Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hij moet in de basis bij Oranje. Eerst was het Jerommeke, nu maakt hij je gek’

Laatste update:

Rafael van der Vaart en Ronald de Boer zijn enorm te spreken over het optreden van Matthijs de Ligt in de halve finale van de Champions League. Met Bayern München neemt de Nederlandse verdediger het op tegen Real Madrid en volgens de analytici van Ziggo Sport is hij uitstekend in staat de wereldsterren uit te schakelen.

“Hij speelt goed, hij zat er een paar keer heel goed tussen”, concludeert Van der Vaart. “Ik vind dat hij in het Nederlands elftal moet spelen omdat hij die hele grote spelers kan uitschakelen. Hij is snel, wendbaar en heeft een goede tackle. Je ziet hoe fit hij is. Je wordt helemaal gek als je tegen hem staat.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De Boer sluit zich aan bij zijn collega. “Ik heb het gevoel dat hij minder gespierd is. Normaal was het Jerommeke en kon hij bijna niet keren. Hij zag eruit als Süle van Dortmund, maar nu zie je dat hij fit is”, aldus de analist.

Voorafgaand aan het duel waren de analisten ook al lovend over de centrumverdediger. “Ik vind trouwens wel dat als De Ligt deze wedstrijden goed doorkomt, dat hij gewoon de allerbeste is naast Virgil van Dijk. Maakt geen reet uit in wat voor formatie, gewoon spelen”, zei Van der Vaart.

De Boer herkent zich in de woorden van Van der Vaart. “Ik vind hem een geweldenaar. Samen met Eric Dier. Kim Min-Jae is geen pannenkoek natuurlijk, maar De Ligt is in mijn ogen iets beter. Sneller, en kan ook beter koppen en dus is hij met standaardsituaties beter.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eh… nee. In Oranje altijd een bron van stress in de verdediging. Heeft er altijd minimaal 1 dikke ketser tussen zitten. En dat is dan ook de reden dat hij zijn basisplaats onder Koeman is kwijtgeraakt. Liever nog De Vrij dan De Ligt.

8 mei 2024 om 23:05

Dan zou Van Dijk zijn plaats ondertussen ook wel kwijt zijn. Die maakt nog meer fouten per wedstrijd, voornamelijk positioneel.

9 mei 2024 om 10:26

Dat vind ik dus ook. In Oranje vind ik van Dijk eigenlijk niet zo goed en vaak positioneel slecht staan of gelaten (niet) handelen! Ook geeft hij dan vaak anderen in woord en gebaar de schuld terwijl juist hij dan teleurstelde ( niet bij interviews na afloop maar zichtbaar na een tegen doelpunt of gevaarlijke kans)

9 mei 2024 om 00:35

Ik geloof nooit echt in de stress bij de Ligt. Hij droeg op 18 jarige leeftijd de aanvoerdersband in het beste Ajax dat ik ooit gezien heb. Had vanaf het begin geen angst om te voetballen , en verdedigen kan hij als de beste, zoals hij vandaag liet zien. Het is jammer dat hij last heeft gehad van blessures, en Juventus was misschien niet de leukste club om naar toe te gaan (verdedigend vast wel heel veel geleerd van z’n collega’s) maar wanneer hij bij Bayern weer wekelijks gaat spelen en niet meer vaak/zwaar geblesseerd raakt hoort De Ligt gewoon bij de beste 10 cv’s van de wereld. Hij is pas 24. Zijn topjaren moet nog komen, over een jaar of 5! Naast zijn prima bouw, en voetballende kwaliteiten is hij ook nog een slimme gast. Vreemd dat mensen dat na z’n prestatie als vanavond nog steeds niet willen zien.

9 mei 2024 om 06:59

Mensen hebben er geen vertrouwen in omdat hij altijd met lood in de schoenen lijkt te spelen in Oranje. Onzeker en vol met slippertjes.

9 mei 2024 om 00:41

Als hij zo blijft spelen zoals hij nu doet dan lijkt me logisch dat hij “gewoon” mag starten tijdens het EK. Ik ben benieuwd wat we gaan doen. Met drie man achterin lijkt me de meest logische optie als je alleen naar de verdediging kijkt. De Ligt, Van Dijk en Ake zou mooi zijn.

9 mei 2024 om 00:53

Met Maatsen op links en Dumfries/Frimpong op rechts heb je dan toch gewoon de beste verdedigen van de wereld op dit moment ? Of je nou met Dumfries of Frimpong start, het is botergeil dat je na 60 min wanneer de ene topper zich kapot gelopen heeft nog een fitte topspeler op die belangrijke positie kan inbrengen. Op links zou Hartman de ideale kandidaat zijn met Maatsen helaas hebben we daar niet echt een vervanger voor.

Het is in elk geval van de gekke dat hij wordt gepasseerd voor bijvoorbeeld Geertruida. Maar goed, we hebben met de Vrij, van Dijk, Ake enzovoorts zat alternatieven. Dus of hij nu sowieso basisspeler moet worden...

8 mei 2024 om 22:19

Dat is niet heel gek omdat Geertuida ook als back kan spelen.

8 mei 2024 om 22:38

We hebben Dumfries en Frimpong al

9 mei 2024 om 09:33

Maar daar speelt Geertruida niet in Oranje. Maar goed, volgens mij was De Ligt geblesseerd toen Geertruida speelde. Zelfs Koeman zal niet zo dom zijn.

8 mei 2024 om 22:20

Waarom noem je Geertruida? Die komt niet in het centrum van de verdediging van oranje.

8 mei 2024 om 22:27

Nou daar heeft ie toch een heel aantal wedstrijden gespeeld...

8 mei 2024 om 22:32

Heeft 7 interlands gespeeld, alle 7 als centrumverdediger.

8 mei 2024 om 22:24

Nee hoor dat is helemaal niet van de gekke,want ik heb de Ligt echt zelden goed zien spelen in het Nederlands elftal

8 mei 2024 om 22:47

Wie is wel goed onder Koeman? Zie de Ligt vandaag spelen, dat is echt absolute top. Wel een verschilletje met Geert, al kan die nog wel beter worden.

8 mei 2024 om 22:54

De Vrij,Ake en Reinders

8 mei 2024 om 23:29

De Vrij nog wel? Die heeft überhaupt maar 2.5 interland gespeeld onder Koeman.

9 mei 2024 om 09:34

Geertruida is anders een dissonant geweest in z'n interlands. Die moet ook nog wel stappen zetten om daar van waarde te zijn.

Ik ben heel benieuwd hoe de heren dan vinden dat de verdediging van het NLs elftal er dan uit moet zien.

8 mei 2024 om 22:23

Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Ake, zoiets?

8 mei 2024 om 22:33

Zou kunnen. Ben benieuwd of we met 4 of 5 verdedigers gaan spelen. Wat mij betreft kun discussieren over de Ligt of de Vrij en Dumfries of Frimpong

8 mei 2024 om 22:41

Ik vermoed dat we gaan aantreden met 5 achterin dit EK. Aké, Van Dijk en Dumfries lijken me zekerheidjes onder Koeman.

De vraag is wie Linkerwingback gaat spelen en wie rechtscentraal komt te staan. Een logische keuze zal Maatsen en De Vrij/de Ligt zijn. Ik zie Koeman Ian Maatsen echter niet ineens in de basis zetten, als hij hem überhaupt al meeneemt. Geertruida is hij volgens mij wel fan van. Kan best zijn dat hij rechts in het centrum komt.

9 mei 2024 om 06:22

Dumfries, De Ligt/De Vrij, Van Dijk, Van de Ven en Aké

9 mei 2024 om 10:24

Aké als wingback die constant moet overlappen? Zou echt doodzonde zijn om die jongen daar te misbruiken.

8 mei 2024 om 23:08

Ik zou zeggen een 4 achterop met Dumfries, De Ligt, Ake en Maatsen. Als Hartman niet geblesseerd was dan had hij linksback gestaan. Maar waarschijnlijk gaat het 5 achterop zijn en is Van Dijk een zekerheidje (wat ik persoonlijk niet snap).

8 mei 2024 om 23:25

Dat vind ik heel bijzonder dat je dat niet snapt. Van Dijk is een van de besten ter wereld op zijn positie. Echt meer dan logisch dat hij een zekerheidje is. Ik snap dan weer niet waarom er überhaupt vraagtekens achter van Dijk staan. Het probleem bij van Dijk is dat hij zijn eigen lat gruwelijk hoog heeft gelegd, en dat niveau niet meer haalt.

Jij vraagt je hier af hoezo van Dijk een zekerheidje is met 3 man centraal achterin. Dat betekent dus dat jij vindt dat er 3 Nederlandse verdedigers al beter zijn dan van Dijk. Dan onderschat je van Dijk gruwelijk, of je overschat de anderen zwaar. Van Dijk is veel beter dan de Ligt bijvoorbeeld, maar hij is veel minder agressief. Op een of andere reden vinden mensen het leuker als een verdediger een wilde tackle inzet dan dat een verdediger afwacht en gewoon de bal wegtikt. Althans dat idee krijg ik toch wel heel erg.

10 mei 2024 om 13:15

Ik vind Van Dijk redelijk overschat. Als mandekker uitstekend, maar als er zone verdediging wordt gespeeld, dan maakt ie constant positioneel fouten. Hoe vaak hij wel niet ruimte maakt voor steek ballen bij Oranje, dat is gewoon extreem. En dat kan vaak opgelost worden door 1 stap te zetten, maar hij ziet dat vaak niet. Maar dat zeg ik eigenlijk al zijn hele carrière. En als mandekker gaat dat heel erg goed, maar als ie geen man heeft, dan is juist vele malen minder dan de andere verdedigers.

Overdrijven is ook een vak 'nu maakt hij je gek'. Speelt nogal onopvallend en zodra Belligham of Vini opstomen gaat het al snel langs hem heen. Maar goed, nog geen opzichtige fouten tot nu toe, dat is al heel wat.

8 mei 2024 om 22:28

Vd Vaart moet eens stoppen zijn eigen lievelingetjes naar voren te schrijven. Net als het NL elftal om Xavi heen gebouwd moest worden terwijl die nog steeds geen normaal potje in Oranje heeft gespeeld. Of Halilovic die van hem van Fortuna naar Ajax moest maar die nooit een pepernoot meer geraakt heeft.

8 mei 2024 om 22:36

Speelt verre van onopvallend hoor. Wint bijna al z'n duels, paar prima dieptepasses en flink wat tackles en intercepties. Speelt gewoon een erg goede pot tot dusver.

8 mei 2024 om 22:48

Hij stond in elk geval prima met zijn arm omhoog bij de niet-buitenspel situatie.

8 mei 2024 om 22:51

Wat is dat nou weer voor kont argument? Elke verdediger van elke ploeg appelleert toch bij een randje buitenspel situatie?

Geertruida, van Dijk en Ake zijn in mijn ogen de beste 3 cv's op dit moment. Daar zou ik mee starten en Timber als eerste back up.

8 mei 2024 om 22:21

Quintin Timber als CV is wel heel raar met zoveel goede verdedigers. Zijn broer heeft nog geen wedstrijd gespeeld, dus zou wel raar zijn om hem nu als back up te benoemen

8 mei 2024 om 22:56

Hij heeft al 2 wedstrijden gespeeld bij Arsenal onder de 23. En daarin ziet hij er topfit uit! En speelt vooral linksback wat ook zijn positie gaat worden bij Arsenal

8 mei 2024 om 22:40

Geertruida beter dan de Ligt dit kan je toch niet menen. Welke Timber bedoel je hoop Justin. Vd Ven zou ik zeker meenemen als backup. Justin timber is pas net weer fit. De ligt speelt sterk tegen grote namen maar in die drama 541 opstelling snap kk dat je voor Geertruida gaat ondanks zijn fouten in Oranje.

8 mei 2024 om 23:21

Wie is Justin Timber? Hoeveel broers zijn dat joh.

9 mei 2024 om 00:07

Geertruida speelt bij een Nederlandse club. Viel bij zijn interlands enorm tegen. Op basis waarvan zou hij beter zijn dan vd Ven, De Vrij, De Ligt, etc.?

9 mei 2024 om 09:26

Op basis van clubvoorkeur. Want het zijn de mensen van een bepaalde club die Geertruida in de basis zien. Mensen die die clubvoorkeur niet hebben, komen met veel verstandigere namen, zoals De Ligt, zelfs Timber of een vd Ven(ja, is links centraal).

9 mei 2024 om 20:33

De nummer 1 is de ligt, dan van dijk, dan ake.

Koeman zet spelers niet in hun kracht. Speel gewoon 4-3-3 maar niet met 3 cv’s. Ik heb liever dat we weer een beetje voetballen dan dat behoudende. Verbruggen - Dumfries -de ligt- van dijk -Ake

Frenkie-Wieffer- Rijnders

Frimpong-Brobbey-Gakpo

Koeman doet er goed aan om Maatsen, Koopmeiners en Gravenberch mee te nemen maar de man heeft geen echte voetbalvisie. Tegenhouden en een goaltje maken is helaas zijn ding.

8 mei 2024 om 22:44

Brobbey in de basis? Dat zie ik Koeman nooit doen. Ik zie hem nog eerder Weghorst opstellen. Memphis is een zekerheidje vermoed ik mits fit.

Frimpong rechtsbuiten en Malen banken? Ik zou eerder Malen starten omdat hij van nature beter weet waar hij moet lopen in die rol. Xavi is ook een optie, al is hij verre van overtuigend in Oranje.

8 mei 2024 om 22:50

Wat een opstelling,.het moet wel de bedoeling zijn dat we de groepsfase doorkomen.

8 mei 2024 om 22:54

Ik zou persoonlijk Wieffer eruit halen en dan Frenkie 6 en Reijnders 8 en op 10 Koopmeiners. En verder ben ik met de opstelling eens, alleen denk ik dat de combi Dumfries en Frimpong niet gaat werken. Dus daar zou je Malen neer kunnen zetten.

8 mei 2024 om 22:59

Koeman gaat nooit Brobbey in de basis zetten. Depay links, Malen rechts, Gakpo diepe spits. Of Xavi links, Depay valse spits en Gakpo rechts. Weghorst heeft bovendien ook nog meer credits bij Koeman dan Brobbey.

8 mei 2024 om 23:03

Depay is al jaren niet in vorm bij Oranje. Ik snap eigenlijk niet waarom hij altijd wordt opgesteld. Weghorst is meer een stormram die je kan inzetten als je achter staat. Dan zie ik liever Luuk de Jong in de spits met veel ballen van de zijkant.

8 mei 2024 om 23:04

Frenkie is echt niet goed genoeg defensief op 6. Dat kan vast tegen Polen en Oostenrijk, verder niet meer. Die heeft echt iemand nodig die hem defensief ontlast. Dat is na 5 jaar wel duidelijk.

8 mei 2024 om 23:27

Als je kijk hoe hij bij Ajax speelde op 6 met Schöne naast hem, en ook tegen een Real en Juve etc deed hij dat gewoon fantastisch. Ik denk ook echt dat het meer aan de tactische vermogen van Koeman ligt. Want veel spelers doen het goed bij hun club en bij Oranje niet

8 mei 2024 om 23:55

Alleen spelen Depay en Malen niet (meer) bij hun clubs.

9 mei 2024 om 07:42

@Reinaldinho

Dit is denk ik een van de meest dramatische opstellingen die je kan neerzetten.

Dumfries en Frimpong op rechts, De Ligt achterin, Wieffer op mid mid en Brobbey in de spits.

Deze as die je neerzet wordt helemaal kapot gemaakt en je bent na 2 wedstrijden uitgeschakelt.

9 mei 2024 om 09:30

Mats Wieffer, hou op hoor. Die gast hoort niet eens opgeroepen te worden, een de Roon heeft meer waarde voor het NL elftal dan die jongen. En dan kun je nog eerder Koopmeiners daar neer zetten. Doet het fantastisch bij Atalanta, kan zowel aanvallend als verdedigend spelen. Wieffer kan beide niet goed genoeg, zeker niet goed genoeg voor het NL elftal. Dan zou ik nog eerder Q. Timber meenemen.

Zo 3 namen uit de losse pols die al meer waarde zouden hebben dan Mats Wieffer. Lekker thuis laten die vent.

De Ligt zou kunnen in een viermansverdedigng. Maar hij oogt nooit lekker met drie achterin, Dus het is een beetje afhankelijk welke spelbenadering Koeman gaat toepassen.

Ik snap nog steeds niet waarom er zoveel Nederlands de Ligt afkraken? Dat hij bij Nederlands elftal slecht speelt is ook weer niet zo slecht. Hij maakt soms een fout maar dat zijn de meerdere die dat doen. Hetzelfde geldt voor Xavi. Ik denk eerder dat Koeman de jongens niet goed gebruikt op hun waren kracht. Ik heb btw Koeman ook nooit een geweldige trainer gevonden. Ik ben eigenlijk benieuwd hoe een trainer zoals ten Hag of Slot het zou doen bij Oranje

Ja hoor hij speelt ook een keer een aardige wedstrijd en staat er vooral in omdat zijn collega vorige week enorm blunderde... Hou toch op. Bij de tweede tegengoal staat ie niet goed en verder weinig bijzonders gedaan vanavond. Van de Ven is een betere, maar er zijn er nog meer.

De Ligt is het beste wanneer hij zich om een andere cv moet bekommeren zoals Dier die van origine een middenvelder is. Bij Ajax idem dito met een verdedigend zwakke Blind naast zich. Dan lijken alle alarmbellen aan te gaan en weet hij dat hij het moet doen. Zodra hij met een andere echte stabiele cv staat lijkt hij onzeker te worden en fouten te maken

Lijkt me toch heel logisch dat de ligt basis staat.. Wordt wel lastig kiezen wie nr 3 wordt met o.a. De vrij, vd ven, ake en timber.. Hadden we die luxe maar voorin of op goal..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren