Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oranje overklast machteloos Portugal en boekt riante zege

Laatste update:

Ronald Koeman heeft zijn eerste zege als bondscoach van het Nederlands elftal op zak. In het weinig sfeervolle Stade de Genève in Zwitserland moest Portugal maandagavond zijn meerdere erkennen in Oranje, dat afgelopen vrijdagavond nog verloor van Engeland (0-1). Treffers van Memphis Depay, Ryan Babel en Virgil van Dijk in de eerste helft legden de basis voor de eenvoudige zege van Nederland; Portugal bleek machteloos en kon Jasper Cillessen nauwelijks testen: 0-3.

Koeman besloot een vrijwel geheel ander elftal het veld in te sturen in vergelijking met de wedstrijd tegen Engeland. Alleen Van Dijk, Matthijs de Ligt, Georginio Wijnaldum en Depay hadden hun basisplaats weten te behouden. Cillessen, Kenny Tete, Tonny Vilhena, Nathan Aké, Davy Pröpper, Donny van de Beek en Babel mochten aan de start verschijnen. In de beginfase was het vooral aftasten voor beide ploegen, maar na elf minuten was de eerste kans ook gelijk raak voor Oranje.

HOPPA! ?? Dat begint goed! Memphis Depay schiet OnsOranje op voorsprong tegen Portugal! ??????

Posted by voetbalzone on Monday, March 26, 2018

Depay passte naar Van Dijk, die de opkomende Tete bediende. De rechtsback van Olympique Lyon gaf een voorzet die in het strafschopgebied voor de voeten kwam van Van de Beek, die Depay uiteindelijk in stelling bracht: 0-1. De treffer van Depay betekende alweer zijn vierde goal in zijn laatste vijf interlands. Veel verandering in het spel kwam er niet na de openingstreffer: beide ploegen kwamen nauwelijks tot grote kansen. Wijnaldum schoot van afstand een meter over de lat, terwijl Cristiano Ronaldo bij tijd en wijle voor gevaar zorgde.

ZO DAN! ?? 2-0 door Ryan Babel! Lekker bezig, boys! ????????

Posted by voetbalzone on Monday, March 26, 2018

Op het halfuur moest Portugal de tweede tegentreffer slikken en wederom verliep de aanval van Oranje vanaf rechts. De Ligt stoomde door en gaf een strakke voorzet op de vrijstaande Babel, die van dichtbij keihard binnenkopte. Portugal leek daarna geen vuist meer te kunnen maken en de 0-3 hing in de lucht. Waar Memphis een grote kans nog verzuimde, maakte Van Dijk wel de derde Oranje-treffer. Depay liet een vrije trap op het hoofd van De Ligt belandden, die doorkopte naar de verdediger van Liverpool. De aanvoerder twijfelde geen moment en knalde vlak voor rust de 0-3 tegen de touwen.

WOW! Wat gebeurt hier?! ?? Virgil van Dijk schiet vlak voor rust de 0-3 tegen de touwen en wéér is Matthijs de Ligt de aangever! ??

Posted by voetbalzone on Monday, March 26, 2018

Na de thee ging Portugal enigszins wanhopig op zoek naar een doelpunt om het duel nog enige spanning te bezorgen, maar Cillessen had goede reddingen in huis op pogingen van Ronaldo, die achteraf werd teruggefloten, en Ricardo Quaresma. Alle hoop werd echter de grond ingeboord toen João Cancelo zijn tweede gele kaart werd gepresenteerd na een overtreding op Vilhena. Toen de verdediger van het veld liep, besloot een supporter het veld te betreden en Ronaldo te knuffelen en een selfie te maken.

Nadat Ronaldo ruim twintig minuten voor tijd naar de kant werd gehaald, zag een andere supporter eveneens de kans schoon een selfie te maken met de aanvaller van Real Madrid, maar dit keer was de beveiliging wel alert. Ook zonder Ronaldo kon Portugal nauwelijks bij het doel van Cillessen komen. Een kwartier voor tijd besloot Koeman Justin Kluivert en Guus Til hun debuut bij Oranje te gunnen. Ook met de talenten binnen de lijnen veranderde weinig in het spelbeeld en tikte Oranje het duel professioneel uit.

Moet Ronald Koeman de volgende keer vasthouden aan dezelfde elf spelers in de basis?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eerst helft speelde Oranje eindelijk zoals ze met dit materiaal horen te spelen. Proactief en goed georganiseerd met vlijmscherpe counters en goed samenspel. Wat een verademing is Propper op die positie zeg. Je zou zeggen dat hij bij Liverpool speelt in plaats van die rommelaar naast hem (wijnaldum). Duidelijk dat Vilhena helemaal niet in Oranje hoort, en Wijnaldum moet ook eens klaar zijn. Ik hoop op een ontwikkeling van iemand als Frenkie de Jong de komende tijd om zijn plaats in te nemen.

Tweede helft was wel erg matig, tegenover 10 man niks gecreëerd en wel een aantal kansen weggegeven. Maar 0-3 tegen Portugal is gewoon erg knap gedaan door Koeman met dit materiaal. MOM toch wel De Ligt, wat een verdediger en nog maar 18 jaar, ongekend.

26 maart 2018 om 22:26

Laat maar weer eens zien, dat Jasper in het goal hoort en Niet Jeroen Zoet. Waarom? Kijk de twee wedstrijden van afgelopen week maar even terug.

26 maart 2018 om 22:28

Keepte inderdaad een puike pot. Zeker weten dat die in de basis hoort te staan. Had dezelfde reflexen als toen in die waanzinnige pot tegen Valencia bij Barca een paar weken geleden.

Het valt niet te zien dat hij voornamelijk op de bank zit bij Barca.

26 maart 2018 om 22:28

Cillessen keepte een puike 2de helft inderdaad. Voor mij ook zonder twijfel de nummer 1.

26 maart 2018 om 22:30

Sommige mensen denken dat hij uit zijn neus loopt te vreten, zodra hij op de bank zit. Maar dit is een op en top sportman die dagelijks met de beste spelers traint en speelt. Messi Suarez, Ineasta, Pique en vorig jaar Neymar. Jasper is zoveel beter dan Zoet. Hij zou bij bijna elke topclub in de basis staan.

26 maart 2018 om 22:35

haha , doe eens rustig aan man. Wat een onzin dat cillessen zoveel beter is , iedereen kan een goede pot spelen en dat heeft die vandaag zeker gedaan. Laat hem maar eerst eens een heel seizoen goed spelen voordat je weer zo opportunistisch de veren in zn kont steekt hoe goed die wel niet is. Er komen nog genoeg wedstrijden aan dat die het mag laten zien en daarom is het te vroeg om na 90 minuten te zeggen hoe goed die wel of niet is.

26 maart 2018 om 22:35

Ondertussen denk ik ook dat Cillessen moet keepen. Maar het feit dat hij met die spelers 'traint' is natuurlijk geen argument. Het is echt doodzonde dat Cillessen zo eigenwijs is en niet gewoon bij een club als Liverpool gaat keepen.

26 maart 2018 om 22:38

Ja dat is wel duidelijk.. Maar die jongen moet echt ergens wekelijks gaan spelen.

26 maart 2018 om 22:45

Ach hij had een aantal goede reddingen en is inderdaad vele malen beter dan zoet , die liet een bal door tegen Engeland die ieder middelmatige keeper gepakt zou hebben , rest my case

26 maart 2018 om 22:54

Hou toch op man, hoe vaak moet hij het nog laten zien? Het is toch duidelijk dat hij verreweg de beste is van NL? Waarom moet hij zich nog bewijzen. Stop die veren maar lekker in je eige.

Nee Zoet doet het even leuk in de competitie en moet dan 1e keeper zijn. Jasper speelt altijd goed zodra hij er mag staan bij Barca. Ik zeg dit als Real fan he. De Barca fans zijn erg blij met hem.

Zet je bril aub af.

26 maart 2018 om 23:00

tegen wie heeft cillessen dat dan laten zien vriend? Speelde idd goed vandaag en tegen Valencia maar welke wedstrijden heb jij dan nog meer gezien dat je zo overtuigd bent??

26 maart 2018 om 23:01

Vergeet niet die trainingen die hij krijgt zijn van een niveau waar je uw tegen zegt. De trainingen die zoet krijgt zijn ook van een hoog niveau maar Barcelona is andere koek. Ik wil alleen zeggen door die trainingen is hij naar een hogere niveau gestegen. Ik snap ook wel dat hij weinig speelt maar Barcelona speelt zoveel wedstrijden in een jaar dus spelen zal hij zeker.ik zou echt niet weg gaan

26 maart 2018 om 23:08

Slope1
En heb je ook gezien welke spelers zoet voor zich had? Ik zag vandaag ook de Portugezen van afstand pproberen maar de balen kwamen niet aan. Wie zei dat als er veel gaten in de verdediging zaten dat Cilissen de balen zou tegenhouden? Ik zie opnieuw reacties gebaseerd op clubvoorkeur.

26 maart 2018 om 23:09

Speelt de laatste maanden toch gewoon erg sterk de minuten die hij krijgt. Die bekerwedstrijd van Barça was hij ook echt goed.
Niet dat dit vandaag een incident was.

26 maart 2018 om 23:11

Jasper was in zijn Ajax tijd al minimaal 26x beter als Jeroen Zoet nu is.. Van iedere dag trainen met top spitsen als Messi en Suarez word je niet minder natuurlijk. Vandaar dat Jasper de voorkeur boven Zoet verdiend.

26 maart 2018 om 23:17

26x beter haha , wauw. Volgens mij heeft cillessen al meer wedstrijden in oranje gekeept alleen is die vandaag pas ondekt door de wijze mensen hier. Ik kan nog beter met een vogel discussieren , die gaan ook met de wind mee.

26 maart 2018 om 23:34

Hahaha kyleasten, wk vergeten? Alweer een tijdje geleden, klopt, maar sindsdien is Cillissen gewoon de beste keeper van oranje. Zoet leuke keeper voor PSV, zou misschien leuk mee kunnen doen bij een middenmoter in Spanje of Duitsland.

26 maart 2018 om 23:36

Kunt nu zien waarom psv 1e staat. Dit jaar het team met het meeste geluk. Zoet is zeker minder dan Cillessen. Cillessen straalt meer rust uit en dat hebben verdedigers echt nodig.

26 maart 2018 om 23:38

Volgens mij traint iedereen in de top van de wereld op een hoog niveau , dat is geen garantie dat iedereen dan meteen goed speelt.

26 maart 2018 om 23:39

en jij de ek kwalificatie vergeten? Btw Cillessen speelde op het wk niet bijzonder goed , maar speelde gewoon degelijk. Heeft het seizoen daarna bij Ajax ook niet uitzonderlijk goed gespeeld of ben je dat ook vergeten?

27 maart 2018 om 00:45

@professor Oak Grapjas.

Buffon, Ederson, Handanovic, Oblak, Donnarumma, Courtois, de Gea, Cech zijn sowieso vele malen beter dan Cilessen. Bij welke "topclubs" zou Cillessen eerste keus zijn dan?

27 maart 2018 om 02:09

KyleAsten...
Precies. Trainen met de besten is geen garantie voor succes. Anders waren alle verdedigers die ooit bij Barça zijn geweest absoluut toppers geworden. Zelfs Piqué die al 10jaar ofzo met de beste aanvallers traint is nog steeds niet zo geweldig. Umtiti vind ik nu al beter. Anders zou die Jeremy Mathieu ook een wereld verdediger worden na 3 jaar te hebben getraind met Messi &co.

27 maart 2018 om 05:17

Niet om Zoet, maar is een feit dat Jasper de betere is.

26 maart 2018 om 22:27

Je vergeet Donny van de Beek! Man of the match! Beduidend de middenvelder die ik als eerst op zou stellen. Ook onze vaste keeper is nu wel duidelijk.. Cillessen is 3 klasses beter dan Zoet, Zoet had er zeker 1 doorgelaten.

27 maart 2018 om 00:04

aubaarsenal , fijn dat jij weet wat er was gebeurd als iemand wel had gespeeld. Kan jij zeggen wat er was gebeurd als strootman had gespeeld of een veltman? Dat vind ik nogal een domme en vooral nutteloze reactie van je. Doe mij ook zo'n glazen bol..

27 maart 2018 om 06:11

De middenvelders waren vandaag vooral goed omdat ze meestal in een overtap waren, wat tegen Engeland juist niet zo was. Voordeel met vd Beek is zn diepgang, maar ik vond hem nou niet bijzonder beter dan Proper of Wijnaldum. Laatste vond ik juist echt zo spelen als bij Liverpool

27 maart 2018 om 08:38

Ja, dan was het weer een zaadpot geworden. Waar Strootman de bal steeds verliest, lomp kwijtraakt of gewoon in de dekking blijft staan en geen looplijnen creert, is Donny van de Beek een verademing om naar te kijken. Wint de juiste duels, verliest geen lomp balbezit en loopt overal tussen de linies. Precies zoals hij altijd bij Ajax doet en Strootman zou net zo waardeloos spelen, zoals hij altijd doet in Oranje, noem jij het dom, ik noem het inzicht.

26 maart 2018 om 22:27

2 de helft is niet meer belangrijk dan. Voorsprong is een feit en elke ploeg speelt dat dan uit

26 maart 2018 om 22:28

Ik vond vilhena motm. Zat er constant kort op en ging naar mijn mening voorop in de strijd. Vind proper ook top! En van dijk een verademing in de verdediging. Wat een rust!

26 maart 2018 om 22:49

Inderdaad, wat een minachting jegens vilhena om hem af te vallen. En ook Wijnaldum speelde enorm sterk. Enige tegenvaller was tete, die komt wel gewoon tekort als je de andere opties ernaast legt.

26 maart 2018 om 22:54

Waar heb jij precies naar zitten kijken dan? Leed veel balverlies en werd constant voorbij gelopen door zijn directe tegenstander waardoor Ake alles moest oplossen. Ake speelde steeds op twee posities omdat Vilhena verzaakte.

26 maart 2018 om 23:12

Tete te kort? Totaal niet mee eens.
Vandaag speelde hij niet opvallend maar dat hoeft toch ook niet. Hij schakelde zijn man uit en deed dat prima.

26 maart 2018 om 23:21

Janssen heeft het in het Nederlands elftal nooit heel slecht gedaan eigenlijk. Was vooral op het middenveld en defensief drama de laatste jaren dmv een dramatische Wijnaldum en Strootman. En de vele blessures in de defentie.

26 maart 2018 om 22:30

Apart dat jij zegt dat vilhena er niet thuis hoort, maar Gullit zegt dat hij ze super goed speelde..

26 maart 2018 om 22:34

Ik vond hem ook goed spelen. Maar Wijnaldum ook hoor!

26 maart 2018 om 22:39

Speelde zeker goed!

27 maart 2018 om 00:37

Ik heb niet gekeken dus, hoe Vilhena speelde en of hij er wel of niet in hoort, laat ik in het midden. Maar, je kan toch niet met droge ogen beweren dat je de mening vanGullit serieus neemt? Geweldige voetballer maar, zodra hij over voetbal begint te praten, komt er nog meer onzin uit dan Arno Vermeulen en Henk D
Spaan samen

26 maart 2018 om 22:37

Ik vond heel het middenveld een verademing deze wedstrijd inclusief wijnaldum. Die kwam veel beter tot zijn recht in zo'n 3 mans middenveld met propper (die heel goed speelde) achter hem en vd beek die ook diepte heeft en loopvermogen. Centraal achterin hoeven we ons geen zorgen te maken. Op flanken iets meer. Verder goed om te zien dat depay zo gedreven is.

26 maart 2018 om 22:41

Van de beek in plaats van strrotman is echt een verademing. Strootman gaat nooit diep en maakt nooit loopacties. Van de beek zit veel meer beweging en voetbal in. Samen met propper en wijnaldum het middenveld gecontroleerd

26 maart 2018 om 22:38

Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar dit is goed voor de vertrouwen. Nederland komt wel weer boven drijven. Na regen komt de zonnenschijn. Off: ik zie wel kansen voor Marokko op het WK.

26 maart 2018 om 22:38

De ligt speelde een geweldige pot. Van Dijk ook maar wat slordig. Heb ook heel erg genoten van Wijnaldum. Aké speelde ook goed en Vilhena is voor mij toch de aanjager voor dit Oranje. Hopelijk streeft hij Strootman voorbij.

26 maart 2018 om 22:38

Ik weet niet waar jij naar gekeken hebt, maar ik vond Wijnaldum ook een van de uitblinkers. Het volledige middenveld speelde echt heel sterk, vd beek ook.
Vilhena was aanvallend sterk, verdedigend en met ruimte in de rug wel kwetsbaar. Depay speelde in een vrije rol in/om de spits ook erg sterk. Ruimtes induiken, sterk aan de bal en continu dreigend.
Er stond sowieso een dynamisch elftal op het veld. De ligt, van dijk en ake die regelmatig het middenveld in kwamen dribbelen wat voor verwarring zorgde, depay die soms uitzakte en met Wijnaldum en vd beek veel loopvermogen en duelkracht. Fysiek is Gini ijzersterk

26 maart 2018 om 22:56

Vilhena speelde niet op zijn eigen positie. En dan geroep om Frenkie de Jong begint ook wel te vervelen. Die jongen heeft nog helemaal niks bewezen en blinkt in de eredivisie niet eens uit. Die mag voorlopig nog helemaal niet aan Oranje denken.

26 maart 2018 om 23:24

Dat zal dan ook de reden zijn dat hij samen met Tete de slechtste man van het veld was, werd constant voorbij gelopen die Vilhena, ja ik hou van zijn vuur en passie maar kom op zeg dit was toch wel onder z'n niveau Vilhena kan veel beter

26 maart 2018 om 23:26

Van een carriere als die van Guus Til kan Frenkie alleen nog maar dromen

27 maart 2018 om 03:19

Haha, grapjas! Frenkie kan zo veel meer dan Til! Frenkie is op dit moment een middenvelder die wij missen en dat zeg ik als Feyenoord supporter. Ik vind het daarom ook jammer dat hij geblesseerd is.

26 maart 2018 om 23:26

Blinde vogel, waar heb je het over ? Vilhena en wijnaldum speelde goed..

26 maart 2018 om 23:54

Wijnaldum voor het eerst in jaren wel en Vilhena echt niet die werd de hele tijd voorbij gelopen

26 maart 2018 om 23:27

- Propper toch wel een zeer onderschatte speler met een fijne techniek
- Babel ontpopt zich als betrouwbare selectiespelers
- Centraal achterin uitstekend
- Strootman hoe goed ook ooit of zelfs nu bij Roma. Kennelijk hebben we geen complementaire speler want hoe goed Wijnaldum vandaag speelde...

27 maart 2018 om 04:56

Inderdaad ongekend,voor zo een jonge knaap.
Persoonlijk vind ik Vilhena niet echt uitblinken,de Ligt heeft meer potentie en kwaliteit en dat nu al

27 maart 2018 om 06:16

Wat een afbranderij van 2 spelers. Wijnaldum speelde een prima wedstrijd. Eindelijk zoals hij ook bij Liverpool speelt. Het middenveld speelde in zn geheel goed, maar dat kwam mede door het overtal wat ze daar hadden. En dan nog ff Vilhena afbranden. Volgens Gullit was hij 1 van de besten op het veld en volgens jou kan hij er niks van. Je doet in ieder geval je naam eer aan. Misschien dat het clubvoorkeur is

Het interesseert me geen r**t, dat dit een oefenwedstrijd was. Maar wat smaakt deze overwinning toch bitterzoet, er is bij mij nog veel vast geroeste frustratie van oude wedstrijden tegen Portugal! Overigens is Portugal wel een zeer prettig vakantie land, en ik heb veel respect voor de successen die zij behaald hebben.

Wat heb ik toch zitten glunderen toen ik onze jonge rots in de branding Matthijs zag knallen met zijn borst vooruit, naast onze nieuwe aanvoerder die het ook uitstekend deed. In potentie hebben we toch wel, een fantastisch centrum en dat is weleens minder geweest.

Zeker na alle kritiek, was ik erg blij voor Vilhena hij speelde simpel en dus in zijn kracht. Echt genoten van die jongen, niet alles ging goed maar dat was bij niemand zo.

Van de Beek vond ik ook degelijk spelen, en het debuut van Kluivert was leuk voor hem idem dito voor Til.

Babel is geen wereldspeler, maar wat was hij toch belangrijk met zijn kracht en snelheid. En veel respect voor die Babel, niemand kan beweren dat hij niet alles uit zijn carrière gehaald heeft. Net als ik dat ooit zei over Sven van Beek, een ijzersterke mentaliteit en wilskracht brengt je verder in het leven. Zelfs dan iemand met veel meer talent, voorbeelden zijn er te over. Quaresma was bijvoorbeeld zo talentvol, maar heeft niet het maximale uit zijn carrière gehaald.

Cillessen moet lekker ergens eerste keeper worden, knappe ontwikkeling maakt hij door en hij gaat zelfs penalties stoppen. Overigens had die tweede gele kaart had voor mij niet gehoeven, ik vond het niet zo ernstig wat die Portugees deed.

Op naar een nog beter Oranje, we lijken de goede kant op te gaan. Ik wil nooit meer zien maar dan ook nooit meer zien, dat we ontbreken op een eind toernooi! En zeker niet op een Wk, waar zoveel landen aan meedoen.

Fijne avond, een ieder en gefeliciteerd school/werk is weer voor de deur voor een ieder.. 🙄😁

26 maart 2018 om 22:26

Ja doodzonde dat Cillessen altijd op de bank zit. Snap ook niet dat iemand dat zou willen.

26 maart 2018 om 22:29

wat denk je van een heerlijk salaris en een prachtige woonomgeving daar in Barcelona? ik zou liever met mn reet in de zon daar in Spanje zitten dan in het grauwe Engeland

26 maart 2018 om 22:39

Niet alleen dat, maar elke dag trainen met Messi en consorten heb je meer aan dan 1 keer per week bij een subtopper een wedstrijd spelen denk ik.

26 maart 2018 om 22:39

En spelen met de beste spelers van de wereld.

26 maart 2018 om 22:40

Migi, klopt! Zoals Japie al zegt onder mij, zal het met die zaken te maken hebben. En Zoet is ook een goede keeper, het zou zomaar kunnen dat Koeman toch voor de speler kiest met de meeste westrijden in de benen.

26 maart 2018 om 23:38

Het is dat ter Stegen in topvorm is (en een topkeeper is), anders Cillissem meer kansen gehad bij Barca.. en het was geeneens gek geweest als die die gepakt had. Nu natuurlijk niet meer realistisch met het topjaar van ter Stegen.

27 maart 2018 om 02:16

@ajax111, dit lees ik zovaak, en wat een onzin is dat zeg. Jij denkt werkelijk dat Cillessen meer heeft aan trainen bij Barcelon dan wekelijks spelen bij een Liverpool/Napoli/Dortmund? Kom op, je weet toch zelf ook wel dat dat onzin is? Alsof Messi hem dagelijks instructies aan het geven is. Nee, Cillessen heeft gewoon elke dag keeperstraining met een specifieke trainer, met af en toe wat afwerkvormen of partijtjes. Je weet toch zelf ook wel dat Messi, suarez, iniesta zich niet bezig houden met de ontwikkeling van keepers. Kom op zeg. De beste manier om je als speler/keeper te ontwikkelen is door zoveel mogelijk wedstrijden te spelen op niveau. Dus wekelijks spelem bij een Liverpool heeft hij 100x meer aan dan lekker trainen bij Barca.

26 maart 2018 om 22:27

Amen! Heb normaliter een hekel aan oefenwedstrijden, maar deze heb ik met stijgende verbazing en dito plezier afgekeken. Heerlijke overwinning!

26 maart 2018 om 22:29

"Ik wil nooit meer zien maar dan ook nooit meer zien, dat we ontbreken op een eind toernooi! En zeker niet op een Wk, waar zoveel landen aan meedoen." Kwalificeren voor een wk is natuurlijk wel een stuk moeilijker dan een ek.

26 maart 2018 om 22:42

Lacazette, dat klopt ook wel. Maar ik vind dat we op ieder ek en wk zouden moeten staan, we hebben betere spelers gehad maar zo slecht vind ik ons niet namelijk.

26 maart 2018 om 22:57

Amen. We zullen ongetwijfeld nog weleens tegen een zeperd aanlopen met zo'n jong elftal en dit was maar een oefeninterland maar toch heerlijk dat het tegen Potugal is. Naast De Ligt vond ik Vd Beek ook echt heer-lijk spelen. Sober, maar met diepgang op de juiste momenten en krachtig en zonder amgst in duels. Jonge frisse gasten die het beide ver gaan schoppen.

26 maart 2018 om 23:38

Het was maar een oefenwedstrijd maar Portugal nam ‘m absoluut wel serieus hoor. CR7 neemt elke wedstrijd serieus en accepteert het niet wanneer z’n ploeggenoten dat niet doen. Alleen al daarom namen ze het serieus. Maar dat deden ze het sowieso al.

Ten eerste ..wat een zonde dat dit niet in Portugal of Nederland was.. minder sfeer.

Eerste helft ; verdediging, middenveld en aanval.. zeer sterk bezig vanavond.

Cillissen met een erg sterke redding begin tweede helft. Portugal probeerde wat aan te dringen maar redelijk ongevaarlijk. Na de rode kaart natuurlijk stukken minder. Tweede helft was de streaker helft.. iedereen wil n selfie met het verlies gezicht van Ronaldo natuurlijk 🤣 en de helft van de debutanten.
Voor de rest saaiig . Jammer dat er niet een of twee goals bijkwamen. Aan de andere kant wordt t , op een paar prikken na gewoon uitgespeeld.

Over t algemeen tevreden. Dit biedt hoop.

26 maart 2018 om 22:46

Nooit meer een wedstrijd in Zwitserland hoor. Dat maakte het niet leuker

Gisteren al Gibraltar dat van Letland won en nu stuurt Nederland Portugal met een jantje het veld af. Wat blijft voetbal toch een raar spelletje.

We worden wereldkampioen!!

De Ligt was echt uitstekend. Hij en Virgil hebben mij stem.

26 maart 2018 om 22:29

Denk het niet. De zuid Amerikanen eten deze Portugezen op in de zomer.

26 maart 2018 om 22:41

Dat denk ik inderdaad ook. Portugal gaat geen rol van betekenis spelen op het komende WK.

26 maart 2018 om 22:56

Jaja bla bla iedereen heeft plots een glazen bol. Wees blij en laat het erbij. Portugezen staan er wanneer er gestaan moet worden.

26 maart 2018 om 23:09

Meestal stonden ze er juist niet net als Nederland kijk het verleden maar eens na...

26 maart 2018 om 23:17

Vond het op het EK dan ook niks 2 jaar terug, het is dat Ronaldo ze erin legde met een goed spelende Pepe. Het was dan ook dat het niveau niet om aan te gluren was op het EK.

26 maart 2018 om 23:40

Je suggereert dat Portugal het niet serieus nam? Onzin! Dat deden ze het echt wel. CR7 neemt een potje op straat nog bloedserieus en daarnaast was dit voor Portugal ook gewoon een serieuze testcase en stond er prestige op het spel, zoals altijd maar tegen NL zeker gezien de geschiedenis.

26 maart 2018 om 22:34

Verdedigend hoefde de Ligt niet echt veel te doen. Het middenveld maakte het verschil vandaag, vooral Propper.

26 maart 2018 om 22:42

Vooral de inschuivende verdedigers, die zorgden ervoor dat er een man vrij kwam op het middenveld.

26 maart 2018 om 22:43

Ik zou de eerste helft maar terug kijken. Ik weet niet of je toevallig een Opta abbonement hebt? Maar De Ligt heeft na Van Dijk in de eerste helft het meeste intercepties en tackles en een slagingspercentage in zijn intercepties van 100%.

26 maart 2018 om 22:50

Beide hadden niet veel te doen. Van dijk had alleen meer duels en ake werd het meest aangevallen.

27 maart 2018 om 00:03

Ajax111, er stond ook gewoon een man meer op het middenveld he. Neemt niet weg dat de verdediging erg sterk speelde, ook in aanvallend opzicht.

Je hebt zeker niet de beste spelers, maar je kan er wel een heel goed team van maken. Met wilskracht en tactiek!
De basis begint bij een goede verdediging en die staat gewoon al bijna! Haast geen doorkomen aan joh met Van Dijk, (Ake of de Vrij) De Ligt en Cillissen op t hok. Want dat is toch overduidelijk je eerste keeper gebleken, ondanks z’n 2e rol bij Barca. Lekker counteren, die goals vallen vanzelf wel.

De Ligt zijn transferwaarde is weer met aantallen miljoenen opgekrikt. Alleen maar beter dit voor het Nederlands voetbal.

26 maart 2018 om 23:40

Tja wel zonde.. zou niet verkeerd zijn om nog een seizoen bij Ajax te blijven. Zeker als aanvoerder nu, kan hij zijn leiderschapskwaliteiten ontwikkelen en dominanter worden in de verdediging.

26 maart 2018 om 23:51

De Ligt moet alleen blijven als Ajax volgend seizoen Europees voetbal speelt, anders zou hij zo bij een ploeg als Arsenal, Dortmund, Monaco, Valencia, Napoli, Tottenham (als Alderweireld vertrekt), regelmatig minuten kunnen maken en zelfs een basisplek afdwingen.

Kunnen zeggen wat we willen ,maar we mogen vanavond even trots op Oranje zijn. Eerst helft was prima, tweede helft was de concentratie enigszins weg. Hier kunnen we in ieder geval op voortbouwen.

Denken jullie nog steeds dat Zoet beter is dan Cillessen?

26 maart 2018 om 22:37

cillessen heeft 10 wedstrijden gespeeld dit seizoen , leuk dat die vanavond goed speelt maar 10 wedstrijden is veels te weinig om een echte mening te hebben hoe goed die is over een seizoen ten opzichte van zoet.

26 maart 2018 om 22:39

Je doet alsof Cillessen niet al jaren lang een betrouwbare keeper is gebleken maar één of ander opkomend talentje van 20 is.

26 maart 2018 om 22:40

@Kyle
Wat doet dat er nou weer toe? Het gaat om hoe Jasper het in Oranje doet tov Zoet en dat verschil is gewoon enorm. Wie dat nog niet wil zien is of PSV supporter of gewoon een misgunner ten aanzien van Cillessen.

26 maart 2018 om 22:51

(Heel overdreven natuurlijk)maar we kunnen van der Sar ook net zo goed nog selecteren want die speelt ook geen wedstrijd meer maar zal het keepen ook niet verleerd zijn? Wat een onzin dat het niet uitmaakt dat iemand bijna niet speelt , leuk dat die vanavond goed speelt alleen je doet net alsof cillessen zo betrouwbaar is dat die elke week punten pakt terwijl die gewoon nog maar 10 wedstrijden heeft gespeeld dit seizoen. Nogmaals , cillessen heeft vandaag goed gekeept maar ik ga nog niet in de polonaise lopen zoals jij omdat iemand een goede pot speelt en dan is het leuk dat je me een misgunner noemt. Ik praat niet graag met de wind mee en mijn mening verandert niet na een wedstrijd in tegenstelling tot vele hier.

26 maart 2018 om 22:59

ja wolter zo doe ik inderdaad , iemand die in de afgelopen 2 seizoenen in totaal 20 wedstrijden speelt en niet al die wedstrijden heeft gewonnen noem ik niet betrouwbaar. Zou fijner zijn om een goede mening over iemand te hebben op basis van veel wedstrijd ipv een paar potjes. Jij vind hem beter , wat zeker waar kan zijn alleen ik zou hem liever een heel seizoen goed willen zien presteren ipv een goede pot tegen portugal. Op basis van welke feiten kun jij daar zo overtuigd van zijn?

26 maart 2018 om 22:59

Dat hoeft ook niet want cillessen heeft zichzelf over de afgelopen jaren al bewezen. Hij vind het wel prima zo bij Barça maar hij kan zo mee bij verschillende sub/top clubs in Europa.

26 maart 2018 om 23:01

Wat moet je meer hebben dan een keeper waar je op kan rekenen?

Elke keer hij keept bij Barcelona (en nu ook bij Nederland), doet hij dat voortreffelijk. Het is er helemaal niet aan te zien dat hij weinig speelt. Wat maakt het dan eigenlijk uit of hij vaak speelt of niet?

26 maart 2018 om 23:09

dus voor deze wedstrijd was cillessen de onbetwiste nummer 1 wil je zeggen? Grappig dat iedereen net doet alsof dit cillessen zn debuut was terwijl die gewoon al vaker heeft gespeeld en daar niet altijd zo goed speelde als nu. Ik hoop dat die dit kan volhouden maar als dat niet gebeurt ben ik benieuwd of je dan nog zo hoog vd toren blaast.

27 maart 2018 om 00:57

Het is juist andersom. Telkens als Zoet dan weer een goede reeks had in de Eredivisie of destijds in de CL, kreeg je dat geschreeuw dat hij het zo verdiende en Cillessen nooit speelde. Cillessen verzaakt echter niet in oranje en maakt vaak nog eens het verschil, terwijl Zoet gewoon degelijk keept in oranje maar meer ook niet. Dan is het toch gewoon duidelijk?

27 maart 2018 om 01:17

Cillessen verzaakt inderdaad niet in Oranje en verdient op het moment een basisplaats maar heeft op vandaag na nog NOOIT zo overtuigend gespeeld. Daarom probeer ik het een beetje te relativeren , ben het verder met je eens maar de meeste doen net alsof cillessen al jaren veruit de beste is , wat gewoon niet waar is.

27 maart 2018 om 02:08

je moet wel beseffen dat Cilessen een geweldige pas had waardoor volgens mij die 2-0 kwam.

27 maart 2018 om 18:37

Kyle, echt leuk om te zien. Iedere topic over Cillessen en Zoet, begin je dezelfde kruistocht over Zoet. Maar we zullen zien voor wie Koeman kiest, toch lijkt grotendeels van de oranje fans voor Cillessen te kiezen.

28 maart 2018 om 02:36

haha ik reageer zelden op voetbalzone dus lijkt me stug.
Cillessen is een goede keeper en wss wel beter dan Zoet alleen heeft nog niet bewezen op een ander niveau te zitten op gisteren en valencia na..

26 maart 2018 om 22:31

Dacht ik toch al niet

26 maart 2018 om 22:54

Cillessen is zelfs nu hij al een tijdje op de bank zit en gewoon wat beker wedstrijden keept nog een klasse beter, kortom Cillessen boven Zoet!!!

26 maart 2018 om 22:55

Denken?
Ik weet het wel zeker

26 maart 2018 om 23:00

Ik had van te voren ook Cillessen boven Zoet gekozen, maar om ze op basis van de afgelopen twee wedstrijden te beoordelen is ook niet helemaal fair.

26 maart 2018 om 23:34

Ik vind Cillessen een goede keeper maar Zoet ook , Cillessen oogt wel rustiger aan de bal maar ik zie verder weinig verschil in kwaliteit.

De Ligt, wereldverdediger in spé...

26 maart 2018 om 23:12

echt niet normaal hoe goed die voetbalt dit seizoen en vooral in de afgelopen 2 wedstrijden op internationaal niveau.. Daar gaan jullie nog veel geld mee verdienen.

Wat een mooie wedstrijd! Portugal onmachtig tegen dit Nederland. Uitblinkers waren voor mij de Ligt, van Dijk, Ake, Cilissen en Wijnaldum. Ook Tete en Vilhena trouwens, speelden beide fel en zonde fratsen. Babel voorin als een balvaste en beweeglijke spits. Verder georganiseerd in de verdediging, altijd een man extra op het middenveld en geen gekke fratsen van de backs. Cilissen keepte uitstekend en de verdediging met de Ligt, van Dijk en Ake stond perfect. Wat een toekomst heeft de Ligt! Zo sterk, zo nuchter en balvast. Zowel van Dijk als de Ligt die opkomen en zo een man meer creëren.. Dit Nederland heeft toekomst. Qua verdedigers hebben we nog nooit zoveel talent gehad als nu met de Ligt, van Dijk, Ake, Fosu Mensah, de Vrij en Tete. Het middenveld ziet er goed uit met Propper en Wijnaldum en de aanval was met Babel zeer balvast. Alle lof voor Koeman!

26 maart 2018 om 22:32

Ik vond ake de minste vandaag eerlijk gezegd.

27 maart 2018 om 01:46

Ik niet. Ake deed het goed, al kan je wel zien dat het nog niet het niveau van Dijk of de Ligt is. Koeman had hem alleen niet aan de linkerkant moeten poseren na de wissel van Vilhena. De minste was in mijn ogen van de Beek. Die komt enigszins te kort op wat de rest wel heeft. Maar dat neemt overigens niet weg dat ie wel een grote toekomst voor zich kan hebben indien hij zich door blijft ontwikkelen

26 maart 2018 om 23:20

Dit is de beste wedstrijd die ik Vilhena een een jaar heb zien spelen.

27 maart 2018 om 01:46

Haha ja idd!

Zoals al door vele is gezegd moeten dit oranje helemaal opnieuw beginnen en daar zal zal een lange tijd overheen gaan voordat er echt iets staat maar vanavond hebben we daar de eerste stap naar toe gezet

Pröpper voor mij de man van de wedstrijd. Dit middenveld bevalt sowieso wel. Lang geleden dat Wijnaldum zo'n niveau heeft gehaald bij Oranje. Cillessen kan gewoon blijven staan.

De mama van De Ligt moet wel Ronaldo uit zijn broekzak halen alvorens deze de wasmachine in gaat.

26 maart 2018 om 22:28

Serieus? Proper? Voor mij toch echt wel de ligt hoor...

26 maart 2018 om 22:31

Okay. Dan weet ik dat. Ik vond Pröpper de beste.

26 maart 2018 om 22:43

We mogen blij zijn dat we keuze hebben.
Van Dijk, De Ligt, Propper, Cillessen, Allemaal speelden ze een sterke pot. Voor mij is Wijnaldum de man van de wedstrijd. Draaide altijd de ruimte in en vrijwel elke pass kwam aan.

26 maart 2018 om 22:34

Vond Propper eerste helft echt steengoed, tweede helft ietsjes minder maar dat was heel Oranje. Ik zou voor of Propper of De Ligt als MotM gaan, Vd Beek soms nog wat te gehaast maar die jongen speelde ook een puike pot en maakte constant ruimte voor andere spelers, dat missen we nog te vaak bij Oranje.

26 maart 2018 om 22:37

Prã¶pper was echt een verademing op het middenveld na Engeland en eigenlijk vrijwel elke wedstrijd de afgelopen 2 jaar. Hopelijk de missing link. Van de Beek en Wijnaldum in iets mindere mate ook een zeer aardig gespeeld vandaag.

26 maart 2018 om 22:43

Denk dat ook positie en dus veldbezetting hier grote rol in speelde, sowieso moet dit Oranje altijd met punt naar achteren spelen op middenveld, bijna al je middenvelders spelen meer in hun kracht bij zo'n veldbezetting. Denk dat Blind ongeveer zelfde had kunnen brengen in deze rol als Propper nu deed, namelijk rust en hoge passzuiverheid (meen iets van 46/47 goed van hem eerste helft) wat weer als gevolg heeft dat Wijnaldum en Vd Beek in hun kracht kunnen spelen.

26 maart 2018 om 22:36

Vond Wijnaldum nogsteeds wel slordig hoor en ik weet niet of het de bedoeling was maar aan de bal speelde die nogsteeds iets te veel teruguit. Maar goed kan ook aan zn tactische opdrachten liggen.. Of heb jij dit anders ervaren?

26 maart 2018 om 22:43

Vond hem wel de minste van de middenvelders. Toch wel een van zijn betere interlands in de afgelopen 3 jaar. Dat zegt ook genoeg over de andere interlands die hij heeft gespeeld. Hoe dit middenveld voor de dag kwam brengt wel perspectief.

26 maart 2018 om 22:45

Wijnaldum was idd wat slordig. Maar dit keer leek hij tenminste voor willen gaan. Veel dingen mislukten maar hij bleef proberen.

26 maart 2018 om 22:37

Als Ronaldo in je broekzak zit dan is De Ligt toch wel de duidelijke MOTM? Uitstekend verdedigd, Ronaldo laten janken en 2 assists. 😁

26 maart 2018 om 23:01

Ronaldo aan het janken krijgen is dan geen prestatie op zich hè. Zou wat zijn als je hem niet liet janken. ;-)

Overigs speelde de Ligt fantastisch. Babel zal wel hoofdpijn hebben.

26 maart 2018 om 23:25

Ronaldo in een broekzak hebben is ook niet iets heel erg bijzonder. Zonder de genieëno om hem te bedienen heeft een team zowat niets aan hem.

27 maart 2018 om 00:43

Ronaldo is een wereldspeler en ook op en top prof. Die wilde hier gewoon winnen en scoren. Hij baalde daar ook overduidelijk van. Laten we De Ligt voor deze wedstrijd gewoon de credits gunnen die hij verdiend. Als Ronaldo er wel 3 had ingelegd dan was ook iedereen over De Ligt en de rest heen gevallen.

27 maart 2018 om 03:06

RomeoFC...
Wat een onzin. Alsof Ronaldo gewoon stond te wandelen en geen zin in had. De grote man probeerde het wel maar het lukte gewoon niet. Daarom dat belachelijk actie waar hij weer stond te janken zonder dat iemand hem raakte. Zonder de nodige aanvoer van zijn medespelers stelt hij weinig tot niets voor. De beste voetballers zouden De Ligt opeten.

27 maart 2018 om 03:09

Finalvoetbal...
Precies. Hij wou gewoon winnen. Anders kwam hij de tweede helft niet meer in hor. Vooral met de grote matches die er aankomen bij de champions league.

26 maart 2018 om 22:45

Met je eens, kwam goed uit de verf op die positie en het voelde veel beter staan op het middenveld. Laten we nu aub Strootman gewoon banken, zijn kans is geweest. Wat een heerlijke verdediging hebben we eigenlijk he, wat een beesten allemaal haha.

26 maart 2018 om 22:45

Est1913, mooie reactie. Overigens ben ik het er helemaal mee eens, Propper en Wijnaldum had ik moeten vernomen. Beide heren speelde vandaag ook uitstekend in mijn ogen.

26 maart 2018 om 22:46

Propper? Serieus? Omdat hij geen tegenstander had met 3 VS 2 op het middenveld en alle ruimte kreeg. Ik vond heel Nederland prima spelen, als er mensen uitgelicht moeten worden zijn het wel de ligt, gini of vilhena. Propper speelde zeker goed, maar werd het hem geen moment lastig gemaakt. Maar de verdedigende organisatie en Cillessen erbij stond als een huis, tegenwoordig het verdedigende talent in het Nederlands elftal.

26 maart 2018 om 23:21

Hoeveel (of weinig) tegenstand hij ook had vandaag. Hij won vele duels, leest het spel sowieso al goed en raakt maximaal twee keer de bal. Is daarnaast ook constant aanspeelbaar geweest en was echt een verademing met zijn rust aan de bal. Wellicht moet je het nog eens terugkijken hoeveel goede ballen (vaak ook moeilijke) hij vooruit speelde.

Geen excuus over een B-selectie of dat Portugal er geen zin in heeft. We hebben het hier over een EK kampioen die 0-3 tegen ons ploegie verliest. Dik klasse! Chapeau en hopen dat we dit volhouden.

26 maart 2018 om 22:33

Het zijn ook vooral de Ronaldo fans die met zo een excuus komen. De Portugezen vinden het schandalig.

26 maart 2018 om 22:34

Portugal met een B-elftal? Behalve Pepe kan ik me niet snel een speler bedenken die er 100% in had gestaan. Portugal heeft ook vooral subtoppertjes en Ronaldo.

En nu moet het klaar zijn met het negativisme rond oranje. Laat dit de start zijn van een nieuwe fase waarin we weer met z'n allen achter het Nederlands elftal gaan staan!

26 maart 2018 om 22:29

Als counteren de manier van spelen wordt zoals vanavond dan zie ik zeker zitten!

26 maart 2018 om 22:37

Achter een team staan is niet alleen positieve reacties geven. Laat ze maar voortaan zo spelen dan komen de positieve reacties vanzelf.

26 maart 2018 om 23:40

We hebben helaas ook niet echt veel evenementen gehad om achter ze te gaan staan de afgelopen 4 jaar.

Goeie 1ste helft gezien. 2de helft was niks aan. Hoogtepuntjes: de Ligt en een Cillessen die bewees 1ste keeper te moeten zijn van dit Oranje. Blij met de overwinning!

Er valt toch wat te behalen met dit elftal. 1 ding is zeker dat Cilessen de eerste doelman moet blijven van het Nederlandse elftal.

26 maart 2018 om 22:34

Helemaal mee eens, hij straalt toch een bepaalde rust uit en had vandaag goede reddingen.

Nou moet je ophouden Matthijs. verdomme man...

26 maart 2018 om 22:51

Zo Ey wat een man!! Zo jong en zo goed

Goede wedstrijd gezien, in de eerste helft dan. Vond zolang hij speelde guus til niet aan t niveau voldoen. Kluivert 2x de bal gehad, maar toch leuk dat hij gedebuteerd heeft. Vilhena motm!!!
Counteren misschien de manier voor NL om weer mee te doen?

Als De ligt niet naast zijn schoenen gaat lopen word het een hele grote!

26 maart 2018 om 23:29

Het zijn ook vooral de "swagg boys" die de hype in hun hoofd laten stijgen. Daarom hoop ik dat Kluivert heel nuchter en relax blijft.

Zonde dat op het laatst de pass van Kluivert op Til niet zuiver was, dat zou een geweldig debuut zijn geweest!

26 maart 2018 om 22:49

Ja voor allebei was dat leuk geweest. Eerlijk gezegd had die echt moeten aankomen. Had je ook die tweede helft nog wat opgefleurd

26 maart 2018 om 23:08

Zat nog een been tussen volgens mij.

26 maart 2018 om 23:23

Ja was leuk geweest een goal van de twee debutanten. Dacht ik ook aan.

Sowieso jammer dat Portugal na die rode kaart zoveel de bal had. Laatste kwartier leek et echt 90% balbezit voor Portugal. HeeftKluivert de bal überhaupt nog gehad naast die counter?

Dit systeem werkt zoveel beter. Van De Beek laat hier even zien dat hij niet ''de nieuwe Klaassen'' is. Hij is zichzelf en heeft veel meer techniek dan Klaassen. Propper plukt duidelijk de vruchten van zijn PL seizoen, is fysiek veel sterker maar heeft nog steeds die magistrale pass die hij bij PSV al had. De Ligt staat op het punt de gehele Barcelona scouting klaar te laten komen en Depay en Babel doen wat ze moeten doen: beslissend zijn. Cillessen stabiel gekeept met een paar geweldige reddingen (sorry Zoet, ik heb je hoog zitten, maar die keep je er nu nog niet uit). Van Dijk is Van Dijk: klasbak. Zelfs Wijnaldum speelt beter in een Oranje shirt dan ik mij kan herinneren.

Eerste helft fantastisch. Tweede helft vrij matig, maar defensief bleef Oranje goed overeind. Op zich hoefde het ook niet echt meer en worden de krachten toch gespaard.

Dit biedt echter hoop. Meer van dit graag! En daarmee bedoel ik de eerste helft.

Wat was Ronaldo overigens een zielige wanvertoning vandaag. Na de 1-0 overdreven naar de grond gaan en je daarna afreageren op De Ligt. Echt een wereldvoetballer, geweldig.

27 maart 2018 om 01:52

Ben het bijna helemaal met je eens, behalve met van de Beek. Die komt in mijn ogen nog net iets te kort, maar indien hij zich door blijft ontwikkelen kan het een grote worden. Strootman is helemaal niets dus misschien zie ik van de Beek nog wel liever dan Strootman. Gelukkig zien we Klaassen niet meer want die vertraagd alles, net als Strootman. Lijkt wel alsof Wijnaldum pas gaat voetballen als ie voetballende spelers om zich heen heeft. Ronaldo was een grote aanfluiting. Heb hem hoog zitten, maar dit sloeg nergens op. De Ligt, tja, wat een beest!

26 maart 2018 om 22:38

Beetje slap om nu alleen de Ligt aan te wijzen. Van Dijk en Ake stonden net zo vaak tegenover Ronaldo als de Ligt. Het is niet zo dat de Ligt zo veel te doen had.

26 maart 2018 om 22:46

Kom ik toch weer terug op Opta Roma, De Ligt heeft met Ronaldo meer duels uitgevochten dan Van Dijk en Ake samen.

26 maart 2018 om 23:02

Kijk de wedstrijd maar terug. De ligt heerste vs Ronaldo.

Laten we rustig aan doen jongens. Er komt echt wel een betere lichting aan maar we moeten niet te hard van stapel lopen. Toch heb ik alle vertrouwen in Koeman dat hij het beste uit deze groep gaat halen.

26 maart 2018 om 23:21

Qua verdediging zal je niet snel een betere lichting gaan vinden. Over de rest ben ik het eens, maar het is ook weer niet zo dat de rest van het elftal allemaal koekebakkers zijn. Met een goede coach en taktiek kan je een eind komen zie Van Gaal 2014. Toen hadden we zgn een slechte verdediging en goede aanval nu andersom.

Tja, voor zij die twijfelden over Cillessen of Zoet: we hebben de afgelopen dagen kunnen zien wie de betere op dit moment is en dat is niet diegene die "wél speelt"

26 maart 2018 om 22:29

Ja want zoiets kun je zien over 1 wedstrijd. Opportunistisch gelul. De strijd tussen de keepers is niet gestreden.

26 maart 2018 om 22:34

Natuurlijk wel! Cillissen is duidelijk beter dan Zoet. Hij staat zelfverzekerd in het doel en is meevoetballend sterker dan Zoet. Denk dat Koeman er wel uit is.

26 maart 2018 om 22:39

We kunnen niet ontkennen dat Zoet zijn beste seizoen ooit keept. Moet je hem daarom én omdat Cillessen geen vaste doelman bij Barca is dan als eerste doelman kiezen. Lijkt mij een domme beslissing om niet de beste keeper op te stellen. DIe kopbal die hij pakt niet zijnde die kopbal van Ronaldo die buitenspel stond (want dat zou ook een dikke safe zijn), maar tegen het einde, dat was een nog moeilijkere redding.en de rust zowel keepend als voetballend. Hij is gewoon beter.

26 maart 2018 om 22:41

@mcmxiii
Nee ik zou er een kwalificatiereeks over heen laten gaan. Tuurlijk moet Koeman snel beslissen. Na de komende twee oefeninterlands gaat het alweer om het echie.

Je ziet dat Wijnaldum een stuk beter speelt zonder Strootman naast zich, en met een Propper die altijd voetballend de vrije man weet te vinden en met een uitstekende Van de Beek die ook altijd het overzicht bewaart. Tel daarbij nog een inschuivende Vilhena op en je hebt een prima middenveld. De Ligt weer Motm, ben echt benieuwd waar hij over 10 jaar staat, als hij nog maar 28 is.
Baal wel dat er na de rode kaart geen inzet meer was. Met een beetje geluk had je er nog 2-3 kunnen maken.

26 maart 2018 om 22:41

Strootman zou ook goed spelen in deze opstelling. 2 middenvelders werkt gewoon niet, ik hoop dat Koeman dat doorheeft.

26 maart 2018 om 22:47

Strootman heeft al maanden geen goede pot gespeeld in verschillende systemen. Hij is gewoon voor Oranje geen match. Lekker laten staan zoals het nu is, voelen blijkbaar de spelers zich ook comfortabeler.

26 maart 2018 om 23:05

Lollllll. Strootman bakt er niks van in oranje. Speelt met een rem erop. Te bang voor een nieuwe blessure. Weinig missen hem. Gewoon Donny i.p.v. Kevin.

26 maart 2018 om 23:10

Strootman hoef ik nooit meer in een oranje shirt te zien, nog liever de Roon. Had op moeten staan in de vorige kwalificatie en op zijn minst voldoende moeten spelen maar viel steevast als eerste door de mand. Hij is een goede speler, begrijp mij niet verkeerd, maar in Oranje is hij niet wat hij bij Roma is.

Frenkie de Jong die moet je oproepen, kan nog wat meer finesse aanbrengen.

27 maart 2018 om 00:11

Donder op man met je frenkie de jong , die moet je niet willen op de positie waar die speelt bij ajax. Ik zou hem liever een jaar op het middenveld zien spelen bij ajax voor je die oproept.

Goede pot wat ik totaal niet had verwacht. Nederland is wel erg goed voor de dag gekomen vind ik deze interland periode. Tegen engeland was het niet geweldig maar verdedigend stond het vrij goed.
Ik vond ronaldo wel zwaar tegen vallen. Hij heeft bijna niks goeds gedaan en vond hem heel erg vervelend toen hij een penalty wilde in de eerste helft.

Leuke pot gezien, zeker de eerste helft dodelijk effectief. We gaan de weg omhoog 😀. De hand van Koeman is gelijk te zien 😀

Geweldige pot van Oranje, daar doet een tamme tweede helft niks aan af. De Ligt wederom geweldig, Vilhena, Wijnaldum, Propper, Cillessen en Vd Beek vielen ook positief op.

Nederlandse vrienden van harte super 1e helft gespeeld maar aub VZz doe even serieus. Portugal speelde met louter reserves muv Ronaldo en misschien fonte. Tactisch overklast maar op het moment dat Portugal 4 echte spelers brengt is nl zelf met 10 man niet opgewassen tegen Portugal. Dat gezegd hebbende ben ik best wel onder de indruk. Goed gedaan maar nou wel een beetje realistisch blijven.

26 maart 2018 om 22:30

Waarbij Fonte echt een lachertje werd. Ik denk aan een centrale verdediging van Pepe - Neto, want de andere opties zijn allemaal matig.

26 maart 2018 om 22:32

Meer dan de helft van Portugal zou toch gewoon basis staan die er nu in stonden?

26 maart 2018 om 22:40

Nee gast de normale basis is: Patricio Guerreiro neto Pepe Semedo dan William Bernardo en adrien Gelson André Silva en Ronaldo dus nee buiten CR7 was het echt de B of C ploeg. Wat voor mij niets afdoet aan de prima overwinning van NL gefeliciteerd. Zo mooi kan coubtervoetbal zijn. 41% balbezit geen corner gehad en toch 3-0 winnen. Die Mourinho is toch zo gek nog niet hè 😉

26 maart 2018 om 22:43

Andre Silva kunnen we opzich veranderen naar Goncalo Guedes.

26 maart 2018 om 22:44

Benficaajax1,

In de 2e helft na het rood van jullie, speelde wij ook met een c-elftal. Niet zo zuur doen joh!

Ja Portugal zal vast wel beter kunnen, maar het is ook een Nederland wat boven verwachting goed was.

Voorin missen we echt goede spelers, ook het middenveld kan beter, achterin hebben we klasse, en daar moeten we maar meer gebruik van maken tot we voorin ook weer de pure klasse hebben.

26 maart 2018 om 22:46

Ik denk niet dat mijn reactie zuur is. Maar het artikel is wel vreemd. Portugal was echt beter de 2e helft. Dat neemt niet weg dat ik jullie feliciteer. Geniet ervan.

26 maart 2018 om 23:07

BenficaAjax1
Ondanks dat je reactie doordrenkt is van verkapte neerbuigendheid richting Oranje neem ik de felicitatie aan. Fijn dat we ervan mogen genieten van je.

26 maart 2018 om 23:11

Ik vind het jammer dat je dat zo ziet, want zo is het absoluut niet bedoeld. Je kunt ook je verlies nemen als een vent.

26 maart 2018 om 23:13

Ah oke dat zijn inderdaad wel veel andere spelers. Jawel mourinho is nog steeds zwak om met een veel betere selectie verdedigend te spelen. Nederland speelt tegen betere en dan moet je bijna wel. Tegen bulgarije of letland zullen ze echt niet zo spelen.

26 maart 2018 om 23:29

Nee hoor let maar op dan blijven ze dit doen en terecht.

26 maart 2018 om 22:32

Realistisch zijn we hier alleen maar als ik reacties lees de laatste maanden. We mogen hier best even van genieten Het realisme gaat morgen gewoon weer verder.

26 maart 2018 om 22:42

Op het middenveld kan je carvalho en pereiro erin zetten, pepe erbij, rui patricio op goal en meer echte upgrades kan ik niet bedenken

26 maart 2018 om 22:47

Uhm, volgens mij stonden er bij ons ook 7 spelers in die eigenlijk niet eerste keus waren hoor....

26 maart 2018 om 22:48

BenficaAjax1 heeft natuurlijk helemaal gelijk. Portugal C met Ronaldo. Nederland leuk gedaan, maar Portugal was gewoon ontzettend slecht. Een hoop reacties hier zijn onrealistisch en de blije reacties worden helaas eerder geboren uit een diepgewortelde frustratie en in wezen een vorm van kleinheid. Toch wel een klein beetje treurig om ZO blij te zijn met een overwinning van een oefenpotje. Het is een beetje provinciaal.

26 maart 2018 om 23:26

Hoe kan een one man team met die one man in de basis nou een bteam zijn. Nederland speelde met 7 wissels tov de vorige pot.

Je moet gewoon blij zijn dat jullie op een of andere miraculeuze wijze dat vorige EK hebben gewonnen, want dat is echt een godswonder.
En voor die zurpruim boven me, geboren uit kleinheid? Of misschien gewoon blijheid dat we vokr het eerst in 26 jaar van Portugal winnen, zeurkous.

26 maart 2018 om 23:33

Migi dat ben ik ook zo blij dat iknerom gehuild heb als een klein kind. Ik zeg als eerst gefeliciteerd voor een topprestatie. Maar Portugal speelde echt niet met zijn beste ploeg en Nederland wel. Ik denk dat dit het basiselftal is wat RK in gedachten heeft. En hij heeft nu een argument ze hebben dik gewonnen. Zoet strootman blind allemaal geen discussie meer en terecht. Nogmaals congratz.

Eerste helft:

Ik vroeg me af welke pillen heeft koeman de jongens gegeven, heb gewoon genoten van oranje na zoveel tijd. Combinaties, aanvallen, over de vleugels, snel de oplossing zoeken , vol in duels gaan (de ligt) heerlijk gewoon. Weinig slordigheden vergeleken met de wedstrijd tegen engeland. Depay mag de trucendoos wel wat vaker dicht houden van mij. Donny van de beek propper en wijnaldum blijken een goeie trio te zijn al valt dat natuurlijk niet na 1 goeie wedstrijd al te zeggen. Met name wijnaldum had ik al min of meer afgeschreven na die pot tegen engeland maar hij was lekker bezig , werkte had en de potugezen konden daar alleen op reageren door hem onderuit te halen.

Tweede helft:

Oranje houd zich wat meer in vergeleken met de eerste helft wat ook begrijpelijk was als je naar de stand kijkt. Ronaldo is ronaldo niet meer wanneer het niet loopt en vandaag had hij geen modric en marcelo en noem ze allemaal maar op om zich heen. En ja kan het nu wel gaan hebben over hoe hij zich aan stelt en moppert maar we kennen hem langer dan vandaag dus laat het lekker gaan. Zoals tegen engeland had ik kluivert willen zien en met name vandaag eerder in de wedstrijd mogen komen het stond en bleef 3-0 en portugal speelde nou niet op een wijze om te denken dat ze dat nog recht gingen zetten en ook nog een 11 tegen 10.

Al met al leuke pot gezien met name de eerste helft. Deze wedstrijd waren de uitblinkers voor mij; de ligt, van de beek wijnaldum, babel en cillesen.

Voor mij waren de spelers die uitblonken vanavond van Dijk, de Ligt, Vilhena, van de Beek, Pröpper, Wijnaldum en Depay. Gebaseerd op de eerste helft. Tweede helft kunnen we maar beter buiten beschouwing laten.

echt een hele goede eerste helft gezien. het voetbal was niet geweldig maar dat verwacht ik ook niet van dit elftal. wat ik wel verwacht is inzet, de wil om te winnen en iig de intentie om een bal vooruit te spelen en dat hebben ze in de eerste helft geweldig gedaan. een volledig terechte overwinning met als grote uitblinkers Cilissen, de Ligt en Van Dijk. Memphis moet nu wel eens een keer wat gaan laten zien want afgezien van dat intikkertje was het weer dramatisch slecht en dat is toch de man die het straks voor ons moet gaan doen

hoe goed Nederland was, zo slecht was Portugal. ik kan begrijpen dat er niks op het spel staat in een oefeninterland en dat je misschien wat minder gemotiveerd bent als normaal maar wat Portugal op de mat legde vandaag was echt dramatisch slecht

26 maart 2018 om 22:36

De bondscoach moest nieuwe mensen aan het werk zien. Dus hij kwam met een middenveld aanzetten wat nimmer kan natuurlijk. Schandalig maar een goede les. Manuel fernades en Bruno op de been gebleven André gomes niet meer oproepen

26 maart 2018 om 22:44

inderdaad. op de flanken had hij 2 centrale middenvelders gezet als ik me niet vergis. Gelson Martins bv moet standaard in de basis staan

26 maart 2018 om 22:51

Precies goed gezien

26 maart 2018 om 22:55

Gelson of Bernardo Silva. Quaresma is een hele nuttige speler, maar moet eerder fungeren als een breekijzer.

Zo die cilessen. Toch doodzonde dat die bij barca op de bank zit weg te kwijnen

26 maart 2018 om 22:33

Misschien kan Ajax hem terugkopen en later doorverkopen aan Liverpool of een ander rijke club.

Cillissen, Pröpper en de Ligt deden het erg sterk vandaag.

Efficiënt vanuit de organisatie gevoetbald Klinkt als😉😉 tactisch gewoon erg sterk. Propper kan wat mij betreft blijven staan. Memphis wat mij betreft ook.

Prima basis om op door te bouwen. Het middenveld met Pröpper Van de Beek en Wijnaldum was geweldig, de verdediging was vooral de eerste helft geweldig, Cillessen hield er een paar geweldige ballen uit en mag wat mij betreft blijven staan en aanvallend hebben hebben we ook veel gebracht. Je kunt met de spelers die we hebben misschien een nog beter elftal opstellen maar het begin is er.

Overduidelijk dat Cilessen de onbetwiste nummer 1 is als keeper van Oranje. Dat notabene de discussie moet worden gevoerd. Bizar dat er discussie ontstaat tussen een keeper die er 5 doorlaat tegen Willem II en deze meesterkeeper van barca.

De Ligt is toe aan een niveautje hoger. Die is eredivisie ontstegen. Pijnlijk om dan te zien dat het hem met Ajax niet lukt om uberhaupt voorronde CL te halen dit seizoen.

26 maart 2018 om 22:42

Zoet heeft ook genoeg goede wedstrijden voor PSV gekeept dus kom niet aanzetten met een 5-0 verlies tegen Willem 2. Mensen doen hier altijd alsof Cillessen geweldig is maar ook hij heeft fouten gemaakt voor het Nederlands elftal waardoor we onszelf ook niet kwalificeerde. Het is overigens ook een discussie die eigenlijk helemaal nergens opslaat beide zijn het degelijke keepers die elkaar nauwelijks ontlopen. De vorm van de dag zal bepalen wie de betere is maar dat Cillessen de onbetwiste nummer 1 is gewoon onzin.

26 maart 2018 om 22:52

Uiteindelijk is Jasper de 1e keeper en overtuigd Zoet niet dusdanig in Oranje dat hij die plek verdiend. Of vond je wel dat hij tegen Engeland goed gepositioneerd vond? Nee toch haha.

26 maart 2018 om 22:55

Ik kom wel aanzetten met een 5-0 van willem II want dat is gewoon feit. Cilessen die zich keer op keer bewijst als hij id basis staat (zowel barca als nu bij oranje) is de discussie gewoon klaar.

27 maart 2018 om 00:13

zoet keepte tegen engeland niet sterk maar ook niet goed , op basis van de afgelopen twee wedstrijden oogde cillessen beter maar ik beoordeel hem liever op wat ik in totaal van hem heb gezien in oranje. Daarin vind ik hem voor alsnog beter dan Zoet maar niet zo overdreven veel beter als dat jij nou jezelf probeert wijs te maken.

27 maart 2018 om 00:14

feit is ook dat cillessen de laatste 2 en half jaar in totaal 20 wedstrijden heeft gekeept bij het beste team van de wereld. Ik ben benieuwd hoe die het zou doen bij psv in die wedstrijd tegen willem 2.

27 maart 2018 om 00:38

Want een keeper kan er heel veel aan doen dat het 5-0 wordt met ook nog is 2 penalty's? Er wordt gewoon hartstikke erg overdreven of ben je vergeten wat voor een blunder Cillessen maakt e tegen Turkije waardoor Nederland de kans om naar het ek te gaan misliep. Daarnaast kun je het natuurlijk niet maken om spelers niet op te roepen wanneer ze geen minuten maken en dan Cillessen wel een basisplaats te geven. Vandaag maakt Cillessen 1 mooie redding de rest was echt niet fantastisch en dan krijg je dit weer maar dat is niet terecht.

27 maart 2018 om 09:58

Grappig dat je enkel Jasper zijn kwalificatie pot noemt maar niet hoe Zoet als een zak aardappelen naar de ballen ging in de kansen die hij wél kreeg. Wees niet zo gekleurd, Jasper is terecht de nummer 1 en veel overtuigender dan Zoet.

27 maart 2018 om 11:30

Dan mag ik hopen dat hij er 10 door laat want Cilessen is Ajacied.

Eerste helft prima, maar tweede helft niet om aan te gluren. Tegen 10 portugezen onder druk staan en geen bal over het middenveld krijgen. Zeer jammer als om aanvaller zo je debuut te maken. Maar 1 fatsoenlijke bal naar voren gezien na de 60ste minuut.

26 maart 2018 om 22:38

Klopt, maar dan nog is het verval wel groot. Ik hoop vooral dat ze hier zelfvertrouwen uit boeken, maar de volgende keer verwacht ik tegen 10 man toch iig nog wel een goaltje.

3 man voortaan op het middenveld. Dat is wel duidelijk. Van de Beek en Propper standaard erin. Gini draait zijn Liverpool niveau met deze mannen om hem heen. Vilhena een bijtertje, geweldig. De verdediging is stabiel, maar dat is ook wel te verwachten met dat talent.

26 maart 2018 om 22:33

Het enige probleem is dat Vilhena niet de snelste is. Portugal zocht geregeld zijn flank op. Dat hij met pit speelt heb je gelijk in, dat was goed om te zien.

26 maart 2018 om 22:37

Wellicht Haps voor in de toekomst. Maar als je met 5 man achterin speelt kan een type Vilhena makkelijk halverwege het veld blijven hangen, want hij heeft dan namelijk rugdekking. Zo kan hij aanvallend zijn steentje bijdragen.

26 maart 2018 om 22:40

Ik hoop dat nog steeds dat Brenet zich nog verder ontwikkeld. Die is namelijk wel snel, heeft loopvermogen en aanvallende kwaliteiten. Als die nog een stap maakt, dan kan dat zo maar eens de ideale speler zijn voor die plek. Denk dat Brenet misschien PSV achter zich moet laten en een andere club moet zoeken waar hij gegarandeerd basis speler is.

26 maart 2018 om 22:41

Ik denk dat Daley Blind perfect is op die plek, met Kongolo op Lcv, dan kun je ook dynamisch, Blind doorschuiven en Kongolo naar LV. Kan ook met Ake, maar ik vind Kongolo echte en waanzinnig talent, lijkt mij nog completer.

Verder zou ik eerst nog aan Jetro Willems denken, dat was vroeger met Depay echt geweldig en die kan ook de aanval goed bedienen en opkomen. Sinkgraven is ook een leuke optie als hij fit is, denk dat de LB aanvallend vooral heel belangrijk is.

26 maart 2018 om 22:47

Ik denk dat Blind veel te sloom is voor die plek. Dan kan je nog beter de Roon op links zetten.

Neem aan dat Blind wel opgesteld gaat worden wanneer hij fit is, maar vind het lastig om te bepalen waar. De Vrij viel niet goed in naar mijn mening. Dus misschien wel één van de 3 cbs. Anders moet van Beek denk ik zijn plek afstaan.

Sinkgraven zou ik op dit moment niet aan beginnen. Die staat wat rangorde zelfs nog ver achter Willems zou ik zeggen.

26 maart 2018 om 22:55

Kongolo? Blind? We hebben drie beesten centraal en dan ook nog eens spelers als Ake. Laat Kongolo eerst maar eens presteren.

26 maart 2018 om 22:55

Daarom ook Kongolo op LCV in een driemans verdediging en een dynamisch systeem, Kongolo kan dan uitwijken naar LB, probleem opgelost. Blind is tactisch erg sterk en positioneel en bovendien is wel iemand die al jaren bij Man Utd speelt, dat balanceert de jonkies een beetje.

Je kunt ook zo wisselen van systeem met Daley Blind, zet je Kongolo links en Daley centraal of voor de verdediging. Als je een tegenstander treft die op de counter speelt zou ik wellicht voor een snellere LB gaan.

Sinkgraven is een halve LA en middenvelder, zou een extra wapen kunnen zijn en met zoveel verdedigers vormt hij verdedigend minder risico.

26 maart 2018 om 22:56

@JK-Ajax

Kongolo heeft meer snelheid, Ake doet niet veel onder overigens. Blind past denk ik zeker in dit systeem heel goed.

26 maart 2018 om 23:23

@ lausho
Zo daar noem je eens even iemand die ik totaal was vergeten. Willems mits fit is inderdaad een ideale speler.

27 maart 2018 om 10:13

Ik vind Willems een beetje wisselvallig als ik eerlijk moet zijn. Hij heeft kwaliteiten, maar op de 1 of andere manier heb ik toch het idee dat hij een beetje overschat wordt.

26 maart 2018 om 22:48

Mijn ideale middenveld is Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Wijnaldum, maar Propper is een goede concurrent. Ik zou Wijnaldum en Frenkie de Jong altijd opstellen. Ik weet dat hij zijn debuut ngo moet maken, maar die Frenkie heeft echt iets magisch wat ik al jaren niet meer heb gezien bij Ajax, zelfs Eriksen in zijn Ajax tijd niet. Is bijna niet van de bal te krijgen op pure techniek/snelheid in handelen, zon speler kan het verschil maken, al komt hij pas net kijken.

Wat is die Propper gegroeid zeg.
Bij PSV was ie al goed, maar in Engeland nog verder gegroeid.
Verademing t.o.v. Strootman.
Propper MOM

26 maart 2018 om 22:42

Alleen vanaf dat portugal met 10 kwam te staan verloor hij wel veel ballen. Mede omdat ie vaak de actie opzocht ipv de vrije man op zelfde hoogte. Misschien dat ie dat ook wel deed omdat het al 0-3 stond en portugal met 10, maar het oogde wel slordig op het eind.

Wijnaldum werd voor het eerst sinds Van Gaal goed gebruikt, namelijk wat meer vooruitgeschoven met twee man in zijn rug. Verder moet Cillissen blijven staan, want Zoet laat iedere wedstrijd in Oranje wel een houdbare bal door..

Iedereen maakte op mij een volwassen indruk, alleen Ake kwam wat onzeker over.

Ik heb werkelijk geen jaren zo zitten juichen voor Nederland want het is heel lang waardeloos geweest, maar ook al was het een oefen wedstrijd met niet alle Portugezen erbij hebben we het heel goed gedaan tegen die vieze schoppende Portugezen.
Hoeven niet een discussie gaan beginnen want het geeft geen zin, maar je denkt toch hoe anders het had kunnen zijn als Koeman er eerder stond, gewoon veel nuchterer en modernere trainer. Hoe dan ook kan je niet om deze 3 verdedigers heen, zij zijn eigenlijk de beste spelers die we hebben. De Ligt met 2 keurige assists die zich niets an trekt van die vervelende Ronaldo en dan nog maar 18, dat gaat echt een hele grote worden. Jasper was weer eens goed, vond Zoet niet goed bij de goal op Vrijdag, dat het geen Van der Sar is weet iedereen, maar het is de beste doelman van Nederland, is ook beter geworden met z'n uit trappen bi Barca.
Ik heb t trouwens vooral over De Vrij want na vandaag is duidelijk dat Are geen competitie is voor de bovenste 3.
Donny lekker gespeeld, Propper ook. Depay kan nog veel beter maar het ziet er beter uit, Babel is zo'n rustige speler zo belangrijk voor zo'n elftal.
We kunnen hier zeker mee verder. Je past je elftal aan aan de spelers die je hebt en we hebben 2 wereld verdedigers en waarschijnlijk de beste jonge verdediger van de wereld, die moeten dus altijd spelen. Vilhena deedhet best ook goed vond ik. 3-5-2 is voorlopig het systeem waarmee Nederland speelt. Ik blijf Wijnaldum waardeloos vinden bij Oranje.
Ook voor mensen die zeggen dat het niet de beste opstelling was van Portugal, alsof Nederland een vast elftal heeft met al hun beste spelers er in ze zijn nog enorm zoekende, en het blijft de Europese kampioen, al vraag ik me nog steeds af hoe dat ooit mogelijk is geweest.

Geweldig gedaan, niet verwacht. Dacht weer aan een grote nederlaag,5-1 gelukkig niet. De ligt weer verrekt goed en een 2 mooie assisten gegeven.

Onverwacht erg goed eerste helft, degelijke tweede helft met veldbestormers in de hoofdrol. De ligt opnieuw weer erg sterk, de komende jaren zit het verdedigend wel goed. Aanvallend ging het nu ook al beter dan tegen Engeland, Babel gaf veel en vulde de plek prima in. Waar ik wel moe van werd was Ronaldo, snap niet waarom zo'n geweldige afmaker vaak zulke kinderachtige trekjes vertoont. Erg tevreden met wat ik vandaag zag, blijft toch jammer dat we niet naar het WK gaan.

Ik geef eigenlijk niks om interland voetbal omdat ik het ricico op blessures te hoog vind voor de clubs... maar vanavond hebben we wel gezien dat cilissen veel beter is dan zoet,dat Donny van der beek strootman degradeert tot een prutser dat zolang we geen spits hebben van niveau Nistelrooy,van basten of van persie we met 2 spitsen moeten spelen en die twee bevielen heel goed! Tete basis lijkt mij ook logisch en verder was dit Portugal ook pover!

Lek is boven. Strootman niet meer opstellen. WK2014 ging ook prima zonder hem. Daarna ellende alom, tot aan vorige week aan toe. Prima speler, maar past blijkbaar niet bij Oranje.

Toch wel grappig.
Zo wat iedereen kraakt PSV af met counterploeg dit en dat.
Nederlands elftal speelt countervoetbal en het is gelijk hosanna

26 maart 2018 om 22:37

Omdat dit oranje geen beter materiaal heeft om te domineren. PSV heeft voor onze competitie fantastische spelers met Lozano, Bergwijn, etc waarmee je in de eredivisie dominant moet kunnen spelen!

26 maart 2018 om 22:46

Als het Nederlands elftal zo tegen een Roemenië of iets had gespeeld, dan had je mensen wel degelijk gehoord. Tegen een tegenstander van formaat is het gewoon prima. Net als bij PSV, of werden ze ook afgebrand toen ze zo tegen Atletico speelde?. Nee toch?

Gekkie! Vilhena speelde juist heel goed en zette de toon meteen voor de wedstrijd! Overigens vond ik Van de Beek en De Ligt ook heel ergt sterk spelen en moet Cillessen vanaf nu gewoon eerste keeper zijn. Prima dat Koeman ook Zoet de kans wilde geven, maar volgens mij is het nu duidelijk.

Ja heerlijke overwinning hoor ook al is het maar een oefenpot. Portugal is voor Nederland altijd moeilijk geweest en in deze tijden smaakt het ook gewoon heerlijk. De Ligt, van Dijk en Cillessen waren erg sterk.

Het middenveld met Pröpper erbij was ook mooi want iedereen was wel klaar met dat stront middenveld Strootman en Wijnaldum. Het speelde eindelijk is prima en zo verdedigen en dan counteren leverde mooie goals op. Verder is Cillessen toch wel eerste doelman want die Zoet bakt er niks van in Oranje hoeveel hij ook mag spelen bij Psv. Geen één interland van Zoet gezien die goed was.

Marokko Moet van dit Portugal kunnen winnen.. Wat zijn ze slecht zeg! Het is de grote Ronaldo en verder helemaal niets..

Prima eerste pot. Volgens mij hadden we hier niet met 5 verdedigers hoeven te spelen. Vilhena was onnodig, volgens mij was Ake genoeg aan de linkerkant. Het middelveld staat goed. VDB en Propper hebben het toch laten zien! dit moet je gewoon laten staan! zelfs Wijnaldum ging beter spelen.

En dan even over De Roon.. Hoe is het mogelijk dat deze jongen ooit prof is geworden?? Wat een ongelofelijke houten klaas, dat was echt vragen om problemen. Doe dan maar Strootman.

26 maart 2018 om 22:39

Marokko wint inderdaad van het Portugal wat er vanavond stond maar vergeet niet dat het Portugal van vanavond een B-elftal was. Op Ronaldo na allemaal wisselspelers. Met deze elf gaan ze echt niet op het WK spelen. Dus reken jezelf niet rijk en zet je geld niet in op Marokko!

26 maart 2018 om 23:17

Ja dat is waar ook, maar ik ga er ook van uit dat Marokko een beter elftal heeft, die ook een stuk verder zijn dan dit Oranje. Als Ronaldo niet escaleert dan verwacht ik toch wel een wedstrijd waar Marokko een grote kans maakt om de 3 punten te pakken.

Erg mooie opsteker denk dat een 5-3-2 systeem met aanvallende backs een mooi systeem is voor het elftal dat we hebben. Als iedereen fit is zie ik het liefst:

Cillessen, Karsdorp, de Ligt, van Dijk, Kongolo, Blind, Frenkie de Jong, van de Beek, Wijnaldum, Babel, Depay.

Zoet, Tete, Fosu-Mensah, de Vrij, Ake, Willems/van Aanholt, van Ginkel, Propper, Hendrix, Vilhena, Klaassen, Kluivert, Dost, Promes.

Als je met zoveel verdedigers speelt kun je echt wel wat creatievere aanvallende middenvelders opstellen, Blind zal in de praktijk veel op het middenveld spelen waardoor Kongolo de RA van de tegenstander kan opvangen. Die zie ik graag om een snelheid achterin toe te voegen.

Als je aanvallender wilt spelen breng je Promes voor een middenvelder en Klaassen zou dat (mits oude vorm) ook heel goed in kunnen vullen als valse spits.

26 maart 2018 om 22:40

Blind niet hoor aub. dan krijg je weer dat trage heen en weer getik. ik ben blij dat spelers als Blind en Strootman er vandaag niet instonden, al die tikkies breed en terug ben ik nu wel een beetje zat

26 maart 2018 om 22:43

Strootman ja, Blind vond ik altijd minimaal voldoende spelen. Op het middenveld is hij beter dan kan hij meer risico in zijn spel leggen. Daarnaast zie ik als een groot wapen dat Blind het middenveld in kan schuiven plus hij heeft wat meer ervaring.

26 maart 2018 om 22:54

dat is zo maar het nadeel is weer dat hij fysiek en qua lengte niet geschikt is als centrumverdediger. bij United heeft hij op die positie te vaak goals weggegeven

26 maart 2018 om 23:00

Daarom staat hij ook links van de verdediging en komt er vooral voor, daarachter heb je van Dijk, de Ligt, Kongolo of zelfs de Vrij nog. Dus dat is niet echt een zwakte, qua duelkracht voor een middenvelder bovengemiddeld.

26 maart 2018 om 22:43

Je club voorkeur druipt er vanaf.
Propper speelt uitstekend. Maar moet er toch maar uit voor een Ajacied.

26 maart 2018 om 22:51

Heeft er weinig mee te maken, jij haalt Ajax erbij... Ik vind Karsdorp, Kongolo ook geweldig maargoed en Propper ook een zeer goede optie.

Ik argumenteer het ook nog, ik stel voor dat jij hetzelfde doet, met eventueel tegenargumenten.

26 maart 2018 om 22:53

Omdat Propper gewoon openingen weet te vinden en een uitstekende pass heeft.
Daarom misschien?

26 maart 2018 om 23:03

Dat kan hij prima inderdaad, maar dat kunnen Frenkie de Jong, Til en van de Beek ook. Sterker nog, van de Beek gaf vandaag een assist.

Ik denk dat die twee gewoon een (nog) groter potentieel hebben en Frenkie heeft echt de X-factor. Ik zou overigens zeker niet rouwig zijn om een middenveld met Propper, Wijnaldum en Frenkie de Jong. Propper is toch al 26 en is mijn inziens niet veel beter.

Ligt ook aan de tegenstander, soms wil je ook meer een type van Ginkel of zelfs Klaassen als je een valse spits zoekt (bv. samen met Promes/depay), zeker in een zon systeem wil je ook middenvelders die de 16 in kunnen komen met scorend vermogen.

Dit systeem geeft in ieder geval veel opties en zet veel spelers in hun kracht. Locadia vind ik overigens ook een geweldige optie in dit systeem.

26 maart 2018 om 22:52

Karsdorp gaat 'em niet worden, die gaat zijn potentie niet halen na die knieblessure. En op 75% kan hij niet mee in het niveau van de huidige verdediging van Oranje.

26 maart 2018 om 23:07

Ik hoop dat hij sterk terug komt, zou de perfecte RB zijn in dit systeem, Hateboer is wel een goed alternatief overigens. Iemand met drang naar voren in ieder geval.

Ronald Koeman, onze held in bange dagen.
Superblij dat Oranje weer is een puike pot heeft gespeeld.

Erbarmelijke pot van Portugal, zelfs als de meeste spelers van de B-selectie zijn.

Ik heb mijn zegje al gedaan tijdens de wedstrijd, maar wat was Andre Gomes een verschrikking, evenals Fonte. Die knakkers mogen eruit, alhoewel Santos zijn Gomes fetisj nog steeds zal blijven aanhalen.

Zuur voor Anthony Lopes dat hij 3 tegendoelpunten voor zijn neus krijgt, want hij is toch een goeie keeper. De hele verdediging deze wedstrijd was niks, met een rare tweede gele kaart voor Cancelo, maargoed. Zet Cedric/semedo en Coentrao/guerreiro voortaan links en rechts.

Het middenveld was qua type spelers hetzelfde. Je hebt hier gewoon William Carvalho die als een stofzuiger alle ballen vastpakt. Geen Manuel Fernandes, Adrien Silva en Andre Gomes laten spelen in dezelfde opstelling. Dat werkt gewoon niet. Hier werden de tactische kwaaltjes duidelijk aan de kant van Santos.

Bovendien is Bruno Fernandes een aanvallende middenvelder van nature. Ga hem dan niet vernietigen op de flanken. Je hebt zoveel andere spelers die daar kunnen spelen.

Bovendien viel Ronaldo me vies tegen, maar zet hem dan ook vanaf de start op links met Guedes/andre Silva in de punt en Gelson/bernardo Silva rechts.

Nederland was defensief erg sterk. Van Dijk is toch een speler waar je u tegen zegt. (evenals De Ligt), maar qua aanvallend opzicht weinig gecreerd, ook al zijn er 3 doelpunten gemaakt. Het is net Bas Dost die ze er allemaal inkopt.

Dit verwerken en hopen dat Santos de volgende keer wat normaler doet.

Het moge duidelijk zijn dat we een met z'n allen een paar pluspunten hebben gezien. Zoet nooit meer opstellen, want Cilissen is 3 klasses beter. Strootman idem dito, Beek heeft het uitstekend gedaan. Wordt zo moe van die mensen die stellen dat een speler nog niet klaar voor het Oranje kan zijn. Verder een vermakelijke pot gezien tegen een Portugal dat er he-le-maal geen in had en op 40/50% speelde. Nederland wilde zich natuurlijk revancheren en ging er 200% voor. Laten we maar niet te opportunistisch zijn, want tegen een Duitsland of Frankrijk ga je er alsnog met een nulletje of 4/5 af .

26 maart 2018 om 23:13

Denk ik niet hoor, in dit systeem heb je een heel taai elftal op deze manier die ook bv. veel kracht heeft. Daley Blind, Kongolo en Frenkie de Jong er nog bij wat mij betreft voor Ake, Vilhena en Propper/van de Beek.

Een heel mooie en onverwachte overwinning van Nederland, die dik verdiend is!

De Ligt, 18 jaar jong, en al zo goed. Ik vrees dat Ajax hem in de zomer verliest, 2 assists en zo solide verdedigen, was vrijdag ook al de beste, en vandaag wederom heel sterk.

Wijnaldum, dit is eindelijk een wedstrijd waarvan ik dacht, van wow, ik wist niet dat hij zo goed kon spelen.

Dit gif heeft hij altijd nodig. Ook Propper speelde heel sterk, net als Vilhena. Eigenlijk vond ik Depay de zwakste op het veld. Scoorde, maar had veel balverlies, en liet vaak zijn man lopen. Was de speler met de minste inzet.

Maar heel tevreden over het spel.

Het is en blijft natuurlijk wel een oefenduel maar dit geeft weer wat hoop. Verdedigend moeten we voorlopig maar zo spelen.

Verbeteringen zijn de keeper en het aan de kant blijven van Strootman en Promes. Natuurlijk De Vrij voor de zwakke Ake en Blind voor Vilhena, want een goede linksback hebben we eigenlijk niet, maar Blind is technisch en tactisch sterker dan Vilhena. Rechtsback is Tete verdedigend toch sterker dan Hateboer, en laat zich aanvallend toch af en toe best gelden. Dus dan krijg je achterin Cillessen, Tete, De Ligt, van Dijk, De Vrij en Blind. Middenveld van de Beek, Propper/f. de Jong en Vilhena. Voorin Babel en Depay, maar dat kan variieren, afhankelijk van de tegenstander. Geraamte start wel met het fundament, en daar kun je in Europa best mee op de proppen komen. Is van (sub)top niveau. En met de juiste tactiek en instelling kunnen we best mee met de beste onder de top 5/10 landen. Maar laten we niet overdrijven, want Portugal heeft Oranje wat onderschat en was de tweede helft met 10 man wel de bovenliggende partij. Toen was Oranje heel slordig in de reactie. Ach, als met een 3-0 voorsprong dat de problemen zijn;-))).

26 maart 2018 om 22:47

Zou eerder Willems neerzetten bij een 5 mans verdediging.
Die kan dat veel beter belopen. En aanvallend sterk.
Zou van Ginkel ook wel eens willen zien. Speelt al paar seizoenen uitstekend.
Dost idd niet meer opstellen.
Mooi dat ie zoveel scoort, maar je moet niet je hele elftal op hem afstemmen.
Hij past niet in het systeem.

26 maart 2018 om 23:26

Dost is wel een wapen en is ideaal als plan B, maar als hij speelt, dan ben je al ballen de 16 aan het pompen, dan is hij wel zeer handig.

Grappig dat ze nu clubs als Sevilla en Atletico Madrid noemen waar beide keepers geweldig zijn.
Oblak is nog beter dan Ter Stegen en misschien wel top-3. Rico zou basis bij NL zijn (ik ben fan van Jasper hoor) maar hij kan zo bij Arsenal Cech vervangen.

26 maart 2018 om 22:51

Cech ff vervangen?
Haha.
Cech is een van de beste van de wereld.

26 maart 2018 om 22:57

Was inderdaad.

26 maart 2018 om 23:18

Goh en jij maar over clubvoorkeur praten.. laat me raden je lacht hem uit omdat hij voor Ajax heeft gespeeld? Cillessen is een uitstekende keeper en speelt bij de absolute top net niet in de basis, ik denk dat we daar zuinig op moeten zijn.

27 maart 2018 om 00:45

Arsenal is dan ook geen absolute top meer dus dat zou een prima club zijn voor Jasper.

27 maart 2018 om 15:22

Man heb jij Cech zien keepen de laatste 2 jaar??? Is een van de beste allertijden, maar lijkt het bijna helemaal verleerd te hebben en heeft nauwelijks een punt gepakt voor Arsenal dit jaar.

Ik kan het niet nalaten om Guusje te vergelijken met Muller. Wat een droog figuur. Sluwe gast. Die gast kan een goeie worden.

Dik verdiende overwinning van Oranje tegen een zwakke Portugal.

Eindelijk na het WK in 2014 weer eens een 5-3-2 formatie en je zag direct dat Louis van Gaal het bij het juiste eind had. Eerste helft uiterst effectief en dodelijk in de omschakeling a la Real Madrid.

Matthijs de Ligt, Davy Pröpper, Donny vd Beek, Virgil van Dijk en Tonny Vilhena vond ik ijzersterk en de rest speelde goed tot uitstekend. Maarja, als het goed loopt is het natuurlijk ook heerlijk ballen.

5-3-2 vasthouden met deze spelers.

Btw, we hebben in potentie echt een wereldklasse verdediging man, geen doorkomen aan. Als het middenveld en aanval ook blijft draaien zoals vanavond dan komen er weer mooie tijden aan, al is er natuurlijk nog een hele lange weg te gaan. Frankrijk en Duitsland acht ik nog veels te sterk.

Cillessen
de Ligt
de Vrij
v. Dijk
Tete
vd Beek
Wijnaldum
Vilhena
Pröpper
Bergwijn
Kluivert

VZ en de NL media weer een beetje overdreven, Portugal startte met welgeteld 2 á 3 basisspelers en probeerde wat spelers uit.

Nederland gefeliciteerd, hopelijk doen jullie de volgende keer weer mee.

26 maart 2018 om 23:24

Achja, maar, vandaag maar 2 debutanten en twee 18 jarigen vandaag. Blind, Karsdorp, Kongolo en Frenkie de Jong waren er nog niet bij. Bij portugal maakt het niet zoveel uit welke 10 er spelen, als Ronaldo maar speelt, die maakt daar echt het verschil en die speelde vandaag gewoon. En daarnaast het is wel even 3-0 geworden!

Heb weinig van de wedsrijd kunnen zien. Veel spelers goed gespeeld zo te lezen. Erg groot fan van de Ligt. Een soort super de Vrij; intelligente jongens, de Ligt op zijn 18e zijn intelligentie al gebruikend zoals de Vrij pas jaren later. Ontzettend gaaf, gaat gigantisch goed worden, ben ik van overtuigd.
Voor mij toch, als Feyenoorder, erg verrast door de verhalen over Vilhena. Speelt al een erg sterk seizoen. Maar wel als cvm/8. En niet als linksmiddenachtervoor. Je kan over de jongen zeggen wat je wil, maar als hij dit doorzet, is het een beest. Kan je blijkbaar overal op 'het middenveld', want dat stond hij niet echt, neerzetten. Had dit niet meer verwacht eerlijk gezegd.

26 maart 2018 om 23:16

Ik denk dat Vilhena een soort Nigel de Jong kan worden. Zulke spelers zijn altijd fijn in een elftal. Hij heeft vanavond zijn taken goed uitgevoerd en echt veel gelopen.

26 maart 2018 om 23:16

Vilhena was goed inderdaad, toch zie ik hem liever als middenvelder als concurrent van Wijnaldum en Daley Blind op die positie. Hij vulde het overigens prima in. Ik hoop dan dat Kongolo nog in dat centrum komt, want Daley Blind is niet de snelste, linkscentraal kan Kongolo dat oppakken en hij voegt ook evt. snelheid aan het centrum toe.

Ik zit momenteel met 12 uur tijdsverschil met Nederland, dus ik kon de wedstrijd niet live kijken. Maar ik moest echt even 3 keer kijken naar de titel van dit artikel toen ik net wakker werd zeg! Net even de samenvatting teruggekeken, Nederland liet puik spel zien zeg. Zo ken ik ze weer!

Maar de Ligt 18 jaar en zo er al staan toch wel knap, en laat aub strootman lekker thuis of op de bank wat een verschil zonder hem, genoot in de 1e helft gewoon van de jongelingen we kunnen wel weer een paar jaar vooruit, mits al die gasten ook een stijgende lijn in hun ontwikkeling voortzetten.

lekker zo blijven..en werken aan de vertrouwen met elkaar.

en af en toe aanval / middenveld wisselen.

Depay voor Kluivert (75ste minuut)

Babel voor Bergwijn.

Blind voor Vilhena

cillessen
de Ligt
de Vrij
v. Dijk
Tete
vd Beek
Wijnaldum
Blind
Pröpper
Babel
Depay
26 maart 2018 om 23:11

Blind gewoon lekker als wissel beginnen. Ik vind het maar een matige speler.

26 maart 2018 om 23:20

Blind kan ideaal zijn in dit systeem zeker als LB met een snelle halve LB op LCV (kongolo!). Is een speler die chronisch onderschat wordt, dat worden spelers die positioneel en zonder bal erg sterk zijn wel vaker, Daley heb je nodig om als team sterker te worden en dynamischer te kunnen spelen.

Een prettig overwinning en natuurlijk weer eens een overtuigende 1e helft. De 2e helft was daarentegen toch in alles wat minder aan onze zijde. Volgende wedstrijd begint gewoon weer we gewoon weer op 0 en zal moeten blijken wat voor effect deze overwinning op dit elftal heeft.

Het is vooral hopen dat de jongens nu ook eens heel blijven zodat we eens volgende wedstrijd met hetzelfde elftal kunnen beginnen. Vandaag hebben ze in ieder geval aangetoond een elftal met mogelijkheden te zijn. Wel apart dat juist onze verdedigers de kansen hebben gecreëerd maar wel een constatering die ons juist extra gevaarlijk gaat maken.

Koeman kan verder gaan bouwen in deze formatie dat is zeker. We hebben een behoorlijk betrouwbare verdediging mist ze heel blijven. Op het middenveld en in de aanval hebben we voldoende smaken om accenten steeds weer net wat anders te kunnen leggen. Dat is op tactisch vlak erg prettig. Als dit elftal gaat groeien in alle opzichten dan kan er zomaar weer iets moois ontstaan. Een eerste stap is gezet op naar de volgende horde.

En nou ook gewoon doorpakken met dat doorselecteren, het is toch overduidelijk?. De ‘nieuwe’ jongens als De Ligt en Van de Beek maakten in mijn ogen écht het verschil omdat ze zich lekker voelen in hun rol in het team. We hebben te lang verwacht van spelers die waterdragers zijn bij hun club, ookal is dat in de top van de Serie A of Premier League, dat ze bij Oranje ineens de leiding zouden nemen en even het verschil zouden maken, terwijl daar helemaal niet hun kwaliteiten liggen. Om resultaten te halen zullen we spelers bij elkaar moeten zetten wiens kwaliteiten elkaar aanvullen, passent bij de rol die zo’n speler ook heeft bij z’n club. En zodra de jongens uit die topcompetities zich vervolgens niet willen schikken in die zelfde rol als bij hun club, omdat ze zich te goed voelen om in dienst te spelen van bijv. speler uit de Eredivisie in plaats van een Salah of Nianggolan, dan is het ook gewoon tijd om verder te gaan kijken.

26 maart 2018 om 23:40

Deze overwinning is zeker terecht voor Oranje, maar je eerste twee zinnen slaan natuurlijk nergens op. Die andere 10 ''kneusjes'' zijn spelers die wel degelijk kunnen voetballen hoor. Het is niet alsof ze allemaal houthakkers zijn, zelfs Andre Gomes die het wel kan, maar naar een andere club moet verkassen.

Portugal is normaliter met de juiste opstelling en juiste basisspelers een hechte team dat verdedigend vaak zijn mannetje staat.

Beetje beledigend dit. Jammer hoor.

27 maart 2018 om 00:19

Nani is niet meer zichtbaar in dit elftal, dus die laten we erbuiten.

Quaresma: Mislukt talent wellicht, maar niet vergeten dat mensen hogere verwachtingen van hem hadden dan van Ronaldo. Hij is nog steeds een prima speler. Bovendien is Quaresma al jaren stabiel bij Besiktas en 1 van de smaakmakers daar. Ik denk dat de Turkse fans hier wel lovend over hem zijn.

Pepe: Nog steeds 1 van de betere verdedigers die er is, ondanks zijn overstap naar Besiktas.

Fonte: Geef ik toe. Die heeft zijn tijd nu wel gehad. Die keldert naar beneden door zijn stap naar China.

Rolando: Een vraagteken voor mij. Ik heb niet gekeken hoe hij het doet voor Marseille.

Manuel Fernandes: Is opgeleefd in Rusland volgens mij en doet het naar behoren voor Lokomotiv.

Moutinho: Zijn gloriedagen zijn voorbij, maar heeft nog steeds klasse in zijn spel.

Cancelo: Gevalletje strootman die niet wil presteren voor het nationaal elftal, ook al heeft hij talent.

João Mario: Tja die heeft een fout gemaakt door naar Inter te gaan. Het past niet bij hem.

Donkere speler met de snor traag en lomp? Bedoel je William Carvalho? Want als dat het geval is, dan moet ik hier het echt met je oneens zijn. William is een verdedigende middenvelder. Hij is een stofzuiger op het middenveld en de motor van een machine. Hij is een werkelijke klasse speler die het veel hoger kan schoppen.

Gomes: Was een uitblinker van een zwak Valencia, voordat hij naar Barca ging. Kan beter weer een stap omlaag doen en dan weer presteren.

André Silva: Milan fans zijn van mening dat Silva meer kansen verdient in het elftal en is nog tamelijk jong (22). Gun die jongen nog wat tijd, want hij kan echt een nog betere speler worden.

Laten we de rest van spelers opnoemen die prima zijn en/of nog beter kunnen worden.

Anthony Lopes, Beto, Bruno Varela, Mario Rui, Semedo, Soares, Guerreiro, Coentrao, Ruben Dias, Neto, Edgar Ié, Diogo Dalot, Ruben Neves, Danilo Pereira, Ricardo Pereira, Gelson Martins, Pizzi, Rafa Silva, Bruno Fernandes, Goncalo Guedes, Bruma, Rony Lopes.

Staat overigens nog genoeg toekomstig talent klaar. José Gomes en Rafael Leão als voorbeelden.

27 maart 2018 om 01:35

Om je aan te vullen @ssj2zigzag over Quaresma, pepe en rolando.

Als je ziet hoeveel talent Quaresma had, dan kan je gewoon concluderen dat hij zijn volwaardige potentie niet heeft bereikt. Hij is desondanks nog steeds een redelijk goede speler, maar wat ik niet begrijp is dat santos hem op de spits positie laat spelen. Quaresma is een ouderwetse vleugelspeler die eerst denkt aan voorzetten geven. Quaresma is geen speler die veel doelpunten gaat maken, maar eerder veel assist gaat geven door voorzetten. De vorige wedstrijd tegen Egypte is de perfecte bewijs hiervan.

Pepe is nog steeds een wereldklasse verdediger. Zijn leeftijd betekent niks, want zelfs dit jaar had hij spitsen zoals aboubakar, werner, falcao in zijn broekzak. Hij is een zeer groot gemis voor Portugal! Hij is pas hersteld van een kleine blessure die hij had opgelopen, maar zal van grote waarde zijn voor portugal in de WK.

Ik snap wel niet hoe rolando opgeroepen kan worden voor zijn nationale elftal. Elke wedstrijd die ik van hem heb gezien bij marseille maakt hij grote fouten.

27 maart 2018 om 02:41

Santos laat hem nooit op de spits positie spelen hoor. Hij staat vrijwel altijd op de rechterflank. Ik heb de Egypte wedstrijd niet gezien echter. Heeft hij dat daar gedaan?

Ik ben het volledig met je eens voor Pepe. Verreweg onze beste verdediger en iemand op wie ik altijd kan vertrouwen die zijn werk doet.

Dat is vervelend om te horen dat Rolando het niet goed doet. Het lijkt er echt op dat alleen Pepe kwaliteit is. Onze centrale verdediging mist echt goeie spelers, terwijl alle andere posities goed gevuld zijn.

Ineens is iedereen lyrisch over ons Oranje.

1 zwaluw maakt geen zomer.


Ben natuurlijk heel trots over de winst. Maar een lange weg te gaan.

Eindelijk eindelijk ei-de-lijk. We gaan snappen dat je tegenwoordig 4 man op het middenveld moet hebben (en geen daarvan moet strootman zijn). Nu gaat het helemaal goed komen met oranje . Zeker met een centraal duo van dijk - de ligt en dan nog de vrij als back up

Ik had veel kritiek op De Ligt maar deze wedstrijd speelde hij een topwedstrijd.

Keeper is geen probleem lijkt mij . Allebei gewoon goed . Team niet veel meer veranderen . Kan alleen nog maar groeien . Alle spelers dikke voldoende.
Daly Blind en Dost naar huis sturen.
Is passã©. Blijkt wel .
T is alleen nog maar hoopvol . Maar er blijkt toch nog voetbal in Nederland te zitten .
Bedankt Koeman

Dat een jongen van 18 het nederlands elftal moet dragen zegt al genoeg. Het mag dan wel een groot talent zijn maar kom op nou..

Iedereen heeft het over de ligt
.... Babel iedereen was je vergeten... Memphis iedereen zat over je te zeiken... virgil mensen vonden jouw het geld niet waard toen het wereld nieuws werd en kijk nu....

De ligt pfff hou toch op

27 maart 2018 om 02:06

ik ben wel een fan van Memphis maar ik deel niet je mening dat hij vandaag een goede wedstrijd speelde. hij deed zijn best en werkte hard maar voetballend hield het niet over bij hem. van zo een speler verwacht je toch meer als wat hij vandaag liet zien

Leuke pot voor Onze Oranje. Maar het is maar Portugal. 2 jaar geleden top. Huidige elftal zeer zwak. Tegen Egypte veel geluk want Egypte was vele malen beter. Oranje is op de goede weg maar de weg naar de top is lang, errrug lang. Dit team van gisteren had ook van Engeland verloren. Positief is het feit dat de jonge spelers er stonden. Vilhena, Beek, Tere, Ligt..puike spelers. Kluivert en Til idem tito. Maar nogmaals de weg is lang en moeilijk en we zijn er nog lang niet.

Portugal verlies heel vaak oefenen wedstrijden,maar als echt is zijn ZE heel moeilijk te verslaan ZE hadden ook van Kaapverdië verloren voor verloren voor de Ek daarna niet meer en met Ronaldo hebben ZE heel lang niet verloren met een officieel wedstrijd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren