Babel en Malki voor drie jaar naar ambitieus Kasimpasa

Donderdag, 20 juni 2013 om

Kasimpasa heeft de tweede Nederlandse aanwinst voor volgend seizoen definitief binnen. De ambitieuze Turken legden begin juni Ryan Donk al vast en hebben donderdag ook Ryan Babel gecontracteerd. De aanvaller is transfervrij overgenomen van Ajax, waar hij een aflopend contract had. Ook Sanharib Malki gaat naar Kasimpasa: Roda JC Kerkrade maakt op de website van de club bekend dat de spits voor drie seizoenen gaat tekenen.

/

Kasimpasa maakt het nieuws over het vastleggen van Malki nog niet bekend: de transfer van Babel wordt bevestigd via de officiële Facebook-pagina van de club. Kasimpasa brengt verder geen details naar buiten, maar Turkse media weten dat Babel voor drie jaar heeft getekend. De aanvaller zal vrijdagmiddag om 15:00 uur worden gepresenteerd door zijn nieuwe club.

De overgang van Babel naar Kasimpasa hing al een tijdje in de lucht, maar is nu dus afgerond. De Turkse club wordt zijn derde buitenlandse werkgever: Babel ging in de zomer van 2007 van Ajax naar Liverpool en in januari 2011 naar TSG Hoffenheim. Na anderhalf jaar in Duitsland te hebben gespeeld kocht de 42-voudig international zelf zijn contract af, om terug te keren naar Ajax. De inmiddels 26-jarige Babel tekende een klein jaar geleden een eenjarig contract in Amsterdam, dat aan het einde van de maand dus afloopt. De aanvaller speelde in het afgelopen seizoen negen competitiewedstrijden voor Ajax en wist daarin tweemaal te scoren.

/

Kasimpasa betaalt wél een transfersom voor de 29-jarige Malki, die nog een eenjarig contract had bij Roda JC. De aanvaller speelde twee seizoenen in Kerkrade en maakte in die periode 42 doelpunten in 65 competitiewedstrijden. In de play off-wedstrijd tegen De Graafschap maakte hij onlangs nog een hattrick, waarmee zijn doelpuntentotaal in het afgelopen seizoen op twintig uitkwam. Roda ontvangt naar verluidt anderhalf miljoen euro voor Malki, die eerder voor Panthrakikos, Lokeren, Germinal Beerschot, Roeselare en Union Saint-Gilloise uitkwam.


Poll

Ryan Babel had moeten wachten op een grotere club dan Kasimpasa


Gerelateerd

272 reacties (laatste reactie door alex4all)

Wagelijke vent.

Johan Derksen zei dit tijdens VI en twitterde babel: Je moet niet geloven wat die Snor zegt ...

Ben benieuwd wat hij daar gaat verdienen want dat speelt een grote rol ...

20 juni 2013 om 16:14

Hoezo? het was vrij voorbarig van Derksen.

20 juni 2013 om 17:59

Dat het voorbarig was maakt niet uit hij had gelijk. Als die babel een beetje een kerel is Twittert hij nu ook zijn excuses naar Derksen maar dat zal hij wel niet doen Babel zou wel weer lekker geld aan het tellen zijn

20 juni 2013 om 18:50

Sommige mensen houden gewoon niet dat mensen over hun roddelen op tv. Wat boeit die snorremans nou waar babel heen gaat?

20 juni 2013 om 19:05

het waren dus blijkbaar geen roddels.

20 juni 2013 om 19:28

Inderdaad is gewoon een vieze actie van Babel, en dit is niet omdat ik voor PSV ben, maar dit tekent ook wel weer wat voor clubman Babel is, en kom niet aan met hij kocht zn contract bij Hoffenheim af, want dat verdient die nu in 1 jaar weer terug bij kasimpasa, vieze actie.

20 juni 2013 om 19:50

El hamdaui, labyad, drenthe, bruma, enz, enz... gaat toch allemaal alleen nog maar om geld

20 juni 2013 om 16:17

Koopt hij eerst voor een aardig bedrag het contract in Duitsland af, gaat hij nou naar deze voetbal club! Juist Babal, ik snap jou voetbalvisie helemaal.

20 juni 2013 om 16:25

Hij heeft een visie, maar die heeft weinig met voetbal te maken. Hij heeft zijn contract afgekocht om het weer ergens ander dubbel en dwars terug te verdienen. Als hij een belachelijke aanbieding uit Qatar of iets in die trent had ontvangen had hij het ook gedaan. Met als argument dat die competitie in de lift zit of iets in die trent.
Helaas zijn dit soort spelers een bepaald levensstijl gewend en willen daar niet vanaf wijken.
Geef hem eens ongelijk als je miljoenen kunt verdienen ipv tonnen dan zou ik het ook doen als ik van mezelf weet dat ik helemaal niet zo goed ben.

20 juni 2013 om 16:47

in Duitsland speelde hij niet, dus kocht 'ie zijn contract af omdat hij wilde voetballen (logisch, hij is een voetballer). Dus die 3 miljoen moet 'ie toch ergens terugverdienen, lijkt me geen ingewikkelde visie, of wel?

20 juni 2013 om 16:50

@kakadu

Dan ga je toch niet naar Kasimpasa.

20 juni 2013 om 17:18

@kakadu: Dat geloof je toch niet echt dat hij 3 miljoen heeft betaald om zijn contract af te kopen? Volgens mij is dat een praatje dat ze wereld in hebben geholpen. Die man was grootverdiener bij Hoffenheim en moest echter vertrekken, hij moest zelfs trainen bij het 2de. Dan kan je mij niet zeggen dat hij ook nog 3 miljoen moest betalen om daar weg te komen. Lijkt mij dat Hoffenheim al blij was als hij uberhaupt vertrok. Dan ben je als Babel zijnde wel ontzettend stom om 3 miljoen te betalen.

20 juni 2013 om 18:05

@ Frank_lfc

En bovenal is dit stom gehandeld van Ajax. je had een speler in de selectie die gewoon op rechsbuiten kon spelen met ervaring, fysiek en snelheid. Nu moet Ajax op zoek naar een rechtsbuiten en dat zal gewoon geld gaan kosten.

Als je Babel 2 miljoen tekengeld had gegeven en een salaris van 600.000 euro met een 3 jarig contract had je gewoon een prima rechtsbuiten gehad voor het systeem van Ajax. Dan had je 2 jaar kunnen overbruggen en hem alsnog kunnen verkopen aan een leuke club. Een goedkopere optie is er bijna niet.

20 juni 2013 om 18:27

Een speler die liever bij een c-club uit Turkije speelt dan bij Ajax is het niet waard om een Ajax shirt te dragen. Ajacieden moeten blij zijn dat die faalhaas weg is.

20 juni 2013 om 21:16

@ De-lano,

Wat is er zo stom aan het handelen van Ajax? De Boer geeft aan, Babel wel een toekomst bij Ajax te zien, vervolgens zegt de speler dat Ajax altijd maar bedoeld was als een éénjarige tussenstop en dat hij weg wil.
Ik zie hier niet in wat Ajax fout heeft gedaan.

Daarnaast vind ik dat Ajax hier wel goed aan doet om hem niet te contracteren, met Fischer, Schone, Serero, Andersen, Sana, Boerigter en natuurlijk Erikssen en de Jong die nog niet vertrokken zijn en maar de vraag is of ze uberhaupt nog Beide gaan, heb je al aardig wat opties op het middenveld.

21 juni 2013 om 06:50

@AZ Alkmaar

precies wat jij zegt, heb ik ook al vaker gezegd..babel heeft echt geen 3 miljoen betaalt om zijn contract af te kopen..misschien een gedeelte daarvan

en ik kreeg veel duimpjes omlaag toen ik zei dat hij alleen voor het geld speelt, maar het is wel zo

nooit meer terug naar ajax komen aub

20 juni 2013 om 16:17

Derksen zei dat het al rond was, en feitelijk was dat onjuist. Wie weet was Babel nog wel in gesprek met meerdere clubs, dan is het niet zo netjes om direct te stellen dat hij zijn keuze al heeft gemaakt terwijl dit nog niet zo was.

20 juni 2013 om 17:24

Hoe weet jij dat het nog niet rond was dan? Misschien wilde ze het nog niet bekend maken.

20 juni 2013 om 19:54

Het is Overmars, technisch directeur bij Ajax, die weet er denk ik wel het 1 en ander van hoor.

20 juni 2013 om 23:12

Dan zou Babel geen reden hebben om zo te reageren, en die jongen is normaal gesproken de rust zelve. En nee, ken hem niet persoonlijk maar uit zijn lichaamstaal, reportages en interviews kun je een hoop halen.

Ik geloof dat Babel de waarheid spreekt en Derksen in zijn enthousiasme om een nieuwtje te hebben wat op de feiten vooruit liep. Babel moet reageert ietwat overdreven maar zal daar ook zo zijn redenen voor hebben.

20 juni 2013 om 16:22

Walgelijke vent die Derksen.
3/4 aar geleden was het nog degelijke journalist met inhoud.
Hij is samen met RTL met de media gekte gaan doen, tegenwoordig staan er meer geruchten in de VI dan daad werkelijk nieuws.

20 juni 2013 om 17:16

Die vent kraamt misschien verkeerde info uit maar vaak heeft hij gelijk.
VI vind ik tevens ook een leuker programma om naar te kijken dan naar
die statige gasten van Studio Voetbal

20 juni 2013 om 16:43

Heeft toch een mooi jaar achter de rug bij Ajax. Kan er toch weer een "geweldig" jaar op zijn CV bijzetten.

20 juni 2013 om 17:16

Geld zal vast een factor zijn, maar ik denk vooral dat speeltijd zijn belang is. Hij kwam bij Hoffenheim niet meer aan spelen toe en werd constant bekritiseert. Ik hoop dat hij bij Kasimpasa sportief succes zal behalen en gelukkig zal zijn.

Je gaat niet je contract afkopen voor (3 Miljoen euro) om een jaar later weer 'voor geld te gaan'. Dan had hij net zo goed bij Hoffenheim kunnen blijven.

21 juni 2013 om 03:34

vd Vaart,

Wil nog wel geloven dat hij zijn contract bij Hoffenheim afgekocht heeft.
Er speelde bij Hoffenheim 2 problemen.
1. Als hij nog 2 wedstrijden in het 1e zou spelen zou zijn salaris fors verhoogd worden.
2. HIj bracht te weinig, zijn contract liep nog 1 jaar en er waren blijkbaar geen clubs die de gevraagde transfersom van 2 a 3 mln op tafel wouden leggen.
Ik geloof echter niet dat dat Babel 3 mln heeft betaald, dat zou financieel oerstom zijn. Zeker als je in ogenschouw neemt dat hij een eenjarig contract bij Ajax heeft getekend met een basissalaris van 3 ton (volgens de verhalen) en waarschijnlijk de rest vlg. pay as you play

Dat verhaal van die 3 mln verkoopt wel goed bij supporters en zal daarom niet snel ontkend worden.

Bij Ajax heeft hij o.a. weinig gespeeld door blessures en zou hij bij contractverlening een (te) dure jongen zijn die op geen elke positie echt uitblinkt (en doorstoming v talenten in de weg staat.
Er zou interesse zijn geweest van (real) Betis. Als speler ga je kijken wat sportief en financieel interessant is.
Mijn zegen heeft hij met zijn keuze voor Kasimpassa, die het dit seizoen als promovendus goed deden en o.a. Isaakson aantrokken.

20 juni 2013 om 17:45

Volgens mij rond de 1.5 miljoen per jaar netto, en een tekengeld van 2 miljoen, dus zijn afkoopsom van Hoffenheim is er al bijna uit.

Kasimpasa is een uitstekende club voor Babel. Doen het goed in de competitie en laten leuk voetbal zien.
Voordat alle Nederlanders zeggen waar gaat hij nu heen, hij gaat voor het geld en bla bla bla.

Hij gaat naar een zware interessanter en betere competitie. Waar hij tegen wereldspelers mag spelen. Die je in je natte dromen niet eens tegenkomt in de eredivisie.
Daarbij gaat hij van een zogenaamde wereldstad, naar een echte wereldstad Istanbul

20 juni 2013 om 16:20

Heerlijk die provocerende reactie.
Hoewel Nederlands over het algemeen vrij negatief zijn over de Turkse competitie denk ik dat zeker voor Babel een achter uitgang is. Turkije is een heerlijk land om te voetballen, leuk salaris en nog eens een zeer gunstig klimaat. Qua voetbal doen ze het steeds beter, ook onderin de competitie.

20 juni 2013 om 16:58

googlelt

Provocerend ..?

Ik provoceer nergens. De turkse competitie is vele male interessanter als de eredivisie. Dit komt vooral door topspelers die in hun nadagen komen cashen.
Maar dat doet er niet toe. Spelers van het Kaliber Roberto Carlos, Didier Drogba, Ribery (niet tijdens zijn nadagen) zul je niet zien in de eredivisie.

Is dit provoceren...?

En Amsterdam in een adem noemen met Istanbul....is eigenlijk een belediging voor Istanbul. Dus provoceren vind ik het totaal niet.
Feiten wil ik het niet noemen, maar de dingen die ik opnoem kloppen over het algemeen. Alleen men wil het niet zien omdat het pijn doet. Men wil het gewoon ontwijken.

20 juni 2013 om 17:17

In de eredivisie is menig wereldster begonnen, Ibrahimovic, Ronaldo, Romario om een paar te noemen. Dan heb ik de Nederlanders nog niet eens genoemd. Dat ze in de winter van hun carriere nog even flink willen cashen en naar Turkije gaan.. tsja het is maar waar je trots op bent. Liever de Sneijder in zijn Ajax tijd, dan de iets te dikke, bijna kreupele versie bij Gala.

20 juni 2013 om 17:19

Amsterdam kan je makkelijk in één adem noemen met Istanbul. Beide prachtige steden. De competities zijn ook vergelijkbaar. Alleen is er in Turkije meer geld te verdienen. Dat is het enige feit. De rest wat je zegt over de mooiheid van de steden is mening en dus provocerend. Geef is één argument waarom Istanbul mooier is dan Amsterdam.

20 juni 2013 om 17:21

Nee, in Nederland wordt er verstandig beleid gevoerd en wordt er niet miljoenen uitgegeven aan spelers die al lang over de top zijn. Daar investeert men in de jeugd, wat ook te zien is aan de jeugdopleiding van de clubs en natuurlijk het Nederlands elftal waar toch elke keer weer goede spelers opstaan. De Turkse competitie is niet alleen minder, maar ook het nationale elftal is compleet waardeloos. Ooit een keer een opvlieger gehad in 2002, daarna en daarvoor was het huilen met de pet op.

20 juni 2013 om 17:21

Het is financieel interessanter ja, qua niveau nauwelijks. Een paar uitgerancheerde ex-toppers komen daar nog even wat geld ophalen maar dat zegt niks. Europees gezien presteert Nederland over de laatste 5 jaar gezien gewoon beter, dat is ook terug te zien in de Europese ranglijst. Dus niet zo overdrijven want zonder dat geld wilde er niemand naar Turkije. Naar Nederland komen tenminste nog spelers vanwege het voetbal en de ontwikkeling, in Turkije alleen maar om geld te halen en/of af te bouwen. Bovendien is die competitie nog eens zo corrupt als wat.

Weet je wat het verschil is: In Nederland beginnen de wereldsterren, in Turkije eindigen ze. Dat zegt genoeg.

20 juni 2013 om 17:21

Luis Suarez, Zlatan Ibrahimovic, Sneijder, v/d Vaart, Verthongen, Robben, van Persie zijn allemaal spelers die in de Eredivisie gespeeld hebben, enorme ontwikkeling hebben ondergaan. een niet fitte Sneijder die basis speler is bij Gala zegt me ook wal voldoende

20 juni 2013 om 17:24

@Batigol. Speler zoals Sneijder, Drogba en Ribery zul je niet zien in de eredivisie? Snijder is zijn carriere begonnen in de Eredivisie bij Ajax... Meningen verschillen, jij mag er trots op zijn dat Turkse clubs absurd veel geld betalen voor voor toppers over hun 'top'. Zo ben ik bijv. trots op het feit dat in Nederland toppers opgeleid worden/werden die in Turkije nooit en te nimmer zullen worden opgeleid. Denk bijv. aan een Cruijf, van Basten, Bergkamp, Rijkaard, Gullit, Kluivert, Stam, Davids, Sneijder, van der Vaart, Huntelaar, Romario, Ronaldo, Zlatan, Vertonghen, Suarez o.a. En niet te vergeten de toppers in wording op dit moment, denk aan een Fischer, Eriksen, Maher, Vilhena, De Vrij, Martins Indi, van Rhijn, Janmaat. enz. En zo kan ik blijven doorgaan. Wat mij rest te schrijven is dat de meerderheid van de Turken hun eigen competitie zwaar overschat. Waar wij Nederlanders over het algemeen nuchter genoeg zijn om te weten dat 'onze' Eredivisie zich niet kan meten met de grote Europese cometities denken jullie klaarblijkelijk over een top competitie te beschikken. Iets wat natuurlijk klinklare onzin is. Net zoals ik geloof dat een Ajax of PSV zeker gelijkwaardig is aan een Gala of Fener. Groeten uit LimboLand...

20 juni 2013 om 18:40

Maar we hebben het nu toch over voetbal en niet welke wereldstad er beter of groter is?

On: leuk voor je dat al die ex toppers in Turkije voetballen, dat heeft lokale iets en er zit inderdaad meer cash in Turkije. Maar ik kijk liever denederlandse competitie. Wij kijken naar de 'toppers van de toekomst' jullie naar de helden van het verleden.

Vind het persoonlijk mooi hoe talenten als de Vrij, Fischer, de Jong of een chadli en een Eriksen zich klaar stormen voor de Europese top. Die progressie wat je ziet geeft mij meer plezier dan als ik zie hoe een drogba met de wedstrijd trager word. Niet om jou te provoceren ofzo.

20 juni 2013 om 18:41

Haha zinnen als:

"hij gaat naar een zware interessanter en betere competitie. Waar hij tegen wereldspelers mag spelen. Die je in je natte dromen niet eens tegenkomt in de eredivisie.
Daarbij gaat hij van een zogenaamde wereldstad, naar een echte wereldstad Istanbul "

En dan zeggen dat je niet provocerend bent. Mooie grappenmaker ben jij!

Bovendien, het kaliber van een Sneijder bijv. zijn we al eens tegengekomen in onze competitie, Zlatan ook, Suarez ook. Dat deze in het begin van hun Carrière in de eredivisie spelen en misschien aan het einde naar de Turkse competitie komen maakt qua verschil in kwaliteit niet veel uit. In het begin zijn ze nog sneller, feller, terwijl ze aan het einde van carrière waarschijnlijk meer inzicht en wedstrijdmentaliteit hebben.

Als de Turkse competitie echt zoveel beter is dan de Nederlandse moeten ze dit eerst eens op basis van cijfers gaan laten zien. Op de coëfficiëntenlijst staat de competitie van Nederland voorlopig nog steeds 7e, terwijl die van Turkije 11e staat(feit!). Het Nederlands elftal staat daarbij ook 7e, terwijl Turkije 25e staat(feit!). Ook heeft het Nederlands elftal met veelal haar eredivisie spelers in het elftal, in de WK kwalificatie Turkije nog verslagen (feit!).

Gaan we het over het Champions league avontuur van Galatasaray en Ajax hebben. Dan zien we dat Galatasaray 2e wordt in een poule met Man. United, Cluj en Braga, met alle respect maar dat had Ajax ook wel gered. Dat ze daarna Schalke uitschakelen is knap, maar ook niet onmogelijk voor een team als Ajax. In de poule van Ajax was Galatasaray in ieder geval net zo goed nooit en te nimmer doorgegaan.

Dat Istanbul een mooiere stad is dan Amsterdam kan ik niet bevestigen noch ontkennen, omdat ik nog nooit in Istanbul ben geweest. In de mooiste Europese steden lijstjes die ik via google bekijk(ja! ook dat check ik feitelijk!) komt Istanbul inderdaad vaak eerder in voor dan Amsterdam.

Al met al kom ik tot de conclusie dat je eerst even bij de feiten moet houden, voordat je roept dat alles zoveel beter en verder is dan in Nederland. De Turkse competitie mag dan veel supersterren van grote 'naam' hebben, let wel deze zijn vaak allang uitgerangeerd en allang niet meer op het niveau waarop ze die grote 'naam' hebben gekregen. Nederland heeft dan misschien geen grote namen, maar brengt wel de talenten voort die deze grote naam uiteindelijk zullen krijgen. Nederland en Turkije zijn op dat gebied gewoon tegenpolen: Nederland leidt op en in Turkije bouwen de spelers af, ik kijk persoonlijk liever naar het eerste.

20 juni 2013 om 19:30

Ik vind Istanbul een vieze stad, ben er 1 keer geweest, vond er niks moois aan, zeer veel armoede en misdaad, ook is het vies qua de straten en infrastructuur, maarja dat is mijn mening, vind Amsterdam als Psv-er mooier dan Istanbul maar dat kan aan mij liggen.

20 juni 2013 om 19:56

Het is voor je te hopen dat je provoceert. Anders btekent het dat je niet al te sugger bent. Welke voetballer gaat er nu in de kelder van het turkse voetbal voetballen. En voor wat btreft istanbul; heb je het nieuws niet gevolgd ?

20 juni 2013 om 21:09

9reyes9 en Inkeajacied verwoorden het prima en daarmee zijn ook meteen de (provocerende) argumenten van G.batigol onderuitgehaald. Volledig mee eens

20 juni 2013 om 16:21

Hoezo 'door een gekleurde bril kijken'? Nee ben inderdaad blij dat wij de Sneijdertjes en Drogba's niet ophalen en vele miljoenen weggooien aan spelers die al lang over datum zijn!

20 juni 2013 om 17:02

Ingmarafca

ben je blij dat jullie ze niet ophalen ?

Ouwe reus jullie kunnen ze niet eens halen man. Als je erover wil dromen moetje al voorzichtig zijn.

Drogba over datum ?
Ik ben een fener fan, en het is vervelend te vertellen hoeveel drogba heeft toegevoegd aan Gala.jullie weten van niets en lullen een eind weg.

20 juni 2013 om 17:14

denk dat je het mis hebt. Dat soort spelers gaan naar turkije om wat geld binnen te halen. Daarna zullen ze met alle waarschijnlijkheid weer kiezen voor de Eredivisie om hun loop baan af te sluiten.
Drogba is lang niet meer wat hij geweest is. Is nog wel goed maar hij was beter. Waarom moeten wij dromen over spelers die al oud zijn. Dat is juist het mooie van Nederland die zorgt voor de talenten van de volgende generatie. Stukken beter dan die ouwe knakkers die hun zakjes willen vullen.

20 juni 2013 om 17:48

Enige die een eind weglult ben jijzelf batigol. Je eigen mening zet je namelijk neer als feiten, wat uiteraard de grootste onzin is. Daarbij geef je bij je uitspraken geen enkel argument waarom dit dan zo is. Zo is elke discussie eenvoudig natuurlijk. Als je zo nu en dan vertelt waarom iets zo is nemen mensen je misschien serieus. Nu ben JIJ namelijk degene die maar een eind weglult!!

20 juni 2013 om 18:13

Batigol

Iedereen mag en kan hier z'n mening geven en je hebt gelijk dat Turkse clubs rijker zijn dan Nederlandse clubs (of ze beter zijn is een ander verhaal), maar je zorgt er zelf voor dat niemand je serieus neemt omdat je zo loopt te provoceren in je taalgebruik

20 juni 2013 om 23:17

Ajax die Jansen koopt
PSV die Brama koopt
Feyenoord die Mathijsen koopt en Kuyt wilt

Maar als een Turkse team het doet mag het opeens niet.

Jullie mogen blij zijn dat Turkse teams geen onbeperkte aantal buitenlanders mag anders kochten ze ook jonge spelers en waren ze de Eredivisie allang al voorbij gaan.

20 juni 2013 om 16:22

Gala = Ajax
Fener = Psv

En de rest in Turkije is minder dan Feyenoord/ Vitesse/ Twente.

20 juni 2013 om 16:26

Gala is Ajax qua niveau en Fener is PSV qua niveau?
Want qua beleid klopt je vergelijking niet bepaald.

Zelf denk ik dat Gala individueel beter is dan Ajax, maar dat Ajax qua 'team' veel hoger scoort. Een onderlinge ontmoeting gaat een spannende wedstrijd worden!

20 juni 2013 om 16:30

@googlett

Als we gaan kijken naar de individuele aspecten dan had City ook kampioen moeten worden. Qua beleid klopt het zeker niet want bij Gala doen ze niet de spelers opleiden wat ze bij Ajax wel doen. Maar qua sterkten verschelen de teams niet heel erg veel. Ook heeft Gala qua naam een aantal fantastisch voetballer, het zijn toch allemaal vroegere grote namen op Muslera na.

Eboue, Riera, Altintop, Sneijder, Drogba zijn niet meer de spelers die ze vroeger waren.

20 juni 2013 om 16:46

Tsjonge tsjonge, zelden zo'n onzin gelezen op een doordeweekse dag..."gala, fener" ....? phoephoe,..... vakjargon.

20 juni 2013 om 16:58

@frank
Jij weet duidelijk niet veel over het Turkse competitie.
Besiktas, Trabzonspor en Bursaspor zouden met gemak winnen van Feyenoord, Vitesse en Twentee

20 juni 2013 om 17:10

De rest is minder zegt ie. Hoe weet jij dat nou mister wiseguy...ben jij voetbalanalist? Nee, dat ben je niet, je bent frank die van Liverpool houdt met een subjectieve mening en gefrustreerd omdat het turkse voetbal beter wordt.

Zelfs als je voetbalanalist was, zou het niet zo makkelijk te bepalen zijn....

20 juni 2013 om 17:27

De Top van het Turkse voetbal wordt wat beter ja. Maar het is nou niet stabiel te noemen.. Waar de Nederlandse top clubs hun spelers zelf opleiden kopen de Turkse clubs al hun bepalende spelers. Overigens is het Gala , Fener en Besiktas tegen over Ajax en PSV maar voor de rest is het niet veel. zal er misschien 1 uit schieten zo nu en dan maar dat is toch niet zoals in nederland waar de subtop toch wel goed aanhaakt..
Gala , Fener en Besiktas = Ajax en Psv
Trabzonspor en Bursaspor Feyenoord ,vitesse en Twente

Is toch wel opmerkelijk dat ze meer geld te besteden hebben en toch gewoon gelijk aan de Eredivisie zijn. De Top clubs liggen gelijk aan elkaar. waarbij de middenmoot en degradatie in Nederland toch wel wat beter is dan in Turkije.

20 juni 2013 om 18:02

@xelcukinan

Het Turkse voetbal wordt inderdaad beter en beter maar waarom zou ik me daar druk over maken. Ik heb zowel niks met de Turkse League als met de Eredivisie. Ik volg de Eredivisie wel maar niet zo dat ik denk van woow wat een super competitie.

Ik stel mezelf hier eerder objectief op dan subjectief, ik neem aan dat jij de Turkse competitie wel intensief volgt omdat je naam Xelcuk Inan is dus dan ben jij ook maar subjectief.

Ajax is op het moment gewono gelijkwaardig ana Gala, PSV heeft kwalitatief gezien een team dat ongeveer gelijk is aan Fener.

20 juni 2013 om 18:04

@ Laurens E, ik citeer een zin uit jouw reactie; "waar de Nederlandse top clubs hun spelers zelf opleiden kopen de Turkse clubs al hun bepalende spelers."

Dus jij wil zeggen dat Strootman opgeleid is door PSV zelf? Of dat Pelle opgeleid is door Feyenoord zelf? Je kan veel zeggen maar de meeste clubs hebben hun bepalende spelers niet opgeleid. In Turkije worden er overdreven veel buitenlanders gekocht, daar geef ik je helemaal gelijk in. Het enige waar ik me gewoon aan erger is dat mensen denken dat Turkije helemaal niets opleidt en werkelijk alles koopt.

20 juni 2013 om 18:09

Het feit dat jullie doen alsof jullie de beste visie hebben door middel van spelers zelf op te leiden is totaal krom. Net wanneer spelers goed beginnen te spelen op hun 21e vertrekken ze weer naar een club die betaald, waardoor de Nederlandse clubs gedoemd zijn te spelen met ukkies die wel kampioen worden in hun eigen competitie, maar Europees niets in te brengen hebben. Het is al lang geleden dat bijvoorbeeld een Ajax een kwartfinale CL of Halve finale EL heeft gespeeld, vind je niet? Als je kijkt naar de top tien in Europa op dit moment zijn er meer gekochte spelers dan zelf opgeleide spelers. Waar spelers op dit moment in Turkije komen in hun najaren om te "cashen", brengen ze je toch verder in Europa dan de kleine jochies. Natuurlijk komt er nu iemand zeggen: Ja, maar Ajax heeft tegen Manchester City heel goed gespeeld hoor, Snik Snik. Ja klopt, maar tegen de rest was het toch niet echt opgewassen. In de komende jaren ga je nog meer toppers in Turkije zien, die niet in hun "najaren" zijn zoals Muslera(27),sneijder(29), Moussa Sow(27), Chedjou(28),eboue(was 28), Meireles(29), Mark my words.

Een Kasimpasa die nog 3 jaar geleden in de 2e divisie speelde, komt met grote stappen vooruit. Als je het mij vraagt gaan Babeltje en Donkje niet veel brengen, maar toch leuk voor zo een clubje. Je kan het een beetje gaan vergelijken met een Vitesse, die met grote passen komt aanlopen richting de top van Nederland.

20 juni 2013 om 18:40

@cimbom35.5

Raar dat een Gala supporter nu zijn mond open trekt omdat Gala voor het eerst in 36 jaar weer eens in de kwart finale stond. Maar ja, wanneer Gala 2x achter elkaar in de poule des doods zit dan denk ik dat de kan ook erg klein is om door te gaan.

Ajax hanteert het beleid dat elke voetbalclub zou moeten hanteren, zelf jongens opleiden, gene miljoenen schulden hebben, geen doorgedraaide salarissen en vooral talenten groot maken om het nationale elftal ook beter te laten worden.

Turkije zal nooit de place to be worden voor spelers van 24 - 25 jaar oud. Ze kunnen simpelweg niet met Engeland en Duitsland concurreren als het gaat om het voetbal en financieel.

20 juni 2013 om 18:58

@bursaspor

Trabzon is zeker niet beter dan Feyenoord, Vitesse en Twente. Die waren 2 jaar geleden al een paar klasses lager dan het niveau van psv (in de Europa League, wat psv al niet serieus neemt, stonden wel met n goed elftal), maar Feyenoord heeft het in de laatste 2 seizoenen goed/redelijk gedaan tegen psv. Iets wat trabzon duidelijk niet deed. Dit seizoen was Trabzon niet om aan te zien. Bursa en Besiktas zijn leuke clubs die zich qua niveau echt wel een beetje kunnen vergelijken met Feyenoord, Vitesse en Twente van een paar jaar geleden.

On:

Babel wil speeltijd en geld. Bij hoffenheim verdiende hij goed zonder speeltijd. Hier speeltijd en geld, ik snap hem wel. Lekker weertje erbij, en genieten van je leven.

20 juni 2013 om 20:52

Frankje, ik weet niet hoe je aan die glazen bol bent gekomen, maar je kan niet ontkennen dat Turkije potentie heeft. Misschien halen ze ze niet in maar om het is ook goed om direct achter die landen te zitten. En voor zover ik het weet zijn de meeste spelers op hun top wanneer ze 27 tot 29 zijn.

21 juni 2013 om 00:51

@cimbom35.5

Nederland heeft meer potentie dan Turkije, alleen in Turkije zit een tikkeltje meer geld waardoor zij "sterren" aan kunnen trekken.

Wie zijn de huidige toppers van Gala? Sneijder en Drogba? Met alle respect voor deze vedettes, het zijn niet meer de spelers die het waren. Ze kunnen nog een aardig balletje trappen maar qua voetbal zijn ze niet meer de spelers van de Inter en Chelsea periodes.

20 juni 2013 om 16:22

waarom denk je dat die spelers daar spelen? omdat de competitie zo gevolgt wordt? het salaris, plus dat Turkije (en vooral istanbul) inderdaad mooi zijn. alleen het feit is dat alle turken in Nederland hun 'eigen' competitie heilig vinden en die in turkije graag zoals de eredivisie willen, met gezond financieel beleid, een bestuur ipv eigenaar en jeugd die doorbreekt, zodat turkije op EK & WK iets kan voorstellen, ik heb zelf in een gastgezin gezeten waar ze me dat verteld hebben namelijk. jullie zijn trots, wij net zo, we doen het alleen op een andere manier, waren de rollen omgedraaid was je oordeel ook omgedraaid. wees zo eerlijk!

20 juni 2013 om 17:10

Gezond Financieel beleid..

Hoeveel clubs in het betaalde voetbal zijn in nederland de afgelopen jaren Failliet verklaard man.

20 juni 2013 om 17:28

Hier wil ik toch even op reageren. Je vent er van op de hoogte dat de knvb een van de strengste eisen van Europa en zeker daar buiten heeft?. Verder vind ik zowel de Turkse als Nederlandse competitie leuk. Elke competitie heeft zijn eigen mooie wedstrijden.

20 juni 2013 om 17:31

omdat er een schuld is van 1 miljoen ^^
Zal in turkije toch wel iets meer zijn en zelfs dan worden ze niet failliet verklaard.. regels he. Kortom Financieel gezonde clubs of helemaal geen club. Zulke regels moeten ze over al maar eens maken.

20 juni 2013 om 16:23

Als jij dat een goede competitie noemt met enkel voetballers die hun beste tijd hebben gehad erin. Wat dat betreft mogen wij trots zijn op onze eredivisie. Daarnaast leveren wij veel grote namen af in de internationale competities. Ik vind dat de turken zwaar overdrijven over het niveau van hun clubs want het stelt allemaal niet zoveel voor.

20 juni 2013 om 19:24

Hier ben ik het deels mee eens. Turken leveren geen grote namen af aan andere landen, dat is waar, wat Nederland dus wel doet elk jaar.

Ik ben het oneens met het feit dat je zegt dat Turken spelers halen die hun beste tijd hebben gehad. Ik kan je zo uit me hoofd al 3 spelers op noemen die tijdens hun beste tijd naar Turkije zijn gekomen.

Chedjou (28 jaar), verkozen tot beste verdediger van Ligue 1, transfer naar Galatasaray.
Meireles (30 jaar), een van de belangrijkste spelers van Chelsea in 2012, transfer naar Fenerbahçe.
Sow (25 jaar), verkozen tot beste speler van Ligue 1, transfer naar Fenerbahçe.

20 juni 2013 om 16:24

Ik denk niet dat het een sportieve vooruitgang is, maar ik ben het wel met je eens over Istanbul. Dat lijkt op voetbal gebied wel het London van het oosten. Galatasaray, Fener, Besiktas, Istanbul BB en Kasimpasa allemaal uit Istanbul. Het is op voetbal gebied en op cultureel gebied een werledstad.

20 juni 2013 om 16:25

Ik als Nederlander ben het volledig met je eens.

Enige wat ik jammer vind is dat hij niet bij een iets grotere club gaat spelen. Maar als ik een profvoetballer was en kon goed geld verdienen bij een goeie subtopper in Turkije, Istabul dan wist ik het ook wel.

20 juni 2013 om 16:25

Tuurlijk gaat babel voor het geld. De keuze is gemaakt door het geld zelfs. Ajax is op alle fronten beter dan Kasimpasa, behalve als het over het geld gaat. Ryan postte zelfs een afbeelding op zijn twitter/instagram met een foto waarop veel geld te zien was.

Ik vind het een goede zet van Ryan. Er kwam geen andere club voor hem om zijn carrière een mooiere glans te geven, dan maar cashen.

Hij had natuurlijk veel geïnvesteerd om terug te gaan naar Ajax, om daarna weer ergens bij een mooie club te cashen. Een mooi(ere) club bleef uit en de tijd tikt maar door. Uiteindelijk koos Ryan voor Kasimpasa. Begrijpelijk.

20 juni 2013 om 17:30

Het was nooit de bedoeling dat babel zou bij tekenen bij Ajax. Hij Wilt gewoon voetballen en goed geld verdienen. Naja dat zit die goed daar toch?

20 juni 2013 om 16:27

ga toch weg man! ik vergelijk jullie competitie met die van de belgen.1 club die topspelers heeft en ieder jaar cl speelt ( gala & anderlecht) en de rest is redelijk tot matig.
iedere turk denkt dat de "super lig" heel wat voorstelt maar toch blijven ajax, feyenoord en psv veel bekender dan iedere turkse club.

20 juni 2013 om 16:38

Fenerbahce speelde afgelopen seizoen Europa league en ze kwamen ver. Besiktas speelt mag europa niet in vanwege schulden of te laat betaalde salarissen.
Galatasaray, fenerbahce en besiktas zijn alles behalve matig. Deze clubs vormen de top 3 van Turkije en ik schat ze hoger in dan de nederlandse top 3. Objectief bekeken ja.
Dus 1 goede club en de rest matig is al sowieso niet het geval.
Volgens mij ben jij een gefrustreerd mannetje die het niet kan hebben dat Turkije zowel economisch als op sportgebied zich omhoog werkt. Wen er maar aan knul, dat zal nog zo even doorgaan.

Volgens jou zijn feyenoord, Ajax en PSV bekender dan Galatasaray, Fenerbahce en Besiktas, maar ik kan concluderen dat dit heel erg subjectief is op grond van jouw eerdere onnozele uitspraken. Bewijs het is!

Verder zeg je: 'iedere turk denkt dat de ''super lig'' heel...'
Dit is een generaliserende opmerking. Als je er nog meer van gaat maken, mag je dag dag zeggen tegen je account :D

20 juni 2013 om 16:42

Ik geloof dat Ajax meer Europese prijzen heeft gewonnen dan alle drie die clubs bij elkaar.

20 juni 2013 om 16:48

ajax: 4x CL en 1x Uefa cup
feyenoord: 1x CL en 2x Uefa cup
psv; 1x CL en 1x Uefa

gala: 1x Uefa cup
fener: geen uefa of cl
besiktas: geen uefa of cl

bewijs genoeg?

*uefa = europa league

20 juni 2013 om 16:50

Dat zegt toch niks over het huidige niveau van deze clubs? Proficiat dat je 18jaar geleden de CL won, daar voetbalt Ajax nu echt niet beter van.

20 juni 2013 om 16:50

Maakt dat de clubs bekender @frotterdam010.
Het gaat om de laatste tijd...dat maakt een club bekender.
Ajax die 15-20-30 jaar geleden iets heeft gewonnen zorgt niet ervoor dat mensen nu Ajax beter kennen dan Galatasaray..

20 juni 2013 om 16:53

@viktorfischer

Ja en?

In het verleden behaalde resultaten...

20 juni 2013 om 16:58

spelers zoals ibrahimovic, van persie, robben en ronaldo (oude ronaldo)
komen allemaal vanuit psv, ajax en feyenoord. leuk hoor, rijke eigenaars hebben en dan spelers van 30 jaar oud kopen die over hun top heen zijn.
mijn punt is dat wij in het algemeen bekender zijn met prijzen van vroeger en transfers van topspelers.

20 juni 2013 om 16:59

Frotterdam010

Wat hebben die prijzen met het huidige Ajax temaken? Ajax heeft 3 Cl's gewonnen en Fenerbahçe geen, hoe kan je hieruithalen of het huidige Ajax meer is dan Galatasaray of Fenerbahçe?

Op dit moment zijn Fenerbahçe en Galatasaray veel groter en verder op dit moment, fanbase is grote dan die van Ajax en Feyenoord bij elkaar mede door het aantal inwoners in Turkije. Op dit moment kunnen beide teams financieel meer veroorloven dan de Nederlandse teams en kunnen ze zich dus beter en sterker mengen met de grote clubs in Europa.

Ik vind daarom Galatasaray en Fenerbahçe beiden verder dan welke Nederlandse club op dit moment, zij stellen beter ambities en werken zich daaraan en proberen zich op alle fronten te verbeteren. Dat heeft deels ook met mentaliteit te maken en cultuur uiteraard. Hier in Nederland hebben we de afgelopen 10 jaar nada gepresteerd in Europa, zegt dat niets?

Een goed voorbeeld...bij Ajax verloren we 3 keer achterelkaar gewoon kansloos van Real Madrid, en Galatasaray won gewoon met 3-2, en haalde de kwartfinale, Fenerbahçe de halve finale van de Europa League, kan haast niet anders zijn dan dat Fenerbahçe en Galatasaray verder zijn dan Ajax, PSV of Feyenoord.

We moeten stoppen met denken dat we in Nederland het best goed doen, landen als Turkije groeien harder op dit moment omdat wij met minder genoegen nemen en onszelf steeds en steeds maar weer wijs maken dat onze competitie goed in elkaar zit en dat Nederland vooruit gaat. Turkije is op dit moment ver voor op Nederland.

20 juni 2013 om 17:12

@A iniesta8

kan jij wel goed lezen? ik zeg dat ajax, feyenoord en psv bekender zijn op de wereld. Ik denk dat een gemiddelde engelsman eerder ajax herkent dan galatasaray. hetzelfde geldt voor psv en feyenoord. het klopt dat galatasray meer kwaliteit en geld heeft nu maar de jaren hiervoor was gala gewoonweg bijna herkenbaar. en als jij met een voorbeeld komt met gala-real dan kom ik met city-ajax, manu-ajax (vorig jaar). jij vergelijkt appels met peren.

20 juni 2013 om 17:16

Frrotterdam010 volgens jou tabelletje is ajax dus veel beter dan M.city
wat een IQ. ga toch slapen man. Turkse comp. is zeker wel beter dan die van NL. komende jaren zal de Turkse league verder ontwikkelen. Hier spelen ze 4-3-3 dat zegt al genoeg (wat ze zelfs niet eens in Finland niet toepassen)

20 juni 2013 om 17:30

OMG kunnen mensen serieus niet lezen?
ik zeg dat ajax bekender is dan galatasaray!
that's it!
en de turkse competitie zal nooit een topcompetitie worden. behalve als je 450 miljoen euro hebt.

20 juni 2013 om 17:30

''bewijs het is!'' Kom op man. Dat weet iedereen. Hij gaat niet de hele wereld afreizen om het te bewijzen als je het zo al weet.

Overigens is '''iedere turk denkt dat de ''super lig'' heel...''' natuurlijk wel een hele grote misdaad en wordt z'n account binnenkort verwijderd, haha, denk het ook.

20 juni 2013 om 17:32

Jawel. Geschiedenis zegt veel over de bekendheid.. Ken jij de namen Albert einstijn en Adolf Hitler? Die zijn verleden tijd en zijn sinds hun dood bekender dan ooit

20 juni 2013 om 16:30

de Turkse competitie is niks was niks en word niks net als jullie flut nationale elftal die pak slaag kreeg van nederland met veel erediviseie spelers.
en als Istanbul een wereldstad is wat doe je dan hier??? beetje meer respect voor de land waar je bent opgegroeid en alle kansen van de wereld krijgt!!!

20 juni 2013 om 16:54

Ho-ho-ho, wat een kinderachtige reactie. Het bericht waarop je reageert, is wel wat provocatief, maar dat bekent niet dat je ineens van 'jullie' moet spreken.
Laat de rest er buiten.

20 juni 2013 om 16:56

Dus als iemand Barcelona een mooie vakantie bestemming vind moet ie oprotten uit Nederland?

En een 1-0 is een pak slaag?

En leuk dat je een glazen bol hebt maar ik zou maar niet zo "zeker" van m'n zaak zijn.

20 juni 2013 om 17:11

heb ik gezegd dat iemand moet oprotten ik vraag me alleen af als het in Turkije allemaal zo mooi en prachtig is wat hij hier dan doet??? terwijl jullie heeeel goed weten dat het allemaal niet zo rozengeur en maneschijn is in Turkije of volg je de actuele nieuws niet???
Trouwens het was 2-0 niet 1-0 en jullie staan 4e in de poule dus ik snap die arrogantie niet van de Turken op eredivisie spelers terwijl spelers uit de Turkse. spelers niks presteren.

20 juni 2013 om 17:20

Dus overal waar ik het mooier en prachtiger vindt daar moet ik maar heen.

Ik heb gezegd dat hij van een zogenaamde wereldstad Amsterdam, naar een echte wereldstad Istanbul gaat.
Wat ik jammer vind is dat je niet kan ontkrachten met de juiste argumenten.

Als ik ongelijk heb dat istanbul een vele, veleeee ,veleeeee mooiere stad is ten opzichte van Amsterdam dan mag jij dat zeggen.

20 juni 2013 om 17:32

oke wil je feiten horen
eredivisie staat hoger aangeschreven dan de turkse competitie
ajax staat hoger aangeschreven dan die club Kasımpaşa
en de nederlands elfal heeft van turkije gewonnen die vooral bestond uit spelers van de eredivisie tegen turkije die voornamelijk bestaat uit spelers van de turkse competitie.
ook staat de nederlandse elftal hoger aangeschreven dan turkije.
zolang jullie niet ons hebben ingehaald op de punten die ik net heb benoemd zijn jullie niks beters als ons!!!

touwens welke wereld spelers spelen in jullie competitie drogba 35jaar oud en is over the hill sneijder is geen aanvoerder in oranje meer kan de tempo niet aan en werd zelfs voor siem de jong (eredivisie) uit de basis gehaald. dus wie zijn die wereld spelers

20 juni 2013 om 17:50

Dat JIJ Istanbul mooier vindt, betekend toch niet dat iedereen dat vind? Mooi is naar mijn weten nog altijd een mening,

En je begrijpt best wat er bedoeld wordt. Veel van jullie Turken klagen alleen maar over Nederland en geilen op Turkije. Als het allemaal zo slecht zou zijn, had je daar wel gewoond... Maar ach jullie snoepen liever van beide landen de positieve dingen mee.

20 juni 2013 om 17:56

Wie heeft kwart finale gespeeld ajax of Galatasaray?.

20 juni 2013 om 17:59

Yilmaz

20 juni 2013 om 18:04

@ batigol nu ga je van iemand een argument vragen, terwijl je die zelf nooit geeft. Wat jij zegt is waarheid en iemand anders moet dat maar aannemen of ontkrachten? Ik heb een paar reactie van je gelezen, maar het gaat echt totaal nergens over. Zodra iemand ook daadwerkelijk de 'goede' argumenten vindt, heb je ook niets terug te zeggen. Je kunt alleen; zelf reageren of aanhaken op een hele zwakke reactie, verder stelt het allemaal niets voor. Je spuit alleen maar onzin uit en verwijt andere mensen dat ze geen argumenten geven. Ik hoop dat je nog zeer jong bent, want jij hebt duidelijk nog een hoop te leren.

20 juni 2013 om 18:08

De turken die naar NL zijn gekomen woonden allemaal in dorpjes. IN die 50 jaar dat turken hier zijn, zijn gorte steden in turkije veranderrd en moderner dan Nederlandse steden geworden.

20 juni 2013 om 18:11

@ Ozan75

Wie zat er in de zwaarste poule?
Wie zegt dat Ajax dit jaar niet zover komt en dat gala al na de poule fase er uit ligt.? Nee zoals als al vaker gezegt in deze topic Het verleden zegt niet veel meer. Anders zou je wel kunnen zeggen wie heeft de finale al 4x gewonnen.

20 juni 2013 om 21:47

Als je even logisch nadenkt, dan weet je al wie verder komt dit seizoen in de CL.

20 juni 2013 om 23:40

'tuurlijk weet ik dat. Ajax komt weer in een zware poule wordt 3de.
Gala komt in een makelijke poule en wordt 3de Dus allebij niet verder dan de poule fase...

20 juni 2013 om 16:34

Al ging hij naar Fener of Gala zou ik nog zeggen hmm oke. Maar je kan niet zeggen dat hij hier mee er op vooruit gaat. Als de top 2 van TR tegen de top 2 van NL 10x zou spelen zou het gelijk opgaan.

Het grote verschil is dat hier de toppers van de toekomst lopen. En daar de oude toppers van vroeger nu lopen.

Sneijder bijv. is uit het NL teamgespeeld door een Maher bijv. En die speelt toch echt hier!

De rest van de competitie is ook niet geweldig en laten ook nooit iets zien in Europa. Sterker tot Gala dit jaar geen 1 team de afgelopen 4/5 jaar.

Hmm naar een echte wereld stad. Ik denk dat als je aan 1000 mensen buiten Europa vraagt of ze Amsterdam kennen of Istanbul dat er 10x meer Amsterdam kennen!

En tja als je salaris bijna het dubbelen zal worden, kan je moeilijk zeggen dat het niet voor het geld is.

En tja je ziet het weer een afgedankte speler naar die top competitie!

20 juni 2013 om 16:52

Nu moet ik toch een lans breken voor Sneijder, Het lijkt nu dat Maher idd Sneijder eruit heeft gespeeld. Maar het is gewoon zo dat je aan een niet fitte in vorm stekende Sneijder niets hebt, maar een in vorm verkerende Maher heb je op een WK ook echt niets. Deze speler wordt ook zwaar overschat. Zal uiteindelijk ook bij zo'n club terecht komen waar zakkenvuller Babel nu ook terecht is gekomen.
Dat deze voetballers alleen maar hun zakken willen vullen kan ik eigenlijk ook wel weer begrijpen. Clubs zijn alleemaal doorgeslagen, en van deze aankopen krijgen ze ook gruwelijke spijt, Babel en Malki zijn allebei niet goed genoeg ook niet voor de Turkse competitie. Malki heeft buiten Roda nog nooit ergens veel gescoord.

20 juni 2013 om 17:12

Die miljoenen die betaald worden in het voetbal zijn niet omdat de spelers zo goed zijn maar omdat ze iets beter zijn dan de anderen.

Dus als Monaco dit jaar 500 miljoen investeert in het team en Ajax 50 miljoen dan id Monaco niet 10x beter maar om met getallen aan te geven misschien 1.5 x beter.

20 juni 2013 om 17:17

@eerlijk010 Als mensen Amsterdam beter kennen dan Istanbul, betekent niet dat Amsterdam meer een wereldstad is...

Van wikepedia: Een wereldstad is een stad die een directe en wezenlijke invloed op de wereldpolitiek heeft door sociaal-economische, culturele en/of politieke middelen. De laatste jaren wordt deze term meer en meer gebruikt door de opkomst van de globalisering.

Nou dan mag jij dit allemaal eerst onderzoeken voordat je een beslissing neemt!

20 juni 2013 om 17:22

Fener en gala leggen de lat veel hoger dan een met alle respect Babel.
Babel dat is een spits voor de topniveau in nederland.

Fener, Gala en besiktas fans worden niet zo warm of koud van een Babel..

20 juni 2013 om 17:57

Als je 1 keer naar Istanbul gaat, denk je er zeker anders over.

20 juni 2013 om 21:48

Vanwege de hoeren?

20 juni 2013 om 23:39

Als dat turkse voetbal zoveel voorsteld zullen ze zich ook wel makkelijk plaatsen voor het wk.. tegen wie moesten ze ook alweer..... ooooh ja nederland. :-) :-) :-)

21 juni 2013 om 08:53

G.batigol..
waar heb jij het allemaal over vriend..
heb jij wel enige verstand van voetbal?
"babel dat is een spits voor de topniveau in nederland" wat een onzin!!
als je het over een spits heb voor een een topniveau in nederland kunnen we over van persie praten, wat voor topspitsen heeft turkije dan? yilmaz messchien?
babel heeft niet zoveel bewezen bij ajax en zat vaak genoeg op de bank, dus dat jij zeg dat babel een spits is voor de topniveau van nederland vind ik onzin, in nederland worden we uberhaupt niet warm van jullie turkse competitie, terwijl ze het daar in turkije wel graag volgen.

20 juni 2013 om 16:49

leuke samenvatting van je, maar hij doet het dus wel voor het geld..

20 juni 2013 om 16:54

Babel ging sowieso vertrekken uit de eredivisie, waarom maak je überhaupt nog die vergelijking?

Was hij teruggegaan naar Duitsland of Engeland was het 10x beter geweest dan in Turkije te voetballen.

20 juni 2013 om 17:14

Als je zegt dag de Turkse competitie beter is dan de Nederlandse competitie ben je goed op je achterhoofd gevallen.. En als je een transfer van Ajax naar Kasimpasa een stap vooruit vindt, vermoed ik dat je bij het opstaan nog een keer bent gevallen.

20 juni 2013 om 17:18

Edit: Mag weg

20 juni 2013 om 17:50

"daarbij gaat hij van een zogenaamde wereldstad, naar een echte wereldstad Istanbul"

Tja, het is maar wat je verstaat onder wereldstad, ik bedoel, vraag een gemiddelde Amerikaan, Japanner of Afrikaan of ze Istanbul kennen en vraag hetzelfde over Amsterdam, ik denk dat je zelf ook wel de uitkomst weet. Daarnaast kent de stad Amsterdam een historie van ooit de welvarendste stad van de wereldmacht op aarde. En alle kunst, filosofie, wetenschappelijke, economische Amsterdamse bevindingen, nee, Istanbul kende soortgelijke groei alleen toen het nog bij het Byzantijnse Romeinse rijk behoorde, de ironie.

Overigens vind ik het Amsterdam van nu inferieur aan het Amsterdam van ooit en zie ik de Randstad als de feitelijke hoofdstad daar men dit in steden zoals Istanbul, Parijs ed ook zo beheerd. Maar je doet de stad in het wereldtoneel wel tekort met je Turkse chauvinisme.

Voetballen in Turkije is onvergelijkbaar met NL, je kan beter kijken naar landen zoals Rusland, de hele filosofie is een wereld van verschil en dat het zo mag blijven.

20 juni 2013 om 18:14

@alex4all haha wat een onzin.
Hoe wil je de historie van Amsterdam en Istanbul vergelijken als je die van Istanbul duidelijk niet kent. Istanbul was altijd al de grootste stad van Europa en ook de hoofdstad van het Ottomaanse Rijk. Dat Ottomaanse Rijk was een wereldrijk voor zo'n 5 eeuwen en na China de machtigste staat op aarde destijds. Millitaire ontwikkelingen, architectuur, wetenschap waren gewoon aanwezig.

20 juni 2013 om 18:29

Ik denk dat elk persoon die een beetje scholing heeft gehad wel Amsterdam en Istanbul kennen. Vervolgens is de vraag welke ze mooier vinden totaal subjectief en kan je discussieren totdat je een ons weegt. Het feit ook dat we op voetbalzone zijn kunnen we dit soort discussies beters gaan bespreken op Randzakenzone.nl.

Trouwens we weten allemaal wel welke van de twee wel een wereldstad is.

20 juni 2013 om 21:29

Alex4all

Haha meen je dit ? Istanbul was de hoofdstad van een machtig rijk dat bijna 6 eeuwen heeft bestaan.

Daarvoor was het ook een hele grote stad in de vorige Rijken.

Met deze vergelijking zet je je zelf buitenspel

20 juni 2013 om 21:34

Meen je nou echt dat Istanbul geen ontwikkelingen heeft doorgemaakt tijdens het Ottomaanse rijk? Welvarendste stad van de wereldmacht op aarde? Heb je ook maar een klein beetje benul van wat het Ottomaanse rijk was?
Mijn beste jonge, ga eens gauw terug de lesboeken in en verdiep je eens in de stad Istanbul.

Vraag een gemiddelde Amerikaan, Japanner of Afrikaan? Moet je eens doen voor de grap, ik denk dat je zelf nog verbaasd zal zijn over de uitkomst!

Overigens saillant detail, de stad die jij zo afdoet, wordt nog alom begeerd door de Griekse inwoners en de Kamerleden in Griekenland maken nog steeds plannen om Istanbul terug te krijgen (it's a fact, zoek dus maar op).

20 juni 2013 om 23:42

En nederland stelde in de koloniale tijd niets voor.... maar toen die lessen kwamen op de lagere school was jij vermoedelijk al van school af..

22 juni 2013 om 18:08

@baksteen
Omdat het de hoofdstad betrof van het Oost-romeinse Rijk wat ingevallen werd door de Ottomanen. Uiteraard bleef de de infrastructuur en diens strategische ligging bestaan en tevens werd een groot deel van de kennis die de Romeinen hadden vergaart ten bate gebruikt. En hier doel ik dus ook op, met de invallen van de Ottomanen vervielen we in de Middeleeuwen en was het einde ingezet van de oude Romeinse periode, pas eeuwen daarna, in de Renaissance is dit leed overwonnen en is zijn de bevindingen in de wetenschap, literatuur etc exponentieel toegenomen.

Dat het rijk machtig was door middel van kwam vanwege het militarisme maar zeker niet vanwege de ontwikkeling die volgde op andere vlakken, in de middeleeuwen heeft de mensheid praktisch stil gestaan.

22 juni 2013 om 18:10

@belhanda8

En daar doel ik dus ook op, het is pronken met de veren van anderen. Overigens doelde ik met ontwikkeling niet op zwaarden maar ganzeveren.

22 juni 2013 om 18:23

@robert41

Het koloniale rijk was vanaf 1815, ik doelde op de renaissance, 17e eeuw, duh, dat had jij met je educatie toch wel kunnen vermoeden.
Overigens, Nederland, de Nederlanden, stonden in de koloniale tijd gewoon in de top5 hoor. Ik weet niet wat jij niets voorstellen vindt. In een tijd dat het Westen sowieso drie kwart van de wereld in handen had.

In de Gouden Eeuw was Amsterdam het financiële hart van de wereld, meer dan 60% van de wereldwijde valuta ging via Nederland, beursgang werd hier ontwikkeld, de eerste multinational, irrigatietechnieken, kaarttechnieken etc etc. Allemaal gegevens die de Engelsen afgekeken hebben van de kaaskoppen en hiermee de Nederlanders versloegen met hun eigen spelletje.

Dat neemt niet weg dat Nederland dertig jaar lang het machtigste land was in de wereld in een rijk (het Westen) dat heel de wereld, niet slechts een continent, onder handen had. En daarom irriteer ik mij aan juist het gebrek van kennis van jou kant.

22 juni 2013 om 18:32

@efsane
Geen ontwikkeling? Neuh. Maar weinig, ja.
Je bent je bekend dat Constantinopel het Rome was van het Oost-romeinse rijk en dat de Ottomanen dit ingenomen hebben? En je ziet dit als een verdienste, terwijl de stad al ontwikkeld was en hierna nooit meer de bloei kende die het kende onder de Romeinen?

Je bent je bekend dat als je aan een Amerikaan vraagt waar Turkije ligt ze sowieso al eerder denken aan een kalkoen ipv een land? En dat de plaatsen in kwestie al helemaal niet in hun oppervlakkige hoofden zetelen? Dat vind ik overigens absurd maar echt hoor, ze interesseren het niet.

Oh wat vreemd toch dat die Grieken het begeren, zou het wellicht, ja, misschien hoor, komen omdat de stad door Grieken ontstaan is? Gek ideetje maar hoor.

Ach dit was puur voor het geld!!
Hij zal nooit meer zijn oude niveau halen die hij ooit had bij Ajaxx!!
Dit is een gevalletje Drenthe, alleen heeft hij het iets beter..
In ieder geval wens ik hem het beste!!

20 juni 2013 om 17:20

Nooit meer het niveau halen? Mag ik je glazenbol?

20 juni 2013 om 18:09

Houdt nou eens op met die flauwe 'mag ik je glazenbol' reacties jongens, zo onorigineel, niet te geloven.

En ja, Babel maakt een enigszins rare keuze. Eerst contract afkopen voor flink wat geld om zich, bij Ajax, in de kijker te spelen bij de grote competities. Om dan vervolgens als dit mislukt door blessures maar ervoor te kiezen om flink te gaan cashen. Had het dan nog één jaar langer geprobeerd.

20 juni 2013 om 21:43

Is toch zo?

Waarom is het flauw.

Jij doet gewoon een glazen bol voorspelling.

Je doet alsof hij 34 jaar is en naar Indonesie gaat of zo.

Het is toch een feit dat jij een voorspelling doet?

Daar kan je niet eens over discussieren punt.

20 juni 2013 om 23:35

Ik doe helemaal geen glazen bol voorspelling. Dat doet iemand anders, lees de namen boven de stukjes even goed voordat je reageert .

Waarom het flauw is? Omdat elke keer als iemand een zijn verwachting van de toekomst geeft, er weer iemand is die met zo'n glazen bol reactie komt. Laat die persoon zijn verwachting toch lekker geven, of als je dan toch met een reactie moet komen, reageer dan eens origineler.

Nou wat een vooruitgang ten opzichte van Ajax. Kon hij daar niet beter blijven om nog een seizoen mee te draaien in de Champions League?

20 juni 2013 om 16:26

Kasımpaşa gaat niet eens Europa in, veel geld voor weinig wedstrijden dus!

20 juni 2013 om 17:05

Dat is feitelijk waar, maar als je de Turkse competitie ietsje meer had gevolgd had je geweten dat Fener en BJK deze maand terecht zullen staan voor de Uefa vanwege omkoping. Als ze schuldig worden bevonden betekent het dat Kasimpasa ook Europa in zal gaan via de voorronde.

En de kans dat ze schuldig worden bevonden is redelijk hoog!

20 juni 2013 om 21:01

Hmm ok, in dat geval is het nog spannend voor hun.
Thnx voor de info!
Neemt niet weg dat ik denk dat zijn keuze niet gebaseerd is op het sportieve aspect, maar dat zal je ongetwijfeld zelf ook denken.

20 juni 2013 om 21:29

@ Bert-n

Geen probleem.
Dat denk ik inderdaad ook. Ik denk dat de club er wel een stap mee vooruit heeft gezet in sportieve zin, maar Babel zelf niet.

Overigens heb ik ook nog op je stuk gereageerd hier beneden over de benaming van het stadion, dat je het even weet.

20 juni 2013 om 17:54

Voor 6 wedstijden CL waarna ze kansloos eruit gaan ?
Babel en vooral Malki hebben hier gewoon goed gehandeld, Babel krijgt zo zijn investering terug speelt in een goeie competitie heeft om zich heen redelijk goeie spelers en Kasimpassa gaat volgend seizoen een oog gooien op El.
Voor Malki is dit helemaal een vooruitgang en het feit dat Malki turks geldt, staat ie ook garant voor speelminuten.

20 juni 2013 om 18:13

Malki ja, Babel nee zeker niet.

Babel kocht zijn contract in Duitsland af om zich inéén jaar bij Ajax weer in kijker te spelen van een andere club in de grote competities.
En nee hoe graag je het ook zou willen, hieronder wordt de Turkse competitie bij lange na niet gerekend. Duitsland, Engeland, Frankrijk, Spanje en Italie zijn nog steeds de grote competities in Europa.

Dat Babel's idee dan enigszins mislukt door blessure dit jaar en hij dan maar voor kiest om i.p.v. oorspronkelijk idee flink te gaan cashen is natuurlijk zijn eigen keus.

20 juni 2013 om 18:32

@inkeajacied

Babel gaat niet naar een Arabische land toe he, In Turkije kan je alsnog gewoon naar Europa gaan.
Al zie ik Babel niet meer dat Potentieel hebben, niet dat het geen goeie speler is maar hij heeft de verkeerde keuze's gemaakt en is nu 26 en wordt geen wereldtop meer wat wel van hem werd verwacht... Hij is nogsteeds een aardige speler alleen kiest hij nu voor een Turks avontuur om te spelen in een redelijk goeie competitie en wellicht voor een beter salaris.
geef hem toch gelijk

mooie club voor Ryan, wens hem veel succes in Turkije.

20 juni 2013 om 16:20

mooie club voor malki maar voor iemand als babel?

wat is hij een debiel zeg!
ik dacht nog een contract met fenerbahce of besiktas maar kasimpasa? nog nooit van gehoord.
jammer babel maar zelfs ik als feyenoorder zeg dat dit een sportieve achteruitgang is, van ajax naar kasimpasa. na zanetti, giggs en scholes zijn alle voetballers allemaal geldwolven. Vroeger was het normaal om in je carriere voor 1 of 2 voetbalclubs te spelen en dat deed je dan in de eerste instantie voor de club en niet voor je eigen portemonnee. Ze willen allemaal famous en rich zijn

20 juni 2013 om 16:23

Want Zanetti, Giggs en Scholes zullen voor een hongerloontje spelen bij Inter en Man United...

20 juni 2013 om 16:32

kijk maar op wikipedia.
zanetti: 1992-1995 bij CA banfield en CA talleres, 1995-heden bij inter
giggs: 1990-2013 bij Manu dus vanaf de jeugd
scholes: jeugd bij manu en 1994-2013 bij manu

hoe ouder en belangrijker je wordt des te meer salaris
bewijs genoeg?

20 juni 2013 om 16:28

Zanetti Giggs en Scholes hebben allemaal wel wat meer geld bij elkaar verdient dan Babel.. En Babel heeft zichzelf vrijgekocht,maar jij bent zeker een type die tegen zijn baas zegt dat hij geen opslag wil omdat je geen geldwolf bent! Je hebt het over voetballers die in hun leven bij 1 of 2 clubs hebben gespeeld.en nu zie je die oude voetbalfoto's en daarnaast een collum over wat voor werk zij nu doen.dus ik raad alle voetballers aan "probeer in je carriere zo veel mogelijk geld bij elkaar te voetballen!! Ook leuk voor je kinderen later!!

20 juni 2013 om 16:35

zanetti kwam over van een argentijnse club en giggs en scholes zaten al bij de jeugd er was nooit echt een transfer dus ze waren trouw gebleven.
enne over dat baas-opslag gedoe. Ik wil heus wel opslag maar je krijgt opslag als je de verdient en niet zomaar! dat krijg je door hard werken. jij vergelijkt een beetje de richting van appels met peren.

20 juni 2013 om 16:35

Waarom alleen Zanetti, Giggs en Scholes?

20 juni 2013 om 16:37

het waren alleen maar voorbeelden natuurlijk zijn er nog een paar spelers die dat deden zoals inzaghi
maar giggs , scholes en zanetti zijn goede voorbeelden , snap je?

20 juni 2013 om 16:44

Zijn wel erg makkelijke voorbeelden van je. Dit zijn allemaal spelers die al een enorm salaris verdienen dus dat maakt het ook wel makkelijker om te blijven natuurlijk . Kies dan spelers die middelmatige club trouw blijven .

20 juni 2013 om 17:30

Frotterdam010,

Je slaat de plank een beetje mis. Die spelers zaten altijd al bij een topclub. Dan is de behoefte om weg te gaan stukken minder. Als ze bij een mindere club zaten, waren ze waarschijnlijk al vertrokken.

Noem dan andere spelers zoals een Folkert Velten. Of een andere speler van wie ik de naam niet meer weet, maar die meer dan 1000 wedstrijden speelde voor een club op een bescheiden niveau en wel weg kon, maar dit nooit wou. Het is makkelijk om bij een club als United te blijven.

Maar buiten dat vind ik clubliefde wat anders. Ik denk dat Babel heel wat gevoel heeft voor Ajax, maar nu kan hij mooi verdienen en bij Ajax was het toch al niet meer wat. Heitinga is ook nog steeds een Ajacied, maar hij wou een keer een mooie transfer maken. Zo heb je er genoeg van. Kuijt niet, die zegt bij elke club waar hij speelt dat het zijn club is en dat hij ooit weer voor die club gaat spelen. Intussen weten we wel beter.

20 juni 2013 om 17:59

Babel bij fener en Besiktas? Bank warm houden zeker.

De clubs waar hij naar toe gaat worden er niet beter op. Maar hij haalt nu wel zn investing terug.

Nederlands elftal kan hij wel vergeten.

Weer een keus voor het geld. Toen hij zijn contractafkocht en terugkeerde bij ajax koos hij echt bewust voor zijn carriere. Hij had moeten wachten op een mooiere club uit een sterkere competitie. Of gewoon nog een jaar bij Ajax moeten blijven. Hij zal nu wel een mooi contract tekekenen in Turkije maar kan hier mee zijn carriere wel vergeten. En dan te bedenken dat hij pas 26 is.

Benieuwd hoe hij het gaat doen maar ik verwacht er niet al te veel van. In Turkije wordt keihard verdedigt en je komt je tegenstander niet zomaar voorbij. Ik denk dat als Babel 80% van de wedstrijden speelt (geen blessure oid) dat hij 5-10 goals max gaat maken.

20 juni 2013 om 18:02

5- 10 goals? hij mag blij zijn als hij er 1 intikt.

20 juni 2013 om 18:33

Ik vond Babel altijd al overrated. Ajax mag blij zijn dat ze Liverpool toentertijd zoveel geld door hun neus hebben geboord. Ik denk niet dat Pasa zoveel plezier aan een Babel gaan beleven. Die verdedigers daar blijven lopen.

Als je ambitieus bent, ga je geen Babel en Malki contracteren. Malki is een erg middelmatige spits en Babel heeft de afgelopen vier jaar niks laten zien.

20 juni 2013 om 17:57

Nu opeens wel he, Malki is gewoon een Beest en heeft de Turkse Nationalitieit, Met oog op de 6-04 buitenlanders regel is Vooral Malki een goeie aankoop

Dit bericht tovert een glimlach op mijn gezicht. Ik moet nu denken aan al die twitter berichten van Babel, Je moet niet alles geloven wat een snor zegt. Die snor had dus toch gelijk. ( ik zeg niet dat Derksen altijd gelijk heeft.)

Sportief is het geen vooruitgang, maar financieel zal het wel aantrekkelijk zijn. Ik gun het hem wel, lekker als een sultan leven in Istanbul. Dat zou ik ook wel willen.

Tjonge wat is deze man dan mediageil zeg. Eerst groot lopen doen dat Derksen onzin verkondigd en vervolgens gaat hij er gewoon heen. Zeg dan gewoon niets in plaats van lopen liegen.

Ben benieuwd of hij zal slagen bij Kasimpasa hij heeft tot nu toe echt overal gefaald waar hij heen ging dus zou tijd worden dat hij hier eens wat laat zien.

Het ga je goed ryan!

hij gaat een sportieve uitdaging tegemoet, de afspraak die hij met ajax had was maar voor een jaar, hij heeft aangegeven niet de jeugd in de weg te willen staan. Voor de mensen die denken dat hij voor het geld gaat, dan had hij beter in duitsland kunnen blijven en Niet zijn eigen contract voor 3 miljoen afkopen..

chicken babel bang om de concurrentie aan te gaan met een 19 jarige fisher???
Hij voelde de bui al hangen en gaat nu naar turkije om zijn zakken te vullen!
maar het blijft een aardige gozer als hij eens wat minder met rappen/twitter etc. bezig was had hij misschien meer uit zijn carrière gehaald.

Dacht dat hij zijn contract bij Hoffenheim had afgekocht om via Ajax weer een stap omhoog te zetten. Blijkbaar begon de drang naar het grote geld weer op te komen bij Babel. Op zich wel begrijpelijk hoor als je net voor heel veel geld je contract hebt afgekocht.

Malki is trouwens ook officieel bij Kasimpasa.

Tjah.. Wat moet je hiervan zeggen. Ik vind het persoonlijk triest van meneer Babel. Ajax gunt hem de kans om zich weer in de kijker te spelen nou oké. Als er dan een redelijke club van formaat komt, begrijp ik de keuze om weg te gaan. Alleen naar de 6e club van Turkije? Die geen EL of CL of ook maar enige betekenis heeft in het voetbal? In dat geval ben je gewoon een golddigger eerste klas.

Blijf dan gewoon bij Ajax daar weer meestrijd om het kampioenschap en speelt in de Champions League. Dat is toch een veel grotere sportieve uitdaging?

Ik hoop dat hij faalt en eindigt in de Jupiler League. Sorry, ieder ze ding maar dit slaat echt compleet nergens op. Vervolgens ook nog durven zeggen dat 'alles wat een meneer met een Snor roept' niet waar is. Zak erin. Tabé Babel.

Zo Babel....

Dus voortaan moeten we juist WEL geloven wat Snorremans zegt..?

21 juni 2013 om 09:06

tuurlijk jij mag snorremans altijd geloven doe je ding,
snorremans vertelde bij VI dat babel al rond zou zijn met kisampasa, dat was dus niet zo dus babel had gelijk.

21 juni 2013 om 21:19

En wie had r uiteindelijk gelijk?

Mooi voor het turkse voetbal. Kasimpasa heeft een goede speler aangetrokken: Ryan Babel.
Sterk, technisch, snel, balgevoel geweldig en zijn overzicht is ook prima. Jammer genoeg raakt hij snel geblesseerd.

Over die andere Ryan, kan ik maar weinig zeggen. Ken hem totaal niet als voetballer.
Hoop maar dat het een goede zet is van Kasimpasa.

Malki is een ouderwetse spits. Een neusje voor de goal. Ook dit is een prima zet.

Kasımpaşa SK (ook wel Kasımpaşaspor genoemd) is een voetbalclub opgericht in 1923 te Istanboel, Turkije. De voetbalclub speelt in het blauw-wit, en de thuisbasis is het Recep Tayyip Erdoğan Stadion. Momenteel is de club actief in de Süper Lig. Naast voetbal houdt de club zich bezig met boksen en worstelen.

Misschien wil hij wel de ring in?
Kan geen andere reden bedenken..

20 juni 2013 om 16:52

stadion vernoemd naar die Recep Tayyip Erdoğan die in het nieuws is de hele tijd of een andere Recep Tayyip Erdoğan?

20 juni 2013 om 17:08

Ja er is maar een Recep Tayyip Erdoğan in Turkije. De man die Turkije er boven op heeft geholpen in elk opzicht, maar de door de Europese media ten onrechte wordt geblameerd!

Hij woont in die wijk en lijkt een hart voor de club te hebben, alhoewel hij in Rize is geboren en voor Fenerbahçe is. Vandaar dat ze het stadion naar hem hebben vernoemd.

20 juni 2013 om 17:40

Ga nou geen politieke propaganda maken. Verkondig je mening over voetbal en hou het daarbij.

20 juni 2013 om 19:14

De RTE die Turkije keihard de afgrond in helpt inderdaad, de RTE die bijna alle media in handen heeft/controleert waardoor er een onvolledig en scheef beeld over de daadwerkelijke gang van zaken wordt geschetst.

Overigens woont hij zeer zeker niet in Kasimpasa maar in Uskudar. Hij is wel geboren in Kasimpasa (piyalepasa om precies te zijn). Als je niet eens zulke simpele dingen weet dan verdenk ik je er ook van dat je nul komma nul op de hoogte bent van zijn agenda en gewoon uit je nek lult.

On: het stadion is een aantal jaar geleden naar hernoemd naar RTE stadion, wat daarvoor gewoon Kasimpasa stadion heette. Kasimpasa heeft vorig seizoen behoorlijk gepresteerd voor een club die het seizoen daarvoor nog in de tweede divisie speelde. Indien Fenerbahce en Besiktas door de Uefa van Europees voetbal worden uitgesloten zal Kasimpasa Europa in gaan. Natuurlijk is CL spelen met Ajax een stap hoger, maar bij Kasimpasa gaat ie lekker verdienen en komt in een geweldige stad te wonen. Ik heb zowel in Amsterdam als Istanbul gewoond en nee, een Istanbul dat 15 miljoen inwoners telt en qua oppervlakte 24 (!!!) keer groter is dan Amsterdam zijn écht niet met elkaar te vergelijken. De titel 'wereldstad' laat ik daarom in het midden.

Er zijn altijd een groep een voetballers die geld en het luxe leventje belangrijker vinden dan ambitie en grote clubs. Voetballers van het type van der Wiel, Demy de Zeeuw. Babel schaar ik daar ook bij. Het is vrij duidelijk dat hij voor het geld gekozen heeft, maar geef hem eens ongelijk. Hij weet ook wel dat ie nooit meer de wereldtop zal kunnen bereiken en daarom is het des te lekker als je je voor je dertigste financieel onafhankelijk kunt spelen. Het verschil tussen 500.000 of 1,5 miljoen per jaar is toch behoorlijk veel. Je kunt met het verschil een mooi huis kopen of investeren voor je kids. Ik zou het wel geweten hebben. Istanbul is danzij de lira ook een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een Londen of Milaan, waardoor je een flinke portie opzij kunt zetten.

20 juni 2013 om 19:48

Ik moet toch een beetje aan zijn imago gaan werken gangstarr met alle respect, na al het onrecht dat hem is aangedaan. Verder is het allemaal voetbal en ga ik inhoudelijk in op zijn vraag. Overigens beledig ik niemand er mee, dus zie ik het probleem van die ene zin niet zo in.
Al helemaal niet als je niet bekend staat om inhoudelijke voetbalreacties, maar wel het eens het een en ander erbij wil betrekken zoals je woonplaats, wie je vader is, wat je gegeten hebt en ga zo maar door. Me punt is wel duidelijk denk ik!

@ Applegreen,

Inderdaad je hebt gelijk. Hij is niet geboren in Rize maar in Istanbul. Excuses voor de fout. Op de een of andere manier maak ik die fout continu, geen idee waarom, maar dat is bij mij blijven hangen. Dit is niet de eerste keer dat ik dit fout zeg namelijk...
Maar goed, in principe zou dat feitje er niet toe moeten doen, over wat ik al dan niet weet over zijn agenda. Als je benieuwd ben over wat ik al dan niet weet, mag je me gerust Pm'en of reageren op mijn profielpagina. Dan zal ik je uitgebreid vertellen over hetgeen wat ik al dan niet weet. En zal ik het tegendeel bewijzen over de onzin die je verkondigd over de media.

20 juni 2013 om 21:10

Damn was me nog niet eens opgevallen..
Veranderd ook in 1 klap mijn mening over de club en over de keuze van Babel.
Maar goed, hee, mijn mening is alleen gebaseerd op wat de media mij laat zien en laat geloven. Ben recent niet in Turkije geweest.

Bizar trouwens, ben je supporter van Kasımpaşa maar tegen het beleid van Erdoğan. Ga je dan, elke 2 weken naar het stadion.

20 juni 2013 om 21:28

@ Bert-n

Dat zal toch niet zo'n probleem opleveren? Er zijn genoeg mensen over de hele wereld, waar straten, stadions, stations en wijken naar zijn vernoemd. Maar kan me niet voorstellen dat iemand daardoor gestoord wordt.

Hoezo veranderd het je mening over Babel en de club? Recep Tayyip Erdogan heeft niets te maken met de club en de club staat er helemaal onafhankelijk van. Omdat ze hem blijkbaar wel als grootse persoon zagen, hebben ze als getuige van respect het stadion naar hem vernoemd. That's no big deal, right?

Al helemaal niet als je zelf ook aangeeft dat je mening gebaseerd is op wat je hier in de media ziet. Daarmee schoffel je ook die nieuw gevormde mening van jezelf onderuit.

20 juni 2013 om 21:48

ik laat het met opzet politiek neutraal door te zeggen dat hij in het nieuws is, krijg je alsnog een welles-nietes m.b.t. het 'gedoe' in Turkije..

21 juni 2013 om 12:09

Nou ik kan me dat wel voorstellen, als je een straat, stadion, station of wijk of wat dan ook vernoemd naar iemand, eer je de persoon ermee. Het is een soort respect en nagedachtenis aan de persoon en zijn daden die hij heeft gedaan. Het is dan ook niet voor niets, dat belangrijke personen in de geschiedenis worden herdacht op deze manier.

Het is naar mijn mening wel een big deal, voetballen in een stadion die vernoemd is naar een persoon, zegt ook iets over de club. Nu weet ik natuurlijk niet Babels standpunt in deze politieke kwestie,

Mijn mening is gebaseerd op wat ik zie inderdaad, zo is dat bij iedereen. Je kan natuurlijk niet iets vinden van iets, waar je geen kennis van heb, (al vinden sommige mensen soms van wel,.. dat terzijde ) Je zegt dat ik hiermee mijn nieuw gevormde mening onderuit schoffel, dit vind ik niet. Ik heb in ieder geval nog het verstand te weten, dat de media je een mening kan toespelen. Daardoor kan ik het in een perspectief zetten en er zelf over nadenken.

De dingen die ik op dit moment hoor over Turkije, stroken in tegen mijn normen en waarden die ik heb gevormd in mijn leven.
Ik ben namelijk van mening dat geloof en politiek gescheiden moet zijn, elk geloof, elk land en in elk politiek stelsel. Nu weet ik ook wel dat dit niet kan, omdat simpelweg van oudsher elke cultuur is ontstaan door de verschillende geloven. Maar ik zou wel naar meer progressiviteit streven.
En ja, de maatschappijen in verschillende landen zoals wij die nu kennen, is ontstaan door verschillende geloven. Dus ook de normen en waarden en de manier hoe wij met elkaar omgaan. Ik zeg dus niet dat ik vind dat het iets slechts is, wel dat het iets achterhaald is.

Dat hij zo'n club inruilt voor Ajax snap ik niet echt. Hij kiest dus voor het mooie weer en voor het geld want qua kwaliteit in de ploeg schat ik ajax toch wel wat maatjes groter in. Vind het jammer dat hij niet bij ajax een contract heeft getekend. Dat had hem zeker gesierd.

haha wat een vent vooral die tweet gericht aan Derksen:

'' Ik wil niet respectloos overkomen maar dit is een typisch voorbeeld dat je niet blind moet vertrouwen wat iemand met een snor uitkraamt..''

En dan toch gaan, als het een echte vent is bied hij ook zijn excuses aan

Tsja, hij weet zelf ook dat er nooit meer een mooie club gaat komen. Dan kun je beter in de zon zitten en de turkse rapscene eens een beetje inspecteren. Als je zo die statistieken bij Ajax ziet stelt het ook allemaal niet voor. Ik stel ernstige vraagtekens bij zijn mentaliteit.

20 juni 2013 om 16:36

Nou talent heeft jongen zeker. Maar hij heeft bij geen enkele club, behalve Ajax, iets laten zien en ik heb hem daarna meer in rapclips dan op het voetbalveld gezien. Dan ben je niet serieus bezig met je sport.

20 juni 2013 om 16:47

Waar baseer jij op dat hij niet serieus bezig is met z'n sport? Omdat deze jongen naast voetbal toevallig ook nog andere hobby's heeft zoals vele andere collega's van hem? Dat gaat natuurlijk nergens over. Je kan daarnaast ook gewoon pech hebben zoals bv. langdurige blessures.
Fulham, real betis (nummers 6 van la liga) zijn trouwens gewoon mooie clubs die ook geïnteresseerd waren in babel.

20 juni 2013 om 16:53

maakt toch niet uit, ieder z'n hobby.. Alsof Scholes naast de trainingen en wedstrijden ook nog eens alleen maar over voetbal nadenkt en naar voetbal kijkt?

Babel succes in Turkije! Ik had je aan de ene kant liever nog een jaar volledig bij ons zien spelen, maar aan de andere kant zie ik toch liever een Andersen je plek overnemen. Nogmaals succes!

Snorremans is een baas ( Ik geloof ook niet gelijk alles wat hij zegt maar ik moet toegeven vaak heeft hij wel gelijk achteraf )

Babel heeft zijn beste spel allemaal al wel gehad en hij heeft juist gelijk om nu clubs uit te zoeken waar je veel geld kunt verdienen , hij heeft gewoon veel zelfkennis en weet dat hij het niet meer red bij grotere clubs

1,5 mil voor Malki?
Als zo een jongen voor ajax had gespeelt kregen ze er minimaal 6 mil voor.
Toch zonde voor een club als Roda, die kunnen het geld goed gebruiken, 1,5 is echt belachelijk laag.

20 juni 2013 om 16:48

Had nog maar een contract voor 1 jaar he.. Roda kan al het geld gebruiken.

20 juni 2013 om 16:50

Ohh ik dacht dat hij nog langer had, maar 1,5 mil vind ik dan nog te weinig.
Had het wel mooi gevonden als hij zijn carriere bij Roda had afgesloten, maar het geld speelt (alweer) een rol.

Is toch lastig te rijmen dat dit dan zogenaamd een zeer goede en interessante club is als ze Malki halen. De spits van een club die met de hakken over de sloot de nacompetitie heeft overleefd.

Had Snorremans toch gelijk..

Willen de Turken en Nl'ers hier ophouden met de competitie discussie ?

On:

Dodelijke transfers. Ik hoop dat Sport1 nu echt actie onderneemt. Dan zeg ik adieu tegen Lig Tv. Bij Ligtv kan ik geen CL wedstrijden kijken.

Drogba, Sneijder, Babel, Zeegelaar, Malki, Kuyt, Burak, Amrabat en 1 van de beruchtste derbies van de wereld: Galatasaray - Fenerbahce. Kom op sport1 !

20 juni 2013 om 16:49

Beter komt die derby op sport 1.

Veel mensen in Nederland houden die competitie bij en als Sport 1 de Turkse competitie uitzendt dan zullen ze veel abbonees binnenkrijgen. En natuurlijk al die spelers die naar Turkije vertrekken, STL wordt groter en groter!

Babel had aan het begin van het seizoen aangegeven dat hij na dit seizoen wou vertrekken om plaats te maken voor de jeugd, maar Kasimpasa is vergeleken met Ajax geen stap vooruit, sterker nog ik vind het sportief een een stap achteruit maar Turkije en vooral Istanbul zijn plaatsen waar je dit soort dingen wel voor mag opofferen.

20 juni 2013 om 16:50

Volgend seizoen is er maar één spannende derby; Gala - Kasimpasa, aangezien FB en BJK worden gestraft.

20 juni 2013 om 16:51

Gangstarr het is al bijna zeker dat Sport1 Turks voetbal gaat uitzenden. Ik heb mijn bronnen van twee vi redacteurs. De bevestiging hiervoor kan nog wel een tijdje duren, want onderhandelingen met tv rechten kunnen altijd wel lang duren.

On: goede transfers van Kasimpasa. Malki een echte goaltjesdief, Babel een echte buitenspeler. Ik denk dat Arveladse op een 4-3-3 systeem gaat bouwen.

20 juni 2013 om 16:55

zou een mooie toevoeging zijn, surround sound aan voor het publiek, heerlijk!

20 juni 2013 om 17:11

Hehe, iedereen heeft tegenwoordig zieke bronnen.

Maar ik zou het absoluut toejuichen! Dat betekent Sport 1 ook voor mij: wel slecht commentaar, maar je kunt zo veel bekijken van CL, EL, Engelse, Spaanse, Franse, Duitse, Turkse, Italiaanse competitie tot aan Formule 1 en Basketbal. Toch sporten die ik ook leuk vind om te kijken! Dus alsjeblieft, laat het waar zijn!

20 juni 2013 om 17:27

Efsane broer!

Helaas zullen de Italiaanse Serie A en Engelse Premier League vanaf volgend seizoen bij Eredivisie Live te zien zijn. Vandaar dat de Turkse competitie in beeld komt, omdat Sport1 het gat wilt vullen met een aantrekkelijke optie als de Süper Lig. Sport1 is al wel zeker van de formule1 en Nba, gegarandeerd een enorme aantal kijkcijfers dus.

Slecht commentaar ben ik voor een deel met je eens. Maar zie je het al voor je dat Sierd de Vos de derby commenteert.

Champions League, golf, formule1, Nba, de Duitse, Spaanse en mogelijk ook de Turkse competitie, plus nog eens de topwedstrijden uit België en Portugal meegerekend. Lijkt mij genoeg reden om Sport1 aan te schaffen voor mijn mede voetballiefhebbers!

20 juni 2013 om 17:29

Vayyyy inside info dus hehe. Bij een plaatselijke sportzaak gaan ze vanaf juli Galatasaray trainingspakken en shirtjes verkopen.

Efsane61

Daarom ! Ook al heeft Lig Tv leuke programma's en betere commentators, Sport1 zou beter zijn. Check dit dan: 18.00 Gs - Ts , 20.00 Inter-ac Milan, 22.00 real - barca hehe. Say goodbye to your social life en vriendin hehe.

20 juni 2013 om 17:37

Haha gangstarr we nemen de marketing langzamerhand over

Galatasaray artikelen zijn al te koop bij sommige soccer center shops. Heb laatst nog een pak van gs gekocht voor mijn zwager. Ik had ook gehoord dat er mogelijk een gs store in Amsterdam komt, maar daar ben ik niet zeker van.

Ik ben blij dat er veel Nederlandse voetballers naar Turkije gaan. Dit zorgt voor meer aandacht en research van onze autochtone vrienden. In Turkije kijken we al met respect naar de jeugd en historie van clubs als Feyenoord en Ajax. Hier worden wij weer bewonderd voor onze passie en herrie op de tribunes!

Hopelijk zien we snel beelden van Turks gras op Sport1!

20 juni 2013 om 17:57

Whahaha,

Dan kan mijn vriendin wel meekijken. Want die wedstrijden zijn best aardig.
Pfff.

Forzafener

Pfff, dat zou echt ziekelijk zijn. Dan kunnen we massaal Ligtv de rug toekeren, want ze zijn bloedirritant en arrogant! Inside hee, gevaarlijk hoor bro!

20 juni 2013 om 19:24

Ik had het afgelopen seizoen zowel een Sport1 als een Ligtv abonnement. De commentatoren van Ligtv zijn echt niet beter dan Sport1. Turkse commentatoren ppraten bijna allen maar de passjes en corners en ingooien bij elkaar. Bij Sport1 krijg je van alle commentatoren ook een flink deel achtergrondinformatie mee. Ik had een Ligtv internet-abonnement wat om de 5 minuten wel vastliep of de kwaliteit verslechter ineens. Sport1 heeft alle diensten veel beter voor elkaar dan Ligtv (plus CL natuurlijk) dus over twee maanden is het hopelijk adieu Ligtv. Overigens verdwijnt de Serie A ook naar Eredivisie Live, dus vul daar maar een Duitse wedstrijd in.

20 juni 2013 om 19:55

@ Forzafener

Nee dat meen je niet! Krijgen we misschien de Turkse competitie gaan ze de Engelse weghalen.
De Italiaanse zou ik toch alleen maar kijken voor de top wedstrijden, dus dat kan me gestolen worden. Maar de Premier League had ik toch wel gevolgd. Volgens mij zenden een aantal Turkse zenders wel eens PL wedstrijden uit toch? NTV volgens mij of niet? Maar goed, wij hebben geen Digitürk, dus dan wordt het alsnog een lastig verhaal.

Haha, maar ik had het juist over Sierd man. Ik vind die gozer echt drie keer niets. Hij is meer supporter aan het uithangen via de microfoon (vooral bij de Classico's) dan dat hij de wedstrijd verslaat.

@ gangstarr,

Haha, ik denk inderdaad dat iedereen zich dan zal opsluiten in zijn huis en 24/7 sport aan het kijken zal zijn. Goed vooruitzicht!

20 juni 2013 om 17:21

Zeegelaar hoef je niet te noemen in dit rijtje..

Daarvoor zal Sport1 niet overstag gaan denk ik..

20 juni 2013 om 17:25

@gangstarr

Als Sport1 de Turkse competitie gaat uizenden, wordt er gelijk een smile op me face getoverd.
Zou echt heerlijk zijn, Hoef ik niet meer en voor Sport1 te betalen en voor Ligtv!

Sport1 onderneemt sowieso actie, maar ik denk dat het teveel geld kost. Ligtv zal ook veel verlies maken als Sport1 turkse wedstrijden mag uitzenden. Ben benieuwd wat het gaat worden.

20 juni 2013 om 17:35

Xelcuk

Ja maar dadelijk zenden ze alleen de top Tr wedstrijden uit. Bovendien is de kans klein dat ze ook Bjk of Ts uitzenden, die wil ik ook wel aan het werk zien. Maar goed, ipv Bjk kijk ik dan naar Messi en Neymar...hehe.

20 juni 2013 om 18:36

Hmmm ja dat klopt. Alleen de top gaan ze vast en zeker uitzenden.
Naja ik zal sowieso niet meer Ligtv aanschaffen, bij de mindere turkse wedstrijden zal ik Firstrow raadplegen, gewoon goede kwaliteit en scheelt wat centjes.

Al de topwedstrijden daadwerkelijk op Sport1 komen, dan zal de populariteit van een aantal clubs flink toenemen. Komt de Turkse lig echt ten goede, Sport1.

Het draait allemaal blijkbaar weer om geld als je Ajax inruilt voor zo'n clubje als Kasimpasa, met alle respect, de meeste mensen kennen die club geen eens en volgens mij is het niet eens een grote club in Turkije ... Voor bijvoorbeeld Galatasaray, Fenerbahçe, beskitas had ik het misschien nog kunnen begrijpen ...

20 juni 2013 om 17:26

Kasimpasa is hard op weg om een stuk grotere club te worden met het voetbal dat ze spelen en met goede transfers.

Sneijder, kuyt, donk, babel....turkse competitie krijgt zo een leuk Nederlands tintje. Voeg daar Amrabat, Malki, Drogba, Muslera, Elmander, Bruno Alves, Raul Mereilles, Sow, Gekas en Roberto Carlos als trainer aan toe en je hebt toch een heel aardige competitie die het volgen waard is. Hopelijk gaat Mikel nog naar GS, Cardozo naar FB en Santa Cruz naar Kasimpasa.

20 juni 2013 om 18:55

shota Arveladze, Fernandes, Almeida, , Filip Holosko, Niang, Roberto Hilbert, Escude(wie kent hem niet..), Oguzhan Ozyakup(arsenal boyyy), Krasic, Stoch, Kadlec, Riera, Eboue, vleminckx, Zokora, Isaksson (ex-psv), Fabian Ernst, Kalu Uche, Carson (ex-liverpool), Anton Ferdinand (broertje Ferdinand Manu), Biseswar (ex-feynoord), Navarro(ex-napoli), Dede (ex-dortmund), Kamdal (ex-fulham),

Deze vond ik ook wel interessant

Ja ja, Babel maakt zichzelf nu eigenlijk best wel belachelijk. Johan Derksen had het toch goed en dan is het stom om een sneer uit te delen via twitter door middel van "je moet iemand met een snor niet al te serieus nemen" te zeggen.
Leuk voor de Turkse competitie deze namen.

Ik ga Malki missen, het ga je goed Sanharib! Gelukkig houdt Roda nog een degelijke prijs aan hem over, denkende aan het feit dat hij gratis werd aangetrokken. Beter dan spelers als Vormer die jammerlijk gratis de deur uitliepen.

Babel heeft het geprobeerd bij Ajax, het is niet gelukt. Er komt niks beters meer. Beetje meer respect voor Babel. Wat heeft hij in Amsterdam nog te zoeken. Hij heeft nog 5 jaartjes te gaan en vergeleken alle andere spelers doet hij nu wat iedereen zou doen. Grote verschil is dat Babel iets heeft gedaan wat bijna niemand doet, contract inleveren en lager gaan spelen. En nu alsnog afschilderen als geldwolf is niet helemaal juist.
Er zijn grenzen in wat je voor geld moet doen (zoals commercials van vd Sar etc triest!) maar ik vind het wel logisch dat Babel in zijn laatste 5 jaar financieel nog even pakt wat er in zit.

20 juni 2013 om 17:29

Wat is niet gelukt dan? Hij deed het prima in de wedstrijden waarin hij mee deed!

Man Man , Jullie begrijpen er ook niks van. Babel kwam bij Ajax om eens lekker te gaan voetballen daar had 3! miljoen voor over. Dan zou hij hier een goed jaar spelen en dan naar een subtopper in Engeland , Spanje. Helaas raakte hij geblesseerd en daarom was er bijna geen intresse daardoor moest hij nu zijn geld terug gaan verdienen bij een wat mindere club. Maar dat heeft gewoon te maken met dat dingen niet zijn verlopen zoals hij had gehoopt als hij een heel goed jaar had gehad zonder blessures dan was hij nu naar grote subtopper gegaan want die kwaliteiten heeft die wel degelijk !

hij heeft laten zien bij ajax dat hij het nog wel in zich heeft, we zullen zien hoe hij het gaat doen in turkije

Moet ik dit als een stap vooruit voor Babel zien ? Nee denk het niet . Voor Malki misschien wel . Nou Babel je hebt jezelf echt bewezen en daarom komt deze topclub op jou pad , bedankt voor al je mooie geweldige acties afgelopen jaar bij Ajax door jou zijn we kampioen ! #not

wat een onzin zeg.. babel koopt zichzelf naar ajax omdat hij Zooo graag terug wilde.. nu is hij het hele seizoen geblesseerd geweest en gaat hij naar een nietszeggende club.. ik snap die kerel niet

20 juni 2013 om 17:32

Hij wou graag terug naar Ajax om daarna een stap hoger te maken. Maar de goede clubs bleven uit voor hem..

Voor Malki zo ie zo stap hoger. Van middenmoot naar potentiële El-team, van saaie Kerkrade naar wereldstad Istanbul. En Babel gaat niet in een slechter comptitie ballen en kan zich in kijker spelen bij Gsof FB. Bovendien wil hij spelen, niet wissel zijn van Sigthorsson of Boerigter.

Het is geen stap vooruit voor Babel, maar Kasimpasa gaat wel een stap vooruit. Hebben nu Arveladze aan het roer en die kent de Nederlandse markt uiteraard op zijn duimpje.
Ze doen hele goede zaken nu en vooral de transfer van Malki juich ik toe! Heeft de Turkse nationaliteit en staat garant voor doelpunten.

Zo wordt de competitie alleen maar sterker, dus suikeroom of niet, ik ben er blij mee. Nu mijn club nog! Overigens ook blij in dat opzicht, want Babel werd ook genoemd bij Trabzon, maar dat had ik dus echt niet gewild. Voor een subtopper is goed, maar als we ooit nog bij de top willen aansluiten, zijn dat niet de spelers die we nodig hebben.

Als dit betekent dat Sport 1 ook nog de Turkse competitie gaat uitzenden, dan is het ook nog een win-win situatie voor iedereen! Dus dat wordt duimen.

20 juni 2013 om 21:09

Heeft Malki niet de Syrische nationaliteit ?

20 juni 2013 om 21:24

Hij heeft een dubbele nationaliteit: de Syrische en de Turkse. Dus hij geld als autochtoon in Turkije, waardoor hij niet wordt mee gerekend tot de buitenlanders regel (6+0+4, 6 in het veld, 0 op de bank en 4 op de tribune) die vanaf volgend seizoen van kracht gaat.

20 juni 2013 om 21:35

Dankjewel voor die informatie. Ik was op de hoogte van de buitenlander regel, maar wist niet dat hij een dubbele nationaliteit had.

20 juni 2013 om 23:56

@ Assyrian

Ik ging plots twijfelen aan wat ik zei en ging naarstig op zoek naar mijn bron, want ik had het ergens gelezen. Op zijn Wikipedia (in welkte taal dan ook) en ook op Belgische sites wordt nergens gerept over een Turkse nationaliteit. Er staat enkel Belgisch en Syrisch.

Ik heb dus verder gezocht, wat blijkt: VI is met dit bericht naar buiten gekomen en alle andere kranten (waaronder VZ) hebben dit gewoon klakkeloos overgenomen.

Toen bedacht ik me dat eigenlijk de simpelste oplossing was om te kijken naar de site van Kasimpasa, want die zouden het wel vermelden als hij ook een Turkse nationaliteit had. En wat denk je dat er uit kwam?
De VI journalisten, tezamen met de jongens die het allemaal hebben overgenomen, hebben weer eens uit hun neus staan peuteren. Malki heeft helemaal geen Turkse nationaliteit: enkel de Belgische en Syrische zoals netjes staat vermeld op zijn wikipedia. Kortom, weer een broodje aap verhaal dat verzonnen is door de media!

@Feyenoord
Waarom vind jij de Eredivisie beter dan de Turkse? Omdat wij meer betalen? Dan kan je net zo goed zeggen :

mensen op VZ stressen hem altijd als er weer een speler naar de turkse comp. vertrekt.

gaat om het geld....
zakkenvuller....
turkse comp is slechter dan Nl.......

etc etc

VZ ff serieus iedereen is elkaar aan het provoceren en weet ik het wat terwijl het helemaal nergens over gaat.....

mijn tip zet bij dit soort transfer berichten de optie tot reageren uit of check eerst de reactie op provocatie..!!!

@Laurens E
Neem de klassieke 3 van Turkije en de klassieke 3 van NL
FB, GS, en BJK. In Nederland Ajax, Feyenoord en PSV. Dan houd je nog 2 subtoppers over BS en TS. In Nederland Vitesse en Twente.
Jouw verhaaltje over zelf opleiden enzo heb je misschien wel gelijk in, maar andere competities bijv. Engeland kopen ze ook veel. Ik vind de Turkse competite beter dan de Eredevisie. Qua sele

Nu is zijn interlandcarrière definitief voorbij. Louis van Gaal gaat waarschijnlijk nooit een speler van met alle respect Kasimpasa oproepen.voor Malki is het een leuke stap en een geweldige ervaring, gun het hem wel. Jammer dat je niet naar Real Betis bent gegaan Babel.

20 juni 2013 om 17:48

Alsof Babel met zn hoofd nog bij Oranje of een WK zit.

Die heeft dat allang laten varen joh.. Die wil nu gewoon lekker voetballen en veel geld verdienen.

Origineel zegt! Wees realistisch.. Accepteer Dat niet altijd alles goede keus is en

Hahahah, heel leuk om al deze reacties te lezen van huilende mensen. Ze kunnen het gewoon niet accepteren dat Babel van Ajax ( nummer 1 in NL) naar een subtopper in Turkije gaat! De turkse competitie groeit, get over it!

"hij gaat er heen voor het geld" -- SO What?? Geld was/is/zal altijd een onderdeel van voetbal zijn!
"en de rest in Turkije is minder dan Feyenoord/ Vitesse/ Twente." -- You got to be kidding me. Deze team mogen blij zijn als ze top 10 in turkije halen!
"istanbul is het zelfde als Amsterdam" -- Just leave. Dit kan je gewoon niet menen. Er is maar één reden waarom Amsterdam redelijk bekend is. We weten allemaal wat dat is, zo niet vraag het maar aan een toerist.

Volgens velen is de eredivisie beter, omdat hier een paar sterren uit zijn gekomen. Of omdat Nederlandse clubs meer Europese bekers hebben. Dit houdt niet in dat de Eredivisie NU (OP DIT Moment, Momenteel, Vandaag DE Dag) beter is.

20 juni 2013 om 23:31

' e kunnen het gewoon niet accepteren dat Babel van Ajax ( nummer 1 in NL) naar een subtopper in Turkije gaat! '

Valt wel mee.babel was wisselspeler van de nummer 1 omdat ie er werd uitgespeeld door een 19-jarige Fischer.

20 juni 2013 om 23:39

true that, Maar hij blijft hoe dan ook een Ajax speler.

Dit is gewoon een goeie stap van Babel, een veel hoger niveau dan Ajax,
en hij kan zich weer in Oranje spelen.

Veel succes Babel,

babel had beter naar betis kunnen gaan
en 1 en een halfe miljoen is wenig

20 juni 2013 om 18:11

Bij Hoffenheim niet slagen , maar wel bij Real Betis, haha wat een grap zeg.

Goede transfers van Kasimpasa! al denk ik dat Malki over een jaar weer naar een andere club verkast. Zie Amoah, Vleminckx, Boukhari.

Ik zou het oprecht heel jammer vinden, overigens is het nog niet via de 'officiële' kanalen bevestigt zoals wel hier boven word geschreven!

Veel zal Kasimpasa er niet op vooruitgaan, aangezien ze Djalma kwijtraken aan Porto. Ik schat Djalma toch hoger in dan Babel

@frank
PSV kwalitatief gezien een team dat gelijk is aan Fener?
Vind jij Locadia/Matavz beter dan Sow?
Vind jij Narsingh/Wijnaldum beter dan Stoc en Krasic (speeltijd)
Vind jij Toivonen/Hiljemark beter dan Meireles/Emre/Topal?
Vind jij Marcelo en Bruma/Derijck beter dan Yobo/B.Alves.?

Misschien heeft Bursaspor zelfs een betere sele

Wat moet Kasimpasa met Babel?

Heeft op zijn 17de een goed seizoen gedraaid bij Ajax onder het motto: ' wat is die jongen babelachtig!'. Heeft Ajax absurd veel geld opgeleverd door een onverantwoord Liverpool?

Kom op Kasimpasa.

Met Donk en Babel bereik je niks. Baggere voetballers die het niet hebben gered in de Eredivisie.

Malki is daarentegen een mooie transfer!

20 juni 2013 om 18:39

Je doet Ryan Babel toch erg tekort hiermee, heeft dit jaar de draad weer opgepakt na jaren ellende. In zijn 1e jaartje na zoveel ellende, heeft hij het toch goed gedaan bij ajax. Niet veel wedstrijden gespeeld, maar in de wedstrijden die hij speelde, was hij erg belangrijk.

Ryan Donk ken ik niet, dus over hem oordeel ik niet.

wie maalt erom waar babel speelt? ik vind dat nou niet een speler waar iemand zich zorgen over hoeft te maken.. lekker boeien waar hij voetbalt.

zo'n speler zou je toch niet bij ajax willen hebben? vind ik echt 3x niks toevoegen.

laat hem maar lekker cashen in turkije

20 juni 2013 om 21:46

Je hebt gelijk. Ik denk zelfs dat kasimpasa ook spijt zal krijgen van babel. Ik denk dat hij het niet red tegen de turkse verdedigers.

Op dit moment zijn beide competities gelijkwaardig om eerlijk te zeggen. Alleen zie ik de absolute top(galatasaray vs Ajax) Gala als winnaar uit de kast komen.

Geld opent alle deuren, turkse competitie wordt met de dag beter en beter! Hate it or love it !

Ik wist niet eens dat Kasimpa een club was

Maarja, cashen in Turkije zou ik ook doen als ik zo'n beperkte voetballer als Babel was.

Hij speelde bij het grote Ajax en gaat nu naar een van de mindere competities van Europa....soort zoekt soort noem je dat.

Alsnog veel succes Babel

20 juni 2013 om 19:19

Je wist niet dat Kasimpasa een club was maar wel dat Israel kinderen dood bombadeerd?

20 juni 2013 om 19:29

Erdevisie is wel in de top 3 he

20 juni 2013 om 21:41

hahahah, jij moet niet paten kerel. Anders beginnen we over hoe besiktas 2 jaar geleden die macxcabi tel aviv of haifa of zoiets heeft gepompt met 5-0.

Jammer, maar ze kiezen allemaal voor de euro's. Denk ook niet dat ze andere gelijkwaardige aanbiedingen hadden. De selectie van Kasimpasa maakt niet heel veel indruk op mij.

Brandnew , brandnew, brandnew, brandnew, jo jo alle ballers in the house, dit is Ryan Babel live vanuit de studio in Kasimpasa.

Ben beniewd of Ryan zijn rap Carriere ook nog gaat op pakken.

Kan Malki nog uitkomen voor Turkije ? Hij heeft een Turks paspoort, en is volgens mij niet in actie gekomen voor Syrie. Met Burak en Mevlut hebben we twee mindere spitsen. Malki speelt vaak, en heeft tenminste een aanname. Iets wat Burak niet heeft.

20 juni 2013 om 19:32

Malki is al Syrisch international , denk niet dat ,dat zou lukken.

20 juni 2013 om 19:35

Waarom niet voetbal heeft niets te maken met politieke problemen

20 juni 2013 om 19:43

Volgens mij kun je als A international niet meer overstappen ,alleen als jeugd internationaal .

20 juni 2013 om 20:11

Malki heeft 10 interlands achter zijn naam staan voor het Syrische nationale elftal.

nou wat een boel haat en mis gunnende reacties in het begin.. sjonge jonge.. nou zeg.. zo goed vind ik Babel niet en ik heb hem het hele seizoen niet als meerwaarde gezien voor Ajax dus tja.. snap voor geen ene meter waarom er zo gereageerd word.

heb wel vermoedens dat het hier gaat om het "kiezen voor geld" ipv sportieve keuzes maar dat is ook weer zo'n uiterst belabberde opvatting.. allemaal keyboard helden die het moreel zogenaamd hoog in het vaandel hebben en dan vooral dit soort momenten gebruiken om een persoon de grond in te trappen.. als Cristiano Ronaldo zit te janken bij Real Madrid dat hij niet gewaardeerd woord. dat er zo velen sterren zijn die zo genaamd kiezen voor een nieuwe uitdaging maar uiteindelijk ook gewoon simpelweg voor het geld kiezen..

Belachelijk hypocriet van vele mensen als ze zelf bij hun eigen werk gever weg zouden gaan omdat ze ergens anders 3x zoveel kunnen verdienen. en nou vooral geen toetsenbord helden die gaan roepen geld is niet alles.. nee maar het maakt het leven wel een behoorlijk stuk makkelijker. en als hij in ik noem maar wat 5-6 jaar voetbal wat hij misschien nog in zich heeft iets van 10 miljoen of meer bij elkaar kan halen als de paar ton die hij in het Nederlandse voetbal kan verdienen dan is de keuze heel heel heel snel gemaakt en terecht ook.

20 juni 2013 om 21:58

Jij snapt duidelijk niet wat er aan de hand is of hebt een aantal berichten gemist.

We wisten van te voren allemaal dat Babel naar Ajax kwam voor in principe 1 jaar om zich weer een beetje in de kijker te spelen. Het afkopen van zijn contract bij Hoffenheim heeft de indruk gewekt (of in ieder geval bij mij) dat hij het niet om het geld deed maar zijn carriere gewoon weer leven in wou blazen bij een mooie club.

Als je dan vervolgens naar Kasimpasa gaat dat geen CL speelt en totaal geen verbetering is qua Ajax dan doe je dat puut voor het geld. Dat is helemaal prima maar strookt totaal niet met wat hij daarvoor heeft gedaan (contract afkomen en de dingen die hij toen zei). Als je vervolgens ook nog zegt: ''ik doe het om de jeugd door te laten stromen en niet voor het geld bla bla'' heb je natuurlijk behoorlijk je geloofwaardigheid verloren natuurlijk. Want als ie het sportieve boven geld had staan was ie nog een jaar bij Ajax gebleven.

En daar gaat het hier om. Het is een uiterst rare keuze.

20 juni 2013 om 22:17

Wat moet hij dan doen stoppen met voetbal? HIj moet toch naar een andere club.

21 juni 2013 om 07:52

Staat toch duidelijk in mijn post dat hij beter nog een jaar bij Ajax kon blijven in dat geval

in de eredivisie schiet iedere mallloot er 14 in, de verdedigens zijn een grap daar.. malki mag blij zijn met 10 goals imo.en babel is helemaal een grap joh. speelde tegen dortmund geweldig en was toen weer verliefd op hem, maar daarna was hij weer niets. zal waarschijnlijk in het begin goed spelen en daarna weer afzakken, zoals meerdere van zulke type spelers. al met al leuke transfers voor kasimpasa daar niet van.

belangrijker nieuws is dat op de 24e fener en besiktas eindelijk hun straf kunnen krijgen van de uefa. ik heb de popcorn al gepakt. gister waren de spartelingen van fener te lezen.

ik heb gehoord dat infantino toch spitj heeft! wss heefth ij dit op zijn papiertje staan : 'it is such a greatness, it isnt measured bu cups and victories, it is such a greatness it is unexplainable'.

Prima hij gaat voor het geld dat weet iedereen en dat hij dat niet nu niet uitspreekt snap ik ook nog wel. Zet je anders toch je nieuwe werkgever te kijk.

Maar vooral die belachelijke uitspraak van laatst dat hij het doet om de jeugd door te laten stromen en niet voor het geld doet is natuurlijk ronduit lachwekkend en heeft er voor gezorgd dat ik deze jongen niet meer serieus neem.

Ik wen Malki veel succes. 1,5 miljoen is niet verkeerd voor een eenjarig contract. We moeten wel een nieuwe spits halen want die we nu hebben komennzwaar te kort of zijn hopeloos uitvorm. Ook goed voor Kasimpasa aangezien hij een Turks paspoort heeft en een doelpuntenmachine is.

Babel is ook altijd één matige voetballer geweest. Heb hem nooit bewonderd , zelfs in zijn "zogenaamde/zehme" prime. Malki integendeel kan aardig wat balletje trappen , zoals een passje geven breed links of rechts , en kan ook trouwens een mannetje bijna passeren.

En sommige mensen die hier Erdogan bekritiseren moeten maar naar Nu.nl , het is een voetbalforum geen politiek.

Ik heb ook ergens gelezen dat GS Mikel al bijna binnen heeft , dankzij Dj Drogba. Iemand bronnen? Ben lui om om Sporx of Lig Tv te typen (wat ik nu toch al deed )

Weer mensen die hollanders die denken dat eredivisie beter is dan de turkse league. turkse league heeft gwn 10 x meer kwaliteit man met jullie ajax galatasaray geeft ze . en btw turkse competitie is nu ongeveer even sterk als de ligue 1 geworden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Kasimpasa Istanbul

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
Strahil PopovVerdediger10
Olivier VeigneauVerdediger10
Veysel SariVerdediger10
Loret SadikuVerdediger10
Syam Ben YoussefVerdediger10
Bernard MensahMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Kasimpasa Istanbul.

87 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Besiktas 11 4 1 0
2017/2018 Besiktas 32 13 5 1
2016/2017 Besiktas 18 5 2 0
2016/2017 Deportivo la Coruña 11 4 3 0
2015/2016 Al Ain 8 1 0 1
Laatste voetbalnieuws

Löw: ‘Dan is het voor mij logisch dat Oranje als favoriet begint’

Joachim Löw is onder de indruk van de vorm van het Nederlands elftal. Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Duitsland en Oranje in de Nations League kruipt de bondscoach van die Mannschaft...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 18 november
Tottenham Hotspur gaat een bod van veertig miljoen euro uitbrengen op Nicolò Barella. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren