wk2018

Huntelaar redt tien man van Ajax in spectaculaire slotfase

Zondag, 1 april 2018 om 16:17

Ajax heeft zondag een moeizame overwinning op FC Groningen geboekt. De nummer twee van de Eredivisie kwam op een 1-0 achterstand na een doelpunt van Tom van Weert, waarna André Onana een strafschop van Mimoun Mahi pareerde. Vervolgens bracht Justin Kluivert de stand in evenwicht, kreeg Joël Veltman een rode kaart en schoot Klaas-Jan Huntelaar de tien man van Ajax alsnog naar de zege. De achterstand op PSV blijft zeven punten; nummer drie AZ heeft vijf punten minder dan Ajax.

Na twee wedstrijden als wisselspeler kreeg Veltman weer een basisplek bij Ajax. De verdediger werd door Erik ten Hag geposteerd in het centrum van de verdediging, wat ten koste ging van Maximilian Wöber. Het werd vanwege de rode kaart geen gelukkige middag voor Veltman, maar ook in de eerste helft leek hij al de schlemiel te worden. Hij probeerde de schade te herstellen na balverlies van Lasse Schöne, maar na zijn sliding toucheerde Veltman de bal met de arm in het strafschopgebied. Mahi mocht aanleggen vanaf elf meter en zocht de linkerhoek uit. Onana doorzag zijn intenties echter en keerde de strafschop.

Daarmee voorkwam de keeper een vroege 2-0 achterstand. Ten tijde van de penalty stond het al 1-0, want Van Weert had de score geopend voor Groningen. De aanvaller kwam na dertien minuten voor zijn man en schoot hard en hoog binnen, op aangeven van Mahi. Het was gezien het spelbeeld geen onverwacht doelpunt. Groningen ging voor eigen publiek feller van start en liet Ajax niet in het spel komen. Ook na de 1-0 wisten de Amsterdammers weinig te creëren, maar de redding van Onana op de strafschop voorkwam dus erger.

André Onana keerde drie van de zes strafschoppen die hij tegen kreeg in de Eredivisie.

Tot een schokeffect leidde het niet bij Ajax, want de betere kansen bleven voor Groningen. Onana moest een afgedwaalde voorzet van Ritsu Doan uit de hoek tikken en moest zich ook strekken na een poeier van Juninho Bacuna. Ajax mocht niet klagen met de ruststand van 1-0 en moest na rust uit een ander vaatje tappen. De ploeg van Ten Hag kreeg gauw na de onderbreking een uitstekende kans, maar Hakim Ziyech schoot met rechts naast uit een kansrijke positie. Bacuna wist zich aan de overzijde evenmin raad met een goede mogelijkheid.

Veel meer gebeurde er niet, totdat Ajax halverwege de tweede helft plots langszij kwam. Ziyech leverde een voorzet vanaf de rechterflank en vond Kluivert. Bij de tweede paal kopte de aanvaller de bal via de grond achter doelman Sergio Padt: 1-1. Het doelpunt deed Ajax goed. De Amsterdammers zochten naar de voorsprong: Nicolás Tagliafico en Ziyech misten kansen om Ajax de zege te bezorgen. In de slotfase werd de opdracht echter nog moeilijker. Veltman kreeg zijn tweede gele kaart na een overtreding op Van Weert, waardoor een gelijkspel het hoogst haalbare leek. Klaas-Jan Huntelaar schoot twee minuten voor tijd echter raak vanuit het strafschopgebied op aangeven van Kluivert.


Poll

Verdiende Ajax de overwinning?


Gerelateerd

395 reacties (laatste reactie door bolhuis17)

Heb me kapot zitten aan Ajax, maar toch wel blij met de overwinning. Zeer, maar dan ook echt zeer onverdiende overwinning.

Ajax kwam toch wel erg goed weg in deze wedstrijd. Onana voor mij de man van de wedstrijd: hield Ajax met name in de eerste helft in de wedstrijd met meerdere goede reddingen en hield natuurlijk de penalty tegen.

In de tweede helft was het een beetje weg bij Groningen, maar ook toen speelde Ajax wederom niet best. Enkel een schot van Ziyech dat net 'n paar millimeter naast ging was in het tweede gedeelte het enigste gevaar van Ajax, de 1-1 van Kluivert viel uit het niets, net als de 1-2 van Huntelaar.

De rode kaart van Veltman zag je gewoon al aankomen, nadat hij z'n eerste gele kaart kreeg en ik dacht dat ten Hag Veltman al in de rust zou wisselen voor bijvoorbeeld Wã¶ber, maar dat gebeurde niet en zoals verwacht kreeg Veltman dus z'n tweede geel.

Moet wel toegeven dat Ajax erg goed weg is gekomen. Niet alleen doordat Ajax geen aanspraak maakte op de overwinning, maar ook omdat er onterecht een doelpunt van Bacuna werd afgekeurd.

1 april 2018 om 16:22

Dit was echt heel slecht. Niet eens over Veltman. Hij wordt wel erg gezocht. Penalty was ook zwaar bestraft en geel belachelijk.

1 april 2018 om 16:22

Is gewoon een penalty

1 april 2018 om 16:25

Wat wil je nou beweren lekkerbek, dat Veltman goed is?🤣🤣, ik zie nog vaak genoeg mensen de vegelijking met Daley Blind maken maar laten we eerlijk zijn. Die Veltman is gewoon armoe, beetje realitisch mens zie dat.

1 april 2018 om 16:27

Wordt inderdaad erg gezocht. Over de fout van schone hoor je niemand

1 april 2018 om 16:31

Als Schone daar niet zo aan het rotzooien was dan was die hele situatie niet onstaan. Overigens vond ik het het heel discutabel, als iemand op de bovenarm van dichtbij schiet. En dan ook nog eens geel geven, dat is echt te gek voor woorden.

Gelukkig hebben wij Onana op doel staan, zonder hem was het vanmiddag een kansloze nederlaag geworden.

1 april 2018 om 16:34

Veltman moet gewoon weer op rechtsachter staan. Veel beter dan die Deen. Leek het even leuk te doen de eerste paar wedstrijden, maar bracht vandaag echt 0,0%.
Niet zeker of Ter Hag met Veltman begon ipv Wober omdat die mogelijk toch nog niet 100% is.
Weer zo'n wedstrijd waar je je gewoon kapot ergert aan Ziyech, maar dan toch met een mooie assist op Kluivert. Maar hij was wel erg gierig vandaag.
Beste man was zeker Onana. Klinkt misschien raar maar voor mij was vandaag de beste veldspeler, ondanks dat hij niet echt zichtbaar was, misschien toch Donny van de Beek. Dat zegt eigenlijk wel wat over het niveau van alle veldspelers vandaag.

1 april 2018 om 16:39

Was zeker een penalty, maar wel een ongelukkige. En de gele kaart is een consequentie van de regels, ook al voelt die ook aan de zware kant.
Zwakste speler vandaag was voor mij niet een veldspeler maar de coach. Het voelt aan alsof we terug zijn in het tijdperk met Frank de Boer. Hoeveel ik hem ook dankbaar ben voor de 4 titels die hij ons heeft gebracht. Maar ik mis het Ajax-voetbal. Bosz en ook Keizer lieten het er veel leuker uitzien. Die gaven hun spelers toch meer vrijheid om te spelen zoals ze zich het beste voelden, zonder hun verantwoordelijkheden uit het oog te mogen laten.

1 april 2018 om 16:44

Het was gewoon een pingel en Onana pakt hem heerlijk. Doelpunt Bacuna is onterecht afgekeurd, want die stond geen buitenspel. Tweede geel was terecht, maar de schuld lag een fractie eerder bij die klote pass. We winnen met wat geluk, maar dat dwing je ook een beetje af. Het voetbal van Ajax was waardeloos en dat baart me echt grote zorgen. Wat voor een proces is er daar gaande man. Het lijkt nergens op. Nu op naar de volgende!!!

1 april 2018 om 16:45

Het was inderdaad duidelijk penalty, maar geel?

1 april 2018 om 16:49

Ben bang dat het proces dat er gaande is het gevolg is van de coaching van Eric Ter Hag. Spelers als Kluivert en Neres waren helemaal aan het opbloeien met Marcel Keizer. Hij gaf ze de vrijheid veel meer om te mogen voetballen zoals ze zich het lekkerst vinden. Dat moet je ook met buitenspelers.
Onder Eric lijkt het er wel op alsof ze er geen echt plezier meer in hebben. Zeker bij Neres heb ik die indruk.

1 april 2018 om 16:50

Hoezo terecht? Waar moest hij zijn arm dan laten. Ik hoor de verslaggever praten over een onnatuurlijke beweging, maar dit was juist een natuurlijke beweging. Deze arm vangt namelijk een sliding/val op.

1 april 2018 om 16:54

Musi26

Ik lees diverse mensen die maar blijven beweren dat die actie van Veltman een 'natuurlijke beweging' zou zijn. Maar dan vraag ik me toch af of er nog mensen zijn op de site hier die zelf voetballen.

Want kijk nog eens goed naar die actie. Veltman doet ongeveer een vogelverschrikker na. Armen ongeveer onder een hoek van ruim 90 graden van het lichaam uitgestoken. Maak jij slidings alsof je een vogelverschrikker bent dan???

Onzin. Als je zo een sliding inzet, dan maak je jezelf minstens twee keer breder dan je eigenlijk bent. Dát maakt de actie onnatuurlijk. Je armen hoeven niet strak langs je lichaam te hangen of achter je lichaam gehouden te worden zoals verdedigers soms doen. Maar zoals Veltman nu gewoon wijd uiteeen met een hoek van 90 graden, dat is alles behalve een 'natuurlijke beweging'.

1 april 2018 om 17:06

Precies dit! Kan er goed inkomen dat mensen dit een penal vinden, 10 jaar geleden lachte mensen dit weg! Wat is tegenwoordig nog aangeschoten hands? Als je je armen vast achter je rug vast bind ofzo en dan er per ongeluk tegenaan geschoten word? Je kan dus geen sliding meer maken zonder het risico van een penal tegen te krijgen omdat de bal in de kluts dan misschien wel tegen je arm aan kan komen!!! Pfff laats Totenham - Juve ook zo'n situatie en die scheids liet het gewoon door gaan, En terecht!!! En als er dan zo nodig voor gefloten moet worden dan kun je dit ook af doen met een indirecte vrije trap! Een 90% scorings kans om zulke situaties vind ik al helemaal bizar!

1 april 2018 om 17:28

Carrbbean, dat zegt lekkerbek niet, alleen terecht dat veltman altijd de zondebok is. Of hij goed of slecht speelt, maakt niks uit. Eerst was het blind het en nu hij

1 april 2018 om 17:59

Klopt terug bij het voetbal van de boer de laatste seizoenen. Zie je ook meteen hoe dat komt. Mathijs stond aan de verkeerde kant dus kon de bal veel langzamer inpassen en minder zuiver en Veltman doet het al helemaal niet. Opbouw niveau van de hoorn, viergever. Frank raakte zijn opbouwende verdediger kwijt met Vertonghen, ten Hag vermoorde elke fatsoenlijke mogelijkheid tot opbouw van achteruit met zijn debiele wissels. Schone zakte meer en meer uit en uiteindelijk alleen maar lange ballen. Ten Hag moet echt oppassen. Keuzes zijn niet logisch. Rasmus bakt er helemaal niets van, wordt verkozen boven Veltman. Wober is de betere optie centraal, die moet opeens banken voor Veltman. Schone is te traag en die wordt gewisseld voor mogelijk de enige middenvelder die nog trager is. Donny moest maar weer de problemen oplossen van het stompzinnig wisselen. Tot nu toe voorspelt het allemaal weinig goeds met Ten Hag. Dan liever nu eruit dan wachten tot de winterstop volgend seizoen.

1 april 2018 om 16:22

Helemaal mee eens, 3 punten is het belangrijkste. Maar wat een draak van een wedstrijd ☹️

1 april 2018 om 16:24

Joiiiii ...top juist dit anders wordt het gat zo groot...laat ze nu nog maar even dromen ...en op het laast weer met leggen handen.

1 april 2018 om 17:25

Ajax zal gewoon 2e worden, moet er toch niet aan denken dat AZ over Ajax heen gaat 😅

1 april 2018 om 16:24

Gewoon vechten met AZ om de derde plek, wat armoedig met al die uitgaven.

Zuur voor Groningen, maar wat is dat Ajax slecht. Ik zie geen enkele aanleiding om te kunnen zeggen waarom Ten Hag dit Ajax volgend seizoen naar de titel zou moeten leiden.

Typisch weer die Veltman. Ik zou niet weten welke buitenlandse (subtop)club op zo iemand zit te wachten.

1 april 2018 om 16:37

Door Veltman winnen we hier. Zichzelf opgeofferd voor het team door die overtreding te maken anders waren 2 Groningers doorgelopen op onana bij een 1-1 stand. En hoppa direct de 1-2.

1 april 2018 om 16:42

Lee112

Welnee, dan had Mahi die bal wel weer ergens onderweg verprutst of verspeeld.

1 april 2018 om 16:42

Haha, ga je het nou ook nog zo brengen? Man, alle schaamte voorbij.
Penalty veroorzaakt, en een onhandige tackle die rood oplevert die nu wordt afgedaan als bewust. Als hij bewust zou zijn had hij wel iets meer op de man geweest. Het was gewoon halfbakken dom inkomen.

1 april 2018 om 16:45

Wat een gelul Blindevogel. Je onderbuikgevoelens overheersen. Niet dat Joel vandaag zijn beste wedstrijd speelde. Maar na zo'n 2 jaar op rechtsachter is het ook niet helemaal gewoon om maar even als centrale verdediger te spelen.
Die penalty was gewoon ongelukkig ook al is die helemaal terecht. Maar Joel heeft ook genoeg tegengehouden vandaag omdat andere niet hun taken naar normale doen uitvoerden.
Het is in ieder geval weer leuk voer vandaag voor lulletjes als van de Gijp, Derksen etc. om maar weer zielig achterbaks en zonder normen die jongen maar weer op te gaan zoeken.
En dan de hele meute op de kar springen zonder voetbalanalistische wil of vermogen.

1 april 2018 om 16:47

Zal wel. Ik vond het een nodige ingreep. Dan maar rood. Eindstand winnen we. Kun je het wel dom vinden, maar de 3 punten zijn hoe onverdiend gewoon binnen

1 april 2018 om 16:49

Vind het altijd grappig dat mensen zaken in een wedstrijd gaan aanhalen om een bepaalde speler neer te halen maar bij iemand anders die een betere naam heeft dat niet doen. Daarnaast wordt er ook nooit gekeken naar de goede dingen. 8 balveroveringen, 11/13 kopduels gewonnen is bijvoorbeeld totaal niet belangrijk..... Nee laten we kijken naar een ongelukkig moment waarbij de bal in de kluts tegen zijn arm aankomt. Hij blokt een cruciaal schot in de 8e minuut, haalt een voorzet net op tijd met zijn voet weg voor die Japanner die hem had kunnen inkoppen. Maar dit soort acties worden natuurlijk nooit vermeld... Veltman is geen topper en zal dat ook niet gaan worden maar het is wel triest om bij elke actie dat fout gaat het aan te halen. Elke speler maakt wel 5 domme fouten in een wedstrijd.

1 april 2018 om 16:56

Vechten om de 3e plaats. We staan 5 punten op az voor. Er is dus helemaal geen gevecht voor de 3e plaats. Dan even over veltman: hij krijgt de schuld van de 1e goal. Echter als die deen 1 stap had gemaakt, dan was de goal niet gevallen. Los van het feit dat hij wederom niet op zijn plek stond, waardoor veltman baar de rb moest en in die positie kwam. De penalty was zeer onterecht aangezien het een natuurlijke beweging was. Een arm naast het lichaam zou juist onnatuurlijk zijn. Geel daarom ook belachelijk.

1 april 2018 om 16:58

Ik heb de beelden nog niet terug gezien, maar ik dacht ook dat er een 2 tegen 1 situatie zou ontstaan. Of te wel een goal. De wolf had het over domme overtreding, want het was op het middenveld, maar 2 tegen 1 is volgens mij wat belangrijker.

1 april 2018 om 17:24

lol...alsof mensen zelf niet kunnen zien of een speler faalt of goed presteert want alleen een analist snapt wat goed en slecht spelen is

bovendien vind ik het nogal wat om te zeggen dat VI het alleen gemunt heeft op Veltman. als zo een speler niet constant fouten maakt valt er ook weinig te bekritiseren lijkt mij. een analist benoemt gewoon de fouten die hij ziet en toevallig maakt Veltman gewoon heel erg vaak cruciale fouten waardoor hij vaak onderwerp van gesprek is in voetbalprogramma's

bij Vi zijn ze trouwens niet eens zo negatief over hem vind ik. ze zeggen vaak dat het een degelijke, bruikbare verdediger is voor Ajax. een mening die ik overigens niet deel, imo had hij allang doorgeselecteerd moeten worden een jaartje of 3/4 geleden

1 april 2018 om 17:26

Volgens mij wil kristensen bij die 1 goal wel door, Maar doet hij dat niet omdat Veltman al door stapt. Je ziet die Deen duidelijk twijfelen op dat moment. En komop als je dan doorstapt doe dan iig je best om die voorzet eruit te halen en niet een beetje meehobbelen....

1 april 2018 om 17:40

Japie, Dan volg je het echt niet helemaal, want veltman wordt weldegelijk gezocht door media en supporters zelf ook. Ik heb een wedstrijd meegemaakt in de arena en daar zat iemand achter me, constant veltman af te zeiken, had me bijna omgedraaid om wat te zeggen maar zijn buurman gaf al tegengas. En dit terwijl veltman sterk speelde. Typetje blind toendertijds

1 april 2018 om 17:42

Vechten om de derde plaats......? Als we hadden verloren of gelijk gespeeld zeker. Hoewel psv nog immer de beste papieren heeft, moet ik het nog wel even zien. Psv krijgt nu AZ uit en Ajax thuis en dan twee uitwedstrijden, Roda en Denhaag. Dit is nog steeds niet beslist.

1 april 2018 om 17:46

dat zou kunnen met die supporters maar dat heeft toch echt met zijn fouten te maken. Rosenborg, Austria Wien, Fenerbache, Psg, Feyenoord in de bekerfinale en zo kan je nog wel even doorgaan

de media zoekt hem niet op imo. het gaat imo te ver om te stellen dat de media hele complotten smeden tegen Joel Veltman . als jou fouten iedere keer een tegengoal inleiden dan kan je dat als media moeilijk niet bespreken. het gaat over een tegengoal en als je daar als verdediger hoofdverantwoordelijk voor bent kan je daar moeilijk omheen

1 april 2018 om 17:48

Japie Krekel toch.
Veltman en vaak cruciale fouten? in welk tijdperk leef jij? Als je het verleden aan wil blijven halen dan is dat je goed recht natuurlijk. Maar ik ben onder de indruk dat je dat ook doet omdat het je gewoon goed uitkomt om je betoog te bekrachtigen. Als je het namelijk over dit seizoen zou hebben dan was het gewoon helemaal ongegrond. Tot op vandaag natuurlijk. Dit was niet Joel's beste wedstrijd. Het is natuurlijk wel zo dat hij vandaag als centrale verdediger stond. Een positie waar hij al zo'n twee seizoenen niet meer speelt. Dan kan het gebeuren dat je wat postitionele fouten maakt.
Maar als ik Joel puur beoordeel op zijn positie, wat nu rechtsachter is, dan kun je niet met feiten op de proppen komen dat Joel gewoon niet goed speelt. Tenminste niet verdedigend.
Aanvallend zie ook ik graag een grotere bijdrage van Joel. Maar misschien zit dat gewoon niet in hem. Ik kan echter (nog) niet ontdekken dat die Deen het op dat facet beter doet. Dus dan toch maar liever Joel op rechtsachter. Iets dat de tegenstanders natuurlijk veel minder leuk vinden.

1 april 2018 om 17:59

die Deen is helemaal een drama inderdaad en zeker minder als Veltman maar dat neemt niet weg dat Ajax Veltman jaren geleden al had moeten doorselecteren. met het geld dat Ajax heeft moet je wat beters kunnen scouten of desnoods zelf opleiden als Veltman. en idd dan iemand die beter is als een Kristensen

wat betreft Veltman, het kan zijn dat hij nu eindelijk eens een keer een goed seizoen draait maar als je eerlijk bent heeft hij sinds zijn debuut Ajax door de jaren heen gewoon veel te veel punten gekost. ook vandaag speelde hij weer een draak van een wedstrijd. natuurlijk heeft hij ook goede wedstrijden gespeeld in zijn carriere maar als je het gewoon over het gemiddelde neemt is Veltman verdedigend gewoon altijd een bron van onrust geweest in de Ajax defensie

1 april 2018 om 18:33

Dit is eigenlijk de eerste echt mindere wedstrijd van hem dit jaar. En dat op een positie waar hij eigenlijk al twee jaar niet speelt. Niet helemaal een excuus eigenlijk, maar niet helemaal onverklaarbaar.
Ik ben persoonlijk gewoon heel erg tevreden met Joel op verdedigend gebied. Heel goed overzicht, positioneel sterk en iemand waar de tegenstander haat om tegen te spelen. Toch geen onbelangrijke punten. Enkel inderdaad zijn aanvallende impulsen als rechtsback kunnen beter.

1 april 2018 om 21:45

ligt eraan wie het is die het vervelend vind om tegen hem te spelen. ik neem aan dat zo een Ibrahimovic zich rot lachte bv in de Champions League toen hij hoorde dat een speler zonder lengte of fysieke kracht hem moest verdedigen van Frank De Boer. in Europa liggen echt niet wakker van Joel Veltman, zeker niet spelers die gewend zijn om in de Premier League te spelen met al die beesten achterin. kan zijn dat ze in de Eredivisie niet graag tegen hem spelen maar dat heeft ook te maken met het feit dat hier gewoon erg weinig goede voetballers rondlopen. ik denk dat een Harry Kane bv maar al te graag tegen Veltman zou willen spelen

1 april 2018 om 23:37

Je blijft steeds maar in het verleden leven. Ibrahimovich zal zich tegen zowat elke verdediger kapot lachen. Of het nou PL, La Liga, Bundesliga of welke dan ook is. Ik zal er dan nog een schepje bovenop doen. Messi lacht zich tegenover welke tegestander in de wereld dan ook kapot.
Veltman is gewoon een solide verdediger die het op de rechtsachter gewoon zeer betrouwbaar doet. Het lijkt er haast op alsof jij pas tevreden bent als wij toe zouden geven als Veltman niet sterker is dan de beste rechtsachter ter wereld, wat natuurlijk kolderiek is. In de eredivise kun je hooguit Arias met hem vergelijken. Daarna is de pot leeg.

1 april 2018 om 16:24

Verwacht dat er nog wat bloemen richting Groningen gaan vanuit Amsterdam! man wat was Ajax slecht maar Groningen is lief geweest in de titelstrijd. Maken ze er éã©n meer en Ajax was klaar geweest met de titel!

1 april 2018 om 16:28

Ik vond de tweede geel van Veltman wel zwaar hoor, Van Weert trapt zelf tegen de voet van Veltman aan.

1 april 2018 om 17:01

Die tweede kaart was juist terecht. Hij gewoon te laat en raakte de man. Dus geel. De 1e was juist onterecht.

2 april 2018 om 00:44

Hij raakte m omdat hij zelf geraakt werd ja. De eerste was inderdaad ook twijfelachtig maar de regels omtrent hands bij penalty's zijn door gebrek aan leiding vanuit de scheidsrechterscommissie zo onduidelijk geworden dat ik daar geen uitspraak meer over kan doen.

1 april 2018 om 16:38

De 1-1 van Kluivert kwam inderdaad uit de lucht vallen. Maar voorafgaand aan de 1-2 had Ajax al een stuk of 6 7 gevaarlijke uitbraken omdat Groningen te veel naar voren liep na de 1-1. Er ontstond vooral veel ruimte voor Ziyech aan de rechterkant. Ik vond dat tactisch ook zwak van Groningen, want ze gaven helemaal niets weg de rest van de wedstrijd en ineens werd het open huis achterin. Het was na de 1-1 en voor de rode kaart echt wachten op een goal van Ajax. Kort daarna viel hij alsnog, omdat Groningen ook na de rode kaart niet op hun restverdediging lette, maar met z'n allen naar voren liepen.

Groningen heeft het zelf laten liggen door de penalty en veel kansen in de eerste helft te missen en Ajax mag ook een bloemetje naar Blom sturen voor de afgekeurde 2-0. De gele kaart voor Veltman bij de penalty ook weer overdreven overigens, maar dat heeft uiteindelijk weinig invloed gehad.

1 april 2018 om 16:54

Ondanks dat hij toch maar weer een assist heeft afgeleverd kan ik mij niet onder de indruk ontkomen dat Ziyech best weinig oog had voor medespelers vandaag. "the Hunter" moet wel gek zijn geworden vandaag. Ook al heeft Klaas de laatste tijd er ook een handje van om kansen om zeep te helpen natuurlijk.
Wat jammer voor Sierhuis. Had het die jongen echt gegunt om zijn debuut te mogen maken. Hij is typisch zo'n speler die in zijn debuutwedstrijd ook pardoes de winnende goal er in had kunnen rammen. Wat een neus voor de goal heeft deze jongen.

1 april 2018 om 17:02

Groningen het zelf laten liggen? Onterecht afgekeurde goal door de scheidsrechter is volgens mij niet de schuld van Groningen. Dan was het 2-2 geweest en niks aan het handje. Jullie mogen God op jullie blote knieen bedanken dat jullie hier 3 punten krijgen want het is op z’n minst een nieuw wereldwonder te noemen hoeveel geluk jullie bij deze wedstrijd hadden.

1 april 2018 om 18:03

Dat benoem ik toch ook, desondanks heeft Groningen het ook zelf laten liggen. Het is toch niet zo dat als de scheids 1 foutje maakt je zelf dan maar open huis moet maken achterin?

Graag beter lezen.

1 april 2018 om 18:37

Sorry Murki als het als kritiek overkwam. Integendeel, het is bedoeld als een bevestiging van wat je meldt.

Tsja Groningen heeft 10 100% kansen gehad. Jammer dat ze het niet afmaken. Ook die afgekeurde goal doet wel pijn. Ik hoop even geen ajacieden meer te horen over het geluk of spel van PSV.

1 april 2018 om 16:22

afronden is een kwaliteit. Keeper die ballen stopt ook. Heeft Groningen toch echt zelf gedaan. Geen onterechte goals of een lucky van richting verandert schot. Goede goals.

1 april 2018 om 16:25

Inderdaad, ik weet niet of je kan spreken van geluk als je een penalty tegen krijgt en een rode kaart ontvangt. Ajax speelde wel zeer slecht maar voerde met name de tweede helft wel de boventoon. Vind het persoonlijk niet een heel onterecht resultaat.

1 april 2018 om 16:25

Afgekeurde goal is toch wel lucky voor ajax hoor.

1 april 2018 om 16:25

De goal van Bacuna die werd afgekeurd was zeker ook terrecht?Dan is het zeker dat Ajax niet meer wint. Bij psv word alles uitvergroot wat geluk is omdat ze punten blijven pakken. Bij ajax word alles uitvergroot wat pech is omdat ze vaak punten verliezen

1 april 2018 om 16:27

Oh toch wel ja? Of geldt dit alleen voor Ajax? En bij PSV is t gewoon weer lucky?

1 april 2018 om 16:28

Dan ben jij waarschijnlijk de enigste. Onterecht een goal afgekeurd.

1 april 2018 om 16:40

Begrip of geen begrip, het was een foute beslissing. Bacuna stond namelijk géén buitenspel, want gelijk. En die andere twee stonden (eentje stond, eentje lag) géén buitenspel, want zij namen geen deel aan het spel (direct of indirect).

1 april 2018 om 16:44

Dat is niet waar. Veltman wordt natuurlijk onterecht eraf gestuurd en Warmerdam had gewoon een 2e gele kaart moeten krijgen voor de bal wegschoppen. Dat hoor je nu niemand zeggen

1 april 2018 om 16:56

jannoww

Niemand zegt dat omdat mensen zichzelf liever niet belachelijk maken.

1 april 2018 om 17:22

Die ene Doan lag geblesseerd en deed niet mee de andere vWeert liep terug en maakte geen enkele beweging naar de bal. En op 1 lijn sta je geen buitenspel

1 april 2018 om 16:22

Verschil is wel dat het bij jullie veel vaker is gebeurd dit seizoen. En daarbij heeft ajax ook geen eigen goal , penalty of een rode kaart van de tegenstander nodig gehad, zoals psv bijna iedere thuiswedsteijd

1 april 2018 om 16:27

Dat lijkt zo omdat psv vaak wint en Ajax wat meer punten laat liggen.

1 april 2018 om 16:29

Veel vaker? Ik heb psv dit seizoen nog niet een keer zoveel kansen zien tegenkrijgen. Mss willem 2 uit dan

1 april 2018 om 16:35

Nee in Zwolle ging t namelijk probleemloos..

1 april 2018 om 16:37

Psv dit seizoen meer penalty’s tegen gehad dan hele top 5. En wat noem je een eigen goal, ballen die aangeraakt worden die er anders ook wel in gaan. Psv heeft meeste gewonnen wedstrijden gewoon zelf afgedwongen net als Ajax. Tot nu toe is psv gewoon de meest degelijke en realistische ploeg in de competitie. Voetballen niet groots, maar pakken wel de punten. Daarbij voetballen andere teams ook vaak dramatisch slecht. Kan me dit seizoen ook geen drie goede wedstrijden van Ajax heugen.

1 april 2018 om 16:39

Zwolle creëerde niet veel maar had wel het beter van het spel

1 april 2018 om 17:29

Maar Zwolle had wel de beter kansen en daar het PSV totaal geen aanspraak gemaakt op de overwinning, maar ze wonnen em toch!

1 april 2018 om 19:10

Tja. Over die eigen goals ... zei ene JC niet altijd dat je moet schieten om te kunnen scoren?
PSV heeft heel goede statistieken mbt op goal schieten. Effectiviteit mag wel wat omhoog wat mij betreft.

1 april 2018 om 16:22

Verschil is wel dat het bij jullie veel vaker is gebeurd dit seizoen. En daarbij heeft ajax ook geen eigen goal , penalty of een rode kaart van de tegenstander nodig gehad, zoals psv bijna iedere thuiswedsteijd

1 april 2018 om 16:25

Geef eens voorbeelden

1 april 2018 om 16:28

Kan hij niet. Is gewoon goedkoop napraten.

1 april 2018 om 16:29

Gister niet gekeken ? Penalty ?

1 april 2018 om 16:30

Geloof dat jullie een afgekeurde goal nodig hadden deze wedstrijd, maar verder een goed verhaal. Je komt hier gewoon heel goed weg met een draak van een wedstrijd.

1 april 2018 om 16:31

Vvv thuis nac thuis utrecht thuis pec thuis. Dit alleena de laatste 6 weken. Wil je nog meer voorbeelden?

1 april 2018 om 16:32

Als hij hem niet vastpakt, scoort hij. Verdedigers hebben dat blijkbaar nodig tegen Luuk. Als het over onterechte penalties zou gaan snap ik je verhaal nog enigzins..

1 april 2018 om 16:36

Twente uit en thuis, Sparta uit, pec uit, Excelsior uit, dat zijn een paar voorbeelden van het geluk van Psv, maar voor de rest spelen ze wel solide voetbal.

1 april 2018 om 17:02

Geef eens concrete voorbeelden i.p.v wedstrijden te noemen. Nac thuis werd 5-1 dus hoe groot is die impact?

1 april 2018 om 17:15

Het gaat allemaal om de eerste goal die belangrijk is. Dat heeft een enorme impact op de wedstrijd. Rode kaart vvv , eigen goal utrecht bij 0 0 , rood voor.mickey van der hart bij pec, gister.ook weer goedkope pingel terwijl het spel nergens op leek.

1 april 2018 om 16:22

Of PSV’ers over Justin zonder rendement.... Voor de rest is het al lang bekend dat Ajax voetballend slecht speelt onder deze coach en vaak wint met meer geluk dan wijsheid.

1 april 2018 om 16:30

Ja heeft de beste speler ter wereld onder 20 al tegen een club uit het linkerrijtje gescoord?

1 april 2018 om 16:40

Boeie? Vandaag liet hij zien waarom hij nodig is! Sommigen zeiden hij beslist geen wedstrijden. Nou 1 april hahah

1 april 2018 om 16:42

Nou, nou. Meneertje Kluivert is een wedstrijd belangrijk en Lee112 komt even zijn gelijk halen. Kluivert moet veel meer wedstrijden beslissen en niet af en toe eens een goaltje maken tegen clubs uit het rechterrijtje. Meest overschatte speler van de Nederlandse velden.

1 april 2018 om 16:45

Kluivert besliste de wedstrijd?? Welke wedstrijd was dat dan?

Maar prima, Kluivertje lekker scoren tegen Ado, Sparta, Roda en Groningen! En dan roepen dat Luuk de Jong zo'n matig seizoen heeft, whaahahah, 1 april

1 april 2018 om 16:57

Kluivert is 18 jaar man. Lachwekkend dat jij vind dat hij het team moet dragen. Maar goed de meest overschatte volgens jouw. Hij is nu de beste tiener ter wereld hahaaaaa. Dus wat scoren vs rechterrijtje ploegen wel niet kan opbrengen. Heerlijk he??? Lekkerrrr

1 april 2018 om 17:01

Constant kante,
Wat een zielig betoon zeg.
Even je gram proberen te halen door een zogenaamde gelouterde spits even te vergelijken met een 18 jarig talent. Whaahahah, 1 april.
Het is een regelrechte schande dat een speler als Luuk niet de grootste vrees is van de eredivisie met al zijn ervaring. Op misschien van Persie en "the Hunter" na dan. Maar die zijn al flink op hun retour.

1 april 2018 om 17:02

Als je de gelijkmaker maakt en daarna de winnende assist ben je inderdaad de beslissende factor in de pot.

1 april 2018 om 17:08

Mwa 1 goal 1 assist? Wat moet hij nog meer doen dan om beslissend te zijn? En kom nou niet met het lul verhaal over scoren tegen ploegen uit het linkerrijtje. Jij vraagt welke wedstrijd, nou bij Groningen uit dus!!

1 april 2018 om 18:39

adutchbrew

Zielig betoog???????? Wat een enorm misplaatste opmerking is dat zeg. Ik doe één poging, uit beleefdheid, het uit te leggen voor je, zelfs op 1 april.

Als je even terug leest, ik reageer op de stelling van Lee dat het, kennelijk, alleen gaat om het aantal goals en assists dat je aflevert als aanvaller. Die stelling miskent totaal dat een speler, als Kluivert, natuurlijk niet wordt opgesteld om in 90 minuten exact twee keer een bal aardig te raken. Tenminste, wil jij dan beste adutchbrew hier met droge ogen gaan beweren dat als je als Kluivertm ,zoasl vandaag, als een drol speelt maar wel een goal maakt, dat hij vandaag 'goed gespeeld' heeft? Ja? Dan heb je een hele beperkte visie op voetbal. Ook wel tunnelvisie geheten. 89 minuten aanklooien kan dus zomaar weggepoetst worden door één goede bal, in jouw ogen. Nou, dan hebben Lee112 en jij gewoon heel simpelweg een hele andere visie dan ik.

En dan kun je hier wel stoer aankomen met je 'zielig betoog' maar feit is gewoon dat asl klopt wat jij en Lee zeggen, dat Luuk de Jong, dus, gewoon een puik seizoen draait. Want: hij scoort toch gewoon elf goals! En dáár draait het toch om, in het voetbal? Dat is nou exact wat je net zit te beweren namelijk!

Dus nee, ik heb geen zielig betoog maar een steekhoudend en relevant betoog en ofwel jij bent gewoon inconsequent (want kennelijk tellen jouw maatstaafjes alleen voo Ajaxspelers en niet voor spelers van andere clubs) of je hebt niet eens door dat je totaal uit je bek lult.

En die opmerking dat ik 'mijn gram wil halen' laat ik al helemaal verder voor wat die is. Onzinnige nonsens namelijk.

1 april 2018 om 18:47

JK-Ajax

Als het 1-1 staat en jij maakt de 1-2, vlak voor tijd, dan ben jij de beslissende factor en niet de man die de bal bij jou bezorgde nee.

En voor Dorgie, wat Klui vert eens zou kunnen proberen is om eens één wedstrijd goed te spelen. En als hem dat weer eens keer lukt, wat ook al een paar maanden geleden is, dan zou hij eens kunnen proberen om twee wedstrijden op rij eens goed te spelen. Maar, dat laatste, besef ik me, is al heel erg veel gevraagd. Dus laat hem eerst weer eens een goede wedstrijd spelen. Dát zou hij eens moeten doen.

Mocht de reactie zijn: 'ja maar wat lul je nou, al raakt hij vanaf nu het hele seizoen geen pepernoot maar scoort hij elke week, of geeft en assist, dan ben ik tevreden', dan is mijn reactie:

1. Goh zeg, en ik al die tijd maar denken dat alleen een club als PSV wegkomt met waanzinnig slecht voetbal, omdat ze zoiets bij Ajax nooit van zijn leven zouden pikken (tenminste, dát lees ik hier al maanden en maanden op VZ, uit de mond van een heleboel Ajaxfans onder het motto: 'zullie motten alleen maar winnen, wij motten niet alleen winnen wij motten óók nog goed spelen'. Maar dát blijkt dus helemala niet te kloppen! Kennelijk zijn óók in Amsterdam, dus, de resultaten heilig en komt ook daar het voetbal op de tweede plaats!

2. Ga vooral lekker door om kritiek te hebben op het spel van PSV dan en van de prestaties van de PSV spelers. PSV fans denken namelijk óók iedere week: 'hahahahahaha, lekker huilihuili doen met zijn allen, al winnen we elke week zo, ik vind het dikke prima!'

En als ik reacties zoals die van jou en van JK-Ajax lees, dan hebben die PSV supporters echt het grootste gelijk van de wereld aan hun zijde.

1 april 2018 om 19:15

Man denk aan je hart he. Slecht spelen en zorgen voor goals is ook een kunst. Zo vaak heeft hij goed gespeeld, maar 0 goals of assits. Dan zijn mensen als jij er als de kippen bij om te melden dat zijn rendement omhoog moet. Net als laatst vs heerenveen.

1 april 2018 om 20:08

Lee112

"slecht spelen en zorgen voor goals is ook een kunst."

Gek genoeg zie ik je dat nooit zeggen als het gaat om Psv. Is er een speciale reden dat dit het geval is? Of moet ik het gewoon zoeken in 'the bloody obvious'....? Dat je als Ajaxfan alleen de kunst ziet als Ajax dat doet? Ik denk het wel.

1 april 2018 om 16:22

Komt die weer hoor. Beoordeel gewoon de wedstrijd en laat PSV erbuiten.

1 april 2018 om 16:23

PSV heeft anders in mijn ogen ook enorm veel geluk gehad dit seizoen. Kernwoord = ook. On: wat een ongekend slechte wedstrijd, met een ongekend onverdiend resultaat. Voelt als Ajacied niet eens echt lekker...

1 april 2018 om 16:23

Laten we Kluivert en Ziyech niet vergeten. Kluivert wordt zo,n beetje overal uitgekotst, de nieuwe Depay waar we op de houding en hoedjes gaan letten? 1 doelpunt en 1 assist, proost👍🏽.

1 april 2018 om 16:43

Op dit moment, Kluivert een 5.5 van de 862 stemmen. Een goal n assist na 0-1 achterstand n daarna met 10 man. Tis duidelijk...... KJH een 7

1 april 2018 om 18:00

Kluivert uitgekotst......?
Het is een voetballer van 18, die net komt kijken bij Ajax en het gewoon geweldig doet en soms er niks van bakt, heel normaal op die leeftijd.
Die rate fratsen van Depay zie je bij hem totaal niet. Doe toch eens normaal man!

1 april 2018 om 22:46

waarom mag Depay geen kleding dragen die hij mooi vind, wat is daar mis mee? misschien loop jij ook wel in een lelijke broek rond maar dat moet je dan toch lekker zelf weten?

1 april 2018 om 16:24

Natuurlijk, want Ajax heeft nu net zo vaak met geluk gewonnen als PSV toch? Het was een waardeloze wedstrijd van Ajax, maar des te lekker is het om dan maar eens "op z'n PSV's" te winnen. Misschien moeten we ook even de de pro-Ajax Knvb en het woord arrogantie er in gooien, dan zijn alle cliche's ook weer vooebij gekomen.

1 april 2018 om 16:26

Tsja, soms zit het mee en soms tegen. Groningen uit vorig seizoen en dit seizoen, die punten hadden zo omgedraaid kunnen worden. Die afgekeurde goal is wel het summum, dan was het wel klaar geweest.

1 april 2018 om 16:28

Hahahaha, 1x een dubieus afkeurde goal (op radio 1 vonden ze het zeker wel buitenspel) en ‘we’ mogen niet meer klagen over de vele onterechte beslissingen in het voordeel van PSV? Wat een kinderachtige opmerking van je zeg.

1 april 2018 om 16:31

Net op fox duidelijk te zien dat het geen buitenspel was.

1 april 2018 om 16:32

Was niet dubieus, was duidelijk geen buitenspel.

1 april 2018 om 16:33

Vele onterechte beslissingen voor PSV? Serieus? Lekker makkelijk om daarover te gaan miepen.

1 april 2018 om 16:33

Nou een kinderachtige opmerking vind ik de “vele onterechte beslissingen voor psv” gren ajacied die ooit met voorbeelden komt maarja..

1 april 2018 om 16:33

Jij doet nu net alsof PSV de scheids altijd mee heeft en dat dit het eerste moment in het seizoen van Ajax is dat ze de scheids mee hebben. De topclubs in Nederland hebben ongeveer even vaak de scheids voor of tegen en vandaag had Ajax hem duidelijk mee. PSV gaat gewoon meer dan verdiend kampioen worden.

1 april 2018 om 16:34

Welke onterechte beslissingen dan?

1 april 2018 om 16:51

4ever4ajax

Nee, kinderachtig is het hele seizoen (terecht) op PSV kakken en volledig de grond in trappen omdat het spel bijzonder matig is, maar dan niet ruiterlijk erkennen dat je vandaag (net als al weken het geval is bij Ajax) gewoon waardeloos gespeeld hebt en met heel erg veel geluk en totaal geen wijsheid de punten gestolen hebt.

Daarnaast is het in zijn algemeenheid wel een beetje tijd dat je als Ajaxfan, 'wzawzdb', eens gewoon eerlijk en kritisch durft te zijn op het hele slechte spel van Ajax, wat dit gehele seizoen nog maar nauwelijks aan te zien is. Want elke week hier kritisch zijn over PSV en dat spel keihard aanpakken steekt inmiddels wel heel schril af tegen hoe mild je nu opeens over Ajax bent.

1 april 2018 om 17:53

Mooi betoog constant karme, maar dit is ook precies wat je jezelf eens moet gaan verwijten. Alles van ajax loop je al maanden af te zeiken, en psv is heilig bij jou! Lozano is volgens jou een voorbeeld speler, die nooit iets verkeerd doet, maar gezocht wordt door de media etc. Lazer toch op man, en wees eerst zelf eens objectief. Ajax was vandaag slecht en heeft met geluk de pot naar zich toe getrokken. Buitenspel is twijfelachtig, maar de penalty ook. De hand gaat namelijk niet naar de bal, maar de bal gaat naar de hand. En dan van een halve meter raakt ie de arm die daar al was. Dus het was vandaag niet zo dat blom voor ajax floot. Maar jij maakt anderen verwijten, terwijl je zelf nog een stuk erger bent

1 april 2018 om 18:01

Jammer dat jullie er de vorige keer niet als de kippen bij waren met de goal van Wöber.

1 april 2018 om 18:54

Hoffie80

"maar dit is ook precies wat je jezelf eens moet gaan verwijten. Alles van ajax loop je al maanden af te zeiken, en psv is heilig bij jou!"

Er is maar één mogelijkheid hier en dat is dat jij mij echt totaal verward met iemand totaal anders. Want ik erken dat ik ajax kritisch benader, maar je opmerking dat "psv heilig is bij jou" dan heb jij mijn bijdragen hier van echt het hele seizoen ongeveer totaal niet gevolgd. Want als jij nu hier al vind dat ik Ajax onredeljik zou benaderen, dan zou je voor de lol eens echt moeten lezen hoe ik PSV dit seizoen echt compleet de grond in geboord heb. Ik heb hier meer discussies gehad met PSV fans die dachten dat ik Ajaxfan was of die vonden dat ik een zuurpruim was die alleen maar negatief deed over Psv.

Dus, mijn beste Hoffie80, mag ik vragen waar jij het over hebt precies?????

En helemaal dit:
"lozano is volgens jou een voorbeeld speler, die nooit iets verkeerd doet, maar gezocht wordt door de media etc. Lazer toch op man, en wees eerst zelf eens objectief."

Sorry beste man, maar je praat onzin. Waar exact heb ik dit gezegd? Geef de voorbeelden maar, namenm rugnummers, data, etc. etc. Ik help je vast even, doe geen moeite, je zult het niet aantreffen. Want ik zei dit werkelkijk waar helemaal nergens. Je verwart me duidelijk met iemand anders.

Gezien je aantijgingen en omdat die niet kloppen ga ik ervan uit dat je dit recht zet en aangeeft dat je je vergist hebt.

1 april 2018 om 19:41

Constant, ik ga zeer zeker niet zeggen dat ik er naast zit. Ik lees echt heel veel en reageer nauwelijks ergeren aan reacties van jouw kant doe ik wel vaak. Meestal zijn ze ronduit provocerend en een goed woord over ajax heb ik je nog nimmer zien typen. Continu andere dingen erbij halen om je eigen kromme kijk op dingen recht te breien. Just stick to the topic. En dat van lozano ga ik niet voor je opzoeken, ten eerste omdat mijn telefoon die optie niet geeft, ten tweede omdat ik je secretaresse niet ben. Maar ik ben niet gek, en verwar je niet met een ander. De lozano discussie heb ik aardig gevolgd, en ik weet 100% zeker dat jij niet degene was die de schuld bij lozano zocht, maar allerlei andere voorvallen erbij haalde om de klap van lozano recht te praten. (Huntelaar)

1 april 2018 om 20:21

Hoffie80

"en dat van lozano ga ik niet voor je opzoeken."

Prima! Geen enkel punt verder, we leven in een vrij (en heel erg mooi) land. Maar dan houd ik het er verder op dat je uit je nek lult, dat ik nooit heb gezegd 'lozano volgens mij een voorbeeld speler is, die nooit iets verkeerd doet, maar gezocht wordt door de media' en dat je mij echt niet lastig hoeft te vallen met dingen die ik nergens heb gezegd. En verder is je opmerking over het zijn van je secretaresse erg lachwekkend, puur al vanwege het feit dat jij degene bent die dingen beweert die ik niet heb gezegd. Als ik je dan vraag om Jouw stelling te onderbouwen is het een puur zwaktebod om dan semi gepikeerd te gaan doen. Want nee, jij bent niet mijn secretaresse, maar je doet wel ferme uitspraken die je enerzijds niet kunt waarmaken (laat ze maar zien dan, waar ik Lozano ophemel als voorbeeld speler die gezocht wordt) en die je anderzijds, terwijl ik je duidelijk vertel wat ik niet gezegd heb, ook nog gaat volharden. Echt exceptioneel zwak, buitengewoon slap en hét bewijs dat je uit je nek lult. Want als je die uitspraken van mij gevonden zou kunnen hebben, had je mij daarmee hier natuurlijk keihard om de oren geslagen. Dus graaf je eigen graf vooral nog een stuk dieper Hoffie, maar je hele relaas staat op volledig losse schroeven. Dus dat punt staat.

Overigens gaat het helemaal niet om dat punt voor jou. Het gaat hierom:
"meestal zijn ze ronduit provocerend en een goed woord over ajax heb ik je nog nimmer zien typen. Continu andere dingen erbij halen om je eigen kromme kijk op dingen recht te breien."

Kijk, het is eenvopudig, als jij echt zo'n hekel hebt aan mijn bijdragen en ze in jouw ogen meestal provocerend zijn, reageer dan lekker niet en laat het lekker gaan. Als dat jouw analyse is van mijn bijdragen, dan weet ik voldoende en dan snap ik wel waarom je allerlei onzin van andere mensen op mij projecteert en dat hier ook nog gaat zitten volhouden (tegen volstrekt beter weten in). Kennelijk heb jij gewoon problemen met terechte kritiek. Dat is jouw probleem en niet dat van mij.

2 april 2018 om 14:21

@constant kante: Ik reageer nergens op het spel van Ajax, alleen op zo'n makkelijke opmerking ervoor over dat 'we goed wegkomen' en 'dat Ajacieden nu niet meer mogen zeuren op beslissingen van scheidsrechters'.

Je hele betoog slaat daar eigenlijk helemaal niet op. Als je mijn posts hier terug leest op dit forum, ben ik de eerste om aan te geven dat het niet hosanna is bij ons. Je slaat nu alleen de plank finaal mis. Want je legt me nu van alles in de mond, wat ik totaal niet heb gezegd.

1 april 2018 om 16:32

Dat Ajax een keer lucky wint maakt die tig keren dat het PSV overkwam niet ongedaan...typische reactie weer.
Meeste Ajacieden geven tenminste gewoon toe dat het vandaag dramatisch en zwaar onverdiend was, daar kunnen veel PSV supporters nog wat van leren...

1 april 2018 om 17:00

Timmothy

Ohjajoh, kunnen PSv supporters er nog wat van leren? Wat een onzin, hahaha.

Maar wie zijn die Ajacieden dan, die ruiterlkijk toegeven dat het vandaag dranatisch was en onverdiend? Ik zie alleen ajacieden heel erg boos reageren omdat ze heel erg slecht om kunnen gaan met hele terechte kritiek op het waardeloze spel van Ajax van vandaag.
Het sentiment is vooral 'ja, jullie PSV fans moeten helemaal je bek houden, jullie spelen zelf slecht, omdat het nu één keer is, jullie al zoveel keer, etc. (zoals jij, zeg maar)...'

Totaal gebrek aan realisme en perspectief.

1 april 2018 om 17:09

Wouw Constant kante
Het zit je wel heel erg diep kerel. Vandaar dat je ook je hele leven leidt (lijdt?) op Ajax topics. Je goed recht verder, maar ga dan niet verontschuldigend proberen te beweren dat het allemaal zo oneerlijk er aan toe gaat.
Maar om je een beetje op te fleuren: ik vond Ajax vandaag (net als andere Ajacieden hierboven, echt verschrikkelijk vandaag. En ook niet alleen vandaag hoor. Maar mij zul je van zijn leven niet gaan vinden op PSV topics. Nou vooruit dan maar. Misschien 5 in de laatste 10 jaar dan of hoe lang ik ook op VZ zit.
Jullie zijn blij met de punten. De bottomlie.
Wij zijn ook blij met de punten, maar wij hebben ook verwachtingen over hoe Ajax behoort te spelen. En daar zijn wij als Ajacieden (ik meen dat ik nu spreek voor de meerderheid),zacht uitgedrukt, gewoon niet erg tevreden mee

1 april 2018 om 17:38

Vind ik wel ja. Op zijn minst toegeven dat je met ongelooflijke mazzel en enorm onverdiend wint is al iets ja. Zo moeilijk lijkt me dat niet. Maar daar schort het behoorlijk aan bij reacties van Psv'ers dit seizoen heb ik gezien.

Wie die Ajacieden zijn? Ik zie zat Ajacieden die continu herhalen hoe dramatisch het wel niet was. En inderdaad kunnen ze misschien slecht omgaan met het waardeloze spel, maar ze erkennen het tenminste wel.
In tegenstelling tot Psvers die ik de afgelopen maanden de meest hilarische excuses en conclusies heb zien trekken over bepaalde wedstrijden. Die niet eens noemen hoe slecht en onverdiend het was maar er gewoon tevreden mee lijken te zijn.
Toppunt was nog wel al die reacties bij PSV - Pec, waarbij men sprak over een 'eenvoudige, dikverdiende overwinning'. Zelfde verhaal paar weken geleden bij PSV - Vvv.
Die hebben eerder een totaal gebrek aan realisme.

''het sentiment is vooral 'ja, jullie PSV fans moeten helemaal je bek houden, jullie spelen zelf slecht, omdat het nu Ãâ©ã£â©n keer is, jullie al zoveel keer, etc. (zoals jij, zeg maar)...'''

Nou die taal heb ik niet gebruikt, maar inderdaad, het is wel frappant als Psv'ers nu komen met: ''ha, lucky Ajax, nu kunnen jullie niks meer zeggen over Psv.''
En vooral omdat die Psvers wel vooraan staan om te zeggen hoeveel mazzel Ajax wel niet had, maar bij hun eigen prestaties het nauwelijks noemen, of zeggen dat PSV het nou eenmaal afdwingt door nog laat te winnen, zoals ik bij PEC - PSV en PSV - Twente voorbij heb zien komen haha.

Edit: adutchbrew slaat trouwens ook de spijker op zijn kop in zijn laatste alinea.

1 april 2018 om 19:06

adutchbrew

Jij zegt wel 'wouw (sic) Constant kante' maar we kunnen net zo goed 'wauw adutchbrew zeggen'. Ik leid (of lijd) mijn hele leven op Ajax topics? Waar héb je het over man? Ten eerste, wat bedoel je nou exact? Hoe ziet dat eruit eigenlijk dat ik mijn leven leef op een topic? Waar wil je heen met die nonsens opmerking precies? En ten tweede, het is dus onzin maar even voor de discussie dan, áls dat al zo zou zijn, so what? Zijn Ajaxtopics voorbehouden aan Ajaxsupporters? Nope. Dit is een open forum. Dat jij zegt niet op PSV topics te komen, so what? Niemand verbied jou dat. Dus dat jij jezelf beperkingen oplegt, houd dat gewoon bij jezelf. Zoals ik ook echt geen (ongetwijfeld goed bedoeld) advies nodig heb over de redactie van mijn bijdragen. Zou jij graag willen dat ik jou voorschrijf hoe nederig jouw bijdragen hier eigenlijk zouden moeten zijn, of zoiets dergelijks? Wat een onzin zeg. Jij gaat over jouw bijdragen, ik over de mijne.

Maar, als je het mij vraagt, en in wezen door te reageren doe je dat ook, had jouw bijdrage vandaag vooral moeten gaan om dit:

"ik vond Ajax vandaag (net als andere Ajacieden hierboven, echt verschrikkelijk vandaag."

Dat lijkt mij een juiste analyse namelijk. En nogmaals, je gaat wat slecht om met het feit dat ik Ajax zeker net zo hard beoordeel als ik PSV al het gehele seizoen doe, maar jij zou het gewoon met mij eens behoren te zijn. Zeker als je, in je laatste zin, ook nog dat kaartje durft te trekken dat ze bij Ajax ook 'verwachtingen hebben' over hoe Ajax behoort te spelen. Nou sorry hoor, maar ik lees vandaag echt hele volksstammen Ajaxfans die toch echt roepen 'drie punten is drie punten' (staat haaks op spelverwachtingen) en die ook vinden dat Kluivert en Neres elke week gerust als een drol mogen spelen, zolang ze een goal maken of assist geven, dan is dat voldoende want dat is het enige waar het om gaat in voetbal. Ja, dáág. Wat een onzin. Erken gewoon dat dit een zwak Ajax is, dat er vandaag super gezwijnd is. Is toch niet zo moeilijk. Zo was het toch ook namelijk. Of heb je de wedstrijd echt niet gezien?

1 april 2018 om 19:15

Timmothy

"op zijn minst toegeven dat je met ongelooflijke mazzel en enorm onverdiend wint is al iets ja. Zo moeilijk lijkt me dat niet. Maar daar schort het behoorlijk aan bij reacties van Psv'ers dit seizoen heb ik gezien."

Leuk geprobeerd dit, maar ik zou als ik jou was eens googlen op Constant kante, Psv, voetbalzone en slecht. Je krijgt dan een serie topics hier op VZ te zien met wat bijdragen van mijn kant. Maar kennelijk heb jij mijn bijdragen dus totaal gemist, anders had je wat je schreef echt totaal niet uit je vingers gekregen. Ik geef PSV hier al het gehele seizoen onder uit de zak vanwege het waanzinnig slechte spel beste Timmmothy. Lees het maar na!

Dus nee je hebt aan mijn exact dé verkeerde PSV fan voor je om je punt te maken. Los daarvan, ook voor jou geldt (zoals dat gold voor die PSV supporters die negatief op mijn reageerden) dat jij kritiek op het voetbal niet moet verwarren met kritiek op resultaat. Dus als ik Ajax afgrijslijk slecht zie spelen, zoals vandaag, dan zeg ik dat het afgrijslijk is. En niet 'ja ach, het gaat om de punten he'.

En nee, ook voor jou dus nog maar een keer, adutchbrew slaat helemaal geen spijker op zijn kop in zijn laatste alinea. Sterker nog, juist aan de reacties van de Ajaxfans van vandaag is te zien dat het echt alleen om het resultaat draait en niet om de maniwer waarop. Als zou kloppen wat adutchbrew zegt, dan zou ik namelijk dus vandaag heel vaak hebben moeten lezen 'ik schaam me voor Ajax/als dit is wat Ten Hag onder voetbal verstaat, dan lever ik mijn seizoenkaart in'. Maar dat heb ik nergens gelezen. Jij wel Timmothy??

1 april 2018 om 21:40

Ok, dan was jij blijkbaar een uitzondering , heb toch ook nergens gezegd dat het specifiek om jou ging?
En je mag best zeggen dat Ajax slecht was ja, daar zeg ik toch ook niks over. Het ging erom dat sommige Psv'ers deze wedstrijd aangrijpen om hun eigen wedstrijden te rechtvaardigen, zo van: ''jullie kunnen nu niks meer zeggen over Psv's wedstrijden want vandaag hadden jullie geluk'', dat is totale onzin natuurlijk. Dit hele reactieblok is ook gericht op de oorspronkelijke reactie van gebruiker Psv-er! ofziets. Dus voel je niet zo persoonlijk aangevallen. Ik heb nergens gezegd dat alle Psv'ers dit doen.

Wat betreft je laatste alinea, de algemene tendens die ik zie is inderdaad dat Ajacieden toegeven dat dit dramatisch slecht en mazzelig was ja (alleen niet echt zoals jij zegt dat ze hun seizoenskaart gaan inleveren ofzo...). Tuurlijk zijn er ook genoeg uitzonderingen, maar over het algemeen is de algemene tendens bij soortgelijke PSV wedstrijden een stuk anders zoals ik in bovenstaande reactie heb gezegd, en zoals adutchbrew het ook ziet.
Maar dit is slechts mijn interpretatie en natuurlijk zijn er uitzonderingen, het is allemaal niet zwart-wit.

Maar als jij zegt dat je nergens leest dat Ajacieden zich schamen voor dit spel en de manier waarop er gewonnen is dan maakt dat je natuurlijk niet heel erg geloofwaardig he... Zijn er al zat in dit topic, waaronder ikzelf.

1 april 2018 om 17:10

Verschil tussen een keer en een half seizoen is een groot verschil he🤔. Ook een verschil is dat je de meeste Ajacieden gewoon hoort toegeven dat het een draak van een wedstrijd was, en de meeste Psv ers proberen altijd wat krom is recht te lullen.

1 april 2018 om 17:36

Je bent toch PSV fan? en je cluppie staat toch 7 punten voor? Dan doet een terecht afgekeurd doelpunt pijn, clubliefde is dat niet, club haat dus, sjonge

1 april 2018 om 17:51

Dat is wel erg kort door de bocht natuurlijk. Omdat het bij Ajax nu meezit, mogen Ajacieden niks over geluk zeggen? Beetje raar als je het mij vraagt. Maar goed, ik vind heel die discussie al nergens op slaan. Er staat volgens mij een ploeg 7 punten los, en ze staan al heel lang heel veel los, dus dat heeft gewoon nooit met alleen geluk te maken. Tuurlijk speelt dat mee, maar Ajax en PSV hebben beide vaak zat pech en vaak zat geluk gehad.

Vind overigens de titel niet kloppen. Onana heeft ons gered. Niet Huntelaar, die deed werkelijk niets goed op zijn doelpunt na. Neres belabberd, Kluivert niet gezien maar wel effectief (dat is wel eens anders geweest bij vleugelspelers van Ajax), Schöne veel te langzaam (haal hem nou eens van CVM af!), Kristensen veel te slap en Veltman... Ja, wat moet je daarover zeggen? Veltman in het centrum is een garantie voor tegendoelpunten. Die jongen komt gewoon structureel te kort. 26 jaar, bijna 200 wedstrijden voor Ajax, en gewoon nog steeds zulke domme fouten maken, keer op keer. En hij is dan ook nog aanvoerder... Op rechtsback ging het wel goed dit seizoen. Niet het niveau dat ik graag zie bij Ajax, maar goed, soms heb je gewoon even niet te zeuren als fan en te accepteren hoe het is. En Veltman maakte dat ook goed mogelijk. Maar in het centrum is hij gewoon een drama. Geef mij maar Wöber en De Ligt in het centrum, veel beter. Wöber kan nog ontwikkelen en leert nog van zijn fouten, bij Veltman zie ik dat gewoon niet gebeuren.

Tja, dramatisch wederom. En Veltman, kansloos. Groningen speelde goed en hadden moeten winnen. Maarja 3 punten zijn binnen gelukkig. Heel snel vergeten dit.

1 april 2018 om 16:23

Vind niet dat Veltman er nou echt wat aan kan doen dat Ten Hag zo met hem omgaat. Die speelde op rechtsback gewoon een goed seizoen en wordt nu door het elftal gehusseld zonder ritme. Onverdiende overwinning, inderdaad dramatisch. Daar ben ik het wel met je eens.

1 april 2018 om 17:00

Lekker met je vinger wijzen naar Veltman ja! Die stond een seizoen lang prima te spelen op de rechtsback, was zeer solide en werd gemist in de wedstrijden waar hij ontbrak. Dan komt er een nieuwe coach die er nog steeds niets van kan, Veltman verliest uit het niets zonder ook maar 1 fatsoenlijke reden zijn basisplaats aan een jonkie die geen zak gepresteerd heeft en ook totaal niet goed speelt. Veltman zijn 2e gele kaart was zonde maar terecht. De penalty vond ik terecht maar eerder ongelukkig dan een fout. Daar kan je Veltman niet op aankijken, bovendien was dat geen gele kaart,, Blom moet zo'n situatie kunnen inschatten en deed dat zoals wel vaker vandaag helemaal verkeerd. Het wordt tijd dat deze coach weer lekker oprot. Ik riep dat Kluivert gewisseld moest worden maar ben blij dat hij toch het verschil heeft gemaakt. Overigens was er toch geen vervanger want onze fantastische coach heeft Younes tot eind seizoen weggestuurd. Tijd dat de fans opstaan en die coach wegsturen.

1 april 2018 om 18:31

Helemaal met je eens. Veltman is een beetje als Blind een paar jaar geleden, makkelijk doelwit van ontevreden supporters

Wat een zaadpot... des te blijer met de punten

Groter Paaswonder dan met die gast die iets minder dan 2000 geleden uit de dood opstond. Afijn. We krijgen geen hulp uit Groningen. Hebben we ook niet meer nodig. Toch bedankt voor de moeite.

Oei, ook nog eens een goal van Groningen onterecht afgekeurd. Bacuna stond geen buitenspel.

Tot 15 april

1 april 2018 om 16:25

Nee die hulp hebben jullie gisteren al gehad met 2 eigen goals dus genoeg kunnen uitpakken 🤣. Zo wat was dit een zaadpot. Maar de 3 pnt zijn dan toch wel lekker.

1 april 2018 om 16:28

Zonder die goals was het alsnog wel gelukt hoor

1 april 2018 om 16:34

Hahaha Ajax staat er wel in de topwedstrijden 15 april: 0-3

1 april 2018 om 16:43

Zet je geld er maar op in zou ik zeggen.

1 april 2018 om 18:15

Welke topwedstrijd is er dan op 15 april?

1 april 2018 om 16:38

Hulp van wie?

1 april 2018 om 16:40

Meer dan Ajax? Dacht van niet. Er wordt altijd door gefrustreerde Ajacieden geroepen dat PSV meer de scheids mee heeft dan Ajax, maar dat is natuurlijk pure onzin. Ajacieden kunnen er gewoon niet tegen dat PSV fluitend kampioen wordt en Ajax strijdt voor plek 2.

1 april 2018 om 16:43

Hij doelt op die 11 dubieuze penalties en 2 rode kaarten die PSV tegen gehad heeft

Toch pijnlijk dan die onterecht afgekeurde 2-0. Hoe ze dit weggeven is wel echt knap. Zeer onverdiend.

Verschrikkelijk slechte pot, maar blij met de 3 punten. Snel vergeten deze..

Jajaja heel onverdiend, wat zal het. Dit zijn de lekkerste

1 april 2018 om 16:28

Ik snap nooit wat daar lekker aan is; persoonlijk win ik liever heel overtuigend en verdiend.

1 april 2018 om 16:56

Natuurlijk, wie niet? Maar als je na zo'n zaadpot toch de 3 punten meeneemt is dat gewoon lekker uiteraard.

1 april 2018 om 16:43

Dat je er blij mee bent, snap ik maar je zal hier toch niet met plezier naar gekeken hebben ?

Wat een schande van Ajax. Had al 4-0 achter kunnen staan in de 1ste helft, en heeft over de hele wedstrijd bijna geen kansen gecreëerd. Het is eigenlijk gewoon moeilijk om blij te zijn met de overwinning.

1 april 2018 om 16:21

Hoezo is het dan een schande van Ajax? Groningen moet het dan toch gewoon afmaken? Tuurlijk speelt Ajax slecht, maarja winst is winst

1 april 2018 om 16:27

Heb je het gezien? Dit is niet Ajaxwaardig. Dit Ajax gaat steeds van kwaad tot erger elke wedstrijd. Ze spelen Hekkesluiter voetbal en worden pas wakker als de tegenstander scoort. Ik dacht dat het Ajax onder de Boer slecht was, maar dan heb je dit.

1 april 2018 om 16:30

Het wordt hierboven ook al gezegd maar dit kan je als Ajax zijnde toch niet laten zien? Waardeloos spel vertoond, zeer maar dan ook zeer onverdiend gewonnen.

1 april 2018 om 16:22

Schandalig slecht. Maar dat Groningen de kansen niet afmaakt in de eerste helft is niet aan Ajax.
Ecbt een zaadpot.. door t oog vd naald

1 april 2018 om 16:26

Schandelig slecht is dit ajax. Pijn om naar te kijken.

Het is dat PSV toch kampioen gaat worden anders was dit nog veel zuurder zeg. Bizar slecht Ajax, Groningen domineerde de hele wedstrijd en dan vlak voor tijd 1-2. Veel onterechter word het niet.

Pff waar was Mahi meebezig?

1 april 2018 om 16:23

Misschien al een voorcontract bij Ajax getekend? Anders is dit werkweigering.

1 april 2018 om 16:32

Ik hoop voor ajax van niet

Onvoorstelbaar... geen woorden voor.

Matig Ajax maar wat een geweldige pot van Onana zeg!

Je zult maar al die kilometers naar Grunn gemaakt hebben, en natuurlijk weer terug om deze onzin van vanmiddag voorgeschoteld te krijgen. Wat Veltman vandaag allemaal deed weet niemand inclusief hijzelf, wat een pech had die vent ook. Ik heb er geen woorden voor, Onana en Huntelaar zijn overigens wel helden.. 😊

1 april 2018 om 16:21

Ah joh, als je in dat uitvak zit bij die 1-2 vergeet je die andere 89 minuten van zo'n zaadpot

1 april 2018 om 16:25

Je zult maar een groningen supporter zijn en je team niks zien doen met zo'n overwicht om vervolgens tegen 10 man een paar minuten voor tijd onderuit te gaan.

Meer lucky dan dit ga je ze niet krijgen, redelijk voorspelbaar. Maar als je zoveel kansen mist verdien je het ook niet als Groningen zijnde.

1 april 2018 om 16:35

Oh nee? PSV heeft zo vaak op deze manier gewonnen, maar daar hoor ik je nooit over. In jouw bewoordingen: veel hypocrieter kan bijna niet.

1 april 2018 om 16:39

Zo onverdiend winnen heeft PSV het hele seizoen nog niet gedaan hoor, behalve misschien tegen Pec. In de laatste minuut winnen is niet onverdiend als je meer kansen hebt gecreëerd, iets wat PSV eigenlijk altijd wel doet.

1 april 2018 om 16:42

Lol geen enkele wedstrijd heeft psv dit seizoen zo onverdiend gewonnen

1 april 2018 om 17:01

Zowel Ajax als PSV hebben maar 1 wedstrijd gewonnen waarin ze duidelijk minder kansen hadden dan de tegenstander, bij PSV was dat PEC uit en bij Ajax was het vandaag..

1 april 2018 om 17:03

De enige die hypocriet is ben jij. Lachwekkend

Een groter mirakel dan het paasverhaal. Erg jammer voor de strijd om de tweede plaats.

Als Mahi een beetje scherp was had Groningen gewonnen. Maarja.

Justin maakt het verschil zeg en man kjh. 1 kans en het is raak. Zeer onverdiende overwinning. Groningen veel en veel beter, maar met oog op de 2de plek zijn de 3 punten een must.

Wat doet Groningen zich zelf hier ontiegelijk te kort. Een onthutsend slecht Ajax gezien, en toch miraculeus weten te winnen. Ik denk dat ik mij nog nooit zó geërgerd heb als vandaag. De meest simpele dingen gingen fout. Enkel Onana haalde zijn niveau, de rest is zwaar door het ijs gezakt. Er zit ook totaal geen idee achter dit spel van ten Hag. En Veltman. Tja, Veltman..

Je kunt er op wachten. Ajax heeft geluk dat Groningen het zelf niet afmaakt.

Slecht voetbal toch 3 punten snel vergeten!!! En veltman nooit meer opstellen!!!

Dit is wederom een partij waardoor ik vind dat Ten Hag in de zomer mag vertrekken! Ajax heeft na de winterstop pas 4 keer de 0 gehouden en het speelt echt dramatisch. Behalve het voetbal vind ik het bijzonder slecht hoe Ten Hag overkomt in interviews en persconferenties. Die man is totaal ongeschikt voor Ajax lijkt het. De wissels zijn matig, het voetbal is matig, het verdedigen is matig, logica is niet aanwezig en ga zo maar door

Ajax boekt hier een onvervalste psv overwinning. En ten hag mag met ziin kristensen mag lekker zijn koffers pakken. Zet veltman gewoon daar. Kan je wober centraal zettten

1 april 2018 om 16:27

Nee, dit was geen PSV-overwinning. Ajax is compleet opgerold, alleen vergat Groningen keer op keer de trekker over te halen en is Groningen een zuiver doelpunt ontnomen. Zo goed is PSV nog geen enkele keer weggekomen.

1 april 2018 om 16:30

Ik herinner me PEC uit nog heel goed, kan me de frustratie nu heel goed voorstellen haha

Alvast gefeliciteerd met de titel... man man man wat een aanfluiting is die blom.

Dit roep je wel over jezelf af als Groningen zijnde, je had er zelf minstens drie moeten maken. Onterechte en onverdiende overwinning van Ajax waarin ook een zuiver doelpunt van Groningen werd afgekeurd.

Op z'n psv deze pot winnen. Veltman pakt 2x geel door een fout van andere spelers dus ik kan deze wel vergeven.

Mahi ongelooflijk wat een kansen die miste vandaag. Waardeloos, Bacuna was wel ijzersterk.

Wat een draak van een wedstrijd, maar toch winnen, het is ook een kwaliteit...

Eindelijk ook een keer een wedstrijd onverdiend verdienden. Eerste keer dit seizoen.

Spectaculaire slotfase? Ben me maar een eitje gaan bakken zo slaapwekkend vond ik het. Als je als ajax zijnde nog zo veel moeite hebt met een zwak FC Groningen, hoe kun je dan praten over Europees voetbal?

Verrassing! Groningen had meer moeten scoren. Zonde.

Zeer onverdiende overwinning voor Ajax. Mahi wel erg opzichtig slecht, geeft perongeluk een assist, maar verder deed hij alles fout. Aan het einde van de rit zal het niet veel uitmaken. Verder wel een leuke pot gezien.

Ajax in 1 woord - kleuterklas. De Ligt wat een speler, Zyech speelt al wat jaren, mag tog wel wat minder van die domme pasjes geven, Neres en Kluivert voelen geen druk meer want tja Younes is weg. Ajax echt matig vandaag' Psv wordt gwn kampioen

Onana de held van vandaag, Ten Hag en Veltman de prutsers van vandaag.

Ok vooruit, Kluivert hoort er ook bij vandaag door assist en goal, Huntelaar en Ziyech ook belangrijk.
Nou, meer heb ik er niet meer over te zeggen, belachelijk slechte wedstrijd. Het positieve.... Geen Veltman de volgende wedstrijd en hopelijk ook niet de wedstrijd erna

Die Mahi zal nog wel harder balen dan de rest. Vlak voor de 1-2 een gevaarlijke aanval compleet verprutsen en nog een penalty missen. Zuur voor hem en de FC.

1 april 2018 om 17:18

Nou zoals ik hem zag lachen na de wedstrijd had ik niet het idee dat die ermee zat. Had het idee dat die dacht Ronaldo te zijn, maar jeetje wat speelde hij ruk zeg.

Groningen verdient alle complimenten en alle lof, maar waren uiteindelijk echt te naïef. Ze wilden te graag.

1 april 2018 om 16:22

Nja ze faalden in keuzes. Beter uitspelen hadden ze nog 4x kunnen scoren

1 april 2018 om 16:23

En beetje pech natuurlijk met die hele rare afgekeurde goal vlak na rust. Je kunt ook zeggen: met VAR wint Groningen hier gewoon.

1 april 2018 om 16:40

Dan kun je ook zeggen: met VAR was Ajax vorig seizoen kampioen. Pech met die hele rare goedgekeurde goal van Groningen toen..

2 april 2018 om 01:35

Nee dat is een beetje een onzinnige uitspraak. Dan veronderstel je dat dat de enige arbitrale misser was in dat hele seizoen en jij weet netzo goed dat dat niet het geval was. Ook Ajax heeft geregeld profijt van arbitrale blunders.

Bizar dit. Ajax was 1 grote 1 april grap de eerste helft. Een wonder dat we deze wedstrijd nog winnen. Hadden we dan ook echt niet verdiend. Thanks hunter!

Zelden zo hard geschreeuwd bij een doelpunt, maar Jezus wat ben ik blij!

Welkom in de Eredivisie. Iemand in de livechat vroeg zich nog af waarom Groningen zo laag stond, omdat ze zulke leuke spelers hebben. Nou Groningen gaf een prachtig showtje van hoe ze het voor elkaar krijgen. Hoe is het mogelijk dat je zelfs tegen 10 man de wedstrijd nog verliest. De top van de eredivisie krijgt toch totaal geen weerstand zo, hoe zwak ze ook spelen toch wordt er op wat voor manier dan ook de 3 punten alsnog gehaald.

Wat mag je als ajax zijnde schamen dat je zo de overwinning binnen trekt. Laat me duidelijk zijn, Groningen had veel meer verdiend. Ten Hag moet echt wat aan de tactiek gaan doen. Uiteindelijk heeft Ajax gewonnen door dat Groningen zijn kansen niet benut en Ajax kwaliteiten heeft om uit het niets een doelpunt te maken.

Dat Groningen het niet afmaakt, heeft het uiteindelijk aan zich zelf te danken.

Laten we als Ajax zijnde ook niet meer zeuren over Psv, want je komt hier echt goed weg. Overigens, die gele kaart van Veltman was terecht maar wat was Blom inconsistent in zijn kaarten. Vrije trap waarbij bal wordt tegengehouden, en vervolgens weggetrapt..

Mahi beste speler van Ajax vandaag. Wat een slechte wedstrijd zeg. Absurd

Heerlijk op zijn psv gewonnen hopelijk heeft veltman zijn laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld

Ook al heeft Ajax gewonnen, ik sta met schaamrood op de kaken. De 1ste helft moet echt beter. Ik kreeg tranen in mijn ogen wat slecht, Onana red ons nog een paar keer, We werden overgelopen. Veltman was belachelijk en grappig genoeg ging het beter zonder hem. Ajax moet nu echt wat verbeteren. Anders worden we gehamerd door Psv en AZ.

Meest onterechte overwinning van alle wedstrijden dit seizoen!!! Wil geen enkele ajax supporter/speler meer horen klagen over psv!!

Mahi wat een kansen heeft hij verprutst zeg niet normaal! Zonde!

Kristensen - Veltman combi, slechtste rechterkant verdediging van de eredivisie sowieso!

1 april 2018 om 16:44

Nou, ik vond Pec-psv een tikkeltje meer onverdiend.

1 april 2018 om 16:48

PEC heeft minder kansen gecreëerd dan PSV dus hoezo een tikkeltje meer onverdiend?

1 april 2018 om 17:09

Onzin, PEC had in die pot 15 kansen (8 op doel) tegenover PSV 8 kansen (5 op doel), ook had PEC meer balbezit. Die wedstrijd was zeer onverdiend gewonnen, net als deze pot van Ajax. Discussiëren over welke meer of minder verdiend was is kinderachtig en slaat gewoon helemaal nergens op. Puntje bij paaltje hadden zowel PSV toen als Ajax vandaag eigenlijk puntverlies verdiend, middelt elkaar gewoon weer ongeveer uit over het hele seizoen zie je wel..

Wat heeft Ten Hag het vreselijk georganiseerd in de opbouw zeg. 0 aansluiting vanuit het middenveld en er is geen enkele positiewisseling. Logisch dat het zo stroperig gaat. Ik krijg enorme De Boer flashbacks als ik hiernaar kijk. Verdedigend staat het wel aardig, maar aanvallend is het veel te afhankelijk van een individuele bevlieging. Zo ga je jezelf nooit onder druk van de tegenstander uit voetballen.

Ziyech op rechts vind ik ook geen succes. Hij zorgt wel direct voor de 1-1, maar hij is veel beter als je hem een vrije rol geeft waarin hij de hele breedte van het veld kan bestrijken. Nu staat hij de facto rechtsbuiten. Dat is enorm voorspelbaar. Trekt alleen maar naar binnen zo.

Trouwens zou ik wel eens een sloper op het middenveld willen zien bij Ajax à la Kante of Wanyama. Zo'n speler geeft ontzettend veel vrijheid aan de creatieve spelers. Ziyech, Neres en Kluivert zouden veel meer van positie kunnen wisselen als ze weten dat er een sloper achter hun is die gewoon alle ballen verovert. Het is heel erg on-Ajax, maar tactisch geeft het enorm veel mogelijkheden.

1 april 2018 om 16:33

Bij de Boer stond het tactisch een stuk beter en waren ze lang niet zo kwetsbaar.

1 april 2018 om 17:22

Valt mee. De gelijkenis zit hem voor mij vooral in het geschuif achterin in de opbouw zonder aansluiting van het middenveld. Waar je Ajax onder Bosz juist ruimte achterin won door slim positiespel, wordt de verdediging nu telkens verder naar achter gedrongen. Er was een moment in de tweede helft dat de Cv's zowat op de middenlijn stonden, maar binnen no-time stonden ze weer zowat naast Onana. Je kan me niet vertellen dat dat de bedoeling is.

1 april 2018 om 16:38

Het idee van een echte controlerende middenvelder bij Ajax vind ik niet verkeerd. Zo vaak heb ik gewoon echt het idee dat er een serieus gebrek aan power is op het middenveld. Er ontbreekt soms gewoon iemand die dat hele middenveld controleert en ballen gewoon snel afpakt en speelt naar iemand met dezelfde kleur. Creativiteit hebben we genoeg. Schone is wel leuk hoor, doet vaak creatieve dingen en die kan je er goed bij hebben als je grip op de wedstrijd hebt. Maar ik vind dat je er niks aan hebt als er wat meer sprake is van een strijd. Een speler die kan opendraaien en gewoon ziyech of vd beek aanspeelt is genoeg. Die twee vinden dan wel de opening op termijn, zeker als die echte zes hen iets ontlast. Als ie dan gewoon de ballen afpakt zodat onze aanvallende spelers meer kunnen aanvallen dan is het gewoon goed.

1 april 2018 om 17:03

lennonturbo

Is jou al opgevallen dat sinds Ten Hag Ziyech als rechtshalf laat spelen die Neres elke week slechter wordt en steeds verder wegzakt (niet alleen in spel, dat was al tijden matig, maar nu zelfs ook in rendement)? Was vandaag ook weer dramatisch bij tijd en wijlen. Ik denk dat het één echt met het andere te maken heeft, Neres wordt gewoon een stuk minder bereikt omdat Ziyech met zijn linkerbeen vooral naar de andere kant opent.

1 april 2018 om 17:19

Ja. Op papier staat Ziyech rechtshalf en Neres rechtsbuiten, maar in de praktijk staat het andersom. Neres staat bijna op de tien zelfs af en toe. Het is echt een bar slechte keuze wat mij betreft. Ziyech kan veel meer vanuit een centrale positie dan Neres. Je schiet jezelf gewoon in de voet zo.

Hoewel ik het als Feyenoorder leuk had gevonden als Ajax punten had verspeelt vind ik dit wel terecht. Niet qua spel, maar ik heb me zo geirriteerd aan dat domme gedoe Groningen. Als je echt kans op kans verklungelt komt er moment dat je het niet meer verdient. Goed dat Groningen niet wegkomt met totaal amateurisme in de afwerking.

Bacuna’s goal en dus de 2-0 werd totaal onterecht afgekeurd. Was echt nooit buitenspel. Hoe veel geluk kun je hebben zeg

Mooi is het om te zien dat heel veel Ajacieden die altijd vragen of PSV wel blij kan zijn met de overwinningen want ze spelen geen goed voetbal.. Alle reacties hier van de winst is winst...

1 april 2018 om 16:27

Er wordt anders ook genoeg geklaagd door Ajacieden over deze wedstrijd

1 april 2018 om 17:12

Je kunt onmogelijk blij zijn met dit spel inderdaad, wel met de punten. Dat is ook precies wat werkelijk iedere Ajax fan zegt in dit topic.

1 april 2018 om 20:09

Ajacieden zijn altijd het meest kritisch op de eigen ploeg. Wij nemen geen genoegen met alleen drie punten. Daarom zijn wij Ajax.

JE moet eigenlijk met 3-0 voorstaan na een uur, was er niks aan de hand geweest. Heel jammer dit

Het voetbal in nederland is echt heel erg triest, ik zie niemand in het veld schelden en emoties tonen omdat het beter moet. niet dat schelden goed is maar ik zou ontzettend gefrustreerd zijn als mijn team zo slecht zou spelen. De bal niet willen hebben, niet vrijlopen, veelste traag handelen, niet drukzetten om de bal te pakken maar beetje meelopen, ontzettend slap in duelkracht ik zie bijna iedereen op duelkracht opzij gezet worden behalve de ligt en tagliafico redelijk.

Het deed gewoon pijn aan me ogen, om eerlijk te zijn we verdienen absoluut geen kampioenschap. wat mis ik eigenlijk keizer weer.

Wat zullen we zeggen over Ajax,het zijn net Duitsers....immer gluck.
Altijd geluk en verder niets.
2-0 ten onterecht afgekeurd.
Maar....kampioen worden ze er niet mee,dat is dan de pleister op de wond!

1 april 2018 om 16:46

Ach vorig seizoen werd er een goal van Groningen onterecht goedgekeurd. Kun je mooi tegen elkaar wegstrepen..

1 april 2018 om 16:49

Klopt.
We kunnen ons alleen maar dit zelf verwijten dat we geen 3 punten pakken.

Had met de rust al 4-0 moeten staan. Penalty gemist en buitenspelgoal onterecht afgekeurd. 10 honderd procent kansen. Ongelooflijk. Dan krijg je de deksel op de neus

Geen verdiende winnen van Ajax, maar ja gelukkig nu lucky

Slecht spelend Ajax pakt overwinning, waar Groningen wel een puntje verdient had.

Gelukkig blijven de punten in Amsterdam.

Vandaag waren de zwaksten bij Ajax Veltman, Schone en van Beek, maar de allerzwakste op het veld was Blom.

Hij kost Ajax heel veel kaarten en Groningen een doelpunt.

1 april 2018 om 16:37

Vond ziyech ook behoorlijk zwak. Weer te ego voor woorden. Ze moeten scoren en nog steeds vind hij zn eigen belang groter dan het team belang en schiet meneer weer een paar keer dik naast terwijl Huntelaar voor het doel klaarstaat. Kluivert doet het wel in de laatste minuten en Huntelaar scoort meteen. Moet ziyech ook ff naar kijken.

1 april 2018 om 16:38

'Een puntje verdiend had' Ja zo kun je het ook bekijken. Dat is een normale reactie als dit Groningen - VVV was geweest en VVV op deze manier had gewonnen.

Niet dankzij Veltman, Schone of Ten Hag. De ene slome middenvelder wisselen voor de ander terwijl je achter staat en je 2e spits volledig negeren.

Wat een zaadpot van Ajax en een veel beter Groningen gezien. Ajax totaal geen team en geen passie om echt 't verschil te maken. Ik kan absoluut niet blij zijn met deze "overwinning" van Ajax, gewoon heel veel geluk gehad en met zo'n instelling als vandaag gaan we tegen psv alsnog de ballenbak in.

Ajacieden na een wedstrijd van PSV: ‘Ik speel liever attractief voetbal zonder kampioen dan dat ik punten pak met zulk slecht voetbal’ Ajacieden na een wedstrijd van Ajax: ‘de 3 punten zijn heilig, maakt niet uit hoe’

1 april 2018 om 16:37

Geef je ook even de nummers (#) van de reacties waarin we dat kunnen lezen of verzin je dit ter plekke om een beetje goedkoop te scoren?

Zelfs Ajacieden die werkelijk die filosofie erop na houden zullen toch liever na een wedstrijd met slecht spel winnen dan verliezen. En aangezien het spel om te janken was (met name in de eerste helft) is het niet zo vreemd dat er toch enige opluchting is. Echte vreugde kan ik het niet noemen, want het gaat gewoon alles behalve goed met mijn club.

1 april 2018 om 18:08

Hahaha ‘geef je ook even de nummers van de reacties’ wat een raar antwoord, misschien even alle topics van psv en ajax doorlzen volgende keer ipv selectief lezen

1 april 2018 om 22:53

Jij bent degene die iets beweerd zonder argumentatie en als ik dan vraag om met bewijzen aan te komen probeer je er goedkoop vanaf te komen met de beschuldiging dat ik selectief lees.

Ik daag je nogmaals uit met het bewijzen te komen dat meerdere ''ajacieden'' na een wedstrijd van PSV riepen ''liever attractief voetbal zonder kampioen dan punten met zulk slecht voetbal'' en dat diezelfde Ajacieden na een wedstrijd van Ajax riepen ''de 3 punten zijn heilig, maakt niet uit hoe''.

Groningen heeft ook een bak met pech. Deze wedstrijd en de vorige wedstrijd tegen AZ verloren door een doelpunt in de slotfase van de wedstrijd.

Haha, dat Veltman rood ging krijgen was te verwachten wanneer hij zo vroeg al geel pakt. Penal was terecht, gele kaart was kinderachtig. 2de gele kaart was terecht.

Ten Hag overtreft Keizer in negatieve zin. Ik ben onder de indruk! In negatieve zin!
Wat een drama, niet te geloven.

En dan vd Beek rechtsachter laten spelen, ipv logischer te wisselen.

Ben blij als het seizoen over is. Onterecht gewonnen, maar punten zijn hard nodig, dus ben blij met de 3 punten. Wedstrijd ben ik alweer vergeten. Fijne dagen!

1 april 2018 om 16:30

Sorry hoor, maar de tweede gele kaart was een zuivere schwalbe. Desalniettemin ben ik blij dat we weer een wedstrijd Veltman mogen missen.

1 april 2018 om 16:31

Pffff, waar zijn die punten dan nodig voor? Kampioen worden is een illusie en voorronde championsleague is standaard drama. Als het seizoen vandaag opeens gespeeld zou blijken te zijn zou ik 't alleen maar toejuichen.

Ouderwets lucky ajax weer. Tegenstander die 100% kansen onbenut laat. Onterecht een doelpunt wordt afgekeurd. Neres die met rood er af had gemoeten. En dan in de valreep op 1-2 komen. Wat een dramatisch slecht Ajax. Dit Ajax verdiend niks.

1 april 2018 om 16:28

Inderdaad erg ouderwets, kan me de laatste gestolen overwinning niet meteen voor de geest halen. Was een tijdje geleden, de mindere zijn en dan ook nog vlak voor tijd winnen.

1 april 2018 om 16:34

Ouderwets betekend dat Ajax al jarenlang geluk. Net zoals nu weer. Zoveelste gestolen overwinning dit seizoen.

1 april 2018 om 16:39

Twente thuis bijvoorbeeld na die hele goedkope pingel?

1 april 2018 om 16:56

@bull79

Dat is inhoudloze retoriek, kom met voorbeelden en argumenten in plaats van alleen maar stellingen te deponeren zonder enige argumentatie.

Het feit dat Ajax een keer onterecht de 3 punten pakt terwijl het er 0 hadden moeten zijn door een late goal maakt het nog niet tot iets wat met enige regelmaat gebeurd.

@gaudi

Een wedstrijd waarin we de bovenliggende partij waren met de nodige speeltijd op de klok beslissen? dat is toch iets anders dan eigenlijk aanspraak maken op een nederlaag (of een gelijkspel) en vlak voor tijd de winnende treffer scoren.

2 april 2018 om 01:40

Ik dacht het hier ging over Ajax Chicharito. Kan mij vergissen hoor, maar denk dat je het verkeerde topic hebt aangeklikt. Tja het is maar hoe je definitie definieert. Ik lees genoeg mensen dit jaar die de zeges van PSV tegen Twente, Heracles etc ook gestolen vinden, terwijl PSV meer kansen had, veel meer doelpogingen etcetera. Als je criteria is dat je minder kansen had dan de tegenstander dan lopen Ajax en PSV (Zwolle uit) nu gelijk.

3 gestolen punten, als er 1 ploeg vandaag recht had op de volle buit was het wel FC Groningen. Ajax was werkelijk dramatisch, om gek van te worden als supporter. De eerste helft hebben we het doelman van Groningen niet eens op de proef gesteld, terwijl Groningen kans op kans kreeg. Na rust ging het eigenlijk precies zo verder, tot dat het collectief van Groningen iets te ver naar voren stond om druk te geven en Kluivert de 1-1 kon maken op aangeven van Ziyech. Daarna was het een open wedstrijd die alle kanten op kon gaan, waarbij echt enorme kansen werden gemist en situaties slecht uitgespeeld.

Na de rode kaart van Veltman (over een goedkope rode kaart gesproken) leek alles voorbij, tot dat Huntelaar zich zichtbaar maakte voor het eerste in 90 minuten.

Man of the Match: zonder enige twijfel Onana, zonder hem waren we zonder punten niet naar huis terug gekomen.

Vooral heel erg opgelucht, op naar Heracles thuis in de jacht op de volgende 3 punten. Alles op alles om de 82 punten te gaan halen en dan zien we wel waar we staan!

1 april 2018 om 16:31

Goedkope rode kaart, meer een domme rode kaart. Eens een gestolen overwinning. Verder breekt Ten Hag alles van Bosz verder af. Geen felheid, geen aanvalsplan, Ajax onwaardig.

Om je kapot te schamen als dit Ajax kampioen zou worden. Wat gruwelijk slecht. En die Veltman, weg met die vent. Het zou fantastisch zijn als AZ naar de tweede plek zou klimmen. Heb je iig nog een kansje in de voorronde.

1 april 2018 om 16:37

Gelukkig maar dan dat er wel een club kampioen gaat worden die wekelijks oogstrelend voetbal laat zien, waarbij je op het puntje van je bank en of stoel gaat zitten. Hou toch op, het is allemaal niet om aan te zien. De enige die op basis van goed voetbal kampioen zou moeten worden is het met veel tijden AZ.

2 april 2018 om 01:41

Wat een rare reactie Grasveld. Waar zegt Bones iets over de huidige koploper? Je probeert hier goedkoop te scoren en dat gaat je zo te zien goed af, maar met een poging om een inhoudelijke bijdrage te leveren heeft het natuurlijk weinig te maken.

Misschien moet je je iets meer met je eigen club bezighouden.

1 april 2018 om 19:57

Nou, die tweede plek weet ik nog niet zo net. Wat ik wel weet is dat AZ aankomend weekend 3 puntjes gaat halen. Hoe gaaf zou dat zijn om mee te beginnen?

2 april 2018 om 01:42

En dan uit bij Ajax ook drie punten halen. Zou inderdaad erg gaaf zijn. AZ op de tweede plek. Ik zou het ze gunnen @Hoofdstad Cult.

Motm: Onana. Kluivert was een uur lang onzichtbaar zeg, maar maakt toch het verschil

Wat een baggerwedstrijd met een Psv-achtig resultaat. Mede mogelijk gemaakt door het tactische brein; Ten Hag. Waarom Veltman weer terug in de basis. Waarom vd Beek linkshalf en Ziyech rechtshalf. Waarom is Ajax aanvallend zo onmachtig. En waarom werden we in de eerste helft overlopen. Gewoon niet goed voorbereid, slechte keuzes. Anyway blij met de winst, Onana en de rode kaart voor Veltman !

1 april 2018 om 16:40

Wat treurig om je weer te willen spiegelen aan PSV. Zo slecht als dit Ajax heb ik PSV maar een keer zien spelen en dat was uit tegen Willem II en toen verloren ze volkomen verdiend. Zo'n uitslag had vandaag ook niet misstaan.

Wat een slechte wedstrijd. Totaal geen beleving in het spel. Ben blij met de 3 punten maar man man man wat was het slecht vandaag.

Ach PSV heeft dit seizoen ook al een beetje geluk gehad, mag Ajax ook een keer onverdiend winnen in laatste minuten. Blijft nog ff spannend.

1 april 2018 om 16:49

Gelijk weer PSV erbij halen. Triest. Meerdere keren is Ajax nu al zonder punten verlies weggekomen.

2 april 2018 om 00:49

Oh ja joh? Van welke tegenstander won Ajax nog meer dit seizoen terwijl ze zelf matig speelde dan? Ik herinner me talloze keren puntverlies maar geen gestolen overwinningen eigenlijk moet ik zeggen.

Voor de eerste keer dit seizoen zit het een keer mee, onverdiend gewonnen 😜.

Dit is geen geluk mensen, maar een kwaliteit om in de laatste minuten een wedstrijd onverdiend over de streep te trekken.. of telt dat niet als het over Ajax gaat? Haha die reacties ook, heerlijk!! Andersom hebben veel mensen toch aardig wat moeite om ook naar zichzelf te blijven kijken en objectief te blijven. Maar goed, nu mogen de Ajacieden hun handjes dicht knijpen en gniffelen. Slechte wedstrijd gezien waarin ik niet te veel woorden aan vuil wil maken. Terecht, nee.. Lekker? absoluut! Nu weet ik ook weer eens hoe het voelt, goed weekend mede Ajacieden!

1 april 2018 om 16:49

Wel ironisch dat je het doet voorkomen alsof dit de enige wedstrijd is dat Ajax goed weg is gekomen. Ja dan houd je dat beeld wel in stand dat Ajax oogstrelend voetbalt en eigenlijk dik bovenaan had moeten staan. Komisch.

1 april 2018 om 17:39

Toch wel het meest lachwekkende aan jou reactie, is dat je mij woorden in de mond legt die ik totaal niet benoem. Ajax heeft wel vaker slechte wedstrijden gespeeld, alleen niet onterecht 3 punten meegenomen in de laatste minuten, in tegenstelling tot andere clubs dit seizoen... En nee hoor, ik kijk namelijk niet alleen maar door een gekleurde bril. Als je gewoon weg leest wat er staat, zeg ik toch duidelijk in mijn reactie dat het slecht was, en de 3 punten niet terecht waren. Dus hoe jij aan jou onzin verhaal komt is mij een raadsel.

1 april 2018 om 17:43

In tegenstelling tot welke andere clubs dan dit seizoen? En met je 'nu weet ik ook weer eens' suggereer je precies waar ik je op aanspreek

1 april 2018 om 18:02

Je spreekt me aan op iets wat je zelf verkeerd invuld, “nu weet ik ook weer eens hoe het voelt” daar doel ik op dat een wedstrijd onverdiend gewonnen wordt in de laatste minuten. Zo moeilijk beschrijf ik het toch niet lijkt me..

2 april 2018 om 01:13

Naja door zoveel spelfouten in je verder weinig inhoudelijke stukje tekst is het enigzins lastig te ontcijferen.

Uit alles in je reactie sijpelt door dat je denkt dat dit een van de weinige keren is dat Ajax met slecht spel onverdiend de punten heeft mee gepakt. Tja, daar reageer ik op, omdat dat in mijn ogen toch wat anders ligt. That's all.

Maar hé wees blij met je drie punten jongen. Zou ik andersom ook blij mee zijn als mijn club na zo'n slechte pot zegeviert.

2 april 2018 om 19:35

Ik vind hem toch vrij inhoudelijk, alleen lees je misschien niet wat je graag zou willen lezen. Tuurlijk denk jij daar anders over, het is geen geheim dat jij niet voor Ajax bent, en amper objectief kan zijn. En over mijn spelfouten.. Nja, als ik jou reacties hier zo terug lees mag jij misschien ook weer eens een cursus Nederlandse taal gaan volgen. Maar hè, blijf lekker met je eigen clubje bezig, daar heb je namelijk je handen vol aan.

2 april 2018 om 20:49

Kom maar op met die spelfouten hoor. Ik sta prima open voor een kritische blik.

Het klopt dat ik niet voor Ajax ben. Sterker nog, ik heb helemaal niks met die club. Echter, dat belet mij niet om ook kritisch te kunnen zijn over het functioneren van mijn eigen club ondanks dat ik inderdaad niet objectief ben. Alleen dan even aan jou de vraag: wie is hier op het voetbalforum wel objectief? Ben jij objectief in jouw comments bijvoorbeeld?

Het is per persoon verschillend hoe je daarmee omgaat. Ik weet prima dat ik af en toe teveel door een bril kijk. Alleen durf dan ook naar je eigen comment te kijken en durf dan te zeggen dat je zelf wel objectief bent. Sijpelt een en al frustratie doorheen dat je blijkbaar denkt dat de buitenwacht van mening is dat een late Ajax-overwinning als geluk wordt bestempeld en niet als een kwaliteit wordt gezien. Geen idee waar je dat overigens vandaan hebt. Voor mij is het heel simpel. Als je van mening bent dat PSV met een gelukje won bij Zwolle, dan is dit ook een gelukje voor Ajax. Als je verder kijkt dan dat en inziet dat PSV op kwaliteit wint bij Zwolle, ondanks het niet hebben van een veldoverwicht, is dit net zo goed winnen op kwaliteit. Natuurlijk heb je daarbij wat geluk nodig dat de tegenstander niet alle kansen benut, maar uiteindelijk moet je wel zelf die goal maken en dat is je eigen kwaliteit en geen geluk.

Geluk is voor mij een arbitrale dwaling zoals een handsgoal, een buitenspelgoal, een eigen goal of een makkelijke toegekende pingel. Echter ook voor dat geldt: het is echt niet zo dat de ene ploeg dat veel vaker heeft dan de andere. Daar geloof ik echt niet in. Echter, kunnen wij daar sowieso niet over oordelen. Want, doordat de meeste mensen hier subjectief kijken zullen die vooral de momenten belichten die in het nadeel uitvielen van hun eigen ploeg en die in het voordeel uitvielen van de 'concurrent'. Tja, dat is allesbehalve een objectieve kijk op het geheel natuurlijk. Daarom is die discussie ook zo vermoeiend en zo ontzettend zinloos. Kom je namelijk never nooit uit.

Dat brengt mij bij de kern van mijn reactie. Ik heb een gruwelijke hekel aan mensen die denken dat Ajax en PSV zoveel verschillen op het vlak van 'mazzel, geluk, scheidsrechter mee/tegen, kwaliteit van het voetbal' etcetera. Ik vond jouw reactie daar sterk naar neigen en daarom koos ik ervoor om op jouw reactie te reageren. Als je dat echter er niet mee bedoelde, moet je dat maar even aangeven. Dat heb je echter vooralsnog niet gedaan, dus vandaar dat ik je reactie moeilijk kan doorgronden.

Benieuwd naar mijn spelfouten, zodat ik er van kan leren. Voor jou nog even twee die mij meteen opvallen:

- voor 'en' komt eigenlijk nooit een komma
- jouw* reacties

Helemaal klaar met ten hag! Dit spel is nog 10 keer erger dan onder Frank de boer! Constant weer eerst naar achteren draaien en weer terugspelen of opzij met een slakkengang. Vleugelspelers zijn helemaal verzuurt onder ten hag net zoals dat altijd onder de boer gebeurde. We zijn weer helemaal terug bij af! En stel je voor zeg dat je Cassiera weer eens wat speelminuten zou geven zeg! Nee de jong en eiting moeten er eerst in. Ziyech die weer een paar keer Huntelaar een goal kan geven maar nee hoor meneer moet weer zelf de bal 5 meter naast schieten. Tis dat kluivert het in de laatste minuten wel doet. Anders verspeel je gewoon weer 2 punten. Is zie veel meer spelers die lopen met de bal, veel meer egoïsme. Wat heeft ten hag met dit team gedaan zeg! Ik zou hem zo weer in willen ruilen voor keizer. Die had soms vreemde wissels maar die zet vd beek tenminste niet rechtsback! En veltman traint goed dus moet rechtsbenige de ligt links centraal spelen. Heel logisch natuurlijk volgens ten hag. Neem aan dat het boek Veltman nu wel gesloten is he??? Het plezier om naar Ajax te kijken is weer helemaal weg dankzij ten Hag. Ontzettend bedankt!

Ten Hag is nou ruim een half jaar bezig en er is geen stijgende lijn te ontdekken. Bij Utrecht begreep ik de hype rondom hem al niet en ik betwijfel zeer of hij de geschikte trainer is voor Ajax. Overmars heeft een goed team samengesteld maar met het aanstellen van Ten Hag heeft die naar mijn mening een gigantische blunder begaan. En die hype rondom Kluivert begrijp ik ook niet. Leuke speler misschien voor een gemiddelde eredivisieclub maar komt tekort voor de top, die gaat het niet redden.

1 april 2018 om 16:34

Half jaar? Hij is begin januari begonnen.

Kluivert onzichtbaar maar maakt toch het verschil met een goal en een assist.
Verder zowel Veltman als Kristensen achterin heel matig
als Kristensen onze nieuwe rb moet worden moeten we ons toch wel zorgen gaan maken denk ik....

Als Groningen supporter zou ik woedend zijn, het hele jaar spelen ze als een krant, en alleen tegen Ajax kunnen ze wat laten zien

1 april 2018 om 19:47

Dat is bij alle clubs waar Ajax komt het geval. Het is nu eenmaal overal de Wedstrijd van het Jaar. Kijk hoe vol het zat bij Grunn.Maar dat hoort erbij als je de allerbeste bent. Volgende wedstrijd kan je weer een speld horen vallen.

2 april 2018 om 01:44

Onzin. Speelden tegen PSV een puike pot en waren ook vorig weekend tegen AZ sterk bezig. Je probeert Ajax teveel credits te geven. Onterecht.

als de statistieken niet anders zouden uitwijzen zou je bijna gaan denken dat Veltman verdedigend niet zo heel goed is

1 april 2018 om 16:44

Hahaha die statistieken waar zijn fans steeds mee schermen.

Wat was Ajax slecht en ik begin mij steeds meer af te vragen wat de tactiek van Ten Hag is. Er waren maar een paar spelers met een voldoende, Onana(meer dan goed), Ziyech en Tagliafico. Daarnaast viel De Jong redelijk in en Huntelaar kreeg geen ballen.
In mijn ogen onverdiend, en daarnaast was de goal van Groningen geen buitenspel.

Deze overwinning is het schoolvoorbeeld van een gestolen overwinning. Ajax heeft de gehele wedstrijd niet in de partij gezeten. Soms win je onverdiend maar heb je de doelpunten alsnog wel afgedwongen maar dit was echt puur geluk en dat mag ook wel weer eens een keer. Het enige positieve punt is de 2de gele kaart van Veltman waardoor hij de volgende wedstrijd geschorst is. Veltman samen met Kristensen aan de rechterkant is echt vragen om problemen.

Ben echt blij dat ajax hheft gewonnen (ben Psv Fan) Dan kunnen over 2 weken in onze stadion tegen Ajax Kampioen worden. Hoe vet is dat!!!

1 april 2018 om 19:40

Volgens mij moet je dan nog wel eerst in Alkmaar gaan winnen, of denk je dat dat "appeltje-eitje" wordt? Wist je niet......

1 april 2018 om 21:10

Psv wint bijna alles dus het zal makkelijk worden laaste 10 minuten!!

ik ben geen fan van Veltman maar vandaag kan je hem weinig kwalijk nemen denk ik, eerder de coach. hoe haal je het in je hoofd om Veltman in het centrum te zetten? hij heeft geen lengte en hij heeft geen fysieke kracht en dan ga je hem in het centrum van je verdediging zetten. in het verleden heeft hij al aangetoond dat hij totaal niet uit de verf komt op die positie

Hehe na al die tijd heeft veltman eens rood na zoveel 'vieze' overtredingen verdient hij het wel.

1 april 2018 om 16:55

Terwijl hij vandaag geen vieze overtredingen heeft gemaakt.

En dan denk je dat Groningen punten gaat afsnoepen van Ajax. Goede 1 april grap, ben er hard ingetrapt.

Mahi is man of the match van ajax hoeveel kansen heeft hij wel niet om zeep geholpen ongelofelijk. Als we op deze manier tegen iedere tegenstander zouden spelen waren we al veilig voor een playoffs plek en onana was echt teveel aan het provoceren aanpakken dat soort mensen

Ajax heeft veel kwaliteit van het afgelopen seizoen verkocht en matig ingekocht. Dat is nu wel duidelijk en kan maar 1 ding betekenen: het management heeft totaal gefaald.
Waarom de jeugd niet meer kansen bieden. Daar was Ajax toch altijd zo goed in. AZ bewijst dat haar beleid werkt. En met een paar gerichte aankopen is zelfs een Ajax met een 4 x hogere begroting te benaderen. Zelf overigens als Alkmaarder fan van AZ en haar jeugdbeleid.
Ajax heeft overigens wel pech gehad met Dolberg en haar Marokkaanse idool.
Dit seizoen is voorbij en hoop voor het Nederlandse voetbal dat de jeugd ook bij Ajax veel meer kansen krijgt.

Ik heb er geen woorden voor, ik voel me letterlijk bestolen! Jammer van de goal van bacuna en je had de eerste helft al 5-0 voor moeten staan dus je hebt het eigenlijk aan je zelf te danken. Deze doet heel veel pijn maar toh gefeliciteerd aan alle ajacieden

Ik heb er geen woorden voor, ik voel me letterlijk bestolen! Jammer van de goal van bacuna en je had de eerste helft al 5-0 voor moeten staan dus je hebt het eigenlijk aan je zelf te danken. Deze doet heel veel pijn maar toh gefeliciteerd aan alle ajacieden

1 april 2018 om 17:13

Sportief. We waren echt beschamend. Iedereen wil wel eens in de laatste minuut winnen, maar Groningen heeft ons buiten de uitslag vernederd. Maar ja, dat is het juist met voetbal. Het is vaak geen sport waar je gerechtigheid ziet.

1 april 2018 om 17:48

Snap je gevoel, maar voetbal is nou eenmaal geen jurysport... Het enige dat telt is doelpunten maken!

Lol, ik kan dit niet geloven. Had de tv uitgezet na de rode kaart van Veltman. Deze wedstrijd moeten ze op YouTube plaatsen met de titel "Handboek voor dieven" , drie punten zijn echt gestolen uit Groningen. Maargoed, ik hoopte er wel op zodat het nog enigszins spannend blijft..

Zwaar onterecht dit, maar het is helaas niet anders. De Ligt toch niet heel sterk vandaag. Hopelijk is dat gehype nu een keer voorbij en gaat men zien dat het ook maar een simpel jochie van 18 is.

1 april 2018 om 17:09

Want als speler mag je geen enkele keer een iets mindere wedstrijd spelen. Het is een talent, maar voor hem is het beste om nog paar jaar bij Ajax te blijven en dan een toptransfer maken

1 april 2018 om 17:33

Mag je zeker. Maar men doet alsof het de nieuwe Beckenbauer is. Hij heeft nog een lange weg te gaan en veel mensen zijn daar blind voor.

Tja, over mijn cluppie ga ik niks positief zeggen, maar drie punten zijn drie punten....Vraag me echt af waar de spelers mee bezig waren. Totaal afwezig. Groningen moest vandaag alles geven dus wat hadden ze dan verwacht? Nee, dit Ajax verdient de titel echt niet. Ik was absoluut niet tegen de trainerswissel van Keizer, maar Ten Hag maakt het team niet beter. Voor nu in ieder geval zeker niet.

Slechte wedstrijd van Ajax. Onana erg belangrijk! Enige positieve van deze wedstrijd is, dat ze een dramatische wedstrijd toch weten te winnen. Op zo', manier volgens mij de eerste keer dit seizoen zonder punten te laten liggen.

Weer triest dat Huntelaar weer zijn handen achter zijn oren moet doen. Die blijft nare trekjes overhouden.

1 april 2018 om 19:33

Wat is er mis met handen achter je oren? Die jongen is gewoon blij en uitgelaten. En dat waren wij ook toen hij scoorde. Ook al was het een dramatische baggerwedstrijd. Maar ja.... Mogen wij ook een keer een overwinninkje stelen? Er zijn ploegen die dat tot kunst hebben verheven en die dreigen er nog kampioen mee te worden ook. Maar dat laatste moeten we eerst nog zien natuurlijk.

1 april 2018 om 22:33

Oh dus als een Ajax speler het doet is het allemaal normaal?
Maar als Depay het doet dan is het een arrogante speler...
Duidelijk. Haha.

1 april 2018 om 22:48

Groningen fans doen zo lief tegen Ajax spelers en ook zeker tegen Heerenveen waar hij ooit speelde ik snap dat wel.... gewoon stil is niet heel zwaar toch?

Het was een drama van ajax, terecht dat ze geen kampioen worden, echt slecht voetbal, en deze trainer zou ik gewoon houden, heeft er veeverstand van.🤣😂

Werd nog in een ander topic belachelijk gedaan over dat De Ligt tegen Van Weert of liever tegen de toppers speelt en dan scoort zijn directe opponent meteen dat doelpunt!

Wie staan er eigenlijk op scherp bij Ajax voor Heracles thuis?

1 april 2018 om 17:38

Heb het even opgezocht: Ziyech, Huntelaar, Donny en Tagliafico staan alle 4 op vier gele kaarten en dus op scherp. Dat is toch wel een zorgwekkend lijstje, alle 4 zouden vrij vervelend zijn om te missen tegen Psv. Weet jij ook wie er bij PSV op scherp staan voor de wedstrijd tegen AZ?

1 april 2018 om 17:42

Edit: dit zijn voor PSV de volgende heren: Van Ginkel, Isimat en Arias (allen 4 gele kaarten), Bergwijn heeft zijn schorsing op de valreep gepakt voor AZ-uit (5 kaarten).

1 april 2018 om 17:45

Je speelt thuis tegen Heracles. Dan worden er echt geen gele kaarten uitgedeeld. PSV zie ik uit bij AZ wel een paar prenten incasseren.

1 april 2018 om 17:47

Thanks Sander. Het is voor jullie en voor ons te hopen dat al deze spelers geen kaart pakken. Heb het liefst dat beide teams op volle sterkte aan de wedstrijd kunnen beginnen op de 15e. In ieder geval al heel veel zin in die pot.

1 april 2018 om 17:58

Zeg nooit nooit Gaudi, Ziyech palt vandaag ook weer een onnodige, kan zomaar gebeuren, maar ik neem aan dat de heren er op letten! En inderdaad Quirento, een clash op volle sterkte is altijd mooier, toch niet de minste namen aan beide kanten die op scherp staan..

Heb me fox sports abonnement eind Februari beëindigt mede door het spel van Ajax en vandaag gekeken bij anderen maar als je van voetbal houd kun je beter op zondag de samenvattingen kijken op de NOS. Al maanden slecht tot saai, sloom, ideeënloos voetbal. Ziggo Sport totaal heb je veel meer aan.

Wel pure armoede als dit Ajax nog kampioen weet te worden. De Eredivisie is niet meer wat het geweest is, maar als ik de nummer 2 zo zie ballen vrees ik direct weer voor de Europese punten.

1 april 2018 om 18:04

Maak je niet druk, dit Ajax gaat geen kampioen worden... Echter ook PSV heeft totaal niets te zoeken in de CL!

Wat een drama vandaag, met poep in de broek terug naar Amsterdam, dit moet beter want ik denk dat er geen Ajax fan is die de wanprestaties van de afgelopen weken accepteert.

Mahi mag zich deze nederlaag aanrekenen aangezien die oog kleppen op had echt dood zonde dat ze het weg gaven

Als Ajax niet echt gaat doorselecteren en daadwerkelijke versterkingen gaat halen, blijft het structureel kwakkelen. Kristensen op rechtsback is gewoon een misser, haal gewoon nog een soort Tagfiaglico, voor wie verdedigen als eerste vereiste zien. Van Wober ben ik ook niet zo zeker, wel over Veltman. Dat deze ook nog eens de aanvoerdersband draagt bij Ajax, geeft al aan hoe stekeblind ze daar zijn. Schone op 6 kan dus al heel lang niet meer, en de grillige buitenspelers blijven vaker ondermaats dan dat je er vaak op aan kunt. En als Ziyech dan ook nog eens een halve snipperdag neemt, en De Ligt even niet top is, mag je vanmiddag Onana bedanken voor de niet verdiende punten. En met Ten Hag is Ajax er dus nog een keer op achteruitgegaan. Deze zomer Bosz terughalen en afscheid nemen van de technische staf, Overmars en van det Sar. Het mes moet deze keer diep, maar ik zie geen kundige en daadkrachtige chirurg die deze operatie positief gaat uitvoeren. Dus blijven de prijzen de komende jaren uit.

Een slechte dag van Mahi en een goede dag van Onana=overwinning Ajax.

1 april 2018 om 18:13

Pure kwaliteit onana en structurele wisselvalligheid mahi. Als mahi altijd topvorm zou halen, speelde hij niet meer bij Groningen

Aanvallend heeft Ajax gewoon de kwaliteit om uit het niets te scoren. Verdedigend houd Onana cruciale ballen tegen. Maar het is wel pijnlijk voor Groningen dat op basis van de wedstrijd meer had kunnen halen

Belabberde pot voetbal van Ajax-kant. Werkelijk een uur lang overal te laat en te slap in de duels. Verder moeten we toch melden dat 6 gele kaarten wel een beetje uit het evenwicht is, gezien het feit dat Groningen toch vooral de meest schoppende en shirttrekkende pertij was. Die overigens wel bij rust met 2-0 of 3-0 voor jad kunnen staan. Ook sloeg de strafschop tegen Veltman natuurlijk nergens op. Kan me voorstellen dat de PSV-fan hier van baalt, maar dan zou ik toch willen zeggen #mogenwijookeen keerlelijkwinnen?

2 april 2018 om 01:48

Dat doen jullie toch al weken? Van mij mogen jullie hoor. Winst is winst en dat is waar het uiteindelijk om gaat.

Gronigen verdiende 3 punten, niets minder, eigenlijk baal ik wel dat we wonnen, want het was alles behalve verdiend.

Als je dan weer ten Hag hoort, echt onbegrijpelijk dat hij dit nog verdedigd en zegt dat het op wilskracht aankwam. Nee Erik, dit was gewoon 100 geluk, niets meer of minder.

Echt een waardeloze coach is hij. Samen met Sar aub van de zomer weg. Wisselbeleid blijft onbegrijpelijk, net zoals Veldman opeens weer centraal te zetten, we zien waar het weer naartoe leid.

Ook onze nieuwe Deen rechtsachter kan mij totaal niet bekoren, doet amper iets goed, en als je het mij vraagt gaat die het niet redden.

Nee, het is pijnlijk om te zien hoe slecht Ajax voetbalt onder ten Hag, en dan altijd die smoesjes van die vent, walgelijk gewoon.

2e plaats verdienen we niet op deze manier. Weg met die vent.

Ik word een beetje moe van al die zogenaamde fans die zeggen dat het allemaal aan Ten Hag ligt.
Als je kampioen wilt worden, moet je elke wedstrijd het gras opvreten en de tegenstander bij de keel grijpen. En als je elke wedstrijd weer slap begint, heb je geen recht van spreken. Dat is een gebrek aan mentaliteit en daar kan de trainer niks aan doen, dat moet in je zitten.
Deze jongens zijn opgegroeid in een wereld van luxe en keuzes, die liggen echt niet wakker van een verliespartij.
Ze zouden echt eens met Huub Stevens 3 weken de mijnen moeten ingaan.

Zuur voor Groningen. 2-0 ten onrechte afgekeurd en Neres had rood moeten krijgen. Blom was weer lekker bezig.
Benieuwd of Neres ook zo gezocht gaat worden door de media en Zeist. Elleboogstoot is 3 wedstrijden schorsing, maar ja, wanneer is een Ajacied voor het laatst geschorst op basis van tv-beelden. Competitievervalsing door de knvb.

2 april 2018 om 01:49

Ik zie het zo gebeuren: Lozano geschorst en Neres vrijgesproken. Eigenlijk gaf Rondo daar vanavond al een voorzet voor: alleen Lozano uitvoerig bespreken. Het zou gênant zijn als het al niet jarenlang aan de gang is. Mag hopen dat de aanklager iets meer objectiviteit in pacht heeft.

Groningen heeft gewoon pech gehad. Negen van de tien keer verliest Ajax dergelijke wedstrijden en deze overwinning was een uitzondering op die regel.

Ik denk dat dit wel is een hele belangrijke goal kan zijn voor dit seizoen.... Psv krijgt het sws lastig tegen Az Ajax en heb het gevoel dat Roda ook puntjes gaat/moet pakken... het wordt spannend want Az kan het Ajax in deze vorm ook pijn doen spannend wordt het sws bedankt KlaasJan voor die heerlijke 1-2 met Justin en de perfecte aanname daarna

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

534 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Ajax 28 13 4 0
2016/2017 Schalke 04 16 2 1 0
2015/2016 Schalke 04 31 12 2 0
2014/2015 Schalke 04 28 9 5 1
2013/2014 Schalke 04 18 12 5 0
Laatste voetbalnieuws

Huntelaar prijst Overmars: ‘Je ziet wel iets ontstaan hier bij Ajax’

Klaas-Jan Huntelaar is blij met de manier waarop Ajax zich deze periode presenteert op de transfermarkt. Directeur spelersbeleid Marc Overmars haalde Dusan Tadic naar Amsterdam en de club staat op het...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
Marcel Brands staat op het punt om Malcolm naar Everton te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren