Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gretig FC Utrecht al bezig met komend seizoen: groot talent tekent voor 4 jaar

Laatste update:

Alonzo Engwanda maakt komende zomer de overstap van RSC Anderlecht naar FC Utrecht. De 21-jarige middenvelder heeft voor vier seizoenen getekend in Stadion Galgenwaard. Engwanda is Belgisch jeugdinternational en tevens aanvoerder van het beloftenelftal van de Brusselse topclub.

Engwanda speelt bij de RSCA Futures als controleur en krijgt de verantwoordelijkheid de band te dragen in het beloftenelftal van Paars-wit, dat uitkomt op het tweede niveau van België. Inmiddels staat Engwanda al op 43 officiële wedstrijden namens de RSCA Futures, waarin hij eenmaal fungeerde als aangever bij een treffer.

Hoewel Engwanda de afgelopen jaren te boek stond als een groot talent in de jeugdopleiding van Anderlecht, slaagde hij er niet in door te breken in de hoofdmacht. Een debuut in het eerste elftal bleef tot dusver uit, maar Transfermarkt schat Engwanda’s marktwaarde al op zo’n 400.000 euro.

Utrecht neemt Engwanda wegens zijn aflopende verbintenis gratis over van Anderlecht, waar hij de gehele jeugdopleiding doorliep. De rechtspoot wordt gepresenteerd als de eerste zomerse aanwinst voor de hoofdmacht.

Technisch directeur Jordy Zuidam is blij dat Utrecht reeds heeft kunnen toeslaan richting komende zomer. “Alonzo is een verdedigende middenvelder, die beschikt over een goed gevoel voor het kiezen van positie.”

“Daarnaast heeft hij een goede technische vaardigheid en heeft hij een goede versnelling in huis – met én zonder bal”, laat Zuidam weten op de clubwebsite. “We zijn blij dat Alonzo zich voor vier seizoenen aan ons heeft verbonden en kijken uit naar een mooie samenwerking.”

Engwanda is jeugdinternational van België, al zou hij in de toekomst ook kunnen kiezen voor een interlandcarrière met DR Congo. Bij België Onder 20 speelde de middenvelder samen met PSV-smaakmaker Johan Bakayoko.

Tot dezelfde lichting behoort ook Utrecht-aanvaller Anthony Descotte, die Engwanda komende zomer tegenkomt in de Domstad. In de Belgische jeugdelftallen speelde de controleur daarnaast ook met onder meer Chelsea-middenvelder Roméo Lavia en Anderlecht-toptalent Zeno Debast.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Op zich meer dan prima dat Utrecht alvast bezig is met het vormen van een nieuw team voor aankomend seizoen. Wetende dat een paar sleutelspelers aan het einde zullen gaan vertrekken, is deze actie top. Je zou bijna benoemen dat we dit van een technisch directeur mogen verwachten. Ik start mijn onderzoek om te kijken wat deze speler in huis heeft.

15 februari 2024 om 16:29

Helemaal waar. Een keer wat anders dan uitgerangeerde spelers van de top 3 of spelers die naar het buitenland gingen die op zijn retour raken binnenhalen. Dan lijkt dit een mooie zet van Utrecht. Elia, Klaiber, Viergever, Maher, Toornstra, Van der Hoorn, Dost, Ramselaar, Bazoer, Kramer en zo kun je nog wel even doorgaan met voorspelbare Utrecht transfers van de laatste jaren.

Klinkt als een goede aankoop! Wat verjongen en nieuw elan kan het team wel gebruiken. Heb aantal weken geleden in stadion gezeten bij de wedstrijd tegen Excelsior maar er zit echt weinig muziek in deze selectie. Hopelijk kunnen ze volgend jaar wel weer eens een leuk team bij elkaar krijgen!

15 februari 2024 om 11:53



Nog meer talentvolle jongens? Het elftal is al vrij jong op dit moment. Ik zou het juist verstandig vinden dat er ook 1 of 2 wat ervaren spelers deze zomer bij komen. Ramselaar gaat weg, is een afspraak die Utrecht met hem gemaakt heeft bij het verlengen van zijn contract. Labyad zijn contract loopt af en Utrecht heeft een optie voor nog een jaar maar gezien de speeltijd die hij krijgt en het salaris dat hij krijgt zie ik hem nog wel vertrekken komende zomer.
Viergever mag van mij vertrekken komende zomer ( geen nieuw contract geven ).
Toornstra loopt uit zijn contract en mocht deze winter bij een goed bod al vertrekken. Dan heb je toch al 4 spelers die ervaring hebben die vertrekken.

15 februari 2024 om 12:08

Zeg ook niet dat je geen ervaring moet hebben maar er lopen wel een paar echte bejaarde rond op dit moment. En wat je zegt deze lopen allemaal bijna uit hun contract, dus in mijn optiek een goed iets! Wel moet er natuurlijk dan iets degelijks voor terugkomen.

het zou voor utrecht leuk zijn als ze een aantal sterkhouders van het huidige team kunnen behouden om in de zomer wat posities (voornamelijk spits) te versterken. Dan is het volgend seizoen, mits Jans blijft, gewoon een elftal wat mee gaat doen om de europese plekken lijkt me.

maar het zou mij ook niet verbazen als een flamingo, bozdogan en booth utrecht verlaten...
en ook een fraulo die gehuurd is (optie tot koop?) keert hoogstwaarschijnlijk dan weer terug naar duitsland. Dan is het weer zoeken naar spelers die goed passen bij de club.

15 februari 2024 om 16:31

Bozdogan lijkt voorbijgestreefd in de pikorde door Fraulo en afgelopen weekend ook door Iqbal, dus die positie is prima bezet. Alonzo zou best eens de vervanger kunnen zijn van Flamingo, al is het natuurlijk afwachten of hij gelijk rijp is voor de basis. Zie dus liever Flamingo nog één seizoen zodat hij kan wennen.

Als Booth fit weet te blijven en deze vorm doortrekt gaat hij in de zomer een flinke zak geld opleveren. Jammer, maar met dat geld kan je een nieuwe rechtsbuiten en misschien een spits halen.

zo zo klinkt zowaar een keer alsof Jordy goed bezig is, ken de beste jongen niet, maar hoop dat hij van toegevoegde waarde kan zijn, ik vrees dan wel dat we Flamingo niet kunnen behouden als ik zo de positie bekijk

15 februari 2024 om 11:05

Ook toornstra, iqbal, bozdogan en zelfs fraula kunnen daar spelen. Snap niet zo goed dat deze jongen is gehaald aangezien we daar al zeer goede kwaliteit hebben lopen.

15 februari 2024 om 11:17

Denk dat het niet los kan worden gezien van eventuele uitgaande transfers en het feit dat jullie met een 6 en 8 gaan spelen.

15 februari 2024 om 12:52

is Engwanda niet gewoon de opvolger van Flamingo of Fraulo? Die zullen wel niet blijven. Flamingo doet het uitstekend en Fraulo wil volgend seizoen denk ik wel basisspeler zijn.

Dan heb je komend seizoen Iqbal (die het overigens echt goed deed vond ik op 6 afgelopen weekend) Bozdogan, Engwanda en eventueel Toornstra en Jenner voor de dubbele 6. Prima opzet denk ik.

15 februari 2024 om 15:13

Flamingo heeft Utrecht een koopoptie voor in zijn contract. Als het aan van Seumeren ligt wordt die op korte termijn geactiveerd. Toornstra zijn contract loopt af en mocht deze winter al vertrekken indien er concrete interesse was ( verwacht niet dat FcU dan de optie in zijn contract gaat lichten ). Jenner laten aansluiten bij het eerst zou mooi zijn maar hij presteert een beetje wisselvallig vind ik nog wel. Uiteraard voor de fans in Indonesië is het wel goed en het is een jongen uit eigen stad.

Fraulo is een leuke speler maar als je een keuze moet maken ( ook in Fraulo zijn huurdeal is een koopoptie opgenomen ) zou ik wel voor Flamingo gaan.
Vergeet niet dat Silas Andersen ook nog mogelijk is voor de positie 6 en al een paar keer op de bank zat.

Op papier weer een goede speler. Het idee wat ik in de zomer ook had bij veel aanwinsten van Utrecht. Romeney, Seuntjes, Barkas, Branderhorst, Lidberg, Azarkan, Iqbal en Bozdogan vond ik allemaal logisch en die laatste twee op papier zelfs een stunt.Helaas bleek de selectie gewoon volledig uit balans. Als Jans er met zijn ervaring op toeziet dat dit komende zomer beter gaat dan denk ik dat Zuidam wel het oog voor talent heeft.

15 februari 2024 om 11:23

Maar is dat niet al heel lang het probleem bij Utrecht. Op papier hebben ze echt heel vaak leuke aankopen, maar het komt er zelden uit. blijft toch bijzonder hoe het daar gaat.

15 februari 2024 om 11:39

Mwaa het zijn vaak mooie, bekende namen maar ze hanteren een speelstijl aan de hand van de selectie ipv een speelstijl en aan de hand daarvan aankopen doen. Zie Slot, Bosz, Guardiola, Conte etc.

15 februari 2024 om 15:52

Ik denk dat het lot van de meeste eredivisie clubs is dat ze gewoon zoveel mogelijk kwaliteit binnenhalen en dat een trainer daarmee aan de slag moet. Inkopen aan de hand van een speelstijl is voor weinige weggelegd en ook wel gevaarlijk omdat je niet altijd een toptrainer voor de groep hebt staan. Zelfs bij Feyenoord heb ik het idee dat het moeilijk is om “Slot-spelers” te halen. Aankopen als Timber, Gimenez en Wieffer hadden kwaliteiten maar waren zeker nog niet de machines die het nu zijn. Denk dat Slot er spelers voor de speelstijl van heeft gemaakt.. Iets wat hij eerder ook bij Stengs al had gedaan. Daarom duurt het ook even voordat ze echt presteerde.

Wel vaker dit soort in de ogen van Utrecht veelbevolende jonge buitenlanders zien langskomen. Vaak geen succes, we gaan het zien bij deze Engwanda.

Wel opvallend dat ie nog niet in Anderlecht 1 heeft gespeeld. Daar krijgt de jeugd toch bovengemiddeld veel kansen.

Heb vertrouwen in Jordy uit hoograven.
Komt goed!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren