Rekik
Algemeen
Vrienden (1)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Woensdag, 5 februari 2014
  • Rekik
  • 95 punten
  • Lid
  • Geen ban
  • 475
  • 36 jaar (3-2-1985)
  • ROC Leijgraaf
  • Stoplichtlampenverwisselaar
  • 1
Persoonlijke berichten
10 februari 2014 om 12:04
#1

Hej. Heb je ook msn?

Groetjes
Bruma

14 maart 2014 om 13:47
#2

Kaasschaaf

Kaasschaaf in bedrijf

Allerlei kaasschaven
De kaasschaaf is een schaaf waarmee een dun plakje van een stuk kaas kan worden gesneden. De kaasschaaf werd in 1925 door de uit Lillehammer (noorwegen) afkomstige timmerman Thor Bjørklund ontworpen die zich liet inspireren door de houtschaaf. De massaproductie begon in 1927, waarna de kaasschaaf al snel ook buiten Noorwegen werd geïntroduceerd.
Om een kaasschaaf te kunnen gebruiken moet de kaas de juiste consistentie hebben, dus niet te zacht en niet te hard zijn. De meeste Nederlandse, Scandinavische en Duitse kaassoorten zijn geschikt om met een kaasschaaf te bewerken. Daarom wordt de kaasschaaf vooral in die landen gebruikt. Voor jonge, en dus zachtere, kaas is de gewone kaasschaaf minder geschikt doordat de kaas aan het lange blad van de schaaf blijft kleven. Hierom bestaan er ook speciale korte kaasschaven die beter geschikt zijn voor jonge kaas.
In Nederland wordt vaak gedacht dat de kaasschaaf alleen daar bekend is [bron?], maar dat is onjuist. De kaasschaaf is ook in de Scandinavische landen in algemeen gebruik, en verder bijvoorbeeld in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Zowel in Noorwegen als in Nederland worden kaasschaven met verfraaide handvatten als souvenir aan toeristen verkocht, in Nederland bijvoorbeeld met een handvat van Delfts blauw.
Trivia[bewerken]

De kaasschaafmethode is een manier om te bezuinigen, door van elk onderdeel van een bedrijf of een project een klein beetje af te halen.
Zie ook[bewerken]

Girolle, een speciale schaaf voor de kaas Tête de Moine.
Kaasrasp, Een variant van de kaasschaaf

10 mei 2014 om 19:54
#3

Leuke nieuwe foto rekik. Gr

13 mei 2014 om 22:20
#4

Ik reageer even op je profiel want anders krijg ik punten in mindering en dat moeten we allebei niet willen.

Ik zag dat jij de term Fullback gebruikt en wingback. Het was duidelijk dat jij geen benul hebt waar je over praat. Een fullback is namelijk een centrale verdediger en een wingback een gewone back, hoeft niet per se aanvallen te zijn. Ik eis excuses een een stappenplan waardoor jij niet meer zulke domme fouten zal maken. Anders zal ik moeten regelen dat jij niet meer kan reageren.

Laat dit een les voor je zijn!

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Zondag 25 juli
Noni Madueke heeft zich in de kijker gespeeld bij Crystal Palace en Leicester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren