Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Messi blaast titelstrijd in extremis van bizarre Clásico nieuw leven in

Laatste update:

Lionel Messi heeft de Spaanse titelstrijd zondagavond nieuw leven ingeblazen. Een enerverende krachtmeting tussen Real Madrid en Barcelona leek in een 2-2 remise te eindigen, nadat tien man van de hoofdstedelingen een 1-2 achterstand hadden weggepoetst. In de laatste seconden van de blessuretijd zorgde Messi echter voor het klassenverschil: 2-3. Beide teams komen in puntenaantal op gelijke hoogte, al heeft Real een duel tegoed.

Toen na 45 minuten het rustsignaal klonk, werd arbiter Alejandro Hernández omringd door spelers van Barcelona. Ze kwamen vermoedelijk hun beklag doen over Casemiro, die na twaalf minuten een gele kaart kreeg en vervolgens een tweede bespaard bleef. De middenvelder van Real liet zich ook anderszins gelden: na een klein halfuur sloeg Casemiro als eerste toe in het Santiago Bernabéu. Marcelo ving de afvallende bal op na een hoekschop en bediende Sergio Ramos, die van dichtbij tegen de paal schoot. In de rebound kon Casemiro bij de tweede paal binnenwerken.

Het doelpunt kwam niet uit de lucht vallen. Real had al enkele keren aan de poort geklopt en leek van zins de kraker zo snel mogelijk in het eigen voordeel te beslechten. Toch kon de Koninklijke niet lang van de voorsprong genieten. Vijf minuten na het openingsdoelpunt combineerde Barcelona vlot op de vijandelijke helft. Ivan Rakitic bediende Messi, die Luka Modric en Daniel Carvajal zijn hielen liet zien en behendig afrondde. Met vijftien doelpunten passeerde hij Alfredo Di Stéfano als eeuwig topscorer in competitievarianten van El Clásico.

Casemiro bracht Real Madrid op voorsprong.

De Argentijn kreeg op slag van rust nog een gigantische kans, maar miste bij de tweede paal voor open doel. Even daarvoor had Real nog een grote tegenvaller te verwerken gekregen. Gareth Bale viel geblesseerd uit en werd vervangen door Marco Asensio. De jonge middenvelder maakte na rust een uitstekende indruk. Na 68 minuten stoomde Asensio op de helft van Barcelona op en vond hij Ronaldo in het strafschopgebied, maar de vrijstaande Portugees kreeg de bal van dichtbij over het doel. Kort daarvoor werd Keylor Navas tot een redding gedwongen na een krachtige kopbal van Gerard Piqué.

Het was een bijzonder open wedstrijd. Het spel golfde op en neer en uiteindelijk was Barcelona de gelukkigste. Ivan Rakitic leek de matchwinner te worden met een prachtig schot in de linkerhoek van buiten het zestienmetergebied. Vier minuten later zag de wereld er nog rooskleuriger uit voor Barcelona, toen Sergio Ramos een directe rode kaart kreeg voor een tweebenige tackle op Messi. Vervolgens had Piqué de wedstrijd eigenlijk op slot moeten gooien. Uitblinker Navas pareerde zijn schot en dat leek een dure misser. James Rodríguez zorgde vijf minuten voor tijd voor de 2-2 door attent te reageren op een voorzet van Marcelo. Messi sloeg in blessuretijd echter toe met een geplaatst schot: 2-3.


Verdiende Barcelona de overwinning?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gerechtigheid! Nadat Messi vogelvrij werd verklaard voor overtredingen van Casemiro en Marcelo maakt hij toch het verdiende winnende doelpunt. De wedstrijd ging gelijk op, Madrid met een betere eerste fase en Barcelona dat steeds beter in de wedstrijd kwam. Lionel Messi met een Ramosje. En dan bedoel ik niet de jaarlijkse achterlijke overtreding in de Clasico, dan bedoel ik het doelpunt het op laatste moment. Heerlijk!

23 april 2017 om 22:45

Guaporta die geen krediet geeft aan de briljantje van Rakitic? Wat een goal zeg, tering.

23 april 2017 om 22:51

Ook fantastisch dat dit het eerste succesvolle schot van hem is met zn linker dit seizoen. De rest ging verschrikkelijk naast het doel

23 april 2017 om 22:54

Dan moet ik er weer een lang verhaal van maken, daar had ik nu niet de tijd (en zin) voor.

Maar wat een pegel van Rakitic inderdaad zeg! Waanzinnig. Met zijn chocoladebeen nog wel... Speelde uberhaupt een sterke wedstrijd, was van enorme waarde in defensief opzicht.

23 april 2017 om 23:51

Een bijzonder boeiende clasico met kansen aan beide kanten. Casemiro die weer geen rood krijgt en Ramos die even het gezond verstand verliest en terecht mag gaan douchen. Maar teringzooi wat heb ik hier de boel bij elkaar geschreeuwd op het einde. There's only one Messi!

24 april 2017 om 03:29

Guaparto, jammer! Die lange stukken tekst, zijn genieten geblazen van jou!

24 april 2017 om 11:16

Nou, heb er toch nog een geschreven en gepost in het laatste topic over Lionel Messi.

24 april 2017 om 13:33

Guaparto, haha thanks voor je reactie! Ik ga het vanavond doorlezen, als ik thuis ben. 😁

23 april 2017 om 22:47

Dat linkerbeen van hem is zo ongelooflijk magisch. Allerlaatste seconde van deze heerlijke wedstrijd waar honderden miljoenen mensen naar kijken, en weer legt hij hem precies met de juiste snelheid in het hoekje. Ongekend.

23 april 2017 om 22:57

Als je Lionel Messi zo vaak ziet spelen lijkt ook dit doelpunt niet meer bijzonder. En daar schaam ik me eigenlijk een beetje voor. We hebben het geluk dat we een van de beste spelers aller tijden mogen aanschouwen in een tijdperk waarin (bijna) iedereen ter wereld zijn talent kan en mag aanschouwen. Wat hij doet op het voetbalveld is echt ongekend, hij is spelmaker, vleugelflitser, controleur, spelverdeler en afmaker in een lichaam. En ook nu staat hij er weer op het moment dat de club hem het meest nodig heb.

23 april 2017 om 22:59

Barcelona wilde veel meer vandaag.. de enige van de 3 partijen die een voldoende scoort.. Real speelde laks plichtmatig.. alles ging mis in opbouw.. ref weer drama.. casemiro moest rood hebben umtiti ook er vanuutgaande dat er in minuut 1 een pingel naar real moet gaan.. eindresultaat terecht real zette alleen aan als ze achter kwamen..

23 april 2017 om 23:25

Ach, dat is nooit van je levensdagen een strafschop. Umtiti raakt Ronaldo met zijn grote teen op zijn scheenbeschermer en anderhalve seconden daarna gaat Ronaldo naar de grond. Veel te weinig voor een strafschop en zeker binnen de grenzen die deze scheidsrechter hanteert.

23 april 2017 om 23:40

Dat ben ik niet met je eens Guaporta, Umtiti was gewoon te langzaam en raakte Ronaldo. Was dan ook zeker een penalty en een gele kaart (want de bal sprong zover van de voet dat het geen echte doelkans meer was). De overtreding van Marcelo op Messi was natuurlijk rood waard, dat was een duidelijk bewussie. Het blijft toch jammer dat die Marcelo zo'n ontzettende smeerkees is, want zonder die idiote acties van hem was het echt een wereldspeler geweest. Nu vind ik het een hele goede back waar ik van walg vanwege zijn smerige acties.

Casemiro speelde hard, maar om nou te zeggen dat hij rood moest hebben vind ik niet, maar hij liep wel over een heen dun randje. De rode kaart van Ramos was natuurlijk gewoon terecht. Het was weer de jaarlijkse el classico schop die hij uitdeelt. Laten we het er maar op houden dat hij met afstand de minst intelligente speler van La Liga is en dat op dit soort momenten zijn lichaam sneller gaat dan zijn beperkte brein kan bijhouden. Wat ontzettend dom zeg om op die plek op het veld rood te pakken.

Overigens vond ik Real erg tegenvallen vandaag. Ze kwamen niet met de intentie om te winnen, maar om niet te verliezen. Ronaldo speelde niet goed. De kansen die hij kreeg maakte hij niet en voor zijn doen creeerde hij ook te weinig. Navas. Modric en Kroos haalde een voldoende, de rest niet of net met de hakken over de sloot.

Bij Barcelona vond ik Rakitic en Sergi Roberto sterk spelen. En natuurlijk Messi die eindelijk weer eens uitblinkt. Het werd tijd, want hij presteerde de laatste tijd matig.

23 april 2017 om 23:43

Het klinkt ook raar als je in madrid speelt dat je buitenspel staat als Real zijnde. 2de helft grensrechter aan linkerzijde weer schandalig bagger..minimaal 3x offside niet gevlagd.

24 april 2017 om 06:46

Ook weer het enige wat Ronaldo laat zien in belangrijke top wedstrijden terwijl messi er weer 2 maakt en echt belangrijk is!

23 april 2017 om 23:00

Een beetje overdreven, Real ontving gewoon een rode kaart na een overtreding op Messi. Net zoals eerder overtredingen ook gewoon bestraft werden met vrije trappen en ook met gele kaarten. En in het begin kwam Barca goed weg na een lompe overtreding op Ronaldo in de zestien die niet bestraft werd.

En doelpunt van het jaar is ook overdreven. Real maakte de fout door massaal naar voren te gaan omdat ze nog wilde winnen, terwijl ze met tien man stonden. Achterin was het helemaal open en kwamen ze in ondertal te staan, in de allerlaatste minuut. Dom van Madrid maar om dat het doelpunt van het jaar te maken, ik heb wel mooiere doelpunten gezien afgelopen jaar.

23 april 2017 om 23:08

Speedy man, ik zie je nu al een 2 uur lang alleen maar onzin uit kramen over de hele wedstrijd. Casemiro moet er gewoon 100% vanaf en als je die elleboog van marcelo een ongelukje noemt, dan ben je echt niet goed bij je pepernoot.

23 april 2017 om 23:22

Een grote teen van Umtiti tegen de scheenbeschermer van Ronaldo. Nou, wat een lompe overtreding zeg. Stel je niet zo aan zeg, dat was verre van een strafschop en een duikelpartij van jewelste van Cristiano Ronaldo. Verder laat je de overtredingen van Casemiro tactisch achterwege en noem je de achterlijke sliding van Ramos een gewone overtreding. Niet bepaald objectief.

Overigens weet ik niet waar je vandaan haalt dat Messi het doelpunt van het jaar maakt. Dat zie ik nergens in mijn reactie staan. Overigens denk ik dat Real Madrid en voornamelijk Zidane een bewonderenswaardige tactische zet deed, hij zette alles op alles om de wedstrijd nog te winnen. En met de wissel van James lukte dat nog bijna ook. Dat is niet dom, dat is bewonderenswaardig.

23 april 2017 om 23:24

Ja dus? Real maakt een fout door met ze alle naar voren te gaan en Barca straft het uitstekend, je doet alsof dit normaal is en weg gelegd is voor elke andere speler, gewoon een weergaloze doelpunt op een heerlijke moment.

23 april 2017 om 23:40

Maakt Real die fout niet, dan hadden we het nu niet over Messi maar hadden we het erover dat Barca geen kampioen meer werd. Dat er een tijdperk voorbij was.

De fout van Real verbloemt het nu, maar er moet veel gebeuren bij Barca. Dat Real met tien man zo makkelijk terug kwam op 2-2 zou te denken moeten geven.

23 april 2017 om 23:45

Mag ik aan de madritista's nu ook vragen of Ramos 3 wedstrijden schorsing verdient vanwege cynisch klappen. Ik vond het bij Neymar al te belachelijk voor woorden, maar als de bond wil bewijzen dat ze Real niet bevooroordelen dan is dit ook minimaal dezelfde straf

23 april 2017 om 23:59

Verschil is alleen dat Ramos richting Pique klapte. Dat zal vast onbestraft blijven wat logisch is natuurlijk.

24 april 2017 om 12:25

Ramos klapte niet naar de scheids, want die kaart was dik terecht. Hij klapte naar Pique en maakte ook een beweging van: 'Tweet nu ook maar over scheidsrechters'.

23 april 2017 om 22:44

Zal toch weer de vermoeidheid van Bayern zijn... Ajax had hier ook al last van.. Blijft toch een gek iets dat clubs steeds punten verspelen 3/4/5 dagen na de wedstrijd..

23 april 2017 om 22:46

En Barca dan tegen Juve?

23 april 2017 om 22:52

Moesten die ook 120 min spelen dan?

23 april 2017 om 22:53

Nee maar wel tegen 11 man

23 april 2017 om 22:53

Als je in de 92ste minuut met 3/4 man vol pressie gaat spelen in een hoekje terwijl je met 10 man speelt roep je het volledig over jezelf af, heeft niks met vermoeidheid te maken. Hoe kun je als Real zo dom de wedstrijd uitspelen. 2-2 is een prima resultaat met 10 man. Zo had je die 3 punten voorsprong behouden en kon je rustig het seizoen uitspelen op weg naar het kampioenschap.

24 april 2017 om 11:55

En 24 uur minder rust ..

23 april 2017 om 22:44

Zal toch weer de vermoeidheid van Bayern zijn... Ajax had hier ook al last van.. Blijft toch een gek iets dat clubs steeds punten verspelen 3/4/5 dagen na de wedstrijd..

23 april 2017 om 22:50

Tja, makkelijkste excuus om te verzinnen tuurlijk...

23 april 2017 om 22:52

Die hoefden niet 120 min te spelen en waren al kansloos bij de start.

24 april 2017 om 08:46

Leuk dat je comments kan stelen

23 april 2017 om 22:47

Zidane heeft gewoon tactisch gefaald vandaag. Iets wat al heel seizoen het probleem is.

23 april 2017 om 22:49

met 10 man als een gek aanvallen. In plaats van een punt te koesteren als een gek aan te vallen met 10 man.

23 april 2017 om 22:53

Inderdaad. Een gelijkspel was een prima resultaat, want je had dan 3 punten + 1 wedstrijd gehad, maar toch kom je met 10 man in de laatste seconde 4 tegen 6 te staan. Ik maal er niet om als Barcafan, maar niet echt slim van Zidane.

23 april 2017 om 22:54

Ik dacht na die 2-2 menen jullie dit serieus. Zitten jullie nu echt aan te vallen. Maar ze roken bloed en dachten barca pijn te doen en zo de laliga veilig te stellen.

23 april 2017 om 23:28

Ik vind niet terecht Zidane de schuld te geven. RMA moest aanvallen toen ze achterstonden en he tis niet zo dat toen ze in de 87e minuut gelijk maakten hij de spelers bij elkaar heeft geroepen en geinstrueerd om voor de winst te gaan. De spelers waren nu eenmaal in aanvallend ritme en voelde dat een stunt (nog een 3-2 in laatste minuten na te heben achtergestaan) mogelijk was. De captain was er ook af die niet echt een leider op het veld.

23 april 2017 om 23:06

Waarom altijd negatief. Waarschijnlijk 3 punten voorsprong op Barca na Celta.
Alles ligt in onze handen.

24 april 2017 om 00:02

Real is dit seizoen ook bijzonder vaak weggekomen met een doelpunt in de laatste minuut dus wat dat betreft mag het ook een keer tegenzitten.
Real is nog altijd favoriet vind ik. Weliswaar een moeilijkere programma voor de boeg plus Europese verplichtingen maar Barcelona is ook niet in de beste vorm dit seizoen. Het moet echt beter als ze de resterende 5 wedstrijden willen winnen.

24 april 2017 om 12:28

Barca meer dan Real.

24 april 2017 om 01:23

D.Madrid, de gast die sinds Juve Barca oms uitlachtte. Even dimmen vanaf nu is barca beter oke? Slaaplekker

Greatest of all time.

Wat een fenomeen zeg. Geniet nog van deze artiest/magier/illisionist/geweldenaar zolang het mogelijk is. Al bijna weer 30.

Schitterend dat de spanning erin blijft. Real met de wedstrijd minder nog wel favoriet voor de titel natuurlijk.

Edit: Casemiro deed erg zijn best om eraf gestuurd te worden. Verder uitstekend gefloten naar mijn bescheiden mening.

23 april 2017 om 22:46

Die edit kon je er van de week ook in stoppen, echter denkt elke scheidsrechter daar anders over . Beetje krom dan ook dat hij wel de ballen heeft om Ramos meteen rood te geven.

Geweldenaar. Niks meer te zeggen.

Topwedstrijd met terechte winnaar!

Precies waar ik op hoopte. Heerlijke Classico (vooral 2e helft), met genoeg doelpunten en stiekem een overwinning voor Barca om de titelstrijd weer spannend te maken.
En hoe zeg. Messi by far motm.

Overigens mag Ziggo wel eens iemand anders aanstellen voor een wedstrijd als deze, ipv Sierd.

23 april 2017 om 22:46

Die Sierd is zo niet objectief, dit is toch een schande?

23 april 2017 om 22:49

Licht uitgedrukt. Hij klonk als Rekik bij de huldiging en dan nog een stap erger, en dat is iets om je voor te schamen. En dat was slechts 1 moment.

23 april 2017 om 22:59

Beeld me toch wel altijd een bepaald type persoon in die dit commentaar niks vinden. Is je eigen voorkeur, en dat snap ik ook wel. Maar in Nederland zijn we ook een beetje passieloos als het op voetbal aankomt. Je hebt geluk dat je dan niet in een Zuid-Europees/Amerikaans land woont. Vergeleken met hen is Sierd een stille willie.

Kanttekening is wel dat Sierd ook de enige is die dit in Nederland zo kan. Zijn passie niet geacteerd is, en andere commentatoren vaak een beetje populair proberen te doen, daar prik je zo doorheen. Beste commentators vind ik toch wel Jeroen Grueter en Sierd.

23 april 2017 om 23:03

Ironisch genoeg vind ik de Zuid Europese velen maler leuker om naar te luisteren. Puur omdat ze passie tonen bij beide clubs, niet slechts bij 1.
Sierd klinkt nog minder enthousiast dan zo'n Leo Driessen die jij hieronder noemt als Madrid scoort.

Niet alleen dat, maar ook hoe ontzettend subjectief hij is. Alleen al als je dat zogenaamde buitenspeldoelpunt terug luistert. Pijnlijk gewoon.

23 april 2017 om 23:27

Dat is helemaal niet waar. Misschien als Real tegen Atletico zou spelen misschien zou je een lichte voorkeur voor Atletico horen aangezien Sierd een Atletico Socio is, maar volgens mij geeft hij beide clubs evenveel credit en is hij gewoon lekker enthousiast. Ik hou daar zelf wel van. Beter dan dat gezapige gezeik van Frank Snoeks of die gast die de Europa League wedstrijden doet op RTL 7.

24 april 2017 om 12:36

Nou uhh bij James zag ik niet veel enthousiasme, met 10 man terugkomen van een achterstand. Maar met zn zessen drie verdedigers van Real uitspelen krijg je een hartaanval.

24 april 2017 om 13:39

Blindevogel, het is zeker een kwestie van smaak! Ik vind die Sierd ook een schande, parodie op een presentator.

23 april 2017 om 22:50

Raket-icccc prrr pttrrrrrr prrroeeemm ptpttttsschhhjjjjcchhjjj. Ik geniet er wel van! Liever dat dan zo'n Leo Driessen.

23 april 2017 om 22:54

Die passie van die man is zo heerlijk. Wat een verademing vergeleken. met die dweil van een Leo Driessen, van dat commentaar wordt je helemaal onwel.

23 april 2017 om 23:02

Sierd moet FIFA gaan inspreken, geniaal

23 april 2017 om 23:06

Ik geniet van Sierd als hij wedstrijden van commentaar verleend, waar geen van de 3 Spaanse topclubs in meespelen. Objectiviteit ga je nooit van hem krijgen.

Daarbij moet ik zeggen: alles beter dan Schelvis.

24 april 2017 om 12:35

En bij Real? James doelpunt... Bij Rakitic: RAKET-IC EEN RAKET VAN RAKITIC BOEM PRSHHSHHS PRR. Bij Messi: GOAAAAAAAAALLLLLL MESSSSIIII. Ookal geniet ik, een beetje objectiviteit kan toch ook wel.

23 april 2017 om 22:52

Sierd beweert een Atletico Madrid supporter te zijn, maar het valt op dat tijdens El Classico's hij altijd aan Barcelona's kant staat. Ik weet niet of dit ook daadwerkelijk zo is, maar zelfs als Barca fan kan ik Real fans begrijpen als dit irritant wordt. Moest wel lachen om de commentaar toen Rakitic scoorde.

23 april 2017 om 22:59

Maar je weet toch dat Atletico en Barca 1 ding gemeen hebben ? Een gloedgloeiende hekel aan Real Madrid. Dat merk je net iets teveel bij Sierd

23 april 2017 om 23:00

Sierd is socio van Atletico Madrid, is algemeen bekend. Ik houd wel van den commentator zoals hij.

23 april 2017 om 23:02

Liever dat dan het saaie Leo Driessen of Jeroen Elshoff bij het Nederlands elftal. Is toch schandalig dat Amerikaans commentaar nog beter is dan onze Eredivisie commentatoren?

23 april 2017 om 23:07

Ik val een beetje in herhaling, maar ik kon alleen niet lachen om dat commentaar, puur omdat hij dat nooit zou doen bij een goal van (laten we zeggen) Kroos.
Bij zo'n beladen wedstrijd wil je niet iemand hebben die in elke situatie de kant kiest van 1 club.

23 april 2017 om 23:12

absoluut! - en als je tegen Real bent, ben je voor Barca. Toch? ;-)

23 april 2017 om 23:17

In Belgie krijg je bij elke Barca match elke keer opnieuw Real Madrid fan Gilles de Bilde als commentator- is inderdaad hatelijk. Zou verboden moeten worden. Omgekeerd dus ok

23 april 2017 om 23:52

Bij atletico barca merk je anders niks van zijn voorkeur...😊

24 april 2017 om 02:03

Is bij De Bilde niet zo erg als bij Sierd. Vind dat hij tijdens zijn uitleg veelal neutraal blijft. Ik weet niet of je al naar Sierd hebt geluisterd tijdens zo'n classico. Moet je eens doen en zal je snel tot de conclusie komen dat De Blide heel heel braaf is

WAT EEN Match - ongelooflijk - ongelooflijker - Messi!!!

Schitterende eindfase.

Had Marcelo Sergio Roberto maar naar beneden getrokken in die laatste counter. Het waren de laatste secondes. Zo dichtbij, en toch zo ver weg.

23 april 2017 om 23:06

Ja maar waarom met zijn allen in de laatste minuut naar voren lopen terwijl je met tien man staat. met 2-2 was de titel binnen. En dan sta je ineens achterin 1 op 1 tegen Messi en Suarez nnotabene.

23 april 2017 om 23:31

Mee eens. Maar je voelde wel dat de 3-2 er heus ook nog wel inzat. De munt kon beide kanten opvallen en we hadden pech. Als je die goal wã©l maakt krijg je natuurlijk alle lof van de wereld, maar nu is het inderdaad stom geweest. Heb in ieder geval genoten van Real, zeker in de eindfase van de wedstrijd.

Beetje gemeen van messi laatste sec scoren.
Kan vz zijn hele artikel aanpassen.

Verder was dit een mooie wedstrijd met vlagen top voetbal. Titel race wordt weer spannend.

Wat een wedstrijd, het was genieten. Messi man of the match, real toonde veel veerkracht na de rode kaart van ramos, maar gingen na de 2-2 vol in de aanval en op de counter de 2-3

De kleine Argentijn neemt Barcelona weer is bij de hand. Waar zouden ze zijn zonder hem? Net zoals Ronaldo Real bij de hand nam tegen Bayern met een beetje hulp van Kassai. Wat een tijd om in te leven met deze 2 geweldenaren die dit al 10 jaar lang flikken!

23 april 2017 om 22:46

Beetje?

23 april 2017 om 23:17

Beetje heel erg in Madtid ja. Maar in Munchen wel bijvoorbeeld.

Ik word zo moe van Real Madrid en het maar blind staren op Bale. Waarom speelde hij? Hij is totaal niet fit, Isco daarintegen wel speelde fantastisch in de champions league. Ook laat Ramos zijn team in de steek sjongejonge.

Pique is trouwens wel echt een van de overschatste spelers ooit, die gozer is zo slecht. Een wonder dat hij het Barca shirt kan dragen en elk jaar in het team van het jaar staat. Ik begrijp er niks van.

Klasse wedstrijd van Messi, Barca heeft verdient gewonnen.

23 april 2017 om 22:52

Hij speelt omdat ie voor 100+ miljoen gehaald is en dus maar opgesteld moet worden in de toppers, hoe dom ook. Isco en Asensio doen het zoveel beter idd.

23 april 2017 om 22:57

Die Asensio, man man, wat een voetballer. Daar kan ik nou echt van genieten. Die kan echt heel groot worden.

23 april 2017 om 23:13

Om deze reden kan ik niet wachten tot er een nieuwe president word gekozen bij Real Madrid. Het gaat teveel om de commercie en niet om het voetbal. Bale was fantastisch voor Januari maar raakte geblesseerd en heeft zijn vorm niet, Isco en Asensio wel. Dus dan zou de keuze bij elke andere club bij Isco en Asensio zijn, maar niet bij Real Madrid.

Enorm zonde want dit kost je gewoon een wissel. Isco en Asensio zijn zo goed, veelste goed om eigenlijk op de bank te zitten.

23 april 2017 om 22:55

Jullie bale, wij andre gomes haha

23 april 2017 om 23:07

Bale schijnt heel veel geld op te leveren in de commercie.

23 april 2017 om 23:39

Pique slecht? Een van de beste spelers vandaag.

23 april 2017 om 23:57

Zeker sterk gespeeld. Maja gehaat buiten Barcelona dus dan zie je van die haat reacties.. man speelt al jaren gecontroleerd op het hoogste niveau en blijft kalm ondanks alle aversie van de 80.000 bezoekers. En gewoon eigenlijk een held in spits. Jammer voor hem dat ie de 1-3 niet maakt. Maar Messi maakte wel een Pique actie met zijn shirtje 😂😂

24 april 2017 om 09:16

Piquã© heeft inderdaad een goeie pot gespeeld, maar ik moet toegeven dat ik na de goal van James ook aan het vloeken was op hem. Wat een defensieve blunder (samen met Alba overigens). Dat is een topverdediger onwaardig en dat zijn net die momenten die een seizoen kunnen beslissen. Als verdediger worden enkel je zwakke momenten onthouden en dat is jammer, want Piquã© speelt voor de rest goed.

Kopbal wordt gered door Navas (die veel meer lof verdient dan hij toebedeeld krijgt, wat een prestatie!) en hij is te nonchalant bij de 1 op 1 (weer die verdekselde Navas!). Er zal defensief iets bij moeten komen volgend jaar, of scherper getraind moeten worden. Want hoe makkelijk Juventus erdoor sneed, zo makkelijk deed James dat over vandaag (en Asensio trouwens ook).

Die Asensio wordt een grote overigens, wat een talent!

23 april 2017 om 22:51

Sierd is ook de enige waarvan je het kan hebben. Passie druipt van die man af, heerlijk. Die Scheelvis kan ik niet uitstaan, probeert maar een beetje populair te doen.

Heerlijke El Clasico!

Wat een fenomeen die Messi. Echt veruit de beste speler op de velden.

Dit is 100 zidane's schuld. Man man man wat kan ik me toch ergeren aan zijn tactieken. Wanneer er voor de 2-0 moet worden gegaan word er achterover geleund op de counter maar nu met 10 man aanvallen tegen barca met een 2-2 op zak? Dit is toch te gek voor woorden. Zidane valt hier gewoon tactisch zwaar door de mand. Word weer tijd voor een trainers wissel bij real...

23 april 2017 om 22:54

Dus elk seizoen nieuwe trainer. Als ze kampioen worden mag de trainer blijven, want is het zijn verdienste. Makkelijke beredenering

23 april 2017 om 23:05

Ik vind Zidane geen sterke trainer, maarja wat klagen we eigenlijk. HIj word ws kampioen en staat in de halve finale van de CL. Zo slecht doet hij het niet

23 april 2017 om 23:08

Ze hadden Ancelotti gewoon niet moeten ontslaan. Er is maar weinig lijn te ontdekken in het spel van Real, maar Real is zó goed dat ze de meeste wedstrijden alsnog winnen. Moet je voorstellen dat er een tactisch meesterbrein voor de ploeg zou staan.

23 april 2017 om 23:09

Je hebt het nu toch over Barca hoop ik?

23 april 2017 om 23:28

allebei

24 april 2017 om 00:00

Als Barca fan sta ik volledig achter de mening om Ancelotti niet te laten gaan. Maja kwas wel blij toen Benitez in de plaats kwam. Loyal lijkt op Royal, maar dat is de enige vergelijking op dat gebied bij los Blancos

23 april 2017 om 22:55

Klopt hoe is het mogelijk dat je in de 92e minuut met 3 man achterin staat? Iedereen gaat naar voren. Je moest het gewoon dicht timmeren. Pff zo onnodig helaas.

23 april 2017 om 23:08

had ik ook verwacht dat ze dat zouden doen - maar wat n goal zeg - Mn hart klopt nog altijd veel te snel... Anderzijds hebben jullie nog n inhaalmatch en jullie verdienen de titel ook dit jaar - wordt gewoon spannend

23 april 2017 om 23:08

Ditr was tactisch erg slecht uitgespeeld door Madrid. met nog een minuut op de klok en de 2-2 stand ben je bijna kampioen. Waarom rennen de spelers dan als een kip zonder kop naar voren waardoor het ineens helemaal open ligt achterin?

Messi messi messi.... messi op 10....blijft geweldig om te zien...wat een maestroo..onhoudbaar.... Messi....
Wat was jij goed vandaag.... die dribbels pffff . MESSSIIIIIII

Wat me opviel is dat Messi wel gruwelijk veel trappen kreeg en bijna niet ging liggen. Ramos gewoon terecht rood hoezo doet hij dit alweer.

23 april 2017 om 23:58

Bij die elleboog van Marcelo liet hij het over zich gaan. 15 anderen op het veld hadden moord en brand geschreeuwd in zijn schoenen. Nee hoor, Messi die hangt gewoon zijn shirtje te showen in de laatste seconde. Legend!

Messi fenomeen! 500e goal in stijl gemaakt!

dag titel tja het gaat toch gewoon elk seizoen zo joh ik weet niet eens meer waar ik op hoop in de competitie

Nog durven mensen te twijfelen over wie de beste voetballers is en nee ik wil geen discussie op gang brengen. Ik ben zelf een ronaldo liefhebben maar messi is toch de beste. Wat een speler, gwn buitenaards.

23 april 2017 om 22:49

Wolf in schaapskleren. Messi was afgelopen wedstrijden nergens, maar staat nu eindelijk op. Daarvoor was Ronaldo gewoon buitenaards!

23 april 2017 om 23:03

@mpeet

Gelukkig speelde Barcelona tegen een team dat ook open speelde...het is veel lastiger om te spelen tegen een team waarbij 11 man op 25 meter staan. Deze wedstrijd was open en Messi kreeg wat meer ruimte en kijk wat een fenomeen het dan is. (terwijl hij trouwens ook vaak genoeg dat heeft gedaan als ze met 11 man achter de bal staan, heel compact). Dit is toch wel het verschil tussen Ronaldo en Messi. Ronaldo is afhankelijk en heeft ook A L T I J D ruimte nodig,, (of geweldige loopacties om te kunnen scoren. Maar je ziet hem nooit zo spelen als Messi (hoeft ook niet) maar zeg dan nooit dat Ronaldo een betere voetballer is want dat is die verreweg niet!!!

23 april 2017 om 23:09

Dan heb je vorige wedstrijd niet gekeken, want Messi was de beste van Barca's kant tegen juventus.

23 april 2017 om 23:16

@19messi33

Jij verwacht dat ik een discussie aan ga over wie beter is met een persoon die als naam 19messi33 heeft? Bekijk het een keer niet vanuit je Messi bril en zie gewoon in dat Messi niet altijd je god is. In deze wedstrijd was hij in vorm, maar dat maakt hem nu niet op eens weer "de beste".

Ik zal ook maar geen compilatie maken van 'geniale' Messi in de return tegen Juventus, want daar was hij net zo goed als een aardappel.

24 april 2017 om 00:03

Haha maar Ronaldo noemen ze fenomenaal naar zijn optreden tegen Bayern..daarvoor in de Cl en nog steeds in de competitie nergens te bekennen

24 april 2017 om 01:07

@mpeet

Dat hoeft ook niet want jij vind Ronaldo buitenaards en bent zelf heel erg objectief.

Als je het verschil in voetballende klasse tussen de 2 sterren (messi vs Ronaldo) vandaag en wel vaker in onderlinge wedstrijden niet kunt zien of objectief en na eerlijkheid kunt waarnemen dan ben je gewoon echt een kluns.

24 april 2017 om 12:44

Messi is wel de betere ja, maat jouw laatste stukje over onderlinge wedstrijden? Messi de laatste 6 clasico's: 2 goals. Ronaldo de laatste 6 clasico's: 3 goals. En het gaat niet alleen over goals natuurlijk. Maar dit is wel de eerste keer sinds 2013-14 dat Messi zich in een Clasico laat zien.

24 april 2017 om 13:19

@19messi33

Tegen een persoon als jij hoef je niet objectief te zijn, want die verwacht ik ook niet terug.

En ik zie die wel want ik kijk niet door een 19messi33 bril. De grootste kluns ben jij dus gezien je niet wil zien wat Ronaldo allemaal presteert. Gelukkig bepaal jij ook niet wie de Ballon d'ors wint, want dan wisten we allemaal wie jij had gekozen jongen ; )

23 april 2017 om 23:11

Het is nogal vertekend wanneer een top ploeg niet thuis geeft en massaal naar voren rent terwijl ze in ondertal zijn. Maakt Real die fout niet, dan was het 2-2 en was Real bijna kampioen. En dan hadden we het nu niet over Messi.

24 april 2017 om 00:06

Maakt de Barcelona verdediging niet de fout bij de 2-2 was het 1-2.

24 april 2017 om 12:46

Schopt Marcelo Rakitic omver is het 1-1. Is Carvajal sneller met de bal wegschoppen is het 1-0. Als Ter Stegen twee stappen naar voren zet is het 0-0. Allemaal achteraf praten.

Fantastische wedstrijd! Ik vind wel dat de scheidsrechter het enorm goed heeft gedaan en dat mag zeker gezegd worden. Messi opnieuw belangrijk voor Barcelona, zoals hij dat normaal ook ''gewoon'' doet.

Verdiende overwinning barca helaas. Pff hoe kan je dit nog weggeven.

Ten eerste wat spelen we een dramatische wedstrijden en nog wel thuis. Pff verdedigend ook zo kwetsbaar. Ramos je hebt ons echt in de steek gelaten. Pff we hebben al niet zoveel cv's en nu hebben we alleen nog Nacho. Kampioen worden wordt heel moeilijk.

23 april 2017 om 22:55

Jullie hebben nog een inhaalmatch toch - anderzijds gaat CL misschien nog punten kosten. blijft gewoon spannend zo

24 april 2017 om 00:05

Sevilla, Valencia (waarschijnlijk Ramos geschorst vanwege cynisch klappen) en Celta. 3 vd 5 zijn lastig. Maar Real mazzelt dit seizoen enorm dus het is niet onmogelijk

24 april 2017 om 00:20

Valencia is thuis dus die valt wel mee en Barca moet nog naar Palmas uit. Daarnaast heft Barca drie verlies punten meer dus heeft Real alle kans.

24 april 2017 om 12:46

Cynisch klappen was naar Pique, dus geen schorsing.

24 april 2017 om 09:23

Wat voor domme comment, evenveel punten en wedstrijd minder. Als ze kampioen worden ga je zeker zeggen dat je het aan zag komen

Man, myth, legend
Messi je bent voor mij de beste voetballer op deze aardbol en misschien wel ooit!

Wat een geweldige pot was dit. Heerlijk, genoten van alles. De titel ligt weer open. Was een heerlijke voetbal dag voor mij, Feyenoord winst, Ajax verlies, Barca winst. Lekker dagje!

Ik heb me nog het meest geergerd aan Sierd probarca en metteen ontslaan die handel. Geef es normaal commentaar man.... verder leuke wedstrijd en het had beide kanten op kunnen gaan. Keepers en Messi de uitblinkers vandaag.

23 april 2017 om 22:54

Heb mijn geluid uitgezet na die goal van Rakitic, wat was dat nou?

23 april 2017 om 23:39

Als het goed is kan je van audio kanaal wisselen. Sport1 heeft altijd nederlands en buitenlands (meestal engels) commentaar bij alle voetbalwedstrijden.

24 april 2017 om 00:10

Ik kan het nooit vinden maarja.

Leuke wedstrijd maar dit doen we onszelf aan.
We hebben beter met 10 gespeeld dan met 11.

Bale mocht niet starten en dat is gewoon dom van Zidane, James kwam erin en we waren levensgevaarlijk.

Leuke clasico, gefeliciteerd Barcelona fans, titel is nu weer helemaal open en ik ben bang dat we aan het eind weer met lege handen staan.

23 april 2017 om 22:49

en aangezien de cl toch ook niet echt haalbaar is tegen juve dat toch gewoon op het moment een stuk sterker is winnen we dit seizoen niks en dan? maar weer een nieuwe trainer voor de groep gooien zo blijft het maar door gaan

23 april 2017 om 22:51

Ja helaas.

We krijgen nog Sevilla en Valencia, ik houd mijn hart vast.

23 april 2017 om 22:51

Hoezo is Juve een stuk sterker dan Real ineens?

23 april 2017 om 23:00

vergeet niet ook nog uit bij malaga

23 april 2017 om 22:53

Heb je die verdediging van Barca gezien? Messi verbloemt dat nog door bijna iedere wedstrijd 2 tot 3 goals te maken/creã«ren, maar dat lukt hem niet elke wedstrijd. Ik denk dat Real Madrid gewoon kampioen gaat worden.

23 april 2017 om 22:55

Ik heb die verdediging van Barca gezien en die deed het beter dan die van ons dus dat doet er niet meer toe.

Real moet naar Celta en krijgen nog Valencia en Sevilla, nou...

23 april 2017 om 23:29

Wedstrijden Real Madrid

Deportivo uit
Valencia thuis
Atletico thuis
Granada uit
Atletico uit
Sevilla thuis
Malaga uit

En nog de inhaalwedstrijd Celta de Vigo.

Wedstrijden Barca

Osasuna thuis
Espanyol uit
Villarreal thuis
Las Palmas uit
Eibar thuis
Alaves thuis

In theorie wordt Barcelona kampioen, want Real Madrid kan onmogelijk puntverlies vermijden met zo'n programma.

Maar, alles kan. Niks is zeker. Barca kennende dit seizoen kunnen ze 5-0 van Espanyol verliezen, dus ik ben daar ook niet echt zeker van.

23 april 2017 om 23:42

atletico thuis & uit in het rijtje van Real mag je schrappen en alaves thuis (laatste speeldag ook)... Real nog 6 matchen, Barca nog 5 en Real heeft 3 punten bonus in principe (1 inhaalmatch). Valencia en Sevilla wordt moeilijk maar het zijn wel thuismatchen voor Real

23 april 2017 om 23:57

Espanyol uit is een derby. Vergeet dat niet.

24 april 2017 om 00:23

@iniesta

Welnee, Atletico is CL, geen competitie. Deportivo uit en Malaga uit zijn gevaarlijk niet zoals Celta maar de rest van de Liga is te doen. Real heef tnu drie verlies punten minder dus mag nog een keertje gelijk spelen.

Barca heeft Palmas uit, dat is ook zeer lastig.

Kortom, reken je nog niet rijk, Real heeft alles nog in eigen hand.

24 april 2017 om 12:56

Ja ik weet dat Atletico voor de CL is. Ik geef alleen het drukke schema dat Real Madrid de komende tijd heeft aan. En Atletico hoort erbij. Niet bij de competitie maar wel in het schema.

En doordeweekse wedstrijden zal Real Madrid ook in de competitie wel gaan voelen.

23 april 2017 om 22:57

Isco in de plaats van Bale en jullie winnen met 2-1.. Maar alles blijft mogelijk. Jullie hebben bonus inhaalmatch maar malus Cl..

23 april 2017 om 23:04

Je ziet dat Real kan aanvallen maar dat doen ze dan niet, met 10 man ging het beter.
Isco had moeten beginnen maar vond Asensio een verademing.

23 april 2017 om 23:57

Dat ze die snert Bale gewoon verkopen. Ik vind dat hij zijn verwachtingen nie heeft waargemaakt. Zo'n dure transfer...

24 april 2017 om 00:08

Dan hopen dat Hazard niet nog zo'n inflatie voor jullie wordt

Zo veelzeggend dat Juventus over 190 min (we spreken tegenwoordig kennelijk standaard van 95 min voetbal) geen één goal hoefte te incasseren tegen Barcelona.

23 april 2017 om 23:18

Dat ze in de CL dit seizoen maar 2 goals binnen hebben gekregen in 9 matchen als ik me niet vergis zeg nog meer.

Is Barca gegund, veel gedrevender gemotiveerder voor de dag dan Real die juist wanneer het moet laten afweten, de titelstrijd is weer losgebarsten en denk zelf dat Barca die pakt.

Wat een wedstrijd zeg. Deze was een echte El Classico! Het had alles, geel links en rechts, rood zoals altijd voor Ramos en onze man Messi die opstaat!!

Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik niet weet of we gewonnen zouden hebben als Real geen 120 minuten tegen Bayern moest spelen door de weeks. Real oogt sterker en met 10 man gaven we het zelfs bijna weg pfft. Erg dom achterin slapen net wanneer je voorstaat tegen 10 man. Dit is de tweede keer dat we dit doen. Vorige keer ook toevallig wanneer Ramos rood kreeg.

Titelstrijd ligt helemaal open. Ik heb genoten van de wedstrijd!

23 april 2017 om 23:37

Ze hebben een dag meer rust gehad als Barcelona dus deze smoes gaat niet op hoor.

Messi en Ronaldo, ik verdom het om te kiezen tussen de twee. Maar Messi was natuurlijk vandaag wel effectiever, twee levende legendes. Gefeliciteerd Barca.. 😊

23 april 2017 om 22:49

Vond Cristiano ook lekker aanwezig hoor. Maarja dan heb je Benzema om je heen die (bijna) nooit goed speelt en Bale die al tijden geen knikker raakt.

24 april 2017 om 00:47

Suarez en Paco waren ook nergens te bekennen.

Maar ik ben het wel mee eens dat Ronaldo het best in de wedstrijd zat van de aanvallers van Real.

Ik vond een gelijk spel beter gezien de verhoudingen kwa kansen. En real vocht zich goed in de wedstrijd na de rode kaart. Maar het wordt nog bloody spannend in Laliga

Irritatie tot en met. Real begon gretig, maar was qua spel weer niet goed gewoon. Wat een prutsers voorin bij Real(op CR na). Weer Cristiano die als enige van de 3 aanvallers voorin iets kan brengen. Was goed aanwezig. Bale, tjah... wat speelt hij slecht de laatste tijd. Benzema zelfde verhaal. Asensio viel lekker in, speelde de bal alleen vaak achter de man. Verder geen lichtpuntjes bij Real. Casimiro met zijn 100 overtredingen elke wedstrijd. Ramos laat zijn team even lekker in de steek.

Messi was goed.

Messi. Wat een geluk dat ik deze grote meneer van het begin van zijn carrière heb mogen meemaken. Heeft ons er vandaag doorgetrokken, met als kers op de taart de 2-3! Erg spijtig trouwens dat Neymar er vandaag niet bij was.

23 april 2017 om 23:04

inderdaad - maak je een keer mee in n leven (once in a lifetime)!!

24 april 2017 om 01:23

Inderdaad,daar ben ik ook van overtuigd ook. Er zullen nog veel getalenteerde spelers langskomen zonder twijfel, maar geen éã©n zoals hem.

Die Messi zeg!! Wat een ge-wel-dige voetballer!! Echt ongelooflijk, zijn visie, passing, dribbels, loopacties en goals zijn echt ongekend. Gewoon buitenaards hoe goed hij is. Beste voetballer ooit, niet normaal.

23 april 2017 om 22:52

Amen

Tja pracht westrijd natuurlijk, met koning Messi als de kers op de taart. Het is fijn dat ik beide teams niet kan uitstaan, kon ik tenminste op me gemak kijken.

Hoe kun je zo idioot aanvallen in de 92e minuut. Sta toch eens met zn 9e op je eigen helft op zo'n belangrijk moment. Onnodig en vooral dom verloren.

Zizo spelers in vorm niet laten spelers namelijk Isco en Moraata.Nu wordt het moeilijk en ik vrees dat Madrid gaat kampioenschap weer weggeven zoals de laatste jaren.Marcelo had S Roberto moeten tackelen

Verdiende overwinning van Barca. Gefeliciteerd!

Ongelofelijk dat Marcelo Roberto niet haakt op dat moment, daar gaat je kampioenschap. Ohja, en Messi was fantastisch.

23 april 2017 om 22:54

Barca had ook niet echt reden om Roberto te gaan haken natuurlijk.

23 april 2017 om 22:56

Marcelo bedoel je?

23 april 2017 om 22:58

Er is nog niks beslist Chi - enkel dat het spannend zal zijn.

23 april 2017 om 23:09

Noem me een pessimist, maar met 1 CV en deze mentale dreun, zie ik Real geen kampioenschap meer binnen slepen.

Een grappig feitje: Iedereen zegt Ramos laatste minuut dit, Ramos laatste minuut dat. Messi heeft dit seizoen 6 keer in de laatste minuut gescoord, Ramos 3 keer.

23 april 2017 om 22:51

Beide knap

23 april 2017 om 22:52

Waar vind je zulke statistieken?

23 april 2017 om 23:21

Ramos is een verdediger slimmerd

Wat een heerlijke Clasico was dit zeg, het spel ging op en neer en beide ploegen hadden vele kansen. Barca speelde beter dan ik had verwacht en ik baalde ook verschrikkelijk toen de 2-2 viel, gelukkig op het allerlaats toch weer die kleine Argentijn. Wat een baas is die Messi toch, speelde een erg sterke wedstrijd en had vele goede mogelijkheden. Ook een erg mooie goal van Rakitic trouwens. Toch wel een terechte overwinning ook omdat Casemiro allang rood had moeten krijgen, vond de penal van Ronaldo in de eerste helft te licht.

Barca doet weer helemaal mee, het wordt erg spannend met nog 5 wedstrijden te gaan!

🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Man man man, wat geeft die kleine Argentijn mij veel plezier. Volgende week naar Barca toe om hem live te zien spelen.

24 april 2017 om 00:13

Ik hoop dat je weer een show krijgt..zaterdag of woensdag. Zaterdag zal weer inclusief trucendoos Neymar zijn 😎

2 min extra tijd was wel extreem weinig. Alleen al bij de rode kaart kag spel zo lang stil. En je had ook nog de wissels. Gelukkig net genoeg voor messi

Kan iemnand mij vertellen waarom real vol op de aanval gaat bij een stand van 2-2 met nog 30 sec te spelen

Barca heeft het zichzelf onnodig moeilijk gemaakt door de 100% kansen niet te benutten mede door uitstekend keeperswerk, daarnaast messi wat een partij! Wat een verschil qua bank he madrid en barca ongelovelijk dat verschil. Vind persoonlijk de backs van madrid zo sterk aanvallend, beide goede voorzet en vooral marcello die ook nog techniek heeft. Uiteindelijk een heerlijke open Classico met Barca als winnaar!

Wat een wedstrijd wat een classico gewoon bizar en wat pakte Ter Stegen ballen zeg niet normaal gewoon en wat te denken van Busquets die zat echt werkelijk overal tussen deze overwinning is volledig verdient want we hebben er keihard voor gevochten ben hiet zo godsgruwelijk blij mee dat is gewoon niet te beschrijven ben gewoon dood moe na deze partij en ja wat moet je nog zeggen over die kleine dat er nog mensen twijfelen wie de beste ter wereld is nu hopen dat madrid hun wedstrijden verliest tegen Celta (uit) en Valencia (thuis) nogmaals ik ben super blij en wij woorden KAMPIOEN!!!!! daar heb ik heel veel vertrouwen in
Visca el Barca!!!!!!!!!

23 april 2017 om 22:59

Real heeft nog wel n inhaalmatch tegoed..

23 april 2017 om 23:28

Zitten er geen punten/komma's op je toetsenbord?

24 april 2017 om 11:15

zekers bij jou???

Verschrikkeljjk heerlijk dit! Terecht gewonnen hier. Mijn seizoen is al geslaagd. Altijd Barca!!

23 april 2017 om 23:03

Zo is dat maat heerlijk dit Visca el Barca!!

Wat een wereldspeler is die Messi toch, jammer van het iets provocerend gejuich maar dat is te begrijpen in de laatste minuut bij de aartsrivaal. Jammer dat Real het toch elke keer weer voor elkaar krijgt om alles te verspelen. Ik denk dat we het dit jaar weer niet gaan redden...

jammer zeg , ik dacht dat het 2-2 zou eindigen opeens messi met een Fenomenale schot 2-3 terecht gewonnen. Jammer dat ramos ons zo in de steek gelaten heeft en bale die start heel dom van Zidane. Verder heeft real niet slecht gespeelt de kansen gingen er gewoon niet in , alsnog denk ik dat real kampioen wordt als bale niet gaat spelen. je ziet ook dat barca niet echt loop het is echt messi die ze gered heeft dat kan ze punten kosten in andere wedstrijden
wie gaat de volgende wedstrijd in de verdediging bij real eigenlijk alleen nacho ??

23 april 2017 om 22:59

Mensen van de jeugd??

23 april 2017 om 23:03

hmm ojaa maar alsnog een cv probleem

23 april 2017 om 22:59

Wordt een probleem we hebben nu nog maar 1 cv over. Iemand van Castilla moet erin komen. Maar het is ook zo zonde dat je met zijn alle naar voren gaat terwijl je die 2-2 in stand moet houden.

23 april 2017 om 23:02

1 CV en nog CL spelen.. wordt een Groot probleem denk ik.

23 april 2017 om 23:04

weetje dat ik dat echt niet kon begrijpen ipv dat ze alles dicht gingen timmeren , real doet soms zulke domme dingen maarja zou vast wel het idee van Zidane geweest zijn

23 april 2017 om 23:22

Ramos mag gewoon meedoen in Cl hoor

23 april 2017 om 23:53

recoba_urugay. Klopt, maar volgens mij heeft hij het over Nacho. Nacho is namelijk geschorst voor de heenwedstrijd tegen Atletico in CL. Dus dan moet er naast Ramos een speler van Castilla waarschijnlijk opgesteld worden.

24 april 2017 om 00:02

Ja maar CL kost kracht en kan voor bijkomende blessures of schorsing zorgen... Met maar 1 cv mag er echt niks meer misgaan en meestal gaat het op zo een moment juist goed mis..

Haha die Siert was ze pillen weer eens vergeten hahaha. Wel een mooie dag. Barcelona, Feyenoord, Psv het kan niet beter. Messi ook weer 2 doelpunten.

23 april 2017 om 22:59

Je hebt van die dagen👍👍👍

Neymar werd 2 wedstrijden extra geschorchts wegens gebaren gaat dat ook voor Ramos gelden na zijn kaart en wijzend naar de scheidsrechtersbaas

23 april 2017 om 23:27

Was tegen pique

Voor de wedstrijd had ik er een zwaar hoofd in, maar naarmate de wedstrijd verstreek kwam de hoop meer en meer. Vooral het eerste kwartier in de tweede helft had een epische kunnen worden.

Lionel Messi, wat moet je nou nog over hem zeggen. De hele wedstrijd de allerbeste op het veld. Zijn overzicht is legendarisch. Het enige dat dat overtreft is zijn linkerbeen.

Op gelijke hoogte en het momentum nu mee. Real gaat nog een zwaar programma tegemoet met de CL en de inhaal wedstrijd tegen Celta. Het kan zomaar weer een dubbel worden dit jaar.
Voor deze wedstrijd was ik daar niet zo zeker van.

Mooie wedstrijd. Maar Ronaldo had een penalty moeite krijgen maar goed nu gaat men zeggen dat Casemiro ook z'n tweede gele kaart moeten krijgen. Ramos zou een "vliegende tackle hebben gemaakt, maar eerlijk gezegd zie ik niet dat hij Messi vol raakte, geel was ook genoeg geweest. Deze wedstrijd kon twee kanten op en helaas trok Barcelona aan het langste eind, mijn felicitaties aan de barca fans. Real heeft het echter nog in eigen hand als ze alles winnen zijn ze kampioen. Maar ga er maar aanstaan tegen Valencia, Atletico en Sevilla. De competitie is weer onwijs spannend.

23 april 2017 om 23:01

Hij kwam in met 2 benen. Je hoeft hem niet vol te raken om rood te krijgen

Waarom haalde Marcelo Messi niet neer op het middenveld??? Kost je misschien wel de titel...

23 april 2017 om 23:00

dat heeft hij anders wel geprobeerd..

23 april 2017 om 23:01

Volgens mij bedoel je sergi roberto

23 april 2017 om 23:05

Ja sorry bedoelde de actie op het middenveld waar het begon voor de 2-3. Marcelo trok zijn been gewoon terug terwijl neerhalen daar de enige juiste optie was geweest haha

Die goal van Rakitic of beter gezegt Raketic man man man niet te beschrijven

Siert de Vos klonk vandaag als een dronken supporter. Pijnlijk om naar te luisteren bij die goal van Raketic. Trok onnodig alle aandig naar zichzelf toe.

Mooi, want Barcelona verdiend het om in La Liga minstens naast Real te staan. Volgens mij wordt Real toch nog kampioen met een match minder maar deze Classico heeft de titelstrijd toch nog open gehouden en de manier waarop vanavond was geniaal. Bij die 2-2 was de titel zo goed als zeker voor Real maar Messi in de allerlaatste minuut was het er niet mee eens en dan ook toevallig zijn 500ste doelpunt voor Barcelona, wat een moment is mij dat zeg.
Ik vind dat Barcelona La Liga verdiend en van mij mag Real Madrid het opnemen tegen Juventus in de finale van de CL als Real eerst 3 punten laat liggen in La Liga haha.

Wat ik wel vervelend vind is dat die inhaalwedstrijd tussen Celta en Real nog steeds niet bekend is wanneer die nu zal gespeeld worden.
Barcelona mist Neymar nu nog 2 wedstrijden en ik denk dat Ramos ook 2 of 3 wedstrijden zal missen dus hopelijk laat Real nog 3 of 4 punten liggen want met hun defensieve zorgen voor de komende 2 weken is de kans iets groter (zonder Pepe, Ramos en Varane (nog niet 100).

23 april 2017 om 23:01

mooie analyse - Ramos - Pepe - Varane out en nog CL moeten spelen gaat punten kosten...toch?

23 april 2017 om 23:29

Ik denk dat Real nu vooral op adrenaline gaat gaan winnen en hooguit 1 keer gelijk zal spelen. De eerst volgende speeldag moeten ze allebei makkelijk winnen zelf zonder Ramos of Neymar. Misschien zal Varane daarna ook weer paraat zijn tegen Valencia dus dan moet het meevallen. Er zijn volgens mij maar 3 van de 6 wedstrijden waar Real het nog wat lastig tegen kan hebben en dat is tegen Valencia (thuis), Sevilla (thuis) en Celta de Vigo (uit)

Barcelona zie ik ook hun laatste 5 wedstrijden alles geven want het is van moeten zonder de Champions League.
Alleen tegen Villareal in eigen huis kan het nog opletten zijn en de derby in het huis van Espanyol is het opletten dat ze geen gelijkspelletje spelen.

23 april 2017 om 23:13

Ramos zal 3 wedstrijden minstens missen 2 voor dat klappen en x voor de schorsing ze kunnen niet met 2 maten nu gaan meten.

23 april 2017 om 23:28

Was tegen pique

Messi Messi heerlijke doelpunten weer. Mooi dat Barça gewonnen heeft.

Heb gewoon de f-king longen uit mijn lijf geschreeuwd na de goal van Messi.

100 verdiende overwinning. Barca op alle fronten beter. Real Madrid gewoon gedeclasseerd met Messi en Busquets als hoofdrolspelers.

Echt een heerlijke overwinning op een Real dat al vroeg met 9 man moest staan. Gerechtigheid! We doen nog helemaal mee voor de titel.

Visca el Barca visca Catalunya

23 april 2017 om 23:05

Hahaha hou op man ben kapot maar o wat is dit lekker zeg gefeliciteerd he!!

23 april 2017 om 23:07

edit: kan weg

23 april 2017 om 23:18

Ik ben supporter van Barcelona. Hou van deze club. Is het dan niet logisch dat ik subjectief naar Barcelona kijk? Of wil je aangeven dat jij altijd naar feiten kijkt wanneer het om Real Madrid gaat?

Zo ja, piep dan anders niet want Real Madrid had 2 rode kaarten moeten krijgen, 1 voor Marcelo en een ander voor Casimero, en daar praat je niet over.

Ondanks dat Real in leven was gehouden was Barcelona niet te stoppen en bleef het kansen creã«ren en Real op alle fronten verslaan. Ik ben de tel kwijt hoevaak Messi Real's verdediging heeft weggespeeld, of Navas Real overeind hield na zoveel ballen tegen te hebben gehouden.

Als je Real op zo'n manier in eigen huis van het kastje naar de muur stuurt dan noem ik dat declasseren ja.

23 april 2017 om 23:07

Vond Iniesta heerlijk dribbelen en steken met ballen. Vind het trouwens ook raar dat bijna niemand het heeft over Sergi Roberto die een rush maakt vanaf zijn eigen goal bijna in de 92e minuut.

23 april 2017 om 23:17

Volledig gedeclasseerd gaat te ver. Als je het tegen 10 man bijna verkloot en in minuut 92 het pas rechttrekt door het chokende Real is het niet gedeclasseerd. Dat is eerder wanneer je 4-0 of 3-0 verliest zoals Barca dat deed en ook is uitgeschakeld in de CL. 3 keer in 4 jaar tijd uitgeschakeld in de kwartfinale van de Cl.

On:

Paar dingen die opvallen. Waarom krijgt Real in minuut 2 geen penalty? Umtiti trapt Ronaldo twee keer.

Real choked het weg. Real gaat realistisch gezien geen kampioen worden. Ze moeten tegen Valencia, Malaga, Sevilla en Celta. Barca is kampioen, dat kan gewoon niet meer misgaan

Benzema is een waardeloze afmaker, de allerslechtste die er rondloopt bij een absolute topclub.

Overigens, een Real speler mag zo'n winnend doelpunt ook eens zo provocerend vieren als Messi. Alleen dat doen ze weer niet.

Zidane kan ook eens gaan nadenken.

23 april 2017 om 23:21

Dan zou ik de wedstrijd opnieuw gaan kijken als ik jou was. Keylor Navas heeft ontelbare keren onmogelijke ballen tegen gehouden. Als hij niet zijn dag had kon de score makkelijk naar de 6 oplopen.

Vervolgens heeft Barcelona veel scherper en sneller gespeeld, veel beheerster en wat mij betreft ook sportiever gezien de smerige overtredingen die sommige spelers van Real Madrid hebben gemaakt.

Over het algemeen was Barcelona veel beter dan Real Madrid. Ik snap niet waarom declasseren dan zo overdreven is want Real Madrid is door geluk en toeval in leven gelaten na talloze kansen van Barcelona en dat op oorlogsterkte in eigen huis.

23 april 2017 om 23:30

Thahaha barca is kampioen grappemaker die kunne niet verdedigen en barca won, allleen door messi als die weg valt is barca niks

23 april 2017 om 23:45

@daddyg1111

Barca is ook kampioen, dit team van Real is koning in het choken. Mark my words. Als neutrale toeschouwer had ik liever een gelijkspel. Nu wordt Barca voor de tigste keer kampioen in 8 jaar tijd.

Maar goed, als Real toch kampioen wordt, dan mogen ze Messi uitnodigen voor het feest. Die vierde alsof het kampioenschap binnen is, en naar mijn mening is dat helaas ook het geval.

@ A Iniesta 8

Tja, als een keeper reddingen maakt, dan doet hij zijn werk. Hij was inderdaad heel goed die Navas, by far Motm voor mij.

Declasseren is overdreven omdat je ternauwernood wint. Declasseren is eerder 3-0 of 4-0 winnen. Juventus declasseerde Barca bijv. 3-0 winnen en dan in Camp Nou MSN met het grootste gemak in toom houden. Dat vond ik het schoolvoorbeeld van declasseren.

Uiteindelijk boeit het toch niet, Barca zo goed als kampioen!

23 april 2017 om 23:34

Ik ben net zo blij als jij met deze uitslag, maar ben het totaal niet met je eens. Ter Stegen heeft Barca minstens zo vaak op de been gehouden als Navas dat bij Real deed. Verder heeft Real ook genoeg kansen gehad om er 5 te maken. Het had net zo makkelijk een 4-4 of iets in die richting kunnen worden, ik vond het redelijk gelijk opgaan. Barca natuurlijk wel een klein stukje beter, maar dat kan aan mij liggen ;-)

23 april 2017 om 23:46

ben ook zo hees als n paling.. Maar WAT N Goal EN DAN NOG IN DE Laatste Seconde!!! "hastag once in a lifetime" ;-)

23 april 2017 om 23:50

On: het ging gelijk op, en met 1 goal verse ik winnen tegen 10 man en dan nog in de allerlaatste minuut, is allesbehalve declasseren.

Off: Bol het is gauw af met die onafhankelijkheid van Cataluña. Weet je überhaupt over wat je spreekt?

Ben ik de enige die het commentaar bij de wedstrijd geweldig vond? RAKETIIICCC RAKETIIICCC en WHO THE FUCK IS DE GEA?!? Geweldig 😂

Ze voetballen beter zonder Neymar en winnen van Real uit, knap.

Kampioenschap is wel weg trouwens. Eens te meer blijkt dat Pepe de belangrijkste verdediger is van Real. Waarom ook dat idiote druk zetten op het laatst met nog 30 seconden te gaan?

23 april 2017 om 23:09

Omdat Barca onder druk stond na de 2-2 en het leek alsof de tank leeg was bij de Barca spelers. Ik snap Zidane wel dat hij nog alles op alles wou zetten om die winnende goal te maken in de laatste minuten (iets waar Real Madrid heel goed in is dit seizoen).

Maar de race ligt gewoon open en ik zou niet gelijk de handoek in de ring gooien als ik jou was. Real Madrid moet nog een wedstrijd inhalen. Alles kan.

23 april 2017 om 23:10

Geen Ramos, Varane en Pepe. Nacho de enige overgebleven CV... Gaan zware weken worden

23 april 2017 om 23:22

Waarom zo pessimistisch? Het kampioenschap is helemaal niet weg. Ik zie ons gewoon die titel pakken. Kom op een beetje meer vertrouwen mag wel hoor. Real Madrid is de grootste club van de wereld en dat is een feit. Die gaan gewoon de CL en La Liga pakken let maar op.

Als je Messi boos maakt dan terg je hem en dat is Madrid duur komen te staan aan het eind. Het gaf net dat beetje gif dat je aan het einde van de wedstrijd kan gebruiken om nog iets te forceren.

Ik heb echt zo'n gevoel dat elke classico wel een doelpunt in de laatste minuten heeft.

Is Messi nu eigenlijk geschorst voor de volgende wedstrijd?

23 april 2017 om 23:17

Ondanks dat ik vind dat Messi geweldig speelde vanavond, vind ik hem de laatste wedstrijden heel erg irritant geworden. Continu vragen om kaarten en net ook weer provocerend z'n shirt laten zien aan het Madrid publiek. Tegen Juventus was ie ook al zo bezig. Misschien leert een wedstrijdje schorsing hem dat weer wat af, want ik erger mij er mateloos aan. Heeft zo'n grote speler toch niet nodig...

23 april 2017 om 23:29

Gelukkig vraagt die om kaarten voor achterlijke overtredingen die er op hem worden gemaakt zoals Casemiro en Ramos deden plus zoveel meer andere houthakkers.

24 april 2017 om 00:25

Dan nog vind ik niet dat hij dat nodig heeft. Het respect voor scheidsrechters is gewoon compleet weg. En Barcelona is niet vies van het vragen om een kaartje, en met 11 man om de scheids heen gaan staan. Daarom hulde voor Kuijpers afgelopen week. Die deed het perfect door het gezeik gelijk in de kiem te smoren. Zo'n goed team heeft dat niet nodig. Maar aan de andere kant zijn ze bij Madrid weer niet vies van een achterlijke overtreding of twee inderdaad. Maar goed, dat is mijn bescheiden mening maar.

24 april 2017 om 00:44

Er zijn genoeg momenten waarbij Messi niks doet na een overtreding op hem.
Of eerder dit seizoen viel hij neer en liet hij de scheids gelijk weten dat de tegenstander niks had gedaan maar zelf viel. Dat is ook Messi.

Hij is ondertussen ook steeds vaker captain dus wordt er ook van hem verwacht dat hij de spelers in bescherming neemt wanneer ze onbestraft getackled worden.

Vergeet ook niet de elleboog van Marcelo. Genoeg spelers waren daar uit hun dak voor gegaan. Messi liet het maar over zich heen komen.

24 april 2017 om 00:50

Dat is me laatste wedstrijden niet opgevallen in ieder geval. Ik heb liever de wat meer bescheiden Messi zonder tattoo's, geblondeerd haar, en techno-baardje als ik eerlijk ben. Ik vind wat zeurderig overkomen de laatste tijd. Vooral hoe hij zijn goal vierde op het einde. Maar goed, die jongen krijgt natuurlijk wel flink wat schoppen te verwerken iedere keer. Ik zou denk ik ook wel gek worden op een gegeven moment.

24 april 2017 om 01:21

Ik snap nooit waarom mensen daarover zeiken specifiek bij Messi. Alleen al afgelopen week heb ik Dybala en Robben gelijk in het begin van de wedstrijd zien zeuren om een kaart, maar daar lees je niks over bij artikelen over hun. Maar zodra het Messi is, is het provocerend en irritant en 'hij heeft het niet nodig'. Hij is toch ook maar een mens? Hoezo moet Messi maar het goede voorbeeld geven? Omdat hij de beste voetballer is? Ik snap het iig niet. Het is juist logisch dat je provocerend juicht als je in de laatste seconde de winnende maakt. Dat doen ze bij Real ook. Dat heet nou gewoon concurrentie.

24 april 2017 om 01:42

Volgens mij gaat het hier over Messi en niet over andere voetballers. Ik snap nooit waarom mensen altijd in de kramp schieten als er ook maar enige vorm van kritkek op Messi is. Die jongen wordt terecht altijd opgehemeld, maar als iemand iets slechts durft te zeggen dan heb je de poppen aan het dansen.

24 april 2017 om 04:39

Bij die elleboog van Marcelo bleef hij gewoon bloedend op de grond liggen. Hij vroeg niet om een kaart. Bij die tackle met twee benen van Ramos vloog hij erover en was de kaart zo duidelijk dat niemand er om moest vragen. Casemiro met die tackle langs achter, Messi laat het begaan. En dat zijn pas drie van de overtredingen die hij te verduren krijgt. Kan je het hem kwalijk nemen dat hij zijn shirt uittrekt als hij de winning goal maakt in de laatste seconde? Dat had Ronaldo heus niet gedaan.

24 april 2017 om 11:25

Waarom begin je weer over Ronaldo? Die heeft hier helemaal niks mee te maken. En ga je nu serieus elke overtreding opnoemen waarbij er niet om een kaart is gevraagd. Dat zou namelijk vanzelfsprekend moeten zijn, of moeten we daar voor applaudiseren nu? Kijk gewoon even naar de achterhoede van Juventus bijvoorbeeld. Buffon, Chiellini en Bonucci. Hard maar fair en vooral nooit zeuren bij de scheidsrechters i.t.t. die Spaanse teams. Ik kan het hem niet kwalijk nemen ja, maar de Messi van een aantal jaar terug zou dat niet hebben gedaan.

3 hele belangrijke punten zijn in de pocket! Forca Barca!

Real madrid echt heel jammer ik vind het echt balen dit is natuurlijk heel zuur maarja nog niks is over het is nu helemaal open plus real kan de CL nog binnen slepen over de wedstrijd: ik vond het een hele mooie spannende classico alleen jammer kleine foutjes die eindelijk fataal werden de 1e helft vond ik real nog niet zo goed 2e helft kwam real op gang en ja messi ik ben een real fan maar ik vind hem een fantastische speler alleen niet mijn type en BBC sjonge jonge Bale weer geblesseerd na die blessure tegen Sporting heeft hij niks meer waar kunnen maken echt totaal niks benzema was dramatisch had liever morata Zidane moet meer ballen tonen en gewoon wisselen wanneer hij dat wil af en toe heeft hij van die rare wissels waar ik niks van begrijp maarja Ronaldo vond ik vandaag wel matig hij deed zijn best maar het mocht niet baten die grote kans die hij had moest er gewoon in en de keepers vandaag speelden een hele grote rol sjonge jonge wat een reddingen madre mia ongelooflijk Ramos je bent zo vaak onze redder in nood je staat er altijd maar wat je vandaag hebt laten zien vind ik echt slecht Casemiro had eraf gemoeten geef ik eerlijk toe! 2e helft was helemaal open spel het golfde op en neer eigenlijk vond ik een gelijk spel wel verdiend en Zidane gun James aub ik vind hem een fantastische speler een genot om naar te kijken Jammer real maarja we zijn nog in CL en kunnen de Liga nog steeds winnen 1 wedstrijd tegoed gefeliciteerd barca fans! Maar wij madridistas geven nooit op Hala Madrid y nada mas !!!!!!!!!!!!

14 seconden voor tijd.... 14 seconden voor tijd zag ik een enorme profit verdwijnen...
Al heb ik uiteindelijk wel mijn geld teruggewonnen en een mooie Clasico gezien, dus ik overleef het wel weer, maarja het verschil tussen 28 euro winst en 110 euro winst is best fors. Beetje jammer

23 april 2017 om 23:31

Dat is echt jammer voor je man.

Ken je die ' keep calm ' memes op het internet? Je moet ' keep calm and believe in Messi ' voortaan bij je houden als je op een Clasico gaat wedden. Dat zal je rijker maken geloof me.

23 april 2017 om 23:35

Dan ben je de laatste 3 jaar toch behoorlijk arm geworden haha.

Is een grapje, niet gelijk aanvallen.

23 april 2017 om 23:52

Macereal - ik kan echt genieten van je reacties. Nooit hatelijk - altijd correct. Door jouw reacties gun ik Real de titel zelfs dit jaar. Hoop dan ook voor je dat Real m binnenhaalt - zelf hoop ik wat anders uiteraard ;-)

24 april 2017 om 00:15

@filipmich - Bedankt, ben wel blij na zo'n compliment, kan ik vanavond goed gebruiken.
Het is echt lijden de laatste jaren in de laatste fase en ik denk dat we als fans echt alles zouden doen voor een Liga, we hebben al zo lang geen titel gepakt.

Het zou pijnlijk zijn als we die mislopen nu.

Verder hoop ik op een mooie eindsprint van beide teams die het elkaar spannend maken tot de laatste seconde. We gaan het zien, jammer dat er niet meer fans zijn zoals jij, dan zou het leven op VZ een stuk makkelijker zijn haha.

Tijden lang heb ik me nooit bemoeit met de C.Ronaldo en Messi discussie maar na vanavond ben ik toch echt wel om!

Messi wat een speler joh, dat wegdraaien, weten warneer je je rust moet pakken en ineens weer die versnelling van Leo wat een eindbaas.

23 april 2017 om 23:32

Niet tege juve daar was hij nergens

24 april 2017 om 00:01

Beste man van het veld bij Barca, je hebt zeker niet gekeken.

24 april 2017 om 00:30

Vind ik niet. Vond Neymar in de thuiswedstrijd vooral goed. Messi liep er voor zijn doen maar wat bij, en miste een enorme kans. Ook uit vond ik hem op die geweldige steekpass niet heel bijzonder spelen. Achja, kan de beste wel eens overkomen. Hij heeft het vanavond wel weer laten zien.

Een leuke classico zonder al te veel opstootjes. Letterlijk spannend tot de laatste minuut. Proficiat aan alle barca supporters.

Zidane, serieus, Bale??? Wtf man. Van mij mag die weg deze zomer en haal iemand anders. Na de 2-2 had het eigenlijk niet meer mogen weggegeven worden, Marcelo had zijn man gewoon moeten neerhalen aan de middellijn en het was gewoon 2-2.

Overigens na de 2-2, met een man minder, waarom zo voluit aanvallen?

Acensio is echt meesterlijk, wat geniet ik van hoe hij speelt.

24 april 2017 om 00:10

Toevallig zet ik net een reactie, omdat ik niets kon terug vinden op het neerleggen van gomez door marcele... dat is uiteraad wat marcelo moet doen

24 april 2017 om 00:32

Geef Asensio maar wat meer kansen inderdaad. Die Bale liep er weer als een zoutzak bij vandaag. Sinds zijn blesurre is hij echt een stuk minder geworden. Misschien wil Chelsea Hazard wel ruilen voor Bale haha

Messi maar een woord ervoor een Gods geschenk eindelijk heeft barca nog wat gemaakt van hun seizoen nu de beker en de titel binnen halen dan hebben we nog een redelijk seizoen
en voor de duidelijkheid als mensen nu nog penaldo of buitenspelnaldo met Messi willen vergelijken
of zelfs beter vinden dan Messi dan heb je er of geen verstand van of moet je worden opgenomen in een kliniek want wat Messi en Barcelona vanavond liet zien was weer geweldig en die eerste goal van real was weer buitenspel net als tegen Bayern hadden ze weer bijna de scheids omgekocht
Maarja aan alle Madrid supporters en Ronaldo geilers visca el barca en Lionel Messi the best al time

24 april 2017 om 00:36

Wat een rare en vooral trieste reactie dit. Vandaar dat Ramos rood kreeg? Als je echt gelooft in dat sprookje van je, dan had Real de wedstrijd wel met 11 man geëindigd. Geniet gewoon van de winst in plaats van zo onnodig te provoceren nog

24 april 2017 om 08:22

Heb je de eerste goal wel gezien? Dat is geen buitenspel dus ik denk dat je dat moment nog is moet nakijken voordat je deze onzin aankondigd.

Geweldig wat een wedstrijd. Messi heeft wederom op het hoogste niveau bewezen de beste te zijn.
Elke charge op zijn benen/hoofd heeft hij weerstaan. In vergelijking met Ronaldo heeft Messi meer goals, meer assists en meer panna's op zijn naam staan. Ik vind hem echt de meest complete voetballer in de aanval. Barcelona heeft terecht gewonnen! Nu is het weer spannender geworden. Ik hoop dat Barca kampioen wordt.

Ik heb geen enkele voorkeur voor 1 van deze teams. Maar als voetbal liefhebber wil je el classico altijd zien. Er was trouwens 1 speler die de laatste goal van barca kon voorkomen 1 die daarvoor een gele kaart over moest hebben. MARCELO moet gomez neerleggen. Verder genoten leuke open wedstrijd.

Ik heb maar één woord: Messi. Wat een speler zeg. Ik heb een hele open wedstrijd gezien, zeker vermakelijk voor de neutrale kijker. Had eerlijk gezegd niet verwacht dat Barca ging winnen. Maar naarmate de wedstrijd vorderde zag je dat Barca beter in de wedstrijd kwam en echt veel kansen kreeg. Neymar werd gemist maar Messi nam het team zo op sleeptouw dat dat amper merkbaar was. Ben benieuwd hoe de laatste wedstrijden van het seizoen zullen gaan.

Real Madrid En Barcelona hebben beiden Geluk. De eerste overtreding begon al gelijk bij umtiti en dat was een strafschop voor Ronaldo alleen was de scheids bang en durfde niet zo vroeg 1 te geven. Ik vond Barcelona echt heel sterk spelen en het middenveld draaide sterk achterin vond ik Umtiti echt een beest ben zo blij met die gast wauw. Ik begrijp ook niet hoe je Casemiro niet eraf durft te halen en hem gewoon laat staan maar nam later toch wel die beslissing, wie weet hadden ze 2x rood dan. Ik snap Zidane ook niet waarom hij Bale laat spelen terwijl die elke x zo zwak speelt en zo blessure gevoelig is. Ik snap Zidane niet waarom je Isco gewoon niet laat spelen, die gast is zo goed gewoon en creã«ert veel met z'n acties. Wat ik ook een rare actie vond is dat Sergio Ramos eerst zegt ik en piquã© zijn nu goeie vrienden en na ze domme rode kaart die hij wel vaker krijgt tijdens een Clasico van die domme gebaren gaat maken na piquã© en dat terwijl hij z'n team in de steek laat ongelofelijk. En nu ga ik het over de baas hebben, wat was Messi toch weer beslissend en niet normaal die versnellingen die passen gewoon niet normaal. Dit was een prachtige Clasico die ik jaren niet zo heb meegemaakt.

Gefeliciteerd Barcelona..(en fans).
Ik kan niet anders zeggen dat Barca goed speelde.
Uiteraard speelden beide clubs niet enorm sterk...wel waren ze aan elkaar gewaagd.
Maar barca heeft een prima prestatie geleverd tegen een club die zowat nauwelijks verliest en nauwelijks 3 goals tegenkrijgt..en het was nog in Bernabeu ook nog waar bijna niemand wint.

Ik had een 2-2- beter gevonden als je het spelbeeld bekeek.. echter..was het Ramos die enorm dom was en het vervolgens voor heel Real verpestte, met hem er bij was het lijkt me niet in de laatste sec 2-3 geworden.
Hoe kan je zo die tackle uitvoeren en zo opzichtig en dat nog op eigen helft?

En Casemiro.. goede speler hoor.. maar vanaf eerste week dat hij weer bij Real speelde zei ik het al, hij moet niet zo lomp doen met balletjes afpakken. Ik zie dit al vanaf het begin.. in bijna elke match!
Wat het verst nog in geheugen is natuurlijk tegen Bayern.. dat was de zoveelste x.
Tot slot, is Isco geblesseerd? Volgensmij niet! Ongelooflijk dta hij niet start!
En Asensio zou veel vaker mogen starten.
James leuke goal.. het was hem gegund hij heeft een zwaar seizoen achter de rug het is maar de vraag of hij blijft en of mag blijven.
Wel jammer weer voor hem dat zijn goal niks uitmaakte op t end.

Enfin.. Real heeft de comp weer lekker spannend gemaakt (wat niet had gehoeven)...
Ze mogen vol aan de bak willen ze kampioen worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren