Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV wil doorpakken: ‘Bod hoger dan van Villarreal en Eintracht Frankfurt’

Laatste update:

PSV gaat in de loop van deze week een eerste bod uitbrengen op Zeno Debast, zo meldt Het Nieuwsblad. Het bedrag dat de Eindhovenaren bereid zijn om voor de negentienjarige verdediger op tafel te leggen, is niet bekend. Anderlecht wil Debast eigenlijk niet verkopen en zet naar verluidt in op een transfersom van minstens 15 miljoen euro.

Debast heeft over interesse niet te klagen. Eintracht Frankfurt en Villarreal boden ruim twee weken geleden al tevergeefs op de mandekker. Volgens Het Nieuwsblad is het bod dat PSV op de Belgisch international uit gaat brengen in ieder geval hoger. Anderlecht-trainer Brian Riemer ging zondagavond na het gewonnen competitieduel met Royal Antwerp (1-0) in op de interesse van PSV in Debast. “Zeg nooit nooit in het voetbal, maar ik verwacht dat hij het seizoen bij Anderlecht afmaakt. Hij voelt zich hier goed en we hebben hem nodig.”

De prioriteit van PSV lag eigenlijk bij Davinson Sánchez. Technisch directeur Earnest Stewart liet vrijdagavond voorafgaand aan de gewonnen Johan Cruijff Schaal echter weten dat de verdediger van Tottenham Hotspur onbetaalbaar was, waarop de Eindhovenaren doorschakelen naar Debast. De jonge Belg is zelf gevleid door de interesse van PSV, waar hij komend seizoen wél verzekerd zou zijn van Europees voetbal. De Eindhovenaren trappen dinsdag het tweeluik met Sturm Graz in de derde voorronde van de Champions League af.

De negentienjarige Debast staat bekend als een toptalent in België. De 1.91 meter lange centrumverdediger kwam ondanks zijn nog jonge leeftijd al 58 keer in actie voor Paars-Wit. Vorig seizoen gold hij als een van de lichtpuntjes in het team uit Brussel. Anderlecht kende een dramatisch seizoen en eindigde uiteindelijk slechts elfde in de Jupiler Pro League. Ook dit seizoen ging de club slecht van start met een 2-0 nederlaag bij Union Sint-Gillis. De ploeg van trainer Brian Riemer herstelde zich zondag met een 1-0 zege op regerend landskampioen Royal Antwerp. Debast maakte beide duels vanaf de aftrap mee.

Moet PSV 15 miljoen euro moet betalen voor Zeno Debast?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is wederom aan de late kant, met midweeks Sturm al op de agenda, maar kom nu eindelijk maar door met die verdedigende versterking!

7 augustus 2023 om 10:26

Beter laat dan nooit

7 augustus 2023 om 11:43

Van waar al die miljoenen? Maar zal wel goed komen. Ik denk toch dat Sangare nog weggaat. Anders zou ik niet weten waar al dat geld vandaan komt

7 augustus 2023 om 11:47

Aan de late kant zei ook iedereen voor de wedstrijd tegen Feyenoord en je hebt het gezien..ze hebben die versterkingen niet eens zo nodig..de 0 tegen Nottingham de 0 tegen Feyenoord..zo slecht is de verdediging dus nog niet..en het scheelt dat Boscagli weer top fit is..sturm schat ik niet hoger in dan Feyenoord dus of die versterkingen nu of later komen maakt niet zoveel uit.

7 augustus 2023 om 11:56

Ik denk Sturm Graz kwalitatief minder is dan Feyenoord. Maar het is wel een veel stuggere ploeg om tegen te spelen. Hopelijk kan PSV snel een goal maken tegen Sturm Graz, dan zal er meer ruimte komen om te voetballen. Ik hoop alleen dat PSV meer variatie in hun aanvallen kan brengen, ik vond onder andere Noa Lang erg doorzichtig die de achterlijn haalde om vervolgens terug te gaan naar zijn rechter om de bal voor te geven. Maarja het is natuurlijk erg makkelijk om Psv/lang te beoordelen op 1 wedstrijd.

7 augustus 2023 om 14:54



Klopt ook wel en zeker een fitte Boscagli is een norme plus. Toch zag je ook tegen Feyenoord weer de nodige (of liever onnodige) fouten in defensief aspect.... Ramalho en Sangare maakten zich daar o.a. schuldig aan. Dat heeft wel met kwaliteit te maken en wordt normaal afgestraft....

Ik zie hier toch wel echt een miskoop in voor dat geld. Heb het idee dat deze speler echt nog veel moet leren, en PSV heeft juist behoefte aan een centrale verdediger die er meteen staat. Voor 15 miljoen kan je toch wel een betere halen dan deze debast?

7 augustus 2023 om 09:42

Dan kijk je denk ik nooit Belgisch voetbal. Als PSV deze gozer voor onder de 20m weet binnen te halen hebben ze echt goud in handen. Is al Belgisch international en gaat de komende jaren gewoon alles basis spelen. Zou hem ook graag bij Ajax zien, echt een topaankoop voor de Eredivisie zou dit zijn en weet zeker dat hij binnen 2 jaar 40m waard is.

7 augustus 2023 om 09:50

Letterlijk elke analyse of commentaar die ik over hem heb gezien zegt dat hij voetballend uitstekend is maar verdedigend zeer kwetsbaar. Zowel door de lucht als in de duels. Volgens mij heeft PSV meer behoefte aan een sloper met snelheid, die óók kan voetballen naast Boscagli. Voor het voetballende gedeelte hebben we Boscagli al, en die is verdedigend ook al kwetsbaar.

7 augustus 2023 om 09:52

Ik vraag het me oprecht af. Als ik de reacties van veel Belgische voetbalfans zie, dan gaan er toch blijkbaar veel wenkbrauwen fronsen van het bedrag dat PSV voor hem op tafel wil leggen.

7 augustus 2023 om 09:56

Deze gozer is anders wel 1.89, dus hij zal heus wel een balletje kunnen koppen en naast een goede Boscagli gaat iedereen beter spelen (zelfs Ramalho). Sowieso is het denk ik niet moeilijk om je in dit PSV met potentie in te passen.

7 augustus 2023 om 10:02

Precies. Juist naast Boscagli heb je een atletische, no nonsense verdediger nodig. Teze zou dit kunnen zijn (atletisch), maar om de een of andere reden staat hij weer rechtsback...

7 augustus 2023 om 10:04

@Achterman: Bizar genoeg ziet Teze een rechtsback in zichzelf ook en hij wil alleen daar spelen. Onbegrijpelijk naar mijn mening. Prima CV, zeer matige back

7 augustus 2023 om 10:05

Lengte zegt niet per se iets over of iemand kan koppen. Zowel in positieve als negatieve zin niet. Als uit analyses blijkt dat hij een matige kopper is (zelfs met zijn lengte) dan zal dat toch niet voor niks gezegd worden.

7 augustus 2023 om 10:07

@Mangalitsa, afgelopen weken heeft Teze bij PSV TV nog gezegd zich op de RCV positie te gaan richten. Afgelopen vrijdag was dan ook een incidentele tactische keuze van Bosz denk ik.

7 augustus 2023 om 10:08

Sangaré is ook torenhoog en die kan ook niet koppen.. van Duiven daarentegen is blijkbaar weer een fantastische kopper en die haalt volgens mij de 1.70 niet eens (ok, ik overdrijf wss).

7 augustus 2023 om 10:13

Sangare is 1,91 en van duiven 1,75. Je overdrijft een beetje maar je hebt wel gelijk dat lengte niks zegt. Sprongkracht en timing is ook erg belangrijk.

7 augustus 2023 om 10:16

@Fossen,
Nou als Teze zo speelt als rechtsback dan zie ik niet in waarom hij dat niet zou willen. Aan Bosz om hem te overtuigen. Hij kan gewoon op beide posities uit de voeten.

7 augustus 2023 om 10:16

Beste voorbeeld is Tagliafico denk ik. 2 turfjes hoog maar kan waanzinnig goed koppen.

7 augustus 2023 om 10:17

@memphisdepay, Teze gaf juist aan dat hij het met Bosz over de CV positie had gehad 😉

7 augustus 2023 om 10:26

@Fossen,

Alsnog kan snel veranderen. Teze moet gewoon een goed seizoen draaien en of dat nou op rb of cv is dat maakt niet zoveel uit. Aanvallend heeft hij zijn beperkingen maar verdedigend kan hij het wel, dat liet hij weer is zien tegen Feyenoord en hij heeft al meerdere wedstrijden het uitstekend gedaan. Nu moet hij ervoor zorgen dat hij constant blijft presteren en die offdays uit zijn spel krijgt.

7 augustus 2023 om 10:29

Martinez kan ook prima koppen, dankzij zijn geweldige timing. Kan me Uchebo nog herinneren bij VVV, ruim 2 meter en kon absoluut niet koppen. Brobbey is ook geen goede kopper. Lengte zegt dus heel weinig.

7 augustus 2023 om 10:31

Fossen goed voorbeeld Tagliafico, ook Martinez nu Manchester United en Cannavaro vroeger die was 1,69 volgens mij. Die mannen hebben een legendarische timing en sprongkracht, al kwam niemand in de buurt bij Cannavaro die was de allerbeste "kleine" kopper.

7 augustus 2023 om 10:33

@memphisdepay, maar hoeveel seizoenen gaan we nog kijken of Teze die offdays uit zijn spel kan krijgen voordat we concluderen dat dit gewoon zijn niveau is. Tegen FC Eindhoven staat hij bijvoorbeeld ook de mannequin challenge uit te voeren bij die tegengoal. Het is elk jaar wel hetzelfde liedje he, zowel met Teze als met Obispo: "komend jaar gaan ze misschien wél constant worden". Teze heeft een goede periode onder Schmidt gehad maar daar is het bij gebleven. Wat mij betreft verkopen als je er nu 4/5 miljoen voor kunt krijgen. Zelfde geldt voor Obispo maar die is nog geblesseerd.

7 augustus 2023 om 10:35

@Fossen: Dat was mij onbekend. Maar goede zaak. Daar heeft hij altijd nog potentie

7 augustus 2023 om 10:55

Lange spelers kunnen niet automatisch goed koppen. Bassey is ook lang, maar is echt slecht in positioneren en timen. Tagliafico kan bijna onder de tafel doorlopen, maar wel geweldige timing en dito sprongkracht. Ik zou dus niet naar lengte kijken om te bepalen of iemand kan koppen.

7 augustus 2023 om 11:04

Fossen

Die Obispo zou best wel eens goed kunnen spelen onder Bosz. Heeft snelheid en power. Met hem kan je hoog druk zetten. Ook Teze lijkt als RCV geschikt voor Bosz's systeem.

7 augustus 2023 om 11:21

Obispo maakt zo ontzettend veel fouten daar wordt je niet blij van. Hij staat overigens ook op de plek van Boscagli.

7 augustus 2023 om 11:29

Brian Linssen is bijna 1m.10 en die won kopduels van gasten van 2m gemakkelijk.

7 augustus 2023 om 11:32

@Sulejmanii,
Brian Linssen hoort ook in dat categorie vind ik.

7 augustus 2023 om 11:32

Als het zo'n enorm talent is van een club die al bekend staat om haar goeie jeugdopleiding, dan gaat die toch nooit op 19-jarige leeftijg voor 10 miljoen naar een club als PSV? Dan zouden er wel heel veel topclubs liggen te slapen..

7 augustus 2023 om 11:44

Verdedigend zeer kwetsbaar is zwaar overdreven. Hij heeft vorig seizoen duidelijk stappen gezet op dat vlak en was defensief gewoon goed. Wel is het een vlak waar hij nog verdere stappen op moet zetten, maar dat heeft hij afgelopen seizoen gewoon gedaan.

Op CL niveau voldoet het nog niet, maar in de eredivisie/conference league kan die defensief makkelijk mee.

7 augustus 2023 om 10:03

Waarom denk je dat? De keren dat ik hem zag spelen was ik juist erg onder de indruk.

7 augustus 2023 om 11:30

De keren dat ik hem heb zien spelen raakte in niet echt overtuigd van hem. AZ uit was hij voetballend (wat zijn kracht blijkt te zijn), echt dramatisch. PSV heeft nu juist iemand nodig die er direct staat en de verdediging op sleeptouw kan nemen, en dat zie ik hem dus echt niet doen. Heeft zelf nog behoefte aan iemand die hem coacht.

7 augustus 2023 om 10:12

Ik snap dit soort opmerking niet. Die jongen is 19 jaar. Is Belgisch international, hoge potentie. Kan verdedigen en voetballen. Stel het is niet helemaal wat ze ervan verwacht hadden na 3 jaar. Is hij pas 22 en heeft dan nog heel veel ruimte voor ontwikkeling. Voetbal is ook economisch en investeren in potentie.

7 augustus 2023 om 10:22

@mansje82, tuurlijk kan elke speler zich nog ontwikkelen. Zeker eentje van 19. De vraag is echter of PSV op die cruciale positie nu voor een speler moet gaan die zich nog moet ontwikkelen. Als je nou al een ervaren topper als RCV in de selectie had zou je gelijk hebben maar zijn concurrenten zijn Ramalho en Teze. Daar kan hij zich ook moeilijk aan optrekken.

7 augustus 2023 om 10:53

Een ervaren topper, waarom zou die naar de eredivisie gaan? En aan de andere kant, bosz wil dominant spelen, als je dan comfort aan de bal hebt van achteruit is dat een groot voordeel.

7 augustus 2023 om 10:14

Matige speler inderdaad voor dit geld zou ik hem zeker laten lopen. Boscagli is eigenlijk te lief voor een cv dit geldt ook voor debast. Daar gaan geniepige spitsen wel raad mee weten

7 augustus 2023 om 12:00

Vind zelf dat Boscagli uitermate wordt onderschat. Vind een Ramalho eerder ‘te lief’. Ik zie Boscacli altijd vol de duels ingaan en ondanks zijn lengte en fysiek wint hij gewoon veel duels. Bij Ramalho is het omgekeerd, best een grote kerel maar altijd het idee dat hij op 50% zijn duels inkomt. Ik denk echt dat als Boscagli langdurig het vertrouwen krijgt en wellicht nog het krachthonk ingaat dat hij zo een van de beste CV’s van de eredivisie kan worden.

7 augustus 2023 om 12:33

Ik vind boscagli vooral erg goed in de passing, hij had een tijdje cvm gespeeld bij psv en dat vond ik hem wel liggen

7 augustus 2023 om 11:42

Dat idee heb ik ook. Natuurlijk betaal je in deze vooral voor potentie, maar potentie is altijd wel ergens te koop. PSV is gebaat bij een verdediger die niet hoeft te concurreren met jongens als Teze, Boscagli of Obispo, maar een verdediger die boven ze staat en ze aanstuurt. Daar is deze Debast nog lang niet klaar voor.

Ik word hier wel een beetje moe van wat psv allemaal wil maar uiteidelijk als je door sturm grass uitgeschakeld word zijn ze weer te laat

Ik heb altijd het idee dat PSV op de begroting geld tekort komt en toch bakken met geld kan uitgeven. Hoe kan dat? Of nemen ze nu extra risico ivm CL (en vooral komend seizoen 1e/2e plek bemachtigen)?

7 augustus 2023 om 09:45

Hoe vaak gaan we deze uitgekauwde vraag nog krijgen... onderbuikgevoel is iets heel anders dan feiten. En die zijn hier al zo vaak genoemd.

7 augustus 2023 om 09:53

Inderdaad! Psv heeft prima verkocht het afgelopen jaar en nog niet super veel uitgegeven.

7 augustus 2023 om 11:19

Duh, we halen geld van de gemeente, belastingbetaler of Asml. Welke ander antwoord mis ik nog? Misschien de verkopen van Cody, Madueke, etc.

7 augustus 2023 om 12:24

Guti, simons, bruma

7 augustus 2023 om 09:49

Dat is een hardnekkig imago waar PSV blijkbaar niet van afkomt. Zoals je ziet onder elk nieuwsbericht waarin het gaat over spelers die PSV wil aantrekken. Het is al zo vaak uitgelegd, maar blijkbaar willen veel mensen dat niet voor waar aannemen.

7 augustus 2023 om 09:49

Afgelopen winter heeft PSV nog tussen de 80 en de 90 miljoen gekregen voor Madueke en Gakpo. Op wat huurbedragen na, is er eigenlijk niks uitgegeven. Niet gek dat er nog het eea beschikbaar is.

7 augustus 2023 om 09:53

wardzijden

"afgelopen winter heeft PSV nog tussen de 80 en de 90 miljoen gekregen voor Madueke en Gakpo."

Was het niet zo dat opbrengst van Gakpo vooral nodig was om de gaten te dichten en zwarte cijfers te schrijven?

Dan was dus alleen de opbrengst van Madueke, wat natuurlijk ook al uitgegeven is aan oa Lang en Pepi.

Dus om verder te bouwen wacht PSV op verkoop Sangare om volgende aankopen te doen.

7 augustus 2023 om 09:58

Of Sangaré blijft nog een jaar dan kunnen we ook verder bouwen 😉 Sowieso al een meevaller dat hij morgen meedoet.

7 augustus 2023 om 10:07

- gakpo €42, guitirezz €5,5, Xavi €6, max €1,9, seelt €2, madueke €35, ginkel €1,9, bruma €4,2, Vos €0,4En 'pas' €21 uitgegeven en dus je hebt nog wel wat over lijkt me. Met natuurlijk de schuld afgelost door de transfer van Gakpo.

7 augustus 2023 om 10:41

@mrkrillin:

"dan was dus alleen de opbrengst van Madueke, wat natuurlijk ook al uitgegeven is aan oa Lang en Pepi."

Madueke heeft ergens begin 30 miljoen opgeleverd. Pepi en Lang kostten in eerste instantie 12 en 8 miljoen, totaal 20 dus. In jouw boekhouding verdampt er dus al minstens 10 miljoen.

Met die manier van rekenen snap ik dat je het lastig vind om te begrijpen dat PSV voldoende geld heeft.

7 augustus 2023 om 11:05

Jorik

In mijn berekening verdampt er niets, want er gaat ook deel weg he van de kosten. Zoals fee voor de makelaars, speler etc.

"met die manier van rekenen snap ik dat je het lastig vind om te begrijpen dat PSV voldoende geld heeft."

Je bedoelt met die manieren van rekenen heeft PSV vaker rode cijfers gehad.....

7 augustus 2023 om 12:04

@pieterpost Is het trouwens niet zo dat wanneer sangare morgen meedoet en vervolgens (bij een eventuele transfer) naar een andere club niet meer uit mag komen voor de CL? Of geld niet als het om voorronde CL gaat

7 augustus 2023 om 12:38

Mrkrillin, het is gewoon een nieuw jaar met een nieuwe begroting en een nieuw transferbedrag. Transfersom van Gakpo was een miljoen of 10 groter dan het 'gat' dat gevuld moest worden en die transfer van Madueke was volledig extra. Oftewel, genoeg om te besteden. Zó moeilijk is het toch niet om te begrijpen?

7 augustus 2023 om 12:47

@mrkrillin,

Er is nooit gecommuniceerd hoe groot het 'gat' in de begroting bijvoorbeeld was. Is de volledige som van Gakpo daaraan op gegaan of slechts een deel?

Wat je verder in verhaal met bedragen niet mee neemt is dat er ook in de normale begroting al een transferpot is opgenomen.

Ten derde vergeet je een aantal spelers die voor 'wisselgeld' (wij zullen het nooit verdienen) verkocht zijn. Denk aan de bedragen van Xavi en Guti. Dat mag je ook wel meenemen in je verhaal.

7 augustus 2023 om 14:43



Krillin

Jij weet evenmin als ik hoeveel er van beide transfers is overgebleven, en wat de details van de transfer van Lang zijn. Het is dus puur gissen wat je doet als je zegt dat je die drie transfers tegen elkaar kan afstrepen.

7 augustus 2023 om 09:49

Nou, over 22/23 haalde PSV een dikke 90 miljoen binnen en gaf het slechts zo'n 10 miljoen uit op de transfermarkt. Dus ik heb zo het idee dat PSV ook wel wat te besteden heeft, naast dat ze een gokje moeten wagen vanwege de CL ja. Deze transferzomer staan ze 10 miljoen in het rood op die balans, maar dat is prima lijkt me.

7 augustus 2023 om 09:51

"ik heb altijd het idee dat PSV op de begroting geld tekort komt en toch bakken met geld kan uitgeven."

Bakken met geld? Er is tot nu toe voor 23,5 miljoen gekocht. Daar staat tegenover dat er dit kalenderjaar voor 95 miljoen verkocht is en dat Europees voetbal 23 miljoen opgeleverd heeft.

Overigens is PSV al jaren best zuinig, vorig seizoen hebben ze voor maar 8,5 miljoen gekocht, het jaar daarvoor voor 12 miljoen.

7 augustus 2023 om 09:58



cabinsence

Boven aangegeven dat Gakpo's transfer nodig was om zwarte cijfers te schrijven. Heb het even opgezocht en lees oa:

"psv heeft Cody Gakpo met het mes op de keel verkocht aan Liverpool. PSV heeft voor de sluiting van het boekjaar op 1 juli een topbedrag hard nodig, waardoor nu alsnog werd besloten om Gakpo te verkopen.
"dat heeft te maken met de financiã«le huishouding die de afgelopen jaren uit het lood is komen te staan in Eindhoven.
"de salariskosten liepen flink op, evenals de post afschrijvingen op transfervergoedingen. Die bedraagt nu rond de dertig miljoen en in combinatie met het jaarlijkse exploitatietekort van rond de tien miljoen, moet de club elk seizoen zo’n veertig miljoen euro plussen om dat recht te breien.

Dus net als bij ons, was een transfer eerst nodig om zwarte cijfers te schrijven. Dus de 40 mil van Gakpo kan je nu toch niet mee rekenen.

Opbrengst van Madueke zal nu ook op zijn aan Lang en Pepi.

Hoeveel budget zou PSV nog echt hebben of is transfer van Sangare nu echt hard nodig? Want lees dst de middenvelder en verdediger die op de lijst staan samen ook richting 25 miljoen gaat.


Edit correctie: de middenvelder wordt natuurlijk eerst gehuurd. Kleine huursom dus nodig
Dus alleen rond de 12 mil voor de verdediger

7 augustus 2023 om 10:10

"dus net als bij ons, was een transfer eerst nodig om zwarte cijfers te schrijven. Dus de 40 mil van Gakpo kan je nu toch niet mee rekenen."

Naast Gakpo zijn ook Madueke, Bruma, Max, Guti en Simons verkocht en Europees voetbal heeft 23 miljoen opgeleverd. Ik zou denken dat er dan nog wel wat geld zou moeten zijn.

7 augustus 2023 om 10:48

cabinsennce

Opbrengst van Madueke gaan toch ook kosten af? En er zijn natuurlijk al 2 redelijk dure spelers gehaald met Lang en Pepi.

Opbrengst van Europees gaan ook kosten af, bonussen voor de spelers.

Bruto opbrengsten kan je niet netto berekenen.

7 augustus 2023 om 11:09

Ik weet dat daar nog van alles af gaan, maar zelfs zonder die 42 miljoen voor Gakpo hebben we het nog altijd over 75 miljoen aan inkomsten van Madueke, Bruma, Max, Guti, Simons en Europees voetbal. Waar nog bij komt dat PSV de salarissen en/of huursommen voor Max, Gutierrez, Simons, Baumgartl, Branthwaite, Hazard, Savio en Silva kan schrappen.

7 augustus 2023 om 11:21

De verkoop van Gakpo was inderdaad nodig om zwarte cijfers te schrijven. Maar weten we ook dat het volledige bedrag van Gakpo daarvoor nodig was, of slechts een gedeelte? Oprechte vraag is dit.

Er wordt nu namelijk vaak gedaan alsof geen enkele cent van die verkoop ergens anders ingestoken kan worden.

7 augustus 2023 om 11:34

Dvcer

"maar weten we ook dat het volledige bedrag van Gakpo daarvoor nodig was, of slechts een gedeelte? Oprechte vraag is dit."

Ik heb de jaarcijfers niet gecheckt dus ga alleen uit wat in eerdere artikelen gestaan heeft.

Dit staat er:

"de salariskosten liepen flink op, evenals de post afschrijvingen op transfervergoedingen. Die bedraagt nu rond de dertig miljoen en in combinatie met het jaarlijkse exploitatietekort van rond de tien miljoen, moet de club elk seizoen zo’n veertig miljoen euro plussen om dat recht te breien."

Ik weet verder niet hoeveel van de transfersom van Gakpo naar zijn zaakwaarnemer en speler zelf gegaan is, maar als ik dit zo lees, lijkt het hele bedrag nodig was.

Geen idee hoe PSV er nu voorstaat, maar deelname CL is echt nodig als de club meer wil versterken of meer vlees op de botten.

8 augustus 2023 om 08:12

Dat klinkt inderdaad alsof het gehele bedrag daarvoor nodig was, dank voor die input.

Het is wel duidelijk dat PSV CL gelden nodig heeft. Daarvoor heeft het in principe twee kansen; De route Sturm Graz - Rangers/servette of bij de eerste twee eindigen in aankomend seizoen. Mochten ze beide kansen niet benutten heeft men wel een probleem denk ik.

7 augustus 2023 om 09:53

Zo ontzettend veel geld is er nog niet uitgegeven, PSV zit nu ergens tussen de 25 en de 30 miljoen. Vorig seizoen Gakpo, Madueke, Doan en dit seizoen Xavi, Guti en Max verkocht, alles bij elkaar toch tegen de 100 miljoen. Natuurlijk heeft PSV vorig seizoen een gat willen dichten maar het lijkt mij dat er voor dit nieuwe seizoen een bepaald bedrag van de begroting is vrijgemaakt voor transfers, juíst omdat dit gat vorig seizoen is gedicht hoeft er nu niet erg zuinig gedaan te worden.

7 augustus 2023 om 09:55

Dan heb je toch verkeerde idee. PSV heeft behoorlijk wat verkocht vorige jaar en dit jaar weer.

Vorige jaar meer dan 94 mln verkocht en dit jaar meer dan 13 mln verkocht.

Denk deze speler hele goede zal zijn. Zeker (mocht hij fit blijven) met Boscagli heb je al een goede verdediger. Met deze speler erbij, denk ik dat PSV gereed is voor aankomend seizoen. Hopelijk ook CL.

7 augustus 2023 om 10:01

Mr_knowledge

"dan heb je toch verkeerde idee. PSV heeft behoorlijk wat verkocht vorige jaar en dit jaar weer."

Zo werkt het niet he. Wat je ontvangt kan je niet 100% herinvesteren. Verder 40 mil van Gakpo was nodig om zwarte cijfers te schrijven zie boven. Vergeten waarom JdJ ontslagen was of ontslag nam na conflict met RvC? Hij wilde Gakpo niet verkopen maar PSV had het geld hard nodig en daarom in de winter weg.

Daarnaast gaat een deel naar commisies, bonussen etc.

7 augustus 2023 om 10:15

Door 40 was niet nodig, een deel daarvan.. daarnaast is hij voor meer verkocht. Inderdaad zo werkt het niet, je moet wel met de juiste cijfers werken. Transfersommen kunnen wel degelijk 1 op 1 gebruikt worden als er geen andere gaten zijn. Gakpo is in december veel hoger uitgevallen dan in augustus werd gedacht. Dus geld is er, nu nog zinnig inzetten.

7 augustus 2023 om 10:16

Dat klopt hé,

Ook al zou je Gakpo transfer niet meerekenen. Dan zou PSV nog voldoende overhouden + ik snap dat je niet volle 100% kan herinvesteren. Maar alsnog zou je voldoende overhouden.

7 augustus 2023 om 10:20

Ben het met je eens dat er waarschijnlijk nog voldoende geld over is. Maar transfers kan je niet 1 op 1 inzetten aangezien er nog heel veel posten afgaan voordat het in het potje gaat bij de clubs. Dus je houdt minder over, maar moet het wel betalen als je gaat kopen.

7 augustus 2023 om 10:50



romario

Volgens het artikel zou het gaan om meer dan 30 miljoen (dacht 34 miljoen). Dus grootste deel van transfer van Gakpo is gewoon op. Daarnaast pak de zaakwaarnemer of speler zelf ook een deel.

Verder kan je transfersommen helemaal niet 1 op 1 hergebruiken. Zeker 20 tot 30 gaat op aan andere zaken (fees bijv).


Edit, te kort was 40 miljoen.


"de salariskosten liepen flink op, evenals de post afschrijvingen op transfervergoedingen. Die bedraagt nu rond de dertig miljoen en in combinatie met het jaarlijkse exploitatietekort van rond de tien miljoen, moet de club elk seizoen zo’n veertig miljoen euro plussen om dat recht te breien."

7 augustus 2023 om 11:03

Mrkrillin dan kom je alsnog uit op een bedrag van zeg maar 40-50 miljoen wat je kan hergebruiken. Zeg dat van de (minstens) 100 miljoen die de afgelopen maanden is binnengehaald met uitgaande transfers, 30-35 naar t begrotingstekort is gegaan, kom je uit op 65-70 miljoen. Daarvan gaat nog 30% naar andere kosten. Zit je op ca 45 miljoen. En PSV heeft jaarlijks een potje voor transfers. De verkoop van Sangaré zou dan weer een deel van het tekort voor komend jaar kunnen opvangen (zeg ook voor ca 30 miljoen), dan kan je er weer een paar miljoen bij optellen. Dan heeft PSV voor ongeveer 40-50 miljoen transferbudget.

7 augustus 2023 om 11:10

Rubenthe

Tuurlijk heeft PSV een potje. Veel zal natuurlijk ook afhangen of PSV de CL gaat halen. Kan je gelijk weer uitgaan van minimaal 30 miljoen extra budget.

Ik reageer alleen op mensen die doen alsof het gaat om 100 mil en dat je alle opbrengsten 1 op 1 kan gebruiken.

Alleen hoeveel PSV kan besteden, weet ik niet. Heb de jaarcijfers niet gecheckt. RVC maakt ook niet zomaar ruzie met JdJ over transfer van Gakpo. Zelfs vertrouwen opgezegd omdat er geld hard nodig was, is natuurlijk wel een signaal.

Ook bij ons, moesten wij eerst gat goed maken, terwijl wij echt heel veel verkocht hebben afgelopen tijd. Ook vorig jaar dik 200 mil ofzo en toch moesten wij eerst Timber verkopen voordat we de markt op kunnen gaan. Bassey geeft nu wat extra ruimte.

7 augustus 2023 om 11:22

PSV moest Gakpo verkopen om gaten te dichten. Een van de hoge kostenposten was salaris en daarbij zijn inmiddels grootverdieners als Gakpo zelf, Bruma en Baumgartl (ja helaas waren zij grootverdieners) weg. Dus ook in het salaris huis is er momenteel gewoon ruimte.

7 augustus 2023 om 11:38

"dus ook in het salaris huis is er momenteel gewoon ruimte."

Zeker, alleen haal je natuurlijk ook weer andere spelers die veel salaris willen.

Een Lang gaat niet voetballen voor een stereotoren van Philips he.
Pepi zal ook miljoenen verdienen.

De 2 nieuwe aankopen ook.

Maar dat je puin ruimt met Bruma, Romero, Max, Baumgartel levert absoluut wat ruimte op.

7 augustus 2023 om 10:10

85 miljoen binnenhalen meer gakpo en noni. Guti en xavi samen minimaal 10 miljoen... maar er zou geen geld zijn...

7 augustus 2023 om 11:16

@romario de som voor Gakpo kan je gelijk wegstrepen. Die móest verkocht worden om gaten te dichten. Dus je kan mij niet wijsmaken dat je die centen voor deze transferperiode kan gebruiken.Als PSV geen CL haalt dit jaar dan heb je gewoon een probleem denk ik.

7 augustus 2023 om 10:32

"ik heb altijd het idee dat PSV op de begroting geld tekort komt en toch bakken met geld kan uitgeven. Hoe kan dat?"

Begin met het loslaten van dat idee dat kennelijk in je hoofd post gevat heeft dat PSV 'geld tekort komt'. Een begroting die klopt altijd en is sluitend. Desnoods met een saldo erbij dat een tekort weer recht trekt, maar een begroting is per definitie altijd rond.

Daarnaast, kennelijk denk jij dat het kopen van spelers gebeurt met contant geld. Ook dat is een misvatting. Het is niet zo dat clubs spelers kopen met het geld dat op de bank staat. Clubs financieren dat. En daarnaast worden de meeste transfers ook niet in één keer maar in termijnen voldaan. Dus als je niet 15 miljoen vrij opneembaar op de bank hebt staan, dan betekent dat dus niet dat je die betreffende speler niet aan zou kunnen trekken. Dat kan dus wel.

Snap je het nu?

7 augustus 2023 om 10:38

PSV heeft de afgelopen jaren natuurlijk redelijk goede uitgaande transfers gehad.
Ook hebben ze het salarishuis daarmee iets omlaag gebracht.
Dus het is niet zo raar dat PSV wat slagkracht kan tonen op de transfermarkt.

Ik ben wel erg enthousiast van de targets van PSV moet ik bekennen.
Debast en Vranckx zijn gewoon prima spelers die zich goed kunnen ontwikkelen bij Psv.
Het zal mij niets verbazen als deze jongens over een aantal jaar met een mooi bedrag het Phillips stadion zullen verlaten.

7 augustus 2023 om 10:58

Ze nemen risico

7 augustus 2023 om 11:48

Deels nemen ze inderdaad een risico. Echter moet je niet vergeten dat PSV 35 miljoen euro voor Madueke heeft getoucheerd, 5,5 miljoen voor Gutierrez en in totaal zo'n 6 miljoen euro voor Simons, Max en Romero. Het salaris van Gakpo valt ook weg uit het salarishuis, evenals het salaris van Xavi Simons en de overige heren. Dan praat je dus wel over zo'n 47 miljoen euro die ze ineens incasseren.

PSV heeft met Noa Lang en Ricardo Pepi momenteel pas 23,5 miljoen euro uitgegeven. Die hebben dus nog wel wat geld klaarliggen. Dan zijn er ook nog de inkomsten van voorronde CL en als PSV zich plaatst, komt daar ook nog eens 15 miljoen euro bij. Op dit moment kleurt PSV dus spreekwoordelijk volledig binnen de lijntjes. Nog twee dure aankopen erbij en dan wordt het wat risicovoller, vooral als CL-voetbal mislukt.

7 augustus 2023 om 13:54

Vermoedelijk komt later uit dat er een investeringsmaatschappij 60 procent van de transferrechten, de speler 30 procent en psv 10 procent. Elke transfer van meer dan 5 miljoen rammelt bij psv al jarenlang van alle kanten

Meneer liep gisteren in een overigens bar slechte wedstrijd verschrikkelijk te schutteren. Een wedstrijd zegg natuurlijk niets maar het lijkt me toch een beetje een houten klaas

7 augustus 2023 om 09:41

Tegen AZ was het ook niet veel bijzonders.

7 augustus 2023 om 09:49

Ik vind het ook helemaal niks, tenzij mijn club hem haalt.

7 augustus 2023 om 09:49

Nou inderdaad. Waar Mislintat zich blind staart op een Kroaat die toch niet komt, had je hier ook in kunnen mengen. Zeer veel belovende speler die betaalbaar is.

7 augustus 2023 om 10:22

Nogal negatief weer. "die Kroaat" heeft volgens Steijn aangegeven wel graag naar Ajax te gaan, de clubs moeten er alleen nog uitkomen qua transfer en Zagreb wil graag vertragen vanwege aankomende belangrijke wedstrijden.

Debast is een fantast. Nee maar zonder gekheid, moet nog maar zien als de deal rond kan komen. De speler heeft een aardig prijskaartje, en vraag mij af als het wel een directe versterking is.

Zou fijn zijn een extra verdediger erbij. Zeker Ramalho kan nogal shakey zijn als laatste man.

Dit gaat de zoveelste weggegooide 10 miljoen plus worden.

Ik ken hem niet heel goed, maar heeft naar wat ik lees wel een enorm potentieel. Zit me wel dwars dat juist het verdedigen zijn minste kwaliteit is, terwijl dat precies hetgeen is wat psv nodig heeft.. Hoop wel dat het rond komt, maar niet voor 15+ mil.

Kan dat filmpje waarbij PSV fans zogenaamd sceptisch zijn en vinden dat Bosz en Lang wegmoeten van de hele website gehaald worden of kan anders de titel worden aangepast? Niemand zegt dit, de presentator probeert goedkoop te scoren en ligt deze woorden in de mond van een jongen die maar schaapachtig bevestigend antwoord. Heel zwak filmpje.

Moedig om evt zo'n jonge speler aan te trekken. Nou ja het is ook bittere noodzaak.

Debast is voor psv geen versterking omdat hij voetballend wel Okee is maar daar staat boscagli al voor. Ander type verdediger is nodig.

Hier zie je hoe diep Anderlecht zit.
Al jaren.
Een van je grootste talenten moeten verkopen aan met alle respect PSV.
Dat een club als Anderlecht zo ver is afgeleden, het is niet te vatten.
Natuurlijk spelen ze europees en staat de Nederlandse competitie hoger aangeschreven maar het maakt toch duidelijk hoe de waarde verhoudingen nu zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren