Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pover Ajax moet aan de bak na nederlaag in Kopenhagen

Laatste update:

Ajax zal alle zeilen moeten bijzetten om zich te plaatsen voor de kwartfinales van de Europa League. Het elftal van Peter Bosz hield donderdagavond een benarde uitgangspositie over aan het eerste duel in de achtste finales met FC Kopenhagen, dat voor eigen publiek furieus van start ging en uiteindelijk in de tweede helft afrekende met de Amsterdammers: 2-1. Volgende week volgt de return in de Amsterdam ArenA.

Ajax kende een valse start in het Parken Stadion, waar Kopenhagen dit seizoen nog geen wedstrijd verloor. Rasmus Falk liep na twintig seconden spelen intelligent weg uit de rug van Donny van de Beek en verschalkte doelman André Onana vervolgens met een diagonaal schot: 1-0. Van de Beek kreeg op het middenveld van de hoofdstedelingen de voorkeur boven Hakim Ziyech, maar de jongeling kon niet voorkomen dat Ajax het initiatief in de openingsfase moest laten aan Kopenhagen, dat gesteund werd door de vroege voorsprong en de bezoekers met de rug tegen de muur zette.

Bosz moest het in de Deense hoofdstad stellen zonder Davinson Sánchez en Joël Veltman en het gemis van het geschorste tweetal deed zich voelen. Ajax wist zich geen raad met de fysieke kracht van Byens Hold en kwam na een klein half uur bijzonder goed weg, toen een poging van Youssef Toutouh na een lange inworp maar rakelings naast het doel van Onana scheerde. Aan de andere kant werd Kasper Dolberg in bedwang gehouden door ex-PSV’er Mathias 'Zanka' Jörgensen, maar de spits wist een kwartier voor rust toch te ontsnappen aan de aandacht van de verdediger. Dolberg werd perfect op maat bediend door Davy Klaassen en bracht Ajax al vallend op gelijke hoogte: 1-1.

Dolberg leek zich op het moment dat hij werd aangespeeld in buitenspelpositie te bevinden, maar de Deense jongeling kreeg het voordeel van de twijfel van de arbitrage en tekende voorts met een fraaie volley voor een cruciaal uitdoelpunt. Ajax haalde de thee uiteindelijk met een gelijke stand en kwam na de onderbreking sterk uit de kleedkamer. Het team van Bosz tapte in de tweede helft uit een ander vaatje, maar moest na een uur spelen opnieuw een pas op de plaats maken. Andreas Cornelius klopte Matthijs de Ligt in de lucht en gaf Onana vervolgens het nakijken met een snoeiharde kopbal: 2-1.

Bosz besloot een kwartier voor tijd in te grijpen met een dubbele wissel: Bertrand Traoré en Van de Beek moesten het veld ruimen ten faveure van Ziyech en de Braziliaanse miljoenenaankoop David Neres. Ajax slaagde er aanvankelijk nauwelijks in Kopenhagen-doelman Robin Olsen te verontrusten, maar kreeg vlak voor tijd toch nog de uitgelezen mogelijkheid om de score te nivelleren. Klaassen speelde zich na een fraaie aanval knap vrij, maar het schot van de aanvoerder werd gekeerd door Olsen. Klaassen ontving daarna nog een gele kaart, waardoor hij de return van volgende week aan zich voorbij zal moeten laten gaan vanwege een schorsing.

Wie komt een ronde verder?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had gehoopt op een overwinning maar helaas.. Kopenhagen heeft een zwak team, maar ze zijn wel hartstikke scherp en goed in de lucht waardoor het een hele lastige ploeg voor Ajax is. Ajax wel veel beter in het veldspel. En de scheids moest helaas weer een hoofdrol spelen. 100% terechte goal! Daarna ook nog even Klaassen geel geven terwijl hij notabene aanvoerder is! Eerst bij Legia en meteen bij de volgende ronde gewoon weer.. Triest gewoon.
En Bosz, alsjeblieft : Nooit meer Traore!

9 maart 2017 om 20:52

Het Nederlandse voetbal zit nu in een gigantisch dieptepunt... Zelfs Ajax kan niet winnen van FC Kopenhagen. Het is gewoon te beschamend voor worden waar het Nederlandse voetbal nu staat! Zelfs de landen: Tsjechie, Zwitserland en Belgie staan boven Nederland op de UEFA-coefficienten ranking van afgelopen 5 jaar... terwijl daar veel minder geld zit dan in Nederland.. dus geld is niet het excuus dat Nederland er nu slecht voor staat! NL hoort gewoon minimaal op boven Belgie, Tsjechie en Zwitserland te staan in top 10 ipv plek 13! Het is gewoon beschamend hoe de staat van het Nederlands voetbal nu is!!

9 maart 2017 om 20:56

10 jaar geleden won Ajax hier ook niet van en dat was 3 maanden nadat psv de halve finale van de CL had bereikt. Verder kunnen we wel weer massaal gaan zeuren op Ajax, maar normaal speel je deze pot gewoon met 2-2 gelijk in de laatste minuut en dan waren we de enigste nog ongeslagen ploeg in de EL.

9 maart 2017 om 20:56

'Zelfs Ajax kan niet winnen van FC Kopenhagen', de Belgische kampioen Club Brugge verloor van Kopenhagen met 4-0 en 0-2 waar Ajax gewoon nog perspectief heeft om het thuis af te maken. Tuurlijk het gaat niet goed met het Nederlandse voetbal maar overdrijven is ook een vak.

9 maart 2017 om 20:58

Dit horen we nu al jaren dat het Nederlands voetbal er niet goed voor staat maar vertel eens waar ligt het aan en wat zijn volgens jou de oplossingen?

9 maart 2017 om 20:59

16 jaar geleden verloor Ajax al van Kopenhagen en in 2006 nog een keer dus was het 16 jaar geleden ook al slecht, een jaar voordat Feyenoord de Uefa Cup won en een paar jaar voordat PSV en AZ de halve finale in een Europees toernooi bereikten?

9 maart 2017 om 20:59

Kopenhagen zal gewoon meedoen voor de titel in de ED. Weet het nagenoeg zeker.

9 maart 2017 om 20:59

Nederlandse clubs en Ajax vooral willen het allemaal nog volgens de "hollandse school" doen, met veel balbezit en hoog druk zetten en veel op de helft van de tegenpartij spelen. Als de tegenpartij compact speelt kom je als Nederlands team maar tot de 16 maar houdt het daarna op. De tegenstander kan op de counter spelen en heeft aan een moment van onoplettendheid genoeg.

9 maart 2017 om 21:03

Wat een onzin, sinds wanneer kon Ajax wel winnen van Kopenhagen? Gewoon een goede pleog die echt niet voor Ajax onder doet. en dan is 1-2 gewoon goed, zeker gezien Ajax nog bijna op 2-2 kwam.

Prima gedaan door Ajax, en nu thuis nog alle kans om door te gaan.

9 maart 2017 om 21:05

Nou dat is ook wel overdreven Lee. Zit geen voetbal in dat elftal. Dit team vind ik slechter dan Legia.

9 maart 2017 om 21:05

Ajax verliest van Kopenhagen, dat is een gigantisch dieptepunt. Ajax verloor overigens ook van Kopenhagen in 2006, dat was een bizar groot dieptepunt in het Nederlands voetbal. Een ander ongekend dieptepunt in het Nederlands voetbal was toen Ajax in 2001 van Kopenhagen verloor.

Het is echt bizar hoe erg sommige mensen kunnen overdrijven.

9 maart 2017 om 21:27

Nee maar Leicester, Porto, en Brugge zijn nep teams.
Kopenhagen is een heel stug ploegje waar moeilijk valt tegen te voetballen, maar Ajax verdiende om gelijk te spelen. De scheidsrechter is een nietsnut.

9 maart 2017 om 21:27

Op een of andere manier halen mensen telkens die nederlagen van meer als 10 en zelfs als meer dan 15 jaar geleden erbij. Ik wil toch wel eens weten in welke mate die nederlagen relevant zijn voor het huidige FC Kopenhagen en het het huidige Ajax. Zover ik weet lijken beide elftallen totaal niet meer op de elftallen van destijds, de meeste profs die er in 2001 bij waren zullen onderhand al gestopt zijn met profvoetbal.

Totaal irrelevant, destijds waren het schandalige prestaties. FC Kopenhagen dat stand hield tegen FC Porto, maar slechts 1x verloor dit seizoen (van de kampioen van Engeland notabene). Gezien de huidige elftallen kan je als Ajax zijnde gewoon in Kopenhagen verliezen. Goed, vandaag had er veel meer ingezeten als we niet zo dramatisch waren begonnen en zo laks stonden te verdedigen bij de 2-1 (sinkgraven en De Ligt). Maar feit blijft dat de verhoudingen anders liggen, en dat zie je ook wel terug als je dit duel met 2006 vergelijkt.

Jammer, maar nog niet alles is verloren.

9 maart 2017 om 21:33

Je weet dat Kopenhagen nauwelijks een goal tegen krijgt en maar 1x verloor in de CL? Wil hiermee niet zeggen dat Ajax goed speelde, maar Kopenhagen is geen slecht team.

9 maart 2017 om 21:56

@adzevedo: Ik haal de nederlagen van zo lang geleden erbij omdat Zermapetterson aangeeft dat dit een 'dieptepunt in het Nederlands voetbal is'. Ik noem sarcastisch de overige 'zware dieptepunten in het Nederlands voetbal' om aan te geven dat dat nogal overdreven is.

9 maart 2017 om 23:08

Beetje overdreven zermattperson...Ajax was minimaal gelijkwaardig en hebben nog een thuis wedstrijd voor de boeg. En Kopenhagen is ook geen B_ploegje

10 maart 2017 om 08:45

Vandaar dat Ajax gisteren (eigenlijk) 2 keer wist te scoren ...

9 maart 2017 om 20:53

Nooit meer Younes. Traore kan tenminste passen

9 maart 2017 om 20:57

Vond Younes beter dan Traore. En Traore kan misschien wel passen, maar dan laat hij dat zelden zien.

9 maart 2017 om 21:02

Mogen beide wieberen. Domme spelers die consequent de foute keuzes blijven maken.

9 maart 2017 om 21:25

Even heel serieus, Younes was een van de beste spelers van het veld en dan kom jij even zeggen dat hij niet meer moet spelen. Kom op hoor.

9 maart 2017 om 21:30

Ze hebben geen krijt meer aan de voeten.

9 maart 2017 om 21:37

Dat hebben we gezien drie keer balverlies in een 10 minuten tijd allemaal door een foute passing

9 maart 2017 om 21:40

Je hebt gelijk, maar die laatste mogelijkheid vanaf de zijkant moet hij meegeven aan Ziyech.

10 maart 2017 om 03:43

Younes was de gevaarlijkste ajacied daar kwam de dreiging vabdaan

10 maart 2017 om 07:55

enigste fout wat ze constant maken is naar binnen trekken en zo kan dolberg niet bediend worden, die moeten ze meer gebruiken. Gisteren liet hij toch weer met vlagen zien waarom we hem graag zien. Hopelijk zet hij dit door en dat Ajax ook meer deze snelheid ook eens in de eredivisie gaan gebruiken, het was in ieder geval niet traag.

9 maart 2017 om 20:53

Ook nooit meer Younes graag

9 maart 2017 om 21:12

Traore? Een van de weinig effectieve en vooruit spelende spelers. Nooit meer Bosz lijkt mij heel veel logischer

9 maart 2017 om 21:31

Nederland is gewoon slecht, , want we mogen nooit zomaar kritiek uiten op jonge jongens. Wij moeten altijd zo lief mogelijk kritiek geven. Terwijl de harde waarheid is dat de meeste een mentaliteit hebben van een baby. Ze willen allemaal naar Real Madrid of Barcelona, maar hebben een vechtersmentaliteit van Graafschap. Zodra zij in Ajax 1 komen, dan gaat het elke keer fout. Het lijkt erop alsof die familieleden en mensen naast hun niet eens meer willen bijsturen. Iedereen zegt in Nederland, ja je hebt je best gedaan. Meer dan dat kan je niet doen. Of je moet doen waar je gelukkig van wordt. Ja met zo een mentaliteit ga je nooit ver komen dus. Van Gaal deed het slim door te zeggen dat alleen Van Persie Robben en Strootman een vaste basisplaats hebben, en dat de rest moet knokken elk training om in de basis te mogen staan. Hallo daar gaat het dus mis. Mensen kunnen zichzelf niet meer mentaal scherp krijgen. Het moet van nature al zo zijn dat je voor een wedstrijd 110 scherp bent. Zo niet dan moet je niet bij Ajax gaan voetballen. Ga dan naar Graafschap, want daar past zo een mentaliteit wel bij. Bij Ajax moet je altijd winnen of het nou tegen Real Madrid of Feyenoord is. Nu gaan wij alleen maar aanpassen en elk jaar ons verwachtingspatroon naar beneden bijstellen. Wij stellen deze zo laag bij dat straks de kampioen van Nederland niet eens meer rechtstreeks kan kwalificeren voor de Uefa Cup.

9 maart 2017 om 22:06

Die traore komt ook altijd in de bal, echt altijd. Nooit diepgagn en creert ook geen reet.

9 maart 2017 om 23:48

Dolberg stond buitenspel bij de 1-1, dus dat was een 100% onterechte goal. Altijd naar de scheids wijzen heeft ook weinig zin, Ajax speelde ook gewoon niet goed.

Die 2-1 valt toch veel te makkelijk, Sinkgraven doet niks om de voorzet de voorkomen en de Ligt staat te dromen en is dan te laat.

10 maart 2017 om 07:59

Jdw17, naar de scheids wijzen is meer op die afgekeurde goal, die had moeten tellen en die keren geen kaart aan Kopenhagen geven waar het wel overtredingen waren die wel geel verdiende. En die stomme kaart aan Klaassen geven, waarom ja, die kunnen niet hebben dat ze verhaal komen halen en een aanvoerder mag dit naar mijn mening toch doen, op een normale manier en dat deed Klaassen ook.

9 maart 2017 om 20:53

Typisch voor Ajax in Europa, dom tegengoals weggeven en een bepalende scheidsrechter.

9 maart 2017 om 20:59

Tja ongelofelijk weer. Je kan van de laatste 5 jaar wel een heel lijstje maken van arbitrale dwalingen in het nadeel van Ajax. 100 procent goal tegen Legia en kopenhagen gemist, onterechte pingel tegen Milan, 2 onterecht afgekeurde goals vs Madrid en ga zo maar door. Het is in ieder geval geen UefAjax.

9 maart 2017 om 21:07

En Ajax heeft nooit eens een mazzeltje? Als de scheids echt tegen Ajax was hadden ze vandaag niet eens een uitdoelpunt gescoord.

9 maart 2017 om 21:11

Tja Kohaku die speler van kopenhagen die bukt gewoon. En dan wordt ie afgefloten. Dan had je die goal van kopenhagen ook wel kunnen af fluiten, omdat die lange spits hoger sprong. Doet ie toch ook niet?

9 maart 2017 om 21:35

Dolberg sprong met zijn arm in de nek van de tegenstander en leunde op hem. Dit is trouwens niet omdat ik een Feyenoorder ben want Europees gun ik de Nederlandse clubs alles, maar puur objectief gezien is het een aanvallende fout.

9 maart 2017 om 21:44

Die gast blijft gewoon staan, bewust. gewoon 100% doelpunt dat word afgekeurd.

9 maart 2017 om 22:22

En bukt terwijl de bal hoger is... dus als hij bukt kan hij nooit aan de bal komen dus hij speelt de bal niet terwijl Dolberg wel voor de bal ging. Dus geen overtreding.

9 maart 2017 om 23:50

Echt he iedereen hier vergeet ever voor het gemak dat Dolberg buitenspel stond bij de 1-1. Dat is blijkbaar geen arbitrale dwaling.

10 maart 2017 om 06:48

Heb jij de beelden gezien in een rechte lijn bij de 1-1 of de beelden van net schuin erachter?
Het leek inderdaad buitenspel maar ik heb nooit een beeld gezien van de camera op 1 lijn met Dolberg op het moment van spelen.....

10 maart 2017 om 07:53

Verdediger bukt, direct legt dolberg een arm in zijn nek. De ene scheids fluit niet de ander wel. Nijhuis zondag was een tikkeltje dramatischer hoor.

9 maart 2017 om 20:53

Ongelofelijk. Hoe durft die vraag ik me dan af. Laatste Europese wedstrijd wel gefloten

9 maart 2017 om 20:54

Dolberg leunt op de verdediger, gewoon een overtreding. Als hij zijn handen gewoon opzij houdt is er niks aan de hand

9 maart 2017 om 20:59

Debroervantheo, de verdediger bukt al voordat Dolberg komt. Het is lachwekkend dat de scheidsrechter hier voor fluit.

9 maart 2017 om 21:01

De scheids was wel echt heel erg slecht hoor. Die tegengoal ben ik niet met je eens, maar daar kunnen we over discussieren. De 1-1 van Ajax is buitenspel, de gele kaart van Klaassen vond ik heel erg overdreven (hij praatte zo leek het heel kalm, dat mag toch als aanvoerder?), en zeker het laatste kwartier floot hij heeel vreemd voor overtredingen, zowel voor als tegen Ajax. Duidelijke overtredingen liet hij gaan, en dingen waar niets aan de hand was floot hij. Ik vond hem ook slecht, niet perse in ons voor of nadeel, maar wel slecht. Bizar dat dit Europees niveau is.

9 maart 2017 om 21:01

Die verdediger bukt gewoon, dat is gewoon heel dom en er is geen sprake van een overtreding

9 maart 2017 om 21:02

De verdediger sprint niet eens mee. Niks aan de hand en een loepzuivere goal

9 maart 2017 om 21:04

Komt door Nijhuis en co. In Nederland mag alles, internationaal mag er niet veel. Dan is het lastig omschakelen voor de spelers.

9 maart 2017 om 21:06

Serieus? Neem aan dat je een grap maakt toch. Als ergens veel gefloten wordt is het in nederland

9 maart 2017 om 21:12

Het was niet zo dat er weinig of veel mocht; de scheidsrechter was heel erg inconsequent. Nogmaals, dat was hij twee kanten op. Maar de ene keer was er een (in mijn ogen) duidelijk tikje en geeft hij aan doorspelen. De volgende keer moet iemand niezen en fluit hij af. Er was geen peil op te trekken en dat maakt het irritant.

9 maart 2017 om 21:36

Hij kan niet springen omdat Dolberg leunt.

9 maart 2017 om 21:39

Troy, dat van niet springen vind ik onzin, hij kon niet springen omdat hij gebukt richting de bal gaat. Ook is niet kunnen springen geen reden een goal af te keuren, De Ligt kon niet springen omdat Cornelius boven hem hing. Die keur je toch ook niet af.

9 maart 2017 om 22:23

En hij kan nooit aan de bal komen dus geen overtreding.

10 maart 2017 om 08:51

Dat zou een juiste opmerking zijn als de verdediger zou proberen te springen, maar dat deed hij niet en dat dat kwam niet omdat Dolberg hem tegenhield. De verdediger stond vast, Dolberg springt en en passant is er contact maar het is een contactsport, dit was een 100 procent goal. Maar goed, die 1e goal was buitenspel dus dat heft elkaar op. Ajax had hier nooit mogen verliezen. Hoofdschuldige voor die 2-1 vind ik Sinkgraven. Die bal mag nooit voorkomen.

9 maart 2017 om 20:59

Daar gaan we weer, altijd het gezeik op de scheidsrechter. Cavani heeft voor meer al geel gekregen dus Klaassen moet niet huilen dat er eens eindelijk een scheidsrechter opstaat die niet getolereerd is van gezeur.

9 maart 2017 om 21:06

Zoals ik al zei, dat komt door Nijhuis en co. In Nederland mag gewoon heel erg veel. Dan is het terugschakelen bij Europese wedstrijden erg lastig.

Wil je beter presteren in Europa, dan zal er eerst in de eredivisie gefloten meoten worden zoals bij Europese wedstrijden. Dan weten spelers wat hun te wachten staat, dus handen thuis en mondjes dicht.

9 maart 2017 om 21:07

Dan moeten ze al het contact met de scheids verbieden, de aanvoerder mag verhaal halen en terwijl Cornelius het 5 minuten ervoor doet en ermee weg komt krijgt aanvoerder Klaassen geel omdat het heet onder de voeten van de scheids was, ik vind de kaart onterecht. Hij begon pas te schreeuwen en frustatie te tonen na de kaart.

9 maart 2017 om 21:09

Onzin. Al eens gezien hoe ze in de PL fluiten? Daar moet je iemand doormidden schoppen voor er eens een keer geel gegeven wordt.

9 maart 2017 om 21:15

@speedyafc

Wel grappig dat je Nijhuis noemt. Als er nou een scheidsrechter is die snel een gele kaart trekt voor commentaar is hij het wel.

Verder is het natuurlijk ook een cultuurverschil. Als het een Engelse scheidsrechter was geweest, was Klaassen er waarschijnlijk mee weggekomen.

9 maart 2017 om 21:31

@forzazitterd

Verschil is dat Davy Klaassen aanvoerder is, en daarom wel degelijk meer na een scheidsrechter kan zeggen. Protesten gaan via de aanvoerder, hoewel daar ook een mate van redelijkheid in zit. Ik snap zijn woede wel, maar hij moet zichzelf juist als captain juist realiseren dat hij op scherp staat en dat protest er niks aan veranderd.

9 maart 2017 om 22:41

Yup die scheids.. Als hij zo slecht is, dan moet jij zelf dubbel zo goed zijn. Zijn domme beslissingen heb je niet in de hand, eigen inzet en fouten wel. Zelf zie ik het nog niet zo somber in, met 1-0 thuis winnen is tenslotte genoeg en de feit dat het eigenlijk 2-2 zou moeten zijn is genoeg reden om het recht te zetten.

"Pover Ajax". Succes met het vinden van een team dat Kopenhagen vol glans oprolt. Perspectiefvolle nederlaag. Vooraf teken je hiervoor.

9 maart 2017 om 20:54

Helemaal mee eens. Ajax speelde zo slecht nog niet. Vooral Dolberg hield zich echt goed staande.

9 maart 2017 om 20:56

En de onterecht afgekeurde goal staat niet eens in het wedstrijdverslag. Hoe serieus wil je genomen worden Voetbalzone?

9 maart 2017 om 20:58

Snoeiharde kopbal... Hebben jullie de wedstrijd wel gezien Voetbalzone?

9 maart 2017 om 21:38

Buitenspeldoelpunt Dolberg, vergeten of wil je dat niet zien?

9 maart 2017 om 23:52

Precies dit, het gaat hier alleen maar over de goal die al dan niet terecht afgekeurd wordt. Ik kan persoonlijk nog wel begrijpen dat hij wordt afgekeurd, maar over het feit dat er onterecht een buitenspel goal wordt goedgekeurd hoor je niemand.

10 maart 2017 om 01:05

Het enige nare aan dat afgekeurde doelpunt is, dat wanneer het andersom is, dat hij dan wel telt.. Vaak zat worden de Nederlandse teams benadeeld in Europa wanneer ze een keer 'mannelijk voetbal' spelen en dan een grote kans creëren/een goal scoren. Maar wanneer we weer eens tam voor de dag komen en een speler van een Russische pf Portugese club bijv. leunt zo op een Nederlandse verdediger dan is het vaak gewoon een goal..

10 maart 2017 om 01:16

Het zit Nederlandse clubs inderdaad zeker niet mee dit jaar in Europa. Vaak lijken toch ook de grote clubs het voordeel te krijgen, kijk naar Barca gisteren.

10 maart 2017 om 06:27

Het buitenspeldoelpunt wordt toch netjes vermeld? Ik benoem een situatie die in het verslag ontbreekt, maar op zn minst noemenswaardig, zo niet belachelijk om weg weg te laten is. Het is verder niet relevant wat mijn mening over de situatie is, want daar gaat het niet over

9 maart 2017 om 20:56

Ik moet het nog zien, een Ajax zonder Klaassen tegen Kopenhagen.Altijd dat gezeik van die gozer. Klaassen is een prima voetballer, maar leer dat gemekker eens af en al helemaal als je op scherp staat.

Tsja, zonde van Ajax. Zeker in die slotfase had je nog wat kunnen doen wat uiteindelijk net net lukte. En degene die nog durven te stellen dat Sinkgraven op LB van internationaal niveau kan zijn doen niet meer mee

9 maart 2017 om 21:02

Zonder Klaassen is zuur, maar ik ben wel heel erg blij dat Sanchez terug is. Met hoe de verdediging vandaag stond, zeker in de eerste helft, is het nog een wonder dat je er maar 2 tegen krijgt.

9 maart 2017 om 21:28

Ja de ligt laat zich wel heel makkelijk aftroeven in de lucht bij de 2-1. Sanchez had waarschijnlijk dat duel gewonnen, dat is ook wel logisch want de ligt is er nog niet klaar voor op dit niveau.

9 maart 2017 om 21:42

Die had Sanchez ook niet gewonnen, was een kwestie van positionering. De Ligt is de enige verdediger die kopduels won van Cornelius ( was de speler die er 3 won, Viergever en Tete allebei 0 ) de Ligt had de pech dat Cornelius in beweging naar de bal kon en hij zodoende eerder kon springen, Sanchez was hetzelfde gebeurt, enkel positionering had daar verandering in kunnen brengen.

9 maart 2017 om 21:47

Misschien ligt de optie voor FC Kopenhagen thuis meer in Viergever op linksback zetten (ging tegen Legia thuis uitstekend) en De Ligt en Sanchez het centrale duo laten vormen. Sinkgraven komt in topwedstrijden gewoon tekort op de linksback positie. Dan is wat extra zekerheid niet verkeerd.

9 maart 2017 om 21:58

Ik vond de Ligt ook niet slecht, maar ik had het idee dat de verdediging (zeker de eerste helft) helemaal niet lekker stond. Viergever kwam terug van een blessure en was duidelijk nog niet in ritme, Sinkgraven trok het verdedigend al helemaal niet.

9 maart 2017 om 22:09

Extra zekerheid als je moet winnen?

9 maart 2017 om 22:49

Het is een speler die voor de sport leeft en hij is ook de captain.
Davy is een echte sport man en leeft voor het voetbal en Ajax, dat zie je al jaren lang.
Davy is niet de gene dei zegt dat spelers kaarten meoten krijgen, maar wel iemand die zich kan storen aan arbitrale wanprestaties.
Zolang de scheidsrechter normaal doet in de Arena heb ikhet volste vertrouwen in een goede afloop, waneer Ajax aan voetballen toe kwam was het veel en veel beter dan Kopenhagen, moet je maar zien hoe veel lekkerder ze in de Arena zullen voetballen.
Wij hebben Klaassen er niet bij, misschien wel het grootste gemis, maar we hebben goede alternatieven op de bank zitten. Ik weet niet of Kopenhagen een speler van het kaliber De Beek heeft als vervanger van Zanka Jorgensen.

10 maart 2017 om 00:36

Extra zekerheid omdat je bij een tegengoal minstens 2 eigenlijk 3 keer moet scoren.

9 maart 2017 om 20:57

Maak dat Kopenhagen nou niet groter dan dat het is, hier had gewoon minimaal een gelijkspel weggehaald moeten worden.

9 maart 2017 om 21:04

Laatste 40 thuiswedstrijd 1 nederlaag. Man haloooo. Nu 41 wedstrijden verder.

9 maart 2017 om 21:19

Dus tegen welke grootheden speelt Ajax allemaal??? Wij verloren thuis van Willem Ii...

9 maart 2017 om 21:21

Wat een prestatie in een competitie die nog zwakker is dan de Eredivisie. Welgeteld 1 zege in de laatste 4 Europese thuiswedstrijden, 3 gelijke spelen in. De sterkste tegenstander was FC Porto dat volledig uitgekleed is ten opzichte van de vorige seizoenen. Dit maakt het al een heel stuk minder indrukwekkend. Ik denk dat FC Astana ook wel zo'n 'imposant' record kan neerzetten

9 maart 2017 om 21:21

Leicester en Brugge, kampioen van Engeland en België van afgelopen seizoen. Die dan van scoren afhouden net als de ploeg die jij noemde is enorm knap, zeker als je iedereen voor een maand of 8 van scoren weet af te houden.

9 maart 2017 om 21:27

De ED is zo zwak . Ik denk serieus dat de Deense competitie niet onderdoet voor de ED. Los van de top 3 ploegen. De nr laatst van de ED zal heus niet sterker zijn dan de nr laatst van de Deense competitie enzo enzo...

9 maart 2017 om 22:39

Iedere tegenstander van Ajax is zogenaamd pover heb ik gemerkt. Rostov was dat ook en kijk 's aan. Psv hebben ze uitgeschakeld. Top gedaan vs Atletico en nu ook united op 1-1 houden. Maar zodra Ajax de tegenstander is, dan is Rostov maar een matig ploegje waarvan Ajax had moeten winnen. En nu Rostov vervangen door Kopenhagen. Same thing!!!

9 maart 2017 om 23:55

Je mag toch wel verwachten dat Ajax van Kopenhagen wint over 2 wedstrijden? Ze staan hoger op de Uefa ranking en Ajax bracht vandaag even voor 25 miljoen aan wissels binnen de lijnen, dat kan Kopenhagen niet hoor.

En kijk naar de spelers, Jorgensen vertrok als stap hogerop naar Feyenoord, Zanka was niet goed genoeg voor PSV en is sterkhouder bij Kopenhagen.

9 maart 2017 om 23:59

Rostov heeft al lang bewezen over kwaliteit te beschikken. 2e worden in Rusland is toch wel een hele prestatie ipv kampioen worden in Denemarken. Dat ze vervolgens Anderlecht simpel opzij zetten in Brussel had toch wel een signaal moeten zijn. Hier in Nederland zijn we heel goed in 'onbekende ploegen' onderschatten. Maar waar Rostov Bayern heeft verslagen, Ajax en PSV uitgeschakeld, bijna gestunt tegen Atletico (2 maal) heeft Kopenhagen niks bijzonders laten zien. Vorig seizoen niet eens EL gehaald en het seizoen ervoor 4e in een groep met Torino, Brugge en Helsinki... Ik durf met zekerheid te zeggen dat Rostov 2 a 3 klassen beter is dan Kopenhagen

9 maart 2017 om 21:30

Vooraf al teken voor een nederlaag....dan kan je beter niet eens aan de wedstrijd beginnen....teken voor een overwinning of eventueel een gelijk spel ok , maar voor een nederlaag dat nooit....

9 maart 2017 om 21:35

Best triest dat jij tekent voor een 2-1 nederlaag. Kopenhagen is niet Bayern ofz..... maar goed, huidig niveau van de eredivisie blijkbaar...

9 maart 2017 om 21:43

2-1 in een Europese uitwedstrijd is gewoon een goede uitgangspositie, meeste ploegen zijn thuis sterker en 1-0 zou genoeg zijn, kon erger.

9 maart 2017 om 21:46

Tja als je de wedstrijd had gezien moet je deze thuis makkelijk met 2-0 kunnen winnen. Zo'n wonderploeg is het niet.

9 maart 2017 om 21:50

Triest of realistisch?

9 maart 2017 om 21:53

Nee klopt, want Ajax is wel een wonderploeg.

9 maart 2017 om 22:57

De goal van dolberg was de eerste uitgoal van een tegenstander im Kopenhagen SINDS AUGUSTUS.

Laat dat maar even op je inwerken

9 maart 2017 om 21:52

Nou ja, teken je voor... had toch liever 2-2 gezien.. maar wel typisch Nederlands dat men nu de focus legt op de nederlaag, in plaats van motivatie haalt uit het feit dat ze een belangrijk uitdoelpunt hebben.. vond het ook alles behalve pover.. van beide kanten niet. Leuke open wedstrijd met de nodige kansen.

9 maart 2017 om 21:57

Vindt het wel Lekker voor Ajax of eigenlijk meer lekker voor Bosz. Zie NLse clubs goed presteren in europa maar dit vind ik wel lekker. Het slaat nergens op om Ziyech te laten banken, zijn cijfers zeggen veel en dat nog in niet eens een goede vorm. Maar hij mag snel banken, terwijl een Klaassen talloze slechte wedstrijden keer op keet gewoon mag beginnen, waarom? Ik heb zo gedachte maar het is duidelijk dat Ziyech blijkbaar tien keer z'n best moet doen om z'n plek te behouden. Dus bij deze lekker voor Ajax en Bosz!

9 maart 2017 om 22:11

En wat is de reden dan denk je? Wat is je gedachte?

Gewoon logica in mijn ogen. Klaassen toont altijd enorm veel inzet, scoort erg veel en is captain. Altijd erin dus. Ziyech had ik er ook ingezet natuurlijk, maar als ik een keuse tussen die 2 moest maken wist ik t wel.

9 maart 2017 om 22:15

Klaassen topscorer Ajax. Extreem belangrijke doelpunten gemaakt. Zon speler zet je niet op de bank.

Ben het wrl met je verhaal over Ziyech eens.

Ook irritant dst Traore ook maar in de basis blijft staan.

9 maart 2017 om 22:21

KingB Traore was vandaag een van de betere ajacieden. Na weken gezeik mag dat ook best gezegd worden.

10 maart 2017 om 00:24

@SocioFan 1, wat een onzin! Ziyech gaf zelf aan dat hij wat kracht miste. Dus moe was. Dáárom begon hij op de bank. Daarnaast is het zo dat ongeacht hoe slecht Klaassen speelt, hij toch altijd belangrijk is voor Ajax. Hetzij via een doelpunt, hetzij via een assist of zijn passie. Klaassen laat je altijd spelen.

10 maart 2017 om 01:14

Waarom Klaassen wel mocht blijven staan? Omdat hij ondanks zijn slechte vorm toch (belangrijke) goals bleef maken en gewoon aanvoerders is. Verder moet je bij Klaassen niet naar zijn cijfers kijken maar het team dat hij meeneemt in een wedstrijd. Klaassen zweept heel het middenveld en de aanval op om druk te zetten. Qua looplijnen is hij gewoon de dirigent van heel Ajax. Ziyech heeft het momenteel gewoon moeilijk met de vele meters die hij moet afleggen. Ditzelfde geldt voor Schöne momenteel trouwens.

Iedereen klaagt om Traore. Maar Younes speelde nog slechter.

9 maart 2017 om 20:54

Je bedoelt dat Yoeness hele slechte ballen aan de tegenstander gaf op eigen helft of dat ie acties maakte op plekken waar het echt kansloos is? Oh nee dat was Traore. Yoeness had 4 assists moeten hebben vandaag. Had goede acties en gaf de bal altijd op tijd.

9 maart 2017 om 20:54

Ik vond dit Traoré's beste wedstrijd sinds tijden.

9 maart 2017 om 20:56

wedsrijd wel goed gezien, younes speelde nu weer vrijer en beter en traore s miss gevaarlijker maar die geeft de bal ook niet af.

9 maart 2017 om 21:00

Iedereen nog wel. traore vond ik voor het eerst goed.

Man man man, had gewoon 2-2 moeten zijn.

Thuis 1-0, dat moet kunnen.

Kan iemand uitleggen waarom het 2de doelpunt van Ajax werd afgekeurd?

9 maart 2017 om 20:54

Nee. Zullen we nooit weten. Scheidsrechter mag ook niets meer zeggen na een wedstrijd.

9 maart 2017 om 20:54

Nee

9 maart 2017 om 20:54

Iets anders dan springen in de rug kan ik me niet voorstellen. Vond het weinig voorstellen, maar is een legetieme reden. Misschien speelde de buitenspelgoal voor rust mee?

9 maart 2017 om 20:57

Als de tegenstander niet mee springt is het eigenlijk altijd al springen in de rug

9 maart 2017 om 21:08

Tegenstander kon ook niet springen want Dolberg leunde op hem.
Terecht afgekeurd.

9 maart 2017 om 21:33

Als niet kunnen springen een criterium is dan had je de 2-1 ook moeten afkeuren, de Ligt kon niet springen aangezien een inlopende Cornelius tegen hem aanspringen en boven hem hangt met zijn bovenlichaam. Dat is net zo min een overtreding als die van Dolberg, allebei werd de verdediger afgetroefd omdat hij vast stond tegen een bewegende aanvaller. Vond allebei gewoon een goal.

9 maart 2017 om 21:59

Moet je even goed terug kijken.

9 maart 2017 om 20:54

Dolberg hangt in de rug van zijn tegenstander.

9 maart 2017 om 20:55

Duwen van Dolberg ga ik vanuit. Leunt wel wat op de rug van de verdediger.

9 maart 2017 om 20:55

Overtreding van dolberg volgens de arbitrage maar het is gewoon een luchtduel en er is helemaal niks aan de hand....

9 maart 2017 om 20:57

Je kan het geen overtreding vinden, maar een luchtduel? Die van kopenhagen stond zo gebukt dat hij het gras kon ruiken

9 maart 2017 om 20:58

Het is alleen wel in lijn met hoe die scheidsrechter de hele wedstrijd floot. Voor elke scheet affluiten.

9 maart 2017 om 21:08

Zoals elke wedstrijd in Europa. Kijk maar hoe Barca zijn pingels gisteren kreeg. Dat is gewoon een andere sport dan voetbal in Nederland onder leiding van Nijhuis.

Europees mag gewoon niet zoveel, daar zal Ajax aan moeten wennen. Zou beter zijn als de Knvb voor Europese duels Nijhuyis niet toewijst aan een club die moet spelen.

Deze moeten we thuis toch oprollen. Vond het veel minder voorstellen dan ze ons wilden doen geloven eigenlijk..

9 maart 2017 om 20:58

Zeker perspectief, alleen een hard gelach zonder Klaassen.

9 maart 2017 om 21:10

Welnee, gewoon Zyiech achter de spits. Is een prima oplossing. En stoppen met Taore en Younes, zag je die goal van Dolberg, gewoon direct uit een voorzet. Dus buitenspelers opstellen die een voorzet kunnen geven. Niet van die clowns die alleen maar naar binnen komen en toch nooit scoren. Dan win je zeker.

9 maart 2017 om 21:23

@De Visie oh verrek toch wel. Nevermind, het is nog vroeg

9 maart 2017 om 21:27

In deze wedstrijd had je helemaal niets gehad uit voorzetten. Die van Dolberg was meer een gerichte pass en gebeurt je een keer. Alle verdedigers van Kopenhagen winnen daar elk duel dus helemaal geen goede tactiek. Je zag dat begin 2e helft Ajax wat sneller ging combineren en kregen toen ook de kansen. Enige juiste om te doen. Younes was helemaal niet zo slecht. Ging een paar keer buitenom en bracht Schone, Klaassen en Donny in stelling. Maar hij kan niets meer goed doen schijnbaar.

9 maart 2017 om 22:13

Toch graag een vleugelspeler die ook diep gaat en buitenom kan. Waardeloos als je 2 van zo'n jonhens hebt lopen als Younes en vooral Traore. Ga eens diep!

Tja, kopenhagen heeft eenmaal een degelijke ploeg. Wat ik vooral jammer vind is die gele kaart. Klaassen is zo belangrijk voor ajax, het wordt nog moeilijk bij de return

God, wat dom van Klaassen zeg. Laat zijn team volgende week in de steek. Je weet toch dat ze voor dat gezeur een kaart trekken? Lekker naief..

9 maart 2017 om 20:55

Ik vind het overdreven, eerste keer dat hij als aanvoerder verhaal komt halen en dan direct Geel trekken.

9 maart 2017 om 21:00

Natuurlijk zullen scheidsrechters met meer empathie geen geel hebben gegeven, maar hou gewoon je mond zeg. Als je nou geel krijgt omdat je een veelbelovende aanval ontbreekt oid, ala. Maar dit is gewoon ontzettend dom. Totaal zinloos.

9 maart 2017 om 21:02

Volgens mij kwam het ook doordat hij minder dan een minuut daarvoor ook al veel misbaar maakte bij dat penaltymoment (wat overigens geen penalty was). Daardoor was het toch een beetje een optelsom.

9 maart 2017 om 21:13

Ik vind het gewoon met twee maten meten als je de hele wedstrijd spelers tegen je laat praten na een beslissing maar als de aanvoerder het doet na een afgekeurde goal je veel trekt, hij was nog kalm ook voor de kaart, daarna ging hij pas schreeuwen. Is niet slim maar als aanvoerder is hij de enige die verhaal mag halen, als je dan geel ervoor geeft moet je iedereen die verhaal komt halen straffen en dat liet hij de 90 minuten ervoor elke keer toe.

9 maart 2017 om 20:58

dom van de scheids, blachelijke kaart gewoon. Was nergens voor nodig, als aanvoerder mag je toch naar de scheids gaan

9 maart 2017 om 20:58

Niet als je een Barça shirt aan hebt..
Die gaan we helaas wel missen volgende week ja. Donny ipv Davy gok ik.
Ben er niet gerust op dat we thuis wel de 0 houden maar ik laat me graag verrassen

Op het einde heb je natuurlijk ook gewoon de arbitrage tegenzitten. Eerst de bal op de arm, dan de goal om onverklaarbare redenen afgekeurd en dan de scheids die 0 empathie toont, waardoor we onze belangrijkste speler missen. Geen ramp, 2-1, maar vooral heel erg zuur

9 maart 2017 om 20:56

Ach komop, dat was geen hands, de bal stuitte van zijn been af tegen zijn onderarm daar fluit je niet voor.

Ik ben het wel met je eens wat betreft Dolbergs afgekeurde doelpunt.

9 maart 2017 om 20:58

Bovenarm* arm had wel een rare positie waar je voor kan fluiten dat deed die niet klaar. Ajax had het in de 2e helft moeten klaren minimaal 2 goede kansen waarvan 1 voor klaasen en 1 voor VD Beek.

9 maart 2017 om 21:01

Hands is zelden met opzet. Dan maar zelden meer fluiten? Hij kan er niks aan doen, maar heeft er profijt van. In mijn inziens is dat de criteria.

9 maart 2017 om 21:05

Bovenarm, onderarm het boeit niet. De bal ketste af en als je daarvoor begint te fluiten weet ik het ook niet meer.

Zelfde kun je zeggen over Kopenhagen, die hadden er ook 2 kunnen scoren voor het doelpunt can Dolberg. Niet gelukt, ook niet voor Ajax. Maar goed, "if, if ,if, if".

9 maart 2017 om 21:09

Toch niks bijzonder dat Kopenhagen? 2goals die uit lucht komen vallen, dit maakt Ajax thuis af.

9 maart 2017 om 21:13

Met die 'hands' mee eens..
Feit is wel dat ze wel gegeven worden voor zon soort hands..
Maar goed geen penal. Klaar. Afgekeurde goal slaat nergens op ..wordt gewoon door de neus geboord. 2-2 uit is een mooie eindstand. zou zeggen die wedstrijd elke dag terug kijken. Thuis geen valse start en er vol op klappen. Zeker niet onmogelijk. Vond Kopenhagen niet 'sterk'. Wel Slim en geduldig.
Wat gaan we Klaassen missen. Met gevaar voor eigen leven elk duel in.. die kop van m ook tijdens duels en koppen.. geweldig.. ziel en zaligheid.. bracht m wel een domme kaart. Zonde..
Vd Beek? Goed gespeeld.. en dat terwijl hij niet eens heel veel speelt in 1. Volgende week er weer bij graag.
Younesje... dreiging... en speelde vrijer.. maar brengt de ballen veel te veel. Traore .. had vanavond verassende acties. Hoop dat hij dit vasthoud en erin groeit.. een piek van hem is alleen maar een meer waarde.

Hoop op een 1/2-0 ..

10 maart 2017 om 00:37

@KusH, op elk punt helemaal met je eens: penalty had gegeven kunnen worden, Younes was dreigend en Traore speelde helemaal niet zo slecht als sommigen hier zeggen. En ja, wat gaan we Klaassen missen volgende week!

10 maart 2017 om 08:26

Traore speelde best een goede westrijd.. bij vlagen. En eigenlijk juist dat stoort.. we zien dat veel te weinig. Die dreiging die hij had, daarvoor is hij gehaald. Maar laat t wel te weinig zien.
En Davy.. wat een kerel.. ben blij dat hij tegen Twente er iig wel bij is!

9 maart 2017 om 21:09

Dat was natuurlijk geen hands. Zou een heel gemakkelijke penalty zijn geweest. Dat de tweede goal van Ajax werd afgefloten, was heel zuur, al was het te verwachten. Deze scheidsrechter liet de gehele wedstrijd maar weinig toe. Er waren momenten aan beide kanten waar hij gerust door had mogen laten spelen.

9 maart 2017 om 21:23

Ik heb naar de radio geluisterd, en die zeiden dat Dolberg niet juichte na de 2-2, dat is ook niet voor niks natuurlijk, die wist zelf ook dat hij dan iets fout deed. Dat volgens de radio.

9 maart 2017 om 21:29

Wat een onzin. Dolberg laat nooit geen emotie zien dus helemaal geen graadmeter. Zuivere goal omdat de verdediger bleef staan en ging bukken.

9 maart 2017 om 21:35

Hij juicht altijd pas als hij zeker weet dat het telt ( Zie eerste goal en bvb tegen PEC toen de grens vlagde begon hij pas te juichen en dan nog ingetogen ook )

9 maart 2017 om 21:37

Alle doelpunten van Domburg afkeuren dan maar? Of hem nooit meer een vrije trap mee geven? Dolberg toont zelden emoties

9 maart 2017 om 21:37

Dus jij wil zeggen, als hij in een belangrijke EL wedstrijd in de laatste minuut de 2-2 maakt, dat hij dan niet juicht? Tuurlijk jongen.en mag die verdediger niet blijven staan, en jij vraag je niet af waarom hij opeens bukt, terwijl hij moest springen eigenlijk? Misschien toch een overtreding?

9 maart 2017 om 21:45

Dat van niet juichen, ja. Zo is die jongen gewoon, hij scoorde de gelijkmaker in de Klassieker en rende gewoon lachend, geen gejuich niets.

9 maart 2017 om 23:59

En ik de eerste helft heb je de arbitrage mee want ze keuren een buitenspelgoal van Ajax goed.
Verder was die bal op de arm natuurlijk geen hands, daar wordt misschien 1 op de 10 keer voor gefloten maar dat is echt geen fout van de scheidsrechter.

10 maart 2017 om 00:42

Feit is dat er gefloten had kunnen worden voor de handsbal. Het was geen opzet, maar hij had er voordeel van. Bovendien zijn niet alle handsballen opzettelijk. En je blijft het buitenspeldoelpunt maar aanhalen. Volgens mij heb je dat onder dit artikel minstens vijf keer aangehaald. Hoe vaak heeft Ajax in Europese duels de scheidsrechter niet tegen? Belachelijk vaak! En dan wordt er één keer in het voordeel van Ajax gefloten (dus niet gefloten in dit geval) en je blijft het maar aanhalen alsof het elke week gebeurt. Vind je dat niet een klein beetje kleinzielig?

10 maart 2017 om 01:10

Ik haal het aan bij berichten waar mensen het over de afgekeurde goal hebben. Het is een beetje scheef om een die goal wel te noemen en de buitenspel goal niet. Je kunt de arbitrage moeilijk de schuld geven van deze nederlaag. Het is zeker waar dat het Nederlandse clubs niet mee zit Europees dit jaar wat betreft de scheidsrechters, maar op basis van deze wedstrijd kan Ajax zich toch niet echt benadeeld voelen.

Prima open wedstrijd. Ajax zeker niet kansloos in de return. Irritant dat zo'n goal dan weer wordt afgekeurd. Beetje als dat duwtje van Dost toen: het is een kleine overtreding, maar als je daardoor een goal door de neus wordt geboord voelt het als geen overtreding. Ik denk dat Ajax thuis met 2-0 wint. Positief blijven.

Sjonge jonge we zijn weer eens genaaid hoor. Is er überhaupt wel een seizoen geweest dat we niet keihard genaaid werden door de scheidsrechter?

9 maart 2017 om 20:56

Ik zal al blij zijn met een speelronde zonder bepalende blunder. Vorige uitwedstrijd die bal over de lijn die niet gezien werd en nu dit weer.

9 maart 2017 om 21:05

Ajax zit het de 2e seizoenshelft overal met de scheids tegen, waar het in Europees verband niet echt een verrassing is.

9 maart 2017 om 21:11

Is ook wel er gomschakerlen hoor, in het weekend Nijhuis alles mag ebn dan doordeweeks een Europese scheidsrechter die zeer strikt fluit.

Knvb moet zich meer op de Euopese norm richten, dan komen de Europese prestaties vanzelf weer. Stoppen met de Nijhuis lijn.

proficial kopenhagen met de overwinning, met een klein beetje hulp van de scheids. Pover wil ik ajax niet noemen, ze hebben toch veel gegeven, jammer

Balbezit is niet alles dat bleek vandaag opnieuw, het gaat erom wat je met de bal doet en daar deed Ajax te weinig mee. Die snelle 1-0 deed Ajax de das om maar goed Ajax heeft die belangrijke uitgoal. Dolberg onterecht zijn doelpunt afgekeurd in mijn optiek en Klaassen.... Tja op zo'n moment moet je je hoofd erbij houden zelfs als je onrecht wordt aangedaan nu is hij er niet bij in de returnwedstrijd en dat is een flinke aderlating.

Zo, winst is binnen, op naar de volgende wedstrijd. Ik heb me vermaakt, en kan niet wachten op de return!

Wel lekker voor ons dat Klaassen geschorst is.

Pluim voor Ajax: de eerste uitploeg dat in Parken heeft gescoord sinds Augustus!

9 maart 2017 om 20:57

Gefeliciteerd. Vond Kopenhagen geen verkeerde ploeg. Wel mooi om een team te zien met waarschijnlijk de kleinste man van 1.90 in het veld. Hoop alleen dat Ajax volgende week wint met 2 doelpunten verschil

9 maart 2017 om 21:14

Sorry hoor, maar na die al berichten hier van die ex-Denen vond ik kopenhagen echt vies tegen vallen. Eerste 15 seconden sta je te slapen staat het gelijk 0-1. Dan gebeurt er niet zoveel tot aan de rust qua kansen. 2de helft was Ajax beter 1 voorzet op de lange spits en gelijk een goal en vervolgens mist Ajax nog een paar grote kansen en wordt er een zuivere goal afgekeurd.

9 maart 2017 om 21:18

Nou dan heb je echt een Ajax bril op als je even die kansen van Kopenhagen vergeten bent en pas na het doelpunt van Ajax kunt herinneren. We zullen zien in Amsterdam.

9 maart 2017 om 21:24

Niks tegen kopenhagen hoor fckdanneborg, maar ik vond het niet bijster veel voorstellen. Veel van jullie "kansen" waren te harde voorzetten of mislukte schoten. Vgm zijn er 2 ballen tussen de palen geweest en was het 2x een goal en beide kwamen ze uit de lucht vallen. Als Ajax dit team thuis niet oprolt dan verdienen we ook niks trouwens.

9 maart 2017 om 21:04

Wat in jou maakt dat je Kopenhagen fan bent?

9 maart 2017 om 21:11

Grappig verhaal eigenlijk haha.

Ik ben half Deen, en als klein kind was ik daar nogal trots over. Op een gegeven moment voelde ik me een beetje buitengesloten van mijn vriendengroep die het altijd maar over voetbal hadden. Op een dag hadden ze het over hun lievelingsclubs, en vroegen ze aan mij wat mijn lievelingsclub is. Ik wist helemaal niets over voetbal, dus dacht ik: "ok, voetbalclubs hebben altijd 'fc' in hun naam en daarna een stadsnaam. Hmm, Kopenhagen is een vette stad en de grootste stad in Denemarken, die moeten wel een 'fc Kopenhagen' hebben!" Nou, toen zei ik FC Kopenhagen en omdat ik nu ook betrokken werd in voetbaldiscussies moest ik wel up to date blijven met mijn club haha. Ik schrok toen ik erachter kwam dat er idd een club was met die naam, ik begon ze te volgen en sindsdien is het een passie geworden

9 maart 2017 om 21:16

Haha, geweldig verhaal, alle reden om trots te zijn. Altijd leuk zo'n verhaal te lezen, gefeliciteerd met de overwinning. Maar reken je nog maar niet rijk, in Amsterdam zullen we moeten komen, zal een open wedstrijd worden verwacht ik.

9 maart 2017 om 21:20

Ik reken me echt wel rijk, ik ben fan van beide clubs dus het boeit me niet veel eigenlijk haha. Zou wel mooi zijn moest Kopenhagen doorstoten, maar Ajax gun ik het ook van harte!

9 maart 2017 om 21:24

Haha, dan kan ik het begrijpen. Geniet ervan zou ik zeggen

9 maart 2017 om 21:15

En twee keer ook😜
Gefeliciteerd man.. volgende week voor ons!
Succes!

Al met al verdiend al vond ik de kaart van Klaassen onzin, hij mag als aanvoerder best verhaal halen. Vond bij die 2-2 die werd afgekeurd niet veel aan de hand, die jongen bukt zich met duel ingaan en Dolberg leunt over hem heen ( amper meer dan Cornelius bij De Ligt ), ik had hem gegeven. 2-1 is geen ramp, kansen voor de thuiswedstrijd.

Ik wil echt graag weten wat sinkgraven nog doet als linsback?
Ik heb hem geen enkele goede actie zien maken. Het is zo duidelijk als wat dat hij geen linksback is, dus waarom wordt hij nog steeds op die positie opgesteld?

9 maart 2017 om 21:04

Ik had geen Sinkgraven zonder ritme verwacht in de basis. Waarom niet Viergever back en Riedewald lcv? Viergever doet het als back beter dan als lcv.

9 maart 2017 om 21:12

De trainer van Ajax kijkt alleen naar balbezit, dus tweederde van de wedstrijd. En dan vind hij Sinkgraven beter dan ieder ander die kan verdedigen.

Alles op de aanval, dat is het motto van Bosz. Verdedigen is voor watjes.

Wat is Tete voetballend matig zeg. Sorry maar ik snap wel dat veltman speelt wat ook geen geweldenaar is.
Verder gewoon een heel matig ajax gezien. Ik zou neres wel een keer basis willen zien in plaats van traore die weinig rendement heeft.

Schat de kans voor de return op 20 procent dat ajax doorgaat. Zegt veel over het nederlands voetbal.

9 maart 2017 om 20:57

Goh hehe ... ik heb iemand gevonden met dezelfde mening!

Tete speelt alle ballen op het verkeerde been in, waardoor het tempo eruit gaat... is tegenwoordig met tackles te laat. Veltman is gewoon beter!

9 maart 2017 om 21:05

Tete krijgt op zijn minst de bal bij een mede speler en is fel. Daar waar Veltman zijn collega's regelmatig in gevaar bent met een rare bal die hij uit het niks inlevert. Ook houdt Veltman de bal vaak secondes bij zich, over tempo uit het spel halen gesproken en meldt hij zich aanvallend zelden.

9 maart 2017 om 21:06

Op het verkeerde been, met het verkeerde tempo en in de verkeerde richting. Het hele spel loopt vast als hij de bal speelt. Dan kan hij verdedigen wat hij wil, een back mort ook aanvallend wat brengen. Volgende week veltman er weer bij

9 maart 2017 om 21:07

Dit roep ik dus al weken... Fijn dat anderen nu ook zien dat tete voetballend meer fout doet dan verdedigend goed.

Over het algemeen weer een zwakke wedstrijd gezien. Het niveau van de scheidsrechters kan ook echt niet meer, die barbaren bij de Fifa en Uefa moeten eens moderniseren.

Verder toch onvolwassen van Klaassen, domme onnodige kaart. Emotie snap ik zeker, maar als je op scherp staat moet je het gewoon anders brengen. Met een lach, want hij gaat toch zijn beslissing niet veranderen.

Return zal lastig zat worden, ik zie ze namelijk wel scoren in Amsterdam, ze zijn in de lucht gewoon ijzersterk. En wij voorin gewoon nog steeds te matig. Snap Bosz totaal niet, niet in zijn selectiebeleid niet in zijn wisselbeleid. Zie ook totaal geen progressie bij geen enkele speler, en toch zien we elke week weer dezelfde namen falen. Die man is of te eigenwijs of moet sterkere glazen bestellen..

9 maart 2017 om 21:26

Klaassen zegt dat hij vroeg 'What happend' en uitleg vroeg over waarom hij de goal deed afkeuren, als dat echt zo is dan vind ik de kaart schandalig. Dit is iets waarvoor je die band hebt, jij bent de enige van je team die dan met de scheids het gesprek aan mag gaan. Hij was rustig in begin en nadat de scheids naar zijn borstzak grijpt raakt hij gefrustreerd. Ik vind het een onterechte kaart als Klaassen echt uitleg ging halen.

Ik weet dat het leuk is om met Calimero te komen na mijn reactie, maar wordt er nu wel onderhand moe van hoor...

Legia uit; Goal niet geteld
Vitesse uit win je, dus hoor je niemand over, maar daar zat t ook niet echt mee...
Groningen; goal van Groningen en 2 zuivere penalty momenten tegen
Nu weer een goal en een gele kaart voor Klaassen....

Gelijkspel was verdiend geweest... thuis winnen en door!

9 maart 2017 om 21:22

Maar t overkomt je niet zomaar denk ik dan. Schijnbaar dwing je het niet af dat je het op eigen kracht redt dat dit soort momenten je constant opbreken.

Prima uitslag, maar er had meer ingezeten ondanks het matige spel. Jammer dat die goal op het einde werd afgekeurd, maar zo heb je de scheids een keer mee en zo heb je hem tegen.
In Amsterdam zonder Klaassen wordt het lastig zat. Waarschijnlijk zal Donny spelen in zijn plaats, maar dat is niveaus minder Gecombineerd met een Ziyech uit vorm en ik verwacht een nog zwaardere avond dan vandaag.
Wel tevreden over de vleugels. Hoe lang geleden was dat vraag ik mezelf letterlijk af.
We zullen zien wat het volgende week wordt. Hopelijk met een Ajax bij de laatste 8.

PS: Viergever en Sinkgraven heel bagger vandaag. Dat moest ik gewoon ff kwijt.

9 maart 2017 om 21:06

Je hebt gelijk. De goals van Kopenhagen vielen ook vanaf hun kant.

En hier wordt je in de laatste minuut genaaid. Echt waar wat een waardeloze scheidsrechters tegenwoordig. Ook nog Klaassen geel geven, omdat hij als AANVOERDER verhaal gaat halen. Die missen we volgende week dus ook nog. Uit bij Legia ook al een zuivere goal afgekeurd. Ajax maakte in de 2de helft de meeste aanspraak op de 1-2 en dan 1 voorzet op die spits van 2 meter 10 en het staat 2-1. Achja zonder Sanchez, Ziyech en Veltman is het wel een aardig resultaat. Zie Ajax deze thuis wel winnen, want die denen waren bar slecht.

En ook op internationaal niveau zijn de scheidsrechters om te janken. Wat een kansloos figuur was dit zeg. 1-1 was buitenspel. De goal daarna van Dolberg was niks aan de hand. Voor elk wissewasje een vrije trap geven. Gele kaart aan Klaassen terwijl je als aanvoerder met de scheids in gesprek mag.

Maar oh oh oh wat lag er een ruimte op de vleugels en wat kon er, als er wat beter en vooral sneller gecombineerd werd, relatief makkelijk doorheen gevoetbald worden.
Genoeg mogelijkheden gekregen, waarbij ik me vooral verbaasd heb over de kwaliteit van de schoten vanuit de 2e lijn.

Volgend week thuis dan maar een 1-0. Ik zie genoeg mogelijkheden.

Als we niet door gaan dan ligt dat volledig aan arbitraal falen. Ten eerste krijg je hier een, misschien wel 2 tegengoals doordat je een speler mist die om belachelijke reden geschorst is. En dan missen we de volgende wedstrijd onze aanvoerder (en topscorer) door praten met de scheids? Belachelijk

Typisch Ajax om het jezelf moeilijk te maken tegen zo'n matige tegenstander. In principe 2-2 gespeeld maar helaas besloot de arbitrage (weer eens) anders. Dit moet thuis wel goed te maken zijn, echter zit het er in dat geval de volgende ronde op. Viergever was echt verschrikkelijk, kan duidelijk niks zonder Sanchez naast hem..

Waarom toch altijd weer die irritante, trage, logge en nonchalante Traorã©?

Ben verder niet iemand die jeugd snel afbrandt, maar die van der Beek laat me toch echt veel te weinig zien in het eerste. Echt niet goed genoeg momenteel.

Waarom niet gewoon beginnen met Neres op rechts en Nouri op links? Het is tijd voor resultaten.

9 maart 2017 om 21:01

Waarom? Dat zal ik je uitleggen...

Younes wordt overal en altijd aan zijn shirt getrokken, zondag ook weer 2 keer... en krijgt nooit iets mee!!
Bij Legia wordt een goal niet gezien...
Bij Vitesse uit werd met 2 maten gemeten maar win je dus niemand hoor je.

Sanchez krijgt een zielige gele kaart tegen Legia en Klaassen nu weer waardoor je 2 belangrijke spelers mist.

En waarom Nouri voor Younes dan ??? Younes is altijd dreigend en heeft ook wel heel veel pech hoor... Raakte al 8 keer paal of laat dit seizoen.

Hoevaak worden er nog onterecht goals van ajax afgekeure in europees verband.. Om moedeloos van te worden. Extra zuur dat ook klaassen nog is geel krijgt. Maar ik heb er vertrouwen in dat het thuis goed komt.

Klaassen kreeg geel na dat schot? Nee, Klaassen kreeg geel nadat er van Dolberg een, in mijn ogen geldend, doelpunt werd afgekeurd. Klaassen vraagt met emotie aan de scheids waarom dit gebeurde en dan krijgt hij een cruciale gele kaart? Echt sorry, maar deze scheids was van een niveautje Eredivisie...

9 maart 2017 om 20:59

Nee het was een Portugees en dat zijn de slechtste scheidsrechters van de wereld(zie oa Ajax Real Madrid van een paar jaar geleden)

God wat worden we nog even genaaid in de laatste 10 minuten.
Heb wel vertrouwen in de thuiswedstrijd, Kopenhagen was verdedigend lang niet zo sterk als werd beweerd.

Wat kan ik hier ongelukkig van worden... Maar genoeg kans om door te gaan.

Al met al geen slechte uitgangspositie thuis moet Ajax dit gewoon kunnen afmaken.
Vond dat Kopenhagen maar matig Ajax had na rust moeten scoren maarja.
Daarbij worden Nederlandse Clubs echt al jaren genaait kan geen toeval zijn.

Deze nederlaag heeft Ajax aan zichzelf te danken. De doelpunten komen namelijk tot stand zoals ze dit seizoen vaker tot stand komen, namelijk naïef verdedigen en een slappe start. Soms lijkt het wel zo dat ze gelijk na het eerste fluitsignaal direct toe zijn aan de rust, want na de rust starten ze altijd keisterk.

Verder is 2-1 denk ik een goede afspiegeling van de verhoudingen, ondanks dat ik er niet blij mee ben. Over de wedstrijd gezien mag Ajax zeker niet klagen over de arbitrage, maar de slotminuten waren toch op z'n zachts gezegd 'zeer discutabel'. Zeker de gele kaart voor Klaassen, als aanvoerder heb je toch bepaalde rechten.

Verder wel blij met het uitdoelpunt. Is een mooi uitgangsscenario voor volgende week als Sanchez weer terug is. Tete lekker laten staan en Van de Beem i.p.v. Klaassen.

Ik heb er vertrouwen in, maar dan moet de mentaliteit wel iets scherper tegen deze geslepen ploeg.

Vind het wel mee vallen dat we aan de bak moeten thuis 1-0 moet te doen zijn. Sanchez en Veltman er weer bij. Toch geklopt door de lange mannen.

Verdiende nederlaag van Ajax! Die domme krachten hebben het slim gespeeld en Ajax won bijna geen duels. Als je zo slap begint en na 24 seconden al op achterstand komt, dan roep je het over je af. Klaassen ook nog geschorst voor de return! Ik heb er een hard hoofd in! Viergever en Sinkgraven komen tekort!

arbitrage slecht ? Zoek de oorzaak is bij jezelf. Wat een verdediging met sinkgraven. Die buitenspelers die geen bal voor gooien, Blijven draaien en kappe. Verschrikkelijk slecht.

Niet zo jammeren, thuis in de arena is dit Kopenhagen toch te pakken, niet dat Ajax werelds speelt ofzo maar deze denen stellen toch niet veel voor als Ajax een beetje gas geeft,

9 maart 2017 om 21:02

Dan moet Ajax wel gas kunnen geven. Vandaag ging het uitverdedigen, en het omschakeling erg lastig. Dit kwam door het druk zetten van Kopenhagen. Zo kon Ajax niet counteren, de verdediging kapotspelen was lastig door het compact houden. Ik twijfel wel of Ajax het tempo omhoog kan gooien, ze spelen de kleintjes in de eredivisie ook niet altijd kapot. Dit is dus het probleem van de top 3 in de Eredivisie!

Een klein 6je voor de scheids, een 5je voor Ajax en een dikke 7 voor Kopenhagen!
Ik begin met Ajax. Ajax doet zich tekort vooral het kwartier na rust had Ajax meer moeten doen. De verdediging was alles behalve gesloten vandaag en het uitverdedigen was matig. Ajax miste Sanchez achterin. Was er dan niets goed aan Ajax? Zeker wel Troaré was aardig en Ajax won vaak de tweede bal.
Ook een gevalletje veel balbezit betekend nog niet altijd winst.
Kopenhagen was slim. Heel compact, goed gesloten verdediging en erg effectief. Bij de 2-2 werd er slim een overtreding uitgelokt door die verdediger.
De scheids was mwa. Hij stond vaak in de weg, en floot niet altijd goed. Die kaart van Klaassen was niet nodig, maar ook dom van hem. De 2-2, was twijfelgeval, slim gedaan en ik snap de beslissing van de scheids wel!

9 maart 2017 om 21:00

Draai het om een 6je voor Ajax en een 5je voor de scheids dan ben ik het met je eens.

9 maart 2017 om 21:31

Kwalitatief niets bijzonder, maar zo denken die ook over Ajax. Vond dat Kopenhagen wel goed georganiseerd stond, en een goed strijdplan had. Compact houden als Ajax lang de bal had. Druk zetten op de verdediging van Ajax waardoor het uitverdedigen niet lukte bij Ajax. Goed uitgevoerd waardoor Ajax met de snelle jongens er niet snel uit kon. Het aanvalsplan was gebruik maken van hun sterke punten en dat waren de luchtduels.
Ik zag bij Ajax wat vertwijfeling bij het aanvallen. Het was bij vlagen aardig maar vaak chaos iedereen liep ergens anders dan waar hij moest lopen. Traoré had dan vaak nog een goed moment ertussen zitten.

9 maart 2017 om 21:15

Rjckoepel hoe kom jij er in godsnaam bij dat Kopenhagen het achter goed gesloten hield??? Dat centrale verdedigings duo is bagger en geeft slechte rugdekking aan de backs!! Juist erg matige verdediging.

9 maart 2017 om 21:25

Ik vond het beter dan Ajax maar dat is mijn mening. Ze stonden wel erg compact en Ajax heeft toch niet heel erg veel grote kansen gekregen.

Nijhuis werd door vele Ajacieden afgekraakt afgelopen week omdat hij onder andere veel te veel toe laat. Vandaag hebben we het tegenovergestelde gezien. Een scheids die bij elke confrontatie zijn fluitje erbij pakte. In het beeld van de wedstrijd is het dan ook niet heel gek dat die tweede goal van Ajax werd afgekeurd.

9 maart 2017 om 21:35

Ik vond het anders ook wel slim gedaan van die verdediger. Die ging extra het duel niet aan en deed alsof hij ondersteboven werd gelopen door Dolberg. Super slim, je kan fluiten, maar arbiters die dit een gewoon duel vinden laten het doelpunt gewoon tellen!

Zonde dit, gelijkspel had erin gezeten als de scheids niet die belachelijke beslissing nam. Toch nog veel mogelijk thuis, 1-0 zou genoeg zijn maar jammer genoeg is Klaassen wel geschorst.

Met Veltman, Sanchez, De Ligt en Viergever achterin in de return heb je veel meer zekerheid achterin. Hopen op een goeie dag en geen goal tegenkrijgen en je bent door.

Ajax zonder klaassen in de return. Succes! Nederlands voetbal stelt niks meer voor. Het is eigenlijk best wel zielig.

9 maart 2017 om 21:10

Neres werd genegeerd door zijn medespelers..

9 maart 2017 om 23:36

Heeft die echt zoveel talent als ze zeggen?

10 maart 2017 om 06:18

Hij kreeg geen bal dus niemand kan het je zeggen..

We krijgen die kaarten dit jaar wel erg gemakkelijk hoor... Eerst Tete die een tweede geel krijgt om niks. Vorige keer Sanchez die hem heel makkelijk krijgt en geschorst is. En nu krijgt Klaassen hem terwijl hij als aanvoerder met de scheidsrechter praatte.

Voor de rest was de wedstrijd redelijk. Slechte start, maar daarna ging de eerste helft gelijk op. Tweede helft begon Ajax dan sterker tot de goal en toen ging het beetje op en neer. Alleen op eind van de wedstrijd probeerde Ajax nog te drukken.

Nederland loopt op tactiek, teamdicipline, mentaliteit en fysiek vele jaren achter op Europees niveau.

En de top durft de kleinere clubs verantwoordelijk te stellen voor het puntverlies... Zij zijn minstens zo schuldig aan de neergang van het Nederlandse voetbal in Europa. Dit is de zoveelste keer dat een club als Kopenhagen vor onze 'Toppers' een maatje te groot blijkt.

Ik geef Ajax zeker nog een kans in de thuiswedstrijd. Maar dan zal er wel veel moeten veranderen.

9 maart 2017 om 21:11

Waar zijn die kleinere clubs dan?

9 maart 2017 om 21:58

Molde,salzburg en dat soort clubs die Ajax hadden uitgeschakeld of op een gelijkspel hield in europees verband clubs met een minder budget.

9 maart 2017 om 22:37

Nee als ik het goed lees bedoelt hij dat de Nederlandse topclubs de kleintjes de schuld geven van het puntverlies. En dan moet je dus denken aan de Nederlandse subtop die er (op AZ na) altijd erg vroeg zonder kansloos uitgaan.

9 maart 2017 om 22:36

Ik weet niet welke wedstrijd jij gezien hebt. Maar hoe was Kopenhagen dan een maatje te groot? De wedstrijd ging redelijk gelijk op. Eerste helft begon Kopenhagen sterk, toen ging het op en neer, en tweede helft begon Ajax sterk. Dat de goal van Ajax dan onterecht afgekeurd wordt is typisch het geluk van een Nederlandse club in Europa. Voor de rest waren de 2 teams aan elkaar gewaagd en is een 2-1 verlies echt geen slecht uitgangspunt. Helemaal aangezien je een uitgoal maakt bij een club waar sinds Augustes Europees niet meer is gescoord door een tegenstander.

Daarnaast miste we ook nog eens Sanchez en Veltman dus stond er voor de helft een andere verdediging. Nadeel is dan wel weer dat we Klaassen in de thuisduel missen.

Heb de wedstrijd niet gezien, maar dit is wel stiekem waar ik hoopte. Veel beter dan 1-0, je hebt je uitgoal te pakken namelijk. Nu hopen dat Ajax het thuis afmaakt. De laatste 8 zou toch al een prestatie van formaat zijn!

Pfff, wat een matige wedstrijd weer. Echt weer afzien na twee dagen Cl.
Ajax heeft vandaag het maximale gepakt van wat ze konden. Een uitdoelpunt is altijd goed. Dat het een buitenspeldoelpunt was boeit dan niet zo.
Hoe die twee doelpunten van Kopenhagen tot stand kwamen, is gewoon kinderlijk verdedigd. Na 30 seconden al een moment van onoplettendheid en bij de 2-1 liet De Ligt (die eigenlijk gewoon nog kind is) zich makkelijk kloppen.
De "2-2" naar mijn mening terecht afgekeurd. Dolberg maakte daar een overtreding. Wel jammer dat het daar dan niet mee zat zoals bij de 1-1. Dat Klaassen dan geel krijgt is oerdom. Ja, hij is aanvoerder, maar dat geeft geen vrijbrief om zo tekeer te gaan tegen de arbitrage.
Thuis in de Arena is 1-0 genoeg. Pluspunt is dat Sanchez er dan weer bij is. Minpunt is dat Klaassen geschorst is. Het zal moeilijk worden, vooral omdat Kopenhagen met een counter best gevaarlijk kan worden.

9 maart 2017 om 21:17

Lol denk dat psg fans het ook erg hebben moeten afzien. Het niveau in de cl is ook niet altijd even geweldig. Verder maakte Dolberg geen overtreding, de verdediger ging bukken al voordat Dolberg sprong. Daarnaast is het voetbal en geen korfbal.

Helemaal terecht die kritiek op de scheidsrechters hier. Zo een belangrijke uitgoal en dan ziet de scheids het verkeerd. Doelpunt van Dolberg had gewoon afgekeurd moeten worden voor buitenspel

Als Ajax nu wordt uitgeschakeld is het Nederlands voetbal echt failliet! Thuis moet het gemaakt worden, geen excuses!

Kopenhagen 2 kansen en 2 goals... Verder is het niveau qua scheidsrechters ook belabberd in de Uefa. Hij moest weer even op zijn strepen staan de stakker uit Portugal. Kopenhagen is verder gewoon voetballend erg pover, maar ze zijn wel erg efficiënt. Hopelijk kan Ajax het thuis recht zetten door te winnen en de volgende ronde te halen.

9 maart 2017 om 21:25

2 kansen 2 goals? Ik heb 5 minuten gezien en daarmee geklungel van Onana na een korte corner, een slechte inspeelpass van Viergever waar een kans voor Kopenhagen uit kwam en een afvallende bal die vanaf randje 16 naast werd geschoten... Ajax is erg goed weg gekomen in die 5 minuten, anders moesten ze net zo'n stunt uithalen als Barcelona

Zo'n hele slechte uitgangspositie is 2-1 niet. Het is gewoon heel zuur dat je met zo'n valse start aan de wedstrijd begint, die speler schiet hem overigens wel erg goed binnen ook. Vervolgens een eerste helft waar de teams redelijk aan elkaar gewaagd waren met de beste kansen misschien voor Kopenhagen dankzij fouten van ons zelf.

Tweede helft beginnen we erg goed en eigenlijk hoop je dan dat ze de 1-2 maken, maar dan valt uit het niets de 2-1. Ik had het gevoel dat die wel houdbaar had kunnen zijn voor Onana, maar goed. Daarna had Ajax het lastig en had zomaar ook de 3-1 kunnen vallen. Uiteindelijk nog een soort van slot offensief waarbij de 2-2 helaas niet valt. Goal was trouwens wel terecht afgekeurd, Dolberg leunde wel heel erg op die speler. Wel weer zuur dat die scheids als een pietje precies geel geeft aan Klaassen. Voor de tweede keer dat een speler geschorst is na een gele kaart die nergens opslaat.

De return zal geen gemakkelijke opgave worden. We moeten er gewoon vol invliegen en niet zo statisch spelen als vandaag.

Doelstelling thuis moet zijn dat je 2 goals maakt, niet op de 1-0 gaan spelen. Stel dat ze er 1 maken dan heb je altijd nog een verlenging achter de hand.

2-2 terecht afgekeurd. Dolberg gaat gewoon op die verdediger zitten zo ongeveer. Frustrerend maar wel terecht. Geel voor klaassen was wel overdreven.

Trouwens de 1-1 was een meter buitenspel. You get some, you b loose some.

9 maart 2017 om 21:22

Denk dat Ajax het thuis wel afmaakt. Kopenhagen is geen wonderteam en mist zijn beste verdediger. 1-0 of 2-1 (verlenging)kan best.

10 maart 2017 om 01:00

You get some you lose some? Ajax heeft de laatste jaren in Europese duels behoorlijk veel verloren dankzij de arbitrage! En om dan bij het eerste het beste voordeel maar meteen dit cliché te horen, vind ik -gelet op de vele arbitrale blunders in het verleden- een beetje raar.

Hoe vaak nog wordt Younes nu nog opgespeeld? Op zijn tijd zeker een leuk spelertje, maar zooooo weinig rendement. Neem nou nog zijn actie aan de eind vd wedstrijd : doodloper!! En ga nou eens meer linksbuitenom om die voorzet te geven, net als traore trouwens ( maar dan rechtsom). Dolberg wordt nooit aangespeeld..en hij kan er zoveel mee, goede spits man! Bosz wordt wakker!

Vanavond helaas pech gehad (dolberg/klaassen moment) 2-1 niet terecht is mijn ogen. Gaat nog moeilijk worden om door te gaan. Denk dat we thuis zeker 2 of 3 keer moeten scoren.

Fysiek + mentaal de juiste instelling komt altijd verder dan zaalvoetbal.
Ajax moet zich maar gaan afvragen - net als de andere ploegen in Nederland -
of ze verder willen gaan op deze manier. Tegen een middelmatig team blijken
Viergever, Sinkgraven, van de Beek, Schone, Younes en Traore (had eindelijk
eens een redelijke ((2e)) helft) gewoon niet goed genoeg. En Tete laat dus weer
zien een veel betere back te zijn dan Veltman. Dus mis je volgende wedstrijd
niet alleen Klaassen, maar ook nog eens Tete. Dat zijn - vooral op het fysieke
en mentale vlak - behoorlijke aderlatingen. Dat Bosz weer eens bewijst ook
ongeschikt te zijn voor (zelfs) het niveau Ajax, zegt ook iets over de huidige
staat van ons nationaal voetbal. We waren ooit eens voorlopers op het gebied
van training/coaching, maar ook hier is het middelmaat wat de klok slaat.
Innoverend? Michels wist in de zestiger jaren wat er nodig was bij Ajax.
En die liet geen zaalvoetballers spelen in het eerste....

10 maart 2017 om 11:21

Ja.. Ajax zal niet van haar identiteit afstappen, gewoon aanvallen en proberen mooi te voetballen, daar komen supporters voor naar het stadion. Vandaag heb je de scheids tegen en maak je een paar kleine foutjes, maar in principe was 2-2 gewoon een uitstekend uitslag geweest.

Eerste helft een vrij matig Ajax gezien. Niet dat Kopenhagen een wereldpartij speelde maar vooruit.

Tweede helft begint Ajax echt wel sterk, maar de mogelijkheden wat er waren.. zeer slordig uitgespeeld. Dan valt de 2-1 en is Ajax even de kluts kwijt jammer. Klaassen nog met een goeie kans maar helaas.

Scheids was een drama.

Eerst jezelf in de voet schieten door zo dramatisch te winnen, je herstellen en vergeten de 1-2 te maken om vervolgens jezelf opnieuw in de voet te schieten door zo zwak te verdedigen bij de 2-1. Heel erg jammer dat we dit duel verliezen, dat was nergens voor nodig. Vond de afgekeurde goal gewoon geldig volgens de regels. Als je als verdediger gaat bukken betekend het dat je ervoor kiest dat een aanvaller bij een duel in je rug komt te liggen. Jammer dat de arbitrage het ontging, maar ik hoorde ook dat de 1-1 vanuit buitenspel positie.

Maar goed, kwestie van jezelf niet belonen, eerste kwartier na rust was echt prima en zonde dat we toen niet doordrukte. Van de Beek een aantal goede kansen gehad. Dit is nog niet gespeeld in Amsterdam. Weliswaar nipt verloren, maar 1-0 is al genoeg om door te gaan. In een kolkende Arena is echt van alles mogelijk. Toch meteen even een compliment maken aan het uitvak, die voor een heerlijke sfeer gezorgd hebben. Thuispubliek zorgde ook voor sfeer, wat dit soort duels toch een echte Europese sfeer geeft.

Jammer dat Klaassen er niet bij kan zijn door die domme gele kaart. Moet je niet doen als je op scherp staat, pak je kaarten liever als ze zinvol zijn dan voor blijven vruchteloos te protesteren. Gelukkig wel weer Sanchez en Veltman terug.

Op naar Twente thuis, dat moeten 3 punten worden!

Wat is dat toch met Nederlandse clubs in Europa. We worden gewoon structureel genaaid, los van het feit dat we zelf vaak bagger spelen. Denk je dat deze goal afgekeurd had geworden als Barca of Real die had gemaakt. Echt niet. Je kunt een waslijst opmaken. Je zou voor de grap eens een compilatie moeten maken. De penalty van AC Milan in de CL tegen Ajax, de twee afgekeurde goals van Ajax tegen Real, de 1-7(!) van Lyon tegen Zagreb. De goal van Ajax tegen Legia uit. Vandaag weer. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Bij andere clubs idem. PSV tegen Atletico dit seizoen. Twente tegen Tottenham uit in de CL en Levanta uit in de EL een aantal seizoenen terug. Turpin die alles in het voordeel van Roma floot tegen Feyenoord. En ga zo maar door.

Lekker voor Ajax of eigenlijk meer lekker voor Bosz. Zie NLse clubs goed presteren in europa maar dit vind ik wel lekker. Het slaat nergens op om Ziyech te laten banken, zijn cijfers zeggen veel en dat nog in niet eens een goede vorm. Maar hij mag snel banken, terwijl een Klaassen talloze slechte wedstrijden keer op keet gewoon mag beginnen, waarom? Ik heb zo gedachte maar het is duidelijk dat Ziyech blijkbaar tien keer z'n best moet doen om z'n plek te behouden. Dus bij deze lekker voor Ajax en Bosz!

9 maart 2017 om 22:01

Ziyech was vermoeid en wilde zelf op de bank beginnen.

10 maart 2017 om 01:05

Zoals ik al onder een eerdere post van je (met exact dezelfde tekst) aangaf: Ziyech gaf zelf aan dat hij vermoeid was! Dat hij op de bank begon, was dus geen initiatief van Bosz. Bovendien stel je Klaassen altijd op. Ongeacht of hij een goede of slechte wedstrijd speelt, hij is altijd belangrijk voor Ajax. Hetzij met een doelpunt hetzij met een assist of zijn passie.

Als je zo graag anti-Ajax en anti-Bosz wilt zijn, zorg er dan wel voor dat je geen alternatieve feiten opvoert.

Verdedigend was het erg matig. Verder heeft Ajax nog alle kans thuis om deze nederlaag te herstellen al moet het allemaal zeker achterin een stuk beter.
Sinkgraven is geen linksback bleek ook vanavond weer.

Na de eerste helft overleeft te hebben, leek er de tweede helft zelfs nog ff meer in te zitten. Zure tegentreffers. Slecht voor de moraal, maar de jongelingen van Ajax lieten zich saar niet door uit het veld slaan. Tuurlijk was het vaak ook niet goed. Was Sanchez er, was die tweede goal niet gevallen, weet ik haast zeker. Traore speelde echt lekker! Echt zeer behendig, creatief en rendabele acties! Lichtpuntje. Verder had het meer rechttoe rechtaan gemogen. Klaassen was ook goed, Neres ziet er veelbelovend uit en mag Younes van mij vervangen komend weekend.

Wat is die Zanka trouwens slecht he? :P Een mega aanfluiting. Jammer dat ie geschorst is. Zn vervanger kan gewoon niet nog slechter zijn!

Waarom noemt iedereen dit een slechte uitslag? Een uitdoelpunt is zeer belangrijk. Een 1-0 in Amsterdam volstaat. Ajax speelde niet zijn beste wedstrijd maar ik zie volop kansen

Leuk hoor Kopenhagen. Het is absoluut ene sterk, stug, en lange ploeg, maar dat was Legia Warschau ook en die hadden tenminste nog Odjidja Ofoe. Het is een lastige ploeg om tegen te spelen, maar Ajax gaat deze middelmatige ploeg gewoon pakken in een vol gepakte Arena. Laten we eerlijk zijn, Kopenhagen heeft het ons heel moeilijk gemaakt, maar dat gebeurt ook door persoonlijke fouten in een verdediging die nog nooit zo samen heeft gespeeld. Ik vond Schone niet zo goed vandaag. Gelijkspel was verdient, maar thuis teams in de CL zijn als de doods voor een 2-1 want die uitgoal is zo belangrijk. Zo lang Thomas Vermaelen niet op het veld staat komt het goed.

Wat zijn er weer ongelofelijk veel zeikers hier zeg. De scheids met wã©ã©r een schandalig optreden. Hou toch op. In 95% van de wedstrijden wordt daar gefloten voor de verdedigende partij, hij gebruikte zijn arm namellijk wel degelijk, ja de verdediger bukte al een beetje zelf, maar dan nog hoort die arm daar niet thuis, dit is gewoon een overtreding. 2-1 maken ze thuis goed als ze normaal starten aan de wedstrijd.

is er niemand die ziet dat we aan traore en younes niks hebben op de vleugels met dolberg in de spits?
zoals je gister zag 2 voorzetten en 2 keer dolberg gevaarlijk. laten ze maar meer zuivere vleugel spelers kopen die een goeie voorzet kunnen geven. Dan scoord dolberg er zo 20+.

neres gaf gister een hele goeie voorzet ik heb me lopen ergeren aan het balverlies van traore en ziyech.
ze leveren die bal zo bij kopenhagen in.

haal nog een speler of stel nog een speler zoals neres op die een goeie voorzet kan geven dan heb je een spits die er 20 in legt.

10 maart 2017 om 09:30

Ik neem aan dat iedereen dat in ziet, enkel blijft Bosz ze maar opstellen. Wat mij betreft staan daar volgende week donderdag zowel Neres als Kluivert in de basis. Ik weet zeker dat die twee het niet minder zullen doen dan die twee slapjanussen die er nu in staan.

Stel je stoot door en je komt met Younes aan in Lyon of Roma? Dan word je echt uitgelachen.

10 maart 2017 om 10:34

precies nou zeg ik niet dat younes niet slecht speelt want er komt wel dreiging vanaf maar dit is niet was we zoeken bij ajax met deze spits op het moment.
we hebben nu gewoon vleugel spelers nodig die een goeie voorzet kunnen geven en niet 10/10 keer naar binnen trekken.

Laten we voor het Nederlandse voetbal natuurlijk hopen dat Ajax dit thuis wel even recht zet, vergeet echter niet dat dat Kopenhagen een listig ploegje is wat het Ajax echt wel moeilijk kan maken in de arena.
Daarnaast hoop ik niet dat dit voor Ajax als pofferd op de neus voelt, want ze hebben wel een belangrijk uitdoelpunt gemaakt.

Laten we met zijn allen hopen dat ajax dit Kopenhagen nog wel aan de kant kan schuiven, makkelijk zal het in ieder geval niet gaan worden in de thuiswedstrijd. Als Kopenhagen scoort moet ajax er al 3 maken om zonder verlenging door te stoten en dat zie ik nog niet zo éã©n twee drie gebeuren tegen deze stugge ploeg.

Eigenlijk vond ik gisteravond best wel schokkend trouwens. En dan doel ik met name op het verschil met de wedstrijd tussen Lyon en Roma. Wat een niveau zeg en wat mag ajax blij zijn dat het Kopenhagen geloot heeft. We kunnen nu ook wel concluderen dat je zo'n cadeautje echt moet uitpakken, want een ronde later ben je volstrekt kansloos tegen zulke ploegen. En dat is niet eens Europese subtop meer.

Ik vind dit geen juiste titel, ok de 1e helft was Kopenhagen beter, maar de 2e helft was Ajax echt stukken beter en ik vond dat ze de overwinning verdiende. Heb je de wedstrijd onder controle, valt het doelpunt juist aan de andere kant, dat is erg zuur.
Ik moet wel zeggen dat beide doelpunten van Kopenhagen wel te pakken waren voor Onana, zeker de 1e. De 2e had een vreemde stuit, maar had hij ook kunnen hebben.
Wel vreemd dat in dit stuk nergens over dat afgekeurde doelpunt wordt geschreven en in de samenvatting ook niet te zien is. Lastige beslissing, zonder herhaling zou je misschien kunnen denken dat het een overtreding was, maar in herhaling zag je dat die speler al bukte en Dolberg er overheen hing, dus lastig, hij had het doelpunt ook zo kunnen toekennen. Aan de andere kant wel een buitenspel doelpunt van Dolberg. De scheids floot niet best en geel voor Klaassen erg overdreven, die scheids wist echt wel dat hij op scherp stond, volgens mij vroeg hij alleen iets, beetje boos, maar vond het geen geel.
Thuis maar afmaken die Denen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren