Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PEC Zwolle klopt Ajax en wint strijd om Johan Cruijff Schaal

Laatste update:

PEC Zwolle heeft voor het eerst in de clubgeschiedenis beslag gelegd op de Johan Cruijff Schaal. Het elftal van Ron Jans was, net als in de finale van de KNVB-Beker, te sterk voor regerend landskampioen Ajax; door een doelpunt van Stef Nijland wonnen de Zwollenaren zondagavond in de Amsterdam ArenA met 1-0.

/

Beide ploegen stonden op 20 april in De Kuip al tegenover elkaar en toen won PEC in de bekerfinale met grote cijfers: 5-1. De Amsterdammers waren dan ook gebrand om revanche te nemen voor die dramatische avond in Rotterdam en begonnen heel aardig. De ploeg van Frank de Boer dicteerde het spel en kreeg na vijf minuten een goede kans, maar Nick Viergever schoof de bal naast Diederik Boer tegen de paal. De defensieve middenvelder liep een knieblessure op bij die actie en werd na 38 minuten vervangen door Thulani Serero, die zich al een tijd had warmgelopen.

Na acht minuten dook Zwolle voor het eerst op in de doelmond van de tegenstander: Ruben Ligeon verspeelde de bal, maar Mustafa Saymak vergat die fout af te straffen en trof het dak van de goal van Vermeer. Zwolle verdedigde binnen een straal van dertig meter voor het eigen doel, hield relatief gemakkelijk stand en creëerde zelfs de betere kansen. Ligeon voorkwam dat Nijland een voorzet kon binnenschieten, Vermeer stopte een inzet van Ben Rienstra en een vrije trap van Nijland ging over.

/

Ajax speelde behoudens een gevaarlijke vrije trap van Lasse Schöne niet veel meer klaar en kwam op slag van rust nog bijzonder goed weg, toen Niklas Moisander slechts een gele kaart kreeg na het neerhalen van de doorgebroken Jesper Drost. De Boer zal ontevreden zijn geweest over de eerste helft en zag hoe zijn elftal na 55 minuten op achterstand kwam: Nijland werkte een voorzet van Kamohelo Mokotjo, de motor op het middenveld van De Blauwvingers, in het doel. Zwolle kwam hiermee voor het eerst sinds 1987 op voorsprong tegen Ajax in de ArenA.

De Boer bracht Anwar El-Ghazi in het veld, maar Ajax deed vrijwel niets met het vele balbezit. De rood-witten, nog zonder de WK-gangers Jasper Cillessen, Daley Blind en Joël Veltman, hanteerden een laag tempo en de supporters werden ongeduldig. Ook met Kolbeinn Sigthórsson als invaller binnen de lijnen lukte het Ajax, ondanks een goede kopkans voor Moisander, evenwel niet om de gelijkmaker te forceren. Zwolle sleepte de overwinning dan ook over de streep en zal met alle vertrouwen toewerken naar de start van de Eredivisie.

PEC Zwolle is de terechte winnaar

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Helemaal niets vooruit gegaan ten opzichte van vorig jaar. Te veel tikjes breed en terug in een wandel tempo. Tijd voor een creatieve middenvelder als Ziyeck

3 augustus 2014 om 19:59

Hopeloos ajax wordt weer met beide benen op de grond gezet voor eigen publiek. Zwolle heeft deze wedstrijd verdiend gewonnen. Als dit het niveau wat ajax nastreeft dan gaan ze een heel zwaar seizoen tegemoet.

Gefeliciteerd Zwolle supporters

3 augustus 2014 om 20:03

Waarom reageer jij op hansje? Sneu.
Wiens benen waren er dan van de grond af?

@hansje wat had jij dan verwacht eigenlijk? Ze zijn net begonnen...

3 augustus 2014 om 20:03

Ja, dit is echt het niveau wat Ajax nastreeft...

En hoezo zou Ajax weer met beide benen op de grond gezet moeten worden? Ik heb niemand in Amsterdam en omstreken zien zweven. Er was geen reden om met beide benen op de grond gezet te worden, dus je wat je zegt is nutteloos.

Zodra de internationals erbij komen zal het een stuk beter draaien en worden we gewoon Weer kampioen

3 augustus 2014 om 20:14

Nou, das een beste uitspraak VAKKIE-L, maar er werd vandaag niet gespeeld zoals in de voorbereiding hoor. Het was gewoon echt matig vandaag. Ik snap niet hoe je opeens zo door die ondergrens kan zakken. Maarja gebeurd is gebeurd. Nu concentreren op volgende week, en dan tien keer beter.

3 augustus 2014 om 20:14

Omdat iedereen zei dat Ajax kampioenkandidaat nummer 1 was misschien? Ja sommigen waren nog een beetje realistisch en beschouwden ook Twente als kandidaat, maar ik denk dat je PSV ook rustig in dat rijtje mag plaatsen. Ik mag hopen voor jullie dat als de internationals erbij komen dat het een stuk beter draait, want anders word het een zwaar seizoen daar in Amsterdam..

3 augustus 2014 om 20:16

Al die ajax supporters hier op de site die vertelden dat wij Zwollenaren maar niet moesten denken dat we weer zouden winnen. Zou maar 1 keer gebeuren en Ajax zou redelijk makkelijk winnen. Die supporters dus.
En al die ajax spelers die vertelden dat ze wat goed te maken hadden en dat dus ook maar even zouden doen. Die spelers dus.

3 augustus 2014 om 20:17

@glory
Ik had niet meer verwacht dan dit. Ook al zijn we net begonnen. Zolang we geen creatieve middenvelder halen blijft het zo statisch als nu. Vorig jaar lukte het ook niet met dit middenveld. Waarom zou het nu dan wel gaan?

3 augustus 2014 om 20:25

Ajax speelt thuis en was favoriet om deze wedstrijd te winnen en zeker nog eens voor eigen publiek, dus zijn ze met beide benen op de grond gezet.

3 augustus 2014 om 20:33

Waarom reageerde op hansje vakkie l? Wilde je zo graag bovenaan staan? Tjoh

Ontopic: wat een rot wedstrijd, niks aan. Terechte winnaar, Zwolle deed er tenminste wat aan. Slechte scheids, floot alles af alsof het zaalvoetbal was.... Daardoor loop je Europees achter, we verliezen constant fysieke duels.

3 augustus 2014 om 20:35

En ook al was ziyech er wat dan? Heb jij de vleugels gezien en Klaassen? Een Ziyech zal gewoon meegaan in het drama niveau. Wordt tijd voor een echte vent bij Ajax.

3 augustus 2014 om 20:39

Ik verwachte ook een simpele zege voor Ajax, Zwolle is veel snelheid kwijtgeraakt. Eerlijk is eerlijk, Zwolle was weer beter door het middenveld. Hadden ze Fernandez en Narsingh gehad, was het weer een grote score geweest. Ajax creeerde helemaal niets, te statisch, te verwacht. Tikkie breed ipv vooruit. Geen plan twee, niet eens een plan 1. Roepen dat het beter wordt met de WK gangers is te makkelijk, er moet creativiteit en ervaring bij. Ik zou VD Vaart toch eens polsen. Los daarvan is het niet het verlies van Ajax maar de winst van Zwolle. Op eigen kracht, gefeliciteerd dus.

3 augustus 2014 om 20:43

@ surreal
Misschien hebben ze beiden ongeveer dezelfde mening?

On:
Typisch het waardeloze Frank de Boer voetbal. Het is helaas wel effectief want hij is al vier keer landskampioen geworden, maar datgene waar het om draait, vermaak van het publiek en vermaak van de tv kijkers, vergeet hij gewoon. Verder een mooie overwinning van PEC. Ajax mag blij zijn dat het 1-0 is gebleven.

3 augustus 2014 om 20:43

Ik geef gewoon aan dat Ajax ook zo hopeloos speelt zoals het afgelopen seizoen waar hansje het over heeft, meer niet. Mag dat niet dan? En waarom moet jij zo nodig hierop reageren?

3 augustus 2014 om 20:59

Dus wanneer een club als favoriet zijnde een wedstrijd verliest wordt het met beide benen op de grond gezet? Wat een redenatie man.....

OT: Begint weer lekker. Wat een enorme zaadwedstrijd vanaf Ajax' zijde, geen 1 uitgespeelde kans gecreëerd. Zwolle dikverdiend gewonnen. Elk jaar wordt het spel minder, het gaat allemaal zo langzaam. Waar is de beleving? Gelukkig komen de in de hemel geprezen toptalenten uit de jeugd eraan: Kishna en El Ghazi, want wat ze vandaag lieten zien belooft veel voor in de toekomst!

3 augustus 2014 om 22:01

Ik wil niet arrogant overkomen maar in mijn ogen zijn ajax en psv altijd kampioenskandidaten en zijn ze dat ook aan hun stand verplicht.

3 augustus 2014 om 22:27

Denk dat het seizoen een stuk minder zwaar zal worden zodra een Blind gewoon weer op het middenveld staat bijv. Zorgt altijd voor stuk minder rust. Daarnaast vind ik vermeer goede keeper maar Cillisen is meer in staat om de rust in het elftal te bewaren en daarom waarschijnlijk ook eerste keeper. Verwacht gewoon dat Ajax een van de topfavorieten zal zijn dit jaar.

3 augustus 2014 om 23:22

@ hottuna,

Valt geen speld tussen te krijgen. Dit was een erg zwak Ajax waarbij ik geen enkele hoop heb dat het opeens beter zal gaan worden als de WK hangers er weer bijkomen...

4 augustus 2014 om 08:45

Verdedigend zal het met de WKgangers erbij beter moeten gaan. Aanvallend daarentegen zal het ongetwijfeld belabberd blijven. Men doet alsof blind het spel sneller verdeeld. Ook hij is vaak genoeg mr balletje breed.
Ook heb ik weinig vertrouwen in kishna op links. Die jongen heeft overduidelijk geen concurrentie. Ik schrijf hem niet af of zo, maar een type kishna hoor je scherp te houden, maar hij is de enige linker vleugel.

3 augustus 2014 om 19:59

Ben ik met je eens, gooi er maar in voor die luie Klaassen. Ik dacht dat ik Messi bezig zag. Ik heb hem bijna alleen maar stil zien staan of wandelen. Wat een motivatie, en dat op die leeftijd. Alleen Schone speelde aardig en Milik en Viergever vond ik ook niet tegenvallen.

3 augustus 2014 om 20:04

Klaasen gaf inderdaad niet thuis. Andersen heeft gen handeling snelheid. Serero is veel te licht. Er moet gewoon echt wat gebeuren nu, dat is toch duidelijk

3 augustus 2014 om 20:04

Viergever speelde idd wel goed, maar milik heb ik helemaal niet gezien al had hij ook weinig kansen om zich te bewijzen.

3 augustus 2014 om 20:05

Nou anderson was ook drama liep zich steeds vast

3 augustus 2014 om 20:05

Lijkt me ook erg lastig voor de jongens van ons aller ajax om te presteren in een sfeerloze arena

3 augustus 2014 om 20:06

Milik? We zagen zo'n beetje voor het eerst dat hij er in stond op het moment dat ie werd gewisseld. Het was weer huilen met de pet op. Als dit een indicatie is voor de rest van het jaar gaan we weer een zwaar en saai jaar tegemoet.

3 augustus 2014 om 20:14

Was de enigste die zowaar nog wat probeerde in plaats van alles terug of breed te tikken.

3 augustus 2014 om 20:14

Wanneer Blind weer op 6 speelt, gaat Klaassen ook weer beter voetballen. Stond vandaag veel te vaak niet diep genoeg.

3 augustus 2014 om 20:38

Schone? Wtf deed hij aardig dan? Komt geen lantaarnpaal voorbij die vent. Passing zwak en aannames om te huilen. Speelde een dikke 3! Alleen zijn vrije trappen waren dreigend. Wel liet hij meer zien dan zijn kompaan op links genaamd kishna.

3 augustus 2014 om 20:02

Helaas hebben jullie al teveel spelers voor zijn positie, Duarte Serero en Andersen teleurstellen door een andere speler voor die positie te halen zou erg zijn.

Verder ziet het er weer niet goed uit, maar dit is een wedstrijd van niks. Het is alleen leuk als je hem wint, als je verliest ben je het na een week alweer vergeten. Ajax zal zich wel weer herstellen Ik denk toch dat ze kampioen worden, als ze Cillessen, Blind en Veltman terugkrijgen zal het wel wat stabieler worden. Maar ze zijn zeker niet onverslaanbaar, laat dit een oppepper zijn voor de andere titelkandidaten!

3 augustus 2014 om 20:43

Wat heb je aan Duarte als je hem nooit opsteld? Heeft kracht en dreiging, snelheid en mentaliteit. Maar Frankie houdt meer van lieve jongetjes met een super techniek als Andersen en Klaassen, maar je moet ook eens bikkelen. Duarte moet nu toch zeker eens eens kans krijgen.

3 augustus 2014 om 21:34

Mij lijkt een middenveld Duarte-Blind-Klaassen ideaal, maarja, dat hebben we afgelopen seizoen niet vaak gezien en ik ben bang dat FdB ook dit seizoen gaat kiezen voor Serero. Maar we zullen zien!

3 augustus 2014 om 20:03

PEC Zwolle de nieuwe "angstgegner" van Ajax!

Gefeliciteerd Zwolle, knap gedaan, haha.

3 augustus 2014 om 20:11

Inderdaad zonder aankopen kan je net zo goed thuis blijven met ajax CL kom je toch niet verder in. De EL kan je ook gedag zeggen ondermaats team dit. Ajax heeft ook al jaren geen punten gepakt alleen omdat ze zich plaatsen omdat, je kampioen word lijkt het nog iets.

3 augustus 2014 om 20:12

Ajax is wel vaker slecht begonnen aan een seizoen , maar als het erop aankomt dan kunnen ze toch even bijgassen in de competitie en staan ze er gewoon.

Denk dat Ajax zich niet echt druk hoeft te maken om de competitie.
De Concurrentie is nou ook niet bepaald van de bovenste plank.

Al met al een goede wedstrijd van Pec,
Gefeliciteerd aan Alle Zwolle fans @@

3 augustus 2014 om 20:40

Achja bla bla bla al 4 jaar op rij zou ajax het moeilijk krijgen.. 4x kampioen duh allemaal ff afwachten eerst he.

3 augustus 2014 om 21:01

Zo zie je maar weer, met talent alleen red je het nooit, psv heeft het beste beleid

3 augustus 2014 om 21:53

Of PSV het beste beleid heeft, wil ik niet zomaar zeggen, maar je zal af en toe ook kwaliteit moeten halen als je het niet in huis hebt. Bij Ajax zijn we al gauw geneigd te roepen dat iemand een talent is (nu met Andersen bijvoorbeeld) en dan gaat het kaarsje vanzelf ergens stilletjes uit.
Ajax maakt m.i. een grote fout in dit beleid. Talenten moet je laten instromen in een solide basis. En zo kan je elk jaar twee of drie spelers laten doorstromen. De daadwerkelijke talenten komen er dan wel. Beetje het beleid wat Ajax had in de tachtiger jaren.
Nu noemen we spelers a te gauw een talent en ten tweede proberen we nu gewoon maar wat spelers uit zonder dat er een solide basis staat.

Wat bij PSV wel beter is, is het aankoopbeleid. Of het overall beleid beter is, betwijfel ik. Zie bijvoorbeeld het ontslag van Rutten drie jaar terug. Heeft PSV gewoon keihard de titel gekost

4 augustus 2014 om 10:53

De titel gekost? Laat me niet lachen. Onder Rutten hebben we drie jaar gefaald. 3e en 4e worden kan echt nietals PSV zijnde.

4 augustus 2014 om 15:55

Nou het ging na de trainers wissel toen Cocu kwam geencentje beter maar gewoon slechte. Zie de Ajax PSV (tweede wedstrijd Cocu). Toch bedankt dus

4 augustus 2014 om 01:16

Het is Ziyech. Hakim Ziyech is inderdaad een heel creatieve middenvelder. Echter, zo lang Frank de Boer trainer bij Ajax is, zal deze club hem nooit halen.

Hij past namelijk absoluut niet in het plaatje van Frank. Voor Frank de Boer geldt er maar één dding en dat is balbezit. Als neutrale kijker wordt je beroerd van dat eindeloze rondspelen op eigen helft. Ziyech legt enorm veel risico in zijn spel, zelfs als hij totaal niet in de wedstrijd zit, zoals afgelopen zaterdag tegen Levante. Frank de Boer moet van een dergelijke speler niets hebben, maar wat zouden ze in Amsterdam van hem kunnen genieten!

4 augustus 2014 om 01:46

Het meest schrijnende was het lopen zonder bal. Een van de belangrijkste onderdelen van het spel fat Ajax speelt, zou het lopen zonder bal moeten zijn. Wanneer een speler niet in balbezit moet hij oftewel vrijlopen, of ruimtes creeren voor medespelers. Wanneer de linksback de bal heeft, zouden ze links-half en mid-mid zich direct aan moeten bieden. Door veel te bewegen zonder bal word het tempo een stuk verhoogd, en word je veel moeilijker te verdedigen. Ajax was echter veel te statisch.

4 augustus 2014 om 02:16

Klopt terwijl we al jaren een redelijk stabiel team hebben. Sterkhouders vertrekken nauwelijks. Maar er word middelmaat voor terug gehaald als ze wel vertrekken. Milik heeft jaren niks gepresteerd en word nu de nieuwe spits. Ken hem verder niet maar vandaag was het niet best. Kishna is er nog niet klaar voor. Talentvol maar nog geen dragende speler. Is ook logisch. En klaassen deed het vorig jaar aardig maar vind hem te houterig voor de aanvallende middenvelder positie van ajax. We hoeven niet de schulden in maar trek nou eens de portemenee voor types als suarez of huntelaar. We hadden nu maher of narsingh of finbogasson kunnen hebben. Maher had het bij ajax door de speelstijl wel goed gedaan denk ik. En we missen een echte goede buitenspeler als narsingh. En wil je iets betekenen in de cl moet je een club als zwolle oprollen. Wat zou bayern real of zelfs een napoli met zwolle doen? We zitten al jaren vast en dat is jammer. Want er is veel potentie.

4 augustus 2014 om 03:33

Wanneer gaan we het in nederland begrijpen met 433 red je het niet meer, je wisselt op het middenveld al een man in en dit los je op met een verdediger die doorschuift, jonge spelers maken fouten ook bij topclubs. Dus kom je met gebrij eigenlijk vaak op het punt dat je verliest van slechtere tegenstanders het roer moet om bij de nederlandse topclubs leer spelen tegen andere systemen het is allemaal achterhaald.

4 augustus 2014 om 07:40

Eh, vrijwel elke topclub speelt 4-3-3 of ambieert dit hoor.

Lekker hoor voor Zwolle en Jans. De 1e prijs is binnen. Denk ook niet dat Ajax dit jaar kampioen gaat worden, niet gebaseerd op deze wedstrijd hoor, maar 4 x op rij is echt genoeg !!! :P

3 augustus 2014 om 20:05

Tussen denken en hopen zit wel een verschil he

Dit viel me toch een beetje tegen van Ajax. Pec flikt het kunstje weer!

3 augustus 2014 om 19:57

Ik neem aan dat dit een understatement is...."valt een beetje tegen".

3 augustus 2014 om 20:03

dit is desastreus voetbal van ajax. ze spelen mogelijk nog slechter dan vorig jaar. Tikke breed is het enige wat ze kunnen. Nee mark my words.... ajax haalt dit seizoen geen europees voetbal!

3 augustus 2014 om 21:22

Staat genoteerd. Zie je wel in mei jezelf voor je kop slaan.

Triest hoor. Ik zie Zwolle gewoon beter combineren het is gewoon een schande. En dan denk je dat ze iets goed willen maken na die verloren bekerfinale maar nee hoor, echt diep triest

Jammer, als neutrale kijker hoop je toch dat ajax kan stunten.

3 augustus 2014 om 20:01

Als neutrale kijker ben je meestal onpartijdig. Door het povere spel van Ajax was ik sneller voor Zwolle en zij hebben ook terecht gewonnen

3 augustus 2014 om 20:08

Als ajax-fan hoop je inmiddels ook dat ajax kan stunten..

3 augustus 2014 om 23:25

Ook als Ajax fan hoor een stunt zat er vandaag helaas niet in. Maar we moeten ook realistisch zijn en erkennen dat Zwolle gewoon verder is op dit moment... Zucht, wat een wanprestatie. Pijn aan m'n ogen.

Bedroevend Ajax. Organisatie nog steeds prima, maar zo'n gebrek aan kansen zoals vorig jaar. Dringend een goede rechtsbuiten (schone weg aub en een middenveld dat goed en dwingend functioneert). Gelukkig komt Blind snel terug

3 augustus 2014 om 20:33

Wat een flutspits zeg die Milik, heeft niks maar dan ook niks laten zien.

3 augustus 2014 om 20:48

Ligt dat aan Milik op aan het systeem? Iedereen die op 9 speelt bij Ajax kan er zogenaamd niks van. Niet gek als je een langzame middenvelder (schone) rechtsbuiten zet en een Klaassen die nul aanvoer geeft.

3 augustus 2014 om 21:12

Dat betekent dus dat Ajax wederom gefaald heeft met scouten wat de spits positie betreft. Namelijk weer een spits die totaal afhankelijk is van zijn medespelers en niets voor zichzelf kan creëren. Ik heb hem niets goeds zien doen.

3 augustus 2014 om 21:41

Knap hoor. Zijn eerste officiële wedstrijd bij Ajax en hij kan er al weer niets van. Mag een nieuwe speler een beetje tijd krijgen of gaan we elke speler beoordelen per wedstrijd en dan vervangen?

Ajax speelde dramatisch maar deze wedstrijd hoort bij de voorbereiding en ik heb zo n vermoeden dat de gehele eredivisie niet piekt bij het begin van het seizoen.

3 augustus 2014 om 22:16

Inderdaad Thamike, dit is geen spits die past bij Ajax en hun spel/systeem. Dat zie je al meteen... ik kan het fout hebben, maar ik zie niet in wat hij nou beter is dan Siggy, ik vind ze namelijk gelijkwaardig misschien is Siggy zelfs beter. Geld over de balk gesmeten dit, mark my words.

3 augustus 2014 om 21:30

Ach, ik zie een Ajax waar ik onder De Boer aan gewend ben. Een traag spelend elftal dat alleen via een verzorgde aanval wil scoren en (belangrijk) waar aan het begin van het seizoen een enorme tactische blunder in rond loopt. Ik geloof best dat die Andersen op de training hele leuke dingen laat zien, toch ben ik ervan overtuigd dat het nooit een goede speler gaat worden. Zijn hele houding is zo vreselijk. Statement: met Andersen en Ligeon in de basis ga je nooit een wedstrijd winnen.

3 augustus 2014 om 23:26

Zet daar Van der Hoorn maar bij.

Het was heel erg zwak van Ajax

3 augustus 2014 om 20:15

Maar we hebben wel bijna 100 miljoen op de bank staan

Stel dat Jans trainer bij Ajax zou worden, dan komen we vast wel door de groepsfase van de Cl.
Vergeleken bij Jans is de Boer een lulletje rozenwater.
Net het commentaar van de Boer weer gehoord.....we hadden wel het meeste balbezit.....joepie Frank, maar daar krijg je geen prijs voor.
Dit is puur op het conto van Frank te schrijven, van mij mag ie morgen naar Engeland vertrekken, het voetbal wordt steeds slechter, het is werkelijk niet om aan te zien.
Liever een jaartje geen kampioen maar dan wel mooi voetbal!

3 augustus 2014 om 20:19

Uhu, duidelijk niet de carriere van Jans gevolgd?
Jans zit het lekkerst bij de wat kleinere clubs waar er geen druk op zijn schouders zit of waar je rekening moet houden met een bestuur.

3 augustus 2014 om 20:23

Wie is hier de trainer die 4x achter elkaar kampioen is geworden? Frankie dus. Dit was dan een domper maar Frankie is wel beter dan jansje

3 augustus 2014 om 21:06

Het zou Frank de Boer en Ajax sieren als ze, hoe gek t ook klinkt, dit seizoen het voetbal naar een hoger niveau weten te krijgen in plaats van de primaire focus op de prijzen. Het was niet om aan te gluren vandaag. Zo onAjax, zo grijs, zo matig. Geen franje, strijd, passie. Echt echt jammer.

3 augustus 2014 om 21:24

Wat heb je aan 100 miljoen als je er geen prijzen mee wint? Juist, helemaal niks dus... (sportief gezien)

Ga verder je mond spoelen zeg, Jans beter als De Boer? Wat heeft Jans beter gedaan dan De Boer dan? De Boer heeft met een slappe selectie al 4 keer de titel gepakt en het goed gedaan tegen topclubs. Jans zit daarin tegen enkel bij clubs waar geen enkele druk op staat te coachen. Jans doet het zeker niet slecht, maar is echt nog niet beter als wat De Boer laat zien.

De laatste zin ben ik wel met je eens, ik zit ook wel weer eens te wachten op het "oude" Ajax. Al dat getik...

3 augustus 2014 om 21:44

De Boer zou een goede bondscoach zijn! Tactisch is hij sterk en kan hij de pionnetjes per wedstrijd goed neer zetten, maar in het vernieuwen van zijn selectie is hij mijns inziens iets te voorzichtig en denkt hij het allemaal met eigen jeugd op te kunnen lossen. Als bondscoach moet je roeien met de riemen die er zijn, denk dat dat Frankie heel goed zou passen!

3 augustus 2014 om 22:41

Het zou Fr.de Boer sieren op te stappen.
Hij had zo graag Europa in gegaan maar er was totaal geen intresse.
Frank ga eens in de leer bij de trainer van Atletico en kijk eens hoe hij de passie overbrengt op zijn spelers.

3 augustus 2014 om 23:24

Oké, welke topclubs bedoel je? Toch wel Barca hé en geen RB Salzburg?!

3 augustus 2014 om 23:52

Pff, worden hier nu de prestaties vergeleken tussen een trainer van Zwolle en trainer van Ajax? Alleen budgetmatig is dat al appels met peren vergelijken! Tuurlijk is het knap dat hij 4x kampioen is (met grootste begroting), maar het is zeker zo knap dat Jans even 2 mooie prijzen wint en EL speelt.

3 augustus 2014 om 23:55

Eens enige persoon die het Zegt waarop het staat

4 augustus 2014 om 07:56

Grootste begroting ja. Aan de andere hand geeft hij vrijwel niks uit en heeft hij 100 miljoen op de bank verzameld. Dus zoveel heeft die begroting niet uitgemaakt.

4 augustus 2014 om 10:29

Woel... kijk bijvoorbeeld naar het geld dat naar de jeugdopleiding stroomt. Als er zo veel in wordt geïnvesteerd is het ook logisch dat daar wat uit vloeit (anders doe je dat niet). Zwolle heeft de middelen niet om dat zo professioneel op te zetten en te scouten.

En denk je werkelijk dat Zwolle en Ajax eenzelfde uitgavepatroon hebben?
Kijk alleen al eens naar salarissen..

4 augustus 2014 om 16:46

Het gaat niet alleen om Ajax tegen Zwolle natuurlijk. PSV heeft bijvoorbeeld veel meer uitgegeven dan Ajax de laatste jaren. Ajax heeft dat hoog eigen vermogen door zeer weinig geld uit te geven

4 augustus 2014 om 17:08

Het gaat hier wel om Ajax tegen Zwolle. Er staat overal duidelijk de vergelijking met Jans en De Boer. Daarnaast zul je je nog verbazen aan wat Ajax uitgeeft (bijv salarissen, zeer veel jeugdcontracten etc)

Wat slecht dat je in de arena niet van dit Zwolle kan winnen. Andersen was dramatisch , kishna ook serero ook en derest ook maar die namn het meest wat dramatisch is dit zeg! Ben ook nog niet overtuigd van Millik al was dit pas de 1e wedstrijd

4 augustus 2014 om 08:51

Voor een zogenaamde bal vaste spits verliest hij absurd veel duels.
Je zag gelijk dat het beter liep toen sigi erin kwam. De o zo houterige sigi. Nu begrijp ik waarom Ajax luuk de jong wilde. Het is te hopen dat ze een andere betaalbare spits vinden en kopen, want die milik in de CL nou nou. Tuurlijk obv 1 wedstrijd, maar een goeie indruk liet hij niet achter op mij.

4 augustus 2014 om 13:22

Schrijf milik maar nog niet af hoor

4 augustus 2014 om 18:50

Daar heb je gelijk in, maar ik had toch echt verwacht dat hij wat meer duels kon winnen. Persoonlijk vond ik het wel schokkend.

Een collectief falen van Ajax. Zwolle had gewoon met een nulletje of 3 moeten winnen vanavond.

Gefeliciteerd Zwolle. Verdiend gewonnen.

De score is nog te laag uitgevallen. Het betere team wint volkomen verdiend.

Wat een ongelofelijke zaadwedstrijd. Ajax gaat verder met waar het vorig seizoen geëindigd was. PEC verdient die schaal maar Ajax heeft dit vooral aan zichzelf te danken.

Zo PEC Zwolle heeft bewezen dat de bekerfinale geen incident was maar gewoon hun kwaliteit.
Ajax heeft nauwelijks kansen gecreeerd, dus ik vind PEC vandaag echt de terechte winnaar.

misschien champions league volgend jaar

weer gefeliciteerd zwolenaren!

De start van het komende seizoen is in ieder geval goed. Kwestie van tijd dat Twente kampioen is dus. Gefeliciteerd Pec.

3 augustus 2014 om 19:59

Ja want Twente wordt toch eens vaak kampioen.

3 augustus 2014 om 20:51

Ja want de competitie bestaat alleen uit ajax en twente....
Goh dacht dat psv, feyenoord etc ook mee deden

3 augustus 2014 om 20:05

Tuurlijk, droom verder. Omdat PEC goed start, wordt Twente kampioen, hahahaha. Alsof Twente zo'n goede generale heeft gehad.

3 augustus 2014 om 20:06

Hahahahahah. "kwestie van tijd dat Twente kampioen is" Alsjeblieft zeg.

3 augustus 2014 om 20:19

Haha, met Schilder, Marsman en Castaignos...

3 augustus 2014 om 21:16

Schilder is niet eens zo slecht, als ze die eens op zijn eigen plek zoude zetten. Castaignos en vooral Marsman daarentegen hopeloos, jammer.

3 augustus 2014 om 22:10

Schilder is toch echt het meest hopeloos..

3 augustus 2014 om 23:39

Schilder speelde ooit bij NAC wel eens een goede pot. Daar vielen zijn slechte wedstrijden echter niet op omdat NAC in het algemeen slecht is. Bij Twente vallen zijn slechte wedstrijden wel op en zijn goede wedstrijden niet omdat hij zelfs met een goede wedstrijd er niet bovenuit steekt.

3 augustus 2014 om 21:22

Tja nog steeds niet genezen blijkbaar.

3 augustus 2014 om 23:31

Als sarcastische grap zou je opmerking zeer geslaagd zijn.

Ajax psv Twente, in die volgorde, zijn voor mij favorieten voor de titel, met daarachter Feyenoord Vitesse Az.

Neemt niet weg dat Ajax vandaag weinig waarmaakte van die favorietenrol. Slechte wedstrijd!

Weinig hoogstaande pot met een verdiende winnaar. Hopelijk kan Zwolle hier vertrouwen uit putten voor het Europese avontuur.

Blind is dé motor van dit elftal, hem heb je altijd nodig. Ligeon in Ajax 1 kan helemaal niet, die zal het nooit maken bij Ajax.

3 augustus 2014 om 20:13

Het was huilen met de pet op en dan voornamelijk Ligeon. Zoveel balverlies en fouten. Ik zie liever dat Tete als rechtsback komt te spelen. Gooi die jongen maar voor de leeuwen. Slechter dan dit kan het niet gaan op de rechtsbackpositie.

PEC Zwolle heeft slim gevoetbald. Ajax balbezit laten houden en voetballen daar waar het mogelijk was.

Zo dat viel niet mee van Ajax kant. Krijg steeds meer het gevoel dat de chemie tussen Ajax en De Boer is uitgewerkt.

3 augustus 2014 om 20:18

Ja, Frank naar Engeland (als ze hem daar willen) en Jans naar Ajax.
Neem meteen die Broer mee, kan Cillissen tweede keeper worden.
Met Jans bij Ajax heb ik er wel vertrouwen in, iiig weer wat aanvallender dan dat tikkie rond van de Boer.

Wij Zijn Zwolle, Wij Zijn De Beste! xd

Anyways, slap Ajax en lekker combinerend PEC Zwolle gezien! Ron Jans is een baas.

Triest middenveld dit zeg. Ik mag toch hopen dat de Boer conclusies gaat trekken na vorig jaar en nu weer deze wedstrijd.mgeen enkele uitgespeelde kans gecreeerd....tegen zwolle. Diep triest en volledig terecht dat zwolle wint.

Al die mensen die dachten dat Ajax nu wel even wraak zouden nemen mogen zich schamen
Als je een beetje nadenkt dan weet je dat Ajax daar helemaal niet in toe staat is
Ik voorspel volgende week ook een verlies van Ajax tegen Vitesse

4 augustus 2014 om 07:16

Mensen die vinden dat andere mensen zich moeten schamen voor hun mening ... Joh cancel alle forums maar ! En waar heb je je glazen bol vandaan ?

Verdiende overwinning van pec ! Ajax kansloos. Letterlijk want ze hadden haast geen kansen

Hier wordt je toch als Ajax aanhanger moedeloos van in 90 minuten geen enkel kans creeeren maar Frank de Boer zal ongetwijfeld wel weer goede dingen hebben gezien nou het wordt dit seizoen een heel vervelend jaar met naar ik hoop dat ze is een keer goed worden afgestraft met dat oeverloze getik .
, het is en blijft gewoon weer tikkie terug tikkie breed je wordt er toch dood ziek van , geen enkele kans of schot op doel totaal Ajax onwaardig maar wel veel geld in de pot , maar uitgeven ho maar aan echt goede spelers .

3 augustus 2014 om 20:04

Het is pas de eerste wedstrijd van het seizoen. Maar verder ben ik het volkomen met je eens. Dit is zoooo saai om naar te kijken. Het spel wat Ajax wil spelen kan leuk zijn maar dan moet het sneller worden uitgevoerd, dan worden er ook kansen gecreerd. Dit was echt helemaal niets vandaag pff.

Er moeten spelers gekocht worden dit is niks en maakt me niet uit dat je anders geen kampioen word met dat saaie spel en lucky goals.
Ze hangen nog steeds op het succes dat Eriken en de jong vormden met nog steekballetjes van toby.

3 augustus 2014 om 20:38

Dat doet Ajax toch nooit? PSV is toch de koopclub en Ajax heeft de o-zo-geweldige jeugdopleiding?

On: terechte overwinning Zwolle. Ajax bedroevend zwak.

Toch zal Ajax er vanaf volgende week weer beter staan en tot het eind meedoen om de titel. Verwacht alleen niet nog een 5e op rij (en hoop dat uiteraard ook niet)

4 augustus 2014 om 00:03

Waarom gelijk calimerogedrag vertonen man. Hij zegt toch niks over psv. Ik snap wel dat ze bij ajax spelers willen zien komen. Niet iedere ajacied noemt psv een koopclub

Geen paniek. Dit is slechts een incident. Als je zag hoe ze tegen Barcelona speelde is er niets aan de hand

Netjes Zwolle en verdiend, Ajax nog niet klaar voor Vitesse.

Heerlijk dit weer, terecht gewonnen door Zwolle en het heeft ajax nog gespaard ook.

Volkomen verdiend, wederom op alle fronten overklast. 4 titels rijker maar me wel 4 jaar op rij mateloos irriteren aan het erbarmelijke positiespel. Frank doe er eens wat aan!

3 augustus 2014 om 20:59

Positiespel was de afgelopen vier jaar juist nog wel goed ( vandaag totaal niet). Waar het aan schort is tempo en creativiteit. De grootste kansen ontstaan doordat verdedigers een man voorbij gaan, zijn de enige momenten geweest dat Ajax gevaarlijk kon worden.

Dik verdiende overwinning. Ajax is er nauwelijks aan pas gekomen. De nieuwelingen vielen zwaar tegen.
Ajax wel de beste met tikkies breed en terug. Wat dat betreft nog even saai als altijd onder De Boer.

Schandalig dit Ajax. Als het zo blijft eindig je niet eens bij de eerste 5. Ze zijn niet eens Beyer geworden als vorig jaar. Misschien wel slechter. Veel te laag tempo en wat een foute passing zeg. Ajax ga je heel diep schamen en vooral Frank de Boer want dit is niet het Ajax voetbal wat wij willen zien. Wij willen een dominant aanvallend Ajax zien met goed voetbal in een hoog tempo.

Geweldig resultaat voor Pec mijn petje af en diepe buiging voor Ron Jans, dit had ik niet verwacht.

Volkomen verdiend, wederom op alle fronten overklast. 4 titels rijker maar me wel 4 jaar op rij mateloos irriteren aan het erbarmelijke positiespel. Frank doe er eens wat aan!

3 augustus 2014 om 20:01

Positiespel is/was niet veel mis mee. Maar het baltempo is veel en veel te traag.

3 augustus 2014 om 20:55

Er moeten meer creatieve spelers komen zoals BV Ziyech. Er zit namelijk nul creativiteit op dit moment.

3 augustus 2014 om 21:27

Klopt. Wat ik vooral jammer vind is dat er niemand van Ajax een mannetje voorbij speelt dmv een actie.. daarvoor kijk ik in ieder geval ook een stukje voetbal.

Edit: spelfout

Terechte overwinnen van Pec. Hadden er eigenlijk nog wel 2 bij moeten maken. Ajax bijzonder zwak... Maar het is Ron Jans van harte gegund! Vind hem wel de leukste trainer in Nederland.

Hoop dat Overmars en de rest wakker is nu. Met alleen jeugd om je er niet , Andersen mooi in d JL laten rijpen , Kishna idem dito , Ligeon sticker erop en weg ermee haal eens een goede rechtsback , rechtsbuiten , linksbuiten dan scoort Sigi ook wel

3 augustus 2014 om 20:16

He' Ik weet niet of je Frank de Boer hebt gehoord na afloop hij vond dat Ajax het in de tweede helft beter deed , dan vraag ik mij af wat deden ze dan beter ? Dit is toch niet om aan te zien je mag het niet zeggen maar wordt het niet eens tijd om een ander systeem te spelen dan dit oeverloze getik, want dit is nu al 4 jaar hetzelfde en het schiet maar niet op met die lichtgewichten maar wel een goed gevulde geldpot , ik vrees met grote vrezen dat ze zondag helemaal onderste boven worden gespeeld door Vitesse en eigenlijk hoop ik daar wel een beetje op ondanks dat ik seizoenskaarthouder ben want dan gaan eindelijk de ogen open want met deze selectie gaat het echt niet lukken .

3 augustus 2014 om 23:42

Andersen is anders al een tijd aan het rijpen. Ik ben niet meer zo overtuigd of hij het wel aan kan.

Mooie zondagmiddag toch voor de neutrale supporter

Ondanks dat de arbitrage Ajax weer geholpen heeft want van Moisander is gewoon een rode kaart.

3 augustus 2014 om 20:24

2 zwolle spelers die precies voor hetzelfde vergrijp wel een gele kaart kregen..

3 augustus 2014 om 21:12

Het was belachelijk gewoon maar goed het is blijkbaar de normaalste zaak van de wereld.

3 augustus 2014 om 21:56

Zelfs op TV waren ze het er mee eens en ik bedoelde ook niet direct rood maar wel zijn 2e geel.

Je kunt beter je naam wijzigen

3 augustus 2014 om 23:41

Als hij toen de eerste keer geel had gehad, dan had Moisander die tweede overtreding nooit gemaakt. Die Zwolle speler zou dan op de keeper zijn afgegaan, maar had gemist, uit de tegenstoot zou Ajax hebben gescoord. Het zou dan 0-1 zijn geworden voor Ajax en Ajax zou de schaal hebben gewonnen. Dus inderdaad: het was fijn geweest als de scheidsrechter gewoon meteen geel had gegeven aan Moisander. Sterker nog; als de scheidsrechter zijn werk goed had gedaan, had Ajax gewonnen!

Wat ik wil zeggen: rare redenering van je. Moisander had die tweede overtreding nooit gemaakt met geel op zak. Sterker nog; die situatie had zich nooit voor gedaan, omdat er een volledig andere realiteit zou zijn ontstaan. Butterfly effect, die eerste kaart van Moisander.

3 augustus 2014 om 23:47

Lol

Alles proberen goed te praten daar zijn de Ajaxsupporters heel goed in maar ook voor jou hij had er gewoon af gemoeten.

Uit de tegenstoot gescoord laat me niet lachen in 93 minuten geen fatsoenlijke kans gezien van de godenzonen en dan zou je dan op 0-1 komen wat een lachertje

Proficiat Zwolle, terechte winnaar! Wat was Ajax dramatisch zeg, man man man...

Terechte winnaar Supercup.... Zwolle was de betere van de twee. Mokotjo erg goed....

ajax gaat gewoon verder waar het gebleven is, traag voetbal en vooral tikkie breed of terug
geen buitenspelers die normaal een man kunnen passeren en statische middenvelders..
wordt weer een seizoen met weinig hoogstaande wedstrijden voor de ajax supporters

Volkomen verdiend, wederom op alle fronten overklast. 4 titels rijker maar me wel 4 jaar op rij mateloos irriteren aan het erbarmelijke positiespel. Frank doe er eens wat aan!

Ach ja, een veredeld oefenpotje die uiteindelijk naar PEC gaat. Gefeliciteerd Zwolle. Ajax was slecht, erg slecht, maar ik maal er niet om dat we verloren hebben. Het enige dat me zorgen baart is het gebrek aan kansen en het feit dat Zwolle op de counter zoveel ruimte had. Ajax moet zich echt gaan wapenen tegen counters, want dat is en blijft een minpunt van de Amsterdammers.

Ik zou zeggen: tijd voor extra creativiteit en nog een ervaren speler. Koop bijvoorbeeld van der Vaart en Ziyech, dan kom je al een eind. Andersen moet nog duidelijk aan zijn fysiek werken en laat Vermeer minder uitkomen, want de bal van Nijland was te hebben. Viergever redelijk, helaas geblesseerd. Milik onzichtbaar, maar geef hem de tijd. Ligeon minder laten klooien met de bal. De rest was redelijk, op Kishna en Klaassen na.

3 augustus 2014 om 20:09

Het is gewoon een prijs hoor, dat je smoesjes gebruikt om het falen van je ploeg goed te praten.

3 augustus 2014 om 21:04

Ik zeg dat Ajax slecht is en niets verdiende, dus ik gebruik geen smoesjes. Ja, in mijn ogen is het een veredeld oefenpotje. Als je de JCS wint, en dan? Wat heeft het voor consequenties? Wow, je wint een schaal, nou gefeliciteerd er mee. Uiteindelijk gaat het toch om de echte schaal, de titel? Die je miljoenen oplevert en waarmee je de Champions League in mag?

Dat PEC hem wint is leuk, maar ik maal er absoluut niet om. Uiteindelijk levert de JC schaal niets op, behalve wat eer. Als we hier het kampioenschap hadden verloren, vond ik het meer jammer dan nu. Het is een prijs die je liever wel wint, maar om je drukt te maken als je niet wint, vind ik overdreven. Om je toch nog tevreden te stellen: Ajax was slecht en verdiende de JC schaal niet. PEC wint verdiend.

3 augustus 2014 om 20:16

Veredeld oefenpotje XD ahahaha.. als jij het zo voor je zelf goed kan praten oke !

Denk dat menig Ajax supporter hier echt niet tevreden over is..
In april 5-1 verliezen voor een beker.
En paar maanden later weer een beker laten liggen tegen Zwolle

Vertel de Boer maar dat het een oefenpotje was

3 augustus 2014 om 20:22

Eigenlijk is de hele competitie een oefenpotje, wanneer het serieus wordt (bijvoorbeeld Ajax vs Rbs) ligt elke Nederlandse club er direct weer uit.

3 augustus 2014 om 21:09

Voor vorig seizoen won Ajax ook al 3 x op rij de JC schaal niet. Uiteindelijk stonden we in die drie seizoenen met de titel in handen. Daar draait het toch om? Deze JC schaal levert alleen eer op, meer niet. Nou, mooi voor Pec, toch?

Ik ben uiteraard niet tevreden, maar je gaat mij niet wijs maken dat er ook maar een supporter hier slapeloze nachten van krijgt. Mochten we aan het eind van de rit weer de echte schaal hebben, praat niemand meer hier over.

Dus ja, srry, maar ik vind het een veredeld oefenpotje..

3 augustus 2014 om 23:12

Nee geen slapeloze nachten voor jou, dat zegt genoeg!!! Ajax heeft maar weinig echte supporters dat blijkt wel weer....

3 augustus 2014 om 23:51

@poppito
Dus als ik geen slapeloze nachten heb van een nederlaag ben ik geen echte Ajax supporter? Oh nee, we hebben zojuist een van de belangrijkste wedstrijden ooit verloren! Dramatisch, wat nu? Verschrikkelijk gewoon, dit komt nooit meer goed. Man, doe normaal, ik zal Ajax blijven steunen. Of ze nou verliezen of winnen, maar ik ga me niet zoals vele anderen druk maken om dit duel.

3 augustus 2014 om 20:21

Supercup, what's in the name?

3 augustus 2014 om 21:19

JC Schaal 2010: FC Twente - Ajax 1-0. Kampioen aan eind: Ajax.
JC Schaal 2011: Ajax - FC Twente 1-2. Kampioen aan eind: Ajax.
JC Schaal 2012: Ajax - PSV 2-4. Kampioen aan eind: Ajax.
JC Schaal 2013: Ajax - AZ 3-2 n.v. Kampioen aan eind: Ajax.
JC Schaal 2014: PEC - Ajax 1-0. Kampioen aan eind: ?

Van de laatste 4 JC schalen (deze niet meegerekend) won Ajax er slechts 1. De andere 3 werden net zoals nu verloren en toch stonden we aan het eind met de titel. Uiteraard win je de JC schaal liever wel, maar als de trend zich doorzet en Ajax opnieuw met de titel staat aan het eind, praat niemand meer over vandaag. Dus in mijn ogen is het een veredeld oefenpotje ja.

3 augustus 2014 om 22:08

Het maakt de prijs niets anders...

3 augustus 2014 om 23:55

@jansen Joenite
Nogmaals, ik had veel liever deze prijs gewonnen dan niet. Maar ik ga niet, zoals veel anderen hier in de reacties, me druk maken en als een dramaqueen reageren, omdat we deze pot hebben verloren. De JC Schaal is een leuke prijs, maar uiteindelijk draait het om die andere schaal. En als je die pakt praat niemand over vandaag..

Dus ik vind het een veredeld oefenpotje, slechts een mening. Helaas ben jij een van de weinige met logica en waarmee ik goed kan discussiëren..

3 augustus 2014 om 20:23

Fiets toch een eind weg, die bal van Nijland is ongelooflijk goed diagonaal ingeschoten en gewoon slecht verdedigd, maar Vermeer de schuld geven? Dat is de slechtste die ik vandaag heb gehoord!!

Maar goed, ga maar lekker kopen, kopen, kopen zoals jij wilt. En als dat niet gebeurd moet je even lekker ouderwets op PSV gaan zeuren dat hun teveel kopen, doen!!

3 augustus 2014 om 21:13

Als Vermeer gewoon blijft staan, heeft hij de bal, punt. Begrijp me niet verkeerd, Vermeer is een prima keeper, maar elke keer als hij uit komt, houd ik mijn hart vast. Drost kwam er ook al zo makkelijk langs, het is dat Boilesen er nog stond..

Ik wil niet dat Ajax met miljoenen gaat smijten, maar als je ziet dat er vandaag bijna niets gecreëerd wordt, kun je toch alleen maar constateren dat er een creatieve middenvelder nodig is? Andersen en Serero zouden het misschien kunnen, maar die lieten vandaag ook niet zoveel zien. Dus ja, een creatieveling er bij is wel handig ja. En ik zeur niet op Psv, want hun beleid moeten ze lekker zelf weten. Het is zinloos daar op commentaar te geven.

Volkomen verdiend, wederom op alle fronten overklast. 4 titels rijker maar me wel 4 jaar op rij mateloos irriteren aan het erbarmelijke positiespel. Frank doe er eens wat aan!

Het baltempo was gewoon veels te traag, ze hadden veel balbezit maar als je er niks mee doet schiet je ook niet op. Pec verdedigde goed en heb een paar kansen en maken er 1. Uiteindelijk terecht. Volgende week beter

Proficiat Pec, goed gespeeld, terecht gewonnen. Boer kom maar naar ajax toe, je verdiend het, hoop gauw dat vermeer weg is, wat was die weer een paar keer stom bezig.

Andersen speelt leuk in de voorbereiding maar wat viel die door de mand zeg. Ligeon en schone waren vandaag ook slecht zeg.

Mooi voor Nijland dit! En natuurlijk heel Zwolle.

Jans is gewoon een succestrainer, zie hem graag eens in het buitenland aan het werk. Kijken hoe die het daar doet. Net als de beker kun je deze JC schaal op het conto van Ron Jans schrijven. Wat een trainer!!

3 augustus 2014 om 20:04

Zijn uitstapje bij Standard Luik was niet zo´n succes in elk geval, maar hij is natuurlijk nu ook als trainer weer een stuk verder dus wie weet is een nieuw buitenlandse avontuur wat succesvoller.

3 augustus 2014 om 20:20

hij kreeg ook niet veel tijd in belgië..te weinig krediet..

Zelden zo´n onmachtig Ajax gezien zeg, zelfs tegen Red Bull Salzburg en Real Madrid kwamen we nog vaker in de zestien. Ook complimenten voor Pec, strijdplan met 11 man op eigen helft ingraven en verdedigen om er snel uit te komen werkte uitstekend.

Ajax speelde echt ongeïnteresseerd, triest dat ze pas naar voren gingen spelen toen de tijd begon te tikken. Tevens jammer dat onze trainer verliefd is op spelers als Schone, Klaassen en De Jong. Zet alsjeblieft Schone en Klaassen per direct uit het elftal, gasten bakken er helemaal niets van.

3 augustus 2014 om 20:13

Eindelijk iemand die het ook snapt. De basis is je middenveld. Iemand als Klaassen bemoeit zich nul met de opbouw en het verdelen van het spel. Als je dan met type viergever/blind speelt die tussen de centrale middenvelders spelen dan heb je maar 1 echte middenvelder nodig. En daar staat dan serero, duarte of Anderson. Alledrie aardige spelers maar gewoon niet goed genoeg. Andersen heeft wel het potentieel als enige. En dan schone rechtsbuiten, wat natuurlijk gewoon een noodoplossing was. Hij scoort regelmatig maar niet vanuit zijn positie als rechtsbuiten. Hij vertraagt het juist. Ajax heeft een spelverdeler nodig die het spel echt wil maken en een echte rechtsbuiten. Daarnaast is de tactiek en spelopvatting van de boer ook aan enige aanpassing nodig.

3 augustus 2014 om 20:19

Schone uit het elftal halen zou helemaal zelfmoord zijn denk ik, aangezien ze geen adequate vervanger hebben voor hem.

In mijn optiek mist Ajax een echte spelverdeler die een beetje het spel versnelt in plaats van dat trage getik waar ik net bijna van in slaap sukkelde.

Ook Kishna viel enorm tegen, enige goede bij Ajax vond ik Viergever.

3 augustus 2014 om 20:59

@wilshere.

Schone is echt heel matig, dan zou je hem eventueel nog beter op het middenveld kunnen zetten dan op de flanken, daar vertraagt hij zo dodelijk het spel.

Kishna was wel de enige die af en toe zijn mannetje voorbij glipte maar raakte daarna het overzicht kwijt, speelde niet lekker, maar wel beter dan collega vleugelaanvaller Schone.

Kan ook geen speler bedenken die de rol van spelverdeler opzich kan nemen. Je ziet maar weinig echt goede spelverdelers tegenwoordig, meeste zijn toch vooral dynamisch.

3 augustus 2014 om 21:37

Vond viergever wel sterk maar veel balletjes terug en nooit vooruit opendraaien.. zag goed dat hij geen cvm is.. andersen vond ik redelijk positief... enige met dreiging en aanvallende intenties.. rest leek geen acties te mogen maken... dodelijk saai dus

3 augustus 2014 om 21:52

Ja, vandaag was Schone drama, maar hij was toch de beste Ajacied vorig jaar?

4 augustus 2014 om 04:57

@ Wilshere

Klopt, daarom vind ik het nog veel te vroeg om hem af te schrijven. Zodra Muric gesetteld is zal hij denk ik gaan spelen, hij is immers een echte rechtsbuiten.

3 augustus 2014 om 21:26

Schöne en Klaassen waren in ieder geval nog gevaarlijk. Schöne met zijn vrije trappen en Klaassen met die steekbal op viergever.

Ben erg benieuwd of het toptalent kishna het echt gaat maken. Was vandaag 3x niks

Het stond geweldig bij Zwolle. Op de eindfase na geven ze niks weg. Moisander moet gewoon rood krijgen vlak voor rust. Ontneemt een scoringskans.

Jammer dat Zwolle het niet beter uitspeelt, anders pakken ze weer een dikke score.

Gefeliciteerd Zwolle!!!!!!!!!!!

Walg van Ajax serieus waar, en ga serieus niet aan komen van troostprijs dit en dat.. gelul gwn een prijs ze hebben gwn kei hard gefaald 2x op rij tegen Zwolle. Schaam me als ajax-supporter

3 augustus 2014 om 20:11

Dit was niet echt een wedstrijd om trots op te zijn inderdaad... Zucht

Gefeliciteerd Zwolle! Verdiend gewonnen!

Dat verdedigen van Van der Hoorn, dat is gewoon pijnlijk om te zien.

3 augustus 2014 om 20:10

Van der Hoorn kan niks goed meer doen?
Hij speelde als een van de weinige Ajax speler nog redelijk.
Bij die goal ko hij weinig aan doen. De aanval en de pass waren goed, de fout zat eerder in verdediging en middenveld.

3 augustus 2014 om 20:15

vond hem eigenlijk nog de beste verdediger van ajax-kant..

3 augustus 2014 om 20:50

Dat zegt genoeg niet?

3 augustus 2014 om 23:47

Ik vind het echt een apathisch figuur. Staat erbij, kijkt ernaar, af en toe een bal in eigen goal, en weer naar huis. Doet weinig goed, komt niet gedreven over, en bracht met name als stormram heel weinig vandaag. Hij ging de duelletjes niet eens aan! Ik vond Van der Hoorn samen met Ligeon en Andersen het meest ongelukkig spelen. Vermeer enige voldoende. En viergever en Sigtorsson, maar Die speelden te kort voor een beoordeling.

6 augustus 2014 om 22:54

Dat doelpunt was echt niet de schuld van Mike van der Hoorn. Zag je vooraf die bal van Nicolai Boilesen op Thulani Serero? Pff... Serero had misschien nog de bal blind de lucht in kunnen trappen, maar het was toch vooral de fout van Boilesen. De pass van Mokotjo was perfect en VD Hoorn kon er niet bij. Vermeer had wellicht beter in zijn doel kunnen blijven staan, maar dat is altijd makkelijk, achteraf praten.

3 augustus 2014 om 20:18

en het is nog meer dan terecht ook, pijnlijk..

Zwolle heeft laten zien dat de Bekerfinale zeker geen incident was, en had hier met een paar doelpunten verschil meer kunnen winnen.
Absoluut de verdiende winnaar.
Hoop voor Ajax dat ze er tegen Vitesse wel staan, maar dan zullen ze in elk geval wat moeten gaan creëren.
Was niet best voorin.

Ik heb de wedstrijd gekeken vanaf ongeveer de 40ste minuut. Ajax probeerde wel maar bracht PEC denk ik in al die tijd een 2-tal keer (bijna) in de problemen.

Zwolle een paar keer mooi en vlot zien combineren en die goal was ook een pareltje: de bal goed veroverd en lekkere pas van Mokotjo op Nijland; perfect uitgevoerd. Ook goed binnengetrapt natuurlijk. Als Zwolle zo speelt in de competitie halen ze volgens mij zeker het linkerrijtje en kunnen ze het best wel eens beter doen dan vorig jaar.

Ajax ging beter voetballen na de 1-0, maar ik vraag me af waarom ze zo mak waren voor het doelpunt. Trage combinaties en weinig zin om naar voor te trekken, had ik de indruk. Vooral die totaal mislukte balaannames deden soms pijn aan de ogen... Valt echter weinig uit op te maken denk ik, het is en blijft Ajax natuurlijk en wie weet spelen ze wel opnieuw kampioen! Toch denk ik dat een fatsoenlijk spelend Feyenoord, Psv, FC Twente meer dan geduchte tegenstanders worden voor het kampioenschap.

Pec verdiend gewonnen hier.
Mokotjo speelt weer heerlijk zeg !!!
Dit geeft mij wel vertrouwen dat ze de groepsfase halen in Europa.

Dramatisch Ajax.. De lijn van de laatste maanden in de competitie wordt gewoon doorgetrokken. Van de laatste 6 officiele wedstrijden in Nederland heeft Ajax er maar 1 gewonnen. Serero, Ligeon en Andersen oa dramatisch. De Boer kan beter Mokotjo tegenhouden bij de spelersbus van Zwolle. 3 klasse beter dan het hele Ajax middenveld bij elkaar. Vitesse thuis gaat 'm ook niet worden. Blind zal zich wel kapot geschrokken zijn. Je moet er toch niet aan denken dat dit elftal Europa in gaat.

Gadverdamme, die de Boer leert het ook nooit! Wat een walgelijk slecht Ajax nu en de afgelopen seizoenen. De rest van Nederland moet zich schamen dat Ajax steeds maar weer kampioen wordt.
Altijd maar dat 'schijndomineren' en alle risico's uit het spel halen, bah bah bah ik ben er helemaal klaar mee.

3 augustus 2014 om 20:14

Een reactie uit emotie. Ik zal het nuanceren: ik heb veel respect voor de Boer en zijn prestaties. Wat ik bedoel is dat hij niets geleerd heeft van de wedstrijden tegen PEC en Red Bull vorig seizoen. Probeer de speelstijl aan te passen; risico's nemen, vooruit denken en spelen, af en toe de lange bal hanteren, hoger tempo hanteren etc.

6 augustus 2014 om 22:57

Maar ligt dat aan De Boer of de kwaliteiten van de spelers?

3 augustus 2014 om 21:17

Wij schamen ons ook al jaren dat we geen kampioen worden. Je zal maar onder dit waardeloos voetballende Ajax eindigen. Gelukkig zijn de wedstrijden in Eindhoven af en toe nog leuk om naar te kijken...

3 augustus 2014 om 23:05

Je kan inderdaad je ballen uit je broek lachen met dat voetbal wat jullie op de mat leggen..

Ajax was vandaag gewoon niet goed genoeg, en pec heeft dan ook terecht gewonnen!

Ligeon = te licht
Andersen = te licht
Schone,Klaassen,serero,kishna te matig vandaag.. Dan houdt het inde gauw op.

Ik hoop dat Ajax mokotjo bij de ploeg haalt, want wat heb ik weer genoten van die jongen! Ook Zie ik graag zIyech of alsnog vd vaart komen.


Zwolle fans gefeliciteerd, hoop echt dat jullie de Europa leauqe poulefase gaan halen! Ik begin steeds meer interesse te krijgen in het voetbal dat jullie spelen, ga zo door Zwolle!

Nou anderson was ook drama liep zich steeds vast

Vraag me toch af of Ajax nog stappen gaat maken, dat mogen ze nu toch wel eens gaan laten zien.

Nou anderson was ook drama liep zich steeds vast

Schande dit! Erger me dood aan t spel van Ajax! slap en traag.. ziet geen creativiteit in niks.. de spelers moeten zich schamen!! Als dit t Ajax is van dit seizoen, worden ze 5e of 6e!!

Gebrek aan creativiteit en tempo aan Ajax kant is debet aan deze nederlaag. Zwolle terechte winnaar was gewoon beter. Ajax heeft moeite om het spel te maken en wanneer een tegenstander reactievoetbal speelt zullen ze nog vaker tegen de lamp lopen. Er zit in de selectie van Ajax vooralsnog niemand die het verschil kan maken. Wel een groot compliment voor Pec Zwolle dat wederom de betere was. Tactisch zijn ze gewoon veel verder dan Ajax en ze konden het geduld opbrengen om te counteren.

Gefeliciteerd Zwolle! Zwolle was beter vandaag, Ajax onthutsend zwak.

Die Ligeon.. Man man man man... Hoe heeft ie ooit het 1e van Ajax mogen betreden? Wat een dramatische wedstrijd.
Ik heb hem nooit goed gevonden trouwens. Matige speler, slechte rechtsback.
Zet dan Kenny Tete daar. Alles beter dan Ligeon.

3 augustus 2014 om 20:20

Klopt. Ligeon is niveau NAC. Maar dan om tete roepen is natuurlijk triest. Toen vdwiel speelde wilde men van Rhijn. Toen hij speelde wilde men ligeon. Komt er eigenlijk op neer dat Ajax een waardeloze jeugdopleiding heeft. Alles wat doorbreekt is door een gebrek aan beter en de grotere talenten zijn weggekocht toen ze 16 waeen(ghazi, Fisscher, Kishna)

We speelden echt belabberd... Zwolle had het veel eerder kunnen en moeten afmaken. Gefeliciteerd hoor Zwollenaren!

3 augustus 2014 om 22:52

Ajax viel tegen idd. Ik had verwacht dat Ajax het heel goed zou gaan doen dit seizoen, toch een aantal erg goede talenten in de selectie met o.a. Klaassen, Kischna enz. Maar misschien dat zo'n De Jong nog wel gemist gaat worden. Hij was iemand die misschien niet altijd een 9 haalde, maar wel altijd minimaal een 7.5. Jonge gasten hebben vaak nog problemen om constant te zijn, en zeker om de kar te trekken als het niet loopt. Talent is er genoeg, maar Ajax mist wel een echte leider in het veld. Maar goed, dat probleem hebben bijna alle clubs in nl, omdat die vaak worden weggekocht.

Hoppaaa, heerlijke overwinning wederom op die Amsterdammertjes

Kan niet wachten op die heerlijke CL avondjes die gaan komen.

ajax hoeft iig niet bang te zijn dat moisander nog weggekocht wordt..

Mokotjo was de enige speler van formaat. PEC speelde fris en effectief voetbal. Ajax? Was dit Ajax, of 10 - 15 onbekenden die het beroemde shirt mochten aantrekken vanavond, Triest!

De eerste keet dat Zwolle voor kwam in de Amsterdam Arena sinds 1987... Stond de Arena er toen al dan...

3 augustus 2014 om 20:18

Ja, dat wisten ze bij Ajax alleen nog niet, vandaar dat Zwolle toen voor kwam

PEC Zwolle lekker hoor. Mooi hoe die club bezig is. Ze hebben leuke spelers lopen, en zullen komend seizoen weer leuke resultaten behalen. Te hopen voor ze dat Saymak, Mokotjo en Drost blijven. Ik gun het Ron Jans ook enorm. Bij Groningen leverde hij al puik werk af en hij moest succestrainer Langerler van Zwolle opvolgen, en hoe!

Ik denk dat PEC vrijdag moeilijker krijgt omdat dan Utrecht Zwolle de bal geeft en met 11 man achter de bal en zelf countert.

Heerlijk dit. Geweldige wedstrijd. Score had misschien nog wel groter uit mogen vallen!! Trotse zwollenaar

Waar zijn die 020gers die zo grote mond hebben van onze spelersgroep is zo geweldig .nou dus niet hahaha
. Gefeliciteerd fc zwolle

3 augustus 2014 om 20:25

Ja, ik ben een zoals jij noemt 020-er maar ik erger me al tijden aan het spel van Ajax en ik ben de laatste die zou zeggen dat de spelersgroep geweldig is. Van de basiself van vandaag zouden er max 2 in de basis hebben gestaan 2/3 jaar geleden. Het begint al met Serero contractverlenging te geven. Onbegrijpelijk. Andersen, zo slecht.. Ligeon, pijn aan je ogen. Alleen maar jonge gasten. Weinig tot geen spelers met wat ervaring zoals Ooijer en Poulsen. Hoorde altijd dat dat zo belangrijk was zowel op als buiten het veld. Blijkbaar is dat ineens niet meer belangrijk. Deze selectie is Ajax onwaardig. Er wordt veel te veel gegokt op die ''talentenfabriek'' De Toekomst... Van de laatste officiele wedstrijden in Nederland heeft Ajax er maar1 gewonnen. Dat is lang niet meer gebeurd in 020..

3 augustus 2014 om 23:12

Wij ebben ook gewoon een "top" selectie voor Nederlandse begrippen.. En wij zouden pec ook moeten oprollen met 3-4 goals verschil, maar Ajax was vandaag gewoon slap en futloos..

Ga jij je nou maar druk maken om Chelsea met hun geweldige voetbal.. Ik zou der nog een paar tientallen tot honderden miljoenen tegen aansmijten om vervolgens geen kampioen te worden..

Ondanks dit resultaat ben ik een trotse Ajax supporter, er gaat geen club boven de mijne! Ook niet als die andere club toevallig een van de rijkste vd wereld is..

Andersen, Kishna, El-Ghazi lopen als juffrouwen te voetballen. Ze moeten nog heel veel leren, zeker op gebeide van mentale hardheid.
Ligeon en v.d. Hoorn niet geschikt voor Ajax.
Verdiende verwinning van Pec

Frank weer met zijn kut aankopen. Donder toch op met die Kishna en Ligeon. Waardeloze spelers. haal verdomme eens fatsoenlijke aankopen en van die Zivkovic heb ik ook niet echt een hoge pet op. Van een zwolle hoor je gewoon 20-0 van te winnen. Het piept en kraakt van alle kanten bij Ajax. Maar ja Ajax heeft de meeste titel van Nederland en de rest niet. De JCS hoort bij Ajax aangezien ze thuis spelen. Echt diep triest dit!!

Na weer een geweldige pot van Mokotjo ben ik ondertussen knettergek geworden. Waarom moest hij bij ons weg? Wat een transferbeleid bij mij club.

PEC verdiende winnaar. Ben toch wel teleurgesteld in Ajax, ik had toch iets van revanche verwacht na die verloren bekerfinale. Het was zo slap, zo traag. Het is nog vroeg voor conclusies, maar ik hoop echt dat het beter wordt. Ajax-fans zijn niet bepaald verwend de afgelopen jaren (puur qua amusementswaarde van het voetbal natuurlijk, die kampioenschappen smaken vast wel).

Nu hopen dat pec net zo gaat spelen in europa als tegen ajax. Lekker op de counter. Zou toch prachtig zijn als pec de poulefase haalt met het lieft psv twente en feyenoord erbij.

Pec moet wel de 100 % kansen eens gaan afmaken dan hadden ze de wedstrijd al eerder beslist.

Frank bedankt voor de succesvolle 3.5 jaren en TOT Ziens! Het is toch om je dood te schamen dat Zwolle met z'n mini-budget simpelweg betere combinaties op de mat weet te leggen en veel frisser en vrijer voetbalt met kwalitatief veel mindere spelers in huis. Het seizoen is nauwelijks van start, maar ik zie Frank de Boer (zijn vele behaalde titels ten spijt) eerlijk gezegd liever vandaag dan morgen vertrekken. Ik wil verdomme eens spektakel in de Arena zien!

Het beleid van Cruijf begint nu echt vorm te krijgen, bankrekening vol en het met kneuzen uit de jeugd proberen, om vervolgens thuis voor de 2de keer af te gaan tegen peczwolle.

Frank wil altijd 11 spelers achter de bal hebben
Durf eens risico te nemen ipv met 22 spelers meter voor meter naar voren en naar achteren te schuifelen.
Dan creëer je meer kansen en mooier spel

Pec flikt het opnieuw! Pec flikt het opnieuw!! Ongelooflijk de eerste prijs voor Pec is binnen, zwak Ajax gezien Pec combineerde goed en dus verdiend gewonnen

Viel me vooral op dat Ajax geen echte nummer tien meer heeft, niemand heeft ideeën alles gaat in een slakkentempo en vooral breed en terug. Er zit totaal geen creativiteit in dit Ajax dat was vorig jaar al niet en tiss er zeker niet beter op geworden die Milic vond ik echt ronduit slecht maar goed heb hem niet zien spelen in de voorbereiding.. Vind het wederom een matig elftal net als vorig jaar. Zwolle naar hun kunnen gespeeld en zeer terechte winnaar !!

Zoals verwacht was het dus geen "walk in the park" Ajax, sterker nog. Ze hebben in mijn ogen gewoon weer op de broek gekregen van een beter PEC.

Hoop toch een keer dat dat overdreven arrogante gedoe van een aantal Ajax fans op deze website getemperd word, met uitspraken als "een nulletje of 3 met gemak" of "Ajax kan dit niet verliezen." Guess what..

Schijt aan deze wedstrijd. PSv en Feyenoord hebben ook een dramatische selectie. Ajax gaat gewoon weer domineren dit jaar. Cocu en Rutten zijn zeer matige trainers met matige selecties daar gaat het gevaar niet vandaan komen. Blind, Fischer, Cillissen, Veltman komen er nog bij, gaat helemaal goed komen.

Zwolle speelde erg sterk. Hebben bijna het zelfde team als vorig jaar en dat is te zien. Alleen rienstra hebben ze transfervrij overgenomen van Heracles. Hij heerste op het middenveld met mokotjo. Zwolle zal het menig ploegje nog gaan moeilijk maken dit jaar. Hopen dat ze door de 4e ronde komen van de Europa legeua.

Zei het al te matige selectie, balletje rondtikken is leuk maar je creeërt amper kansen. Zwolle speelde zoals altijd erg leuk voetbal, verdiende winnaar!

Ronnie Ronnie Ronnie Jansie Jansie Jansie blijft maar geschiedenis schrijven!! Prachtig voor hem en voor een club als PEC Zwolle, waar het feest nu echt niet meer stuk kan. Ze gaan Europees spelen, winnen de Johan Cruijf Schaal en spelen volgend seizoen voor plek 6a7 in de Eredivisie daar ben ik van overtuigd. AUB een standbeel voor Jans, wat een Held!

Er mist bij Ajax nu echt een speler die het verschil kan maken, ze hadden eerst Ibrahimovic, daarna Sneijder, toen Suarez, daarna Eriksen en de laatste jaren Siem de Jong.

Allemaal spelers die een wedstrijd konden en vaker besliste, de Jong het laatste seizoen minder maar nu loopt er bij Ajax niemand met die extra klasse, misschien Schone.

Klaassen is een goeie middenvelder maar nu nog geen speler die het team op sleeptouw kan nemen. Er ontbraken met Cillessen, Blind en Veltman 3 belangrijke spelers maar die beslissen geen wedstrijden voor je.

Kishna, Andersen en Milik zijn talentvol maar nog niet op dat niveau waar ik het eerst over had. Dit Ajax moet hopen dat een Moisander en Blind blijven anders hebben ze een groot probleem, een van de weinige spelers die een constant niveau halen samen met Cillessen natuurlijk.

Dit Ajax hoeft zich geen illusie te hebben dat ze de groepsfase van de Champions League overleven, de ploeg is te matig. Een ploeg met potentie maar nu nog meer niet.

Ajax was schandalig slecht.Alleen Vermeer,Viergever en Schone waren goed,verder was het een drama.Als Ajax volgende week tegen Vitesse ook zo speelt,dan krijgt Ajax een pak slaag waar ze jarenlang niet goed van zijn.

Pure humor dit.

Gefeliciteerd zwolle.
Deze wedstrijden zijn voor jullie gewoon appeltje eitje zo blijkt.
Ook vandaag had het weer makkelijk 5-1 kunnen worden.
Zeker als de scheids een eerlijke was geweest.
Maar ja neemt niet weg dik verdient gewonnen.

ik hoop dat ze dit jaar nog 2x op deze manier "revanche" op jullie gaan nemen.
Ik heb me kostelijk vermaakt met deze vorm van eerherstel....

3 augustus 2014 om 23:35

Ik heb me ook weer kostelijk vermaakt door naar een wedstrijd pec-Ajax te kijken ipv pec-...

3 augustus 2014 om 23:47

Ben je nog niet klaar met je post of zo????

Ajax is verder gegaan met waar ze geëindigd waren. Collectief gefaald

Voetbalzone.nl wist het zeker: PEC kan niet opnieuw winnen. Nou wij hebben het gezien.

Zwolle was gewoon beter. Meer kansen en dit keer minder effectief anders wordt het 3-0.

Speelt ajax nog thuis ook en liep er lange tijd ook nog een thuisfluiter rond.

Gadver.....wat was dit een ongelooflijke saaie wedstrijd!!!
Alleen Zwolle counterde leuk, zo nu en dan kwam er een schot...

Pec, speelde voor hun doen erg goed en slim....
Je gaat tegen Ajax met 0-0 en 1-0 niet vrijuit voetballen...

En dan Ajax.... tja.... weltrusten...

Prachtig voor Zwolle, Ajax speelde simpelweg niet goed genoeg. Klaar.

pek Zwolle gefeliciteerd, verdient gewonnen. Ajax was ronduit slecht vandaag. De vraag is waarom was Ajax zo slecht. Je zag aan alles dat Ajax deze wedstrijd niet belangrijk vond. Desondanks mag je van Ajax verwachten dat ze bij vlagen iets kunnen laten zien. Op technisch vlak waren er lichtpuntjes en Viergever viel positief op, het is zuur dat hij geblesseerd uitviel.

Dit Ajax heeft een dosis zelfvertrouwen nodig want ze creëerde niets doordat de steekpas niet gegeven werd op de momenten dat het kon. Verwacht de komende weken veel progressie en vanaf september goed voetbal.

Deze wedstrijd zou natuurlijk aanleiding kunnen zijn om ajax te gaan bashen, maar ik heb vanavond toch echt niet veel goeds gezien. En dat is dan nog zwaar eufemistisch uitgedrukt.

Defensief is het een grote positionele wanorde. Als je Ligeon en van der Hoorn in de basis gaat zetten dan vraag je om problemen. Een stelletje taktische onbenullen. Geen ajax niveau dus, bij lange na niet.

Andersen en Klaassen waren vanavond een grote aanfluiting op het middenveld.
De een ontbreekt elke duelleerkracht en is ongelooflijk makkelijk van de bal te zetten, de ander oogt nog vermoeider dan hij al was en ontrok zich helemaal aan het spel door verstoppertje te spelen.

Aanwinst Milik is een puur eendimensionale voetballer. De vent is gewoon volstrekt eenbenig en zoekt telkens naar zijn linkerbeen zodat zijn handelingssnelheid tot een zwaar onvoldoende niveau wordt. Dit soort types zijn dan ook makkelijk te verdedigen.
Kishna speelt een wedstrijd met een pleintjes-mentaliteit. Een egotrippertje dat teambelang uit zijn woordenboek heeft geschrapt en denkt dat alle toeschouwers alleen vor hem komen. Werkelijk geen knikker geraakt.
En El Ghazi..... tja ik keek er wel naar uit maar geen enkele inbreng die zijn veelgeroemde talent zou rechtvaardigen. Maar goed, die is zo jong dat kan nog komen.

Ik kan me niet voorstellen dat Frank de Boer dit niet zwaar op zijn fatsoen trekt.
Hem kennende krijgt hij het uiteindelijk toch wel weer op de rit, al zal dat dit seizoen wel een heel erg zware klus gaan worden.

En PEC Zwolle? Geheel op eigen verdienste de wedstrijd gewonnen.
Dikke pluim voor Jans die weet hoe hij dit ajax moet aanpakken. Druk zetten op de juiste tegenspelers en de counter perfect beheersen.
Taktisch uitstekende coach. Masterclass voor alle eredivisionisten die in de Arena op bezoek komen.

3 augustus 2014 om 23:29

Je hebt er nog echt werk van gemaakt.
Ik heb alleen maar zitten genieten van pec.

Iedereen zegt altijd dat de Boer voor de titels heeft gezorgd en dat we hem daarvoor dankbaar moeten zijn. Dit klopt misschien wel, echter is het behalen van titels voor mij niet de reden dat ik naar voetbal kijk. Ik wil namelijk vermaakt worden. Vorig seizoen ben ik tijdens 1 wedstrijd vermaakt: die tegen Barca.de rest van de wedstrijden waren van een heel bedenkelijk niveau en nu gaan we vrolijk op dezelfde voet verder.

De bekerfinale was een stunt en het gebeurt niet weer. Een paar maanden later staat Zwolle weer met een prijs ten koste van Ajax en deze keer vind ik het absoluut geen stunt. Ook deze wedstrijd vele malen beter en met name in de tweede helft heeft Zwolle de Amsterdammers compleet kansloos gelaten.

Met deze selectie de volgende ronde halen in Europa? Onmoglijk. Zwolle heel makkelijk overeind gebleven. Mokotjo 3 klasse beter dan wie dan ook op het middenveld van Ajax.

Haha, Nederlands voetbal is zo grappig

3 augustus 2014 om 20:47

Klopt, ik heb ook gelachen toen we derde werden op het WK.

3 augustus 2014 om 21:23

Ik ook!

Leuke wedstrijd met een terechte winnaar. Ik heb echt respect voor Pec Zwolle. Ze voeren de laatste twee, drie jaar een zeer goed beleid en weten steeds de juiste spelers aan te trekken. Met Lachman, Fernandez, Benson en Klich zijn er een aantal belangrijke spelers vertrokken maar dat hebben ze uitstekend opgevangen. Sainsbury blijkt een prima verdediger te zijn en Rienstra speelde een hele sterke wedstrijd. Saymak en Drost zijn grote talenten die spoedig opgepikt zullen worden door topclubs.

WIJ Zijn zwolle wij zijn de beste.

Wat mooi om die arrogante ajacieden weer de mond te snoeren met hun sta op voor de kampioen. Mooi we dat weer afgestraft hebben

4 augustus 2014 om 05:03

@ Patrickdg

Wij zijn toch ook de kampioen of niet dan ? Verder is dat lied alleen bedoeld voor Ajax supporters om onze spelers een extra steuntje te geven en als blijk van waardering, dat jij dit arrogant vind zegt meer over jou dan over ons.

Later werd dat nog eens ingezet als antwoord op jullie supporters omdat jullie het "helemaal niets in Amsterdam" inzette. Wat dus een reactie was op jullie, maar dat ben jij voor het gemak maar even vergeten. Zelf uitdagen (al was er niks schokkends aan) en als er dan op gereageerd word de andere partij zwart maken, nogmaals het zegt meer over jou dan over ons.

Eigenlijk vind ik het wel lachwekkend omdat Ajax nog steeds de kampioen is. En helemaal als je prijzenkasten van beide clubs met elkaar vergelijkt waar jullie voor het eerst in de historie twee serieuze prijzen pakken (die ik jou mede supporters die normaal doen ook gun), er is dus genoeg in Amsterdam.

Geweldig begin van het seizoen. Wij hadden alleen aan het begin van de wedstrijd (die in de eerste helft trouwens van beide kanten heel slecht was) en aan het einde van de wedstrijd moeite met Ajax. Daartussen haalde onze centrale defensie alles weg. Sainsbury en Broerse blijken dus gewoon twee sterkhouders achterin te zijn. Als je geen ballen in de diepte geeft (want Joost heeft de snelheid van een gehandicapte schildpad met migraine zoals te zien was bij die kans van Viergever) blijkt hij gewoon een geweldige verdediger te zijn. Mokotjo was weer geweldig vandaag. Won ieder duel, was verschrikkelijk balvast en de assist op Nijland was van zoveel kwaliteit. Saymak trekt de lijn door van het einde van vorig seizoen. Toen speelde hij met zoveel lef, gif en had hij zoveel belangrijke momenten en vandaag was dat niet anders. Evenals Drost. Thomas viel daarentegen wat tegen evenals die Ioannidis. Bij zijn verschijning was ook het moment aangebroken dat wij onder druk kwamen te staan. Voor hetzelfde geld valt zo'n bal verkeerd en mag je strafschoppen nemen of is het in de reguliere speeltijd al beslist. Desalniettemin een terecht overwinning en dit biedt zeker hoop voor het aankomende seizoen.

Verdiende zege van PEC Zwolle, Ajax mag het zichzelf verwijten dat het helemaal niks heeft bijgeleerd na die blamage in de bekerfinale. Misschien is dat nog wel het grootste verlies van vandaag.

De JC Schaal verliezen ? ach, dat is vervelend. Maar ik kan me herinneren hoe Ajax 3 jaar gelden FC Twente volledig weg speelde met aantrekkelijk voetbal alleen wel verloor op de counter met 2-1. Tja, jammer dat je niet wint, maar je keek wel naar een leuk Ajax en zorgde ervoor dat we optimistisch gestemd waren. Nu kijk ik terug en zie ik een verloren pot met dramatisch voetbal. Alhoewel een bal rondspelen met de voet een betere benaming is. Waar was Ajax in hemelsnaam mee bezig ? dachten ze dat we aan het lummelen waren en dat we na 90 minuten keken wie het meeste de bal had gehad ?

Overigens bestrijd ik dat PEC met meer doelpunten verschil verdiende te winnen. Ik heb PEC ook slechts een enkele serieuze kans zien te creëren, dat viel allemaal ook mee. Ajax creerde uit het veldspel niks, en was louter met standaardsituaties gevaarlijk. Maar dat geeft ook gelijk aan waarom het zo dramatisch was, het spel wat Ajax speelde leverde totaal geen redament op. Geen kansen gecreëerd, en ja dan word het scoren ook lastig.

Hopelijk gaan de ogen van Frank open, want dit is geen kwestie van een speler verkopen en een nieuwe kopen. Dit gaat over baltempo, ruimte creëren en individuele acties. Je kan een boel zeggen van Kishna of El Ghazi, maar niet dat het van oorsprong spelers zijn om de bal een tikje breed te liggen. Je moet die spelers dwingen acties te maken en vooral de achterlijn te gaan halen. Je moet Klaassen dwingen om dichterbij de spits te spelen, je moet de verdedigers dwingen als ze de bal wel 10x naar elkaar hebben toegeschoven dat ze het maar eens lang proberen en desnoods de tegenstander het initiatief geven (als er op die manier ruimte ontstaat).

Verder hebben we kunnen zien dat het geen toeval is dat Ligeon sinds zijn debuut slechts 10 duels heeft gespeeld. Die jongen gaat tekort komen, die is waarschijnlijk bezig aan zijn laatste seizoen. Serero is uiteraard geen controleur, dus hem daar neerzetten betekend dat je te weinig troeven hebt op Cvm. Daarom is mijn mening ook dat Mokotjo (die vabdaag de beste man van het veld was) ook gehaald moet worden. Andersen en Boilesen zeer matig, Klaassen onzichtbaar ... en mocht HSV concreet worden voor Moisander (wat na vandaag misschien niet meer gebeurd) dan moeten we daarover niet te rouwig zijn. De ervaren man op het veld die dankzij louter de scheidsrechter de rust heeft gehaald omdat hij zich kinderlijk eenvoudig liet verassen.

Een dramatisch voetbalzondag, die hopelijk zorgt voor een koerscorrectie zorgt binnen Ajax.

Prima resultaat van PEC Zwolle. De Boer mag dan wel de ,,koning van Amsterdam'' zijn een prima trainer met een prachtige erelijst, maar voetbaltechnisch gezien is Ajax dramatisch. Het wordt toch echt tijd voor een andere speelstijl. Dat oeverloze heen-en-weer-voetbal is niet om aan te gluren. Met dit spel zal De Boer de competitie niet afmaken. Iedereen lacht zich nu dood, maar ik voor spel het ......

Dit is toch een lachertje deze wedstrijd? We spelen met een half B elftal, dan kun je verliezen tegen een ploeg als Zwolle. 4 keer achter elkaar kampioen, ik lach me nog steeds gek als Ajacied, gefeliciteerd met die schaal, de echte Schaal is nog steeds van ons

Wij zijn Ajax wij zijn de beste, maar vandaag even niet.

And I couldn't care less.

3 augustus 2014 om 21:00

Een half B team is gelul alleen Veltman en Blind stonden er niet in

3 augustus 2014 om 21:38

Van Rhijn, Veltman, Blind, Cilissen, Serero niet fit om te beginnen, dus wel degelijk (bijna) een half B elftal. In ieder geval 4 man, nogal veel als je maar 11 mag opstellen ...

3 augustus 2014 om 22:56

Davy Klaasen speelde ook, die hoort in het G-elftal. Wat een prutser!

3 augustus 2014 om 21:07

ipv over ajax te beginnen mag je zwolle wel feliciteren dat ze weer gewonnen hebben.. ;

3 augustus 2014 om 21:42

Gefeliciteerd Zwolle !!! Jij je zin ...

3 augustus 2014 om 21:16

Serieus? Ik baal ontzettend namelijk. Na het afgelopen seizoen waar het voetbal al om te janken was, had ik er wel hoop in dat het dit jaar beter zou zijn. Nou, blijkbaar gaan we lekker verder met dit waardeloze voetbal. Misschien wordt Ajax wel weer kampioen op de valreep met 70 punten. maar in Europa blijkt straks weer één of andere club uit een C competitie veel te sterk. Tot nu toe werpt het nieuwe beleid nog geen vruchten af, het wordt namelijk alleen maar slecht en slechter.

3 augustus 2014 om 21:23

Eindelijk iemand waar ik het mee eens kan zijn. Van de afgelopen 4 JC schalen (deze niet meegerekend) won Ajax er slechts 1. Uiteindelijk 4 titels, de titel waar het om draait. Laat die anderen maar lullen hoor, je kunt niet altijd de beste zijn.

Leuk voor PEC dat ze de schaal hebben, maar net zoals jij lig ik hier echt niet van wakker.

3 augustus 2014 om 21:24

Ik lach met je mee!
Sinds Zwolle de beker heeft gewonnen is de winnaar van de JC schaal altijd landskampioen geworden

Van dat half B elftal is grootste onzin, maar dat zal je zelf ook weten. Gewoon je verdriet wegtikken. Begrijpelijk.

3 augustus 2014 om 21:43

Van Rhijn, Blind, Veltman, Cilissen en Serero niet fit om te beginnen, toch echt bijna een half elftal hoor, iig 4 man. Da's veel op een totaal van 11.

3 augustus 2014 om 22:48

Laat je toch niet zo kennen, Cyprioot.
Met postjes over half B-team, kopieen van berichtjes en lachen (als een boer met kiespijn, dan) geef je de zg. "anti's" alleen maar meer voer voor leedvermaak.

Alleen Veltman en Blind zijn meerwaarde, de rest is lood om oud ijzer.
En dat half B-elftal is natuurlijk een smoes, geboren uit frustratie.
Op zich begrijpelijk als je door jouw favorite club zo'n wedstrijd voorgeschoteld krijgt terwijl twee dagen geleden coach en aanvoerder nog van de daken liepen te schreeuwen dat ze wel eventjes revanche zouden nemen.

Ik wens je sterkte toe want ik heb zo'n idee dat dit niet het eerste fiasco zal zijn dit seizoen.

3 augustus 2014 om 23:23

cyprioot
i couldn t care less????

Hahhahaha das anders niet aan je post af te zien. De frustie druipt ervan af.
Was gewoon zeer matig vandaag en weer terecht verloren zo simpel is het.

4 augustus 2014 om 11:24

@stratumseind, waarom zou ik gefrustreerd zijn, met 4 titels op een rij op zak en 100 miljoen in kas? Als er iemand gefrustreerd moet zijn dan zijn het PSV supporters, met alle respect, want die winnen al jaren helemaal niets en worden geteisterd door wanbeleid.

De JC Schaal zegt me geen ene reet, kijk nu wat er de afgelopen edities gebeurde, we verloren dat kreng bijna constant maar de echte Schaal was 4 jaar op een rij voor ons.

Tuurlijk doet verliezen pijn, maar laten we ajb waken voor paniek, dat is ook een doel van mijn post. Maar helaas zie ik al weer allerlei paniek reacties van mede Ajacieden.

Zo was Davy Klaassen vorig jaar de revelatie maar hij hoort nu opeens in een G elftal thuis en hij heeft zgn geen handelingssnelheid. Nu ga ik niet beweren dat we hier te maken hebben met de nieuwe Van Basten, maar met 's mans handelingssnelheid is helemaal niets mis hoor. Alleen spelen we allemaal wel eens een mindere wedstrijd, toch?

Kortom, geen paniek ajb, ik ga pas paniek schoppen als we volgende week verliezen.

4 augustus 2014 om 12:10

volgende week kan ook zo maar gebeuren vitesse altijd lastig.

pec zwolle dik verdiend gewonnen,maar ben nog nietzo onder de indruk van de nieuwegriekse spits ,ik hoop dat ik ongelijk ga krijgen maar ik voor zie nog een moeilijk seizoen voor zwolle,vooral als het om scoren gaat

Nou anderson was ook drama liep zich steeds vast

Ajax was gewoon super slecht. Zwolle hoefde maar aan te zetten en we kwamen in de problemen. Dikke pluim voor Zwolle. Gefeliciteerd!

Mooie overwinning van PEC Zwolle, vond Ajax heel zwak spelen, Andersen was bijzonder slecht dit zijn men cijfers:
Boer: 8
Van Polen 7
Sainsbury 7
Van Hintum 6
Thomas 5
Mokotjo 7
Rienstra 8
Drost 7
Saymak 6
Nijland 7
Karagounis 6
Iaoniddis

Vermeer: 6
Ligeon 5
Van den Hoorn 5
Moisander 4
Boilesen 4
Viergever 6
Klaassen 6
Andersen 3
Kishna 4
Milik 5
Schöne 7
Serero 5
Al Ghazi 4

Al van mijn vijftiende jaar kijk ik met plezier naar Ajax.(nu 65)
Maar de laatste jaren is het plezier verdwenen.tikkie terug ,tikkie breed (meestal nog achter de man).
Die snelheid mensen , in verzorgingshuizen zijn er zeker te vinden die met hun rolstoel dit tempo kunnen volgen.het zal voor Blind een onmogelijke klus worden om van dit alsmaar naar beneden glijdend Ajax terug op de rails te krijgen. Ik hoop tegen beter weten in dat het toch goed komt.

3 augustus 2014 om 21:11

Blind is de uitvinder van balletje breed balletje terug!! tevens is hij ook nog kampioen in traagheid, dus van hem moet het zeker niet komen. je hebt creativiteit nodig en een goede spits met kwaliteiten en vooral eentje die eindelijk een man uit kan spelen op de vierkante meter, maar goed gelukkig is Ajax mijn club niet dus ik vind het allang goed.

Verdiende winnaar van deze prijs. Heb er ook helemaal geen problemen mee, ondanks dat ik een Ajacied ben. Zwolle heeft een mooi team staan en Ron Jans heeft al mijn respect. Sympathiek figuur die ik nog wel eens bij een grotere club zou willen zien. Gefeliciteerd Zwolle!

Ben niet verrast door het spel van ajax. De boer is een resultaat trainer en geen avontuurlijke trainer. Resultaat heeft hij de afgelopen jaren in de eredivisie gehaald.
Maar het voetbal heeft niets met het ajax voetbal te maken.

Het eeuwige gebrei achterin is er nog steeds.
Ajax gaat een heel moeilijk jaar tegemoet en ik denk dat het het laatste jaar is van de boer bij ajax.
En dat is prima want ik wil gewoon weer ajax voetbal zien met echte vleugelspitsen.
Zolang je met schone op links en rechtsbuiten gaat spelen snap je er niet veel van.

Beschamend optreden Ajax, geen kans gecreëerd in hele wedstrijd, niet in staat passes over paar meter te laten aankomen, geen wil om te winnen. Ongelofelijk dat je als je je in de basis van Ajax 1 wilt spelen zo slecht speelt.....Blind en Co. Hoeven zich geen zorgen te maken, tweede keus is onthutsend slecht! Mooi vooruitzicht voor Vitesse komend wknd!

Jaja Jans flikt het weer. De Amsterdammers weer te kakken gezet.
Vooraf uitspraken als revanche en dat ze nu wel zouden winnen. Niets is minder waar. Zwolle de terechte winnaar van de Cruijffschaal.

het feit dat iedereen een hoge pet op heeft van ajax omdat ze een paar potjes gewonnen hebben in de voorbereiding zegt genoeg.. die wedstrijden gingen nergens om en nu voor het echt geven ze niet thuis..

hahahaha... ajax nog wel in eigen huis geweldig, wedstrijd helaas niet kunnen zien! maar dit is zeker ene lekker begin voor zwolle! weer ene prijs erbij, wie had dat van te voren gedacht toen ze promoveerde! vorig jaar, haha

Een tot op het bot gemotiveerd Ajax dat het arme PEC Zwolle direct de duimschroeven aanzette en vanaf het begin liet merken dat de beschamende nederlaag in de bekerfinale een eenmalige vergissing bleek te zijn. Druk op ieder deel van het veld en de spelers van PEC Zwolle wisten niet waar ze het moesten zoeken. Middenvelders die gaten trokken en telkens hun tegenstanders de hakken lieten zien; wervelende, onnavolgbare acties van de (echte!) buitenspelers en een niet te stuiten spits (goed werk, Marc - geen cent te veel!), ziehier de eerste zichtbare contouren van de volgende CL winnaar! Achteraf weet men nog steeds niet hoeveel doelpunten dit nieuwe Ajax heeft gescoord - de spelers van PEC meenden dat ze in Zwolle speelden i.p.v. in de Arena - die waren het spoor helemaal bijster. Wel is bekend dat PEC 1 schamel doelpuntje heeft gescoord, maar dat was meer een weggevertje; kruimels voor de tegenstander. Je bent tenslotte op visite bij een gulle gastheer! We kijken nu al reikhalzend uit naar volgende week: thuis tegen Vitesse. Hebben we daar ook niet iets tegen recht te zetten???? Dat wordt weer smullen;-))))

Ajax speelde niet goed en moet volgens de meesten echt nog iets doen als ze voor het kampioenschap willen gaan. Maar het is te kortzichtig om op basis van alleen deze wedstrijd je conclusie te trekken. Ajax heeft zoals altijd wel wat zwakkere plekken maar er is ook gewoon weer genoeg kwaliteit om toch mee te doen bovenin. Vandaag loopt het niet maar volgende week kan wel alles kloppen waardoor ze de sterren van de hemel spelen. Ajax gaat gewoon weer rustig hun wedstrijdjes winnen zonder sprankelend voetbal en af en toe wat puntverlies. Maar uiteindelijk zullen ze er toch weer genoeg krijgen voor plek 1 of 2. Feyenoord speelde ook slecht tegen Besiktas maar gaan toch gewoon hun puntjes pakken.

Prima overwinning Pec. Beloofd voor Ajax niet veel goeds in de CL. Kampioen zullen ze wel worden. PSV heeft een dramatische trainer, voor de rest heeft Ajax weinig tegenstand.

in 1987 was er toch geen Arena??

Ik vind dat ajax geen stap vooruit is vergeleken met vorig seizoen. Ik dacht dat we dit jaar met een echte rechtsbuiten gingen spelen, maar nee hoor! Hij blijft gewoon doorgaan met schone als rechtsbuiten! Het spel is dramatisch, de passing is slecht, positiespel is slecht enz.. Dit alles mag je de boer wel aanrekenen. En al die verhalen over dat spelers niet goed genoeg zijn en bla bla bla. Gewoon bullshit!! want er is genoeg kwaliteit. Dit ligt puur aan de trainer, die ze niet op de juiste manier aan het voetballen krijgt. V Gaal heeft met een eredevisie ploeg de halve finale van het WK bereikt met verzorgd voetbal en had die ploeg maar 2 maanden bij elkaar. Dat is pure vakmanschap!!

3 augustus 2014 om 23:11

analist100, Schöne staat rechtsbuiten bij gebrek aan beter. Dit zegt genoeg, de suggestie wekken dat er voldoende kwaliteit is slaat helemaal nergens op. De Boer heeft bewezen dat hij het maximale rendement kan halen uit een middelmatig elftal. De Boer heeft de intentie om aanvallend voetbal te spelen maar is afhankelijk van de uitvoering. De uitvoering is de verantwoordelijkheid van de spelers en die kunnen het gewenste niveau niet aan. Hoezo voldoende kwaliteit? Het enige wat je De Boer misschien kunt verwijten is dat hij een spelconcept hanteert dat niet realistisch is gezien de middelmaat waarmee hij moet werken. In plaats van de schuldvraag bij De Boer neer te leggen zou je misschien beter vraagtekens kunnen zetten bij de ingeslagen weg en het huidige beleid. Jaar in jaar uit zag De Boer zijn beste spelers vertrekken en werden er geen spelers gekocht die minimaal gelijkwaardig waren of voor 70 procent het beoogde niveau van de verkochte spelers konden benaderen. Dat jij durft te beweren dat het aan De Boer ligt is in mijn optiek de grootst mogelijke onzin, we mogen De Boer op onze blote knieën danken dat Ajax 4 keer op rij Kampioen van Nederland is geworden, met een naar Ajax begrippen, zeer middelmatige selectie. De spelers zijn gewoon niet goed genoeg, de intentie is er wel maar door een gebrek aan kwaliteit kijken we al jaren naar een vorm van voetbal dat Ajax onwaardig is.

3 augustus 2014 om 23:20

Misschien dat de portemonnee een keer open moet???als ze dat aan durven tenminste?

4 augustus 2014 om 00:17

Deze uitspraken die jij nou doet heb ik het afgelopen jaar al vaak gehoord, en daar ben ik het totaal niet mee eens. Maar goed, dat is mij mening.

4 augustus 2014 om 01:14

analist100, het ligt dus aan De Boer. Met een Van Gaal of Mourinho als trainer zou Ajax wel de pannen van het dak spelen ongeacht de kwaliteit van het eerste elftal? Laat me niet lachen, dit elftal is gewoon matig. Noem 1 speler die het verschil zou kunnen maken op een hoger niveau. Je schaamt je toch gewoon kapot wanneer Ajax in eigen huis klop krijgt van Zwolle? Ik heb het wel gehad met 90 miljoen € op de bank en het armoedige voetbal dat Ajax al drie jaar laat zien. Het wordt tijd dat Ajax de knip trekt voor een echte nummer 10 en twee vleugelspelers!

4 augustus 2014 om 04:26

@ stratumseind

Jij weet ook wel dat Ajax daar echt wel toe bereid is als zij vinden dat een speler dat waard is. Het beste voorbeeld daarvan is van Ginkel, voor hem wilde Ajax toch aardig wat geld betalen.

4 augustus 2014 om 04:44

@ Pettersson1963

Muric een echte rechtsbuiten, zodra dat gedoe met Zagreb helemaal is opgelost en hij wat gewend is aan Amsterdam en Ajax is toch de verwachting dat hij Schone zal vervangen op de rechtervleugel. Niemand van ons weet hoe goed of slecht hij is, dus om nu al iemand anders voor die positie aan te trekken is veel te voorbarig. Vorige seizoen heeft Schone het naar behoren ingevuld dus op zich is dat niet zo´n gekke back-up voor op de rechter vleugel.

Dat alles nog niet vlekkeloos verloopt is toch niet zo gek, de samenstelling van de aanval is compleet nieuw. Hetzelfde geld min of meer voor het middenveld en de verdediging, dat heeft gewoon even tijd nodig voordat die jongens echt op elkaar zijn ingespeeld. Sorry, maar ik vind dat jij veel te ongeduldig bent, overigens ben ik het met je eens dat Ajax best de portemonnee mag trekken, alleen dan voor een internationaal gelouterde speler die "poulsen" kan vervangen. Tegen Benfica werd weer eens duidelijk dat we "ouderwets" power tekort komen op het middenveld. maar goed daar is men nog mee bezig.

Pec Zwolle. pompidompidom.

Beschamend! Maar wat wil je ook We zijn tegenwoordig al blij met een prutser genaamd Davy Klaasen. Kom op zeg! Zulke spelers moet je niet bij ajax rond laten lopen. Ik schaam me de ogen uit mn kop. Tijd voor Ziyech!!!

Een drama wedstrijd van Ajax.
Nu hebben we duidelijk het verschil gezien tussen een top trainer ( Van Gaal) en een derde rangs trainer (De Boer).
Met deze wedstrijd mentaliteit naar de CL gaan staat garant voor een RBS herhaling.

Zwolle, gefeliciteerd met de winst. Mij verwachting was toch echt anders. Maar de woorden bleven bij woorden vandaag, en werden niet omgezet in daden. Ook ik baal van dit verlies, ik had het ''tikkie terug en breed'' van Ajax vorig seizoen wel gezien. Ik was daar wel klaar mee. Ik heb de woorden van Frank ''we gaan nu de nadruk leggen op mooi voetbal'' iets te letterlijk genomen. Het wel bekende spel was er weer. Bahh. Het spontane met durf en lef zonder na te denken vleugelspel (Kishna, el ghazi,) was er niet. Ook al is het de eerste wedstrijd, dit zegt al heel veel.

Nog een kleine tegenvaller voor de amsterdammers in de rust van de wedstrijd:

Karsdorp in Arena gehuldigd als beste A-junior van afgelopen seizoen

3 augustus 2014

Rick Karsdorp is in de rust van de strijd om de Johan Cruijff Schaal in de Amsterdam Arena gehuldigd als beste A-junior van afgelopen seizoen. De Feyenoorder kreeg een groot applaus tot het moment dat de speaker omriep dat hij voor Feyenoord uitkomt.

3 augustus 2014 om 23:48

Haha heerlijk Ook nog een huldiging van een Feyenoorder.

4 augustus 2014 om 11:47

@fr1963, een kinderhand is snel gevuld. Hoe lang ook al weer geleden dat jullie voor het laatst kampioen warden? Wie werd ook weer kampioen de laatste 4 jaar?

4 augustus 2014 om 20:12

Laat je niet zo kennen man! Hij zegt dit toch met een vette knipoog, laat ons ook een lolletje beleven met die "prijs". Want, zoals jij al aangeeft, 'tis lang geleden dat we er een kregen

Ajax vandaag weer onderuit tegen Pec..... Dit betekent toch dat Pec vandaag ook het betere team was.

Zou die moisander zich serieus verbazen dat er zich nog geen enkele club voor hem heeft gemeld?

4 augustus 2014 om 11:29

Op basis van 1 wedstrijd ??? Moisander is een prima aankoop gebleken hoor. Het is niet voor niets dat PSV hem ook wilde hebben en dan waren ze een stuk beter afgeweest dat met de Lcvs die ze de afgelopen jaren hadden.

4 augustus 2014 om 12:07

moisander is net als alle andere cv s in nederland : middelmatig .

4 keer kampion . Wees eerlijk jongens . Ajax is kampion van armoede . Tegenstander die bikkelen winnen altijd van Ajax . Utrecht Vitesse pec teams die weten beuk er in . Cambuur zelfs is dan geen makkelijke dan zelf . Ajax was top mooi voetbal veel doelpunten altijd prijs . En nu waardeloos slecht voetbal en toch kampion . Frank heeft geluk dat hij 4 Keer kampion werd. Maar de aankopen zijn Waardeloos . Overmars moet opstanden voet krijgen . Waarom muric waarom milik . Waarom deze jongens zijn niet nodig . Luuk was nodig . Kostic dat jongen van heereveen Zichey Ofzo. Dat is beter . Nee eentje die 6maanden niks heeft gedaan en een afdanker uit Duitsland . Sorry always Ajax maar dit is kampion worden maar niet voelen .

Gefeliciteerd Zwolle. Ik krijg zowaar weer wat meer vertrouwen in de El.
In de CL daarentegen is elke sprankje hoop bij mij weggevaagd en dat is dan weer jammer.

Dat het een beroerde saaie vertoning was klopt, maar toch maak ik me nog niet direct zorgen. Het seizoen is net begonnen dus spelers missen nog wat ritme. Daarnaast wilt Ajax dit seizoen de stap maken naar meer aanvallend voetbal, met een compleet nieuwe samenstelling van de aanval, min of meer kun hetzelfde zeggen over het middenveld en de verdediging. Dat heeft gewoon even zijn tijd nodig voordat iedereen echt op elkaar is ingespeeld. Verder speelde Blind ook niet mee wat toch een belangrijker speler is voor Ajax, en we missen duidelijk nog een type "poulsen" die de strijd aangaat wanneer het voetballend niet loopt (werd ook met name tegen Benfica duidelijk), maar goed daar word nog aan gewerkt. Kortom, ik vind het nog veel te vroeg om nu al weer te doemdenken zoals sommigen al doen zo te zien.

Verder was ik niet ontevreden over het debuut van Viergever, bij AZ volgde ik hem niet echt, maar het is goed om te zien dat het een "bikkel" is die zich niet meteen uit het veld laat slaan. Ik heb het verdere nieuws nog niet gecheckt en ik hoop dat zijn blessure mee valt.

Ajax was te slordig en het tempo lag weer eens tergend laag, al vond ik Ajax het eerste kwartier redelijk. Goed op naar volgende week zondag, natuurlijk had ik liever gezien dat ze vandaag hadden gewonnen, maar ik vind het belangrijker dat ze de eerste competitie wedstrijd goed afsluiten. Zeker wanneer dit tegen een subtopper is zoals Vitesse waar we de afgelopen seizoenen ook veel moeite mee hebben. Al verwacht ik dat we dan weer een andere samenstelling zien dan de formatie die vandaag het veld op kwam, wat duidelijk niet de Boer zijn beoogde basis elf was.

Wat PEC Zwolle betreft is het natuurlijk fantastisch als je ziet van hoever zij zijn gekomen, en dan binnen een paar maanden even twee prijzen pakken. Ze zijn echt een sieraad voor de Eredivisie, iets wat ook zeker geld voor "cambuur Leeuwarden" en "go Ahead Eagles". Het is echt bewonderenswaardig hoe die clubs samen met PEC Zwolle voor de dag komen met een uiterst bescheiden budget, maar goed ik ga te ver of-topic. Vandaag hadden ze weer terecht gewonnen, als Pec wat scherper was geweest had de uitslag nog groter kunnen uitvallen. Overigens ben ik heel nieuwsgierig hoe zij in Europa voor de dag zullen komen.een ding weet ik zeker; en dat is dat ze bij PEC Zwolle het Europese voetbal serieus nemen en Ron Jans kennende wilt hij zijn huid zo duur mogelijk verkopen. Zoals iedereen heb ik ook genoten van die actie van "saymak" in de tweede helft, daar lik je toch je vingers bij af bij zo´n pass.

Zwolle en omgeving, nogmaals van harte gefeliciteerd !!!!

Pec was subliem. Verdiend gewonnen. Wat betreft Milik en Andersen: vreselijk slechte wedstrijd

De verdediging:
Ik hoop dat het Frank de Boer eindelijk duidelijk is geworden dat Ruben Ligeon gewoon tekort komt, zeker als rechtsback. Misschien leuk als rechtsvoor voor Jong Ajax, maar daar kan je beter talenten met potentie laten spelen: dus van mij mag hij weg. Gooi Kenny Tete maar voor de leeuwen, nu Ricardo van Rhijn geblesseerd is. Mike van der Hoorn deed het nog het minst slecht gisteren, maar ik zie liever Joël Veltman, als hij terug is. Als Niklas Moisander zo blijft spelen, zie ik daar graag Nick Viergever, die is nieuw, dus die is extra gemotiveerd. Van Nicolai Boilesen had ik ook meer verwacht, maar die heeft behoefte aan vastigheid. Frank de Boer moet eens vasthouden aan gemaakte keuzes, dit komt de talenten niet ten goede. Kenneth Vermeer of Jasper Cillessen, dat maakt mij niet zoveel uit.

Het middenveld:
Gewoon Daley Blind als ie terug is als cvm opstellen. Davy Klaassen als aanvallende, diepgaande middenvelder, maar hij moet zich wel meer bemoeien met de opbouw. Thulani Serero of Lerin Duarte naast hem. Wat mij betreft wordt Andersen verhuurd of hij mag weer in Jong Ajax spelen. Aan Dejan Meleg hadden we denk ik meer gehad.. Maar die gaat de supporters van SC Cambuur vermaken..

De aanval:
Lasse Schöne stond vorig seizoen uit nood op die positie, maar nu heb je gewoon (nog steeds niet echt goede) andere rechtsbuitens, dus geef die gewoon een kans. Anwar El Ghazi of Sheraldo Becker, Becker is misschien niet het grootste talent, maar net als De Sa wel iemand die voor gevaar zorgt door zijn snelheid en hij is iets beter denk ik. Van wat ik gisteren heb gezien, lijkt het wel alsof Kolbeinn Sigthórsson nog beter speelde dan Arkadiusz Milik.. Richairo Zivkovic zou ik nog niet laten spelen als basisspeler. Ricardo Kishna heeft een concurrent nodig, ik denk aan Bryan Linssen of Ryan Thomas.

4 augustus 2014 om 14:56

Millik leek minder goed dan Sigthórsson, maar Millik heeft 35 minuten lang geen bal gehad. Had amper balbezit. Lijkt me wel een gevaarlijke voetballer in de 16. Zond edat hij bijna geen bal kreeg, was niet eens zijn schuld dat ie niks creërde.

4 augustus 2014 om 21:11

die gast wordt een gevalletje krkic, weinig rendement..

6 augustus 2014 om 22:45

Klopt, maar dat is meestal ook zo bij Sigthórsson.

Ik heb hem nog niet gezien, ik heb op de radio geluisterd. Ik hoorde een halfuur niet de naam Millik, maar ik kon niet zien of die wel genoeg liep.

6 augustus 2014 om 22:46

Hij bood zich wel vaak aan, maar de passes waren onnauwkeurig of werden niet gegeven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren