Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

United verschaft kleurloos Chelsea toegang tot de titel

Laatste update:
/

Als er nog twijfels waren over de kampioenskansen van Chelsea, dan zullen de laatste sceptici die nu ook kwijt zijn. De ploeg van José Mourinho won zaterdag de kraker tegen Manchester United op eigen veld (1-0) dankzij Eden Hazard en sloeg zo de aanval van de nummer drie af. Indrukwekkend was het niet; effectief juist wel. De voorsprong op Arsenal (tien punten) en United (elf) is met zes duels voor de boeg inmiddels dermate groot, dat Chelsea bijna niet meer lijkt in te halen. Voor Louis van Gaal en zijn spelers is de zegereeks in de competitie, die zes duels duurde, ten einde.

Chelsea moest het voor de derde competitiewedstrijd op rij stellen zonder Diego Costa, die door hamstringklachten moest toekijken: hij werd voorin vervangen door Didier Drogba. Echt aanjagen deed Chelsea niet voor eigen publiek en de eerste mogelijkheid was dan ook voor the Red Devils. In minuut vier kreeg Wayne Rooney de bal op een presenteerblaadje aangeboden en schoot hij van buiten de zestien meter in, maar de bal ging een meter naast. David de Gea dacht dat er gescoord was en juichte, maar trok de handen snel in toen hij zag dat hij het mis had.

/

Na die vroege mogelijkheid voor United werd Chelsea iets welwillender. Dik twintig minuten waren er gespeeld toen the Blues er meer zin in kregen en Hazard en Cesc Fàbregas het met een één-tweetje probeerden, zij het zonder het beoogde resultaat. Tien minuten later hadden de Londenaren pech: de scheidsrechter zag niet hoe De Gea een diepe bal van Branislav Ivanovic met de hand beroerde buiten de zestien meter. De actie van de keeper bleef dus onbestraft.

Kort na dat moment kreeg Chelsea, dat maar dertig procent balbezit had, toch de voorsprong in handen. John Terry veroverde de bal en speelde in op Fàbregas, die Oscar weer bediende. De Braziliaan gaf een behendig hakje aan Hazard, die aan de linkerkant de zestien meter penetreerde en het in de korte hoek goed afmaakte: 1-0. Het was het eerste schot op doel voor de thuisclub en meteen raak. In alle twintig wedstrijden die Chelsea in 2015 speelde, nam het de voorsprong en ook nu gebeurde dat dus. United moest na rust proberen te blijven drukken en hopen, dat Chelsea achterin fouten zou maken.

/

Dat gebeurde echter niet. Tien minuten na rust was Chelsea zelfs dicht bij een tweede doelpunt. Drogba liftte de bal over De Gea heen richting het doel en Hazard probeerde vanuit een onmogelijke hoek binnen te tikken, maar raakte slechts de paal. Aan de overkant waagde Falcao een schot van afstand, maar de Colombiaan gleed uit en zag zijn inzet naast gaan. Robin van Persie, die deze week verklaarde weer fit te zijn, kreeg niet de kans het tij te keren op Stamford Bridge.

Eerst mochten Ángel Di María en Adnan Januzaj erbij komen, ten faveure van Ashley Young en Juan Mata (die een warm applaus kreeg van zijn oude fans). Daarna was de laatste wissel voor Tyler Blackett, die Shaw kwam aflossen. Tien minuten had United nog om de boel om te draaien en de zegereeks voort te zetten, maar dat stond Chelsea niet toe. Mourinho’s team hield de boel achterin dicht, minimaliseerde de aanvallende intenties en loerde op kansen uit de counter. Die strijdwijze bleek opnieuw effectief. In de komende weken, waarin Chelsea nog wel Arsenal (uit) en Liverpool (thuis) ontmoet, kan de titel veiliggesteld worden.

Had Manchester United, gezien het spel, minstens een punt verdiend?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoewel ik het hier vaak heb opgenomen voor Chelsea omdat ik niet alle kritiek op hun spel terecht vind, heeft Mourinho het toch weer geflikt om met hun anti-voetbal te winnen. Tja, dat is goed voor Chelsea en hun fans. Uiteindelijk gaat het om winnen maar het is wel enorm balen. Liever verliezen van een ploeg die goed speelt dan een ploeg die de bus parkeert. In het begin van het seizoen liet Chelsea goed voetbal zien, maar daar is nu niks meer van over.

Manchester United verdiende hier minimaal een gelijkspel, maar dan moeten ze wel hun kansen afmaken. Nu maar hopen dat ze de rest van de wedstrijden wel winnen want de top 3 moet te halen zijn. En Falcao…..het is echt een mis-match tussen hem en Manchester United. Zo snel mogelijk van af zijn.

18 april 2015 om 20:26

Net als Adm. Die kan maar niets creëren...

18 april 2015 om 20:26

Falcao was echt zwak inderdaad. En wat liet die De Gea zich weer makkelijk ringeloren door Hazard bij het doelpunt.

Gewoon simpel vanop een paar meter de bal door zijn benen spelen. De Gea heeft al meermaals bewezen dat hij moeilijk ballen kan stoppen die loodrecht op hem afkomen. Het schot van Benteke was nog een heel stuk eenvoudiger om te stoppen tegen Aston Villa. Die bal kwam nog van veel verder en was veel zachter.

Het lijkt erop dat hij zijn vorm van eerder dit seizoen wat kwijt is, want de laatste 2 maanden heeft hij toch een aantal blunders en fouten gemaakt. Dit lijkt terug op De Gea van zijn eerste anderhalve seizoen bij United. En hij heeft ook een paar zo'n periodes gehad bij Atlético.

Als je dat vergelijkt met Courtois, die afgerekend wordt omdat hij op de correcte plaats staat bij de goal van Adam tegen Stoke, keepers en ex-keepers bevestigden dit. Of omdat hij zwaar in de problemen gebracht wordt door een domme en slechte terugspeelbal van Ivanovic tegen Hull. Een bal die Courtois eigenlijk uit het veld moest trappen, maar hij maakte de foute inschatting om de bal toch in de ploeg te willen houden...

Heel goede keeper die De Gea, maar moet nog veel constanter worden als hij bij de allerbeste keepers wil gerekend worden.

PS: Vieze schwalbe ook op het einde.

18 april 2015 om 21:10

Dus je verwijt de goal serieus aan De Gea, die in principe alles goed doet en het op de manier deed waarmee hij heel vaak een-op-een situaties red? Hij komt uit en maakt zich breed. Dat Hazard precies het gaatje door z'n benen vind, kan De Gea erg weinig aan doen. Ik zou maar eens kijken naar hoe simpel Hazard bij alles en iedereen wegloopt en hoe simpel de bal weer werd verspeeld!

18 april 2015 om 20:28

Deels met je eens, maar het is niet aan United fans om over het spel van andere ploegen te klagen. United speelt al sinds het laatste jaar onder SAF bijna altijd zwak en saai voetbal. Desalniettemin moet Mourinho wel beter voetbal spelen dan dit. Maar goed, hij zal er niet om malen. Ik zal er ook nooit fan van worden, maar ja het is ook niet zo dat ze onverdiend kampioen gaan worden.

18 april 2015 om 20:29

Niet de meest verdiende overwinning, maar ook zulke wedstrijden moet je winnen wil je kampioen worden. Ben het met je eens dat een gelijkspel terecht was geweest, maar ben blij dat we hebben gewonnen. Weer een stapje dichterbij de titel.

19 april 2015 om 10:36

Hoezo niet de meest verdiende? Omdat United 61 procent balbezit had?

Utd heeft in de eerste helft helemaal niks gecreëerd.. En ook in het begin van 2e helft niet. Schandalig als je zoveel balbezit hebt toch? Of niet? De 2e grote kans van de wedstrijd kwam ook vab Cfc, na de verkeerde pass van Herrera.

Mensen zeiken vaak, maar dit was een goed gedisciplineerde optreden.

Ik snap als ze zeggen dat Cfc lucky was tegen Bayern in de CL, maar komop zeg, je kan die wedstrijd niet met deze vergelijken, want Cfc heeft heel hard gewerkt en helemaal niks weggeven.

Kortom, Mourinho moet helemaal nik.

18 april 2015 om 20:34

het gaat nooit om winnen. Het gaat om de club zijn filosofie en zijn hart. Niets is belangrijker dan de club Audere Est Facere Coys

Wat een laffe trainer is Mourinho! bah bah.. Spelen om niet te verliezen en dat met zulke spelers op de bank. Chelsea = AntiVoetbal.

18 april 2015 om 20:25

Daar kan je clubbie wel wat van leren.

18 april 2015 om 20:29

Ajax speelt anders ook niet bepaald verzorgd en aantrekkelijk voetbal

18 april 2015 om 20:29

Geef Ajax dat budget of laat ze langer hun spelers houden dan pakken ze chelsea. Engels voetbal is niks tegen een team dat goed in balbezit speelt

18 april 2015 om 20:32

Ajax heeft geld zat dus waar wachten ze op?

18 april 2015 om 20:36

Wat een gelul zeg. Snap je niet hoe het werkt of ben je gewoon dom?

18 april 2015 om 20:51

Leg het me eens uit dan?

Ik snap best dat Ajax beter geen veel hogere lonen kan geven. Maar ze hebben geld zat voor spelers, dat ze dan ook geen kampioen worden dit seizoen dat ligt aan haar eigen beleid.

18 april 2015 om 21:09

Chelsea heeft wel bewezen dat ook al geef je zat geld uit, je ook niet alles wint.

Ik maakte de vergelijking met het huidige budget van Chelsea.

18 april 2015 om 21:20

Ze missen alleen de supercup nog volgens mij.. maar dat komt wel goed hoor

18 april 2015 om 22:09

Heb de match niet kunnen zien door Reading-Arsenal.
Was het weer zo erg, het spel van Mourinho? Pffft. Flauwe kampioen, sorry dat ik het zeg hoor. Ik heb altijd gezegd dat Chelsea in het begin van het seizoen goed speelde, maar wat ze de laatste maanden doen...

Hoe dan ook, vind het ook vreemd dat ik het woord 'antivoetbal' niet mag gebruiken en dat ik dat hier in verschillende reacties zie staan...
Was die specifieke moderator een Chelsea-fan? Hmm.

18 april 2015 om 20:29

Laf? Oke, dat jan, maar met dat 'anti'-voetbal is hij wel kampioen geworden.

18 april 2015 om 20:29

Kan*

19 april 2015 om 01:29

Ik word veel liever met mooi voetbal 5e dan dat ik met anti-voetbal 1e wordt. Ik ben liefhebber en wil graag een ploeg zien die goed voetbal speelt. Misschien is mijn opvatting wat romantisch maar om met dit voetbal 1e te worden hoeft voor mij niet.

19 april 2015 om 09:30

Is de definitie van goed voetbal, aanvallend voetbal? Of is heel goed verdedigen geen goed voetbal?

Waarom wordt in Nederland goed voetbal altijd geassocieerd met aanvallend voetbal?

18 april 2015 om 20:48

Spelen om niet te verliezen? Wat is dat nou weer voor onzin. Moet je soms spelen om te verliezen ofzo?

18 april 2015 om 20:59

Je snapt toch wel wat ik bedoel ofniet. Of ben je echt zo dom? Je kan niet ontkennen dat Mourinho in topwedstrijden zijn team laf laat spelen. Met zulke spelers in je team en dan nog met 11 man op eigen helft verdedigen. Smaken verschillen maar ik houd er niet van..

18 april 2015 om 21:01

Je kan spelen om te winnen en spelen om niet te verliezen. Twee behoorlijk verschillende instellingen. De een actief en de ander passief. Mensen houden meer van actieve dan passieve clubs (en zeker bij topclubs), dus vandaar dat mensen Chelsea irritant vinden.

18 april 2015 om 21:04

Mourinho heeft soms nog nachtmerries na die 5-0 in Camp Nou. Daarom gaat ie niet meer aanvallend spelen in top wedstrijden. Mourinho is echt een resultaat coach. Mooi voetbal kan je niet van hem verwachten, want hij puur gericht op resultaat.

18 april 2015 om 21:20

Nee spelen om te winnen. Kon je dat nou zelf echt niet bedenken?

Triest hoe Chelsea haar fans kaarten kan laten verkopen voor een stevige prijs en haar fans dan niet verwend met mooi voetbal? Dit Chelsea heeft de kwaliteiten ervoor om aanvallend te spelen. Maargoed dat boeit Chelsea nu niks zij hebben de drie punten en lopen nu naar de titel.. Thats life..

18 april 2015 om 20:26

Ik ben heel erg verwend hoor , verdedigen is ook een kunst.

18 april 2015 om 20:29

Ja, want je kijkt voetbal om te zien hoe een team verdedigt. Typisch zo'n zwak argument omdat je het niet meer goed kan praten. Het is treurig om te zien hoe een club, dat meer dan een miljard heeft uitgegeven , nog steeds niet fatsoenlijk voetbal op de mat kan leggen.

18 april 2015 om 20:30

Echt verwend hoor, lekker verdedigen, prachtig om naar te kijken. Miljoenen uitgeven aan creatieve spelers, maar ze in de topwedstrijden op de bank zetten. Wat een baas die Mourinho.

18 april 2015 om 20:31

Er valt niets goed te praten. Er is namelijk niets fout aan het voetbal dat Chelsea speelt.

18 april 2015 om 20:34

Tsja, seks met een dik vadzig wijf is ook seks. Zo speelt Chelsea een beetje. Winnen om het winnen. Onooglijk, en beneden hun niveau (of in ieder geval: beneden hun bankrekening).

18 april 2015 om 20:45

jeffrey_m7 en lukaronaldo7

Wie zijn jullie om Chelsea fans te oordelen ? Als zij, of in dit geval abdel19943, ervan genieten wat maakt t dan uit ?

18 april 2015 om 20:58

Hahah dankjewel. Iedereen zijn mening toch.

18 april 2015 om 21:32

Haha touche die analogie kon ik nog niet. Wat te denken van seks met een dikke vrouwelijke buschauffeur?

18 april 2015 om 20:31

Wie heeft dan die kwaliteiten behalve Hazard?

18 april 2015 om 23:05

William. Oscar, Cuardado Costa, Remy en Fabregas?

19 april 2015 om 02:32

Willian en Oscar zijn werkers. Zij hebben niet die flair van Hazard. Evenmin als Cuadrado. Verliest meer ballen dan hij goed kan passen.

Costa pure afmaker. Rémy te groen achter de oren.

Enkel Fabregas komt in de buurt maar hij heeft niet die dribbel en snelheid die Hazard wel heeft.

19 april 2015 om 08:44

@nikes. Er is al gereageerd en ik sluit me aan bij de reactie hierboven. Willian rent hard. Oscar werkt hard. Costa gaat Chelsea niet aanvallend laten spelen, die scoort alleen goals. Remy en Cuardado ken ik niet goed genoeg. Fabregas zou het zeker kunnen, maar wordt door Mourinho als een soort Xabi Alonso gebruikt. Ik vind dat Chelsea veel bikkels heeft, weinig klasse.

19 april 2015 om 09:45

Fabregas speelt in grote wedstrijden altijd op 10. Nooit in de alonso rol. Alleen tegen mindere ploegen staat hij naast matic.

19 april 2015 om 09:32

Heb je gezien hoe dezelfde fans na afloop allemaal uit hun dak gingen?

Er telt maar een ding, titels!

Begin van het seizoen genoot ik voor de eerste keer van mijn leven, van het flitsende spel van Chelsea! Zelfs in de topwedstrijden, ik was dan ook in de veronderstelling dat Mourinho eindelijk van zijn 'bus parkeer' tactiek af was. Ik vind dat je met zo een wereld selectie, verplicht bent om aantrekkelijk voetbal te spelen. Maar ach dat is mijn bescheiden mening maar...

Zo zonde dat hij dan weer voor een laffe tactiek koos tegen Manchester United, vermaak de miljoenen kijkers wereldwijd eens een keer denk ik dan. Je speelt ook nog thuis voor je eigen fans, maar dan gooit hij nog een verdedigend denkende speler erbij. Zo word iedere topwedstrijd tegen Chelsea, voorspelbaar en een saaie bloedeloze 1-0 of 2-0. Voor een leuke sprankelende en spannende wedstrijd, moeten beide partijen nou eenmaal aanvallende intenties hebben.

Complimenten voor het jonge centrale duo, en die gekke Shaw wat een sneltrein is dat aan de linker kant erg genoten van die jongen. Ook erg knap dat Manchester United 70 procent balbezit had, jammer dat ze hun goede reeks niet hebben kunnen vervolgen.

Overigens is het wel verdiend dat Chelsea kampioen wordt, speelde een fenomenale eerste seizoenshelft en halen simpelweg de meeste punten.

18 april 2015 om 20:29

Het verschil tussen toen en nu is dat creatieve spelers als Fabregas en Oscar uitvorm zijn, het gros vermoeid is en onze fatsoenlijke spitsen geblesseerd zijn.

Desalniettemin ben ik blij met de punten! Bijna werden we weer beroofd van een wedstrijd die leek af te gaan op een overwinning tegen een topploeg. Maar gelukkig werd er geen penalty gegeven voor die schwalbe.

18 april 2015 om 21:57

Er volkomen op!
ManU kon het grootste deel van de match niet beter ( eerste 20 min waren voor hen en de laatste 5 )
En fabregas was de draaischijf en haalt al maanden geen niveau meer. Die combinatie met een Costa die ook niet meer top was in die periode of geblesseerd is.

Drogba was dit seizoen een ramp. Maar deze match heeft hij voor de eerste keer eens gejaagd op de bal, gelopen. En noem maar op.. Echt doelgericht niet meer, maar op zijn manier toch nog een bijdrage voor de ploeg.

Wauw. Wat een doodsaaie ploeg is Chelsea in topwedstrijden. Armoe!

18 april 2015 om 20:28

Ze komen wel in de geschiedenisboeken, al zal niemand ze herinneren over pakweg 20 jaar.

18 april 2015 om 20:32

Ik zal ze altijd herinneren om hun afbraakvoetbal. Kijk zelden naar Chelsea, alleen in toppers en in de CL, maar elke keer als ik kijk vraag ik me achteraf af: waarom ben ik er weer ingetrapt?

18 april 2015 om 21:00

Ik ben dat punt al een tijdje voorbij, ik kijk geen toppers met Mourinho zijn teams. Zeker niet aan het einde van het seizoen. Gegarandeerd betonvoetbal! Ik heb wel op ze gegokt, wat dat betreft is het wel een zekerheidje.

Yes, drie heel belangrijke punten. En Hazard is beslissend in een grote wedstrijd. Top.

18 april 2015 om 20:29

Dit seizoen is hij dat vaak hoor. Nu heeft hij een doelpunt gemaakt. Maar in topwedstrijden speelt hij sinds dit seizoen ook goed.

18 april 2015 om 20:32

Hij speelt goed, maar hij is niet zo vaak écht beslissend geweest in de vorm van goals en assists. Dat bedoel ik met beslissend.

Bepalend is hij bijna altijd ja.

18 april 2015 om 22:14

Hazard was dit seizoen toch al beslissend geweest tegen de gehele engelse top. Hij heeft goals en assists tegen United, Liverpool, Tottenham, City, Arsenal en Southampton.

18 april 2015 om 20:28

Allemaal totale onzin wat je zegt. Bij lange na niet de beste trainer. En al helemaal niet wat betreft het voetbal dat zij spelen

18 april 2015 om 22:16

@ajaxbarca

Hij wint gemiddeld elke 35 wedstrijden een prijs, een gemiddelde die geen enkele trainer in voetbalhistorie heeft bereikt.

Feitelijk is hij dus de beste. Dat staat los van het feit dat hij zijn team soms op een vreselijke manier laat voetballen.

19 april 2015 om 12:18

Nuja behalve Guardiola dan...

19 april 2015 om 14:40

Ook Guardiola kan deze statistieken niet aantonen waarbij Mourinho het nog bij 4 verschillende teams deed.

Niet dat Guardiola geen absolute toptrainer is. Ik vind sowieso dat het aantal ecgt goede trainers maar rond de 5 ligt.

19 april 2015 om 16:23

Hij heeft al aardig lang geen boeiende prijs gewonnen hoor. Gefaald bij Madrid, gefaald bij Chelsea in z'n eerste jaar en dit jaar pas weer de titel en puur door zijn eigen fout eruit gegaan tegen PSG

20 april 2015 om 16:17

Aha, dus hij heeft gefaald bij Real terwijl hij ondanks concurrentie te hebben van het waarschijnlijk beste voetbalelftal aller tijden 4 prijzen heeft weten af te snoepen en tussendoor een record aantal punten en doelpunten heeft neergezet en met wat meer geluk ook een CL had kunnen winnen aangezien hij 3x de halve finale CL haalde wat al jaren niet was gebeurd.

In zijn eerste jaar bij Chelsea was zijn selectie verre van compleet, matig zelfs. Zijn ongeëvenaarde transferbeleid(zijn aankopen waren heel toevallig bij zowel Real als Chelsea in 2010(!) de belangerijkste in de CL winst). Vervolgens doet hij enkele aankopen op de plekken die nodig waren en hij wint gelijk de titel.

Tegen PSG is hij door zijn eigen fout uitgeschakeld ja maar ook Mourinho is menselijk. Jij geeft indirect zijn grootheid aan. Je verwacht dat in welke situate ook, Mourinho alles wint.

Zo goed is de beste man en zijn statistieken spreken in zijn voordeel.

18 april 2015 om 20:30

Het is dat je het zelf gelooft haha.

Bah...wat begon chelsea leuk en aanvallend dit seizoen...en wat eindigt het triest zeg..

Ik kan dit totaal niet waarderen als voetballiefhebber, die wedstrijd wordt volledig doodgemaakt.

Gefeliciteerd met de titel chelseafans. Een nieuwe trainer is jullie gegund!

18 april 2015 om 20:44

Ik als chelaeafan kan ook gek worden van mourinhos spel. Oh wat hoop ik op die geniale gek uit Signal Iduna Park

Manchester united speelde de bal alleen maar van links naar rechts en er werd niets gewaagd geprobeerd.
Louie wil er natuurlijk geduld en kans=goal inslijpen, maar ik had toch wel wat meer de wil om te winnen willen zien. Het leek net of Manchester het wel best vond allemaal.

Een zeer goede teamprestatie. Zeer gedisciplineerd. Hazard was uitstekend en Zouma weeral eens beestig. Drogba deed het ook beter dan verwacht.

En we zijn nooit echt in de problemen gekomen.

18 april 2015 om 20:29

Zouma is geen voetballer.

18 april 2015 om 20:30

Gedisciplineerd... ja dat kan je mourinho wel nageven. Zijn ploegen gaan voor m door het vuur

18 april 2015 om 20:36

Drogba alsnog matig hoor. Wat een balverlies.

18 april 2015 om 20:43

Daarom zeg ik ook beter dan verwacht. Heb hem slechtere wedstrijden als deze zien spelen, maar hij heeft goed gevochten.

18 april 2015 om 21:19

Had je verwacht dat hij 9 van de 10 ballen zou verspelen in plaats van 8 van de 10?

18 april 2015 om 21:16

Goh, Drogba deed het idd beter dan verwacht, maar ik hoop dat hij er de brui aan geeft voor volgend jaar, vind het jammer zo een legende van Chelsea en zelfs in het voetbal zo te zien. Is allang niet meer de oude topper die een gesel was voor elke verdediging, jammer. Maar mooi om te zien dat hij wat minuten maakt bij Chelsea.

Wat een nare ploeg heeft dat Chelsea toch. 90 minuten lang tegenhouden. Chelsea is een schande voor het voetbal.

Ik denk dat, op het grote deel van de chelsea fans na, iedereen toch wel vrij eensgezind is wat betreft deze wedstrijd. Ongelofelijk weer, hoe durf je het toch eigenlijk? In eigen huis, met een flinke voorsprong in aantal punten, nog steeds dit voetbal op de mat leggen. Zeer, zeer jammer en teleurstellend.

Ik kan wel een ellenlang betoog schrijven over de spelwijze van Chelsea maar dat is niet nodig denk ik. Je weet van te voren Hoe ze gaan spelen en als dat ook nog lukt is het behoorlijk frusterend.

Maar United heeft het Chelsea veel te makkelijk gemaakt er werd in een veel te laag tempo gevoetbald en werden nauwelijks kansen gecreëerd.

Vanuit een positieve oogpunt vond ik de jonge jongens Mcnair en Shaw de beste aan United kant. Zouma wordt trouwens echte grote wat een best zeg.

Wat kijk ik uit naar volgend seizoen, waarbij United ploegen als Chelsea, City en Arsenal geen voorsprong van 2 maanden geeft.

Hoe kun je als fan van Chelsea nou trots zijn op deze ploeg? Als nummer 1 geen enkel moment laten zien dat het ook verdient om nummer 1 te staan, ja ze kunnen goed verdedigen. Maar goed, als je thuis op counter gaat spelen is behoorlijk laf voor een kampioen. Maar goed, Mourinho he.

18 april 2015 om 20:30

Wat heeft United vandaag dan laten zien? Veel meer dan leuk rondtikken en balbezit behouden was het niet.

18 april 2015 om 20:36

United liet een goed positiespel zien en wist daardoor sporadisch gevaarlijk te worden, denk aan de 2 ballen die Rooney op de 16 kon inschieten, en Falcao aan het eind van eerste helft. Maar eens, het balbezit leidde niet tot een overvloed aan concrete kansen en dat is de verdienste van Chelsea. Dat is namelijk het enige wat ze goed hebben gedaan. Het is leuk dat je kampioen wordt., maar als fan kun je hier niet van genoten hebben.

18 april 2015 om 20:46

Natuurlijk zie ik liever ook aanvallend en verzorgd voetbal. Maar gezien onze vorm, vermoeidheid, blessures kan ik hier ook prima mee leven. Liever de punten dan met mooier spel de punten verliezen omdat we voorin tekort komen aan kwaliteit.

Dit was niet de Premier League”, uitte Mourinho na afloop zijn frustraties. “dit was niet de beste competitie ter wereld. Dit was voetbal uit de negentiende eeuw. Het is erg moeilijk om een wedstrijd te spelen als maar één team daadwerkelijk wil voetballen. Het gaat erom dat twee teams voetballen, niet één.

We misde carrick echt enorm
Weet iemand hoelang die eruit ligt?

1) vond matic motm deze wedstrijd samen met hazard

2) Drogba deed het (ondanks het slechte voetbal) imo heel goed (bal ophouden)

3) Dit is 'Anti-voetbal) uhmm ze speelde toch voetbal of heb ik wat gemist atletico speelt zeker heel erg mooi vecht voetbal volgens de meeste van deze mensen

18 april 2015 om 20:33

Atletico heeft ook veel minder kwaliteit. Chelsea heeft genoeg kwaliteit om prachtvoetbal te spelen

18 april 2015 om 20:34

Atletico speelt ook anti-voetbal wees niet bang. Je hoeft Chelsea niet met andere teams te vergelijken om het te bagetalliseren, is nergens voor nodig. De reden dat Atletico credits krijgt is omdat ze het met een bescheiden budget doen t.o.v. de grote clubs. Met een miljardenselectie krijg je daarvoor geen credits, gek hè?

18 april 2015 om 20:42

'Bescheiden budget' je weet dat atletico meer geld heeft uitgegeven dan Chelsea (deze zomer) atletico heeft ook gewoon creatieve voetballers, maar het is omdat Chelsea het doet anders zou het mooi vechters voetbal zijn en niet 'park the bus'

18 april 2015 om 21:04

Dat je jezelf voor de gek wil houden met dit soort argumenten prima, Maar mij fop je niet met dit soort selectieve kreten. Denk je nu echt dat de betaalde transfersommen van 1 jaar er toe doen in dit geval?

Al dat afgunst hahah grappig.

Diep respect voor de spelers ook om gedisciplineerd te voetballen, mooi was het niet, heel aanvallend was het niet. Maar iedereen heeft zijn taken goed uitgevoerd en met name Zouma en Matic waren geweldig. Dat zijn 2 beesten op het middenveld, Zouma had ook maar 1 taak en dat is Fellaini uitschakelen en dat deed hij vandaag perfect.

Herrera is een diep triest mannetje, en Mourinho flikt het nog eens met Chelsea. Champions!!!!

ps; Eden Hazard is de beste voetballer in de Premier League, niemand kan mij anders wijsmaken.

18 april 2015 om 20:33

Niet heel aanvallend is een zware understatement. Je mag je best schamen als je in de tweede helft maar 25% balbezit hebt.

18 april 2015 om 20:36

Doet er niet toe hoeveel balbezit de tegenstander heeft als ze er niet doorheen kunnen komen, dan doe je als team je werk goed. Ik ben er persoonlijk ook geen voorstander van en zie liefst het zelfde tactiek dat ze hanteren tegen mindere ploegen.

Goed de 3 punten zijn in ieder geval vandaag binnen en Chelsea word als goed is gewoon kampioen.

18 april 2015 om 21:02

Dan verdedig je toch gewoon het anti-voetbal dat Chelsea speelt, want je geeft tientallen miljoenen uit aan creatieve spelers als Cuadrado en Willian, maar dan zet je ze lekker op de bank. 25 % balbezit is gewoon iets waar je je voor mag schamen. Je speelt thuis en je staat eerste, dan moet je wel gewoon iets van mooi voetbal laten zien.

18 april 2015 om 22:18

En toch wordt hij weer kampioen.

18 april 2015 om 20:33

Het is idd dat Suarez er niet meer speelt. Maar ik ben niet kapot van Hazard hoewel hij zich blijft ontwikkelen.

Vandaag is hij beslissend, maar zijn rendement moet echt nog omhoog en ik de CL moet hij gaan schitteren

18 april 2015 om 20:46

De Chelsea van Carlo Ancelotti was een veel leuker Chelsea om naar te kijken..
Maar ach als je puur voor resultaat wilt gaan zit je met een Mourinho wel gebakken

Ze verdienden een punt maar ook niet meer. Alleen op basis van veldoverwicht. Beide ploegen amper iets. En dan gaat het erom wie effectiever is. Chelseafans, namens een United fan, gratz met overwinning én de titel voor zoverre die niet al binnen wad

18 april 2015 om 20:33

Creerden amper iets*

Dat je als chelsea fan hier nog van kan genieten. Chelsea is echt een verachrikkelijke ploeg en mourinho een k*t trainer.

18 april 2015 om 20:34

Gefrustreerd?

18 april 2015 om 20:35

Chelsea wint tenminste nog hun wedstrijden, kunnen we niet van Ajax zeggen. Mooi voetbal maar komt niet eens door de groepsfase heen.

18 april 2015 om 20:39

Zwijg? En wie ben jij dan mooi chelseaventje. Hij mag zijn mening geven, ook al is het een beetje gefrustreerd haha.

En wedstrijden winnen? Ging lekker tegen PSG hè! Leuk dat jullie die overschatte PL winnen, gefeliciteerd

18 april 2015 om 20:43

Zwijg?

Chelsea wint met anti-voetbal ook weer eens in 10 jaar een kampioenschap... Ajax heeft er met 4 achter zijn naam staan. Weenie hoor..

18 april 2015 om 20:44

Word er gewoon moe van over dat gezeik van het spel van Chelsea, ze winnen hun wedstrijden dat je dan gaat lopen zeiken over hun spel is gewoon triest. Liever PL winnen, de CL was 2 jaar geleden al binnen gehaald. De zwaarste competitie winnen was al voor het laatst in 2010.

18 april 2015 om 20:48

Zwaarste, wellicht. De beste? Zeker niet. Wel gefeliciteerd, een kampioenschap is altijd mooi.

18 april 2015 om 21:08

Omdat Chelsea, de voetballers en het kapitaal heeft om voetbal te spelen dat herinnerd wordt. Dat snap je zelf toch ook wel.

Het is dat je zegt dat Chelsea de CL heeft gewonnen, was het alweer vergeten namelijk. Kan me ook echt helemaal niets meer van de wedstrijd herinneren.

18 april 2015 om 21:16

Dat ligt dan meer aan jouw gebrek aan inlevingsvermogen Footy, maar aan de andere kant kan ik dat ook wel begrijpen want liefde maakt blind. Neem van mij aan dat de gemiddelde neutrale supporter echt walgt van dit soort tactieken ongeacht het resultaat. Misschien moet je het eens vergelijken met een topper in een competitie waar je zelf niks mee heb. Hoe zou jij het vinden als neutrale supporter als je een draak van een wedstrijd voorgeschoteld krijgt terwijl de spelers er wel naar zijn om vuurwerk te garanderen? Ik mag toch aannemen dat je dan ook baalt van het vertoonde spel omdat het resultaat je verder niets interesseert?

Chelsea speelde geen mooi voetbal maar de mentaliteit was wel echt top. Ik snap dat mensen het niet leuk vinden om hier naar te kijken en ik kijk ook liever naar mooi aanvallend voetbal, maar verdedigend stond het geweldig. Jammer dat we alleen niet het goede spel, wat we in de eerste seizoenshelft wel hebben laten zien, nu niet laten zien.

Hazard is een echte baas, weer is hij beslissend. Cahill en Terry gaven niks weg en een heerlijk hakje van Oscar bij de 1-0. Het kampioenschap moet nu toch wel binnen zijn, alleen ik kan hier ook niet heel enthousiast van worden. Qua balbezit zijn we echt te slecht, de passing is matig en we bouwen slecht op. Volgend jaar moet dit echt beter. Nu focussen op de wedstrijd tegen Arsenal, het kampioenschap is bijna binnen.

18 april 2015 om 20:35

Mourinho laat teams nooit goed voetballen. Dus ga er maar vanuit dat het spel nooit beter zal worden en al helemaal in wedstrijden waar het om gaat.

18 april 2015 om 20:37

Dan zal er toch echt een andere trainer moeten komen vrees ik voor je, want Mourinho en aanvallend voetbal in de maanden dat de prijzen verdeeld worden is echt een utopie. Dat heeft hij nu toch wel meermaals bewezen.

Chelsea speelt dramatisch maar pakt wel punten alleen snap ik het commentaar van de United fans niet aangezien United tot half februari net zo waardeloos speelde en toch ook zo z'n punten pakte.

18 april 2015 om 21:18

Alleen was dat niet bedoeld, dat was omdat ze nog niet zo ver waren.

Even serieus, wie zegt er nou nee op deze poll?! Lijkt me toch duidelijk vind ik als neutraal toeschouwer

Welke belachelijke personen geven die cijfers? Komaan Luke Shaw een 5,6? Belachelijk! Die jongen was de beste man aan de kant van United!

Zoals ik al van te voren dacht, we hebben te weinig voetballend vermogen om de muur van 11 kapot te spelen. Ongelofelijk frustrerend hoe langzaam de bal werd overgespeeld, hoe langzaam de bal naar voren ging. Er zat totaal geen drive in het elftal. Mata, Young, Feli, Falcao, Rooney waren zeer, zeer matig. Volgens mij heeft Rooney alle ballen breed gegeven, leek wel Blind all over. Toppunt was de wissel van Blacket. Je sta met 1-0 achter en dan durf je nog steeds niet een extra spits erin te zetten. Waanzinnig slecht wisselbeleid van v. Gaal.

Over Chelsea, wat moet je er van zeggen. Na 2 miljard uitgegeven te hebben, slagen ze er nog steeds niet in om in de topwedstrijden een degelijke pot voetbal op de mat te leggen. Als voetbalfan kan ik mij niet voorstellen dat je een club als deze support. Dit is al jaren aan de gang en zal ook nog jaren zo door gaan.

Enigste lichtpuntje deze wedstrijd was Shaw. Wat is deze man afgebrand door heel VZ maar wat speelde hij goed deze wedstrijd. In deze vorm is die 5 klasses beter dan Blind, maar v. Gaal zal hier wel niet aan willen geloven aangezien zijn lievelingetje niet op de bank plaatst kan nemen.

Stel je voor, je betaalt als Chelsea fan 300 euro voor een kaartje en krijgt dan dit voorgeschoteld. Met die fans heb ik medelijden. 29% balbezit voor Chelsea in een thuiswedstrijd, hoe is het mogelijk?

Verder heeft United vandaag van zichzelf verloren. Met 71% balbezit hadden ze nog meer kansen moeten creëren, al gaat dat wel lastig tegen de dubbeldekker. Falcao, Mata en Rooney hadden hun kansen af moeten maken.

Shaw was voor mij 100% de Motm. Wat een talent zeg! Laat zien waarom hij als 18-jarige in het elftal van het jaar stond vorig jaar. United moet niet al teveel treuren en gewoon doorgaan. Die 3e plek pakken ze echt wel als ze zo blijven voetballen.

Gratz Chelsea fans!

18 april 2015 om 20:45

maar die gaan niet voor voetbal maar voor prijzen. Hebben ook geen traditie achterban die mooi voetbal eist. Waren wel het beste dit jaar.

18 april 2015 om 20:46

Ik sluit me er volledig bij aan. Leuk om te zien dat sommige Chelsea-fans de kritiek op hun spel als 'afgunst' zien. Het boeit mij namelijk niet wie die overschatte PL wint, als ik MU tegen Chelsea kijk wil ik gewoon leuk voetbal zien, en dan ben ik netzo goed voor Chelsea als ze leuk voetbal spelen. En nee, dat hoeft niet met dominant voetbal, ik kan prima genieten van het counterspel van Madrid vorigjaar. Maar dit, dit afgrijselijke spel is mijn FOX abbo niet waard, heel jammer!

18 april 2015 om 22:27

Je kiest zelf om fan te zijn van een club en zelf hoeveel je betaald voor iets wat eigenlijk vrij onzinnig is; voetbal.

Hoe de club hiermee omgaat en/of de spelers hiermee omgaan us, je gelooft het bijna niet, hun zaak. Dat een club 'met geld' alsof dat ook maar iets uitmaakt, persé mooi moet voetballen in plaats van goed verdedigen heeft puur met onze egoïsme als kijker te maken.

Als je voetbal echt leert waarderen en begrijpen zie je hoe belangerijk een goede verdediging is en hoe mooi die stabiliteit en meest echte vorm van teamwork is.

Voetbal is vrijwel de enige sport die dit soort conservatieve ideëen in leven houdt puur uit egoïsme. Als je naar andere sporten kijkt, wordt er juist meer belang gehecht aan de verdediging dan aanval, aangezien ze allemaal luidkeels zeggen: 'defence is what wins championships'.

Ronduit beschamend eigenlijk dat de grootste en zowat oudste sport in onze moderne wereld nog altijd zo kinderlijk naar sport kijken.

19 april 2015 om 16:29

Als je uit wilt gaan van: Defence is what wins championships" kan je inderdaad beter een andere sport gaan kijken.

Voor mij is het een reden om voetbal te kijken omdat aanval daar vaak als beste verdediging wordt gezien. Ik kan best genieten van een goed georganiseerde ploeg die compact verdedigd en er snel uitkomt zoals het Madrid van vorig jaar. Maar zoals Chelsea thuis tegen United speelt, en ook heerlijk op hun bek ging tegen PSG doet gewoon pijn aan de ogen. Het doel heiligt de middelen, prima, maar dan weet je dan de neutrale toeschouwer en de gehele sportwereld daar kritiek op heeft.

18 april 2015 om 21:10

Met een titel is niets mis, uiteindelijk gaat het om de prijzen.

19 april 2015 om 01:21

Stel je voor dat je 70% balbezit hebt en nog niet kunt scoren. Hoe triest is dat?

Ben je het zaad voetbal onder Ferguson soms vergeten?

En hoe kom je nou weer bij 300 euro voor een kaartje?

Voor zo'n 60 pond kon je al een ticket fixen om de kampioen in actie te zienzien.n.

19 april 2015 om 12:18

Zoveel balbezit en amper 2 x tussen de palen getrapt.... Nauwelijks gevaar voor courtois. Dat is veel te weinig en kan je moeilijk door schuiven op chelsea . trouwens waarom zou chelsea open spelen ? Een gelijkspel was ook ok. Moest chelsea dan zo dom spelen zoals city vorige week, en hele boulevards van ruimte aanbieden dit om united ter wille te zijn? Neen chelsea kon puur resultaat spelen omdat het echt wel united was dat de wedstrijd moest winnen en zowel united als arsenal spelen op dit moment het beste voetbal en tot nieuwjaar was het andersom , toch is het chelsea dat in de PL de meeste doelpunten hebben gemaakt en de supporters hebben vermaakt maar idd op dit ogenblik draait het minder soepel en moeizamer maar toch nog altijd beter dan united en arsenal speelden tijdens de eerste seizoens helft, dat was soms dramatisch slecht, en net daarom is de puntenbonus die chelsea had opgebouwd nooit echt in gevaar gekomen.

Chelsea Is de terechte kampioen. Het beste team dit jaar.

18 april 2015 om 20:48

Met 9 man verdedigen kan ieder team wel. Ik vind het laf.

18 april 2015 om 22:20

@new trafford

Daadwerkelijk? Als er een ding duidelijk mag zijn is dat vrijwel geen enkele ploeg tegenwoordig echt kan verdedigen(los van kleine clubs die het gewend zijn) op Athletico na.

Dat dynamische van beide teams is zo ijzersterk. Vrijwel niemamd kan zo verdedigen als Chelsea en Athletico.

19 april 2015 om 12:46

Welke club is dat Athletico?

19 april 2015 om 14:44

Welke club is dat AC Milan024?

Je weet toch wat ik bedoel? Atletico dan voor jou.

19 april 2015 om 18:12

Het is ijzer sterk ja. Maar of je er trots op moet zijn? Als ik als Chelsea supporter naar het stadion zou gaan voor een topwedstrijd zou ik wel meer willen zien dan 29% balbezit en 2 kansen.

United had zeker een punt verdiend. Genoeg kansen gehad en in de blessuretijd een strafschop ontnomen. Jammer van de nederlaag. Strijd om de derde plaats is nog niet beslist.

De persoon die dit schrijft was volgens mij voor ManU.. Jammer joh KAMPIOENEN!!!

18 april 2015 om 21:08

Gefeliciteerd met de overwinning en de titel Jager60, ik ben blij dat er tenminste nog iemand gelukkig wordt van deze pot. Is het toch niet helemaal voor niets geweest.

Tja, het draait om de 3 punten, maar dit spel kan je toch niet thuis in een topwedstrijd een je supporters voor schotelen? Mourinho moet zich schamen. United was vele malen beter. Falcao deed het ook redelijk, ik hoop dat hij komende wedstrijd vertrouwen krijgt en niet gewisseld wordt of moet invallen. Geef hem wat tijd.

Overschat, overbetaald en overgewaardeerd... De premier league in a nutshell. Niet voor niets al 2 jaar op rij een b-competitie in Europees verband.

18 april 2015 om 21:10

Dat Hazard blijkbaar de beste speler van de competitie is zegt ook wel genoeg. Een goal, verder niets van gezien.

18 april 2015 om 22:49

Dan heb je niet goed gekeken.

19 april 2015 om 02:28

Hazard was bij elke aanval van Chelsea betrokken. Hoezo niets gezien?

19 april 2015 om 20:51

Dat waren er hoeveel? 3 ofzo?

Komt ook door de speelstijl van Chelsea dat hij in grote wedstrijden te weinig in stelling wordt gebracht misschien. Maar hij is lang niet van het niveau Ronaldo, Messi of Neymar en Robben. Wat de menigte mij wel wil doen geloven.

18 april 2015 om 21:33

Hoezo, United probeerde er gewoon een leuke pot van te maken hoor? Maar als Chelsea met 9 man op eigen helft gaat spelen, tja, kom er maar eens door heen.

Je zal maar supporter zijn van zo een club . Ik zou me de ogen uit de kop schamen .

Idd,gefeliciteerd voor Chelsea. Leuk voor korte termijn,maar op lange termijn ben ik blij dat mijn team een positieve spelopvatting in de aderen heeft zitten. Met als resultaat 20 keer kampioen. Zo kan het dus ook. Dit jaar niet,maar in de toekomst wel weer.

Wat een haat allemaal op Chelsea. Het is gewoon geniaal van Mourinho, staat niet voor niks met 10 punten voorsprong op de eerste plaats.

Hahahaha alsof Chelsea fans het ook maar iets boeit wat anderen van de club vinden. Trieste gefrustreerde types allemaal. Het boeit ook geen een Chelsea fan of mensen de gewonnen Champions League finale herinneren. Wij Chelsea fans zullen 19/05/2012 altijd herinneren als een van de mooiste dagen ever.

19 april 2015 om 03:25

Achja je kan het gefrustreerd noemen.. Het is meer weerzinwekkendheid, dat men maar niet kan bevatten hoe Chelsea speelt. Er inmiddels meer dan 1 miljard pond ingepompt, en alsnog wordt er niet fatsoenlijk gevoetbald met uitzondering van de eerste seizoenshelft. Ik kan dan echt niet bevatten, waar je zo trots op bent...... Maar een ieder zijn meuk!

Wat een haat naar Chelsea zeg. 10 punten voor op de nr 2, maar 2x verloren tot nu toe in 32 wedstrijden en meeste doelpunten gescoord samen met City.

Voor de mensen die zeggen dat met zn allen achter de bal staan garant staat voor geen tegengoals is gek, er zijn maar een paar ploegen die dit kunnen, daar komt heel veel tactische training bij kijken, alles moet op elkaar zijn afgestemd.

Echter heeft chelsea het recht om in zo een duel wat cruciaal is voor het binnenhalen van de titel als vandaag te spelen.
Kijk naar real, in de wedstrijd tegen barca, waar ze alles mochten doen behalve verliezen, en uiteindelijk door barca zelf op zn Mourinho's eruit gecounterd werd. Met als gevolg dat barca waarschijnlijk kampioen gaat worden.

Chelsea kan vol op de aanval spelen vandaag en tegen een nederlaag of gelijkspel aanlopen. Als je nog uit naar arsenal moet volgende week en thuis liverpool 2 weken daarna dan ben je dom en naief als je persee het publiek wilde vermaken vandaag.

Tja, Mourinho wordt door menigeen verafschuwd maar laat wel gewoon weer zien een meester te zijn op de momenten dat het erom gaat. Gewoon de bus parkeren en resultaat over de streep trekken. En straks met de titel in handen staan.
Ik wilde dat mijn club dat wat vaker deed, met name in uitwedstrijden...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren