Rugnummer bewijst groot vertrouwen Barcelona in Sergiño Dest

Donderdag, 1 oktober 2020 om 06:52Yanick Vos • Laatste update: 06:54

Sergiño Dest heeft woensdag zonder problemen de medische keuring bij Barcelona doorstaan en vrijdag wordt de negentienjarige rechtsback gepresenteerd in het Camp Nou. Dat de Catalanen veel vertrouwen in hem hebben blijkt wel uit het rugnummer dat Dest heeft gekregen, zo meldt De Telegraaf. De aankoop van minimaal twintig miljoen euro gaat in Spanje spelen met rugnummer twee, dat hij overneemt van de naar Wolverhampton Wanderers vertrokken Nélson Semedo.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat de periode van Sergiño Dest bij Barcelona een succes wordt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door magag90215)

Ik snap nog steeds niet hoe Barcelona het voor elkaar heeft gekregen om Semedo ervan te overtuigen zijn doorlopende contract in te ruilen voor Wolfs (met alle respect voor Wolfs overigens!). Maar van Barcelona naar Wolfs is toch wel een aardige stap naar beneden. Kan me niet voorstellen dat Semedo dit uit vrije wil heeft gedaan. Verder vind ik Dest een goede en jonge rechtsback, maar is hij het niveau wat Barcelona wil na streven? Daar heb ik mijn grote twijfels bij!

1 oktober 2020 om 07:01

Ik snap het wel. Semedo gaat naar een club met veel minder druk en hij gaat naar de sterkste competitie ter wereld. Daarnaast is hij omringd door landgenoten wat het makkelijker maakt om te wennen. Als hij het goed doet bij Wolves kan hij altijd nog naar de absolute top.

1 oktober 2020 om 07:16

Waarom? Omdat zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes is en die ongeveer 80% van de spelers van Wolves in zijn bezit heeft.

1 oktober 2020 om 08:09

Dan zou ik het beter volgen. Semedo had bij Barca geen onbetwiste basisplaats en heeft Sergi Roberto nooit helemaal weten te verslaan. Verder was hij aanvallend gewoon te beperkt en krijgt hij nu de kans om met een heel team aan landgenoten te spelen. Ik denk dus dat er vrij weinig drang in het spel is geweest.

1 oktober 2020 om 09:47

Hoop dat sergino dest wel uit kan groeien naar een aanvallende topback. Min of meer iedereen in de voetbalwereld weet dat om wat voor reden dan ook een goede aanvallende back een zeldzaam iets is. Die opkomende back heeft barca echt nodig vanaf de rechterkant. Sergi roberto brengt wel de drang naar voren maar is niet zo snel. Bij semedo zag je toch echt vaak dat hij zeer vededigend ingesteld is, ik zag vaak bijvoorbeeld dat er een zee van ruimte voor hem lag waarin hij makkelijk een bal in de diepte kon krijgen maar gewoon die loopactie niet maakte. Daarentegen kon hij met de bal wel eens dribbelen.

1 oktober 2020 om 08:12

Heerlijk ook de zin 'kan me niet voorstellen dat Semedo dit uit vrije wil heeft gedaan' - Wat zou dan gebeurd zijn volgens jou?

1 oktober 2020 om 10:13

Ik begrijp ook echt niet wat ze in die jongen zien. Maar aangezien zelfs Bayern hem wilde hebben zullen zij wel iets zien wat wij niet zien

1 oktober 2020 om 10:51

Het is voor een aanvallende ploeg die 70% van de tijd op de helft van de tegenstander is een hele goede voetballende back, dus ik snap het wel.

1 oktober 2020 om 11:01

In potentie misschien. Daar win je alleen geen prijzen mee.

1 oktober 2020 om 11:53

Wie is wij ? Ik zie hem wel slagen hoor. En genoeg anderen hebben er wel vertrouwen in. Meningen zijn dus verdeeld

Tsja.. het enige geld dat Barca had, hebben ze compleet aan hem gespendeerd. Ik had het vreemder gevonden als hij dat nummer niet had gekregen...Samen met Koeman als coach en een S Roberto die een back is met totaal andere kwaliteiten is het ,naar mijn idee, compleet van Sergino Dest zelf afhankelijk of hij gaat slagen of niet.!

1 oktober 2020 om 08:45

Hahaha het enige geld dat Barca had. Ben jij de financieel directeur van Barca? Ben overigens enorm benieuwd naar je bron..

1 oktober 2020 om 11:50

@bvrcv Ik zou zeggen, volg je club wat beter. Elke Spaanse club die Corona steun heeft ontvangen, heeft transfer restricties. Je mag alleen kopen met het geld dat je eerst verdiend hebt met verkopen. Je hoeft geen financieel directeur te zijn om dit te begrijpen.

1 oktober 2020 om 12:22

@bvrcv ik hintte idd naar coronasteun en bijhorende voorwaarden tijdens de komende periode. Je kan het opvatten met n ondertoon dat barca failliet is oid maar dat was niet de bedoeling. Al mag je de financieel directeur bij Barca ook wel eens goed bekijken. Ik weet dat Suarez, Vidal en Rakitic op het salarishuis drukten, maar de bedragen waarvoor ze weggingen blijven een lachertje.

1 oktober 2020 om 09:08

Waarschijnlijk verdient Barcelona die 25 miljoen snel terug door de extra Amerikaanse belangstelling voor de club. En daarnaast mocht hij het redelijk tot goed doen wordt hij al snel het dubbele waard.

1 oktober 2020 om 10:13

De meeste Amerikanen weten niet eens wie Ronaldo en Messi zijn. Denk eerlijk gezegd dat die 'Amerikaanse markt' nogal overschat wordt.

1 oktober 2020 om 10:40

50 miljoen. 25 mil naar ajax en 25 mil naar de Spaanse overheid. Is een van de wisen in het corona steunpakket

1 oktober 2020 om 11:03

Geen 50 miljoen, volgens het steun pakket moeten er alleen genoeg transfer inkomsten tegenover staan. Dit is met de transfer van Semedo gebeurd.

1 oktober 2020 om 11:40

@SalamAlaikom, Zo ik ook. Ik was vroeger helemaal fan van NBA. Ik ken alleen nba spelers generatie van Michael Jordan en Kobe Bryant. Alles wat erna komt ken ik niet. Alleen van naam en tussen de reclame door een stukje highlights hoelaat de wedstrijd begint die ik niet kijk. Ik denk dat je vergist over Amerikaanse media. Ze zijn zo patriottisch dat ze een speler overdreven op een voetstuk zetten zoals voetbalzone ook doet bij van Beek. Als Altidore (zeer beperkt voetballer) bij AZ veel Amerikaanse media aandacht kreeg zal Dest in Barcelona giga zijn. Maar dat zou hier in Europa nooit zo aankomen.

25 miljoen zo goed als gegarandeerd is wel lekker. Dest heeft natuurlijk erg veel potentie, maar moet het uiteindelijk nog wel waar gaan maken. Goed dat Koeman daar coach is, die kent Dest vast redelijk goed, dus ga er vanuit dat de samenwerking wel goed gaat lopen.

1 oktober 2020 om 09:02

Dat dachten mensen ook toen hij Klaassen aantrok. En we weten allemaal hoe dat af is gelopen.

Volgens mij maakt het helemaal niks uit of hij rugnr 2 krijgt of 18.

1 oktober 2020 om 07:27

Idd rugnummer maakt niet zoveel uit, dit nummer was vrij na vertrekt semedo

Dest is momenteel toch alles behalve een basiswaardige speler voor een topclub. Was een leuke aankoop geweest als talentje en back up, maar niet voor de basis.

1 oktober 2020 om 07:09

We zullen zien.

1 oktober 2020 om 08:16

Waar komt dat vertrouwen vandaan dan? Tuurlijk is Dest een groot talent en Sergi Roberto er uit spelen is niet heel moeilijk. Maar beiden hebben momenteel toch totaal niet het niveau wat een topclub moet nastreven? Kijk eens wat andere topclubs daar hebben staan. En dan komt Barca aan met iemand die Mazraoui er niet eens uit kan spelen.

1 oktober 2020 om 08:37

Nog niet het niveau. Hij is pas 19 he.. Het lijkt me sterk dat ze hem voor de basis halen. Aanvallend gezien vind ik hem top, mooie rushes naar voren. Het zal nog twee jaar duren denk ik alvorens ze hem als basisspeler zien.

1 oktober 2020 om 09:46

" En dan komt Barca aan met iemand die Mazraoui er niet eens uit kan spelen." - irritante denigrerende opmerking is dit. Mazraoui speelde in 2018-2019 in een elftal op een niveau dat Barcelona de laatste 2 jaar nog niet heeft aangeraakt. Individueel zullen de spelers van Barcelona fantastisch zijn, maar als voetbalmachine valt het toch wel behoorlijk tegen. En Mazraoui, maar ook Dest, hebben aangetoond hier feilloos in thuis te zijn. Daarbij staat helemaal niet zo vast dat Dest "zelfs" Mazraoui er niet uitspeelde, want wat deed hij dan afgelopen seizoen? Dit seizoen zat hij, terecht, vanwege de transferperikelen op de bank.

1 oktober 2020 om 09:54

Irritante opmerking van jouw kant anders ook hoor. Het is steeds hosanna omdat Ajax 1 jaar (met goed voetbal dat wel) halve finale CL haalt. Maar dat ze vorig jaar eruit worden gekegeld door Getafe in de EL neem je toch maar weinig mee in je betogen.

1 oktober 2020 om 10:08

Volgens mij ging het nu om het feit dat Mazraoui geen koekenbakker is terwijl hij wel zo wordt weggezet. Natuurlijk is het voor mij iets meer hosanna met mijn gekleurde Ajaxbril, maar dat is ook successen gebaseerd. Het zoeken naar al het negatieve wat met Ajaxspelers te maken heeft is een beetje sneu. Frenkie zou volgens die zwartkijkers hier het eerste jaar Barcelona er slechts aan mogen ruiken, bij De Ligt wordt ieder minder moment aangegrepen om hem af te zeiken en zou via de achterdeur naar een subtoppertje gaan, Donny gaat glansloos falen bij United en zo kan ik nog wel even doorgaan. De azijnzeikerds krijgen niet zo vaak gelijk ten opzichte van "fanboys" als ik. Want Frenkie en Matthijs zijn vaste basis, Donny doet het in de minuten die hij nog krijgt prima en Dest had ik liever bij Ajax gehouden maar ook die gaat zijn kansen wel krijgen en grijpen. Die wedstrijd tegen Getafe was een blamage, die uberhaupt nooit gespeeld had mogen worden gezien Ajax had moeten overwinteren in de CL.

1 oktober 2020 om 10:19

Ja dat snap ik wel. Maar je moet toch toegeven dat het ietwat vreemd is dat Barcelona een Back haalt (ik neem aan voor de basis), die op de bank zat bij Ajax. En mazraoui is natuurlijk geen koekenbakker, maar ook geen wereldtopper.

1 oktober 2020 om 10:51

Mja, ik had het liever niet gehad. De supporter van Ajax heeft momenteel niet zoveel aan die 25miljoen. Nadat Veltman verkocht is en nu Dest, wordt de spoeling wel erg dun om op kwalitatieve gelijkwaardige vervangers te komen bij een eventuele blessure of vormdip van Mazraoui. En ik denk dat Dest nu niet meer speelde juist vanwege die transfergeruchten, al is Mazraoui momenteel natuurlijk gewoon goed.

1 oktober 2020 om 10:57

Kan me nog goed herinneren dat het internet vol stond met haat over Mazraoui hoe slecht hij wel niet was van al die Ajax supporters. Ik vind Mazraoui ook persoonlijk te kort komen voor Ajax, heeft af en toe leuke wedstrijdjes dr bij zitten maar is alles behalve constant.

1 oktober 2020 om 11:02

@myvisionje snapt toch wel dat die overdreven negatieve reacties soms juist een reactie zijn op jouw overdreven positieve reacties. Als jij doet alsof een van de Beek een wereldspeler is, dan is het hartstikke logische dat mensen die dat niet vinden met realistische en objectieve argumenten komen om jouw bewering te weerleggen. Overigens is het te makkelijk om te wijzen naar het feit dat Getafe wel of niet gespeeld had mogen worden. Het feit was nu eenmaal dat ze tegen Getafe moesten en geenszins is die blamage goed te praten door te wijzen naar jouw mening dat die wedstrijd nooit gespeeld had mogen worden omdat Ajax had moeten overwinteren in de CL. Ik snap dat jij alles van Ajax net wat rooskleuriger ziet dan mensen die niet voor Ajax zijn, maar een beetje meer objectiviteit en realisme zouden je enorm sieren en ik weet zeker dat het meer zou bijdragen aan de afname van de azijnzeikers. Want: het ene uiterste zorgt altijd voor een tegenreactie aan de andere uiterste kant. Als je genuanceerde en onderbouwde reacties geeft zal men veel minder afvallen op je reacties.

1 oktober 2020 om 11:03

Ja ik snap dat je hem liever niet ziet vertrekken. En eerlijk gezegd zijn de voorwaarden voor Barcelona om te betalen eigenlijk heel voordelig.

1 oktober 2020 om 11:25

@lierse1997, 2016 / 2017 Finale El 2017 / 2018 slechte resultaten (jaar van drama Nouri) 2018 / 2019 1/2 Finale Cl 2019 / 2020 groepsfase CL, uitgeschakeld in El ik weet zeker dat in 2015 de teneur in Nederland was dat geen enkele NL club groepsfase CL zou halen.2017 / 2018 wijt ik aan het drama, dat team heeft iets verschrikkelijks moeten verwerken. 2019 / 2020 weet iedereen met een beetje voetbalinzicht dat we behoorlijk genept zijn door de arbitrage. Anders was het weer Knock Out fase geweest, en dat zou dan alweer veel beter zijn dan de groepsfase welke 4 jaar geleden als onmogelijk werd geacht. Uitschakeling door Getafe werd destijds vaak toegeschreven aan speelwijze. Getafe zuigen en dat Ajax in de val liep. Ik denk dat voor een groot deel ook de teleurstelling van uitschakeling CL meespeelde. Is dat goed voor een topsporter. Nee, maar Ajax speelt door de beugel met heel jonge teams en dit is dan een gevolg. Dit overkomt een grootmacht in Europa niet. Die worden uitgeschakeld in de CL maar kunnen de knop omzetten en presteren dan in de El.overigens gaat Ajax ook dit jaar weer groepsfase CL spelen, hoofdzakelijk vanwege internationale punten welke ze zelf verdiend hebben.dat is dan 5 seizoenen, waarvan 4 met prestaties boven de recente verwachting en 1 jaar van het drama Nouri.om dan 1 losse opmerking over Getafe te maken vind ik irritanter dan het betoog waar je op reageert. on topic: dit rugnummer zegt toch niks. Dan wordt gewoon uitonderhandelt.

1 oktober 2020 om 11:32

@glory: Ik snap de tegenreactie wel hoor en ik vind het soms ook gewoon een fijne trigger om lekker te discussiã«ren. Daarbij hebben wij rooskleurige Ajacieden het zeker niet altijd aan het juiste eind. Feit is wel dat spelers, die ik stuk voor stuk het liefste allemaal bij Ajax had gehouden, naar clubs als Barca, Juve en jouw geliefde United gaan. Dus er zit iets structureels goed bij Ajax. Die wedstrijd tegen Getafe zie ik dan weer als een incident maar die discussie hadden we al gehad. Punt is een beetje als Feyenoord in een dergelijke hoogconjunctuur zou zitten, ik soortgelijke transfers niet op voorhand zo snel zou afbranden en dat idee heb ik hier soms weleens gebeurt met de Ajaxspelers. En de Ajaxspelers bewijzen vaker die "azijnzeikerds" hun tegendeel dan dat ze gelijk krijgen. Ik gun de Nederlandse clubs internationaal gezien altijd het beste en als je de potentie ziet zoals destijds bij Depay, de Vrij of Wijnaldum, dan wil ik ook dat PSV en Feyenoord hard gaan cashen. Toen er perikelen waren rondom Kokcu was ik ook de eerste die zei dat Feyenoord veel hoger in de boom moest gaan zitten. Ik krijg alleen het idee dat het andersom niet altijd zo is en dat gaat misschien weer gepaard met het feit dat Ajax met Frenkie, Matthijs, Hakim, Donny en nu weer Sergiã±o al heel hard gecasht heeft. En die spelers werden/worden stuk voor stuk heel kritisch benaderd. Er zit een bepaalde structuur in die kritische benadering. Op Ziyech na zie ik bij al deze spelers dat de azijnzeikerds niet denken of in ieder geval behoorlijk overtuigd moeten worden of ze het uberhaupt gaan redden. Jij noemt dat realistisch en objectief, maar niemand is vanuit clubvoorkeur objectief en zo realistisch vind ik het niet gezien die negatieve uitspraken vaak helemaal niet uitkomen.

1 oktober 2020 om 11:42

@myvision: Ik snap je punt hoor alleen ik denk dat het niet Feyenoords eigen is om eigen spelers zo op te hemelen. Tegelijkertijd zit er ook een deel frustratie bij niet Ajacieden. Deels omdat Ajax het zo goed doet maar ook deels doordat sommige Ajacieden hier op VZ de realiteit een beetje uit het oog zijn verloren en dan Ajax aanschrijven als absolute top. Dat is erg overdreven natuurlijk. Ik snap ook dat objectiviteit lastiger is als je clubvoorkeur hebt. Alleen er is een verschil tussen een beetje biased zijn en het verdraaien van dingen. Een goed voorbeeld is de discussie die we gister hadden over Babel. Jij zei dat Babel bij Liverpool weergaloos was en bijna alles speelde. Terwijl hij in werkelijkheid nog geen derde van de mogelijke minuten had gespeeld. Of dat jij denkt dat vd Beek een Pogba of Fernandes eruit speelt. van de Beek is een goede speler hoor maar niet zo exceptioneel. Jij moet toch ook toegeven dat Fernandes en Pogba betere voetballers zijn dan een van de Beek?

1 oktober 2020 om 11:53

Het ligt er maar aan naar welke zaken je wilt kijken. Van de Beek is een speler die blijft gaan, nooit opgeeft. Op papier is Pogba een wereldster maar zijn prestaties zijn al een lange periode zeer pover.

1 oktober 2020 om 12:03

Pogba heeft in zijn rechter teen meer technische bagage dan van De Beek in zijn hele lichaam. Van de Beek heeft een uitstekende functionele techniek en kan goed 1x raken alleen Pogba heeft een geweldige crosspass, een zeer goed schot en is technisch zeer begaafd. Hij laat misschien zijn kop hangen maar Pogba is echt een veel betere voetballer dan van de Beek. Dat Pogba niet presteert is ook overdreven. Vorig jaar heeft hij veel gemist door blessures alleen het jaar ervoor wist hij 16 goals te maken en 11 assists te geven bij een United dat maar middelmatig was. Dat zijn toch behoorlijke cijfers. Net als iedereen kan Pogba ook geen water in vuur veranderen. Het nooit opgeven van van de Beek is niet opgewassen tegen het voetballend vermogen van Pogba.

1 oktober 2020 om 13:05

@glory: Over Babel heb je in die zin gelijk dat ik niet moet zeggen dat hij daar altijd weergaloos was, maar hij is daar zeker niet mislukt. En doen mensen vaak wel weer voorkomen. Over Van de Beek bij United kunnen we nog niet goed oordelen. Ik denk op basis van het verleden dat hij gaat slagen, de wat zuurdere mensen schrijven hem al af voor een wedstrijdje te hebben gespeeld. Pogba is individueel gezien een weergaloze speler. Maar met 11 Pogba's red je het niet. Ik denk dat ze juist een type Van de Beek misten. Van de Beek heeft met Ajax Europees laten zien hoe levensgevaarlijk hij is tegen de absolute top. We kunnen hier over een half jaar meer zinnige dingen over zeggen. Tot die tijd hoop ik dat de parels van Feyenoord, zoals Senesi, Kokcu, Teixeira en ik vind ook nog steeds Bozenik gaan vlammen in Europa zodat ook Feyenoord die hoogconjunctuur te pakken gaan krijgen zoals Ajax dat heeft de afgelopen jaren.

1 oktober 2020 om 14:45

Mazraoui is echt geen speciale speler hoor en heeft zeker niet op het niveau van Barca gezeten.

1 oktober 2020 om 07:12

Ik zie hem eerlijk gezegd vrij vlot in de basis komen i.p.v. S. Roberto. Dest is aan de bal erg sterk voor een verdediger, dat komt in het spel van Barca goed tot z'n recht. We gaan het zien hoe ie het daar gaat doen, veel slechter dan de rechtsbacks van de afgelopen jaren zal het nooit zijn in ieder geval.

1 oktober 2020 om 08:13

Ik zeg niet dat hij Roberto er niet uitspeelt. Ik zeg dat hij het niveau niet heeft voor een topclub. Als je met alle respect niet eens een onbetwiste basisspeler bij Ajax bent, heb je niets bij de eerste 11 van Barca te zoeken.

1 oktober 2020 om 08:31

We gaan het zien, als hij snel kans krijgt op veel speeltijd (wat we allebei wel verwachten zo te zien) en het klikt door zijn speltype goed met jongens als Messi, Griezmann en Coutinho dan kan het zomaar eens heerlijk gaan lopen. De jongen is 19 jaar en heeft al een seizoen in de basis gespeeld bij Ajax (ook in de Cl). Er zijn meerdere absolute topclubs die interesse in hem hadden dus misschien heeft hij toch wel iets speciaals, denk je niet? Wie had van een Davies bijvoorbeeld verwacht dat hij direct zo'n indruk zou maken bij Bayern? Het kan dus wel!

1 oktober 2020 om 12:00

@Benzema Dat vind ik onzin, omdat je ergens geen onbetwiste basisspeler bent kun je het niveau niet aan.. het hoeft niet altijd aan de speler te liggen he .. het kan ook een keuze zijn van de trainer .. die liever mazraoui opstelt omdat bv dest meer risico in de spel heeft .. ik noem maar wat. De wedstrijden daf dest heeft gespeeld hebben veel scouts gewoon potentie gezien, niet voor niks wilde ook NL heel graag dat hij niet voor Amerika koos maar voor ons. Ook heb ik begrepen dat dest niet altijd de makkelijkste was, in ze gedrag ook zulke dingen kunnen meespelen bij de keuze van een trainer... zie ihattaran bv .. die kan volgens jou nu ook een niveau niet aan omdat hij niet speelt? Laten we het gewoon afwachten, ik denk echt dat hij daar met de speelstijl van barca kan slagen, Barcelona heeft altijd veel balbezit ideaal voor een speler als Dest

1 oktober 2020 om 07:33

Hier ben ik het helemaal mee eens. Daarom zou ik een transfer naar bayern veel logischer vinden. Dan kan hij rustig gebracht worden zonder druk. Nu is de kans aanzienlijk dat hij veel wedstrijden basis gaat spelen. Hij komt onder een vergrootglas te liggen terwijl hij bij ajax niet eens de uitgesproken basisspeler was. Maargoed we gaan het zien

1 oktober 2020 om 08:20

Lijkt mij verre van. Dit is denk ik de categorie waarin Barca het tijdelijk zoeken moet. Wanneer er weer wat meer te besteden is, zal er wel een kwalitatief sterke rechtsback komen. Het is nu even roeien met de riemen die je hebt. En natuurlijk heeft Barcelona gegokt dat hij zich nog gaat ontwikkelen, gezien zijn leeftijd. En dat kan maar zo ineens

1 oktober 2020 om 12:03

@Lanjouwer Dit is met name een keuze van Koeman die fan is van Dest.. ik denk niet dat ze zoveel moeite zouden doen voor dest als Koeman daar niet zat. Ben ik wel even blij dat Koeman daar zit als barca fan .. wat ook ik zie het wel zitten in hem !

Succes Dest, ik had het nog niet helemaal gezien eerlijk gezegd. Maar de interesse van Barcelona en Bayern München zegt wel wat, die zien wat in die speciale kwaliteiten. Zelf had ik Bayern München gekozen denk ik, want hij past met zijn snelheid en loopvermogen beter in Duitsland denk ik. Het ga je goed!

Het is nou niet alsof de concurrentie op rechtsback groot is. Koeman ziet denk ik zelf ook wel in dat Sergi Roberto bij lange na niet voldoet, dus het is de bedoeling dat Dest de concurrentiestrijd nagenoeg direct van hem wint. Ik ben er in ieder geval blij mee, de rechtsbackpositie was een enorm zorgenkindje.

1 oktober 2020 om 08:22

Maar met Dest is jullie rechtsbackpositie toch nog steeds een zorgenkindje? Dit is geen bijzondere back. Mijn inziens niet eens de beste in de Eredivisie. Hij is gehaald omdat hij nog jong is, maar niet omdat hij zo vreselijk goed is. Ik ben het wel met jou eens dat Sergi Roberto verre van een capabele rechtsback is. Dest heeft letterlijk géén concurrentie

1 oktober 2020 om 08:45

Toegegeven, als we al het geld in de wereld hadden gehad, had Dest waarschijnlijk een stuk minder hoog op het lijstje gestaan. Dest kan wel een ding waarin alle rechtsbacks na Dani Alves in tekort schoten: aanvallen. Je kan niet ontkennen dat Dest voorbij de middellijn zijn steentje bijdraagt, hij heeft een goede dribbel, pass en voorzet in huis. Daar is vooral op gescout, dus ik zie wel de match.

1 oktober 2020 om 09:03

Ja maar verdedigen is weer andere koek en laten we nu niet doen alsof de defensie geweldig is.

1 oktober 2020 om 09:54

die verdediging is hoe dan ook niet best. Met een verdedigende back of een aanvallende back. Het probleem ligt met het duo pique en lenglet. Je moet een van de twee vervangen met een snelle sterke centrumverdediger. Daarom vind ik ook dat barca eigenlijk beter volle kracht voor mathijs de ligt moest gaan dan voor frenkie. Pique langs mathijs zou wel werken denk ik

1 oktober 2020 om 10:03

Lenglet vind ik echt nog wel een prima verdediger. Pique lijkt het niet meer te hebben inderdaad. Ik denk echter dat Garcia daar een hele goede oplossing voor zou zijn.

1 oktober 2020 om 10:09

García is ook niet de eindoplossing op de korte termijn hoor. Zeker geen slechte verdediger, maar net als dest vooral toekomstmuziek. Het is natuurlijk goed dat in je team te hebben, maar dan moeten er wel ervaren spelers zijn die er meteen staan. En een defensie met Alba-Lenglet-Garcia-Dest lijkt me momenteel echt niet te voldoen.

1 oktober 2020 om 11:42

Wereldklasse is ook niet meteen beschikbaar en moet je vaak fors voor betalen. Gaat hem niet worden in deze corona tijden. Misschien dat barca kan verassen met alaba, maar betwijfel het

Ik ben benieuwd wie mensen als een alternatief hadden gezien voor een back die zeker niet alle wedstrijden gaat spelen. Dest is 19 jaar.

De grote barca is in verval....sinds enkele jaren al. Is deze dest zoveel beter al samedo dan??? Pff wanbeleid en het houdt maar niet op.

Dest gaat menig mens hier op voetbalzone nog verbazen vermoed ik. Hij bezit alle capaciteiten die een back moet hebben. Moderne backs zijn nu eenmaal verkapte vleugelaanvallers en laat Dest nou net altijd gependeld hebben tussen de rechtsbuiten en rechtsback positie. Hij is snel, is goed in de combinatie en kleine ruimte, heeft een goede dribbel en een hele goede balbehandeling en techniek. Is slechts 19 jaar. Davies kende geen hond toen hij werd aangetrokken. En vooral het systeem van Koeman waarin de backs een prominente rol moeten vervullen in aanvallend opzicht denk ik dat Dest een schot in de roos is.

Deels denk ik dat Barcelona hem ook haalt als een gokje. 20 miljoen voor een Amerikaans international is ook leuk voor de marketing. Ook al mislukt hij, voor eenzelfde bedrag, of zelfs hoger, kan hij heus wel worden doorverkocht aan een engelse club. Die zijn gek op middelmaat van de topclubs. Kijk maar naar Semedo naar de Wolves.

1 oktober 2020 om 09:01

Ja en yerry Mina naar Everton

De nieuwe Dani Alves haha, ben echt heel erg benieuwd. Hij heeft in ieder geval diezelfde drive naar voren, een aardige techniek en de benodigde snelheid. Hoop dat hij zich onder Koeman kan doorontwikkelen.

Garincha10: dat heb je goed gezien. Als je de kwaliteiten op aanvallend gebied vergelijkt met wat er verder nog aan rechtsbacks bij de topclubs rondloopt dan staat hij wel in de top 5 en miss zelfs top 3. Ja verdedigend kan hij nog wel wat leren, maar dat isnook niet gek op die leeftijd. Bovendien is Barcelona en team wat gemiddeld 70% balbezit heeft en met de backs heel hoog speelt. Helaas praten veel.mensen elkaar na

1 oktober 2020 om 09:42

Top 3 echt niet. Hakimi, TAA en Pavard hebben al meer laten zien. En dan heb je nog mannen als Carvajal, Cuadrado (speelt wel eens als back sinds vorig jaar), Cancelo, Meunier en Bellerin die ik minstens gelijkwaardig en sommigen gewoon hoger inschat, puur op aanvallend niveau.

Ik ben zeker niet tegen de komst van Dest. We moeten niet vergeten dat hij nog maar 19 jaar is, en dat hij zich rustig achter Sergi Roberto kan ontwikkelen. Daarnaast komt hij van Ajaxopleiding, wat dus betekend dat hij een voldoende basistechniek heeft om in het spel van Barca te kunnen renderen. Natuurlijk is het een gok, maar stel dat hij rendeert, dan heb je wel gewoon een back voor de komende tien jaar. Een beetje zoals Davies bij Bayern. Ook marketingtechnisch is de komst van Dest zeker niet onverstandig. Een Amerikaans international die bij het grote Barca speelt? Dat kan de commerciële belangen zeker ten goede komen.

Voor al die mensen die kritiek uiten , die jongen is nog maar 19jaar.. prima aankoop van Barca , kan zeker een belangrijke speler worden in de toekomst. Eindelijk een aankoop onder de 25 jaar want Barca de laatste jaren was het +30 anders niet 😛

Hartstikke tof om nummer 2 te krijgen. Die kwam toevallig vrij na het vertrek van Semedo. Enfin, ongeacht het rugnummer zal Dest zich moeten bewijzen. Ik wens hem het beste. Wat goed is komt snel, zo lijkt het.

Is hij echt beter dan Semedo? Ik vind van niet. Of had Barcelona geld nodig? Anders snap ik deze transfer niet want het is een serieuze downgrade. Al kunnen beide heren niet verdedigen.

1 oktober 2020 om 13:06

Semedo is hoogstens sneller dan Dest meer niet (alhoewel Dest ook echt heel rap is dus dat is om het even). In de combinatie is hij niet beter en aan de bal al helemaal niet. Verdedigend hebben ze beide wel hetzelfde mankement: positionering. Daarnaast had je over de middenlijn niks meer aan Semedo en juist op de helft van de tegenstander komt Dest in zijn element terecht. Op de lange termijn is dit een goede aankoop. Dat hebben de scouts van zowel Bayern als Barca goed gezien. En die van Bayern bakt er wel wat van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4924 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona3722
4.Sevilla3610
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder193
PedriAanvaller192
A. GriezmannAanvaller185
L. MessiAanvaller1711
M. BraithwaiteAanvaller162
TrincãoAanvaller160
Jordi AlbaVerdediger171
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

92 fans
Coach, 57 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Situatie Eric García lijkt volledig te keren in voordeel van Barcelona

Barcelona heeft goede hoop dat het zich deze transferwindow alsnog weet te versterken met Eric García. De centrumverdediger van Manchester City, die heeft aangegeven graag te willen vertrekken uit Engeland, leek...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Barcelona houdt rekening met het vertrek van Junior Firpo en is daarom op zoek naar een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren