Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Messi schittert in doelpuntrijke uitoverwinning van Barcelona

Laatste update:

Barcelona heeft zondagavond optimaal geprofiteerd van de misstap van Real Madrid tegen Atlético Madrid. De ploeg van Luis Enrique was daags na de Madrileense stadsderby met 2-5 te sterk voor Athletic Club en staat nu nog maar één punt achter de koploper van de Primera División. Lionel Messi was met een doelpunt, twee assists, het forceren van een eigen doelpunt en de voorbereiding in het laatste doelpunt weer van vitaal belang voor de Catalanen.

/

In een intense eerste helft nam Barcelona een dubbele voorsprong, al had de voordelige marge van het team van Luis Enrique ook ruimer kunnen zijn. Athletic had echter ook uitzicht op minimaal een doelpunt. De thuisploeg zette vanaf de eerste minuut druk op de defensie van de Catalanen, maar de counters van los Azulgrana en MSN (Messi, Suárez en Neymar) zorgden voor het klassenverschil.

Na een kwartier spelen nam Barcelona de leiding. Een vrije trap van Messi werd door Aymeric Laporte van richting veranderd, waardoor Gorka Iraizoz de bal niet kon keren: 0-1. Tien minuten later was het opnieuw raak. Neymar en Messi combineerden, Suárez kreeg de bal van de Argentijn en schoot raak: 0-2. Neymar en Messi lieten in het restant tot aan de rust na om Barcelona aan een 0-3 voorsprong te helpen, al kwamen de bezoekers goed weg toen Aritz Aduriz de bal op het aluminium mikte. De aanvaller was vlak na de 0-1 al dicht bij een doelpunt geweest. Claudio Bravo keerde de kopbal op uitstekende wijze.

/

In het begin van de tweede helft werd om elke meter gestreden en had Athletic via Unai López tot tweemaal toe uitzicht op een aansluitingstreffer. De 1-2 viel uiteindelijk in de 59e minuut: Mikel Rico benutte een rebound en bracht de Basken terug in de wedstrijd. Dat was echter slechts een illusie. Eén minuut later werkte Óscar de Marcos een inzet van Messi achter zijn eigen doelman en twee minuten later rondde Neymar diagonaal af, na voorbereidend werk van Xavi en Messi. Athletic was echter niet van slag en reageerde goed.

Na een pass van Iker Muniain opteerde Aduriz voor een schot uit een moeilijke hoek; daar had Bravo niet op gerekend: 2-4. Een kwartier voor tijd liet Xabier Etxeita zijn ploeg echter met tien man achter. De charge van de verdediger op Suárez werd met rood bestraft. Barcelona zocht in de overtalsituatie naar meer doelpunten en eindigde uiteindelijk op 2-5. Na een goede actie van Messi kwam de bal via Sergio Busquets terecht bij Pedro, die de eindstand bepaalde.

Wordt Barcelona landskampioen van Spanje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Week na week lees je dat Messi weer geschitterd heeft in een overwinning van Barca.
Deze jongen is wat mij betreft de allerbeste. Hij scoort, hij geeft aan, hij verdeelt het spel.. Hij kan het gewoonweg allemaal. Uitstekende wedstrijd, Suarez en Neymar waren matig.

8 februari 2015 om 23:04

Neymar speelde wat ongelukkig. Suarez gelukkig wel weer een goaltje en een soort van assist.

8 februari 2015 om 23:09

Neymar was heel goed.. die nonchalant-heid voor het doel betekent niet dat hij ongelukkig speelde.. Was zeer belangrijk in de opening fase.. (zowel bij de eerste en tweede goal van Barca).

8 februari 2015 om 23:10

Bij Neymar en Messi komt er meer kijken maar bij Suarez is het een typische aanvaller maar wel eentje van een hoge categorie. Wanneer hij scoort en nog een assist geeft dan kun je niks anders zeggen dat hij het gewoon goed deed en vandaag deed hij het gewoon goed.

8 februari 2015 om 23:11

Ach ik vond hem niet goed vandaag. Zoals je zegt, nonchalant voor doel én zijn dribbels mislukten gewoon volkomen. Hij heeft wel wat laten zien, maar absoluut niet van het niveau dat hij de laatste tijd haalt.

8 februari 2015 om 23:12

Neymar was best goed. Neymar is sws na messi de beste van de wereld op dit moment. De 2 beste spelers van de wereld spelen bij barca.

Het is wel erg positief vandaag ook tijdens live meepraten. Geen mensen die de boel verstoren. Vraag me af hoe dat komt. Haha

8 februari 2015 om 23:13

Rode Duivels

Als je niet hebt gekeken hou dan gewoon je mond man. Neymar speelde gewoon een hele goede wedstrijd. Die man creert zoveel en ook vandaag pikt hij weer zijn doelpunt mee. Hij had alleen een hattrick moeten hebben. Wilde het te mooi doen, dat is het enige wat je hem kwalijk kan nemen.

8 februari 2015 om 23:14

verwijderd

8 februari 2015 om 23:21

Precies Xaviola.. toen de wedstrijd al beslist was probeerde hij mooie goals te maken (stifje, lopje) etc.. maar voor de rest was hij fantastisch..

Als Xavi de bal hard tegen zijn knie schieet dan is het logisch dat hij het niet maakt.. lol..

8 februari 2015 om 23:25

Excuseer Xaviola. Zou ik zo vrij mogen zijn om mijn eigen mening te uiten?
Jezus zeg.. Ik kijk elke wedstrijd van Barça op livestream & als ik één ding kan concluderen is het wel dat Neymar niet het niveau haalde dat hij de voorbije weken heeft gehaald. Veel mislukte dribbels en te nonchalant in de afwerking.
Mag toch gezegd worden of niet misschien meneer?

8 februari 2015 om 23:30

neymar had juist effectieve dribbels, niet zozeer aanvallend maar is toch vaak in balbezit gebleven onder druk van een verdediger en hij heeft ook suarez paar keer mooi bereikt. bovendien verdedigde hij goed mee. Hij heeft echt goed gepresteerd alleen zn afronding was niet perfect maar dat kan gebeuren. neymar heeft op zijn leeftijd meer goals gemaakt dan messi en ronaldo op die leeftijd. en dat niet alleen in brazilie ook internationaal, nu ook na messi het hoogste gemmidelde van alle topaanvallers die de afgelopen 5 jaar bij barca hebben gespeeld.

8 februari 2015 om 23:35

Ik vind dat Neymar vandaag niet zijn beste wedstrijd speelde. En ja, ik heb de match gezien. Net zoals alle matchen van Barça.
Je kan moeilijk zeggen dat hij zwak speelde, want het hele team stond goed vandaag, maar je moet toch de comments van 'rode Duivels' niet afbreken omdat hij zijn mening uit. Ik vind dat hij een punt heeft.

8 februari 2015 om 23:36

Volgens mij weet wij zelf niet wat je zegt, want hij had gwn effectieve dribbels & oké op t eind misschien iets te nonchalant maar dat betekend niet dat hij niet goed gespeeld heeft

8 februari 2015 om 23:40

Ach jongens, dan zijn jullie wel heel snel tevreden. Ben een enorme fan van Neymar, maar als jullie niet zien dat hij niet het niveau haalde van de wedstrijden voordien, dan weet ik het ook niet meer.

Edit: @flamezzz bedankt, tenminste iemand die het ziet.
Ik kijk ten eerste ook elke wedstrijd (waaronder dit seizoen al eentje in het stadion) en vind Neymar absoluut geweldig. Alleen was hij vandaag minder goed dan de voorbije wedstrijden.

8 februari 2015 om 23:48

Volgens mij vergeet je Aren Robben

9 februari 2015 om 00:57

Ik vond Neymar ook wel een goede wedstrijd spelen en haalde zijn niveau wel. Hij werd alleen een beetje overmoedig met het afmaken waardoor hij een mogelijke hattrick misliep. Waar hij in vorige wedstrijden de kansen van vandaag 100% benutte wilde hij het nu iets te mooi doen allemaal of was ongelukkig met de keeper.

Ik vond beide keepers trouwens erg goed keepen vandaag, het had makkelijk 4-9 kunnen worden vandaag.

9 februari 2015 om 01:25

Een minder goede Neymar is nog steeds een sublieme Neymar .
Vindt dat je ietwat te kritisch bent. Beste jongen heeft toch een goal meegepikt, deed mee aan de voorbereidingen bij andere kansen en vormde de hele wedstrijd door een dreiging(lees: hartstikke aanwezig i.e. niet onzichtbaar). Pakte af en toe wat ongelukkig uit met de afronding, maar soms zit het gewoon mee en soms niet.

En betreft Suarez....ik meende toch echt verbetering te zien. Begint wat minder als een diepe spits te spelen en is vroeger betrokken bij de opbouw. Gaf ook vaker de bal af volgens mij.
Geef hem nog paar weken en dan begrijpt hij het combinatie-voetbal van Barca een stuk beter.

9 februari 2015 om 01:46

Op het moment wel ja want sinds,
het uit is met C,ronaldo zijn vriendin.
Is het niet de C.ronaldo die we kennen.

9 februari 2015 om 04:24

Wauw gekke smoesjes. Is het al uit sinds november dan? Was het ook al uit sinds het wk dan? Hahah

8 februari 2015 om 23:04

matig whahah! Kansen gemist okee maar hun veldspel was geweldig, vooral van neymar mooie dingen gezien hij heeft zichzelf alleen niet beloond met meer goals maar zelfs messi mist soms kansen he!

8 februari 2015 om 23:05

Dat hij de beste van de wereld is lijkt me duidelijk. Maar deze jongen is misschien wel de beste aller tijden. En dan hoef je niet zoveel te scoren of assists geven om de beste te zijn. Kijk bv naar die laatste goal dat was 1 en al messi. Maar geen goal of assist op zijn naam. Daarom zal messi in deze vorm zoveel beter zijn dan wie dan ook. Die man kan alles. Nog maar 1 puntje. Wij worden kampioen. Heerlijke weekend was het weer zeg

8 februari 2015 om 23:23

Er zijn eigenlijk geen woorden om messi te beschrijven. Werkelijk alles kan hij en doet hij als de beste. Dat er nog mensen zijn die ronaldo hoger dan messi zetten is gewoon ongelofelijk

9 februari 2015 om 08:48

Die mensen kunnen beter basketbal of icehockey volgen.

8 februari 2015 om 23:05

Ik vond Suarez juist eindelijk goed spelen. Kaatsen lukte, goede steekpasses en erg aanwezig. Absolute toppers waren Messi en Busquets.

8 februari 2015 om 23:09

Ik vond ze beiden niet zo goed. Uiteraard losstaand van het feit dat ze beiden hun goaltje meepikten. Suarez mist onbegrijpelijk veel kansen en Neymar was vandaag te nonchalant (bijvoorbeeld bij dat mislukte chipje en die lob van ver terwijl er daar betere mogelijkheden waren). Ook zijn dribbels kwamen er vandaag niet uit. Maar ach, absoluut geen kritiek op die jongens hoor, ze spelen waarschijnlijk woensdag weer gewoon subliem.

8 februari 2015 om 23:19

Deels eens. Neymar had er zeker 3 moeten hebben. Bij Suarez kan het ook beter, maar persoonlijk vond ik hem echt heel veel beter dan afgelopen weken.

8 februari 2015 om 23:37

Mag Neymar ook een keer kansen missen? Uiteindelijk is die jongen de hele wedstrijd gewoon dreigend geweest en een goal voor rekening genomen. Gewoon goed gespeeld, maar voor de verandering één goal gemaakt i.p.v. vier.

8 februari 2015 om 23:38

9 februari 2015 om 12:39

en niet vergeten hij staat nu aan de zijkant. Ze spelen niet als vroeger maar ze spelen heel goed afentoe met ze allen zakken om dan met gruwelijke counters eruit te komen

Pfffff wat een wedstrijd wat een genot.
Zo moet voetbal gespeeld worden.

Ik snap echt niet dat er sommigen mensen zijn die Messi niet de beste ooit vinden.
dan vraag ik mij af, is het misschien jaloezie of doet het pijn om toe te geven dat hij de beste aller tijden is.

Ik heb nog nooit een speler 6 spelers van een team gek maken en door laten draaien. Wat een actie van Messi bij de 5de goal. Echt genieten.

Wat een pas, wat een bal controle, wat een driblaar... etc ik hoef zo iets niet uit te leggen denk ik.

Neymar en Messi wie had verwacht dat het zou werken tussen die twee. Veel zeiden dat het maar een youtube spelertje is. My ass

Over die rodekaart hoef ik niet eens te beginnen. Wat een smerig aanslag zeg.

Geweldig barcelona gezien vandaag. Hup naar Levante.

Vesca El Barca.

8 februari 2015 om 23:07

Gast, hou er nou eens over op. Mensen hebben hun eigen mening over wie er beter is. Word zo moe van fanboys die denken dat anderen jaloers zijn. Ik vind zelf Messi ook de beste, maar als iemand anders Ted vd Pavert de beste ooit vindt is dat zijn goed recht.

8 februari 2015 om 23:17

Ik zeg niets wat niet waar is vriend.

Je kan niet zeggen dat zwarte kleur wit is. Als is het jouw mening toch foute mening.

Er is gewoon geen een speler die in de beurt kan komen. Never.
accepteer het gewoon.

Hij is gewoon de beste aller tijden.

8 februari 2015 om 23:20

Je kan je mening niet als feit aandragen. Iemand kan Ronaldo, Maradona of Cruijff de beste ooit vinden. Je kunt het waar noemen, maar dat maakt het geen feit. Zeker niet in zo'n subjectief onderwerp.

En zoals ik al zei: ik vind het zelf ook, maar respecteer mensen met een andere mening. ik hoef dus niks 'gewoon te accepteren' .

8 februari 2015 om 23:31

En mensen die dat zeggen neem ik niet serieus sorry.

Ik kan je mening accepteren mits het ook oke is. Je kan niet zeggen dat van Rijn de beste aller tijden is en dat ik je dan serieus ga nemen.

Wat Messi heeft laten zien afgelopen 10 jaar. Heeft geen een speler laten zien.

Ik snap je punt wel daar niet van. Een mening is geen feit klopt.

8 februari 2015 om 23:35

Kun je even Messi's lul uit je mond halen? Dan begrijpen we misschien beter wat je bedoelt. De beste voetballer ooit is extreem subjectief en jij brengt het naar voren als het meest zekere feit op deze wereld, belachelijk gewoon.

8 februari 2015 om 23:42

@ Tristan.

Ik wou het niet zo bot zeggen en je reactie wordt vast verwijderd. Maar dat dus

8 februari 2015 om 23:51

AB jongens je slaat een beetje door met Messi.
Niet voor niets dat hij afgelopen keer niet de prijs voor beste voetballer heeft gewonnen waar veel voetbalkenners op stemmen.
Je kan niet zeggen dat iemand een foute mening heeft.
Meningen zijn persoonlijk net zoals iemand de beste vinden.
Als ik zeg dat ik Bentner de beste speler ter wereld vind dat is dat mijn mening.
Als ik zeg dat ik Messi de slechtste speler ter wereld vind is dat ook mijn mening.
Daar kan je niks aan veranderen en je kan niet zeggen dat het fout is.
Je kan het er alleen niet mee eens zijn

8 februari 2015 om 23:57

ab-10

Ik vind overigens als Madridista Messi by far de beste speler ter wereld, en alsnog zeg ik dit tegen jou. Kun je nagaan hoe irritant je bezig bent.

9 februari 2015 om 00:00

Er bestaat ook iets als voetbalkennis. Er is niet veel kennis nodig om te zien dat messi in deze vorm de aller beste is op eenzame hoogte. Je kan ook zeggen dat baloteli beter is dan messi maar iemand met voetbalverstand weet dat het niet zo is

9 februari 2015 om 00:21

En hoe ga je keepeers, verdedigers en middenvelders hierin meenemen.
Messi doet waar hij voor staat en doet dat momenteel als beste.
Je kan moeilijk van een Neuer vragen om 60 goals per seizoen te maken 3 beslissende passen per wedstrijd en 50 assist per seizoen af te leveren.
Het blijven allemaal meningen en voetbalkennis kan helaas niet omdat alle omstandigheden per keer per speler anders zijn

9 februari 2015 om 01:01

Naah de Ballon d' Or heeft niks te maken met voetbalkennis helaas. En dat is wél een feit.

9 februari 2015 om 13:22

Shikamaru klopt wat je zegt iedereen heeft zijn eigen idool. En dat CR7 2 keer heeft gewonnen is doodsimpel hij toonde meer power was gedreven en hongerig. Barca heeft de laatste jaren veel tegenslagen gekend en dat straalde uit op de spelers messi was geblesseerd en wilde koste wat het kost het WK spelen en winnen helaas net niet gelukt. Maar iedereen kan zien dat deze jongen de allerbeste is. als ie niet scoort dan is het wel een assist houdt 5 man bezig is altijd gevaarlijk. CR7 is voor mij ook een geweldenaar maar anders hij is pure afmaker en een persoonlijkheid en natuurlijk op en top prof. Messi is net iets meer dan dat. Maar smaken verschillen en dat horen we met z'n allen te respecteren. Voor mij is het Messi en alleen maar omdat hij iets meer is dan een normale voetballer kan brengen

8 februari 2015 om 23:08

Ik vraag me af of wij ooit nog een betere voetballer zullen zien spelen. Messi kan werkelijk alles. Verdelen, tempo bepalen, rust aan de bal wanneer onder druk, scoren, assist,koppen (ondanks lengte).

Noem het maar op. Barca moet echt blij zijn met zo een speler. Hij geeft barca al jaren zoveel.. Waar houdt het op met Messi?

Op naar woensdag!!

8 februari 2015 om 23:47

Dat zal wel, Als je totaal kijkt is Messi zeker een van de betere ter wereld.
Maar qua amusement waarde heb ik betere spelers gezien zoals ronaldinho.
Het is net wat je persoonlijke voorkeur is.

9 februari 2015 om 00:13

Ronaldinho voetbalde sierlijker en was een grote amusementsvoetballer door al zijn trucjes die dodelijk effectief waren. Van Messi zijn speelstijl kan ik ook heel erg genieten. Het is allemaal zo puur voetbal en geen poespas erom heen. Hij zal altijd voor de beste oplossing kiezen (op zijn manier) en nooit de mooiste. Ik zie geen 1 andere voetballer dat zo doen.

9 februari 2015 om 01:45

Maar eigenlijk ontkracht je een beetje je punt door onder een andere categorie te classificeren: 'amusementswaarde'. Uiteindelijk haal je een speler voor z'n rendement en niet op basis van hoe leuk het is om naar te kijken. Voor de rest heeft Ronaldinho ook gediend voor een sterker Barcelona. Messi draagt nu bijna een heel team zowel moreel als met de acties. Het is ook vaak eng om te zien wat er met het team gebeurt op de keren dat hij niet meespeelt.

Maar ik begrijp welk punt je wilt maken en ben ook van mening dat 'beste allestijden' nooit helemaal vrij kan zijn van subjectiviteit.

Overigens ook een groot fan van Ronaldinho.

8 februari 2015 om 23:45

De beste ooit is een mening,
Iedere voetballer is anders en je kan geen enkele voetballer met elkaar vergelijken.
Daarnaast is iedere tegenstander en teamspeler ook anders dus je kan nooit een juiste vergelijking maken.

9 februari 2015 om 00:22

Eerst maar eens met villareal afrekenen daarna komt Levante

Jammer van de rode kaart, deed de wedstrijd geen goed (als neutrale supporter).. Voor de rest heb ik wel van de wedstrijd genoten.

Messi (motm) was fantastisch.. Als hoogte punt die steekpas op Busquets. Ney was ook geweldig (soms wat te blij voor de goal, maar zo ken ik hem haha). Is in mijn ogen zkr een top 5 voetballer op dit moment.
Suarez ook goed gespeeld.
Busquets Xavi Pique en Bravo waren ook goed.. Enige minpuntje: Mathieu.

Het zal wel mooi zijn als je spelers hebt die goed zijn in kleine ruimtes...............

8 februari 2015 om 23:05

Die Mathieu pegelde elke bal de tribunes in, echt vreselijk. Maar aan de andere kant heeft Barca weer iemand nodig achterin die aangeeft dat er met hen niet valt te sollen. Dat heeft Piqué veel minder.

9 februari 2015 om 11:44

Die Mathieu had een passing percentage van 87% gister. 9 foutieve passes en 60 goede passes.... pegelt alles de tribune in...

9 februari 2015 om 12:17

Het ging niet op de passes. Hij trapte veel ballen onnodig buiten.

8 februari 2015 om 23:08

Neymar was helemaal niet goed en voor zijn doen juist matig. Zijn goal was wel erg goed. Maar hij had er wel 5 moeten maken. Dus om te zeggen dat hij geweldig was is overdreven.

8 februari 2015 om 23:16

Ik vond hem juist geweldig.. Zeker beter dan tegen Atletico.. Maar i guess ik zie voetbal gewoon anders.. ja als hij kansen mist bij een 0-0 stand dan okay.. ,aar als jhij kansen mist bij eem 2-5 stamd. dan moet men niet zoveel zeiken.. vind ik,,, want,,, hij staat altijd op in belangrijke wedstrijden. en het is de eerste keer dit seizoen dat hij wat ongelukkig is voor goal.. maar dit bknt niet dat hij matig was..
De geweldige combinatie met Rakitic (misser Suqarez).. Kon gewoon een van de mooiste goals van het seizoen kunnen zijn. Hij was belangrijk bij de 2e goal van Barca. etc etc.

8 februari 2015 om 23:20

Exact. Neymar werd nonchalant toen het mocht. Bij 0-0 moet hij het niet flikken, maar met twee doelpunten verschil mag het.

8 februari 2015 om 23:23

Precies.. maar Dat is ook hoe Brazilianen voetbal zien..

8 februari 2015 om 23:28

Mooi volkje. Volgens mij hebben Alves en Neymar deze wedstrijd 3 hakjes per persoon geprobeerd

8 februari 2015 om 23:39

Alves had echt een zieke panna uitgedeeld. Vergelijkbaar met die ene bij Ronaldo

9 februari 2015 om 00:14

@blink182

Ik vond hem ook zeker niet slecht maar het zat hem niet echt mee vandaag. Eigenlijk kijk ik misschien met een heel hoog verwachtingspatroon zoals iedereen bij Messi. Wanneer hij er 30 maakt in een seizoen heeft hij een slecht jaar.

In ieder geval wel een erg goede goal gemaakt. Ook vind ik zijn veldspel dit seizoen enorm goed. Vandaag even wat minder maar hij was wel belangrijk natuurlijk.

8 februari 2015 om 23:08

Neymar had wel een paar keer grote kansen moeten (!) afmaken. Vooral die laatste. Wilt het soms ook net iets te mooi doen. Bijvoorbeeld met dat stifje met de buitenkant. Als hij dat nonchalante eruit krijgt, kan hij nog beter worden.

Heeft zeker wel de potentie om later de gouden bal te winnen.

8 februari 2015 om 23:25

Hij probeert het mooi te doen als Barca de wedstrijd al heeft gewonnen.. maar zoiets flikt hij nooit als het 0-0 staat.

8 februari 2015 om 23:36

Begrijpelijk. Toch was het mooier geweest als hij zijn koppie erbij had gehouden en zijn doelpuntentotaal had opgevoerd.
Zonde. Had er zeker wel 2 meer kunnen maken.
Alleen Brazilianen houden wel van iets meer flair. Dus dat hij het soms te mooi wilt doen is ook te begrijpen. Maakt het voetbal ook leuker om naar te kijken.
Maar die laatste kans moest hij toch echt wel maken. Zelfs jij als Braziliaan moet dat erkennen, toch?

Desondanks is Neymar wel echt in vorm.

9 februari 2015 om 00:30

Zou wel gek zijn om mooi te doen terwijl je nog de klus moet klaren vind je niet? Bij een ruime voorsprong mag je van alles doen, maar niet te ver gaan en profs te gaan vernederen. Dat doet hij wel vaak.

8 februari 2015 om 23:14

Die rode kaart jammer ?

Moet die gast maar de bal viseren en niet de knie van de tegenstander. Een scheids hoeft er geen rekening mee te houden dat dit ten koste van de wedstrijd gaat.

Overigens eindelijk eens een ref die het bestraft, veel te vaak worden zo een schoppen afgedaan met enkel een vrije trap en ten hoogste een gele kaart.

Gewoon donkerrood. Klaar.

8 februari 2015 om 23:15

Rode kaart was jammer voor de wedstrijd, maar voor de scheidsrechters in de eredivisie.. dit is rood.. mijn god wat een belachelijke actie.. te laat ok, maar zo gestrekt op de knie is gewoom rood. Hoe je het went of keert..

Messi was weergaloos deze pot en busquets blijft ook een fantastische speler.. houterig, strontvervelend.. maar zo goed..

8 februari 2015 om 23:18

het was zeker rood hoor.. vieze overtreding.. maar dat ben ik al gewend van dat team.

9 februari 2015 om 11:45

Ik zeg toch dat het zeker rood was.. ik geef het zelfs als voorbeeld voor de eredivisie scheidsrechters

9 februari 2015 om 16:58

Was meer een toevoeging..

En weer een heerlijke wedstrijd. Messi heeft nu ook de titel meeste assist en la liga. By far de beste speler ter wereld. Alle goals komen door hem. Die laatste was echt buitenaards gewoon. Kan niemand zich aan meten. Ook fijn voor Suarez dat ie weer een keer scoort.

2 goals
2 assists
1 pre-assist

Messi is niet menselijk

8 februari 2015 om 23:04

dat wordt waarschijnlijk 1 goal, die andere was duidelijk een eigen goal (zou naast gegaan zijn als de marcos um niet raakte)

8 februari 2015 om 23:09

Mee eens met Oreely, eigenlijk was dat de makkelijkste kans van het seizoen voor Messi. Maar goed, hij is ook maar eens mens. Dat laatste doelpunt was magisch. Ik vond Pique sterk spelen en hij lijkt veel sneller dan voorheen!! Ik kan niet wachten op de Clasico

De mooiste moment van de wedstrijd? De 40.000 man die klappen voor Xavi en Messi, schitterend gewoon en zeker niet vergeten, Messi zijn geniale dribbels!

Werkelijk waar een heerlijke wedstrijd gezien. En ik kwam daarnet tot besef dat Iniesta er niet eens bij was. Rakitic en Messi vinden mekaar blindelings, en voorin heb je dan nog die twee andere fenomenen die vandaag echt subliem waren. Alleen moest Neymar wel beter met z'n kansen omgaan, daar zal Luis Enrique op hameren.

8 februari 2015 om 23:12

Ik vond Suarez nog slechter met zijn kansen omgaan dan Neymar. Vooral die kopkans in de eerste helft, als hij gewoon een hoek zou kiezen was het doelpunt geweest. Maar voor de rest heerlijke wedstrijd gezien. Wel een walgelijke overtreding van die blinde paard zeg...

8 februari 2015 om 23:37

Onvoorstelbaar hoe kopbal er niet in ging zeg

Ik weet dat niet elke kans een doelpunt kan zijn, maar ze konden echt wel 8 goals maken met wat meer geluk. Ze hebben gewoon fantastisch gespeeld, en zelfs in de laatste minuten wilden ze gewoon blijven doorgaan. Voor hun part mocht de wedstrijd langer duren, zo goed zitten in hun vel momenteel.

8 februari 2015 om 23:48

Suarez kopte m tegendraads in. Hij kopte goed alleen Iraizoz had ern goede reflex. Vond Suarez juist goed spelen vandaag.

Messi was echt weergaloos vandaag, sommige acties waren echt niet normaal meer..

Wan een speler zeg die messi

Barcelona speelde uitstekend! Behalve Alves vond ik vandaag wat minder. motm Messi !

Messi...kan mijn geluk niet op dat jij bij Barca speelt...thnx!!!

Wat een oppermachtig Barca ! Dit is weer genieten als vanouds.. Wat een klasse ..
Het had kwa kansen ook 4-12 kunnen zijn.. Dit is hoe Barca behoort te spelen..

Messi staat wederom op eenzame hoogte .. We mogen dankbaar zijn dat wij zo'n speler hebben meegemaakt.. Wat een fenomenaal spelertje is dat zeg..

Neymar moet wat scherper worden in zijn afronding .. Hij had vandaag 6 goals kunnen maken..

kan iemand mij vertellen of die goal van messi op zijn naam komt of niet?

8 februari 2015 om 23:06

Jawel, ik regel het meteen!

8 februari 2015 om 23:11

Thnks!

Man man man wat een wereldteam barca atleti gister ook heerlijk madrid gepakt 180 euro inzet 510 winst heb meelij met alle blessures etc voor madrid wordt een makkelijke kampioenschap

On topic: vooral die 5e doelpunt wat een bal van messi nu nog de champions league!! Visca barca

Messi, geweldig.
Suarez, scherper
Neymar, Nonchalant
Busquets, top
Rakitic, top
Men of the match: Pique en Messi

8 februari 2015 om 23:08

Wat mij betreft verdiend Bravo meer dan Neymar dit wedstrijd, zeker uit als keeper is dit wedstrijd niet gemakkelijk en vooral bij veel druk als er achteruit word gevoetbald en zijn geniale reflexen maken het helemaal af, een van de beste keepers dit seizoen samen met De Gea!

8 februari 2015 om 23:10

Had in de 1ste helft een paar goede reddingen. Alleen bij de 2de goal zag hij er niet goed uit.

8 februari 2015 om 23:14

Ja, eens hij speelde wel een goede wedstrijd alleen zoals Ajaxcitizen zegt, hij zag er niet goed uit bij de tweede goal. Ik vind Bravo echt een topaankoop. Hij heeft een leideruitraling waar onze verdediging echt behoefte aan had.

Messi Messi Messi , hoelang al op topniveau ? 10 jaar Wat een geweldenaar niemand doet wat hij doet Top scorer van de La liga en de Top Assister Wauw!

Messi speelt in 2015 weer op een abnormaal niveau. Gewoon fantastisch om te zien. Hij moet niet scoren om beslissend te zijn, maar hij doet het toch xD

Busquets domineerde op het middenveld!

Wat is die messi goed, ronaldo wie?

8 februari 2015 om 23:54

Toch leuk dat altijd maar ronaldo er weer word bijgehaald door Barca fans.
Geloof dat ronaldo laatst is uitgeroepen tot beste speler 2014, dus Messi zal hem nog wel goed in zijn geheugen hebben staan

9 februari 2015 om 00:17

Aan Messi zijn reactie te zien tijdens de uitreiking kan hem dat geen ene reet schelen. Hij wenst Ronaldo er alle plezier mee, ondertussen laat hij op het veld wel zien wie daadwerkelijk de beste is.

9 februari 2015 om 00:23

Op dat moment is dat proffesionaliteit.
Messi is 2015 goed begonnen en ik ben benieuwd waar hij gaat eindigen.
Ik als voetballiefhebber hoopt dat hij dit niveau vasthoud en Ronaldo ook weer gaat schitteren in 2015.
Ipv fan van 1 te zijn en de andere nog meer te haten.

9 februari 2015 om 08:55

Dat jij niet kan zien dat Messi gewoon voetballend beter is ook gewoon lachwekkend.

Goede overwinning die ruimer uit had moeten en kunnen vallen. Messi weer subliem, Suárez komt langzaam op gang. Vond Neymar niet best. Veel kansen gemist.


Als Pep nog trainer had geweest hadden ze dit Atletic helemaal kapot gespeeld. Zoveel ruimte lag er tussen de linies

real voorhoede mag van mijn part wel even bij barca kijken als het gaat om teamspel..

Wat mij het meest irriteert is dat zowel messi hier weer laat zien waarom hij voor het team knokt en ronaldo niet..

Ook dat de overige twee (neymar en suarez) meer helpen en afgeven dan b.v Bale en benzema..

Ik GA Switchen BBC = uitermate teleurstellend .

Ja zie mij maar als een omgekeerde figo die nu de rivaal ondersteund.

8 februari 2015 om 23:22

Beetje raar. Je hoort gewoon je team te supporterten, ook door zwaardere tijden. Het zou wat zijn geweest als de Bara fans waren overgestapt naar Real toen ze rond oktober-november domineerde en de clasico wonnen. Met Real komt het uiteindelijk wel goed. Alleen mogen ze de rol als tweede viool wel behouden(blijf toch een Barca supporter hehehhe)

8 februari 2015 om 23:23

Gloryhunter.

8 februari 2015 om 23:34

Dus omdat Real minder draait verander je van clubs, hoe nep.ik ken wel meerdere die dat ook doen...

9 februari 2015 om 01:11

Net als City fans die sinds een paar jaar ineens onder elke steen vandaan komen

Wat een speler,, zal er ooit nog een betere als Messi komen. Wat een complete speler. God of footbal

Ik blijf mezelf afvragen wanneer de andere Real fans toe gaan geven dat Messi de beste is, misschien wel aller tijden. Nog steeds Hala Madrid

8 februari 2015 om 23:09

Real-MadridCr....jij weet gelukkig objectief te wezen, klasse jongen

8 februari 2015 om 23:18

Messi is nu de beste.. Is toch niks moeilijks aan... Maar de beste ooit,niet in mijn ogen...voor mij is dat zidane..maar das denk smaak die man had alles,kon alles,won allea

9 februari 2015 om 01:13

Ik heb het zelfde man, maar het is meer de manier waarop Zidane alles deed. Zo elegant in zijn spel. Prachtig om naar te kijken. Ben een barca fan trouwens.

9 februari 2015 om 06:17

Als we het hebben over de beste speler ter wereld is dat ronaldinho jammer dat ie weg moest bij barca die staande ovatie tegen real is nooit vergeten talent die die gast bezat...

8 februari 2015 om 23:21

Dat is een kwestie van smaak en subjectief, zoiets is niet te meten wie de beste is. Ik vind Ronaldo de beste van de wereld.

8 februari 2015 om 23:35

De betere voetballer kan een mening zijn, maar ook een feit

9 februari 2015 om 00:22

Ronaldo de beste van de wereld? De Gouden Bal zegt dat inderdaad. Maar je weet zelf toch wel beter? Dat je meer van Ronaldo kan genieten is prima, maar betekent niet gelijk dat hij beter is. Messi staat op eenzame hoogte. Ronaldo kwam er afgelopen jaar alleen maar in de buurt, doordat Messi minder goed speelde. Ronaldo zelf speelt al twee jaar op hetzelfde 'gouden bal-onwaardig' niveau.

8 februari 2015 om 23:56

In voetbal bestaat er niet iets als de beste zijn, dat is puur een mening waarover je kunt oordelen.
Geen enkele speler is gelijk daarnaast speelt iedere speler met andere omstandigheden, teamspelers dus is het nooit mogelijk om te vergelijken of er echt een beste is.
Dat Messi voor jou de beste is is jou mening maar daar hoeft voor andere niet zo te zijn.

9 februari 2015 om 08:57

Moet je dat nou overal duidelijk maken ? doet het zo'n pijn ? Want zo komt het wel over in ieder geval. Het is gewoon een feit dat Messi over meer voetballende kwaliteiten beschikt dan Ronaldo. Bij het 5e doelpunt tegen Bilbao zou Ronaldo, Pedro zijn; de afmaker. Messi is veel meer dan dat.

Belachelijk, echt belachelijk gewoon hoe goed Leo Messi is. Al vanaf dag 1 in dit seizoen is hij helemaal fris en zelfs beter dan 2008-2012 in mijn ogen. Hij heeft behalve zijn absurde finishing en techniek ook zijn passing game, die al goed was, zelfs nog hoger opgeschroeft en ook zijn chocolade been is opeens een wapen geworden. Ik heb vanavond zo erg genoten. Sinds het verlies in Anoeta is Barcelona compleet herboren. Er wordt weliswaar meer countervoetbal gespeeld, maar er is zoveel balans en creativiteit in dit elftal. Het is misschien te vroeg om dit te zeggen, maar is Barcelona momenteel niet gewoon het sterkste team in Europa? Nee, misschien moet ik liever in de underdog rol willen blijven. Dat zou lekkerder en verstandiger zijn. In ieder geval; eindelijk weer eens gewonnen in Baskenland en San Mames. Bilbao zet normaal gesproken overal druk, maar het ging vandaag echt te snel voor ze. Messi, Suárez, Rakitic, Xavi, Alba en Busquets waren echt heel goed, maar er was niemand die slecht speelde. Af en toe Mathieu wat houterig en Neymar miste veel kansen, maar het spel was echt oogstrelend. Next up Villareal in de beker, laat maar komen!

8 februari 2015 om 23:25

Barca speelt geweldig maar vind het inderdaad te vroeg om te stellen dat ze het sterkste team zijn op dit moment. Ik wacht nog even op de Clasico en voor een mogelijk duel tegen Bayern in de CL.

8 februari 2015 om 23:58

Ja precies. Al hebben ze hun grootste angstgegner van de laatste 2 jaar wel al 3 keer op rij gebost. Tegen Atleti wilde het acht potjes telkens niet lukken, maar dit jaar geeft zelfs Diego Simeone toe dat hij Barcelona lastig vindt om tegen te spelen. Madrid lijkt momenteel nergens op en ook Bayern vind ik momenteel niet zo geweldig ogen, maar over 2 maanden kan alles veranderd zijn, dus inderdaad laten we maar met beide benen op de grond blijven staan!

9 februari 2015 om 00:53

Wat ik nog wel toevoegen is dat ik denk dat Barcelona ook nog lang niet heeft gepiekt. Een spits die nog z'n draai moet vinden en een verdediging die zich aan het ontwikkelen is. Spannende tijden!

Hele leuke wedstrijd! De aanval was goed bezig. Maar met de kansen die Suárez en Neymar kregen kon het veel meer worden. Ik ergerde de mij wel aan Mathieu. Wat had hij toch vandaag. Jammer dat de verdediging zo zwak is....

Messi fenomenaal, Suarez goed en Neynar vandaag zeer matig, ik had liever Pedro voor Neymar er in zien gaan

Het mooist vond ik nog dat alle toeschouwers zowat begonnen te klappen voor Messi en Xavi.. Die kunnen er ook niet omheen om zo'n legende te aanschouwen..

Rakitic, Busquets ook weer zeer belangrijk ..

Mathieu en Bravo vond ik matig..

Jongens jongens wat heb ik genoten vandaag. wat heb ik dit voetbal gemist zeg de afgelopen jaren. Xavi was weer ouderwets maestro aan de bal. over Messi is er genoeg gezegd is een spelmaker, bereidt doelpunten voor, maakt ze zelf ook. gewoonweg fantastisch. enige smetje die ik moet noemen is balverlies bij het tegendoelpunt en dit gebeurt hem wel vaker.

maar ik ga lekker slapen nu ik barca heb zien schitteren vanavond.

Jammer dat Messi niet nog een keer wist te scoren. Hij had wel 4 assist kunnen hebben vandaag als Xavi en Suarez wat scherper waren geweest. En bij die bal van Pedro had neymar hem beter kunnen laten lopen voor Messi die hem dan n de loop kon meenemen. Al met al een goede wedstrijd van Barcelona al vind ik het centrale duo van Barcelona maar matig (vooral Matthieu). Ik zie liever Marscherano elke wedstrijd spelen.

Messi laat altijd alles zo simpel eruit zien. Wat een overzicht en inzicht en ook nog de technische bagage om alles er zo simpel en makkelijk eruit te laten zien.

Ik zie Messi wekelijks dingen doen die geen enkele andere voetballer kan. Wat een speler. Vandaag was hij fenomenaal, assists, waarschijnlijk een goal ipv twee. Heerlijk, ik heb ge-no-ten. Wat haalt hij een niveau.
Barcelona speelde ook goed en liet zien voetballend beter te zijn dan Athletic. Hopelijk wordt dit niveau vastgehouden, dan kan dit seizoen nog best mooi worden! De beker pakken lijkt goed mogelijk en de eerste plaats weer innemen lijkt ook mogelijk, gezien de algehele vorm van Real Madrid, die slechter is dan die van Barcelona op dit moment.

Messi is de exponent maar als je dan ziet dat voorbeeld Busquets 0 (nul) fouten heeft op de positie van DM en dat zijn passing rate boven de 90 pct ligt, dan is dit Barcelona wel meer dan enkel Messi.

Op dit ogenblik is Barcelona de beste ploeg van Europa en ik had niet gedacht dit nog te kunnen zeggen in het seizoen 14/15.

Bij die drie anderen (chelsea, Real en Bayern) oogt het allemaal wat moeizamer op het moment terwijl bij Barca de spelvreugde er vanaf springt.

Als je ziet hoe vlot het balletje weer rondgaat en hoe een tegenstander helemaal suf getikt wordt.

Het ziet er op dit moment mooi uit maar het is absoluut geen garantie.

Wie het beste zal pieken in april/mei gaat de prijzen pakken. Ze ontlopen allemaal elkaar zo heel erg weinig dat m.i. de vorm van de dag doorslaggevend gaat worden.

Maar op dit moment is het weer heel erg genieten wanneer Barcelona speelt.

8 februari 2015 om 23:33

Helemaal mee eens met je post. Alleen wel één kanttekening: Te beseffen dat Barca zo weten te spelen onder deze omstandigheden. En met deze omstandigheden bedoel ik een spits die nog zijn draai moet vinden, een verdediging die nog bezig is met zich te ontwikkelen en een coach die naar mijn ogen geen gezag afdwingt bij alle spelers(leuke kerel hoor die Enrique maar ik krijg soms het gevoel dat de ontwikkeling die Barca heeft gemaakt merendeels is ontstaan doordat de onderlinge spelersrelaties verbeterd zijn.) Mijn punt is dat Barca in deze vorm al ijzersterk is, maar ik zie nog zeker een mogelijkheid om deze verbeterlijn veel verder oor te trekken.

vandaag Barcelona 1 woord grandioos alles klopt de laatste tijd passes steekpasses absoluten sterkhouders: Bravo Mascherano(was er vandaag helaas niet) Pique Sergio Messi en Neymar

Als Barca zo doorgaat worden ze kampioen als ze fris naar komende Woensdag gaan en daar ff met 2 doelpunten verschil winnen is de beker ookal voor hun. hopeijk kunnen ze deze goede lijn vast houden ook in de CL dan zie ik alles goed komen

Viscaaaaaaa Barcaaaaaaa

Ik kan maar 1 ding zeggen.. Zonder Messi is barca 40 minder.. En voor de Gene die een poster van Ronaldo boven hun bed hebben, schaam je dood door te zeggen dat ie beter is als Messi of überhaupt te vergelijke.. Zal van z'n levens lang niet in de buurt komen

8 februari 2015 om 23:17

Ach, ze hebben recht op hun mening zelfs al hoort een blinde te zien dat hun mening niet aansluit met de realiteit.

Overigens ook grappig dat alle geruchten over de ongelukkige Messi die aanstuurt op een transfer compleet weer verdwenen zijn.

Ook verdwenen : de geluiden die zeggen dat Messi, Neymar en Suarez niet kunnen samenspelen. Ze gunnen elkaar wel de bal en het samenspelen loopt almaar beter.

Het is gewoon fantastisch op het moment.

Messi staat op eenzame hoogte. Er komt werkelijk geen speler in de buurt momenteel .

Z'n rechterbeen is tegenwoordig ook een dodelijk wapen.

8 februari 2015 om 23:33

Dat valt duidelijk op inderdaad, ik weet niet wat hij heeft gedaan, maar hij heeft zijn rechterbeen zeer effectief weten te maken waardoor verdedigers soms dingen zien dat onverwachts lijkt ofzo hahah. Hij geeft nu ook echt geweldige ballen voor waar je je vingers van af kunt likken. De aanvallers voorin hoeven het alleen maar in te tikken.

Een vraagje, hoeveel doelpunten heeft Messi er nu in liggen, 23 of 24?!

8 februari 2015 om 23:19

Als ik me niet vergis moet het 23 zijn, want de 24ste was een eigengoal. Hoort niet op Messi's naam te staan aangezien het niet in goal gegaan zou zijn mocht de Atletico Club speler het niet raken. Het is of Vz's fout of ze hebben het toch op Messi's naam gezet. Zou oneerlijk zijn, maar whatever.

8 februari 2015 om 23:19

23 dacht ik

Barcelona speelde weer fantastisch, volgens mij nu de negende overwinning op rij, na de 1-0 nederlaag tegen sociadad. Messi was gewoon weer genieten, de ene kippenvel moment na de andere. Het veld spel van Neymar was ook meer dan prima, alleen ongelukkig in de afronding.

De enige die ik wederom zwak vond was Mathieu, heeft totaal geen rust in zijn spel. Barça heeft alles weer in eigen hand, 22 maart is het tijd om Real te pakken!

8 februari 2015 om 23:47

Het zou toch harstikke ironisch zijn als Barca dit seizoen dat record van Real breekt van aan eenlopende overwinningen in de competitie die ook dit seizoen behaald werd,.toen iedereen er zo zeker van was dat Real niet te stoppen zou zijn lol.

Wat een grandioze wedstrijd van barca! Busquets, Xavi en Pique speelden zeer sterk maar er was één die nog beter was en dat was weer die kleine Argentijn. Messi is gewoon niet normaal meer, wat een dribbels, wat een passes, wat een assists en wat een goals. Het verschil met Real is nu nog maar een punt, krijg er steeds meer vertrouwen in dat Barca wel eens prijzen kan gaan pakken.

Messi speelde weer geweldig. Hij is echt in topvorm. Wat een schitterende passes geeft hij keer op keer, en ze zijn nog uiterst effectief ook.

Wat een actie van Messi bij de 5de goal. Hij is de reden dat ik zo veel geniet van voetbal. Hij heeft echt alles wat een speler nodig heeft, zelfs mijn Real Madrid vrienden werden gek bij die 5de goal actie van Messi. Hij zat gewoon met hele verdediging te spelen en zorgde ook voor de 5de goal bah bah hahaah.

Verder vond ik het jammer dat de 2de goal viel, die had Bravo moeten hebben, want die viel uit een moeilijke hoek.

Zo zie je maar clubs die tegen Barcelona aanvallend komen spelen worden vrij wel allemaal opgegeten, dit is waar je de pure klasse van Barcelona ziet, als je hun ruimte geeft maak je kans op goals, maar moet je ook verwachten om zulke goals tegen te krijgen en dan ik het nog niet eens over all gemiste kansen want het had hier makkelijk 3-8 kunnen worden als Suarez, Xavi en Neymar iets effectiever met hun kansen omgingen.

Nu 1 punt van Real Madrid af, Barcelona en Atletico Madrid hebben goeie weekend gehad terwijl Real momenteel de ongelukkige is met alle blessures. Als Barcelona fan hoop je natuurlijk dat Real meer punten zullen morsen voordat hun sterspelers terug keren. Dat maakt de El Clasico minder cruciaal mochten we die niet winnen.

Deze Real Madrid wordt eitje voor Barcelona als je hun afgelopen 5 wedstrijden met elkaar vergelijkt, maar Real in top vorm met alle sterspelers zal een andere koek worden, ook voor Barcelona.

Op naar Levante!!

BBC Sporf
‏@bbcsporf
Legend: Lionel Messi (27) has now scored the most goals & made the most assists in the history of La Liga.

Wat een klasbak en hij had zeker nog 3 extra assists vanavond kunnen hebben als Barca wat beter was omgegaan met de kansen. Onvoorstelbaar!

Hmm enerzijds zie ik het liever anders, omdat Ronaldo de beste allertijden is in mijn ogen maar Messi schittert er wel op los.. Hopelijk schittert Ronaldo de komende wedstrijden ook weer en Messi wat minder, ik wil niet de titel verliezen aan barca !!

8 februari 2015 om 23:17

De beste afmaker allertijden?

8 februari 2015 om 23:24

Hij mag toch een voorkeur hebben, smaken verschillen ik vind Ronaldo de beste speler ooit.

8 februari 2015 om 23:39

Hij mag een voorkeur hebben, daarom stel ik hem een vraag.
Ik vind zowel Messi en Ronaldo niet de beste speler allertijde.

Messi wel de allerbeste, overduidelijk, van de laatste 10 jaar, maar niet aller tijde

9 februari 2015 om 00:51

@tomasderksen

Eens. Laatste 10 jaar wel maar aller tijden dan weer niet. Tusswn top 5 en 10?

9 februari 2015 om 01:16

Zo iets.

8 februari 2015 om 23:18

Haha cool Cr7...

8 februari 2015 om 23:21

Kijk dit is wat meer neutraal. Als iedere fan zo dacht en zijn mening uitte zou er niks aan de hand moeten zijn. Natuurlijk hopen wij als Barcelona fan dat het zo door zal gaan =).

De paas van Messi op Busquets was niet normaal meer.
Heb echt genoten van deze partij en het plezier straalt er ook van af bij de spelers.
Suarez is niet alleen een goede voetballer maar de spirit die hij altijd in de wedstrijd legt is iets wat het team altijd wat extra motivatie geeft om beter hun best te doen.
Messi was vandaag minimaal twee spelers: Een middenvelder en een aanvaller.
Hij is de meest complete voetballer die ik ooit heb gezien die voetballende alle aspecten van het spelletje beheerst.

Ik zag ook een goede klik tussen Busquets en Rakitic. Ze voelen elkaar goed aan en maken elkaars taken veel gemakkelijker. Het ouderwetse kaatsen zat er ook weer lekker in.

Oke.. Messi is de beste aller tijden..

Ronaldo knokt alleen voor de gouden bal maar vergeet de rest van het kalenderjaar.

Maar alsnog Hala Madrid!

Ik heb de nieuwe kampioen vandaag al gezien. Jammer genoeg zie ik Real Madrid geen kampioen worden in deze huidige vorm. Hoe graag ik het ook zou willen... De klap van gisteren kwam bij echt hard aan, zelfs het feesten daarna ging moeizaam, dat sloeg in als een bom.. Messi Neymar zijn in vorm.

8 februari 2015 om 23:24

JA, hopelijk houdt Barcelona dit vol, mochten we de La Liga aan Real verliezen hoop ik toch nog op de CL en Copa. Dat zou het minder erg maken aangezien iedereen de CL meeste waardeerd. Ik zie Real nog wel een comeback maken, jullie missen gewoon te veel key spelers en lopen er moeizaam bij zo als dat bij Barcelona een tijdje aan de hand was. In de huidige vorm zal idd Barcelona aan de langste touwtjes trekken, maar zo ver zijn we nog lang niet. 16 hele wedstrijden te gaan.

Het kampioenschap is nog lang niet binnen maar als barca dit niveau vasthoud hebben we een goeie kans. niet alleen op de liga bbva maar ook in de champions leageau zie ik het een stuk zonniger in. lucho heeft het echt op de rit het hele team speelt geweldig en messi schittert weer als vanouds. Mischien is messi nu zelfs beter dan 2/3 jaar geleden hij dribbelt iets minder maar zet zijn ploeggenoten vaker 1 op 1 dan ooit tevoren. Neymar had meer goals moeten maken vandaag maar niet alle kritiek is terecht want zn veldspel was goed en zn gemiddelde dit seizoen licht hoger dan die van villa ibra eto o henry sanchez allemaal in hun beste seizoen.

8 februari 2015 om 23:58

Welke site gebruik jij om statistieken te bekijken?

Goede wedstrijd en Messi is als allerbeste speler in 2015 begonnen en dat heeft hij vandaag weer bewezen. Suarez terug een goal meegepikt en staat nu 1 op 3 (6 op 18) in zijn officiële wedstrijden bij Barça, natuurlijk rekening houden dat hij in het begin een paar wedstrijden ook maar heeft ingevallen of niet volledig uitgespeeld dus zijn quotering moet ergens nu tussen 0,4 en 0,5 liggen. Als hij 1 op 2 scoort dit seizoen kunnen we tevreden zijn en volgend seizoen hopelijk 2 op 3.
Pedro goed ingevallen voor Suarez in de laatste minuten en pikte zo zijn 10de doelpunt van het seizoen wat goed is voor iemand die het met weinig minuten moet doen. Een beetje onderschat dit seizoen en zou toch net iets meer mogen invallen voor Suarez, Neymar, Rakitic, Iniesta of Dani Alves als het tacktisch moet. Busquets speelde zeer goed zowel defensief als offensief.

Nu is de competitie terug in evenwicht en net zoals vorig seizoen een 3 strijd.
Barça staat nu nog maar 1 punt achter en speelt nog de Classico thuis dus spannender kan het (voorlopig) niet zijn. En Atletico kan opnieuw de gene zijn die er uiteindelijk mee gaat lopen met de titel.

Ik vond dit de mooiste wedstrijd van het seizoen. Het veld was groot en het tempo lag hoog. In dit Barcelona komen Messi en Neymar het best uit de verf. Zo ook vandaag.

Desalniettemin vond ik Barcelona verdedigend niet optimaal. In mijn ogen waren de ruimtes tussen de linies enorm. Bilbao profiteerde er dan ook meerdere keren van en tot twee maal toe leidde het tot een goal. Eenmaal de pass tussen de linies werd gegeven door Bilbao, stond Barcelona er met maar twee of drie man. Hedendaags zijn de ruimtes groot en blijft de intensiteit uit.

En die Rakitic vind ik maar niks.

8 februari 2015 om 23:23

Hoezo Rakitic niets? En hoe zou jij het anders willen zien?

8 februari 2015 om 23:28

Hij bedoeld dat hij niet past in het spel van Barca, het is meer een middenvelder met power, dat technisch van Xavi bezit hij niet. Is meer een loper in mijn ogen.

8 februari 2015 om 23:57

Niet dat ik hem een slechte voetballer vind, eerder dat ik hem een simpele voetballer vind. In mijn ogen mist hij de verfijning van een Xavi, wie juist op de bank wordt gehouden door hem.

Het is dus zowel direct als indirect. Direct omdat het geen speler naar mijn hart is en indirect omdat hij Xavi op de bank houdt. Ik heb gemerkt dat elke keer dat Xavi erin kwam, dat het samenspel meteen werd bevorderd. Hij beweegt bijvoorbeeld op de juiste momenten naar voren om gaten te vullen. Op die manier kan er gecombineerd worden. De combinaties van weleer heb ik zelden gezien dit seizoen.

Het is niet dat ik het hem verwijt. Hij doet wat hij kan en moet doen, maar ik vind hem niet een middenvelder die het spel bevordert zoals Iniesta, Xavi en zelfs Rafinha. Ik zie het liefst Xavi in zijn plaats. Ik realiseer best dat hij niet alles kan spelen, maar meer dan nu moet kunnen.

8 februari 2015 om 23:27

Ik weet niet wat je minder vond aan Rakitic, maar hij speelde gewoon geweldig vandaag. Zijn veldspel was goed en hij maakte geen fouten zover ik het zag. Verder hadden we Matieu op andere positie en Marcherano speelde niet. Je merkte gelijk verschil achterin al had de 2de goal niet erin gemogen als Bravo zijn benen niet wijd open liet haha.

8 februari 2015 om 23:45

Ik snap dat dus niet, dat mensen Rakitic maar niks vinden? Hij is juist de reden waarom dat Barça nu zoveel opties heeft. Hij knapt enorm veel werk op, heeft veel power, schitterende traptechniek, snelle passing. Deze man is gewoon naast Neymar en Mascherano de beste aankoop van het era Zubizaretta.

Sergio Sergio Sergio, die jongen laat wekelijks zien mijlenver voor te lopen boven zijn collega verdedigende middenvelders. Bezit werkelijk alles wat in het totaalplaatje past van een cdm. Helemaal terecht dat hij een salaris van 10 miljoen gaat verdienen, prachtig dat Barcelona hem langer aan zich kan binden.

Bij de statistieken staat er dat Messi 23 goals heeft, klopt dat wel?

8 februari 2015 om 23:24

Of ik wil 24 goals bij Messi zien staan, dat kan ook nog....

8 februari 2015 om 23:28

Het hoort 23 te zijn aangezien de 2de een own goal was. Die zou er niet via Messi in gegaan zijn als die verdediger de bal niet raakte. Ongelukkige goal, maar lekker geluk voor Messi/barcelona.

Genoten heb ik vanavond van het spel, Messi en Busq de beste en Mathieu tja

Dieptepunt was de diepdonkerrode kaart wat een idioot.

Walgelijk dat Barcelona echt heel jammer dat ze t weer goed doen ik ktijg er een naar gevoel van van die huilebalk spelertjes

9 februari 2015 om 00:19

Nou dan vrees ik dat jij nog heeeeel lang een naar gevoel zult blijven houden hihi..

Wat zie je liever dan?
Het schop voetbal van Atletico, het "huilvoetbal" van Barcalona of het "huilvoetbal" van Real.

- Was als een reactio op mavisimsekler

Messi weer de wedstrijd volledig gedomineerd. Zo'n complete speler gaan we nooit meer meemaken, dus nog even een jaartje of 6-7 genieten.

Damn wat geweldige wedstrijd van barca.dit atletic bilbao is zeker geen slechte ploeg,maar ze zijn niet meer dezelfde ploeg van vroeger.hun stadium was vroeger een onneembare vesting en wisten ze bijna alle ploegen naar huis te sturen met hun staart tussen hun benen.kijkend naar de resultaten van dit seizoen hebben ze met dit duel meegerekend maar slechts 3 duels gewonnen van de elf gespeelde thuisduels.

Pfff messi tsja wat moet je daar nog over zeggen.hij was weer zoals vaker buitenaards goed.ik vond suarez goed spelen.hij mist wel wat kansen,maar werkt hard voor het team en draagt zijn steentje bij door ook assists te geven.neymar was vandaag helaas iets minder,maar dat mag ook wel eens.nu tegen the yellow submarine in de copa.dat wordt weer geen makkelijke wedstrijd,maar heb vertrouwen in een goed resultaat.hopelijk houdt barca dit goede vorm vast.

9 februari 2015 om 01:13

Hou aub op man. als je zo gaat beginnen kan je ook dit vragen: Waar was messi de finale wk? Waar was messi tegen atletico kampioenswedstrijd afgelopen seizoen? En begin niet over penaltys aub want jou held messi mist ze regelmatig. Word echt moe van die messi en ronaldo plakbanden. Mijn voorkeur gaat uit naar cr7, dat wilt niet zeggen dat ik gelijk alles vab messi moet afkraken want het is een heerlijke speler. Ieder heeft zijn eigen kwaliteit. geniet gewoon van beide.

9 februari 2015 om 01:18

Je voorkeur uit laten gaan naar iemand betekent gelukkig niet dat je hem ook de beste speler vind.
Ik snap van veel Portugal/real madrid fans dat hun voorkeur uit gaat naar Ronaldo, maar ik zie ook dat niet al deze mensen Ronaldo ook beter vinden dan Messi.

Van alle voetballers gaat mijn voorkeur uit naar Isco, maar die jonge is by far nog niet goed genoeg om ook maar in de top 10 van het moment te komen. Hoop het natuurlijk wel.

9 februari 2015 om 01:25

Ja dat is zo. Kan ook erg genieten van modric. Ik denk dat Isco, Neymar en Pogba wel de top zulleb worden. Vind het nog steeds jammer dat Neymar niet naar real is gekomen.

9 februari 2015 om 01:30

hehe, ik vind het nog steeds jammer dat Isco niet naar barca is gekomen

9 februari 2015 om 01:34

Dus jij bent de enige die er kijk op heeft? Zoals ik aangaf, messi is een heerlijke speler. Alleen mijn voorkeur gaat naar cr7. Ronaldo een pure afmaker noemen slaat nergens op. Had al veel assists kunnen hebben maar als andere ze missen is dat pech. Ik geef ook toe dat cr7 momenteel niet in vorm is maar dat kan ineens weer omslaan.

9 februari 2015 om 01:35

@tomasderksen

Ruilen? Haha

9 februari 2015 om 09:11

Ik weet niet wat je precies probeert te zeggen maar deze man heeft verloren tegen een perfecte Duitsland (de beste allertijden). Hoeveel moet een mens nog aankunnen? Het is geen playstation maar een mens. Het is al een groot mysterie hoe Argentinie in de finale terecht is gekomen. Als je de wedstrijden opnieuw van de WK bekijkt dan maakt Messi uit 1 kans, 1 doelpunt. Hij heeft niet goed gevoetbalt maar zo precies en effecient heb ik nooit een voetballer gezien. Daarna is Messi een voorbeeld voor elke mens ondanks hij de beste is, is hij altijd bescheiden. Hij heeft geen rare trekjes of heeft nooit arrogante uitspraken.terwijl Ronaldo zat te roepen dat hij de beste van de wereld is terwijl hij niet eens erkend was. Het is hem uiteindelijk wel gelukt en dat hij zich blijft door ontwikkelen daar heb ik wel respect voor maar wat hij uitspreek is niet echt respectvol tegen over je collega's. Hij is zo uit de hoogte en verwaand daar houden mensen ook niet van. Het is juist geweldig om zulke prestraties neer te zetten en nog steeds jezelf niet te laten kennen zoals Messi. Messi is gewoon een voorbeeld voor ieder mens.

9 februari 2015 om 12:22

Wat ik probeer te zeggen had te maken met hoe messi the king reageerde. En messi geen nare trekjes? Ik hoop dat je beter wat research doet ( spugen op een achterhoofd, bal in publiek trappen etc. ) messi een voorbeeld voor elk mens noemen.. ook niet echt slim na die belasting fraude.

9 februari 2015 om 20:55

maar waar was ronaldo tijdensht Gehele WK

9 februari 2015 om 20:59

messi heeft nooit op iemands achterhoofd gespuugt en jij praat nu over een incident van 4 jaar terug .
A.u.b
stop met dat slap gelul

9 februari 2015 om 22:42

Hahaha jij bent grappig. incidient van 4 jaar terug wilt nirt zeggen dat het Nooit gebeurd is. Niet gespuugt op achterhoofd? Beter research doen want als je dat ontkent ben je echt lachwekkend. En cr7 had blessure op het wk.

De afgelopen 2 jaar was Ronaldo wel degelijk de beste en waren die gouden ballen ook terecht.
Hierbij moet ik wel zeggen dat Ronaldo dan ook op zijn absolute topniveau zat en Messi niet op het zijne.
Toen Messi op zijn top was, was hij ook echte de beste van alles en iedereen, dat kwam niet omdat Ronaldo toen niet op zijn top was, want ook toen was Ronaldo op zijn allerbest, Messi was simpelweg nog beter...
Dat is het verschil tussen de 2, Ronaldo speelt al 6 jaar lang op de toppen van zijn kunnen, als Messi niet in vorm is, is dat genoeg om de gouden bal te pakken, haalt Messi zijn topniveau, dan kan Ronaldo uitblinken tot hij een ons weegt, het niveau van Messi blijft dan gewoon onbereikbaar voor hem.
Nu zie je dat Messi weer aardig op weg terug is naar zijn topniveau ( hij is er nog niet helemaal ) maar Ronaldo is nu al niet meer beter dan Messi, als Messi weer helemaal 100% de speler wordt van 2 jaar geleden, is die vijfde gouden bal een simpele formaliteit.

9 februari 2015 om 01:19

Inderdaad, mee eens, vooral de 1e paar regels.

9 februari 2015 om 08:17

Het afgelopen jaar had ie nooit mogen winnen. Een Duitser had dat moeten winnen. Robben had nog logischer geweest.

Ik reageer amper, maar ik houd er zoveel van om reacties te lezen van jullie allemaal, ik heb zekker 30min lang gelezen naar de reacties.

ON: Messi prachtig goed gespeeld. Messi staat inderdaad op het moment op eenzame hoogte.
ik weet niet of ik de enige ben die t zag, maar Ronaldo leek wat slomer dan normaal gisteren.
Ben ik de enige die dat zag?

9 februari 2015 om 01:21

Ja vind ik ook. Maar ik vond vooral dat hij er niet met zijn hoofd bij was. niet alleen gister maar al aantal weekjes. Kan met die irina te maken hebben.

9 februari 2015 om 01:53

@barca__messi, inderdaad, is ook zo. Dit zeggen ook meerdere Real-supporters, voor degene die ons "haters" zouden willen noemen. Ronaldo leek wat slomer, maar hij is nog steeds ontzettend snel hoor.
Maar ik vind dat hij al enkele weken niet meer de oude is, speelt al sinds de jaarwisseling slecht en tegen Cordoba/atletico was hij er helemaal niet bij met zijn hoofd. Leek wel alsof het hem niet meer intresseerde. Tegen Atl heeft hij denk ik maximum 5 ballen goed gegeven, maarja, heel Real was niet goed dus daar kan je hem niet op oordelen.

Verdedigen ze ook wel in Spanje? Waren er maar meer trainers zoals Simeone, die ook de nadruk op verdedigen kunnen leggen als Barcelona of Real Madrid op bezoek komen? Weeral 18 goals in de laatste 4 PD wedstrijden. Messi is een genie, maar een beetje verdedigen mag wel.

Wat heb ik genoten van de wedstrijd! Messi speelde top, maar zo ook de rest. Volgende week is Dani Alves er niet bij, maar goed dat het tegen Levante is en niet tegen Sevilla ofzo. Neymar ongelukkig in de afronding, maar als het 2-5 staat hoor je mij niet klagen als een stiftertje mislukt. Suarez maakt eindelijk weer eens een goal, goed voor hem! Zat eraan te komen!

Verdedigend vond ik het niet altijd goed, Pique speelde wel (weer) uitstekend. Is nu al weken terug op topniveau, mooi om te zien. Maar wat erger ik mij aan Mathieu. Ik hoop dat LE de volgende wedstrijden terug voor Mascherano kiest! Mathieu kan handig zijn, maar niet in dit soort wedstrijden vind ik. Zijn balbehandeling is zo traag en hij neemt vaak onnodig risico's. Geeft ook veel te vaak (foute) lange ballen of hij ramt die bal gewoon de tribune in. Hij kan nuttig zijn, zeker en vast, maar niet in wedstrijden als vandaag, waar het tempo hoog ligt en er snel rondgetikt moet worden.

Daarnaast vind ik ook dat we Bravo complimenten mogen geven, heeft ons toch lang rechtgehouden waardoor wij op voorsprong komen en niet tegen een achterstand aankijken. Die eerste save was echt meesterlijk. Van op 2 meter een schot blokkeren, knap hoor!

Ik geniet ten zeerste van dit Barcelona, doet goed om te zien dat ze terug in vorm geraken. Nu zorgen dat ze dit behouden, maar dat zie ik wel goed komen. Nu ze eenmaal op elkaar ingespeeld zijn en het alsmaar beter is aan gaan, zie ik niet in waarom ze dit niet zouden vasthouden.
Gewoon deze lijn doortrekken! Visca el Barça!

Aanval was goed xavi moet altijd spelen alleen vindt ik de defensie nog niet goed .sterke teams die de bus parkeren zullen daar van profiteren

Vandaag speelden ze goed ik heb wedstrijden gezien waar ze de tegen doelpunten hebben gekregen voorbeeld zo als tegen villareal de eerste goal kan niet op dit niveau vindt ik.het was wel een geluks goal maar er lag wel heel veel ruimte het mooiste zouw zijn als nouw elke team aanvallend speelt tegen barca dan krijgen we mooi voetbal want Waneer er weer een bus geparkeerd wordt gaat barca weer rond tiken met als pech weer een counter goal dus aanvallen met als probleem dat je er 5 om de oren krijgt het voor deel is wel we krijgen mooi voetbal te zien en je dwingt barca om ook een plan b tacktiek te spelen niet allen maar tiken

Messi is gewoon, altijd al geweest, een betere voetballer dan Ronaldo. Ronaldo is op vele fronten van uiterst hoog niveau, maar Messi toont altijd echt geniale momenten, momenten die je niet aan ziet komen zoals de grootste voetballers dat altijd doen. Ik denk dat ze Ronaldo niet tegen het hoofd wilden stoten, hij zit nu 1 ballon d'or onder Messi. De volgende die het wint wordt Messi of een andere speler, maar niet Ronaldo, let maar op.

9 februari 2015 om 12:16

want ronaldo toont nooit geniale momenten of?

10 februari 2015 om 04:27

Eigenlijk niet zoveel nee, allemaal hoogwaardig maar niet die bewegingen die je gewoon niet verwacht of steekpassjes waar je zelf nooit op zou zijn gekomen, bewegingen die je andere spelers nooit of zelfden hebt zien doen. Ronaldo is gewoon een powerhouse met alles erop en eraan, weinig zwakte-punten, maar niet gracieus vind ik.

Ik vindt de assist van Messi op buesqets en pedro nog mooier dan zijn doelpunten.

Messi is poep onder Ronaldo de schoen. Ronaldo bewijst jaar in jaar uit de beste te zijn. En omdat hij 1 slechte wedstrijd speelt is hij niks meer hahahaha. Doe toch effe met ze alle die barca brillen af. En heel snel

9 februari 2015 om 08:09

En ook de barca fans die onder een real Madrid account zogenaamd real fan zijn. Jullie ook effe die barca bril af doen. Stelletje grapjassen onder een real Madrid account effe goed over Messi praten hahaha.

9 februari 2015 om 12:42

als er een iemand niet objectief is ben jij dat wel

Leuk om te zien , vorrige week dacht iedereen nog ; Real Madrid word kampioen.. 1 wedstrijd later ..

9 februari 2015 om 12:17

Ik denk nog steeds dat RM kampioen word..

Het was een leuke wedstrijd. Zeker genoten. Mooie uitslag en toch deed Bilbao niet echt onder. In elk geval probeerde men iets. Er is dus weer een discussie door enkele fanboys wie nu beter is? tik op google in; messivsronaldo (achtermekaar) en dan zie je het zwart op wit staan.
Verder zie ik een heerlijk fel en fanatiek Barca wat er vol tegenaan gaat. In deze vorm? Dan ga ik met alle vertrouwen 22 maart voor de buis zitten. Kom maar op Real...

Barca had real kunnen pakken de laatste clasico het was de dome fout van de coach om alba niet te laten spelen en zo.heeft die nog meer van die blunders gemaakt nu speelt hij vaak met de basis elf en je ziet barca heeft de laatste 9 wedstrijden gewonnen ze hadden allang op punten voor moeten staan en dus kampion als ze dat niet worden vindt ik dat de coach gefaald heeft wie is beter messi of huilie huilie sinds die die gouden bal heeft gewonnen zie je gewoon de arochansie er van af druppelen tegen atlitico geen Een keer de bal tussen de palen geschoten triest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren