Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord gaat na penalty's ten onder tegen AS Roma en is klaar in Europa

Laatste update:

AS Roma heeft zich ten koste van Feyenoord geplaatst voor de achtste finale van de Europa League. De ploeg van trainer Arne Slot speelde net als in de heenwedstrijd met 1-1 gelijk tegen de Romeinen, waarna een doelpuntloze verlenging volgde. AS Roma nam de strafschoppen beter: 4-2. Feyenoord begon uitstekend en kwam op een vroege voorsprong via Santiago Gimenez. Na een kwartier verzorgde Lorenzo Pellegrini de gelijkmaker. Namens Feyenoord misten Dávid Hancko en Alireza Jahanbakhsh de strafschoppen.

Bij Roma stond ex-Feyenoorder Rick Karsdorp aan de aftrap. Voorin koos trainer Daniele De Rossi voor Romelu Lukaku als spits, met naast hem Paulo Dybala en Stephan El Shaarawy. Bij Feyenoord verdedigde Timon Wellenreuther het doel. Lutsharel Geertruida, Thomas Beelen, Hancko en Quilindschy Hartman vormden de verdediging. Mats Wieffer, Timber en nummer 10 Calvin Stengs waren de middenvelders, terwijl spits Gimenez werd geflankeerd door Bart Nieuwkoop (rechts) en Igor Paixão (links).

Feyenoord kende een absolute droomstart in Rome. In de vijfde minuut belandde een voorzet vanaf de linkerkant bij Nieuwkoop, wiens halve inzet via de schouder van Gimenez in het doel plofte. Hevige protesten aan Roma-kant bleken tevergeefs: 0-1. Roma liet zich niet van de wijs brengen door die treffer. Uit een hoekschop zag Dybala zijn inzet een meter voor de lijn weggehaald worden door Nieuwkoop. In diezelfde aanval dacht Roma aan een strafschop, maar de vermeende overtreding van Stengs op Diego Llorente bleek er geen te zijn.

Een heerlijke steekpass van Gimenez leidde vervolgens een enorme kans in voor Wieffer, die een-op-een richting doelman Mile Svilar ging. De middenvelder kwam tot een schot, maar moest zijn meerdere erkennen in de Roma-goalie, die goed uit zijn doel kwam. Het bleek een dure misser voor Feyenoord, dat vlak daarna de schitterende gelijkmaker van Pellegrini moest slikken. De middenvelder werd onvoldoende gehinderd en liet Wellenreuther kansloos met zijn schot in de bovenhoek: 1-1.

Vlak daarna ontsnapte Feyenoord, toen een kopbal van Bryan Cristante rakelings naast het doel van Wellenreuther vloog. Aan de andere kant bood Timber een schietkans aan Gimenez, die net niet genoeg tijd had om goed positie te kiezen en de bal verkeerd raakte: kans verkeken. De spanningen liepen bij tijd en wijle op, wat resulteerde in gele kaarten voor Leonardo Spinazzola, Leandro Paredes en Lutsharel Geertruida. Voor laatstgenoemde leverde zijn gele kaart overigens geen schorsing op.

Feyenoord kwam in het restant van de eerste helft onder druk te staan. Roma speelde goed, al wist Feyenoord zich prima staande te houden. Roma begon Feyenoord beetje bij beetje verder naar achteren te drukken. Feyenoord stond verdedigend echter sterk en liet weinig toe. Aanvallend probeerde het hier en daar uit te breken, maar ook Roma stond achterin goed.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Roma was de dominantere partij, terwijl Feyenoord bar weinig weggaf. De ploeg van Slot kon daarna wat meer aan aanvallen denken, ook omdat Roma net een paar procent minder speelde dan voor rust. Zo dwong Hartman na een goede actie de eerste hoekschop voor Feyenoord af en kwam Nieuwkoop tot een voorzet, die niets opleverde. Aan de andere kant greep Wellenreuther adequaat in bij een dieptepass.

Slot bracht verse benen in het veld met Ramiz Zerrouki en Luka Ivanusec, die Paixão en Stengs vervingen. Ook Yankuba Minteh kwam binnen de lijnen, voor Nieuwkoop. Even leken beide ploegen angstig te zijn voor een fatale tegentreffer, maar die fase duurde niet lang. Zowel Roma als Feyenoord werd dreigend via voorzetten vanaf de zijkanten. De defensies van beide ploegen stonden ook na rust prima en dus leverden die dreigende momenten niets op.

Vlak voor tijd leek Lukaku op weg naar de 2-1 voor Roma. De Belg nam de bal aan in de zestien, draaide richting doel en leek uit te kunnen halen, maar werd ternauwernood genoeg gehinderd door Hancko, waardoor Wellenreuther kon oppikken. Tegenvaller voor Feyenoord vlak voor het einde van de reguliere speeltijd was de gele kaart voor Timber, die geschorst is voor het eerstvolgende Europese duel van Feyenoord. De Rotterdammers waren nog het meest dreigend in de absolute slotfase. Wieffer kopte een hoekschop over en dus moet er een verlenging aan te pas komen.

In de eerste helft van de verlenging was Feyenoord de bovenliggende partij. Onder meer Geertruida kreeg een kans de 1-2 aan te tekenen, maar hij kwam verkeerd uit met zijn passen. Even daarvoor beproefde Ivanusec zijn geluk met een schot in de verre hoek; zijn poging miste echter kracht, waardoor Svilar eenvoudigerwijs kon ingrijpen.

In de tweede helft greep laatstgenoemde ook in toen Minteh een schot in de korte hoek plaatste. Aan de overzijde bracht Wellenreuther in de slotminuut van de verlenging nog op waanzinnige wijze redding na een lage, harde schuiver van Lukaku. In de strafschoppenserie pakte Wellenreuther de tweede strafschop, die van Lukaku, maar direct erna misten Hancko en invaller Jahanbakhsh namens Feyenoord.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat ben ik hier ziek van, Nederlandse clubs en penaltyseries. 😢

Het lijkt me dat Wieffer zeker is van zijn plekje in de Oranje selectie , en Hancko heeft ook een mooie toekomst voor zich.

Blijf me afvragen of Wellenreuther echt zo minder is dan Bijlow, ik zie natuurlijk niet alles van Feyenoord. Maar ben meestal wel onder de indruk, Bijlow is misschien met hoge ballen en meevoetballen iets sterker.

22 februari 2024 om 23:51

Hancko prima speler inderdaad. Wieffer zie ik n

22 februari 2024 om 23:53

Wieffer is gewoon prima. Niet het type speler die Oranje gaat dragen, maar wel het soort speler die voor een lange periode een gewaardeerde kracht kan worden.

22 februari 2024 om 23:54

Wieffer is geen spectaculaire voetballer, maar wel heel belangrijk met zijn specifieke kwaliteiten.

Daarnaast zie ik 100x liever Wieffer, dan De Roon maar heel veel Oranje coaches blijven vasthouden aan hem.

23 februari 2024 om 00:01

Als je het nou nog niet in Wieffer ziet is dat echt je eigen onkunde. Wieffer houdt het hele elftal georganiseerd en wint waanzinnig veel ballen terug. Positioneel en qua balveroveringen heel erg goed. Verder een prima speler die tegenwoordig ook nog eens een goaltje meepikt.

23 februari 2024 om 00:10

Ik snap echt niet dat mensen nog steeds niet snappen dat Wieffer goed is.

23 februari 2024 om 00:17

Als je de kwaliteiten van Wiefer niet ziet, is er weinig hoop voor je. Dit seizoen -mss met Timber- de beste man aan Feyenoord zijde.

23 februari 2024 om 00:32

Wieffer speelt al een jaar goed met enkele fantastische uitschieters naar boven. Al zijn statistieken laten het ook zien, maar sommige mensen willen het niet zien en zitten blijkbaar in de ontkenningsfase

23 februari 2024 om 01:50

Als je niet ziet hoe ontzettend belangrijk een Wieffer is voor clubs, dan vind je spelers als Kroos, Makelele, Kante en destijds een van Bommel waarschijnlijk ook maar niets?

Wieffer zit bijna overal tussen en ruimt een hoop op voor de verdediging. Zijn eerste pass is vrijwel altijd vooruit.

Een beetje wat Busquets in zijn dagen met Iniesta en Xavi voor zich deed.

Uiteraard is Wieffer niet van het niveau Busquets, echter net zo belangrijk voor dit Feyenoord!

23 februari 2024 om 15:06

Kroos is echt een heel ander type speler dan de andere namen die je noemt. Verder heb je wel gelijk.

22 februari 2024 om 23:51

Jammer hoor. Wellenreuther nooit meer uit die goal halen daar. Met Bijlow was het geen strafschoppen meer geworden. Fantastische redding in de laatste seconden nog.

22 februari 2024 om 23:55

Wellenreuther verdient het inderdaad om eerste keeper te worden

23 februari 2024 om 00:36

Weet je niet, Bijlow is een prima keeper, maar vandaag was Wellenreuther idd top.

22 februari 2024 om 23:51

Blijf me verbazen hoe je nou zo’n zwakke penalty kan nemen als je bij de eerste 5 zit.

23 februari 2024 om 00:00

Die van Lukaku was net zo zwak. Helaas voor feyenoord hadden ze er net eentje meer. Al moet ik zeggen dat die van hartman ook niet heel goed was en de 5de nog genomen moest worden.

23 februari 2024 om 00:04

Wissel je een speler puur voor de penal, neemt die 2 passjes achteruit en schiet die hem slap half hoog in. Veeg mij maar op.

23 februari 2024 om 00:07

Had nog gehoopt dat Lukaku ze alle 5 ging nemen bij Roma want die had er geen één binnengeschoten. Maar helaas

23 februari 2024 om 00:10

Ik vind het vooral raar dat je die jongen 1 minuut voor tijd erin brengt. Alireza heeft de hele wedstrijd geen bal geraakt en moet ineens een penalty nemen, gaat zo vaak fout dit

23 februari 2024 om 00:13

Ik vond geen van de gemiste penalty's echt zwak, behalve die van Lukaku dan. Die andere van Roma zaten er wel heel strak in helaas

23 februari 2024 om 00:21

273618: nou die van jahanbaksh was gewoon zwak hoor. Die neemt hem zowat uit stand op perfecte hoogte van de keeper. Die van hancko vond ik ook slecht ingeschoten. Die schoot de bal voor mijn gevoel redelijk zacht en niet ver genoeg in de hoek. Paredes nam een penalty hoe die hoort te zijn. Als de keeper goed zit dan gaat hij er alsnog in. Gewoon strak in het zijnetje. Net als alle pingels van AS Roma muv Lukaku.

23 februari 2024 om 00:48

Paredes c.q. Cristante.

22 februari 2024 om 23:51

Alireza contract ontbinden, gestreden als leeuwen verder. Wat een kut manier om eruit te gaan. Zo klaar met Ali nooit meer opstellen zoutzak

22 februari 2024 om 23:53

Jeutje zeg. Die kerel werkt altijd heel hard en heeft onwijs veel voor je club gedaan. Hoef je niet zo lelijk over hem te doen toch?

22 februari 2024 om 23:53

Het lijkt dat wissels voor een penalty serie nooit werken.

22 februari 2024 om 23:54

Emotie neemt soms de overhand

22 februari 2024 om 23:54

Doe ff normaal joh. Ali houdt van Feyenoord en is enorm belangrijk in de groep.

22 februari 2024 om 23:55

Wanneer leren coaches nou eens dat iemand alleen voor een penalty inbrengen heel vaak fout gaat. 120 minuten op de bank zitten, geen bal aangeraakt hebben en dan koud een belangrijke trap moeten nemen. Ik vind dat heel onhandig van Slot.

22 februari 2024 om 23:55

Die kerel presteert al seizoenen niet en staat precies voor wat Feyenoord al tijden niet meer probeert te zijn. Leuke gozer, verschrikkelijke voetballer. Typerend dat juist hij weer een pingel moet missen.

22 februari 2024 om 23:55

@EredivisieAjax waan van de dag. Is dit gestoord gedrag van de stereotype supporter, wordt er gek van

22 februari 2024 om 23:55

Naja. Slot wisselt hem dus speciaal voor penalty's wat ik niet begrijp, wist zeker dat hij dan juist ging missen. Maar goed, dat is toch raar van Slot ook?

22 februari 2024 om 23:55

Onwijs veel? Jahanbakhsh valt al sinds z'n komst flink tegen. Die heeft zich nooit over z'n mislukte avontuur bij Brighton kunnen zetten. Dat hij dan toevallig eens een belangrijke wedstrijd heeft beslist doet niets af aan het feit dat hij eigenlijk niets toevoegt over een seizoen genomen. Gewoon een te dure kracht voor wat hij levert.

22 februari 2024 om 23:56

Lang niet gereageerd maar speciaal ingelogd om even af te geven op Alireza… ik kom er nog steeds met mn hoofd niet bij hoe je die man durft op te stellen. Heeft nog steeds niemand door dat alles wat ie goed doet per ongeluk gaat?
Je kan aan zn hele lichaamshouding zien dat ie die hoek op zou schieten. Opzich was de penalty zelf niet heel slecht ingeschoten, maar de manier waarop hij de aanloop neemt kan je hem alleen maar in die hoek schieten.

Contract had idd allang ontbonden moeten worden. Schijnt belangrijk te zijn voor de kleedkamer. Wat doet ie? Hoofd geven aan alle basis spelers voor de wedstrijd?

22 februari 2024 om 23:56

@eredivisieAjax
Ik ben al meer dan een jaar klaar met Alireza. Meer dan een miljoen per jaar en bakt er echt helemaal niks van. Nu moet hij een keer, doet hij het niet

22 februari 2024 om 23:59

Vegitosan. Haha, nou met dit soort reacties kan dat inloggen beter achterwege blijven denk ik ook verder. Hoofd geven, serieus? 😅 Verder stond ie niet opgesteld, maar was jullie coach zo'n genie om een de zogenaamde goede strafschopnemer wissel toe te passen in de laatste minuten. Iedereen weet dat dat vaker fout dan goed gaat.

23 februari 2024 om 00:12

Slot is idd een grotere sukkel daar hij die nietsnut opstelt.
Je zou Alireza nog niet eens bij Almere City kunnen slijten, maar nee hoor we geven hem doodleuk de kans in de Europa League knockout fases 👍🏼

23 februari 2024 om 00:17

Het is toch echt Slot die het risico neemt om een speler die nog geen bal heeft geraakt, een penalty te laten nemen.

23 februari 2024 om 00:19

Ja man nr.11 waan van de dag inderdaad het is niet alsof ik (en vele anderen hier) al jaren roepen dat Ali gewoon waardeloos is en niks toevoegt. En als dan uitgerekend hij die pingel weer half hoog en zwak inschiet dan schiet je een keer uit je slof ja. Ook vooral omdat de frustratie echt nog vers is na zo een klote pot waarin Roma spelers alleen maar liggen te duikelen als een stel mietjes. @EredivisieAjax je weet echt niet waar je het over hebt. Ali is niet speler die onwijs veel voor de club heeft betekent. Hij is bij Feyenoord altijd een van de minste geweest, dit is gewoon echt de druppel.

23 februari 2024 om 00:37

Ja maar wat verwacht je Slot moet hem niet koud inbrengen en Wieffer die penalty gewoon laten nemen. Dat hij slecht is dat weten we, maar het is niet alleen zijn schuld.

23 februari 2024 om 01:09

Nou Johan, je kan het ook zo zien, dan krijgt Ali een keer de kans zijn meerwaarde te bewijzen door notabene een penalty te nemen. Die moet je bij wijze van kunnen inschieten als je net wakker wordt gemaakt en dan schiet hij hem zo slap half hoog in. Waardeloze voetballer en tijd dat hij geen minuten meer krijgt.

23 februari 2024 om 03:19

Ik vind ook dat hij weg daar niet van. Het is alleen wel heel makkelijk om hem de schuld hiervan te geven alleen.

22 februari 2024 om 23:52

Beelen ook knap hoor. Zeker in dit soort wedstrijden de voorkeur boven Trauner. Mooie aankoop

22 februari 2024 om 23:57

Beelen heeft zijn basisplaats ook te pakken jq, speelde echt heel sterk

23 februari 2024 om 00:01

Is dat niet een beetje overdreven. Werd 4x goed gered door zijn teamgenoten, omdat hij Lukaku totaal kwijt was. Speelde prima als beginnende speler hoor, maar met Hancko en Hartman naast je is het ook wel lekker spelen

23 februari 2024 om 00:02

Totaal kwijt is juist overdreven. En je verdedigt idd met zijn allen

23 februari 2024 om 00:25

Van die vier keer was hij hem twee keer totaal kwijt, waarna Lukaku kom scoren ja. Hij doet het goed hoor, maar ik vind die lofzang na een paar potjes altijd zo overdreven.

23 februari 2024 om 00:25

Het is niet zo dat lukaku de vaste man van beelen was ofzo he. Als hij wat meer naar links bewoog nam hankco hem over, dan ben je hem niet kwijt.

22 februari 2024 om 23:53

Meah vond wieffer tegenvallen, veel ruzie met de bal, heel feyenoord was in voetballend opzicht matig in de tweede helft. As roma ook, dus dat bracht het mooi in evenwicht.

23 februari 2024 om 00:15

Ik vond Wieffer ook opvallend zwak in de kaats. Verder wel een prima wedstrijd

22 februari 2024 om 23:53

Hancko moet natuurlijk wel de trekker overhalen en Roma nekken nadat Lukaku mist..

22 februari 2024 om 23:53

Je weet dat wanneer een nederlands team penalties moet nemen tegen een groter voetballand dat je dan de tv kan uitzetten. Tegen de Belgen, Costa Ricanen en Zweden lukt het wel een keertje maar zoals dit: je weet dat t dan gedaan is.

22 februari 2024 om 23:58



Ja, ik zit te denken. Wanneer heeft een Nederlandse club voor het laats een penalty reeks gewonnen tegen een top 5 competitie club? Of Oranje tegen een topland (de landen van de top 5 competities Brazilie en Argentinie)

23 februari 2024 om 00:01

Psv in 2005 tegen Lyon met de penalty van Robert. En in 1988 won PSV na strafschoppen van Benfica in de Europacup 1 finale. Verder dan deze voorbeelden kom ik niet.

23 februari 2024 om 00:04

Je vergeet PSV in Dortmund(2024)

23 februari 2024 om 00:07

PSV in 2008 tegen Tottenham.

23 februari 2024 om 00:09

Nee te veel Nederlandse jongens in het team die de bibberziekte hebben. Noteer maar vast: missers voor de schooljongens Veerman, Schouten en Bakayoko (Belg, ook een penaltymissend volk).

23 februari 2024 om 00:11

Ooh ja, maar Engelsen zijn ook slecht in penalties, zeker in de tijd dat de premier league nog niet zo was als nu.

23 februari 2024 om 01:05

Feyenoord heeft internationaal gezien maar drie keer een penalty shoot out gehad: een keer van FC Sion gewonnen met penalty's, een keer van PSV gewonnen en nu van AS Roma verloren.

22 februari 2024 om 23:53

Heel zuur voor Feyenoord. Waren twee gelijk waardig vond ik. Echt jammer. Je moet een beetje geluk mee hebben. Feyenoord heeft toch alles aan gedaan om te winnen. Met penalty’s moet je geluk hebben.

22 februari 2024 om 23:54

De cijfers spreken volledig in het voordeel van Bijlow. Echter als je zo op het oog kijkt scheelt het niet veel nee.

Ja Wieffer en Hancko zijn dé sterkhouders van dit team. Gaat voor beide veel interesse zijn verwacht ik

22 februari 2024 om 23:54

Ik ben zwaar teleurgesteld en trots tegelijk. Gek genoeg kan ik het beter hebben van dit Roma (dat wil voetballen) te verliezen dan van de vorige versies. Vol voor de beker en geen gekke dingen meer doen in de competitie en het kan een redelijk seizoen worden.

22 februari 2024 om 23:57

Alleen Mancini blijft natuurlijk een volslagen idioot, die hoef ik ook niet bij de Azzurri te zien. Wat een engnek, joh.

22 februari 2024 om 23:58

Als Feyenoord de beker pakt en tweede wordt (zeer waarschijnlijk), kun je het gewoon een goed seizoen noemen. Onderaan de streep is Feyenoord nog steeds in opbouw. Je moet eerst dat fundament hebben staan voor je de stappen in Europa kunt zetten. Daar is Feyenoord erg goed mee bezig.

23 februari 2024 om 00:02

Sommige Feyenoord supporters moeten niet zo arrogant doen (heb het niet of jou, IJsmuts ). 2e plaats en de beker zou een uitstekend resultaat zijn. PSV is gewoon beter en de beker is gedeeltelijk kwaliteit en gedeeltelijk geluk.

23 februari 2024 om 00:02

Die De Rossi is ook niet fris bij zn bovenkamer hoor. Was hij in het veld al niet, maar langs de lijn is het al niet veel beter. Ook hoe hij los ging tegen Huijsen afgelopen weekend.

23 februari 2024 om 00:07

Ligt een beetje aan het verloop vd rest vh seizoen. Als dat als een nachtkaars uitgaat (nog 12 wedstrijden in de competitie) met zwak spel dan kan ik er toch moeilijk van genieten. De beker is leuk maar ik zou graag zien dat die op een (zeer) dominante manier gewonnen gaat worden.

23 februari 2024 om 01:30

Helemaal eens. Dit was tenminste een leuke wedstrijd ipv anderhalf uur frustratie

23 februari 2024 om 00:02

Eens. Wat een zure uitschakeling. Dat dubbeltje lijkt dan eindelijk een keer goed te vallen in Rome, maar blijkbaar mag dat niet

23 februari 2024 om 00:05

Dit Feyenoord voetbalt gewoon echt als een topclub en als je vandaag naar Ajax kijkt. Gewoon om te janken. Dit Feyenoord gaat dit Ajax in de kuip, gewoon een historische afslachting geven.

23 februari 2024 om 00:16

Wat heeft Ajax er nou weer mee te maken? Er is en er wordt al meer dan genoeg gezegd en geschreven over het verval van Ajax. Terecht hoor, maar waarom moet dat in een topic over Roma-Feyenoord ook weer worden aangehaald. En ja, Feyenoord zal heus wel winnen van Ajax in de Kuip (mag wel een keer ook na al die afgangen).

23 februari 2024 om 00:08

Ben ik met je eens. Wellenreuther is in mijn ogen sterker dan Bijlow

23 februari 2024 om 00:24

Wellenreuther heeft Feyenoord deze wedstrijdj echt op de been gehouden. Meerdere steekballen van Roma perfect ingeschat en onderschept en in de laatste minuut nog een goede redding. Is veel betere dan Bijlow.
Met Bijlow op goal hadden we in reguliere tijd al gewonnen maar Wellenreuther hield ons steeds van scoren of

Feyenoord mag trots zijn op zichzelf, gestreden voor wat het waard was maar dan komt toch de individuele kwaliteit en ervaring van Roma naar boven die de overwinning uiteindelijk via penals alsnog over de streep trekt.

Svillar weer heerlijk gekeept, nu toch echt de onbetwiste nummer 1 in de goal!

Hopelijk volgende ronde weer een leuke gelijkwaardige tegenstander voor ons.

Daje Roma!!

23 februari 2024 om 06:23

@RomaBoy

Vorig seizoen stond Bijlow beide wedstrijden te keepen. En verrichte hij ook veel belangrijke reddingen. Ook de conference League finale hield hij Feyenoord in de race.
Dat Roma het in reguliere tijds zou hebben beslist is absoluut niet zeker.

23 februari 2024 om 06:10

@Sulejmanii

Dat was des tijds idem met Brad Jones ook het geval. Verving Vermeer uitmuntend.

23 februari 2024 om 09:20

Groovy klopt, Vermeer had toen een mindere periode ook. En Jones was cruciaal in jullie kampioenschap jaar.

Wat een strijd wat een wedstrijd, maar dat AS Roma aan het langste eind trekt met de penaltys is ook gewoon een simpel gebrek aan kwaliteit en ervaring

22 februari 2024 om 23:52

Ook wel zuur. Laatste 4 keer dat je overwinterd bent in Europa naar de knock-out fase door AS Roma uitgeschakeld en dan ook nog Lazio in de CL dit seizoen. Wel echte angstgegners van feyenoord ondertussen.

22 februari 2024 om 23:57

Een zak geld heeft nog nooit gescoord maar dat je met zo’n groot verschil in uitgaves en salarissen zoveel strijdt kan brengen tegen AS Roma vind ik wel knap. Vandaag had je opnieuw niet hoeven te verliezen.

23 februari 2024 om 00:56

Lazio is geen angstgegner, hebben ze een betere balans tegen overall, ook dit seizoen trouwens.

23 februari 2024 om 01:32

@zytto: ik had 100x liever Lazio getroffen. Daar doet Feyenoord het echt altijd (bijna altijd) goed tegen

22 februari 2024 om 23:56

Zeker kwaliteit. Als je ziet hoe Paredes, Criscante en die laatste jongen die ballen binnen schieten komt daar zoveel meer overtuiging uit dan de penaltys van Jahanbakhsh en Hancko. 4 van de 5 pingels waren onhoudbaar.

Tsja, je verwacht het niet hè...

23 februari 2024 om 00:05

Ja 3 dingen zijn zeker in het leven:

- Dood gaan
- Feyenoord loot thuis in de beker
- Feyenoord verliest van Roma

23 februari 2024 om 00:31

*gaat er uit tegen roma. Je speelt nu ook gewoon 2x gelijk en vorig jaar won je er 1.

23 februari 2024 om 07:49

Maar je plaatst je niet voor de volgende ronde...

Wat een ontknoping, in ons voordeelTwee spannende wedstrijden gezien. Feyenoord twee keer goed strijd geleverd. We liggen elkaar echt niet. En de verschillen zijn altijd klein. Het is niet altijd goed en hoogstaand voetbal. Maar ik het is des te spannender. Ben benieuwd in welke ronde we elkaar volgend jaar weer treffen. Daje Roma

22 februari 2024 om 23:52

Mooie overwinning voor jullie! Weer heeft Roma het waar gemaakt. Zou leuk zijn als jullie de Europa league winnen. Altijd wel een zwak voor Roma gehad. Dat irritante gedrag hoort er een beetje bij. Voor de tegenstander is het om je dood te ergeren, maar dit is wel hoe je wedstrijden wint. Jammer dat deze wedstrijd nu al was (tussenronde Europa League). Dit had net zo goed een kwartfinale kunnen zijn

22 februari 2024 om 23:54

Volgende ronde er dan maar uit..

Ik heb nooit een speler gezien die word ingebracht om penalties te nemen die hem dan ook scoort, die missen echt 9 van de 10 keer.

22 februari 2024 om 23:52

Ik snap dit ook nooit zo. Laat zo'n speler dan tenminste 10 minuten spelen ofzo. Heb je tenmiste wat minuten in de wedstrijd en heb je de bal paar keer geraakt.

23 februari 2024 om 00:30

Dybala nog in de WK finale, maar inderdaad. Voor mijn gevoel gaat dit ook best vaak mis. Aan de andere kant wel gewoon fijn als je iemand hebt die de verantwoordelijkheid wil nemen in plaats van een extra speler waarvan je al weet dat hij hem niet wil nemen. Dit gaat best vaak mis voor mijn gevoel, maar aan de andere kant al doe je die 50 keer en missen ze bij wijze van 30 keer dan kan het alsnog zijn dat je met een speler die niet wil nemen er dan 31 of meer had gemist. Wat dat betreft snap ik de coaches wel en blijft het achteraf natuurlijk makkelijk. Had hij deze gemaakt dan hadden we het volgende week wel weer over speler X geroepen en waren we dit alweer vergeten. Blijft natuurlijk ook wel beter hangen.

23 februari 2024 om 11:12

Op fourfourtwo net een mooi artikel gelezen. Die hebben dit onderzocht. En spelers die in de laatste minuut erin gebracht worden hebben een succes percentage van 40%.
Spelers die een paar minuten eerder worden ingebracht voor de penalty's hebben een succes percentage van 77%.

Er zijn niet veel gevallen. Maar de huidige cijfers onderschrijven dit ook. Enige wat je dus hoeft te doen is ze 5 minuten laten spelen ofzo.

Want ben het verder met je eens. Je moet altijd spelers laten nemen die dit durven. En er vol voor gaan. Als je al twijfelt dan neem je vaak ook een slechte penalty.

22 februari 2024 om 23:52

Afrika Cup toevallig een paar gezien, maar helemaal eens. Blijft me verbazen dat trainers spelers koud in het veld zetten die geen bal hebben aangeraakt, om ze zo'n belangrijke trap te laten nemen.

22 februari 2024 om 23:52

Dit dus

22 februari 2024 om 23:56

Maar hoe kunnen spelers van buitenlandse clubs de bal wel over de grond schieten of vol in de kruising. Ik vind die penalties bij nederlandse clubs vaak halfhoog en niet perfect in de hoek, alleen Ueda en Hartman schoten hem prima binnen.

22 februari 2024 om 23:57

Peter van Vossen

22 februari 2024 om 23:59

Nou ja, als je een overduidelijke penalty-specialist op de bank hebt zitten die een bepaalde Europese reputatie heeft, maar we hebben het met alle respect over Jahanbakhsh. Daar zit vooral het probleem. Die valt al sinds z'n komst flink tegen en is niet voor niets bankzitter, terwijl de overige buitenspelers ook niet bepaald veel indruk maken.

23 februari 2024 om 00:59

Jahanbakhsh heeft volgens transfermarkt 10 penalty's gescoord (waarvan heel recentelijk nog twee) en 0 gemist.

23 februari 2024 om 00:04

Ik heb vooral het idee dat spelers die een afwijkende aanloop nemen (heel kort, of met een raar dribbeltje, of met tussendoor even inhouden, etc.) bovengemiddeld vaak missen. Dat was vandaag ook wel weer te zien.

23 februari 2024 om 00:28

Joseph kiprich.... koud vanaf de bank, gewoon in de wedstrijd zelf

23 februari 2024 om 07:55

Peter van vossen op Wembley toen ook, kwalificatie wk 94

Gestreden , maar helaas .. nooit meer roma voor Feyenoord

Zo zonde, had het ze zeker gegund.

Mourinho of niet, Feyenoord is klaar in Europa zodra ze naar Roma moeten.. Het leek ook echt helemaal nergens op zeg. Echt een hele slechte wedstrijd van Feyenoord en Roma.

22 februari 2024 om 23:52

Vond ik dus ook, snap niet waarom mensen zo positief zijn. Slot kon geen trucje bedenken en niveauverschil is qua individuele kwaliteit gewoon heel groot.

22 februari 2024 om 23:54

Roma was ook niet geweldig hoor, met de kwaliteit die ze hebben spelen ze bijzonder matig voetbal.

22 februari 2024 om 23:55

Je snapt niet dat mensen zo positief zijn, maar tegelijkertijd geef je aan dat het kwaliteitsverschil heel groot is. Als je het dan toch tot penalties weet te schoppen, is dat toch gewoon een knappe prestatie?

22 februari 2024 om 23:55

Beetje tegenstrijdig, als het zo'n groot verschil is, is het toch knap dat Feyenoord 2x gelijkspeelt en het op een haar na mist?

22 februari 2024 om 23:58

Snap niet dat men positief is over het spel. Dat was echt heel matig vanuit Feyenoordkant ondanks het niveauverschil. Zelfs als onderliggende partij kan je winnen, maar de trainer kan voor de derde keer tegen Roma niets bedenken. Valt me vies tegen van Slot die ik hoog heb zitten.

23 februari 2024 om 00:04

Nou ja, als je eerst Bodo - Ajax hebt gezien en dan AS Roma - Feyenoord kijkt, is het niveauverschil immens. In die context kan ik best snappen dat mensen niet ontevreden zijn over wat ze in de latere wedstrijd te zien kregen.

Het was niet per se goed, maar het tempo lag ook best hoog. Feyenoord heeft gewoon een aantal spelers die echt moeten pieken, wil je zo'n wedstrijd als collectief bijhouden. Feyenoord heeft zich enorm ontwikkeld in de afgelopen jaren, maar het is nog niet genoeg. Met name die aanval is te matig, waardoor het middenveld en de verdediging van de tegenstander van een kaliber AS Roma meer risico kunnen nemen dan dat die linies van Feyenoord dat kunnen.

23 februari 2024 om 00:04

We waren verdedigend wel heel goed vind ik. En tja, wat moet je bedenken. We hadden ze vanaf de 2e helft gewoon onder controle. Wat moet Slot bedenken tegen Dybale op het middenveld. Ik zou het niet weten. Je kan best positief zijn over Beelen die ff Lukaku totaal uit de wedstrijd speelt, of Hancko en Wieffer die 120 minuten keihard strijden voor elke meter.

Of Ueda die heel hoog kan springen...

22 februari 2024 om 23:53

Ik ben het echt helemaal met je eens. Van beide kanten heel slecht voetbal zeg.

22 februari 2024 om 23:56

Voetbal was niet best nee maar er werd wel echt heel goed verdedigd door beide ploegen en daar kan ik soms ook wel van genieten.

23 februari 2024 om 00:01

Echt dramatisch voetbal, had daarvoor bodo ajax gekeken en dat was echt een genot voor het oog. Daarna zie je echt drie niveaus lager, dit was geen wedstrijd voor de verfijnd estheet zoals wij zijn.

23 februari 2024 om 00:05

Ja maar als je Bodo - Ajax als lat gebruikt valt alles tegen. Dat was voetbal zo als het bedoelt is!

23 februari 2024 om 00:07

Ja dat is zeker zo, een standaard die voorlopig geen club gaat aan tikken vrees ik. Masterclass, studiemateriaal voor alle toekomstige trainers

23 februari 2024 om 00:12

Gap. Gaat niet altijd over Ajax he. Zelf Europa uitvliegen en dan nog sarcastische sneren naar Ajax 😅 Het zal je teleurstelling zijn maar verwerk je verdriet even met je eigen club en kop op. Hoe kan je nu alweer met Ajax bezig zijn man haha.

23 februari 2024 om 00:17

Dit zijn dan dezelfde mensen die altijd roepen dat Ajax supporters in elk topic van een andere ploeg Ajax erbij moeten betrekken..😂

23 februari 2024 om 00:18

Je kan niet verwachten dat ik heel serieus op onzin ga reageren, ik dacht dat dit vergelijk de onzinnigheid wel blootlegde. Niets ten nadelen van jouw club, die zijn door, en hoe! 😉

23 februari 2024 om 00:21

Makkelijk scoren dit zeg. Ajax heeft hier toch helemaal niets mee te maken? Begrijp dat jullie nog hoog in de emotie zitten, maar probeer Ajax een keer uit je hoofd te zetten.

23 februari 2024 om 00:23

Naja het verwarrende is dat je pavlov naar Ajax wijst als iemand zegt dat Roma-Feyenoord slecht was.

Mijn club heeft vandaag op z'n Itsliaans gewonnen 😉

23 februari 2024 om 00:24

Had ik daarvoor een andere pot gezien had ik die aangehaald, ik zapte nu vlak voor de aftrap over dus dat was het meest verse vergelijk

23 februari 2024 om 00:27

Ik zapte zelfs tijdens de verlenging naar Feyenoord en terug. Dat zegt genoeg over potje Ajax haha.

23 februari 2024 om 00:33

Het was geen directe sneer, maar snap dat je het zo ziet. Het stoort alleen dat mensen een gelijkwaardige pot verwarren met een slechte pot. Als twee teams namelijk alles goed.doen krijg je op het oog weinig spectaculaire wedstrijden. Verdedigen is namelijk makkelijker dan aanvallen.

23 februari 2024 om 00:40

Ik vond het ook niet heel slecht maar kwam waarschijnlijk ook door de spanning. Klassiekers en Toppers zijn in Nederland ook vaak "niet goed, maar wel spannend". Dat heeft inderdaad vaak te maken omdat het dicht bij elkaar ligt en het een tactisch steekspel wordt. En dat laatste was Bodo-Ajax inderdaad niet bepaald haha.

23 februari 2024 om 00:04

Het is al stukken beter dan onder Mourinho. Daar heb ik me toch een partij lopen ergeren aan het spel. Dat is nu al een stuk minder.

En je ziet dat Roma ook nog zoekende is maar wel met meer lef en meer naar voren speelt.
In.Rome is het lastig voetballen voor Fey. Het werd een gevecht waarbij beide kansen hebben gehad en dan moet het net goed vallen.

Weinig zaken zo vanzelfsprekend in het leven als Feyenoord die verliest van Roma.

23 februari 2024 om 00:01

Feyenoord dat thuis loot in de Beker. 😂

23 februari 2024 om 00:05

Dat doen ze express omdat die feyenoord supporters bij uitwedstrijd toch overal gaan zitten in het stadion en dat willen ze juist voorkomen

23 februari 2024 om 00:08

Feyenoord dat een Eredivisie ploeg loot in alle rondes van de Beker. 😂

Trots op dit Roma. Er was nog veel commentaar (ook hier op vz) op de aanstelling van Daniele De Rossi. Maar sinds zijn aanstelling is Roma echt leuker en beter gaan voetballen. In de korte tijd kijk ik met meer vertrouwen naar onze wedstrijden. Nu hopen dat we in de Serie A nog wat plekken kunnen stijgen.

Wellenreuter wel sterk hoor. Persoonlijk vind ik hem echt een versterking ten opzichte van Bijlow. Zijn redding in de laatste minuut was echt klasse. Dybala speelde sterk maar kreeg ook veel tikken te verwerken, met zijn blessure geschiedenis hou je je hart toch vast vaak.

Over twee wedstrijden is een gelijkspel ook niet geheel vreemd. Beide teams sterke momenten gehad in de wedstrijden en met name beide verdedigingen stonden goed.

Een penaltyreeks is een loterij.

Thuis heb je wel een voordeel met het publiek erbij. Ook als je begint met de reeks is dat wel fijner. Na de misser van Lukaku vreesde ik voor een uitschakeling. Gelukkig bleef de rest erg cooltjes.
Blij dat we door zijn! Daje Roma!

22 februari 2024 om 23:54

Klopt. Ik was ook sceptisch omwille van zijn prestaties bij SPAL, maar heeft het zeker voetballend echt veel beter gemaakt op korte tijd. Of het op de lange termijn een goede coach is voor Roma is nog moeilijk te zeggen, maar de basisingrediënten zijn zeker aanwezig. Zou ook gewoon prachtig zijn natuurlijk.

Gefeliciteerd met de volgende ronde!

22 februari 2024 om 23:59

Nou is SPAL ook wel aan het skydiven binnen de Italiaanse divisies, dus daar gaat wel meer fout

23 februari 2024 om 07:18

Zeker waar. Maar het is niet dat hij daar enige beloftevolle dingen liet zien natuurlijk.

22 februari 2024 om 23:55

Roma heeft veel te veel kwaliteit om afbraakvoetbal te spelen. Met het hart en vooruit en dan kan het heel wat worden in zo’n Europa League met deze spelers. 😉

23 februari 2024 om 00:00

Gefeliciteerd kerel, moet zeggen dat Roma onder De Rossi echt een stuk leuker speelt. Er zit nu ook meer voetbal in het middenveld naar mijn idee. Had gehoopt Sanches nog even te zien, vind ik echt een geweldige speler.

Na drie jaar op rij er elke keer zo dichtbij te zijn moet je gewoon je meerdere erkennen. Doorgaan tegen Roma blijkt toch steeds een brug te ver, maar ik verlies liever van dit Roma dan tegen dat van Mourinho.

Succes in de volgende ronde!

23 februari 2024 om 00:06

Ik denk uiteindelijk dat als De Rossi dit volhoudt hij uiteindelijk een definitieve aanstelling krijgt.
Want idd bij SPAL is het al jaren een bende net als bij meer Serie B teams.

23 februari 2024 om 00:08

Een goede analyse. AS Roma was wel de betere in de thuiswedstrijd, dus in dat opzicht knap gestreden van Feyenoord. Dan moet je misschien ook wel de mazzel hebben dat AS Roma speelt zoals ze in de Serie A ook te vaak spelen. Helaas voor het Nederlandse voetbal waren ze misschien niet per se goed, maar wel scherper dan in de meeste wedstrijden die ze in de Serie A spelen. Overigens gun ik het Daniele De Rossi wel, een succesvolle coaching-carriere bij AS Roma. Ik denk niet dat hij het langer dan 2,5 seizoen gaat volhouden, maar dat is een zorg voor later in die context.

Feyenoord tegen Roma is altijd spannend en het eind resultaat is altijd dat feyenoord naar huis mag met lege handen.
Frustrerend maar Roma is dan gewoon beter. Is geen toeval meer.

23 februari 2024 om 00:02

Gezien de financiële mogelijkheden niet zo gek. Hoewel het natuurlijk apart is dat die mogelijkheden er voor Roma zijn, met zoveel tekorten financieel, maar goed

23 februari 2024 om 00:07

@baard

Roma heeft enorm bezuinigd laatste jaar en vooral transfervrije spelers aangetrokken. Financieel hebben we het ook lastig, lang verhaal maar we blijven binnen de fair play kaders dus wat vind je apart dan?

23 februari 2024 om 00:11

Nou, dat je jarenlang dit soort tekorten kan presenteren en nog steeds bestaat als club. Wat was het verlies in 21/22? Honderd miljoen? Tweehonderd miljoen? En het jaar ervoor? In Nederland hadden ze nooit meer een licentie gehad, dat weet je ook

23 februari 2024 om 00:11

Nou ja, je hebt spelers als Dybala, Lukaku, Pellegrini lopen en je hebt zelfs een Abraham op de bank. Dergelijke spelers zijn voor Feyenoord onhaalbaar. AS Roma heeft echt een veel(!) duurdere selectie dan Feyenoord, dus bezuinigingen of niet, Roma heeft op dat gebied een gigantische voorsprong.

23 februari 2024 om 00:12

Neemt niet weg dat roma niet per se onterecht door is, maar je strijdt tegen clubs onder de financiële doping als je de verschillende regels ziet en het gebrek aan handhaving in sommige landen.

23 februari 2024 om 00:24

In Nederland zou denk ik maar 20% vd europeese clubs een licentie krijgen. Begrijp dat dit frustrerend is maar zo is het wel.
Daarnaast zit het een stuk ingewikkelder, die tekorten zijn ook opgevangen door financierders etc.
Heb laatst een aardig stuk over de financieele situatie beschreven. Dit is niet zomaar ontstaan. En we zijn op de vingers getikt.
Zal je het gehele verhaal besparen en daarnaast werkt niet elk land zoals Nederland het braafste jongetje vd klas

23 februari 2024 om 00:27

Nee ik snap dat de regels, maar ook de cultuur anders is. Maar Roma maakte over twee jaar iets van 400 miljoen verlies, was de hoogste of een van grootste verlieslijdende clubs van Europa. En ze hebben nog steeds een voorhoede die pak m beet, 30 miljoen(?) Ofzo verdient. Daartegen vechten is als vechten tegen de bierkaai. Feyenoord was ooit ook zwaar verlies draaiend. Toen speelden we met van Beukering. Roma met Lukaku, Dybala en El Shaaraway. Dat is wel iets anders natuurlijk. En die dan zo het vuur aan de schenen leggen is razend knap

23 februari 2024 om 01:01

Het is zeker knap hoe de Nederlandse clubs moeten opvechten tegen andere culturen met wetten en regels.

Roma heeft zware financiele jaren gehad. Daarvoor hebben we een plan van aanpak moeten indienen en de komende jaren controleert de UEFA de boekhouding scherper.

Roma (en voetbalclubs in het algemeen) moeten tekorten opvangen met verkopen. In Nederland levert een verkoop vaak veel.geld op doordat de talenten minder kosten dan dat ze opleveren. In Italie is dat anders. De spelershandel kost vaak meer dan het oplevert. Roma is in 2014 meer gaan investeren dat resulteerde in hogere afschrijvingen van spelers. In die jaren daarna heeft Roma extreem goed verkocht. En waren we qua verkopen uitstekend bezig. Toen dat minder ging kwamen we in de problemen. Ook de overname van Pallotta naar Friedkin kwam daar nog bij. Die hebben het beleid van uitgaven doorgezet terwijl dit niet helemaal verantwoord was. Olymico zorgt ook voor minder inkomsten daardat het gedeeld wordt en je minder sponsoring uit dit stadion kan halen.

Wat wel het verschil is is dat de huidige eigenaren Roma sterk afhankelijk van de kapitaalinjecties van de eigenaren de Friedkin Group is een investeringsconsortium van tycoon Dan Friedkin zelf goed is voor een geschat vermogen van meer dan vijf miljard euro. Omdat je zo'n eigenaar hebt kan en mag je meer risico's nemen. Al hebben we een boete gehad en staan we onder toezicht. We moeten ons aan het ingediende pva houden. Net als meerdere italiaanse clubs.

23 februari 2024 om 00:10

AS Roma heeft dan ook de dubbele begroting van Feyenoord. Zelfs voor Ajax een paar seizoenen geleden waren spelers als Pellegrini, Lukaku of Dybala onhaalbaar. Dat zegt wel genoeg. Je mist gewoon dat beetje extra kwaliteit, maar dat is totaal geen schande.

Pff wat klote zeg... Zo gestreden en wat was Wellenreuther top

Weer niet ongelofelijk wat klote wederom.
De verschrikkelijke dramaqueens van Roma gaan weer door.
Uitstekend gestreden van Feyenoord en een tip voor de socials van Feyenoord: Zet de reacties uit haha want die irritante Italianen gaan weer spammen

Nederlandse ploegen of het Nederlands elftal en penalties... het gaat 'm gewoon nooit worden. Het is net alsof je na de verlenging beter de handen kunt schudden en kan zeggen 'Yo bedankt, we stappen de bus in.' Maar toch had ik hoop. Ik weet niet wat er met mij aan de hand is trouwens maar ik heb als Ajacied met meer spanning gekeken naar Feyenoord dan Ajax. Morgen ff naar de dokter.

Wat heb ik toch een onaannemelijk bloedhekel aan penalties. Zeker als die serie dan zo begint. Ik haat het, haat het, haat het. Ik ga ergens een fontein slopen.

22 februari 2024 om 23:57

Het concept van penalty's is heerlijk.
Verliezen alleen niet

23 februari 2024 om 00:01

Nee ik stond te brullen van blijdschap toen Timon die van Lukaku pakte, maar dan is het nóg zuurder. Maar goed, we komen wel steeds dichterbij tegen Roma. Eerste verloren we in 90 minuten, toen na de verlenging, nu na pingels. Volgend jaar dan maar.

23 februari 2024 om 00:04

Volgend jaar de CL maar weer proberen en/of winnen

23 februari 2024 om 00:07

Haha ja leef met je mee, ik had al donders spanning en dan is het mij club nog niet eens... Maar inderdaad dacht toen ook, zal het dan nu toch eindelijk keer zo zijn! Maar helaas.

Je wilt het nog niet horen, maar succes nog in de beker en voor de 2de plaats dan nog steeds een best goed seizoen voor jullie!

Er werd gezegd dat deze wedstrijd beter schriftelijk afgedaan kon worden, nou gelukkig niet, echter blijft het wel weer Roma dat de Rotterdammers verslaat. 0 uit 3 rondes tegen Roma; pijnlijk. Vooral omdat het niet hoeft, maar ervaring blijkt keer op keer op keer de doorslag

23 februari 2024 om 00:04

0 uit 4 als je die EL-editie van '14/'15 meetelt natuurlijk.

Twee ongeschreven regels van penalties:
1. Spelers die erin worden gewisseld om een penalty te nemen = missen (Ali Reza)
2. Gek aanloopje = missen (Lukaku)

22 februari 2024 om 23:52

Ik heb altijd het gevoel dat linkspoten ook vaak missen.

22 februari 2024 om 23:57

Op de een of andere manier hebben links poten vaak een trap met veel meer effect. Ik ben links, nam vroeger vrije ballen, schoot en scoorde af en toe eens van afstand. Maar pingels ho maar daar moest ie altijd in de zelfde hoek anders mis.

23 februari 2024 om 01:11

Nou ik ben een linkspoot en toen ik nog voetbalde nooit een penalty gemist.

3 uit 3 en dat voor een keeper 😜

Pfff heel jammer dit! Jullie waren zo dichtbij, echt kloten dit... Maar goed gedaan in Europa Feyenoord! Volgende keer beter, en keer geen Roma aub

Jammer maar helaas! Kop omhoog, jullie hebben heerrlijk gespeeld!! Ik heb genoten als Ajacied en baal er nondeju erg veel van

23 februari 2024 om 00:08

Beetje het kleine broertje. Je gunt het wel, maar het was niet gegeven.

Heeft iemand wel eens een onderzoek gedaan naar hoe vaak een penaltynemer mist als hij speciaal voor de penaltyreeks erin wordt gebracht? Heb het idee dat ze 9 van de 10 keer missen.

22 februari 2024 om 23:56

Totaal geen ritme, hebben amper kunnen inspelen, de penalty is praktisch gezien de eerste bal die ze raken, ergens wel logisch dat je vaker mist dan scoort, of je moet een ECHTE penalty specialist zijn en dat is jahanbaksch ook niet

Gevochten, gestreden en alles gegeven. Helaas mocht het niet zo zijn. Wederom niet gewonnen van Roma. Trots op het team. Wat is Beelen toch een geweldige aankoop. Stond vandaag ook weer zijn mannetje.



Tsjah, eigenlijk precies een avond wat je van te voren had verwacht. Typische Nederlandse nederlaag met strafschoppen verliezen. Nu nog punten verliezen tegen Almere of uitgeschakeld worden door Groningen .

De strafschop van Hancko werd ook op precies het verkeerde moment gemist. Hij is de man bij Feyenoord en nadat de strafschop gelijk gemist werd na Lukaku kreeg Roma nog meer een boost.

Nou, was weer gezellig. Tot volgend jaar!

Iemand die weet hoelang zo’n vloek duurt na het slopen van een middeleeuwse fontein?

22 februari 2024 om 23:57

Er komt sowieso 10 jaar bij nu aangezien Bernini niet in de middeleeuwen leefde 😉.

23 februari 2024 om 00:08

Da’s wel klote want de komende 10 jaar gaan we ze minimaal 10x loten.

22 februari 2024 om 23:59

7 jaar ongeluk toch nee wel zwaar kut weer tegen Roma pff

Waarom schiet je ook al die penalty's in de zelfde hoek man man man

1/2 voor Johan Derksen. Je zou bijna denken dat hij helderziend is. Fijn dat de Serie A punten pakt, maar jammer voor Feyenoord wat ik toch de meest interessante ploeg vind in NL.

Loterij. Had alleen wieffer laten staan maar helaas voor het nederlandse voetbal geen feyenoord volgende ronde . Rome had meer kansen maar feyenoord bood goede tegenstand.

Vraag me af hoe Ali denkt op deze manier de pingel in die hoek erin te schieten. Wat een aanfluiting. Notabene de speler die in minuut 119 erin komt.

23 februari 2024 om 01:16

Nou op dezelfde manier als die hem inschoot tegen Japan. Dat had die vast gedacht.

Wellenreuther in Oranje!

22 februari 2024 om 23:59

En die sporttas is door Vaessen bij jou ingeleverd?

Pfffff wat een deceptie. Weer die Romeinen.

Jammer dat we nooit van die toneelschool winnen...

Roma is echt 1 van de meest treurigste clubs die ik ken. Wat een gejank de hele wedstrijd zeg terwijl je top spelers in je selectie hebt.

Achja, trots op de jongens. Ik had dit niet eens verwacht, maar helaas weer tekort tegen Roma

Ligt het aan mij of komt Svilar elke keer van zijn lijn voor dat de bal genomen wordt? Dat mag toch helemaal niet?

22 februari 2024 om 23:57

1 voet wel, die andere hangt ergens in de lucht rond z'n eigen lijn, twijfelgeval denk ik, maar gewoon slecht ingeschoten die pingel

22 februari 2024 om 23:59

Je moet alle pingels maar eens terugkijken, hij hangt echt ver voor de lijn al voor het nemen. Bij die van Hartman valt het helemaal op omdat die hapert en hij dus echt veel te laat is

22 februari 2024 om 23:58

Hij begon achter de lijn en komt naar voren maar doet dat niet te ver

Feyenoorders, jullie hebben er geen k*t aan, maar ik heb als PSV-er met veel respect en bewondering naar jullie ploeg gekeken vanavond.
Het was behoorlijk in evenwicht en alleen dat is al heel sterk.
Jammer mannen.

23 februari 2024 om 02:20

Same. Maar die aanvallers waren niet goed vandaag. Qua organisatie stond het heel sterk. Voorin te weinig gecreeerd. Sowieso respect voor Feyenoord, goede Europese pot gespeeld.

Klassieker, waarom kijk je nog Nederlands voetbal in Europees en wereld verband. Al minstens 40 jaar hetzelfde liedje.

De vloek van Rome... het mag gwn niet zo zijn jammer boys.
Spannende strijd over 2 wedstrijden

Feyenoord was sterker dan ik dacht. Wel een terecht gelijkspel hoewel de goal wat gelukkig was.

Wat een irritante lui bij Roma. Bij elk wissewasje naar de scheids rennen en maar rollen bij een aai.

Van die Alireza kan je er niet eens van uit gaan dat hij nat wordt in de regen. Wat een nietsnut. Tegelijkertijd heeft die Svilar, die normaal gesproken zijn eigen handschoenen niet kan oppakken, voor het eerst een goede wedstrijd door twee penalties te pakken. Nou, fijn. Feyenoord gaat er weer eens op z'n klassiek Nederlands eruit in een wedstrijd waar dat absoluut niet had gehoeven.

23 februari 2024 om 00:02

Vind je dat echt? Heb Feyenoord te weinig zien voetballen om ergens aanspraak op te maken en in verdedigend opzicht heel vaak kleine overtredingen om Roma onschadelijk te maken. Theater is gewoon verschrikkelijk, maar klassiek Nederlands eruit vind ik het niet, dan had Feyenoord veel meer het spel moeten maken. Het is wel super frustrerend dat je hier gewoon 3x op rij tegenaan loopt, keer een andere tegenstander is wel beter.

23 februari 2024 om 00:29

Ik vraag me wel af hoe je hebt gekeken, altijd de voetballende oplossing gezocht, niet mega veel kansen maar buiten eerste helft dominant in zo'n uitwedstrijd. Ik weet niet hoe hoog jij Feyenoord hebt zitten, maar dit was echt geen slechte prestatie.

Man man man man man man man man man man man man man man man.
Ongelooflijk. Watvkan ik hier van balen zeg.
Ik kan alleen maar trots zijn op mijn team.
Ze hebben gepspeeld om te winnen.
Ik vind dit zo ontiegelijk maar dan ook ontiegelijk jammer. Ik zou het liefst alles bij elkaar schelde, maar hier zo van dat ik gewoon geen scheldwoorden meer heb. Echt niet normaal.

4x AS Roma, 4x niet door, tel daar ook nog de uitschakeling van Ajax bij op 3 jaar geleden en je bent 5x er af tegen AS Roma...

22 februari 2024 om 23:57

Ja weet ook niet wat dat met Roma is, maar normaal zijn Juventus,Napoli,Inter,Ac toch wel betere clubs... Waarom het nooit wil lukken tegen die Romeinen zeg het maar

23 februari 2024 om 00:54

Vitesse ook nog een keer toch

Echt zonde Feyenoord had meer verdient zeker in de tweede helft en verlenging.
Wat balen dat het met de pingels dan toch fout gaat.

Waarom zit het Nederland en/of Nederlandse clubs nooit mee met penalty's, Roma schoot de penalty's wel heerlijk binnen.

23 februari 2024 om 00:01

Je zag al die spelers van Roma zo relaxed voor de penalty serie. Elkaar motiveren.
En bij Feyenoord Slot die strak stond van de zenuwen. Alle Spelers van Feyenoord in een kring. Was soort van te verwachten, Roma was echt heel relaxed en ze stonden erbij alsof ze dit dagelijks doen.

As Roma heeft zich geplaatst voor de volgende ronde Europa League @voetbalzone.

Verliezen met penalty's. Heel nederlands. Alle wedstrijden tegen roma verliezen terwijl je niet echt slechter bent, dat is gewoon enorm zuur.

Helaas typeert deze avond de hele Europese campagne van Feyenoord. Gestreden, gevochten, geknokt, maar aan het einde gaan de bloemen naar de ander. Wat ongelooflijk kut.

Hancko was gewoon kapot die begrijp je nog. Maar Alireza.. Sta je zo koud in het veld en neem je zo een penalty. Als je niks weet streep m dan gewoon door het midden. Keepers kiezen 9 vd 10x een hoek

Om te huilen..... GEEN goede wedstrijd... Verlenging was leuker dan de wedstrijd in 90 minuten.. En dan die loterij genaamd strafschoppen... Ben er wel uit Timon is in vele facetten zoveel beter dan Justin.. En zie graag dan als 2e keeper Olij erbij

Nooit meer dit gezeik. Roma walgelijke ploeg 120 minuten om de scheidsrechter heen. We doen ons te kort zo klaar mee

23 februari 2024 om 01:16

Heb ook zat feyenoorders om de scheids zien staan hoor.

Je ziet wel een cultuurverschil wat je bv ook zag bij Argentinie - Nederland.

Spelen om niet te verliezen was het vanavond en dan trek je alle registers open. Uiteindelijk telt het resultaat.

Zuur om er met penaltys uit te gaan. Maar eerlijk, beide teams hebben kansen gehad en Roma nog wel de grootste alleen Wellenreuter speelde erg stabiel.en sterk. Is gewoon jullie beste keeper.

23 februari 2024 om 15:08

Had een klein biertje op en reageerde uit emotie, kan het nu rationeel bekijken en het kon beide kanten op

24 februari 2024 om 09:04

Haha, ja snap de reactie dan wel. Het is erg zuur vooral omdat Fey best ver kon komen met dit team. Echter ligt het Italiaanse voetbal ze niet echt alhoewel ze gewoon kansen hebben gehad. Moet net ff goed vallen.

Had het Feyenoord gegunt. Zuur om op zo een manier eruit te gaan. Roma is zeker geen denderende ploeg. Die Lukaku is ook gewoon een luie net niet spits. Ben zo blij dat hij weg is bij Inter.

Maar met Minteh en Ueda maak je het niemand lastig. Jahanbaks en deze twee moet feyenoord lozen volgend seizoen.

Lichtpuntje. Feyenoord boekt wel progressie tegen Roma. Eerste keer uitgeschakeld na reguliere speeltijd. Tweede keer na verlenging. Nu volgehouden tot na strafschoppen. Dus volgende keer moet het toch wel de goede kant opvallen

23 februari 2024 om 00:02

We zullen de lijn wel zo doorzetten dat we de volgende keer ook verliezen met pingels, maar wel pas bij de 14e pingel ofzo.

23 februari 2024 om 00:04

Dat zou je denken inderdaad, erop rekenen doe ik niet. Eerst nog met pingels in de kuip verliezen inderdaad

Zonde Feyenoord. Roma moest diep gaan, gestreden als leeuwen. Maar kop op en met kin omhoog naar huis..

Altijd hetzelfde...kut penals

Ja het is weer Ajax die het Nederlands voetbal in Europa vertegenwoordigd! Wel op een paar niveaus lager ,maar toch😁 ik ga zekers voor Ajax en PSV juichen in Europa ! Forza Psv en Ajax!!

23 februari 2024 om 00:06

Was al weer tijdje geleden dat ajax langer actief was dan feyenoord in Europa, weliswaar niveautje lager maar daar hoort ajax nu wel thuis denk 😉

Zo zuur over dit verlies. Hancko mist nooit een penalty en natuurlijk nu wel. Ali altijd zeker met penalty’s en mist.

Er heerst echt een vloek op clubs uit Rome. We mogen daar gewoon niet winnen.

Wieffer en Beelen vond ik echt geweldig vandaag. Ivanusec ook weer vlagen van geweldig voetbal.

Stengs en Minteh lekker op de bank of tribune laten. Wat een slappe zak die stengs, nooit een stap extra zetten. Als dan voetballend niet loopt, knok er dan nog voor.

Slechte wedstrijd , niemand wilde winnen, niemand wilde verliezen.
Jammer dan kijk ik toch liever naar het psv van Peter bosz dat initiatief durft te nemen helaas, pindakaas . Vind Hartman de enige oranje waardige speler ,
En om
Eerlijk te zijn vind ik Geeetruida voetballend heel beperkt. Had meer verwacht na 6 roma

23 februari 2024 om 03:41

Okay, gelukkig ga jij niet over oranje dan. Volgens mij sla je de plank volledig mis. Wieffer is 100% oranje waardig. Daarom zit die er ook bij de laatste periode. Wellicht heb je het gemist. Dit zal zo blijven.

23 februari 2024 om 08:29

Geertruida, Wieffer en Hartman zijn 100% Oranjewaardig.
Dat Geertruida niet zijn allerbeste seizoen heeft, dat klopt. En ik vond hem vooral defensief en qua snelheid gister wat minder. Voetballend overigens ook inderdaad, mara dat heeft hij al wat langer in mijn ogen. Jammer.

Wieffer is een echte motor. Tegen specifieke tegenstanders is hij ideaal naast Frenkie hoor! Dan zou je een Reijnders op 10 door kunnen schuiven bijvoorbeeld.

Simons laat het namelijk ook nog niet zien in Oranje hé!

Overigens: als die Beelen zo door blijft spelen, gaat die wellicht ook in aanmerking komen hoor. Misschien nog wel t.o.v. Geertruida als RCV! Denk het niet, zo snel, maar hij maakt een erg sterke ontwikkeling door.

Goed gestreden, maar helaas weer met lege handen. Frustrerend ook dat je denkt twee zekerheidjes te hebben voor de pingels, en juist die twee missen. Verder goede pot van Wellenreuter en prima invalbeurt Ueda. Minteh hoef ik echt niet meer te zien.

Had het feyenoord graag gegunt maar wat een verschrikkelijke matige penalty's van die 2e en 3e speler zeg. Als die 2e m normaal inschiet ben je gewoon door.

Driemaal ook geen scheepsrecht, hopelijk volgend jaar weer Roma, eindelijk revanche!

Geen slechte pot van Feyenoord, verdedigend weer solide en opbouwend waren er wat aardige momenten maarja aanvallend zo weinig kwaliteit, kan het teamspel nog zo goed zijn maar individueel is het niks en heb ik ook niet het idee dat er behalve bij Gimenez er heel veel meer uit valt te halen.

Wellenreuther is wel echt beter dan Bijlow zonder twijfel.

Nou, wederom een deceptie tegen een ploeg die je kan/kon pakken. Dikke props voor Wellenreuter, Beelen en Wieffer. Nog een paar die extra op zouden staan had een ander resultaat opgeleverd.

23 februari 2024 om 08:27

Inderdaad. Al staat vooral de save op het einde mij bij van Timon, maar heeft hij nog heel vaak moeten optreden? Viel ansich nog mee, toch? Hancko heeft hem ook wel gered hé...

Beelen was uitstekend tegen Lukaku, top.

Wieffer vond ik wellicht de beste. Die man heb ik in de verlenging nog zien sprinten, abnormaal. Was ook één van de weinig die vooruit op ene goede manier druk deed zetten.

Tja wat kan je ervan maken? Gewoon weer door Roma uitgeschakeld. Jammer is niet anders, nu volle focus op plek 2 en de beker.

Water is nat. De belasting en de dood. Ohja en op ieder mogelijke manier uitgeschakeld worden door Roma.

Ik ben klaar met dit stadion......
Het voelt gewoon alsof we naar de Arena gaan en het voelt ook alsof we verliezen van een aartsrivaal.

Begint veel eerder eigenlijk! Gewoon stoppen met Nieuwkoop op rechtsbuiten! Alles op wilskracht en geen sprankje techniek welke je nodig hebt op de flanken. Maar verder mooi gestreden, Wiefer mocht best die kans afmaken en korter dekken bij de tegen goal. Maar goed op naar Almere City!!

23 februari 2024 om 08:25

Zonder Nieuwkoop op de flank was je helemaal niet aan voetballen toegekomen. Nu ook amper, maar Nieuwkoop stond er alleen in om Spinnazola van aanvallen af te houden & om luchtduels te winnen, zodat er vanuit daar verder gevoetbald kon worden. Nu won hij wel met enige regelmaat (kreeg ook veel duwtjes), maar de voortzetting en aansluiting daarna was matig.

Als die er niet in had gestaan, was werkelijk alles lang op Gimenez gegaan gok ik. Die had je nog 300 minuten kunnen laten spelen gister, die had geen duel gewonnen.

Met alle respect, die goal van Santi was toch gewoon een handsbal? Verder vond ik Roma bij vlagen echt sterker en is het doodzonde dat die penalties dan niet een keer goed vallen.

Heel zuur, maar aan de andere kant: Feyenoord verdiende ook niet echt de winst (in mijn ogen).
Zeker de eerste helft vond ik AS Roma een goede indruk maken qua veldspel, druk vooruit & vooral ook voetballend.

Ik vond bij Feyenoord echt een paar spelers minder: Calvin Stengs & Santiago Gimenez (ondanks zijn goal).

Timber begon slecht, maar zeker in de tweede helft had hij nog een aantal goede duels, intercepties & rushes.

De buitenspelers vond ik amper tot niet gebruikt, helaas. Ze konden hen ook amper bereiken (behalve Ivanusec, maar die zakte vaak erg ver in om te kunnen voetballen).

Paixao die arme knul kreeg amper ballen in de voeten ingespeeld en als die hem kreeg, kon hij zowat alleen terugkaatsen op Q.

Nieuwkoop stond er volgens mij alleen maar in om Spinnazola eruit te halen (aanvallende dreiging) & om luchtduels te winnen van hem zodat er vanuit daar verder gespeeld kon worden. Op een andere manier kwam Feyenoord namelijk amper tot niet aan voetballen toe. Een spaarzame counter alleen, waarbij ze wat geluk ontbrak (die bal die gegeven werd waar Svilar goed voor zijn goal keepte, net iets te hard).

Wieffer had overigens wel de 0-2 moeten maken, dan had je echt op rozen gezeten.

Wieffer, Wellenreuther, Beelen en toch ook Hancko waren uitstekend.

Zerrouki vond ik met Ivanusec degelijk invallen, al vraag ik mij wel af of Ivanusec soms bang is om de bal pijn te doen? Dat schotje wat hij had en die corners/vrije trappen die hij trapt? Kom op zeg. Je mag de bal best ''raken'' hé.

Overigens vond ik Feyenoord wel ook een beetje meer ''mourinho trekjes'' krijgen dit keer, wat een goed teken is in zo'n moeilijke Europese (uit)wedstrijd.

Maar je zag dat het ze alsnog ontbrak, uiteindelijk, aan bepaalde ''klootzakjes''.

Als je alleen al ziet wat zo'n Mancini en Paredes uithalen in 90 minuten (of 120 minuten) voetbal... Waanzin hoor.

Die beuk van Mancini bijvoorbeeld in de rug bij Wieffer, terwijl er al gefloten was. Dat is toch minimaal geel? Hij kreeg gewoon de bal mee hé. Waanzin.

Paredes hoef ik ook niet eens uit te leggen. Vind oprecht Paredes en Mancini echt het uitschot van de voetbalwereld qua gedrag. En daar zitten nog wel een paar bij.

Zag overigens die Baldanzi ook aardig zeiken en doen hoor. Idem voor die Diego Llorente. Zwaar irritant, maar goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren