Media onthullen vermeend wangedrag van Ihattaren bij PSV

Woensdag, 3 maart 2021 om 12:10 • Laatste update: 15:14

In officiële communicatie naar de buitenwacht wil PSV weinig kwijt over de details, maar Voetbal International en het Eindhovens Dagblad zijn op de hoogte van vermeende ongeoorloofde praktijken en dubieus handelen van Mohamed Ihattaren. Het weekblad en de regionale krant publiceren deze week op basis van bronnen rond de club enkele achterliggende redenen voor de frustratie van PSV.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

323 reacties (laatste reactie door xstream)

Is geen goede houding van Ihattaren. Het is nog wel een jong gastje en ik heb totaal niet de indruk dat Schmidt deze jongen echt ondersteunt zoals hij beweert. Enorm rechtlijnige vent, zijn weg is heilig en anders flikker je maar op. Tja, dat werkt dan slecht bij zo'n jongen ... Ihattaren gooit wel z'n eigen glazen in zo. Je moet je niet laten kennen door zo'n droeftoeter van een coach.

3 maart 2021 om 12:18

Maar waar trek je de grens als coach en club? Dit is nogal een opstapeling van akkefietjes. En Schmidt heeft hem maar voor 1 wedstrijd uit de selectie gehouden, vandaag mag ie weer. Dat valt toch wel mee?! Dan heeft ie hem toch nog niet opgegeven en gezegd: flikker maar op (zoals jij aangeeft). Misschien (en hopelijk) een wake up call voor hem, want voetballen kan ie.

3 maart 2021 om 12:22

Die grens trekt Schmidt / PSV nu toch? Dit is natuurlijk de uitkomst, maar daar is ook een oorzaak voor. Ik geef alleen maar aan dat Schmidt in z'n behandeling naar spelers totaal niet vakkundig overkomt. 1 tactisch plan, totaal geen people management skills. My way or the high way., nu weer een overtrokken club statement. Ja ... het is een manier. Maar niet de manier die goed valt bij Ihattaren en volgens mij ook niet bij Malen en nog wel een paar. Dat Ihattaren zich zo opstelt hoort ook niet. Maar het is nog wel een jong ventje he ... Je vraagt je af wat Psv/schmidt dan werkelijk heeft gedaan om hem te ondersteunen. Hoe dan ook, geen handig gedrag van Ihattaren.

3 maart 2021 om 12:22

Ik weet niet precies wat PSV doet aan de begeleiding, maar als ik dit lees doen ze vrijwel niks dus. Neem die jongen bij de hand. Hoe kinderachtig het ook is. Als je Depay als voorbeeld neemt, die had precies het zelfde. Die heeft wel 20x dit geflikt als ik de journalisten moet geloven. Daar hebben ze zoveel geld aan verdient dat zouden ze zo weer doen. Maar bij deze jongen niet....

3 maart 2021 om 12:40

Depay was ook zeker geen lieverdje nee maar die heeft wel altijd 100 procent gegeven tijdens wedstrijden. Ook investeerde hij wel in zijn lichaam en stond hij vaak na de training nog voor zichzelf te trainen.

3 maart 2021 om 12:41

Depay trainde het meeste van iedereen en was altijd topfit, die had juist wel de goede instelling. Misschien een wat eigenwijs karakter, maar die had wel de motivatie om de top de bereiken. Qua talent was bakkali het eerste jaar beter, maar je ziet waar beiden terecht zijn gekomen.

3 maart 2021 om 13:09

xtream, dat is toch gewoon een aanname die je maakt? Dat Schmidt onvoldoende heeft gedaan om Mo te ondersteunen. Je maakt van Schmidt de zondebok in je reacties. Onterecht en gebaseerd op aannames. Edit: Vergeten dat Mo Schmidt in de armen vloog na z'n goal? Duidelijker kan niet, toch?

3 maart 2021 om 13:16

Ik krijg het idee dat Ihattaren zelf denkt dat hij er kei hard voor gewerkt heeft, en het gevoel heeft dat hij er niet voor beloond wordt, hetzij door Schmidt, hetzij door zijn resultaten op het veld. Snap wel in de situatie waarin hij zit, met een overleden vader etc, dat de teleurstelling dan net wat sneller de overhand neemt dan normaal gesproken het geval is. Uiteraard zijn dit mijn aannames, maar kan me er wel iets bij voorstellen. Neemt niet weg dat hij totaal verkeerd bezig is en PSV moet ergens de grens trekken. De tijd van de fluwelen handschoen is dan voorbij denk ik. Weet niet of het echt aan Schmidt ligt, misschien dat een andere trainer er anders/beter mee om kan gaan. Maar als hij niet presteert zal elke trainer hem op de bank zetten. Als trainer zou ik tegen hem zeggen, je krijgt vanaf nu 5 wedstrijden de kans (aangezien hij wat mij betreft nog steeds beter is dan een Thomas en Mauro Junior), laat het maar zien en doe het maar op de manier die je zelf voor ogen hebt. Geen excuses meer.

3 maart 2021 om 13:26

@meteja; zeker ... maar doet iedereen dat niet hier? Ik oordeel niet. Ik constateer alleen op basis van wat ik weet en zie. "Ik vind" Schmidt (dus niet "is", met al z'n acties tot dusver zoals al z'n excuses over corrupte scheidsrechters, Var, programma, veld jadieja, z'n prestaties en vreemde wisselbeleid inderdaad een droeftoeter. Ook totaal geen trainer die ownership en dus verantwoording neemt voor z'n eigen rommel. Mo vind dat wellicht niet. Dat kan ik niet weten inderdaad. Ik kan me alleen goed voorstellen dat je gek wordt van zo'n zelfingenomen onzin verkoper als Schmidt die zichzelf na elk interview tegenspreekt. Ik zeg dat ook niet in verdediging van Mo. Z'n gedag is totaal niet toelaatbaar. Maar helemaal verrassend wil ik 't toch niet noemen.

3 maart 2021 om 15:21

Omdat 1 speler zo reageert is er zoveel mis bij psv en de trainer ? Maar zulk soort voorbeelden zijn bij elke club te noemen. Klopt het dan negens?

3 maart 2021 om 12:18

Probleem is dat het voor zijn eigen carrière niks uitmaakt wie hierin gelijk heeft. De trainer is helaas de eindverantwoordelijke en je kan de trainer niet veranderen maar wel je eigen houding. Koppig blijven en lekker zo doorgaan zal vooral voor Ihattaren nadelig uitpakken.

3 maart 2021 om 12:59

@Monaldo daar heb je zeker een punt maar het voelt natuurlijk wel onrechtvaardig als Schmidt en Dumfries ook structureel onprofessioneel gedrag vertonen en daar nog schouderklopjes voor krijgen ook en dat bij Ihattaren elke misstap onder een vergrootglas wordt gelegd. Blijkbaar wordt bij PSV professioneel gedrag erg selectief beoordeeld

3 maart 2021 om 13:48

Schouderklopjes? Wat? Vergrootglas? Wat? En een vergrootglas is NIET aanwezig bij Schmidt is je punt? Wie beschermde Mo in het afgelopen jaar tegen de media? Schmidt toch, of niet? Dit speelt al heel erg lang en het enige wat hij zei was 'niet fit'. Komop zeg.

3 maart 2021 om 13:50

Nou er komen nu ineens een aantal "kleine irritatie punten" naar boven welke niet eerder in de media zijn verschenen. Als hij echt onder een vergrootglas zou liggen dan waren die al eerder naar buiten gekomen lijkt me. Daarnaast krijgt Schmidt in de media ook regelmatig de volle laag net als dat Dumfries aangepakt wordt.

3 maart 2021 om 14:15

@japie_krekel, we kunnen eindeloos discussiëren wie wel of niet gelijk heeft. Feit blijft wel dat die met dit gedrag alleen vooral zichzelf benadeelt. Ik kan me best voorstellen dat vanuit zijn ogen heel veel zaken niet te rechtvaardigen zijn, maar je moet toch een keer volwassen worden en naar jezelf kijken.

3 maart 2021 om 14:24

@monaldo dat is zeker waar al weet ik niet of ik zelf in zo een ijsbad was gestapt of dat ik net als Klaassen bij Ajax op de grond zou gaan liggen bij een vrije trap. volgens veel mensen is zo een ijsbad niet eens gezond, maar ik er zijn idd wel een aantal situaties geweest waar hij anders had kunnen handelen

3 maart 2021 om 12:52

Haha wat een bijzondere manier om hier iemand anders dan Ihattaren als schuldige aan te wijzen.

3 maart 2021 om 12:58

Dan moet je 't nog maar 's lezen. Ik heb het helemaal niet over schuldigen. Ik zeg alleen dat ik Schmidt een rechtlijnige droeftoeter vind en dat Ihattaren niet handig en dus onprofessioneel reageert. Dat gedrag is hij zelf schuldig aan inderdaad. Maar dat neemt niet weg dat daar vast een oorzaak voor is.

3 maart 2021 om 13:04

Het punt is dat de rechtlijnige Schmidt helemaal niet relevant is aangaande dit wangedrag van Ihattaren. Al deze incidenten hebben weinig tot niets te maken met een rechtlijnige trainer. Of denk je dat Schmidt degene is die hem in een ijsbad zet? Zijn hersteldrank laat drinken? Hem bij een personal trainer zet omdat ie zich niet aan de voedingsvoorschriften houdt. Een trainer die hij dan 1.5 maand niet ziet en daar ook nog over liegt. Ihattaren is hier de droeftoeter geweest, dat lijkt me nu wel duidelijk, daar doet een 'rechtlijnige coach' bijzonder weinig aan af. Wel zijn er andere verzachtende omstandigheden. Leeftijd en het verlies van zijn vader, bijvoorbeeld. Maar als je dit zo leest is hij vooral erg respectloos naar de club en zijn mensen. Valt me vies van hem tegen.

3 maart 2021 om 13:18

@powned: Als in mijn bedrijf een manager komt die enorm rechtlijnig en weinig begripvol is dan vertrekt ook de helft of gaan onprofessionele mensen zich emotioneel gedragen. Dat praat dat gedrag niet goed, maar is wel een logisch gevolg van een manager die z'n vak niet verstaat. Hoe dat niet relevant is ontgaat mij. Ihattaren had vorig jaar geen problemen met andere coaching, ondanks verlies vader. En als hij de enige is die een probleem met Schmidt heeft, dan is dat maar zo toch ... dan kan Schmidt daar toch volwassen naar handelen ipv dit slappe gedoe met club statements? Dat Ihattaren zich zo gedraagt hoort inderdaad niet, maar daar was ik wel duidelijk in volgens mij.

3 maart 2021 om 14:17

Haha wat een komedie, die mensen die het normale bedrijfsleven vergelijken met de voetbalwereld.

'als in mijn bedrijf een manager komt die enorm rechtlijnig en weinig begripvol is dan vertrekt ook de helft of gaan onprofessionele mensen zich emotioneel gedragen'

Enorm rechtlijnig en weinig begripvol is allereerst een aanname. Bovendien ben je werknemers die hun dagelijkse takenpakket niet degelijk uitvoeren schijnbaar, liever kwijt dan rijk toch? Het zijn ten slotte taken die horen bij zijn topsportcarrière...

3 maart 2021 om 14:24

@xstream, wat doet Schmidt in godsnaam verkeerd in deze dan? De club maakt statements, de pers lekt zaken uit, Schmidt doet dit toch niet persoonlijk? En verplaats je eens in de trainer, die is op zoek naar een beste elftal, als zijn visie is om de bal alleen met links te spelen dan zoekt die spelers die alleen met links kunnen spelen. Kunnen wij het allemaal belachelijk vinden maar dat is zijn visie en stemt zijn team erop af. Dus als hij in deze harde werkers wilt die meters maken dan is dat toch prima. Daarnaast staat Gotze ook in de basis als die fit is, dat is ook niet bepaald een loper. Maar die laat in 1 wedstrijd al meer beleving zien dan Ihattaren. Ihattaren heeft de lijn van afgelopen seizoen niet kunnen vervolgen, heeft de kans gekregen en is nu gepikeerd. Vanuit Mars kon je nog zien dat die te zwaar was/is. Is het de schuld van Schimdt? Het kan allemaal gebeuren, maar je moet het weer oppakken en keihard het tegendeel bewijzen en niet blijven zeuren als een kind van 13j. En je kan zeggen wat je wilt, maar appies sturen naar Ajax spelers in het heetste van de strijd is nou niet bepaald slim. Het is een optelsom en Ihattaren is gewoon niet goed bezig.

4 maart 2021 om 01:37

@monaldo: Schmidt doet in deze misschien niet zoveel verkeerd. Maar als je kijkt naar het hele seizoen komt hij nou niet bepaald over als iemand die z'n team naar z'n hand zet, zowel qua spel als qua moraal. Dus dan denk ik wel, die man lijkt niet geschikt. Hij heeft die afgunst zelf gecreã«erd vind ik met al z'n acties en tegensprekende interviews. Of moeten we nu begrip hebben voor scheidsrechters uitmaken voor corruptie ipv zelf ook verantwoording te nemen voor z'n matige presteren? Is dat niet precies het verkeerde voorbeeld voor jongens als Mo? Als je dan zo principieel bent? Dat vind ik dan vrij hypocriet overkomen. Ik hoef toch geen begrip te hebben voor Schmidt? Waarom moet ik meegaan in de opvatting van Schmidt als ik een andere heb? En misschien lees je me verkeerd, waar praat ik het gedrag van Mo goed dan?

4 maart 2021 om 01:40

@woenselaar: Maakt niet uit waar je 't op toepast. Een machthebbende, of dat nou voetbal, bedrijfsleven, politiek, oorlog of whatever is die z'n vak niet verstaat kan natuurlijk enorm frustrerend zijn. Dat hoeft niet altijd direct te betekenen dat degene eronder altijd fout zitten. Misschien is de manager wel gewoon enorm onredelijk? Ik zeg niet dat dit hier 't geval is ... maar het zou wel kunnen. Een goede manager weet dat in goede banen te leiden, een slechte niet. Laten we nou niet de verantwoordingen gaan omdraaien. Mo zit verkeerd, Schmidt handelt er terecht naar, alleen de manier waarop komt op mij niet al te sterk over. Je hebt gelijk dat het ook kan zijn dat de rotte appels vertrekken, dus mooi, opgelost. Maar ik heb ook gezien hoe een miljoenen bedrijf kapot ging omdat alle goede mensen vertrokken door verkeerde leiding. Het kan beide. Als mensen vertrekken bewijst dat niks dat ze hun werkt niet naar behoren uitvoerden. Alleen dat ze er genoeg van hadden en bij de buren wel weer met plezier hun werk konden uitvoeren. Even los dat dit bij Mo wss wel 't geval was gezien z'n fitheid issues. Dus dat praat ik ook niet goed. Maar de vergelijking is niet zo lachwekkend. Zelfs ondanks dat de voetbalwereld anders in elkaar zit. Een eikel die de leiding heeft blijft een eikel met macht.

3 maart 2021 om 12:58

En die 'droeftoeter' van een coach moet zich dan maar wel laten kennen door een joch van 19 die je hele focus voorafgaand aan een belangrijke Europese wedstrijd bewust negatief beïnvloed? Groot gelijk dat ze bij PSV daar de lijn hebben getrokken en hem even een weekendje thuis hebben gelaten. Mits alles wat hierboven is beschreven waar is, hadden ze dat van mij al wel wat eerder mogen doen.

3 maart 2021 om 13:00

Nee, die droeftoeter moet zich eerst zelf eens professioneel gaan gedragen en het goede voorbeeld geven aan zijn spelers voordat hij met zijn vingertje naar anderen wil wijzen

3 maart 2021 om 13:02

Er is wel een verschil tussen iemand managen en op z'n plaats zetten en dat niet kunnen en dan bij de PSV leiding gaan klagen om een algeheel club statement uit te geven over z'n wangedrag. Denk je dat Advocaat, Beenhakker, van Gaal, Hiddink etc dit soort dingen niet meegemaakt hebben? En hebben die ooit zo'n heisa veroorzaakt met een club statement? Hoe dit aangepakt is vind ik alleen maar een extra reden om aan Schmidt z'n capaciteiten te twijfelen. Je kunt dit prima op een andere manier oplossen. Normaal gesproken accepteert z'n team dit ook niet. Het feit dat die ook verdeeld zijn geeft aan dat er meer speelt dan alleen het gedrag van Ihattaren.

3 maart 2021 om 13:11

Japie back at it again. Waar wijst Schmidt naar Ihatarren? Als baas zijnde hoor je je medewerkers toch gewoon op zijn plek te zetten? Niemand is groter dan de club. Ook Ihatarren met al zijn talent niet. Als de club je handreikingen geeft, zoals een personal trainer, dan heb je die te accepteren. Geen uitzondering mogelijk.

3 maart 2021 om 13:18

Kan zijn dat ik het gemist heb, maar sinds wanneer is dat statement op het conto van Schmidt? Ik vond de uitleg van Schmidt na de wedstrijd tegen Ajax juist heel goed en netjes (dat was ook afdoende, dat statement hadden ze nooit hoeven uit te brengen). En 'normaal gesproken accepteert z'n team dit ook niet' waar gaat dat nou weer over? Binnen het team zijn enkel Mo en maybe Malen het niet eens met de ingeslagen weg. Overigens zouden Advocaat, Beenhakker, van Gaal en Hiddink het inderdaad anders aangepakt. Die hadden niet lopen pamperen, die hadden een stevig gesprek gehouden en het verder aan de speler gelaten. Ik verwijs je voor die onderbouwing bijvoorbeeld door naar het interview met Januzaj van vorige week of die met Zaha van al even eerder.

3 maart 2021 om 13:22

Je geeft zelf al antwoord op je eigen vraag? Natuurlijk heeft Schmidt daar invloed op. Er speelt iets, hij geeft dat aan bij de club leiding en in overleg geven ze dan een statement uit. Of het gaat andersom, PSV leiding hoort het, bespreekt het met Schmidt, wat is er aan de hand? En besluiten dan om zo'n statement naar buiten te brengen. Advocaat, Beenhakker, van Gaal en Hiddink hadden dat idd niet laten gebeuren omdat die wel in staat waren een team te managen ... dan zijn we 't eens toch?

3 maart 2021 om 13:34

@mateja Kezman9: Maar als de coach zich structureel als een clown gedraagd in de media, wie is hij dan om anderen terecht te wijzen? Daarmee keur ik het gedrag van Ihattaren natuurlijk af, je moet de regels gewoon volgen. Maar Schmidt geeft hiervoor gewoon ruimte aan spelers om ook gekke dingen uit te halen.

3 maart 2021 om 13:51

'een team managen' betekende bij (een aantal van) die namen dus: mijn weg is de juiste en anders flikkerde je maar op, zoals te lezen valt over van Gaal in de door mij genoemde interviews. Dat is nou juist hetgeen waar je Schmidt op aanvalt, vandaar dat ik het er bij haal. Ik begrijp nu echter dat het je er meer om gaat dat het via zo'n statement door de clubleiding is gebeurd en dat je dat Schmidt aanrekent? Dat vind ik dus nogal een aanname, zeker gezien de uitleg die Schmidt na de wedstrijd tegen Ajax gaf. Als dat statement echt uit zijn hoge hoed was gekomen had hij daar wel naar verwezen of zich mee in die lijn ge-uit. Daar zijn we het dus niet over eens

3 maart 2021 om 14:18

@meyers1 kunnen jullie Ihattaren niet gewoon naar ons sturen? wie weet hebben wij er wel wat aan. Feyenoord kan wel wat creativiteit gebruiken

3 maart 2021 om 14:19

Jezus je bent ook te blind om het te zien ook he. Heb je afgelopen weekend zijn reactie op de dubieuze beslissingen van de VAR niet gezien? "het lijkt me goed dat ik daar geen uitspraken meer over doe" oftewel; de directie heeft er wat van gezegd en Schmidt heeft het opgepikt. En toch blijf je hier je gal spuwen... het begint inmiddels echt apathisch te worden Japie

3 maart 2021 om 14:21

@mateja Kezman9 ik zeg ook zeker niet dat Ihattaren hier geen blaam treft. hij gedraagd zich als een groot kind en dat is idd alles behalve professioneel. wat ik alleen probeer aan te geven is als je ziet dat de politieagent uithangen niet werkt bij hem dat je het dan misschien een keer met een andere aanpak moet proberen. uiteindelijk blijft dit natuurlijk wel een jongen die geweldig kan voetballen als je hem weer op het juiste spoor weet te krijgen

3 maart 2021 om 14:22

@woenselaar klopt maar als je al zijn incidenten dit seizoen bij elkaar optelt is hij er natuurlijk een stuk makkelijker vanaf gekomen als Ihatarren

3 maart 2021 om 14:27

Er is een verschil tussen hij heeft daar impact op of hij doet de statement. Je beweert ten onrechte dat de statement vanuit Schmidt komt.

3 maart 2021 om 17:02

Zo makkelijk om Schmidt telkens de fout te geven. Terwijl hij een half jaar lang al shit over zich heen laat komen en dan alsnog Mo beschermd door te zeggen dat die niet fit is, terwijl er schijnbaar andere dingen spelen. Ik vind dat juist getuigen van respect naar je spelers. Jezelf niet willen beschermen om je spelers te beschermen tegen de media. Daarbij zijn sommige mensen niet om te draaien in bepaalde momenten in hun leven. Zolang Mo zelf geen verantwoordelijkheid pakt, gaat het nergens goed. Waarschijnlijk moet die dat leren. Het kan dus goed zijn dat het bij alle clubs fout gaat, omdat hij dit zelf niet in zou zien. Als het zo simpel zo zijn als jij hier stelt waren er geen probleem mensen op deze wereld. Een utopie dus. Met bijvoorbeeld Royston Drenthe is het tijdens zijn carrière ook nooit goed gekomen. Sommige mensen moeten eerst een stuk ouder worden voordat ze in gaan zien dat ze er zelf iets aan kunnen doen en verstandiger worden.

3 maart 2021 om 17:02

Zo makkelijk om Schmidt telkens de fout te geven. Terwijl hij een half jaar lang al shit over zich heen laat komen en dan alsnog Mo beschermd door te zeggen dat die niet fit is, terwijl er schijnbaar andere dingen spelen. Ik vind dat juist getuigen van respect naar je spelers. Jezelf niet willen beschermen om je spelers te beschermen tegen de media. Daarbij zijn sommige mensen niet om te draaien in bepaalde momenten in hun leven. Zolang Mo zelf geen verantwoordelijkheid pakt, gaat het nergens goed. Waarschijnlijk moet die dat leren. Het kan dus goed zijn dat het bij alle clubs fout gaat, omdat hij dit zelf niet in zou zien. Als het zo simpel zo zijn als jij hier stelt waren er geen probleem mensen op deze wereld. Een utopie dus. Met bijvoorbeeld Royston Drenthe is het tijdens zijn carrière ook nooit goed gekomen. Sommige mensen moeten eerst een stuk ouder worden voordat ze in gaan zien dat ze er zelf iets aan kunnen doen en verstandiger worden.

4 maart 2021 om 01:47

@youngwildfree: Schmidt krijgt geen half jaar shit over zich heen. Dat is pas van de laatste weken / maanden nav z'n eigen acties. Ook hij mag die verantwoording gewoon dragen. Hij heeft ook niet bepaald slimme dingen gedaan in een half jaar tijd ... of wel? Scheidsrechters uitmaken voor corruptie ipv te erkennen dat je er geen reet van bakt enzo ... Lekker voorbeeld ben je zo. Iedereen ziet dat Ihattaren te dik was en niet presteert. Bijna niemand had het dan ook raar gevonden als hij daar naar gehandeld had. Dat het allemaal zo vaag bleef en dan nu ineens zo'n overdreven club statement geeft niet bepaald een zekere indruk. Als je dan bang bent dat je sterspelers ontevreden zijn als je ze hard aanpakt, want dat had zeker gemogen, dan moet je ze vooral steeds als een kleuter voor 5 min wisselen. Het is dat contrast dat je denkt, wat is die Schmidt nou allemaal aan het doen? Hij bereikt er niks mee behalve scheve gezichten. Als je zegt, je bent te dik, je speelt pas weer als je fit bent ... nou, niemand die dat gek vind, sterker nog, dat is juist eerlijker naar iedereen toe.

4 maart 2021 om 01:54

@yelle: ach ... statement. De club maakt er een enorme issue van toch? Lijkt me niet zo handig ... gewoon aanpakken zo'n jongen en dan kan Schmidt toch gewoon netjes uitleggen wat er is gebeurt? Zo'n club statement gebeurt nooit, alleen bij super serieuze dingen. Dan maak je 't nogal groot terwijl je dit prima intern had kunnen oplossen met een trainer die wel orde op zaken kan stellen. In die zin heb je wel gelijk ... Schmidt is eigenlijk helemaal niet rechtlijnig inderdaad. Alleen koppig, dat is een beter woord.

3 maart 2021 om 14:33

Morgen in de Telegraaf: Roger Schmidt heeft affaire met vrouwen van xstream en Japie_krekel. Jezus jongens, jullie laten je echt kennen op dit forum. Heeft die man jullie persoonlijk wat gedaan? Zoveel aannames, zoveel onderbuikgevoelens en dan iemand een droeftoeter noemen. Ik zie er twee, op dit forum en die heten geen Roger Schmidt. Dat twee mensen misschien niet met elkaar overweg kunnen is een ding, maar dat wil niet zeggen dat je, je kunt misdragen. En om bij xstream's vergelijking met het bedrijfsleven te blijven: ik heb ook ooit een manager gehad waarmee ik niet door een door kon, maar ik bleef me ten all tijden inzetten en als een profesional gedragen. Ook heb ik veel van die man geleerd, ook al vond ik het een lul. Misschien dat Mo eens hetzelfde moet doen, want Schmidt kan hem echt wel beter maken. Vraag maar eens aan spelers als Mane, Son, Kampl, Havertz wat die van hem vinden. Die lopen weg met hem.

3 maart 2021 om 14:44

Ik hoor steeds is een een jonge gast... die gozer is 19 jaar man... je voetbalt maar gemiddeld 10 jaar... waar hebben we t over... snap echt niet dat hij nog niet is ontslagen en kosten op hem zijn verhaald... hij kost alleen maar geld en heeft niks laten zien... 19 jaar en zeggen dat hij jong is.. Als ik mij constant niet gedraag op t werk dan is t de fout van de baas... Hij moet maar zien hoe ik behandeld moet worden.... wat een onzin zeg... Oprotten met hem... heeft 1x een buitenkantje gegeven en nu is hij t zgn helemaal.. Bah bah wat een k* mentaliteit.

3 maart 2021 om 18:31

Het is voor deze jongen met zijn te grote portemonnee goed dat hij een type coach als Schmidt in deze fase van zijn carrière tegenkomt. Ik ben ervan overtuigd dat dit hem bij een volgende club niet meer overkomt. Over een paar jaar kijkt hij terug op deze tijd en bedankt Schmidt voor zijn aanpak. Als Ihattaren dit signaal niet oppikt, wordt het ook bij een volgende club niets. Hij zal zich proffesioneler op moeten stellen. Als je op 19 jarige leeftijd grote auto's kan rijden, moet je je ook als een echte prof gedragen. Er zijn veel mensen die het slechter hebben getroffen, meneer Ihattaren.

3 maart 2021 om 18:31

Het is voor deze jongen met zijn te grote portemonnee goed dat hij een type coach als Schmidt in deze fase van zijn carrière tegenkomt. Ik ben ervan overtuigd dat dit hem bij een volgende club niet meer overkomt. Over een paar jaar kijkt hij terug op deze tijd en bedankt Schmidt voor zijn aanpak. Als Ihattaren dit signaal niet oppikt, wordt het ook bij een volgende club niets. Hij zal zich proffesioneler op moeten stellen. Als je op 19 jarige leeftijd grote auto's kan rijden, moet je je ook als een echte prof gedragen. Er zijn veel mensen die het slechter hebben getroffen, meneer Ihattaren.

3 maart 2021 om 18:31

Het is voor deze jongen met zijn te grote portemonnee goed dat hij een type coach als Schmidt in deze fase van zijn carrière tegenkomt. Ik ben ervan overtuigd dat dit hem bij een volgende club niet meer overkomt. Over een paar jaar kijkt hij terug op deze tijd en bedankt Schmidt voor zijn aanpak. Als Ihattaren dit signaal niet oppikt, wordt het ook bij een volgende club niets. Hij zal zich proffesioneler op moeten stellen. Als je op 19 jarige leeftijd grote auto's kan rijden, moet je je ook als een echte prof gedragen. Er zijn veel mensen die het slechter hebben getroffen, meneer Ihattaren.

3 maart 2021 om 18:31

Het is voor deze jongen met zijn te grote portemonnee goed dat hij een type coach als Schmidt in deze fase van zijn carrière tegenkomt. Ik ben ervan overtuigd dat dit hem bij een volgende club niet meer overkomt. Over een paar jaar kijkt hij terug op deze tijd en bedankt Schmidt voor zijn aanpak. Als Ihattaren dit signaal niet oppikt, wordt het ook bij een volgende club niets. Hij zal zich proffesioneler op moeten stellen. Als je op 19 jarige leeftijd grote auto's kan rijden, moet je je ook als een echte prof gedragen. Er zijn veel mensen die het slechter hebben getroffen, meneer Ihattaren.

Nu ja het zal wel de schuld van Schmidt zijn allemaal. Blijkbaar heeft hij dus gewoon gedragsproblemen en een onprofessionele houding. Zeer begrijpelijk dat er tegen opgetreden wordt. En er zal wel weer gewezen op omkadering en dergelijk maar het moet toch bovenal van iemand zelf komen.

3 maart 2021 om 12:20

Toch waait dit vaak 2 kanten op, een trainer met people skills helpt in zo'n situatie; die heeft Schmidt niet dus dat is olie op het vuur

3 maart 2021 om 12:25

Als Schmidt echt een trainer zonder people skills is dan is het toch opvallend dat hij met andere jongens geen problemen heeft.

3 maart 2021 om 12:34

Als je Ihattaren zijn carriere lang alleen maar de hand boven het hoofd houd gaat hij er het maximale niet uit halen. Nu komt hij iemand tegen die geen speciale behandeling geeft aan specifieke spelers, dat doet even pijn, maar hij moet er maar van leren.

3 maart 2021 om 12:35

De verstandhouding tussen Schmidt en malen is volgensmij ook top

3 maart 2021 om 12:38

Dit is gewoon kleuter gedrag en heeft niks met de trainer te maken. Je zal dit maar flikken en alsnog beloond worden met speelminuten. Wat zullen je teamgenoten wel niet denken?
Mooi dat Dumfries als aanvoerder er ook wat van zei.

3 maart 2021 om 12:45

Idd je kunt hem niet anders gaan behandelen, ze hebben het zelfs geprobeerd. Zodra hij dan bij een volgende club komt krijgt hij nog grotere problemen, in het buitenland gaan ze hem echt niet speciaal behandelen. Als hij nou gewoon wedstrijden zou beslissen, maar dat laat hij ook na.

3 maart 2021 om 12:51

Wat veel mensen vergeten is dat die jonge wel even zonder vader rondloopt. Iemand met een beetje people skills kan dit zeker beter aanpakken. Het praat zijn gedrag niet goed. Maar er zal vast wel meer spelen voor die jongen.

3 maart 2021 om 12:54

Uiteraard moet daar rekening mee gehouden worden, maar het verlies van je vader rechtvaardigt niet dat je gewoon basisafspraken (recuperatiedrankje opdrinken, in een ijsbad gaan, basisrespect opbrengen voor je teamgenoten als je gepasseerd wordt,...) niet naleeft. Er kan en moet rekening mee gehouden worden, maar het is geen excuus voor slecht gedrag.

3 maart 2021 om 13:00

Ook een trainer met people skills accepteerd dit gedrag niet. Als dit zijn reactie was omdat hij niet speelde is het volledig terecht dat er wordt opgetreden. Er wordt hier gedaan of iedereen weet wat PSV gedaan heeft voor die jongen. Hij is zelf verantwoordelijk voor zijn carriere. Als hij zich zo blijft opstellen is hij alleen verantwoordelijk voor het falen. En moet de trainer zich altijd aanpassen? Lijkt me dat een speler zich ook moet aanpassen aan een trainer. We zijn niet in een kleuterklas

3 maart 2021 om 13:39

@lierse1997: Helemaal mee eens, maar dan zo'n statement namens de hele club (die blijkbaar dus ook niet klopt) is in mijn ogen krankzinnig. Je moet die jongen juist uit de media halen, lekker een paar weken in Jong PSV zetten en verder niets in de media gaan zeggen. Juist omdat die jongen net z'n vader heeft verloren. En nee, natuurlijk is dat nooit een excuus voor zijn gedrag, maar je kan daar echt op een heel andere manier mee omgaan dan ze nu doen.

3 maart 2021 om 13:41

@lierse Al die zaken die je roept over drankje en ijsbad dat zijn incidenten (praat het niet goed). je doet alsof dit structureel is. Ook zijn dit nog obv bronnen. Wie zijn die bronnen? Welke belangen hebben die bronnen? Een Malen zal geen belang hebben maar een Thomas of Mauro wel bijv.

Moet je zo een joch beschadigen met een statement om zulke punten en negatief gedrag omdat hij niet zou spelen.

Als dit soort zaken de druppel waren, dan had Schmidt hem ook donderdag moeten wegsturen.

3 maart 2021 om 14:20

Persoonlijk zou ik denken dat het hun laatste ijzer in het vuur was. Een laatste mogelijkheid om Ihataren wakker te schudden. En @MrKrilin, als je heel veel incidenten hebt, begint het na verloop van tijd dan niet iets structureels te worden?

3 maart 2021 om 14:24

@mrkrillin, je bent in je reactie even vergeten hem naar Ajax te schrijven, dat ben ik wel van je gewend .

Het is dus wel degelijk structureel als je gedurende je jeugdperiode vaak met overgewicht terug kwam van de zomerstop en in de A selectie ook. De lijst die hier summier beschreven is, is schijnbaar nog veel groter. Het ED en met name Elfrink is altijd erg voorzichtig en doet altijd aan fact-checks. Dat deze niet allemaal met de buitenwereld gedeeld worden lijkt me alleen maar in het belang van Ihattaren.

Je laatste zin snijdt totaal geen hout. Ooit is de druppel en op zo'n belangrijke dag nog meer mogelijke onrust creëren in de selectie dan er al was lijkt mij nou niet de manier, jou wel?

3 maart 2021 om 14:41

Dat is een verzachtende omstandheid en dat is ook niet iets wat je zo maar even verwerkt. Aan de andere kant, het klinkt hard: je moet ook gewoon door. Deze jongen heeft kwaliteiten om dadelijk op een Wk/ek te spelen. Iets (aanname) waarvan ik zeker weet dat zijn vader dat ook gewild had.

Dus dat je diepe bedroefdheid hebt om het verlies van je vader: uiteraard. Maar gaat dit de rest van je carriere bepalen? Of de rest van je leven?

3 maart 2021 om 15:05

@amazingninja: Natuurlijk moet de club PSV ook door. En natuurlijk moet je het ook niet accepteren dat hij dit gedrag vertoont. Maar ik denk dat door zo'n statement te gebruiken, je de hele verstandshouding voorgoed hebt verstoord, zeker bij zo'n jonge jongen die net z'n vader heeft verloren. De menselijke maat, waar PSV terecht in het verleden om werd geroemd, lijkt daarmee volledig genegeerd hierin. Dat vind ik echt wel kwalijk, ook al heeft PSV 100 procent gelijk.

3 maart 2021 om 15:08

Wanneer er echt zoveel in zijn hoofd speelt. Wie zegt dat ze daar juist rekening mee hebben proberen te houden door hem rust te geven, zodat hij alles voor zichzelf op een rijtje kan zetten

3 maart 2021 om 17:13

Ik had het met 'je moet door' niet over de club Psv, maar over de voetballer en mens Ihatarran. Het overlijden van zijn vader heeft uiteraard een grote impact op hem en dat is normaal. Ook als je 39 bent is dat een gebeurtenis die grote impact op je heeft.

Maar die jongen is pas 19. Heeft nog een heel leven voor zich. Het moet ook niet zo zijn dat deze gebeurtenis zijn leven gaat definiëren. Dat bedoel ik te zeggen met 'hij moet door'. Hij moet dit een plaats leren geven, want 1) hij kan er niks meer aan veranderen en 2) zoals ik zeg, hij heeft nog een heel leven voor zich.

3 maart 2021 om 17:41

juvedeef, Johan Cruijff had ook geen vader, en die werd ook niet 'speciaal' behandeld.

3 maart 2021 om 13:06

Als dit allemaal klopt, dan ligt het grootste deel van het probleem inderdaad bij Ihattaren zelf. Maar dan nog vind ik niet dat het door PSV en Schmidt handig is aangepakt toen hij te zwaar terugkeerde na de zomer. Die jongen heeft duidelijk issues, maar een harde opstelling gaat de situatie niet beter maken denk ik. Wel erg zonde dit, zowel voor PSV, Ihattaren zelf en het Nederlandse voetbal. Hij had natuurlijk het nieuwe boegbeeld moeten worden als succesvolle Marokkaanse Nederlander bij Oranje. Maar het lijkt nu allemaal anders te gaan lopen.

3 maart 2021 om 13:25

Trekt EtH wel recht. Die persconferentie can gisteren is alleen maar olie op het vuur. De liefde tussen Mo en Ajax is duidelijk wederzijds.ten Hag heeft ook al een behoorlijk trackrecord met spelers oppoetsen en de 10 positie is samen met de linksback positie het dunst bezet bij Ajax. Misschien Ekkelenkamp in de deal betrekken, is toch een speler waar Schmidt gelukkig van wordt. Werkt keihard, zeurt nooit en zeer gemotiveerd.

3 maart 2021 om 13:46

@ninjakai "misschien Ekkelenkamp in de deal betrekken, is toch een speler waar Schmidt gelukkig van wordt. Werkt keihard, zeurt nooit en zeer gemotiveerd."

Hahaha moest wel ff lachen

Kom op, PSV is geen Twente ofzo. Ekkelenkamp komt te kort voor Psv.

3 maart 2021 om 18:14

Vermeend wangedrag. Misschien voordat we een oordeel vellen eerst nog eens de reactie van uit het kamp van die jongen afwachten ?

Maar nee, het ligt aan Schmidt hoor 😴

3 maart 2021 om 12:22

Dit is natuurlijk allemaal gelekt door mensen die al een kant hebben gekozen in dit verhaal. Begint zo wel een beetje op de Nederlandse versie van Barca gate te lijken. Wat me vooral opvalt is dat Mo zijn kant van het verhaal nog niet vertelt heeft maar dat hij toch al schuldig is bevonden door de supporters.

3 maart 2021 om 12:28

Ik merk vooral dat Schmidt als schuldige is aangewezen (door Derksen, Gijp en anderen) zonder dat er ook maar een graantje bewijs voor is. Tot nu toe is Raiola de enige die een soort van weerwoord gaf uit het kamp Ihattaren, maar eigenlijk geen enkel nieuw feit aan het licht bracht behalve dat hij klaarblijkelijk de statements van PSV niet goed gelezen had. Het heeft er alle schijn van dat Ihattaren zich niet professioneel opstelt, dat zie je aan alle uitgebrachte statements, het feit dat hij kilo's te veel had en het nodig vindt om publiekelijk Ajacieden te feliciteren. Hij gooit zijn kont in de krib, omdat hij niet gewend is om bank te zitten, dat is het gewoon.

3 maart 2021 om 12:29

Eerder andersom: Schmidt werd al schuldig bevonden voordat er iets bekend was gemaakt.

3 maart 2021 om 12:41

@murki dat komt denk ik omdat Schmidt zich ook vaak onprofessioneel gedraagd en dat die dan niet disciplinair wordt geschorst

3 maart 2021 om 12:44

Ik zeg ook niet dat Schmidt de schuldige is in dit verhaal. Onder zijn vleugels ontwikkelen andere talenten zich prima. Vooral Boscagli heeft zich fantastisch herpakt en ook Madueke en Gakpo maken stappen. En ik geloof ook echt wel dat Mo een slap ventje is met puberaal gedrag. Maar termen als "Madueke moest hem haast meesleuren" geven natuurlijk wel aan dat er momenteel een beetje overdreven word om de publieke opinie te bewerken en dat vind ik niet netjes. Wel verbaasde ik me gisteren enorm dat er blijkbaar zoveel Ajacieden zijn die deze jongen graag bij Ajax zien spelen. Wat dat betreft is het goed dat er nu meer naar buiten word gelekt want ik moet er niet aan denken dat Overmars hier in trapt.

3 maart 2021 om 12:49

Ik vraag me echt af of je een speler, die dit dan echt allemaal gedaan heeft, voor meerdere jaren laat bijtekenen. Als dit dus echt waar is laat je die jongen toch lopen? Misschien kun je er nu nog iets voor krijgen, want als je zo nog een paar jaar doormoddert brengt hij heel weinig op. Daarom twijfel ik aan dit verhaal. Mogelijk wordt hij gewoon onder druk gezet om bij te tekenen....

3 maart 2021 om 12:58

@origineel,

'maar termen als "madueke moest hem haast meesleuren" geven natuurlijk wel aan dat er momenteel een beetje overdreven word om de publieke opinie te bewerken en dat vind ik niet netjes.'

Die quote over hem mee moeten sleuren richting het ijsbad komt niet vanuit Psv, maar is een letterlijke quote van Rik Elfrink in een podcast. Elfrink gaf daar ook aan dat hij dat met zijn eigen ogen heeft zien gebeuren. Waarom zou daarnaast een journalist de publieke opinie zo willen draaien dat Ihattaren er extra slecht uit komt?

3 maart 2021 om 12:58

@murki wat ben ik blij om eindelijk een iets genuanceerdere reactie vaneen Ajacied te zien op deze situatie. Stront irritant hoe sommige Ihattaren al naar Amsterdam aan het schrijven zijn. Schmidt gaat wellicht niet perfect om met Mo en misschien kan een andere trainer dat beter. Maar als Mo zich zo ongedisciplineerd gedraagt dan gaat hij het nergens redden. Hij zal wel vaker strengere trainers tegen komen. Ik ben het vaak niet eens met de beslissingen van Roger Schmidt, maar er zit echt wel een lijn in zijn keuzes. Jongens die hard werken, verdienen bij hem een basis plaats. Daarom krijgt een Vertessen de kans (ook door blessures), speelt een Rosario altijd (niet blij mee, maar wel te begrijpen) en zit Mo vaker op de bank. Ik had liever gezien dat PSV dit anders had aangepakt maar hoop wel dat dit een wake up call is voor hem, hij maakt het zichzelf namelijk heel moeilijk met dit gedrag.

3 maart 2021 om 13:42

Japie, discussieren met jou is een beetje als een schaakpartij waarbij je je tegenstander schaakmat zet, waarop hij vervolgens gewoon een nieuw schaakbord op tafel zet.

3 maart 2021 om 14:28

@skede en discussieren met jou over een onderwerp als dit is als voor elke speler individueel de regels aanpassen en dan zeggen dat het heel normaal is dat er voor elke speler andere regels gelden

3 maart 2021 om 14:47

@japie hoe gedraagt Schmidt zich onprofessioneel? Uitspraken over de Var, het veld etc moet die inderdaad niet doen, maar ik zou dat niet scharen onder 'niet professioneel'. Als het al iets laat zien, is het dat Schmidt een ongelooflijke winnaar is die er alles aan wilt doen om te winnen en een hekel heeft aan verliezen. Soms gaat hij daarbij over het randje.

Dat is eigenlijk het tegenovergestelde van Ihataran: die heeft er blijkbaar niet alles voor over om te winnen.

3 maart 2021 om 14:56

Haha kom nou toch. Ik ben het helemaal eens dat Japie nogal volhardend is in zijn kritiek op Schmidt maar een scheidsrechter van partijdigheid beschuldigen maakt je geen winnaar maar een extreme loser. De mensen die dat recht blijven lullen zijn net zo volhardend als Japie..

3 maart 2021 om 18:00

Japie, stop alsjeblieft met onder elk Schmidt topic hetzelfde te posten. Je mening over Schmidt is helder, het is zo vermoeiend om 12 keer onder elk artikel hetzelfde te lezen. Coaches gedragen zich inderdaad niet altijd professioneel, zeker niet tijdens de wedstrijd. Het is echter een kromme redenatie als je stelt dat omdat Schmidt zich niet altijd professioneel is, Ihataren kritiekloos kan doen en laten wat hij wil.

3 maart 2021 om 12:24

Ihattaren is vreselijk slecht bezig hoor. Maar jij bent ook wel van het verdedigen van Schmidt. Die man moet bijna wel belastend materiaal van je hebben.

3 maart 2021 om 12:28

Haha maar echt hoor. Zou zomaar bij een PR bureau kunnen werken😅.

3 maart 2021 om 12:29

Tja, als er zo structureel onzin wordt verkondigd hier moet je niet gek opkijken als iemand daar tegenin gaat.

3 maart 2021 om 12:30

Ik ben nu ook geen echte fan van de persoon Schmidt maar sommigen overdrijven toch ook gewoon? Alles is de schuld van Schmidt tegenwoordig en die man kan voor sommigen niks goed doen. Dan snap ik wel dat PSV-supporters er na verloop van tijd genoeg van krijgen en dit soort dingen posten.

3 maart 2021 om 12:38

Precies. Het ligt aan allebei. Schmidt is een mafkees die liefste alleen fysieke spelers wil. Ihattaren loopt de kantjes er af. En dan krijg je dus deze soap.

3 maart 2021 om 12:49

Waarom moet het perse Mo vs Schmidt zijn? Lijkt wel alsof er twee kampen zijn met als standpunt dat het 100% aan Schmidt ligt of 100% aan Mo. Ze zullen ongetwijfeld allebei hun fouten hebben gemaakt maar de manier waarop PSV Mo hier publiekelijk afmaakt is echt te vies voor woorden.

3 maart 2021 om 13:17

Origineel, hier moet je even een duidelijke scheidingslijn trekken dus de media en psv. Dit is gepubliceerd door het Eindhovens Dagblad. Doorgaans goed geïnformeerd wel. Afgelopen weekend heeft psv een keurig statement naar buiten gebracht inzake Ihatarren. Schmidt was na afloop tijdens de persconferentie ook gewoon netjes in zijn bewoording, zonder modder te gooien.

3 maart 2021 om 13:27

Schmidt wilt alleen maar fysieke spelers natuurlijk, daarom heeft hij de absolute klerenkast van 2 meter bij 2 meter genaamd Mario Gotze ook naar PSV gehaald afgelopen zomer. Maakt de nieuwe Alex (mauro Jr) ook zijn minuutjes dit seizoen en staat Thomas ook geregeld in de basis. Nee Schmidt wilt duidelijk alleen spelers die zich 100% inzetten voor PSV maar dat lijkt me alleen maar logisch.

3 maart 2021 om 13:28

Nouja, onzin. Iets als onzin bestempelen omdat iemand een andere mening dan jou heeft is ook nogal een vreemde gang van zaken natuurlijk. Ik vind Ihattaren hier ook fout. Maar jij bent echt in elke topic van Schmidt bezig om mensen maar wijs te maken dat het toch echt de fout van die Duitser niet is. Laten we ajb niet doen of Schmidt nou een onbevlekt blazoen heeft. Die man doet genoeg fout.

3 maart 2021 om 13:33

Dat is dus niet wat ik zeg. Maar omdat ik op zoveel onzin reageer doen mensen net alsof ik Schmidt overal gelijk in geef. Ik heb hier op VZ ook meermaals kritiek geuit op zijn opstellingen en wissels bijvoorbeeld.

3 maart 2021 om 13:40

Nouja, ik zou het niet als onzin bestempelen. Wij weten helaas beide niet hoe het er precies aan toegaat. Al kan ik mij ook niet voorstellen dat alles waar is overigens als het op Schmidt aankomt. Ik denk dat veel mensen, ik overigens persoonlijk niet, moe worden van de manier waarop hij zich soms gedraagt als hij verliest. Situaties als zijn opmerkingen over Nijhuis, de VAR en andere gedragingen helpen hem niet. Ik persoonlijk vindt het wel een prima man eigenlijk. Brengt een beetje leven in de brouwerij. Al vond ik zijn situatie met de VAR en Nijhuis beide wel redelijk armzalig voor een trainer van Psv. Daar zou hij boven moeten staan.

3 maart 2021 om 14:29

@lierse1997 Schmidt is zelf die trend gestart. sommige spelers kunnen niks goed doen want dan zijn ze geen Messi, scheidsrechters kunnen niks goed doen, de Knvb kan niks goed doen. er is er maar 1 die alles goed doet in de optiek van Schmidt en dat is Schmidt zelf. als je dan ook nog een scheidsrechter zwart wil maken door leugens over zo een man te gaan verspreiden dan is het logisch dat er nog maar weinig mensen zijn die je op je woord vertrouwen en al snel denken dat de schuld bij jou ligt

3 maart 2021 om 12:30

Schmidt heeft het fantastisch gedaan allemaal. Daarom vond ie het nodig dat de hele club een statement af gaf dat iedereen er toch echt alles aan had gedaan om met Mo te werken en dat het gewoon niet gelukt is door Mo.

3 maart 2021 om 13:12

En als de club niets had gezegd aangaande deze problematiek had jij, en vele anderen, ongetwijfeld Schmidt een gebrek aan transparantie verweten. Ik heb echt geen idee wat deze hetze tegen Schmidt toch is. Helemaal niet dat ie maar aan blijft houden aangaande Mo na de details die naar buiten komen. Dat riekt enorm naar een gigantische subjectiviteit.

3 maart 2021 om 14:52

Waarom vind Schmidt dat er een statement gegeven moest worden? Nergens is een bron die vermeldt dat Schmidt de initiator van dat statement is. Dus Master D, als jij ff een bron kunt sturen die bewijst dat dat statement het idee van Schmidt was dan zou dat fijn zijn. Anders kun je beter stoppen met leugens te verspreiden.

3 maart 2021 om 12:39

@skede Ik ga echt denken dat jij Schmidt zelf bent

Maar zonder dollen, veel mensen hebben juist gezegd er zullen van beide kanten fouten gemaakt zijn. Dat we kant van Ihattaren helemaal niet gehoord hebben.

Kritiek op Schmidt is vooral dat erg rechtlijnig overkomt en mogelijk ook fouten gemaakt heeft met Ihattareen. Hij komt niet over als een peoplemanager.

Of ben jij heilig overtuigd dat Schmidt 0% fouten gemaakt heeft?

Ook zo een statement door de club laten uitbrengen helpt niet. Je beschadigt hem er alleen meer mee. Hij had hem ook even kunnen tijdelijk uit selectie kunnen verbannen wat je vaker ziet bij clubs.

En uiteindelijk, wat een misdaden zeg...jongen is teleurgesteld dat hij niet zou spelen, was mokkend, luisterde daard door niet.
Zijn echt zaken waar je doodstraf op kan geven.

Als dit zaken zijn waar je een speler op non-actief moet zetten dan blijf je aan de gang.

3 maart 2021 om 12:55

Perhaps ser iz a little sjanz that i am mr Schmidt 😉

3 maart 2021 om 13:07

@krillin en ben jij dan Mino Raiola in vermomming? Haha. Even serieus; meen je dat laatste gedeelte echt? Dit zijn exáct zaken waarvoor je iemand al lang en breed op non-actief had kunnen zetten. Bewust het teamproces voorafgaand aan een EL-pot negatief beïnvloeden, je niet aan eet- en herstelschema's houden terwijl je al niet fit bent, liegen over het werken met een personal trainer. Je denkt toch niet echt dat ze daar bij Ajax allemaal gezellig om moeten lachen en hem 's zondags gewoon opstellen? Mits dit allemaal waar is moet ik Schmidt eerder een pluim geven dat hij zoveel geduld met Mo heeft gehad. Het is in potentie een schitterende voetballer en ik hoop absoluut dat iedereen er met elkaar uit komt, maar de wijze waarop jij (sinds hij weer misschien naar Ajax zou kunnen gaan ) hem de hand boven zijn hoofd houdt is werkelijk alsof je geld op hem hebt staan

3 maart 2021 om 13:17

Je blijft helemaal niet bezig als je spelers door dit soort gedrag op non-actief stelt. Dit komt namelijk zelden voor. Verzachtende omstandigheden door context onwaarschijnlijk aanwezig maar dit oeverloze beschermen van een, blijkbaar, recidivistische voetballer stinkt naar subjectieve haat naar Schmidt. Kan het niet anders verklaren. Komop zeg. Als je de opsomming ziet van dingen die fout zijn gegaan door fouten VAN IHATTAREN is het voor mij nog verwonderlijk dat hij niet eerder uit de selectie gezet. Jezus, mensen zeggen zelfs dat Schmidt geen peoplesmanager is terwijl Mo de enige is die concreet voor problemen zorgt. Mensen verwijten Schmidt voor het naar buiten brengen, van de club, wat er aan de hand is omtrend Ihattaren. Hoe lang heeft hij dat NIET gedaan? Hoevaak heeft hij, en de club, enkel gezegd 'niet fit'? Die jongen is juist enorm lang in bescherming genomen. Als je het beste met Mo voorhebt zul je gewoon eerlijk moeten zijn en objectief kijken naar hetgeen voor je ligt. HIJ moet bij zichzelf ter rade gaan, niet Schmidt.

3 maart 2021 om 13:21

@yelle hahah als ik Raiola was, had ik hem dagelijks naar Dortmund geschreven en niet Ajax

Als die zaken gebeurd zijn, kan je best die jongen uit de selectie gooien. Dat is vaker gebeurd. Maar om een statement zo uit te brengen waardoor je zo een jongen meer kwetst vind ik kwalijk.

De vraag is of alles bewust was. Hij speelde goed tegen Ajax in de beker. Werd daarna gewisseld en stond opeens wissel tegen Ado. Daarna ziek en wlde nu heel graag laten zien dat hij nog steeds een goede speler is.
Hoorde dat hij niet zo spelen en was daarna erg teleurgesteld.

Een goede trainer had ook gelijk kunnen ingrijpen en de jongen vast naar huis sturen ipv in zijn negatieve gedrag laten doorgaan.

Bij Ajax hebben wij ook vaak teleurgstelde spelers gehad. Spelers die mokkend van veld gaan bij wissel. Sneijder die Koeman uitschold. Ruzie en schaar gooiende Zlatan.

Dit komt bij alle clubs voor.

Ik ben zeer kritisch op de club en trainer dat dit echt niet nodig was.

Hiddink was dit niet overkomen bijv.

3 maart 2021 om 12:41

Hoe weet je dat dit waar is? Geloof je alles wat de media zegt?

3 maart 2021 om 14:55

Eindhovens Dagblad is (op de officiele kanalen van PSV na) de betrouwbaarste bron met betrekking tot Psv. Die zitten er zelden naast en Rik Elferink is altijd heel voorzichtig met wat hij naar buiten brengt. Die heeft echt alles ge-factchecked voordat die iets publiceert.

3 maart 2021 om 12:43

Het is natuurlijk absurd dat Schmidt hem niet kan motiveren om gewoon even zijn drankje te drinken en netjes in bad te gaan. Naast trainer kan hij toch gewoon optreden als pedagogisch medewerker?

3 maart 2021 om 15:22

Michels, v. Gaal , Adriaanse, Jans en Foppe de Haan hebben allemaal een pedagogische achtergrond en het is dan niet toevallig dat zij heel goed met jong talen kunnen omgaan.

3 maart 2021 om 12:46

Oke, maar een toptalent speelt een matig seizoen. Vervolgens lijkt hij zich te herpakken in januari oa tegen Ajax en twente. Tegen Ajax in de beker was hij de beste speler van psv en wordt hij gewisseld in de slotfase terwijl ze nog 1 goal nodig hadden. Vervolgens heeft schmidt hem geen 1 keer meer opgesteld in de basis. Kijk ik zeg niet dat schmidt het verkeerd ziet, maar net nu ihattaren weer in vorm leek te komen wordt hij meerdere keren gepasseerd. Als het door gotze en gakpo kwam dan oke, maar hij werd gepasseerd voor ryan thomas. Die nog een slechter rendement dan hem heeft. Dan kan ik de teleurstelling wel begrijpen. Echt niet de eerste jongen van 18/19 jaar die zich een keer mokkend omkleed.

3 maart 2021 om 12:53

Die wissel tegen Ajax was misschien niet helemaal terecht, maar er wordt een groot probleem van gemaakt wat totale onzin is. Na die wedstrijd valt hij zijn teamgenoten af op social media. Zijn teamgenoten presteren inderdaad ook niet heel geweldig en ze zijn voetballend inderdaad minder dan de middenvelders van Ajax, maar hij komt niet eens in de buurt van de statistieken van Antony of Tadic dus hij kan beter zijn mond dichthouden, niet voor niets lekt dit nu uit. Tegen Ado speelde hij niet maar hij viel wel in, misschien kreeg hij rust en vervolgens was hij ziek. Verwacht jij dat hij in de belangrijkste wedstrijd meteen in de basis begint als je daarvoor ziek bent geweest en een week niet mee had gedaan.

3 maart 2021 om 15:33

Oh dat zeker, maar kan me voorstellen dat hij er wel de pee aan heeft. Begin je in vorm te raken word je opeens in de grote wedstrijden gepasseerd door thomas en mauro.

3 maart 2021 om 12:48

Enige wat ik hier lees is dat PSV een incompetent trainer en staf heeft die zulke simpele kwajongensgedrag niet weet te corrigeren bij een knul die overduidelijk nog een jeugdspeler is.

Zoals ik al een beetje had verwacht, Mo is veel te nonchalant, te kinderlijk en een beetje naief. Het is nog een boefje. Ik kan me heel goed voorstellen dat het soms heel moeilijk kan zijn om met hem te werken. Desondanks deze jongen kruisigen op social media en in persconferentie is niet wat je als grote club hoort te doen.

3 maart 2021 om 12:58

100% met je eens Bereta. Dat Ihattaren dinge niet goed doet is we duidelijk.
Maar waarom alles zo in de pers uitmeten. Hou het lekker binnenskamers.
Hier gaat Ihattaren en PSV niet beter van worden. Sterker dit drijft Ihattaren naar de uitgang terwijl het echt wel een talentvollen speler is.
Time will tell.....

3 maart 2021 om 13:28

Wel grappig: toen Schmidt elke keer Mo de hand boven het hoofd hield door te zeggen dat hij 'niet fit' of 'ziek' was als hij weer eens ontbrak, was de kritiek dat Schmidt geen onzin moest vertellen en gewoon moest uitleggen hoe het zat. Nu komen er dus met terugwerkende kracht oorzaken naar buiten (los van of dat in opdracht van de club is gedaan want in het statement bleef PSV zelf heel algemeen) en dan is het weer schandalig dat PSV hem 'publiekelijk' aan de schandpaal nagelt. Tja....

3 maart 2021 om 14:07

Zo makkelijk dit. Je hebt je keuze gemaakt en ziet het bewijs wat je wilt zien. Stel dat ihataren ordinair gaat lekken wat psv / Schmidt verkeerd hebben gedaan...is dan alles de schuld van psv / Schmidt?

3 maart 2021 om 14:23

@skede: Wel heel kort door de bocht hoor. Natuurlijk zal het in de basis bij Ihattaren zelf liggen. Maar als je ziet hoe Schmidt zich elke week als een clown gedraagd in de media, dan geef je ook niet echt een lekker signaal naar je spelers toe.

3 maart 2021 om 17:23

Tja anonieme bronnen rond de club. Hij had zijn drankje niet opgedronken. Hij wilde niet in bad. Hij kleedde zich niet snel genoeg om. Het is me allemaal wat hoor. Maar hoe komt het eigenlijk dat rond de proffesionele organisatie onder leiding van Gerbrands dit soort dingen allemaal op straat komen te liggen? Gebeurde bij van Bommel ook al. Raar hoor.

Erg jammer, er zal hier vast een kern van waarheid in zitten. Meest treurige is voor de speler zelf, het is zijn carrière die hij op deze manier vergooit. Hopelijk vindt die snel de drive weer om ertegenaan te gaan en te bewijzen dat die het wel ver gaat schoppen.

Jammer dit van Ihattaren zeg. Hoe goed je ook bent, zonder de juiste mentaliteit ga je het nooit halen.

Als dit zo is, klinkt het als een puber die aan het puberen is. Dan vind ik wel dat er maatregelen moeten volgen omdat je wel gewoon een professional bent, maar niet zoals ze nu hebben gedaan met een publiekelijk statement. Daarmee help je Ihattaren ook totaal niet.

3 maart 2021 om 12:20

Juist zo is het. Ze rekenen nu met hem af omdat Schmidt een groter ego heeft IPV hem te helpen. Bronnen die lekken naar de media over een toptalent bah bah

3 maart 2021 om 12:41

Als je liegt kun je niet geholpen worden. FF ongeoorloofd zaalvoetballen. Blessures oplopen in je vrije tijd en zogenaamd doen alsof het komt door PT. Wie houd je dan voor de gek? Eten wat je wilt. Wat moet PSV doen dan?

3 maart 2021 om 13:18

Schmidt heeft hem meer dan voldoende geholpen. Mo vloog hem bij zijn eerste goal van het seizoen niet voor niets in de armen.

3 maart 2021 om 12:21

Ik had verwacht dat hij iets veel ergers had gedaan na dat statement van Psv. Het is idd niet professioneel maar het klinkt alsof hij een beetje naar aandacht zoekt als ik dit gedrag zie dus dit valt denk ik wel op te lossen

3 maart 2021 om 12:27

Veel ergers? Als dit allemaal klopt gaat deze jongen het nooit verder schoppen dan PSV. Dat gezegd hebbende is het wel duidelijk waar dit nieuws vandaan komt. Er was een tijd dat Bommel na maandenlange bescherming los werd gelaten en PSV samen met het ED Bommel afserveerde in de pers. De manier waarop ze nu met Mo omgaan komt aardig overeen vind ik. Zelfs al zou hij al deze dingen gedaan hebben, waarom zou je dat in hemelsnaam zo groots naar buiten brengen..

3 maart 2021 om 12:43

@japie_krekel als dit zaken zijn om iemand op non-actief te zetten en statement moet uitbrengen dan kunnen veel clubs bijna wekelijks aan de slag.

Bij andere clubs zijn spelers met elkaar op de vuist gegaan door teleurstellingen, frustraties etc.

Hier wordt een jongen die nog in knoop zit, genadeloos gestraft omdat hij mokkend aan het trainen was, langzaam ging omkleden en teleurgesteld dat hij niet mocht spelen.

Verder waarom pas na donderdag wegdoen? Waarom niet gelijk die wedstrijd naar huis sturen als hij zo negatief was of proces aan het verstoren?

Of was tegengoal donderdag zijn schuld? Door zijn gedrag schoot Malen op de paal.

Kan.

3 maart 2021 om 12:44

Maar wat is er nou helemaal gebeurt Japie? Blijkbaar heeft Mo zich vorige week donderdag heel puberaal gedragen tijdens de wedstrijd tegen Olympiakos. Niet omkleden, cynisch gedrag etc. Dan zegt de coach: "Dat gedrag heb ik zondag in de kleedkamer voor de wedstrijd tegen Ajax niet nodig". Vervolgens mag hij de eerstvolgende training daarna weer aansluiten. Nou nou wat erg zeg.

3 maart 2021 om 12:44

PSV brengt dit niet zelf naar buiten dit is de pers. Daarnaast is PSV doorgaans erg coulant en steken ze heel veel tijd in "moeilijke' gevallen, kijk in het verleden naar Reis die ondanks alle privé problemen kans op kans heeft gekregen.

3 maart 2021 om 12:51

@mrkrillin ik ben het helemaal met je eens. Dit klinkt als gefrustreerd gedrag en volgens mij komt dat gewoon omdat hij voor zijn gevoel niet eerlijk wordt behandeld door de coach. Hij uit het dan wel op de verkeerde manier maar met een beetje peoplemanagers skills is dit wel op te lossen. Ga praten met zo een jongen ipv de hele tijd de politieagent uit te hangen. Een paar goede gesprekken kunnen waarschijnlijk gewoon weer alles oplossen

3 maart 2021 om 12:53

De pers? Het Eindhoven dagblad fikt wel vaker personeel van PSV af wanneer dat de club goed uitkomt. Laten we niet doen alsof dat objectieve pers is.

3 maart 2021 om 13:02

@japie_krekel Sneijder schold Koeman uit, v Persi was ook een kwal en pakte een vrije trap af. Zoveel spelers die boos waren als ze niet speelden. Geen een werd gestraft met een statement.

Terwijl die punen allemaal op tv waren. De pesoonlijkheden van Koeman en v Marwijk zijn gewoon groter.

Jonge gast is erg teleurgesteld omdat hij na Ajax beker amper nog kon spelen, wilde zich bewijzen in belangrijkste wedstrijd.
gaat mokken en negatief zijn...en PSV denkt laten we een statement uitbrengen dat we klaar zijn.

bah wat een kinderlijke clb!

3 maart 2021 om 13:13

@mrkrillin mee eens! kijk naar een Koeman en Puig. hij heeft die jongen korte tijd even op zijn plek gezet en vervolgens weer gewoon de kans gegeven. krijgt Ihatteren de kans en hij speelt een goede wedstrijd is het geen Messi. ik zeg niet dat Ihattaren niet aan zichzelf moet werken maar een coach kan daar ook aan bijdragen en die snapt volgens mij nog steeds niet dat de politieagent uithangen daar momenteel niet de oplossing voor is. er zijn ook andere manieren hoe je tot zo een jongen kan doordringen. nu jaag je hem alleen maar verder van je weg

3 maart 2021 om 13:34

@japie: je suggereert dat Schmidt geen peoplemanager skills heeft, maar nog niet zo lang geleden sprong Ihattaren zn trainer wel om de nek. Ondanks dat Ihattaren verre van fit aan het seizoen begon en er door hemzelf en de staff hard aan is gewerkt hem fit te krijgen. Blijkbaar zat het toen (nog) goed tussen die 2. Je kunt als trainer en speler wel blijven praten, maar op een gegeven moment houdt het op.
@krillin: Sneijder was beslissend in zijn rol bij Ajax. van Persie werd door van Marwijk zijn droomkans ontnomen mee te spelen tegen het grote Real Madrid. Hier ligt een trainer in de clinch met een talent dat niet presteert en fysiek niet sterk genoeg is. Ik vind de vergelijkingen nogal mank gaan.

3 maart 2021 om 15:44

ik weet niet. dat is zo maar als je aan de andere kant weer kijkt je ziet die twee over elkaar praten in de media dan zie je al aan hun gezichtsuitdrukkingen dat ze niet erg enthousiast over elkaar lijken te zijn. jongens als Bazoer en Tannane worden ook al jaren als onhandelbaar bestempeld. Letsch krijgt ze onder hun hoede en die twee lopen opeens perfect in het gareel. ik denk echt dat peoplesmanager kwaliteiten ook gewoon heel belangrijk zijn in het hedendaagse voetbal als het aankomt op de lastige karakters. meestal als je die jongens het gevoel geeft dat ze heel belangrijk zijn en je geeft ze wat verantwoordelijkheid in het veld dan bloeien ze vaak weer helemaal op. laat je ze aan zichzelf twijfelen dan gaan ze de gekste dingen doen

3 maart 2021 om 15:47

Verschil is wel dat Bazoer en Tannane momenteel de sterren van het team zijn en het verschil maken. Lijkt me dat ook Letsch moeite gaat krijgen ze in het gareel te houden als hij die jongens moet gaan banken wanneer ze niet fit op komen dagen of niet naar wens presteren.

3 maart 2021 om 16:37

klopt, maar dat komt ook door de coach die ze belangrijk heeft gemaakt. hiervoor deden ze dat namelijk niet

Wat ik niet begrijp als hij zulke wangedrag toonde voor de EL wedstrijd van donderdag, waarom toen niet verwijderd? Waarom op de bank laten zitten?

Nu komt het over als afleiden dat Schmidt van een matig ploeg verloren heeft.

3 maart 2021 om 12:20

En dan vallen er 3 aanvallers geblesseerd uit en dan zal jij waarschijnlijk als eerste roepen "schandalig van Schmidt dat hij met maar 2 aanvallers op de bank begint, Ihataren had er ten allen tijde bij moeten zijn".

3 maart 2021 om 12:47

@lierse als trainer consequent wil zijn dan moet hij rechtlijnig zijn ja. Dus hij was toen mogelijk nodig, dus dan verstoort zijn gedrag het proces opeens niet.

Heel bijzonder...

Maar eerlijk de zaken die vermeld staan..is dit zo zwaar om een statement uit te brengen? Dit komt overal over.

3 maart 2021 om 12:51

Als dit al een jaar aansleept en het wil maar niet doordringen dan kan zo een statement een laatste poging zijn om het kwartje te doen vallen.

3 maart 2021 om 13:53

@lierse1997 denk je echt dat hij een jaar lang hersteldrankjes op de grond gooide? Meeste zaken wat benoemd zijn komen van laatste week dat hij teleurgesteld was.

Nou nou...wat een misdaad!! Een (jonge) speler die negatief gedrag toont...

Schmidt had volwassen moeten zijn. Had hem uit selectie kunnen zetten en niet de club dwingen een statement af te geven.

3 maart 2021 om 12:23

Als afleiding? Ihatarren direct verwijderen vóór die belangrijke wedstrijd zou - eventueel - pas voor afleiding gezorgd hebben. Blijkbaar is erna ook pas besloten, met diverse geledingen, tot deze actie over te gaan. Zo'n moment is bovendien ook nooit goed. En Ihattaren heeft het voorlopig volledig aan zichzelf te danken als je dit allemaal mag geloven.

Dumfries had commentaar op zijn gedrag. Kijk eens in de spiegel zou ik zeggen

3 maart 2021 om 12:23

Precies. Die gedraagd zich onprofessioneel in het veld met zijn schwalbes en ook afgelopen zondag met dat gedoe met Tadic en die wordt niet disciplinair geschorst. Een beetje meten met twee maten vind ik dit. Ook toen Schmidt zich onprofessioneel gedroeg met o.a. leugens verzinnen over een scheids kwam er geen disciplinaire schorsing

3 maart 2021 om 13:02

Onzin, is totaal niet te vergelijken. Ja wat Dumfries doet verdient wellicht niet de schoonheidsprijs, maar dat is in ieder geval wel allemaal in het belang van de club. Gaat voorop in de strijd en zeurt niet. Ihatarren benadeelt zowel zichzelf als de club met zijn raar gedrag. Een paar schwalbes van Dumfries is echt totaal het tegenovergestelde. Ik snap serieus niet dat zoveel mensen Ihatarren verdedigen. Simpel feitje; als die jongen gewoon normaal doet en inzet toont in de mooiste carriere die je je maar kunt wensen, dan was er helemaal niks aan de hand. PSV of Schmidt zullen her en der ook wat kleine foutjes maken, maar het is dan ook een vrij unieke situatie die allemaal ten grondslag ligt aan maar 1 persoon.

3 maart 2021 om 13:15

hoezo is dat niet te vergelijken? imo is onprofessioneel gedrag nog steeds onprofessioneel gedrag tenzij je daar heel selectief in wil zijn en dat wil toepassen hoe het je het lekkerste uitkomt

3 maart 2021 om 13:23

JIJ bent daar heel selectief in Japie. Jij zegt niets anders, en dit heb je op dit artikel al wel 5 keer gezegd, dan dat Schmidt onprofessioneel is. Maar Ihattaren is dat niet want die zit in de knoop en Schmidt is onprofessioneel en daardoor komt het. Je bent zo niet te te volgen man. Hoe lang speelt dit al? Hoe lang heeft Schmidt niets hiervan naar buiten gebracht? Hoeveel coaches hadden al VEEL EERDER maatregelen genomen? Ihattaren krijgt gewoon een flink salaris he? Hij werkt niet enkel voor Schmidt, he? Liegen over personal trainers, zaalvoetballen etc. Op een gegeven moment moet je toch echt je schrijnende subjectiviteit opzij zetten en ook de schuld bij Ihattaren gaan zoeken. Dat is ook beter voor hem.

3 maart 2021 om 14:33

Omdat er toch een duidelijk verschil in is. Je noemt Dumfries op het veld onprofessioneel, maar alles wat Dumfries daarmee doet is misschien een penalty winnen of een vrije trap meekrijgen. Maar dat wordt dan wel voor het team belang gedaan door Denzel. Alles wat Ihatarren nu doet staat daar dan toch totaal tegenover? Als je dat niet begrijpt dan is de logica ver te zoeken bij je.

3 maart 2021 om 12:24

Hoezo? Dumfries is gewoon een harde werker met een prima mentaliteit. Die jongen is in een jaar of 6 van amateur naar aanvoerder van PSV gegaan. Als Ihatarren zijn mentaliteit had dan was dit niet gebeurt.

3 maart 2021 om 12:29

Ja, Dumfries is een kwal met z'n schwalbes in het veld, maar buiten het veld kan je geen kwaad woord over zijn mentaliteit spreken in elk geval. En het is heel logisch (en goed) dat iemand met zo'n dergelijke mentaliteit iemand aanspreekt op dergelijk lanterfant gedrag na zoveel, vermoedelijke, keren.

3 maart 2021 om 12:36

Dus als je je in het veld onprofessioneel gedraagt is dat minder erg als wanneer je je buiten het veld onprofessioneel gedraagt?

3 maart 2021 om 12:47

Jij snapt er echt helemaal niks van. Dit heeft niks te maken met hoe een speler zich op het veld gedraagt en of hij wel of niet een schwalbe maakt, of ruzie maakt. Een ruzietje hoort erbij, zie je overal. Dit heeft te maken met zoveel mogelijk je best doen en als er een iemand daar heel goed in is, is het Dumfries.

3 maart 2021 om 12:55

Matennaaijerij vind ik het meest walgelijke en onprofessionele gedrag wat er is maar als ik zie hoe alles wat Schmidt en Dumfries doen wordt goed gepraat dan is dat in Eindhoven blijkbaar niet zo. Ik vind het ook niet zo gek dat als anderen wegkomen met wangedrag en jij op elk akkefietje wordt aangesproken dat ook wel onrechtvaardig voelt voor een Ihatarren. Jij wordt disciplinair geschaft en Schmidt en Dumfries mogen zich wel misdragen en krijgen daar nog schouderklopjes voor ook

3 maart 2021 om 13:01

Jij vergelijkt 2 compleet andere dingen met elkaar. De beste coaches en spelers vertonen wel is gedrag dat walgelijk te noemen is inderdaad. Maar dat betekent niet dat ze een foute instelling hebben en niet alles willen geven voor een overwinning. Het gedrag van Dumfries en Ihatarren is compleet anders, maar als je dat niet begrijpt dan snap je er helemaal niks van.

3 maart 2021 om 13:17

op wat voor manier is dat gedrag van Schmidt anders? als hij zijn zin niet krijgt gaat hij om zich heen slaan en uithalen naar de Knvb en scheidsrechters. na puntverlies tegen een tegenstander uit het rechterrijtje zeggen dat dat heel normaal is omdat Ajax meer geld heeft is ook lekker professioneel. alsof je in zulke wedstrijden niet moet presteren omdat Ajax toevallig meer geld heeft. dat noem ik niet alles geven voor een overwinning, dat noem ik je eigen wanprestatie goed proberen te praten en geen verantwoordelijkheid dragen voor wat je presteert als coach

3 maart 2021 om 13:23

Japie misschien moet je is kappen met dat constant negatieve gedoe omtrent alles wat ook maar tikkeltje psv-gerelateerd is. Dat je niet moe wordt van jezelf. Je bent er als de kippen bij als er een artikel met een rood-wit ovaal logo'tje verschijnt. Wees is objectief en niet zo doorzichtig.

3 maart 2021 om 13:26

@japie,
Je hebt in de topic rond de 10 reacties gegeven dat het allemaal aan Schmidt ligt. Of aan Dumfries die gaat rollen. Dat je een 'schwalbe' maakt dat betekend dat je als aanvoerder niets meer mag zeggen. Volgens mij vonden we Robben allemaal fantastisch dat die groep toesprak op het WK, die stond ook bekend dat die makkelijk gaat liggen. Je punt is duidelijk je vind dat het aan Schmidt ligt en dat Ihatarren dit doet voortkomt uit het gedrag van Schmidt. Iemand anders in dit Topic noemde het kleutergedrag van Ihataren, dat is precies wat het is, een verwende kleuter. Je staat er niet in, dan ga je lopen kloten. Ga je na een uitschakeling allemaal dingen van Ajax liken. Hier worden allemaal dingen genoemd wat Ihataren niet doet, wat toch allemaal behoorlijk wijst op onprofessioneel gedrag. Dan kun je nu wel weer reageren dat Schmidt dingen uit na de Knvb dat staat hier totaal los van. Het is op dit moment gewoon een kleuter.

3 maart 2021 om 15:28

@mateja Kezman9 wat is er negatief aan? ik noem gewoon het beestje bij de naam wat betreft Schmidt en zijn onprofessionele gedrag. ik heb altijd genoten van Ihattaren als voetballer en hij is toch ook PSV gerelateerd? ik hoop dat ze hem snel weer aan het voetballen krijgen want dit zijn het soort spelers waarvoor ik naar de Eredivisie kijk. niet voor een Rosario, Klaassen of Leroy Fer

3 maart 2021 om 15:30

@arnini Ihattaren gedraagt zich ook als een kleuter maar dat vind ik dus ook van de coach. misschien moet Schmidt daarnaast misschien eens wat minder de politieagent uithangen en met die jongen in gesprek gaan en achterhalen waarom hij zich zo gedraagt. en niet andere mensen bij PSV maar Schmidt zelf want dat is de coach dus die bepaald of Ihattaren wel speelt of niet en daar gaat het om. die andere begeleiders hebben daar verder geen invloed op. alles wijst erop dat dit het gedrag is van een speler die zwaar ontevreden is en zich momenteel ongelukkig voelt. probeer dat op te lossen door het gebrek met hem aan te gaan. alleen maar te hameren op discipline en hard trainen is blijkbaar niet de oplossing is al gebleken. misschien moet je het iets menselijker aanpakken

3 maart 2021 om 15:45

@japie_krekel,

Hoe weet jij dan dat Schmidt dat niet gedaan heeft? Jij loopt dagelijks rond op de Hertgang? Jij doet allemaal aannames waar je totaal niet van weet of ze waar zijn.
Je hoort juist van mensen dichtbij de club dat Schmidt juist heel erg begaan is met privé levens van spelers.

3 maart 2021 om 16:43

@arnino de berichten zijn natuurlijk op dit moment ook wel erg eenzijdig. ik moet nu alle verhalen geloven van bepaalde "bronnen" rondom PSV maar ik wil eerst ook wel even horen wat Ihattaren te vertellen heeft. jij loopt ook niet op de Herdgang dus je kan ook niet het tegendeel bewijzen dat Schmidt het wel goed aanpakt met deze jongen. en als Dumfries zich tegen Ihattaren net zo uit als dat hij zich in het veld uit dan zal dat ook geen positieve invloed hebben. als die jongen in een moeilijke periode wat complimenten krijgt voor goed spel na een wedstrijd dan zegt Schmidt hij is geen Messi. tja, dat is lekker motiverend voor zo een talent

3 maart 2021 om 12:34

Wat een onzin, omdat ik geen professioneel voetbalspeler ben mag ik ook geen commentaar leveren op voetbal? Dat is namelijk precies hetzelfde, ik mag een ander niet becommentariëren op eigenschappen die ik zelf niet heb. Dat is de grootste onzin. Daarnaast vind ik Dumfries qua professionele houding en mentaliteit van topniveau. Hij lijkt me dus bij uitstek iemand die Ihattaren daarover kan aanspreken.

3 maart 2021 om 12:36

Dus als je zelf niet perfect bent, mag je anderen er ook niet meer op wijzen dat hij beter zijn best moet doen? Je doelt natuurlijk op het incident met Tadic natuurlijk. Dat zowel Tadic als hij zich niet als aanvoerders gedroegen staat voor zich, maar het slaat natuurlijk nergens op dat Dumfries Ihattaren er niet meer op mag wijzen als die jongen zijn taak niet uitvoert. Vind je het in retrospect dan ook niet belachelijk waar Tadic het lef vandaan haalde om Serginho Dest vorig jaar op 10 cm afstand de huid vol te schelden tijdens een wedstrijd?

3 maart 2021 om 12:42

Hahahah die laatste zin slaat weer als een tang op een varken. Maar goed. De Al Sahafs van PSV zijn weer ‘objectief’ bezig met het verdedigen van hun club.

3 maart 2021 om 12:49

Wat Tadic heeft gedaan maakt in dit geval niet zoveel uit imo want dit artikel gaat over PSV. Al dat acteerwerk van Dumfries hoort ook niet bij een aanvoerder mits matennaaijerij opeens professioneel is tegenwoordig. Schmidt, een volwassen man die een scheids beschuldigd van partijdigheid en dan uitspraken gaat verzinnen die nooit gedaan zijn dat is natuurlijk ook heel professioneel. En dit zijn dan de me een die van Ihattaren professionaliteit eisen. Ga dan eerst zelf eens een keer het goede voorbeeld geven

3 maart 2021 om 13:03

Je gaat nu toch totaal voorbij aan mijn punt? Net als Dumfries is Schmidt ook niet perfect. De trainer stapelt fout op fout wat tactiek betreft en haalt er inderdaad allerlei externe factoren bij die hem zouden tegenwerken. Maar verliest hij daarmee zijn bevoegdheid als trainer om Ihattaren tot de orde te roepen als hij zich aan de groepsdiscipline onttrekt? Wat heeft het onterecht beschuldigen van een scheidsrechter daar mee te maken?

3 maart 2021 om 13:10

Zucht... sommigen zijn ook te dom om het te snappen als je een parallel trekt. Het punt is dat je eigen gedrag niet perfect hoeft te zijn om een ander tot de orde te roepen. Dumfries scheldt Ihattaren op trainingskamp de botten vol omdat ie loopt te lantefanteren en gaat een halfjaar later onprofessioneel door het lint. Voor Tadic geldt hetzelfde terwijl hij een jaar eerder Dest tot de orde roept. En de vraag of dat achteraf ook niet belachelijk was is natuurlijk retorisch. Zoals ik je inschat vraagt dat laatste woord wat toelichting: een vraag waar het antwoord ervan al duidelijk is.

3 maart 2021 om 13:19

Haha je verwoord het prima Gomes en velen zullen je wel volgen. Onzin natuurlijk dat Dumfries die jongen niet even op zijn plek mag zetten omdat hij zich zondag als een mafketel gedroeg. Sommigen snappen blijkbaar niet dat er een hiërarchie is en dat Dumfries daarin stukken hoger staat dan Mo. Ik denk oprecht dat als zo'n Mo dat bij Ajax zou proberen (mits al dit eenzijdige nieuws klopt) dat hij alleen al graag dat ijsbad in zou springen om te herstellen van de schop die Nico hem zou geven.. De basis van een kampioenschap word op de trainingen gelegd en er is dan ook geen ruimte voor een ieder die dat groepsproces verstoort.

3 maart 2021 om 13:21

@gomes1psv hij zal zijn bevoegdheid niet verliezen nee want coaches zijn tegenwoordig alleenheersers maar dat hij niet het goede voorbeeld geeft lijkt me duidelijk. er valt genoeg op Ihatarren aan te merken maar er valt ook genoeg aan te merken op hoe er bij PSV wordt omgegaan met de situatie. als je ziet dat de politieagent uithangen niet werkt kan je het natuurlijk ook een keer op een andere manier proberen

3 maart 2021 om 15:00

@japie_krekel: kortom, je bent het me eens dat je opmerking over Schmidts foute beschuldiging van een scheidsrechter totaal niet relevant is in deze context? En wat betreft Psv's omgang met deze situatie: schiet eens niet uit de heup en geef mij dan eens een werkelijk inhoudelijke aanbeveling wat de club anders en beter had moeten doen om deze situatie te managen en voorkomen, niet alleen in het hier en nu gedurende de hele relatie tussen club en speler die hier al aan vooraf ging. Ik betwijfel of je genoeg kennis hebt van die voorgeschiedenis, laat staan de details van die aanpak om je bewering kracht bij te zetten. Maar ik laat me graag verrassen, dus fire away! Zou fijn zijn als de ongefundeerde kritiek hier eens doorbroken wordt.

3 maart 2021 om 15:34

@gomes1psv niet helemaal! een coach hoort het goede voorbeeld te geven maar die vertoond zelf puberaal gedrag. dan ben je nooit het goede voorbeeld voor een spelersgroep. je zegt dat iemand anders zich goed moet gedragen terwijl je jezelf niet eens normaal kan gedragen. natuurlijk zijn er dan spelers die je advies en woorden niet serieus meer nemen. je kan er bij PSV 100 begeleiders op los laten maar die jongen moet het vertrouwen van een coach voelen want die bepaald of hij speelt of niet. Schmidt moet tot hem zien door te dringen, niet al die anderen en als je dan alleen maar twee adviezen hebt die harde discipline en hard trainen heten dan ga je zo een jongen niet uit deze dip krijgen. ga het gesprek met hem aan en bouw een band op met die jongen

En de media begint weer.

Talloze jonge en oude voetballers hebben zo'n gedrag getoond. Ook de grote favorieten van iedereen hier. Storm in een glas water en triest van de media.

3 maart 2021 om 12:22

Nee hoor, de overgrote meerderheid van de profvoetballers heeft dergelijk gedrag nooit vertoond. Van degenen die het wel hebben gedaan heeft slechts een deel zich herpakt, de rest heeft hun carriere als een nachtkaars zien uitgaan. Laten we nu a.u.b. niet gaan doen alsof (zo'n opeenstapeling van) wangedragingen de standaard is voor velen, dat is niet zo.

3 maart 2021 om 12:39

@sander Geloof je echt dat elke voetballer zich altijd netjes en professioneel heeft gedragen? De ene vloekt, de andere stampt ergens tegen, moppert, huilerig, ... op jonge leeftijd als op oudere leeftijd. Kijk maar naar Zlatan doorheen heel zijn carriere. Genoeg voetballers die zo'n gedrag wel eens hebben laten zien. En dan doe jij alsof het niet/amper gebeurt. Wat een grap. Denk je dat dit wel helpt dan? Ik krijg het gevoel dat veel ploegen/bedrijven geen idee hebben wat ze moeten doen met (in hun ogen) een 'probleemgeval'. Altijd communiceren, altijd open kaart spelen en werken aan een oplossing ipv van ''jij tegen ons''. En de media die dit nu weer zoekt en verder naar buiten brengt is ook nergens voor nodig.

3 maart 2021 om 12:46

Wel eens vloeken, een keer tegen een kratje bidons trappen of mopperen op je trainer/teamgenoot doen hartstikke veel jongens wel eens, klopt. Maar dat doet ook totaal niet ter zake, daar hebben we het hier niet over. Het gaat hier o.a. om onverantwoord gedrag op vrije dagen waardoor je een blessure oploopt (en vervolgens tegen de staf en clubleiding liegen over hoe deze ontstaan is), niet je best doen op de trainingen (lantefanten zoals Dumfries het mooi omschrijft), de voedselregels negeren, een ijsbad weigeren, etc. Dat alles opgeteld is toch wel een lijstje wat niet standaard is.

3 maart 2021 om 12:51

@sander91 ga tocg weg man. Een Sneijder heeft Koeman nog uitgescholden.. v Nisterrooij botste ook met v Basten. v Persi was ook een kwal. Pakte nog een vrije trap af can v Hooijdonk. Er zijn talloze voorbeelden van zaken die erger zijn.

Dit gaat om een 19 jarige knul die pest in had dat hij niet mocht spelen. Toonde negatief gedrag.
Hiervoor hoef je hem toch niet te beschadigen door een statement.

Schmidt had hem ook (tijdelijk) uit selectie kunnen zetten wegens gebrek aan professionele inzet. Was minder heftig geweest.

3 maart 2021 om 13:29

"ga toch weg man", komop hou het een beetje netjes. Ik las gisteren een mooi stukje van je over hoe je Mo al sinds de jeugd volgt en dat je fan bent sinds de eerste keer dat je hem zag spelen. Iedereen hier heeft zo z'n eigen helden in het voetbal dus ik snap je wel maar mensen als Sander enzo reageren hier altijd netjes ook als ze het ergens niet mee eens zijn. Net als jij geloof ik niet dat dit hele gebeuren 100% aan Mo ligt, maar we kunnen toch wel accepteren dat een ander dat wel vind?

3 maart 2021 om 13:36

een hoop voetballers die bereid waren in het veld heel hard te werken hebben ook een carriere gehad die als een nachtkaars is uitgegaan. niet elke speler is een harde werker dus sommige spelers moet je gebruiken op hun andere kwaliteiten

3 maart 2021 om 13:57

Je hebt inderdaad werkpaarden en sierpaarden. Maar beide zullen toch echt hun hoeven moeten laten checken, niet te dik terugkomen vlak voor er gewerkt moet worden (dressuur of op de akker), het juiste voer eten en niet liegen over of ze wel of niet hun bewegingsoefeningen doen die ze toegezegd hebben te doen met een coach die er voor hun is en waarvoor ze betaald krijgen.Ik gebruik paarden, Japie, omdat je dan misschien wel enigzins objectief naar dit gebeuren kan kijken. Mo is dan wel een sierpaard maar een sierpaard dat het mentaal verkloot is niets. Een te dik en niet luisterend sierpaard is een nutteloos sierpaard.

3 maart 2021 om 14:06

@orgineel je hebt helemaal gelijk. Ik communiceer zo en bedoel het ook niet natuurlijk niet verkeerd. Zo dol ik ook met vrienden als we praten over voetbal.

Maar wat ik wel jammer vind is dat er selectief behandeld wordt. Heel veel spelers hebben zulke dingen ook weleens gedaan. Sommige doen alsof grootste misdaad gepleegd is.

Als hij zulke zaken gedaan heeft, is het terecht dat Schmidt hem even uit selectie gooit.
Wat mij stoort is de overdreven statement. Hiermee beschadig je de jongen.

Honderden spelers zijn weleens uit de selectie gegooid. En daarna gewoon erug en alles weer ok.

3 maart 2021 om 14:48

Ja ben ik met je eens. Ik snap ook niet ze een waslijst met alles wat hij laatste 6-12 maanden geflikt heeft ineens naar buiten brengen en die jongen voor de trein gooien. Lijkt een beetje alsof ze hun eigen straatje schoon proberen te vegen maar dat is nergens voor nodig. Ik lees hier continue dat Schmidt en PSV het goed doen, dat de Europese campagne prima was en dat tweede worden normaal is. Ik kan me dus niet voorstellen dat de positie van Gerbrands, de Jong of Schmidt onder druk staat in Eindhoven. Had dan gewoon gezegd dat Mo zich niet aan de regels houd of dat hij moeite heeft zich te schikken in een rol als reserve etc. Dat zou die jongen ook op een flinke dosis kritiek komen te staan maar dan is er nog wel draagvlak om samen vooruit te kijken.

3 maart 2021 om 14:57

Oh begrijp me niet verkeerd hoor heren, ik stel nergens dat Mo een onuitstaanbare klootzak is die zelf alles verneukt ofzo he. Hij is een hartstikke getalenteerde voetballer en ook best een leuk ventje (van wat ik van hem gezien heb). Maar ik reageerde enkel op Medellin die stelde dat het vrij normaal was om zo'n lijst aan misdragingen te noteren; daar ben ik het niet mee eens. En ja, het zal ook een wisselwerking zijn met deze nieuwe coach (en zijn spelsysteem), die hem klaarblijkelijk niet ligt. Maar ik denk dat we de fase inmiddels wel voorbij zijn dat Ihattaren enkel de hand boven het hoofd gehouden dient te worden. Want al deze dingen die VI en het ED naar buiten brengen (of dat netjes is om dat uberhaupt zo in een klap naar buiten te brengen is ook wel discutabel overigens inderdaad, zoals origineel terecht opmerkt) zijn toch wel degelijk een reden om daar sancties aan te verbinden mijns inziens. Eens is de maat vol natuurlijk!

3 maart 2021 om 12:27

Talloze voetballers? Dat PSV dit nota bene met hun oogappel moet doen zegt echt heel veel in mijn ogen.

Kijk, nu komt de aap uit de mouw. Ben benieuwd hoeveel excuses er komen van mensen die Schmidt van alles en nog wat hebben beschuldigd.

Flink lijstje aan kleinere misstappen dus. Niets wat direct groot probleem hoeft te zijn maar zeker reden voor spanningen en frustraties. Als je dan niet doet presteren gaat dat gewoon omgezet worden in plekje op de bank. Niet meer dan logisch. Maar hoe kan je als speler nu denken weg te komen met zeggen met persoonlijke trainer te trainen en te verwachten dat ze dit niet controleren.

3 maart 2021 om 14:07

@wolderx Wat is jouw mening? Zou Ihattaren passen/slagen bij Ajax? Zou je hem graag zien komen?

Ihataren is een jonge speler die in het veld beoordeeld dient te worden op zijn spel en als ieder ander. Op het gebied van topsport mentaliteit zou je als jonge speler fouten moeten mogen maken. Dat mag ook bijna overal. Omdat Schmidt echter een groot ego heeft plaatsen ze Mo buiten de groep. Er wordt nu een hele media campagne losgelaten op basis van "insiders" wat dus gewoon lekken zijn. Alleen maar om PSV te ontzien en Mo in een kwaad daglicht te stellen. Heel erg laag van PSV en dit gaat ze nog duur komen te staan

3 maart 2021 om 12:21

Oke laten we Ihattaren maar eens beoordelen op zijn spel dan. 2 doelpunten, 1 assist. Meer hoef ik eigenlijk niet te zeggen. Totaal waardeloos gebleken dit seizoen en heeft blijkbaar niet de mentaliteit op dit moment om zichzelf te verbeteren terwijl de hele club genoeg geduld heeft getoond met hem. Ik had hem bijvoorbeeld nooit bij de selectie gehouden als je zo zwaar binnen komt na de zomer, kansloos. PSV gaf hem echter die kans wel zich te verbeteren maar die greep hij niet aan los van een korte opleving van 2 weekjes (hoera).

3 maart 2021 om 13:11

Jij mag zijn spel beoordelen hoe je wil dat is jouw goed recht. Mentaliteit kun jij niet over oordelen. Je baseert alles op lekken van anonieme bronnen. En zelfs al is de mentaliteit niet goed genoeg dan ga je ermee aan de slag. Maar jij bent waarschijnlijk het type dat iedereen hetzelfde wil behandelen in een team. Maar zo werkt het niet je hebt jong en oud die kun je op zaken buiten de wedstrijd niet hetzelfde behandelen.

3 maart 2021 om 13:31

Over mentaliteit kun je niet oordelen. Wel hoor. Als PSV hun oogappel en grootste talent na maanden misplaatst gedrag via openbare en officiële kanalen uit de selectie zet kun je prima oordelen over mentaliteit. Waar je niet over kunt oordelen is of elke speler exact dezelfde behandeling krijgt. Je kan ook niet oordelen wat de vorige persoon die op je reageerde denkt. Allemaal dingen die jij neerschrijft in jouw reactie, toevalligerwijs.En je hebt inderdaad verschillen tussen bijvoorbeeld jong en oud. Je moet echter wel een zekere basis verwachten. Deze opstapeling van 'fouten' zijn op zichzelf geen probleem. In het grotere plaatje is het echter vrij duidelijk dat Mo gedragsproblemen heeft en eigenlijk niet in de selectie hoort. Het is gewoon een werknemer he? Die dik betaalt krijgt? Ook nog eens de enige in de gehele selectie die deze problematiek tot deze hoogte tentoonspreidt. Komop man, na dit artikel lijkt het mij toch hartstikke duidelijk wie er in de spiegel moet kijken.

3 maart 2021 om 14:10

Ik heb in het begin van het seizoen gezien dat hij veel te zwaar binnen kwam. Het verschil was onwerkelijk met een paar maanden eerder als het ging om zijn gewicht. Dat is al een prima basis voor mij om zijn mentaliteit in twijfel te trekken. Dit had een topseizoen moeten worden voor hem. Met name vanwege het aankomende EK, daar wil je dan toch bij horen en er alles aan doen daar klaar voor te zijn? En dan begin je zo aan een seizoen? Zegt mij genoeg over zijn mentaliteit, ver beneden alle maat voor een prof.

3 maart 2021 om 14:12

Mij bekruipt steeds meer het gevoel dat Ihattaren geen topvoetballer wil worden, maar het vooral al wil zijn. Hij is de afgelopen jaren steeds opgehemeld, is gaan denken dat het op 80% ook wel kan en is er de kantjes af gaan lopen. Hij lijkt het gevoel te hebben dat hij al een zekere "status" heeft. Dit kun je niet meer afschuiven op het feit dat hij zijn vader heeft verloren, hoe verdrietig ook, al was het maar omdat hij juist zijn vader tekort doet door nu zo met zijn pet ernaar te gooien.

3 maart 2021 om 12:22

Een club overleeft dit veel makkelijker dan de speler zelf. In het ergste geval mist de club hier 30-40mln aan een transfer, in het ergste geval van Ihatarren vergooit die zijn carrière.....
Feit is daarnaast dat die nog niet voldoende op het veld heeft laten zien, zijn gedrag beïnvloedt de hele spelersgroep, ook wat die voor een wedstrijd doet.

Wat mij betreft een hele duidelijke waslijst. Met deze mentaliteit gaat hij het bij geen enkele profclub redden. Er moet echt wat gaan veranderen bij hem wil hij zijn belofte inlossen want op deze manier is het kansloos.

3 maart 2021 om 13:07

Dat riep iedereen ook over Van Persie in het begin. Was moeilijk, lastig en ging het niet redden. Een hetze van lekken naar de media onder leiding van Pi Air. Tot hij de juiste mensen tegen kwam, namelijk Wenger en Bergkamp en hup motivatie en mentaliteit top! Mijn punt is je moet zo'n jongen helpen niet afbreken.

3 maart 2021 om 13:34

En wie zegt dat ze deze jongen niet al maanden proberen te helpen? Hell, wie zegt dat ze hem afbreken? Wel eens nagedacht over het idee dat hij ZICHZELF afbreekt?

3 maart 2021 om 14:51

Dat zeg ik door de media campagne die ze lanceren. Dat is karaktermoord dat doe je nooit om ter helpen maar om af te breken.

3 maart 2021 om 16:07

Mediacampagne lanceren? Welke 'mediacampagne'? En wat moeten ze dan doen? Hem een sanctie opleggen zonder enige uitleg? Dit is transparantie, iets wat ik verwacht en wat je in het algemeen mag verwachten, van een club. Van elk bedrijf dan wel institutie. Als ze dit niet hadden gedaan was het ook niet goed, toch? Dat de dingen die nu naar buiten komen niet fijn zijn voor Mo dat begrijp en dat is vervelend voor hem. Maar het is wel eerlijk en hoe het in de grotemensen-wereld er aan toe zou moeten gaan. Ik zou niks liever hebben dat hij zijn potentie waarmaakt want dan hebben we er voor het Nederlands elftal een hele goede aan. Verzachtende omstandigheden of niet, hij ZELF is verantwoordelijk voor hoe hij zijn prof-schap invult. Het is niet de fout van PSV of Schmidt of wie dan ook dat hij het nu, om welke te reden dan ook, niet op kan brengen. Ik zeg nu maar het speelt al veel langer. Een veel langere periode waar WEL een mediacampagne aanwezig was; een campagne om Ihattaren te beschermen. Dit speelt al maanden en niemand heeft er iets van gehoord behalve hetgeen zichtbaar was: slechte fitheid. Ik snap echt niet, met de beste bedoelingen niet, waar mensen toch zo over vallen. Ik heb medelijden met Ihattaren en het is tegelijkertijd ook zijn eigen schuld als je het artikel leest. Dat kan prima samen.

3 maart 2021 om 16:27

Het is Schmidt die in meerdere interviews Ihataren naar beneden haalt. Hem constant openlijk laat vallen. PSV die een onnodig statement naar buiten brengt. Waar ze het via beeldspraak ook nog eens doen overkomen alsof de spelers dit statement willen maken of ondersteunen. Nu de zogenaamde bronnen met hun verhalen. Dat is een campagne. Een niet aflatende media aandacht geïnitieerd door PSV betrokkenen om zichzelf in te dekken en Mo in een slecht daglicht te stellen. Het is puur Schmidt tegen Mo nu. PSV is als de dood dat hij ergens anders wel gaat presteren omdat hij niet bijgetekend heeft en in blinde paniek hebben ze de verkeerde weg gekozen. Precies zoals Feyenoord vroeger bij Van Persie.

Ik zei het gister en ga het herhalen,dit was niet gebeurt als Afellay daar nog zou zijn,grote fout om hem geen contract te geven,ibbi had hem onder zijn hoede genomen,dumfries zal het proberen maar zal nooit dezelfde impact hebben als je jeugdheld je wat vertelt...

3 maart 2021 om 12:22

Nou als ik Afellay iedere week zie op televisie dan betwijfel ik of hij Ihattaren op de goede weg had geholpen. Hij kan het zelf al niet laten om continu steekjes onder water te geven

3 maart 2021 om 12:27

Die steekjes komen vooral omdat hij graag nog bij PSV was gebleven en daarom de trainer graag nog aanpakt..,maar ik weet zeker dat Afellay er alles aan zou doen om ihattaren te helpen..

3 maart 2021 om 12:30

Ik zie het afellay echter eerder doen dan de rest van de selectie van PSV op dit moment, de steekjes onderwater zijn er wel.. maar hij praat wat dat betreft geen onzin als hij over psv zegt dat het middenveld met Sangare en Rosario voetballend en verdedigend vaak niet goed stond? Dumfries? Tsja dan reageer je een keer nee jullie mam en hij wordt helemaal gek.. Gotze? nee is daar niet het type voor.. Rosario? Ik denk dat de uitspraken van de trainer over Rosario meespelen in de (kinderachtige) reactie van Ihattaren.. Die gast speelt wekelijks als een drol, maar staat er altijd in en wordt door zijn trainer als world class player of zoiets weggezet. Zahavi? Tsja die kan het misschien nu hij begint te presteren, misschien dat hij het durft om hem eens goed de waarheid te vertellen.
Nee ik denk dat PSV een type als Tadic mist of zo, die Dest toen ook gewoon op zijn plek zette tegen Heerenveen, nee misschien niet de schoonheidsprijs.. maar het zal wel resultaat hebben denk ik.

3 maart 2021 om 12:38

Terechte kritiek hebben heet nu steekjes onder water geven? Hij noemt het beestje ook gewoon bij de naam altijd

3 maart 2021 om 13:06

Met andere woorden geef je dus aan dat Mo afhankelijk is van een jeugheld. Deze jongen moet professioneel genoeg zijn om zijn eigen boontjes te kunnen doppen. Wangedrag hoort er gewoon niet bij, welke leeftijd je ook heb. Volwassen worden begint bij jezelf.

Dat is inderdaad een behoorlijke lijst met kinderachtig, ongemotiveerd gedrag. Mo moet beseffen dat bij dit topsport leven veel verantwoordelijkheden komen kijken. Daar krijg je ook flink voor betaald. Knopje moet om en hopelijk gebruikt Raiola dit eens niet om zijn speler weg te loodsen, maar hem juist aanspoort om er weer wat van te maken.

Beetje dubieus om nu alles wat de afgelopen maanden heeft afgespeeld te gebruiken in de argumentatie om hem te bannen. Er heeft duidelijk iemand lopen lekker uit de staff of selectie, want het is vrij treurig dat dit soort details nu maar buiten komen. Ongeoorloofd zaalvoetballen? Moet dan voor corona gebeurd zijn? Trainen in de hitte? Waar hebben we het over zeg....

3 maart 2021 om 12:22

Beetje dubieus? Het is toch gewoon een optelsom van al die dingen? Logisch dat dat dan meespeelt.

3 maart 2021 om 16:44

Dubieus dat er iemand flink heeft lopen lekken en maar 1 kant van het verhaal laat horen. Maargoed dit is voetbalzone, hier is iemand al schuldig zonder het hele verhaal te weten.

3 maart 2021 om 13:36

En als ze geen details naar buiten hadden gebracht vonden mensen het een gebrek aan transparantie. Mensen zijn vooral tot in den treure Ihattaren aan het verdedigen. Dit speelt blijkbaar al een hele lange tijd. Een hele lange tijd waar SCHMIDT de jongen de hand boven het hoofd heeft gehouden.

Tjonge jonge jonge wanneer houdt dit een x op ik snap psv ook niet als het iemand anders was dan was die gene niet meer terug te vinden in het eerste van PSV tja psv wil tog wat verdienen begrijpelijk maar opgeven moment houdt het ook op tog?

Ik snap niet al die commotie over het statement dat PSV naar buiten bracht. Ihattaren is in de afgelopen maanden telkens de hand boven het hoofd gehouden en naar buiten toe beschermd, maar op een gegeven moment is de maat vol en moet ook de buitenwacht weten wat er daadwerkelijk achter de schermen speelt. En ja, Ihattaren is 19 en heeft veel meegemaakt het afgelopen jaar. Zo'n statement zou hem in principe nog meer verdriet kunnen bezorgen. Maar ik snap wel dat - nadat je Ihattaren maandenlang vanuit allerlei hoeken hulp hebt aangeboden met personal trainers, de selectie hem heeft geprobeerd op te beuren, kortom iedereen heeft het beste met hem voor - je er wel eens klaar mee bent als hij niks aangrijpt. Aan Ihattaren nu de taak om te laten zien dat hij er vol voor wil gaan en net zo hard werkt als de rest van het team

En zo word een 18 jarige heel langzaam maar zeker kapotgemaakt door dit alles naar buiten te brengen.

3 maart 2021 om 13:17

Het is een 19-jarige die langzaam maar zeker zijn eigen carrière aan het slopen is.

3 maart 2021 om 13:38

Dit is echt het debet van onze maatschappij. Noem het slachtofferschap. Ik heb liever het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Iets wat, om welke reden dan ook, Mo niet doet/heeft gedaan. Als je dat op wil lossen kun je constant blijven zoeken naar externe factoren maar geloof me, dan zal er niets veranderen. Trek dit zo breed als je wil.

Met alle respect en misschien is dit een gewaagde uitspraak ook, maar het lijkt wel alsof zijn vader ervoor zorgde dat deze jongen gedisciplineerd was. We vonden hem toch allemaal een voorbeeldfiguur voor de jeugd, vanwege zijn volwassen manier van voetballen en zijn volwassen interviews? Daarnaast hoorde ik zulke verhalen voorheen nooit. Ik denk dat Mo met de juiste begeleiding weer op het juiste pad zal komen te zitten, maar dit moet dan wel op tijd gebeuren. Wilt Ajax wel in zee met een ongedisciplineerde voetballer?

3 maart 2021 om 12:29

Ik weet niet eens of Ajax wel een basisplek voor die jongen heeft, ik zou niet weten voor wie. Misschien is Feyenoord wel een optie als hij niet al te duur is.

3 maart 2021 om 12:35

Feyenoord heeft geen geld. PSV heeft afgelopen zomer ook al een miljoen of 9 voor Lammers gekregen en verwacht niet dat zij minder zullen accepteren voor Ihatarren.

3 maart 2021 om 12:38

Maar met Lammert was er geen sprake van verstoorde werkomstandigheden.

3 maart 2021 om 12:45

Ja dat zal allemaal best, maar Lammers had weer minder potentie en was ouder. PSV hoeft hem echt niet weg te doen voor 5 miljoen hoor dan kan je hem net zo goed houden.

3 maart 2021 om 12:50

Met een aflopend contract, dan word het 5 miljoen of opleidingskosten.

3 maart 2021 om 12:57

Ja dat hoop jij! Maar dan maar een goed voorbeeld geven. Gewoon de poot stijf houden, er zal genoeg interesse voor hem zijn en anders speelt hij toch nog lekker een seizoen in Eindhoven.

Schmidt is aan het woord geweest Psv is aan het woord geweest Raiola is aan het woord geweest De media is aan het woord geweest (middels onbekende bronnen) We kunnen pas een oordeel vellen als ihataren zelf aan het woord is. Stel dat ihatarren dat allemaal heeft gedaan waarom komt dit nu pas naar buiten? Waarom nu pas een statement maken? Heel raar allemaal. Het staat buiten kijf dat ihatarren een slecht seizoen speelt. Rendement van 0. Maar schmidt heeft ook een rendement van 0. Februari en meedoen voor 0 prijzen evenslecht als van bommel (qua zilverwerk). Maar daar hoor je niemand over.

3 maart 2021 om 12:37

Waarom zouden ze het eerder naar buiten brengen, de persoon die dit naar buiten brengt is ook totaal verkeerd bezig. PSV wil die jongen gewoon helpen waarschijnlijk om beter te worden. Denk je dat ze bij PSV niet snappen dat hij het misschien iets te hoog in zijn bol heeft gekregen en dat hij persoonlijke omstandigheden heeft die niet echt meehelpen. PSV heeft er geen enkel belang bij dit naar buiten te brengen. Daarnaast hoor je genoeg kritiek op Schmidt.

Talent is leuk en aardig maar dat wil niet zeggen dat je als club maar alles pikken moet. Mo is jong en misschien wat rebels hier en daar maar een opeenstapeling van kleine dingen gaat groeien naar een allergie. Zoals ik eerder al zei, iedereen even afkoelen: een ronde tafel met allerlei eten en drank op tafel - Mo, Mino, Roger, Gerbrandts en wat oud spelers Rvn, Nilis, Affelay en Depay erbij. Iedereen omste beurt aan het woord zodat de angel eruit is en dan opbouwend het gesprek afsluiten. Is Roger iets te strak, wellicht maar dat is geen vrijbrief voor dit soort gedrag. Erg zonde dit maar ik verwacht wel dat de partijen eruit zullen komen. Men heeft hier op VZ de mond vol dat Schmidt het niet goed doet maar rept met geen woord wat de club dan wel had moeten doen wat ze niet al geprobeerd hebben. Ooit is de grens bereikt en moet je waken dat het de rest van de groep niet beã¯nvloedt. Ajax fans roepen Mo kom maar hier alsof zij een goede trackrecord hebben met lastige jongens. Enfin, allemaal even afkoelen en dan uitpraten.

Wat een wangedrag. Alle reden om het contract te ontbinden. Hij gooit zijn talent weg. Wie redt hem?

3 maart 2021 om 12:52

@fcbogarde " Wie redt hem?"

Ajax

Vind 2 dingen zorgelijk aan dit artikel. A. Wie is het lek? Dit gaat PSV en Mo niet helpen om eruit te komen. B. De hetze rondom Mo is in de media erg groot waardoor een jongen van 19 ook niet veel beter word maar nu komen er ook zogenaamde interne informatie naar buiten waarvan wij de context nog de waarheidsvinding van kennen. Heus, Mo zal zich absoluut niet als prof hebben gedragen en ja er zijn zeker factoren te verzinnen die hieraan hebben bijgedragen maar deze publieke morale executie op basis van halve informatie en interpretaties sloopt deze jongen voor zeker.

Als je dit zo leest, vraag je je af wil deze jongen wel prof voetballer zijn/worden. Er zijn dingen die je kan maken en niet kan maken. Dingen zoals het drankje niet drinken of het ijsbad niet nemen, dat kan een ploeg je niet toe verplichten vind ik zelf (zo een ijsbad is nog maar de vraag of dat gezond is). Alleen hij gaat er dan in mijn ogen wel mee om als een kleuter. Tuurlijk zal er ook een keerzijde zijn van het verhaal vanuit de speler zelf.. maar vooral hoe hij omgaat met teleurstellingen is niet professioneel.

Man man man waar hebben we het over. Deze jongen is net 19 jaar. Buiten het feit dat wat hij doet niet OK is en niet kan moeten we niet vergeten dat hij welli ht nog gewoon aan het puberen is. Sommige zijn gewoon later dan anderen volwassen. Daar zal misschien ook wel in meespelen dat de klik met de trainer gewoon slecht is wat dit gedrag waarschijnlijk nog meer in de hand werkt. Mo zal hierin moeten veranderen en consessies moeten maar misschien moet psv ook kijken hoe deze spelers een andere individueel gerichter begeleiding kunnen krijgen.

3 maart 2021 om 12:49

Prima als ie zich als een kleuter wil gedragen, maar dan krijgt hij ook het salaris van een vakkenvuller en mag hij bij Jong PSV meeballen. Echt zulke flauwekul argumenten dat hij pas 19 is en aan het puberen zou zijn. Zijn status, salaris en functie brengt toch gewoon bepaalde verantwoordelijkheden met zich mee. Het is verdorie geen speeltuin. En die individueel gerichte begeleiding wordt dus gewoon verzorgt en aangeboden maar daar doet hij niks mee. Nee hoor, als dit allemaal klopt wijst het vingertje in eerste instantie naar Mo, daarna pas naar andere factoren.

3 maart 2021 om 17:01

Ik zeg ook niet dat het vingertje niet wijst naar Mo, integendeel. Maar grote kans dat deze jongen nog niet volwassen genoeg is om om te gaan met zo'n salaris, status en functie.

Het is voor hem te hopen dat er een trainer is die hem de goede kant in kan sturen, hij is nog heel jong natuurijk. Maar daar hoort ook zijn omgeving bij etc. Wie weet kan de staf van ajax hier beter mee overweg en hij kan altijd naar feyenoord komen natuurlijk! Slot kan goed met jonge jongens omgaan 😀

Ihattaren is natuurlijk een van de grootste talenten, en het is jammer om te zien dat deze jongen niet professioneel omgaat met het talent wat hij bezit. Het kan natuurlijk zo zijn dat hij het niet kan vinden met zijn coach maar hij zal uiteindelijk zelf zijn houding aan moeten passen. Misschien is het verstandig als John de Jong of Toon Gerbrands een belletje doet met Memphis Depay.. hij maakte iets soortgelijks mee bij PSV maar heeft uiteindelijk wel een positieve draai kunnen geven aan zijn situatie. Ik denk persoonlijk gezien de achtergrond van Memphis en zijn huidige status als voetballer dat hij ideaal als motivator kan fungeren. Hij kan in mijn ogen nog wel eens de simpele oplossing zijn om Ihattaren weer te laten renderen en hem te motiveren om het maximale uit zijn talent te halen.

Dat diva gedrag is het resultaat van iemand de hemel inprijzen na een paar goede wedstrijden en maar met de uitrede dat hij zijn vader op jonge leeftijd heeft verloren. Het is nu aan Mo om zijn talent te laten zien en een professionele instelling aan te meten, misschien komt dan alles goed.

Ihattaren is jong en kan wellicht niet tegen de druk die wij als liefhebbers en media hem opleggen. Hierdoor gaat deze jongen naast zijn schoenen lopen op een of andere manier en weet hij zich geen houding te geven. Althans, een hele verkeerde. Het ligt niet altijd 'alleen maar aan Schmidt'. Er zit ook een keerzijde aan het verhaal en dat is dus in 99% van wat hierboven vermeldt staat, het geval. Ihattaren is geen gemakkelijke jongen. Zit in zijn 'verlate' pubertijd, werd geprezen en in verband gebracht met leuke clubs, kon in afzienbare tijd financieel onafhankelijk zijn/worden en krijgt nu met een terugval te maken. Dit soort jonge gasten, en zelfs de wat meer ervaren jongens die het soms lastig hebben gedurende hen carriere, mogen naar mijn mening tóch wat vaker mentaal gesteund worden door een mental-coach of iets dergelijks. Vaak kijkt een club alleen maar naar de prestaties op het veld en wat een speler met zijn voeten kan, maar het mentale vlak is eveneens belangrijk. Ik zou daar als PSV zijnde echt voor pleiten. Nu geloof ik niet dat ze dat bij PSV níet hebben, maar dan mag er wel écht meer de focus op gelegd worden.

En vergeet vooral niet he, dat Schmidt niet naar PSV is gekomen om spelers beter te maken. Dan was hij wel jeugdtrainer geworden bij PSV of een VfB Stuttgart. Schmidt komt naar PSV om kampioen te worden, ver te komen in Europa en de beker. Dit soort akefietjes horen erbij als topcoach, maar dat het alleen aan hem ligt gaat buiten alle proporties. Ihattaren werk fysiek en mentaal aan jezelf en dan zijn we dit 'geouwehoer' gauw weer vergeten!

Affelay die was toch zo goed met die jongen. Misschien dat Affelay hem even tot orde roepen en helpen. Ik weet natuurlijk niet in hoeverre Ihattaren dat zou accepteren, maar Affelay zei dat hij en mo het goed konden vinden. Het zou jammer zijn als Ihatarren zijn talent zo zou verspillen. Aan de ene kant niet raar dat dit gebeurd, want deze jongen is nog jong, maar het is denk ik wel noodzaak om deze jongen als enigszins goed te begeleiden tot hij wat ouder is.

3 maart 2021 om 12:38

Adil Ramzi, Mino Raiola en nu weer Ibrahim Afellay? Hoeveel begeleiders moet een jongen van 19 eigenlijk krijgen om de motivatie op te kunnen brengen om voor een Nederlandse topclub uit te komen?

Ihattaren, een gevalletje “ik overschat mijzelf” die aas op een zomerse transfer door dit gedrag te tonen zodat PSV van hem af wil. En let op, hij krijgt zijn zin, wordt lekker verkocht Maar niet veel later speelt hij voor veel Aed’s in het Midden-Oosten..

Ik hoop niet hij een vergelijkbare Carriere krijgt als Hatem Ben Arfa! Goede voetballer, maar staat bekend om randzaken.

Raiola zegt dat psv met statement laat weten dat ze van Ihatarren af willen en dat ze dat ook gewoon kunnen zeggen. Dat is de rollen omdraaien. Ihatarren laat met zijn gedrag weten dat hij klaar is met psv. Als Ajax zich in de zomer meldt, zou ik 20-25m vragen. Voor de mensen die zeggen dat ie dat niet waard is. Een speler is waard wat ervoor betaald wordt. Ajax zal dan niet toehappen en dan zet Raiola hem wel voor 10-15m in het buitenland weg. (Lammers leverde ook nog 9m op met 1 jarig contract en die had net zoveel als Ihatarren laten zien. Lees: weinig) Raiola laat hem nooit een seizoen, voor een schamel psv-loon op de tribune verpieteren zodat ie naar Ajax kan. Dan kiest ook hij eieren voor zijn geld.

3 maart 2021 om 12:53

Hij is bijna transfervrij dus daar ga je geen 20-25 miljoen voor krijgen...niet van Ajax maar ook niet van clubs buiten Nederland. Alle verhalen hebben 2 kanten en vind het zorgelijk dat met name de kant van PSV word overbelicht...die jongen word gebrandmerkt zonder dat we weten of alles wat we lezen niet is uitvergroot...overdreven ...of zelfs onwaar is. Dat Mo zich niet voorbeeldig gedragen heeft is wel duidelijk maar wat is de rol van PSV in deze en de interne omstanders?

3 maart 2021 om 14:10

Er zal over en weer dingen niet goed gegaan zijn of waarover wat valt aan te merken. Maar het is wel opvallend dat Psv dit statement naar buiten heeft gebracht met nu weer aanvullende info (voor wat daarvan waar is). Maar het gekke is, Ihattaren heeft zelf geen reactie op alle commotie gegeven. Dat siert hem wel en geeft zijn niveau wellicht aan.

3 maart 2021 om 14:15

@boris haha denk je dat Raiola zich in de maling laat nemen door volleybalcoach Gerbrands en wisselspeler John de Jong? hahaha deze man doet zaken met de grootste clubs op aarde. Die is echt niet onder de indruk.

Vergeet je verder dat hij o.a Malen, Dumfries, Rosario onder contract heeft? Nog eens 3 basisspelers die miljoenen moeten opleveren voor Psv.

PSV is niet gek hoor, die willen relatie goed houden.

PSV heeft het gewoon heel dom aangepakt met de statement. Zichzelf een slechte positie gegeven.

3 maart 2021 om 20:07

Dus jij denkt dat ie hem een jaar langer bij pav laat zitten zodat ie dan naar ajax kan? Denk je echt dat Raiola hem zo graag naar ajax brengt? Die zet hem net zo lief bij een andere club in het buitenland weg. Is zijn commisie wss ook hoger.

Als Ihataren echt de top wilt bereiken zou hij voor de grap eens een wedstrijd van De Bruine moeten kijken. De hele wedstrijd rennend, werkend voor het team en toch ook keer op keer beslissend zijn. Deze jongen zal meer dan een half miljoen per jaar verdienen en gedraagt zich als een verwend kind. Ik weet zeker dat een ieder van ons voor dat geld beter zijn best zou doen als deze jongen.

Ik begrijp Derksen en Van der Gijp wel in die zin dat ze houden van anarchistische en recalcitrante spelers. Dat zijn vaak de kleurrijke figuren. Maar wanneer je een andere positie binnen een groep claimt, moet je dat wel staven met prestaties. De echte groten zoals George Best en Johan Cruijff lieten het gewoon direct zien op het veld. Die waren daar mentaal ook tegen opgewassen. Ik vind het lachwekkend dat Ihattaren steun nodig heeft voor een uitzonderingspositie. Die hoor je zelf af te dwingen. Cruijff is net zo goed zijn vader op jonge leeftijd ontvallen maar die heeft zich overal zelf door gevochten. Of dacht je dat de oudere spelers destijds die wijsneus met open armen ontvingen? Adel verplicht nu eenmaal.

Als dit allemaal waar is, is het een klein wonder dat hij niet al lang teruggezet is naar jong Psv. Je zou toch maar het lef hebben om rond zo'n Europese wedstrijd op zo'n kinderachtige manier het proces te verstoren. En het niet opvolgen van dergelijke simpele richtlijnen, het weggooien van hersteldrank, liegen over je personal trainer... Nogmaals, áls het allemaal waar is. Maar als het allemaal waar is dan is het voor mij een gevalletje liever kwijt dan rijk.

Een jaar geleden werd nog gezegd door psv fans dat Ihatarren anders was dan een Bakkali of Labyad, dat Ihatarren een veel betere mentaliteit heeft.

Ihattaren leek destijds met een soort jaloezie te kijken naar het spel van Ajax, en hij gaf ook aan 'gewoon te willen voetballen'. Heeft deze opstandigheid dan niet toevallig te maken ook met hoe hij voetbal ziet en hoe Schmidt voetbal ziet?

3 maart 2021 om 12:52

Dat zou best kunnen, maar dat maakt me persoonlijk vrij weinig uit. En met die 'lekker voetballen' mentaliteit gaat hij het natuurlijk ook nooit redden in de top. Overigens moet je ook bij Ajax gewoon meeverdedigen en wordt je er op aangesproken als je na een mislukte actie een minuut rondsloft ipv om te schakelen.

3 maart 2021 om 13:08

Tuurlijk, is ook allemaal zo wat betreft dat meeverdedigen, maar ook spelers als Hakim Ziyech en Huntelaar hebben vaak zat gesproken over 'lekker voetballen' en die werken bikkelhard. Het gebruik van 'lekker voetballen' hoeft dus niet negatief te zijn.

3 maart 2021 om 13:21

Oké prima, en vind je dan zelf ook dat Mo bikkelhard werkt? Nee! Daar gaat het nou juist mis. En als hij er dan 10 inschiet en 5 voorbereid, willen we dat niet hard werken nog wel door de vingers zien, maar als het niet loopt moet dat er nou eenmaal zijn. Zo niet, dan hebben andere jongens gewoon meer waarde voor het team op het moment. Hij heeft legio kansen gekregen, het loopt even wat minder, dat is ook helemaal niet erg maar dan spelen er even anderen. En dan wordt er wel verwacht dat je je in blijft zetten voor het team, de club en je eigen ontwikkeling.

3 maart 2021 om 13:39

Joh ik snap je punt helemaal hoor haha. Het enige wat ik aan geef is dat als een speler praat over 'gewoon lekker voetballen', dat dat niet meteen als negatief en onbereidheid om hard te werken moet worden bestempeld.

Eerlijk gezegd heb ik geen flauw idee hoe Ihattaren speelt, want ik kijk echt nooit Psv, behalve tegen Ajax dan natuurlijk. Maar ik heb het dan ook niet over wat ik van hem en zijn spel vind.

3 maart 2021 om 12:54

Die gast lijdt ongelooflijk veel balverlies en is in de omschakeling dramatisch. Aanvallend gezien heeft hij af en toe een leuk steekpassje maar voor de rest een te beperkte actieradius.

Vind het bijzonder hoe zowel forumbezoekers hier als de media erin slagen om dit incident weer toe te schrijven aan Roger Schmidt. Johan Derksen riep dat Ihattaren vorig jaar de beste voetballer van PSV was onder Van Bommel, maar neemt bewust niet mee in zijn oordeel dat dat ook wel erg snel kon natuurlijk en er enkel sprake was van tegenhouden en counteren; los van versterkingen als Max, Zahavi, Gotze en Sangaré gaat de spelvisie van Schmidt wel wat meer uit van initiatief en collectief aanvallen, met alle afspraken van dien. Dat is wel een niveautje hoger gedacht dan Van Bommel die met drie controleurs voor een viermansverdediging naar Amsterdam kwam en God zegen de greep riep.

Opportunisten als Derksen en Driessen kijken tijdens hun wekelijkse karaktergenocide helemaal niet naar achtergronden. Terwijl Ihattaren het klassieke geval is van een bovengetalenteerd ettertje dat al vroeg doorhad dat hij in de jeugdopleiding zich wat meer kon misdragen dan de rest vanwege dat talent. In de luwte van die jeugdopleiding weet een club het dan te managen. Maar zodra het echte werk begint en concentratie en professionaliteit de norm wordt, komen ze er ineens achter dat hun talent alleen niet genoeg is. Hun devil-may-care houding die tot dan toe met het nodige conflictmanagement binnen de perken bleef maakt dat ze niet de noodzaak voelen om zich aan te passen. Zij zijn toch immers het toptalent dat altijd belangrijk is?

PSV managet, vergeeft, vergeet, masseert, praat en evolueert erop los, maar als club moet je ook af en toe de grens trekken en je 'verlies' nemen als je geen wederkerigheid merkt en vooral progressie ziet. En machtige zaakwaarnemers en geldbewuste familieleden hebben ook hun invloed op zo'n jong, wat natuurlijk niet meewerkt voor de carrière-opbouw. Bij Depay heeft het wel gewerkt, maar tegenover
Hoelgebaum Pereira, Maaroufi, Aissati, Bazoer, Labyad, Bakkali en Braaf zal PSV zich toch niet anders op hebben gesteld? Aan het verloop van hun post-PSV carriere kunnen we wel aflezen dat de zaakwaarnemers, familie, sociale achtergrond, geld een grootheidswaan meer van invloed waren dan verstand, intrinsieke motivatie, zelfkennis en goede begeleiding.

3 maart 2021 om 14:21

@gomes1psv wow volgende keer zonder emoties reageren.... je begin goed en je zegt: "opportunisten als Derksen en Driessen kijken tijdens hun wekelijkse karaktergenocide helemaal niet naar achtergronden."

Was het wel eens en dan lees ik zaken als:

"terwijl Ihattaren het klassieke geval is van een bovengetalenteerd ettertje dat al vroeg doorhad dat hij in de jeugdopleiding zich wat meer kon misdragen dan de rest vanwege dat talent."

" Hun devil-may-care houding die tot dan toe met het nodige conflictmanagement binnen de perken bleef maakt dat ze niet de noodzaak voelen om zich aan te passen."

"en machtige zaakwaarnemers en geldbewuste familieleden hebben ook hun invloed op zo'n jong, wat natuurlijk niet meewerkt voor de carrière-opbouw. "

"aflezen dat de zaakwaarnemers, familie, sociale achtergrond, geld een grootheidswaan meer van invloed waren dan verstand, intrinsieke motivatie, zelfkennis en goede begeleiding."

wow dus kritiek op Psv/schmidt is onterecht..er wordt geen rekening gehouden met context, achtergronden.

Maar jij mag wel ongezouten alle vooroordelen, aannames en jouw mening hier verkondigen als "feiten"...

wow normaal lees ik je stukken met plezier. Soms eens en soms niet.

Maar dit is zeer bedroevend...

3 maart 2021 om 14:52

Als je de gang van zaken rond dit soort relletjes in het verleden wat dieper volgt dan de oppervlakkige mainstreamstukken die iedereen vluchtig doorleest, dan zou je concluderen dat dit helemaal geen loze aannames of zelfs vooroordelen zijn. Zoek maar eens op hoe dat bijvoorbeeld rond Aissati (vs. Fred Rutten), Bazoer en Bakkali is gegaan. Volgens mij ben ik kritisch genoeg op mijn club om te kunnen beweren dat ik hier niet ten koste van alles PSV zit te verdedigen, dus dat je mijn post gewoon wegzet als vooroordelen en aannames valt me van je tegen.

3 maart 2021 om 15:09

@gomes1psv ik vind jou heel vaak zeker kritisch en objectief. Hou van hoe jij zaken kan verwoorden.

Maar ik volg PSV ook veel langer hoor. Sinds Luc Nillis (een van mijn favoriete spelers). Maar die zaken met andere spelers, ieder heeft toch een eigen verhaal.

We hebben nog geen enkele keer verhaal van Ihattaren gehoord.

verder kom jij met claims over zijn geldbeluste familie. Waarop basseer je dit? Gisteren nog een artikel dat zijn broer de aannemer iets leuks regelde voor een Feyenoord fan met syndroom van down.
Lijkt mij niet echt een geldbeluste actie.

Ik keek net snel op zijn insta en zie veel fotos van voetbal en zijn familie.

Ik vind het kwalijk dat zomaar zijn familie betrokken wordt terwijl we niet eens alle ins en outs weten.

3 maart 2021 om 15:42

@gomes1psv

Helemaal gelijk. Ik heb uit betrouwbare bron rond PSV tevens vernomen dat het met Maher ook al niet pluis was. Daarom wou eigenlijk niemand hem na PSV nog hebben.

En dit is dus wel precies waar het kaft van de koren wordt gescheiden. De stap van talent naar prof waar het bij veel talenten mis gaat. Zij kunnen niet aanhaken op het gebied van werklust, discipline en leren leven als full-time prof. Het is te hopen dat hij dat inzicht krijgt. In potentie is het natuurlijk een wereldtopper.

Wat een vervelend ventje moet dit wel niet zijn als je al die verschillende negatieve verhalen hoort. Kunnen ze hem niet slijten aan een club uit Rusland, China of ergens in de Championship ? Zo iemand ben je toch liever kwijt dan rijk en dan hoeven wij ons er ook niet meer druk om te maken. Laat hem nou maar niet debuteren in Oranje, want deze knul wil je toch niet in je nationaal team, als hij keer op keer de sfeer verpest en alleen aan zichzelf denkt en dan kan hij ook nog voor Marokko uitkomen, ik denk dat zij hem er wel bij zouden willen hebben

PSV en Mo doen er goed aan om dit intern met elkaar op te lossen. Dan wel op goede voet verder en samen de schouders er onder te zetten. Dan wel gewoon afscheid van elkaar te nemen. Dit soort randzaken, wat nu ook wordt opgepikt door de media. En dus ook breed wordt uitgemolken in de media is voor beide partijen niet goed voor het moreel. Bij wie de schuld ligt doet er niet zoveel toe. Zorg er gewoon voor dat dit op een normale volwassen manier wordt opgelost.

Is hier niet gewoon (heel zwart-wit) het probleem van de jeugd van tegenwoordig. Dat ze niet in de gaten hebben hoe goed ze het momenteel hebben. Daarbij je kunt als trainer zijnde nog zo goed zijn, maar je hebt enkele leiders uit de groep nodig die hem terecht wijzen en hem de grond inboren wat de maatstaven zijn. Zodat hij na gaat denken over wat hij aan het doen is. Topsport is niet alleen talent het is ook het koppie wat heel belangrijk is en de trainer kan je sturen, maar niet 360 graden laten draaien.

3 maart 2021 om 13:26

Behoorlijk generaliserend, alsof de gehele jeugd van nu een probleem heeft op het mentale aspect.

Is hier niet gewoon (heel zwart-wit) het probleem van de jeugd van tegenwoordig. Dat ze niet in de gaten hebben hoe goed ze het momenteel hebben. Daarbij je kunt als trainer zijnde nog zo goed zijn, maar je hebt enkele leiders uit de groep nodig die hem terecht wijzen en hem de grond inboren wat de maatstaven zijn. Zodat hij na gaat denken over wat hij aan het doen is. Topsport is niet alleen talent het is ook het koppie wat heel belangrijk is en de trainer kan je sturen, maar niet 360 graden laten draaien.

Ik ben altijd iemand van hoor en wederhoor. Waar blijf het verhaal van Ihattare zelf, het is nu wel heel veel 1richtingsverkeer dat er in gaat als zoete koek.

3 maart 2021 om 14:12

Exact het is behoorlijk eenzijdig. En best opvallend dat Psv het statement openbaar heeft gemaakt. Ihattaren heeft zelf hierop niet gereageerd, zelfs niet op social media, dus dat getuigt van enig niveau !

3 maart 2021 om 14:27

Precies dit. Een krant schrijft een stukkie waar niet eens een bron bij wordt vermeld behalve 'binnen de club'. En hup, iedereen heeft z'n mening klaar.

Er zal best wel wat zijn aan te merken op het gedrag van Ihataren, maar ik begrijp niet zo goed, waarom dit maar blijft dooretteren en waarom een club als PSV het nodig heeft gevonden hieraan zelfs een persbericht te wijden. Daarin neemt bestuur, technische leiding en spelersgroep afstand van Ihataren en wordt de speler als een Remi, alleen op de wereld, in de hoek gezet. Daar zijn toch wel andere manieren voor? En nu ook weer. "bronnen rond de club" melden....waarom dit niet gewoon binnenskamers gehouden en daar opgelost? PSV is toch zo'n warme club en net een familie? Dit lijkt er in elk geval in de verste verte niet op.

3 maart 2021 om 15:10

Men had met die jongen een open gesprek aan moeten gaan dat binnenkamer bleef waar hji zijn grieven kon spuiten en vaak kan dat verhelderend zijn. Nu wordt er met modder gegooid naar een tiener, dat komt bij mij over als zeer amateuristisch.

Talent is de helft van het verhaal. Mentaliteit de andere om te slagen. Het eerste heeft Ihattaren in overvloed; het tweede komt hij tekort. Het is geen incident meer, maar een waslijst aan vervelende dingen.

Vandaag is weer de eerste training. Als hij zich dan niet heel positief opstelt, is het over en uit.

Die jongen mist zijn vader.
Veel jongens van 19 zijn nog helemaal niet klaar om op zichzelf te gaan wonen.
Als je dan ook nog eens 50.000 euro per maand verdiend op die leeftijd en heel het land je bejubeld heeft na je eerste seizoen dan ga je gekke dingen doen.
Maar het is jammer dat hij die trekjes heeft want dan weten we in elk geval al zeker dat hij niet de internationale top gaat halen, wat hij in potentie wel in zich heeft.

3 maart 2021 om 15:44

Cruijff miste zijn vader ook wel. Die richtte zich op en was op 19-jarige leeftijd al weergaloos in de Europese top.

Alle roeptoeters die nu maar schreeuwen dat het niet aan Schmidt ligt, dat doet het dus overduidelijk wel. Het ligt in zijn algeheel aan Psv. Deze jongen is 19 en is zijn vader verloren. Wat had je precies verwacht? Dat hij op zijn top van zijn kunnen weet te presteren en zich kan uiten met de problemen, waar hij ongetwijfeld mee zit, om weet te gaan? Schei toch uit.

Het geen wat deze jongen nodig heeft is een goede ondersteuning vanuit de club. Aan talent namelijk geen gebrek. Het is alleen de vraag of PSV dat er na al deze berichtgeving het er nog uit weet te krijgen.. Met onze Duitse vriend aan het roer heb ik daar een hardhoofd in. Die zijn namelijk niet zo van het praten.

Als tweede optie is hij altijd van harte welkom in Amsterdam, mocht hij in Eindhoven na deze onzin niet meer in aanmerking komen voor het eerste elftal.

Soms moeten we met z'n allen even een reality check doen. Deze jongen is net puber af. Kun je nog wel zo vaak over professionele houding praten en dat hij zich gelukkig mag prijzen maar deze jongen presteert niet lekker en heeft nog niet die mentale weerbaarheid gekweekt die routiniers wel hebben.

Het lijkt de huidige regering wel. Wazige statents naar buiten brengen en als de publieke opinie dan toch een andere mening heeft, dan gaan we ordinair eenzijdige anonieme informatie lekken. Het is duidelijk dat psv en ihataren niet met elkaar door kunnen. Jammer want ik keek vorig jaar met name naar ihataren om nog te kunnen genieten van psv. Gelukkig is er nu gotze die het voetbal er zo makkelijk uit laat zien.

Sorry maar waarom is een hersteldrankje en ijsbad verplicht? Misschien voelt Ihattaren zich hier helemaal niet comfortabel bij. Ik bedoel hiermee te zeggen ook dit heeft een andere kant van het verhaal.

3 maart 2021 om 15:45

Ooit gehoord van een optelsom?

Volgens mij doet Schmidt wat betreft het Ihattaren onderwerp, weinig verkeerd. Oh zo zonde van in potentie een geweldige voetballer..

Ik denk dat hij een transfer aan aan het forceren is. Zal me niks verbazen als Raiola hem dit influistert. De kans is best aannemelijk dat hij gaat vertrekken deze zomer op deze manier.

Bizar dat Johan Dersken en co. met hun heksenjacht voor elkaar krijgen om iedereen met t vingertje te laten wijzen naar werkelijk alles wat Schmidt zegt en doet. Gaat ie linksom of rechtsom, het is allemaal verkeerd.

Een krant schrijft een stukje en iedereen is direct weer helemaal overtuigd. Blijft toch bijzonder. Ik heb Ihattaren zelf nog niet gehoord over de situatie. Enkel Psv/schmidt die naar mijn mening toch een niet al te tactisch statement naar buiten brengen, waarbij ze de spelersgroep in de situatie betrekken. Dan komt er een krant die 'binnen de club' als bronvermelding geeft.. Dat het niet goed gaat met Ihattaren bij PSV is duidelijk. Dat hij daarin zelf grote fouten maakt ook. Maar waarom vindt dit plaats? Wat is de oorzaak hiervan? Dat is momenteel nog een behoorlijke blinde vlek, terwijl het waarschijnlijk de kern van het probleem is.

Vergeet niet dat deze jongen, zeg maar kind wel iets traumatisch te verwerken heeft gehad. Niet iedereen uit dat op de juiste wijze of pakt dit goed op. Anderzijds zijn er ook grenzen aan gedrag.

Erg jammer, veel van dit gedrag ligt natuurlijk bij een speler zelf. Je moet jezelf altijd professioneel opstellen. Maar ergens mag toch ook veronderstelt worden dat de ondersteuning door PSV niet optimaal is. Enkel zo'n jongen aanspreken zal niet werken. Bestraffen evenmin. Hoe kan het anders dat zo'n talent in een tijdspanne van een jaar zo afgegleden is?

Inpakken en wegwijzen wat er hopeloze gast is dat hele jaar voor de problemen zorgen meteen contract ontbinden en dit zeg als psv fan

Als dit alles is haha Klinkt allemaal net zoals toen ik in de selectie speelde bij mn lokale clubje. Waren vaak de beste spelers die dit deden! En ik wil dit niet allemaal goed praten. Maar geef die jongen vertrouwen elke keer dat wisselen werkt echt niet mee. Hij wil gewoon voetballen nou laat hem dan voetballen en wissel hem als je een argument hebt. De één heeft ook een andere behandeling nodig dan een andere.

Stelletje kleuters bij PSV en vooral die Smidt, kan dus totaal niet omgaan met spelers met een bepaalde handleiding. Dit is gewoon kapitaal wat er nog niet volledig uit is gekomen, maar om hem nu zo af te branden in de media vind ik gewoon schandalig. Ik ben er van overtuigd dat je over "bijna" alle profspelers wel een "lijstje" kan maken. En nu willen ze dit dus tegen hem gaan gebruiken, tegen eigenlijk een jongetje van 19 die nu juist hulp en sturing nodig heeft. Gaat dadelijk de deur uit voor 5 miljoen en zal je net zien dat hij elders wel de pannen van de dak speelt. En wat ik veel lees is dat hij een zelfde traject tegemoet zal gaan al Bakallli, maar ik vind deze spelers eigenlijk helemaal niet hetzelfde. Bij Bakalli zag je al van mijlen ver aankomen dat hij voor het geld koos en bij Ihatarren is het gewoon doordat hij niet door één deur kan met onze hogeheid Smidt.

3 maart 2021 om 15:58

Ben het helemaal mee eens de vuile was buiten hangen dat doe je niet. PSV op zijn teentjes getrapt om wat Raiola heeft geroepen? Pak dan Raiola aan en ga niet lekken naar de media om een wit voetje te halen bij je aanhang.

3 maart 2021 om 16:34

Echte hopeloze gast ben jij hij komt costannt te dik terug doet helemaal niks misdragingen dat moet jij maar als club acpteren 1 assist en 1 doelpunt dit jaar altijd te laat moet ik nog even doorgaan jij hebt helemaal geen verstand van

3 maart 2021 om 17:31

Onzin pur sang, jij bent zo'n een hopeloze gast die meegaat in de statement van Psv. Ik had persoonlijk verwacht dat Ihatarren het heel bont gemaakt moest hebben, wellicht de trainer uitgescholden oid, maar nee hoor Ihatarren dronk zijn vitamine drankje niet op en let wel ik keur dit absoluut niet goed, maar PSV laat zich imo gewoon gebruiken door de heer Smidt. Ik vind het gewoon buiten proportioneel om een talent die 19 is zo in de media af te vallen. Hij is in potentie de 2e beste in de selectie en daar kan je gewoon goed geld voor vangen. Economisch gezien is dit gewoon een slechte zet, dit had gewoon binnenskamers moeten blijven en dan proberen om Ihatarren te slijten voor een goed bedrag, want nu ga je dat never meer voor hem krijgen.

En mensen die komen met statistieken van 1 assist en een doelpunt snappen er niks van, want dat heeft ook gewoon te maken met de bizarre opstellingen en het gebrek aan vertrouwen. Geef een talent is de tijd ipv na tegenvallende jaar gelijk af te branden.

3 maart 2021 om 21:33

Jij hebt echt helemaal geen verstand van dit gaat al hele jaar door simpele dus club moet dit allemaal blijven acpteren altijd te laat altijd veel te dik en misdragingen op het veld

Klinkt alsof hij het niet meer naar zijn zin heeft bij zijn werkgever. Hij kan zich blijkbaar in veel opzichten niet meer opladen en de energie er voor geven. Tijd voor een nieuwe uitdaging dus.

3 maart 2021 om 16:11

Inderdaad als ze hem nu vertrouwen geven en niet zo blijven wisselen.

3 maart 2021 om 16:46

Wanneer hij hier al niet tegen kan moet hij nodig naar het buitenland gaan. Daar gaat het er veel harder en zakelijker aan toe en is geen ruimte voor tere zieltjes. Welkom in de wereld van de topsport..

Mooi geweest! Kom lekker naar Amsterdam daar weten ze wel hoe ze met talenten zoals Ihattaren moeten omgaan. Dat modder gooien via de media is het ergste wat je kan doen dit moet stoppen en is zonde van het talent.

Zelf als 19 jarige is dit kinderachtig gedrag. Wil je prof voetballer zijn of niet? Je bent geen 14 meer

Goed als een teamgenoot hem er op aanspreekt. Alleen laat dat nou net de verkeerde persoon zijn. Denzel gaf zelf ook het goede voorbeeld afgelopen zondag.

Waarom is hij niet verhuurd/verkocht dit seizoen? Het was vrij vroeg duidelijk dat hij niet echt in de plannen van Schmidt voorkwam.

Kan alleen maar hopen dat dit niet gaat leiden tot een overstap naar Ajax. Op deze wijze mag hij niet in de buurt komen van de Arena. Goed spelen, je taak doen en op een nette manier overstappen is geen probleem maar eerst je zaakjes met PSV oplossen. Ten Hag mag fan zijn, wat mij betreft nooit deze kant op!

Als we deze waslijst aan incidenten moeten geloven dan zou je haast denken dat hij aanstuurt op contractbreuk. Ik zeg Marc.. HALEN! 😍

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2817
E. ZahaviAanvaller219
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller100
J. PiroeAanvaller81
Y. MvogoKeeper280
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

17 fans
19 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 21 3 0 0
2019/2020 PSV 22 3 0 0
2018/2019 PSV 12 0 0 0
2018/2019 PSV U19 12 5 0 0
2018/2019 Jong PSV 2 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘PSV trekt zijn handen af van Mohamed Ihattaren: het is over’

PSV heeft de hoop in Mohamed Ihattaren opgegeven, zo claimt Valentijn Driessen in Veronica Inside. De journalist van De Telegraaf acht het bijna zeker dat Ihattaren, die tot medio 2022 vastligt,...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren