'Ik had Wijnaldum liever aan buitenlandse club verkocht'

Woensdag, 29 juni 2011 om 16:10Bart Kruyt

PSV heeft Kevin Strootman en Dries Mertens al zo goed als binnen en lijkt ook Georginio Wijnaldum spoedig te kunnen presenteren als nieuwe aanwinst. Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, bevestigt tegenover Voetbal International dat de transfer zich in de afrondende fase bevindt. PSV betaalt vijf miljoen euro voor Wijnaldum.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

617 reacties (laatste reactie door Beldmah)

PSV is druk bezig om zich te versterken voor volgend seizoen.
Als ik hun was zou ik alleen op zoek gaan naar een spits die er 25 in een seizoen in schiet en niet allemaal middenvelders gaan halen.
Bovendien kan ik me goed voorstellen dat Feyenoord liever niet haar (top)spelers verkoopt aan Nederlandse clubs maar alle bedragen die ze kunnen vangen zijn mooi meegenomen en om heel realistisch te zijn vind ik PSV in ieder geval komend seizoen nog geen directe concurrent van Feyenoord.

(daarmee wil ik zeggen dat ik PSV kanshebber voor de titel vind en Feyenoord bij de subtop verwacht.)

29 juni 2011 om 16:17

Marcel Brands: PSV was een koopclub, dat gaat nu veranderen.
Hopaaakeeeeeee 18 miljoen overboord.

29 juni 2011 om 16:21

Lekker makkelijk El_captiano. Zelf ik, amper geïnteresseerd in Nederlands voetbal, weet dat dat niet de letterlijke woorden zijn. Hij heeft nooit het woordje nu in die zin geplaatst.

Tevens moet je je zelf eens afvragen hoe snel zoiets te realiseren valt.

29 juni 2011 om 16:22

Maar wel gecontroleerd,

Je kunt 18 miljoen uitgeven aan Urzaiz,luque,gabri, Atouba, Lodeiro,olequer,

waardoor je niks terugverdient,

of je investeert in Jonge potentiele spelers, die je nog kunt doorverkopen en net international zijn geworden.

29 juni 2011 om 16:23

Ja, inderdaad. Daar moet je gelijk ingeven. Al zijn dit wel heel erg goede voetballers en ik schat de kans op Cl/voetbal voor PSV volgend seizoen nu wel groot in. Als PSV opnieuw een rampseizoen weet ik het ook niet meer. Ze zitten dan waarschijnlijk ook echt wel aan de grond.

29 juni 2011 om 16:24

@ El_captiano.
Tja, of had je alles in één keer met de jeugd willen oplossen?
Daar zal ook wel wat tijd overheen gaan. Of heeft Brands geroepen dat dit al van toepassing is op volgend seizoen?
Jeugd groeit beter naar gelang het eerste elftal kwalitatief op een goed niveau staat. Nu nog hopen dat Rutten hierbij wel het lef heeft deze jeugd eens wat vaker op te stellen. Wellicht in tweede helften waarin de wedstrijd reeds op slot zit.

29 juni 2011 om 16:26

Als ze geen verdediger kopen, wordt PSV weer geen kampioen. Dat is als gatenkaas. En wie neemt nu bij PSV de vrije trappen en corners? Balazs had een hele goede trap, maar ik zou niet weten wie er een even goede trap als hem heeft.

Ze hebben nu Strootman, Bakkal, Hutchinson, Toivonen, Wijnaldum als middenvelders. Daar kun je geen potten mee breken

29 juni 2011 om 16:28

Oh ja? Dus jij vind Mertens beter dan Chadli ? Strootman beter dan Janssen?

Ik zeg niet dat het slechte spelers zijn, maar het gaat nog wel even duren voordat ze het topclub niveau hebben

29 juni 2011 om 16:28

toch heeft brands wel degelijk iets in die richting gezegd maar ja het is niet echt realistisch. Je kan wel jeugd laten doorstromen maar dan zal er ook kwaliteit op het veld moeten staan die samen met de jeugd een goede balans vormen. Met de eventuele komst van deze drie spelers komt er een goede kwaliteits impuls en daarbij zijn alle spelers nog erg jong. Gemiddelde leeftijd zal rond de 22-23 zijn als je isaksson en bouma niet meerekent ervanuit gaande dat engelaar nog vertrekt.
Als het goed gaat verder in het seizoen kan je een mokthar, depay, ritzmaier enzo laten doorstromen naar het eerste.

isaksson
tamata
marcelo
bouma
pieters
hutchingson
wijn/toivone
strootman
lens/labyad
lens/toivon
mertens
29 juni 2011 om 16:29

Nou je kan het niet ineens oplossen het probleem qua jeugd, maar je moet toch ergens beginnen. Neem nou Labyad, laat hem gewoon 15 wedstrijden spelen, lijkt me 1 van de grootste PSV talenten. Wijnaldum is volgens mij totaal overbodig bij Psv.

29 juni 2011 om 16:30

Ja wij hebben ook miskopen gedaan ja, maar we hebben het nu op de rit en begrijpen dat we jonge grote talenten kunnen halen voor een prikkie en die in de toekomst voor veel geld verkopen. Daarbij heeft PSV Afellay voor maar 3 miljoen verkocht uiteindelijk, dus ik zou nog maar even wachten voor je concludeert dat ze deze spelers met dikke winst gaan verkopen!

@psvchamps, tuurlijk gaat dat niet vandaag op morgen en daarom is het ook niet zo gek, maar er staan bijvoorbeeld wel talenten als Nijland en Labyad klaar. Die verschuiven nu naar de bank of naar een andere club (nijland) omdat PSV weer spelers heeft gekocht. Dat is wel wat anders dan nu wat spelers kopen omdat je op bepaalde positie nog geen talenten klaar hebt staan. Dat zou nodig zijn, dit is meer overbodig.

29 juni 2011 om 16:30

mocht er weer een rampseizoen komen dan zijn de dagen van rutten wel geteld en dan hoop ik dat ze eindelijk een aanvallend ingestelde trainer aanstellen

29 juni 2011 om 16:31

Hoezo gecontroleerd? Omdat het jonge spelers zijn is het nog niet per se gecontroleerd? Sulejmani voor 16 miljoen krijgt Ajax toch ook nooit meer eruit.

Misschien lopen Mertens, Strootman, Wijnaldum straks ook weg voor een koopje of transfervrij. Of vanwege het feit dat ze simpelweg niet door ontwikkelen en er geen clubs zijn die ze willen halen voor enkele miljoenen, of omdat hun contract (bijna) afloopt, zoals PSV bij Afellay ook maar weinig geld verdiende en flikt Wijnaldum het al bij Feyenoord, dus zie het hem zo nog een keer doen...

Totaal met El Capitano eens. PSV is nog steeds en zal de komende jaren ook een koopclub blijven. Want PSV heeft nog steeds geen jeugdspeler in de basis (ja ok, Bouma, maar terugkerende jeugdspeler, telt niet echt voor nu, Bakkal is geen basis), enkel Labyad lijkt snel de stap te kunnen maken.

29 juni 2011 om 16:31

@boemba:
Haha, gecontroleerd? 18 miljoen voor 3 spelers, dat is gemiddeld 6 miljoen per speler! Strootman koste Utrecht minder dan een jaar geleden 800.000, Mertens speelt ook pas 1 seizoen goed bij Utrecht! Wijnaldum heeft ook nog niet bewezen een top speler te zijn, scoorde het 2de seizoenshelft wel veel maar daarvoor weinig!

Ik geef toe dat ze allemaal potentie hebben en uit kunnen groeien tot belangrijke spelers maar het kan ook altijd nog mis gaan! Op dit moment betaald PSV gewoon de hoofdprijs!

Ga ook niet kinderachtig die namen noemen bij Ajax want die zijn nergens op gebasseerd! Erg onzinnig om dat er bij te halen aangezien het hier over Wijnaldum gaat!

29 juni 2011 om 16:32

@kneus5 en @nacier
De transfer periode is nog lang hé, dat duurt echt nog veel te lang om nu al te zeggen dat ze 'nog' niks aan het spitsenprobleem hebben gedaan, want hier zijn ze ongetwijfelt mee bezig.

PSV is deze week goed bezig, maar als ik PSV was had ik serieus overwogen om El Hamdaoui te kopen. Bij Ajax mag hij weg dus zal hij zeker niet te duur zijn En bij PSV krijgt hij echt de kans omdat er ook weinig concurrentie is op die positie.

On. Goede stap van Wijnaldum, al vind ik het spijtig voor Feyenoord! Had hem graag nog zien voetballen in het Feyenoord tenue volgend seizoen, dan had Mario het ook wat gemakklijker gehad.
Toch denk ik dat hij zich wel tot een belangrijke speler kan ontwikkelen.

PSV doet met deze drie (mertens, Strootman en Wijnaldum) aankopen een serieuze gooi naar het kampioenschap!

29 juni 2011 om 16:33

PSV kennende zullen ze eerder of later (bijna) gratis de deur uit lopen omdat het contract bijna afloopt.

29 juni 2011 om 16:34

@boemba,

Gabri, Urzaiz, Atouba, Oleguer waren gratis en zelfs Luque volgens mij ook nog. Alleen Lodeiro heeft een som gekost en die zit nog gewoon bij de selectie voor komend seizoen en is tot tweemaal lang uitgeschakeld geweest, kan je ook van Reiss bijvoorbeeld zeggen, of van een Engelaar die ze niet verkocht krijgen, ga zo maar door.

Beetje makkelijk om zoiets te posten, terwijl hetzelfde in je eigen honk gebeurd...

29 juni 2011 om 16:34

Het is heel riskant wat PSV doet, 20 miljoen kwijt aan drie spelers die nog nooit echt het verschil hebben gemaakt.
20 miljoen kwijt voor Psv, dan moet je kampioen worden, maar ik ben bang voor onze zuidervrienden dat ze ook dit jaar niks zullen winnen.
PSV gaat de afgrond in....

29 juni 2011 om 16:37

Zeker de tweede seizoenshelft vond ik Mertens beter dan Chadli. Strootman/janssen dat is een ander verhaal.

Het zijn ook geen slechte spelers, en misschien gaat het inderdaad even duren maar ik denk dat PSV er goed aan doet om jeugdige spelers te halen. Liever Strootman dan van Bommel wat mij betreft.

29 juni 2011 om 16:38

PSV kan en wil geen kopende club meer zijn
PSV heeft een andere weg ingeslagen dan het de afgelopen jaren volgde. Dat komt vooral door de financieel zware tijden waarin de club momenteel zit. Technisch manager Marcel Brands geeft aan dat de club zich meer gaat richten op eigen jeugd.
''psv was altijd een kopende club, maar dat moet veranderen'', zegt Brands in gesprek met het Algemeen Dagblad. ''wij hebben veel geïnvesteerd in de jeugdopleiding, daar moeten we de vruchten van plukken. We willen toe naar een selectie met achttien of negentien voetballers, aangevuld met vier of vijf talenten uit de jeugdopleiding.''

Brands wil de jeugdige talenten perspectief bieden. ''je moet een jochie van twaalf jaar dat bij PSV komt, perspectief kunnen bieden. Hij moet zien dat het écht mogelijk is om het eerste te halen. Het gebeurt al, met Zakaria Labyad, Género Zeefuik en Stijn Wuytens. Nu gaan jongens als Memphis Depay en Marcel Ritzmaier heel hard. Het is belangrijk dat zij een opening zien naar het eerste elftal.''

De Eindhovenaren slaan duidelijk een andere weg in, de keuze is gemaakt. ''wie weet maakt Erik Pieters in de toekomst een prachtige transfer naar het buitenland. Dan hebben we Abel Tamata uit de eigen jeugd klaar staan. Als je mikt op kwartfinale Champions League, kies je eerder voor een ervaren jongen. Wij slaan een andere weg in. Alleen voor voetballers met een grote toegevoegde waarde betalen we meer dan een miljoen euro salaris. Dat doen we dus niet voor tien spelers. Dat is een duidelijk signaal.''

''het wordt heel lastig om internationaal gelouterde voetballers te halen'', vervolgt Brands zijn verhaal. ''daar moet je realistisch in zijn. Gelukkig gaan de salarissen in de hele markt achteruit. Voor buitenlanders blijft de Nederlandse competitie een prima tussenstap. We zullen creatief moeten zijn, maar ook realistisch. Het is ons doel om in eigen land prijzen te pakken. Dat kan nog altijd met ons budget. Als Balázs Dzsudzsák vertrekt, dan lukt het vast niet om iemand van hetzelfde niveau te halen. Maar we kunnen ons dan wel op andere posities in het elftal versterken.''

Ja, met (nu al 3) aankopen geef je de jeugd idd wel een kans

29 juni 2011 om 16:39

@ Boemba,

7 miljoen voor Strootman en 7 miljoen voor Mertens vind ik flinke bedragen. Helemaal als je dat vergelijkt met de 7 ton die Schaars had moeten kosten. Gabri en Lodeiro zijn trouwens slechte voorbeelden. Van Gabri hebben we in Amsterdam lang kunnen genieten, en Lodeiro is een groot talent die erg veelpech gehad heeft dat hij twee keer een middenvoetsbeentje heeft gebroken. Die heeft 5 miljoen gekost, maar kan op termijn veel meer gaan opleveren. Komt nog is bij dat Suarez daardoor bijtekende, dus met wat we daardoor extra van Liverpool hebben ontvangen kan je tegen elkaar weg strepen. Voor die 14 miljoen die jullie nu uitgegeven, had je veel meer en goedkopere spelers kunnen halen. Maar met Wijnaldum, Strootman en Mertens is PSV flink versterkt, al blijf ik erbij dat het probleem bij PSV centraal achterin te vinden is. Alleen moet PSV om structureel gezond te blijven, ermee ophouden om standaard championsleague mee te begroten. Iedere keer dat je dat niet behaald, heb je namelijk meteen een tekort van een slordige 12 tot 15 miljoen in je begroting. En dat kan niet de bedoeling zijn, lijkt mij.

29 juni 2011 om 16:40

Wil je zeggen dat: Mertens, Strootman, Toivonen en Reis (als hij een nieuw contract krijgt) geen vrije trappen/corners kunnen nemen?

29 juni 2011 om 16:40

@ Abatino

Lekker onderbouwd, PSV gaat de afgrond in. Het seizoen moet nog beginnen. En dat ze kampioen moeten worden is ook uit de lucht gegrepen. Met Stekelenburg, Vertonghen, Janssen en Eriksen zou je ook kunnen zeggen dat Ajax kampioen moet worden.

29 juni 2011 om 16:40

Strootman en Wijnaldum kan je zeker achter een vrije bal zetten. Die beschikken beiden over een uitstekende, gecontroleerde trap. Met Strootman voor de passing en Wijnaldum voor de (loop) acties en korte ruimte heb je voldoende gevaar. Ik ben alleen benieuwd hoe Strootman zich verdedigend staande gaat houden daar, maar dat terzijde. In de verdediging moet zeker nog geinvesteerd worden bij Psv, daar is zo ongeveer iedereen het over eens zou je toch denken.

29 juni 2011 om 16:41

@hugoboss92
Strootman kan die taak van Balazs overnemen,
hij heeft een goede trap, en dat laat hij meerdere malen zien,
ook bij het nederlands elftal

29 juni 2011 om 16:42

Lodeiro is in potentie en talent ook een speler die je gewoon door kan verkopen uiteindelijk, Gabri heeft zich laten zien en zeker wat betekend voor ajax. Olequer tja soms was hij wel handig met zijn ervaring. De overige ben ik het met je eens. Maar ik denk niet dat ze allemaal bij elkaar 18 miljoen kosten. En bovendien was psv in die tijd ook erg geinteresseerd in luque en scheelde het niet veel of hij had bij psv gespeeld. Uiteindelijk met de contracten en salarissen heeft ajax idd een groot verlies geleden. Grootverdieners als luque(volgens mij meeste van de eredivisie toen) atouba kleine 2 mil.

gelukkig heeft ajax hier van geleerd en doen ze het niet meer

29 juni 2011 om 16:42

Mertens 6 maanden goed bij Utrecht. Na winterstop heeft hij zeer slechte wedstrijden gespeeld. Komt bij lange na niet aan niveau Balasz, en toch ook al 24.
Wijnaldum beetje overbodig want Toivonen staat achter de spitsen en Labayad is er ook nog.

29 juni 2011 om 16:43

Dank Richard. Hoe komt Brands er overigens bij dat de salarissen in de hele markt achteruit gaan? Begreep juist dat die alleen maar doorstijgen (VI had er laatst een artikel bij). Daarbij kunnen we wel concluderen inderdaad dat het beleid op dit moment totaal in strijd is met wat ze zeggen, maar goed, misschien moesten ze de gemeenteraad toen nog lijmen?

29 juni 2011 om 16:43

@ Analyse

Luque was alles behalve gratis. Hij streek naar verluid zo'n 2,2 miljoen per jaar op. Er werd zelfs gezegd, excuses ik weet zo niet door wie: ''luque heeft ons 14 miljoen gekost''.

Als iemand weet wie dat heeft gezegd, help me een handje.

29 juni 2011 om 16:44

@tice20

PSV moet met deze uitgaven kampioen worden volgend jaar, dat zijn ze nu verplicht
Of denk jij dat ze in eindhoven nu andere verwachtingen hebben? Dat de 3e plek genoeg zal zijn? Tuurlijk niet man.
En die ajacieden die jij noemt kostte Ajax exact 3 miljoen euro.

29 juni 2011 om 16:44

Loze woorden zijn het inderdaad gebleken , en met 3 nieuwe spelers die volgend jaar allemaal basisspeler kunnen worden betekend het 3 plaatsen waar geen nieuwe jeugdspeler kan doorbreken. Kijk mijn opstelling maar , maar weinig kans op speelminuten voor talenten. Als je spelers als Mertens , Strootman en Wijnaldum voor je hebt kunen sommige de talenten beter eieren voor hun geld kiezen en verhuurd worden of zelfs vertrekken.

Isaksson
Manolev - Bouma - Marcelo - Pieters
Hutchinson - Wijnaldum - Strootman
Lens - Toivonen - Mertens

Al met al , geen slecht elftal op papier , hoewel ik vermoed dat PSV verloopig niet uitgewinkelt is. Men zal vast nog wel een nieuwe keeper proberen te halen en misschien nog wel een centrale verdediger erbij.

29 juni 2011 om 16:50

@boemba: Haha, hoe durf je het te vergelijken met Ajax die niks terugverdienen zou. Ajax verdiend namelijk wel aan zijn spelers, waar jullie toppers als Affelay nog voor geen 5 mil de deur uit wandelen. Reis is nu transfervrij, en heeft voorlopig nog altijd niet bijgetekent. Dzudzak heeft denk ik het meest opgebracht de laatste jaren? 14 mil, poepoe!

En ook leuk dat je in al die namen niet Suarez noemt, maar wel een hoop spelers die gratis waren. Jij bent of aan het provoceren of gewoon niet heel erg op de hoogte van zaken.

@El Capitano: Tja, ik snap Brandts wel. Je kunt ook niets gaan investeren en de jeugd er neer zetten, maar dan had volgend seizoen heel erg pijnlijk geworden voor psv. Dan nog maar een keer de knip trekken voor goede spelers en een nieuwe basis neerzetten. Want eerlijk is eerlijk, met jongens als Mertens, Strootman en Wijnaldum versterk je je direct, en ze kunnen nog eens beter worden.

29 juni 2011 om 16:51

Wat is dit voor belachelijk vergelijking voor dat stel is amper geld neergelegd (salarissen buiten beschouwing)
En hoezo weet jij nu al dat deze spelers veel geld gaan opleveren.
Wie zegt trouwens dat ze gaan slagen bij Psv?
Je loopt nogal wat hard van stapel kerel

29 juni 2011 om 16:51

Gratis, maar kosten (ik meen) 2 miljoen aan salaris + deze personen waren 'gratis' dus kosten ze tekengeld! en dat is ook een som geld,

ik wil niet zeggen dat dit 18 mil is, maar dit bij elkaar is een som geld, wat verdampt is, als het goed is ontwikkelen de3 spelers zich bij PSV en worden ze doorverkocht voor meer geld?

snap je wat ik bedoel?

29 juni 2011 om 16:54

Leuk dat je Ajax er bij betrekt, terwijl ik in het artikel nergens de naam Ajax heb gelezen.

29 juni 2011 om 16:55

Na de winterstop zat hij (volgens mij) nog met z'n hoofd bij ajax, omdat die transfer op de laatste dag van de markt afgeketst was.. Hij wilde gewoon weg. Is ook wel te lezen aan zijn reactie in zijn artikel op Vz.. ''ik zit al met me gedachte bij Psv''..

Ik geloof best dat hij potentie heeft, maar op de manier hoe hij laatste helft van het seizoen heeft gehandeld vind ik niet kunnen....

29 juni 2011 om 16:58

@boemba, nee ik snap eigenlijk helemaal niet wat je bedoeld. Je sleurt Ajax erbij zonder dat Ajax hier iets mee te maken heeft. De reactie waar je op reageerde kwam nota bene van een chelsea fan. Vervolgens heb je het over talenten doorverkopen, iets wat Ajax beter gelukt is dan Psv de afgelopen 10 jaar. En als argumentatie daarvoor noem je 3 talenten, waarvan er nog geen 1 een wedstrijd voor psv heeft gespeeld en 1 nog niet eens aan is gekocht. Misschien slagen ze niet (verwacht ik niet, maar je weet nooit), raken ze ernstig geblesseerd of lopen ze ook gratis de deur uit.

Je hoort mij geen kritiek geven op het beleid van psv, ik vind zelfs dat Psv heel sterk gehandeld heeft deze transfermarkt. Maar je vergelijk slaat de plank wel heel erg gruwelijk mis.

29 juni 2011 om 17:01

grote verschil is natuurlijk dat ajax toen nog geen financiele problemen had... PSV kan ondertussen gewoon vrolijk doorgaan omdat ze belastinggeld krijgen... ronduit belachelijk...

Die 14 miljoen van dsudzak moeten ze gewoon in de schulde steken, niet meer en niet minder. Zo lijkt het haast wel alsof het beleid van psv gewoon wordt goedgekeurd...

29 juni 2011 om 17:01

Zucht, waarom nou ajax er weer bijhalen. Daarbij is Lodeiro een goede speler, gabri heeft ajax goed gediend, atouba heeft niks gekost etc etc. Ik laat minkukels als kromkamp er toch ook buiten? Of amrabat? of....

29 juni 2011 om 17:02

@ Boemba

Om te beginnen kosten die spelers geen 18 miljoen want afgezien van Lodeiro (4 miljoen) en Oleguer (2 miljoen) kwamen ze allen transfervrij over. Daarbij is Lodeiro pas begin 20 en een enorm talent maar had hij de pech dat hij een heel seizoen geblesseerd was door 2x zijn voet op dezelfde plaats te breken. Dus als je niet weet waar je over praat doe het dan niet. Daarbij heeft Ajax het betaald van hun eigen geld en niet met geld van de gemeente daar waar PSV geholpen moest worden wegens grote financiele problemen.

Dus je vergelijking is zo krom als het maar zijn kan.

29 juni 2011 om 17:05

Inderdaad... Ajax heeft geleerd van zijn fouten om dure contractspelers aan te trekken. PSV heeft blijkbaar niks van zijn fouten geleerd en nog erger deze keer gaan ze met gemeenschapsgeld strooien ipv eigen geld.

29 juni 2011 om 17:05

@h.j. Cruijff
Ja grappig is dat he? Altijd klagen dat er zoveel over Ajax op de site staat en dan bij iedere willekeurige andere topic dan wel weer Ajax erbij halen om eigen falen te verbloemen... Tja, waar het hart vol van is....

29 juni 2011 om 17:11

@hugoboss92

Ik ben het met je eens ze kunnen wel middenvelders gaan kopen maar afgelopen seizoen was duidelijk te zien dat psv de afmaker mist ze hebben een killer voor de goal nodig ala kezman, vennegoor of hesselink dat waren afmakers daar hadden ze hun geld beter in kunnen steken.
En ook betere verdedigers kopen want manolev, marcelo en een bouma die zijn beste tijd gehad heeft.
Nee sorry daar legt zelfs met alle respect RKC niet wakker van.
Ze hadden het veel beter daar ik kun steken en misschien een betrouwbare keeper want isaksson........

29 juni 2011 om 17:15

Gaat het niet om, Capitano heeft gelijk. Jaar in jaar uit dat gejank uit Eindhoven 'we hebben geen rooie rotcent te makken' en vervolgens met weet ik hoeveel geld de transfermarkt op. Bovendien is er wel degelijk vanuit PSV gezegd dat de eventuele miljoenen van de Dzudszak -deal gebruikt zouden worden om schulden af te lossen, evenals het gemeentegeld. Dus El_capitano heeft helemaal gelijk.

ON: Wat een dik team wordt dit zeg. Ik juich het als Ajacied alleen maar toe. Hoe sterker de top, hoe sterker de competitie. Als de stekhouders bij Ajax blijven, en Adriaanse Twente laat voetballen zoals ik verwacht wordt het echt een heel vet seizoen!

29 juni 2011 om 17:17

En dat zeg jij met een Chelsea plaatje ,terwijl jou club zelf speler haald voor 100 derde miljoenen beetje vreemd omdat te horen van een Chelsea fan

29 juni 2011 om 17:19

@promatt: Ja, Mertens is in ieder geval niet minder dan Chadli. En je spreekt jezelf tegen trouwens want Chadli stond er ook meteen bij Twente, het kan dus wel. Jij zegt namelijk dat je Chadli wel beter vind dan Mertens en dus ga ik ervan uit dat je Chadli al wel van topclub niveau vind.

Dit zijn dure aankopen maar wel allemaal jonge internationals, of bijna internationals. Daar kan je je bijna geen buil aan vallen aangezien ze hoogstwaarschijnlijk allemaal een redelijke restwaarde overhouden. Slim gekocht van Psv, al snap ik de transfer van Wijnaldum niet helemaal. Je hebt op die positie al de beschikking over Labyad, Toivonen en Bakkal en kan daar bij nood ook nog Mertens neerzetten. Ik had dan gegaan voor een extra verdediger of diepe spits. De spitspositie kan nu enkel bezet worden door Toivonen en Zeefuik, dit omdat ik ervan uit ga dat Lens en Mertens sowieso op de vleugels spelen bij gebrek aan andere opties.

Achterin vind ik het ook een beetje matig bezet met Maza, Marcelo en Bouma in het centrum, Pieters en Manolev op de vleugels en een jongen als Tamata daarachter. Er hoeft in die linie maar 1 schorsing te zijn en ze leveren veel kwaliteit in.

29 juni 2011 om 17:25

wel heel simpel achteraf dit. En of de nu uitgegeven 18 miljoen zo'n succes wordt moet ik ook nog maar zien. Mertens zit mijn inziens aan zijn plafond. leuke speler voor de eredivisie, niet meer dan dat. Wijnaldum heb ik ook nog steeds mijn twijfels over. Dat Strootman een succes gaat worden, lijkt mij wel een hele grote kans. Maar dan nog alles kan gebeuren. En als je spelers voor dit soort bedragen haalt, zit er wel een groot risico in.

Denk dat Ajax het dit jaar met Boerrigter en Jansen voor bij elkaar nog geen 5 miljoen, slimmer doet.

29 juni 2011 om 17:26

@ boema:

Gaat het hier over Ajax? Volgens mij niet. Stop dus alsjeblieft met dat kansloze geprovoceer. Ajax heeft inderdaad een aantal miskopen gedaan, Psv ook. Gaat het daar hier om? Nee. Het gaat er hier puur om dat Psv met geld smijt nadat het 'gered' is door externe partijen. Zoals ook al door Sanders is gezegd, waren deze deals niet doorgegaan zonder de steun van de gemeente. Ook al komt het geld van de gemeente 'in een ander potje', het zorgt er wel degelijk voor dat Psv deze spelers kan gaan halen.
Om dan meteen met geld te smijten is niet alleen risicovol (misschien is deze investering het achteraf wel niet waard) maar ook respectloos tegenover de externe partijen. Zij bieden Psv leningen aan om de club te 'redden', waar ze zelf ook profijt van hebben als gemeente of als in Eindhoven gevestigd bedrijf zijnde.
Kijk dus voortaan even naar het onderwerp van dit artikel en begin niet meteen met het wijzen naar de rivaal, zo triest. Als je niks zinnigs te melden hebt of de intelligentie mist om een zinloze reactie te plaatsen, zeg dan vooral niets en ga buiten spelen.

29 juni 2011 om 17:28

joodinho, ik denk inderdaad dat wijnaldum geen noodzakelijke aankoop voor PSV is, maar door zijn komst kan Toivonen naar de spitspositie verkassen, waar ik hem toch ook wel altijd goed vind spelen. Je kan ook Lens in de spits zetten en Wijnaldum op de flank zetten.

een spits heeft psv dan niet meer nodig naar mijn mening, misschien kunnen ze nog ergens een jong scandinavisch talent wegplukken ofzo, maar naar mijn mening moeten ze nu niet weer veel geld gaan betalen voor een speler.
verder zou het natuurlijk geweldig zijn als we een kwaliteitsverdediger er bij krijgen, maar daar ga ik niet van uit op het moment.

29 juni 2011 om 17:35

Boemba kijk lekker naar je eigen cluppie! Alsof Berg Psv het afgelopen seizoen niks heeft gekost?? En Koevermans en Kromkamp?? Door hun aflopende contracten niet te verlengen bespaard psv ook 4 miljoen... zullen ze in het verleden ook wel gekost hebben denk je niet?

Iedere club neemt af en toe een risico, dan kan goed uitpakken of verkeerd uitpakken.

BTW als je feiten noemt in je bericht zorg aub dat ze juist zijn!

ON: Wijnaldum voor vijf miljoen is een schijntje: uitstekende aankoop die het geld dubbel en dwars waard is en terug gaat verdienen voor psv.

29 juni 2011 om 17:36

@abatino

Ik weet niet of ze dat verplicht zijn. Uitgaven staan niet altijd in verband met de kwaliteit van een selectie. Dzsudszak is verkocht, een belangrijke pion voor Psv.

Tuurlijk hoop ik dat PSV kampioen word maar ik verwacht het niet automatisch. Als je 2, 3 of zelfs 4 nieuwe spelers in je selectie moet je daar eerst nog maar eens een team van zien te bouwen.

Of Luque Ajax slechts drie miljoen heeft gekost durf ik te betwijfelen maar dat terzijde.

29 juni 2011 om 17:44

@boemba

Echt he.

Laat em lekker (die El_capitano).

Wijnaldum zal helemaal een super aankoop zijn. Bij Feyenoord zal hij niet door kunnen groeien, maar bij PSV kan hij zich in een snelle tempo ontwikkelen tot een belangrijke speler die overal terecht kan. En dan kan Psv nog veel meer voor hem ontvangen en zo ook met Strootman en Mertens.

En ik begrijp et ook niet. Psv heeft Dudszak (?) en Ibi verkocht (en Berg is terug naar Hsv) en die moeten toch vervangen worden, waarom doet iedereen zo moeilijk over Psv's aankopen. Beetje jaloers zeker? Dat is het ja!

En ja Psv verkeerd in financiele problemen, maar dat is aardig opgelost met dat 47mil ofzo. Dus die transfer geld van Balasz en Ibi kunnen uitgegeven worden aan deze transfers. Was die 47mil er niet gekomen, dan zou het transfer geld in de schulden gestoken worden.

Waarom begrijpt men dat niet of wil men dat gewoon niet begrijpen.

Psv is gewoon goed bezig.

29 juni 2011 om 17:58

@ajacied777

En Luque dan? Op 13 januari 2010 had Ajax nog 74 contractspelers. (bron: voetbalzone.nl)worden die allemaal gebruikt? Daarnaast heeft Ajax El Hamdaoui aangetrokken met een jaarsalaris dat PSV niet eens wil betalen. (bron: VI clubwatcher Psv)

Overigens stopt PSV helemaal geen ''gemeenschapsgeld''(wat is dat?) in dure contractspelers. Dzsudszak is voor ongeveer15 miljoen verkocht, en nu worden er voor 13 miljoen aan spelers gekocht. Plus Wijnaldum zou zo rond de 18 miljoen uitkomen. Een tekort aan 3 miljoen euro. Deze 3 mijloen zou best eens uit het spaarpotje van PSV zelf kunnen komen. Daar al eens aan gedacht?

29 juni 2011 om 18:03

Strootman heeft een prachtige trap in zijn linkerbeen dus dat komt wel goed. En geen potten breken met namen als Bakkal, Toivonen Strootman en Wijnaldum? Dat is gewoon een topclub waardig middenveld hoor. Er moet inderdaad nog wel iets bij verdedigend, dat was vorig seizoen niet echt om over naar huis te schrijven. Al kan het zo zijn dat een versterking op het middenveld ook de verdediging sterker maakt..

29 juni 2011 om 18:08

Sjonge sjonge sjonge boemba........ Alle 'miskopen' van Ajax opnoemen van de afgelopen jaren maar je vergeet Jongens als Huntelaar , Suarez , Eriksen , Boilesen etc etc op te noemen...... noem je dan ook de miskopen van PSV even op???

Verder kostten die mannen bij elkaar zeker geen 18 miljoen.....!

29 juni 2011 om 18:12

@ Tice20

Ik weet niet of je het nieuws de laatste tijd een beetje volgt? maar PSV had 0,0 euro meer, dus die overige 3 miljoen die wel even uit een spaarpotje komen, volgens jou, zijn wel degelijk gemeenschapgeld. Even voor jou gemeenschapgeld is dus geld wat vanuit de gemeente Eindhoven naar PSV gaat. Oftewel de lening die de gemeente heeft verstrekt aan Psv.

29 juni 2011 om 18:12

@ boemba

Noem je dan ook even een rijtje van spelers op die wel rendeerde in Amsterdam en die voor veel geld zijn door verkocht ? Iets wat jouw club ook weleens vaker mag doen.

29 juni 2011 om 18:17

Soms moet je en soms kan je niet anders dan je beste spelers zo lang mogelijk behouden.(affelay).
En ja natuurlijk heeft hij veel te weinig opgebracht qua geld daarentegen wel 4 titels....ok mooi.

29 juni 2011 om 18:23

Klopt hoor, dat Luque zo duur was. Maar dat is dan inclusief zijn hoge salaris en dan zal je bij Mertens, Strootman en Wijnaldum ook nog de salarissen bij het transferbedrag op moeten tellen. Buiten dat heeft niemand ooit gezegd dat dat goede aankopen waren! We hebben heel wat slechte aankopen gedaan, maar zijn nu op goede voet bezig. Halen jonge talenten voor weinig, geven niet te veel uit als clubs ineens de hoofdprijs gaat vragen als Ajax zich meldt, etc. Bij PSV zie ik dat nog niet. Waarom in godsnaam 5 miljoen voor Wijnaldum betalen? Veel te veel voor een speler met 1 jaar contract, die je niet eens echt nodig hebt!

@tice, Ja maar PSV wilt ook niet meer dan 1 miljoen betalen. Ja hij verdient meer bij Ajax, maar dat is niet zo heel gek.

29 juni 2011 om 18:32

jammer dat je meteen als reactie over ajax begint(ook al is het voorbeeld)

maar je hebt wel degelijk gelijk!
Dit zijn jonge spelers met duidelijk potentie, en ook voor de basis 11 gekocht zijn!

29 juni 2011 om 18:37

Ik zit net te denken he, is die Reis mischien niet de ideale spits voor Ajax als hij niet bijtekent bij PSV ? Die spits van AZ vind ik ook maar een loze optie. Komt in mijn ogen op alle fronten te kort voor een topclub als Ajax. (net als Dost)
Matavz daarentegen lijkt me ook een ideale candidaat.

29 juni 2011 om 18:42

Als ik me niet vergis wilde Ajax Mertens afgelopen seizoen nog hebben

29 juni 2011 om 18:46

Jou reactie slaat totaal nergens op. Brands heeft inderdaad gezegt dat de tijden voorbij waren van kopen en dat de jeugd de kans nu krijgt. Iedereen was positief gestemt en nu kopen ze hoppa voor 18miljoen aan spelers in.
En dan heb jij commentaar op het aankoop beleid van Ajax?
Dan zal ik jou uitleggen dat niet iedereen opnoemt mislukt zijn of moet ik spelers van PSV opgaan noemen die het niet gehaald hebben?

Gabri - Uitstekende aankoop ( was niet eens zo duur )
Urzaiz - Troep
Luque - Iedereen had er hoge verwachtingen van zeg nou niet dat jij dat niet had want PSV wou hem ook maar Ajax kreeg hem dat hatelijke gedoe.
Atouba - Kon niets bewijzen HSV en andere teams zullen het vast niet gek zijn.
Lodeiro - Hoe kun je over deze jongen oordelen hij is tot nu toe alleen nog maar geblesseerd geweest. Maar hij word wel elke keer opgeroepen voor Uruquay of wou je zeggen dat Suarez ook zegt dat zijn vriendje mag komen? Az zat achter hem aan jullie Directeur( brands ) heeft onlangs in een intervieuw aangegeven dat Ajax een pareltje had of iets dergelijks.
Olequer - Ik durf met zekerheid te zeggen dat jij jaloers was toen hij naar Ajax ging want Olequer kwam die had het seizoen ervoor de CL gewonnen.

Om maar even aan te geven hoe simpel je denkt.
En dan krijg je er een groen randje voor pure anti-ajax gedoe.

29 juni 2011 om 18:47

Of je investeert het in een Engelaar... miskopen vindt je overal.

Ajax heeft ook spelers als Huntelaar en Suarez gekocht, leverde meer dan 50 miljoen aan verkopen op.

29 juni 2011 om 18:58

Boemba, waarom probeer je makkelijk te scoren? Deze aankopen zijn gedaan onder het oude bestuur van Ajax. Snap daarom ook niet waarom jij een groen randje krijgt.

Daarnaast was Gabri een prima versterking voor AFC Ajax.

29 juni 2011 om 19:03

ik vind boilessen een zwaar overschatte speler die zeker niet in het rijtje huntelaar, suarez hoort

29 juni 2011 om 19:06

Waarvan Bakal zeer waarschijnlijk gaat vertrekken.
We moeten maar afwachten wat het gaat worden. Alle drie hebben hun specifieke kwaliteiten. Of dat samen gaat werken is nog maar zeer de vraag, helemaal met een trainer als Fred Rutten aan het bewind. Die heb ik nog niet op genialiteit kunnen betrappen.

29 juni 2011 om 19:13

Wilde chelsea ook niet meer spelers gaan opleiden? Chelsea koopt kansloze spelers en gooit nog meer geld weg! Zeer goede aankopen van Psv.

29 juni 2011 om 19:16

Ik weet niet of je een goede 10 minuten gelden het sportnieuws hebt gezien. Daar heeft Brandts de situatie even duidelijk uitgelegd:

Er waren nog reservers van inkomsten uit Salcido, Affelay en natuurlijk Balasz. Daarvoor in de plaats kwamen geen nieuwe spelers. Nu wordt er geïnvesteerd met het opgebrachte geld. Het komt dus niet uit gemeenschapsgeld maar wel degelijk uit een spaarpot.

29 juni 2011 om 19:32

Je zegt het zelf al: Was die 47mil er niet gekomen, dan zou het transfer geld in de schulden gestoken worden.
Met andere woorden nu draait de gemeenschap op voor het saneren van schulden en komt het niet uit transferinkomstern.

Psv verkoopt hiervoor natuurlijk wel meen eigendom en zou je kunnen zeggen dat ze een zakelijke deal hebben met de gemeente. Echter een gemeente die 37 miljoen moet bezuinigen leent nu een aanzienlijk bedrag om de gronden aan te kunnen kopen.
De lening had 18 miljoen lager kunnen zijn, of worden geïnvesteerd in publieke zaken.

29 juni 2011 om 19:56

ik moet je gelijk geven dat het prima aankopen zijn maar echte versterkigen nou dan zou er toch verdedigend iets moeten gebeuren.
En Zeker aanvallend want ze kopen dan wel drie mddenvelders maar waar is de beoogde spits en mertens kan je echt niet vergelijken met affelei van strootman verwacht ik wel wat.

29 juni 2011 om 20:19

El capitano Dat logo van jouw doet me ergens aan denken .......... oja nou weet ik het weer :illegale zwarte russische roebels van ambramovitch.
Hoezo de pot verwijt de ketel????
En nog een groen randje ook , maar ja dat zal wel komen omdat je ook bij de grote groep azijnpissers hoort.

29 juni 2011 om 20:48

@promatt

Mertens is beter dan Chadli. Ook voor de mensen die nu aankomen over het Belgisch elftal: je kunt het beste of 2 spelers met het goede been of 2 spelers met het verkeerde been aan een kant zetten. Mertens is echt niet beter dan Hazard.

Janssen is bijna 30, die is bijna over zijn top. Hij heeft ook knieklachten, daar wordt je ook niet blij van denk ik. Strootman daarentegen, is een jonge voor de toekomst, zelden geblesseerd en international. Dat is Janssen ook, maar die is toch een stuk ouder, en heeft slechts een wedstrijd meer op zijn naam staan. En nu ik toch bezig ben: ik dacht altijd dat Ajax zo goed met de jeugd omging, maar als je dan Janssen koopt, die over zijn top heen is, terwijl er een geweldig talent rondloopt in eigen jeugd, dan ben je volgens deze logica ook een koopclub.

Over 2 jaar, zitten jullie met een gat dat gedicht moet worden, omdat Janssen is vertrokken, en wij met een speler, die op dat moment standaard international is, waar heb je meer aan denk je?

29 juni 2011 om 21:12

boemba

enigste spelers in jou lijst die miskopen waren zijn
Luque,atouba en Oleguer. Urzaiz werd gehaald als stand in
en Lodeiro die heeft zijn kans nog nauwelijks gehadt en als
je ziet hoe hij vlamt met Uruguay de laatste paar wedstrijden
zo ik het geen miskoop noemen. bovendien die spelers kosten
geen 18 miljoen bij elkaar trouwens strootman en mertens kosten
15 mil samen wijnaldum 5 mil dat komt uit op 20 miljoen.

29 juni 2011 om 21:16

@glennajax18
Hoezo had PSV geen euro meer.
dat je 2 jaar zwaar verlies hebt geleden, wil niet zeggen dat je helemaal niets meer hebt.
Volg je zelf het nieuws wel?
Gemeente heeft geen geld geleend aan Psv, het heeft grond gekocht in Eindhoven van Psv. Dat vertegenwoordigt toch ook waarde, dus hoezo geen euro meer.... En PSV huurt nu, erfpachtconstrunctie eigenlijk. Stadion is nog wel gewoon van Psv, dus die exploitatiekosten zijn gewoon voor Psv.
Die 3 miljoen tekort (aankopen min Dzsudszak) slaat ook nergens op. Afellay en Salcido hebben ze toch gedurende seizoen verkocht en niets voor teruggehaald. was ook samen 5-6 miljoen, dus dan heb je die alweer.
Plus dat contracten Koevermans, Kromkamp aflopen en huur van Berg, ook besparing van bijna 5 miljoen.
Herstructurering van oude, duurdere leningen naar goedkopere leningen, ook bijna 6 miljoen minder nu. Dat is grotendeels door Philips.
Interne reorganisatie, ook 1 miljoen besparing.
Meer sponsoring van bedrijven uit regio, Asml, Vdl, Menzis etc. samen 20-22 miljoen.
In nieuwe jaarlijkse begrotingen zit geen Cl-inkomsten meer...

Dus wel degelijk gemeenschapsgeld?.... niet zo kort door de bocht.

29 juni 2011 om 21:31

@hugoboss92 zegt: 'en wie neemt de vrije trappen?'
Mertens natuurlijk.

29 juni 2011 om 23:03

ik wil niet veel zeggen hoor maar psv heeft ook genoeg spelers waar ze geen waarde aan hadden. Zoals Engelaar, Isakkson, Bouma, Berg, Kromkamp, Manolev enz..

30 juni 2011 om 02:30

Gabri was een prima voetballer, verdienstelijk gespeeld voor Ajax. Lodeiro is nog steeds een talent die bij het nationaal team van Uruguay bewijst dat hij wel degelijk kan voetballen, bovendien kan hij nog voor minimaal het aankoopbedrag doorverkocht worden. Daarbij haal je een aantal (mis)kopen aan van Ajax over de jaren. Zo kun je bij psv ook wel een rijtje opnoemen van spelers die uiteindelijk 18 miljoen kosten bij elkaar (sibon, Ball, Feher, Van Der Meyde, enz). Het is een beetje kort door de bocht en ik begrijp niet volledig waarom je het aankoopbeleid van Ajax aanhaalt. Tenslotte weet je nooit zeker of deze jongens gaan renderen bij psv. Hoewel ze allen grote talenten zijn zal er zeker een van hen waarschijnlijk nog een terugval hebben. Het is nog niet zeker dat deze mannen het bij psv ook goed gaan doen.

30 juni 2011 om 03:07

boemba

ten eerste die spelers kosten bij elkaar geen 18 miljoen.
en ten 2de die spelers die psv heeft aangetrokken kosten samen
20 miljoen.

30 juni 2011 om 10:40

Precies

Froylan Ledezma
Allistair Dick
Petri Tiainen
Ivan Gabrich
Mariano Juan
John Veldman
Ferdiu Vierklau
Sunday Oliseh
Andrey Demtsjenko
Georgi Kinkladze
Henny Meyer
Frank Stapleton
Pal Fischer
John van Loen
Benni Mc Carthy
Frank Verlaat
John Nieuwenburg
Tom Sier
Marcio Santos
Aron Winter
Victor Sikora,
Tom Soetaers,
Jurgen Colin,
Angelos Charisteas,
yannis anastassiou (of hoe je dat ook schrijft)
Laurent Delorge,
Wesley sonck,
Robbie Wielaert.
ismael urzaiz,

Iedere club heeft met miskopen te maken

30 juni 2011 om 13:33

!!!hee!!! Moderatoren VAN Voetbalzone....

Ik ben nu al drie keer op grond van ''geen inhoud'' en ''provocatie'' verwijderd uit een artikel... En dit onnozele gedrag van Boemba mag blijven staan?????????? Sterker nog het krijgt een groen randje van een andere hypocriet????????

Of wil je zeggen dat dit geen provocatie is: Kijk eens naar de berichten eronder...

Tsss lekker bezig daar hoor..

29 juni 2011 om 16:16

Tsja, wie is er niet op zoek naar een spits die er 25 inschiet? Dat is vorig seizoen geen enkele speler gelukt.

29 juni 2011 om 16:17

Toch denk ik dat een Junker er meer inschiet dat Berg.. Maar ja, is misschien wel een risico?

29 juni 2011 om 16:23

Hahaha daar heb je een punt maar wat ik probeerde te zeggen is dat PSV haar vizier beter kan richten op een goede spits dan op middenvelders. Al helemaal als ze nu ook nog Reis definitief kwijt dreigen te raken en Berg terug gaat naar Hsv.
Koevermans gaat ook weg want die is transfervrij geloof ik.
Dus spitsen zouden bij PSV nu de prioriteit nummer 1 moeten zijn maar daar denkt het technisch beleid schijnbaar anders over.

29 juni 2011 om 16:23

Junker bij Psv? Die scoort alleen zoveel omdat hij bij een club als Roda zit. Lekker counteren, en loeren op een gat in de verdediging van een aanvallende club. Junker in een team dat enkel de aanval zoekt faalt hopeloos

29 juni 2011 om 16:26

@forza040

Nee sorry maar Junker vind ik echt te kort komen voor de Nederlandse top.
Dat heeft hij zelf ook al eens aangegeven dus die jongen zal sowieso al niet zo snel naar PSV gaan omdat hij weet dat hij daar niet zoveel zal spelen.

Ik las gister wel dat Drogba voor ongeveer 12 miljoen weg mag bij Chelsea?
Natuurlijk volstrekt onmogelijk om hem te strikken maar als zulke spitsen 12 miljoen moeten kosten dan moet het PSV toch ook wel lukken om een goede voor minder te vinden?

29 juni 2011 om 16:29

@tapinto

Op zich zijn Toivonen en Lens prima spitsen toch? Ik denk dat het prima is op te lossen. Alhoewel ik me goed voor kan stellen dat Toivonen nog wordt verkocht. Welke spits heb jij dan in gedachten? Er is echt armoe qua spitsen momenteel in Nederland.

29 juni 2011 om 16:35

@metternich

Nou ik ben natuurlijk geen scout dus ik heb zo op voorhand geen lijstje van spitsen klaar liggen hahaha.
Maar ik zou als ik PSV was kijken of de goede contacten met bijvoorbeeld een Chelsea weer op gang kunnen komen. Daar dan spelers/spitsen van lenen die in het eerste van Chelsea nog niet aan spelen toe komen en bij PSV bijna gegarandeerd zijn van een basisplaats.
Of misschien via Afellay eens gaan praten met Barcelona om een spits als die Keirrison te huren voor een jaar ofzo?
Dit zijn natuurlijk maar voorbeelden maar voor een grote club als PSV moet dit toch wel mogelijk zijn.
Al denk ik wel dat ze dan iemand nodig hebben a la Hiddink of in ieder geval met een goed imago in het topvoetbal. Brands lijkt mij namelijk niet de man om te gaan lobbyen bij dit soort clubs.

Anders zou PSV het over een compleet andere boeg kunnen gooien en gaan kijken naar wat oudere spitsen die voor een prikkie weg mogen maar wel veel ervaring hebben.

29 juni 2011 om 16:46

Drogba naar Psv? Wat een grap, zijn salaris is veel te hoog en hijzelf heeft waarschijnlijk ook geen zin in psv en de Nederlandse competitie.

Drogba mag dan al wel een beetje op leeftijd raken, zelfs zonder benen zou hij nog Veruit de beste speler in de eredivisie zijn.

29 juni 2011 om 16:48

@thereddevil

Als je even een beetje verder terug leest zeg ik ook dat het onmogelijk is voor een club als PSV om zo'n speler te halen. Maar ik probeer alleen een voorbeeld te geven m.b.t. transferbedragen.

29 juni 2011 om 19:09

Ahum, Cruyff heeft nogal wat invloed bij Barca. Hoe groot acht jij de kans dat er een speler van Barca naar psv gaat?
On: als psv geen spits vindt die er voldoende in kan schieten, doen ze weer niet mee om de titel dit jaar.

29 juni 2011 om 16:16

Dat klopt en ik heb door dat het knaagt aan sommige supporters van een club genaamd Ajax. Overigens vind ik dit wel een te hoge bedrag voor een jarige contract. Maarja hij is nog jong!

29 juni 2011 om 16:24

Sorry, het is mij even onduidelijk waar je naar verwijst als je zegt dat het klopt?

29 juni 2011 om 16:16

Zulke bedragen!? 5 miljoen voor Wijnaldum is echt een koopje!

29 juni 2011 om 16:19

Dat is aan de ene kant waar. Hij had ook nog maar een 1 jaar contract he

29 juni 2011 om 16:27

Mja, weet niet hoor. 5 miljoen voor een speler met een 1-jarig contract is nogal wat geld...

29 juni 2011 om 16:38

@ajaxfank

Weet je wat nogal wat geld is: 16,5 miljoen voor een Serviër die net een half jaartje bij Heerenveen voetbalt.

on topic, Voor Psv is dit echt een koopje. Ik neem dit Beenhakker echt kwalijk, want waarom ga je pas praten met een speler over contractverlenging als het een jaar later afloopt??? Leo had bij zijn toenmalige aanstelling al die contracten die in 2012 zouden aflopen zorgvuldig moeten nalopen en evt gelijk voor meerdere jaren verlengen.

Nu leeft Feyenoord bij de gratie van de spelers, het is of voor weinig weg (wijnaldum), of gratis de deur uit ( de Guzman). Zo krijg je nooit grote bedragen voor je spelers. En als er iets is wat Feyenoord nodig heeft is het wel veel geld.

Ik hoop dat Martin van Geel iets slimmer is op dit gebied.....

29 juni 2011 om 16:42

@ Fr_08

Ga je nu oude koeien uit de sloot halen en je als een kleuter gedragen? Doe ik met je mee!

Ajax kan die 16,5 miljoen tenminste uitgeven zonder dat er rode cijfers komen te staan!

29 juni 2011 om 18:42

Fr_08: Ieder mens met een beetje gezond verstand had hem gehaald op dat moment voor 16,5 miljoen. Hij was dat jaar onnavolgbaar. Had hij zijn vorm doorgezet bij Ajax was hij na 1 jaar alweer voor het dubbele doorverkocht. Hij komt nu gelukkig weer een beetje in zijn oude niveau, maar toch was hij bij Heerenveen nog 4/5 klasses beter. (mischien mede doordat Pranjic achter hem voetbalde)

29 juni 2011 om 19:12

Kom eens met iets recent. dit is nogal achterhaald.
On: Nu weet ik weer waarom ik zo blij was met het vertrek van van Geel bij Ajax.
Feyenoorders bereidt u voor!!

29 juni 2011 om 21:20

een goede keeper halen zou ik doen. met Mertens, Strootman en Wijnaldum heb je genoeg scorend vermogen mits ze zich doorontwikkelen

30 juni 2011 om 11:52

@ Tapinto: Vergeet je niet nog iets belangrijks?...... Een goeie betrouwbare keeper.

Ontop: Arme feijenoord, die versterkt de concurrenten en van het geld die ze binnen krijgen kunnen ze bijna niks mee. Ik hoop dat ze snel weer terug keren aan de top waarbij het ondenkbaar is dat je zomaar overstapt naar een concurrent.

Ja logisch, nu kom je hem in de competitie weer tegen...
Maar ook mooi voor Feyenoord dat ze een mooi bedrag voor hem krijgen.
Groot talent, die PSV verder gaat brengen.
Samen met Strootman en Mertens, de 3e aankoop voor de toekomst.
De topclubs in de Eredivisie hebben ook door dat ze geen grote spelers meer kunnen halen, en investeren nu in Nederlandse talenten....
Mooi dat zulke spelers behouden blijven voor de Eredivisie.

Zou ook wel erg zijn als PSV met financiële problemen, ook nog 2e/3e rangs buitenlanders gaat halen.
Dit is tenminste toekomstgericht beleid.

Gefeliciteert PSV

Het blijft belachelijk dat PSV ondanks de financiële problemen veruit het meeste geld uitgeeft van alle eredivisieclubs. En de gemeente maar om hulp blijven vragen en volgend jaar zeker onder leiding van Fredje weer geen kampioen worden.

29 juni 2011 om 16:17

Waar baseer je dat op? Fred kreeg dit jaar te maken met een verzwakking v/d selectie. En Rutten heeft het zeker wel in zich. Hij stond aan de basis van een tocht van succes bij Twente. Het is altijd zo triest. Wijzen naar de trainer terwijl het misschien aan de inzet van de selectie ligt

29 juni 2011 om 16:39

@gristal,

Elke trainer is geslaagd bij Twente sinds de komst van Munsterman. Dus zijn al die trainers nou zo goed, of heerst daar gewoon een duidelijk beleid met een hele degelijke organisatie waarop een trainer terug kan vallen?

Ik ga toch voor het laatste, want bijvoorbeeld Rutten en Mcclaren hebben na Twente hopeloos gefaald... Nee, leuk dat Rutten de assistent van Hiddink was, maar van hetzelfde kaliber is hij zeker niet, al helemaal niet als je hoort hoe hij dingen uitlegt...

29 juni 2011 om 16:47

Rutten kwam met de eerste goede klapper in de eindstand. Er zaten ook nog jonge voetballertjes als Aisatti, Bakkal, El Ahmadi. Maar inderdaad heerst er een goed structureel beleid.

29 juni 2011 om 16:50

Inzet van de selectie heeft nog altijd Direct te maken met de trainer die de ploeg niet kan motiveren. Als zelfs de spelers aangeven anders te willen spelen, omdat dit ze beter ligt, en de trainer hieraan geen gehoor geeft, dan lijkt het me dus logisch dat de Trainer hier faalt.

29 juni 2011 om 18:50

Fredje heeft ook hopeloos gefaald, maar is dat zijn schuld ? Ik zeg nee.
Psv faalt doordat ze een trainer binnen halen die het lachertje was van de Bundesliga. Om het nog erger te maken: Fredje haalde ook Engelaar mee naar Psv, die (hou je vast) de grootste miskoop was van Duitsland. Fred Rutten is gewoon geen goede trainer, maar daarom hoef je hem nog niet af te zeiken. Hij doet z'n best en probeert zijn visie over te brengen op de spelers. Aan PSV de taak om hem te ontslaan omdat dit niet/nauwelijks lukt, maar die falen hier helaas in.

29 juni 2011 om 22:56

Fred Rutten doet zijn best een probeert zijn visie over te brengen?! Misschien moet hij eens iets meer doen dan alleen zijn best...

Wijnaldum ging afgelopen jaar met dikke tranen van het veld na het verlies tegen, jawel Psv. Hij zal nu naar PSV vertrekken en daar zijn carrière voortzetten.
Ik ben van mening dat PSV te veel voor hem betaalt, wacht een jaar en pik hem dan op.

29 juni 2011 om 16:19

Blabla, je bent volgens mij een van de weinigen die er nog steeds niks van begrijpt. Ga alle artikelen eens goed doorlezen dan haal je daar uit dat het gemeentegeld niet voor transfers wordt gebruikt.

29 juni 2011 om 16:25

Maar dan nog kon PSV het geld van Dzsudzsak gebruiken om uit de financiële problemen te komen. En nu moet iedereen die belasting betaald PSV uit de brand helpen. Daar zit ik persoonlijk niet op te wachten.

29 juni 2011 om 16:25

Zonder het gemeentegeld waren de transfers niet gekomen.

29 juni 2011 om 16:26

@mystro Ik denk niet dat de mensen die belasting betalen er last van zullen krijgen aangezien de gemeente geld leent van een bank.

29 juni 2011 om 16:28

Geld is geld en kent geen label 'gemeente' of 'psv'.

Feit is dat zonder de hulp van de gemeente het geld dat nu wordt uitgegeven aan dure spelers in het tekort hadden gaan zitten van Psv. Dus het gevolg is niet dat de gemeente alleen het tekort van PSV aan het dichten is maar er zo ook indirect voor zorgt dat PSV spelers koopt met het geld.

29 juni 2011 om 16:33

@slamberto:
Als de gemeente geld leent van een bank, moet de gemeente dit ook weer terug betalen. Hoe betaalt de gemeente dit weer terug. Precies, door mij een oor aan te naaien en een euro bij me belasting geld te doen. Dan gaat het mij niet om die euro, maar om het principe dat het ook anders kan.

29 juni 2011 om 16:33

Als je het woord ''ermee'' in de laatste zin eruit had gelaten, had je een duimpje van me gekregen.

29 juni 2011 om 16:36

Met andere woorden, de sponsoring van de gemeente Eindhoven van PSV zorg uiteindelijk alleen maar voor meer kapitaalschulden voor de langere termijn.

Ook vallen de uitgaven niet te rijmen met de uitspraak dat PSV fors moet gaan bezuinigen de komende jaren en het salarishuis flink moeten inkrimpen.

Tegenstrijdigheid alom.

29 juni 2011 om 16:41

@karbonkel : Ik snap je punt en het feit dat sommige mensen naïf genoeg zijn om werkelijk te geloven dat het gemeentegeld niet voor de transfers gebruikt wordt. Deels klopt dit. Die transfers worden niet 'direct' bekostigd door het gemeentegeld.

Snap jij ook dat sommigen zich achter de oren krabben als PSV 20 miljoen nodig heeft van de gemeente, maar vervolgens wel een blik met nieuwe, dure spelers opent?

Wat PSV hier doet is een grote gok nemen. Worden ze kampioen, dan zijn de aankopen zeer goed uitgepakt en is men financieel op de goede weg. Wordt men weer teleurstellend 3e, dan komt PSV dieper in de problemen.

29 juni 2011 om 16:42

@ Lucastoni

hmmmm bezuinigen. Salarishuishouding is gekort. Wedstrijdpremies verlaagd. CL begroting niet opgenomen. Herfinanciering dure leningen.

Verhoogd zijn: Sponsorinkomsten.

Dus het mes snijdt aan 2 kanten. 1) zijn de kosten verlaagd. 2) zijn de inkomsten verhoogd.

Dit is het natte droom scenario van iedere CEO van een bedrijf. Je kosten verlagen en je inkomsten vergroten. Daar doen dit soort mensen het voor. Dit betekend namelijk meer winst. Of in PSV geval minder verlies of gewoon winst draaien.

29 juni 2011 om 16:46

@mystro PSV betaalt jaarlijks 2.3 of 2.4 miljoen aan de gemeente terwijl zij voor iets van 2 miljoen aan de bank per jaar betalen.

29 juni 2011 om 16:24

@ Gristal: Ik baseer dat op het feit dat PSV vorig jaar ook torenhoog favouriet was, maar geen kampioen werd. Dit komt volgens mij door de angsthaas tactiek van Rutten. Met zoveel goede aanvallers moet je niet zulk saai voetbal willen laten zien. Het probleem ligt aan de trainder die qua uitsraling en tactiek naar mijn mening te weinig brengt om PSV kampioen te maken.

@karbonkel91: Jawel dat wist ik, maar dan kan ik nog niet begrijpen dat je het geld voor transfers ook niet gebruikt om je schulden af t lossen in plaats van de gemeente en dus de omliggende bevolking om hulp te vragen terwijl je zelf nu inmiddels bijna 20 miljoen heb uitgegeven aan transfers.

29 juni 2011 om 22:23

Een schuld moet wel af te lossen blijven. Als PSV voor elke speler die vertrekt geen vervanger mag aantrekken zal de club langzaamaan wegzakken en de schulden nooit kunnen afbetalen. PSV trekt dus logischerwijs wel spelers aan, ze zullen namelijk wel moeten. Mertens is de vervanger van Dzsudzsák, Wijnaldum van Afellay en Strootman van Engelaar. Echter is Engelaar nog niet weg, maar mocht die vertrekken dan is er gewoon voor elke vertrekkende speler een vervanger. Een nieuwe spits zou dan nog moeten komen voor het uitvallen van Reis. Het wegvallen van Berg, Koevermans en Kromkamp wordt opgevangen met eigen jeugd (zeefuik, Mokthar en Tamata).

29 juni 2011 om 20:41

Kijk liever naar je eigen club catalunya11 die smijten ook met geld en die hebben net even iets meer schulden dan psv!

29 juni 2011 om 23:18

Zeker nooit m&o gehad. Voetbalclubs zijn net bedrijven met inkomsten en uitgaven. De kridietwaardigheid van een bedrijf wordt bepaald door hoeveel een bedrijf als Eigen vermogen, vlottende activa en inkomsten heeft. Daartegenover zet je de uitgaven en het Vreemd vermogen (schulden dus).

De schulden zijn bij Barca zijn idd groter, maar het verschil met PSV is dat Barca in de ogen van andere voetbalclubs/bedrijven nog kredietwaardig is. Oftwel men verwacht dat Barca de schulden nog makkelijk terug kan betalen. Bij PSV is dit absoluut niet het geval gezien de vraag om financiële hulp van de gemeente.

Ik vind het echt ongelooflijk dat PSV eerst steun van de gemeente moet krijgen om het hoofd boven water te kunnen houden, maar dan wel nog ff bijna 20 miljoen euro uitgeeft aan 3 spelers! Ze hebben er dus niks van geleerd?

29 juni 2011 om 16:18

Tja het blijft belachelijk dat Real honderden miljoenen schuld staat en door een verkoop van de grond voor ruim honderd miljoen aan nieuwe spelers kan halen.

Hey het lijkt wel wat op elkaar....

29 juni 2011 om 16:26

ja alleen heeft real een ''iets'' hogere merknaam waarde.. ook heeft real enorm veel inkomsten door tv, sponsoring, prestaties en door shirtsverkoop..

Ik vind het raar van psv hoor dat sanders zegt, opgelucht te zijn dat de gemeente steun geeft en dat ze zonder de steun deze aankopen niet gedaan hadden kunnen hebben.. kortom deze bedragen komen niet van hun begroting af maar van de steun die eigenlijk had moeten gaan naar de schuldaflossing.. naar mijn mening een heel groot risico wat psv hier neemt en hoop dat eigenlijk dat ze door dit beleid door de mand vallen.. Een zelfde scenario als bij feyenoord hoop ik niet want het doet de competitie niet ten goede maar hoop wel dat ze het hard gaan voelen...

Ik hoopte juist dat psv geen koopclub meer zou worden en dat ze eens naar de jeugd gingen kijken.. besef je eens hoeveel spelers er van de jeugd afkomen bij psv.. labyad en bakkal.. dan heb je ze al gehad.. diep triest vind ik dit

29 juni 2011 om 16:27

Waarom altijd real als voorbeeld volgens mij staan die er gewoon financieel beter voor dan bijv man united en barcelona

29 juni 2011 om 16:27

@timba69

Als ik ze kon uitdelen was je reactie mooi groen gekleurd.

Wanneer men het hier over clubs als Barcelona, Real, Juventus etc. hebben dan gaat het altijd voor welke speler er een miljoen of 20 neergelegd moet worden.
Ondanks dat iedereen weet dat veel van deze topclubs financieel lang niet alles op orde hebben.

PSV is bezig met een zeer transparant beleid waarin alle feiten op tafel worden gegooid. Ik juich dit alleen maar toe. Maar toch struikelt iedereen over de discussies m.b.t. Psv.

29 juni 2011 om 16:31

@roedii.

Onzin de bedragen komen van de transferopbrengsten en investeerders. De opbrengs van de verkoop gaat in het aflossen van dure schulden, waardoor die andere gelden gedeeltelijk vrijkomen door lagere lasten.

En dat van die merknaam heeft niets te maken met de situatie. Die is exact hetzelfde toch? De schulden bij Reaal zijn alleen hoger en natuurlijk kan dat doordat de omzet ook vele malen groter is. Maar aan de andere kant gaat er ook weer meer geld uit aan transfers/salarissen en premies. Dus wat is nu het verschil??

29 juni 2011 om 16:33

@timba

Dus als ik in de sloot spring, doe jij dat ook? Deze mentaliteit moet juist ombuigen in het voetbal.

Verder is de constructie logisch (schuld die gedekt wordt door de gemeente - transferbudget) maar ligt de schuld gewoon bij de gemeenteraad van Eindhoven. Waarom stellen ze geen voorwaarden bij het verstrekken van de lening. Feyenoord kan toch ook geen transferbudget hebben? Waarom PSV niet?

29 juni 2011 om 16:33

@julien0546.

Omdat ik reageer op Robinhoajx. En aangezien die bij zijn favoriete clubs Real heeft staan heeft het weinig zin om te gaan praten over Man.utd of Barcelona toch??

Hij komt hier schijnheilig klagen over Psv, terwijl zijn favoriete club niets anders heeft gedaan. Waarschijnlijk vond hij het daar geen enkel probleem.

29 juni 2011 om 16:39

@tommersk.

Nee natuurlijk niet. Gezien het recente verleden van mijn overleden club ben ik zeker niet voor elke vorm van overheidssteun.

Alleen in dit geval kan ik niets anders zeggen dat ik dit een legale constructie vind. Dit is geen subsidie. En het is ook geen lening Er is sprake van verkoop van grond. Daarom gaat de vergelijking met Feyenoord die je schetst ook mank, aangezien die club niets te verkopen heeft. En die voorwaarden bij de verkoop zullen er zeker wel zijn. Zo is volgens mij 1 van de voorwaarden dat de dure leningen worden geherfinancierd, waardoor de totale jaarlijkse lasten drastisch afnemen en dit een betere toekomst bied.

Verder vergeet je te vermelden dat PSV zo'n 17 miljoen + 30 miljoen heeft binnengehaald buiten de gemeente om. Dus dan is het ook logisch dat er ook weer geinvesteerd kan worden.

29 juni 2011 om 16:46

@roedii

Ik ben maar al te blij dat jij geen financieel directeur ergens bent want je hebt totaal geen kaas gegeten van hoe balansen in elkaar steken.

Daarbij was het stukje grond van Real in die tijd getaxeerd op 90/100 miljoen en het kreeg van de gemeente madrid 900 miljoen voor dat stukje grond.
Dus 100x de waarde. Hoe bedoel je steun.

PSV gaat jeugd inpassen. Labyad, Tamata, Mokhtar, Ritzmaier, en Depay (blijft belofte) in 1 jaar inpassen.

Vertel mij even welke Feyenoord spelers direct bij de A-selectie aansloten er er direct stonden? En dan heb ik het niet de spelers die eerst bij Excelsior gestald waren.

29 juni 2011 om 19:48

@timba69: Dat lijkt totaal niet op elkaar! De belangrijkste verschillen zijn: Psv krijgt geldt uit de gemeentekas die de burgers betalen en Madrid verdient de transfer in één seizoen alleen al terug aan merchandising, psv verdient het mogelijk(!) pas terug na een transfer.

29 juni 2011 om 19:50

Hoezo is PSV zeer transparant? Men brengt niet eens naar buiten hoeveel Mertens en Strootman gekost hebben..

@theref, Gelijk weer aan het roepen dat anderen er geen kaas van gegeten hebben? Niet een fijne toon om een constructieve discussie met iemand aan te gaan. Er zitten hier uiteraard niet alleen maar experts op het forum. En daarbij formuleert hij wat ongelukkig, maar heeft hij wel degelijk een punt. Er is wel degelijk een enorm verschil tussen PSV en Real Madrid. Real Madrid vertegenwoordigd een enorme waarde, in tegenstelling tot PSV en dat zit hem voor een groot deel in Goodwill. Ook is de omzet vele malen hoger en nee dat is niet direct van invloed op een balans, maar indirect wel degelijk van belang. Daarbij hebben ze veel meer waardevolle spelers, die ook gewoon op de balans geactiveerd zijn. Qua verhouding tussen schulden en vermogen zullen ze er zeker niet slechter voor staan dan Psv, daarbij maken ze jaarlijks winst. Je hebt gelijk over die parkeerplaats, dat dat eerder als staatssteun kan worden aangemerkt. Alleen was het 480 miljoen en geen 900!

29 juni 2011 om 23:32

@afcaxx

de reactie van roedii is gelijk eender. Timba maakt de vergelijking naar Real Madrid.
De bedragen zijn ook navenant hoger. Maar de vergelijking gaat niet mank.
Dat heeft verder niets met andere waardes te maken. Want als je die factor weghaalt is het exact het zelfde.

De waardes van alles zit verdisconteerd in de balans van Real Madrid. Tuurlijk duurdere spelers etc. Allemaal waar. Maar feit blijft hetzelfde. Bij Real heeft niemand zoiets van he waar doen ze het allemaal van.

En ok 480 miljoen ipv 900. De waarde van het terrein is getaxeerd op 90 a 100 miljoen. En dat is toch een iets duidelijker geval van bevoordelen dan bij Psv.
Die krijgen gewoon een marktconforme prijs voor hun eigendom.

En PSV maakt 2 jaar op rij trouwens een verlies. De jaarcijfers zijn gewoon te vinden op de site van Psv. Staat het jaarverslag keurig netjes vermeld.

Door de deal gaat PSV gewoon weer zwarte cijfers schrijven door de verkoop van hun eigendom. Net zoals Real dat toen deed. Alleen die zijn weer verder gegaan waar ze gebleven waren. En hebben nu weer een honderden miljoen schuld opgebouwd, en gaan vrolijk door met kopen.

PSV gaat snijden in de kosten. En gaat structureel de inkomsten verhogen (beide reeds gerealiseerd) wat er toe leidt dat PSV structureel weer zwarte cijfers gaat schrijven.
En jij snapt dit misschien nog wel. Maar er zijn er genoeg die hier lopen te gillen dat PSV bij het uitblijven van CL weer de vernieling in gaat.
En dat is pertinent niet waar. Als PSV geen CL begroot kan je die inkomsten nooit en te nimmer missen. Mocht je het wel halen heb je ineens door de deelname een bonus op je balans.

30 juni 2011 om 09:18

@jaakke.

Ten eerste krijgt PSV geen geld uit de gemeentekas. Er wordt hiervoor een nieuwe lening afgesloten bij de duitse bank. De burger merkt hier niets van zolang het geld wordt terugbetaald.

Ten tweede vergeet je dus nu te melden dat Real voor veel meer geld een grondtransactie met de gemeente heeft gedaan. Dus waar is het dan opeens geen gelijke situatie??

Die transfers hebben er helemaal niets mee te maken.

29 juni 2011 om 16:20

Ik vind het ongelofelijk dat je een reactie achterlaat terwijl je nog steeds geen enkel idee hebt van de hele constructie. Gemeente - PSV - Transfergelden

29 juni 2011 om 17:11

Weet je , het idee wat je zou hebben is dat PSV , wat beweerde in financiele nood zou zitten , de steun van de gemeente nodig had om niet om te vallen. Men had maar 20 miljoen steun nodig van de gemeente , en en krijgt er 48 miljoen door een taxatie die overgens niet deugd. Vervolgens wil men over een tijdbestek van 20 jaar de grond weer terug kopen van de gemeente , waarop de gemeente dan winst zou maken. PSV had ervoor kunnen kiezen om alvast het geld dat meer was dan meer nodig had al aan grond terug te kopen. Daarnaast was in de hele constructie geen rekening gehouden met de verkoop van Dzsudszak , maar nog voor de beslissing was hij al verkocht, dus had het plan sowieso aangepast moeten worden en had PSV feitelijk minder geld nodig , omdat die 14 miljoen gewoon extra inkomsten zijn via transfers en ook die kun je besteden aan opvulling van tekort of aflossing van schuld. Maar ook hier koos men niet voor.

Kortom , de gemeente geeft PSV meer geld dan nodig , en PSV krijgt 14 miljoen extra aan geld. En wat doet de club ? die gaan voor bijna 20 miljoen aan transfers besteden binnen 24 uur. Je zou toch denken dat wanneer je staatssteun heb gehad je het moreel niet kan verplichten om maar weer lekker met geld te lopen smijten en dat je aantoont de schulden zo snel mogelijk terug te dringen. Maar nee hoor , men besluit het extra geld direct te gaan uitgeven , terwijl men dat ook zo kunnen steken in schulden af te lossen zodat de club in de toekomst er minder last van heeft. Ik kan alleen maar zeggen : jammer dat men niet geleerd heeft van fouten uit het verleden , volgend seizoen is blijkbaar belangrijker dan de toekomst van de club zeker stellen via aflossen van schulden.

29 juni 2011 om 16:23

Volgens mij ligt het toch wat anders. Het geld wat de gemeente 'geeft' zorgt ervoor dat de schulden van PSV weggewerkt zijn. Daarnaast heeft PSV wat ruimte gekregen door de verkoop van dzsudzsak en het vertrekken van Berg, Koevermans en Kromkamp. Het geld dat uitgegeven wordt aan de drie nieuwe spelers komt daar vandaan.

En kom nu ook niet aan met een verhaal dat het allemaal met belastinggeld gebeurt enzo, want het is juist de gemeente die winst maakt met deze deal.

29 juni 2011 om 16:36

Blijven we nou huilie huilie doen over de gemeentesteun aan Psv. Ik zal het nogmaals uitleggen om ff te laten zien waardoor het wel eerlijk is. Zit je klaar? :

PSV was de enige nederlandse club die never nooit niet ooit een rooie cent van de gemeente of overheid heeft gekregen. PSV heeft echt grote voordeel dat het eigenaar is van het stadion, dus ook de grond!!! Die grond koopt de gemeente Eindhoven nu, waar PSV dat dus jaarlijks terugbetaald. Als het geld van de gemeente is geen transfergeld, maar om te herfinancieren, dus dat betekend terugdokken!!!

Zoals ik al zei iedere andere nederlandse club heeft dus wel miljoensteun gehad van een gemeente of overheidsorgaan. Dus: Wees een vent en stop met huilie huilie doen over deze gemeentesteun, iedere andere club heeft het ook gehad!!! Accepteer dus dat het er is van gekomen.

Voldoende??

de groetee

29 juni 2011 om 16:48

@praatjesmaker

Moet je corrigeren. Er is nog 1 club. Namelijk Agovv die heeft nog nooit 1 cent gehad.

Eindhoven heeft de grond gekocht. PSV koopt niks terug. De grond blijft eigendom van de gemeente.
PSV gaat net als alle andere clubs gewoon huur/erfpacht betalen.

5 miljoen is wat mij betreft een erg mooi bedrag. Veel meer had hij denk ik niet op kunnen leveren en zeker niet voor een binnenlandse transfer. Ik ben er wel blij mee zeker gezien hij niet wilde bijtekenen. Ondanks hij het de laatste 3/4 maanden goed gedaan heeft ben ik nog steeds niet overtuigd van zijn kwaliteiten om continu te presteren. Wellicht kan hij bij PSV een volgende stap in zijn ontwikkeling maken. Bedankt voor je Inzet de afgelopen jaren en ik ben blij dat je toch nog geld in het laadje brengt op deze manier i.p.v. gratis de deur uitloopt.

Ik moet zeggen, dit ziet er goed uit voor Psv.
Alleen verdedigend kunnen ze beter ook nog een versterking halen, Het middenveld staat wel goed als Wijnaldum komt.

Misschien dat PSV nu weer een gooi naar het kampioenschap kan gaan doen..
Vind het wel verbazend dat PSV zo gigantisch met geld loopt te gooien ondanks de financiële problemen die zij hebben..

Isaksson
Manolev
Marcelo
Bouma
Pieters
Hutchinson
Strootman
Wijnaldum
Lens
Toivoinen
Mertens
29 juni 2011 om 16:21

Draai Strootman en Wijnaldum om en je hebt een prima opstelling! Ik zou het toejuichen als ze een Bruma bijvoorbeeld huren. Prima versterking toch.

on: Ik moet zeggen dat het een dure aankoop is, stond wel stil in zijn ontwikkeling de afgelopen 2 jaar maar tijd moet uitwijzen of hij zich bij PSV wel gaat doorontwikkelen.

29 juni 2011 om 16:31

Bruma is al gehuurd door Hsv, dus dat is geen optie.

PSV versterkt zich wel voor het nieuwe seizoen. Ik vind die verdediging toch nog matig. Die Marcelo kan er helemaal niks van en Isaksson is nou ook niet echt betrouwbaar.

29 juni 2011 om 16:37

PSV speelt ook met punt naar achteren komend seizoen dus je zou enkel Hutchinson en Strootman kunnen omruilen..

29 juni 2011 om 16:51

@s-afca

Waaorm nou weer beginnen over de verdediging.
Kijk eens naar de tegengoals vorig seizoen.

Ajax 30 en Twente en PSV beide 34. Dus wat is het probleem. Mensen zien wat ze willen zien. Meer niet.
Stop eens met napraten van elkaar en ga eerst eens onderzoeken voor je iets neerkalkt.
Dat jij bepaalde spelers niet goed vindt wil niet zeggen dat het geheel niet klopt.

29 juni 2011 om 17:01

Ajax heeft jonge jongens die alleen maar beter worden, PSV heeft niet echt klasse verdedigers.. Bouma wordt traag en is al oud.. Manolev is gewoon absoluut geen goede voetballer.

Wees eerlijk, ze mogen er echt wel een goede verdediger bij hebben.

29 juni 2011 om 17:12

Sinds wanneer speelt PSV met de punt naar achter? Heb ik wat gemist? PSV speelt altijd met de punt naar voren (toivonen), dat ik weet niet wat jij voor onzin kletst?

29 juni 2011 om 19:54

Zowel de 30 als de 34 zijn er veel te veel. Dus S-afca heeft volkomen gelijk! De verdediging van psv is de achilleshiel van het elftal. Als dat niet verbeterd krijgen ze er weer veel tegen. En ik zie er niet veel verbetering in komen met deze spelers.

We kunnen niet zeggen dat Feyenoord de concurrentie versterkt.. PSV is allang geen concurrent meer. Daarnaast vind ik het een leuke speler voor de eredivisie maar hij zal toch echt nog moeten groeien voor het buitenland.. (naar mijn mening)

Ik had hem liever ook niet bij PSV gezien, hij moet op de plek van Toivonen komen en ik vind nou niet dat Toivonen weg hoeft. Deze speler aantrekken kost PSV veel te veel en vind ik veel te matig. Liever zie ik eigen jeugd zoals Labyad aantreden of (in mijn ogen) echte talenten zoals Toornstra. Misschien dat PSV van plan is Toiboy te verkopen, maar dat zou een domper zijn

29 juni 2011 om 16:22

het is mij ook niet duidelijk wat de plannen zijn, want gaat toivonen in de spits dan?
of gaat hij weg.
gaat wijnaldum op 10 of gaat die rechtbuiten op de plek van Lens.
gaat lens in de spits en toivonen gewoon op 10?
mertens speelt sowiezo vanaf links.
ben erg benieuwd hoe je die andere posities in gaat vullen met deze spelers.

al ben ik van mening dat Wijnaldum een geweldige rechtsbuiten kan worden. hij is slim, snel en heeft een fantastisch passeer actie. op 10 vind ik hem persoonlijk minder dan aan de zijkant.
en ik vind lens aan zijkant sterker dan in de spits..
dus lastig voor rutten.
al is een luxe probleem nooit erg.

29 juni 2011 om 16:29

Ik ben het echt niet met jou eens! Wijnaldum is echt een geweldige mooie speler. In zijn generatie is hij 1 vd beste. Scorend vermogen, fluwelen techniek, gave trap. inzicht... en nog super jong! De man is in wedstridjen met jong oranje in zijn leeftijdsklasse áltijd de beste op het veld. Dan ga jij een jongen die net uit de amateurs komt en het nu 1,5 jaar goed doet (toornstra) boven wijnaldum zetten? Schande! Ik vind Gini zelfs meer toevoegen dan Toivonen. De man die eruit ziet als een bonkige spits, maar wil spelen als een technische nr 10! (écht net niet voetballer)
PSV slaat naar mijn mening eenzelfde slag als in de jaren 80 met Gullit. Feyenoord moest toen uit geldproblemen ook Gullit verkopen en een paar jaar later ging ie voor een recordbedrag weg naar AC Milan. Ik vind het (als ajacied) echt sneu hoe het Feyenoord keer op keer niet lukt om hun grootste talenten groot te maken en daar dan aan te verdienen. Ik denk serieus dat dat de échte reden is dat Feyenoord nu zo in de shit zit! Want als ze Leonardo, v Persie, de Guzman en nu Wijnaldum voor dik geld hadden verkocht waren ze binnen geweest...

29 juni 2011 om 16:41

Kijk jij überhaupt wel voetbal?.

Wanneer Wijnaldum op goal schiet of een vrije trap neemt dan gaat de bal bijna het stadion uit. Inzicht? Haha, absoluut niet! Wijnaldum is een blind paard, en 'scorend vermogen' is helemaal lachwekkend. Ja hij heeft er dit seizoen 14 gemaakt, 3 intikkers tegen Groningen en een aantal penalty's, maar de seizoenen daarvoor maakte hij niet meer dan 3 en 4 goals.

Inzicht, scorend vermogen, gave trap? Lachwekkend!

29 juni 2011 om 16:48

Weet je Down 2earth, door jouw reactie weet ik weer waarom al die super talenten bij Feyenoord zodra ze de kans krijgen weggaan en Feyenoord er nooit iets aan verdient. Omdat de supporters zó negatief zijn ten aanzien van eigen jeugd! v persie werd uitgescholden omdat ie een audi wilde, de Guzman was een slappeling, Wijnaldum kan er niks van... Als een speler niet rent als een paard zoals Kuijt is het in de Kuip al snel niks en wordt er geroepen : weken voor je geld.
En ondertussen gaan die spelers naar andere clubs en worden ze supervoetballers!

ps Let op mijn woorden: Wijnaldum wordt de komende jaren 1 vd belangrijkste voetballers van NL! en dan kun jij hardwerkende boeren als Vlaar proberen te verkopen..

29 juni 2011 om 16:53

Onzin. Miyaichi word toch ook gewaardeerd?

Wijnaldum werd altijd gesteund door Het Legioen(niet alleen Wijnaldum, de hele selectie!) ondanks zijn wanprestaties op het veld en het gepiep na de nederlaag tegen De Graafschap.

Maar goed, Wijnaldum heeft inderdaad scorend vermogen:

23 goals uit 111 wedstrijden. Enough said.

29 juni 2011 om 17:10

Dat is voor een middenvelder echt niet slecht hoor, zeker niet als ie er 14 inlegt afgelopen seizoen. Daarbij, als je op zijn leeftijd al 111 wedstrijden hebt gespeeld ben je sowieso een killer!
Nuff Said

ps dat vinden ze dan wel weer mooi in r'dam zuid. Zo'n exotische buitenlander die 4 wedstrijden goed speelt, net als vroeger Mike Obiku...
Jullie jagen je grootste talenten weg, die doen het bij andere clubs wel goed en jullie raken zo in de geldproblemen! Ga daar eens op in..

29 juni 2011 om 18:42

Hallo zeg. Wijnaldum speelt pas na de winterstop als middenvelder...

29 juni 2011 om 19:26

|Ik moet zeggen dat ik de Guzman toch echt wat beter vond dan Wijnaldum. Die had een fenomenale traptechniek en scoorde ook regelmatig. Vijf miljoen voor Wijnaldum vind ik nogal een hoog bedrag voor een eenjarig contract en ik geef Van Geel groot gelijk dat hij hem verkoopt.

29 juni 2011 om 23:44

Ik ben het wel redelijk met Downtoearth eens. De traptechniek van Wijnaldum is echt om te huilen. Als hij van verder dan tien meter afstand aan moet leggen schiet hij zelden op doel, vrijwel altijd blaast hij de bal dan over. Daarnaast heeft Wijnaldum het pingelsyndroom. Inzicht is bij hem ontzettend ver te zoeken, hij speelt altijd postbodevoetbal. Brengen, brengen, brengen... En over zijn scorend vermogen: Ik zou zijn doelpunten er even op nakijken. De helft daarvan zijn intikkers waar zelfs Pipo Inzaghi zich nog voor zou schamen. Een kwart bestaat uit penalties en dan hou je misschien 2 kopballen en 1 afstandsschot over.

Ik ben zelf veel meer een fan van Bruins en Biseswar. Ik vind dat Been ontzettend respectloos om is gegaan met Bruins. Bruins speelde dit seizoen echt heel goed, sterker nog toen Been hem als ware het een experiment als controlerende middenvelder opstelde was hij de beste man van het veld. Hij zat overal tussen met intercepties en slidings en wist altijd vooruit te voetballen als hij de bal kreeg. Maar zodra zijn lievelingetje Leroy ''goedemorgen, lekker geslapen? Kom net uit bed.'' Fer weer fit was werd Bruins zonder uitleg weer op de tribune gezet. Echt ongelofelijk.

Daarnaast vind ik Biseswar misschien wel de beste voetballer van Feyenoord. Fantastische dribbels en echt een hele mooie traptechniek. Ik vind zijn voorzetten vanaf rechts echt fenomenaal. Een veel betere voetballer dan Wijnaldum.

Oh en @clarkkent: Eigen jeugd wordt bij ons niet gesteund???? Vraag dat maar aan Luc Castaignos, die als 17-jarige ineens de enige spits van Feyenoord werd. Hij heeft er de eerste pak em beet 11 wedstrijden dat hij in de basis stond werkelijk helemaal niets van gebakken. Is hij ooit uitgefloten? Nee. Sterker nog, hij was een cultheld. Vraag het ook maar aan Stefan de Vrij, die al het hele seizoen de held van het Legioen is, zelfs na de onbegrijpelijke blunders die hij eind afgelopen seizoen maakte. Vraag het ook maar aan Mulder, die na fout op fout op fout toch het vertrouwen bleef houden van het publiek.

En over Van Persie gesproken: Zelfs Robin zelf heeft al in tientallen interviews aangegeven dat hij zich bij Feyenoord misdragen heeft. Sterker nog ik kan je door inside-information (van een jeugd-trainer van Sparta gehoord, die werkt bij dezelfde stichting als waar ik voor gewerkt heb) vertellen dat Van Persie nooit voor Feyenoord heeft willen voetballen. Hij zat in de jeugd van Excelsior en wilde naar Sparta, omdat zijn vader een echte Spartaan was. Dat mocht niet van Feyenoord, omdat Excelsior satellietclub was. Van Persie is eigenlijk een Spartaan. Waar verhaal.

Toch wel een emotioneel pijnlijke transfer. Psv, dat zelf niet een al te rooskleurige financiele situatie heeft, koopt het grootste talent van Feyenoord weg, omdat die zelf financieel gezien niet goed zitten.

Voor PSV een goed aanwinst hoor, PSV heeft nu wel een lekkere aanval en middenveld. Hoop wel dat Rutten dan wat minder behoudend gaat spelen (niet te veel wedstrijden neutraal maken zoals dat heet).

29 juni 2011 om 16:28

Dat hoop ik ook voor iedereen eigenlijk. Gezien de aankopen moet het ook haast wel, want de zeer matige verdediging wordt blijkbaar niet versterkt.

29 juni 2011 om 16:55

@dnsdkr

De toekomst van PSV is door de deal met de gemeente juist zeer rooskleurig. Hierdoor zal de club gewoon zijn oude dure leningen kunnen herfinancieren. Hierdoor wordt jaarlijks 8 tot 12 miljoen bespaard.

De aanval van PSV heeft nog een echte killer nodig. Iemand die de voorbereiding van Lens/toivonen/labyad/wijnaldum af kan maken.

29 juni 2011 om 17:14

Maar toch, een lening betekent dat je deze toch ooit terug zal moeten betalen

29 juni 2011 om 17:47

@dnsdkr

De oude leningen ja. Zoals de hypotheek van het stadion. En de kosten van de verbouwingen.
Het geld van de gemeente hoeft niet meer terug. Die is betaald voor de aankoop van de grond.

De grond is gekocht. En blijft eigendom van de gemeente. PSV gaat alleen maar huur/erfpacht betalen ipv een zeer dure hypotheek.

29 juni 2011 om 19:59

Wie weet heeft Feijenoord wel een (in potentie) betere speler achter de hand. Zij hebben namelijk wel een goede jeugdlichting er achter zitten, net als Ajax. Psv heeft dat kennelijk niet, maar belemmeren in ieder geval de doorstroming van de jeugd. Met andere woorden, ze gaan voor het succes op korte termijn i.p.v. structureel te investeren in de toekomst.

Is iedereen bij Psv nu helemaal gek geworden! Het zijn 3 top voetballers, maar Psv kan zich het helemaal niet veroorloven om in deze fase 18 miljoen te missen!

Aan de ene kant lenen ze geld van de gemeente en verkopen ze gond, en aan de andere kant trekken ze 3 dure spelers aan voor veel geld, en met goed betaalde contracten.

Als Psv zo doorgaat kan het wel eens net zo aflopen als bij Feyenoord!
Kijk naar Fc Twente, een mooi voorbeeld. Zo gaan spelers uit eigen jeugd een kans geven en geen grote bedragen betalen voor welke speler dan ook. dat vind ik een goede zaak.

Ik neem aan dat niet alleen ik er zo over denkt..???

29 juni 2011 om 16:21

helemaal mee eens, beter stoppen ze het geld in de jeugdopleiding en proberen ze talenten op te leiden.

29 juni 2011 om 16:23

15 miljoen Dzudszak, 3 miljoen Afellay, 7 miljoen externe financiers. = 25 miljoen wat er geinvestereerd KON worden in nieuwe spelers. Dit staat volledig buiten het gemeente verhaal, dit wordt namelijk wel degelijk gestopt in de schuld.

En wees eerlijk, PSV kan niet 3,4 jaar zonder titel zoals Ajax dat 7 jaar kon. Het zal komend jaar gewoon moeten gebeuren...

29 juni 2011 om 16:35

Sterker nog Ajax kon dat ook helemaal niet 7 jaar volhouden.

Het grote voordeel dat ze in Amsterdam hebben is de grootte van de club op internationaal vlak. Hierdoor heeft Ajax spelers als Suarez, Sneijder, Huntelaar voor enorm grote bedragen van de hand kunnen doen.

PSV verkoopt Dzsudzsak voor 15 miljoen aan Anzhi, (als als) als hij voor Ajax had gespeeld dan was zijn waarde wellicht een miljoen of 5/6 meer.

30 juni 2011 om 01:00

Heel mooi al dat geld. alleen laat ze maar met dat geld de financieele gaten dichten en geen spelers kopen. want nu draait de gewone burger op voor dat geld. schandalig wanbeleid daar in eindhoven

29 juni 2011 om 16:26

Onbegrijpelijk dat je na zoveel uitleg weer begint over geld lenen van de gemeente. De gemeente heeft de grond onder het stadion gekocht er is dus Geen sprake van een lening. Verder hebben ze 14 miljoen van Dszudzsák, 4.5 miljoen voor Afellay, 4 miljoen op salarissen (kromkamp, Berg, Koef) in mindering gebracht. Dus is er geld om te investeren in nieuwe spelers.

Het geld van de gemeente die 48,8 miljoen, gaat na de herfinaciering van het stadion. Verder hebben Philips, Asml, VDL allemaal renteloos geld geleend ter waarde van 30 miljoen. Hier mag PSV ook nog eens 10 miljoen van investeren. Verder hadden ze nog een pot van 5 miljoen. En ook volgend jaar kan er opnieuw gekocht worden omdat de kosten nu al lager uitvallen dan is gebleken.

29 juni 2011 om 20:01

Je kunt het uitleggen hoe je wil en hoe vaak je wil. Feit blijft dat wanneer ze geen 18 miljoen uitgeven, ze daarvan kunnen saneren. Dan moeten ze kiezen voor de jeugd. Dat doen ze niet en dus betaald de belastingbetaler indirect gewoon deze transfers!

29 juni 2011 om 21:03

Het is geen belastings geld, Erhoeft nergens anders op bezuinigd te worden. De gemeente koopt gewoon grond. Haha snappen jullie het verschil niet of willen jullie het niet snappen. Of is het gewoon dat je PSV het niet gund? Of wat?

De betalingen voor de erfpacht die betaald moet worden komt voort uit de Seizoenkaarten. En de spelers die worden gekocht is van het geld dat de spelers zijn verkocht.

Als PSV nog een keer in de problemen komt kunnen ze altijd het stadion nog verkopen. Dat staat nu trouwens ook als onderpand.

Mja dit is een zinloze discussie met zgn kenners als jou. Je hebben een mening en al zegd iedereen dat het zo is, zeggen jullie toch van niet. Zelfs als deskundige mensen er anders over oordelen. Achja het zal me serieus niet interesseren wat de meeste ervan denken. Ik ben blij dat de gemeente de grond heeft gekocht. ben heel blij dat Brands 3 goede spelers weet te halen naar Eindhoven. En zal nog blijer worden als er een nieuwe spits en verdediger komt.

29 juni 2011 om 16:31

Ik denk er niet zo over, verschil met Feyenoord was dat ze spelers haalde zonder echte restwaarde, ze zaten dus gewoon minimaal tot hun contract afliep aan die spelers vast, hun salarissen waren meestal ook nog van erg hoog niveau voor de Eredivisie.

PSV haalt nu toptalenten van 'kleinere' clubs (zeg ik als Feyenoord-supporter), die nog een hele toekomst voor zicht hebben, maar zich al bewezen hebben in de Eredivisie en waarschijnlijk het dubbele gaan opleveren.

Twente vindt ik ook geen goed voorbeeld, kijk naar het aantal mislukkelingen ze hebben binnengehaald met transfers, wat waarschijnlijk gaat veranderen nu met Adriaanse, maar de afgelopen seizoenen hebben ze dat wel gedaan.

En met het elftal wat ze zouden hebben zonder deze drie spelers, heb je bijna geen kans op een plek bij de eerste twee in de Eredivisie.

29 juni 2011 om 16:41

Het is altijd maar de vraag of je deze spelers nog weer met winst de deur uit kan doen.
PSV had ook graag meer voor affelay willen hebben.
Als deze spelers over 3 of 4 jaar niet bij willen tekenen lopen ze ook zomaar de deur uit.
Daarnaast riep PSV nog geen week geleden dat ze geen koop club meer waren, en dat ze spelers zelf wouden gaan opleiden!

Wat je over Fc Twente zegt kan ik me ook niet in vinden.
Fc Twente heeft een paar top aankopen gedaan. Daarnaast zijn ze heel goed met het geld omgegaan en word het grotendeels in het stadion gestopt. het is niet voor niks dat Twente kwa begroting bijna gelijk staat aan Psv.

Fc twente heeft een paar spelers gehuurd en een paar transfer vrij overgenomen en een paar voor heel weinig geld opgehaald. Wie niet goed was werd verhuurd ( dus geen kosten voor de club) nu worden ze verkocht/ weggedaan. Ik vind dat een goede zaak. Niet iedereen die je ophaald is een Ronaldo of een naymar. Je moet soms een gokje wagen als het voor weinig geld kan, en als het dan niks is, dan kun je hem het seizoen erop zo weer weg doen.

Mag ik vragen wie jij een miskoop vind dan.??

Gr.

29 juni 2011 om 17:05

Twente heeft natuurlijk ook heel veel goed en goedkoop ingekocht en sommige met veel winst doorverkocht, maar er zijn ook zat spelers die niet geslaagd zijn en o.a. een hoog salaris hadden omdat ze niet uit de EU kwamen, dan bedoel ik spelers als: Akram, Parker, Carney.

Twente heeft over het geheel elk seizoen wel steeds winst gemaakt, maar vaak hebben de spelers bij Twente een soort van piek qua prestaties bij Twente en worden dan uiteindelijk voor bedrag verkocht aan een andere club wat niet in verhouding staat met de prestaties die ze bij hun nieuwe club laten zien. Wat toch knap is van de technische staf Twente.

29 juni 2011 om 17:14

Klopt, die 3 die jij opnoemt hebben idd niks maar dan ook niks laten zien. Ben blij dat ze weg zijn. Maar zoveel heeft Twente er niet mee verloren.

Spelers buiten de EU hebben recht op minimaal 258.000( ongeveer teminste)
Als je ze kan verhuren/ verkopen dan veranderd er nog niet zo gek veel.

Wel ben ik het met je eens dat deze spelers niet eengetrokken hadden moeten worden, want ze komen echt veeeeeeel te kort voor Fc Twente.

Maar ook de weg die Ajax nu is ingeslagen staat me zeer aan!
Helaas is PSV met geld aan het smijten, terwijl ze een week geleden nog beweerde dat ze geen koopclub meer waren.

29 juni 2011 om 16:55

@namgew ''aan de ene kant lenen ze geld van de gemeente en verkopen ze gond, en aan de andere kant trekken ze 3 dure spelers aan voor veel geld, en met goed betaalde contracten.''

Je praat over lenen van de gemeente en verkopen van grond. Dit slaat helemaal nergens op. Er is geen lening, alleen een verkoop. Verder vertel je er niet bij dat er nog eens 30 miljoen aan extra geld is opgehaald bij investeerders en nog eens 18 miljoen aan transfers.
Verder worden dure schulden overgesloten tegen lagere kosten.

Verder lopen er ook een aantal dure contracten af en is het de bedoeling dat er nog een aantal spelers vertrekken en van de loonlijst vallen en misschien nog wat opleveren (bakkal/engelaar).

Dus nee ik denk er niet zo over.

29 juni 2011 om 16:56

@namgew

Doe jij mijn posten in de diverse forums even nalezen. Kom je misschien met betere posten. Want je commentaar slaat echt helemaal nergens op.

29 juni 2011 om 17:07

Nee ik vind wat jij post niet boeiend genoeg om te lezen!
Ik heb liever dat mensen met verstand en mensen die niet alleen maar naar de club kleuren praten.

Verder ga ik ook niet de moeite doen om het je uit te leggen.
Zonder van me tijd.

29 juni 2011 om 17:17

Reageer dan maar op mijn post. Of val ik ook in de catagorie mensen die jij net opnoemt.....

29 juni 2011 om 17:45

@namgew

Is niet interessant voor jou omdat het te dicht bij de waarheid ligt en dus niet in jouw straatje van na trappen past.
Ik praat zonder club kleuren. Probeer hier juist dingen in het juiste perspectief te laten zien.

echter mensen kijken hier juist door een gekleurde clubbril. En zien niet dat er een gewoon economisch principe aan het werk is.

@timba69

laat maar zonde van je tijd om dit soort mensen op andere gedachte te brengen.

On topic
Mooi dat Wijnaldum PSV als een stap omhoog beschouwd. En nog mooier dat hij zichzelf nog niet rijp vindt om de stap naar het buitenland te maken.
Wijze beslissing.

En maar blijven beweren dat het geld wat de gemeente heeft betaald totaal niet van invloed is op het kunnen halen van deze spelers. Ze hebben ondertussen al 18 miljoen euro uitgegeven. Wat proberen ze uit te vinden, hoe snel ze er 80 miljoen doorheen kunnen jagen??

29 juni 2011 om 16:58

Natuurlijk is het wel van invloed. Door de deal met de gemeente is er 30 miljoen extra aan geld binnengekomen via investeerders. Hierdoor kunnen de 18 miljoen aan transferopbrengsten opnieuwe geinvesteerd worden. Maar is het subsidie? Nee.

Lijkt me logisch dat je dat liever had gedaan.
Snap ook niet waarom er zo snel ingegaan is op het aanbod van Psv.
je wilt die speler zelf niet kwijt omdat hij goed is, dan wil je hem helemaal niet aan clubs geven waar je tegen moet spelen.
Als ze duidelijkheid hadden gegevens dat hij te koop was, dan was er binnen een paar weken echt wel een club gekomen voor hem vanuit buitenland.
nu mag je er zelf 2 keer per jaar achteraan gaan rennen.

en je wordt nog even met je neus op de feiten gedrukt als hij over een jaar of 2 voor 15 de deur uit gaat daar.

Ik denk niet dat Wijnaldum het gaat maken in Eindhoven. En Feyenoord??? Waar zijn jullie mee bezig?! Als ik Feyenoord was had ik een contract aangeboden aan Thuram, Zidane, Barthez. Ik heb geruchten gehoord dat alle 3 de voetballers samen weer willen beginnen met voetballen, bij een kleine club en deze 3 zijn zeer zeker een waarde voor Feyenoord los van de leeftijd.

29 juni 2011 om 16:20

Hahaha, jij vindt dat Feyenoord Zidane, Thuram en Barthez moet gaan halen? Volkomen kansloos natuurlijk. Wat moet je nu nog met dat soort spelers?

Ja aan de ene kant heel erg jammer en snap veel reacties ook wel wat betreft de 10-0.
Maar 5 miljoen is een mooi bedrag.
Ook kunnen ze Leroy Fer nu een nog betere aanbieding doen.
Die moet echt blijven anders wordt het niet veel soeps volgend jaar..

Ik hoop eigenlijk dat hij vreselijk hard faalt Psv, niet omdat ik het PSV niet gun hoor, maar Wijnaldum heeft ons respectloos behandeld. Als hij meteen had gezegd dat hij niet bij zou gaan tekenen, hadden we hem een half jaar geleden al te koop aan kunnen bieden, maar nee, meneertje kwam met loze beloftes, en levert uiteindelijk slechts 5 miljoen op.

Toch een mooi bedrag voor Feyenoord! Zeker gezien zijn contract voor nog maar een jaar. Niet echt een sterk staaltje onderhandeling dit. Marcel Brands valt me toch nog toe ook nog niet echt op vanwege geweldig beleid. 3 spelers die iedereen had uit kunnen zoeken die af en toe voetbal kijkt en toch ook wel voor een behoorlijk bedrag. Wel natuurlijk 3 goede spelers rijker.

Jeetje zonde zeg... Feyenoord had zo lekker seizoen kunnen draaien als iedereen fit zou blijven... Plus iedereen bij Feyenoord zou blijven... Toch ben ik van mening als ze lasse schone halen dat Feyenoord er op vooruit gaat denk ik...

Ik vind dat de Knvb Feyenoord in deze best clementie mag verlenen. Als ze een belangrijke speler kwijtraken en daar waarschijnlijk 5 miljoen voor krijgen, mogen ze toch best de helft herinvesteren. feyenoord heeft al laten zien, dat ze op de goede weg zijn en binnenkort uit deze categorie wegkunnen. Als het elftal nu teveel verzwakt, kan Feyenoord weer in de problemen komen, met het goede pad dat ze ingeslagen zijn. is juist beter om feyenoord een gedeelte van de transfersom te laten gebruiken om zich te versterken.

Ik kan hier niet tegen je moet als Wijnaldum zijnde niet van feyenoord naar psv gaan daar maak je geen vrienden mee of je nou een Rotterdammer bent of niet.
Het is zijn keus dat weet ik maar hij moet ook rekening houden met de club ga dan naar Newcastle of een Everton die wouden hem ook hebben en dat zijn mooiere clubs.

Bah! vies ventje heb al zin in Feyenoord-psv

Mensen, Wijnaldum is niet door de medische keuring gekomen!

schijnt dat hij geen hart heeft!!

Alle gekheid op een stokje, ik als Psv-supporter, ben wel blij met deze versterking, al ligt het voor Feyenoord natuurlijk zeer gevoelig wat ik ook begrijp,

en daarbij
Het houd de Nederlandse competitie spannend (ajax met Jansen/sightors) PSV (mertens Strootman Wijnaldum ) en Twente met een goede trainer ..

Ik heb er in ieder geval weer zin in!

29 juni 2011 om 16:34

Schitterende reactie.

Vind ook dat als je club verlaat dat je even moet nadenken over hoe dat zal vallen bij de supporters. Tuurlijk is PSV een geweldige uitdaging voor Wijnaldum maar ik denk ook dat hij moet oppassen wat hij nu gaat zeggen over Psv.
Voor Feyenoord is dit een grote aderlating, helemaal als Fer ook nog vertrekt.
Zij zijn toch de 2 beste spelers van Feyenoord.

Hoop ook op een mooie en spannende competitie.
Ben benieuwd hoe Twente het vertrek van Theo Janssen op zal vangen.

Ik heb er ook zin in.....

29 juni 2011 om 16:34

@ Boemba

Jij als psv-supporter moet je de ogen uit de kop schamen, een technisch directeur onze beste vriend brands die roept dat jullie een kopende club waren maar dat helemaal zou veranderen..

Een ontzettend negatief saldo waar de gemeente moet bijschieten en binnen 24 uur 18 miljoen weggeven .. dit hoort toch niet te kunnen ?

29 juni 2011 om 16:46

Verdiep jij je eens in de feiten voordat je reageert,
zo komt je reactie over als afgunst!

de gemeente springt niet bij!! ze kopen alleen de grond onder het stadion net als Alle clubs in Nederland!!

Daarbij wordt dat geld dubbel terugverdient dmv Rente, weet niet of je beetje econoom bent, maar rente betekend dat je 'extra' geld krijgt + het verschuldigde bedrag!

anders nog iets ?

1 juli 2011 om 09:11

Haha op me andere stelling geef je geen antwoord daarmee weet ik genoeg,
Meneer Brands die roept dat psv geen kopende club meer zou zijn maar 2 weken later gewoon 18 miljoen over de toonbank gooit alsof het honingdropjes zijn .. het is maar wat je als supporter graag wil

Wat ik niet snap is dat ze nu alleen maar middenvelders kopen terwijl de verdediging en de voorhoede juist vesterkt moeten worden. Wie willen ze volgend jaar allemaal laten spelen? Labiyad, Bakkal, Wijnaldum, Strootman en Mertens ( corrigeer me als ik er nog 1 vergeet ) zijn allemaal talenten voor wie spelen het aller belangrijkste is. Dit is toch overbodig?

29 juni 2011 om 16:28

Haha, je hebt gelijk, dit gaat nergens over

Koop een spits, en een degelijke verdediger, en 1 middenvelder

ik snap het aan de andere kant wel:

Engelaar moet weg, > Strootman
Labyad > basisplek
Wijnaldum> plek Toivonen

Spits positie Toivonen

ik denk dat ze het zo oplossen, heb je een creatief middenveld, en spitsen probleem aardig opgelost,

zit je nog met 2 problemen:
*De verdediging
*die ***trainer, is iedereen dan vergeten dat hij werkelijk niets gepresteerd heeft? in 2 jaar niet eens de Knvb beker? kom op zeg,

en PSV had geen geld om Adriaanse binnen te halen?
Wat een wanbeleid!

29 juni 2011 om 16:34

Zou inderdaad kunnen dat ze het zo doen, maar dan nog is de aanval dun bevolkt...
Ik heb zo het idee dat ze niet echt zoekende zijn naar een verdediger....

29 juni 2011 om 16:36

Misschien ook nog een keeper?

Oke! Dat Engelaar weg moest dat wist ik niet. Spits positie zou ik inderdaad ook Toivonen neerzetten, vind hem het beste op die positie. Helemaal met Mertens achter hem zal het gevaarlijk worden.

En de trainer, hij zal het team inderdaad beter moeten laten voetballen want het zijn wel allemaal jongens die geweldig aan de bal zijn. Maar zonder bal vind ik ze minder.

29 juni 2011 om 17:01

@godfather3

Bakkal wil weg
Engelaar mag weg

Verdediging is de zwakste schakel maar niet zwakker als die van Ajax en Twente.
Mochten beide clubs achterin niemand kwijt raken. Gaan we naar vorig seizoen terug

Ajax 30 goals tegen
Twente 34 goals tegen
PSV 34 goals tegen.

Met die verstande dat je met deze 3 aankopen iets minder makkelijk het PSV middenveld over gaat steken.
Dus weet het allemaal zo net nog niet.

29 juni 2011 om 18:05

er is alleen wel een verschil tussen de verdedeging van ajax en psv. het centrale duo van ajax wordt waarschijnlijk alleen maar beter, terwijl bouma steeds ouder wordt en van marcelo moet ik het nog aanzien. van der Wiel heeft eindelijk rust nadat hij twee seizoenen non stop heeft moeten spelen, terwijl manolev gewoon niet zo goed is. en op de lb positie hebben ze allebei spelers die nog beter kunnen worden.

29 juni 2011 om 18:54

@voetbalkijke

Tis maar de vraag of Ajax zijn achterhoede gaat houden.

Stekelenburg interesse AS Roma
Vertonghen interesse Arsenal/man.city/liverpool
V/d Wiel interesse Duitsland

Dus het kan zomaar zijn dat Ajax aan het eind van de transferperiode met een compleet ander achterhoede speelt.

Marcelo kan veel beter worden. Juist omdat je het middenveld van PSV niet meer zo makkelijk oversteekt. Voor Bouma moet idd een oplossing gezocht worden maar dat hoeft nog niet direct.

29 juni 2011 om 20:03

Met dat verschil, dat de verdediging van Ajax en Twente jong is en in potentie beter kan worden. De psv verdediging zit aan zijn top, gezien de leeftijd en ontwikkeling van de individuele spelers.

29 juni 2011 om 20:54

@jaakke

Marcelo 23
Pieters 22
Tamata 21
Manolev 25

Vertonghen 24
Aldeweireld 21
v/d Wiel 21
Boilesen 19

Weet het niet hoor maar het verschil is niet zo groot. Die van Twente verschilt ook niet zoveel hoor. Qua leeftijd zit niemand buiten Bouma aan zijn top.
En qua ontwikkeling vind ik je ook zeer kort door de bocht.

Maar ja dat is persoonlijk.

Hoop dat bovenstaand lijstje je bril even afzet qua leeftijd. Want bij Ajax kan ik ook onze oude PSV vriend Ooijer er wel bij zetten.

Wat belachelijk, Psv wordt geholpen door de gemeente en dan geven ze doodleuk even 20 miljoen uit, ja zo kan iedereen wel goede spelers kopen.
Zorg anders eerst eens dat je een gezonde club krijgt.
Uitstel van executie, en gezonde clubs die zijn hiervan ook nog de dupe van, *zie dat Fer nu veel duurder zal worden mocht Twente hem nog willen kopen.

29 juni 2011 om 17:10

@fctvic

PSV wordt door het geld wat verkregen is door de verkoop van de grond een gezonde club. Moeilijk he door de transfers heen kijken wat er met het geld gebeurd.

Maar leef maar lekker verder in je wereldje.

PSV heeft gewoon een mooie aankoop gedaan met Wijnaldum.

29 juni 2011 om 18:03

Kom op zeg, dit meen je toch niet serieus.
Psv is de club die Champions League opnam in de begroting, die al jaren de spelers voor teveel waarde op de begroting zet, de club die altijd extreem veel kosten heeft aan het stadion(dus niet de gekochte grond), de club waarvan werd gezegd dat de hele organisatie niet klopte, de club die dit seizoen 18 miljoen negatief eigen vermogen stond.
Dan ga je mij toch echt niet wijsmaken dat ze die 20 miljoen echt nergens anders voor konden gebruiken.
Ook al is het puur uit fatsoen richting de belastingbetaler (waar dat gemeentegeld dus vandaan komt), dan ga je niet meteen als je het hebt, dik spenderen.

29 juni 2011 om 18:49

@fctvic

Jij hebt totaal geen idee hoe balansen in elkaar worden gezet he? Stadion is nog steeds in bezit van Psv. De grond niet meer.

CL wordt niet meer begroot (dus 10 miljoen besparing).

En de club had een verlies van 18 miljoen dat is iets anders dan 18 miljoen negatief eigen vermogen.

Gaan we even rekenen.
* Leningen/hypotheek worden omgezet naar goedkopere varianten (besparing 8 tot 12 miljoen)
* salarishuishouding (4 miljoen bespaard. Engelaar/isaksson gewoon in de begroting voor 3 miljoen per jaar).
* Extra inkomsten uit sponsoring minimaal 4 miljoen

Dit zijn allemaal jaar bedragen. Tel daar de 10 miljoen (cl) die niet begroot mag worden

18 miljoen verlies. 8+4+4+10= 26 miljoen bespaard. Goh maken ze ineens 8 miljoen winst ten opzichte van vorig jaar.

En dan zijn er nog wel een paar dingen die gedaan worden die kosten besparen. Dus ben nog voorzichtig geweest.

Psv is goed bezig maar dat is ook wel nodig wijnaldum past precies in het plaatje van psn nu hoeft psv geen spits te halen zoals hier boven gezegt word.

Kijk opstelling.

Issakson
Manolev
Bouma
Marcelo
Pietsers
Hutchinson
Strootman
Lens
Wijnaldum
Mertens
Toivonen
29 juni 2011 om 16:24

Dat is inderdaad de juiste opstelling, Maar ik denk dat ze toch nog een extra spits willen halen. In de spits heb je alleen Toivonen en Zeefuik. Dat is een magere spoeling. Zeefuik is nou niet de messias der voetballers. Dus ik denk dat ze een stormram willen halen zoals ze eerst Koevermans hadden

29 juni 2011 om 16:38

Reis komt ook nog terug toch? Of hebben ze die nu nog niet een nieuw contract aangeboden?

29 juni 2011 om 16:41

Eventueel kan Lens nog in de spits voetballen en dan labyad aan de rechterkant?

29 juni 2011 om 16:43

@godfather3. De onderhandelingen lopen spaak. Reis wil niet onderhandelen

@byurn28. Bij eventuele blessure van Toivonen kan dat zeker!

29 juni 2011 om 16:54

Oke! Zonde! Reis is echt de spits die Psv nodig heeft. Zijn blessure heeft PSV de titel gekost.

29 juni 2011 om 17:11

@gristal

Reis heeft contact gehad met Rutten en wil zelf wel terug. Echter wil hij zijn revalidatie afwachten.
Zijn zaakwaarnemer wil niet met PSV om tafel.

Bron: Thijs Slegers.

Eerste reactie: shit daar gaat een van onze belangrijkste spelers, waarom teken je niet bij!!
Tweede reactie: 5 miljoen voor een speler met een jaarcontract is best prima, en nu als de wiedeweerga schone halen!

29 juni 2011 om 16:55

Aissati? Denk dat die best wel eens voor een stunt kan zorgen en bij Feyenoord gaat tekenen.

Weer een kandidaat die wegvalt voor de ''10'' positie van Twente! Terwijl alle clubs zich aan alle kanten verstreken, wordt kandidaat na kandidaat wegekaapt voor de ''10'' van twente!

Alleen schöne is nog een oplossing, maar dat moet Twente niet willen, er staat grote belangen op het spel! met een beetje geluk en inzet speel je CL, en dat redt je niet met een Schöne! het is een leuke speler voor Nec, kan waarschijnlijk ook nog wel een stapje hogerop!

Ik heb geen inzicht in de financieen van psv dus ik zal niet zeggen wat ze zich kunnen veroorloven en wat niet, maar toch wel een verassing dat Psv zoveel geld uitgeeft, ook allemaal voor erg goede spelers. Wordt een erg sterke ploeg volgend jaar denk ik zo.

Onbegrijpelijke stap van deze jongen. Als hij bijgetkend had met een gelimiteerde transfersom zou hij met 2 a 3 jaar naar een grote europse competitie kunnen als A-international(hij heeft al een selectie voor het Nederlands elftal afgedwongen bij Feyenoord). Nu gaat hij naar een club uit dezelfde competitie, dus dezelfde tegenstanders en dus geen verbetering voor zijn ontwikkeling. De selectie van PSV is op dit moment maar iets sterker vind ik(wel potentie). Over 2 a 3 jaar als er een grote club zich meld, kan PSV flink dwars liggen met transfersom.
Daarnaast mis je in mijn ogen ballen als je door een club vernederd wordt en vervolgens naar deze club gaat. Maarja dat veel van de huidige profs ballen missen was al duidelijk. ja toch, niet dan?

29 juni 2011 om 16:38

Hm ik ga niet zeggen dat ik het onzin vind wat je hier zegt, maar voor Wijnaldum lijkt het me zeker wel een stap hogerop... In elk geval speel je in Europa en ik wil nog wel eens zien hoelang Feyenoord nog nodig gaat hebben om aan te haken bij de top...
Wijnaldum gaat hier waarschijnlijk de komende 3-4 jaar een leuke groei doormaken en dan naar een mooie Europese Topclub.

29 juni 2011 om 21:59

als hij zich ontwikkeld kan hij over 2 of 3 jaar toch nog steeds naar een grote competitie?

Feyenoord en zijn supporters moeten nu even niet aan het gevalletje 'clubliefde' denken. De financien zijn hoofdzaak. Laten we daar beginnen. De kansloosheidgehalte is hoog als je #wijnaldumnsb gaat tweeten en hem kapotschelden.
Helemaal verkeerd zijn de supporters van Feyenoord bezig. Ga toch een inzamelingsactie doen in het centrum van Rotterdam

Feyenoord heeft er toch mooi 5 miljoen voor gekregen en hij is makkelijk op te vangen.
Psv geeft zijn of haar geld enorm snel uit en de druk zal immens zijn komend seizoen voor Rutten en Sanders. de druk is nog nooit zo groot geweest als wat we komend seizoen zullen gaan meemaken.

Mocht hij daadwerkelijk vertrekken naar eindje dan is psv de gedoodverfde favoriet om de titel te winnen. Mocht dit niet lukken en CL word misgelopen kan het weleens afgelopen zijn met psv.

29 juni 2011 om 16:27

Jij hebt Wijnaldum blijkbaar erg hoog zitten als je denkt dat hij het verschil in een titelrace kan spelen. Als er de laatste jaren 1 ding is gebleken is het dat Wijnaldum als het ff niet loopt als eerste ze koppie laat hangen. HIj draait alleen als de rest draait van het team. Daarnaast is het gewoon een judas en zal hij psv als hij een betere kans krijgt als n baksteen laten vallen.

29 juni 2011 om 17:20

De gedoodverfde favoriet? laat me niet lachen man.

Ajax en FC Twente zijn topkandidaten om de titel te winnen, zolang rutten aan het roer staat bij PSV zullen zij geen kampioen worden.
Ajax heeft een jonge trainer die Aanvallend voetbal vooropstelt en als het niet helemaal goed gaat hebben ze altijd nog de individuele klasse van bepaalde spelers.
Twente heeft Co Adriaanse, do i need to say more?

29 juni 2011 om 23:33

PSV heeft haar zaakjes nu goed in orde zelfs als ze dit seizoen de champions league mislopen.

Fantastische aanwinst voor Psv, ik had wel meer verwacht van Wijnaldum als echte rotterdammer zijnde, maarja het is geen slechte jongen, is altijd bescheiden etc en Feyenoord is toch meer een middenmoter de afgelopen jaren (helaas)
Met Stroomman-mertens en Wijnaldum doet pSV wel in 1 klap mee om de titel, nu nog een goede spits halen.

Mooie stap voor Wijnaldum! Vorig jaar sterkhouder bij Feyenoord, nu kan hij zich doortontwikkelen bij Psv! Een geweldig talent, ik ben er zeer blij mee!

Hij heeft nog een jaarcontract. Dan wil ik van niemand meer horen dat Stekelenburg 'slechts' 5 miljoen waard is.

Ik ben blij voor psv maar zo teleurgesteld in Wijnaldum! altijd gezegd in intervieuwt ik ga niet naar een andere club in Nederland. Nou succes daar met Psv.

Keiharde opstelling eigenlijk.. PSV heeft een fantastische slag geslaan op de transfermarkt.

Dit team, aangevuld met: Labyad, Mokthar, Depay en nog wat verdedigende talenten (van Gijsghem, Donk, Vlaar, De Vrij, Rajkovic zijn haalbare opties)

En dan hebben ze ook nog Reis.. (denk dat het wel goed komt)

Isaksson
Hutchinson
Marcelo
Bouma
Pieters
Wijnaldum
Strootman
Bakkal
Mertens
Lens
Toivonen
29 juni 2011 om 16:27

Ik hoop wel dat Reis z'n contract verlengd.dan pas hoeven we geen spits meer.

29 juni 2011 om 16:30

schei toch uit...haalbare opties, wat denk je zelf?

29 juni 2011 om 16:47

Donk kan je doen, maar die heeft het psv niveau niet. Vlaar en De Vrij hebben net bijgetekend en die kan psv nu dus niet betalen, na alle aankopen die ze al gedaan hebben.

29 juni 2011 om 17:15

@guidao

Depay maakt bij PSV alleen de voorbereiding mee. Die gaat daarna gewoon weer terug naar de beloftes.

29 juni 2011 om 20:11

Tegen de tijd dat Reis fit is, is dit seizoen al gespeeld. Voorop gesteld dat hij ooit nog terug komt bij psv.

Twee weken geleden had ik helemaal geen zin meer in het nieuwe seizoen,maar met aankopen als Mertens,strootman en Wijnaldum heb ik meer vertrouwen voor het nieuwe seizoen.
Hopelijk worden Engelaar en Bakkal verkocht.dan zou PSV een centrale verdediger en een spits kunnen halen.

ik gun psv de titel zooo niet, eerst huilen van financiele problemen enz. nu dik inkopen doen omdat ze wat geld hebben gekregen, bah

29 juni 2011 om 16:28

haha ben jy een supporter van vitesse?

29 juni 2011 om 16:30

noooit ajax vriend

29 juni 2011 om 16:32

ohh nou ja dan snap ik wel dat je psv de titel niet gunt
logisch toch.

edit: sorry maar je naam Propper was een beetje misleiden

Ik hoop nu dus niet dat Mario Bruins op 10 gaat zetten.

29 juni 2011 om 16:27

Ik hoop dat je deze sarcastisch bedoelt?

29 juni 2011 om 16:34

bruins zijn contract is niet verlengt dus dat lijkt mij onwaarschijnlijk

Wow 18mln voor 3 goede spelers betaald door Psv, bizar had ik niet verwacht dacht dat Ajax het uit ging vechten met Twente komend jaar!
Helaas moeten wij(ajax) ook nog maar een of twee goede versterkingen halen, en Twente ook vrees ik want PSV heeft zo wel een erg sterke selectie!

Edit:
Ik zeg duidelijk iets verkeerd met 10 negatieve duimpjes! excusez moi

29 juni 2011 om 16:32

Sterke selectie? Die mertens en Wijnaldum vind ik nou niet heel erg boeiend hoor?

Strootman is wel een bikkel, maar ik moet het nog maar zien dat psv gaat draaien. Die Rutten is nou niet echt een trainer waar ik bang van wordt. Verdediging is ook niet al te best... naja wordt wel leuk!

29 juni 2011 om 16:41

Het zijn zeker drie sterke aankopen met enorme potentie. Daarbij zijn er ook zeker nog een aantal leuke spelers aanwezig als een Lens, Toivonen, Labyad. De verdediging gaan we maar niet teveel over melden, want dat is niet de beste linie in elk geval. Aanval en middenveld zijn zeker in deze competitie van een mooie sterkte. Nu nog een extra aanvaller erbij en dan is die positie ook voldoende gevuld.

Wat een clubman zeg.. 10-0 verliezen en dan naar die club toe gaan! Wat ben je voor een naaier dan zeg. Onvoorstelbaar!

Zie het al voor me dat Suarez of Huntelaar ff naar PSV ging ... naja ik kan er niet meer bij hoor. Zelfs uit eigen opleiding van feijenoord. Hoop echt dat ie heeeel hard faalt, overigens vond ik hem al niet zo een wonder hoor? Paar leuke doelpuntjes, maar tegen een grotere club was die nou niet best.

29 juni 2011 om 16:32

Huntelaar komt van PSV af, dus dat zou zo gek nog niet zijn.

29 juni 2011 om 16:34

Ja en hoeveel wedstrijden? Juist... Wijnaldum speelt daar al een hele lange tijd.. en ook al speelt ie als een krant, staat gewoon basis

29 juni 2011 om 16:41

De rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord of Ajax en PSV is veeeeele malen groter dan die tussen PSV en Feyenoord. Al zullen wij na die 10-0 niet meer de meest geliefde club zijn in Rotterdam, toch vind ik je vergelijking van Wijnaldum naar PSV of Suarez naar PSV een beetje onreeël.

29 juni 2011 om 16:48

Oke, heb je helemaal gelijk in. Maar als ik bij feijenoord uit de opleiding kom en ik word met 10-0 geslacht en ga 15 minuten op het veld zitten janken, dan ga ik het seizoen daarna niet naar psv toe. Of ben ik nou helemaal gek geworden?

29 juni 2011 om 16:56

Het komt misschien niet goed over, maar deze jongen wil gewoon hogerop, en helaas is Feyenoord nog geen topclub (qua stand natuurlijk)

29 juni 2011 om 17:06

@ Xavikoning: Oke, daar heb JIJ dan helemaal gelijk in. Als hij inderdaad zoals jij zegt eerst 15 minuten op het veld heeft zitten huilen dan is dit wel een verrassende keuze. Al zullen we beide moeten toegeven dat het voor hem wel een sportieve vooruitgang is.. Helaas voor jou, en dat meen ik echt, is Feyenoord gewoon niet meer wat het was. Ik zou ook veel liever zien dat de top 3 weer uit PSV Ajax en Feyenoord bestaat. Maarja, laten we hopen dat deze 5 miljoen Feyenoord uit de schulden gaat helpen, en dat deze top 3 ooit weer terug zal komen....

Wel veel geld voor een speler met nog maar 1 jaar contract, maar als ik iemand wat extra gun is het Feijenoord wel. Dit lijkt mij tot nu toe de opstelling voor volgend seizoen.

Isakkson
Manolev
Marcelo
Bouma
Pieters
Hutchinson
Strootman
Lens
Wijnaldum
Mertens
Toivonen (c)
29 juni 2011 om 16:29

Ik zou Toivonen geen captain maken. Gewoon Bouma of Isaksson.
Ben blij dat iedereen dezelfde 4-2-3-1 met spelers inziet als mij. Dat is de enige goede optie voor fredje

29 juni 2011 om 17:19

klopt toivonen is geen speler om aanvoerder te zijn.
Dus beter bouma of issakson ofzo.
En over een paar jaar strootman.

Heeft PSV niet ergens in de opleiding nog een goeie spits rondlopen? Er mag wel weer eens een nieuwe speler doorstromen.

29 juni 2011 om 16:30

jazeker hebben ze die je hebt zeefuik die al bijna is doorgebroken en je hebt mokthar die een hele goede 2de seizonens helft heeft meegemaakt bij jong psv

29 juni 2011 om 16:49

locadia en depay zijn de enige jongens uit de jeugdopleiding van wie ik denk dat ze het kunnen redden. Zeefuik komt veel te kort. En mokthar is geen spits

Dan moet Trindade de Vilhena het maar gaan doen. Schone halen als directe versterking en dan dit talentje in de luwte laten ruiken aan het eerste.

Financieel goed voor Feyenoord daar ze ook nog een doorverkoopclausule hebben.

Denk alleen niet dat hij op applause hoeft te rekenen als hij met z'n PSV shirtje het heilige gras van de Kuip betreed. Je moet er maar zin in hebben...

29 juni 2011 om 17:24

Er zal geen vervanger komen. Dat is al lang aangegeven. Dost is nog het enige doel.

Mooi om te zien dat clubs boven hun stand blijven leven met hulp van de overheid, maar er wel mensen zijn die van 30 euro in de week moeten leven in Nederland.

29 juni 2011 om 16:36


PSV verkoopt de grond onder het stadion voor 'financiele zekerheid'
dit houd in dat PSV net als alle andere clubs in Nederland geen eigenaar van de grond onder het stadion is!! en ze rente betalen, net als alle andere clubs

Daarbij
heeft PSV al 10 miljoen op salariskosten bezuinigd, en 10 miljoen extra sponsor inkomsten gekregen, waarmee het gat van dit jaar (om en nabij 20 miljoen ) gedekt is!

Dit houd in dat PSV aankomend seizoen nog rode cijfers schrijft, maar dat ze over 2 jaar, Zonder championsleauqe inkomsten) zwarte cijfers schrijven!

En die spelers zijn gehaald van het geld van Dszudsak Affelay, bonussen (koeman gomes) het salaris van Koevermans / Berg / Dszudsak / Affelay (misschien Engelaar)

ken je feiten voor je een oordeel velt!

29 juni 2011 om 17:31

@boemba

In die berekening is geen rekening gehouden met de extra inkomsten van VDL en Asml (10 miljoen).
En ook niet met een eventueel vertrek van Bakkal en Engelaar en Isaksson. Mochten deze nog verkocht worden schrijft PSV dit jaar al zwarte cijfers.

Het bedrag zal zitten tussen de 4 en 5 miljoen euro. Door allerlei bonussen zoals een CL voetbal voor PSV en persoonlijke prestaties kan de transfersom nog verder oplopen. Het zelfde is gebeurd met Castaignos. Momenteel heeft hij iets meer dan 2 miljoen opgeleverd, maar de prestaties kan dat zelfs richting de vier miljoen gaan. Die info komt van www.twitter.com/fr1908nieuws . Overigens is het denk ik het meest pijnlijk voor Feyenoord dat er een speler naar een (mede) topclub vertrekt.

Dit doet mij als Feyenoorder echt pijn
Al is het geld wat we ervoor krijgen wel ideaal gezien hoe Feyenoord er financieel voorstaat. Misschien dat Wijnaldum na 1 of 2 seizoenen verkocht word aan een grote buitenlandse club, waardoor Feyenoord er ook weer geld aan kan verdienen!

29 juni 2011 om 17:35

Mag ik vragen hoe jij dat voor je ziet met een speler die een eenjarig contract heeft? volgens mij loopt zijn contract einde aankomend seizoen af. als hij niet bijtekend krijg je er 0.00 voor en nu nog flink wat meer centen. Denk jij dat hij had bijgetekend met de interesse van evt grote buitenlandse clubs waar jij over spreekt?

29 juni 2011 om 17:44

Ik bedoel als hij bij PSV een meerjarig contract tekent.

29 juni 2011 om 17:51

ok duidelijk dan weet ik precies wat je met reactie bedoeld. Ik dacht namelijk dat je doelde op een verlenging bij feyenoord en dan flink cashen bij feyenoord. Om eerlijk te zijn had ik dat niet voor mogelijk geacht. Ik vind kwa naam en status feyenoord nog net zo indrukwekkend als Psv. door die mening had ik verwacht dat hij zou kiezen voor het buitenland ipv een transfer naar Psv.

29 juni 2011 om 21:31

ik had ook gehoopt dat Wijnaldum naar een buitenlandse club zou gaan. daarom vind ik het vreemd dat hij naar PSV gaat. ook gezien dat PSV ons pijn heeft gedaan na die geweldige afslachting met 10-0. al is het helaas toch een stap vooruit omdat PSV bovenin meespeelt. en dat is wat Wijnaldum wil lijkt mij.

PSV is met deze 3 aankopen naar mijn mening titelkandidaat nummer 1, zeker als er ook nog een centrale verdediger en spits erbij worden gehaald. Een aanval met Mertens - Toivonen/ Reis - Lens, met daarachter Strootman - Wijnaldum op 10 - Hutchinson. Echt een top aanval en middenveld voor eredivisiebegrippen. Zeker aanvallend de beste van nederland

29 juni 2011 om 21:15

Ach ik vind het wel meevallen. PSV was met Affelay , Dszudszak sterker dan dat ze nu zijn met strootman en Mertens. Wijnaldum staat de ontwikkeling van Labyad in de weg die imo net zoveel talent heeft als Wijnaldum!

Talentvolle speler die zich zeker gaat verder ontwikkelen bij Psv. Vijf miljoen is een hoop geld voor een Nederlandse club. Ik denk alleen dat deze speler over enkele jaren de stap naar het buitenland kan gaan maken en dan ook zeker voor meer gaat vertrekken dan vijf miljoen.

Inderdaad moet er gewoon nog een goede spits bij. Al zou ik een jongen uit de eigen jeugd ook zeker de kans geven. In dit geval dus Zeefuik. Redelijk snel en fysiek sterk. Zou hem best wel eens een heel seizoen aan ´t werk willen zien.

Sportief gezien zet PSV goede stappen. Op deze manier gaan ze toch weer mee doen om de prijzen. Financieel gezien heb ik mijn twijfels.

--------------------------------------------------...
Of Wijnaldum of Mertens op 10 moet gaan spelen ben ik nog niet helemaal uit. Ik vond Wijnaldum aan de zijkant de afgelopen tijd niet echt opvallen. Op ´t moment dat hij op 10 ging spelen bij Feyenoord begon hij weer goede wedstrijden te spelen. En aangezien Mertens vanaf links erg goed speelde bij Utrecht zou ik hem gewoon links neerzetten.

Verder zou ik niet meer met Toivonen spelen. Ook niet in de spits. Vind het een redelijk goede speler. Maar zoals Johan Derksen vaak zegd; 'het is een mietje'. En verder vind ik het gewoon een maten-naaier (excuses voor 't woord). Collegeaal gedrag is ver te zoeken bij deze speler.

Zowel Rodriquez als Marcelo vind ik te kort schieten voor Psv. Opbouwend verschrikkelijk en verdedigend laten ze vaak steekjes vallen. Ik zou voor een goede speler uit de jeugd kiezen naast de ervaren Bouma (die wél een goede opbouw in de benen heeft).

Isaksson vind ik ook niks uitstralen. Misschien een degelijke keeper, maar niet een keeper die nog beter gaat worden en PSV naar een hoger niveau gaat trekken. Ook in deze situatie zou ik gaan voor jeugd. Mocht er geen goede zijn dan zal PSV genoodzaakt zijn een nieuwe aan te trekken wat mij betreft.

A met al komt de selectie er aardig goed uit te zien. Ik hoop op een spannend seizoen met Ajax als uiteindelijke kapioen (Ik weet 't, heb mijn naam tegen ;d)

JEUGD?
Manolev
JEUGD?
Bouma
Pieters
Bakkal
Wijnaldum
Strootman
Lens
Zeefuik
Mertens
29 juni 2011 om 19:46

toivonen is wel de beste speler van psv dus die speelt volgend seizoen gewoon in de spits als hij niet weggaat. ook speelt hutch zeker en anders labyad, bakkal heeft niets te zoeken op die plek
als hij blijft, zou ik graag een 4-4-2 zien met 2 opkomende middenvelders. mertens kan daar goed spelen en wijnaldum kan volgens mij ook een beetje half-hangend aan de zijkant.
als toivonen gaat, heb je wel een extra spits zien en dan zou el ham wel is een goede kandidaat kunnen zijn

Isak
Manolev
Marcelo
Bouma
Pieters
Wijnaldum
Hutch
Strootman
Mertens
Toivonen
Lens

Snap niet echt wat PSV nou met Wijnaldum aan moet, maargoed. Voor een speler die eerlijk gezegd maar 6 maanden top heeft gepresteerd en nog 1 jaar contract heeft is 5 miljoen echt de hoofdprijs. Beter dit dan ala de Guzman transfervrij weg. Ik had alleen voor 5 miljoen een goede keeper gehaald in plaats van een concurrent voor Toivonen en Bakkal. Maargoed Georginio bedankt dat jij Feyenoord niet hetzelfde flikt en veel succes in je verdere carrière!

29 juni 2011 om 16:43

Hij is 20 en heeft wel een aardige potentie. 5 miljoen is dan wellicht een mooie investering, maar dan moet hij onder Rutten wel groei door gaan maken...

29 juni 2011 om 16:51

Jawel tuurlijk heeft ie potentie. Alleen hij heeft met al zijn potentie toch al 3 seizoenen in de basis bij Feyenoord gestaan en alleen afgelopen seizoen meer dan 5 keer gescoord. Maargoed hij is wat je zegt ook nog maar 20 jaar.

Met alle respect maar ik vindt het een steek in rug van Feyenoord ondanks ik deze een jongen een stapje hoger op wel gun. Maar hoe kun je nou in hemelsnaam van Feyenoord naar Psv gaan?! Ik vindt het uberhaud al van de zotte hoe Psv er weer boven op word geholpen. Ik hoop zo ontzettend dat ze dit jaar in Eindhoven op hun bek gaan.

Dat gemeentegeld wordt inderdaad niet in de transfers gestoken, maar goed Hoe verkoop je dit verhaal aan de belastingbetaler?? Belachelijk dat al die gemeenten die clubs nog helpen. En misschien wordt het dit seizoen eens tijd dat Fredje wat jeugd gaat gebruiken van dat team wat kampioen is geworden. Die gasten lopen der volgens mij niet voor niks rond. Je zal toch eens moeten gaan beginnen met een nieuw team bouwen. Tja en wat je nu met Wijnaldum moet? Aardige voetballer hoor, maar zoveel heeft ie ook niet laten zien. Maar goed, lekker van alles en nog wat kopen en de eigen jeugd aan de kant laten. Wie weet wordt het nog eens wat in Eindhoven.

van geel moet nu zeuren hij heeft centen en komt hem waarschijnlijk maar 2 x tegen dit jaar.
ik neem toch niet aan dat hij bedoelt de concurentie hiermee versterkt te hebben want ik acht de kans klein dat feyenoord dit jaar boven in mee gaat doen, met play offs zouden ze tevreden moeten zijn
naast de top 3 vind ik az en Groningen er veel beter voor staan en wie weet hoe heerenveen, utrecht en vitesse zich nog gaan versterken

Toch benieuwd hoe PSV wil gaan spelen, er vanuit gaande dat er inderdaad ook nog een spits komt. Als dat het geval is heb je zometeen: Aankoop spits, Lens, Mertens, Toivonen en Wijnaldum voor 4 posities (of Wijnaldum moet rechtsmid gaan spelen en Hutchinson rechtsback maar dat lijkt me wat te veel van het goede). Betekend dus dat iemand uit dit rijtje regelmatig op de bank gaat zitten of dat er een aanvallend middenveld komt met Strootman, Wijnaldum en Toivonen (lijkt me niet) of dat er geen spits komt en Lens/toivonen voor de spitspositie gaan. In ieder geval een luxe probleem.

Labyad zal hier trouwens ook niet al te blij mee zijn denk ik.

29 juni 2011 om 16:40

of toivonen gaat in de spits, wijnaldum erachter, mertens links, lens rechts en strootman en hutchinton controlerend.

29 juni 2011 om 16:49

Dat was toch ook mijn suggestie? Eventueel geen nieuwe spits en dan Toivonen (of Lens) in de spits (met Wijnaldum dan op 10 of rechtsbuiten).

29 juni 2011 om 17:31

ah, dan ben ik te vroeg gestopt met lezen

Ik vindt dat PSV Wijnaldum overbodig heeft aangekocht. Mertens en Strootman zijn goede aankopen Mertens volgt Dszudszak op als linksbuiten en Strootman wordt linker of rechter middenvelder. Wijnaldum erbij voor 5 miljoen is teveel van het goede, PSV heeft Toivonen al. Ik vindt dat dit geen verstandig besluit is van 'gini'. Waarom Psv? Ik zou kiezen voor nog een jaartje Feyenoord hij was net op stoom met al die goals. Daarna zou (als de vorm van het jaar ervoor werd doorgedrukt) hij makkelijk naar een buitenlandse club kunnen. Zoals al gezegd vindt ik ook dat PSV een spits moet halen. C. Vela of N. Bendtner huren van Arsenal als het kan.
Ik ben Ajax-fan ik weet zkr dat Ajax kampioen wordt maar dit is wel een leuk Psv

Isaksson
Manolev
Maza
Bouma
Pieters
Strootman
Toivonen
Hutchinson
Lens
Bendtner
Mertens
29 juni 2011 om 16:47

Haha leuke zin waar je mee afsluit... Zijn er voor komend seizoen nog maar twee wedstrijden te spelen en heeft Ajax hierin 7 punten voorsprong waardoor ze niet meer te overbruggen zijn?

Denk dat Toivonen misschien wel de spitsen-positie moet gaan bemannen. Dan komt Wijnaldum dus op het middenveld te spelen tussen Hutchinson en Strootman. Op zich geeft dat een prettig middenveld.

Al die mensen die het hebben over het slechte gedrag van de feyenoord supporters. Is het al bij jullie opgekomen dat de meerderheid van de berichten over wijnaldumnsb# gaan over het feit dat het schandalig is om hem zo te noemen? en dat hij daarom zo hard gaat op twitter..

verder is het heel makkelijk om te zeggen dat de supporters zich weer slecht gedragen. wil het nog wel is zien als toivonen naar feyenoord zou komen, of siem de jong naar feyenoord. Dit kunnen jullie je niet voorstellen en dus is het makkelijk praten al zeg ik het zelf.

En aan wie kan Wijnaldum zich ook alweer bij PSV op trekken? Engelaar?

Grappig trouwens dat PSV totaal niet leert van fouten die andere clubs, zoals Feyenoord, in het verleden gemaakt hebben. PSV gaat binnen een paar jaar financieel gewoon keihard op haar bek.

En dan heb je nu bijna 20 miljoen uitgegeven aan aanvallende spelers, maar je hebt nog steeds geen spits en geen enkele fatsoenlijke verdediger (ik vind Bouma wel goed, maar die is oud aan het worden).

En je zit daarnaast nog steeds opgescheept met veel te dure spelers als Engelaar, die komend seizoen nauwelijks uitzicht hebben op speeltijd.

Goed geregeld dus van Psv..

5 miljoen is overigens een prachtige prijs voor een speler met een 1-jarig contract, die sowieso niet bij wil tekenen en eigenlijk van de 4 jaar in Feyenoord 1 alleen het laatste half jaar goed heeft gepresteerd.

29 juni 2011 om 16:41

psv koopt wel spelers met een restwaarde, wat hofland en co niet hadden

29 juni 2011 om 16:46

Toivonen is ook een grote jongen . Maar volgens mij was Fer degene die zich graag op wilde trekken.

Als PSV fan ben ik natuurlijk enorm blij want ik denk dat je met deze 3 aankopen gewoon de beste selectie van Nederland hebt! Maar ik vind het nogal veel geld wat ze nu over de toonbank gooien. Gewoon eventjes 18 miljoen euro. Aan de ene kant moeten ze wel want een club als PSV hoort mee te strijden om de titel maar wie had dit een half jaar geleden gedacht? Er is natuurlijk wel over gesproken met de gemeente dus ik denk dat dit wel verantwoord is. Verder vraag ik me af wat ze nu precies gaan doen met de posities. Een optie is Strootman, Toivonen Hutchinson op het middenveld en Wijnaldum op rechts en Lens in de spits. Maar het kan natuurlijk ook met Strootman, Wijnaldum en Hutchinson op het middenveld en vervolgens Toivonen in de spits. Ik ben erg benieuwd. Verder hoop ik dat Engelaar vertrekt en dat Marcelo zich ontwikkeld, want maarmaar wat een dramatsiche voetballer is dat. De verdediging is nog steeds erg zwak, dus dat is dan weer een minpunt. Maar erg goed nieuws dit, zie de toekomst weer hoopvol in!

Het is ook de wereld op zijn kop; de gemeente Rotterdam wil geen geld in Feyenoord steken, maar de Gemeente Eindhoven pompt er zo even 5 miljoen in (in ruil voor Wijnaldum, dat wel).

Echt gewoon competitie vervalsing! Ja ze kopen wat grond van Psv, maar wat moet je daarmee als gemeente wanneer er een stadion op staat?!

This is madness!

29 juni 2011 om 16:40

Lees aub ff mijn bericht ongeveer 1/3 van de pagina!! Jezus wat word je toch moe van dit gezever.

Om het toch ontopic te houden:
Wijnaldum lijkt me een uitstekende jonge speler die het echt wel waar gaat maken bij Psv. 20 jaren jong met potentie. Deze jongen gaat het ver schoppen!

29 juni 2011 om 16:47

Tja ik heb het gelezen maar snap nog niet helemaal wat er voor winst voor de gemeente te behalen valt. Het komt op mij een beetje over als een gemaskeerde poging om dit bedrag als 'gift' weg te doen.

On: Wijnaldum zal het zeker goed doen bij PSV dat weet ik zeker. Over een jaar of 2 verkoop je die jongen door voor misschien wel 15 miljoen, die potentie heeft hij zeker.

;@ Henkhvveen
Ipv van Bakkal kan je ook Toivonen doen want die heb ik nog niet in je opstelling gezien maar Bij CV heb je Jeugd je hebt Maza nog of heeft die een schorsing wegens dat drugsgeval

Ik vind het werkelijk waar ronduit schandalig! De gemeente koopt de grond voor 47 of 49 miljoen ( geen idee ) en vervolgens wordt er voor 18 miljoen aan spelers gekocht! En dan worden ze ook in verband gebracht met nog een aantal kandidaten voor de Spitspositie. Komt nog eens bij dat ze Gomes wel 2 miljoen per jaar wilde betalen. Die komt dan uiteindelijk niet, maar ik vind dit echt ongelooflijk, ook van de Knvb. RBC wordt opgedoekt voor enkele miljoenen euro's. Fortuna Sittard moest ook bijna ophouden te bestaan voor 6 ton als ik me niet vergist en wat mag PSV doen, lekker spelers kopen terwijl ze in financieel zwaar weer zijn! Hier zou je eens tegen moeten op gaan treden.

Feyenoord probeert al jaren eerst hun financiën op orde te krijgen. Zij handelen naar hun financiële middelen. PSV moet gaan oppassen, als ze nu weer niet gaan presteren begint het een heel moeilijk verhaal voor ze te worden.

ongelooflijk al die negatieve reacties over psv.
Iedereen die maar blindelings ook complimenten geeft aan iemand die zegt dat PSV niet wil veranderen.

Denken jullie nou echt dat Tiny Sanders & Marcel Brands mannen zijn die geld overboord gooien omdat de fans van PSV een beter team willen ?
Tiny Sanders is een bedrijfsman en weet precies wat hij doet financieel , ik begrijp dus ook totaal niet waarom iedereen hier een mening over hebt.

29 juni 2011 om 16:41

Van de 176 reacties, zie ik 1 compliment.. overdrijven kan ook hoor?

29 juni 2011 om 16:45

gaat ook om eerdere berichten kijk maar bij Strootman & mertens overal zie ik negatieve reacties die groen zijn.

Ik vind dat heel apart omdat niemand weet hoe de vork blijkbaar in de steel zit.
Denk je dat Tiny Sanders onverantwoord zaken doet met die spelers ?

Wat een grap is deze competitie geworden. Dat was het al toen clubs werden gered op basis van maatschappelijke plannen en stadions werden gekocht en verkocht voor ridicule bedragen en huren plots werden verlaagd. Maar PSV spant wel de kroon. Het inkt op een zeer controversieel 'zakelijk' contract is nog niet eens droog en men heeft ongeveer de helft van het door de gemeente bijgedragen bedrag is alweer uitgegeven. Uitgegeven aan spelers die flinke tekengelden en salarissen krijgen. Het geld was bedoeld om PSV van de ondergang te redden, niet om hen de gelegenheid te geven spelers aan te trekken en ridicule salarissen te blijven betalen. Ik ben tegen elke vorm van overheidssteun aan voetbalclubs. De steun gegeven aan PSV is wel de meest achterbakse walgelijke en competitievervalsende bijdrage van de lokale overheid. Het creëert een precedent, zoals dat bij andere overheidssteun ook was. Het schijnt dat PSV en de gemeente op geen enkele manier gevoelig is voor de controverse die deze overeenkomst op roept. PSV gaat zelfs verder: ze beledigen elke niet voetbalminnende Eindhovenaar door 5 miljoen (potentieel) van hun geld uit te geven aan een bijzonder beperkte jonge middenvelder van Feyenoord. Je zult maar afhankelijk zijn van een sociale werkplaats of in de kunstsector werken (of volgend jaar 1,5% meer salaris eisen)... Er zullen heus allemaal argumenten komen over het feit dat dit geen effect heeft op de begroting, maar het beeld is er en het is reëel. Bovendien wordt het natuurlijk een extreem groot probleem als na een paar jaar blijkt dat PSV helemaal niets op orde heeft en de huur niet meer kan betalen (oh wacht, dan verlagen we de duur of gaan we de schulden kwijtschelden). Wat dan? De gemeente heeft haar verantworodelijkheid in ieder geval niet genomen en het belang van een slecht gerunde BVO boven die van de lokale bevolking gesteld. PSV neemt haar verantwoordelijkheid niet, want spelers kopen voor dit soort bedragen draagt niet bij aan structurele bezuinigingen. Nu is het dan maar aan de Knvb of zelfs de EC om haar verantwoordelijkheid te nemen en dit soort praktijken (en alle vormen van overheidssteun) gewoon te verbieden.

Nu gewoon Reis behouden en hem niet het gevoel geven dat hij niet meer welkom is. Anders Sigthorsson halen, wanneer AZ Altidore binnen heeft.

29 juni 2011 om 16:54

Met welk geld dan? Je hebt ook nog Zeefuik

29 juni 2011 om 17:00

Als je een beetje opgelet hebt zal je merken dat PSV geld nu tot zijn beschikking heeft om nog een spits te halen hoor! Niks verlies/schulden opvangen. Lekker uitgeven die handel!

29 juni 2011 om 17:07

PSV heeft Dzsudzsak verkocht voor 14 miljoen euro, heeft iets van 5 miljoen bezuinigt op salarissen en heeft 10 miljoen euro gekregen van sponsors Asml en VDL (dacht ik).

29 juni 2011 om 19:31

Zeefuik kan het niveau van PSV totaal niet aan. Die jongen zal nooit doorbreken en zal wel weer verhuurd worden aan een Jupiler leaque club.

Het zijn 3 goede aankopen, maar zolang PSV geen goede verdedigers gaat halen zie ik ze niet echt sterker worden! Verder vergeten veel mensen hier dat PSV een topspits in handen had en nu, door onduidelijke rede, gratis de deur uit loopt! (reis)

29 juni 2011 om 16:53

Zo onduidelijk is de reden voor Reis (waarschijnlijke) vertrek niet. De zaakwaarnemer wil namelijk per sé een 3-jarig contract voor Reis. Psv wil hem een éénjarig contract aanbieden met een meerjarige optie. Dit in verband met het risico van de blessure.

29 juni 2011 om 16:56

Bedankt, de rede was voor mij nog onduidelijk!

Heerlijk wat een jaloezie kom maar op met de negatieve reactie,s opfffffffff ik moet echt lachen om de ajacieden de gal zitten te spuien .En Ajax heeft de stadion die van de gemeente is,wat een moraal ridders als zelfs de fans van Man United comentaar beginnen te hebben zakt me broek er helemaal van af. want die hebben een miljard schuld en geven gewoon ook 100 miljoenen aan spelers maar kan blijkbaar wel .En het geld is van het potje transfers ook als ze geen steun hadden gehad hadden ze deze spelers gehaald .mensen kramen heel wat onzin uit zonder maar na te denken wat een zuurpruimen.psv is nog nooit geholpen door de gemeente. Krijgen ze een keer hulp krijg je heel Nederland over je heen

29 juni 2011 om 17:04

In Nederland kan er genoeg geld uitgegeven worden aan belangrijke zaken dan het redden van een voetbalclub die zelf de fout is ingegaan! Heeft niks met zuurpruimen te maken voor de rest. Je kan voor 47 of 49 miljoen genoeg maatschappelijke problemen oplossen in de gemeente Eindhoven. Feyenoord probeert tenminste te bezuinigen waar het maar kan!

18 miljoen euro uitgegeven en er is geen spits en er staan nog steeds 4 zeer matige verdedigers en een matige keeper op het veld. Daarnaast is er bij Psv niemand meer die een hoekschop of vrije trap kan nemen, in ieder geval niet hoe we dat gewend zijn bij Psv. Daarnaast gaat iedereen er blind vanuit dat de ''te kleine'' Mertens potten gaat breken. Hij kan geniaal zijn, maar kan ook 90 minuten lang op de grond liggen, iets wat Dzsudszak ook al had op de linkerkant.

29 juni 2011 om 16:43

'daarnaast gaat iedereen er blind vanuit dat de ''te kleine'' Mertens potten gaat breken. Hij kan geniaal zijn, maar kan ook 90 minuten lang op de grond liggen, iets wat Dzsudszak ook al had op de linkerkant.'

Wil je zeggen dat Dzsudszak geen potten brak? Zet je Ajax brilletje af. Wees blij dat er wat leuks gebeurt op de transfermarkt. Isaksson is geen slechte keeper. Ja hij heeft zo z'n momenten maar nog steeds een van de betere keerpers.

Mertens, Strootman, Toivonen en Reis (als hij een nieuw contract krijgt) kunnen deze nemen. Strootman, Toivonen en Reis vrije trappen en Mertens kan beide dus waarom doe je zo negatief?

29 juni 2011 om 16:51

Hij brak wel potten ja, maar hij was verre van constant. Dat is wat hij probeert te zeggen!

Ik vind dit echt schandalig! Ik ben echt voor het eerst teleurgesteld met een aankoop van een speler.
Deze speler is echt overschat en is veel te wisselvallig. Daarbij heeft hij een eenjarig contract en dan leg je even 5 miljoen euro neer, terwijl we er niet al te best voorstaan. Hij speelt op 10? Wat gaat er gebeuren met Toivonen?

Nu heeft Psv nog steeds geen leider in het veld. In het Eindhovens dagblad stond dat ze nog een centrumspits en centrale verdediger zochten. Gaan ze nu al dat geld over de balk smijten?

Het is toch verschrikkelijk lastig voor Feyenoord op deze manier,
grote talenten die weg gaan voor een prikkie, ik denk dat qua potentie en geluk in opleiding, (dan bedoel ik het feit dat hij door blessures ineens dragend moest zijn op jonge leeftijd, pakt goed uit) meer dan het dubbele waard is.
Maar de bedrijven/ vrienden van Feyenoord willen ook zo nu en dan geld zien terugkomen dus moeten ze ook een keer akkoord gaan met dit soort bedragen.

PSV kan hem morgen in principe wel weer verkopen voor 10 miljoen, puur alleen omdat er nu weer een geldbuffer is en zij niet akkoord hoeven te gaan met belachelijke bedragen.

Leuk puntje trouwens, al die creatieve spelers kunnen het natuurlijk wel vergeten bij angstvoetbalcoach Fredje Rutten. Zonde eigenlijk

Een tijd geleden werden 20 man ontslagen bij PSV vanwege de financiële malaise. Vervolgens roept Brandts dat PSV geen koopclub meer wordt. Ik walg er van.

En Wijnaldum: helaas voor jou zul je niet de geschiedenisboeken ingaan als een Gio, Kuyt en Heitinga. Spelers die hun club met liefde verlieten, naar het buitenland gingen om vervolgens terug te keren (kuyt en Heitinga waarschijnlijk) om hun club weer te helpen. DAT zijn de helden. Jij bent een passant in de wereld van het voetbal. Veel plezier, tot 4 december.

29 juni 2011 om 16:45

Vriend, Kuyt heeft gezegd alleen ooit bij Feyenoord terug te keren als hij om het kampioenschap kon spelen dus dat is een ongelofelijk slecht voorbeeld.

Feyenoord raakt zn goud gewoon kwijt eigenlijk beste speler vanuit de jeugd.. Voor zijn carriere is het een betere stap op dit moment maar toch is het lelijk voor Feyenoord nu ze toch al niemand kunnen kopen. Als Leroy ook al weg gaat wordt het zwaar weer bij Feyenoord!

5 miljoen voor een speler met deze kwaliteiten is een hoop geld. Goed gedaan Van Geel! Als ik Brands was had ik Hadouir gehaald. Is namelijk een veel betere '10' dan Wijnaldum en kost niets. Maar ach, geld speelt blijkbaar geen rol in Eindhoven.

het is toch niet te geloven... eerst Strootman en Mertens. nu Wijnaldum.
met geld van de gemeenschap word deze club gered en het gaat net zo makkelijk de deur weer uit!
andere clubs worden met punten-aftrek bestraft maar de grotere clubs word de hand boven het hoofd gehouden. zeer droevend...

Dacht toen die debuteerde: hee, dat gastje is nog eens blij om te spelen. Hopelijk blijft die lang bij Feyenoord.
Nu hij die spelvreugde niet meer heeft zit er maar een ding op blijkbaar, bij boring philips gaan voetballen voor een paar rotcenten meer.

29 juni 2011 om 21:04

Mischien komt de spelvreugde weer terug als hij wekelijks wint , iets wat nou niet bepaald het geval was in zuid

Volgens mij is het ongeveer zo:

Doedelzak bracht 14mil in het laatje, daar gaat ?40%? vanaf belasting volgens mij 8mil laten we zeggen hou je over.
Affelay 4 mil in het laatje, weer 40% belasting eraf, 2.5mil.
externe financiering van bedrijven in de buurt 10mil volgens mij,
injectie van gemeente gaat naar psv zelf voor de schulden.

20miljoen heeft psv te besteden waarvan ze er 18 hebben gebruikt.
2miljoen zal verder denk ik gebruikt worden als aanvulling op de salarispotje, zodat je daar het loon voor die 3 spelers kan betalen en nog ademruimte houden.

We krijgen een mooi seizoen weer te zien, en afwachten wat ze doen...zolang ze maar achter Ajax eindigen

29 juni 2011 om 16:59

Daar komt nog bij de niet uitgekeerde kampioenspremie van 2 mil.
En ook nog het geld wat psv van betis tegoed had. /- 1,6 mil
ook nog de prestatiebonus van valencia(ronald koeman) /- 1 mil
en ook nog de transfers van Salcido en Amrabat

Tja Wijnaldum, het lijkt erop dat ik jou pas op 4 December weer terug zie in De Kuip, maar ik ben bang dat de supporters jou niet zo goed meer zullen behandelen zoals heel Feyenoord de laatste 4 jaar al heeft gedaan. Succes verder.

Wijnaldum zal nog wel eens terug denken aan dat prachtige publiek in Rotterdam wanneer hij huilend in de armen van zijn oma vertelt hoe hij werd uitgefloten door de PSV fans na een gemiste kans.

29 juni 2011 om 16:59

Nou dat vind ik wel een beetje overdreven. Het is voor de ontwikkeling van Wijnaldum wel goed om het een stapje hoger op te proberen. Niet dat hij zich bij Feyenoord niet verder had kunnen ontwikkelen, maar ik denk dat hij zelf graag hoger op wil.
Alleen weet ik niet of het wel de juiste stap is om naar PSV te gaan. Als Toivonen vertrekt kan die zijn positie overnemen. Maar op links en rechts is PSV al goed bezet. En aangezien ze al aangegeven hebben om voor een spits te gaan zal Toivonen niet in de spits gaan spelen. Dus ik ben benieuwd of hij veel speeltijd krijgt.

Staat Gini eindelijk op 10 en begint hij zich te onwikkelen.
En dan gaat hij naar psv waar hij niet zeker is van een basis plek!
Straks komt er een spits bij en dan eindigt hij op de bank of weer aan de zijkanten waar hij bij Feyenoord niet meer wilde spelen.
En daarbij zijn kansen voor oranje ook weer minder worden uiteraard.

Mertens kunnen we kort over zijn, is gewoon een goede aankoop.
Hij zit nog niet op het niveau van Dzsudzsak, maar Mertens is wel een zelfde soort speler die in potentie net zo goed is.

Strootman is een goede speler, al vind ik wel dat hij de stap erg vroeg zet, hij zit pas een half jaar bij Utrecht, hij doet het zeker zeer aardig maar ik vind wel dat hij een beetje overhyped wordt.
Ik vind Toornstra eerlijk gezegd meer hebben, maar dat is mijn mening.
Het is overigens wel een verbetering ten opzichte van Engelaar dus in dat opzicht is het een goede aankoop van Psv.

Wijnaldum heb ik mijn twijfels over, ik vind het een beetje een overbodige aankoop van Psv.
Hij staat de ontwikkeling van Labyad in de weg, en voor de flanken heb je Lens en Mertens die beide meer klasse hebben dan Wijnaldum.
Als je met Labyad op '10' speelt dan laat je zien dat je ook de jeugd een kans geeft, Labyad heeft erg veel potentie en het zou zonde zijn als hij weer een seizoen op de bank moet zitten door een in mijn ogen onnodige aankoop als Wijnaldum.
Wijnaldum is een prima speler hoor begrijp me niet verkeerd, maar ik vind 5 miljoen betalen voor een speler die nog nooit een heel seizoen constant heeft gepresteerd iets te veel van het goede.

29 juni 2011 om 17:27

Eens, al vind ik dat strootman zich zeker goed kan ontwikkelen bij Psv.
Wijnaldum vind ik misschien ook wel overbodig, zeker omdat ik labyad graag zie spelen!

Leg mij nou eens uit waarom PSV nu ineens geld heeft om spelers te halen, terwijl ze moeten bedelen bij de gemeente. Er was dus gewoon 18 miljoen euro in kas of beschikbaar voor spelers.

Probeer dit maar te verkopen aan je bewoners gemeente eindhoven!

Goed gedaan van Psv, zijn wij (feyenoord) er van af en bij Psv zal hij het denk ik wel maken. Feyenoord haalt nu denk ik Schöne als vervanger, die ik er beter vind passen door zijn strijdlust. Psv krijgt trouwens wel een mooi elftal zo. Het gaat komend jaar spannend worden tussen de 3.

Isaksson
Manolev
Marcelo
Bouma
Pieters
Hutchinson
Toivonen
Strootman
Wijnaldum
Lens
Mertens
29 juni 2011 om 17:03

Mooi dat er ook nog Feyenoorders zijn die het van een andere kant bekijken dan de negatieve kant, en daarbij nu al uitkijken naar de confrontaties met PSV om hem het leven zuur te maken. Respect voor deze reactie!

nou wijnaldum er is een ding dat je heel zeker gaat missen.

De Sfeer in het stadion!
Succes bij Psv, jammer dat je ons gaat verlaten

Wat een simpele reacties hier allemaal en wat zijn er weer veel azijn zeikerds.

Het zijn hoge maar prima bedragen voor spelers met deze talenten. Zelf denk ik dat er geen verlies op gedraaid zal gaan worden, omdat ze allen jong en talentvol zijn. PSV zal hier veel plezier aan beleven.

Zelf vind ik het ook leuk omdat Ajax er weer een serieuze concurrent bij heeft.

Ga maar lekker weg Wijnaldum, goed zo! Als je nog geen 5 wedstrijden per seizoen goed kan spelen ga je maar lekker naar de concurrent.. Het is graag of helemaal niet spelen voor de mooiste club van Nederland. Wacht maar tot feyenoord-psv is, bevend zal je terug komen en met de staart tussen je benen zal je weer weggaan!

In ieder geval toch nog 5 miljoen overgehouden. Nu zorgen dat dost komt en dan moet er eigenlijk ook nog een nummer 10 komen want die hebben we anders niet meer. Alleen Clasie en van Haaren kunnen daar spelen maar die zijn allebei nog te licht. Schöne. Toornstra of Hadouir lijken me geschikt.

Mulder
Dani
De Vrij
Vlaar
Nelom/Indi
Fer
Aankoop
Mokotjo/Lrdm
Fernandes
Dost/Fernand
Cissé
29 juni 2011 om 17:29

Erg professioneel gereageerd, met PSV speelt hij tenminste Europees wat belangerijk is voor dit soort jongens.

29 juni 2011 om 20:00

Ja probeer jij je eerst maar eens te verplaatsen in de gemiddelde feyenoord supporter! Natuurlijk denken wij er zo over, wat zou jij zeggen als Labyad naar Ajax ging omdat hij daar CL voetbal kan spelen?

29 juni 2011 om 23:03

Prima vergelijking.
hahahahaha

30 juni 2011 om 00:52

Ja ga maar lachen! Goede reactie, degelijke onderbouwing ook.

Wat is er eigenlijk zo slecht aan de vergelijking? Beide talenten met veel potentie die zich nog niet (echt) bewezen hebben. Als een feyenoorder naar psv gaat is dat een vergelijkbare situatie met als een psv'er naar ajax gaat toch?

29 juni 2011 om 19:24

Nu zorgen dat Dost komt.. van welk geld?

29 juni 2011 om 19:51

van het geld van wijnaldum, castaignos en mss fer

30 juni 2011 om 00:54

De komst van een nieuwe aanvalsleider schijnt alleen mogelijk te zijn d.m.v. een kapitaalinjectie van investeerders. Laten we hier dus maar op hopen!

30 juni 2011 om 11:38

dat geld gaat eerst grotendeels naar de investeerdersgroep terug.. Zal ongetwijfeld wel wat overblijven maar ik denk dat Dost que transferbedrag buiten het bereik van Feyenoord zal blijven..

29 juni 2011 om 20:54

Ja we moeten toch geld hebben jongens, dit is een mooi bedrag, volgend jaar loopt ie zo weg, van Geel heb ik echt wel vertrouwen in, toch nog even geduld hebben helaas...

Wat een onzin, als ze dat geld van de verkoop nou eens in de club hadden gestoken in plaats van nieuwe spelers. Indirect betaald heel nederland mee aan de selectie van psv en meerdere clubs. Hebben clubs niet genoeg geld , sponsors of prestaties. Jammer dan! Zak af na de middenmoot of lager niveau en regel daar je zaakjes goed. Dan kom je er vanzelf boven op als je goed leiding geeft.

Wijnaldum is een prima speler, had hem graag bij Twente gezien. Ben trouwens wel benieuwd wat Feyenoord gaat doen. De schuldenlast zakt met de dag heb ik het idee. Maar zou er geld geinvesteerd gaan worden in Bas Dost? Ik denk dat Vennegoor of Hesselink bij Feyenoord niet zou misstaan. Een ervaren speler die ook nog kan scoren. De vraag is alleen of Feyenoord zich gaat wagen aan een speler van 32....dat heeft de afgelopen jaren ook wel eens verkeerd uitgepakt.

Ben wel benieuwd of hij door de keuring heen komt.
Hij schijnt geen hart en ruggengraat te hebben..

ON: zonde voor Feyenoord, helemaal omdat hij pas het laatste half jaar (toevallig wel op zijn favoriete positie) een beetje heeft laten zien dat hij wel degelijk kan voetballen. Het is jammer dat hij nu naar Psv vertrekt, maar het zegt ook genoeg over de verstandhouding op dit moment.. Feyenoord laat zelfs spelers gaan naar Nederlandse clubs. Iets dat een paar jaar geleden never nooit gebeurt zou zijn.

Denk overiges dat van Geel wel de juiste keuze heeft gemaakt, want vijf miljoen is een hoop geld voor Feyenoord. Ben alleen wel bang dat Psv er minimaal het dubbele voor gaat krijgen mochten ze hem doorverkopen. Maar met een één jaar contract moest Feyenoord hem eigenlijk wel laten gaan, want bijtekenen deed hij toch niet. Had alleen wel eerlijker geweest en vanaf begin af aan gezegd dat hij weg wilde..

Kan iemand mij het nog even uitleggen misschien, ik snap er niks meer van. Al die verhalen...

PSV ''verkoopt'' haar grond onder het stadion en trainingscomplex aan de gemeente. Grond waarmee de gemeente dus niks dan doen. Daarnaast moet PSV dik 2milj per jaar terug betalen aan de gemeente, in ruil voor dat geld. Eigenlijk kan je dit dus gewoon zien als een lening, een nieuwe lening om oude leningen/schulden mee af te betalen...dat klinkt niet goed.
Komt PSV hiermee in de toekomst niet in de problemen? Verhuizen/verbouwen van het stadion zal toch niet meer zo makkelijk gaan, nu de grond van de gemeente is. Ik denk dat de gemeente nu wel meer invloed op PSV zal krijgen.

Daarnaast noemen velen het onzin dat PSV het geld van de gemeente gebruikt voor haar nieuwe transfers, maar zonder dit geld hadden de transfers toch nooit plaats kunnen hebben? Dan was het geld wat ze voor Dzsudzsák hebben gekregen gelijk opgegaan aan het afbetalen van schulden, en hadden ze niemand kunnen halen. Wat mij betreft de normale gang van zaken, moet je je zaakjes maar op orde hebben. Zie bijvoorbeeld Feyenoord. Die proberen wél eerst netjes hun schulden weg te saneren, voordat ze aan nieuwe (dure) spelers denken. Daar komt bij dat PSV nu ook al meer heeft uitgegeven als ze voor Dzsudzsák hebben gekregen, weet iemand waar dat geld vandaan komt? (er vanuit gaande dat Psv-ers de waarheid spreken als ze zeggen dat dit niet het geld van de gemeente betreft)

Al die mooie woorden van iedereen, wie moeten we nu eigenlijk geloven? Wat krom is wordt toch recht gepraat en andersom. Het zal allemaal dus wel. Ik denk dat we pas kunnen oordelen als we 5 jaar verder zijn om te oordelen of het verstandig is geweest wat PSV nu heeft gedaan..

Natuulijk is dit ook wanbeleid van PSV om dat nog maar eens te benadrukken. 18 Miljoen gemeentegeld uitgeven aan 3 transfers. En het ergste is dan nog dat dit alledrie geen spitsen zijn. Ook zou PSV de jeugd meer kansen geven, daar is niks van zichtbaar op dit moment. Zo kan je volgend seizoen een leuk middenveld hebben maar er is meer behoefte aan een spits en een verdediger en ook een nieuwe keeper zou niet verkeerd zijn.

psv moet dit jaar gewoon presteren. De paniek wordt daar wat groot, daarom kopen ze nog voor veel geld strootman en mertens. En halen ze wijnaldum. Ze moeten wel, als ze komend seizoen weer niets winnen wordt het er financieel ook niet beter op.

ik vind het zo jammer voor de jeugd van psv, hoe moeten zij zich nu bewijzen. er worden er al een paar verhuurd maar zie lambyad toch graag groeien bij psv maar dat zou er nu niet in zitten.

29 juni 2011 om 17:11

Volgens mij is er nog steeds genoeg ruimte voor de jeugd om bij PSV door te groeien. Niemand had vorig jaar toch verwacht dat Reis even Berg en Koevermans zou passeren. Als je goed genoeg bent kom je echt wel bovendrijven. Van wat extra concurrentie wordt je alleen maar beter. Jeugdspelers zitten wel bij de A-selectie en kunnen nu dagelijks met topspelers samentrainen.

We kunnen allemaal zeggen wat we willen, maar we kunnen pas aan het eind van het jaar zeggen of het het waard is. Als PSV dankzij deze spelers kampioen wordt is het het waard. Als ze niet kampioen worden( en geen CL voetbal), dan heeft PSV een nog groter probleem.
Vind het leuke spelers, of ze bepalend kunnen zijn bij PSV weet ik niet, dat zien we snel genoeg.

Off : Ben ik de enige die vind dat wilfred bouma achterin dit jaar niet meer gaat werken?

Ik ben niet eens voor Psv, maar ik ben wel blij dat dit gebeurt. Zo kan PSV weer volop meedoen voor de titelstrijd en kan het ook verder komen in Europees verband. Strootman,mertens en nu Wijnaldum zijn echte versterkingen ten opzichte van vorig jaar. Behalve als je Mertens en Dzsudzsak vergelijkt. Ik heb nu al zin in het volgende seizoen!

Ik weet niet of dat het enige toegevoegde waarde heeft maar hier kon ik mijn eigen wel in vinden:

''de reactie van sommige ´supporters´ over de transfer van Wijnaldum naar PSV vind ik Feyenoord onwaardig!!! Natuurlijk is Feyenoord een veel mooiere club met een achterban waar PSV niet eens aan kan tippen!!!!

Maar bij PSV speelt hij zeker om de bovenste 3 plaatsen… hij speelt Europees en speelt samen met internationals… dus voor een speler met zijn potentie (heeft niet voor niks al bij het Nederlands elftal gezeten) is het dus logisch dat hij kiest voor z’n sportieve carrière, want er bestaat een mogelijkheid dat hij misschien wel de absolute internationale top gaat halen. Het vertrek van Wijnaldum is triest maar het is helemaal om te constateren dat de bovengenoemde dingen hij komend seizoen niet bij Feyenoord heeft!!!!

Nu is hij opeens geen Feyenoorder, nou ik weet dat hij dat gevoel wel degelijk heeft. Hij levert Feyenoord 5 miljoen op en misschien nog extra bij een doorverkoop! Wijnaldum is toch niet verantwoordelijk dat die 5 miljoen rechtstreeks een put ingaan… dat zijn anderen!!!!!
Ik denk dat de Feyenoord supporters juist trots moeten zijn dat er wederom een eigen jeugdspeler voor zoveel geld weggaat, net als Luc, dat is een mooi compliment voor de jeugdafdeling. Een transfer als deze bewijst maar weer eens dat ze daar dus wel goed werk leven! Helaas moet dit geld gebruikt worden vanwege het wanbeleid van een aantal bestuurders… mede door dit soort transfers kan Feyenoord er financieel weer sneller bovenop komen. Alhoewel, helaas verdwijnt er ook weer geld van deze transfer door die ´geweldige´ talentpools.

Nu kunnen de Feyenoord trainers van de selectie en scouting bewijzen dat zij met beperkte middelen (op dit moment )het maximale kunnen presteren en ze hebben ook nog eens de beschikking over een geweldige jeugdafdeling waar de laatste jaren eindelijk jongens een kans krijgen en zie het resultaat! Miljoenen-transfers die de club op dit moment echt helpen en nogmaals nodig zijn Door het Wanbeleid van bepaalde bestuurders!

Zo somber zie ik het allemaal niet in hoor, ook speelt Feyenoord de helft van het aantal wedstrijden thuis in de Kuip met een geweldige achterban. Als deze achterban er komend seizoen weer eens ouderwets 17 thuiswedstrijden massaal achter de eigen ploeg gaat staan, ook als het wat minder gaat, tegenstanders intimideert, het de arbitrage lastig maakt en onvoorwaardelijke steun aan de eigen ploeg (niet als dooie vogeltjes op je stoel blijven zitten, zeker niet op de gele zijde!!!!!!!!). Als de supporters dit voor elkaar krijgen dan kunnen de Feyenoordspelers boven zichzelf uitstijgen…
Dan moet een plek voor de play-offs voor Europees voetbal haalbaar zijn, en niet zoals afgelopen seizoen het rechter-rijtje, dat was zwaar onder de maat!!! Tuurlijk willen we meer… hopen we meer… en hoort feyenoord hoger te spelen… maar voor komend seizoen is dit niet reëel!!! Het Feyenoord publiek kan wel eens belangrijker zijn als men zelf denkt! Laat die kolkende Kuip (zoals afgelopen seizoen thuis tegen Psv) nu eens elke thuiswedstrijd
plaats vinden… 90 minuten, een kolkende gele zijde bij corners etc.

Over de Varkenoordgroep kan ik alleen maar zeggen dat ik voor 100 zeker weet dat hier mensen inzitten waarbij het belang van Feyenoord altijd voorop staat. Mensen die elke seconde van de dag met Feyenoord bezig zijn, die als het moet hun laatste spaarcenten aan Feyenoord zouden geven, die Feyenoord over de hele wereld volgen, steunen en laten merken dat zij trots zijn op Feyenoord (zelfs nu). Voor hun leven verbonden zijn aan Feyenoord mede door tatoeages… Dat er een aantal bestuurders uit moeten lijkt mij niet meer dan logisch en terecht… Feyenoord aan de rand van de afgrond gebracht en ook nog een vorstelijk salaris ontvangen!
Maar let op dat we niet doorslaan!!!!

Nu eisen dat alles en iedereen eruit moet gaat te ver, maar Blokland moet zijn ogen wel gaan openen en geen domme uitspraken doen van ‘er gaan maar een paar supportertjes weg‘… want dan heeft hij het mis! Dus PIM lees goed… straks zijn het er een aantal duizend of meer! In het belang van Feyenoord zal zo snel mogelijk de Varkenoordgroep met Blokland om de tafel moeten!!!!!!! De rijen moeten gesloten worden… vriendjespolitiek en elkaar blijven beschermen in het dwaasgebouw moet afgelopen zijn!!!! De verantwoordelijke die gefaald hebben (degene die bedoeld worden in het dwaasgebouw weten donders goed of ze het zelf zijn) hou de eer aan jezelf EN Stap OP… eruit ga je toch… IN HET Belang VAN Feyenoord! Zodat er gebouwd kan worden aan een mooie,gezonde toekomst waarin Feyenoord over een aantal jaar weer kan strijden waar het thuishoort… namelijk in de Top!!!

Er moet Rust komen en die is er pas als er 1 gedachte is binnen iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt en dat de Varkenoordgroep hier heel belangrijk in is dat is nu toch wel duidelijk? Dus Pim nodig ze uit en denk aan de toekomst van Feyenoord, en zorg dat de leugens van bepaalde mensen stoppen. Als jij echt een Feyenoorder bent dan ga je met deze mensen om de tafel… of heb jij ook dingen te verbergen????
Ook wordt het misschien eens tijd om 2 mensen te kiezen vanuit de organisatie die het woord doen in de media; dan lezen we Blokland, dan van Geel, dan Gudde, dan Koevermans, dan Well, dan Salomon… Het is één grote poppenkast!!! Wil iedereen zo graag in de media???? Van Geel voor het sportieve en iemand anders voor de overige zaken… klaar is kees…

Waarom moeten de mensen van de RVC in het nieuws? De directie is er toch voor dagelijkse gang van zaken? Hoor je ooit bij clubs als Twente en Groningen die mensen? Club´s waar het al jaren en jaren wel goed gaat? Nee! Daar is waarschijnlijk een duidelijke organisatie… zonder publiciteitsgeile mensen die puur in het belang van hun club denken en handelen!!!! Bij de clubs waar wel gezeik is, 020 of Den Haag lees je ook elke dag iemand anders in de media.

Pietje Bell (red. Schrijver van het artikel is bekend maar heeft gezien zijn status ervoor gekozen een pseudoniem te gebruiken.)

PS. Hopelijk krijgt Wijnaldum een Fatsoenlijk en respectvol ontvangst! Dit heeft hij verdient en zo hoort het Feyenoord publiek deze jeugdspeler die de club 5 miljoen heeft opgeleverd een blijk van waardering te geven…
dat maakt het legioen nu zo speciaal… Niet dat uitfluiten of wat dan ook… zeker niet door de internet losertjes… DUS Gini lees maar niks… een echte Feyenoord supporter is jouw dankbaar en geeft jou een applaus wanneer
jij terugkomt in de kuip en hopelijk ooit weer in het juiste shirt (al is de teleurstelling bij de supporters dat ze zo’n goede speler kwijt raken aan de lampjes te begrijpen, maar dat moet op termijn plaats maken voor het gezonde verstand).

Gini Bedankt en helaas moet jij deze stap maken door het wanbeleid van een aantal mensen en zijn wij als Feyenoord supporters de dupe.
(bron: lunaticnews.nl)''


Mooie transfer voor wijnaldum. Denk ook dat hij toe is aan een stap hogerop en ben benieuwd hoe constant hij kan spelen. Wel vind ik 5 miljoen ietwat aan de hoge kant gezien zijn nog 1 jarige contract, als je kijkt naar de tendens van de transfermarkt de laatste jaren (voorzichtiger en lagere prijzen) en het feit dat wijnaldum nog niet heel constant is geweest (om die reden zou ajax die ijslander ook niet moeten willen, maar goed).

Wat is nu de bedoeling met toivonen? Spits? Roulatiesysteem?

Een zeer slechte zet van Psv. Ik snap niet dat ze niet inzien dat ze een goede scorende spits moeten halen en dat die zeker prioriteit nr 1 zou moeten hebben. Als je ziet hoeveel kansen PSV vorig seizoen gehad heeft maar die er niet ingingen zou iedereen dat toch moeten zien..

Zeker geen slechte spelers die ze gekocht hebben alleen niet echt de spelers die ze nodig hadden. Mertens kan ik nog goed begrijpen na het vertrek van Dzsudzsak.

29 juni 2011 om 21:11

Ik denk niet dat als je een buitenspeler zoals lens hebt die tien doelpunten kan maken, een mertens als linksbuiten die ook wel 8 doelpunten maakt, een toivonen in de spits die er een kleine 15 kan maken en een wijnaldum op 10 die er ook gemakkelijkj 8 a 10 in kan peren een echte goalgetter nodig hebt

30 juni 2011 om 13:20

Ik zou sowieso zelf Toivonen niet in de spits zetten. En het is natuurlijk maar afwachten of wat jij zegt ook gaat gebeuren als je kijkt bij hoeveel goals Dzsudzsak betrokken was.

En je kan toch zeker concluderen dat PSV zoveel kansen onbenut heeft gelaten vorig seizoen dat een goede afmaker prioriteit nummer 1 is.

Leren sommige mensen het hier nou nooit? Het is niet echt 'steun'.

- PSV is de enige club in Nederland die nooit steun heeft gehad.
- PSV is de enige club in Nederland die nog zelf het stadion bezat, dus dit hadden ze nog tegoed.
- Inkomsten Dzsudzsak, Affelay, Amrabat en miljoen van Gomes en Koeman. Die geven ze dus nú uit.

Wat janken er hier toch veel supporters van andere clubs zeg.. kuch kuch* Ajacieden kuch kuch*...

29 juni 2011 om 17:19

PSV is ook de enige club die een stadion voor 1 euro kon kopen. Buiten dat heeft Twente overigens ook een eigen stadion.

29 juni 2011 om 17:22

Zonder de riante bijdrage van de gemeente had, volgens PSV bestuur zelf, de club nauwelijks nog kunnen bestaan. Vraag mij dus af waarom die gigantische sommen geld die men blijkbaar nog heeft niet gebruikt zijn om het gat te dichten. Het is alsof je een daklozenkrant koopt van een zwerver die er vervolgens vandoor gaat in zijn nieuwe Ferrari.

5 miljoen voor wijnaldum... Beetje weinig.. Hij is minimaal 10 miljoen waard!
En dat PSV gaat kopen van het doedelzakgeld geef ik ze grootd gelijk in!
Als ze helemaal niks kopen hoor je weer ze kopen ook niks van het geld oftewel het is nooit goed..
En een kampioenschap kan je niet kopen vraag maar aan city teveel nieuwe spelers is ook niet goed kan mij niet vertellen dat psv er straks gelijk staat ik denk het niet!

Wijndalum en Mertens en Strootman goeie aankopen maar de beste aanval begint achter ik zou daar graag wat versterkingen zien. Gomes zou misschien ook nog komen dat zou ook nog heel wat schillen!

Wijnaldum zal zeker niet met applaus worden ontvangen in de Kuip.
Ik zou niet weten waarom.

Ik denk dat hij een van de grotere talenten van zijn lichting is dus ik denk dat Feyenoord wel meer had kunnen vangen dan 5 miljoen.

Ik had liever Fer zien gaan want die loopt alleen maar de ontwikkeling van een Clasie en van Haaren in de weg. (van haaren kan namelijk met zijn rechterbeen prima uit de voeten op links).

Wijnaldum is een jongen met dynamiek en dreiging, wie kun je daar nu neerzetten?
Tomasson is ook al weg.
Schone is minder dynamisch maar is wel beter in balbezit.
Betekent dat Feyenoord dus op balbezit en rondo moet spelen.
Betekent dat Been zijn jongens moet leren met elkaar te combineren en iedereen heeft gezien dat dit nog steeds een van de zwakke punten van Feyenoord is, ze kunnen de bal nauwelijks rondspelen.

PSV is bezig aan een nieuw structuur beleid, jonge speler halen met potentie om ze voor veel te verkopen.
Ze moeten weer kampioen worden liefst volgend jaar .
Ik ben blij met Tiny Sanders .hij brengt PSV weer aan de top!

ik ben blij voor feyenoord dat ze tochnog een prima bedrag zulle krijge als dit bericht klopt
voor psv is het natuurlijk een prima aankoop ook aangezien die nog jong is dus is ooknog met winst door te verkope later

Ik ben een Psv-fan maar ik vind niet dat ze Wijnaldum hadden moeten kopen, nu heb je 3 spelers die op '10' kunnen spelen, Mertens,toivonen en Wijnaldum, daarbij vind ik Wijnaldum dus een overbodige aankoop van Psv.
Ze hadden beter op zoek kunnen gaan naar een centrale verdediger in plaats van 3 middenvelders.
En er is nog geen eens interesse getoond voor Engelaar dus, terwijl ze daar toch vanaf willen.
Eb ik weet niet of Bakkal naar Spartak Moskou wilt, want die had 5 miljoen geboden.
En dan heb je ook Hutchinson nog, ben benieuwd naar komend seizoen.

@knuppert
Prima bedragen... absolute hoofdprijzen bedoel je. PSV zou hier niet aan moeten beginnen. Als je zulke bedragen betaald voor 3! spelers dan brengt dat veel risico met zich mee. Ze moeten immers alle drie gaan presteren. En risico is nou net dat gene wat PSV niet nodig heeft. Ze hadden de kans op een gezonder beleid te gaan voeren mede door de steun van de gemeente, maar alles wijst erop dat ze juist de andere kant op slaan. Geen kampioen volgend jaar = geen CL inkomsten = nog meer verlies op de jaarrekening. Door dit gedrag krijg je ook alle ''neutrale'' supporters tegen je zoals te lezen is in de reacties. PSV supporters zullen het ook wel zien maar hebben weer hoop op resultaten dus die kun je het ook niet kwalijk nemen.

De competitie wordt er wel weer spannender op. Ik zie PSV met Wijnaldum er ook nog bij dan als favoriet, met Twente en Ajax kort daarachter. Maar uiteindelijk zal het toch wel weer een vormkwestie worden in de Eredivisie. ben dan ook blij dat Co bij Twente zit .

@ psvear: Zeker dit seizoen geen wedstrijden van Tottenham gezien?? Niet 1 grote fout niet 2 maar minstens 5! En geloof me dat waren blunders die ik Issakson nog niet heb zien maken..

Voor dat bedrag zeg ik: WEG Ermee!
Hij heeft het afgelopen jaar echt heel slecht (ja ik zeg slecht!) gespeeld.
Afgelopen seizoen heeft hij bewezen niet geschikt te zijn voor de nummer 10 positie, precies zoals Van Marwijk eerder al had aangegeven. Hij liep vaak verkeerd, heeft amper steekpasses gegeven, terwijl we juist een spits hadden voor de steekpass en hij was heel vaak onzichtbaar.
Hij had juist de positie om enorm belangrijk te zijn voor Feyenoord vorig jaar, maar was dit niet. Hij had namelijk, na een bijna geheel seizoen op nummer 10 en zoals eerder gezegd een spits als Castaignos voor zich, slechts 5 (!) assists in 33 wedstrijden. Dat is dramatisch voor die positie.
Hij had natuurlijk wel uiteindelijk veel goals gemaakt, namelijk 14, maar deze waren vaak van klein belang en gemakkelijk te scoren. Natuurlijk is het een goed gemiddelde, maar in die wedstrijden was hij vaak ook slecht en maskeerde hij dit alleen met zijn goals.

Ik geloof wel dat hij bij een club als PSV zou kunnen opbloeien en het uiteindelijk voor alle partijen een goede deal blijkt te zijn, want ik geloof dat hij weldegelijk potentie heeft. Ik wil alleen aangeven dat dit voor Feyenoord zeker geen slechte deal is, sterker nog ik ben er dolblij mee. Behoorlijk veel geld voor iemand met 1 jaar contract, minder hoge salariskosten en een zeker vervangbare speler kwijt.
Van Geel is dus top bezig! Gini raad ik aan niet meer in Rdam te komen na wat ik lees van mijn medefans..

Hopelijk belt Van Geel nu direct met de zaakwaarnemer van Hadouir en zorgt hij ervoor dat hij volgende maand uit de helikopter stapt. Hadouir vindt ik een betere nummer 10 dan Wijnaldum en heeft ook nog een goede vrije trap (wat Wijnaldum totaal Niet heeft), hij heeft ook goed overzicht en dan met zijn steekpasses naar de snelle vleugels (cisse en Biseswar) en samen met Biseswar de voorzetten geven op (hopelijk dan) Dost.

Mulder
Fernandez
De Vrij
Vlaar
Nelom/Indi
Mokotjo
Fer
Biseswar
Hadouir
Cisse
Gyon / Dost

Ik snap niet dat een aantal Feyenoorders zo lopen te huilen, Als jijzelf een betere baan aangeboden krijgt met een beter salaris ga je daar toch ook voor.
En Feyenoord krijgt er zelf ook nog een aardig bedrag voor.

psv wordt steeds beter .
Eerst zei iedereen dat ze maar slecht waren nadat dzsudsak weg ging en nu hebben ze mertens en strootman en wijnaldum.

issakson
tamata
marcelo
bouma(c)
pieters
hutchinson
wijnaldum
strootman
lens
toivonen
mertens
29 juni 2011 om 17:29

Raar he als je 20mjn er tegen aan gooit. Veel selecties zijn niet eens 20mjn waard. Toch had ik als PSV zijnde eerder een goede verdediger aangetrokken ipv Wijnaldum, maar wie ben ik.

Hoe kan Wijnaldum dit maken? Wat heeft hij bij psv te zoeken, dan nog liever naar het buitenland en een subtopper opzoeken.
Echt dramatisch nieuws is dit. Enige wat psv heeft is EL, want de titel gaat toch wel weer tussen ajax en twente

Even off-topic, weet iemand hoe het met Fer zit? Blijft hij bij Feyenoord of krijgt hij ook een transfer

29 juni 2011 om 17:38

Van Geel gaat hem een 'ultiem aanbod' geven voor contractverlenging. Als hij dit weigert staat hij nog maar 1 jaar onder contract en heeft Feyenoord er het meeste baat bij om hem deze zomer te verkopen.

goed voor psv, jammer voor feyenoord. ik had hem zelf toch graag nog wel een jaar bij feyenoord zien spelen maar goed ze krijgen er nu een paar miljoen voor en dat mag dan helpen bij de club weer gezond maken en denk dat ricky van haren en jordy claisie ook prima op de positie van wijnaldum kunnen gaan spelen. ik hoop niet dat fer ook weg gaat, dan is ons middenveld nogal klein.

Slechte aankopen van Psv. Het zijn allemaal spelers die bij PSV aan hun top zitten. En niet voor meer dan hun aankoop som verkocht zullen worden. Ik zie ze allemaal hun contract uitdienen en dan transfervrij de deur uitlopen.wat gaat PSV dan doe het stadion voor net zon belachelijk bedrag als de grond eronder verkopen?

psv heeft een koopziekte te pakken. Ze denken met veel aankopen weer kampioen te zullen worden. Maar dat hebben ze mis. Deze fout heeft ajax ook de afgelopen jaren gemaakt en er kwam alleen maar ellende. Een goede club structuur is de basis van succes.

Dit is echt te gek voor woorden.
De ene dag zit je naast hem in de klas & nu zit hij bij PSV & wie weet over paar jaar bij een Top Club in Europa.
Gini heeft dit verdiend jo, met zijn geschiedenis, met zijn strijd voor het voetbal, de strijd die hij heeft geleverd om zover te komen! 1 Belangerijk iemand die hem altijd hierin heeft gesteund no mather what.
Echt waar, daar doet hij dit allemaal voor.
Het gaat je goed Gini ...

29 juni 2011 om 17:58

Jij komt uit Rotterdam maar vindt PSV mooier dan Feyenoord?

29 juni 2011 om 18:14

Hahah, geen van beiden, ik gun het de beste vriend gewoon, mag dat ... ?
en ben gewoon 100 United fan, geen enkele club meer ...
en persoonlijk vind ik Feyenoord mooier dan Psv. ..

29 juni 2011 om 19:37

Oke ja je mag je beste vriend het zeker gunnen hoor Ik gun hem een mooie carrière al had ik liever gezien dat ie naar Duitsland of Engeland was gegaan. Dan is iedere wedstrijd een finale en staan wij als Feyenoorders niet zo te balen als ie wellicht tegen ons scoort komend seizoen.

En al het respect voor PSV is verdwenen. In geldnood zitten en bij de gemeente moeten aankloppen, maar ondertussen al wel bezig zijn met het kopen van nieuwe spelers. Had dan gewoon niet bij de gemeente geld geleend en je schuld zelf afbetaald. En dan ook nog een talent van een rivaal weg halen. Sjongejonge, als volgend jaar het kampioensschap tussen ajax en psv gaat op het laatst, dan ben ik voor ajax. Waarom? Omdat ajax en feyenoord nog wel enig gevoel voor sportiviteit hebben en dus dit niet bij elkaar zullen doen. PSV heeft dat niet, ordinaire koopclub met dat zakdoekjes-publiek. Het is dat ik wijnaldum al het succes gun, maar verder kan ik niet wachten tot ze weer een keer in de 70e minuut achterstaan en het publiek al weer de handoek in de ring gooit.

29 juni 2011 om 18:11

ey kerel, denk je ook maar dat iemand jou respect boeit naar PSV toe? Echt waar sinds heel dit gedoe over de hulp naar PSV toe is er echt een gejank van vele supporters, onvoorstelbaar. Ik heb het hele verhaal over de steun van Eindhoven als honderdtachtig keer verteld, dus misschien een keertje lezen, want jij snapt er echt geen drol van.

Uitstekende zet van PSV om Wijnaldum te halen, die gaat het helemaal maken in Eindhoven.

29 juni 2011 om 18:26

Leuk dat jij dat verhaal al vaak verteld heb, maar aangezien ik niet elke reactie op voetbalzone leest moet je niet gaan zeuren dat ik die dan nog niet gelezen heb. En bovendien is het heel simpel, PSV moest bij de gemeente aankloppen voor geld, omdat ze het zo hard nodig hadden, en tegelijkertijd waren ze al bezig om spelers te regelen voor dat geld. En dan kun je komen met, nee dat was het geld van Dudszak, maar zo werkt dat dus niet. Het gaat er namelijk niet om welk muntje waar naar toe gaat, het gaat erom dat ze geld hadden om de schulden af te lossen, maar toch besloten om die kosten bij de gemeente te verhalen en het geld zelf te gebruiken. Ik hoop dat je nu snapt dat PSV hier russisch roulette aan het spelen is, want als deze spelers niet slagen bij PSV moeten ze de lening gaan terugbetalen zonder dat ze het geld hebben. Doe dus maar niet zo blij, ik zou me schamen als je club dit soort dingen moet doen om aan de top te blijven. Ten eerste het financiele gedeelte, want PSV naait de belastingbetalers van Eindhoven natuurlijk keihard hiermee, en ten tweede het stelen van een talent van een rivaal.

29 juni 2011 om 19:02

Laat één ding duidelijk zijn:

PSV was enige club in de eredivisie die never nooit geen rooie cent van een gemeente of overheidsorgaan heeft gehad!! Feyenoord, Ajax en Twente etc. hebben hun miljoenen allemaal al gekregen van de gemeentes. Het is gewoon triest dat persoontjes zoals jij ineens zeggen. Het is net als dat jij een broertje hebt en dat die een groter kado voor zijn verjaardag krijgt dan jij.
PSV krijgt nu steun van de gemeente en ineens beginnen de supportertjes van andere clubs te zeveren over competitievervalsing enz.
Waarom kunnen andere mensen niet accepteren dat PSV deze steun krijgt? Iedere andere club heeft het ook gehad!! Wees nou eens een vent en accepteer het.

Dit is btw niet op jou persoonlijk, maar gewoon puur het feit dat mensen maar wat roepen terwijl ze er de ballen verstand van hebben.

29 juni 2011 om 19:34

Kijk, ik ben ook niet tegen gemeentesteun. Een voetbalclub mag als het nodig is best geholpen worden door de gemeente, met mate dan. Een club als psv voegt namelijk veel toe aan een stad en daar moet je dan af en toe iets voor over hebben. Waar het mij om gaat is dat ze dit geld helemaal niet nodig hadden om te overleven. Als je bij de gemeente moet aankloppen om geld, en tegelijkertijd al zit te vergaderen wat voor spelers ze ermee gaan halen, dan ben je verkeerd bezig. Dat is te vergelijken met en zwerver die bedelt voor eten en er vervolgens een krat bier voor haalt. Daarnaast getuigt het van geen enkele sportiviteit om vervolgens een talent weg te kapen bij een rivaal die al enorm in de problemen zit.

29 juni 2011 om 19:37

Niemand zit hier ook te janken om het feit dat PSV steun krijgt, laat dat even duidelijk zijn. Ook t0m10 niet. Het gaat om de manier hoe PSV hiermee omspringt. Waar andere clubs met financiele nood (rkc, Rbc, Haarlem) 'kleine' bedragen krijgen of zelfs failliet gaan om een paar ton krijgt PSV 49 miljoen van de gemeente + 30 miljoen van investeerders/bedrijven. Dit terwijl PSV dus gewoon een 'potje' blijkt te hebben waar dik 20 miljoen in zit. Genoeg om de twee omgevallen clubs en een heleboel jupiler league clubs mee overeind te houden. Maar nee, dat wordt in spelers gestoken. Dat dat geld van de gemeente komt of van je oma dat maakt in dit geval helemaal niets uit. Dit is gewoon ten eerste niet sportief naar andere clubs toe zoals bijvoorbeeld Feyenoord die deze steun niet ontvangt. Ten tweede hebben de clubs die ook steun hebben gehad, zoals Ajax en Twente, er niet zo'n potje van gemaakt zodat zij financieel afhankelijk worden van een gemeente. Zelfs Ajax met het slechte beleid heeft in ieder geval verantwoordelijkheid genomen. Wat PSV nu doet is eigenlijk ook wel weer typisch voor het Eindhovense voetbal: laf, onvolwassen en stijlloos.

29 juni 2011 om 18:48

Mijn respect is ook opgebrand , de gemeentelijke steun zou ik slikken , maar zoals je zegt , vervolgens koopt er grettig op los. De club ontkent het zelf ook niet, ze zeiden zelf dat de transfers van Strootman en Mertens alleen konden doorgaan als de gemeente steun gaf. Ze hadden zelf maar 20 miljoen nodig zonder eventuele verkopen mee gerekent, en met de verkoop van Dzsudszak haalde men al 14 miljoen op. Dus dat betekend dat men nog maar 6 miljoen nodig had en met een aantal salarisbesparingen en misschien het vertrek van Toivonen had men het op eigen houtje kunnen doen. Maar in plaats daarvan gaat mijn lopen bedelen bij de gemeente en doet alsof men falliet zou gaan zonder gemeentelijke steun. In werkelijkheid liep men te bedelen om geld om de selectie op peil te houden. Men had net als Ajax , Heerenveen en Feyenoord op eigen kracht kunnen bezuinigen maar men wilde in Eindhoven niet gaan zitten op de blaren die men zelf had veroorzaakt.

Maar goed , laten we beide hopen dat dit beleid keihard word afgestraft , Ajax , Heerenveen , Feyenoord, gaven miljoenen uit en werden afgestraft , hopelijk overkomt PSV exact hetzelfde.

Het maakt eigenlijk niet veel uit want psv is geen concurrent van ons op het moment, hoe triest het ook is.. Jammer dat hij weggaat maar in principe hoop ik meer dat Fer blijft dan hij.

29 juni 2011 om 17:46

Fer blijft sowieso toch? Van Geel wil hem aan zijn contract houden, tenzij er heel veel geboden wordt.

29 juni 2011 om 17:55

Volgens mij hebben de onderlinge confrontaties beide clubs evenveel punten opgeleverd. Qua niveau zit het er wel in, maar met Been gaat dat er niet uit komen.

29 juni 2011 om 18:34

Beetje kort door de bocht dit. Been is ook 4e geworden en heeft het bij nec ook volgens mij goed gedaan. Nu 1 slecht, wel heel slecht, seizoen en dan kan Been ineens niks meer. Maar ik denk dat de spelers ook veel kwalijk te nemen valt. Die gooiden gewoon met hun pet ernaar afgelopen seizoen. Ik vind dat Mario wat meer krediet verdient en het dit seizoen mag proberen alsnog te laten zien.

29 juni 2011 om 19:42

Ik weet dat allemaal alleen als je kijkt naar Alex Pastoor, die heeft zijn spelers zichtbaar beter laten spelen en tegen het einde van het seizoen hadden zij patronen in het team geslepen. Iets wat ik bij Feyenoord nog steeds niet heb kunnen ontdekken.
Ik ben namelijk overtuigd dat wij binnen 3 jaar voor de eerste plaatsen mee kunnen doen als we een opbouwtrainer hebben en talenten die het gras opvreten want aan talent ontbreekt het bij geen van die jongens. Helaas lijkt het er op dat de trainer te weinig patronen er in weet te krijgen en talenten die zichzelf al heel erg goed vinden. Topsportklimaat bij Feyenoord? Nog even niet.

30 juni 2011 om 19:17

Als je zo redeneert is Ancelotti een slechte coach omdat chelsea dit jaar minder speelde dan het jaar ervoor. Ik weet dat de coach altijd verantwoordelijk is maar of hij ook altijd schuldig is weet ik niet zeker. We gaan het zien komend seizoen!

Zuur voor Wijnaldum dat hij zn eigen CL seizoen aan duigen heeft geschoten . Hij was toch de belangrijkste man bij Feyenoord in de wedstrijd tegen toenmalig koploper Psv. Echt jammer dat hij weggaat, PSV krijgt nu wel een leuk team: Strootman, Mertens, Wijnaldum. Stuk voor stuk goede, jonge spelers die allemaal potentiële (sub-) toppers zijn.

Nothingtopsgrun hoe kan je denken dat ze aan hun top zitten bij psv? hebben ze er ooit 1x gespeeld? nee! geef ze maar eens rustig de kans ,. ik heb er alle vertrouwen in en denk dat we weer meekunnen voor het kampioenschap, alleen zou ik manolev verkopen en daar dan tamata zetten, van dit geld zou ik roorda kopen, en het geld dat nu nog over is zou ik een spits van kopen (scouting).
Maar toivonen moet weg nu denk ik want wijnaldum zou wle op 10 gaan spelen, toivonen zou in de spits kunnen spelen, waarom niet? dus toivonen in de spits of weg! weer 13 miljoen in het laatje.

Het is natuurlijk wel veel geld voor een speler die nog een contract heeft van één jaar. Maar toch, je gaat niet naar een andere club in Nederland als je bij Feyenoord kan blijven.

Jammer. Ik ben niet zo'n fan van Wijnaldum. Hij speelt nog niet functioneel en constant genoeg en mentaal vind ik hem niet de sterkste. Voor minder dan 5 miljoen kun je ook een andere speler voor zijn positie halen. Vreemd dat PSV ineens zo met de centen smijt en nog vreemder, dat ze niet worden besteed aan de zwakste linies in het team. De doelpost en de verdediging.

Overigens vind ik dit niet bepaald huzarenstukjes van Marcel Brands, die toch wordt versleten voor een goede technisch directeur. Mertens, Strootman en Wijnaldum zijn 'voorspelbare' aankopen. Iedereen kan zien dat die jongens goed zijn en veel potentie hebben, juist in de waan van de dag. Maar daarom betaalt PSV ook hoofdprijzen. Kunstiger zou het zijn om talent te herkennen voordat het in bloei staat. Zoals FC Groningen, die voor een topper als Dusan Tadic slechts 1,2 miljoen (!) neertelde...

Psv: Het Manchester City van Nederland. Kunnen ze echt alles kopen wat ze willen? Want je gaat me echt niet zeggen dat 13 miljoen + 5 miljoen = 18 miljoen allemaal komt van de verkoop van Dzudszak? Daar heeft Psv hoogstens 10 miljoen voor gekregen(-zakenwaarnemer en geld voor Dzudszak zelf). Dus waar komt dat geld vandaan? De lening? Zoja, dan betaalt dus de gemeente nu Wijnaldum voor Psv!! Belachelijk!! Ronduit schandalig vind ik dit als het geld daadwerkelijk van de gemeente komt!

Ik heb echt geen goed woord over voor Psv. Je zit in de financiële problemen en klopt aan bij de gemeente, je krijgt dus indirect geld van de belastingbetalers, de doodnormale burgers die je club dus uit de financiële problemen helpen. Er is nog geen 24 uur bekent dat het plan erdoor is en je hebt alweer 3 spelers gekocht? Wat een ongelooflijk koopgeil, abnormaal, en schandalig wanbeleid.
Echt niet te geloven, niks geleerd van Ajax onder van Basten? Feyenoord de afgelopen paar jaar? Hoe stom kan je zijn! Ze lopen nu echt het risico om over een paar jaar met 49 miljoen schuld in de handen te staan, in plaats van 49 miljoen steun van de gemeente.

Wat een heerlijke aankopen doet mijn cluppie toch! Ik ben er trots op. Nu nog een leuke spits en Gomes (misschien) en we doen weer mee op het kampioenschap!!! Forza Psv!!!!

29 juni 2011 om 17:53

Geniet er van zolang het duurt. Mijn club deed ook aan gokken en die verloren. Ik hoop voor jou dat ze gokken en winnen. Want aankopen doen met naar voren geschoven geld kan natuurlijk maar 1x en als het niet gewerkt heeft zul je net als wij op de blaren moeten zitten.

29 juni 2011 om 17:56

Misschien eens handig om eens een keer goed te lezen!!! Het geld wat ze lenen van gemeente Eindhoven word Niet besteed aan transfers!!!

29 juni 2011 om 18:01

Maar jij denkt wel dat die jongens voor een appel en een ei komen spelen? Geen dikke bonussen ontvangen als ze kampioen worden? Waar komt die 20 miljoen voor deze 3 spelers vandaan dan? Ik dacht dat Dzudzak 14 miljoen had opgeleverd. Als je aan sponsors vraagt of ze alvast geld voor een komende periode over wil maken dan moet je wel zorgen dat je dat geld tegen die tijd niet meer nodig hebt. Dat bedoel ik. Ik hoop voor je dat het allemaal uit kan, ik zeg alleen dat het als een deja vu voelt met wat er bij mijn club gebeurde

29 juni 2011 om 19:07

@rene_040

Dat zegt Livinglegend ook helemaal niet , hij zegt alleen dat het gokken met naar voren geschoven geld is , niet dat het een lening is. Gemeente Eindhoven koopt de grond en PSV koopt die in een termijn van 20 jaar weer terug, met dik verliespercentage van Psv. Al het geld wat PSV nu tot zijn beschikking heeft gekregen door de gemeente moet worden terugbetaald plus nog extra geld.

En dan nog een vraagje , hoe kan PSV ineens voor bijna 20 miljoen aan spelers inslaan terwijl het een paar weken eerder geen dubbeltje had ? Ja de transfer van Dzsudszak maar dat compenseert slechts een deel , trek daar nog eens belasting vanaf wat over de transfer word betaald en je weet hoeveel er van gemeente geld erin is gestoken. Dat zal men nooit openlijk toegeven , maar iedereen met een grijntje verstand kan dat logisch redeneren. Geld was PSV anders in zijn tekort en schulden had gestoken word nu door de gemeente betaald , waardoor PSV dat geld momenteel kan uitgeven. Het is schuiven met geld wat iedereen die zijn ogen opent kan zien , PSV zal straks over de transfers een negatief saldo boeken, wat betekend simpelweg dat de schuld van PSV lastiger word weg te werken.

Je zou niet de eerste zijn die enthousiast is over miljoenen aankopen en er achteraf op terugkijkt met spijt van zijn enthousiasme.

29 juni 2011 om 19:22

Het geld dat is binnen gekomen aan transfers dat gaat naar spelers toe ,aan gemeente geld komen ze niet aan .Ik begin me echt te irriteren aan mensen die zomaar wat roepen zonder maar de ballen verstand te hebben mensen, verdiep je is en kom dan pas met een oordeel .Ze gebruiken niet de geld van de gemeente maar van de transfer inkomsten .dat geld met steun of zonder steun van gemeente zou toch al naar transfers gaan .De meeste hebben geen flauw idee wat ze aan het roepen zijn

29 juni 2011 om 19:46

Jij reageert anders niet op de vraag van Adzevedo waar het geld vandaan komt. Want Dzudzak was 14 en ze gaan nu voor 18m spelers halen. Waar komt die 4m vandaan dan? De eerder geïnde inkomsten van sponsors toch? Geld dat je tegen die tijd niet meer krijgt omdat je het nu opmaakt. Of is er nog een 3e optie aangeboord waar het goud door naar buiten stroomt?

30 juni 2011 om 13:17

Zonder geld van de gemeente had psv financieel niks uit kunnen halen. Oftewel door het vullen van het gat door eindhoven, kunnen de opbrengsten van Dszudszak en affelay uitgegeven worden. Anders hadden deze in het gat gemoeten.

dus: Eindhoven steunt psv financieel en financieert indirect (!) de nieuwe aankopen. Het is gewoon een knap staaltje creatief boekhouden.

Tja als je 40 miljoen van de overheid krijgt en ineens 20 miljoen af kan tikken ben je voor Nederlandse begrippen flink aan het shoppen geslagen. Daar kan een armlastig Feyenoord met een niet-bij-willen-tekenende speler niet tegenop.

Ik vind het uitermate zwak van Wijnaldum dat hij naar PSV gaat. Met een beetje clubgevoel was ie naar Duitsland of Engeland gegaan naar een middenmotor. Speel je elke week een Europacup wedstrijd qua niveau en naai je de supporters geen oor aan. Zo principieel is die jongen dan ook weer niet. Nooit geweten ook dat hij ambtenaar wilde worden.

Weer een talent weg uit Rotterdam. Echt jammer. Beetje nep dan, na die verliespartij thuis tegen de Graafschap jankend vant veld aflopen en dan een halfjaar later gewoon weglopen. Clubliefde. Pff. Stefan heeft tenminste begetekend. Dat is Feyenoord!
Later Gini. Hopen dat je met PSV de titel pakt, gun het hem wel naa jaren ellende bij ons.

Correct me if I'm wrong maar als ik televisie kijk en er komt een reclame spotje over een auto die in termijnen wordt betaald, dan staat er altijd met dikgedrukte letters onderin beeld: Let op! Geld lenen kost geld!

Hoe zit dat hier dan? Ik hoor verhalen dat de gemeente hier geld aan verdiend? Maar op welke termijn verdiend de gemeente hier geld aan? Al binnen een aantal jaar of pas over 40 jaar, wanneer de lening ingelost moet zijn. In dat geval zou dat de stelling dat het de belastingbetaler niets extra's kost onderuit halen. Wanneer je op dit moment 50 bent bijvoorbeeld weet ik niet of je er veel aan hebt om over 40 jaar dat geld met een kleine winst terug te zien.

En daarbij, als de gemeente zo goedkoop geld kan lenen van de bank, waarom doet de gemeente Rotterdam dit dan niet? Waarom doet de gemeente Amsterdam dit dan niet? En waarom doet de gemeente Enschede dit dan niet? Hoe ik het zie is dit dus gewoon competitievervasling want een club als PSV kan nu door middel van een lening uit categorie 1 blijven, waardoor de club aankopen kan blijven doen terwijl een club als Feyenoord, met een mindere schuld (ja, een lening is een schuld, of de schuldeiser nou een bedrijf, de gemeente of je moeder is) in categorie 1 onder curatele staat en geen aankopen mag doen.

29 juni 2011 om 18:24

Je eigen grond verkopen is geen lening.
Het is een mooie manier van geld vrij maken.
Vergelijk het met naar de beurs gaan en je club in deeltjes proberen te verkopen aan de hoogste bieder.

29 juni 2011 om 19:22

Maar als ik me niet vergis zit er ook nog een aantal miljoen bij het bedrag wat door het bedrijfsleven is aangeboden aan Psv. Hoe zit het daarmee dan? En als ze de grond verkocht hebben, waarom moeten ze dan binnen 40 jaar een bepaald bedrag 'aflossen'?

29 juni 2011 om 19:37

De tien miljoen zijn door twee grote bedrijven uit de regio beschikbaar gesteld voor directe aankopen.uiteraard zullen ze bij eventuele verkoop mee willen delen in de winst maar dat mag ook immers is dat nou eenmaaal investeren.
Het bedrag wordt niet ''afgelost'' maar wordt ''terugbetaald doordat psv op zijn beurt de grond weer terug huurt van de gemeente.tegen uiteraard een zeer gunstig percentage.
Dus voor allen die het nog maar een keer horen willen _(of ook niet ) Het is geen lening maar een verkoop/huur contract.

29 juni 2011 om 18:32

Is ook onzin joh dat de gemeente hier aan verdiend. Ze kijken alleen naar de rente (2,2) en de pachtsom (2,4). Daar zit een kleine winst in. Maar ze vergeten dat de gemeente ook gewoon die 49 miljoen moet gaan aflossen aan het einde van de looptijd.

PSV doet 3 hele goede aankopen
Ze hebben allemaal talent, jong en je zou ze met winst kunnen doorverkopen.
Alleen ze nemen wel een risico door er totaal 18 miljoen voor te betalen.
Gaat dit niet werken dan neemt de onrust in Eindhoven alleen maar meer en meer toe.
En Wijnaldum halen is toch niet de 1e prioriteit.
Je hebt al Toivonen voor achter de spits. Daarnaast zit je nu de ontwikkeling van Bakkal en Labyad in de weg. Volgens mij had PSV beter een goede keeper, verdediger of spits kunnen halen. Hier hebben ze het namelijk vorig jaar laten liggen.

Ik ben wel teleurgesteld in wijnaldum, ik dacht wel dat ie feyenoord trouw zou blijven,

Vind het overigens een matige voetballer, hij had de laatste tijd een aardige vorm te pakken, maar de rest van het seizoen was ie bagger, Vind hem heel vaak tegenvallen, maar ja dat is mijn mening

En tja Mertens moet Balaz maar is zien te vervangen, Dzud was jonger en de absolute sterspeler van psv, Dan moet ik mertens nog zien doen, Strootman is zowiezo beter als engelaar.

Als er bij ons een Dortmund scenario zich voordoet en wij binnen 5 jaar de titel pakken, breng ik hem persoonlijk naar Eindhoven om hem onder z'n neus te schuiven.

lekker hoor 5 miljoen voor een erg overschatte speler. ik erger me altijd kapot aan ze spel aan de bal maak die zolaat een keuze dat die hem kwijt raak. en hij leek een groot talent maar kom gewoon tekort.
en als je heel rotterdam zolang laat wachten om naar psv te verhuizen hoef die rotterdam niet meer binnen tekomen mssn verhuis ze oma wel mee haha

hahahahahahahahha.
dit vind ik zo grappig he.
Ik ben in hart en nieren een feyenoorder.
maar ik vind wijnaldum helemaal niet zo een topper.
hij durfde aan de buitekant totaal geen acties te maken.
En op 10 heeft die alleen leuk tegen psv en groningen gespeeld.
en toivonen is gewoon veel beter op 10 dan wijnaldum.
Dus ik ben egt blij dat we er 5 miljoen voor krijgen.
nu hopen dat we hadouir,schone kennen krijgen.
want dat bennen pure nummer 10,s

Ten eerste opmerkelijk dat PSV 49 miljoen ontvangt van de Gemeente en 14 miljoen kan betalen voor Mertens en Strootman + 5 miljoen voor Wijnaldum maakt 19 miljoen euro? ik vraag me af of PSV zoveel geld in kas heeft om uit te geven? En daarbij vind ik dat Wijnaldum ondanks zijn 20 jaar weinig verschil heeft gemaakt bij Feyenoord maar misschien dat dit nu gaat gebeuren bij Psv, ik persoonlijk vind het geen goede aankoop van Psv.

Zo voelt een Feyenoord supporter zich, na het vertrek van Wijnaldum naar Psv!
(van het Feyenoord forum)

--------------------------------------------------...
De echte pijn zit hem niet in het feit dat Gini bij Feyenoord vertrekt. De pijn zit hem in het feit dat hij ons verlaat voor een andere club binnen Nederland.

Het is alsof je vrouw je verlaat voor een ander, omdat je zelf niet goed genoeg meer bent. Jaren ben je gelukkig met elkaar, maar plotseling werkt het niet meer. In het begin kocht je haar nog eens een bloemetje of gaf je haar een doosje lekkere bonbons. Het kon niet op! L'amour Toujour! Totdat je financiële problemen kreeg. Je kon plotseling de stapels rekeningen niet meer betalen. Je levensstandaard moest worden bijgesteld. Verdomme, je moest zelfs kleiner gaan rijden! De irritaties liepen steeds hoger op met het onvermijdelijke tot gevolg: je wordt keihard in je gezicht gespuugd en blijft alleen achter!

En voor wie verlaat die teef je? Voor een vent met een uitkering!

Ik hoop dat Wijnaldum het slecht zal doen bij Psv. Ik wens hem heel veel mislukte passes en blunders toe. Dit doe ik vanuit mijn Feyenoordhart.
Ik snap wel dat hij het hoogst haalbare wil uit zijn carrière, maar ik ben ervan overtuigd dat Feyenoord het beter zal doen dit jaar. Vorig jaar was Feyenoord echt slecht, maar dat kan ook niet anders door het gevoerde wanbeleid. Nu van Geel de aankopen bij Feyenoord doet verwacht ik geen aankopen meer als Smolov, Hamburgerking en die spits waarvan ik de naam alweer kwijt ben. Elke club heeft zijn miskopen, maar ik verwacht dat, met van Geel aan het roer, dit tot een minimum zal dalen. Feyenoord kruipt uit een diep dal en de verwachting is dat Feyenoord het beetje bij beetje beter zal doen. Dat Wijnaldum vervolgens naar PSV vertrekt (die club die ons 10-0 heeft gegeven) doet mij echt pijn. Hij kon ook een gentlemen's agreement aangaan en verlengen bij Feyenoord met een clausule. Als hij zich zo door zou ontwikkelen zou hij zeker verkocht kunnen worden aan een goede buitenlandse club!

Ik hoop dat Feyenoord boven PSV zal eindigen dit seizoen. Mijn PSV vrienden hoef ik tot het einde van komend seizoen niet meer te zien. Bah! (wat een hoop frustratie)

29 juni 2011 om 18:41

v Geel heeft al 5 mill binnen ,voor een speler met een 1 jaar contract ,die ook nog goed vervangbaar is ,Nu die andere nog voor 5 mill .hebben ze 10 mill binnen

En we hebben nog Mokotjo ,leerdam,clasie. ,v Haaren .we zijn op de goede weg.

29 juni 2011 om 18:47

Feyenoord heeft genoeg vervangers voor Wijnaldum. Dat is mijn probleem niet. Waar ik moeite mee heb is dat hij naar een directe concurrent gaat. En ja jongens, ik zie PSV als een directe concurrent van Feyenoord. Dat is mijn mening.

Het verval bij PSV was bij PSV ingetreden. Ik hoop dat Rutten nog zo'n seizoen als het vorige draait. PSV heeft Wijnaldum helemaal niet nodig. Na het verhaal van Brandts in VI dacht ik dat ze Labyad eindelijk een kans zouden geven. Maar nee hoor, gewoon Wijnaldum halen terwijl ze een miljoenenschuld hadden. Dit is wat Feyenoord jaren heeft gedaan; komt er geld binnen, meteen weer uitgeven aan spelers ipv de tekorten aan te vullen en de liquiditeitspositie te verbeteren.

29 juni 2011 om 18:49

semi :sorry hoor maar op de weg waarheen??

29 juni 2011 om 19:13

wat een nepsuporter ben jij zeg, eerst vind je hem fantastisch en dan ga je een beetje hem alles misgunne,
Weet je, soms moet je mesnsen een stapje hogerop gunnen in het leven, maar dat kan jij blijkbaar niet

29 juni 2011 om 20:39

trouwepsvfan, wat nou als wij een oliesjeik hadden gekregen en jullie je lening niet. had je dan hetzelfde gezegd als Toivonen naar de Kuip was gegaan?

30 juni 2011 om 00:40

@trouwepsvfan

Omdat die zijn mening uit, omdat een speler van onze eigen jeugd, iets waar jullie in eindhoven een voorbeeld aan kunnen nemen,
in plaats van elk jaar spelers in te kopen, naar een concurrent gaat?

Van mij mag die naar Psv, maar hij hoeft niks meer te verwachten van ons uit Rotterdam.
Hij heeft alle sympathie van de Feyenoord Supporters verloren, en maar aanstellen in de media, dat je moet nadenken, en nadenken.
Geen woorden, maar daden. Oftewel draai er niet omheen, en kom er voor uit! Ik wens jullie veel plezier met hem, wij hebben er 5 miljoen voor gekregen, die wij gaan gebruiken om onze schulden weg te werken, en niet in spelers te investeren, en nog een eventueel bedrag bij doorverkoop.

Sorry maar dat vind ik niet.
Ik denk dat het merendeel van de supporters hier van baalt.
Denk dat feijenoord hier spijt van gaat krijgen,omdat hij net begon te presteren en het een van hun beste spelers was,tevens maak je het moeilijker voor jezelf en maak je je concurrent sterker en mischien wel de nodige miljoenen rijker.

Oh hij had het zo te doen met feijenoord (en was zo hard aan het huilen)na die 10-0 en nu daar naar toe verhuizen erg jammer.........
Sorry feijenoord weet dat jullie geld nodig hebben maar na Luc weer een slechte stap.

Rutten kan niet met jonge spelers werken
Ook Wijnaldum word een fiasco ,gelijk Nijland en Amrabat ,

Fijn he, de kosten gaan dankzij de regering omhoog, PSV heeft steun nodig, krijgt het en hoppa, meteen 18 mil spenderen aan spelers. Wat is dit toch walgelijk bah

Erg jammer van Wijnaldum. Ik had hem liever zien blijven en hem anders naar een buitenlandse club zien gaan. Dit voelt voor mij, en menig andere Feyenoordsupporter, aan als een steek in de rug...

@altwetende
ik Ben het egt volkemen met je eens.
hou ken je nou in vredesnaam naar de club gaan die je met 10 -0 heeft verslagen.
Dan heb je egt een heel klein plekje in je hart voor de mooiste club voor nederland.
met de trouwste supporters.
maarja ik ben blij met 5 miljoen.
hopen dat schone komt!!
@altwetende duimpje omhoog voor jou

Ik neem mijn petje af voor brands en consorten als deze spelers inderdaad tekenen bij psv.
Wat een slagvaardigheid.nu nog hopen dat er een paar clubs komen voor bakal,manolev, isakson , engelaaren maza
en Marcel kan alsnog de boer op voor Gomes, een spits en een verdediger.
In twee dagen tijd de waarde van je selectie(kapitaal) verdubbelen.
Chapeau Brands en Sanders ga zo door.
Dat is pas handel.
Aan alle zure azijnpissers hier (toevallig uit amsterdam en rotterdam?) : nu al bang dat je de hoofdprijs misloopt?heerlijk dat deze drie talentvolle spelers voor de nederlandse competitie behouden blijven.
Voor alle f noorders die nu opeens vinden dat wijnaldum niets voorstelt: dat was dan niet af te lezen toen ik voor het laatst in de kuip was.ik zag jullie de tent bijna afbreken van blijdschap dus .....hypocriet??.
En voor onze noord hollandse vrienden die ongeveer 700 keer gereageerd hebben de afgelopen 24 uur op een in hun ogen toch geen concurent : Wijnaldum,strootman en mertens speelden niet in een ajax-shirt de laatste keer dat ik ze gezien heb.

29 juni 2011 om 21:57

zou ik ook vooral doen. en maar roepen dat het salarishuis kleiner moet en vervolgens je keeper 2,5 miljoen per jaar meegeven. Geniaal volk in eindhoven :s........

wat schiet wijnaldum buiten de financien nou eigenlijk mee op? zichzelf optrekken aan engelaar?? bakkal?? en had hij het laatst niet over een feyenoord-gevoel?? Tuurlijk, lekker geloofwaardig jonge.

29 juni 2011 om 23:29

Je hebt overleven en hopen op iets betere tijden :wat f noord nu dus noodgedwongen doet.
Je hebt ook investeren wat psv dus doet met Eigen geld.iets wat in deze tijden inderdaad te bewonderen valt want velen zouden deze transfers niet aangedurfd hebben.
Ik kan er ook niets aan doen dat een speler van jullie voor ons kiest , dat gebeurd wel vaker .In einhoven moet je willen spelen en anders maar niet (djoedzak) zo zouden jullie er ook over moeten denken.
In tegenstelling tot f noord heeft psv wel degelijk een heel goede kapitaalinjectie gecreeerd mbt de selectie.zaak is wel dat men nog ff bakal en engelaar en maza weet te slijten.
En of je het nu kan pruimen of niet ,ik ga komend seizoen toch weer met kampioensaspiraties naar mijn clup iets wat bij jullie nog heeeel lang gaat duren vrees ik.
Begrijp me niet verkeerd :voor mijn part doen jullie ook weer mee bovenin als wij maar kampioen worden.
Gr een tevreden psver

30 juni 2011 om 10:36

alleen bakkal, engelaar en maza?? tel daar nog maar wat namen bij op.
en idd, als meneer zo graag weg wilt, ga dan aub en kom vooral niet terug.
psv kampioen??? niet zolang rutten daar aan het roer staat....

Even allemaal voor de goede orde aub.
Het geld wat PSV uitgeeft heeft niks maar dan ook niks te maken met de grond van het stadion wat het verkocht heeft aan de gemeente Eindhoven. Het geld van de gemeente Eindhoven mag helemaal niet gebruikt worden voor spelers te kopen maar om het begrotingstekort op te vullen. PSV had zelf nog 18 miljoen om aan transfergeld uit te geven, 5 miljoen van PSV als transferbudget zelf en de 13 miljoen van Dszudszak. En doordat PSV een deal heeft gesloten met de gemeente zijn er nog 2 bedrijven die PSV 10 á 15 miljoen leent voor spelers te kopen en die moet moet PSV ook weer terugbetalen zonder rente aan de 2 bedrijven. Zo zit het dus en niet allemaal zeiken dat we spelers aan het halen zijn van het geld van de gemeente Eindhoven, want dat is dus niet zo!! PSV gaat voortaan ook begroten op EL en niet op CL, en het salarisplafond is 1 miljoen euro geworden dus komt allemaal goed!! Een PSV supporter!

29 juni 2011 om 18:52

Mooi verwoord maar het is hier schreeuwen tegen de blinden , ze (willen) kunnen het toch niet snappen.

29 juni 2011 om 21:22

Maar wacht even: men had dus nog wel geld... Men had dus blijkbaar niet bij de gemeente hoeven aankoppen... Interessant. En dat van het salarisplafond is voor de bühne, want er is al gezegd dat alleen uitzonderlijke spelers boven de miljoen krijgen en wie bepaald wie uitzonderlijk is? Bovendien gaat dat salarisplafond voorbij aan bonussen en premies. En tenslotte is er al niet moeilijk gedaan over de mogelijkheid Gomes een salaris van 2 miljoen aan te bieden. Nee sorry, ik snap de euforie, maar je kunt niet zo maar zeggen dat iedereen behalve PSV fans er niets van begrijpen. De situatie is gewoon te absurd voor woorden.

29 juni 2011 om 21:38

Oftewel. Eindhoven dempt de put. De Dszudszak+affelay miljoenen en de ontstane salarisruimte van kromkamp en koef worden gebruikt voor transfers. Dit neemt nog niet weg dat psv geheid onder toezicht geplaatst werd als er met zo'n schuld was doorgegaan. Dan had de knvb psv ook verboden om spelers aan te trekken, maar hadden inkomsten naar het tekort gemoeten.

conclusie: als eindhoven de grond niet gekocht had ( waar het helemaal geen reden toe had ), was psv volgend jaar onder curatele gesteld. Nu maken ze een financiele doorstart, die volgens supporters niks te maken met overheidssteun. Hoe kortzichtig zijn jullie.

wijnaldum is één van de beste voetballers van kwakkelend fey. steeg er regelmatig bovenuit.
zelf ziet hij geen potentie meer bij fey.
van Geel ziet hem liever naar het buitenland gaan,maar daar is hij nog te jong voor.
psv is voor wijnaldum een prima stap om te kijken of hij dat niveau aan kan.
potentie genoeg.

Wat als Fer zegt; Ik bekijk volgend jaar wel waar ik naar toe ga (transfervrij).

-nee, die Van Geel is een goede. Net als bij Roda i.z. W. Janssen.-

Velen klagen nu dat ze niks hebben.

Even voor de duidelijkheid... het zou mij, als ik psv supporter zou zijn, weinig interesseren hoe dat geld naar boven is gekomen.. feit is dat jullie weer kunnen investeren in een beter team en wat is er mooier voor een supporter om dat te zien gebeuren?

Als er geld bespaart is in een seizoen zal psv ook geen deel terugbetalen aan de supporters hoor, dus neither way... koop wat je kopen kan en kijk hoever je ermee komt.

Er valt genoeg te zeggen over het hoe en waarom dat jullie opeens gemeentegeld te leen krijgen, maar heb besloten me buiten die discussie te houden en puur te kijken naar hetgeen er op het veld gaat komen en psv heeft gewoon goed ingekocht voor het middenveld en voorhoede.

29 juni 2011 om 19:20

Nooit verwacht dat ik dit zou zeggen maar geef deze man 6 groene randjes.dit is namelijk de enigste juiste en fatsoenlijkste reactie vanuit noord holland.
Mijn complimenten

Dit is als je het aan mij vraagt echt wat PSV nodig heeft.
Er is opzich ook geen spits nodig als je het aan mij vraagt ( Toivonen )
Met dit elftal denk ik dat PSV minimaal CL voorrondes haalt.

en af en toe ook Labyad er natuurlijk in !

Issakson
Manolev
Marcelo
Bouma
Pieters
Hutchinson
Strootman
Lens
Wijnaldum
Mertens
Toivonen
29 juni 2011 om 19:45

Psv heeft goede basiself als wijnaldum ook komt. Maar wie hebben ze bij eventuele belessures van 1 van deze 11 ?

30 juni 2011 om 00:38

prima opstelling, alleen zou ik hutchinson op de plek van manolev zetten en met 1 verdedigende middenvelder spelen zodat er 2 man in de spits kunnen. Dus, Lens schuift 1tje door naar voren naast Ola en Labyad komt op de plek van Lens

waarom loopt iedereen te zeuren over de aankopen van Psv? het zijn allemaal uitstekende aankopen, ik weet dat het pijn doet bij de concurrent dat PSV straks Kampioen word maar ga aub niet zo zielig doen.

29 juni 2011 om 19:23

Zeuren omdat , zoals al zo vaak beagrumenteerd men voor 18 miljoen koopt terwijl men de dag ervoor nog liep te bedelen om staatssteun omdat men anders het niet zou redden.

Maar maak je geen zorgen , het doet geen pijn als PSV kampioen word , want PSV word natuurlijk geen kampioen. Ajax heeft minstens gelijkwaardig matriaal en beschikt in tegenstelling tot PSV over een goede trainer. leuk hoor al die transfers , maar de zwakste schakel is de strateeg bij PSV die de spelers goed moet gebruiken.

29 juni 2011 om 19:55

het is zeker niet de schuld van Rutten dat PSV geen Kampioen geworden is maar eerder een kwestie van pech, laten we eerlijk zijn was Affelay niet verkocht en Reis niet geblesseerd geraakt dan waren we nu Kampioen geweest, en geloof me maar met deze selectie die we nu hebben zijn we weer titelkanidaat nummer 1, mischien nog een goede spits erbij en dit feest kan niet meer stuk

29 juni 2011 om 20:53

PSV heeft geweldige aankopen gedaan maar dat maakt je niet gelijk titelkandidaat nummer 1. Ze hebben zichzelf versterkt zodat ze geen achterstand krijgen op clubs als Ajax en Twente. Een kampioenschap kun je niet kopen, je moet naar het gehele team kijken. Je krijgt te maken met vele factoren gedurende een seizoen. Denk aan Europees voetbal, blessure's, schorsingen, spelers die niet fit zijn, je moet rouleren maar hou ook zeker de concurrentie in de gaten want ook die gaan niet stil zitten, en de transfermarkt duurt nog wel even. Je kan spelers kopen maar het moet wel een team vormen. Je kan pas beoordelen of PSV een titelkandidaat is als je ziet hoe ze in het geheel spelen. Daarnaast vind ik de verdediging van PSV zeer matig en hebben jullie ook niet de beste keeper. Vergeet niet dat dit soort transfers twee kanten hebben. Het kan een geweldig seizoen worden maar het kan ook vies tegen vallen en dan zijn al die geïnvesteerde miljoenen voor niks geweest en dan beginnen de problemen opnieuw.

29 juni 2011 om 20:58

Om eerlijk te zjin ? Geen idee, de rol van Afellay vond ik slechts gering waar het PSV namelijk ontbrak, scherp zijn voor de goal in belangrijke wedstrijden. Affelay werd opgesteld als een defensieve middenvelder is nooit een speler geweest die er ieder seizoen 15 voor je inlegt. Zeer nuttig , dat wel , maar het ging bij het falen van PSV in het veld met name om de afwerking. Daarnaast mag je dat PSV geheel zelf verwjiten dat men Afellay liet gaan, als Rutten het idee had gehad Afellay nodig te hebben voor het kampioenschap had hij tegen Brands moeten zeggen dat hij niet weg mocht.

De blessure van Reis is natuurlijk een triest verhaal , maar dit soort pech kan wel eens gebeuren. Maar zelfs met Reis, had PSV het in mijn ogen niet gered. Reis kon scoren ja, maar hij maakte zijn gehele productie tegen clubs die in het linkerrijtje eindigen. Het probleem was dat PSV doelpunten ontbrak in belangrijke wedstrijden, en aangezien Reis in de eerste seizoenshelft ook niet heeft bewezen in de wedstrijden tegen grote clubs er te kunnen staan betwijfel ik of met Reis PSV wel kampioen was geworden.

Als je je meer dan 20 miljoen gaat spenderen mag je gerust de titel eisen van je club, maar je zult altijd het nadeel houden van die druk. Bombardeer jezelf maar tot titelkanidaat nummer 1 , maar qua selectie blijft Ajax in mijn ogen toch het betere matriaal behouden. 2 van de 3 aankopen van PSV zijn minder dan degene die Ajax op die positie hebben staan, alleen Mertens vormt een uitzondering.

Ik hoop dat jullie allemaal weten dat dit allemaal van Onze belastingen wordt betaald en niet van PSV zelf egt te sneu voor woorden dit;#

29 juni 2011 om 22:11

Dan is dit extra zuur voor ons als Feyenoorders, hij wordt dus nu van onze eigen centen weggekocht.

Overal moet worden bezuinigd, maar de gemeente mag hier ''gewoon'' geld aan uit geven.

29 juni 2011 om 22:17

idd mijn vader verteld me dat nou egt ik werd boos wij overal belasting aan betalen en dan denk de gemeente achjoh geef maar aan psv en paar minuten laten kopen ze 3 spelers van bijmekaar ong. 18 milj. egt waar de maatschappij is raar als je Feyenoorder bent:s

Doet feyenoord goed vlaar fer is een sterke as in het veld wijnaldum is aardige voetballer maar wisselvallig.

Martin, het is niet anders. Money talks. Goede zaken gedaan 5 miljoen is netjes maar ik zag hem ook liever naar het buitenland gaan. Wij blijven doorgaan, over een niet al te lange tijd zijn wij uit de schulden, kunnen we weer bouwen aan een team met onze grootste talenten en kunnen we weer goede spelers kopen. Dan komen we sterker terug dan ooit en daar geloof ik echt in. Het is kut dat dit gebeurt, maar dit is nou eenmaal de situatie. Als PSV geen kampioen wordt strajs, hebben ze alles voor niks gedaan terwijl wij er alleen maar beter van worden. Tevens speelde Wijnaldum in zijn algemeenheid geen goed seizoen, alleen de laatste wedstrijden speelde hij wel aardig en dat is iets wat veel mensen vergeten.

Feyenoord heeft uitstekende zaken gedaan. Als je zo'n speler voor rond de 5 miljoen kan verkopen terwijl hij nog maar een contract van 1 jaar had, dan is dat zeer knap. Natuurlijk is het een speler met veel potentie, toch vind ik dat Feyenoord makkelijk zonder hem kan. Iedereen twijfelde of hij een buitenspeler is of een 10, eigenlijk weet niemand het nog want hij heeft geen goede voorzet zoals een rechtsbuiten of het overzicht van een 10. Hopelijk komt Hadouir of een andere goede speler die veel overzicht heeft en creatief is, dan heeft Feyenoord er nog een betere voetballer ervoor terug.

voor de Feyenoordsupporters is het misschien jammer dat hij naar PSV gaat maar ik ben blij dat hij in de Nederlandse competitie actief blijft. Je moet er toch niet aan denken dat alle Nederlandse talenten naar het buitenland vertrekken. Daarom ben ik ook blij dat Strootman in Eindhoven gaat ballen, naast de vele miljoenen die mijn club heeft gekregen

Geen wonder dat feyenoord in de financiele problemen zit. Vijf miljoen, dat is echt een schijntje voor zo'n speler ! Het is eind juni en de transfermarkt duurt nog 2 maanden. Durf dan 8 miljoen te vragen, half augustus kun je altijd nog zakken ....

En dat hij naar de koopclub van NL gaat, is geen wonder. Het schip met geld is binnen, dus kopen maar ! Indien Psv ooit nog eens moet bezuinigen, dan kunnen ze dat op de jeugdopleiding doen.

29 juni 2011 om 19:18

Haha inderdaad, ze hebben Wijnaldum echt voor een koopje te pakken, Utrecht heeft het beter gedaan met Mertens en Strootman, die zijn gekocht met de voorwaarden die Utrecht gesteld heeft

29 juni 2011 om 19:23

idd, feyenoord geeft veel te gemakkelijk toe. Feyenoord heeft het geld hard nodig, maar om voor 5 een speler van net 20 als Wijnaldum te laten vertrekken. No way !

Utrecht hield vast en kreeg het. In de Koopstad waren ze bang weer de plank mis te slaan naast het schijnhuwelijk met Schaars...

Hulde voor Utrecht en balen voor Feyenoord, want er had absoluut meer in gezeten !

29 juni 2011 om 19:19

Dat is de situatie waar we nu in zitten he, we kunnen amper veel geld vragen voor onze spelers tenzij ze een dik contract hebben. En dat was bij Wijnaldum niet zo en Castaignos idem dito. We hebben nu 8 miljoen euro ontvangen en mogen er geen 1 euro van investeren en dat zuigt zo hard... Wijnaldum (5 miljoen) Castaignos, Rekik, Aké (3 miljoen) Dit is gewoon puur zonde.

mensen doe nie moeilijk en ga nie opstellingen van feynoord maken
Psv moet natuurlijk 4-2-3-1 spelen met toivonen als aanspeelpunt kijk maar

isakson
manolev
marcelo
bouma
pieters
hutchinson
strootman
lens
wijnaldum
mertens
toivonen
29 juni 2011 om 19:26

Dit zal het inderdaad wel ongeveer worden.jammer alleen dat isakson niet terug naar zweden wil.
Ik heb nog steeds 1 droom: de terugkeer van el golero grande!
Hopenlijk weet brands maza isakson engelaar en bakal nog te slijten en dan Gomes halen, Reis (weer) weten te strikken en een all round verdediger.(boula??)
Als dat zou lukken zou ik er zelfs in kunnen gaan geloven dat zelfs Fred een prijs kan pakken.
We wachten verder in spanning af.

Dit was te verwachten.. misschien niet eens heel slecht voor feyenoord zelf, ik weet dat 5 miljoen een mooi bedrag is, maar feyenoord zelf houdt er niks aan over om een leuke speler te kopen..
ik hoop wel dat feyenoord zich snel versterkt, wil je nog aansluiting houden bij de top.. zie ajax, psv die zich al sterker maken.. en twente, az presteren toch wel constant..
ik zou als ik feyenoord was eens goed informeren naar piet velthuizen, geloof dat hij maximaal 6 ton moet gaan kosten, dat is toch wel haalbaar van die 5 miljoen die komt.. ook hadouir zo snel mogelijk halen..
met 2 leuke spelers erbij kan feyenoord zomaar iedereen verassen

VELTHUIZEN
Fernandez
de Vrij
Vlaar
Nelom
Fer
Mokotjo
Leerdam
Hadouir
Cisse
Fernandez

Het zat er aan te komen dat Wijnaldum Feyenoord zou verlaten, hoewel het erg jammer is om dit talent kwijt te raken, is de 5 miljoen ook erg welkom in Rotterdam en kunnen ze hopelijk, als het van de Knvb mag Lase Shone kopen.

En toch zie ik het niet voor me, Wijnaldum in een PSV shirt.........

PSV gaat straks net zo failliet. Gewoon even 18 miljoen uitgeven aan 3 spelers die nog niet hebben bewezen een seizoen lang een topper te zijn. Hoe kun je 18 miljoen aan transfers uitgeven terwijl je overal hoort dat PSV moet bezuinigen?

29 juni 2011 om 19:32

Ik denk dat het financieel bij PSV iets anders ligt. Overigens hebben deze jonge talenten ook een waarde, uiteindelijk zal PSV ook aan hun gaan verdienen als ze doorgroeien en verkocht worden aan het buitenland.

29 juni 2011 om 19:38

geld van de transfers van affelay, amrabat en dzsudzsak plus het vrijkomen van het salaris van Berg maakt al heel veel budget vrij natuurlijk

Hmm, vind dat PSV zijn geld nu eens goed investeerd. Ik vraag me alleen af hoeveel ze nog kunnen besteden. Ik ga ervan uit dat door de aankoop van deze drie talentvolle jongens heb Dzuszakbudget wel is overschreden. Aangezien ze van het verkregen geld van de gemeente geen aankopen mochten doen en ze niet zoveel te besteden hadden. Maar goed zullen wel wat investeerders zijn...
Het heeft de transfermarkt in NL iig flink op gang gebracht. Nou Utrecht een 'probleem' heeft. Die gaan er na het vertrek van 3 sterkhouders flink op achteruit.
Voor Feyenoord zijn de centen in ieder geval welkom. Het is jammer, maar ze zullen daar nog even moeten slikken en doorbijten, dan komt het vanzelf wel weer in orde. Geduld!

Gunfactor Jaloezie wat lees ik toch allemaal? Ja dat een ''echte''feyenoorder naar PSV gaat zal zeer doen als Feyenoordfan, maar je moet hem het ook gunnen! PSV is beter nu dan Feyenoord en PSV heeft meer toekomst en hij kan meer verdienen. Ik snap die haat niet, sommige wensen hem vanalles toe, nou Aissati ging ook ooit naar Ajax Ooijer vorig seizoen nog, hoezeer het soms ook kan doen je gunt je eigen spelers het beste toe. Wijnaldum zal over een jaar of 2 naar het buitenland gaan verwacht ik voor een mooi bedrag 15 miljoen? Geen slechte deal toch?

29 juni 2011 om 19:53

Waarom zou je het hem dat moeten gunnen dan? Hij had gezegd niet binnen Nederland te verkassen. Bovendien kan het aanblijven van (o.a.) Wijnaldum zomaar betekenen dat Feyenoord echt weer vooruit kan. Ik snap de teleurstelling maar al te goed. Daarbij noem je nu spelers van PSV die niet zozeer belangrijk voor PSV waren, dus die vergelijking gaat mank. Van mij mogen jullie ook onze bankzitters wel hebben en van feyenoorders waarschijnlijk ook, maar bij basisspelers ligt dat toch anders. En het lijkt me wat voorbarig dat Wijnaldum 15 miljoen op zal leveren. Immers leverde het grootste talent dat jullie in de afgelopen jaren hebben gehad, puntje bij paaltje maar 3 miljoen op.

29 juni 2011 om 19:54

''psv is beter nu dan Feyenoord en PSV heeft meer toekomst en hij kan meer verdienen.''
Dat zal allemaal wel meevallen hoor, Feyenoord geeft nog steeds mega salarissen. Tim de Cler had ook een salaris van 1.25 miljoen per jaar, Of je moet weten hoeveel Wijnaldum gaat verdienen maar ik denk dat het vrij weinig mee valt, hij vertelde immers dat hij het niet om het geld doet. En wat bedoel je precies met meer toekomst? Ik snap dat niet..
Feyenoord is een slapende reus en zodra ze uit de schulden zijn en weer kunnen kopen gaan ze vriend en vijand verbazen.
Daarnaast zou ik als ik PSV fan was toch een dubbel gevoel hebben, ja je haalt fantastische spelers maar dit zorgt automatisch voor stagnatie van tal van jeugdspelers (labyad, Mokthar) en spelers als Zeefuik en Nijland ( die dan verhuurd wordt ) Maar de kans op een basisplaats lijkt zo goed als vergeten voor die jongens. Ik zelf als Feyenoord vind het geweldig als er weer een talent doorbreekt maar bij PSV gebeurt dit nauwelijks, toch jammer.

Ik snap wel dat mensen zeuren.
Ik heb een huis ergens staan en om mijn schulden af te lossen verkoop ik de grond waar mijn huis opstaat aan de gemeente. zodat ik mijn schulden kan aflossen. Dat de gemeente pas over 10-20-30-40-50 jaar wat aan die grond heeft is niet mijn probleem.
De gemeente Eindhoven koopt iets waar zo op dit moment totaal geen belang bij hebben, ja enkel PSV helpen. Wat heb je aan een grond waar je de komende tijd toch niets aan hebt?

Ik had als Feyenoord zijnde eerder Fer verkocht dan Wijnaldum. Feyenoord heeft afgelopen seizoen ook een tijd zonder Fer gespeeld en toen ging het niet slechter dan met hem. Je zou hem zo kunnen vervangen door bijvoorbeeld Mokotjo.
Wijnaldum daarentegen is in mijn ogen niet zo makkelijk te vervangen intern. Ik zie niet welke speler één twee drie op zijn positie komt te spelen. Je ontvangt weliswaar 5 miljoen maar het is maar de vraag wat Feyenoord daarvan mag besteden.

Van de hedendaagse top 3 heeft PSV nog steeds de zwakste verdediging en keeper en ze hebben het meeste uitgegeven.

Het middenveld is bij PSV aardig maar het zijn talenten en die kunnen wisselvallig zijn , Twente stabiel , Ajax aardig en ervaren

De aanval van PSV zou het sterkste zijn met nog een echte goalgetter erbij komt , maarja andere clubs versterken zich ook.

Word een moooooooooooooooooi seizoen

29 juni 2011 om 20:26

PSV heeft misschien wel de slechtste verdediging maar met 1 betere verdediger heeft PSV gwn de hbeste verdediging, en Isaksson is samen met Vermeer de beste lijnkeeper van de eredivisie, en stekelenburg gaat wss naar as roma dusja
En PSV heeft het beste middenveld Strootman is gewoon goed en valt niet snel terug
Wijnaldum kan soms wel minder zijn maar is op 10 ook gewoon heel goed
En Hutchinson heeft longen van een paard dat is gewoon een perfecte combo
Ajax haar middenveld is wel goed maar dat kan ook tegenvallen hoor
Twente heeft ook een goed middenveld met W. Janssen Brama en Landzaat..
De aanval van PSV is ookal de beste als PSV Toivonen in de punt zet want die scoort ook veel.

Ajax:
Vermeer
V.d. Wiel Verthongen Alderweireld Boilessen
Eriksen De Jong Janssen
Sulejmani Sigthorson Ebecilio/boerrigter

Twente:
Mihaylov
Rosales Wisgerhof Douglas Tiendalli
Brama Janssen Landzaat
Ruiz De Jong Chadli

Psv:
Isaksson
Manolev Bouma Marcelo Pieters
Hutchinson Wijnaldum Strootman
Lens Toivonen Mertens

Zo heeft PSV vind ik gwn de beste opstelling van de eredivisie Toivonen kan gewoon veel scoren dusja Ajax heeft een goed middenveld maar je weet dat er veel interesse is in Eriksen en De Jong dus of ze die kunnen behouden is nog maar de vraag.
En dan nog V.d. Wiel die wss weggaat en Verthongen heel veel geld maar kun je er iets voor terughalen?
Twente zal Ruiz waarschijnlijk gaan verliezen en daar moet je ook maar iets voor terughalen..
PSV heeft een evengoede speler teruggehaald voor Dzsudzsak(mertens) en WBA heeft interesse in Toivonen maar dat is een stap terug dus dat zal ik zeker niet doen..
Dus als PSV niemand meer verkoopt dan heb ik het vertrouwen er in dat PSV kampioen word...

29 juni 2011 om 20:41

Isaksson pakt geen punten
Vermeer moet ik nog zien
Wijnaldum op 10 = geen steekpass ala erikson , ik vind het geen 10 en ik zag alle wedstrijden van hem ( loopt teveel en heeft totaal geen overzicht )
Strootman = Talent en ik moet nog zien hoe goed hij is
Toivonen= nooit echt gebruikt als spits dus ik weet niet of hij een zekerheid is voor 15/20 goals

PSV moet nog 1 goede verdediger ophalen keeper (tyton) dan zijn ze serieus titelkandidaat
want voetbal begint van achteruit en dat is simpelweg dramatisch bij Psv

Maarja alles onder voorbehoud zullen we maar zeggen


Tyton!
Manolev/tama
Aankoop?
bouma/marcel
Pieters
Hutchinson
Toivonen/Wij
Strootman
Lens
Aankoop/toiv
Mertens/Wijn
29 juni 2011 om 20:58

@thefuzz

Ik denk dat Wijnaldum vanaf rechts moet spelen, Lens in de spits en Toivonen op 10. Ook zou ik, indien er een versterking komt in de CV, Bouma op links laten concurreren met Pieters.

ON: Tuurlijk had Van Geel hem liever aan een buitenlandse club verkocht, Feyenoord wil terug naar de top, maar dan moet het die niet met haar spelers versterken.

Heel leuk voor de competitie dit. Dacht iedereen dat PSV niet meedeet om de titel, nu zijn ze inees weer een serieuze kandidaat met deze aankopen.

29 juni 2011 om 20:20

en Brands heeft aangegeven dat ze nog niet klaar zijn dus ik ben benieuwd wat er nog meer gaat komen.. in iedergeval een spits!

29 juni 2011 om 20:32

Over twee jaar is dat geld ook op en hebben ze geen grond meer om aan de gemeente te verkopen.
Kwestie van tijd voor men er in Eindhoven achterkomt dat men nog steeds geen beleidsvisie heeft.
Van een club in zwaar weer tot een rijke club in twee leugens.
Ach over twee jaar is Feyenoord weer gezond en kan Rotterdam weer bouwen en kunnen we ons weer op de enige echte klassieker verheugen.
Wel jammer voor Feyenoord dat ze weer een jeugdig talent te vroeg moeten verkopen.
Als Fer ook nog vertrekt zie ik het komende seizoen Feyenoord weer naast Europees voetbal grijpen.

29 juni 2011 om 20:43

Over 2 jaar dan verkoopt PSV Wijnaldum, Strootman en Mertens.

29 juni 2011 om 20:57

Om vervolgens daar hun nieuwe schuld mee af te lossen en wat heb je dan als PSV zijnde?
Iedere bedrijfseconoom kan je voorrekenen dat grond verkopen om je schulden te verhelpen de oorzaak van het ontstaan van deze schulden niet wegneemt tenzij de bewuste grond de oorzaak van de schulden was en dat is in het geval van PSV niet het geval.
Jouw opmerking toont aan dat er weer gedacht wordt op de korte termijn , dat je daar op de lange duur mee op je gezicht gaat wordt voor het gemak maar vergeten.

Edit- typo weggewerkt en tekst begrijpelijker gemaakt.

29 juni 2011 om 21:02

Als je de spelers met winst doorverkoopt, dan is er toch niets aan de hand?
We halen Wijnaldum voor 5miljoen en verkopen hem door voor 15miljoen, dan hebben we 10miljoen winst. We kopen Mertens voor 6,5miljoen, verkopen hem voor 15miljoen, dan hebben we nog 8,5 miljoen winst. Strootman kopen we voor 6,5miljoen, verkopen we voor 10miljoen, dan hebben we 3,5 miljoen winst. Dat brengt de totale winst op 22miljoen, dat is niet niks denk ik, daar los je de schuld mee af, en het andere geld investeren we weer in spelers.

So easy is it.

29 juni 2011 om 21:21

Bedrijfseconomisch ook weer een blunder van de grootste orde.
Morgen breekt zo'n speler een been en heb je niets , of de speler dient netjes zijn contract uit en loopt gratis de deur uit.
Om gelijk uit te gaan van opbrengsten qua winst geen enkele bank zou zo'n verhaal in het bedrijfsleven financieren.
Boekhoudkundig hoor je de aankoop over de contractduur af te schrijven en is eventuele restwaarde een meevaller die pas naderhand geboekt mag worden.

29 juni 2011 om 21:33

Als, Als Als. Zo werkt dat helaas niet. Jij gebruikt nu bedragen die uit de lucht gegrepen zijn en op niets gebasseerd. Jij doet voorkomen of PSV deze spelers voor een prikkie heeft gekocht maar niets is minder waar. Mertens heeft nu nog maar 1 goed seizoen gespeeld en jij denkt al aan de jackpot? Strootman moet alles nog bewijzen en is voor een speler die vorig jaar nog 9 ton koste de hoofdprijs en heeft alleen een goede indruk achtergelaten.

So easy is het niet, anders had PSV nooit zulke financiele problemen gehad.

29 juni 2011 om 21:46

Als jij jezelf bedrijfseconomisch had verdiept, dan had je geweten dat de oorzaak van de schulden het begrotingstekort was. en wat heeft PSV nou gedaan voordat ze met de gemeente zijn gaan praten?? Juist de hand in eigen boezem steken en zichzelf structureel verbeteren, dwz de inkomstenkant verhogen, en de uitgavenkant verlagen. Nadat PSV dit intern zelf heeft verbeterd is men pas met de gemeente gaan praten. Jij hebt het over oorzaak van schulden etc. dit is PSV dus eerst gaan verbeteren voordat zenaar de gemeente zijn gestapt.

Verder voor iedereen die het nog niet goed snapt?
kijk even op de website van VI en dan Viradio met thijs slegers,over achter recente Psv- aankopen zit visie. dan de laatste 3-4 minuten, daar legt Thijs Slegers nog even haarfijn uit hoe het zit!

30 juni 2011 om 22:50

@fraayax

Ze hebben 2 jaar de tijd om de oorzaak van de schulden aan te pakken en ik begrijp bovendien van bartstyle dat dit zelfs al voor een groot gedeelte is gebeurt.

30 juni 2011 om 23:18

De oorzaak van schulden is in de meeste gevallen dat er meer geld wordt uitgegeven dan er binnenkomt in dat kader zegt een begroting niets.
Een begroting is niets anders dan een plannetje waarin met aangeeft hoe men denkt het komende jaar de financien te regelen.
Een begroting dient altijd sluitend te zijn , daar zijn vele boekhoudkundige foefjes voor te bedenken.
Ik weet dat er intern bezuinigd is , maar van een terreinknecht valt minder te snoeien dan in de loonkosten van de heren voetballers.
Kijk in dat kader naar Ajax , die hebben de afgelopen 2 seizoen rigoreus ingegrepen in de salariskosten van de selectie , want anders waren zij net zo hard op hun gezicht gegaan als Feyenoord.
Als bijvoorbeeld Dzusdzak en Affelay gezamelijk zeg 3 miljoen per jaar verdienen en wil je de loonkosten omlaag brengen zal je de de nieuwe spelers maximaal 2 miljoen aan salaris kunnen beloven , in dat kader valt niet te rijmen dat je voor Gomez ineens een jaarsalaris over hebt van 2 miljoen. In een keer de bezuiniging weg en de slaris post in plaats van verkleind verhoogd, doe nu het rekenwerk nog maar eens.

PSV moet als het 1 spits haalt iemand halen die veel scoort en weinig kost misschien El Hamdaoui, je kan hem goedkoper halen als eerst bij AZ en hij scoort, hij mag zich niet meer aansluiten bij Ajax dusja.

Isaksson
Manolev
Bouma
Marcelo
Pieters
Hutchinson
Wijnaldum
Strootman
Lens
Toiv/n.spits
Mertens
29 juni 2011 om 20:44

gewoon 5 miljoen hoor als AZ gewoon gezond was, was elham 10 mil waard waarom zou ajax hem nu voor minder verkopen. Hij is fit en zijn kwaliteiten kent iedereen.

29 juni 2011 om 22:11

jongen haal alsjeblieft die manolev uit je opstelling en ook die m0g00l van een Toivonen

ik als feyenoorder baal wel hiervan,maar ja het is niet tegen te houden.

Ik snap wijnaldum echt wel maar als feyenoord je de mogelijk heeft geboden om te debuteren en alle vertrouwen heb gegeven dan moet je niet naar de concurrent.dan moet je naar het buitenland.

Hoop nu maar dat fer blijft anders gaan we weer een heel zwaar jaar tegemoet.

baal zo hier van

Lekkere opstelling zo dacht ik al! Labyad komt er ook aan, vergeet dat niet Als we nog een spits kunnen vinden dan is 't helemaal mooi!

PS: ja ik vind een 4231 opstelling mooi en ja ik weet dat psv niet zo voetbalt

Isaksson
Manolev
Bouma
Marcelo
Piets
Hutchinson
Strootman
Lens
Labyad
Mertens
Toivonen
29 juni 2011 om 20:23

waar zet je wijnaldum op de tribune?

29 juni 2011 om 21:08

Nee, we zetten Hutchinson achter en Wijnaldum vanaf zijn plek denk ik dan.
Of we verkopen Toivonen voor 13miljoen aan Wba, wat in hem geïnteresseerd is.
Ook zou ik Krul halen, is toch goedkoop denk ik. Ook had PSV interesse in Ream, ik weet alleen niet wat daarmee gebeurt is. Met al die namen, het je toch een behoorlijk elftal.
Ik heb ze voor het gemak maar ff in een opstelling geplaatst.

En ook snap ik Van Geel, je wilt terug naar de top, dan moet je deze niet met je eigen spelers versterken.

Krul
Hutchinson
Marcelo
Ream
Bouma
Wijnaldum
Toivonen
Strootman
Labyad
Lens
Mertens
29 juni 2011 om 22:21

het zou niet zo slim zijn van Psv om Wijnaldum te halen en hem er dan niet inzetten hè!
en daarbij is Wijnaldum ook al veel verder dan Labyad. En ze zouden toch echt ook een andere rechts back moeten halen want ik weet niet of je de Manolev ooit hebt zien voetballen maar die bakt er echt niks van! verder zou ik of Engelaar of Bakkal op de plek van Hutchinson zetten
zie opstelling

Issakson
Wuytens/Tama
Marcelo
Maza
Pieters
Bakkal
Wijnaldum
Strootman
Lens
Toivir
Mertens
30 juni 2011 om 00:42

Weet niet of je Hutchinson oot heb zien voetballen, maar die hoort sowieso in de basis te staan.

30 juni 2011 om 09:46

tuurlijk heb ik die gozer wel eens zien voetballen maar ik vind hem niet bijzonder goed en hij scoort ook nog eens bijna niet!

en voor de mensen hier die graag die Labyad in de basis zien kan je mischien lens in de spits doen en Labyad op links buiten! en die naaibal van een toivonen verkopen of wissel zetten

Lekker psv, stopt de ontwikkeling van Labyiad, had hem liever op de nummer 10 positie gezien, en hij wordt denk ik beter dan wijnaldum.

@tom4ajax

Maar wijnaldum wilde zowiezo niet bijtekenen dus daarom hebben ze hem verkocht. Dit ligt niet Aan van geel of feyenoord maar aan dit over het paard getilde ventje zelf.
Die 5 miljoen gaat voor eem deel in de schulden en naar talent pool 1 vandaar dat hij verkocht is. Feyenoord zal dit geld niet gebruiken voor een transfer. Dat moet van financiers komen. Hadden ze hem niet verkocht dan had hij gratis de deur gelopen.

Zojuist lees ik net op www.twitter.com/fr1908nieuws dat Wijnaldum zijn boezemvriend Fer een prijskaartje heeft van 8 miljoen euro. Dat zou een mooi bedrag zijn. Het is wel (helaas) erg pijnlijk voor Feyenoord als twee spelers naar (mede) topclubs gaan.

Wat denkt die Martin van Geel wel niet? Vindt hij dat PSV een concurrent is van Feyenoord? Alleen als hij tegen Feyenoord scoort is hij een obstakel voor Feyenoord denk maar niet dat hij in de titelrace Feyenoord kan hinderen.

29 juni 2011 om 22:36

denk je met wijnaldum ineens kampioen te worden dan? Mertens is echt ongeschikt voor de top, sstrootman eenv goeie speler maar 13 miljoen samen met mertens is natuurlijk echt veel te veel een 5 miljoen voor een jongen die op de bank komt is ook een miskoop. Daarnaast is feyenoord nog altijd een veel grotere club dan die lampjesfabriek van jou.

Wat een wanbeleid zeg, sjonge jonge . Weer dik veel geld lenen en uitgaven en over een paar jaar failliet. ze konden beter een super-sub kopen als : Platje! voor nog geen half miljoen .

29 juni 2011 om 21:12

Platje is naar een echte volksclub gegaan, een club waar hij bij past. Platje gaat iedereen positief verassen dit seizoen. Zou me niks verbazen als hij er dit seizoen 14-18 goals er in poft voor Nec.
En om het nog mooier te maken...platje kostte geen half miljoen, Platje was transfervrij..

30 juni 2011 om 10:14

Nec fan zeker?
of Volendam fan :P

zo ook opgedonderd vuile vieze overloper, hoop dat ik hem ook nooit meer zie rondhangen bij rotterdam alexandrium lekker hangen met ze maatjes die lopen te blowen.
Wat heeft het nou voor nut om van feyenoord naar psv gaan, en ja ik hoef nu geen verhalen psv is meer kampioen geworden en speelt nu europees want dat weet ik zelf ook wel. Maar het is en blijft een feit dat feyenoord en ajax de clubs zijn van nederland.
Ik hoop als hij naar de kuip komt het met knikkende knieeen is en getrakteerd wordt op een striemend fluitconcert.
En ik dacht dat de 3 grote clubs van nederland een gentleman agree hadden dus niet.
Maar gini onthoud goed ooit when the sleeping giant is awake baal jij als een stekker.

Heel eerlijk, de meeste mensen zijn gewoon erg jalours op psv. Ik ook... Als dit bij mijn cluppie zou gebeuren zou ik een gat in de lucht springen

29 juni 2011 om 21:37

Heel eerlijk, als dit mijn club zou zijn geweest zou ik in mijn broek schijten. Een club met financiele problemen die net gered is moet zich wat bescheidener opstellen en geen spelers kopen voor 6+ miljoen mits het zekerheidjes zijn met ervaring die de jeugd aan de hand kan nemen. Dat zijn ze alle 3 niet. Dit zijn risico investeringen van een club die geen vangnet meer heeft.

29 juni 2011 om 22:43

Ik hoop dat je gelijk krijgt. Maar de spelers die ze hebben gehaald, zijn in potentie allemaal spelers die voor minstens hetzelfde bedrag doorverkocht kunnen gaan worden, al weet je het nooit zeker natuurlijk. Zij kunnen het verschil maken tussen een 1ste of een 2e plaats.

ongelooflijk dat een club bij de gemeente zijn hand openhoud en de volgende dag gaat winkelen.om misselijk van te worden.

29 juni 2011 om 21:54

Respect voor deze reactie.. De Eindhovense belasting betaler gaat die 48 miljoen ophoesten! Let maar is op..

29 juni 2011 om 22:16

PSV betaald 2,4 miljoen per jaar terug, wijl de gemeente 2 miljoen aan rentelasten kwijt is. Ofterwijl, de gemeente ontvangt van PSV meer dan dat het zelf kwijt is aan de lening. Wat een ongelofelijk uit de lucht gegrepen reactie van je. Totaal niet onderbouwd dat de ''eindhovense belasting'' dit gaat ophoesten.

Ik kan er niet bij dat Wijnaldum van Feyenoord naar PSV gaat. In mijn ogen echt hoogverraad, was dan lekker naar het buitenland gegaan...

Ik denk niet dat hij snapt wat de overstap naar PSV in 2011 betekent. Voorheen was een overstap van Feyenoord naar PSV al dubieus, maar was de rivaliteit niet supergroot. Maar nu, na de 10-0 begin dit jaar (en de reacties na afloop) en de return in Rotterdam is de rivialiteit veel groter. Verder vraag ik me af waar hij gaat spelen, als toivonen al op 10 speelt, mertens op links komt en lens zijn vaste stek op rechts heeft. Maarja, misschien vertrekken er nog wel mensen bij PSV of wint hij de strijd om een basisplaats.

PSV is er op dit moment in mijn ogen nog lang niet met deze spelers, de verdediging moet nodig versterkt worden en ook de spitspositie heeft nog minstens 1 a 2 spelers nodig...

wijnaldum,echt een super aanvaller die ik de afgelopen jaren niet veel in nederland zag,kijk het positieven aan deze jongen is dat hij geen ego is zoals bijvoorbeeld suarez(heb hem nooit een bal in de 16 zien afspelen) en wijnaldum is snel behendig en scoort daardoor toch doelpunten,dat is vorig seizoen wel gebleken bij Feijenoord,nu is het dus voor hem wel tijd voor een stapje hoger voetbal,aan de top van nederland dus!!

dit is gewon belachelijk! De PSV supporters kunnen hier een mooi verhaal vertellen dat het geld uit een ander potje komt bla bla maar feit blijft dat gemeente Eindhoven indierct PSV heet geholpen met hun aankopen van in totaal 18 miljoen! Allemaal gemeenschapsgeld, gegevens inde vorm van een renteloze rente voor en grond die te hoog is ingeschat! belachelijk. Van geen bnk krijg je zulke lening>feyenoord en Ajax hebben ook geen geld van overheid gekregen! Competitievervalsing puur sang

29 juni 2011 om 22:19

Kun je beargumenteren waarom jij vind dat de grond te hoog is ingeschat. De grond ligt immers midden in het centrum, dure grond lijkt me? Daarnaast is de gemeente Eindhoven 2 miljoen per jaar kwijt aan rentelasten, terwijl PSV 2,4 miljoen per jaar afbetaald. Niets renteloos dus.

dat Psv is ook lekker bezig! ik dacht dat ze in de schulden zaten??
verkopen ze een dzudsack voor 14miljoen denken ze even te moeten inkopen voor 18miljoen...
zo is feyenoord ook kapot gegaan

Ik vind wel dat Mertens een stap terug is tov Dudzak maarja je weet natuurlijk niet hoe Mertens komend jaar groeit... Ben erg benieuwd of hij die plek goed kan opvullen...

goede aankoop voor psv, al weet ik niet of ze hem echt nodig hebben! als Feyenoord-fan hou ik er wel een dubbel gevoel aan over omdat ik blij ben dat we nog wat hebben kunnen verdienen aan hem maar dat ie naar Psv gaat vind ik wat minder.

Daarbij komt dat er mogelijk geen vervanger kan worden gehaald en als Fer dan ook nog weggaat dan wordt het komend seizoen wel weer een seizoen om sportief snel te vergeten ben ik bang.

succes in Eindhoven hoop dat je verder ontwikkelt, maar dat je die 2 wedstrijden tegen Feyenoord iets minder in vorm bent!

als een spler weg wil dan kun je als club niet anders dan proberen er zoveel mogelijk geld voor te vangen en ik vind 5 miljoen voor wijnaldum een prima bedrag. Tot in de kuip ondankbare gino, we zullen je een 'warm'welkom geven.

Als Feyenoord supporter baal ik natuurlijk dat Wijnaldum naar PSV gaat. Van de andere kant levert het Feyenoord tenminste nog een mooie transfersom op. En als ik eerlijk ben zou het voor Feyenoord ook goed zijn als Fer voor een dergelijk bedrag verkocht kan worden. Dan natuurlijk wel meteen Schone, Hadouir en Dost halen. Misschien zelfs Velthuizen nog.
Meeuwis nog jaartje huren en Roorda kopen.
El amahdi en Bahia nog verkopen.
Samen met de ''instroom'' vanuit jeugd en Excelsior gaat Feyenoord er dan zowel sportief alsmede finacieel ook op vooruit. En laten we Wijnaldum aub een Feyenoord waardig afscheid geven.
Wij volgend seizoen op de terugweg naar de subtop met dit elftal.
Op de bank dan nog: Mulder, Schenkeveld,leerdam, van Haaren, Ramstein, Clasie, Fernandez, Cabral, Swets, Nelom, Meeuwis en Mokotjo.

Velthuizen
Fernandez
De Vrij
Vlaar
Indi
Roorda
Schone
Biseswar
hadouir
Cisse
Dost
30 juni 2011 om 15:55

wtf zet jij fernandez rechtsback ahahahahahahah;w

zeer spijtig dat Gini weg gaat bij Feyenoord. ik snap en sta achter v. Geel, ook ik had hem liever zien vertrekken naar het buitenland als hij weg zou gaan.

ik hoop van harte dat men (de feyenoord supporters) Gini wat respect kunnen tonen als hij straks in het psv shirt in de kuip speelt.
ondanks dat hij nu een tegenstander wordt heeft hij in zijn periode bij Feyenoord toch veel voor de club betekend, zeker het laatste seizoen met alle doelpunten die hij heeft gescoord.

waar zouden we staan als hij ze niet gemaakt had?

Nogmaals, ik vind het zeer jammer.. maar wens hem evengoed veel succes in zijn voetbal toekomst!

29 juni 2011 om 22:57

Ach dan stonden we 12e......
Verder heeft Wijnaldum ongeveer 6 wedstrijden goed gespeeld, verder helemaal niets gepresteerd. Het respect van mij zal hij niet krijgen, komop dit is de grootste vernedering die je ons aan kan doen! Hij is 20 jaar en vertrekt hij naar Psv. Moeten wij dan respect voor hem hebben? Hij had juist meer respect voor ons moeten hebben!

Ik hoop dat hij faalt in Eindhoven, en dat hij komt smeken dat hij weer terug mag komen!

29 juni 2011 om 23:06

ik snap je gevoel ook wel..

je doelt met respect op clubliefde..

maar ook clubliefde heeft zijn beperkingen, moet een speler dan als hij bij feyenoord komt spelen daar blijven totdat hij niks meer voor de club kan betekenen?

en over clubliefde gesproken, van oorsprong is hij een spartaan..
ik vind dat je pas over clubliefde mag spreken over jongens als Stefan de Vrij, uit de eigen jeugd en bijtekenen in moeilijke tijden. dat is clubliefde.

maar een spartaan, die een paar jaar bij Feyenoord heeft gespeeld, verkocht wordt voor 5 miljoen euro en zijn heil bij een andere nederlandse club gaat zoeken.

dat heeft niks met clubliefde of respect te maken.. dat is de zakelijke kant van het voetbal...

29 juni 2011 om 23:52

@ arjanm:

Weet je wat ontzettend grappig is? Weet je wie ook op zeer jonge leeftijd wegging bij Feyenoord? Weet je wie ook voor 5 miljoen weg ging? Weet je wie ook eigenlijk Spartaan was? Robin van Persie

Van een jeugd-trainer van Sparta gehoord die voor hetzelfde goede doel heeft gewerkt als ik:

Van Persie speelde in de jeugd van Excelsior en wilde daarna naar Sparta, omdat zijn vader een echte Spartaan was en al zijn Marokkaanse vriendjes ook voor de vertegenwoordigende elftallen van Sparta uitkwamen. Maar dat mocht niet van Excelsior, omdat het een contract met Feyenoord had. Dus moest Robin geforceerd een contract bij Feyenoord tekenen terwijl hij dat helemaal niet wilde. Aldus heeft hij altijd zijn best gedaan bij Feyenoord voor zijn carrière en om een mooie transfer te realiseren, maar anderzijds heeft hij wel altijd geprobeerd om Feyenoord op zoveel mogelijk manieren een oor aan te naaien en dat is hem redelijk gelukt, vraag dat maar aan Bert van Marwijk. Robin heeft zelf trouwens in verschillende interviews al aangegeven dat hij zich altijd zeer onprofessioneel heeft opgesteld in zijn tijd bij Feyenoord.

30 juni 2011 om 07:18

of dat geheel waar is weet ik niet, maar ik geloof je op je woord..

maar wat je dus eigenlijk wilt zeggen is dat een spartaan altijd feyenoord een oor zal proberen aan te naaien?

vind ik wel een beetje kort door de bocht, of bedoelde je dit niet?

30 juni 2011 om 10:28

Wat ik bedoelde is dat ze beiden dus geen groot Feyenoord-hart hebben en wellicht is dat inderdaad te verklaren door het feit dat ze allebei voor Sparta hebben gespeeld of hadden willen spelen.

Wijnaldum bedankt!
Bedankt voor al die slechte wedstrijden van de afgelopen seizoenen
Bedankt voor je gevoel van clubliefde
Bedankt voor de vernedering door naar een andere Nederlandse club te verhuizen
Wijnaldum bedankt!

Maar vertoon je niet meer in Rotterdam

29 juni 2011 om 23:48

oef wist jij dat er mensen zijn die je hiervoor kunnen helpen?
Wat een ophef hier sv koopt een speler van een middenmoter.wat een ramp zoiets doe je toch niet.wees blij met de knaken als hij in jouw ogen toch zo slecht is.

Het kan bijna niet anders of Feyenoord staat een mooi jaar tegemoet. In een jaar waar zoveel tegen zit en als klap op de vuurpijl een speler naar Psv gaat. Dat moet het beging zijn van de omkeer. Eens moet die bodem toch bereikt zijn. Er komen echt nog wel twee spelers bij die Feyenoord sterker maken. En laten we nou eerlijk zijn. Als je Wijnaldum beoordeeld op 4 jaar Feyenoord is het toch niet veel. Van de 111 wedstrijden waren er 80 een 5 waard. De eerste wedsrtijden van hem waren goed. De laatste wedstrijden van het afgelopen jaar waren ook aardig. Niet meer niet minder. Deze speler heeft te weinig mentaliteit om een echte grote speler te worden. Fysiekniet sterk en gaat vaak voor de moeilijke oplossing. Maar ik blijf het niet snappen dat je naar Psv gaat. Ook al heet je Jaap uit het 2e elftal. Ik weet ik kijk met een Feyenoord bril. Maar Feyenoord is Feyenoord een topclub in Nederland. Grote club met een groter stadion meer fans. Toch steekt het. Ik belde vanmorgen gelijk mijn vrouw vanaf kantoor toen ik het hoorde. Me vrouw zegt bel je daarvoor. Maar zei snapt niet hoe het voelt als een club je zo aan het hard gaat. Maar ik weet zeker het gaat goed komen dit jaar. Feyenoord is altijd een club als je iets verwacht krijg je niets. Maar als je niets verwacht zijn ze tot de mooiste dingen in staat. Ze verliezen afgelopen jaar van zo veel clubs. Maar spelen Psv met een superwedstrijd uit het kampioenschap. En zo is het zo vaak bij deze club. In 2002 verliezen ze van Twente maar winnen diezelfde week van Inter Milan in Milaan. Dus alle fans van Feyenoord we gaan gewoon een mooi jaar tegemoet. Alles wijst er op!!!

29 juni 2011 om 23:59

Ik vind het dom van Psv, ben het idd eens dat Wijnaldum geen top voetballer is en geen top voetballer zal worden. Kan soms een leuke wedstrijd spelen tegen goede ploegen maar tegen matige ploegen is hij zelf nog minder dan matig. Ik verwacht wel dat PSV volgend seizoen weer aardig sterk is met Mertens erbij en Strootman. Ik Denk alleen dat de rivalen van PSV dit jaar weer een stapje sterker zullen zijn

@raza
k hoop voor jou club dat het weer goed gaat worden, ik ben zelf groot Ajax fan en hoop zelf eerlijk gezegd ook dat de ''kakkerlakken'' weer goed worden! Het is leuker voor de Eredivisie dat de echte prijzen tussen Ajax en feyenoord verdeeld gaan worden! De echte rivalen tegen elkaar is het mooist in de Eredivisie! Net als in de Primera Division dat de 2 rivalen tegen elkaar vechten voor elke prijs

30 juni 2011 om 00:06

ik wil zeggen, respect voor Feyenoord. Je verkoopt je sterkhouders. Het inkomende geld gaat naar schuld sanering en je aanvoerder een een talent blijven. Probeer dit jaar europees voetbal te halen en uit de rode cijfers te komen en alles ziet er goed uit. Beter dan andere clubs die staats steun trekken ( ja psv met 48mil die over 20jaar wordt terug betaald en daarna verdient de gemeente er pas aan). Ga zo door. een financieel gezone competitie die elk jaar spannend is, is gewoon een applaus waard in Nederland.

30 juni 2011 om 00:34

Dat is niet aan Feijenoord maar opgelegd door de Knvb. Feijenoord mag zolang ze in Cat. 1 zitten geen stuiver uitgeven.

30 juni 2011 om 01:00

Wees niet bang, volgend jaar zullen we vertrokken zijn uit categorie 1, naar categorie 2.
Met een schuld van nog rond de 8 a 10 miljoen, en waar Fer waarschijnlijk nog zal vertrekken
voor een slordige 5 miljoen, zitten wij al op de 5 miljoen schuld. Kortom, niet zo haten op Feyenoord

Volgend jaar, zijn wij op de koers terug naar de top.

18 miljoen voor 3 spelers?
Dat had makkelijk in het verlies gekund wat werd gedraaid en al deze onzin was allemaal niet nodig geweest. Dan was je zo je 17,5 miljoen verlies alweer kwijtgeraakt.

Luis Suárez is door Groningen gekocht van Nacional voor 8 ton en aan Ajax verkocht voor 8 miljoen! Dit pakte voor Ajax geweldig uit want hoe irritant deze speler ook kon zijn hij is een geweldige voetballer en zijn geld waard geweest. Huntelaar werd door Heerenveen gekocht van PSV voor om en nabij 100.000euro en werd door Ajax aangetrokken voor een slordige 9 miljoen waarvan 15% ook nog aan PSV betaald moest worden. Ook Klaas Jan is voor goed geld verkocht door Ajax. Maar waar het om draait is....zou Mertens, Strootman en Wijnaldum misschien ook niet de toppers kunnen worden net als deze twee? Of hebben jullie meer verstand van spelers als bv iemand die er dagelijks zijn brood mee verdient. Ga dus ook niet roepen dat Strootman maar 8 ton gekost heeft of zo want dat heeft Suarez voor Groningen ook gekost en die hebben hem ook verkocht voor het 10 voudige.

de aankopen van PSV zijn alledrie jong, hangen tegen international aan of zijn al international als er 2 van de drie doorgroeien op de manier zoals ze nu doen kunnen deze allebei voor 20 miljoen euro verkocht worden en heb je winst over 3 spelers.

goede aankopen voor PSV dat zonder meer. Maar ik verwacht niet dat ze hier mee kampioen gaan worden.
Strootman is nog niet constant genoeg, en ik denk dat hij ook nooit bij een topclub in het buitenland zal komen.(maar je weet het nooit hij is nog jong).
Mertens daar in tegen is niks op aan te merken, denk dat hij wel aan het niveau van dzsudzsak komt.
Wijnaldum kan in mijn ogen wat invalbeurten verwachten, jammer want bij feynoord was hij vaste kracht.
Ik had hem liever een stap zien maken zoals Feynoord -everton als hij een paar jaar ouder is.

30 juni 2011 om 03:18

Als je ziet hoe Strootman zich ontwikkeld en in welk tempo dat gebeurd, dan is het echt een topper in spé. Over Mertens ben ik dan weer niet zo zeker. Heeft afgelopen jaar op mij echt geen indruk gemaakt, haalt ook geen constant niveau. Mertens heeft wel goede uitschieters gehad.

Dit forum is echt leuk: volgens mij allemaal jongetjes van 14 a 15 jaar die weten te vertellen dat PSV spelers van belastinggeld koopt, Mertens niet goed is, Strootman niet goed is, Wijnaldum een verrader is terwijl hij van sparta komt, haha.
Geweldig al die opmerkingen en van 80% kan niets kloppen omdat we de waarheid niet weten.
Mooi hoor!

30 juni 2011 om 10:38

Ik weet niet hoe jij het ziet, maar hij was 13 jaar toen hij overkwam van Sparta. Ben je dan geen verrader.

on-topic.

Waar zijn de tranen van tegen De Graafschap, die zijn er niet meer omdat hij naar Psv kan, toen er geen belangstelling meer was in hem schreeuwde hij dat hij wilde blijven. Zie hier het voorbeeld van; Laat je club maar in de steek, ja laat je club maar in de steeeek.

off-topic

Dit soort jongens hoeven we niet, De Ake's, Rekik's en al die andere die als het kan direct naar een topclub verkassen wij willen de De Vrij's zien wiens tranen echt waren en niet de Wijnaldum's die denken dat als 1 iemand waardering krijgt omdat hij kapot gaat, omdat hij heeft verloren, dan zelf gaan huilen zodat hij ook waardering zou krijgen. Rot even een eind op, je krijgt echt een heel warm onthaal van MIJ als je terugkeert in de Kuip, het verbaasd me niks als hij dan voordoet alsof hij geblesseerd is zodat hij niet hoeft te spelen.

30 juni 2011 om 10:43

Beste legioenert...ik zal je uit een droom helpen....clubliefde bestaat niet meer! Bij geen enkele club in NL en daarbuiten niet. De spelers van nu staan enkel voor het geld te voetballen en daar is op zich niets mis mee als ze voor dat riante salaris maar hun stinkende best doen. En dat kussen op logo's....ach je moet toch wat als je blij bent of niet dan?

30 juni 2011 om 10:49

Nou nee je moet zeker niet het logo kussen van de club die vertrouwen in hem bleef hebben, die naar hem bleef luisteren als hij wat te zeggen had, hij is hier met het volste respect behandeld, maar dan gaat hij bij het minste of geringste weg. Dat is niet de Feyenoord cultuur die ik zie. Ik kan het ook wel begrijpen dat als je meer kan verdienen dat je dan weg gaat, maar laat hem dan niet zo irritant doen met het logo blijven kussen met hartjes gebaren maken(1-0 Psv), met neptranen komen om waardering te krijgen van ons. Ik ben dit soort spelers gewoon spuugzat.

Je kan ook gewoon geen spits kopen als PSV zijnde en Lens in de spits en Labyad op rechts
lens kan met zn snelheid ook score

Isaksson
Manolev
Marcelo
Bouma
Pieters
Hutch/Wijn.
Toi/WIjn
Strootman
Labyad
Lens/Toi
Mertens

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. SzymańskiMiddenvelder10
Q. TimberMiddenvelder10
J. BijlowKeeper10
J. ToornstraMiddenvelder10
P. WålemarkMiddenvelder11
L. GeertruidaVerdediger11
O. IdrissiAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Maandag 8 augustus
Manchester United ziet in Guido Rodríguez een goed alternatief als Adrien Rabiot niet haalbaar blijkt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren