

Nee Van Gaal staat bij mij echt in het rijtje Michels, Frank de Boer, Frans Hoek qua mensheid als je er al naar kijkt krijg je de verkeerde kippenvel op je lichaam.

21 februari 2024 om 16:44

Hahahaha en dan Blind noemen. Daley Blind is zo wat de beste voetballende verdediger van Europa geweest. Bij United vonden ze hem een van de beste voetballende verdedigers van Engeland, bij Ajax natuurlijk ook en nu doet hij het weer bij Girona. De statistieken spreken voor zich. Weinig verdedigers die opbouwend aan zijn niveau komen, maar omdat hij traag is en niet heel goed kan verdedigen doen we alsof hij niet kan voetballen. Juist de kwaliteit die hem naar de top heeft geholpen, maar goed Ajax, Bayern, United en 100+ interlands komt nog steeds door papa.

21 februari 2024 om 16:55

Ik vind het onzin dat Weszol hier Blind als voorbeeld neemt, maar jij overdrijft ook behoorlijk. Kan jij mij een link geven waar ze Blind een van de best voetballende verdedigers van Engeland noemen?
En Bayern noemen, terwijl hij daar flopte is ook niet sterk.

Blind deed het in het begin bij Ajax goed, maar als linksback mist hij snelheid.
Daarbij werden zijn voetballende kwaliteiten ook overdreven, in zijn laatste twee jaar kwam hij qua passing statistieken niet beter uit dan Malacia waarvan juist altijd gezegd wordt dat hij voetballend minder is.
En ja een deel van die 100 interlands is terecht, maar een deel ook niet. Nu bij Girona doet hij het goed en dat is mooi voor hem.

21 februari 2024 om 17:02

@fr010

Dat is de Ajax-hive mind. Ze zien en horen alleen maar de positieve zaken en verzwijgen al het negatieve. Doordat ze elkaar steeds maar bevestigen in hun denkbeelden geloven ze dus daadwerkelijk dit soort onzin. Je ziet ook altijd mooi die cognitieve dissonantie als een speler na een vervolgstap niets meer laat zien. Dan ligt het altijd aan de opstelling, trainer of het weer. Zie recentelijk Ziyech, De Ligt, De Jong en Van De Beek.

21 februari 2024 om 18:25

Simpele opmerking van je fiorenoord.
We zijn niet allemaal zo, iedereen kan zien dat Van de Beek er niks van bakt. De Ligt en de Jong noemen slaat ook nergens op en dat snap je zelf ook wel. En nee Blind is niet de best voetballende verdediger van Europa geweest maar om hem kampioen achteruit te noemen is natuurlijk ook waardeloos.

21 februari 2024 om 18:58

Veel United fans op forums vonden het destijds jammer en noemde hem toen een van de best opbouwende verdedigers in de PL. Ik kan nu wel een linkje gaan zoeken, maar dat zal dan toch wel weer "1 iemand" oid zijn, dus zoek zelf maar op. Bij Bayern flopte hij daarnaast toch totaal niet? Hij is daar transfervrij als back-up naar toegegaan achter spelers als Davies, Hernandez en Cancelo. Heeft precies gedaan wat iedereen verwacht had. Mijn punt is vooral dat Blind zijn hele carriere overal bijna alles gespeeld heeft bij grote en mooie clubs met daarnaast 100+ interlands en ook nog eens onderdeel van 2 grote stuntteams (Ajax 2019 en nu Girona) en dan hij hier wordt weggezet als mark van der maarel. Als dit artikel over Sergio Ramos ging oke, maar dit gaat over jens toornstra. Vergelijk alleen al hun carrieres en dan is het ietwat onterecht dat Blind als een middelmatige speler wordt neergezet in verhouding met toornstra.

21 februari 2024 om 19:38

Bij FC Bayern zeker wel geflopt, één pot 90 minuten (3-2 verloren van Gladbach) en daarnaast: '23, '12, '6 minuten in de competitie en '26 in de DFB Pokal.

21 februari 2024 om 19:41

Hij werd voor de bank gehaald en dan ga je hem afrekenen op speelminuten. 1+1=36? Of is het gewoon 1+1=2

21 februari 2024 om 21:10

Baron: dat wist iedereen toch? Ze hadden Cancelo en Davies voor linksback en oa Upamecano, De Ligt en Hernandez voor centraal achterin. Iedereen wist dat Blind een extra 3de optie zou zijn voor een half jaar. Of is ooijer ook geflopt bij Ajax bijvoorbeeld?

Ik ben altijd wel fan geweest van Jens Toornstra, al in zijn tijd bij ADO Den Haag. In mijn beleving moest Jens het altijd meer van mentaliteit hebben dan van talent. Toornstra paste daardoor ook prima bij teams als ADO, Utrecht en Feyenoord, die ploegen waren minder technisch verfijnd dan Ajax en PSV, althans in die periode. Toornstra had ook altijd wel een sterke drang naar voren en koppelde dat aan een redelijk scorend vermogen. Terugkomend op die interlands in 2013 tegen Indonesië en China kan ik mij nog herinneren dat naast Toornstra ook Miquel Nelom die twee oefeninterlands meedeed en de naam Miquel Nelom in Oranje bezorgde mij buikpijn van het lachen maar dat terzijde. Voor Nelom is het ook bij die twee interlands gebleven maar Toornstra speelde nog twee oefeninterlands in het voorjaar van 2017.

21 februari 2024 om 16:12

Achja, er werd altijd een beetje lacherig gedaan, maar zo'n Nelom heeft er toch het maximale uitgehaald.
Was geen geweldenaar, maar toch aardig degelijk. Is ook gewoon kampioen geworden met Feyenoord, beker gewonnen, 125 wedstrijden in Feyenoord 1 en uiteindelijk nog interlands gespeeld dus.


Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren