Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: De Guzman meldt zich met blessure af bij Van Gaal

Laatste update:

Memphis Depay mag hopen op zijn debuut voor het Nederlands elftal. De aanvaller van PSV, die donderdag nog prachtig scoorde tegen Chornomorets, is door bondscoach Louis van Gaal opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Hongarije en Turkije. Depay zat niet in de voorselectie, maar heeft de voorkeur gekregen boven Ruben Schaken van Feyenoord.

/

Van Gaal zei vrijdag dat de oproep voor Depay 'eigenlijk nog te vroeg is', maar dat hij 'weinig andere smaken heeft'. De aanvaller mag daarom aan de bondscoach laten zien wat hij kan. Andere opvallende namen in de selectie zijn die van Gregory van der Wiel en Nigel de Jong, die lange tijd ontbraken in de plannen van Van Gaal, maar nu weer terug zijn. Jasper Cillessen van Ajax vervangt de geblesseerde Jeroen Zoet van PSV.

Oranje speelt op 11 oktober in de Amsterdam ArenA tegen Hongarije en gaat vier dagen later op bezoek bij Turkije. Voor de manschappen van Van Gaal staat er weinig meer op het spel, want Nederland heeft zich al gekwalificeerd voor het WK van volgend jaar in Brazilië. Hongarije en Turkije kunnen nog tweede worden in de poule en hebben de punten nog wel hard nodig.

Update 7 oktober 09.40 uur - De Guzman meldt zich met blessure af bij Van Gaal
Jonathan De Guzman zal voorlopig op zes interlands voor het Nederlands elftal blijven staan. De middenvelder van Swansea City was opgeroepen voor de WK-kwalificatieduels met Hongarije en Turkije, maar heeft zich wegens een liesblessure afgemeld. Dat weet De Telegraaf. De Guzman deed zondag ook al niet mee met Swansea tegen Southampton: hij moet twee weken rust houden.

Volledige selectie:

Doel: Tim Krul (Newcastle United), Michel Vorm (Swansea City), Jasper Cillessen (Ajax)

Verdediging: Daley Blind (Ajax), Jeffrey Bruma (PSV), Daryl Janmaat, Bruno Martins Indi (beiden Feyenoord), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain), Jetro Willems (PSV)

Middenveld: Jordy Clasie (Feyenoord), Nigel de Jong (AC Milan), Stijn Schaars (PSV), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kevin Strootman (AS Roma), Rafael van der Vaart (Hamburger SV)

Aanval: Dirk Kuyt (Fenerbahçe), Jeremain Lens (Dynamo Kiev), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Memphis Depay (PSV) en Ricky van Wolfswinkel (Norwich City).

Het is terecht dat Memphis Depay is geselecteerd

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

eindelijk een verstandig besluit... Schaken kan gewoon echt niet meer en ik denk dat Depay best wel wat kan laten zien , ook al gaat hij net als schaken ook naar binnen maar ik denk dat hij beter in vorm i op dit moment. veel succes Memphis!

4 oktober 2013 om 12:20

ja heel verstandig leuk voor schaken dat hij zijn debuut mocht maken maar je kan beter op de bank voor de toekomst kiezen en Depay heeft potentie

4 oktober 2013 om 12:22

Maar waarom jp niet erbij

4 oktober 2013 om 12:26

Heeft pas 90 minuten in totaal gespeeld dit seizoen, moet eerst volledig fit worden want hij kan nu nog geen volle 90 minuten aan dan lijkt me een doordeweekse wedstrijd er bij niet handig.

4 oktober 2013 om 12:29

JP heeft vrij weinig gespeeld dus laat hem lekker ff op gang komen

4 oktober 2013 om 12:33

JP is de volgende die er bij komt als ie wat meer wedstrijden heeft gespeeld. Dan zijn we eindelijk van Kuyt af, want dat moet nou toch echt eens afgelopen zijn.

4 oktober 2013 om 12:45

Who's Jp?

4 oktober 2013 om 12:46

Wie is jp?

4 oktober 2013 om 13:06

goede keus van louis. Aan schaken heb je toch niets, het is al een wonder dat hij ooit oranje heeft gehaald

4 oktober 2013 om 13:38

Jean-Pierre Papin

4 oktober 2013 om 13:47

Waarschijnlijk omdat Van Gaal hem niet goed genoeg vindt (en niet alleen Van Gaal mag ik hopen)

4 oktober 2013 om 12:28

Wel jammer dat hij Van Dijk er niet bij haalt, vind Van Dijk samen met Rekik nu de beste centrale veredigers, ondanks dat Rekik dan nu geblesseerd is. Hij moet nu Ron Vlaar gewoon opstellen

4 oktober 2013 om 12:32

Rekik is zeker goed maar als hij volgend jaar niet aan PSV verkocht wil worden en voor zijn kans wilt gaan bij City dan kunnen we hem langzaam vergeten. Mensen denken nu dan City zal nooit Rekik verkopen het is een van hun grootste talenten , Ze hebben een ander groot talent Denis Suarez aan Barca verkocht voor 9 miljoen....

4 oktober 2013 om 12:47

Psv kan nooit het bedrag neerleggen wat City zal gaan vragen, mits het hem eventueel wil verkopen. Enige hoop is dat City dezelfde constructie zou willen als Chelsea doet met Courtois.

4 oktober 2013 om 13:26

Hahahaha denswil en blind hou op man blind heeft de vorm van vorig jaar niet meer en denswil komt net kijken de vrij lekker laten banken en van Dijk of Vlaar daar neerzetten dan mogen Indi en rekik het uitvechten wie lcd word en verliezer Lb

4 oktober 2013 om 13:37

Janmaat en indi? Doe serieus man

4 oktober 2013 om 13:44

Denswil?! Beetje vroeg vindjeniet, er lopen er veel betere rond op lcv

4 oktober 2013 om 14:27

Ik ben Ajacied maar vind Denswil ook nog niet klaar daarvoor. Willems/indi vind ik ook niet sterk. Graag zou ik het zo zien:

Krul
vd Wiel
v Dijk
Bruma
Blind
Sneijder
de Jong
Strootman
Robben
v Persie
Depay
4 oktober 2013 om 15:06

Oh ja hoor. daar gaan we weer weer... Af die Ajaxbril kerel. Denswil heeft twee potten leuk gespeeld en jij wil hem gelijk op het WK hebben. Je moet eens verder kijken dan je grote neus lang is!

4 oktober 2013 om 15:07

hahaha jij bent zeker de leukste thuis indi niet goed genoeg blind en denswil wel jaloers op Feyenoord ??

4 oktober 2013 om 15:09

ja hij is gek man indi/rekik is beter dit moeten de 4 cv worden : rechts vlaar en de Vrij/van Dijk of Bruma en links Indi en Rekik

4 oktober 2013 om 15:57

Ik zou Kuyt op de plaats van RvP zetten.

4 oktober 2013 om 16:01

Als we toch gaan discussiëren over de verdediging doe ik ook maar gezellig mee:
Janmaat - Rekik - Indi - Buttner
Dat lijk me wel wat ..

4 oktober 2013 om 17:22

Aangezien Van der Wiel eindelijk weer speelt stel ik die liever op dan Janmaat. Ik zat even naar PSG tegen Benfica te kijken en Gregory gaf een prima assist op Zlatan, hij liet eindelijk weer eens wat van z'n oude vorm zien. Verder zou ik voor dit moment gaan voor Van Dijk, Rekik (mits fit) en Blind.

4 oktober 2013 om 18:12

@goodoldfredje

Ik vind Denswil en Rekik nu al de beste opties die we hebben voor de LcV positie. Wat mij betreft mogen hun uitmaken wie er basisspeler wordt

7 oktober 2013 om 09:50

buttner? speelt hij al in basis dan?

7 oktober 2013 om 10:28

Ik vind het ook jammer dat Leroy Fer er niet bij is. Speelt erg goed in de Premier league.

7 oktober 2013 om 11:42

Jij kijkt ongetwijfeld geen wedstrijden van Ajax want Blind blinkt wederom uit. Hij was alleen even geblesseerd, maar zodra hij speelt zie je datv hij geweldig is. Gisteren en tegen Milan speelde hij fantastisch en met lef. Hij liet het er zo makkelijk uit zien! Denswil is nu al geweldig, alleen moet hij zich nog wat langer bewijzen.

Van de andere kant, hoe lang heeft Rekik zich bewezen?

Ik snap overigens niet wat al die Feyenoorders in de selectie doen. Ik ben dit seizoen echt niet stuk van de Vrij, dan kun je beter Denswil of van Dijk oproepen. Ook Clasie vind ik helemaal niets.

En Kuyt, goedemorgen zeg. Wat doet híj er nog bij?! Hopelijk is Narsingh snel terug en vindt Elia op wonderlijke wijze zijn vorm terug.

4 oktober 2013 om 12:36

als ajacied ben ik ook eens met die uitnodiging van depay, depay is een betere keuze dan schaken en wellicht ook beter dan lens en heeft ook nog eens meer potentie, waarom jordy clasie derbij zit is mij een raadsel, ik had liever leroy fer gezien voor clasie.

4 oktober 2013 om 12:38

Ik als ajax fan ben echt fan van Depay, snel dynamisch nu nog werken aan zijn mentaliteit. Dit kan een goede joker zijn op het wk.

4 oktober 2013 om 12:40

Schaken staat alleen op een andere positie.... Depay moet de concurrentie aangaan met Lens.

Denk dat hij er nog niets te zoeken heeft. Gaat nog veel te veel voor eigen succes en eerlijk is eerlijk. Laat de laatste tijd niet bijster veel zien bij Psv.

Persoonlijk denk ik dat Nederland beter af is door met 2 spitsen te spelen.

Krul
Janmaat
v Dijk
Martins Indi
Blind
de Jong
Strootman
Sneijder
de Guzman
Robben
v. Persie
4 oktober 2013 om 13:40

Dat lijkt wel een beetje de opstelling van Ctjechie van vroeger.
Maar die speelden dan zelfs 4-1-4-1 ook met iemand tussen de verdediging en de aanval.
Alleen maak jij een 4-1-3-2 opstelling. Zoiets heb ik eigenlijk nog nooit gezien maar wel orgineel. Het is wel erg verdedigend.

4 oktober 2013 om 13:47

Ik denk ook dat Nederland, wanneer ze niet een verdedigende zekerheid inbouwen, net zo hard afgaan als tijdens het laatste EK.

En met doorschuivende middenvelders met loopvermogen (strootman en Guzman, eventueel Fer) kun je alsnog aanvallend eruit komen. Vooral wanneer een Sneijder weer in vorm geraakt en de steekpass kan geven.

Hoeft hij niet te veel te lopen en mocht er iemand niet op tijd terug zijn, vangt de Jong de tegenstander op.

4 oktober 2013 om 15:58

Beter wissel je Robben voor Kuyt.

4 oktober 2013 om 16:15

Een fitte Robben stel je altijd op! Heeft niet voor niets een basisplaats in het beste team ter wereld!

4 oktober 2013 om 17:27

Jullie vergeten iemand die nog herstellende is van een blessure .
Als Narsingh zijn vorm van voor zijn blessure op tijd terug heeft kan hij een belangrijke schakel worden in het Nederlands elftal.
Dit is mijn beoogde opstelling voor het WK

Krul
V.d Wiel
Bruma
Martins Indi
Willems
Strootman
N. de Jong
Sneijder
Narsingh
V. Persie
Robben
7 oktober 2013 om 11:23

Ik zie het toch liever wat aanvallender met een 10 die veel in de 16 komt, anders staat persie heel de tijd geïsoleerd tegen 2/3 verdedigers. Sneijder dan lekker een stapje terug ging prima toen tegen Denemarken op het Ek. Moet ie alleen wel topfit zijn en meeverdedigen.

Steek
Janmaat
Bruma
De Vrij
Willems
Strootman
Maher/vaart
Sneijder
Narsingh
Persie
Robben
7 oktober 2013 om 12:06

Ik zie zoveel verschillende opstellingen en bij geen enkele heb ik echt een yes gevoel. Het zegt genoeg over het Nederlands elftal op dit moment. Spelers overtuigen niet en V. Gaal heeft gewoon niet gebouwd aan een team. Iedere keer weer andere spelers waardoor ieder nu zijn persoonlijke voorkeur heeft.

Ik vrees voor het WK in Brazilie en ik hoop dat V. Gaal nog een vast basiselftal op elkaar krijgt ingespeeld maar ik betwijfel het.

4 oktober 2013 om 12:45

Schaken kan niet meer? Die had nooit in het NL-elftal moeten spelen.

Depay is veel beter dan Schaken!

4 oktober 2013 om 14:29

Grootste schande is dat werkpaard uit Katwijk.

5 oktober 2013 om 11:43

Zelfs die is beter dan Schaken.

4 oktober 2013 om 12:46

@psvheidje

Tja...
Wel verstandig om Schaken eruit te halen. Dat was gewoon een schande. Maar om nou met Depay zo blij te zijn? Is nou niet bepaald het hoogste niveau.

on:

Wat een armzalige selectie eigenlijk. Als een prutser als Cilissen al bij de keepers hoort.
En die verdediging bestaat uit allemaal ventjes die er niets van bakken.
Alleen op het middenveld en in de aanval zitten grote namen met kwaliteit

4 oktober 2013 om 13:00

Schaken gaat alleen maar buiten om, maar wordt door tegenstanders naar binnen gedrukt, zodat hij pelle niet kan voeden.

4 oktober 2013 om 13:13

Verstandig besluit? Dat Schaken er niet bij is, helemaal waar. Maar Depay? Come on, die jongen loopt ebij alsof hij het al helemaal heeft waar gemaakt. Schiet nog vaker op goal dan Ronaldo en scoort dan eens in de zoveel tijd een mooie goal. Het is wat van Gaal zegt, het is nog te vroeg en te weinig andere opties.

4 oktober 2013 om 13:47

Depay is in potentie 3x zo goed als schaken maar depay moet nog zoveel leren, domme nutteloze acties van hem,zie nog liever schaken nu dat is een echte teamplayer! maar depay heeft mazzel dat we weinig keuze hbben op linksvoor

maar doe dan Boetius!

Vind hem nog niet goed genoeg voor het Nederlands elftal maar beter hij dan Schaken. Kan veel leren van de grote spelers.

4 oktober 2013 om 12:16

was ter verwachten dit nieuws berrie zei het gister nog tegen me het nl elftal heeft zon speler nodig verstandig van gaal nu maher nog

4 oktober 2013 om 12:18

Maher bakt er helemaal niks van de laatste tijd. Dat jij Maher in Oranje wil zien ligt puur aan het feit dat jij "psv" in je naam hebt.

4 oktober 2013 om 12:19

Die Berrie... had hij het weer bij het juiste eind.

4 oktober 2013 om 12:21

Mooi voor je dat Berrie dat gisteren vertelde...
Maher is niet in goede doen, Sneijder en VDV zijn op het moment betere keuzes.
van Gaal... Raar mannetje, eerst roepen dat hij geen defensieve middenvelder nodig heeft en weken later stelt hij toch de Jong op?
Vreemd.

4 oktober 2013 om 12:23

Inderdaad, wie is die Berrie? Ik wil hem ook wel eens spreken.

4 oktober 2013 om 12:31

Berrie is karlanpsv zn broer.
Hij bespreekt alles met hem en verteld dat dan op VZ.

4 oktober 2013 om 12:42

Haha ik lach me altijd helemaal kapot om jou reacties. Depay zal niet ingaan op van Gaal omdat Depay al voor Ghana heeft gekozen en ook met Ghana al een kwalificatiewedstrijd heeft gespeeld. Wel vreemd dat niemand dat weet hiero.

4 oktober 2013 om 12:53

@samson,

Onzin, Depay heeft helemaal geen wedstrijd voor Ghana gespeeld. Daarbij moet hij niks van zijn vader hebben (zijn Ghanese roots komen van zijn vader), dus dat zorgt er voor dat hij nog minder gevoel bij Ghana heeft. Je verkondigt onzin.

4 oktober 2013 om 13:57

Niks van zijn vader hebben? Wat een onzin. Voor de rest heb je wel gelijk. Depay heeft nooit voor ghana gespeeld

4 oktober 2013 om 14:05

@lee112
"depay is de naam van mijn vader en ik heb geen contact met hem. Mijn moeder en hij scheidden al toen ik 4 was. Of ik hem mis? Alles wat ik weet, leerde ik zelf of dankzij mijn moeder. Ik leid m'n eigen leven. Als -ie zou bellen, wil ik best praten. Maar zo'n band als met mijn moeder, zal ik nooit meer met mijn vader krijgen"
Hierbij geeft hij toch een beetje aan dat hij niet heel veel met zijn vader heeft en dus liever de kant van zijn moeder kiest dan van zijn pa.

4 oktober 2013 om 15:30

Vind je het gek? Die moeders stoken de kinderen altijd tegen de vader op!
Vooral in Amsterdam met 40 alleenstaande moeders die de vader er niet bij willen hebben.

4 oktober 2013 om 16:43

Je hebt je reactie dus nogmaals gelezen en aangepast, benieuwd wat er daarvoor stond dan want ook je correctie slaat echt werkelijk nergens op.
On; goede keus, het elftal begint een beetje vorm te krijgen en kots nu niet meer bij den opsomming van de selectie.

4 oktober 2013 om 17:07

@tomvan

Als -ie zou bellen, wil ik best praten

Daarmee is alles al gezegd. Het is onzin dat hij niks met zijn pa te maken wilt hebben. Zijn band is niet zo geweldig met zijn pa sterker nog die is er niet. Maar als hij de kans zal krijgen dan zal hij praten. Dat bedoelde ik.

4 oktober 2013 om 12:21

Jordy Clasie wou je wel zeggen Leroy Fer naar mijn idee beter, maar de bondcoach bepaald.

4 oktober 2013 om 15:18

je bent zeker boos he omdat Siem de Jong er niet bij zit

4 oktober 2013 om 16:28

Helemaal niet, met Sneijder, vd Vaart, Strootman, N. de Jong hebben we gewoon een uitstekend middenveld.

S. de Jong kan lekker focussen op Ajax

Mooi voor die jongen dat hij geselecteerd is, van Gaal houdt de jonkies wel tevreden met al die (voor)selectie-plaatsen die ze krijgen.

4 oktober 2013 om 12:17

Meneer 'juichen' moet langzaam gaan beginnen met een vaste kern voor het WK, hij neemt elke pot weer 10 nieuwe spelers mee...

4 oktober 2013 om 12:20

Die nieuwe spelers die hij continu meeneemt komen toch niet in aanmerking voor een basisplaats. Dat maakt dus vrij weinig uit. Belangrijker is dat hij de juiste mensen blijft oproepen, en niet types als Sneijder, Nigel, Vlaar, etc., blijft negeren en gasten als De Vrij, Martins Indi, Nelom, Schaken, etc., basisplaatsen toebedeelt.

4 oktober 2013 om 12:24

Ik denk alleen dat de Jong in aanmerking komt voor een basisplek, van mij mag hij echt wel in de basis op het Wk.
Geluk voor jou dat die 3 er wel bij zitten.
En we hebben niet veel beter dan de Vrij en Bmi, en Nelom en Schaken zijn niet goed genoeg nee.

4 oktober 2013 om 12:29

Hahaha Niek, "we hebben niet veel beter dan De Vrij en BMI". Ik zal je vertellen, we hebben veeeel beter dan De Vrij en BMI. Even een opsomming: Vlaar, Heitinga, Boulahrouz, Douglas, Rekik, Maduro, etc.

4 oktober 2013 om 12:39

Vlaar: Aston Villa krijgt erg veel tegengoals, zal dus ook wel aan Ron Beton liggen, verliest ondanks zn imposante lichaam aardig wat duels.
Heitinga: vaste bankhanger.
Boula: vaste bankhanger, gaat naar Brondby?
Douglas: die is beter dan de Vrij, prima duo met Bmi.
Rekik: Groot talent, denk over 3 jaar een perfecte CV voor Oranje (EK 2016).
Maduro: heeft niet eens een rugnummer bij Sevilla, speelt nooit.

We hebben dus niet veel beter, alleen Douglas op het moment.

4 oktober 2013 om 12:41

Douglas laat me niet lachen niek. Btw de vrij en bmi zijn ook niet zo goed. Jou lijstje met jouw mindere spelers zijn echt beter. Bmi heeft potentieel maar is nog niet zo ver

4 oktober 2013 om 12:50

Douglas heb je juist nodig, die kan tenminste een spits aanpakken.
Dat mag jij vinden, jouw mening.
Nederland heeft volgens mij liever opbouwers dan slopers.
Zie Portugal (slopers), Duitsland (slopers) en Italië (slopers), zo kan ik nog wel doorgaan.
Met Douglas en BMI heb je een sloper en een aardige opbouwer.

4 oktober 2013 om 15:10

Gast doe even serieus. Vlaar en Maduro zijn misschien beter. Maar Hetinga en Boulahrouz en Maduro Spelen niet eens. Boulah heeft niet eens een club!!!!

4 oktober 2013 om 15:23

Louis geeft aan dat zijn spelers wekelijks moeten spelen, dus dan vallen Heitinga, Boula(h) en Maduro sowieso af.
Vreemd genoeg presteren de Vrij en BMI beter bij Oranje dan bij Feyenoord.
En bij Vlaar is dat juist omgekeerd, Vlaar is matig bij Oranje en wel redelijk bij Aston Villa.
Beste is (mijn mening) Douglas en Bmi.
Misschien voor de LB: Emanuelson of Büttner proberen?

4 oktober 2013 om 15:30

Als iemand iemand speelt bij een mindere ploeg zegt niet dat de speler beter is dan degene die op de bank zit? of zit ik nou helemaal fout?
Maduro kan ik me invinden maar heiinga en vlaar niet....

4 oktober 2013 om 15:33

Nigel de jong bedoel je hoop ik ?

Ach ja waarom ook niet, haal gelijk die uitblinkende verdediger van de Ijsselmeervogels er maar bij als we dan toch bezig zijn.

4 oktober 2013 om 13:11

Volledige onzin. Deze jongen is nog lang niet gerijpt maar een speler met zoveel wapens kan het verschil maken in elk team. Zijn schot is ongelofelijke hard en kan hem gericht op het goal krijgen, hij heeft een goede voorzet in de linkerbeen, hij kan prima combineren en heeft prima inzicht, hij is razendsnel, heeft een goede lange bal in de benen voor in de omschakeling en heeft ook nog wel eens een actie in huis.
Vaak lukt het niet wat hij doet en lijd hij veel balverlies maar een speler met zo veel wapens kan elke wedstrijd beslissend zijn. Soms met een voorzet, een lange bal, een goede combinatie met snelheid of een fantastisch schot.
Wie niet ziet dat dit een van onze grootste talent is denkt gewoon niet na.

jammer dat bakkali een Belg is. zag hem liever voorin spelen.
zo rap en vlug aan de bal. 17 jaar maar.

maar ja depay is ook goed. mooie schoten van afstand. nu nog meer zijn tegenstander voorbij komen en het komt goed.

4 oktober 2013 om 12:17

dat is dan ook gelijk het enigste wat depay kan/doet van afstand schieten. Af en toe valt dit goed uit en scoort hij prachtig zoals gister maar veel vaker pakt het waardeloos uit en helpt hij weer een kans omver.

4 oktober 2013 om 12:23

ja is zo. is ook ego aan de bal helaas. valt op dat hij niemand voorbij komt.
door die goals vak afstand behoudt hij krediet bij cocu en andere simpele supporters.

maar bakkali vind ik veel beter en meer dreigend. alleen wordt hij verkracht op de rechterflank positie. jammer dat hij niet op links staat.

4 oktober 2013 om 12:56

Daar is ook een reden voor, vroeger passeerde Depay mensen alsof ze er niet stonden, maar hij heeft een beetje teveel in het krachthonk gezeten en is een stuk minder wendbaar geworden.

4 oktober 2013 om 13:24

dus moet hij alles schieten vanaf 30 meter?

4 oktober 2013 om 13:05

Jammer dat Zlatan een Zweed is. Ik had hem veel liever in de spits gezien dan van Persie ....

4 oktober 2013 om 16:50

Idd zeg, zo ook Messi, Ronaldo en zo kan ik nog wel even doorgaan. Als we het over niets toevoegend hebben.

Logische keuze, Schaken bakt er al weken niets van. Vraag me sowieso af waarom hij altijd opgeroepen wordt, heeft Oranje echt geen betere flankspelers dan Schaken?

4 oktober 2013 om 12:15

Wel, al vind Van Gaal van niet (Eredivisie-overschatting). We hebben ook nog John, Drenthe, Bacuna, etc.

4 oktober 2013 om 12:19

Speelt Drenthe basis bij Reading? Je hebt wel gelijk, dan kan die net zo goed Van La Parra oproepen.

4 oktober 2013 om 12:25

Ja, Drenthe staat regelmatig in de basis, en het publiek ziet het ook wel in hem zitten.

Logisch dat Schaken er niet meer bijzit, maar Depay heeft nog niet genoeg indruk op mij kunnen maken. Wel een talent, dat is zeker. Zie liever Boetius, maar die moet nog even goed fit worden.

4 oktober 2013 om 12:15

Alleen speelt Schaken toch vooral op rechts? Terwijl Depay en Boetius op links spelen.

Van Gaal heeft altijd verassingen in petto, vind dit overigens wel een beter keus als Schaken.

Jaja zeker hij is nog een jong talent en kan zeker Nederland naar de top brengen met andere spelers

Heerlijk. Een voetballer met karakter en felheid rijker.

4 oktober 2013 om 12:16

Karakter en felheid? Ik was in de veronderstelling dat hij een en al arrogantie en slapheid was. Zoals tegen Milan.

4 oktober 2013 om 12:23

Kom op je kan een speler niet blijven afrekenen op een matige wedstrijd / fout. Zeker niet in zijn leeftijd. Het is gewoon een talentvolle speler met een flinke dosis zelfvertrouwen en durf.

Logisch om hem bij het NL elftal te halen, zeker als vervanging van Schaken.
Binnenkort ook Fer eens testen in plaats van Clasie, en dan begint de selectie er een beetje op te lijken. Hopelijk staat er nog een beresterke LB op dit jaar want van Blind en Willems wordt ik beide niet vrolijk....

volgens mij kijkt V.gaal alleen youtube...na zo een mooie goal word hij opeens geselecteerd terwijl hij hetzelfde speelt als eerst.

Die gast in vreselijk uit vorm dit seizoen. Heeft nu twee goeie potjes gespeeld en dan meteen het Nederlands elftal?? Ik vind het zeker een topper in spé maar voor nu nog zeker niet international waardig. Heeft nog 2 seizoenen nodig en dan zie ik in hem een betere voetballer dan suarez toen hij weg ging bij Ajax. Snelheid, hard schot, altijd dreiging. Alleen helaas uit vorm

4 oktober 2013 om 12:19

Ondanks dat hij uit vorm is is hij voor PSV erg belangrijk. Zelfde geld voor gister, toen speelde hij niet al te best maar schiet er toch één in en een assist

Ja als ik moest kiezen tussen Schaken en Depay had ik ook voor Depay gekozen. Beslissend voor PSV en nog jong, kan nog veel meer doorontwikkelen. Schaken daarin tegen met zijn 31 jaar..

Een jongen met veel potentie is natuurlijk beter dan een oude aanvaller, die nooit het echt verschil zal kunnen maken!!!

vooral goed nieuws dat van der wiel en nigel de jong ook gewoon in de definitieve selectie zitten. je weet maar nooit met louis...

Een speler met een trap als Depay moet je altijd meenemen naar een WK ! Al is het maar om een keer wat te forceren met een afstandschot of vrije trap.

4 oktober 2013 om 12:24

En jij denkt echt dat Robben, van Persie, of eventueel Sneijder het goed vinden dat Depay de vrije trappen neemt?

Als Depay ze ronaldo trekjes afleert gaat ie denk ik een hele grote worden over een paar jaar,
goed dat v gaal hem erbij heeft gehaald want hij is natuurlyk wel de toekomstige linksbuiten van oranje

4 oktober 2013 om 12:18

Ronaldo trekjes? Je bedoelt dat ie niet meer zo veel moet scoren van afstand ofwat?
Die jongen heeft tenminste bravoure, tien keer liever Depay dan een De Vrij

4 oktober 2013 om 12:22

Die spelen ook echt op dezelfde plaats...

Een verdediger moet no-nonsense zijn. Gewoon je man uitschakelen en de bal aan de middenvelders geven. Voor een vleugelspeler als Depay is bravoure wel welkom, maar doorschieten naar een arrogante houding wordt niemand beter van, dat wekt alleen maar irritatie op.

4 oktober 2013 om 12:23

Zo veel? Hij schiet 45 keer en scoort er 3 of 4.

4 oktober 2013 om 12:23

owja de Vrij is ook een linksbuiten gozer verwijder meteen je account op VZ want jij snapt er echt heeeeelemaal niks van je praat gewoon met iedereen mee over de Vrij hij speelt nu gewoon weer goed dus hij hoort erin

4 oktober 2013 om 12:29

Het gaat om de trekjes toch? Op mentaliteit en gedrag mag je best wel spelers vergelijken. De Vrij speelt helemaal nog niet goed, alleen iets beter dan eerder, maar als je bijv. de snelheid en kracht van Depay ziet, de mentaliteit die Depay laat zien dan mag De Vrij daar best wel een voorbeeld aan nemen. Gelukkig gaat ie al naar de sportschool

4 oktober 2013 om 12:35

@rody, een verdediger en een vleugelaanvaller zijn toch twee totaal verschillende spelers? Daar hoort ook ander gedrag bij. De Vrij moet vooral niet geforceerd proberen imposant over te komen. Dan krijg je alleen maar onnodige kaarten en overtredingen.

4 oktober 2013 om 12:39

Ok prima, jij je zin. Vlaar vs De Vrij, Bruma vs De Vrij, Rekik vs De Vrij, Martins Indi vs De Vrij, zelfs Janmaat vs De Vrij. Snap je nu wel wat ik bedoel of niet?

De Vrij moet zeker niet zich anders voordoen dan dat hij is. Maar hij moet ook niet blijven zoals hij is, hij moet zich verbeteren door, of sterker te worden fysiek gezien, of dusdanig goed spelen dat zijn postuur en uitstraling niet uitmaakt.

4 oktober 2013 om 12:52

Jij hebt ook wel gelijk wat dat betreft, alleen eerst zei je iets anders. Als de vrij nog wat sterker wordt en beter gaat spelen komt die waardering hopelijk weer terug, want hij is echt niet zo slecht als veel mensen nu denken.

4 oktober 2013 om 14:04

Wat bedoel je met Ronaldo-trekjes? Het van afstand schieten, dat is namelijk een van zijn sterkste wapens. Je moet wel stom zijn om hem daar mee op te laten houden. Of doel je op zijn mentaliteit? Daar schort het namelijk nog wel eens aan, maar dat is dat niet echt een goede vergelijking met Ronaldo die juist een topmentaliteit heeft.

Goede zet. Nu ook graag nog Denswil hier aan toevoegen. Van Vlaar en de Vrij worden we natuurlijk niet vrolijk.

4 oktober 2013 om 12:19

Denswil in plaats van De Vrij, Vlaar is een sterke verdediger die heerlijk kan tacklen en koppen. Daarnaast is hij voetballend ook niet slecht, misschien voor een Nederlander wel

4 oktober 2013 om 12:23

Bij gebrek aan beter wel ja. En hij heeft het voordeel dat hij eigenlijk de enige nederlandse (centrum)verdediger is die in een sterke competitie wekelijks speelt. Wellicht dat Virgil van Dijk zich ook dit jaar in het NL elftal kan voetballen? Bezit volgens mij dezelfde kwaliteiten van Vlaar die jij zojuist beschreef en kan ook nog mee voetballen.

4 oktober 2013 om 12:24

zullen we ook Hupperts erbij halen of Bacuna die spelen toch ook niet slecht ??

4 oktober 2013 om 12:27

Zoals ik al zeg, Vlaar kan ook gewoon aardig meevoetballen. Goed genoeg, want we hebben juist wat kerels nodig achterin. Van Dijk zou ik ook meenemen, liever dan Bruma...

Maar het WK is er nog niet, dus van Gaal zal hopelijk nog wel inzien dat er wat slagers achterin moeten staan.

4 oktober 2013 om 12:30

Volgens mij spelen beiden Cl, en wekelijks momenteel sterk. Iets wat de spelers van jouw club of de door jou zojuist opgenoemde B garnituur niet doen.

4 oktober 2013 om 12:34

Inderdaad, daar sla je de spijker op z'n kop. Met een jochie als de Vrij gaan we geheid verdedigend een flater slaan.

4 oktober 2013 om 12:20

laat denswil eerst nog maar rustig bij ajax zijn wedstrijden spelen. Die jonge staat er net en doet het klasse. Zo'n speler niet gelijkt eveel druk opleggen gewoon lekker laten voetballen en evt in maart kijken of hij er klaar voor is.

4 oktober 2013 om 12:28

Er is geen druk meer tot het WK, we zijn immers al geplaatst. Lijkt me juist ideaal om deze jongen tijdens de trainnigskampen en de nog komende wedstrijden er bij te nemen om hem alvast te laten wennen.

4 oktober 2013 om 12:38

Denswil heeft momenteel bij ajax al een druk zat programma. Hij is van de jeugd competitie overgeschakeld naar de kampioen van Nederland. Deze wedstrijden zijn veel zwaarder laat hem zich eerst hier maar is langer bewijzen dan 3 wedstrijden.

4 oktober 2013 om 12:20

Ja inderdaad, Denswil en Rekik mogen van mij er ook nog bij binnenkort. Dan kan Martins Indi op linksback en mag hopelijk Blind snel uit de selectie, die geen enkele kwaliteit bezit die een linksback zou moeten hebben.

Van gaal is duidelijk van slag. Hoe komt hij erbij ? Ongelofelik Dit is het begin van t eind. Voor je het weet staat dadelijk half psv daar. De ploeg die erom bekend staat veel te veel stijle ballen te geven zonder hart en ziel te spelen en totaal geen benul van trotsheid. Dan had ie beter bakkali kunnen selecteren. En gewoon fisher mee ziet hij dan niet dat die 3 klasse beter is. Dit is gewoon belachelijk !!!

4 oktober 2013 om 12:19

Bakkali is Belg en Fischer Deen.

4 oktober 2013 om 12:19

bakkali en fisher?

4 oktober 2013 om 12:22

bakkali is geen belg en fisher praat gewoon nl. ik weet niet of je hem ooit hebt gehoord maar hij spreekt duidelijk nl pff

4 oktober 2013 om 12:22

en dan zeggen dat Van Gaal van slag is.....

4 oktober 2013 om 12:28

Zijn Nederlands is inderdaad beter dan jouw Nederlands, maar dat maakt hem nog geen Nederlander.

4 oktober 2013 om 12:32

Bakkali is een belg die ook net definitief voor het Belgische elftal heeft gekozen en Fischer speelt al geruime tijd voor de Deense nationale (jeugd) elftallen. Vrij schandalig dat je dit als zo gezegde Ajax fan niet weet.

4 oktober 2013 om 12:40

jeugd ja maar dit is geen jeugd je hebt duidelijk geen idee waar je t over hebt

4 oktober 2013 om 13:05

Het gaat om het Nederlands elftal he. Dus daar kan je geen Denen en Belgen voor selecteren. Of zit je iedereen in de maling te nemen hier?

4 oktober 2013 om 13:06

Beste Bojanafca. Jij hebt me dag weer helemaal goed gemaakt!!! dat iemand in
1 post zoveel " domme " dingen kan zeggen.

Neem even een ritalin voor dat je gaat reageren.

4 oktober 2013 om 12:22

Ik weet niet of ik bij deze reactie om moet lachen of om moet huilen.

4 oktober 2013 om 12:23

doe wat je wil is allebei goed.

4 oktober 2013 om 12:23

Als we ook buitenlanders mogen selecteren, kunnen ze net zo goed Messi of Ronaldo meenemen

4 oktober 2013 om 12:25

net of die dan naar nl komen tuurlijk niet die komen uit argetina en porto

4 oktober 2013 om 16:54

" uit Argentinië en Porto "
Hahah, of je hebt echt heel veel humor of je bent echt dom, either way, ik laat me graag vermaken door je, al een paar dagen nu.
Keep up the good work boike!

4 oktober 2013 om 14:06

Hahaha Bakkali en Fisher oproepen, zoals al meerdere mensen hier zeggen je weet dat hun al voor België en Denemarken uitkomen?
Weet niet of dit serieus was of je iedereen zit te trollen..

4 oktober 2013 om 16:22

Het is duidelijk dat hij hier voor de grap onzin post. Niet reageren lijkt me het beste.

4 oktober 2013 om 16:56

Dat is het em nou juist, ik denk echt dat die gozer altijd serieus is, let er maar eens op in volgende topics. Die man zo zo vol met BS dat het niet meer grappig bedoeld kan zijn, niet slim genoeg ben ik bang

depay heb je nog niks aan, maar wellicht in de toekomst wel. Schaken heb je nu niks aan en in de toekomst ook niet. Dan dus liever depay.

En er staat genoeg op t spel voor nederland...2x winnen zodat ze in pot 1 komen. Anders bestaat de kans nog dat ze in pot 2 komen.

4 oktober 2013 om 12:36

Ik wou net zeggen: is toch wel vrij cruciaal met het oog op het WK om deze wedstrijden winnend af te sluiten. Tenminste, ik ga er vanuit dat niemand in Nederland graag gekoppeld wordt aan een A-land in de poule. Er komt overigens ook nog een vriendschappelijk duel aan met Colombia, die is wellicht nog belangrijker gezien de ranking die zij momenteel hebben tov Nederland.

Vleugelspitsen die presteren moet je er altijd gelijk bij halen. Voor je het weet zijn ze 25 en presteren ze niets meer.

Wat een besluit weer. Het is zeker waar dat hij beter is dan Schaken, maar ik heb sterk het idee dat van Gaal na die goal van gisteren dacht: laat ik die maar eens oproepen. Het is namelijk niet zo dat hij zo goed speelt de laatste tijd.

Als ik van Gaal was had ik eerder voor Elia gekozen.

4 oktober 2013 om 12:23

Heb jij Elia wel zien spelen dan ? Of kijk je alleen naar teletekst.

4 oktober 2013 om 12:28

Elia speelt altijd een ruime voldoende bij Werder dit jaar, dus ik zou die vraag ook aan jou kunnen stellen, kijk jij alleen maar teletekst?

4 oktober 2013 om 12:31

Ik heb goede berichten over hem gehoord, buiten de goals die hij laatst maakte. Bovendien heeft hij in het verleden al aangetoond in het Nederlands Elftal een hoog niveau te kunnen halen, terwijl Depay al moeite heeft in de wedstrijden van psv zijn niveau te halen.

4 oktober 2013 om 12:36

Depay heeft ook genoeg wedstrijden goed gespeeld (ook genoeg slecht overigens), ik snap niet waarom iedereen hier hem afbrandt. Hij heeft flair en is altijd doelgericht, zulke spelers hebben we niet veel in Nederland. Laat hem maar lekker met Sneijder, Van der Vaart en Van Persie trainen, daar wordt hij alleen maar beter van.

Logisch dat deze jongen de voorkeur krijgt boven Ruben Schaken, dat kan een blinde nog wel zien.
Nooit begrepen waarom überhaupt Schaken ooit heeft gespeeld voor oranje.

Alles beter dan Schaken, Depay doet het niet onaardig. Alleen vind ik het selecteren van van Gaal een beetje vreemd, maar eindelijk zitten er weer eens goede namen bij.

Heb hem niet zo heel veel vaak zien spelen, hij was toch degene die van afstand keihard raak schoot tegen Zulte Waregem?

Mooi dat weer een talent de kans krijgt. Is goed nieuws! Nu Denswil nog

Is dit een grap met denswil? Wat heeft hij nou presteert man.
Vlaar is vele malen beter dan die jongen.

4 oktober 2013 om 12:27

Hahaha, inderdaad. Die man speelt gewoon basis bij een Premier League club die het op dit moment gewoon redelijk doet en die moet plaats maken voor een nieuwkomer in de Eredivisie? Mensen moeten nuchter blijven in de ochtend.

4 oktober 2013 om 12:37

Ajax is een veel grotere club dan Aston Villa. En als je als 20 jarige jochie zo goed presteert op het hoogste niveau (cl) dan verdien je zeker de kans.

4 oktober 2013 om 12:37

Vlaar en Denswil zijn twee totaal verschillende verdedigers, tegen een hele zwakke tegenstander heb ik tien keer liever een goed voetballende Denswil.

4 oktober 2013 om 12:49

Ja, dat is wel zo, maar Vlaar speelt in de Premier League, en als ik kijk naar sommige wedstrijden in de CL, de Premier League is gewoon van een hoger niveau. Denswil zal binnen een paar jaar vast een hele goede verdediger worden, maar Vlaar heeft voor mij gewoon de voorkeur op dit moment.

4 oktober 2013 om 13:33

Ik vind Vlaar er altijd zo dom uitzien. Denswil die heeft volgens mij alles wat een moderne verdediger moet hebben. Snelheid, sterk, inzicht.

Maar goed die tijd komt wel. Vlaar is overigens meer een rechterverdediger en Denswil links.

4 oktober 2013 om 14:28

Vlaar kun je er prima bij hebben, al zit hij al wel aan zijn plafond bij Aston Villa. Maar het duo wat er nu staat de Vrij/bmi laten het in de eredivisie al niet eens zien, laat staan straks in Brazilië. Dan pleit ik liever voor een Rekik en Denswil.

Ik zou het leuk vinden als van Gaal voordat het WK begint een soort trainingskamp opstelt van 2 weken voor alle potentiele Oranje kandidaten. Dus ook met Maduro, Denswil, Rekik, S de Jong, Emanuelson, Boulahrouz, Drenthe, John, Elia, Afellay, Bacuna, Fer, Hooiveld, Brouwers, Verhaegh, Vilhena, Boetius, Boerrigter, van Dijk, Seedorf, Dost, Locadia, Depay, Nuytinck, Narsingh.

4 oktober 2013 om 12:28

Denk niet dat Seedorf zich nog laat gebruiken voor een trainingskamp om in aanmerking te komen voor Oranje, is uberhaupt geen optie meer.

Daarnaast de namen als Boulahrouz, Drenthe, Bacuna, Hooiveld, Brouwers en Boerrigter zijn absoluut een lachertje voor Oranje.

4 oktober 2013 om 13:08

Ok Hooiveld hoeft er niet bij maar de rest zijn gewoon kandidaten. Ik geef ze geen grote kans dat niet. Maar er is wel degelijk wat kwaliteit aanwezig wat voor Oranje uit zou kunnen komen. Misschien komt er uit zo'n trainingskamp nog een grote verrassing. Dat er iig geen twijfel bestaat dat de beste 23 worden geselecteerd.

4 oktober 2013 om 14:21

Bacuna mag ook nog niet eens ruiken aan het Nederlands Elftal, Drenthe heeft al jaren niet gespeeld als back en nu vooral als 10 bij Reading dus is ook totaal kansloos.

Boulahrouz is clubloos, Brouwers zit op de bank bij Gladbach, Boerrigter ligt na 1 tikje al in de kreukels en we hebben genoeg betere opties voor de flankpositie.
En Seedorf is een gepasseerd station al een paar jaar, die is te oud en te groot om mee te nemen puur voor de bank.

Spelers als John, Elia, Fer, Vilhena, van Dijk, Locadia en Boetius zou ik als bondscoach ook graag eens van dichtbij aan het werk zien want op Elia na zijn het spelers met heel veel potentie en toekomst.
Dost is niet goed genoeg, op rechtsback hebben we met v.d Wiel, van Rhijn en Janmaat al genoeg opties dus is Verhaegh gewoon niet nodig, Nuytinck is niet van het gewenste niveau en we hebben met Denswill, Rekik etc gewoon al heel veel goeie verdedigers, zelfde geld voor Maduro.

Siem de Jong, daar heb ik altijd al me twijfels over gehad, fantastische speler bij Ajax maar ben niet overtuigd dat hij wat toevoegd voor Oranje, daarnaast ook genoeg 10 spelers die beter zijn.
Emanuelson, weet nog steeds niet wat het precies is, is het nou een middenvelder, verdediger of een flanspeler, Afellay speelt nooit en zal dit seizoen ook niet gaan spelen dus is sowieso geen optie.

4 oktober 2013 om 12:38

Hooiveld, wie is dat dan nou weer?

Misschien wel Louis' meest logische selectie tot nu toe misschien zou je nog Erik Pieters, Leroy Fer en Eljero Elia kunnen selecteren in plaats van Jetro Willems, Stijn Schaars, Jordy Clasie en Memphis Depay. Wel opvallend dat er 24 spelers zijn geselecteerd, terwijl er bij de interland maar 23 op het wedstrijdformulier mogen staan, en meestal selecteerde Van Gaal nog minder spelers dan 23.

4 oktober 2013 om 12:33

Elia? Fer misschien voor Clasie, maar die komen niet in aanmerking voor dezelfde positie. Schaars speelt gewoon prima, als je niet ziet hoeveel inzicht hij heeft... die denkt echt vaak stappen verder dan de meeste voetballers. Als hij iets wendbaarder en technischer was geweest had hij Gundogan geheten.

4 oktober 2013 om 15:59

Over Schaars heb je gedeeltelijk wel gelijk, die is na zijn terugkeer uit Portugal wel een stuk beter gaan voetballen, meer risico in zijn passing, sneller de bal naar voren spelen. Maar met Sneijder of Van der Vaart op 10 speel je al met de punt naar voren en dan ben ik niet zo kapot van de combi Schaars met Strootman en al helemaal niet met Nigel de Jong, dan zie ik liever een speler als Fer of De Guzman die meer diepgang in zijn spel heeft. Maar Schaars zie ik zeker in de huidige vorm veel liever dan Clasie bij oranje.
En van Elia heb ik alleen flitsen gezien, maar die jongen lijkt weer op de weg terug. Elia heeft vooral weer zelfvertrouwen nodig en daar kan Oranje meehelpen.
Ik heb Depay wel veel zien spelen en die jongen is mentaal nog niet klaar voor oranje. Speelt te veel in zijn eigen wereld, niet erg want hij is nog jong, maar zijn niveau is nog te laag voor Oranje.

Depay heeft wel talent, hopelijk kijkt hij goed de kunst af bij Van Persie, Robben, etc.

Dit hoor ik elke keer, ik heb niet beter, dat is toch geen signaal naar die speler toe of naar de groep. kweek je lekker vertrouwen mee.

Van Gaal komt (zoals Derksen zegt) steeds meer over dat hij puur voor zichzelf naar het WK gaat, puur om het mee te maken.

Hopelijk leert hij veel van Robben.

Goeie keuze van van Gaal om hem eens aan het werk te zien, kijken hoe hij aanpikt bij een hoger niveau dus Oranje.
Hopelijk in de loop van het jaar dat Boetius Kuyt vervangt en dan heb je een voorhoede met veel potentie en creativiteit voor Brazilië.

De enige verandering die ik nog graag zou zien als hij zich goed ontwikkelt is een Fer voor Clasie, de rest vind ik dit wel de beste selectie die we op dit moment op de been kunnen krijgen.

Je zou misschien nog kunnen opteren Rekik voor Vlaar of een de Vrij maar dat moet het seizoen gaan uitwijzen.

Van Gaal moet toch langzamerhand naar een eenduidige selectie gaan toewerken en keuzes gaan maken. Daarnaast denk ik ook dat hij met 2 verdedigender ingestelde middenvelders moet gaan spelen zoals in 2010. Strootman en de Jong bijvoorbeeld. Centraal achterin en op de back posities is het gewoon te matig.

Ik vind de selectie van met name Clasie opmerkelijk.
Met Nigel de Jong, Strootman en Schaars zijn op die positie op dit moment beter.
Maar ik zou met name graag Fer als middenvelder er bij zien.

Die gaat veel wedstrijden spelen in Norwich en is een "wapen" zoals van Marwijk dat in 2010 altijd omschreef. Iemand die je kunt inbrengen als het op fysiek aankomt. Zowel in aanvallend als verdedigend opzicht.

Stekelenburg
van der Wiel
Vlaar
Martens Indi
Willems
De Jong
Strootman
Robben
Sneijder
Lens
van Persie
4 oktober 2013 om 14:43

Ik vind Fer wel iemand die in de laatste minuten ineens voor het doel verschijnt en hem dan keihard binnen kopt. DIe opstelling van jouw, is dat eigenlijk gewoon een 4-3-3 opstelling?

Stekelenburg
v/d Wiel
Vlaar
M indi
Willems
Strootman
Sneijder
de Jong
Robben
van Persie
Lens
4 oktober 2013 om 15:59

Kuyt is iemand die de laatste minuten wel voor het doel verschijnt.

(zijn eigen doel....)

9 oktober 2013 om 02:09

Grappemaker ik bedoelde niet zijn eigen doel.

4 oktober 2013 om 15:58

Waarom geen Kuyt?!!

9 oktober 2013 om 02:16

Omdat Kuyt een blind paard is. Maar van Gaal ziet het wel in hem zitten. Het schijnt een aardige jongen te zijn. Maar hij kan alleen totaal niet voetballen.

9 oktober 2013 om 08:42

Onbegrijpelijk dat iemand in Oranje zit omdat die een aardige jongen is... hoe triest/lachwekkend.

Nooit begrepen waarom een Schaken in het nederlands elftal zat. Een middelmatige bruikbare speler, zonder al te veel individuele kwaliteiten. Depay heeft die wel. Alleen moet ie uitkijken dat ie geen Arjan Oogkleppert wordt. Die neiging heeft ie wel.

Ik mis nog Boetius voor Kuyt en Denswil voor Blind, los van de blessuregevallen die ook nog opties zijn zoals Huntelaar en Rekik.

Wk2014 wordt loszand met telkens weer nieuwe namen. Bouw eens aan een vast elftal, van Gaal!

Mooie selectie. Ik ben oprecht blij dat van der Wiel en de Jong terug zijn. Dit zijn jongens die we echt nodig hebben als we iets willen betekenen op het WK. Ook ben ik blij dat Schaken er eindelijk niet meer bij is. Depay is dan nog niet de topper die we daar moeten hebben, maar beter een talentvolle voetballer dan een speler die het niveau niet aankan en al richting het einde van zijn carriere gaat.

Nu nog Kuyt eruit en we zijn klaar voor het WK.

De Oranje selectie begint eindelijk zijn vorm te krijgen zo vind. Een aantal wisselingen mogen er voor het WK nog wel plaatsvinden, mits die spelers fit zijn en goed spelen bij hun club.

Keepers: Krul, Vorm, Stekelenburg.
Verdediging: Vd Wiel, Janmaat, Vlaar, Rekik, Bruma, Indi, de Vrij, Willems, Emanuelson, Pieters.
Middenveld: N. de Jong, Fer, Strootman, vd Vaart, Sneijder, de Guzman en Schaars.
Aanval: Robben, Elia, Boetius, Depay, v. Persie. Huntelaar en Lens.

Misschien ben ik wel iemand vergeten, maar met deze selectie moeten we toch een goede indruk kunnen maken op het WK. Oke, we zijn wat afhankelijk van de vorm van vooral Robben en v. Persie maar verder ziet het er toch aardig uit.

Kuyt, Blind, Clasie of Schaken ben ik niet vergeten. Kuyt en Schaken vind ik echt niks toevoegen, ook al zijn het bij hun club nuttige/ goede spelers.
Blind en Clasie zitten nu gewoon op hun top... echt waar die spelers hebben beide geen enkele potentie op de Europese top/subtop te halen.

4 oktober 2013 om 12:49

Wel tof dat jij van jonge spelers al kunt zien of ze hun top hebben bereikt of niet. Zou je wat mee moeten doen! Over Kuyt en Schaken ben ik het met je eens.

Ik kan mij over het algemeen goed vinden in je selectie, maar wat Schaars daar doet? In mijn ogen kun je dan beter Maher of Clasie erbij halen. Voegen net zoveel toe en kunnen dan nog ervaring opdoen voor in de toekomst.

4 oktober 2013 om 13:08

Ah kom op je voelt toch wel aan dat het mijn mening is? Ik zie in beide spelers gewoon niks van potentie voor een grotere club. Dat zij Ajax en Feyenoord hebben bereikt is al heel wat!

Ja idd Schaars is misschien ook wel een twijfelgevalletje. Misschien dat in zijn plaats een andere speler kan. Maher is opzich wel een optie, maar die doet het nu nog niet erg lekker bij Psv. Als hij zn AZ vorm terug vind lijkt het me zeker een goede.

4 oktober 2013 om 13:39

Je brengt het als een feit. Ik snap dat je dit nooit zo bedoelt natuurlijk, maar het zo als een feit neerzetten is direct zo'n statement. En ik voelde mij genoodzaakt daar even tegenin te gaan. In Blind en Clasie zie ik beide gewoon prima middenvelders (ja, ook Blind). Clasie heeft zijn snelheid tegen, maar speelt hartstikke slim en snel. Blind mist snelheid, daarom is hij in mijn ogen geen back. Hij zal echter op het middenveld niet misstaan. Verdedigd, voor een middenvelder, prima en heeft daarnaast ook nog het nodige inzicht. Beide zijn nu nog geen Europese top en ze zullen nog wat stappen moeten maken, maar ik wil niet uitsluiten dat ze bij een mooie club komen te spelen!

4 oktober 2013 om 13:53

Deach

Blijft een mooie discussie zo een selectie. Jij geloofd echt dat Clasie overeind blijft tegen de aanvallers en middenvelders van de top 8 landen? En dan bedoel ik fysiek. Blind vind ik als linksback niet goed genoeg voor Ajax en al helemaal niet Oranje. Ik hoop dat Frank hem als Cvm een kans geeft. Want zoals jij al aangaf, vind het meer een middenvelder.

4 oktober 2013 om 13:09

Wereld kampioen worden we toch niet met wat je ook selecteerd ik ben het redelijk eens met jou selectie maar ik zou zo veel mogelijks spelers selecteren die bij grote clubs of in grote competities spelen. Dan heb je voor mij gevoel nog een kansje om ver te komen

keepers:Stekelenburg-Vorm-Krul
Verdedigers Vlaar - van der wiel- janmaat - BMI - van dijk - Emanuelson - Pieters - Rekik
Middenvelders: de jong sneijder van der vaart maher strootman - fer- de guzman
Aanval huntelaar - persie robben lens - john kuyt narsingh

met zo'n heb je nog aanzien en dit zijn spelers die in grote competities spelen of er gaan spelen.

Ja dan kan iemand hem weer een goede rotschop geven zodat hij geblesseerd is heb je wel door van gaal als depay nu geblesseerd is het geen toeval meer

Op basis van 1 wedstrijd?

Depay heeft wel aardig wat potentie en ik vind het een betere keus als Schaken. Verder blij dat internationaal relatief gelouterde spelers als De Jong en Van der Wiel er weer bij zijn.

Kan iemand mij uitleggen waarom Stekelenburg niet geselecteed wordt? Is hij geblesseerd?

waar blijven Denswil en Duarte?? paar leuke wedstrijdjes is tegenwoordig toch genoeg voor NL elftal?

Mijn selectie:
Keepers: Stekelenburg, Krul, Cillessen
Verdediging: Vd wiel, Van Rhijn, Vlaar, Denswil, Rekik, Indi, de Vrij, Blind en willems
Middenveld: N. de Jong, S. de Jong, Strootman, Vdvaart, Sneijder, de Guzman en Fer
Aanval: Robben, John, V persie, Huntelaar, Lens en Elia.

Deze spelers komen in mijn ogen in aanmerking voor het WK, en zouden zeker mee moeten.

4 oktober 2013 om 12:48

ik zou de vrij vervangen voor virgil van dijk, die gozer is echt top bij celtic.
En verder zou emanuelson er wel bij mogen ipv willems.

4 oktober 2013 om 13:22

Eens. Van dijk doet het echt heel erg goed. Zou zeker die kans verdienen!

In plaats van Schaken vind ik dit een prima keuze. Depay is nu nog vooral een show mannetje, maar hij heeft wel degelijk potentie om een goede speler te worden. Vooral zijn traptechniek is echt fantastisch. Robben op rechts en Depay op links is overigens wel zielig voor de spits

Wel jammer dat die Daley Blind nog steeds wordt opgesteld. Overschatte voetballer. Voor de rest een prima selectie

4 oktober 2013 om 12:51

Ik snap echt niet wat er zo speciaal aan die jongen is. Het is een harde werker, dat staat buiten kijf, maar ik heb het gevoel dat zijn achternaam er voor zorgt dat hij zulke kansen krijgt, want ik vind hem echt een matige voetballer. 9 van de 10 keer een balletje breed of terug, je wordt er niet echt wijzer van.

4 oktober 2013 om 14:35

Prima speler, heeft vorig jaar toch het ongelijk van iedereen bewezen. Of kwam dit ook enkel door zijn balletjes breed/terug?

Of hij nou de aangewezen persoon voor de linksback positie is in oranje dat vraag ik me ook af. De spoeling is nou eenmaal dun op die positie en dan kom je al gauw bij hem uit. De alternatievenmet bv een Willems zijn nou ook niet bepaald van een hoog niveau.

4 oktober 2013 om 15:45

Wat heeft hij vorig jaar dan bewezen? Alle respect voor zijn inzet, maar ik vind hem gewoon geen goede voetballer. Beetje raar dat er zo veel mensen zijn die hem een prima speler noemen, ik dacht dat we in Nederland juist heel kritisch waren op voetballers. Verdedigers moeten kunnen voetballen (zie de reacties over Vlaar en Denswil), maar een Blind krijgt lof voor zijn spel.

Lens, Robben en Robin Van Persie zjin daarom ook een goede keuze voor in de aanval.

Lens is overigens al een stap verder dan de broekies die net komen kijke in de eredivisie

Depay heeft misschien meer potentie, maar schaken is meer een teamspeler. Als Depay zijn oogkleppen afdoet kan hij van waarde zijn.

Vraag me af wanneer Fer en van Dijk worden opgeroepen, evenals Denswil. Ja Denswil is nog jong, maar is de enige met van Dijk die echte topwedstrijden speelt. En dat doet hij niet verkeerd

Terecht dat hij Schaken vervangt. Het zou ook mooi zijn als Elia weer in vorm raakt.

Goed van Louis om voor Memphis een kans te geven, want zijn toch de volgende generaties die eraan zitten te komen. Spelers als Depay, Ola John, Vilhena, Boetius, zijn allemaal wereldtalenten. Maar kan iemand mij AUB uitleggen waarom Louis Schaken (is nu wel geblesseerd), Kuyt, Daley Blind, Jetro Willems, Stijn Schaars blijft oproepen? Kom op he! Nederland heeft betere spelers dan die jongens! Moet gewoon Emanuelson, Maher (mits vorm terug), Narsingh (vorm terug), Van Aanholt, Rekik (als die terug is) oproepen want zijn stuk stuk betere spelers dan die nu opgeroepen zijn.

4 oktober 2013 om 13:04

van Aanholt of blind: Vitesse of Ajax, geen Europese ervaring, CL ervaring. Ik wist het wel! Blind.
Zelfde als met Willems, die man is juist nu goed bezig, als hij vertrouwen krijgt wordt het echt een klasse speler! Schaars doet het gewoon naar behoren!!! Heb je een 2 bloksmiddenveld met de keuzes als volgt: de Jong, Strootman, Schaars en de Guzman, voor het WK dan he. Narsignh wil ik zijn plek wel eens zien veroveren bij Psv, wordt een lastige voor m. Kuyt moet hij er absoluut uit halen, waarom dan geen John mee denk ik dan? Dat vind ik een exceptioneel talent, die moet je gewoon meenemen.

4 oktober 2013 om 14:59

Ik zou veel liever van de Sa meenemen i.p.v. de slome Kuyt.

Nu nog De Vrij en BMI eruit voor Van Dijk en Rekik en de selectie begint weer op niveau te komen.

En dan nog hopen dat Narsingh, Elia, John, Afellay of welke buitenspeler dan ook zijn vorm hervindt, dan ligt Kuyt er ook uit.

4 oktober 2013 om 12:56

Mee eens, De Vrij eruit. Die jongen is echt zwaar overschat. Van Dijk is tenminste een kerel.

Zeer terecht van louis van gaal,ben lange tijd oneens geweest met hem maar begin langzaam toch weer in hem te geloven.vd der wiel en de jong zijn beide goeie spelers en hebben zich vaker bewezen.nu nog depay erbij en ik denk dat die jongen wat vleugels binnen het elftal brengt...danke!!!

Wow, sinds tijden weer een acceptabele selectie van Louis, of ben ik de enige die daar zo over denkt? De selectie van Depay is wat oppertunistisch, maar Schaken kan ook niet meer. Alleen Kuijt blijft een doorn in het oog, het is net onkruid.

4 oktober 2013 om 15:51

Fer voor Clasie was beter geweest. Voor de rest acceptabel.

Nederland kan ineens top worden als spelers als Narsingh, Rekik, Van Dijk, Emanuelson, Maher, Vilhena, Ola John, Van Ginkel (spijtig van zijn blessure) dan heb je echt een ander en sterker elftal. Kuyt, De Vrij, Blind, Willems, Schaars, met alle respect zijn geen toppers!

Ik neem toch aan dat we vanaf nu elke wedstrijd met de punt naar achter spelen? Dat is nou eenmaal nodig straks op het WK. Dus elke wedstrijd de Jong erbij. Janmaat speelt dus, omdat ie van Gaal nooit heeft teleurgesteld, maar niet omdat ie beter is dan van der Wiel.
Jammer toch dat we nog steeds niet de beste 11 van Oranje te zien krijgen.

Het Feyenoord trio achterin en Cilessen vind ik compleet onbegrijpelijk.
Bij Feyenoord niet eens zeker van een basisplek, subtop Eredivisie sinds wanneer is dat goed genoeg voor een plek in Oranje? (met 2 maten meten)
De reserve keeper van Ajax oproepen voor de selectie van Oranje? Deze jongen keepte nog bij de beloften 1 maand geleden. (2 maten meten)

Clasie in plaats van Leroy Fer? Belachelijk! Fer speelt echt als een beest bij Norwich City terwijl Clasie niet fatsoenlijk kan presteren bij Feyenoord. Nee, hier snap ik niks van.

Ik mis nog steeds wat voetballers!!! Vurnon Anita, Leroy Fer, Ola John, Urby Emanuelson, Royston Drenthe en Hedwiges Maduro! Toch allemaal met meer ervaring als een hoop spelers die nu als spek en bonen wel mogen meedoen!!

Depay erbij kan wel! Speelt gewoon veel wedstrijden maar is nog wisselvallig!

Daarnaast kan hem deze oproep extra vertrouwen geven om zo nog geconcentreerder op het voetbal te blijven (heb af en toe het idee dat hij wat meer op andere dingen richt met die Bollebof enzo als vriend)

De enige die mij op het middenveld opvalt is Clasie? Waarom zit Clasie er wel bij terwijl Leroy Fer het uitstekend doet bij Norwich City in de Premier League! Notabene één van de sterkste competities ter wereld, waar hij gewoon goed presteert!

Verder denk ik dat Ola John en Jean-Paul Boëtius ook goede opties waren voor de flank. Maar Boëtius heeft weinig gespeeld pas, dus dat is logisch. Ola John volg ik niet echt maar hij zal dan ook wel vrij weinig spelen op het moment!

Toch wel aardige buitenspelers met Robben Boetius Depay Narsingh (indien fit) Ola John en zelfs Eljero Elia (die zich ook aardig aan het herpakken is)

Verder onbegrijpelijk dat een Kuyt wel wordt opgeroepen, is niks voor de toekomst en voegt voetballend sowieso niks meer toe aan Oranje!

Dit zou in mijn ogen de sterkste opstelling zijn. Links en rechtsbenige op de CV posities. Bruma is in mijn ogen de sterkste verdediger als rechtspoot en Martins Indi als linkspoot. LB positie kan je over twijfelen want Blind doet het goed, maar Willems heeft veel meer snelheid en voegt in mijn ogen aanvallend meer toe (wilt Oranje ook)

Keeper is gissen. Ik vind persoonlijk Krul de beste keeper. Stekelenburg indien hij gaat spelen eigenlijk, maar die is geblesseerd!
Janmaat verliest het in mijn ogen van Van der Wiel. Die doet het goed bij het grote PSG en is in mijn ogen beter.

Middenveld zou ik De Jong altijd opstellen, enorm sterk, zowel defensief als voetballend. Strootman is reserve captain dus zal wel bijna altijd spelen bij vgaal... Je zou eventueel voor De Guzman kunnen kiezen als je extra voetbal erbij wilt in die linie.

Op 10 krijgt vd Vaart bij mij ten alle tijden de voorkeur boven Sneijder. Tenzij Sneijder in zo'n grootse vorm is dat je er niet om heen kan (maar dat is niet zo).

Vdvaart heeft een betere klik met je beste speler: van Persie. Daarnaast is vdvaart een echte 10 in tegen stelling tot Sneijder. Sneijder komt de ballen vaak halen en geeft ze dan diep of hij schiet enorm vaak. Vdvaart schiet ook wel eens, maar gaat meer voor de dieptepass en daarnaast komt vd Vaart ook veel en veel meer in de 16. Dat is zeker handig wanneer je met een vpersie speelt die ook nog wel eens uit de spitspositie wilt verdwijnen! Daarnaast vindt ik vdvaart in de combinatie sterker dan Sneijder!

Rechtsbuiten is Robben, for sure! Alleen wanneer Narsingh terugkomt kan het dat hij naar links gaat. Hoef ik niks over te zeggen.

Linksbuiten zou ik voor Lens gaan. Speelt bij Kiev, speelt in Oranje tot nu toe bijna altijd goed en daarnaast is hij ook beter dan zowel Depay als Kuyt in mijn ogen. Depay kan zeer zeker beter worden, maar mist nog wat ervaring ten opzichte van Lens.

Spits is duidelijk vpersie. v Wolfswinkel komt niet eens in de buurt. Eigenljik komt geen enkele spits in de buurt. Zelfs Huntelaar niet!

vpersie is captain en de absolute beste speler van Oranje in mijn ogen!

Krul
V.D. Wiel
Bruma
Martins Indi
Willems
N. De Jong
Strootman
Robben
v.d.Vaart
Lens
vPersie
4 oktober 2013 om 17:32

Een heel uitgebreid verhaal en ik kan er eerlijk gezegd niks tussen krijgen.... Vind het alleen jammer, zoals jij al zegt, dat Sneijder niet zn goede klik heeft met de meeste spelers zoals v d vaart dat wel heeft, anders had hij voor mij de voorkeur gekregen. Vind Willems ook beter voor LB positie voor het spel wat van Gaal eigenlijk wilt spelen. Vind het persoonlijk ook wel erg jammer dat we het met Bruma moeten doen, want hij maakt elke wedstrijd wel een fout jammer genoeg. Heitinga speelt gewoon veels te weinig en straalt wonderbaarlijk geen zelfvertrouwen meer uit...

7 oktober 2013 om 11:41

Goede analyse. Voor mij zijn op dit moment alleen Van der Wiel, Nigel de Jong, Strootman, Robben en Van Persie onomstreden in de basiself. Hebben kwaliteit en zijn in vorm. Voor de rest vind ik het moeilijk, maar ik denk dat Van Gaal wel vanaf nu moet toewerken naar een vaste kern.

De Jong zou wat mij betreft ook wel in de verdediging mogen trouwens. Die kom je niet omaal voorbij hoor.

Belachelijk dat je na 1 wedstrijd in Ajax 1 al in het Nederlands elftal kan komen. Nou ja, we hebben dit in het verleden al vaker gezien. Babel die na 1 goeie wedstrijd bij het Nederlands elftal werd geselecteerd, waarvoor andere spelers die niet bij een grote club voetballen jaren over moeten doen. Van Gaal heeft mij mij allang afgedaan.

Vind het een heel verstandig besluit om deze jongen erbij te halen.
Een speler met zo veel wapens kan elke wedstrijd beslissend zijn al lijd hij de hele wedstrijd balverlies. Hij hoeft maar 1 zo een schot te geven en hij beslist de wedstrijd.
Hij moet wat constanter worden en dan word hij een absolute topper.

Ik denk dat Duarte dit jaar ook nog een kans moet krijgen.
Hij is eigenlijk een speler waarna ik opzoek was in ons elftal.
We missen snelheid en drive vanaf het middenveld en iemand met een actie in de benen die ook nog kan verdedigen. Duarte is zo een speler en kan ook nog wel eens een goede paas geven .
Een jaartje Ajax zal zijn positiespel ook flink verbeteren en dan hebben we een hele complete middenvelder bij Oranje erbij die de mindere punten van Vdv, Sneijder en Strootman kan compenseren.

Vergil van Dijk doet het goed bij Celtic en Denswil laat het zien bij Ajax.
Laten we hun ook maar proberen want die stuntelende Feyenoorders hoef ik voorlopig niet te zien.
Voorlopig zou ik Depay er niet bij zetten maar Sneijder een vrije rol geven vanaf links omdat hij niet kan verdedigen.
Je moet dan wel met snelheid vanaf het middenveld spelen en dan kies ik voor Duarte.
Hoop dat het er ooit zo komt uit te zien:

Vorm
Vdw
VDijk
Denswil
Indi
Vdv
Nigel
Duarte
Robben
VPersie
Sneijder
4 oktober 2013 om 13:30

jij bent zeker ajaxied? duarte? denswil?
dus jij wou zeggen dat je duarte voor strootman kiest?
sneijder op linksbuiten?
janmaat paseren?
indi op de LB? is denk ik meer iets voor blind.
en centraal staan we al niet sterk, maar jij maakt er wel helemaal een potje van
rekik en indi lijkt mij wanneer rekik fit is een uitstekende centraal duo
ben blij dat jij het niet voor het zeggen hebt, anders haddden we het WK nog gemist

4 oktober 2013 om 14:04

Leuke reactie man.
Ik geef argumenten en je gaat er totaal niet op in.
Je bent zeker voor Feyenoord?
Rekik en Indi lijkt me ook een prima duo alleen mis je dan wel wat lengte.
Denswil doet het fantastisch en van Dijk goed bij Celtic.
Vandaar het stukje dat je hebt overgeslagen, zou het even citeren: "hoop dat het er ooit zo komt uit te zien".
Je moet wel eerst lezen voordat je reageert en inhoudelijk op een reactie ingaan met argumenten heb je zeker ook nooit geleerd.

Ik denk dat het goed is dat een jongen als Depay wat ervaring op doet bij het Nederlands elftal. Kan alleen maar groeien en beter worden. Bij een jongen als Schaken is de rek er wel uit, bovendien is hij niet in grote vorm op dit moment. Vind dat Virgil van Dijk nu ook een kans verdient, een jongen met enorm veel potentie. Denswil is ook een jongen die een kans verdiend is er nog maar kort bij maar superverdediger en beter als Indi en De Vrij bij elkaar. Bovendien denk ik dat Elia op de weg terug is en er met het WK wel weer staat.

Voor het WK zou ik met de volgende jongens spelen.

Cilissen
Vd Wiel
V. van Dijk
Denswil
Blind
N. de Jong
Sneijder
Strootman
Robben
Van Persie
Elia

Prima selectie. Ik hoop dat het Nederlands elftal de wedstrijden tegen Turkije en Hongarije serieus nemen. Dat is belangrijk om straks niet af te gaan in Brazilië. Het oefenen is nu echt begonnen.

De enige die ik echt mis is Leroy Fer. Deze jongen doet het echt goed bij Norwich City. Dit hoor je steeds vaker, ik dacht laatst te lezen dat oud doelman Schmeichel erg onder de indruk was van hem, en ook El Ahmadi was positief over hem.

Geef hem eens een kans meneer van Gaal. Hij heeft enorm veel power, is snel, kan gewoon goed voetballen en is in de lucht enorm sterk.

ja tis wel eens anders geweest met de selectie, zeker verdedigend gezien
sneijder, strootman, de jong lijkt me daarentegen een heel goed middenveld, zeker van top niveau
van persie en robben zijn echte sterspelers die het verschil kunnen gaan maken, en lens doet na mij mening toch aardig mee.
maar verdediging kan nog wel eens parte gaan spelen op het WK, maar wie weet gaan ze ons positief verrassen

ik zeg voor op het WK, niks meer aan doen :D, met deze opstelling kunnen we het nog ver gaan schoppen

vorm
janmaat
rekik
indi
budner
sneijder
de jong
strootman
lens
van persie
robben

Ik vind het erg vervelend om te zeggen maar dit nederlands elftal is gewoon pure armoede. De enige topper die we momenteel in de gelederen hebben in ons nationale elftal is Robin van Persie en laat nu net uitgerekend deze topper nu niet altijd presteren in het nationale elftal. Erg jammer hoor. Tuurlijk hebben we ook Robben alleen heb ik het idee dat Robben en van Persie niet geweldig samen gaan. Daarnaast is Robben ook te wisselvallig in mijn ogen.

Ik snap dat van Gaal aanvallend en attractief voetbal wilt spelen, maar hiervoor is het materiaal gewoon niet aanwezig.

Momenteel lijkt dit me de beste opstelling met deze spelers. Ik denk dat we in onze handjes mogen knijpen als we de groepsfase overleven straks in Brazilië. Ik hoop dat een paar jongens nog een gigantische ontwikkeling mee gaan maken dit seizoen maar ik ben niet erg hoopvol.

Krul
Van der Wiel
Vlaar
BMI
Blind
N. De Jong
Sneijder
Strootman
Robben
Van Persie
Lens

Ik denk dat als we met deze opstelling spelen, we een goede kans maken om leuk mee te doen tijdens het WK. Meer dan dat is op dit moment niet mogelijk.

Ik zou Sneijder een vrije rol geven, en zo kan hij op z'n gemak voorzetten geven op v Persie.
Verder zou ik Siem de Jong een basisplaats geven. Als hij weer fit/oude niveau is hoort hij er gewoon bij. (anders Vdv)
Als Denswil zo doorgaat dan wordt hij gewoon een hele goede verdediger. Maarr Rekik zou daar natuurlijk ook kunnen staan.
Volgens mij is Stekelenburg nog steeds de beste keeper, tenzij hij niet meer op niveau komt. Dan zou ik toch voor Vorm gaan.
Als verdedigende middenvelder zou je natuurlijk ook nog voor Nigel kunnen kiezen, maar ik denk dat je op deze manier al een redelijk verdedigend middenveld hebt.

Steek (fit?)
vd Wiel
Bruma
Denswil
Blind
de guzman
S. de Jong
strootman
robben
v. persie
Sneijder
4 oktober 2013 om 13:51

van persie moet van beide kanten voorzetjes kunnen krijgen, sneijder in een vrije rol gaat niet gebeuren.

Goed dat Schaken vervangen is. Ik mag de fanatieke inzet van Depay wel, hij doet mij denken aan de Lens van jaren geleden toen die ook nog zo fel was en je de hoop had dat hij nog zou groeien.
Toch komt het WK ook voor Depay te vroeg vrees ik, en mist elke speler van de eredivisie het niveau dat we nodig hebben op het Wk.
Als je puur naar de kwaliteit kijkt en je moet 3 aanvallers in het veld brengen zijn dat vpersie, Huntelaar en Robben. Hebben het alle 3 bewezen en zijn van het niveau dat we willen.
De plaats van Robben staat vast, dat v Persie erin moet ook. Kan je dan niet beter v Persie op een iets minder favoriete plaats zetten (hangend op links) en dan Huntelaar in de spits houden?
vpersie gaat van zowel Robben als Depay toch echt weinig ballen krijgen in de 16 denk ik en zo heb je wel een voorhoede met kwaliteit.

OMG Ik moet er niet aan denken om die zwakzinnige Cillessen in het doel te zien. Dat wordt echt niks. Leuk keepertje leuk voor Ajax maar niet voor Oranje. Dat niveau heeft die jongen gewoon niet.

4 oktober 2013 om 14:26

Waarom moet je iemand die je minder goed vindt meteen zwakzinnig noemen?

4 oktober 2013 om 15:48

Hoezo niet? Is gewoon een prima keeper hoor.
Vind het knap dat jij nu al kan zien dat die jongen het niveau niet heeft, want hij is nog ontzettend jong en kan nog zeker door groeien.
Zeg dan wie jij wel op doel wilt zien staan in plaats van keepers zwakzinnig te noemen...

Dit zie ik dan toch het liefste voor de komende wedstrijden tot aan het wk..spelers die zich genoeg bewezen hebben en (in oranje) een redelijk contstant niveau halen (behalve bruma dan, maar die heb ik gewoon liever dan De Vrij of Vlaar). Daarnaast moet Huntelaar er natuurlijk bij ipv Van Wolfswinkel, verder zit het met die selectie wel prima

Vorm
Janmaat
Bruma
Martins Indi
Blind
Nigel
Sneijder
Strootman
Robben
Van Persie
Lens

Op deze site komen toch ook altijd een aantal Belgen? Als zij deze selectie zien dan lachen ze de ballen uit de broek.
On: Depay is dit seizoen redelijk bezig. Bij gebrek aan beter dan maar oproepen.

Ik ben blij dat Depay erbij is gehaald. Tot nu toe doet hij het erg goed bij Psv, al is hij wat wisselvallig en hij is natuurlijk wel beter dan Schaken, die ook nog eens uit vorm is. Daarnaast is Depay toekomst.

Wanneer gaaat de beste man nou werken aan een vaste kern voor het WK? nu alweer iemand die zijn debuut kan maken. Met alle respect hoor maar Depay raakt nog genees ene pepernoot, hoe kan hij dan een logische vervanger zijn van schaken? Van de pot gerukt die van gaal.

7 oktober 2013 om 10:38

Omdat het met talenten heel lastig is. Je weet namelijk niet welke talenten uiteindelijk het beste in vorm is. Misschien is het nu Bruma dus dan is het logisch om nu Bruma op te roepen maar misschien is ie over een paar maanden hopeloos uit vorm en dan moet Van Gaal opeens iemand anders oproepen.

Dat zie je toch ook bij De Vrij - Martins Indi. Vorig seizoen was bijna iedereen lovend over ons duo en nu kunnen ze er geen reet meer van en zit er amper rek meer in. Lachwekkend natuurlijk want wij weten dat ze gewoon in een dipje zitten en dat is logisch als je een talent bent.

Ik ben erg benieuwd wat Van Gaal straks in Brazilië wil gaan doen met de centrale verdedigers. Subtoppers genoeg, maar niemand die er in mijn ogen echt bovenuit steekt. Er komt wel talent aan, maar voor hun is het mogelijk nog te vroeg.

Van de oude garde Mathijssen, Heitinga? Vlaar? Jonkies als Bruma, De Vrij, Martins Indi, Van Dijk? Misschien zelfs Nuytinck? Jongens die net komen kijken als Denswil, Rekik en Hendrix?

Wat Van Gaal ook kiest, het lijkt me goed als hij het duo ook zo snel mogelijk opstelt en er vastigheid in krijgt. Zó verschrikkelijk veel wedstrijden zijn er ook niet meer tot die tijd.

We zijn al gekwalificeerd voor Brazilië dus laten we ons niet teveel druk maken om de balans in het elftal en eens zien hoe het gaat met Sneijder controlerend. Zo hoop ik dat er gespeeld wordt, vind het ook prima als Robben rechts en Depay links staan maar eigenlijk moeten ze met hun goede been aan de gelijknamige kant staan om het breed te houden.

Cillissen
V.d. Wiel
Bruma
Vlaar
Blind
De Guzman
Sneijder
Depay
V.d. Vaart
Robben
V. Persie

Onbegrijpelijk dat Nuytinck en Virgil van Dijk geen fatsoenlijke kans krijgen. Daar zijn deze wedstrijden toch juist voor? En geef Elia weer eens de kans.
Van der Wiel mag wel weer een keer een basisplaats krijgen, speelt de laatste tijd weer redelijk veel bij Psg.

Nederland gaat zo hard falen op het WK. Denk ook dat dit meer een test voor ze zijn. EK 2016 zal het Nederlandse elftal er wel goed voor staan ...

Leroy Fer hoort er ook bij

Ik zou eigenlijk wel eens een opstelling met twee spitsen willen proberen. Mijn idee is vaak dat op de laatste wk en ek's v. Persie te vaak alleen op een eiland stond. Waarom kan er niet eens getest worden met Huntelaar en v. Persie naast elkaar in de spits met Huntelaar puur voor het goal en v. Persie er om heen zwerven. Dan kunnen ze omstebeurten de bal ingespeeld krijgen met de opbouw en staat tenminste niet één spits een hele wedstrijd met twee verdedigers in zijn nek en kan NL opbouwend beter de bal kwijt als het iets meer onder druk staat. Want in moeilijke wedstrijden kon de bal dan vaak niet goed kwijt omdat onze enigste spits 2 of 3 verdedigers om zich heen had.

Mijn idee van opstelling is
Goal: Het liefst Stekelenburg, maar als hij nog niet echt in vorm is dan het liefst Krul want hij is balvast en goed in de lucht.

Verdediging
rechtachter: Janmaat (aanvallend veel effectiever dan v/d Wiel.
Centrum: Vlaar en Bmi, beide sterke verdedigers en goed over de grond en lucht. Daarnaast staan zij ook opbouwend hun mannetje en zijn ze zeker aan de bal het meest zeker van de NL verdedigers op dit moment.
Linksachter: Pieters, is ook sterk in duels en lucht en doet opbouwend geen gekke dingen. Loopt ook minder vaak te slapen dan Blind of Willems.

Middenveld
Centrum: Strootman en N. de Jong; beiden positioneel en in de duels geweldig sterk. Zijn zeer balvaardig en staan hun mannetje absoluut op het veld.
Vleugels wisselend van kant;
Robben absoluut in de basis en op de andere kant het liefst Ola John of Elia mits in vorm.

Aanval
Hangend v. Persie
Spits: Huntelaar

Via Strootman of de Jong kan een v. Persie diepgestuurd worden of ingespeeld of de vleugels op worden gezocht via robben of Elia. Ram die bal dan voor en een huntelaar of v. Persie moet er staan. Ook via een één twee tussen een vleugelspeler, v. Persie of Strootman kan via een korte combinatie het doel worden gezocht.

Alleen als Huntelaar/strootman of zo niet lekker in de wedstrijd zit wisselen met Snijder en dan Snijder zo dicht mogelijk tegen de 16 aan posteren, daar komt hij verreweg het best tot zijn recht scorend gezien. Hangend op links vind ik zijn toegevoegde waarde echt erg laag.

4 oktober 2013 om 18:27

Vlaar en Indi goed over de grond? Laat mij niet lachen, veel te langzame balbehandeling. Denswil, Hetinga, Bruma, Gouweleeuw! Dat zijn verdedigers die goed zijn aan de bal. Bruma en Denswil/rekik is voor mij het ideale duo, voetballend sterk, goed in de lucht en fysiek sterk.

Ik zou nooit met twee Vm's spelen, als ze met jouw opstelling spelen wordt het waardeloos.

7 oktober 2013 om 10:28

Als je met zo'n zwakke verdediging speelt dan moet je wel met 2 verdedigende middenvelders spelen zoals op het WK van 2010.

Iedereen had het wel over de sterspelers Robben, Van der Vaart, Sneijder en Van Persie maar het kwam door De Jong en Van Bommel dat we de finale haalde.

Jammer dat we maar 1 topmiddenvelder hebben nl. Kevin Strootman.
3x linksback selecteren: Blind, Indi & Willems?
Nigel de Jong anti-voetballer in selectie. Voegt niets toe, kan alleen maar vlak voor verdediging stofzuigen.

Hehe, eindelijk Gregory vd Wiel. Van Rhijn is er nog niet klaar voor , Janmaat is degelijk. Hoop dat Gregory zichzelf direct in de basis kan spelen. Ook de Jong er weer bij een positieve ontwikkeling.

Vorm
vd Wiel
Vlaar
Bruma
BMI
Strootman
de Jong
Sneijder
Lens
van Persie
Robben

Eindelijk wat logischere namen voor Oranje. Depay is nu al beter dan Schaken en zal alleen maar beter worden. Depay heft veel meer dreiging. Ben zeker geen fan, maar het was belachelijk dat Schaken nog zo lang geselecteerd werd. Van der Wiel verdiend ook een kans nu hij een basisplaats heft bij Psg. Krul, Cilissen en Vorm zijn op dit moment ook de beste doelmannen. Al zie ik Vorm op een gegeven moment wel afvallen en plaats maken voor Stekelnburg of Zoet.

Onbegrijpelijk dat mensen als de Vrij, Indi en Kuijt geselecteerd worden.
Selectie:
Keepers: Stekelenburg, Krul, Cillessen
Verdediging: Vd wiel, Van Rhijn, Bruma, Denswil, Rekik, Blind, Emanuelson en Buttner
Middenveld: N. de Jong, S. de Jong, Strootman, Vdvaart, Sneijder, de Guzman en Fer
Aanval: Robben, John, v Persie, Huntelaar, Lens, Depay en Elia

Cillessen
vd Wiel
v Dijk
Rekik
Blind
d Jong
Strootman
Lens
v Persie
Robben
Huntelaar
4 oktober 2013 om 15:31

Mooie opstelling maar met Rekik en Blind gaat het ook niet werken. Te slecht en/of weinig ervaring.

Kuyt. hoe triest is dat...

5 oktober 2013 om 13:14

Tjaaa hij blijft wel doorgaan ....

Veel mensen (voetbal International etc) hebben commentaar op Louis Van Gaal en vaak onterecht vind ik. Louis is een van de beste coaches in de geschiedenis van het Nederlands voetbal en verdient het respect dat hij verdient! Louis weet echt wel wat hij doet en heb vertrouwen in het Nederlands elftal voor het WK 2014. Liever naar het WK gaan zonder druk, dan met druk. Tegen het EK 2016 zullen ze er zeker sterker op worden met topper als Nathan Aké, Marco Van Ginkel, Jurgen Locadia, Adam Maher, Ola John etc. Hopelijk selecteert Louis deze 23 spelers mits in vorm voor het WK 2014 :

Keepers : Maarten Stekelenburg : Fulham Fc.
Michel Vorm : Swansea-City Fc.
Tim Krul : Newcastle-United Fc.

Verdedigers : Virgil Van Dijk : Celtic-Clasgow Fc.
Douglas : Dynamo-Moskou Fc.
Bruno Martins-Indi : Feyenoord Rotterdam.
Gregory Van Der Wiel : Paris Saint-Germain Fc.
Urby Emanuelson : AC Milan.
Karim Rekik : PSV Eindhoven.
Darryl Janmaat : Feyenoord Rotterdam.


Middenvelders : Wesley Sneijder : Galatasaray Sk.
Rafael Van Der Vaart : Hamburger Sv.
Kevin Strootman : AS Roma.
Leroy Fer : Norwich-City Fc.
Nigel De Jong : AC Milan.
Adam Maher : PSV Eindhoven.

Aanvallers : Robin Van Persie : Manchester United Fc.
Arjen Robben : FC Bayern Munchen.
Luciano Narsingh : PSV Eindhoven.
Klaas-Jan Huntelaar : FC Schalke 04.
Ola John : Benfica Sl.
Jermaine Lens : Dynamo-Kiev Fc.
Memphis Depay : PSV Eindhoven.

Wat mij betreft gaat van Gaal nu inzetten op het centrale duo Denswil en van Dijk. Met 2 brekers ervoor die in de italiaanse competitie gelouterd zijn om het spel van de tegenstander te saboteren denk ik dat je een solide defensie hebt. De belangrijkste eigenschap voor 9 van de 11 spelers in je elftal is dat ze niet verzaken en hun verantwoordelijkheid pakken: de Vrij is zo'n speler die zijn verantwoordelijkheid niet pakt en te onzeker is over zijn eigen kunnen. Heb een opstelling bijgevoegd zoals ik het NL elftal graag zie.

Edit: voor extra defensieve zekerheid zou BMI ook als linksback kunnen spelen.

Edit: de Guzman zou ook voor Wijnaldum kunnen spelen, extra ervaring, winnaarsmentaliteit.

Stekelenburg
vd Wiel
van Dijk
Denswil
Emanuelson
Strootgod
de Jong
Robben
Wijnaldum
Lens
v Persie
4 oktober 2013 om 18:17

Ik zou deze meenemen naar het Wk:

RB: Van der Wiel, van Rhijn (ontwikkeld zich goed)
Rcv: Bruma, Heitinga (beetje ervaring), van Dijk
Lcv: Rekik, Denswil
LB: Willems, Blind

De feyenoord verdedigers vind ik tekort komen, vooral de Vrij, Martins Indi zou ik nog zeker niet afschrijven. Janmaat/van Rhijn blijft een twijfel geval, de CL ervaring van van Rhijn is voor mij doorslaggevend. van der wiel kan ook afvallen als hij niks speelt.

Ik zou met een VM spelen. Gecombineerd met een dynamische AM (S. de Jong, Duarte, de Guzman, van Ginkel). In mijn opstelling speelt robben wat dieper

4 oktober 2013 om 22:10

Je selecteert leuke spelers, ik zou BMI ook nog niet afschrijven maar de Vrij inderdaad wel. Vind de Vrij een kleurloze speler die niet over de juiste killersmentaliteit beschikt.

We moeten nog maar zien hoe het seizoen gaat lopen en welke spelers waar gaan excelleren. Persoonlijk ben ik meer voor een wat verdedigende tactiek omdat wij in Nederland niet excelleren in de verdediging maar wel een aantal exceptionele spelers voorin hebben lopen. Daarom zou ik ook altijd een middenveld vullen met de Jong en Strootman en een 3e creatieve speler naar keuze met backs die durven op te komen. Wie dat zullen zijn (willems, Blind, Emanuelson, vd Wiel, van Rhijn, Janmaat) maakt mij niet zo uit; hangt er maar net vanaf hoe het seizoen gaat verlopen van deze spelers en wie er goed in vorm is.

7 oktober 2013 om 10:25

Janmaat is natuurlijk veel beter dan Van Rhijn. Je kan dan beter nog Verhaegh oproepen. Heitinga speelt nooit, neem dan Vlaar mee.

Denswil? Omdat ie een paar wedstrijdjes leuk heeft gespeeld? Haha, hilarisch.

Voor mij is het onbegrijpelijk dat Siem de Jong niet vaker wordt geselecteerd, het NL elftal heeft een type als Siem nodig. Een dynamische middenvelder, wat ook ingevuld kan worden door Duarte, de Guzman en van Ginkel.

Hij kan het hele elftal beter laten lopen.

Vorm
Van der Wiel
Bruma
Denswil
Willems
N. de Jong
Sneijder
S. de Jong
Robben
Lens
van Persie
4 oktober 2013 om 19:12

Snap hoe je wilt spelen maar je moet dan wel met 3 dynamische spelers voor N de Jong spelen en Robben als 2de spits opstellen .

Zou ook wat andere spelers kiezen , maar ik reageer hier op het systeem en daar zie ik wel wat in , zo creëer je een team waar Van Persie en Robben kunnen uitblinken en de ruimte hebben om te voetballen .

7 oktober 2013 om 10:22

Haha Denswill en waar is Strootman?

@redactie
In tegenstelling tot wat dit nieuwsbericht meldt is Van Wolfswinkel niet voor oranje opgeroepen.

Hopelijk wint NL van Hongarije

Het is werkelijk schandalig om te zien dat Ruben Schaken niet is opgeroepen en de grillige Memphis Depay. Ik vind dit werkelijk een teken van onkunde van van Gaal en zijn staf, Depay kan zomaar weer als een vreselijke dweil spelen terwijl je met Ruben die grillen niet hebt en altijd kan vertrouwen op zijn tomeloze inzet en geniale passeerbewegingen. Een Schaken in vorm is van levensbelang voor Nederland op het komende WK.

Ja héhé geen Schaken meer, wat duurde dat ontzettend lang zeg. Maar ach ik heb geen vertrouwen in van Gaal dus ik hoop maar dat zijn beslissingen goed zullen uitpakken anders wordt 2014 net als 2012...

Goed en verdiend dat Depay een kans krijgt. Verder vind ik dat Buttner ook eens een kans verdient die man is zoveel beter als Blind. Buttner of Wilems linksback op het WK. Ik zou het zo doen als ik van gaal was

Vorm
vd Wiel
Bruma
Rekik
Buttner
Sneijder
De Jong
Strootman
Narsingh
Van Persie
Robben
7 oktober 2013 om 10:05

Ik ben blij, dat jij geen van Gaal bent, de verdediging ziet er niet echt uit.

7 oktober 2013 om 10:14

Waarom is die beter als blind? Omdat hij bij United speelt? Vind dat Blind een dipje heeft gehad, maar is echt wel de beste linksback die we hebben op het moment.

7 oktober 2013 om 10:38

Het is jammer, dat bepaalde spelers door de mand vallen.
Schaken was een goede keuze voor de afgelopen tijd, maar stond er in, omdat de anderen het laten afweten, maar ik heb wel een zwak voor hem, als hij zijn oude niveau haalt, kan hij nog steeds een goede keuze zijn.

De Guzman hoort toch wel bij de selectie, hopen dat hij niet zijn plek verliest voor Brazilië.
Iig nu meer kans voor vd Vaart, Sneijder en eventueel Clasie/schaars

Laten we eerst maar eens zorgen dat we een goede keeper hebben dat heeft de grootste prioriteit en aub hopen dat Maarten Stekelenburg weer fit is .

Waarom word Kuyt nog opgeroepen? Die gozer is zo slecht dat ik na een wedstrijd van Fener geen nagels en haren meer over heb.

Als ik kijk naar de selectiebeleid van de bondscoach kan ik mezelf gelijk geven dat hij er niets meer van snapt !
Snijder heeft een maandje goed gevoetbald bij Galatasaray, toen werd hij niet opgeroepen en nu bakt hij er echt niets van en zit hij er weer wel bij.

van Gaal wilt niet te veel grote ego's erbij hebben, maar met zijn huidige selectiebeleid ben ik bang dat Oranje het lachertje van het WK gaat worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren