Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ kan vierde plek bijna niet meer ontlopen na geflatteerde zege op NEC

Laatste update:

NEC is zondagmiddag tegen de eerste thuisnederlaag van 2024 aangelopen. De ploeg van Rogier Meijer ontving AZ en speelde niet slecht, maar de effectiviteit van de Alkmaarders brak NEC op: 0-3. Dani de Wit, Vangelis Pavlidis en Ernest Poku wisten hun naam op het scorebord te zetten.

Al na acht seconden deed NEC-smaakmaker Tjaronn Chery een poging de ban te breken. De huurling probeerde van afstand doelman Mathew Ryan te verrassen, maar de Australiër wist redding te brengen. Een spectaculaire start was het wel.

Een kwartier later was het AZ dat van zich liet spreken en het resulteerde meteen in de openingstreffer. De Alkmaarders combineerden rondom de vijandelijke zestien, waarbij Pavlidis poogde De Wit te bereiken. De steekpass bereikte in eerste instantie niet zijn doel, maar via een NEC-been ontving De Wit alsnog de bal en kon hij afronden: 0-1.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

In minuut 24 was de wedstrijd voor Philippe Sandler reeds voorbij. De verdediger die belangstelling geniet van Ajax en PSV leek een hamstringblessure te hebben opgelopen en moest de strijd staken. Mathias Ross kwam in het veld als vervanger.

Voor rust zou NEC via onder meer Kodai Sano nog gevaarlijk worden, maar een doelpunt viel er niet meer. Zo gingen de spelers en trainers met een 0-1 tussenstand de kleedkamers in. Na de theepauze konden de Nijmegenaren gaan proberen de eerste thuisnederlaag van 2024 te gaan afwenden.

Vlak voor het verstrijken van het eerste uur verdubbelde AZ de marge. Waar ze bij de verliezend bekerfinalist dachten dat de bal over de achterlijn was en wachtten op een doeltrap, bracht Mees de Wit de bal nog eens de zestien in. Zijn voorzet werd halfbakken verwerkt door Mees Hoedemakers, waarna Pavlidis overtuigend zijn 27ste doelpunt van het Eredivisie-seizoen binnenschoot: 0-2. Daarmee kwam de Griek op gelijke hoogte met Luuk de Jong.

In de laatste tien minuten van het duel begon NEC aan de eindsprint in de hoop nog een resultaat te boeken. Sano werd tweemaal gevaarlijk met een schot en Koki Ogawa kopte volledig vrijgelaten naast uit een hoekschop, waardoor doelpunten uitbleven en AZ er met de drie punten vandoor ging.

De mannen van Maarten Martens wisten de voorsprong zelfs nog verder uit te breiden via Ernest Poku, die zijn eerste Eredivisie-goal voor leeg doel kon binnentikken na een assist van Myron van Brederode: 0-3. Pavlidis baalde gek genoeg van het doelpunt, daar hij ook vrij voor het doel stond en dus alleenheerser had kunnen worden op de topscorerslijst.

Door de overwinning is het haast onmogelijk voor AZ om de vierde plek nog te verliezen aan Ajax, terwijl het gat met nummer drie Twente vijf punten bedraagt. NEC laat door het verlies na te profiteren van het gelijkspel van de Amsterdammers tegen Excelsior (2-2) eerder deze week en staat twee punten achter op Ajax.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou, blij dat plek 4 in ieder geval zeker is gesteld. Ook dat er nog een (kleine) kans is op plek 3 (dat wordt het gevecht, volgende week). En dan is 0-3 in Nijmegen zeker een prima uitslag. Wel een erg matige wedstrijd (van alle kanten, zowel NEC en AZ maar zeker ook de arbitrage, wat een bedroevend niveau hadden die).

Nu maar eens bij de North-London derby kijken.

Geen leuke wedstrijd om te zien met veel overtredingen en een slechte scheidsrechter, maar blij dat het uiteindelijk zo makkelijk is gegaan. Totaal niet in de problemen gekomen. Je bent in ieder geval verzekerd van de vierde plek, wat op basis van dit seizoen het hoogst haalbare is. Toch kan je het volgende week spannend maken door te winnen van Twente, AZ speelt immers zonder druk, maar eerlijkheid gebiedt te zeggen zie ik dat op basis van kwaliteit niet gebeuren.

Wat een saaie wedstrijd. Nec die de bekerwedstrijd nog niet verwerkt had en az was alleen maar aan het tijd rekken.

3-0 is toch wel de juiste uitslag voor het spelbeeld.
Ondanks dat, wat een slechte wedstrijd zeg. AZ slecht, NEC heel erg slecht.

45 minuten in de tweede helft.
De bal is misschien 10 minuten in beweging geweest in die 45 minuten.
Man man man, 15 minuten extra tijd was nog te weinig, maar had het voor NEC alleen maar erger gemaakt.

28 april 2024 om 15:17

Begrijp me niet verkeerd hoor, want NEC maakte verre van aanspraak op een resultaat, maar 0-3 is toch gewoon geflatteerd en totaal niet de juiste uitslag? AZ kwam enigszins gelukkig op een 0-1 voorsprong de eerste helft, maakt door verwarring achterin ook vrijwel uit het niets de 0-2 en dan in slotminuten nog de 0-3. Geen onterechte zege voor AZ, maar bij 0-3 denk ik toch aan een iets overtuigendere tegenstanders. Effectiever was AZ daarentegen wel.

Zonde voor Nec qua kansen op plek 5.
Mocht Utrecht winnen wordt, het Nec 47, Utrecht 48 en Ajax 49.

Pavlidis speelde echt geweldig, Belic en Ryan ook heel sterk. In ieder geval zeker van plek 4. Ik had sowieso meer van NEC verwacht eigenlijk

Saaie, maar zakelijke overwinning. Het zag er eigenlijk niet echt uit, maar heb ook weinig het idee gehad dat er een tegengoal aan zat te komen na die lucky 0-1. Probleem is ten opzichte van vorige jaren dat er zo weinig gevaar komt vanaf de flanken. Alles moet vanuit Pavlidis komen. Scheelt dat die dan wel levert, wat dan ook het verschil is vandaag.

Tja wat een kutpot. AZ wist precies hoe ze deze idioot slechte scheidsrechter moesten bespelen. Ryan zeven keer waarschuwen maar geel geven ho maar. Daarboven op maar 6 minuten extra terwijl dat het 3 dubbele had moeten zijn.

28 april 2024 om 14:33

Bijzonder inderdaad. Kooy gaf meteen geel aan Unnerstall in Eindhoven. Trok er voor 5 seconden langer doen over een inworp meteen opzichtig een minuut bij. De arbitrage is nogal onvoorspelbaar, laten we het daar maar op houden.

28 april 2024 om 15:41

Al hadden ze 20 minuten extra gehad, ze waren kansloos tegen een degelijk AZ.

28 april 2024 om 17:33

Ja, 18 minuten blessuretijd?

28 april 2024 om 18:19

Realisme ontbreekt een beetje. 18 min extra tijd??

Matige wedstrijd van beide kanten, wel belangrijke puntjes voor AZ natuurlijk. Voor Twente is het zaak om Pavlidis uit te schakelen volgende week, al het gevaar komt eigenlijk van hem. Het kan nog spannend worden voor plek 3, echter zie ik Twente thuis tegen Volendam en uit bij Pec niet snel punten verspelen.

28 april 2024 om 14:35

Denk het ook niet, maar je weet het maar nooit. Een ongelukkig gelijkspel tegen PEC, kan natuurlijk zo maar of Volendam wat zich opricht in een ultieme poging om nog de play-offs te halen.

AZ zie ik overigens ook nog maar niet eenvoudig 6 punten halen, in de laatste twee wedstrijden. Utrecht is in vorm en GAE uit is ook een lastige pot.

Maar goed, zo lang als het nog (realistisch) mathematisch kan, moet je er voor gaan. Geen scenario's waaruit Feyenoord nog kampioen of Ajax nog vierde kan worden, maar dit kan zonder hele gekke dingen.

28 april 2024 om 15:11

Het is wel heel veel “als, als”. Twente wordt gewoon derde. Ook al winnen wij van Twente (denk eerder een gelijkspelletje). Dan zie ik ons eerder als nog punten verspelen dan Twente. Overigens volledig terecht dat wij geen 3e gaan worden. Ik kan mij Twente-AZ nog herinneren. Als je die wedstrijd zag dan moeten wij gewoon onze mond houden en blij zijn met de vierde plek.

28 april 2024 om 15:51

Ik verwacht het ook niet, maar er zijn gekkere dingen gebeurd. Enige wat wij kunnen doen is alles winnen. En als (ja, ik weet het), Twente dan een wedstrijd gelijkspeelt, dan worden we derde.

Tja heb me eigenlijk vandaag aan alles geïrriteerd. Afgrijselijk lage tempo van NEC, tegenstander die constant tijd loopt te rekken en op de grond loopt te liggen, scheidsrechter die daar totaal niet goed op inspringt. Uiteindelijk harde cijfers maar bij NEC was de puf er na een goed eerste kwartier totaal uit. Kom je uit het niets op 0-1 achter en verlies je daarna ook nog Sandler. Daarna alleen maar achter de feiten aangelopen. Wat dat betreft is die bekerfinale echt een klap geweest, in een week tijd verspeel je gewoon de kans op een prijs en de 5e plaats en dat doet wel ff flink pijn.

28 april 2024 om 14:35

Dit is het verschil tussen een echte subtopper en een club die dat wil worden, maar nog niet is. Een echte subtopper staat er wel als het moet en de prijzen verdeeld worden en NEC is duidelijk nog niet zo ver.

28 april 2024 om 17:25

Als NEC met dit team in het linkerrijtje eindigt hebben ze het gewoon goed gedaan. Ze hebben een prima elftal maar ook niet meer dan dat.

Ik voorzie echt grote problemen voor onze voorhoede als Pavlidis een transfer maakt. Onze buitenspelers zijn allemaal te middelmatig om mee te doen bovenin de eredivisie. Welke speler zal AZ moeten halen om de flanken te versterken as seizoen? Iemand een idee?

28 april 2024 om 17:01

Ik vind zelf Saito van Sparta een hele leuke speler, moeilijk te zeggen of hij echt een versterking zal zijn maar wel een goede voetballer. In de spits verdient Zeefuik sowieso een kans volgend seizoen en dan hopen dat de scouting weer met een topper uit Scandinavië komt

AZ op weg naar de 3e plek uiteindelijk

28 april 2024 om 16:55

Die kans is erg klein natuurlijk, of verwacht je echt dat AZ met dit programma nog ff 9 punten pakt?

28 april 2024 om 17:02

Nee Twente wordt gewoon derde. Volgende week verwacht ik dat Twente voor een gelijkspel komt en zonder te veel risico speelt om die derde plek vast te leggen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren