Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Letschert opgenomen in voorselectie Oranje

Laatste update:
/

Bondscoach Danny Blind heeft zijn voorselectie voor de oefenduels met Frankrijk en Engeland bekend gemaakt. Opvallendste naam tussen de genomineerden is FC Utrecht-verdediger Timo Letschert. Ook AZ-goalgetter Vincent Janssen en Ajax-back Mitchell Dijks mogen hopen op een definitieve uitverkiezing. Ron Vlaar keert na een lange afwezigheid terug.

Opmerkelijk is dus vooral dat de 22-jarige Letschert tot de groep behoort. De stopper is dit seizoen definitief doorgebroken in de Eredivisie. Hetzelfde geldt voor Janssen, die met name sinds de winterstop waanzinnig op dreef is voor AZ. Van de zeventien goals die hij dit seizoen maakte, produceerde de 21-jarige spits er elf sinds de hervatting in januari. Dijks, die een goede ontwikkeling doormaakt in Amsterdam, is de derde en laatste debutant.

Een opvallend afwezige is Robin van Persie, die ook eind vorig jaar voor al werd gepasseerd en dus (nog) niet terugkeert. PSV is met zeven spelers hofleverancier. De regerend kampioen staat Jeroen Zoet, Jeffrey Bruma, Jetro Willems, Davy Pröpper, Jürgen Locadia, Luciano Narsingh en Luuk de Jong af. Oranje oefent op 25 maart in eigen huis tegen Frankrijk en gaat vier dagen later op bezoek in Londen, waar op Wembley het duel met Engeland wacht. Voor die tijd zullen er nog wel een aantal spelers afvallen.

De volledige voorselectie:

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Jeroen Zoet (PSV)

Verdediging: Jeffrey Bruma (PSV), Virgil van Dijk (Southampton), Mitchell Dijks (Ajax), Daryl Janmaat (Newcastle United), Timo Letschert (FC Utrecht), Erik Pieters (Stoke City), Joël Veltman (Ajax), Ron Vlaar (AZ), Jetro Willems (PSV)

Middenveld: Ibrahim Afellay (Stoke City), Riechedly Bazoer (Ajax), Daley Blind (Manchester United), Jordy Clasie (Southampton), Davy Pröpper (PSV), Wesley Sneijder (Galatasaray), Georginio Wijnaldum (Newcastle United)

Aanval: Memphis Depay (Manchester United), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Vincent Janssen (AZ), Luuk de Jong (PSV), Davy Klaassen (Ajax), Jürgen Locadia (PSV), Luciano Narsingh (PSV), Quincy Promes (Spartak Moskou) en Arjen Robben (Bayern München).


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is echt klaar met oranje. Letschert boven Bruno martins indi? Dijks boven Kongolo. Lachwekkend weer.

9 maart 2016 om 13:10

Kongolo is de enige die wekelijks goed speelt met Vermeer. Maarja, de bondscoach heeft een voorkeur he.

9 maart 2016 om 13:21

Goede verdediger met een verlies reeks van 7 wedstrijden. Dat je Kongolo afzet tegen de andere Feyenoord spelers om te kunnen vergelijken met Ajax is raar. Zet de prestaties van Ajax en Feyenoord naast elkaar en kijk maar wie de degelijke krachten zijn. Dan kan je niet ontkennen dat Dijks toch wel goed bezig is en ik denk beter dan Kongolo.

Dat Calimero gedrag past een club als Feyenoord niet, jammer. Als je eerlijk bent horen in de huidige vorm weinig tot geen spelers thuis in Oranje.

9 maart 2016 om 13:31

Dusbomdat psv boven ajax staat en door is in europa is Zoet ook beter dan cillessen? Echt het domste argument dat ik ooit heb gehoord.

9 maart 2016 om 13:32

Eens, bovendien is Kongolo meer een CV dan een LB, dat weet iedereen. Hij staat LB omdat F'noord geen geschikt alternatief heeft op die plek.

Daarnaast moeten alle F'noorders zich eens beseffen dat ze meer dan 20 punten achter staan op de nummers 1 en 2.

Dus bij twijfel zal de bondscoach, zoals al decennia het geval, kiezen voor spelers van de echte topclubs, niet die van gevallen topclubs als F'noord.

9 maart 2016 om 13:32

Dus je baseert de uitverkiezing van Dijks op de teamprestatie? Goeie man! Dijks speelt vrij anoniem. Kongolo is iemand die kan uitblinken terwijl de rest van het team dramatisch speelt. Niet meegaan in de malaise van je club is juist een uitverkiezing waard. Daarnaast speelt hij ook gewoon ontzettend sterk. Met Kongolo op linksback heeft geen enkele vleugelspeler een makkelijke wedstrijd. Dijks is traag op de eerste meters en best lomp.
.
Ik snap dat niemand van Feyenoord geselecteerd wordt hoor. Ik zou het zelfs begrijpen als hij voor Zoet, Cillessen en nog een andere kiest boven Vermeer. Maar Kongolo is een beest en verdient het absoluut om geselecteerd te worden.

9 maart 2016 om 13:33

Er is een verschil tussen 1 punt verschil en meer dan 20 punten verschil. F'noord is geen topclub en internationals scout je bij voorkeur bij topclubs, een enkele uitzondering daar gelaten.

9 maart 2016 om 13:35

Ajax werd in 2014 kampioen van nederland maar op het WK waren 3 van de 5 verdedigers Feyenoorders. Dus dat een team in de eredivisie beter presteert zegt eigenlijk niks.

9 maart 2016 om 13:37

Haha dus Kongolo mag niet opgeroepen worden omdat het meer een CV is dan een LV, maar toen Riedewald werd opgeroepen als LV was het volgens alle ajacieden terecht... En stop eens met die arrogantie tegenover feyenoord. Ze kunnen nog steeds betere spelers hebben dan ajax. Of vind jij alle spelers van leicester beter dan die van manchester city?

Ik geef als psv-er ook gewoon toe dat Narsingh er niet bij hoort.

9 maart 2016 om 13:37

Dus kies je voor een speler van utrecht die nog verder achter staan?

Ik wil wel even kwijt dat de enige die een voorselectie verdient bij feyenoord vermeer is...

9 maart 2016 om 13:38

En omdat Kongolo goed bij feyenoord speelt is dat automatisch beter dan Dijks die elke week goed bij Ajax speelt? Waardoor Kongolo de voorkeur dient te krijgen? Elke keer als er een speler van Ajax opgeroepen schreeuwt de rest dat het komt door de voorkeur van Blind. Dijks speelt gewoon wekelijks goed dus ik zou niet weten waarom Kongolo de voorkeur moet krijgen.

9 maart 2016 om 13:41

Dus eigenlijk had Wout Brama ipv Demy de Zeeuw opgeroepen moeten worden in 2010 omdat Twente kampioen werd en ajax 2e? Slechtste argument ooit.

9 maart 2016 om 13:41

Ik zeg ook niet dat Kongolo beter is dan Dijks. Ik zeg alleen dat het argument omdat hij bij ajax speelt is hij automatisch beter natuurlijk niet opgaat.

9 maart 2016 om 13:41

Ja, bij topclubs, dus niet in de eredivisie

9 maart 2016 om 13:48

Nee Kongolo is beter dan Dijks omdat Kongolo beter speelt dan Dijks. Dijks speelt anoniem, Kongolo blinkt uit met geweldig spel bij een team dat uitblinkt in bizar slecht voetbal. Als je dat kan, verdien je absoluut een uitverkiezing.

9 maart 2016 om 13:48

Dijks traag in de eerste meters? Dijks is de snelste van de hele selectie van Ajax.

9 maart 2016 om 13:57

Kan die nog steeds traag zijn :P

9 maart 2016 om 13:58

Ik ben ook een fan van Kongolo, dat geef ik elders ook aan, maar wat ik belangrijker vind is dat hij nmm geen echte linksback is. Hij is nmm een LCV die LB staat omdat het alternatief niet wordt vertrouwd. Als F'noord een goede linksback had (niet voor niets dat ze ... Dijks wilden kopen vorig jaar) staat Kongolo gewoon Lcv, den ik.

Ik ben het overigens niet eens dat Dijks traag is op de eerste meters, het is me iig nooit opgevallen.

9 maart 2016 om 13:58

Haha precies PSV-er, nu komt opeens het 'argument' dat Kongolo geen linksback is. Maar Riedewald is een alleskunner, hij speelt bij Ajax dus hij kan overal spelen en het is dus terecht dat hij bij zijn debuut op een andere positie de voorkeur krijgt dan specialisten.

Als Kongolo wordt aangemerkt als centrale verdediger, waarom krijgt hij dan niet de voorkeur boven Letschert? Of is hij dan weer opeens een linksback? Of is hij het geen van beide meer?

9 maart 2016 om 13:59

Dat zegt mogelijk meer over de Ajax selectie dan over Dijks en Kongolo.

9 maart 2016 om 14:01

Cyprioot,

Sorry maar hier ben ik het zeker niet mee eens. Je kijkt toch niet naar de teamprestatie om iemand te selecteren voor Oranje? Wat een onzinnig argument. Je komt in aanmerking voor Oranje op basis van individuele prestaties. Als je kijkt naar Pröpper dan is hij terecht geselecteerd. Deed het ontzettend goed in de CL en de competitie. Hetzelfde geldt voor Dijks in de competitie. Dat Ajax en PSV goed presteren is leuk maar heeft niets te maken met de selectieprocedure toch?

9 maart 2016 om 14:01

Ja, maar het F'noord van 2014 was wel een klasse beter dan het huidige F'noord ...

9 maart 2016 om 14:05

decenia? op het WK toen we 3e werden, hoeveel feyenoorders zaten er toen in?!

9 maart 2016 om 14:08

Net zoals als Letschert en Janssen die ook bij topclubs spelen. Lul niet zo dom..

9 maart 2016 om 14:21

Iemand die Feyenoord niet eens kan typen neem ik bij voorbaat al niet serieus

9 maart 2016 om 14:27

Deze discussie doet me een beetje denken aan de Veltman en De Vrij discussie ergens voor het WK in 2014. Waar er door de Ajaxieden stellig beweert werd dat Veltman beter was dan De Vrij.

9 maart 2016 om 14:30

@ feye88, jij vindt Dijks anoniem spelen omdat jij wellicht alleen de samenvattingen van Ajax kijkt. Dijks speelt iedere wedstrijd prima en altijd minstens een 7. Kun jij me wedstrijden opnoemen waarbij hij werd weggespeeld door zijn tegenstander?

Kongolo hoeft zich echter echt niet druk te maken. Die zal op termijn echt wel weer opgeroepen worden. Maar met de huidige vorm van Willems zullen de overige LB gewoon op de bank belanden.

9 maart 2016 om 14:38

@feye88.. Dijks traag? In het begin van het seizoen is er een sprinttest gedaan en daaruit kwam Dijks als snelste uit. Leuke uit de lucht gegrepen reactie van je

9 maart 2016 om 14:39

Feye88 Kongolo zou best beter kunnen zijn dan Dijks op het moment, heb geen idee aangezien ik nooit wedstrijden van Feyenoord kijk. Volgens mij kijk jij echter ook nooit wedstrijden van Ajax dus kom je ook niet in aanmerking om de vergelijking tussen de twee te maken. Hoe kan je zeggen dat Dijks anoniem speelt en traag is op de eerste meters? Ga toch weg man, hij is elke wedstrijd een van de beste aan de kant van Ajax en is één van de redenen waarom de linkerkant van Ajax veel meer bravoure heeft dan de rechterkant op het moment. Verdedigend is hij zeer solide en aanvallend brengt hij ook steeds meer. Het is zeker geen Willems maar zijn bijdrage 'anoniem' te noemen is lachwekkend.

9 maart 2016 om 15:01

Mee eens dvs33fan. Ik weet ook niet waarom er vooral ophef is rond dijks. Dat je ake beter vindt dan dijks kan ik wel begrijpen, maar kongolo is linksachter echt niet beter dan dijks. Dat hij niet opgeroepen is als centrale verdediger is meer voor te zeggen, aangezien hij wel beter speelt dan letschert. Aan de andere kant speelt hoedt ook gewoon basis bij lazio, wat mij een nog iets hoger niveau lijkt.

9 maart 2016 om 15:57

Wat een slecht argument, maar ik snap dat jij jouw spelers erin wilt! Kongolo en Vermeer zijn de enige Feyenoorders die overduidelijk een hoger niveau haalde! Moeten we nu ook van Beek in oranje inplaats van Letcher omdat Feyenoord beter presteert dan Utrecht? Het gaat om de kwaliteit wat de speler heeft! Of zullen we ook Janmaat en Wijnaldum thuis laten omdat zij in een team spelen wat niet presteert?! Kongolo hoort er gewoon eerder in te zitten dan Dijks. Alleen een Ajax supporter zou dat niet willen zien

9 maart 2016 om 15:59

Logisch man. Dus elke Nederlandse middenvelder van PSV zal de voorkeur boven Klassen krijgen? Europees kon Ajax niet veel en PSV komt ver in de CL. Dus elke speler van PSV krijgt de voorkeur boven de spelers van Ajax? Logisch man...

9 maart 2016 om 16:03

Met supporters als jou kun je tenminste een echt gesprek voeren! Ik word er altijd zo moe van dat mensen alleen hun voorkeur uit kunnen spreken en niet hun verstand! Ik merk dit vooral bij de Ajax supporters. Als het aan hun ligt spelen Riedewald en Veltman inplaats van een Bruma die het geweldig doet!

9 maart 2016 om 16:06

Omdat je hopelijk bij je geboorte ogen mee hebt gekregen en zelf ziet dat Kongolo meer kwaliteit heeft dan de houterige Dijks met een motoriek van een vrachtwagen! Dijks is gewoon een mindere uitvoering van Janmaat en zou er goed aan doen om altijd bij Ajax te blijven. Er is nooit een buitenlandse club met interesse voor hem en voor Kongolo wel, maar die scouts zouden het natuurlij fout hebben...

9 maart 2016 om 16:06

Hou toch op man. Dijks is gewoon verder als Feyenoord. Teveel opgehemeld zijn de verdedigers van Feyenoord. Zonder Vermeer hadden ze veruit de meeste tegengoals gehad.

9 maart 2016 om 16:07

Als kongolo natuurlijk..

9 maart 2016 om 16:13

Volgens mij moet je eerst leren lezen. Hij zegt duidelijk dat Dijks op de eerste meters traag is! Dat is toch anders dan helemaal traag zijn. En als verdediger kun je beter op de eerste meters snel zijn.

9 maart 2016 om 16:14

Op basis waarvan is Dijks verder dan Kongolo? Noem eens punten op wat Kongolo niet zou kunnen wat Dijks wel kan?

9 maart 2016 om 16:18

Slecht argument. In dat geval zou volgens jou wijnaldum er ook niet bij horen te zitten

9 maart 2016 om 16:18

willems 1 pieters 2 dijks 3 op de lb positie in mijn ogen,

9 maart 2016 om 16:48

Wat een idiote vergelijking met leicester en mancgester city.totaal niks gelijkwaardigs aan
Als je na de prestaties kijkt van de laatste maanden is het niet meer dan logisch dat dijks boven kongolo word verkozen.

9 maart 2016 om 17:19

@marcio87
Juist niet. Kongolo weet zichzelf aan een crisis te onttrekken. Hij speelt echt goed, terwijl de rest van zijn team staat te haperen. Als je prima kunt spelen terwijl je team belabberd is, is dat des te knapper.

9 maart 2016 om 17:20

Hoeveel punten staat utrecht achter psv en ajax? Dan zou letschert dus ook nooit opgeroepen kunnen worden. Zelfs de spelers van Az zouden niet in aanmerking komen. Alleen speers van ajax en psv kunnen dus worden opgeroepen want alleen dat zijn topclubs??

9 maart 2016 om 17:56

Het is weer zover, de voor(!!!!)selectie is bekend en er is weer een aanhang die zich achtergesteld voelt en de bondscoach beschuldigt van het hebben van een voorkeur. Ik ben neutraal in deze discussie maar het valt me op dat het altijd Feyenoord supporters zijn die hier zo vaak over zeuren.

Verder vind ik het een prima voorselectie. Er wordt zo vaak gekeken naar waar een speler speelt in plaats van zijn intrinsieke kwaliteiten. Er zou veel meer op werklust geselecteerd moeten worden, dan krijg je een team dat wil winnen in plaats van goed op de foto staan. Met spelers als Robben, Sneijder en Wijnaldum die nuchter genoeg zijn wordt een team tenminste beter.

9 maart 2016 om 18:05

Op het WK? Zaten er inderdaad veel Feyenoorders in de selectie, hoeveel daarvan spelen er nu nog bij Feyenoord? Geen enkele volgens mij.

9 maart 2016 om 20:41

Hou toch op. Dijks komt nog geen cornervlag voorbij op de flank en als ie de achterlijn een keer haalt loopt ie er zelf met de bal overheen. Daarbij heeft Kongolo veel meer snelheid en loopvermogen dan Dijks.

9 maart 2016 om 22:58

Hehe was al bang dat ik de enige was die Dijks een 13 in dozijn voetballer is. Staat bij Ajax er ook maar inbij gebrek aan beter. Andere topic kreeg ik ook al mensen op mn nek.

On topic: Kan me in de meeste beslissingen wel vinden, Letschert verrast me het hele seizoen al in positieve zin, voorselectie oke maar definitief Nederlands elftal? Pieters speelt goed in Engeland en zal het uitvechten met Willems voor de linksbackpositie. Ook Janssen terecht in de voorselectie, maar de definitieve? Speelt heel goed, maar goed genoeg voor NL?

9 maart 2016 om 23:53

Kiezen voor spelers van de echte topclubs?
Waarom heeft de heer Blind dan gekozen voor Letschert en Janssen om even 2 voorbeelden te noemen?

Leg me dan eens even uit hoe die 2 bij 'de echte topclubs' spelen.

9 maart 2016 om 13:11

Kongolo hij die 7 keer op rij verloor tegenover dijks die speelt bij een team in vorm en oerdegelijk is

9 maart 2016 om 13:14

@Ajaxrick

Waarom worden Janmaat en Wijnaldum opgeroepen? Newcastle degradeert bijna.

Waarom Depay? Heb hem nog weinig goeds zien doen sinds zijn transfer.

Teamprestaties != individuele prestaties.

9 maart 2016 om 13:16

Volgens mij gaat het niet om de kwaliteiten van een team maar van de speler zelf. Of moeten we Mike van der Hoorn en Nick Viergever ook gaan oproepen?

9 maart 2016 om 13:16

Kongolo is anders een van de weinige verdedigers die wekelijks een goed niveau haalt bij Feyenoord. Verbloemt veel fouten. Wat een onzin trouwens ook om over die 7 wedstrijden te beginnen. Waarom wordt dan een Letschert opgeroepen die bij een team speelt dat onder Feyenoord staat.

9 maart 2016 om 13:16

Omdat ze degraderen maakt ze niet slecht. Wijnaldum is met afstand de beste bij Newcastle.

9 maart 2016 om 13:17

Precies, dan zou ik een Sneijder ook thuis laten want Galatasaray maakt een dramatisch seizoen door.

9 maart 2016 om 13:17

Dat het team verliest is in geen enkel opzicht aan Kongolo te wijten die wekelijks de beste is bij Feyenoord, werkelijk op geen enkele fout te betrappen. Quincy promes, die heeft echt nog nooit wat bij Oranje laten zien. Letschert is natuurlijk best el een leuke grap, waarom selecteer je niet Hoedt, die regelmatig bij Lazio speelt.

9 maart 2016 om 13:18

Janmaat en Wijnaldum zijn toch de betere van Newcastle, Ik vind niet dat je die twee niet mag oproepen omdat Newcastle slecht speelt. Depay speelt de laatste tijd wel weer beter hoor, ook tegen Arsenal

9 maart 2016 om 13:19

Wijnaldum beste speler ondanks slechte prestaties,en de laatste tijd doet Depay het juist ontzettend goed.

Dus verklaar je nader A.U.B?

9 maart 2016 om 13:20

Ik snap wel dat dijks opgeroepen wordt. Is goed bezig en speelt sterk. Dat letshert wordt opgeroepen vind ik toch goed om te zien, het maakt niet uit voor welke club je speelt als je het in de eredivisie laat zien verdien je het of je het nauw bij feyenoord laat zien of bij fc utrecht

9 maart 2016 om 13:24

@AzAlkmaar

Dat bedoel ik juist, je moet spelers niet niet oproepen vanwege de prestaties met hun elftal.

9 maart 2016 om 13:26

Kongolo laat toch aardig wat steekjes vallen jongens. Dijks daarentegen geen. Ik snap niet hoe dit nog tot een discussie kan leiden. Het is geen Feyenoord - Ajax strijd. Als je kijkt naar de dekkingsfouten die Kongolo soms maakt, dan snap je de keuze vanzelf wel.

Maar Letschert.. even serieus dat is wel echt heel gek. Zo ongelofelijk overtuigend is hij zeker niet.

9 maart 2016 om 13:30

Kongolo maakt juist zeer weinig dekkingsfouten vergeleken met Nelom, Van der Heijden, Van Beek en Karsdorp.

9 maart 2016 om 13:31

@flinke_namen,

Ik zou willen dat het klopt over Depay, maar helaas is hij nog steeds uiterst matig. Zat tegen WBA niet voor niets direct weer op de bank. Rashford is hem in enkele wedstrijden tijd al voorbijgestreefd.

9 maart 2016 om 13:36

Fr12jules.

Dijks en kongolo spelen in zelfde competitie dus mag ik team prestaties vergellijken. Als kongolo echt zo'n topper was dan had hij samen met kuyt feyenoord niet zo laten afdalen

Wijnaldum is pure klasse in zware competite en janmaat is ok oke genoeg

9 maart 2016 om 13:44

Dus Kongolo mag alleen worden opgeroepen, als die bij PSV of Ajax speelt volgens jou.

9 maart 2016 om 13:45

@Ajaxrick

Ik vind het eerder apart dat Dijks in een goeddraaiend team mindere statistieken heeft als Kongolo is een zeer matig draaiend team.

9 maart 2016 om 13:51

Ajaxrick
Als Van Beek of Karsdorp constant de buitenspelval opheft, kun je daar niet tegen verdedigen. Kongolo is juist degene die geen fouten maakt. Staat altijd goed op de lijn, wint elk kopduel en geen enkele rechtsbuiten komt er langs. Ook zijn al zijn tackles goed, net als bij Tete.
Dijks is zowel aanvallend als verdedigend minder dan Kongolo. Hij is trager, minder kopsterk, slechter in duels en heeft geen geweldige tackle. Beiden hebben een aardige voorzet, maar Kongolo kan een man voorbij spelen.

9 maart 2016 om 13:52

Haha mindere statistieken?

Dijks heeft 5 assists tegenover de schamele 1 van Kongolo. Dijks kreeg 4 gele kaarten in de Eredivisie en Kongolo maar liefst 7.

9 maart 2016 om 13:56

Omdat Letschert bij een team speelt die minder doelpunten tegen krijgt misschien?

9 maart 2016 om 13:58

Janmaat en wijnaldum blinken bijna wekelijks uit in de PL, tuurlijk worden zij opgeroepen..

9 maart 2016 om 14:00

@ajaxrick

Als Hakim Ziyech echt zo'n topper was, had hij er wel hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat FC Twente meedeed voor het kampioenschap.

9 maart 2016 om 14:03

@ ajaxrick

Sorry hoor maar zulke kul argumentatie heb ik werkelijk mog nooit gehoord. Laten er dan direct alle Ajacieden maar thuis laten, er spelen genoeg Nederlanders bij psv en als die ajacieden echt zo goed waren geweest hadden ze wel boven psv gestaan.

9 maart 2016 om 14:11

Je gaat toch niet op basis van teamprestaties selecteren, wat een grap. Iemand die uitblinkt, moet gewoon selecteert worden. Als spelers het in een slechte periode ook kunnen laten zien is dat alleen maar positief.

9 maart 2016 om 14:30

Kongolo heeft gemiddeld de meeste duels gewonnen in de eredivisie. Dat zijn statistieken die veen belangrijker zijn.

9 maart 2016 om 14:34

@ajaxrick Dus jij denkt dat Feyenoord boven Ajax had gestaan (of op zijn minst een stuk dichterbij) als Dijks bij ons had gepeeld en Kongolo bij jullie?

9 maart 2016 om 15:26

Het is knapper om wekelijks topniveau te halen bij een team dat wanprestaties levert dan 'degelijk' te spelen bij een team dat voor het kampioenschap speelt.
Buiten dat is Kongolo individueel gewoon duidelijk beter dan Dijks. En ook op de posities in het centrum is Kongolo één van de beste Nederlandse opties. Dat hij niet eens de voorselectie redt is gewoon een schande. Zeker in het licht van de selectie van die gek van Utrecht, die tegen Feyenoord overigens dramatisch speelde.

9 maart 2016 om 15:43

@ajaxrick; omdat kuyt en kongolo Feyenoord zo laten afglijden zijn ze niet zo goed en moeten daarom niet opgeroepen worden? Wat een onzin zeg!
Denk je dat Dijks op de plek van Kongolo die 7 nederlagen had kunnen voorkomen?
Het enige juiste antwoord op die vraag is: Nee!
Daarom is het dus ook geen argument.

9 maart 2016 om 16:15

Het gaat idd om het team en niet de individuele speler. Als Dijks bij Feyenoord speelde dan had Feyenoord die 7 wedstrijden gewonnen...

9 maart 2016 om 16:17

Ontzettend goed? Ik heb maar de laatste 3 wedstrijden gezien dat die basis stond waarbij hij een prachtige wedstrijd speelde! Verklaar jezelf eens nader waarom hij het dan goed doet?!

9 maart 2016 om 17:19

sinds wanneer is klaassen een aanvaller trouwens

9 maart 2016 om 17:23

Wat zegt dat dan precies over de kwaliteiten van een linksback? Kongolo levert de bal altijd in bij Elia en beweegt vaak door richting rand 16, of naar buiten als Elia naar binnen trekt. Hij zoekt de combinatie op ipv een voorzet de 16 in te rammen.
Gele kaarten wil ook niks zeggen. Met die redenatie zijn Pepe, Ramos en pique belabberde verdedigers. Wat een zinloze statistieken haal je erbij.
Voor verdedigers gaat het om geslaagde tackles, gewonnen (kop)duels en voltooide passes.

10 maart 2016 om 10:03

Word ook een beetje misselijk van alle duimpjes die mede Ajacieden elkaar geven, ook al staan er belachelijke onzinnige argumenten. Ik denk niet na, nee ik lees niet eens, de schrijver heet ajax88 (of iets dergelijks) dus geef ik een like.

Ik bedoel, spelers afkeuren op een teamprestatie van een paar wedstrijden geleden, hahahahahaha wat is dit voor niveau!!!??!! Omg

Heeft het zin om hier verder nog iets over te zeggen? Nee dat heeft het niet, kan beter mijn naam in Ajax89 veranderen voor alle likes

9 maart 2016 om 13:16

Hoedt is ook beter dan Letschert, speelt ook gewoon basis bij Lazio. Kan ook vier backs opnoemen die beter zijn dan die overschatte Dijks. Willems, Pieters, Van Aanholt en Blind zijn sowieso al beter. Kan je twijfelen over Ake en Van Aanholt. Haps is ook niet minder alleen speelt die slechts bij AZ.

9 maart 2016 om 13:17

Waar de tweede keer Van Aanholt stond bedoelde ik Kongolo. *Ake en Kongolo.

9 maart 2016 om 13:32

Kijk sorry dat je Haps opnoemt zegt eigenlijk al voldoende over hoe serieus we de rest moeten nemen. Dijks speelt vele maar dan ook vele malen beter dan Haps. En Van Aanholt, tja aanvallend heel sterk maar speelt afgrijselijk slecht verdedigend. En die andere drie (blind, Pieters en Willems) zitten ook bij de selectie.

9 maart 2016 om 13:33

Ake hoef je niet over te twijfelen hoor. Speelt zeer sterk bij Watford en laat duidelijk meer zien dan de helft van de andere namen.

9 maart 2016 om 13:34

Dat ben ik met je eens. Ik vind Haps een beetje lijken op Willems toen hij net kwam kijken. Als je ook kijkt naar de beste 10 backs van de wereld zijn ze ook bijna allemaal klein, snel en wendbaar. Dat hebben Willems en Haps ook itt Dijks en Blind.

9 maart 2016 om 13:42

Haps heeft veel meer potentie dan Dijks, dus zo raar is het niet.

9 maart 2016 om 13:51

Alleen heeft potentie vrij weinig er mee te maken Frgiooo. Dijks is gewoon duidelijk veel beter bezig dit seizoen.

9 maart 2016 om 14:01

Jij kijkt iedere week live naar Lazio of niet? Hoedt speelt helemaal niet elke week basis ondanks dat een de Vrij geblesseerd is. Bovendien draait Lazio een heel erg slecht seizoen.

9 maart 2016 om 14:30

Lazio draait zeker slecht ja, maar je speelt wel in de Serie A he. Wel ff een ander niveautje dan de eredivisie. Daarnaast is Lazio nog steeds Europees actief, met Hoedt haast altijd in de basis.

9 maart 2016 om 19:06

AZAlkmaar2, ik vind het inderdaad ook raar dat hoedt niet opgeroepen is, doet het heel goed bij lazio. Ik vind Dijks overigens wel beter dan Kongolo, maar van Aanholt doet het op het moment ook heel erg goed dacht ik. Ik persoonlijk zou ook Ake weleens willen zien bij NL. Doet Affelay het trouwens tegenwoordig weer goed ofzo? Of bij gebrek aan beter? Ik vermoed het tweede.

9 maart 2016 om 19:41

ik zie in Haps toch meer een speler waar straks de clubs eerder voor in de rij staan dan Dijks.

9 maart 2016 om 13:17

Hoezo is het verkiezen van een betere speler (dijks) boven een slechtere speler (kongolo) lachwekkend? Kongolo komt niet eens in de buurt van Dijks op een paar wedstrijdjes aan het begin van het seizoen na.

9 maart 2016 om 13:17

Kongolo is veel getalenteerder dan Dijks. Dijks is niet voor niets eerst weggestuurd bij ajax.

9 maart 2016 om 13:21

Allemaal leuk en aardig kongolo of dijks.. Ze houden de bank warm willems zal denk ik toch spelen veruit de beste lb van nl

9 maart 2016 om 13:23

Dus Pogba is slecht omdat Man U hem niet goed genoeg vond voor de basis? Leuke opmerking.

9 maart 2016 om 13:23

Op basis van de laatste tien weken kun jij niet beweren dat Kongolo beter is dan Dijks? Dus wat je zegt over wegsturen is nergens op gebasseerd.

9 maart 2016 om 13:24

Dijks is weggestuurd en daarna veel beter terug gekomen. Wat heeft dat eigenlijk überhaupt te maken met hoe goed een speler dit seizoen speelt?

9 maart 2016 om 13:26

Kongolo staat al jaren bekend als een groot talent. Dijks heeft zich pas veel later ontwikkeld. Kongolo is een natuurtalent terwijl Dijks pas veel later doorbrak.

9 maart 2016 om 13:27

@surreal,

Meen je dit serieus? Kongolo is in potentie en nu al beter dan Dijks.
Dat Letschert opgeroepen wordt bewijst maar weer hoe goed deze bondscoach is, zoals er al wordt aangegeven hierboven, waarom geen Hoedt? waarom geen Kongolo? Indi?

OT: mooi dat Janssen wordt opgeroepen! is de laatste tijd echt in vorm, hopen dat hij die lijn kan doorzetten dan gaan we als Nederland hier nog veel plezier aan beleven.

9 maart 2016 om 13:27

@Surreal

Als je de statistieken op Squawka bekijkt is Kongolo beter als Dijks.

9 maart 2016 om 13:30

Kongolo heeft al bijna 100 wedstrijden in het eerste van Feyenoord gespeeld. Dijks bij ajax nog niet eens de helft. Plus dat Kongolo al bij de selectie heeft gezeten voor het WK en jonger is. Maar goed alles wat een ajax shirtje draagt is natuurlijk automatisch beter.

9 maart 2016 om 13:38

Getalenteerde zal allemaal wel maar de bobdscoach moet de best in vorm zijnde selecteren dan is het een makkelijke keuze voor dijks

9 maart 2016 om 13:39

Zo grappig dit. Schandalig dat er discussie over bestaat. Dijks is gewoon beter dan Kongolo ondanks dat ik Feyenoord fan ben. Keertje in de spiegel kijken ...

9 maart 2016 om 13:46

Jij een Feyenoorder? Haha dan zie je als fan denk ik weinig wedstrijden van Feyenoord. Kongolo is een van de grootste verdedigende talenten van Nederland en zat niet voor niets bij de wk selectie.

9 maart 2016 om 13:48

Allebei niet talentvol genoeg voor het niveau wat we als Nederlands elftal naar zouden moeten streven. Ik snap niet dat mensen Kongolo beter vinden spelen dan Dijks (buiten blinde clubvoorkeur), maar Dijks is de afgelopen maanden een van de beste spelers bij Ajax. Enorm sterke drive naar voren, goede voorzetten, en verdedigend ook vrij solide. Kongolo is zeker niet slecht, maar Dijks in deze vorm is simpelweg nu beter.

9 maart 2016 om 14:35

@msp1992 Dat hoeft natuurlijk niets te zeggen. Zie Jaap Stam.

9 maart 2016 om 14:42

Kongolo niet eens in de buurt van Dijks? Haha asjeblieft zeg, ga je mond spoelen/ Kongolo is een van de spelers bij Feyenoord die al een lange periode een constant niveau haalt.

9 maart 2016 om 15:07

Dan*

9 maart 2016 om 15:17

Dat klopt, van Ajax en PSV komen ook veel betere spelers vanaf. Dat is al decennia zo. Maar waar maken die Feyenoorders zich druk om...om het niet oproepen van Kongolo? Met of zonder Kongolo/dijks, moet er gewoon een goed elftal staan en dat doe je met Willems of Pieters.

Ajax speelt veel op bal bezit en zo blijven onze verdedigers vaak uit de duels, maar zijn ze ook best vaak bij een aanval betrokken. Zo hebben we dit seizoen al 15x de nul gehouden. Dus onze hele verdediging doet het prima. Bij Feyenoord spelen ze meer op duel, waar Kongolo wel veel puin moet opruimen daarachter en doet dat nabehoren. Maar dat is niet vol te houden en je ziet het zoals het altijd gaat bij Feyenoord. 2e seizoenshelft is het weer bagger en is het niet meer te houden. Blind kiest nu voor 2 debutanten. 2 jongens die echt dikke progressie hebben geboekt, dat mag en kan gewoon.

Dan zouden de Ajacieden nu ook moeten zeuren, waarom Viergever of van den Hoorn niet worden opgeroepen. Zelfs als Ajax van PSV wint en later misschien kampioen wordt, worden deze 2 niet opgeroepen, omdat andere gewoon beter zijn of beter bij de selectie passen en dat geldt nu even voor een Kongolo en Kasdorp en van Beek. Die kunnen zich nu lekker bezighouden met Feyenoord....en wees blij.

Zo kreeg Ajax toch ook de minste tegendoelpunten de laatste jaren, maar kreeg de verdediging van Feyenoord ook de voorkeur op het Wk2014. Moet toch kunnen.

Ajax en PSV zijn gewoon op alle fronten beter dan Feyenoord, alleen vergelijken de Feyenoorders hun selectie vooral met die van Ajax....enkel Psv. De statistieken zeggen denk ik wel genoeg toch?

Hier in Nederland heb je grote clubs en topclubs.
Zo zijn Ajax en PSV de Top clubs in Nederland en Feyenoord slechts een grote club. (niet provocerend bedoelt)

Mijn mening....

9 maart 2016 om 19:46

Maar waar zet je Blind dan neer want ik kan mij niet voorstellen dat Daley Blind op de reserve bank komt te zitten. Papa heeft alle redenen om hem te laten spelen want hij speelt basis bij 1 van de grootste clubs ter wereld.

9 maart 2016 om 13:20

Dijks en Kongolo ontlopen elkaar echt niet zoveel als jij beweert. Volgens mij lul je maar wat en staar je je blind op die 7 op rij.

9 maart 2016 om 13:18

er zijn helaas wel een aantal voetballers in de selectie die er echt duidelijk nog niet klaar voor zijn. maar wellicht richting de toekomst een signaal dat er op ze gelet wordt?

ron vlaar is een goede stap, ervaren en betrouwbare cv. dijks is in potentie een waardige back-up van willems en heeft in mijn ogen meer als pieters (toekomstgericht). letschert daarentegen snap ik echt totaal niks van, er zijn voor zowel de rb als de cv positie gewoon betere op dit moment.

9 maart 2016 om 13:36

Misschien moet is voetbal gaan kijken.. Letschert is geen rechtsback maar een CV..
Hij is bezig aan een sterk seizoen heeft body en is nog redelijk snel ook..

Maar waarschijnlijk omdat iemand 'maar' bij utrecht speelt kom je niet in aanmerking!!

Je moet naar de kwaliteiten kijken van iemand. Hij is nix minder dan, veldman, kongolo, etc.. Ga hem is in de gaten houden ipv uitsluitend de top 3

9 maart 2016 om 13:41

Beter niet op in gaan. Hij weet niet eens op welke positie hij speelt maar weet wel al dat hij nooit beter dan niveau Utrecht gaat worden...

9 maart 2016 om 13:21

Letschert verdient een voorselectie, hij staat heel goed te voetballen en heeft verdedigend en aanvallend veel inbreng bij Utrecht. Dijks doet het eveneens prima bij Ajax, in vergelijking met Kongolo, die het met Feyenoord sinds de winterstop niet altijd even florisant heeft gedaan. Bruno Martins Indi zie ik te weinig spelen om over te kunnen oordelen. Maar er zullen wel redenen zijn om Letschert te verkiezen boven hem.

9 maart 2016 om 13:34

Kongolo en Vermeer zijn juist de enige die wel altjid op niveau bleven spelen. Dat een Karsdorp of van Beek er niet bij zit lijkt me logisch, maar Kongolo is zo'n goede speler hoort er altijd bij. Kan ook op twee posities uit de voeten.

9 maart 2016 om 13:47

Zou kunnen dat hij met Vermeer de enige was die redelijk overeind bleef, ze behoorden idd met z'n tweeën tot de beteren, maar waren wel een onderdeel van het elftal dat zeven keer op rij verloor en nog steeds niet geheel de oude is. Of dat monteel genoeg is voor een uitverkiezing voor Oranje ter faveure van een concurrent voor die positie stabieler en beter presteert, is maar de vraag.

9 maart 2016 om 14:00

Als je over stabiliteit van de clubs gaat praten kunnen Sneijder, Janmaat, Wijnaldum, Vermeer etc. ook wel afvallen. Erg zwak argument om iemand niet op te roepen naar mijn mening. Dat is een teamprestatie.

9 maart 2016 om 14:16

Feyenoord voetbalt met weinig vertrouwen en de resultaten waren schrikbarend de laatste tijd. Dat die jongens momenteel boven het niveau van de rest van Feyenoord uitsteken maakt ze toch niet gelijk Oranje-niveau-waardig?

De jongens die er bij bijvoorbeeld Cambuur of De Graafschap bovenuitsteken zijn toch ook niet gelijk Oranje-niveau om dat ze beter zijn dan de rest van de selectie?

Daarnaast heb uk het niet gehad over selectie op basis van stabiliteit van clubs zoals jij beweert. Raar dat je mij dat zwak argument in de mond wilt leggen Terwijl ik dat niet gezegd heb. Ik had het erover dat er een concurrent op de positie van Kongolo beter presteert.

9 maart 2016 om 14:38

@ Frgiooo, Kongolo is een prima speler, maar op dit moment er altijd bij gaat me wat ver. Willems is sowieso beter. En Dijks en Pieters zijn op dit moment ongeveer van hetzelfde niveau. Dan moeten er dus keuzes gemaakt worden en dit keer heeft de bondscoach hiervoor gekozen. Zo heel raar is het dus allemaal niet. Ik denk dat het op dit moment alleen heel raar is voor de Feyenoorders.

Overigens denk ik dat Kongolo op termijn wel gewoon een Oranje klant zal zijn. Ben erg benieuwd naar de ontwikkelingen van onze backs in de komende jaren. De meeste zijn nog erg jong dus ben benieuwd hoe hoog hun lat ligt.

9 maart 2016 om 13:28

Indi ook, die heeft toch al een x 10 bewezen totaal ongeschikt te zijn.

9 maart 2016 om 13:33

Indi is gewoon een goede verdediger, staat niet voor niks basis bij Porto. Alleen in Nederland wordt een verdediger beordeeld op zijn voetballende kwaliteiten, terwijl die bij Porto alleen gebruikt wordt om een spits uit te schakelen.

9 maart 2016 om 13:49

Nee Indi is geen goede verdediger.
Dat heeft hij in Oranje ook vaak geprobeerd, dan krijgt hij of Rood of hij gaat gruwelijk in de fout.
Indi bewijst 9 van de 10 interlands dat hij niet goed genoeg is.

Pakte overigens vandeweek nog rood bij porto

9 maart 2016 om 14:32

Indi heeft bij Oranje zeker een aantal domme dingen gedaan, maar blijft gewoon een goede speler. Hij begon overigens erg goed bij zijn debuut.

Dat hij niet geslecteerd meer wordt, slaat nergens op. Wie kiest er nou een basisspeler van Utrecht boven basisspeler Porto haha.

9 maart 2016 om 15:11

frgio. Een spits uitschakelen dat is wat hij doet inderdaad. Jammer genoeg op regelmatige basis ten kosten van een rode prent.

9 maart 2016 om 15:41

Letschert is nog niet geselecteerd, het is een Voorselectie.
Dat indi niet geselecteerd word is logisch want hij is niet goed genoeg, en dat weet je zeker.
Van een bijvoorbeeld Letschert niet en dat kan Blind in de komende week lekker bekijken, kan hij niet meekomen gaat hij niet mee, zowel dan wel mee.

9 maart 2016 om 20:20

Wat een onzin dat Indi niet goed genoeg is. Het niveau van de eredivisie allang ontstegen man, kan je van 80% van deze selectie niet eens zeggen.

9 maart 2016 om 21:35

Nee dat is geen onzin dat heeft hij dus meermaals bewezen.
en nogmaals dit Geen selectie maar een voor selectie oftewel hier vallen er nog een aantal af.

Jij zegt dat 80% niet van hoger niveau dan de eredivisie is ?
Dat komt op 5 man neer.

1sneijder
2robben
3cillesen
4janmaat
5clasie
6wijnaldum
7depay
8blind
9pieters
10willems
11promes

Dat zijn de spelers die of al in het buitenland spelen of (willems en Cillesen) hebben laten zien op internationale toernooien zich prima staande te houden.

9 maart 2016 om 13:32

Dit is echt met afstand de slechste selectie ooit.

Janssen, enorm gehyped door de media. Dat is zo'n eenvoudige spits, die echt niet van het niveau Dost, Huntelaar gaat worden.

Dijks natuurlijk lachwekkend. Kongolo is echt bezig aan een heel erg goed sezoen, daarnaast heb je drie goede linksbacks in de PL met Aké, van Aanholt en Pieters (die wel is opgeroepen). Dijks is zo'n simpele speler, die bij een willem 2 niet eens opviel. Veel Ajacieden hoor ik altijd klagen over Dijks, dus dit is niet eens omdat het een Ajax speler is. Voordat mensen dat alweer gaan reageren.

Letschert tja, Blind is niet echt serieus meer te nemen na deze voorselectie. Zelfs Vlaar vind ik te snel erbij gehaald, tegen Ajax en Feyenoord zag je alweer dat Vlaar nog lang niet klaar is voor Oranje.

9 maart 2016 om 13:37

Dost is dan ook een tijdje uitgeschakeld met een breukje in zijn voet. Geen wonder dat hij er dus niet bij zit.

Ake, van Aanholt en Pieters verdienden naar mijn mening zeker een uitverkiezing boven Dijks of Kongolo. Ake voorop, daarna Pieters en anders van Aanholt.

9 maart 2016 om 13:39

Dost is geblesseerd. Dijks is ook bezig aan een uitstekend seizoen en behoort gewoon tot de stabiele factoren van het huidige Ajax. Bovendien is hij als linksback echt wel beter dan Kongolo. Wat Letschert en Vlaar betreft ben ik het met je eens...

9 maart 2016 om 13:46

Ja ik las het net pas. Aangezien Dost zaterdag nog zondag bij de tafel van kees aangaf dat hij erbij wou zijn, ging ik er vanuit dat die gewoon fit was.

9 maart 2016 om 13:47

Welke Ajacieden hoor jij klagen dan over Dijks? Speelt uitstekend dit seizoen en degelijk.

Kongolo had zeker ook een uitverkiezing verdient maar joh het zijn 2 oefeninterlands, ik ga ervan uit dat kongolo de volgende keer aan de beurt is. Verjongen moeten we, we hebben de tijd om te experimenteren. Janssen kan ik best begrijpen, snap trouwens niet waarom jij dost z'n geweldenaar vind, hij is nog beperkter als een Huntelaar. Verwacht wel dat Janssen afvalt, dit is meer een signaal om te laten weten dat hij erg goed bezig is. Ditzelfde zal voor lettschert zo zijn.

9 maart 2016 om 13:56

De meeste Ajacieden, die over Ajax praatte vinden hem toch wel de zwakste schakel. Het is wel iemand waar je de strijd mee kan winnen, die mentaliteit missen de meeste Nederlandse spelers.

Ja ik vind Dost een erg goede speler, heeft hij ook vooral vorig seizoen bewezen bij Wolfsburg.

9 maart 2016 om 14:10

Dude graag bewijs dat ook maar 1 ajacied heeft gezegd dat dijks de slechtste van ajax is.. die speelt echt een topseizoen!

9 maart 2016 om 13:35

Bruno Martins Indi mag van mij toch echt nog wel wat langer op de blaren zitten. Hij speelt meestal al matig in Oranje, maar heeft mij zijn rode kaart zich wat mij betreft voorlopig echt gediskwalificeerd.

9 maart 2016 om 13:36

Klopt, mee eens Soul Mate.
Letchert en Dijks opnemen in de Voorselectie en andere potientiele linksback thuis laten zoals Pieters die in Engeland tegen internationale sterren speelt en Buttner die het ook verdienstelijk doet bij Anderlecht.
Blijkbaar is Blind gecharmeerd als Dijks zijn mannetje kan staan tegen Cambuur, De Graafschap of
Willem II.
Zal me niet verbazen als Dijks de voorkeur krijgt boven Willems en zoonlief Blind de voorkeur krijgt boven Clasie.

9 maart 2016 om 13:52

Nee je bent een stuk beter als je wekelijks de sterren van de hemel speelt tegen lokeren en westerlo ?
Pieters is er gewoon bij hoor....

9 maart 2016 om 14:13

Blind verkiezen boven clasie is zo raar niet hoor. Die gozer speelt bijna alles bij united

9 maart 2016 om 14:34

Whahahah Clasie

9 maart 2016 om 14:37

Kom dan

9 maart 2016 om 14:42

Pieters zit er gewoon bij...wat klets je nu eigenlijk?

9 maart 2016 om 14:46

Over de prestaties van Clasie kan ik niet oordelen, maar Blind is toch wel een redelijk zwakke schakel in het elftal van Manchester United. Kan hij wel fijn elke week spelen, maar als het elke weer bras is dan laat maar.

9 maart 2016 om 14:53

Met Clasie is het stuivertje wisselen, die staat de ene week basis, de andere week weer niet. Blind speelt wel elke week en doet het redelijk. Misschien geen topper, maar valt echt niet elke wedstrijd door de mand.

9 maart 2016 om 13:37

Ook Martins Indi is een lachertje, dus dan maakt niet zo veel verschil. Hele verdediging is gewoon drama.

9 maart 2016 om 13:41

De voorkeur van Blind is weer duidelijk. Wat een schandalige trainer is dit zeg.

9 maart 2016 om 14:42

Voorkeur voor Psv?

9 maart 2016 om 13:42

Martins-Indi zou ik sowieso niet oproepen. Die heeft een flinke bijdrage gehad in het niet halen van het EK door in de beslissende wedstrijd heel dom en egoïstisch rood te pakken. Hij heeft daarmee laten zien niet over een mentaliteit van een topsporter te beschikken. Dus hem zou ik nooit meer oproepen.

9 maart 2016 om 14:24

Nooit is wel een beetje overdreven. Maar de bondscoach mag best wel even om zich heen kijken voor hij weer naar BMI gaat kijken. En nu kijkt de bondscoach naar onder andere Letschert en Vlaar, niks mis mee.

9 maart 2016 om 19:55

Hoe kom je erbij dat BMI niet de mentaliteit van een topsporter heeft,?zidane pakte rood in de finale van het EK heeft hij daarmee ook laten zien dat hij niet beschikte over de mentaliteit van een topsporter?

9 maart 2016 om 13:43

BMI doet het ontzettend slecht bij Porto dit seizoen en hij was nou ook niet echt een sterkhouder bij Oranje de laatste tijd. Laten we niet vergeten dat hij 1 van de grootste zondebokken was hier op VZ door zijn spel en veelvuldige kaarten.

Voor diegenen die de Portugeze competitie niet volgen, Porto staat 3e met 6 punten achterstand op Benfica. Vooral in uitwedstrijden slikken ze veel doelpunten tegen, 3 keer zoveel als het Sporting van Zeegelaar.

Ik kan me nog herinneren dat Feyenoorders ene Karsdorp verkozen boven Tete in Oranje. Daar hoor je nu ook niks meer over (logisch). Kongolo is een centrale verdediger die helemaal niet zeker oogt als back. Van Beek vond ik ook behoorlijk opgehemeld voor redelijke prestaties en het zegt denk ik genoeg dat ook zijn naam niet wordt genoemd.

De zwakke punten bij Feyenoord zijn de backs, dat ziet toch iedereen? Zelfs John de Wolf die normaliter juist de verdediging van Feyenoord roemt en de aanval hekelt zegt dat Feyenoord het achterin Kinderlijk (om dus duidelijk proberen weer te geven dat het aan hun gebrek aan ervaring/leeftijd ligt) weggeeft steeds. Enkel en alleen omdat bepaalde jongens vanuit de jeugd zijn doorgekomen worden ze nu beschermd, terwijl spelers die van "mindere" clubs kwamen alle blaam op zich kregen zoals een Immers en een Toornstra. Maar Lex doet het nu heel goed in Cardiff en eerlijk is eerlijk sinds Toornstra er weer instaat begon het weer een beetje te lopen bij Feyenoord.

9 maart 2016 om 13:49

Karsdorp is een erg getalenteerde speler, die pas een jaar op rechtsback speelt. Vind je het niet heel raar, dat hij dan een vormdip kan krijgen. Karsdorp is ook helemaal geen goede verdediger, moet het alleen maar hebben van zijn aanvallende kwaliteiten. Dat hij ooit bij Oranje komt is zeker logisch. Hij moet alleen nog erg veel leren. Tete en hij zijn amper te vergelijken, ondanks dat ze op dezelfde positie spelen.

9 maart 2016 om 14:01

Zwakke punten zijn de backs niet maar juist de onzekerheid van onze CV 's die een te grote gat laten vallen tussen het middenveld en de verdediging ...... en wat je zegt over Karsdorp en van Beek kan je werkelijk waar over elke talent zeggen ..... elke supporter hypt het grootste talent van hun club en daar doet de media vrolijk aan mee !

9 maart 2016 om 14:06

Het is helemaal niet logisch dat hij ooit bij Oranje komt. Er zijn gewoon veel betere alternatieven zoals dus Tete.

Als Karsdorp niet kan verdedigen heeft hij dus ook niks te zoeken bij Oranje als rechtsback en ik vraag het me sterk af of hij op het middenveld wel een plek bij Oranje kan verzilveren als hij door zowel Rutten als Gio daar geen tot weinig speeltijd heeft gekregen en andere spelers verkiezen.

9 maart 2016 om 14:34

Dat verdedigen is iets waar die nu dageijks mee bezig is. Janmaat kon dat eerst ook niet en heeft zich daar ook in ontwikkeld. Karsdorp is een zelfde type, waar je uiteindelijk op rechtsbackpositie meer aan zal hebben dan een speler die alleen maar kan verdedigen, zoals Tete.

9 maart 2016 om 14:44

Zelden zo'n clown hier op vz gezien als jij. Wat hebben die zes punten achterstand en zes doelpunten meer tegen bij Porto nou van invloed om de individuele prestaties? Dat je Zeegelaar noemt is ook een raadsel. Speelt toevallig een paar keer in de basis omdat die linksback daar geblesseerd is. Indi speelt in de basis bij in een sterkere competitie dan de eredivisie en speelde in de CL en EL. Bovendien had die zijn basisplaats maanden geleden weer teruggewonnen.

Kongolo is juist een goede back. Het probleem bij Feyenoord zijn die andere drie verdedigers. Kongolo werd door Van Gaal al linksback gezet en laatst door Blind tegen Wales ook. Hij heeft bovendien het hoogste gemiddelde qua gewonnen duels van de gehele eredivisie...... nogmaals als je de spelers niet aan het werk ziet, zeg dan niets.

Dit zeg jij nu: Als Karsdorp niet kan verdedigen heeft hij dus ook niks te zoeken bij Oranje als rechtsback

Kongolo heeft de beste verdedigende cijfers van oranje!!!! Veel betere dan die van Dijks. Je lult jezelf helemaal vast. Heerlijk

9 maart 2016 om 14:45

bij '' Kongolo die niet zeker oogt op linksback'' ben ik gestopt met lezen.

9 maart 2016 om 15:45

Frgiooo,

Dus Karsdorp kan zich verdedigend wel elke dag verbeteren, en wordt later de betere van de twee? Hoezo zou Tete zich dan aanvallend niet kunnen verbeteren?
Vind het een rare redenatie eerlijk gezegd.

9 maart 2016 om 13:47

Dijks verdient het gewoon

9 maart 2016 om 13:54

Wie had gedacht dat hij Timo Letschert zou uitkiezen? Van alle beschikbare verdedigers is dit wel de laatste optie die zo in mijn hoofd opkomt. Dit komt echt het niets hahaha.



Dijks kan ik zeker begrijpen. Die speelt de laatste tijd sterk dus hij mag het van mij zeker laten zien. Denk ik hiermee dat hij de potentie heeft om Oranje te halen? Nee, eerlijk gezegd vind ik hem niet de potentie hebben die een Willems en Bazoer wel hebben. Maar het feit dat Narsingh wederom is geselecteerd doet onderhand pijn aan mijn ogen als ik zijn naam iedere keer lees whahaha.

9 maart 2016 om 13:58

Bmi speelt het hele jaar al waardeloos, als die al speelt. Niet gek dat ie niet is opgeroepen.

9 maart 2016 om 14:09

BMI zie ik structureel fouten maken in Oranje. En Dijks speelt dit seizoen erg sterk. Kan geen enkele wedstrijd herinneren dat flankspelers hem voorbij kwamen. Kongolo is een goede verdediger en krijgt echt zijn kans wel weer.

Tevens zal een bondscoach over het algemeen altijd zijn beste spelers selecteren. Of ze nu bij Ajax, PSV of Feyenoord spelen dat is echt niet van belang. Door een goede teamprestatie kan je er wel beter uit komen of in geval van Kongolo juist slechter. Doordat PSV nu goed voetbalt lijkt iedere voetballer opeens heel goed. En bij Feyenoord het tegenovergestelde. Iedereen lijkt opeens heel slecht. Kongolo is daar nu het slachtoffer van. Zodra Feyenoord weer goed gaat voetballen zal Kongolo er ook weer een stuk beter uitzien. Ondanks dat hij het nu ook niet onverdienstelijk doet.

9 maart 2016 om 14:19

@soul_mate, Dijks speelt toch prima? Je kunt het een bondscoach niet kwalijk nemen dat ie (de meeste) spelers van een club die 7 wedstijden op rij verliest, enigszins negeert

9 maart 2016 om 14:24

Dijks is dit seizoen stuk beter rn stabieler dan kongolo

9 maart 2016 om 14:28

@Soul_mate
Jouw reactie is juist lachwekkend. Bruno Martins Indi faalt werkelijk iedere interland en dan is het logisch dat de bondscoach een vervanging zoekt. Als je Letschert wekelijks ziet uitblinken bij Utrecht dan is het volstrekt normaal dat je zo een jongen eens wilt bekijken in een oefenwedstrijd. Maarja, niet iedereen is in staat zijn Club brilletje eens af te zetten blijkbaar.

9 maart 2016 om 14:35

Dat het klaar is ben ik met je eens. Zolang die Blind er zit halen we nooit meer een toernooi. Maar heb jij BMI wel eens zien spelen deze tijden? Die bakt er geen pepernoot van. En dan noem je een kongolo op??? Die man verliest elke week zowat.

Kom dan met andere namen. Zoals Nederlanders in het buitenland.

9 maart 2016 om 14:46

Martens indi? Laat die vent lekker wegblijven bij Oranje. Verdedigend een 6je en aanvallend een complete dooddoener! Constant in lopen met bal en ruimtes dicht lopen en dan weer balletje breed of terug. Je hebt er dus niks aan en loopt zelfs ruimtes voor anderen dicht aanvallend gezien. Waardoor je een ander uit je team weer kansen ontneemt. Dus zoals ik al zei laat die vent lekker ver weg blijven van oranje!

9 maart 2016 om 15:16

Letschert, Janssen en Dijks is het probleem niet. Deze jongens zullen hoogstwaarschijnlijk toch afvallen. Zij krijgen slechts een schouderklopje met de voorselectie. Het probleem zit hem in de kwaliteit van de basisspelers. Als we het moeten doen met eredivisiespelers en Engelse middenmoters, dan is dat het probleem.

9 maart 2016 om 15:25

Dijks is gewoon beter dan kongolo dus ik snap de discussie niet

9 maart 2016 om 15:47

Eindelijk een Feynoorder geeft het toe! Sportief makker!

9 maart 2016 om 15:42

Als er een is die er werkelijk niks van kan, dan is het wel bm Indy. Nooit begrepen waarom hij überhaupt ooit in het Nederlands elftal terecht kwam. Kongolo oud wel een redelijke speler, tussen hem en Dijks zal niet heel veel verschil zijn denk ik

9 maart 2016 om 16:30

Tegenwoordig kan je als je paar wedstrijden goed speelt al in oranje
Maar Spelen toch geen EK dus Blind kan naar mijn mening zeker wel wat uit proberen.

Cillessen
Veltman
van Dijk
vlaar
Dijks
Bazoer
blind
sneijder
Robben
Huntelaar
Depay
9 maart 2016 om 16:31

Hoezo want Indi speelt geweldig wil je zeggen bij Porto? Letschert is in uitstekende vorm dus waarom zou je hem niet oproepen in plaats van Indi?

9 maart 2016 om 17:24

Kongolo mag niet niet eens de veters strikken van Dijks.
Maar de Feyenoorders kijken alleen maar naar Boehoehoe weer een ajax speler waarom niet Kongolo.
Als je naar de ranglijst kijkt zegt dat genoeg.

9 maart 2016 om 17:31

Hahaha meen je dat nou indi beter ??? Je weet wel die kerel die het zo hard verpest heeft en kongolo doet best goed ja maar dijks is veel stabieler en beter

10 maart 2016 om 07:14

Het is een voorselectie... easy.. waarschijnlijk gaan Letchert, Jansen en Dijks uiteindelijk niet eens mee.. Tis gewoon ff kijken hoe ze in de groep vallen.. en mochten de grotere namen gewoon fit zijn en blijven dan gaan die genoemde spelers weer naar huis... en dan hou je een selectie over die helemaal niet raar is.

Leuk voor hem, inderdaad bezig aan een sterke reeks.

9 maart 2016 om 14:19

Een speler van Emmen is misschien ook bezig aan een sterke reeks, maar die neem je toch ook niet op in de selectie van oranje? Het is werkelijk een grote grap dat Letschert wordt gekozen boven tal van betere verdedigers in Nederland.

9 maart 2016 om 15:28

Ga je nu werkelijk FC Utrecht met Emmen vergelijken?

9 maart 2016 om 13:23

Goede onderbouwing man. Duidelijk en transparant.

9 maart 2016 om 13:35

Zelfs man man man is nog een beter betoog dan wat Blind vertelt. Wat een onkunde.

9 maart 2016 om 13:40

Lang leven de lol dat ben ik toch wel benieuwd naar de persconferentie van Blind... Kwam hij niet verder dan maar twee keer man?

9 maart 2016 om 14:32

Nee, 5x vrouw

Janssen is al door de mand gevallen in die wedstrijd tegen Ajax. Geen Oranje materiaal, nog niet.
Onbegrijpelijk dat Dijks geselecteerd is, neem aan dat Pieters en Willems toch wel wat hoger in de pikorde staan..

9 maart 2016 om 13:12

Tegen zowel Ajax als Feyenoord geen knikker geraakt. Niet erg, die jongen moet zich lekker bij AZ blijven doorontwikkelen. Maar het geeft wel deels het niveau aan van Oranje.

9 maart 2016 om 13:18

Tegen Ajax scoorde die toch wel een goede goal hoor. Maar mee eens, rustig ontwikkelen bij Az zou het beste voor hem zijn.

9 maart 2016 om 13:19

fr12jules nee geen knikker nee, alleen een hattrick, flauwekul zeg, die jongen laat het al een tijd zien dat hij goed is en verdient het ook, wie had je trouwens dan willen zien? Na de jong is er in de eredivisie geen betere spits dan Janssen, ik vind het al met al een terechte oproep

9 maart 2016 om 13:20

Hahahaha kijk AZ-Feyenoord even na nog. Iets met een hattrick geloof ik.. Als je op basis van een wedstrijd gaat redeneren waar een heel team door het ijs zakt mag je Van Beek ook nooit meer oproepen. Die werd in Alkmaar namelijk compleet zoek gespeeld door Janssen. Janssen moet trouwens inderdaad nog lekker doorgroeien bij AZ maar hij verdient wel een plekje in de voorselectie. Zeker omdat Dost geblesseerd is. Verder gewoon Huntelaar en De Jong selecteren.

9 maart 2016 om 13:36

Eerlijk gezegd had ook van Beukering een hattrick kunnen maken tegen dat Feyenoord..

9 maart 2016 om 13:39

@AZalkmaar

Dat was 1 wedstrijd, tegen een waardeloos Feyenoord. Afgelopen weken kon hij zich bewijzen tegen Ajax en Feyenoord, maar toen was hij totaal onzichtbaar.

Janssen is een prima speler hoor, maar Oranje materiaal? Laat me niet lachen.

9 maart 2016 om 13:46

Fr12jules sorry maar je maakt jezelf niet echt geloofwaardig in deze topic als je zegt dat hij tegen Ajax en Feyenoord geen knikker raakt maar hij heeft tegen beiden gescoord en tegen Feyenoord zelfs een hattrick..

9 maart 2016 om 14:35

afgelopen weken scoorde hij tegen Ajax, tegen Feyenoord onzichtbaar maar goed, mag toch wel een keer minder gaan? Je maakt jezelf niet geloofwaardig als je roept dat Janssen niet opgeroepen had moeten worden.

9 maart 2016 om 16:32

Als v Beukering ook een hattrick kon maken tegen dat Feyenoord, waarom deden al die spelers die daarna tegen Feyenoord speelden dat dat niet? Wat een flauwekul. Janssen verdiend gewoon een plekje minimaal in de voorselectie.

9 maart 2016 om 13:15

Volgens mij zit Willems ook bij de voorselectie.

9 maart 2016 om 13:19

@formidable, ja klopt, Willems en Pieters maar waarom is Dijks dan in godsnaam ook geselecteerd?

9 maart 2016 om 13:27

Omdat het een voorselectie is en ook een signaal afgeeft richting bepaalde spelers. Bovendien heeft Dijks dit seizoen in nog geen enkele wedstrijd een onvoldoende behaald. Hij is in elke wedstrijd zijn tegenstander de baas.

9 maart 2016 om 13:43

Omdat dijks een goede speler is? Waarom zou dijks niet geselecteerd moeten worden? Hij wordt nooit zoek gespeeld, mannetje altijd wel de baas, heel snel, wordt er nooit uitgesprint, sterk en heeft een alleraardigste voorzet. Dat is wel eens slechter geweest in een nabij verleden op de LB.

On: weet iemand wat er is met de vrij en klaassen? Jammer ook dat van ginkel niet geselecteerd is en affelay wel.

9 maart 2016 om 13:50

De rechtsbuiten van Austia Wien, Schaub, wist er anders toch 2 in te prikken.

Ik vind het vele malen indrukwekkender dat we 3 Nederlandse linksback hebben lopen die het stuk voor stuk aardig doen op dat niveau, dan dat een Dijks of Kongolo het leuk doen in de Eredivisie.

Op Whoscored scoorde Ake afgelopen zaterdag nog een 8.34 en Motm ster in de wedstrijd tegen Leicester. Speelde overigens voor de verandering centraal achterin, dus op Vardy en Okazaki. Kopte tevens nog op de lat.

9 maart 2016 om 14:44

van ginkel zat niet in de basis bij stoke door Whelan en Afellay waarom zou je van Ginkel boven hem selecteren.

9 maart 2016 om 13:19

Pieters en Willems zitten ook gewoon bij de voorselectie, dus ik snap niet precies wat het probleem is. Verder speelt Dijks gewoon al het hele seizoen prima en is één van de redenen dat Ajax dit seizoen zo weinig tegentreffers krijgt.

Janssen is idd wellicht nog geen oranjemateriaal, maar ik kan me wel voorstellen dat je hem als bondscoach alvast een keer van dichtbij wilt bekijken. Want uiteindelijk zijn deze oefenduels de opmaat voor de WK kwalificatiecyclus en in die cyclus van twee jaar zou Janssen wel in aanmerking kunnen komen.

9 maart 2016 om 14:00

We hebben amper fatsoenlijke spitsen voor de komende jaren. Niet gek dat blind wat wil testen.

9 maart 2016 om 16:24

Ligt het aan mij of zijn Pieters en Willems niet ook gewoon geselecteerd?

niet aangedacht eigenlijk, maar ach waarom niet. Dat is zich maar eens bewijst tussen de grote jongens. Doet het bij Utrecht uitstekend en talent heeft ie. Had alleen een, door eigen toe doen, moeilijke start van zijn carriere.

En dit is natuurlijk een voorselectie voor over meer dan een jaar, dan pas zijn er belangrijke interlands

Okay die man is echt blind 😂. Als soort spelers al worden opgenomen in de voorselectie... weet iemand de laagste plek waar NL ooit heeft gestaan op de fifa ranking? Verder een terechte selectie, vooral voor Pieters die doet het al jaren goed bij Stoke.

En Blind heeft z'n Ajax bril nog niet afgezet, hoe kun je timo letschert nou oproepen......

9 maart 2016 om 13:13

Dus omdat Letschert in de jeugd bij Ajax speelde heeft Danny Blind een Ajax bril op? Of doel je op de rest van de voorselectie?

9 maart 2016 om 13:14

Want Letschert speelt natuurlijk voor Ajax...

9 maart 2016 om 13:19

Plus: er zijn meer spelers van PSV opgeroepen dan Ajax. Dat Calimero gedrag altijd op voetbalzone!

9 maart 2016 om 13:36

Nou lijkt het me volstrekt logisch dat PSV meer spelers levert dan Ajax, ik vind de selectie van PSV toch wel van aanzienlijk hoger niveau dan die van Ajax, wat in de Europese prestaties ook wel tot uiting kwam.

9 maart 2016 om 14:44

Dat spelers van PSV in aanmerking komen lijkt me inderdaad logisch. Doen het prima in Europa en in de eredivisie (hoewel dat ene puntje voorsprong niet overschat moet worden). Maar vergeet niet dat twee van de beste spelers (Moreno en met name Guardado) uit Mexico komen.
Meeste geselecteerde PSV'ers begrijp ik wel en als hij zo door gaat zou Van Ginkel ook best een uitnodiging mogen krijgen. Maar Locadia en Narsingh zijn toch wel een zwaktebod en geven vooral aan dat het niveau van Nederlandse aanvallers bepaald niet is om over naar huis te schrijven.

9 maart 2016 om 14:50

Locadia vind ik wel een groot talent, en ik vind De Jong en Propper toch ook wel tot de beste spelers van PSV behoren, net als Bruma en Willems. Die Mexicanen zijn goed, maar we hoeven niet net te doen alsof de Nederlanders niets zijn, die vind ik namelijk ook erg goed.

9 maart 2016 om 15:28

Baardgrasmus. Waarom ga je nu weer de spelers van psv met die van ajax vergelijken? Er is niemand die zegt dat het onterecht is dat psv hofleverancier is ofzo.

De laatste tijd hoor ik zoveel psv'ers dat psv zoveel sterker is etc. We zullen het 20 maart in eindhoven zien. Voor dan, wees lekker bescheiden. Psv en haar fans hebben dit soort gedrag niet nodig.

Verder heb ik wel mijn twijfels bij narsingh en locadia. Één of beiden zullen nog wel afvallen denk ik.

9 maart 2016 om 15:34

Daarom zeg ik ook niets negatiefs over De Jong (prima spits en niet te oud), Willems (de beste lb als hij zijn niveau blijft halen), Pröpper, Zoet (wat mij betreft weliswaar geen eerste keus, maar verdient zeker erbij te zitten) en Bruma.
Voor Locadia heb ik helaas niet een beter alternatief, maar vind hem ook weer niet het niveau waar je op hoopt in oranje. Maar Narsingh is bepaald niet onomstreden bij PSV en heeft in oranje ook nog nooit iets laten zien, dus dat vind ik wel een aanfluiting. Zegt wel wat over het niveau van Nederlandse buitenspelers dat Narsingh er toch bij wordt gehaald.

Zie trouwens voor Tete en (in minder mate) Riedewald ook een plek weggelegd bij de selectie, wanneer ze weer fit zijn en hun eerdere niveau over een aantal wedstrijden hebben laten zien.

9 maart 2016 om 15:53

jlenders, ik ben alles behalve een Psvfan hoor, al ben ik zeer van ze onder de indruk, buiten Europese wedstrijden steun ik ze niet (en zelfs dan niet altijd, Uefa cup kwartfinale 2002 ) .

He Danny, mis je niet de enige speler van Feyenoord die wel wekelijks op topniveau presteert en nooit op fouten te betrappen is in de naam van Terence Kongolo?

9 maart 2016 om 13:19

Nee klopt Kongolo is een rechtsbuiten. Tegen Wales bleek duidelijk dat Kongolo niet geschikt was voor het 5-3-2 systeem als vleugelverdediger, maar Kongolo is gewoon Neerlands grootste verdedigende talent en gaat het het verst schoppen. Hij presteert bij Feyenoord ook gewoon prima, speelt als enige wekelijks een voldoende. Overigens zit Willems er gewoon bij.

9 maart 2016 om 13:20

Willems zit er bij en als je de wedstrijden niet kijkt kun je ook niet oordelen over het niveau dat Kongolo heeft gehaald de afgelopen weken. Dat is namelijk uitstekend.

9 maart 2016 om 13:20

Willems zit er ook bij! Dus check eerst je informatie voordat je wat post!

9 maart 2016 om 13:21

Omdat de pikorde ongeveer zo is, Willems,pieters,dijks,kongolo. Vrij logisch, lullig voor Kongolo dat er gewoon betere spelers daar staan. Dat hij zich onttrekt aan de malaise van Feyenoord doet daar niet aan af.

9 maart 2016 om 13:37

Willems is de beste zonder meer, maar die Dijks vind ik nou niet bepaald indrukwekkend, ik snap de vraag naar Kongolo wel. Overigens mis ik vooral Hoedt, hoe kan je die Letschert oproepen ipv hem?

9 maart 2016 om 13:44

Ik snap het wel qua Hoedt die werd de laatste tijd al niet meer gebruikt voor Napoli. Wat betekend dat hij na degene die nu speelt en na De Vrij (als die weer fit is) derde keuze is. Hij zat gewoon nog niet op het gewenste niveau dit seizoen.

9 maart 2016 om 13:53

Hoedt is nog geen een keer gebruikt door Napoli, hij speelt immers voor Lazio. 18 wedstrijden in de Serie A, dat lijkt me toch echt wel van redelijk niveau. Dat hij achter De Vrij zit vind ik niet gek, dat is veruit onze beste verdediger op dit moment. Ik ben niet de eerste die om Hoedt roept, maar als ik het gemak zie en zag waarmee spelers als Riedewald, Tete, Letschert nu werden opgeroepen had ik het niet gek gevonden. Overigens was dit misschien ook een mooie gelegenheid om Fosu Mensah voor Oranje te behouden, ook al tellen oefenwedstrijden niet echt, er zijn er weinig die daarna nog hun keuze aanpassen.

9 maart 2016 om 14:11

Haha excuus voor de verspreking Lazio inderdaad! Maar hij speelde de eerste seizoenshelft wel wat potjes ja, maar dat ging zeker niet zonder falen. Daarom speelt hij nu ook minder. Letschert is daarentegen aan een veel sterker seizoen bezig. Hij zal wel afvallen natuurlijk maar het is goed om hem er aan te laten ruiken.

En is Fosu Mensah een speler die voor een ander land kan uitkomen? In dat geval zou ik inderdaad zeker hem er zo snel mogelijk bij betrekken.

9 maart 2016 om 14:16

Ja, wat ik kon vinden heeft hij ook een Ghanees paspoort, weliswaar geboren in Amsterdam, maar ik weet niet wat zijn gevoel hem zegt. Elvis Manu is ook in Dordrecht geboren, maar wilt liever voor Ghana spelen.

9 maart 2016 om 17:55

Zou dat niet komen omdat Manu ook wel weet dat Oranje niet tot de reeele mogelijkheden behoort.......

Haha dit kan toch niet. Hij doet het niet slecht, maar dit is toch (nog) geen oranjemateriaal?

Zolang meneer alles naar de zin gaat heb je er geen kind aan.
Totdat ...

Zijn voetbalkwaliteiten staan buiten kijf maar Oranje?
Ach, wellicht het proberen een keer waard.

Ron vlaar en Letschert??

9 maart 2016 om 13:38

Ron Vlaar is in Oranje gewoon vaste waarde bij het Nederlands elftal mits ze beide fit zijn. Dat hij bij AZ speelt doet niets af van zijn kwaliteiten. Letschert heb ik niet gevolgd dit seizoen, dus ik zou het waarderen als iemand wat kan vertellen over het presteren van Letschert de laatste weken.

9 maart 2016 om 15:38

Voor wat ik heb gezien is dat die erg stabiel is in de verdediging bij FC Utrecht, ook opbouwend redelijk en een lekker afstand schot. Ik heb het idee dat iedereen zich er op verkijkt dat die bij FC Utrecht speelt (die overigens heel dicht bij Feyenoord staat) want hij speelt gewoon heel goed dus zou hem zelf wel is willen zien spelen bij het Nederlands elftal, ze hebben toch niks meer te verliezen.

Je hebt tog geen Ek dus zou ik zoveel mogelink jonge talenten opnemen en hun eens testen.

9 maart 2016 om 13:41

Vind ik inderdaad ook geen gekke gedachte. Zijn sterke spel viel me al even op en met zulke potjes kun je misschien toch sneller de jeugd de kans geven. Vind het zo gek nog niet. En mensen die BMI willen zien moeten zich ook even achter de oren krabben, die presteert ook niks.

Is Blind gek geworden ofzo? Met Letschert win je nog niet eens van Luxemburg. Waarom roept hij Joey van der bergh ook niet op? Als we toch die kant op gaan.

9 maart 2016 om 14:02

Omdat van de berg geen talent is. Je gaat toch niet naar het ek, test dan wat jonge, veelbelovende spelers

Ongelofelijk. Speelt 5 wedstrijden goed en zit bij de voorselectie.

We spelen totaal nergens voor, dus wel handig om te kijken hoe die jongens zich ontwikkelen en eens van dichtbij te bekijken. Dus om meteen die keus af te kraken...

Ik vind het wel goed dat ie Letschert is opgeroepen. Kan zo mee bij onze vaderlandse topclubs. Kongolo speelt wel aardig laatste tijd maar die lijkt ook wat stil te staan in zijn ontwikkeling. Over Martins Indi hoor ik alleen maar slechte berichten. Verder is het goed dat ie een signaal afgeeft dat zulke spelers ook in de gaten worden gehouden.

9 maart 2016 om 13:26

Ik ben het met je eens. Veel mensen hier hechten iets te veel waarde aan de Voorselectie. Vaak worden spelers zoals Letschert in dit geval bij zo'n voorselectie gehaald om aan te geven dat ze in de gaten worden gehouden en ze op de goede weg zijn, maar vallen ze bij de uiteindelijke selectie als eerste af.

Verder is het voor Kongolo wel een goed signaal dat hij toch meer uit zijn potentie moet halen. Die jongen werkelijk alles wat een LCV moet hebben, maar heeft zich dit jaar niet echt door ontwikkeld, wat imo overigens ook door Gio komt die hem op een andere positie heeft gezet. De laatste weken is het al beter, maar ik denk dat die jongen nog zoveel meer kan.

lekker veel uitproberen, slechter dan hoe het de voorgaande keren is gegaan kan het toch niet. EK is tevens al niet meer te halen dus waarom niet?! ik zou zeggen gewoon blijven mixen totdat je het juiste recept vindt.

büttner? Pieters? Willems? zat genoeg betere lb

9 maart 2016 om 13:17

Pieters en Willems zitten er beide bij.

9 maart 2016 om 13:19

wanneer heb je buttner voor het laatst zien spelen dan?

9 maart 2016 om 13:37

Anderlecht - Olympiakos, hij deed het aardig goed. Aké en van Aanholt zijn ook al het niveau ontstegen van Pieters en Dijks.

9 maart 2016 om 13:45

Aké is meer een centrale verdediger/verdedigende middenvelder toch? Speelt hij als linksback? Ik weet ook niet of Dijks echt beter is dan die Aké en van Aanholt op die plek maar het is wel al tijden een echte linksback.

Ik word nog helemaal niet warm of koud van de namen Aké, van Aanholt en Buttner. Van Dijks had ik sowieso al gauw het idee dat dat een kwestie van tijd zal worden.

9 maart 2016 om 13:53

Aké maakt veel indruk bij in de PL en is een alleskunner. Speelt dit seizoen vooral linksback, maar deed het tegen Leicester goed als centrale verdediger.

9 maart 2016 om 13:57

Ake speelt als linksback bij Watford. Kan overigens inderdaad ook centraal achterin of als CVM spelen.

Doet het verder uitstekend bij Watford en had wat mij betreft zeker een uitverkiezing verdient. Zijn prestaties op (nu net) 21-jarige leeftijd zijn toch een stuk indrukwekkender dan die van spelers die het goed doen bij de Nederlandse topclubs.

Ake speelde afgelopen weekend overigens uit nood centraal achterin tegen Leicester. Whoscored gaf hem voor die wedstrijd een 8.34 en de Motm award. Niet onaardig dus.

9 maart 2016 om 14:21

Hij speelt inmiddels bij onze zuiderbuurtjes of volg je dat niet?

9 maart 2016 om 15:25

Gio, ga eens een wedstrijd van Ajax kijken. Jij ben echt doorgeslagen in het naar beneden halen van Dijks. Het is gewoon triest dat je blijkbaar een speler niet volgt, maar wel beoordeeld. Dijks doet het fantastisch dit seizoen. Hij is draait constant een goede voldoende. Het is een grote, sterke, snelle back die verdedigend en aanvallend zijn stempel kan drukken. Het is gewoon een hele goede back, een echte back. Geen centrum verdediger of linksbuiten die op die positie speelt. Dijks doet dit seizoen weinig onder voor de beste Eredivisie linksback Willems, maar is zeer duidelijk beter op die positie dan Kongolo.

9 maart 2016 om 13:22

Letschert is geen LB maar een LCV.

9 maart 2016 om 14:18

eigenlijk een Rcv, maar wordt LCV opgesteld.
En eigenlijk in de jeugd was het een Cam.

Het is een voorselectie, spelers die het goed doen krijgen een beloning om aan te tonen dat ze goed bezig zijn. Maar iedereen moet weer iets te zeiken hebben.

9 maart 2016 om 14:43

Helemaal mee eens. Lekker Letschert en Jansen afzeiken die waarschijnlijk gewoon zullen afvallen.

Dit zijn 2 jongens met een winnaars mentaliteit en dat kan geen kwaad tussen de prima donna's

post dan meteen de hele voorselectie...

Volledige voorselectie

Doel: Jasper Cillessen (ajax), Kenneth Vermeer (feyenoord), Jeroen Zoet (psv).

Verdediging: Jeffrey Bruma (psv), Virgil van Dijk (southampton), Mitchell Dijks (ajax), Daryl Janmaat (newcastle United), Timo Letschert (FC Utrecht), Erik Pieters (stoke City), Joël Veltman (ajax), Ron Vlaar (az), Jetro Willems (psv).

Middenveld: Ibrahim Afellay (stoke City), Riechedly Bazoer (ajax), Daley Blind (manchester United), Jordy Clasie (southampton), Davy Pröpper (psv), Wesley Sneijder (galatasaray), Georginio Wijnaldum (newcastle United),

Aanval: Memphis Depay (manchester United), Klaas-Jan Huntelaar (schalke 04), Vincent Janssen (az), Luuk de Jong (psv), Davy Klaassen (ajax), Jürgen Locadia (psv), Luciano Narsingh (psv), Quincy Promes (spartak Moskou), Arjen Robben (bayern München).

9 maart 2016 om 13:29

Die selectie staat toch onder het artikel😀

Eindelijk Davy Propper erin, zal eens tijd worden, maar Letschert??? Blind is volkomen doorgeslagen.

Letschert heeft zich het afgelopen jaar heel erg goed ontwikkeld en is bij FC Utrecht de meest constante speler, scoort eigen altijd een voldoende of meer. Is verdedigend sterk en durft ook in te schuiven, iets wat in bij het Nederlands elftal mis. Ik denk dat Timo binnen nu en twee jaar een gewaardeerde verdediger kan zijn in de Duitse(daar ligt zijn voorkeur) competitie.

Ik snap niet dat iedereen zo kwaad is.

Begrijp me niet verkeerd, we gaan niet naar het EK dus voor ons staat er niks op het spel de komende 1-2 jaar. Blind kan gebruiken maken van deze tijd om nieuwe jongens te bekijken, en zo het kaf van het koren te scheiden.
Ja natuurlijk willen we allemaal onze lievelingsspeler van ons eigen clubbie zien. Maar dat kan soms gewoon niet. Jammer maar helaas, ik neem aan dat Danny hier lang genoeg over heeft nagedacht voordat hij zulke beslissingen maakt.

9 maart 2016 om 13:22

Ben het deels met je eens, we gaan inderdaad niet naar het EK en voorselecteren is niet mis mee. Echter je moet wel blind zijn om Letschert te selecteren, die gozer kan voor geen meter voetballen en is ook al persoon absoluut geen aanwinst voor Oranje. Je kan je tijd vergooien door oudjes te selecteren die later niet meer van waarde zijn, of nieuwelingen selecteren die nooit van waarde zullen zijn.

9 maart 2016 om 13:27

Zeker waar. Ik heb niet veel wedstrijden van Utrecht gezien dus kan ook niet zeggen of het terecht is of niet.

10 maart 2016 om 00:46

Kalf?

Het zijn oefen wedstrijden. Je speelt om niks. Kan je gerust iets nieuws proberen. Of willen de meeste mensen zeggen dat het hiervoor goed ging ?

Vind het ook echt hopeloos dat de beste man 3! Lb's heeft geselecteerd en maar één RB, snap hij het spelletje wel?

9 maart 2016 om 13:25

4 Lb's zelfs: Kongolo, Willems, Pieters en Dijks

9 maart 2016 om 13:27

Kongolo is jammer genoeg niet geselecteerd.

9 maart 2016 om 13:53

Kongolo is geen LB, hij is een Lcv, wel een hele goeie, ik ben fan van hem, maar hij mist diepgang voor de LB plek en staat daar bij gebrek aan beter bij F'noord. Zeker weten dat Gio Kongolo liever centraal zet.

9 maart 2016 om 13:29

Ik denk dat je Veltman in deze selectie als RB mag rekenen

9 maart 2016 om 13:41

Van Rhijn is buiten beeld, van der Wiel heeft het verbruid, Tete is geblesseerd. Je had evt alleen nog Karsdorp op kunnen roepen maar die speelt ook niet goed de laatste maanden. Veltman doet het goed als rechtsback bij Ajax verrassend genoeg. Veltman en Janmaat vind ik dan ook de meest logische keuzes van dit moment.

En dit is de voorlopige selectie. Er vallen er nog 8 af geloof ik.

9 maart 2016 om 18:24

Verhaegh?

Letschert is de nieuwe Vd. Hoorn. Gaat weinig worden dus. Heeft niks te zoeken bij Oranje.

9 maart 2016 om 13:31

Oke goed dat je het zegt, ik zal doorgeven aan de rest van Nederland dat de grote Underarmour zegt dat het niks wordt. Weten we ook gelijk dat hij bij Utrecht moet blijven.

9 maart 2016 om 13:39

Bedankt, dat is wel het beste ja.

Die Blind is helemaal van het padje. Dat van Janssen juich ik alleen maar toe. Laat hem meerdere oefenwedstrijden in dit Oranje meespelen. Maar Timo Letschert en Dijks... Focus je nou volop op Pieters en Willems! Ik hoop van ganser harte dat we al die oefenpotjes verliezen en Blind op straat wordt gezet.

Letschert in Oranje, het moet niet gekker worden. Die Blind heeft al weinig krediet, maar dit toont echt aan dat ie er niks van snapt. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Zie je Letschert al tegen de Benzema, Lewandowski, Rooney etc spelen? Dan verdwijnt dat hele 'bad boy' imago al sneeuw voor de zon.

9 maart 2016 om 13:41

Kijk je wel is wedstrijden van utrecht? Weinig inzicht heb je blijkt hier wel uit!

10 maart 2016 om 11:33

Ik heb al zijn wedstrijden van Groningen en Roda gezien en die man kan voor geen meter voetballen. Is zowel voetballend als persoon geen aanwinst gebleken. Niet voor niks is hij telkens transfervrij via de achterdeur vertrokken. Nu ga jij mij zeker vertellen dat hij in een jaar tijd het licht heeft gezien en klaar is voor het NL elftal?

Waarom wordt Wesley Hoedt niet geselecteerd? Blind doet zijn naam eer aan.

De haat hier is onbegrijpelijk. Letschert speelt een sterk seizoen en heeft alleen tegen feyenoord een ondermaatse prestatie geleverd.

9 maart 2016 om 13:30

Padt speelt ook een sterk seizoen bij Groningen moet hij nu ook gelijk worden opgeroepen?

9 maart 2016 om 13:43

Past is 2de Verhoeven!! Ziet er ook niet uit in dat doel!!

9 maart 2016 om 13:47

En Letschert de tweede Vd. Hoorn.

9 maart 2016 om 13:56

Padt* is de 2de verhoeven maar wel 10 klasses beter.

Er is geen betere keeper behalve de keeper's van de traditionele top 3 in de Eredivisie

9 maart 2016 om 14:29

Ik denk dat Robbin Ruiter en Eloy Room niks voor hem onderdoen en misschien nog wel iets beter zijn. En die Jones van NEC doet het ook erg goed.

9 maart 2016 om 15:11

Nou ben ik niet helemaal met je eens. Ruiter is ook nog wel iets beter als Padt..

9 maart 2016 om 15:15

En toch betaalde ajax 3,5 milj. Voor v/d Hoorn en Letschert is toch wel een klasse beter dan v/d Hoorn.

Maar je zal wel iets persoonlijks tegen Letschert hebben, want in al je reacties komt Letschert terug..

Roda of Groningen fan zeker..

Aké, Hoedt, Gouweleeuw, Kongolo, Martins Indi zijn allen betere opties voor centraal in de verdediging dan Letschert. Daarnaast, er is maar één rechtsback opgenomen, waar is Van der Wiel. Daarnaast ook voor de linksback zie ik betere opties dan Dijks met Aké, Van Aanholt en Kongolo.

Edit: Ik had voor het dunbezette middenveld ook Van Ginkel meteen weer opgeroepen trouwens. Is een van de betere jongens voor de toekomst.

9 maart 2016 om 13:40

Dijks is sowieso beter dan Kongolo en Van Aanholt en Aké doet het leuk maar zit ook nog niet op het niveau van Dijks. Dijks speelt echt bere sterk dit seizoen en wordt per wedstrijd beter. Op Willems na de beste LB in de Eredivisie, en hij gaat richting zijn niveau. Willems voorzetten zijn beter maar Dijks is dan weer verdedigend beter.

9 maart 2016 om 14:32

Hoe beoordeel je dat Ake nog niet op het niveau van Dijks zit dan? Ake laat het wekelijks zien op een veel hoger niveau dan Dijks. Speelde op zijn 18de al een kwartfinale en halve finale van de Europa League.

Afgelopen weekend speelde hij een uitstekende wedstrijd als CV tegen Leicester City en wist hij Vardy van het scoren te houden. In die wedstrijd maakte Ake enkele cruciale verdedigende acties. Op Whoscored kreeg hij een 8.34 en de Motm award voor zijn prestaties. Dat soort zaken zijn toch een stuk indrukwekkender dan je staande houden tegen spelers als Nick van der Velden.

9 maart 2016 om 16:37

Ja tuurlijk surreal, Dijks laat het wel even zien tegen de rechtsbuitens van Excelsior en Groningen. Dat maakt hem uiteraard klassen beter dan Ake en Van Aanholt die wekelijks in de meest competitieve competitie van de wereld spelen en het daar zoals je zelf al zegt 'leuk doen'. Wat een belachelijk statement.

Dijks zijn kracht is dat hij constant is en weinig fouten maakt. Zodra de tegenstand serieus wordt, gaat hij net als heel Ajax dit seizoen al kopje onder. Die jongen heeft een hoede mentaliteit en begrijp de gunfactor voor hem, maar kwalitatief gezien is het niks bijzonders. Bovendien is er ook minder potentie bij hem dan bij andere backs.

9 maart 2016 om 13:50

Van der Wiel heeft ze al tijden niet meer op een rijtje. Tete is de rechtsback van Oranje maar geblesseerd. Nu blijkt dat Veltman het moeiteloos overneemt van Tete. Dus samen met Janmaat en Tete de meest logische keuze.

Over Letschert durf ik niets te zeggen. Ik vind (vond) Gouweleeuw, Kongolo, Bmi, Hoedt en Aké ook niet zo geweldig. Ik ben wel benieuwd nu of hij het aan kan. Jij niet?

Ik vind Blind ook geen goede bondscoach maar alleen de selectie van Letschert vind ik apart in dit geval.

9 maart 2016 om 17:59

Op kongolo na een pot nat, indi zelfs oranje onwaardig. Kongolo speelt niet op de plek waar hij tot zn recht komt, hij moet gewoon LCV staan.

Ik snap dat voor veel mensen letschert erg verrassend is, maar hij speelt echt geweldig al sinds vorig seizoen bij Utrecht. Dat zal je inderdaad niet erg opvallen als je Utrecht niet volgt. Maar geef die jongen een kans. Het is in ieder geval wel ook echt een bikkeltje, wat Nederland ook best kan gebruiken.

En terecht!!! Letschert speelt ongelofelijk goed dit seizoen en is een van de grote redenen van Utrechts hoge klassering. Succes timo!

hahaha wat een bedroevende selectie, dit gaat helemaal nergens meer over. Sterker nog....met deze selectie kan de hele Knvb en Blind hard blijven roepen dat ze aan het bouwen zijn, en is een verlies niet eens zo heel gek. Red hij hiermee zijn eigen baan?

9 maart 2016 om 13:47

Nadat de zwakkere spelers de voorselectie niet halen blijven er logische spelers over hoor. 90 van de reacties hier komen van mensen die als eerste zullen wijzen en schreeuwen wanneer het fout gaat en de polonaise lopen wanneer het goed gaat. Men moet maar eens accepteren dat we geen wereldtoppers meer hebben en hier het maximale uit proberen te halen. Er zitten genoeg spelers met flinke groeipotentie in de selectie.

Langzamerhand had ik gedacht dat het toch niet veel gekker kon worden met het Nerderlands Elftal. Maar ja een paar maanden verder en onze vriend Blind tovert weer een aantal verrassingen uit zijn inmiddels eindeloos hoge hoed!

Ik snap dat er een nieuw tijdperk kan aankomen en dat hij spelers wil proberen. Ik ben niet zo heel goed met namen maar hier zomaar een paar schoten voor de blinde boeg....

Hoedt van Lazio. Volgens mij een iets hoger niveau dan Utrecht
Naam ben ik ff kwijt maar die schijnbaar erg goed speelt bij Sampdoria.
Leroy Fer die nu weer speelt bij Swansea

Als je weer naar de selectie kijkt, is er totaal geen lijn te ontdekken in het type speler of het systeem die Blind voor ogen heeft.

De bal is rond, 11 tegen 11 en de wedstrijd duurt 90 minuten. Kortom we beginnen met 11 spelers, doen de ogen dicht en 90 minuten later hebben we misschien wel een resultaat gehaald.

Voorbij ernstig dit

9 maart 2016 om 13:31

Ik mis Hoedt inderdaad ook. Denk trouwens dat hij Veltman als rechtsback gaat gebruiken.

9 maart 2016 om 13:32

Denk dat jij De Roon bedoelt, die speelt bij Atalanta en niet bij Sampdoria

9 maart 2016 om 13:43

Het feit dat je basis speelt bij Lazio (wegens blessures) maakt je niet automatisch Oranjemateriaal. Ik betwijfel of de mensen die de naam Hoedt roepen ook maar een minuut naar Lazio hebben gekeken. Want zo een goede indruk maakt hij daar absoluut niet.

9 maart 2016 om 14:20

Eens. Ben zowel fan van utrecht als lazio en kijk elke wedstrijd van utrecht en zoveel mogelijk van lazio.

Nou speelt hoedt natuurlijk tegen veel betere spelers in de serie A dan Timo in de eredivisie. Maar Hoedt speelt echt niet heel sterk. Speelt vooral omdat de vrij het hele jaar geblesseerd is en de rest van de verdediging ook drama is. Ik denk dat als hij nu nog 2 jaar naast de vrij staat hij echt wel sterk kan groeien, maar hij is nu niet bijzonder ook al heeft ie 18 potjes serie a in de benen.

Letschert is dit seizoen een hele sterke speler voor Utrecht. Heeft fysiek, snelheid, kracht, redelijke inspeelpass en lange bal (zie hoe hij haller voor de keeper zette zaterdag in de 4e minuut) en kan aardig indribbelen.
Kan me voorstellen dat mensen die hem niet vaak zien spelen erg verbaasd zijn. Maar waarom zou je hem geen kans geven? Staat in alle spelersranglijsten in de top 10 en we spelen nu toch nergens om.

Je kan in nietszeggende oefenpotjes de gevestigde orde die het al helemaal heeft verpest de kans geven, maar wat hebben we daar aan?

Weer vd wiel, indi enz die debet zijn aan onze uitschakeling?

Ik mis Tommie Beugelsdijk!?

Letschert erbij en geen Martins Indi of Hoedt?
Dijks erbij en geen Buttner, Ake of van Aanholt
Janssen erbij en geen Van Persie?
Narsingh die al weken op de bank zit?

Is het al 1 april?

9 maart 2016 om 13:38

Wees blij dat BMI er niet bij zit. Die heeft het gewoon niet. Van Persie daar heb je niets meer aan als we volgend seizoen aan de WK kwalificatie beginnen. Narsingh speelt de laatste tijd wel weer aardig. En Dijks is gewoon een prima linksback. Kan ook verdedigen. Alsof Buttner, Ake en van Aanholt van die geweldenaren zijn.

Als Hoedt een basisplaats heeft had hij ook van mij opgeroepen mogen worden maar waarschijnlijk is de uiteindelijke selectie gewoon zo logisch als wat.

9 maart 2016 om 13:49

Buttner heeft een houten kont van jaren op de bank zitten in Manchester en Moskou, Ake speelt pas dit seizoen regelmatig wedstrijden, Van Aanholt speelt bij een Championship club. BMI en Hoedt niet vind ik ook raar, RVP is history, Narsingh vind ik ook raar.

9 maart 2016 om 14:34

Aangezien spelers als Tete, Riedewald en Bazoer na een handvol wedstrijden in de Eredivisie werden opgeroepen, is het stellen dat Ake pas dit seizoen regelmatig wedstrijden speelt natuurlijk gewoon kul.
Ake speelt tevens op een veel hoger niveau.

9 maart 2016 om 14:36

Sunderland speelt bij mijn weten gewoon in de Premier League.

9 maart 2016 om 15:06

Sunderland speelt zeker in de Premier League. Dat niet alleen, maar van Aanholt heeft er dit seizoen ook al 4 goals in liggen.

9 maart 2016 om 18:00

Buttner, Ake of van Aanholt nee dat zijn spelers waar je niet omheen kunt? Ik denk dat Dijks na Willems op dit moment de tweede is kwalitatief daarna Ake en dan oas Pieters, nooit goed gevonden, heeft het niet.

ja vind je het gek dat het niks meer wordt en gaat worden met dit Nederlands elftal. Het is toch een lachertje wat hier gebeurt

9 maart 2016 om 13:41

Inhoudelijk nog iets toe te voegen? Onzinnige reactie.

facepalm.... danny blind maakt zn selectie wanneer coke aanwezig is

Overigens is Promes wel echt een goede speler! Ik denk dat dit een goed team kan worden!

Het zijn maar oefenwedstrijden en Blind moet wel aan een groep gaan werken voor de komende 4 jaar. Ik vind Letschert net zoals de meeste hier verrassend maar het zijn oefenwedstrijden en als hij zich staande houdt dan hebben we weer een optie erbij. Dijks speelt gewoon goed als linksback bij Ajax dus dan komt er vanzelf een uitnodiging. Alsof dat iets heel geks is.

Ik had eigenlijk alleen van Ginkel en Kongolo er wel bij verwacht verder maar ja.

Het is ook maar een voorselectie. Waarschijnlijk vallen de spelers af waar iedereen hier moord en brand over aan het schreeuwen is.

Narsingh is dan wel weer heel raar

Letschert en Dijks vallen straks alsnog af bij de definitieve selectie. Geeft de bondscoach in ieder geval een signaal af dat ze goed bezig zijn en hij ze in de gaten houdt.

Als je puur kijkt naar wie op kwartfinale WK niveau mee zou kunnen, blijven er toch al weinig over. Met jongens als Narsingh en Locadia ga je daar ook niet komen.

Zie je Letschert al tegenover Zlatan en Griezmann spelen? Te erg voor woorden. Want Zweden en Frankrijk worden de tegenstanders in de WK kwalificatie.

9 maart 2016 om 13:39

Hoezo doe je nu alsof Letschert onze rots in de branding is achterin? Als Bruma, Veltman, de Vrij en van Dijk zich doorontwikkelen heb je gewoon een prima centrum. Hele rare reactie van je.

9 maart 2016 om 13:49

Stel je voor dat er twee geblesseerd zijn, de derde tijdens de wedstrijd geblesseerd raakt en Letschert moet invallen tegen deze tegenstanders. Wat een verschrikking zou dat zijn.

9 maart 2016 om 13:59

Stel je voor ja..

Dan is er een grote vijver aan verdedigers waar de bondscoach uit kan vissen en degene die tegen die tijd het beste is zal spelen. Ik zou me eerder druk maken over de voorhoede waar weinig tot geen toppers in zitten.

9 maart 2016 om 14:05

Je moet niks aan het toeval overlaten dus moet je gewoon een betere back-up achter de hand hebben dan Letschert.

9 maart 2016 om 14:37

@UnderAmour
Zie jij BMI al tegen Zlatan en Griezman spelen dan. Hij kon zich tegen Turkije al niet staande houden.

Dijks, Letschert, Afellay, Narsingh en Locadia hadden wel achterwege gelaten mogen worden. Daarnaast zet ik sterk mijn vraagtekens bij het oproepen van Clasie en Memphis

9 maart 2016 om 13:44

Clasie speelt de laatste weken steeds beter bij Southampton, als je hem niet zou oproepen, welke middenvelder zou je dan oproepen voor zijn positie?

9 maart 2016 om 13:56

De Roon wellicht? Ik vind Clasie terecht opgeroepen hoor, lastig begin maar herpakt zich uitstekend. Maar De Roon doet het uitstekend in Italië beter dan Hoedt die iedereen opnoemt, had er bij mogen zitten wat mij betreft.

Iedereen maar verbaasd zijn dat Letschert is opgeroepen. Vergeten dat dit de voorselectie is? Utrecht draait een uitstekend seizoen en Letschert is daar een van de redenen van. Door hem in de voorselectie te zetten geef je aan dat je zijn ontwikkeling volgt, meer is het ook niet. En als we verbaasd gaan reageren over welke spelers erbij zitten dan verbaasd het mij het meest dat Clasie in de voorselectie zit. Wat heeft die nou de afgelopen maanden laten zien?

Nog geen 2 jaar terug maakte ik mij zorgen over het gebrek aan goede verdedigers in het Nederlands elftal. Het was gewoon 3x niks. Maar moet je nu zien, heel wat jonge verdedigers die een prima ontwikkeling hebben doorgemaakt. Keuze zat de komende 10 jaar.

Wat mij het meest opvalt is hoe slecht het gesteld is met onze voorhoede. Wat ik dacht over de verdediging is overgeslagen naar de aanval. En of daar veel verandering in zal komen betwijfel ik want zoveel voorhoede spelers waar ik een hoge pet op van hem zijn er niet. Als je ziet dat Bijvoorbeeld Narsingh is opgeroepen dan zegt dat genoeg. Er zijn geen absolute toppers voorin en dat kan Oranje opbreken.

Dit is dan ook een vriendschappelijk wedstrijd...Om bepaalde voetballers uit te proberen..Omdat Letschert nu bij de voorselectie zit is Martins Indi dan gelijk afgeschreven of omdat Vincent Jansen er nu bij zit is van Persie dan ook gelijk afgeschreven??Tuurlijk niet...Dit zijn vriendschappelijke wedstrijden om andere spelers ook te testen..Niet gelijk man over boord hoor!!!!

9 maart 2016 om 13:43

Test dan spelers uit buitenlandse competities. Zoals Fosu Mensah, Hoedt, Ake, Pieters dat heeft meer nut dan zo'n Letschert.

9 maart 2016 om 13:52

Fosu Mensah heeft nog geen handvol wedstrijden gespeeld en nu al uitnodigen? Terwijl Letschert een prima ontwikkelling doormaakt en al jaren eredivisie ervaring heeft. Verder roept iedereen maar om Hoedt maar die draait gewoon een slecht seizoen en de enige reden dat hij speelt bij Lazio is vanwege blessures. Verder is Pieters gewoon opgeroepen. Dit is roepen om het roepen.

Ik betrap je vaak op de meest onzinnige commentaar dus vanaf nu zal ik niet eens meer op je reageren.

9 maart 2016 om 13:56

Ja, maar wat voor wedstrijden heeft hij gespeeld!! Tegen Arsenal en andere premier league clubs speelde hij fantastisch. Is toch heel wat anders dan bij Utrecht spelen. En Hoedt had in het begin aanpassingsproblemen bij Lazio maar draait inmiddels feilloos mee.

Jürgen Locadia, Luciano Narsingh, Ibrahim Afellay en Mitchell Dijks had hij voor mij thuis mogen laten.

Wat een paniek hier zeg. Het zijn oefenwedstrijden en het EK speel je niet. Dan kan het geen kwaad om dingen uit te proberen. Kongolo onttrok zich misschien aan de malaise bij Feyenoord, maar staat vooralsnog een beetje stil in z'n ontwikkeling. Op de plek waar hij speelt zijn de geselecteerde spelers gewoon beter momenteel. Als Blind maar star de oude garde blijft selecteren is het ook niet goed. Zo valt er altijd wel wat te zeuren. Letschert speelt al een periode sterk bij Utrecht en net als een Strootman destijds klaar voor de stap naar een Nederlandse topclub. Die jongen zal gretig zijn, in tegenstellin tot een lakse Indi. Daarnaast is PSV hofleverancier, maar wordt hij hier toch beticht van het dragen van een Ajax bril. Het kan allemaal niet op...

Waarom wordt bazoer verkozen boven van Ginkel?

9 maart 2016 om 13:45

Bazoer heeft veel meer talent dan Van Ginkel.

9 maart 2016 om 13:46

Omdat Bazoer het hele seizoen al top speelt en van Ginkel van de Bank van Stoke komt en pas een paar wedstrijdjes lekker mee hobbelt bij PSV. Logische keuze lijkt mij.

9 maart 2016 om 14:39

Van Ginkel heeft er anders wel 3 in liggen in 5 wedstrijden en nog een assist gegeven. Bazoer heeft er net 5 gescoord in 23 wedstrijden en 4 assists gegeven, dus qua gemiddelde kan Bazoer niet aan van Ginkel tippen.

Desalniettemin natuurlijk logisch dat Bazoer boven van Ginkel staat momenteel, maar om van Ginkel zijn indrukwekkende start bij PSV als 'lekker mee hobbelen' te bestempelen is ook wat overdreven.

Op de lange termijn zijn ze beiden zeer bruikbare spelers voor Nederland.

Prima om in deze oefenwedstrijden wat spelers uit te proberen, de spoeling is erg dun voor mijn gevoel en tevens scheelt het allemaal kwalitatief niet zo vind ik.

En och och och, wat een frustratie weer bij velen hier. Er is een Ajacied verkozen boven een Psv'er of Feyenoorder, een Feyenoorder of Psv'er boven een Ajacied. Stelletje kleine kinderen ook. Dit is het Nederlands elftal, dat dient geen tweede elftal van Ajax, PSV of Feyenoord te zijn. Zet die bril toch eens af.

Aanvallend internationaal erg povertjes, alleen Robben en soms Huntelaar zijn van het gewenste niveau voor Oranje. De rest heeft nog niet bewezen het niveau aan te kunnen.

9 maart 2016 om 13:48

Ik weet niet of je Huntelaar recent nog hebt gezien, maar De Jong is hem toch echt wel voorbij inmiddels.

9 maart 2016 om 14:00

Promes lijkt mij toch ook zeker van het gewenste niveau. Maar het is inderdaad niet best als ik een opstelling probeer te maken wordt ik er een beetje triest van...

Cil
Veltman
Van Dijk
Blind
Willems
Wijnal/Klaas
Clasie
Sneijder
Robben
De Jong
Promes
9 maart 2016 om 14:16

Promes speelt toch rechtsbuiten? Dan kan je beter Memphis daar neerzetten. Die is samen met Willems echt een plaag voor elke verdediging.

Kan iemand mij misschien vertellen waarom die talentloze narsingh steeds maar weer wordt opgeroepen? Dan heb ik liever Elia of El ghazi ook al zijn ze niet echt in vorm.

9 maart 2016 om 14:46

Kan het weinig slechter doen dan de Faalhazen die in de zwakke kwalificatie poule van Nederland door het ijs zijn gezakt

9 maart 2016 om 14:15

Dijks speelt elke week heel solide. Voert zijn verdedigende taken altijd goed uit. Is ten opzichte van zijn seizoen bij Willem II enorm gegroeid. Groot, sterk.
Aanvallend niet zo geweldig als Willems, maar die is echt een talent qua aanvallende taken.

Kunnen we ervan uit gaan dat Veltman dan rechtsback backup is? Ik zie er namelijk maar 1 in de selectie, terwijl er wel drie linksbacks bij zitten.

Altijd is er commentaar op een voorselectie.
Maar wees allemaal nou eens eerlijk.

Letschert zit erbij mag ruiken aan het Nederlands Elftal is een jonge verdediger en de laatste tijd goed in vorm dan kan het toch geen kwaad om hem erbij te halen? Hoedt had inderdaad ook gekund maar wie weet word die volgende keer uitgenodigd.

Mensen roepen hier wel Dijks maar geen Kongolo, Buttner of Ake. Kongolo staat het liefst centraal en niet linksback. Buttner heeft al een lange tijd geen wedstrijden gespeeld en is nu zijn ritme weer aan het oppakken bij Anderlecht. En ake komt er nog wel als hij zo doorgaat.

Wel Janssen en geen van Persie. van Persie is oud en versleten heeft ervoor gekozen om te cashen in Turkije primaa zijn keuze maar geen Nederlands Eftal materiaal meer.

We hebben het hier over oefenwedstrijden die zijn er voor gemaakt om te experimenteren dus waarom niet?

9 maart 2016 om 13:55

Juist! Tot nu toe de eerste reactie die ik lees waarvan ik denk hey deze heeft er tenminste verstand van. Ik schrik me serieus een ongeluk van hoe negatief en ondoordacht mensen hier reageren. Niet meer normaal.

9 maart 2016 om 13:55

Kongolo is net zo lief linksback. Zijn eigen voorkeur maakt niet uit trouwens. het is een non-argument. Het gaat om kwaliteit. En je moet wel blind zijn om niet te zien dat Kongolo beter is dan Dijks.

9 maart 2016 om 14:06

"en je moet wel blind zijn om niet te zien dat Kongolo beter is dan Dijks."

Haha en je moet wel twee seizoenen achter lopen als je denkt dat Kongolo überhaupt in de buurt komt van Dijks. Heel leuk hoor alle Feyenoorders hier die hun spelers beter vinden, maar iedere keer weer dat loze geroep wordt ik wel moe van. Vorige rondes werd er nog ge pretendeert dat Van Beek beter was dan Veltman en Karsdorp beter was dan Tete. Nou nu we weer met beide benen op de grond staan zien we dat ook wel als lachwekkend toch?

Hetzelfde geld voor Dijks vs Kongolo. Dijks is zowel aanvallend (veel) als verdedigend beter dan Kongolo. Natuurlijk is Kongolo veel beter dan Nelom dus als dat je vergelijkingsmateriaal is dan snap ik dat hij heel goed lijkt maar als je ziet hij middelmatige Eredivisie spelers hem keer op keer voorbij snelde na de winterstop dan weet je echt wel dat hij nog lang niet op een goed niveau zit.

9 maart 2016 om 14:20

Je hebt niet eens wedstrijden van Feyenoord gekeken. Je kan wel heel goed provoceren. Stoere jongen.
Als je wel wedstrijden had gekeken, zou je zien dat Kongolo zich met Vermeer aan de malaise onttrekt. Dijks speelt ontzettend anoniem. Hij is nergens heel goed in, behalve vroege voorzetten. Verder een leuke speler voor Ajax, maar gaat nooit verder komen.
.
Van Beek speelde op dat moment ook beter dan Veltman. Tete had net 5 wedstrijden profvoetbal gespeeld. Nu zitten beide Feyenoorders in een vormcrisis en is het logisch dat ze niet worden geselecteerd.

9 maart 2016 om 14:47

Och och ik ben het niet met je eens dus is het gelijk provocerend? "stoere jongen" Gelijk op de man spelen? Lekkere manier van discussiëren is dat...

"als je wel wedstrijden had gekeken, zou je zien dat Kongolo zich met Vermeer aan de malaise onttrekt. Dijks speelt ontzettend anoniem. Hij is nergens heel goed in, "

Grappig dat zegt dat ik niet naar Feyenoord kijk terwijl je zelf duidelijk niet naar Ajax kijk als je zegt dat Dijks anoniem speelt. Laten we het even op een rijtje voor je zetten:

Assists: Dijks 4, Kongolo 1
Goals tegen: Dijks 16, Kongolo 36
Gele kaarten: Dijks 4, Kongolo 7

Of te wel, aanvallend en verdedigend objectief gewoon een maatje groter dan Kongolo.

"van Beek speelde op dat moment ook beter dan Veltman." gewoonweg niet waar, behalve tegen Rapid Wien is Veltman bezig aan een geweldig seizoen.

"tete had net 5 wedstrijden profvoetbal gespeeld" haha wat? Tete had meer professioneel voetbal gespeeld dan Karsdorp. Naast dat Tete vorig jaar al wedstrijden mee pakte heeft hij ook meer dan een seizoen in de Jupiler League gespeeld.

9 maart 2016 om 17:16

Tete had misschien wedstrijden in de JL gespeeld, maar het lijkt me evident dat echte ervaring pas gaat tellen als je voor Ajax 1 speelt. op het moment dat hij werd geselecteerd, had hij er 5 of 6 wedstrijden opzitten in Ajax1. Karsdorp had in Europa Gervinho van de mat gespeeld, nadat hij in het veld werd gebracht omdat Wilkshere geblesseerd raakte. Welke ervaring is meer relevant voor Oranje?

Van Beek speelde wel beter aan het begin van dit seizoen en al helemaal vorig seizoen.

Kongolo was geen debet aan het feit dat Feyenoord veel tegengoals kreeg. Die kun je niet op een individu afschuiven. Dat is een volslagen onzinnig argument. Net zoals die onzin dat Kongolo voorbij gelopen wordt door Eredivisie spelers. Dat soort onzin zorgt ervoor dat ik denk dat je provoceert. En als het geen provocatie is, weet je er kennelijk gewoon niks van.
Aanvallende prestaties vallen ook niet alleen af te lezen aan het aantal assists wat je levert. Dijks gaat altijd voor de voorzet, terwijl Kongolo meestal de combinatie zoekt en Elia assisteert.
Praktisch elke kenner is het er over eens dat Kongolo een van de grootste talenten van Nederland is. Maar Surreal weet het allemaal nog beter en komt met bij elkaar geraapte statistieken die nergens op slaan om te bewijzen dat Dijks beter is. Succes.

9 maart 2016 om 19:34

"karsdorp had in Europa Gervinho van de mat gespeeld" die Gervinho die scoorde? Nou is dat al van de mat spelen is dan weet ik wat je maatstaven zijn!!

"van Beek speelde wel beter aan het begin van dit seizoen en al helemaal vorig seizoen."

Haha vorig seizoen? Ajax speelde vorig seizoen met 1 fatsoenlijke verdediger (veltman) en zonder verdedigend middenvelder (dat was Klaassen) en hij hield het achterin nog steeds potdicht! Hij hield als enige het team op de been en was velen malen beter dan Van Beek. Daarom kreeg Ajax minder tegen goals. Van Beek komt niet eens in de buurt van Veltman, hij laat zich telkens weer kinderlijk uitspelen. Leuk hoor zo'n sterke jongen maar als hij het inzicht heeft van aan C junior heb je er weinig aan.

"dijks gaat altijd voor de voorzet, terwijl Kongolo meestal de combinatie zoekt en Elia assisteert."

Dus het afleggen aan een buitenspeler vind jij een goede aanvallende impuls? Want dat vind ik namelijk weinig bijdragen. Bovendien lukken die combinaties bar weinig of niet soms? Elia scoort weinig en geeft te weinig assists, dus aan dat 'combineren' heb je dan vrij weinig.

Bovendien zoekt Dijks ook vaak genoeg de combinatie met Younes, dan kan Dijks de achterlijn halen. Want wat jij claimt dat hij alleen een vroege voorzet kan geven geeft eigenlijk al voldoende aan hoe weinig kennis jij in deze hebt.

"praktisch elke kenner is het er over eens dat Kongolo een van de grootste talenten van Nederland is. Maar Surreal weet het allemaal nog beter en komt met bij elkaar geraapte statistieken die nergens op slaan om te bewijzen dat Dijks beter is. Succes."

Dat Kongolo geen groot talent is weerleg ik ook niet, alleen zijn huidige niveau is lager dan dat van Dijks. En daar zijn de kenners het ook over eens die hebben hem daarom ook geselecteerd. Maar Feye88 weet blijkbaar meer van voetbal dan Van Basten en Blind. Zo zo dat is knap hoor. En dan zijn mijn statistieken wellicht wat bij elkaar geraapt, ik onderbouw mijn argumenten tenminste. Ik bewijs dat Dijks aanvallend beter is en kom tenminste niet met zo'n zwak excuus als "hij combineert meer". Nee hij legt de bal meer af omdat hij er minder mee kan.

Dus we kunnen nu wel concluderen dat Kongolo aanvallend sowieso minder is toch? Dat weet iedereen eigenlijk wel, wat blijft er dan eigenlijk over? Juist ja, het verdedigende aspect. Laat Kongolo nou uit het centrum gehaald te zijn omdat hij het verdedigend niet aan kon. Wat stonden hij en Van Beek vorig jaar te schutteren richting het einde van het seizoen centraal achterin. Uit noodzaak zijn er maar twee CVs bijgehaald omdat ze bij Feyenoord ook wel zagen dat het niets was.

Nogmaals Dijks is gewoon beter in alles behalve potentie wellicht. Daarom hebben de kenners hem geselecteerd en Kongolo thuis gelaten.

9 maart 2016 om 20:24

Gervinho scoorde met Wilkshere op het veld. Niet met Karsdorp. Ik had het er nog bij vermeld. Je trekt de discussie telkens breder richting teamniveau. Van Beek speelde individueel beter dan Veltman die vaak een cruciale fout maakte (in de media smalend Veltmannetje genoemd, verwijzend naar het De Boertje vroeger).

De combinatie is iets anders dan afleggen. Dijks gaat altijd buitenom, itt Kongolo, die veel korte passes geeft en binnendoor of buitenom gaat. Dat de aanval van Feyenoord voor geen meter loopt klopt helemaal. Daar doe je als linksback weinig aan. En combineren is een speelwijze. Kongolo kan wel degelijk goed voetballen. Verliest de bal bijna nooit.

Aanvallend kan ik zo dus geen winnaar aanwijzen. Maar ik weet het goed gemaakt. Laten we hun stats erbij pakken. Ik noem telkens eerst de cijfers van Kongolo, dan die van Dijks.
Verdedigend
Tackles per wedstrijd gewonnen: 3.3 om 1.8
Intercepties per wedstrijd: 2.2 om 1.4
Overtredingen nodig per wedstrijd: 1 om 1.6
Uitlokken van buitenspelval: 0.4 om 0.3
Clearances: 3.6 om 1.6
Dribbels langs verdediger: 0.4 om 0.3
Schoten geblokt: 0.2 om 0.3

Passing
assists 1 om 4
Keypasses per wedstrijd: 0.8 om 1
Gemiddeld aantal passes: 44.5 om 42.5
Passing %: 82 om 81.5
voorzetten: 0.4 om 1.2
Lange ballen: 2.5 om 2.8

Aanvallend: 0 om 0
Assists: 1 om 4
Schoten per wedstrijd: 0.4 om 0.4
Dribbels: 0.7 om 1.5
Overtredingen mee: 1.7 om 1.2
Balverlies: 0.4 om 1
Slechte balcontrole; 0.6 om 0.8

Algemeen:
Luchtduels gewonnen 1.9 om 1.2
Man of the match: 2 om 1

Speelstijl (+ en -) op basis van statistieken
Kongolo: Balvast, passing, tacklen, concentratie. Houdt van korte passing
Dijks: Dribbelen, concentratie. Dribbelt graag, geeft graag voorzetten, heeft veel overtredingen nodig.

Bron: whoscored

Met andere woorden: Kongolo is duidelijk de betere verdediger. Dijks geeft vaker voorzetten en dus meer assists. Brengt aanvallend meer.

Ik heb trouwens altijd gedacht dat Letschert een Duitser was. Ben ik daar nou echt de enige in?

Haha, ja laten we lekker spelers als letschert en Janssen oproepen, en spelers als van Ginkel thuis laten. Zo zijn we in een paar jaar weer wereldkampioen !!

9 maart 2016 om 13:52

Alsof Van Ginkel de redder in nood is...

9 maart 2016 om 13:52

We kunnen ook zoals jij voorstelt alle verdedigers en spitsen thuislaten en slechts middenvelders oproepen! En dan gaan we van Ginkel centraal achterin posteren, of in de spits!

9 maart 2016 om 13:56

Van Ginkel is een middenvelder, heb jij dan alternatieve spitsen of verdedigers of wil je Van Ginkel daar opstellen?

9 maart 2016 om 16:54

heb het toch niet over verdedigers of middenvelders. Ik voer alleen de toon. Als spelers met de kwaliteiten van van ginkel thuis worden gelaten, en Letschert wordt opgeroepen is er wat goed mis. Een BMI of Hoedt is toch een veel beter alternatief??

Opzich geen hele rare selectie. Alleen wel een paar opvallende namen.

- Letschert: Tegen PSV (beker) vond ik hem heel goed spelen. Verder zie ik hem niet echt vaak spelen.
- Janssen: Doet het prima in de eredivisie maar viel alleen wel door de mand tegen Ajax en Feyenoord
- Narsingh: Op een paar doelpunten in het begin na nog niet heel indrukwekkend dit jaar.
- Locadia: Speelt niet denderend maar heeft prima rendement verdedigd wel altijd goed de laatste tijd.

Ik denk dat het met deze selectie goed mogelijk is om de aankomende wedstrijden goed voor de dag te komen. Winnen gaat moeilijk worden maar het kunnen leuke wedstrijden worden. Op na het WK!

De selectie is zo slecht dat je je niet eens meer druk maakt om namen als Afellay, Veltman, Narsingh etc.
Het gaat een erg lastige tijd worden voor Oranje, straks gaan Sneijder en Robben ook nog stoppen. Alle hoop moet zijn op de ontwikkeling van spelers als Memphis, Bazoer, de Vrij, Klaassen en Willems.

9 maart 2016 om 14:22

Afellay is al 3 maanden 1 van de beste spelers bij stoke

9 maart 2016 om 14:35

Dat valt reuze mee, zie Stoke genoeg spelen.

9 maart 2016 om 14:42

Het is niet voor niks dat Stoke fans hem al nomineren voor speler van het seizoen, vaak na Shawcross en Arnautovic.

Leuk voor Dijks, maar waarom drie Linksbacks die allemaal niet multifunctioneel zijn?

9 maart 2016 om 13:59

Het is een voorselectie. De uiteindelijke selectie zal 23 spelers bevatten. En wat heb je aan allemaal multi functionele spelers in een selectie van 23 spelers? Het zijn daarnaast oefenwedstrijden en Willems zal niet alles gaan spelen aangezien hij nog niet zo heel lang terug is van een nare blessure. Pieters is een enorme doorsnee back. Dijks is dat totaal niet. Is sterk, megasnel en ook lang. Pieters heeft niets extra's. Dijks wel.

Hoedt doet het toch ook niet onaardig? Of is hij geblesseerd?

Volledig terecht! Speelt elke week minimaal een 7, volledig terecht geselecteerd en hopen dat hij de definitieve selectie kan halen.

9 maart 2016 om 14:02

Moet dan elke speler uit de eredivisie dan ook maar opgeroepen worden als ze elke week een voldoende halen?

9 maart 2016 om 14:57

Ja als een speler hele seizoen goed speelt, verdien je dat toch? Hij is nog jong, kan zich doorontwikkelen en kan nooit kwaad x te ruiken aan het ned. Elftal. Dijks vind ik overigens ook terecht

Een voorselectie van 28 man... Dat doe je normaal gesproken uit luxe, nu krijg je gewoon een belachelijke lijst. Ongelooflijk dat Dijks hier op staat, die kan er toch helemaal niks van?!

Dit Nederlands Elftal is rijp voor de sloop. Als je denkt dat het niet erger kan dan wordt het bij Blind alleen nog maar erger....

Wat een selectie zeg, pijn aan de ogen!!

Nou nou wat een kinder crèche hier zeg whahaha wowwww.

Waarom hoor ik niemand over Wesley Hoedt. De jonge verdediger bij Lazio?? Doet het aardig daar.

En mensen het is een voorselectie maak je niet druk.

Martins Indi kunnen we toch trouwens ook niet serieus nemen? Mislukt elke keer weer bij Oranje. Dan moet je verder kijken

Laat alle Psvers dit keer maar thuis meneer Blind, het programma richting het kampioenschap is nog lastig genoeg. Die paar oefenpotjes met oranje kunnen we wel even missen.

9 maart 2016 om 14:17

Wat een kletspraat. Het Nederlandse elftal is veel belangrijker. Het is enorm belangrijk dat we in de komende oefenwedstrijden een goede nieuwe potentiële basis vormen voor de toekomst waarmee we ons kunnen kwalificeren voor het komende WK!

12 maart 2016 om 00:11

Roep in dat geval maar alle Psvers op, dan komt het goed
Nee zonder gein, alleen de Nederlandse spelers van Psv. Guardado kan helaas niet opgeroepen worden.

Vreemd zo'n selectie van Dijks, bij Willem 2 kwam hij niet in beeld, terwijl hij daar toch veel meer verdedigend moest spelen, nu bij Ajax waar er veel minder druk staat op de verdediging wordt hij gezien als een hele goede back. Waar zit nu dat verschil , ik kan dat niet verklaren... of toch wel ...het zit in de naam van de club ....ajax.

Weet iemand trouwens waarom Dost er deze keer niet bij zit? Of is hij gewoon gepasseerd?

9 maart 2016 om 14:10

Is al weken geblesseerd..

9 maart 2016 om 14:11

Dost is momenteel geblesseerd.

Wat een commotie..
Het is een oefenwedstrijd en het is een kans voor Blind om te zien hoe bepaalde jongens zich passen in het Nederlands Elftal. Het is toch geen ramp dat hij Letschert oproept ipv Kongolo die hij al eens heeft gezien bij Oranje?? Hij maakt nu eenmaal deze keuze en we zien daarna wel hoe dat uit heeft gepakt. Daar zijn dit soort wedstrijden voor.

Doe normaal zeg..

Wat een armoede zeg voorin.. alleen Robben is geweldig, verder is het drie keer niks (meer). Middenveld is er een met potentie, maar is nog lang geen internationale top. Als je de Vrij terug hebt en een van de verdedigers zich verder ontwikkelt heb je een prima verdediging, maar nog geen top. Wie ik mis: Hendrix (hoewel hij geen basisplaats heeft natuurlijk bij Psv), Bruno Martins Indi, van der Wiel en Hoedt.

Janssen lijkt me prima dat hij opgeroepen wordt, viel tegen Ajax door de mand? Heel AZ speelde zeer matig en een spits is daar toch deels van afhankelijk. Toch prikte hij er nog eentje in.
Tenzij er goed alternatieven beschikbaar zijn lijkt het me prima dat hij opgeroepen wordt en aan het oranje mag ruiken.

Keepers: Niks op aan te merken.
Verdedigers: maar 1 rb en 3 lb? Of gaat Veltman mee als rb? Dan zou ik sowieso Van Der Wiel erbij houden. Prima dat Dijks ook opgeroepen is, scoort altijd een voldoende. Voert altijd zijn verdedigende taken naar behoren uit dit seizoen.
Middenvelders: Prima. Genoeg keuze hierin. Vanwege het oog op de toekomst zou ik sowieso Bazoer opstellen.
Aanval: Nog steeds Narsingh? Die kerel komt al zo lang niet meer uit de verf sinds zijn knieblessure.

De opstelling: Ik weet niet of Bruma en Van Dijk allebei rechtspoten zijn, anders moet er 1 van de 2 wisselen.
2e helft wissels: Dijks, Wijnaldum, Blind, Janssen en Promes.

Cillissen
Janmaat
Bruma
Van Dijk
Willems
Pröpper
Bazoer
Klaassen
Robben
L. De Jong
Depay

Ik mag hopen dat Van Persie er wel bijzit als het er echt om gaat. Oke, hij is niet meer de Van Persie van Arsenal of United, maar nog steeds stukken beter dan de rest. Huntelaar heeft het ook totaaaaal niet meer, maar die zit er gewoon bij? Van Persie heeft wat gedoe met de trainer, maar je ziet nog steeds zijn klasse.

Hopelijk ontwikkelt Janssen zich nog goed, dan maak ik me al wat minder zorgen om de spitspositie. In deze situatie zou De Jong eerste spits moeten zijn overigens, al heeft hij het ook nog nooit echt laten zien in Oranje. Daarbij wel gezegd dat hij maar twee keer heeft mogen opdraven sinds zijn PSV periode. We gaan 't zien.

9 maart 2016 om 16:13

Daar hoor je haast niemand hier over he. Huntelaar speelt nog velen malen slechter bij Schalke, maar word gewoon vrolijk opgeroepen. Van Persie speelt laatste weken gewoon basis en komt steeds meer in vorm, maar ik denk dat er iets is gebeurd tussen Blind en vPersie. Van Persie heeft in zijn kleine teen nog meer gevoel dan Klaasjan in zijn hele lijf

Blind maakt op sommige plekken lachwekkende keuzes en doet sommige dingen veel te laat. Waarom is Pieters nu pas opgeroepen? Die speelt al een paar jaar basis bij Stoke, waarvan ik dit jaar een aantal potjes heb gekeken en die spelen echt leuk voetbal. Hij is gewend om elke week het maximale uit zichzelf te halen daar in Engeland, in plaats van een Riedewald die dat niet elke week hoeft te doen bij Ajax. En dan zet hij Riedewald ook nog is in de cruciale wedstrijden op een plek waar hij zelden speelt.

En dit soort keuzes blijf ik bij hem zien, want ik zie hem er best voor aan om Dijks centraal achterin te gaan zetten, of Robben als verdedigende middenvelder.. Het zou me allemaal niets verbazen.

Toch weer grappig nu roept iedereen weer om de spelers uit de buitenlandse competities, want die competities zijn veel beter dan wat er hier in Nederland allemaal voor clubs zijn, worden clubs als Watford en Stoke weer enorm opgehemeld. En volgende week schreeuwt iedereen weer dat PSV best een goeie kans maakt tegen Atletico, want zo heel veel stelt het dan ook weer niet voor zie club.

9 maart 2016 om 14:46

Niemand hemelt clubs als Watford en Stoke op. Het gaat om het feit dat Ake, Pieters en van Aanholt wekelijks staan te voetballen tegen veel en veel betere tegenstanders dan een Dijks of Kongolo. Stuk voor stuk doen ze het gewoon prima in de Premier League.

Dat is volgens velen, en volgens mij ook, toch een stuk lastiger en meer blijk van kwaliteit dan je als linksback van een Nederlandse topclub staande houden tegen de rechtsbuiten van Willem 2 of pakweg Groningen.

9 maart 2016 om 18:28

Ik bedoel gewoon meer het feit dat iedereen nu om die spelers roept omdat ze wekelijks in de premier league voetballen en dat beter is dan wekelijks de eredivisie. Maar als Ajax, Feyenoord op PSV tegen Watford of Stoke zouden moeten aantreden, dan roept heel Nederland dat onze teams dat wel even moeten kunnen verslaan, dan zijn Ajax, Feyenoord en PSV weer een stuk beter dan die teams.

Ik doelde eventjes op die kromheid.

10 maart 2016 om 10:21

Tja, in principe moeten clubs als Ajax en PSV toch ook wel kunnen winnen van Premier League ploegen die normaal gesproken tot de bodem van de competitie behoren.

Daar is an sich weinig krom aan. Zoals ik al aangeef in mijn vorige reactie gaat het er niet om dat ze bij een club spelen die in totaliteit minder kwaliteit heeft dan onze topploegen. Het gaat er om dat ze wekelijks tegen veel betere tegenstanders spelen.

De moeilijkste directe tegenstanders die Dijks of Kongolo tegen komen in de Eredivisie zijn spelers als El Ghazi en Narsingh, terwijl een Ake en van Aanholt tegen spelers als Shaqiri, Mahrez, De Bruyne, Lamela en Mane spelen.

weet je wat leuk zou zijn

als maher dr ineens bij zou staan hahahaha

Maak jullie niet zo druk over wie er geselecteerd worden. We spelen nergens voor, we hebben eens staf die er niks van kan en we hebben al helemaal een bond die niet serieus te nemen is.

Alles is logisch op Letschert deels na....
Alhoewel ik het wel goed vind om hem eens te testen.

Het team is toch drama....kunnen we net zo goed gaan door selecteren....
Blij dat die kromrug van een Van Beek er niet bij zit.

Hoezo is willems geselecteerd. Speelt nog geen eens vijf wedstrijd dit seizoen.

9 maart 2016 om 14:34

Willems is de potentiële linksback van het Nederlandse elftal. Die zou ik vrijwel altijd oproepen.

Mooi om deze reactie,s te zien voor een paar oefenwedstrijden .

Vergeet nooit meer dat van gaal gek was snapte het niet het spoor bijster allemaal omdat hij strootman van utrecht had opgeroepen we weten allemaal hoe dat afgelopen is.

Laat blind lekker zijn gang gaan of moetsten we door gaan met dat zooitje die het verpest hebben dat we naar het ek gaan .

Gewoon goede spelers en het is een voorselectie voor utrecht is letschert een verademing en zo belangrijk dat je je hart vast houd als hij er niet bij is hoe hij het in het nederlands elftal zou doen. Geen idee maar dat kan niemand weten vandaar proberen in oefenwedstrijden dat lijkt mij prima.

Het liefs had ik ook gezien dat letschert niet was opgeroepen want nu kan utrecht het denk ik wel vergeten dat hij bijtekent zitten nu namelijk in onderhandeling over verlengen van het contract.
Maar mensen wacht nu eens af volgens mij kan het alleen maar beter gaan als hoe het was dus laat me graag verassen

9 maart 2016 om 14:32

Volgens mij was het Van Marwijk die Strootman als eerste opriep. Speelde volgens mij zijn eerste wedstrijd tegen Uruguay of Brazilië. Kwam daarna steeds vaker aan spelen toe, ook tegen San Marino. Ging ook al mee naar het EK van 2012.

Bruno Martins Indi moet eerst eens wat zijn rode kaarten krijgen doen alvorens hij opgeroepen moet worden het is echt scheer en inslag bij die knakker en volgens mij ook nog eens gebleseerd

Wat hebben we toch een kut team....ik ben opgegroeid met mannen als bergkamp, gio, Cocu, Kluivert, Davids, seedorf e.d. momenteel zou niemand in the nl. Elftal een basisplaats hebben in het team van vroeger.

9 maart 2016 om 14:35

Dat snap ik. Maar je moet je ook realiseren dat het toen echt een team vol wereldtoppers was.
In feite ben je verwend.
Nu heb je geen wereldtoppers op Robben na (en die begint op leeftijd te raken), je moet nu bouwen aan de toekomst.

9 maart 2016 om 14:51

Toen had de Eredivisie nog een betekenis in Europa. Tegenwoordig moeten clubs als Ajax en PSV al vrezen voor clubs uit Scandinavië, Roemenië, Bulgarije......

ik denk dat dit de beste zijn om uit te kiezen voor de voorselectie van het nederlands elftal:

doel: jasper cillessen (ajax), kenneth vermeer (feyenoord), jeroen zoet (psv)

verdediging: terence kongolo (feyenoord), virgil van dijk (southampton), bart ramselaar (fc utrecht), timo letschert (fc utrecht), kenny tete (ajax), jaïro riedewald (ajax), joël veltman (ajax), ron vlaar (az), jetro willems (psv)

middenveld: riechedly bazoer (ajax), davy klaassen (ajax), daley blind (manchester united), jorrit hendrix (psv), davy pröpper (psv), wesley sneijder (galatasaray), georginio wijnaldum (newcastle united), joris van overeem (az)

aanval: memphis depay (manchester united), klaas-jan huntelaar (schalke 04), vincent janssen (az), luuk de jong (psv), dirk kuijt (feyenoord), bas dost (vfl wolfsburg), robin van persie (fenerbahçe) en arjen robben (bayern münchen).

9 maart 2016 om 14:39

Persoonlijk vind ik dit een heel onevenwichtige selectie wat je hier kiest.

Je hebt maar liefst 5 echte spitsen en 2 buitenspelers (robben en Memphis). Dat is totaal niet in evenwicht.

9 maart 2016 om 14:45

klopt maar er is nu eenmaal een gebrek aan goede buitenspelers bij het nederlands elftal en dirk kuijt kun je ook eventueel als buitenspeler neerzetten, heeft in het verleden ook daar een paar keer gespeeld.

9 maart 2016 om 15:18

Dat zijn de beste? Serieus? Je mist voor het gemak de Vrij, Clasie, Promes en Strootman even? Daarnaast vind ik een beetje belachelijk dat je van Overeem, Letschert en Ramselaar hierbij zet, die nog niets gepresteerd hebben en misschien in potentie wel Oranje waardig zijn maar nu nog niet. Ramselaar is overigens geen verdediger. Verder zet je er spelers bij die afgelopen tijd totaal niet in vorm zijn of niet veel spelen zoals van Persie, Kongolo, Hendrix en Depay.

9 maart 2016 om 18:47

jordy clasie en kevin strootman zijn anders ook afgelopen jaar bijna de hele tijd geblesseerd geweest dus het is maar afwachten of ze dat op dat niveau terugkomen en quincy promes is echt zo'n overschatte speler in mijn ogen, die heeft toch ook weinig laten zien na zijn transfer.
al snap ik wel je punt en stefan de vrij en kevin strootman was ik inderdaad vergeten en die zouden zeker niet misstaan in het nederlands elftal, verder was ik nigel de jong ook nog vergeten erbij te zetten, is toch ook gewoon een beest op het middenveld.
verder snap ik ook je punt qua van joris van overeem, timo letschert en bart ramselaar maar daarom is het ook een voorselectie en daarin wil je juist kijken wie er eventueel in aanmerking komen en dan kun je het beste die spelers al laten ruiken aan dat niveau en dat is ook een goed moment voor de bondscoach om te kijken hoever ze nu al zijn, maar inderdaad ze zijn nu nog geen oranje waardig.

9 maart 2016 om 20:43

Ja echt? Ramselaar in de verdediging?

9 maart 2016 om 21:36

was inderdaad een foutje van mij, ik was namelijk bezig met timo letschert en toen heb ik per ongeluk bart ramselaar erbij gezet omdat ze beiden spelers van fc utrecht zijn.

Met oog op de toekomst en mix van ervaringen.

Cillessen

Dijks, Bruma, Blind, Willems

Bazoer, Klaasen, Pröpper

Robben, Huntelaar, Depay

Nou snap ik dat met deze Nickname ik niet al te serieus genomen zou worden, maar ik vind het wel meer als terecht dat Letschert opgeroepen word voor het Nederlands elftal.
Speelt al het hele jaar prima bij Utrecht, staat bovenaan in het VI klassement (Op Guardado na, maar dat is een middenvelder + een buitenlander)

Daarnaast verzaakt die nooit, en we kunnen wel iemand met een beetje gif gebruiken denk ik in het Nederlands elftal . Na Davids en N.de jong missen we wel echt zo'n speler.
En ondanks het gif, pakt die de laatste tijd nooit meer rode kaarten.

Wat mij betreft terecht geselecteerd, al snap ik natuurlijk dat het misschien nog geen basismateriaal is, maar voor een voorselectie is het wat mij betreft een prima naam.

Vind de rest van de selectie eigenlijk ook niet zo verkeerd, denk gewoon dat er op dit moment nog weinig veel beters rondloopt. Maar goed dat is mijn mening.

9 maart 2016 om 15:34

Ben het helemaal met je eens, maar als je hier de reactie doorleest.... Voor sommigen kun je het nooit goed doen.

Wat zijn sommigen toch zielig. Letschert en Janssen zijn geselecteerd, maar omdat Dijks ook geselecteerd is, komt het vanwege dat Blind een voorkeur heeft voor Ajax-spelers?

Man, man, man ga een keer naar een wedstrijd van Ajax kijken en dan zie je gewoon dat Dijks één van de betere keuze is op de linksback positie.

Zo, einde discussie ;-p

Cillessen
Bruma
Blind
Vlaar
Janmaat
Willems
Pröpper
Sneijder
Wijnaldum
Robben
De Jong
9 maart 2016 om 15:56

Ik denk niet dat je er ver vanaf zal zitten met deze opstelling. Alles binnen het selectie beleid wijst op een 5 mans verdediging

9 maart 2016 om 16:49

Sweet, thanks! Enorm blok met kracht achterin en het gogme van Blind. Vliegende backs die over het middenveld knallen. Creatief middenveld met 2 box-2-box spelers in Gini en Pröpper met de punt naar voren. Sneijder lanceert Robben en Wijnaldum. De Jong voor balvastigheid en kopkracht.

Het is wel duidelijk te zien dat Blind zich al aan het voorbereiden is op de toekomst. Veel jonge en minder ervaren spelers die er tussen zitten. De potentie is aanwezig, maar nu de uitvoering nog. En dat komt volgend jaar wel weer.

Dijks en lesschert zijn toch wel opmerkelijk maar presteren allebij wel degelijk in Eredivisie, had dan liever van aanholt gezien en douglas/indi(als die niet geschorst is?) . Trouwens maar een rechtsback zie ik of kan je veltman ook als rb rekenen?

9 maart 2016 om 15:01

Op papier is inderdaad Janmaat de enige rechtsback, maar Veltman heeft de afgelopen wedstrijden wel laten zien dat hij daar ook prima kan spelen. Misschien is Veltman op dit moment wel beter dan Janmaat, die ik niet heel overtuigend vind spelen de laatste tijd.

9 maart 2016 om 16:49

Ja ok lijkt me veltman misschien wel een betere optie zeker in verdedigend opzicht

Zijn toch drie vrij opvallende debutanten. Ik verwacht dat Letschert en Janssen nog wel zullen afvallen. Wat Dijks betreft denk ik dat het tussen hem en Pieters zal wie er zal afvallen, kan me niet voorstellen dat Blind drie linksbacks mee wilt nemen.

Verder vind ik over het algemeen een logische selectie.

Edit: Zie nu pas dat Klaassen er gewoon bij is alleen VZ heeft hem bij de aanvallers geplaatst, geen idee waarom overigens..

9 maart 2016 om 15:03

Klaasen zo erbij hoor

9 maart 2016 om 15:04

Klaassen staat er wel bij, staat in de lijst bij aanvallers.
Ik vond hem eerst ook niet want het is een middenvelder en geen aanvaller...

We zien maar weer: de selectie voor het Nederlands elftal is voor velen een uitgelezen kans om de spelers van de rivaal finaal de grond in te boren. Op iedere uitverkiezing valt wel wat aan te merken, bij club en land. Als het uiteindelijk misgaat, dan mag je oordelen. Wacht nu eerst eens even af. Sjonge jonge...

Toch had ik misschien ook Zeegelaar een kans geven als LV. Maar achterin toch een opmerkelijke keuze voor Letschert ik had dan toch Bruno Martine Indi opgenomen. Maar we zullen zien misschien presteren ze wel geweldig. Ik ben benieuwd

9 maart 2016 om 15:22

haha kom op man... Zeegelaar? Omdat ie na jaren wanprestaties bij obscure clubjes nu 4 of 5 wedstrijden redelijk goed gespeeld heeft in Portugal?

9 maart 2016 om 15:55

Dit is wel de grap van de dag…zeegelaar???

Je hebt al een handvol backs die nederlands elftal waardig zijn en jij komt met Zeegelaar aan die net bij een “topclub” zit en zijn wedstrijdjes anoniem meebalt.

Dijks, van Aanholt, Kongolo, Willems, Pieters…allemaal beter dan jouw Zeegelaar.

9 maart 2016 om 16:16

@ Sverige4u

Het slaat nergens op wat Nickjc10 zegt, maar wat jij zegt klopt ook niet want Zegelaar is een vleugelaanvaller, geen linksback.

10 maart 2016 om 09:20

Wat jij zegt slaat nergens op...je hebt het nieuws de laatste seizoenen niet gevolgd?

Zeegelaar is inmiddels een aanvallende LB, type van Aanholt.

Ik snap best dat je wat gaat proberen het zijn tenslotte oefenwedstrijden maar als ik zo na de selectie kijk dan kan ik niet zeggen dat je daar als tegenstander bang van word
oranje moet inderdaad vernieuwen willen ze er de volgende keer wel bij zijn en nu heb je de tijd om te bouwen doe dat dan ook
je hebt natuurlijk niet de ruime keuze zoals andere jaren want echte absolute toppers zie ik er niet tussen zitten de komende jaren op bazoer en willems en depay na
ik mis wel butner die is toch weer aardig op dreef bij anderlecht word toch eens tijd dat die een kans krijgt
de keuze voor affelay en huntelaar sorry maar dan ben je weer terug bij af

9 maart 2016 om 15:53

Buttner…serieus? Je hebt al Dijks, Willems, Pieters, van Aanholt, Kongolo….allemaal beter dan Buttner.

9 maart 2016 om 23:03

Kongolo en dijks zijn echt niet beter dan buttner hoogstens gelijkwaardig wat ik al betwijfel

Om dit soort onzinnige en vooral nooit eindigende discussies te voorkomen, moet hij voortaan maar gewoon selectie halen uit teams uit de Jupiler league en topklasse. Allemaal spelers die niet voor het geld voetballen maar voor de sport en hun hart en ziel er in leggen. Spelers die we allemaal niet kennen en er dus ook niet zo oeverloos dom over kunnen zeuren. Want welke keuze hij ook maakt bij "de grote clubs" het is toch nooit goed. Levert waarschijnlijk nog een mooi en verrassend resultaat op ook.

bij gebrek aan beter zou ik het zo eens proberen helaas

zoet
janmaat
bruma
blind
willems
sneijder
bazoer
klaasen
robben
de jong
depay

Dijks is echt wel beter dan Kongolo dat was wel duidelijk. En eindelijk Pieters er weer bij.

Letchert ??
Waarom dan niet hoed of ake?
Die zijn toch een stuk beter en spelen op een hoger niveau


Voor de rest wel aardig tevreden met de voorselectie

9 maart 2016 om 15:51

Letschert draait echt een heel goed seizoen, een talentvolle speler met een winnaars mentaliteit, dat kan Nederland wel gebruiken, prima donna's....

Ben het echter met je eens dat Ake en Hoedt ook wel eens de kans mogen krijgen, vooral de laatste. Basis speler in de Serie A, nog steeds het land van de pure verdedigers.

Ik ga pas weer Oranje kijken als Blind weg is.
Met die vent komen we nergens.

Ik ben sws geen fan van interlandvoetbal tussen de competitiespeelrondes door. Het verpest die hele sfeer kwa spanning.

Wat een snake die Blind. Ik begin serieus te denken dat hij bewust mindere goden oproept op de plek van zoontje lief. Als Blind concurrentie zou verliezen van Willems (betere LV) of een Martins Indi en De Vrij (defensief zeker gelijkwaardig) of aan Strootman (mits fit in alles een betere VM) dan zou dat normaal zijn. Nu roept hij een Dijks (LV) en een Letschert (CV) op onder het motto; die ziin al blij dat ze erbij zitten en zonder basisplek.

Sorry maar Cruijff zei al eens ; familie Blind is onbetrouwbaar, ik snap het. Nu zie je Propper, Wijnaldum en Bazoer erbij die in alles betere middevelders zijn dan Blind. Maar papa maakt plaats voor zoontje; met een Letschert of Dijks zal Blind vast wel op de CV of LV komen.. Man man man die vent voegt ook weer niet zoveel toe om altijd maar een basisplek te hebben. Ik kom geïrriteerd over maar zo voel ik me ook: vriendjespolitiek... Ergenis nr 1

9 maart 2016 om 15:48

Het lijkt me niet dat Blind expres mindere goden oproept om zijn zoontje te laten spelen. Dat zou dan aardig dom zijn van hem, want dat gaat hem dan zijn eigen baan kosten. Het Nederlands elftal expres slechter maken kan nooit de bedoeling zijn. Dus dat over de mindere goden kan niet echt kloppen, maar waar ik het met je eens ben is dat Daley aardig vaak wordt voorgetrokken door zijn vader.

Best een logische voorselectie. Letschert, Janssen en Dijks spelen het hele seizoen prima, al zou ik niet weten waarom je Dijks wel selecteert, en van Aanholt (die alles speelt in Engeland) niet. Maar zo zijn er nog wel een paar. Van der Wiel, Martins Indi, Afellay en van Persie lijken er vanaf nu altijd buiten te vallen, bijna altijd na individuele fouten of slecht gedrag (van Persie). Nou, dat hoeft nog niet eens zo raar te zijn, maar Blind selecteert dan wel weer Janmaat en van Dijk, die in de kwalificatiewedstrijden grote fouten maakten tegen Tsjechie (janmaat in de uitwedstrijd, van Dijk in de thuiswedstrijd).

Het lijkt me toch vreemd dat Martins Indi, die alles speelt bij Porto en van der Wiel de laatste tijd ook veel bij PSG er buiten gaan vallen door slechts individuele fouten.

17 miljoen mensen, 17 miljoen bondscoaches. Dat blijkt hier wel weer.
Letterlijk 95% van de reacties zijn ook totaal niet serieus te nemen omdat men het weer niet kan laten om door hun eigen clubbrilletje te kijken en moord en brand te schreeuwen dat er niet meer spelers van 'hun' team bijzitten. Een beetje erg hoog brugklas-gehalte. We weten het allemaal zo goed; de speler van jou club op die positie is toevallig altijd beter dan die er nu voor geselecteerd wordt. Objectief beredeneren is gewoon onmogelijk voor het gros van jullie.
De PSV-er huilt om van Ginkel, de Feyenoorder schreeuwt moord en brand over Kongolo en de Ajacied zit overal tegenin te gaan om het gelijk van Ajacied Danny Blind maar te behalen. Beetje lachwekkend wat mij betreft. Van Ginkel had ik ook never opgeroepen, die is nog veel te kort actief om in aanmerking te komen, Kongolo had ik ook nooit opgeroepen, als linksback vind ik hem veel te kort komen. Als centrale verdediger had ik er nog wel in kunnen komen, maar die jongen is simpelweg geen back en dat zie je aan alles. Komen we op gevalletje Dijks; ik vind dat die jongen een aantal goeie potten heeft gespeeld voor Ajax de afgelopen weken, maar dat deze selectie wel wat veel van het goede is. Het is niet meer dan een simpel signaal aan die jongen dat ie goed bezig is, zoals ook Memphis met deze selectie een hart onder de riem gestoken krijgt, want die krijgt die selectie niet omdat ie zo goed speelt, áls ie al speelt.

9 maart 2016 om 15:57

Helemaal mee eens, al dat gejank om niks.
Dit is de voor-selectie, houd in dat er nog spelers af gaan vallen.

Bijvoorbeeld dat gezeik over Dijks en Kongolo, maakt helemaal niks uit aangezien ze beiden toch geen basismateriaal zijn.

9 maart 2016 om 16:16

Eens, daarnaast zijn het ook nog eens vriendschappelijke wedstrijden. Dit is juist het moment voor de bondscoach om eens andere spelers te bekijken en ook vooral leren kennen. We spelen dit jaar misschien geen EK maar over 2 jaar verwacht ik wel dat we weer op het WK staan. Dan is het juist interessant om nu eens wat andere spelers te bekijken, zoals Dijks, Letschert, Jansen en Propper etc.

9 maart 2016 om 16:25

kruisband gescheurd en speelt nooit

9 maart 2016 om 17:20

Ah dat van Krul was me even ontgaan. Bedankt.

Altijd maar weer die Veltman erbij, en backs uit de Premier League zoals Aké en van Aanholt mogen zo langzamerhand ook wel een kans krijgen lijkt me? Bacuna hoor je de laatste tijd ook weinig meer over. Verliest nu veel met Aston Villa, maar speelde in zijn beginperiode veel wedstrijden en scoorde ook nog wel eens.

Krul vind ik persoonlijk toch de beste keeper van nl , zou wel aan mij liggen

Wat kan het kwaad om jonge spelers is te testen en een teken geven dat ze goed bezig zijn? Laat die jonge jongens zich maar bewijzen, is dit de perfecte periode voor. Toen Bert van Marwijk destijds Strootman na 2 wedstrijden FC Utrecht opriep vond iedereen dat destijds ook belachelijk. Iemand daar nu nog aanmerkingen op?

1 rechtsback, 3 linksbacks???

Ik mis toch een aantal namen: Ryan Donk, Wesley Hoedt, Gregory van der Wiel, Marten de Roon, Nathan Aké, Leroy Fer, Klaas Jan Huntelaar, Robin van Persie, Ola John en Kevin Strootman (om ritme op te doen). Deze jongens presteren prima in het buiteland en krijgen geen kans, schandalig!

9 maart 2016 om 17:08

Ola John? Bedoel je die Ola John die bij reading, in de championship op de bank zit?

9 maart 2016 om 17:24

Donk, de roon van persie john en strootman nee. Oranje is toch niet bedoeld om strootman meer minuten te geven dat doet hij bij roma die andere hierboven zijn niet goed genoeg

Ben ik nou de enige die zich afvraagt waarom promes is opgeroepen? Hij heeft de afgelopen maanden amper gespeelt i.v.m. De stop in rusland en heeft amper wedstrijdritme.

Ik vermoed dat Blind aan een 5-mans verdediging denkt. Oranje moet zelfbewuster worden. Met de juiste elf namen is het zelfs mogelijk om zonder wissels door te voeren van formatie te wisselen tijdens de wedstrijd - zoals Van Gaal dat met Oranje deed tijdens het Wk.

De elf namen waarmee je van formaties kunt wisselen:
Cillessen, Janmaat, Bruma, Van Dijk, Blind, Willems, Propper, Sneijder, Wijnaldum, Robben, De Jong

5-3-2
Cillessen
Janmaat - Bruma - Van Dijk - Blind - Willems
Propper - Sneijder - Wijnaldum
Robben - De Jong

4-4-2
Cillessen
Janmaat - Bruma - Van Dijk - Willems
Blind
Propper - Wijnaldum
Sneijder
Robben - De Jong

4-3-3
Cillessen
Janmaat - Bruma - Van Dijk - Blind
Propper - Sneijder - Wijnaldum
Robben - De Jong - Willems

9 maart 2016 om 17:24

Interessante gedachte. Alleen met 4-3-3 zet je Willems linksbuiten. Ik denk dat het realistischer is dan te gaan voor:

Cillessen
Janmaat - Bruma - Van Dijk - Willems
Propper - Blind - Sneijder
Wijnaldum - De Jong - Robben

Goed dat dijks er een keer bij zit, is natuurlijk ook omwaardering te tonen voor zijn voortgang. Letschert doet het verrassend goed dit seizoen, maar verwacht niet dat hij nu oranje materiaal is. Laten we ook njet vergeten dat hij voorheen veel problemen had bij zjjn vorige clubs..

Ik heb nog liever Douglas dan deze vent.

Grappige voor selectie en de discussie er over geven alleen maar aan dat er toch best wel wat talent aan zit te te komen. Nu nog een andere coach en knvb voorzitter die deze talenten samen met de clubcoaches beter kunnen gaan maken.

Hopen dat Strootman zijn oude nivo weer gaat halen en je kan een mooie as neerzetten waar je de rest van het team omheen kan bouwen. Een as die ook in staat is om een spel systeem tijdens de wedstrijd om te zetten. Vlaar en Bruma als cv met bv een Klaassen en Strootman.

Daarnaast ben ik benieuwd of Willems met zijn vroege voorzetten er wellicht voor kan zorgen dat de spitsen meer kunnen gaan scoren.

Toekomst ziet er goed uit al zal ook veel afhangen van het beleid bij de Knvb. Mijn opstelling baseer ik op spelers die het aankunnen en sommige zitten er nu niet bij van wege bv blessures.

Cillessen
Tete
Bruma
Vlaar
Willems
Strootman
Wijnaldum
Klaassen
Sneijder
Robben
De Jong

Sjezus, waar gaat dit item over mensen? Niet over PSV, Feyenoord of Ajax toch?

Dijks...pfff...kijk ff in PL...van aanholt....je doet je achternaam eer aan..en je zoontje lekker verdedigd hoor tegen stoke...op naar een zeperd tegen engeland

Die blind spoort echt niet : Dijks en Letchert selecteren . Hoe ver kan je zakken. Jammer dat we na het EK ook niet naar het WK gaan door deze onbenul.
Ik hoop op 2 dikke nederlagen zodat we alsnog een andere bondscoach hebben in de kwalificatie. Je kan toch niet aanblijven als je alles verprutst.

Mis ik iets of is De Vrij geblesseerd?

Natuurlijk is Timo Letschert een vreemde eend in de bijt, maar ik ben benieuwd hoe die zich zal profileren bij de voorselectie. Is met 1,80 niet erg groot voor een verdediger, dus dat is mijn reden dat ik enigszins sceptisch ben, maar als ik de Utrecht supporters hier mag geloven is het toch wel een zeer degelijke verdediger.

Ik ben benieuwd!

Timo Letschert is opvallend, maar speelt goed in de Domstad. Kongolo had er natuurlijk bij gemoeten tov Dijks. Zal wel te maken hebben met de slechte reeks van Feyenoord en Blind dus een reden heeft om een extra Ajax-speler te selecteren, wat hij het liefst doet. Het maakt echter weinig uit, want Willems is de nummer 1 op de LB positie. Van Persie is gewoon gepasseerd en moet plaats maken voor de nieuwe generatie: L. de Jong en Vincent Janssen.... terecht. We zijn toch niet geplaatst voor het EK, dus het maakt allemaal geen ruk uit.

Dit moet wat mij betreft het nieuwe Oranje worden in aanloop naar de kwalificatie wedstrijden voor het WK in 2018

Zoet
Bruma
Vlaar
v Dijk
Karsdorp
v Ginkel
Bazoer
Willems
Klaassen
Robben
Janssen

Deze discussies geeft juist aan dat er weinig vaste internationals zijn , tuurlijk is een speler als Dijks geen international maar meer gewoon een club speler net zoals Van de Hoorn en Viergever.

Hij overschat de eredivisie wel al is de selectie van Oa Propper en Bazoer terecht , al vind ik ook wel belangrijk op welk niveau ze spelen en vind ik dat ongeacht de leeftijd de beste spelers geselecteerd moeten worden en daar hoort Van Persie gewoon bij .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren