Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Heel slechte sfeer’ bij Ajax komt ter sprake: ‘Het is niet leuk, nee’

Laatste update:

Siem de Jong heeft in de podcast Football is Life van FC Afkicken een boekje opengedaan over de huidige sfeer bij Ajax. De voormalig middenvelder van de Amsterdamse recordkampioen is momenteel bezig aan een talentenprogramma bij de club, waardoor hij de malaise van dichtbij meemaakt. De Jong erkent dat het momenteel niet gezellig is op de werkvloer in de Johan Cruijff ArenA.

Football is Life is de gezamenlijke podcast van De Jong, Daley Blind en journaliste Diana Kuip. In de aflevering van deze week is ras-Ajacied Joël Veltman te gast, waardoor de Amsterdamse club ter sprake komt. De Jong neemt zelf het initiatief om zijn collega podcaster Kuip voor te zijn.

“Nu wilde jij natuurlijk weten wat wij vinden van hoe het nu gaat bij Ajax”, vraagt De Jong aan Kuip. “Nou ja, op zich. Siem, jij loopt er de hele dag rond, dus hoe is het daar? Is het nog wel leuk om daar te werken aan je traineeship?” De Jong neemt geen blad voor de mond. “Nou nee, het is niet leuk nee. De sfeer is natuurlijk echt heel slecht op dit moment.”

“Op kantoor, de mensen die je ziet, iedereen die je spreekt heeft er natuurlijk mee te maken”, gaat De Jong verder. “Dat is wel iets waar we hopelijk snel uit gaan komen. We krijgen een nieuwe trainer... Daley, heb jij hem toen onder Van Basten niet even meegemaakt, Van ’t Schip?” Blind haakt in. “Ik kwam net bij het eerste, dus dan vind je alles prima, dan ga je als de brandweer.”

Blind wil het positief houden. “Ik denk sowieso, dat na alle hectiek en Maduro als interim, dat het fijn is dat er nu een nieuwe coach is met Van ’t Schip. Hij heeft veel ervaring, dus hopelijk kan hij het snel omdraaien.”

De Jong concludeert dat Ajax een goed resultaat nodig heeft. “Een overwinning zou lekker zijn”, zegt de viervoudig landskampioen met een glimlach”. Veltman kan zich daarin vinden. “Zo werkt het uiteindelijk wel toch? Een wedstrijd winnen geeft het beste gevoel dat er is, speler zijnde.” De Jong sluit het blokje Ajax af. “Dit doet elke Ajacied pijn, laten we hopen dat het snel de andere kant op gaat.”

De hekkensluiter van de Eredivisie kan de rode lantaarn donderdagavond overdragen, wanneer FC Volendam op bezoek komt in de Johan Cruijff ArenA. De uitploeg van trainer Matthias Kohler heeft tot dusver twee punten meer verzameld, al moet Ajax het gestaakte duel met RKC Waalwijk (tussenstand 2-3) begin december nog inhalen. Bij een overwinning klimt Ajax donderdag naar de vijftiende plaats, met een punt minder dan promovendus Almere City.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is ook geen goede situatie toch. Op verschillende fronten wordt ajax slecht bestuurt. Dat betaald zich ook uit op het veld. Waar weinig te vieren valt. En dat is natuurlijk het belangrijkste bij een voetbalclub.

Zou pas erg zijn als het feest zou zijn. Met al die slechte uitslagen.

2 november 2023 om 15:15

Exact, alsof ze daar de polonaise lopen. Dat sjagrijn hoort er nu ook gewoon bij.
Het gevaar is dat je erin blijft hangen. Maar als je als topclub zo slecht draait, dan is deze sfeer een logisch gevolg.

Goh, verassend! Bij een voetbalclub ben je simpelweg afhankelijk van de prestaties op het veld . Commercieel gezien, technisch gezien en sportief gezien. Ik weet dat Heracles bij haar degradatie flink met de bezem door het personeel moest.

2 november 2023 om 15:57

Naar wat ik begrijp gaat die bezem er sowieso doorheen als Kroes het voor het zeggen krijgt. Zelfs als ze miraculeus nog Champions League zouden halen. Dus naast de slechte prestaties is er ook nog onzekerheid op persoonlijk vlak. Geen enkele reden om met een glimlach maar het werk te gaan.

Begrijpelik dat de sfeer niet optimaal is door de dramatische resultaten op sportief gebied. Ook een zwakke directeur in de persoon van Jan van Halst helpt niet. Bij Twente weten ze daar alles van. Hoe eerder Alex Kroes kan beginnen des te beter dit zou zijn voor Ajax. Rust en vertrouwen, dat is waar de medewerkers behoefte aan hebben.

2 november 2023 om 15:30

Toch is er 1 groot verschil. In de tijd bij FC Twente werd er ook naar de spelers gewezen. Misschien wel meer dan naar de incapabele bestuur(ders). Dat mis ik bij dit Ajax wel. Uiteindelijk zijn het de spelers die wanprestatie na wanprestatie leveren en niet creatief genoeg zijn om zelf te snappen hoe ze hun positie het beste kunnen invullen. Dat vind ik even kwalijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren