Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blind maakt voorselectie van 36 man bekend

Laatste update:

De voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de oefenwedstrijd tegen Griekenland en de eerste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden is bekend. Bondscoach Danny Blind heeft liefst 36 spelers geselecteerd, zo maakt de KNVB bekend.

/

Mitchell Dijks en Jorrit Hendrix zijn voor het eerst geselecteerd. Bart Ramselaar, die vandaag zijn transfer naar PSV heeft afgerond, is al eerder een keer opgeroepen als speler van FC Utrecht, maar moest toen door een blessure afhaken. Arjen Robben zit niet in de voorselectie. Hij kampt met een blessure.

Klaas-Huntelaar is opgenomen in voorselectie. De aanvaller zat aan het eind van vorig seizoen niet in de selectie voor de oefeninterlands met Ierland, Polen en Oostenrijk. Blind zei toen dat hij 'een goed gesprek' had gevoerd met de spits van Schalke 04 en dat hij 'jongere spitsen aan het werk wilde zien'.

Welke spelers deel gaan uitmaken van de definitieve selectie, maakt Blind op 26 augustus bekend. Oranje begint het nieuwe seizoen op donderdag 1 september met een oefenwedstrijd tegen Griekenland. In Eindhoven wordt om 20.45 uur afgetrapt. Het eerste duel in de kwalificatiecampagne voor het WK 2018 staat dinsdag 6 september vanaf 20.45 uur in de agenda. De ontmoeting met Zweden vindt plaats in de Friends Arena in Solna.

De voorselectie:

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Maarten Stekelenburg (Everton), Michel Vorm (Tottenham Hotspur), Jeroen Zoet (PSV).

Verdediging: Patrick van Aanholt (Sunderland), Daley Blind (Manchester United), Jeffrey Bruma (VfL Wolfsburg), Virgil van Dijk (Southampton), Mitchell Dijks (Ajax), Daryl Janmaat (Newcastle United), Rick Karsdorp (Feyenoord), Timo Letschert (Sassuolo), Jairo Riedewald (Ajax), Kenny Tete (Ajax), Joël Veltman (Ajax), Ron Vlaar (AZ), Jetro Willems (PSV).

Middenveld: Riechedly Bazoer (Ajax), Jordy Clasie (Southampton), Jorrit Hendrix (PSV), Davy Klaassen (Ajax), Davy Pröpper (PSV), Bart Ramselaar (PSV), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kevin Strootman (AS Roma), Tonny Vilhena (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Liverpool).

Aanval: Steven Berghuis (Feyenoord), Memphis Depay (Manchester United), Bas Dost (VfL Wolfsburg), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Vincent Janssen (Tottenham Hotspur), Luuk de Jong (PSV), Jürgen Locadia (PSV), Luciano Narsingh (PSV), Quincy Promes (Spartak Moskou).

Gaat Nederland zich voor het WK in Rusland plaatsen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

hoe kan je Dijks oproepen en niet Pieters of Kongolo? verder een goede zaak dat Hendrix er bij zit.

18 augustus 2016 om 13:01

Danny is blijkbaar blind want Kongolo is met afstand de beste Nederlandse verdediger in de Eredivisie.

18 augustus 2016 om 13:04

@ Thiagomessi

Dat vind ik persoonlijk Ron Vlaar van AZ. Maar Kongolo speelde afgelopen seizoen zeker niet beter dan Vlaar, Veltman, Tete, Willems en Bruma. Ook Diks van Vitesse vond ik een veel sterker seizoen spelen.

18 augustus 2016 om 13:08

Spelers die naar een middenmoter gaan in het buitenland of naar een club buiten de grote 4 competities hebben sowieso bijna geen kans opgeroepen te worden. Danny Blind leeft nog in de veronderstelling dat een verdediger van een Nederlandse club meer weerstand ondervindt dan een speler van een Lazio Roma of Stoke City.

18 augustus 2016 om 13:10

Hahaha dat zekers

18 augustus 2016 om 13:13

Dat een speler meer weerstand krijgt, betekent niet gelijk dat ie beter is. Janmaat is er een mooi voorbeeld van. Tuurlijk zat hij in een degradatieploeg, maar wat hij af en toe liet zien...

18 augustus 2016 om 13:21

Die kreeg dan toch heel veel weerstand in de Premier League?..

18 augustus 2016 om 13:26

Ik bedoelde er meer mee te zeggen dat je met meer weerstand, niet per se sneller progressie boekt. Hij bezwijkt eerder onder de weerstand dan dat hij er goed mee om gaat.

18 augustus 2016 om 13:28

Van Aanholt, Letchert, Promes, Stekelenburg... Voldoen allemaal aan die kwalificatie...

18 augustus 2016 om 13:34

ThiagoMessi,

Met afstand de beste verdediger? Dan hebben we het over Jairo Rijka.. Ik bedoel Riedewald neem ik aan toch? De jongen die op zo'n jonge leeftijd zowel verdedigend als in de opbouw Ajax bij de hand neemt. De ideale 4 voor naar Ron Vlaar. Beest van een verdediger. Daarnaast hebben we met Blind, Veltman (als back) Willems in de 5-3-2 en inderdaad Kongolo prima spelers.

Dijks is vreselijk, dat kan echt niet bij het Nederlands elftal.

18 augustus 2016 om 13:45

Dijks is echt een aanfluiting. Wederom maakt Blind zich hier compleet belachelijk en ongeloofwaardig.

18 augustus 2016 om 13:46

Jammer dat Danny zo'n hoge pet op heeft van zijn zoon. Deze daley is officieel veel te slecht

18 augustus 2016 om 13:58

@ Larsje2001

Dus de volgende coaches
Frank de Boer (4x kampioen nederland, trainer Inter)
Louis van Gaal (barca/bayern/ajax/nl elftal/manchester)
Mourinho (porto/inter/real/manchester)
zien het allemaal verkeerd?

Die maakten van Blind namelijk allemaal basis speler en (reserve) aanvoerder in hun elftal. Daley Blind heeft de afgelopen 2 seizoenen in alle competities 94 wedstrijden gespeeld bij Manchester United.

18 augustus 2016 om 14:05

Bergkamp,

Niet reageren op deze jongen. 2001 achter zijn naam in combinatie met de slechtste reactie van de dag..

Er komen hier mensen speciaal, ingelogd en wel, op Google opzoeken hoe sommige woorden gespeld worden en dan Blind afmaken (Daley!) Vooralsnog is hij de enige die bij een Europese topclub speelt.. Zegt genoeg.

18 augustus 2016 om 14:08

Veltman? De speler die in de eredivise laat staan het WK meerdere malen vorig jaar jammerlijk in de fout ging.

18 augustus 2016 om 14:12

Frank de Boer die ook met mindere spelers kampioen werd? Van Gaal die weggestuurd werd bij united omdat van Gaal de beste keuzes maakte? En Mou die Blind laat spelen omdat Smalling geblesseerd is? Dit bewijst idd de klasse van Blind...

18 augustus 2016 om 14:13

@ Hangover96

Mijn definitieve selectie zou zijn in willekeurige volgorde
Keepers: Jasper Cillessen ( Ajax ), Jeroen Zoet ( PSV ) en Maarten Stekelenburg ( Everton ).

Verdedigers: Daryl Janmaat ( Newcastle United ), Kenny Tete ( Ajax ), Jeffrey Bruma ( VFL Wolfsburg ), Joël Veltman ( Ajax ), Virgil van Dijk ( Southampton ), Jaïro Riedewald ( Ajax ), Jetro Willems ( PSV ) en Patrick van Aanholt ( Sunderland ).

Middenvelders: Riechedly Bazoer ( Ajax ), Davy Klaassen (ajax), Kevin Strootman ( AS Roma ), Daley Blind ( Manchester United ), Georginio Wijnaldum ( Liverpool ) en Wesley Sneijder ( Galatasaray ).

Aanvallers: Quincy Promes ( Spartak Moskou ), Steven Berghuis ( Feyenoord ), Vincent Janssen ( Tottenham Hotspur ), Robin van Persie (fenerbache), Klaas Jan Huntelaar ( Schalke 04 ) en Memphis Depay ( Manchester United ).

En dan in een 4-2-3-1 formatie spelen, zie bijgevoegd.
Wijnaldum + Strootman als verdedigend blok. Beiden loopvermogen, duelkracht maar ook voetballend vermogen. Een extra slot op de deur maar tegelijekrtijd ook genoeg mogelijkheden om verdediging/aanval te binden.

maar ook in deze opstelling kan je makkelijk wisselen. Sneijder moe, Wijnaldum naar voren en Klaassen terug. Forceren? Sneijder eruit voor van Persie (schaduwspits) in een 4-4-2. Aanvallender? Promes op 10 en berghuis op rechts etc.

unknown
Veltman
Bruma
van Dijk
Aanholt
Wijnaldum
Strootman
Promes
Sneijder
Depay
Janssen
18 augustus 2016 om 14:14

@ Timkrul

Dezelfde Veltman die in de eerste seizoenshelft statistisch de meeste onderscheppingen van de eredivisie had percentueel gezien? Die onderdeel en leider was van de minst gepasseerde verdediging.

18 augustus 2016 om 14:19

@ Leopart

Dus

- De Boer (4x kampioen Ajax, nu Inter)
- Van Marwijk (EL Feyenoord, finale Wk)
- Van Gaal (4x kampioen nederland, 2x spaans kampioen, 1x CL, 1x EL, 1x Duits kampioen, 1x FA cup, 1x halve finale eindtoernooi)
- Mourinho (2x Cl, 1x El, 2x kampioen portugal, 3x kampioen engeland, 2x kampioen italie, 1x kampioen spanje)

Dus onder al die trainers was Blind basis speler en bij allemaal, op van marwijk na, was Blind (reserve) aanvoerder. Goh als die 4 grootheden in het voetbal het toch allemaal verkeerd zien?

18 augustus 2016 om 14:33

Nee absoluut niet. Dat is Vlaar. Kongolo is erg jong, maar nog niet volwassen genoeg, maar in een ploeg van 36 man hoort hij zeker thuis.

18 augustus 2016 om 14:35

@D-Bergkamp,

Echt een prima selectie! Ik zou alleen Propper er ook nog wel graag in zien, die heeft zich vorig jaar echt geweldig gemanifesteerd bij PSV en gaat dit jaar vrolijk verder.

18 augustus 2016 om 14:37

Zet je gekleurde bril toch af joh. Dijks is toch beter als Willems bijvoorbeeld. Zowel verdedigend als aanvallend. Misschien beter kijken naar wat er voorin geslecteerd wordt. Het gros daarvan is niet goed genoeg

18 augustus 2016 om 14:49

@ Munck

Voor mij was het kiezen tussen Klaassen en Propper aangeizen dat vrij vergelijkbare spelers zijn. Alleen heeft Klaassen afgelopen seizoen meer gescoord en meer assists gegeven als ik het goed zeg. Daarnaast is hij aanvoerder en laat hij zeker de laatste wedstrijden zien zijn verantwoordelijkheid te pakken op moeilijke moment. Maar ook nog de kracht hebben om koel te blijven.

Op basis daarvan zou ik Klaassen verkiezen op het moment. Propper zou mijn nummer 1 back up zijn voor het gehele middenveld.

18 augustus 2016 om 15:07

Ahahahahaha Larsje toch, hoe is het in 2009? Hoop fijn want 2016 is best k*t.
Wanneer het voor jou zo ver is je toe te voegen aan het jaar waar we in leven zal het je opvallen dat ene voetballer van Man u, een stuk beter is dan jij beaamt. Niet schrikken dan, gewoon met de tijd meegaan.

18 augustus 2016 om 15:10

Met alle respect maar Davy Propper is toch echt veel en veel verder dan Davy Klaassen. En daarbij speelt Davy Klaassen juist helemaal niet zo goed de laatste tijd. Wel scoort hij op belangrijke momenten. Maar ja, we zullen het wel zien. Een andere afwezige is Marco van Ginkel. Had er wel bij mogen zitten toch?

18 augustus 2016 om 15:18

Van Ginkel wordt geopereerd aan zijn knie. Dit is ook de reden dat hij niet naar PSV ging.

18 augustus 2016 om 15:31

a ok, thanks. Dit wist ik niet. Wel zuur dat je al zo vaak onder het mes moet. Maar blijf me altijd verbazen om zijn spirit.

18 augustus 2016 om 15:34

Mee eens, denk dat Pröpper meer toevoegt dan Klaassen. Leuke speler maar zoveel kinderlijke fouten, 8/10x de bal van zijn voet laten springen enz. Hoopte echt dat die verkocht zou worden maar helaas.

18 augustus 2016 om 15:51

@Sandurr, Dijks aanvallend beter als Willems? Echt niet. Willems heeft een veel betere techniek en een betere voorzet. Dijks kan inderdaad goed verdedigen maar zijn voorzetten komen zelden aan.

18 augustus 2016 om 15:57

Als blind in deze 2 wedstrijden weer negatieve resultaten behaald is het naar mijn mening helemaal klaar met blind bij oranje. Ze hebben de laatste oefeninterlands redelijk gespeeld voor het ek en als de resultaten nou weer tegenvallen blijkt gewoon dat meneer blind niet capabel is voor de functie bondscoach! En dat de laatste wedstrijden meer op het conto van de heer advocaat mag worden bijgeschreven. Dit zijn wedstrijden die voor blind zijn ontslag in kunnen leiden ( ook van meneer van oostveen!).

18 augustus 2016 om 16:05

@ Bergkamp. Dan zou ik toch eerder Pröpper meenemen dan Bazoer. Pröpper is een technische voetballer met veel spelinzicht die nog wel eens een mooie steekbal kan geven. Bovendien speelt hij al een hele tijd een constant en ook aardig niveau. Daar waar Bazoer toch flink is teruggevallen.

18 augustus 2016 om 16:49

Je hebt enorm veel kennis Bergkamp en net als jij bent ik Ajax fan, maar je mag best je Ajax-bril afzetten af en toe. Blind begint eindelijk te presteren bij Man Utd, waar hij vorig jaar vaak opzichtig te kort kwam. Hij past zich enorm goed aan en daar moet hij inderdaad voor beloond worden nu inderdaad, aangezien hij afgelopen wedstrijd ook zelfs de beste verdediger van Man Utd was en in de Community shield ook als een leider op leek te staan.

Je moet alleen wel realistisch zijn, Smalling is geblesseerd. Wanneer hij weer fit is, kunnen wij pas echt zien of Blind goed genoeg is voor Mourinho. Vorig jaar had hij geen sterke concurrenten. Laten we hopen dat hij zich zo blijft ontwikkelen en zijn gebrek aan snelheid compenseert met tactisch vermogen en felheid. Aan de bal is hij in elk geval inmiddels een klasse Cb.

Veltman op rechtsback was erg goed, maar hij heeft in de eerste seizoenshelft veel kostbare fouten gemaakt in het centrum. Vooral in Europa kwam hij vaak tekort. Dus centraal zijn er betere opties, alleen als rechtsachter kan je hem bij gebrek aan beter kunnen oproepen. Maar dan zie ik liever Tete en Karsdorp. Een verdedigende, en een aanvallende optie.

Bazoer ben ik groot fan van en zie ik als iemand met enorm veel potentie, maar die is sinds het eind van afgelopen seizoen en nu ook nog de start van dit seizoen vrij pover. Propper hoort daar eerder bij te staan dan hij dus. Er zijn nu gewoon spelers die beter in vorm zijn.

Ajax heeft nu leuke talenten, maar het is niet zo dat we afgelopen jaar ongeslagen kampioen zijn geworden en de europa league hebben gewonnen. Neemt niet weg dat ik het verder met je eens ben.

18 augustus 2016 om 13:01

Dijks oproepen is wel ongelooflijk inderdaad, maar verder geen hele vreemde beslissingen.

18 augustus 2016 om 13:11

Hoezo ongelooflijk? Misschien heb ik toevallig dezelfde Ajax-bril op als Blind, maar Dijks speelt gewoon ijzersterk de laatste tijd. Dan zou ik eerder verbaasd zijn over het selecteren van Bazoer, die geen schim meer is van wat hij in het begin was bij Ajax.
Bovendien: iedereen roept wel leuk en aardig over Pieters, maar ik kan je zeggen dat minstens de helft daarvan Pieters nog nooit heeft zien spelen in de PL.

18 augustus 2016 om 13:15

Ik denk inderdaad nog wel meer dan de helft niet. Echter hij speelt. Bij Stoke. Al een aantal jaar. Dat is opzich al een hele prestatie en alleen daarvoor zou hij in ieder geval zo nu en dan de kans moeten krijgen.

Verder moet ik toegeven dat ik geen Ajax gezien heb de afgelopen weken, maar ik las hier na en tijdens de wedstrijden weinig positieve verhalen over hem. Dan nog, het is een voorselectie, Blind beslist wel wie goed genoeg is en wie niet. Willems speelt ook dramatisch sinds zijn blessure, maar hij blijft ook opgeroepen worden.

18 augustus 2016 om 13:43

Ben ik helemaal met je eens. Dijks verast mij het afgelopen jaar enorm met zijn drive en aanvallende spel. Daarnaast staat hij zijn mannetje achterin, ook op kracht, wat tegenwoordig redelijk uniek is voor backs.

Pieters is een geweldige bal-afpakker gebleken en past helemaal in het spel van Stoke City. De ploeg is aanvallender gaan spelen, maar leunt nog steeds op een verdedigende achterhoede. Aanvallend is Pieters redelijk beperkt wat mij betreft.

Kies je voor opbouwende backs, dan kom je uit bij Van Aanholt of Willems. Kies je een verdedigende, dan kom je uit bij Pieters. Wil je een mengeling, dan denk ik dat Dijks het meeste laat zien op beide gronden.

18 augustus 2016 om 13:57

Berghuis vind je terecht dan? Kom op zeg

18 augustus 2016 om 14:06

Dijks is juist goed?
Niet zo haten en onzin uitkramen, mensen die hem elke wedstrijd zien spelen snapt dat hij een best een complete verdediger, snel sterk, kan verdedigen en aanvallen.
Enige minpuntje is zijn voorzet, moet ie aan gaan werken. Maar dijks en younes zijn al een jaar lang een sterke linkerkant

18 augustus 2016 om 13:13

Ok, dus omdat ze in utrecht zich veel met ajax bezig houden is het logisch dat Blind een Ajax-bril heeft... Feilloze argumentatie dude!
On: Pieters hoort zeker ipv Dijks opgeroepen te worden. Blind onderschat het niveauverschil tussen de Eredivisie en de Premier League volgens mij.

18 augustus 2016 om 13:01

@feyeverton

De vaste linksback van de nummer 2 van de eredivisie selecteren is niet zo gek toch? Zeker niet als hij onderdeel was van de minst gepasseerde verdediging. Een logische keuze, alhoewel Pieters ook heel logisch had geweest. Die speelt tenslotte ook aardig in Engeland dus die verdient ook zijn kans.

18 augustus 2016 om 13:04

Dijks is gewoon een matige speler, daar veranderd bij Ajax spelen niets aan.

18 augustus 2016 om 13:10

@ Asroma8

Je zult mij niet horen zeggen dat Dijks fenomenaal is. Maar dat hij opgeroepen word is niet zo verwonderlijk? Hij heeft het gehele seizoen gespeeld in de minst gepasseerde verdediging van de eredivisie. Is fysiek sterk, snel en ook nog maar slechts 23 jaar oud. Heeft meer laten zien dan bijvoorbeeld Kongolo afgelopen jaar.

Zelf zou ik Diks (vitesse - Fiorentina) bijvoorbeeld een kans willen geven. Daar was ik van onder de indruk. Of Pieters van Stoke die daar aardig speelt.

Waarom Dijks er bij is, met van Aanholt en Willems heb je al twee erg aanvallende ingestelde backs. Dijks is veel meer verdedigend ingesteld en daarmee kan je dus anders spelen.

18 augustus 2016 om 13:20

dijks is zowel verdedigend als aanvallend minder dan Willems en v Aanholt dus zijn opname in deze voor selectie is merkwaardig te noemen. verder speelt Pieters bijna alles bij Stoke dus verdiend hij het op basis daarvan alleen al een uitnodiging boven Dijks.

18 augustus 2016 om 13:24

@ Jeroendegroot

De kracht van Willems al jaren is dat hij aanvallend mes scherp is met zijn voorzetten en daardoor een groot wapen is. Maar zijn manco is dat hij verdedigend veel minder scherp is. Er zit wel degelijk progressie in, maar daar is hij lang niet zo sterk als aanvallend. En van Aanholt in Engeland doet hetzelfde, die neemt zelfs de aanvallende vrije trappen op het moment.

Zelf geef ik ook aan dat Pieters het ook zeker had verdient als je een verdedigende back wilde. Of zou ik Diks wel eens geselecteerd willen zien worden. Maar als je moet kiezen tussen Dijks, Kongolo of Haps dan is Dijks wel de meest logische keuze. Afgelopen seizoen gewoon beter gepresteerd.

18 augustus 2016 om 13:26

Dijks verdedigend minder dan Willems en V Aanholt? Aanvallend zeker, maar hij is niet voor niets vd week nog door Schaken als moeilijkste directe tegenstander genoemd. Er komt bij hem echt bijna niks voorbij.

Sowieso is het allemaal lood om oud ijzer.

18 augustus 2016 om 13:29

Pieters speelt ook weer niet bijzonder bij Stoke. Er wordt net gedaan alsof Pieters fantastisch is, maar die speelt vaak helemaal niet zo goed.
Ja, hij kan lekker beuken en dat past in Engeland. Maar een Van Aanholt zou veel beter passen in het spel dat je wil spelen met Oranje dan Pieters. Daarnaast vind ik Dijks verdedigend gewoon sterk en was, vorig seizoen zeker, bij heel veel goals en aanvallen betrokken. Zijn voorzetten zijn momenteel niet je van het, maar hij staat er wel elke keer om hem te geven.

Ik begrijp de hele negativiteit rond die jongen niet zo goed. Maar dat geldt voor wel meer spelers.

18 augustus 2016 om 14:09

Dijks is aanvallend minder sterk dan de Willems van 2014-2015, Willems zelf bakt er ook heel weinig van en lijkt niet gemotiveerd. Strompelt maar een beetje rond op het veld

18 augustus 2016 om 14:40

@jeroendegroot

Dijks is fysiek de sterkste van de drie, maar mist af en toe de concentratie. Willems is echter verdedigend vrij mank voor een verdediger. Ik vergelijk m een beetje met Marcelo van Real. Veel aanvallende kracht, maar verdedigend niet erg sterk voor die positie. In een team dat tegen de absolute toppers de underdog is, moet de verdediging goed staan. Dan zijn Willems en v. Aanholt te mank en wordt er teveel ruimte weggegeven. Dijks past op dit moment beter in het plaatje, maar het is wel kiezen tussen de manier waarop je wil spelen. Tegen zwakkere tegenstanders is Willems de betere keus. Maar je wil ook niet continu switchen van verdedigers. Dat Pieters niet is geselecteerd snap ik ook niet. Die zou zeker van waarde zijn. Nu ik daar aan denk, denk ik dat Pieters zelfs een betere keus is dan Dijks.

18 augustus 2016 om 13:01

Ik vind Dijks, Pieters en Kongolo allemaal niet goed genoeg eigenlijk.

18 augustus 2016 om 13:05

Pieters doet het prima in de BL hoor, en Kongolo ook een van de betere in de eredivisie. Met het huidige niveau van oranje is dat zeker goed genoeg.

18 augustus 2016 om 13:10

Met het huidige niveau van Oranje past Dijks er dan ook wel bij.

18 augustus 2016 om 14:46

Eigenlijk geef je indirect aan dat het nederlandse voetbal niet meer bij de top hoort. Dat is ook zo, maar dat heeft tijd nodig alvorens dat is ingedaald bij de nederlandse bevolking.

18 augustus 2016 om 13:02

Sowieso apart want met van Aanholt en Willems heb je de twee linksbacks al. En Kongolo zou daar dan inderdaad eerder voor in aanmerking moeten komen dan Dijks.

18 augustus 2016 om 13:11

Kongolo speelt de laatste tijd als CV, dus die zou je niet als LB moeten selecteren. Ik had trouwens ook niet raar opgekeken als Toornstra geselecteerd was, ook al heeft tie maar 2 goede wedstrijden gespeeld.

18 augustus 2016 om 13:42

@gekkedh

Als je een voorselectie van 36 man hebt, dan heb je voor elke positie drie spelers voorgeselecteerd. Dus drie linksbacks, daar is niets aparts aan lijkt me. Er zal er minimaal één afvallen. Dan heb je er nog twee: één basiskracht en één reserve. Lijkt me logisch.

18 augustus 2016 om 13:02

Heb je Dijks al zien spelen dit seizoen? Die is nu echt in hele goede vorm en op dit moment beter dan Pieters en Kongolo.

18 augustus 2016 om 13:08

Het is een Voorselectie. Blind wil bepaalde spelers aan het werk zien, er staat nergens dat hij Dijks een toekomst als aanvoerder van Barcelona toedicht.

Azijnzeikers.

18 augustus 2016 om 13:20

@Nahe

In goede vorm? Toevallig vorig weekend de wedstrijs tegen Roda nog gezien? Of het tweeluik tegen Paok?

18 augustus 2016 om 13:23

hoezo is Dijks beter dan Pieters ??? 2 wedstijden aardig gespeeld en 2 wedstrijden minder gespeeld dit seizoen ....... Pieters speelt basis in Engeland. Dus op grond van wat vindt je Dijks beter ????

18 augustus 2016 om 13:49

@jeroendegroot

Niet elke basisspeler in ban een willekeurige Engelse club is bij voorbaat beter dan een basisspeler van een Nederlandse topclub. Daarnaast laat het zich moeilijk vergelijken. De twee zijn pas te vergelijken als je ze samen in één selectie aan het werk kan zien, qua potentie zijn ze in mijn ogen practisch gelijk, al is Dijks nog jonger en kan hij in tegenstelling tot Pieters nog doorgroeien en is hij sneller dan Pieters. Onzin dat jij de conclusie trekt dat Pieters op grond van zijn werkgever uit Engeland beter is.

18 augustus 2016 om 13:05

Echt een lachwekkend beleid daar bij dat Nederlands Elftal. Ik ben er helemaal klaar met dit vieze kliekje. Hoe kun je inderdaad Dijks selecteren en Pieters of Kongolo niet. Ik hoop dat we weer verliezen en ons niet plaatsen voor het WK. Die Blind selecteert met z'n Ajaxbril op en maakt z'n zoontje doodleuk aanvoerder. Belachelijk!

18 augustus 2016 om 13:06

En dan zal je straks zien dat die grabbelaar van een Cillessen gewoon wordt opgesteld. Ik ben er echt klaar mee

18 augustus 2016 om 13:09

Zoontje droeg ook de aanvoerdersband bij Manchester United afgelopen wedstrijd toen Rooney gewisseld werd. (En o.a. Zlatan nog op het veld stond) Dus zo "belachelijk" is het niet hoor.

18 augustus 2016 om 13:10

De allerergste is dat van persie niet geselecteerd is. Terwijl die dost nauwelijks speelt voor zijn club.

18 augustus 2016 om 13:12

Maak je niet zo druk gast. Pieters, Kongolo, Dijks, allemaal lood om oud ijzer. Van Aanholt speelt toch.

18 augustus 2016 om 13:13

Gelukkig spelen we over 2 jaar een WK en geen EK. Kwalificeren wij ons daar wel voor ok!

Maar wel beloven dat je dan niet gaat kijken.

18 augustus 2016 om 13:14

@ Niels19912510

Dat zoontje was onder de Boer al aanvoerder in Nederland bij Ajax. Dat zoontje was onder van Gaal bij zowel Nederland als United een vaste kracht. En dat zoontje is ook onder Mourinho voorlopig gewoon basis speler bij het United. Die drie trainers zullen samen toch ook wel een aardig kijk op het voetbal hebben.

Dijks is kwalitatief misschien niet de meest logische keuze. Maar als je van Aanholt en Willems hebt die beiden erg aanvallende backs zijn. Is het logisch dat je ook een verdedigende back mee neemt. En dan zijn Pieters en Dijks de meest logische keuzes. Zelf had ik voor Pieters gekozen, maar de keuze voor Dijks an sich is een logische.

18 augustus 2016 om 13:15

Ga jij over 2 jaar maar lekker naar het EK kijken dan... Welk net wordt het uitgezonden? In diezelfde periode wordt het WK uitgezonden door de Nos, dus op welke net vind ik het EK dan?

18 augustus 2016 om 13:17

Wacht maar tot Smalling terug is of tot er een nieuwe verdediger is aangetrokken. Mourinho kennende mag Blind (terecht) banken.
En Dijks kan het niveau bij Ajax amper aan. Wat heb je dan in godsnaam in Oranje te zoeken...

18 augustus 2016 om 13:20

Hoezo zo zuur, dat Cillessen gepasseerd moet worden dat klopt maar alsof Zoet/Krul een wereld van verschil gaat maken.
En dan gaan zeiken dat Dijks erbij zit.... met Willems of Van Aanholt erbij gaat ie toch niet spelen dus who cares.

18 augustus 2016 om 13:21

@ Niels19912510

Blind werd vorig jaar in Engeland gewoon al geroemd in de tabloids en door de supporters van United. Daar hebben ze namelijk niet het anti-Ajax gehalte. Genoeg supporters van Liverpool/chelsea/arsenal/tottenham gaven open en bloot toe onder de indruk te zijn van Daley Blind.

Mourinho heeft nog ruim 200 miljoen om uit te geven. Daley Blind word als basis speler opgesteld en is zelfs reserve aanvoerder. Het is een speler die typisch in het Mourinho straatje valt.

Ikw acht rustig totdat Smalling en Jones weer terug zijn om ze op de bank te zien zitten. Want Blind was afgelopen weekend gewoon weer iemand die een 7,5 neerzette.

18 augustus 2016 om 13:31

Grappenmaker, als jij denk dat Liverpool supporters toe geven dat ze van blind (?!) onder de indruk te zijn dan zit je er toch compleet naast. Kan me niet herinneren dat er ook maar 1 supporter van onze club is/was die onder de indruk was van Blind. Dus ik vraag me af waar jouw informatie op gebaseerd is.

18 augustus 2016 om 13:41

Waarschijnlijk van een of andere Ajax forum afgeplukt ofzo...

De Engelse media heeft inderdaad wel eens iets positiefs over Blind geschreven, maar dat ging vooral over het feit dat hij in staat was om de bal van A naar B te passen. Dat is in Engeland nogal bijzonder, aangezien ze daar vooral van een verdediger verlangen dat ze de bal veroveren en duels winnen. Wat ze verder met de bal doen is van ondergeschikt belang.

18 augustus 2016 om 14:01

Van persie heeft het zo fantastisch gedaan dan? Vraag het even aan een turkse fener fan kijken wat die zeggen

18 augustus 2016 om 14:01

@ Niels19912510

Louis van Gaal (barca, Bayern, United, NL Elftal, Ajax)
Mourinho (porto, Inter, Madrid, United)
De Boer (4x kampieon Ajax, Internationale)
Bert van marwijk (feyenoord, Dortmund, NL elftal)

Zien het allemaal verkeerd? Die gebruikten hem allemaal als basis speler en de eerste 3 namen maakte van Blind hun (reserve) aanvoerder van hun elftal.

18 augustus 2016 om 14:06

@niels19912510

Ga voor de grap eens alle voorgeselecteerde spelers eens tellen en rangschikken naar club of ex-club. En schrijf dan eens nog eens op of Blind met een vermeende Ajax-bril selecteert of aan Ajacieden voorkeur verleend. Het is juist lachwekkend dat jij zonder de feiten te controleren ongenuanceerd zomaar wat roept over een Ajax-bril bij de bondscoach.

18 augustus 2016 om 14:42

@niels19912510 wees toch niet zo zuur joh. Je favoriete spelers van je favoriete club zitten er niet bij, kan gebeuren. Daarbij is het een voorselectie en in het verleden is er ook wel is iemand van buiten de voorselectie nog gewoon bij betrokken. Daarbij zit je te zeuren om Kongolo i.p.v. Dijks, terwijl Kongolo niet eens linksback speelt op het moment bij Feyenoord want volgens mij heeft Woudenberg daar nu 2 wedstrijden gestaan. Verder vind ik Dijks (al had ik liever Pieters gezien) niet zo'n gekke back-up voor Willems. Willems is aanvallend velen malen beter echter laat hij verdedigend nog wel is een steekje vallen, Dijks is daarentegen verdedigend veel sterker alleen mag hij nog wel een uurtje of 80 op de training spenderen aan het verbeteren van zijn voorzet. Het kan natuurlijk zo zijn dat Blind gewoon Dijks zelf is aan het werk wil zien om te kijken of er progressie is of dat het stagneert bij die jongen.

Verder ben ik het gezeik van mensen op Daley Blind ook wel een beetje zat want die jongen heeft nu al jaar in jaar uit bewezen dat hij het niveau gewoon aan kan bij Manchester United. Het is geen geweldenaar, geen echte uitblinker, maar hij zet wel de organisatie goed neer, vangt veel losvallende ballen op, levert ze vervolgens niet in en heeft gewoon goed voetbalinzicht. Daarnaast is het ook nog eens ideaal aan die jongen dat hij multi-inzetbaar is op de back posities, het centrum van de verdediging en het middenveld. De Engelse media heeft verder meermaals de loftrompet laten klinken over Blind, waaronder afgelopen weekend ook weer bij Motd bijvoorbeeld.

Verder hoor ik je ook niet praten over een Clasie die eigenlijk al een jaar lang balanceert op de bank bij Southampton met zo nu en dan een basisplaats. Nu kan het zo zijn dat hij aankomende week wel speelt, maar afgelopen week stond hij er weer niet in terwijl zijn directe concurrent Wanyama vertrokken is. Ik hoor je ook niet over een Berghuis die een waardeloos seizoen achter de rug heeft bij Watford en tot dusver (al zal het vast veranderen vanwege Elia's blessure) nog geen basisplaats bij Feyenoord. Ook over een Depay hoor ik je niet die eigenlijk al een heel jaar niks heeft laten zien. Darryl Janmaat hoor ik je niet over die al een jaar lang alleen geprezen wordt om zijn werklust in Newcastle maar voornamelijk in het nieuws komt vanwege zijn 'ball-watching' waarmee hij nogal vaak zijn directe tegenstanders uit zijn rug liet weglopen.

Maar goed, het zal allemaal vast niet door clubvoorkeur komen die je moeilijk verborgen kan houden. Ik zou voor de gein ook de cijfers er eens bijpakken van de historie van spelers als ik jou was voordat je claimt dat het een bondscoach is met Ajax-voorkeur. Niet dat het mij persoonlijk iets uitmaakt, maar wat meer nuance en realisme in je leven zou je goed doen.

Ik had persoonlijk graag Diks erbij gezien als beloning voor zijn mooie transfer en goede seizoen in een matig Vitesse vorig jaar.

18 augustus 2016 om 14:43

@D-Bergkamp

Ik ben het met je eens, maar ik denk toch echt dat hij Pieters eerder mee had moeten nemen dan Dijks. Dijks heeft naar mijn mening niet de potentie om een geweldenaar te worden. Pieters is met zn ervaring al een eind verder dan Dijks en is hetzelfde type verdediger. Ik denk dat Blind de verkeerde van de twee heeft gekozen. Verder snap ik wel dat hij niet alleen Willems en v Aanholt heeft meegenomen.

18 augustus 2016 om 14:54

@ Dutchy19

Pieters is 28 jaar, Dijks slechts 23 jaar oud. Dat er nu twijfel is over wie er mee genomen moet worden geeft al aan dat Dijks al op een vergelijkbaar niveau zit volgens velen. De kans dat Pieters nog door groeit is niet groot, terwijl de kans dat Dijks groeit zoals de afgelopen 2 jaar wel heel goed mogelijk is.

Dijks heeft fysiek, lengte, loopvermogen, kracht. Allemaal voorwaarden die Pieters niet van natura heeft en Dijks wel. Dijks moet beter leren voorzetten en iets scherper leren verdediger. Maar dat is aan te leren.

18 augustus 2016 om 14:56

@dutchie19

Pieters is meer ervaren idd, maar verder in mijn ogen een vrij doorsnee back. Ik vind hem als type verdediger ook vergelijkbaar, maar de snelheid die Dijks ten opzichte van Pieters heeft is weer een pré. Wel vraag ik me geregeld af hoe her komt dat Dijks zoveel moeite blijft houden om een afgemeten voorzet te geven. Lijkt me toch een kwestie van traptechniek. Dat heb je of heb je niet en kan maar in beperkte mate aangeleerd worden. Dat moet beter bij Dijks, al blijft verdedigen zijn hoofdtaak

18 augustus 2016 om 15:22

Dat er weinig Feyenoorders bijzijn interesseert me niet. Als de spelers die zijn opgeroepen echt beter zijn zal het mij een worst wezen. Van Feyenoord zou Kongolo erbij moeten, maar Karsdorp en in mindere mate Vilhena vind ik de voorselectie nergens op gebaseerd. Clasie zeg ik hieronder zelf al over dat hij vaak wissel zit en daardoor niet geselecteerd had moeten worden.
Spelers als Pieters, Hoedt en De Roon verdienen een kans i.p.v. bijvoorbeeld Dijks en Bazoer (die uit vorm is). Heeft Feyenoord weinig mee te maken, lijkt mij.

18 augustus 2016 om 16:48

Hoe kom je erbij dat Bazoer uit vorm is? Dat was hij eind vorig seizoen, maar nu is hij gewoon weer als vanouds.

18 augustus 2016 om 13:09

Zeggen ze wat over een Ajax bril 😂 Bij jou is er een andere bril of niet. Dijks was tegen Rostov een van de betere spelers. Altijd vooruit denkend en voorzetten geven. Met dost en Janssen in de spits en hopelijk een zelfde soort speler als dijks op rechts wordt dat doelpunten sparen. Kongolo is een leuk optie maar op dit moment zijn Willems en dijks gewoon de beste twee van Nederland. Pieters mist snelheid. Leuke linksback maar totaal geen snelheid dus wordt dat ook een probleem als je elke keer wordt overvallen op de counter.

18 augustus 2016 om 13:18

Willems is de beste linksback, en daarna Van Aanholt of Pieters. Dijks heeft niets bij Oranje te zoeken!

18 augustus 2016 om 13:52

Dude ramselaar wel dan? Is een voorselectie. Het is maar waar je als
mens mee zit zeg. En dat op een heerlijke zonnige dag.

18 augustus 2016 om 20:12

Niels noem jij wel Willems maar Dijks niet goed genoeg?? Heb jij Willems wel zien spelen dit seizoen en eind vorig seizoen? Speelt echt zwak. In vorm is Willems aanvallend veel beter maar verdedigend komt hij niet eens in de buurt. Enige die ik mis is Propper, die heeft een fantastisch seizoen achter de rug en is ook dit seizoen prima begonnen.

18 augustus 2016 om 13:34

@feyeverton

Dijks is nog niet opgeroepen om zich te melden bij de selectie. Het is slechts een papieren voorselectie, meer nog niet.

18 augustus 2016 om 13:42

hoe kan je spelers uitnodigen die geen basis plek hebben .
en een keeper die er wekelijks naast zit.

18 augustus 2016 om 13:56

Ze zijn dus nog niet uitgenodigd hè? Het gast om de voorselectie. Ze mogen zichzelf de komende week laten zien.

18 augustus 2016 om 13:55

Niet omdat het om dijks ga maar die pieters en die kongolo slaat wel ergens op dan? Misschien even niet door een feyenoordbril kijken wat je dan zeg over kongolo. Verder weer een belachelijke selectie zoals we gewend zijn van blind

18 augustus 2016 om 13:56

Gasten! Dit is een voorselectie van 36 namen. Ik zal jullie een geheimpje verklappen niet al deze spelers worden ook daadwerkelijk opgeroepen.

18 augustus 2016 om 13:00

Onbegrijpelijk ja. Dijks is echt met afstand de zwakste schakel van Ajax.

18 augustus 2016 om 13:06

Dijks met afstand de zwakste schakel bij ajax? In mijn ogen de enige speler die altijd een voldoende scoort bij ajax, niet altijd geweldig, maar verdedigend zelden op een foutje te betrappen. Voorzetten mogen wel wat beter

18 augustus 2016 om 13:06

Ja daggg! Dijks doet het prima! Zwakste schakels zijn op dit moment Cillessen (maakt wat foutjes) en Veltman.

18 augustus 2016 om 13:09

Frgio: kijk je alle wedstrijden van Ajax? Zo ja, dan kunnen meningen verschillen. Zo nee, waar heb je het dan over?

18 augustus 2016 om 18:03

Jaa ik zie alles (op Rostov na). Hij kan echt helemaal niks voor het niveau dat Ajax wil nastreven. Zijn voorzetten slaan nergens op, bij mindere clubs zou hij niet eens opvallen
Lees meer op www.voetbalzone.nl

18 augustus 2016 om 20:15

Zijn voorzetten slaan nergens op. Ok hij heeft dat wel eens beter gedaan maar waarom hoor ik je niets zeggen over zijn verdedigende kwaliteiten, zijn fysiek, conditie en doorzettingsvermogen. Hij is immers een verdediger toch? Wel opvallend dat je voorzetten noemt, laat een beetje zien hij jij naar zijn prestaties kijkt.

18 augustus 2016 om 13:10

Moet je misschien maar eens naar AZ kijken, want Haps hoort wel degelijk in de (voor)selectie. Als hij bij Feyenoord had gespeeld had hij er bij gezeten, zeker weten. Haps is de beste linksback in de Eredivisie.

18 augustus 2016 om 13:12

Haps speelt seizoen in seizoen uit altijd goed tot geweldig. Heeft (bijna) nooit een slechte dag en brengt aanvallend heel veel. op 23 jarige leeftijd is Haps gewoon 1 van de, misschien wel de beste linksback in de Eredivisie. Blijd het apart vinden dat hij nog nooit een interland heeft gespeeld.

18 augustus 2016 om 13:19

Ik vind Haps in alle facetten beter dan Dijks. In mijn ogen zijn Haps en Willems de 2 beste LB van de eredivisie.

18 augustus 2016 om 13:22

Ik vind Haps dit seizoen ook veel meer indruk maken eerlijk gezegd...zeker tegen die Grieken.

18 augustus 2016 om 13:23

Dan zegt dat alles over het niveau van Oranje momenteel. Spanje heeft Jordi Alba, Engeland heeft Shaw, Frankrijk heeft Evra, Brazilië heeft Marcelo en wij hebben Dijks en Haps enzo...
Daar sta je behoorlijk mee voor schut op een WK.
Bij Oranje is het een keuze tussen de lamme, de blinde en de kreupele. Ik denk dat Daley Blind de beste keuze zou zijn voor de linksback positie momenteel.

18 augustus 2016 om 13:28

Ja, Glory, dat hoeft niet in elk topic gezegd te worden. Ons niveau is nou eenmaal wat lager, deal with it. Altijd dat gezeur. We moeten nu kiezen uit een aantal linksbacks en daarvan vind ik Haps op dit moment een logischere keuze als Willems. Zelfde types, maar ik vind Haps verdedigend iets beter.

18 augustus 2016 om 13:34

Alleen speelt Haps niet bij een topclub. Dat speelt in zijn nadeel. Denk dat Dijks en Kongolo daarom nog boven Haps staan in de pikorde.

18 augustus 2016 om 13:40

En wat wil je eraan doen dan? Blijven zeuren? Die Haps ontwikkelt zich toch hartstikke goed? Wie weet hoever die nog kan komen. Daarnaast staat er best een mooie generatie te wachten. En daarna weer een zooi goede talenten. Gewoon accepteren dat je het ff niet breed hebt en genieten van leuke talenten.

Zoet/Cilless
Karsdorp/Tet
De Vrij/Hoed
vDijk/Kongol
Haps/Willems
Klaass/hendr
Propper
Vilhena
Berghuis
Janssen
Bergwijn
18 augustus 2016 om 13:44

Ja, dat is dus hetgeen wat ik zo'n onzin vind. Als hij een beetje Eredivisie kijkt ziet hij toch ook zo dat Haps mee kan komen met Feyenoord en de top2. Maar dit is altijd het geval, AZ-spelers krijgen de kans zelden.

18 augustus 2016 om 13:47

Dat vind ik dus ook Feye88, er loopt heel erg veel talent rond hier in Nederland. We hebben geen sterrenteam meer, maar met al dat talent zou dat zomaar weer kunnen komen. Wie weet speelt Willems bij zn volgende club de pannen van het dak, wordt Janssen eerste spits en vind Depay het vertrouwen terug. Dan staan we er opeens heel anders voor! Beetje positief blijven kan geen kwaad..

18 augustus 2016 om 13:48

Seizoen in seizoen uit. Hij is pas 1 jaar basisspeler, daarvoor gewoon vast op de bank. Brengt aanvallend heel veel, dan kan je ook Ake of Buttner oproepen.
Haps brengt aanvallend heel veel, maar dan ga ik me toch erg afvragen of je dijks ziet spelen. Dijks blijft 90 minuten lang vooruit gaan en creeert aanzienlijk meer kansen dan Haps.

18 augustus 2016 om 13:48

Dat is niet alleen met AZ spelers zo. Dat geldt ook voor spelers bij andere subtoppers.

18 augustus 2016 om 13:51

Ja tuurlijk, het Ajax syndroom, blijven doorselecteren en geen routine bewaren. Dan sta je straks weer met zijn allen te schelden dat we vierde zijn geworden in de groep.

Cilissen
Veltman
vDijk
Blind
Riedewald
Propper
Strootman
Promes
Sneijder
Wijnaldum
de Jong
18 augustus 2016 om 13:02

Tete heeft niet eens basisplaats bij Ajax..

18 augustus 2016 om 13:08

Tete heeft een wedstrijd er naast gestaan tegen een ultraverdedigend team, niet overdrijven nu.

18 augustus 2016 om 14:10

Tete is verdedigend gezien geweldig, staat er 1 wedstrijd terecht naast omdat de speelstijl hem niet past, niet omdat hij niks kan

Waarom zit Dost er weer bij? Heeft niks uitgevoerd.

Veltman..... Selecteer dan nog hoedt van Lazio

18 augustus 2016 om 13:02

Als je Hoedt gevolgd hebt weet je dat hij minder is dan Veltman.

18 augustus 2016 om 13:13

En dat zeg een as roma fan😑. Hoedt laat zien dat hij gelijkwaardig niveau heeft als veltman en dat doet hij in seri a.

18 augustus 2016 om 14:07

Verdedigend was Lazio afgelopen jaar een van de slechtste van de serie A, en Hoedt deed daar lekker aan mee. Zal dit jaar niet veel in de basis staan.

En Depay zit erbij omdat...........?

18 augustus 2016 om 13:04

Wie wil je dan meenemen, we hebben niets beters hoor.

18 augustus 2016 om 13:20

Beter qua potentie en huidige club niet inderdaad. Maar mentaal en qua motivatie heb ik m'n twijfels bij deze keuze. Depay kan maar aan blijven rommelen, omdat het toch geen consequenties heeft. Dan denk ik dat bijvoorbeeld Jeremain Lens er meer op gebrand is zichzelf te bewijzen, desnoods kijk je hoe Kishna het doet. Op gegeven moment is het klaar vind ik.

18 augustus 2016 om 13:26

Snap je punt om Depay zeker, maar toch blijft het wel een speler die ineens het verschil zou kunnen maken. Vertrouwen zou hem daarnaast ook weer goed kunnen doen.

Ik krijg juist steeds weer tranen in mijn ogen als ik narsingh erbij zie staan. Die jongen kan alleen recht vooruit sprinten en af en toe met een gelukje komt er een goal of assist van hem waar hij weer "krediet" mee opbouwt, terwijl er verder niks uit komt.

18 augustus 2016 om 13:45

Ik ben ook absoluut geen fan van Narsingh, maar feitelijk gezien heeft hij het afgelopen jaar meer betekend voor Oranje dan Depay (al zegt dat ook genoeg over het niveau bij oranje op dit moment).

Depay teert eigenlijk nog steeds op zijn laatste 2 jaar bij Psv, waarin hij weergaloos was. Ik hoop echt dat Manutd hem verhuurt en hij zichzelf tegenkomt/opnieuw vindt, daar zowel ze bij Manutd als Oranje al een jaar aan wachten zijn op dat plotselinge moment dat hij wél z'n draai vindt.

Hij zit wat mij betreft iets te comfortabel op dit moment, presteert vrijwel niets, en komt er mee weg. Daar kan hij zelf ook onmogelijk blij mee zijn.

18 augustus 2016 om 13:05

Omdat we geen betere hebben misschien.. Dan maar een wisselspeler van Man. Utd toch?!

18 augustus 2016 om 13:09

Onzin, geef dan een andere speler de kans. Hij bakt er al anderhalf jaar geen kloten van, dan maar een speler die in 'potentie' wat minder is en wel presteert.

18 augustus 2016 om 13:14

Ik heb liever narsingh dan die prutser die niks kan. We kunnen zelfs elia selecteren.

Ongelooflijk. Waarom nog steeds Kongolo niet? Is het grootste verdedigende talent van Nederland en kan op 2 posities terecht. Wat een onbekwame bondscoach hebben wij

18 augustus 2016 om 13:03

Ik denk dat Tete verdedigend beter is dan Kongolo.

18 augustus 2016 om 13:07

Tete is verdedigend niet beter dan Kongolo. Hij heeft wel de beste tackle van de Nederlandse competitie, maar Kongolo is in de lucht en positioneel sterker en zijn tackle is ook uitstekend..

18 augustus 2016 om 13:10

Dat dacht je verkeerd... Kongolo is werkelijk de enige verdediger die nooit door de mand valt ( de meest constante Feyenoorder) en is in mijn ogen samen met misschien Moreno de beste verdediger die in Nederland rondloopt.

18 augustus 2016 om 13:13

Nou dat hebben we vorig seizoen kunnen zien dat Kongolo positioneel beter is! Was ook medeschuldig dat Feyenoord veel goals tegen kreeg vorig seizoen. Hij viel ook wel degelijk door de mand.

18 augustus 2016 om 13:27

Je verzint gewoon dingen man.

18 augustus 2016 om 14:47

Het maakt toch niet uit of tete of kongolo beter is? De 1 is rechts de ander links, dus zijn totaals mekaars concurrenten niet, dujks moet je met kongolo vergelijken en dan moet je kongolo selecteren

18 augustus 2016 om 13:07

@ Soul_mate

In een verdediging die vorig jaar vrij veel stond te schutteren zou je moeten kunnen excelleren. Maar dat heeft Kongolo toch vorig jaar niet gedaan? Een Bruma bij PSV was vrijwel niet te verslaan. Een Veltman was statistisch de eerste seizoenshelft de beste verdediger met het hoogste onderscheppingspercentage. En die vloeit vlekkeloos naar de rechtsback en voetbalt daar ook goed. Een Ron Vlaar bij AZ geeft leiding aan de hele verdediging. En een Diks van Vitesse gaat naar Fiorentina omdat hij uit blonk.

Vond ze persoonlijk allemaal beter spelen dan Kongolo afgelopen seizoen

18 augustus 2016 om 13:08

Kongolo heeft vorig seizoen uitstekend gespeeld. Van Beek schutterde, maar Kongolo was zeer goed. Heeft nooit gekke dingen gedaan en stak er zeker bovenuit.

18 augustus 2016 om 13:11

Heb je vorig jaar wel gekeken naar Feyenoord vraag ik me af?? Kongolo was juist de enige verdediger die er wat van kon in de slechte periode

18 augustus 2016 om 13:16

Of Kongolo was de minst slechte van de Feyenoord verdediging. Wat niet betekent dat hij zelf niet de nodige fouten maakte.

18 augustus 2016 om 13:18

@ Feye88

Voor iemand die 2,5 jaar lang basis speler is bij Feyenoord word meer verwacht dan wat Kongolo afgelopen jaar heeft laten zien naar mijn idee. 2 jaar geleden was het een gigantisch talent maar hij heeft zich bij lange na niet zo ontwikkeld als men verwacht had.

De ontwikkeling van bijv Diks van Vitesse is veel groter geweest. Tete bij Ajax speelde heel erg sterk. Vlaar toonde weer aan waarom hij Ron Beton werd genoemd. Bruma was onpasseerbaar. Die spelers hebben allemaal echt forse stappen gemaakt. Terwijl Kongolo, behalve bij Feyenoord, eigenlijk nooit geroemd werd. Karsdorp maakte bijvoorbeeld veel meer indruk.

18 augustus 2016 om 13:25

@Glory

Kom eens met wat voorbeelden van die fouten van Kongolo dan?

18 augustus 2016 om 13:28

Jij snapt er echt niet veel van. Karsdorp meer geroemd?! Om te gieren dit. Op dit moment is Karsdorp echt het zorgkindje van Feyenoord. Lijkt zich meer bezig te houden met zijn staartje dan met zijn goede spel. Kongolo heeft vorig jaar even stil gestaan in zijn ontwikkeling omdat hij linksback moest spelen, maar sinds hij weer in het centrum staat is hij met afstand de beste speler van Feyenoord. Hij is razend snel, zit overal tussen en kan ook nog voetballen!!

18 augustus 2016 om 13:30

Tja, dat kun je wel zeggen, maar het is gewoon niet waar. Kongolo moest uit nood linksback spelen, aangezien Nelom het enige alternatief daar was. Maar de wedstrijden die hij centraal speelde (en dit seizoen weer) doet hij het gewoon hartstikke goed. Sober, nauwelijks fouten. Hij heeft niet een pass of aanvallende intenties zoals Veltman heeft, maar hij doet zijn werk uitstekend. Dat hij niet opvalt is juist zijn verdienste. Maar misschien is hij het type verdediger dat in Nederland niet gewaardeerd wordt.
Hij is in ieder geval al op een stuk hoger niveau dan Martins Indi ooit bereikte bij ons, en die werd ook de hemel in geprezen.

18 augustus 2016 om 13:34

@D-Bergkamp, de ontwikkeling van Kongolo is je denk ik echt compleet ontgaan... Speelt in die 2,5 jaar altijd stabiel en is zelden op een (grote) fout te betrappen. Hij heeft zich echt wel sterk ontwikkeld. Het enige wat hij nog moet krijgen is 'persoonlijkheid', maar verder is hij verdedigend altijd aanwezig. Maar jezelf geruisloos ontwikkelen is ook ontwikkelen.

Zo'n Karsdorp heeft inderdaad stappen gemaakt, maar valt gewoon veel meer op door zijn rushes, acties en hele hype eromheen. Verdedigend is het nog behelpen en speelt hij niet altijd even best (ook aanvallend). Diks ontwikkelde zich stormachtig inderdaad en Tete viel vooral op door zijn sterke tackles.

Maar goed, ik wil Kongolo Oranje hier niet in praten. Want ik zie hem het liefste als CV (heeft alles wat een moderne CV moet hebben) en niet als LB, waar men op het forum vooral de vergelijking mee maakt. Voor Feyenoord speelde hij daar uit nood. Op de CV hebben we veel (en meer ervaren/betere) opties voor in de basis. Maar Kongolo komt er absoluut.

18 augustus 2016 om 13:36

@ Feye88

Kongolo is nog steeds een talent en hij kan ook nog steeds stappen maken. Maar als je hem als LCV mee zou gaan nemen heeft hij concurrentie van Blind en van Dijk die allebei heel stabiel spelen op een hoger niveau. Waardoor hij terecht niet mee zou gaan.

Dat terwijl Bruma, Veltman en Letschert voor de RCV positie een kans krijgen.

Als je linksback gaat kijken zijn Aanholt, Willems, Pieters en Dijks meer logische keuzes. Die spelen op die positie vaker, meer/langer en beter.

Het is dus niets tegen Kongolo, maar op het moment zijn er op de CV en linksback posities naar mijn idee betere opties dan Kongolo. Dat betekent niet dat hij een slecht seizoen heeft gehad. Maar zijn seizoen was niet dusdanig uitzonderlijk om een plek te claimen tov de boven genoemde namen die op de genoemde posities gewoon beter speelden.

18 augustus 2016 om 13:43

Tja, wat wil je meer van een verdediger dan solide zijn en duels winnen. Want dat is wat Kongolo doet. Ik heb liever een beest als Kongolo achterin dan een klein mannetje als Blind, die je altijd tegengoals oplevert omdat hij op duelkracht verliest. Dan kan Blind een veel betere voetballer zijn, maar dat hoef ik niet als laatste man.

18 augustus 2016 om 13:47

Nu zeg je opeens heel andere dingen... Als dit je eerste bericht was geweest had ik het logisch gevonden.. Maar jij deed net of Kongolo stil staat in zijn ontwikkeling!! En dat is absoluut niet waar. Als Kongolo zich zo door blijft ontwikkelen is het een kwestie van tijd voordat hij de vaste linker centrale verdediger van oranje is.

18 augustus 2016 om 13:49

@ Feye88

Blind werd door zowel van Gaal als Mourinho (voorlopig) als basis speler op de LCV positie gebruikt bij Manchester United in de premier league. Terwijl Kongolo bij Feyenoord misschien wel het beste functioneert op de Lcv, maar nog niet dusdanig onomstreden is aangezien hij linksback gezet word.

Wanneer je, op het moment, Kongolo boven Blind verkiest, dan is er weinig discussie te voeren. Blind heeft de afgleopen twee seizoenen in alle competities 94 wedstrijden bij United gespeeld. Onder zowel Boer, Blind, Van Gaal en Mourinho word Blind altijd geselecteerd en opgesteld. Zullen die het dan allemaal verkeerd zien?

Speel je tegen een zwakkere tegenstander, dan speelt Blind Lcv. Speel je tegen een sterkere tegenstander speel je met van Dijk op de Lcv. In beide gevallen valt Kongolo (terecht) buiten de boot toch?

18 augustus 2016 om 13:54

@ Wim_d

Als Kongolo zichzelf blijft ontwikkelen word het alsnog heel moeilijk. Daley Blind is 26 jaar en al 2 jaar basis speler bij Manchester United. Virgil van Dijk is 25 jaar en basis speler bij Southampton en regelmatig uit blinker. Kongolo is 22 jaar en met alle respect basis speler zonder vaste positie bij Feyenoord. Hopelijk begrijp je dat Blind en van Dijk op het moment gewoon 3-4 stappen verder zijn dan Kongolo.

Dat doet niets af aan het talent van Kongolo, maar beiden heren zijn gewoon veel verder in hun ontwikkeling. Spelen wekelijks in de premier league bij een (sub)top club.

Hopelijk heeft Utrecht bij Timo en Bart clausules voor Oranje debuut. Kunnen we weer een speler voor huren.

18 augustus 2016 om 13:07

Die zijn er wel, maar Blind kijkt vast alleen maar de wedstrijden van Ajax... Dan is het logisch dat je niet op het idee komt om iemand als Hoedt of Kongolo te selecteren.

18 augustus 2016 om 13:09

Veltman heeft een goed seizoen achter de rug. Ik ben wel benieuwd wie jij als alternatief opgeroepen wil zien worden.

18 augustus 2016 om 13:11

Wat is er mis met Veltman? Vind hem zich hebben ontwikkeld tot een uitstekende verdediger.

Het zegt genoeg dat meer dan de helft van deze spelers in de eredivisie spelen. Onze eigen Mickey-Mouse competitie waar de clubs doorgaans Europees razendsnel worden uitgeschakeld.
De keerzijde is dat dit veelal jonge spelers zijn die de 'stap' nog kunnen maken. Laten we het van ganze hopen, anders gaan het zware jaren worden voor NL-elftal.

Hebben we zoveel topspelers in NL, dat we een 1e voorselectie van 36 spelers moeten hebben ???

18 augustus 2016 om 13:07

Haha nee we hebben vooral heel veel spelers van het gelijkwaardige waardeloze niveau. Het is ook moeilijk kiezen tussen slecht en slecht.

18 augustus 2016 om 13:28

Nee, het is allemaal lood om oud ijzer. Snap het gebash van de meerderheid hier ook niet. Alsof een Kongolo/pieters doorslaggevend zou zijn in het NL, haha.

Hij blijft ook maar Narsingh oproepen. Beetje de Romano Denneboom van deze faalbondscoach. Dan toch de hand van Marco van Basten?

18 augustus 2016 om 13:25

Denneboom heeft alleen maar 1 of 2 interlands gespeeld. En zo waren er in die tijd nog wel meer spelers die gewoon een keer werden opgeroepen. Ik noem een van Galen, Yilderim, Hofs, Bakkal, geen idee of het allemaal onder van basten was maar lachwekkend was het wel.

En Narssingh is weer geselecteerd. De man die al tijden niks meer laat zien. Daarnaast kan Vorm ook wel meteen terug naar waar hij vandaan kwam. Selecteer dan een talentvolle keeper.

18 augustus 2016 om 13:17

Narsingh laat tenminste meer zien dan depay. Noem dan een naam die talentvol is en speelt nu in de basis bij zijn club?

18 augustus 2016 om 13:34

Ik vind dat Room of Padt het eerder verdient. Wat heb je nou nog aan Vorm?
Daarnaast spelen zowel Toornstra als Berghuis beter dan Narsingh op de vleugel. En ik ben helemaal geen fan van toornstra op rechtsbuiten. Narsingh is niet beter als Ondaan of een andere hardloper.

18 augustus 2016 om 13:45

Room speelt voor curaçao elftal en padt kan misschien, maar hij kan beter naar az gaan, want Groningen is een pure middenmotor club. Ik weet niet wie ondaan is, maar zo slecht is narsingh ook weer niet. Berghuis moet nog eerst bewijzen bij feyenoord en toornstra kan misschien ook, maar hij zal nooit geselecteerd worden net als immers.

Zo'n Marten de Roon, die heeft toch vorig seizoen goed gepresteerd en nu in de PL dacht ik. Ik heb hem zelf niet veel gezien, maar las vaak dat hij het goed deed. Is hij geen speler die het een keer verdient?

18 augustus 2016 om 13:43

De Roon had er inderdaad bij moeten zitten. Iemand als Bazoer is al langere tijd uit vorm en Clasie speelt niet (veel) meer bij Southampton, volgens mij.

18 augustus 2016 om 14:31

Ik denk dat op deze positites Wijnaldum en Strootman nummer 1 en 2 zijn. Vind ik met met kop en schouders boven de andere staan.

Kunnen we niet de interland periodes eens een keer overslaan. Moeten we weer 1-2 weken wachten tot de competities weer verder gaan om wedstrijdjes tegen griekenland en zweden te spelen. Hoera

18 augustus 2016 om 15:35

Als je over twee jaar het leuk vindt om Nederland weer op een eindtoernooi te zien, is het wellicht toch wel handig als we die wedstrijd tegen Zweden afwerken..

We starten weer met een nieuwe kwalificatie cyclus. Dat betekend dat dit een goed moment is om Zoet 1e keeper te maken en Cillessen weer naar de bank te verwijzen. Blind kennende zal hij dit niet doen maar met de recente blunders van Jasper en Zoet die al meer dan een seizoen constant speelt vind ik het niet meer dan terecht dat Jeroen op doel komt te staan.

18 augustus 2016 om 13:51

Waarom moet je een eerste keeper aanwijzen. Lijkt me sowieso overbodig. Oranje speelt 2 wedstrijden per 2 a 3 maanden. Waarom niet gewoon met 3 of 4 keepers werken en tijdens oefen en kwalificatie gewoon de beste opstellen.

Tijdens het uiteindelijke eindtoernooi, kan je gaan kijken of je een echte eerste keeper kiest of niet.

Dit betekent trouwens ook dat ik vind dat je Cillessen niet "eerste keeper" moet houden.
Maar ik vind dat je hem helemaal niet moet benoemen in deze fase.

Lijkt wel of er alleen maar verdedigers zijn opgeroepen. Hendrix terecht erbij, want doet het op het moment heel goed.

Waarom wordt Depay nog steeds opgeroepen? Speelt al een maanden als een natte krant.. als die uberhaupt weleens speelt.

18 augustus 2016 om 13:10

Omdat ie zo goed in de groep ligt. O nee.

18 augustus 2016 om 13:14

Dat zelfde kun je zeggen over Willems. Pieters en Haps zijn zeker weten beter op dit moment.

18 augustus 2016 om 13:27

Ik vraag me af waarom blind hem selecteert. Ik zou liever dan elia of liefst van persie kiezen. Maar ja blind kijkt alleen met zijn ajax en psv bril.

18 augustus 2016 om 13:55

Elia is geblesseerd, dus hem oproepen zou beetje vreemd zijn.
Van Persie is een spits en Depay een linksbuiten.

Ik zeg niet dat het oproepen van Depay terecht is hoor, maar de alternatieven die je noemt, vind ik geen alternatieven in deze. Er zijn echter wel bijzonder weinig alternatieven. 433 zou gewoon een vreemde opstelling zijn, omdat je geen goede buitenspelers hebt. De Jong en Janssen centraal voorin en met 5 verdedigers spelen waarvan twee zeer aanvallend ingestelde backs. Welke spelers je dan kiest is mij om het even.

Anders zou je toch misschien bij Sneijder/wijnaldum of Locadia uitkomen voor die positie.

18 augustus 2016 om 14:05

Sneijder heeft onder mancini in Galatasaray in de vleugels gespeeld en hij deed het wel goed. Ik hoop dat blind zijn gedachten heeft om hem in de vleugels te spelen.
Van persie kon ook daar spelen.
Maar ik zou depay niet selecteren totdat hij in vorm is.

@mickey12 het is alleen maar toevallig dat blind bepaalde Ajax spelers selecteert die niet goed spelen om dat te verdienen een hoedt laat het al een tijdje zien bij lazio sinds dat de vrij geblesseerd is. En dan heb je nog een dijks die veel te traag is dan kan je beter pieters oproepen die het ook al een tijdje laat zien bij stoke die in een veel sterkere competitie spelen.

18 augustus 2016 om 15:39

Dus dan vind je het probleem van Dijks dat hij te traag is en dan wil je Pieters oproepen. Juist. Dijks had er wat mij betreft ook niet bij gehoeven, maar Pieters laat al jaren een redelijk niveau zien, maar Dijks in vorm doet niet veel voor hem onder denk ik. Dijks heeft ook meer potentie imo. Maar laten we er nu niet te zwaar aan tillen, de selctie wordt nog teruggebracht en aangezien er drie linksbacks bij de voorselectie zitten zal Dijks alsnog afvallen.

SHOTS FIRED!, deels wel met eens Pieters doet het al jaren goed in Engeland wat toch wel een veel hoger niveau is. Verder ben ik ook benieuwd wie er op goal zal staan, cilissen ontdanks hij al voor zijn doen veel fouten heeft gemaakt, de ervaring van stekelenburg. Of zoet die al 1 jaar constant is

Locadia en Dijks? Bij psv en Ajax beide super slecht en nog worden ze geselecteerd. Onbegrijpelijk.

Vind deze voorselectie sowiso nergens op slaan. Over 8 dagen word de definitieve selectie al bekend gemaakt. dan kunnen we ook wel een paar dagen wachten.

Vreemd, geen Kongolo in de lijst. Die jongen speelt op het moment erg goed en speelde ook vorig jaar een degelijk seizoen.
Verder weinig tot geen verassingen denk ik.

Zit (relatief) weinig goeds tussen, maar net genoeg om een redelijk elftal op te stellen. Wereld top 20.

Zoet
Van Dijk
Blind
Bruma
Janmaat
Strootman
Propper
Van Aanholt
Wijnaldum
Promes
Janssen
18 augustus 2016 om 13:49

Als je zo aanvallend gaat spelen is Karsdorp beter dan Janmaat. Daarnaast vind ik Berghuis een toevoeging voor bijna elke aanval. De beste man heeft echt heel veel inzicht en voetballend vermogen. Gaat zich komend jaar flink in de kijker spelen bij Feyenoord.

Veltman hoort centraal te spelen. Zo jammer dat multifunctionaliteit vooral wordt misbruikt door coaches.

18 augustus 2016 om 13:28

Tjah maar centraal gaat hij niet opgesteld worden. Zijn enige kans is rechtsback.

18 augustus 2016 om 13:39

Mwa, vond Veltman als hij bij Ajax rechtsback moest spelen altijd wel sterk. Verdedigend doet hij het goed en heeft z'n acties naar voren. Centraal maakt hij toch wel wat meer foutjes, en daarnaast hebben we daar wel gewoon betere opties lopen met Bruma, de Vrij, van Dijk, etc.

Middenveld met Sneijder, Strootman en Propper/wijnaldum is gewoon prima en voldoende om je te plaatsen voor het WK in 2018.

Backposities zijn voor mij toch wel een vraagteken, mocht Dijks zijn spel van afgelopen dinsdag doortrekken is hij een goede optie. Ook de rechtsback is een beetje een loterij wie daar moet spelen.
Verder dacht ik dat de Vrij zo langzamerhand wel weer fit was?

Stekelenburg
Janmaat
Bruma
Blind
Dijks
Propper
Sneijder
Strootman
Wijnaldum
Janssen
Promes
18 augustus 2016 om 13:37

Dijks boven Willems, Blind en v Aanholt? Een bijzondere keuze.

18 augustus 2016 om 14:05

Denk dat je gewoon moet kijken naar de opstelling van de tegenstander. Met 3 spitsen zet je 4 verdedigers neer. Met 2 spitsen zet je er 5 neer. In dat geval kan je in allebei de opties kiezen om Blind de vrije verdediger te houden en in de 5mans verdediging heb je 2 backs die eigenlijk vrij zijn om naar voren te gaan.

De opstelling is op basis van situatie nu.
In een 433 zou ik ik Veltman voor op rechts kiezen en Willems/dijks voor op links.
Zij zijn verdedigend wat sterker in mijn optie.

Zoet/Steek
Bruma
Blind
van Dijk
Kars/Janmaat
Wijnaldum
Strootman
Will/Aanho
Sneijder
Janssen
De Jong

Vind het toch wel opvallend dat Luciano Narsingh en Michel Vorm bij de (voor)selectie zitten. Op de positie van Narsingh zou ik op dit moment eerder voor Steven Berghuis kiezen en ja, Berghuis heeft het afgelopen seizoen nauwelijks gespeeld bij Watford en zit nu pas een paar weken bij Feyenoord, maar in de interlands die Berghuis heeft gespeeld, maakte hij een betere indruk dan Narsingh en Vorm zit vrijwel altijd op de bank bij Tottenham Hotspur.

Vorm moest gewoon nooit weggaan bij Swansea City. Of in ieder geval: hij moest Swansea nooit verruilen voor Tottenham, want daar kon hij van te voren al weten dat hij op de bank achter Hugo Lloris zou komen en dat hij uitbeeld zou raken bij het Nederlands elftal. Dan had ik als ik hem was, eerder bij Swansea gebleven of voor een club als Liverpool gekozen, want ik denk dat hij zeker kansen zou hebben om Simon Mignolet eruit te spelen.

En ja, ik weet dat dit de voorselectie is en als definitieve selectie hoop ik dan hierop:

Keepers: Jasper Cillessen ( Ajax ), Jeroen Zoet ( PSV ) en Maarten Stekelenburg ( Everton ).

Verdedigers: Daryl Janmaat ( Newcastle United ), Kenny Tete ( Ajax ), Jeffrey Bruma ( VFL Wolfsburg ), Joël Veltman ( Ajax ), Virgil van Dijk ( Southampton ), Jaïro Riedewald ( Ajax ), Jetro Willems ( PSV ) en Patrick van Aanholt ( Sunderland ).

Middenvelders: Riechedly Bazoer ( Ajax ), Davy Pröpper ( PSV ), Kevin Strootman ( AS Roma ), Daley Blind ( Manchester United ), Georginio Wijnaldum ( Liverpool ) en Wesley Sneijder ( Galatasaray ).

Aanvallers: Quincy Promes ( Spartak Moskou ), Steven Berghuis ( Feyenoord ), Vincent Janssen ( Tottenham Hotspur ), Luuk de Jong ( PSV ), Klaas Jan Huntelaar ( Schalke 04 ) en Memphis Depay ( Manchester United ).

Zelf zou ik Jeroen Zoet voorlopig de voorkeur als eerste doelman geven, want ik vind Cillessen tot dusver maar een matige en onzekere indruk maken dit seizoen en dan zou ik dus in deze opstelling spelen (zie opstelling).

Zoet
Tete
Bruma
v.Dijk
Willems
Wijnaldum
Strootman
Pröpper
Sneijder
Promes
Janssen
18 augustus 2016 om 13:26

Vorm vind ik op zich wel logisch. Speelde laatst vanwege een blessure bij Lloris en lijkt erop dat ie komende maand onder de lat staat. Als ik report lees, dan heeft ie ook nog goed werk geleverd.

Bij mij zou juist Cillessen afvallen. Zit in een mindere fase en juist zijn concurrenten zijn uitstekend op dreef. Er komt met Zweden ook nog eens een belangrijke wedstrijd aan en iedereen moet in topvorm zijn. Dat is Cillessen momenteel niet.

18 augustus 2016 om 13:27

Als alle keepers fit en in vorm zijn is Stekelenburg nog altijd de beste optie als keeper.
Overigens gaat Vorm nu weer veel spelen aangezien Lloris geblesseerd is.

Tete als rechtsback? Als hij zelfs bij Ajax uit de basis wordt gehouden omdat hij zijn niveau niet zou halen dan lijkt mij dat geen goede optie.

18 augustus 2016 om 13:45

Ik denk dat het ook meespeelde dat Rostov veel man op eigen helft zou hebben en dat Tete voetballend minder is als Veltman die daar beter mee overweg zou kunne. Het zal me niet verbazen als Tete komend weekend weer in de basis staat. Ideaal is als ze Veltman dan naast Sanchez zetten en Riedewald op 6.

18 augustus 2016 om 13:29

Waarom kies jij voor depay? Hij speelt nog weinig dan narsingh en hij doet niet beter dan hem.

18 augustus 2016 om 13:32

@ Rochester

Vorm mag de komende maand keepen bij Tottenham omdat Lloris geblesseerd is. Dus het is dan ook wel fair om hem een kansje te geven in de voorselectie bij Oranje. Zeker omdat hij afgelopen weekend liet zien bij een blessure van Lloris er wel direct te staan met een paar goede reddingen.

Zelf zou ik wel een paar spelers wisselen in je definitieve selectie. Klaassen heeft afgelopen seizoen, en ook de laatste paar weken, bewezen de beste speler van Ajax te zijn en zou daarmee een plekje moeten krijgen boven Bazoer of Propper. En Luuk de Jong zou ik wisselen voor Robin van Persie denk ik.

unknown
Veltman
Bruma
van Dijk
Aanholt
Wijnaldum
Blind
Promes
Sneijder
Depay
Janssen
18 augustus 2016 om 13:33

Blind zal denk ik toch 4-3-3 willen spelen, al vind ik jouw opstelling prima. Zelf denk ik echter dat Sneijder (zeker conditioneel) geen speler meer is die je 90 minuten kunt laten spelen in belangrijke wedstrijden van Oranje. Vind ik in het huidige voetbal meer iemand die je brengt als er iets geforceerd moet worden. Ik denk dat een middenveld Pröpper, Strootman, Wijnaldum momenteel het meest complete/volwassen is.

18 augustus 2016 om 13:44

@ 23dvd23

Zoals ik zelf al vermelde vind ik dat Klaassen de voorkeur verdient boven Pröpper. Maakt meer goals, geeft meer assists, toont meer leiderschap en laat nu ook heel duidelijk zien op belangrijke momenten zijn verantwoordelijkheden te nemen en zijn hoofd koel te houden.

Het middenveld kan je ook nog aanpassen. Wijnaldum zie ik eigenlijk als box to box vanwege zijn loop vermogen. Een verbinding speler tussen verdediging en aanval. Aangezien Bruma/dijk allebei goede verdedigers maar geen opbouwers zijn.

Gedurende de wedstrijden kan je Wijnaldum op 10 zetten, of Klaassen op 10. Overstappen naar 4-4-2 met Van Persie als schaduwspits. Promes op 10 en berghuis op rechts etc. Allemaal aanpassingen die je met slechts 1 wissel kunt bereiken en daarmee een forse impact kan creeeren. Dus ook in wisselende speelwijzen is dit compleet naar mijn idee.

Je hebt ervaring, fysiek, kracht, loopvermogen, scorend vermogen en mogelijkheden tot makkelijke aanpassingen.

18 augustus 2016 om 14:06

Klaassen mist de pass en het technische inzicht van Pröpper. Te veel hetzelfde type als Wijnaldum als je het mij vraagt. Beiden veel loopvermogen, komen ook beiden graag de 16 in en kunnen beiden een goaltje maken. Wijnaldum is op papier iets verder dan Klaassen, vandaar dat ik dan voor Wijnaldum zou kiezen. Hoewel juíst Wijnaldum mij na het WK in Brazilië het meest heeft gestoord in Oranje, ondanks zijn goals, doordat hij zijn verdedigende taken vrijwel weigerde uit te voeren. Maar goed, voordeel van de twijfel: hij speelt niet voor niks inmiddels bij Liverpool.

Ik mis een beetje de balans in deze selectie. Als ik bijvoorbeeld kijk naar de centrum verdedigers! Hij heeft met Bruma, Letscher en van Dijk drie rechtbenige centrum verdedigers in de voorselectie zitten en met Blind maar een linksbenige centrum verdediger geselecteerd?! Waarom niet Kongolo selecteren en bijvoorbeeld Letscher af laten vallen?!... Of is Letscher ook linksbenig en heb ik het mis? Drie linksbacks is ook wat veel. Willems speelt de afgelopen drie wedstrijden echt als een slappe ongeïnteresseerde verdediger. Maak nu als bondscoach eens een punt en selecteer hem niet. EN Janmaat?! Gaan we nu ook al spelers uit de eerste divisie van Engeland selecteren?! Heel vaag. Karsdorp heeft ook de vorm nog niet. Het is toch onverkoopbaar naar Feyenoord toe dat je hun beste speler niet selecteert (Kongolo) en het twijfelgeval op rechts wel selecteert!! Nee, ik vind dat uit deze selectie weer heel duidelijk de onkunde van Blind omhoog komt!!

Ik vind het jammer genoeg veel dezelfde namen, niet kijkend naar huidige vorm. Ik heb al een tijdje mijn twijfels bij Willems. Hij is na zijn zware blessure snel teruggekeerd in de basis maar heeft eigenlijk nooit zijn oude niveau behaald. Tegen AZ vond ik hem heel erg kwetsbaar terwijl Haps juist liet zien uitstekend in vorm te zijn. Waarom wordt hij niet beloond? Op basis van prestaties heeft ie 't verdiend.

Kongolo had ik er ook graag bij gezien maar dat vind ik nog wel te begrijpen. Blind, Bruma en Van Dijk zijn uitstekend in vorm. Als zij zich als lcv moeten focussen dan is het terecht dat Kongolo er niet bij zit. De Vrij had ik er ook graag bij gezien. Is misschien pas net weer fit, maar één van de beste verdedigers van Nederland en er komt met Zweden gelijk een belangrijke wedstrijd aan. Ik had hem sowieso erbij gehaald en op basis van trainingen gekeken of hij gelijk weer in de basis kan.

Wat is de afgunst weer groot hier bij sommigen omdat Dijks is opgeroepen, ik heb helemaal niets met Ajax, maar die jongen doet het daar toch heel prima? Volgens mij ook enorm gegroeid de afgelopen jaren en laten we nu niet doen alsof er zoveel andere fantastische opties zijn. Het is een beetje lood om oud ijzer, maar dat geldt voor de meeste posities bij Oranje helaas.

Ik vind het niet vreemd dat Dijks is opgeroepen, heel erg begrijpelijk zelfs. Het zegt genoeg dat mensen direct andere alternatieven (van hun eigen club) gaan noemen met eigenlijk als enige insteek: dan is het tenminste geen Ajacied. Jammer, die subjectiviteit.

Van mij mag Haps (een naam die vaak wordt genoemd) ook zeker worden uitgeprobeerd, dan doe je dat bij een volgende vriendschappelijke wedstrijd, Haps en geen Dijks.

18 augustus 2016 om 13:28

Indd als je ziet hoe Dijks afgelopen dinsdag tegen Rostov speelde dan lijkt hij gewoon in vorm te zijn en dus in deze staat van het Nederlandse voetbal ook klaar voor Oranje.

Wat heeft Willems nou laten zien afgelopen seizoen? dat is gewoon ondermaats niveau wat hij nu ook weer lijkt door te trekken.

Haps speelt ook heel goed indd, lijkt me zeker een mooie optie in de toekomt.

18 augustus 2016 om 15:43

Ik vind Rostov thuis nou niet echt een graadmeter. Want die ploeg kwam niet van de eigen goal af. Dat hij niet net zoals Veltman de bal 3 x over de zijlijn wist te krijgen zegt voor mij niet dat hij in vorm is.

Nou ik snap eerder niet dat cillessen en narsingh zijn opgeroepen.

Jaa ik zie alles (op Rostov na). Hij kan echt helemaal niks voor het niveau dat Ajax wil nastreven. Zijn voorzetten slaan nergens op, bij mindere clubs zou hij niet eens opvallen.

Wat ik hier sommige niet begrijpen is waarom narsingh niet geselecteerd moet worden. Ik zou blind nooit snappen waarom depay mee mag. Hij zal nooit aan zijn inzet aan werken als iemand hem hard aanpakt. Narsingh voegt tenminste iets toe dan die overschatte depay. Het lijkt voor mij een haat hype op narsingh.

Met 36 man zat ik er zelfs bijna bij, daar moet dus zo ongeveer de helft nog vanaf, moet dat nou echt?
Je kan toch ook een kleinere meer logische selectie maken en mocht ern een wegvallen een ander oproepen? Het is allemaal zo gemaakt om iedereen maar een beetje warm te houden.

Dat Dijks erbij zit is leuk maar die wordt ook niet geselecteerd net als Clasie, Henrdix, Janmaat, Locadia, Narsingh, Ranselaar, Vilhena, Tete, Vlaar, Vorm en nog wat van die middelmaat.

Ik altijd hopen dat Utrecht spelers worden opgeroepen... Zitten er twee bij die net weg zijn. Jammer maar het is ze gegund!

Vorig seizoen heeft Zoet zich geweldig ontwikkeld en is dit seizoen ook weer aardig in vorm. Ik zou daarom voor hem kiezen.

Tete staat er momenteel naast maar hij is verdedigend sterk en dat vind ik prioriteit 1. Hij zou daarom mijn rechtsback zijn. Het lastigst vind ik kiezen tussen Bruma of Van Dijk als partner naast Blind. Ik zou denk ik pas beslissen op basis van trainingen bij het Nederlands elftal. Willems vind ik al een half jaar dramatisch in vorm en zou ik niet eens oproepen. Het zou bij mij tussen Haps (erg gecharmeerd van hem) en Van Aanholt gaan, dan zou ik voor Van Aanholt als linksback kiezen. Vorig seizoen een goed seizoen gespeeld bij Sunderland.

Op het middenveld zou ik Sneijder passeren, puur omdat ik hou van diepgaande spelers met veel loopvermogen. Keuze is daarom op Pröpper (ben fan van hem), Strootman (als verdedigende middenvelder) en Wijnaldum gevallen.

Berghuis liet in de oefenwedstrijden zien al een redelijk goede klik met de spits Janssen te hebben. Eigenlijk alleen op basis daarvan zou ik hem al laten staan. Janssen moet het namelijk van voorzetten hebben en dat krijgt hij denk ik nauwelijks met andere type spelers zoals Depay of Locadia. Promes vond ik vorige wedstrijd op links eindelijk eens goed spelen, hij krijgt daarom de voorkeur boven Locadia.

Zoet
Tete
Bruma/v Dijk
Blind
Van Aanholt
Wijnaldum
Strootman
Pröpper
Berghuis
Janssen
Promes
18 augustus 2016 om 13:46

Ik zou Blind er uit laten of op linksback zetten. Hij komt tekort als CV. Wint niet alle kopduels en heeft duelkracht te weinig. Goede voetballer, maar op elke positie niet goed genoeg om basis te staan. Zet Bruma en Van Dijk maar lekker naast elkaar tot De Vrij weer terug is. Dan mag Bruma eerste invaller worden.

18 augustus 2016 om 13:51

Ik ben totaal geen fan van Blind, maar ben vorig & dit seizoen onder de indruk geraakt. Moet nog even afwachten totdat Smalling terug is, maar zelfs Mourinho maakte hem reserve aanvoerder en dat had ik nooit verwacht. In zijn 1e wedstrijd van dit seizoen won hij al zijn duels. Dus op dat gebied heeft Blind het uitstekend gedaan en hij is een voetballende speler en dat past denk ik perfect naast een type Bruma/. Van Dijk.

18 augustus 2016 om 13:53

Misschien is Blind wel de beste optie voor de linksback positie die Nederland momenteel heeft.

18 augustus 2016 om 14:00

Als linksback kan hij ook uit de voeten maar vind ik hem redelijk kwetsbaar, vooral als hij een zeer snelle aanvaller tegenover zich krijgt.

Van Aanholt, Haps of eventueel Aké als hij in de basis komt bij Bournemouth vind ik geschiktere kandidaten. Of Willems als hij zijn oude niveau weer heeft behaald.

Ik lees een hoop negatieve reacties. Op een positieve noot, Janssen! Ik ben nu al een grote fan van deze gast, hopelijk kan hij zich nog meer ontpoppen bij Tottenham. Ook hebben we weer een aantal spelers die in de grote Europese competities meedoen en spelers die terug komen van blessures, (robben groot vraagteken?) nu alleen nog de perfecte coach die alles kan binden, ik denk aan Koeman??

Ik vind het ook raar dat kongolo niet geselecteerd is. Want zijn prestaties zijn heel constant en daarin is hij een van de weinige.

18 augustus 2016 om 13:56

Dus je vind niet dat Kongolo medeschuldig was aan de vele tegengoals bij Feyenoord vorig seizoen?

18 augustus 2016 om 14:24

Wat heeft Kongolo jou misdaan? Je geeft continu op hem af en blijft het maar hebben over die slechte reeks van vorig jaar. Kongolo speelde toen linksback en zonder hem was het nog dramatischer geweest. Kongolo is op dit moment de beste speler van Feyenoord dus het is meer dan logisch dat veel mensen hem graag bij oranje zien.

18 augustus 2016 om 14:36

Je weet wel dat de competitie pas twee wedstrijden onder weg is? Met Kongolo was het anders ook dramatisch in de verdediging van Feyenoord vorig seizoen. Zo logisch is het dus niet.

18 augustus 2016 om 15:37

Je blijft maar hetzelfde herhalen .. Als je kijkt naar de kwaliteiten van Feyenoord.. Zijn ze vorig jaar keurig op de derde plaats geëindigd ... Ze hebben ook de derde begroting, dus heel logisch... Het was ook niet zo dat ze tijdens die slechte reeks, waar jij continu op terug kijkt, heel veel doelpunten tegen kregen. Sterker nog, het probleem was meer het maken van doelpunten... Daarom heeft Feyenoord ook aanvallende impulsen toegevoegd aan het team. Als de verdediging zo slecht was hadden ze wel nieuwe verdedigers gehaald.. Daarnaast is het seizoen voor feyenoord al 3 wedstrijden oud en neem ik ook de voorbereiding mee...

18 augustus 2016 om 16:02

Wat grappig dat je de super cup ook meetelt in de wedstrijd waarvoor hij verantwoordelijk was dat de 0-1 viel. Gelijk ook de wedstrijd beslist daarna.
In die slechte reeks vorig seizoen werd Feyenoord wel op een gapend gezet met Ajax en Psv. Dus Kongolo was ook zeker medeverantwoordelijk voor die slechte reeks.
En die andere twee wedstrijden dit seizoen waren tegen een zwak Groningen en een nog veel zwakker Twente. Zegt me niet zoveel.

Opvallende, er zijn geen NL spelers meer in d Spaanse competitie.

Voor mij is dit de opstelling waar op dit moment het minste mis kan gaan. Ik ga dan ook liever wat meer terug naar het WK waar we niet te vergeten tot de halve finale kwamen.

Cilessen is niet fit en Zoet heeft vorig jaar laten zien stappen te hebben gemaakt.

Door onze defensieve (met name fysieke zwakte) is 5-3-2 echt pure noodzaak. Dat Vlaar door velen niet in de basis wordt gezet vind ik bijzonder, hij was de rots in de branding op het WK degene die iedereen afstopte en een echte leider van de defensie. Als de Vrij weer fit is komt hij er dan ook meteen weer in voor Bruma(persoonlijk zou ik Hoedt wel eens willen zien op die plek). Ik snap ook niet dat Blind niet meer op LB staat dat deed hij perfect en Tete vind ik toch de beste optie voor RB. Karsdorp is aanvallend wat sterker maar verdedigend zwak. Tete is meer de balans die nodig is en Veltman is gewoon geen back.

Ons middenveld is het sprankje hoop dat we hebben mits ze allemaal fit blijven. Met Strootman erbij is het ook perfect in balans. Danny Blind heeft nog wel eens de neiging om 3 aanvallend ingestelde middenvelders op te stellen de laatste tijd.

Voorin hebben we nu met Janssen weer een prima spits die een goed duo zou kunnen vormen met Robben in dit systeem. Jammer genoeg moeten we het nu doen met Promes en eventueel Depay mocht die ooit nog fit worden.

Zoet
v Dijk
Vlaar
d Vrij/Bruma
Tete
Wijnaldum
Strootman
Blind
Sneijder
Promes
Janssen

Beste elftal wat je hier van zou kunnen samenstellen denk ik. Maar wel jammer dat Robben er niet bij zit ik dacht dat hij weer fit was.

Stekelenburg
Tete
Van Dijk
Bruma
Blind
Prop/Sneij
Strootman
Wijnaldum
Berghuis
Janssen
Promes

Dijks? De man die zijn tegenstander liet lopen is voorselectie waardig?
Kom op Blind! Er lopen talentvolle jongens rond,kongolo bijvoorbeeld.

18 augustus 2016 om 13:59

Dan kan Blind beter zijn zoon naar linksback schuiven. Betere linksback dan Kongolo.

18 augustus 2016 om 14:06

Je spreekt jezelf een beetje tegen Blind is ook een CV. Ik ben het wel met je eens dat hij de beste optie is voor LB.

18 augustus 2016 om 15:57

Nee Blind is toch iets te traag daarvoor vindt ik maar ben bang dat er geen andere optie is

Ik lees een heleboel negatieve reacties over Dijks maar deze jongen is op dit moment de beste linksback van Nederland die jongen blijft gaan.

18 augustus 2016 om 15:25

Haha jij bent grappig

Geen Alexander Büttner is onbegrijpelijk.. Is een klasbak..

Waarom is Jasper Cillessen opgeroepen?

Blind moet gewoon maken dat die weg komt. Op dit moment kan je gewoon niet om kongolo heen. Dan roept die Karsdorp wel op die al vanaf het begin van dit seizoen dramatisch aan het voetballen is. Heeft ik drie wedstrijden volgens mij 6 passes gegeven die aangekomen zijn !! Begrijp me niet verkeerd ben een fan van Karsdorp maar die heeft gewoon een vormdip

18 augustus 2016 om 14:38

Wat heeft Kongolo bewezen dan dat hij erin moet? Is hij een betere Lcv dan Blind en Van Dijk? Nee. Is hij een betere linksback dan Dijks? Waag ik ook te betwijfelen.

Leuk die discussies over wie wel en niet voorselecteren. Maakt toch niet uit met Blind. Hij gaat er toch geen team van maken en zal ook niet kunnen motiveren.

Waar is Marco van Ginkel? Nu maar hopen op een goed kwalificatie toernooi, maar denk dat de tijden behoorlijk veranderd zijn. Hier begint het toernooi van NL tegenwoordig en niet meer op het WK zelf.

18 augustus 2016 om 15:21

Van Ginkel ondergaat een operatie binnenkort?

18 augustus 2016 om 15:34

A ok, thanks. Kreeg het al mee uit een andere reactie.

Zolang die Cillessen, Dijks, Locadia en Narsingh maar niet meeneemt

Redelijke selectie alleen Dijks past niet echt in dat rijtje.

Gelukkig is dit de voorselectie! Cillessen en Dijks zijn zelfs voor Luxemburg geen serieuze opties!

Geen El Ghazi? Die doet het toch prima de laatste wedstrijden. Ik denk dat een Vincent Janssen best veel aan hem kan hebben en Narsingh en Berghuis doen het toch niet veel beter.

Hoe is het in godsnaam mogelijk. Je moet wel blind zijn om Bazoer toch nog op te nemen in de voorselectie. Die kerel heeft de afgelopen half jaar niks laten zien, slecht voetbal gespeeld en is helemaal niet in vorm.
En waarom Daley Blind mee gaat snap ik ook niet. Zeer waarschijnlijk wordt hij gewoon netjes in de basis gezet door zijn papa, want er zijn momenteel wel betere verdedigers én middenvelders die kunnen spelen.

Offtopic: weet iemand van de situatie van Stefan de Vrij? Hoe is met zijn revalidatie?

18 augustus 2016 om 16:01

Klaassen, Strootman, Hendrikx, Clasie en Wijnaldum. Al deze spelers hebben zowel verdedigend, controlerend en aanvallend gespeeld. Het zijn allemaal dynamische middenvelders met enorm loopvermogen. Allen zijn imo completer dan Daley Blind. Bazoer is momenteel uit vorm en speelt niet goed. Kan echt veel beter en moet nu meer concentreren op zijn spel bij Ajax. En de keuze voor Ramselaar snap ik ook niet. Wel leuk voor hem, maar is niet nodig geweest. Laat hem maar eerst bij PSV acclimatiseren en presteren. Dan zien we wel weer.

18 augustus 2016 om 16:05

Dus de Boer, van Gaal, Hiddink en nu Mourinho zien het allemaal verkeerd als het om Daley gaat?

18 augustus 2016 om 16:11

Wil je het echt weten? Ja!!! Hij is overal inzetbaar en heeft qua kwaliteiten een gemiddelde niveau. Goed voor om in je selectie te hebben als backup. Maar momenteel zijn er veel goede én betere verdedigers/middenvelders dan Daley Blind die allen over een specifiek kwalitileit beschikken. Daley heeft dat niet.

waarom wordt die veltman toch iedere keer opgeroepen? speelde in zijn debuutjaar heel erg sterk, maar ik vind het de laatste tijd alleen maar meer bergafwaarts gaan met die jongen. tete hoort in de basis te staan bij ajax en pieters hoort bij oranje te zitten i.p.v. veltman. mijn mening. zelfde geldt btw voor narsingh. is bij psv nog nooit een dragende kracht geweest, maar wordt toch heel regelmatig opgeroepen. ik ben geen ajax fan, maar dan zie ik liever een el ghazi. met onvoorspelbare en onberekenbare acties aan de zijkant.

18 augustus 2016 om 17:21

Heb je gelijk in, maar als je ziet wat fosu mensah heeft laten zien vorig jaar en waar hij nu mee traint bij Manu, Zlatan, Rooney Mkhitaryan, Martial etc. dan zou ik zeggen geef die jongen een kans. Zet Ron Vlaar er langs voor de ervaring en met PL ervaring en Fosu Mensah zal zich alleen maar meer ontwikkelen. Zijn we eindelijk af van 'het Veltmannetje'.

Het worden echt zware jaren voor het Nederlandse elftal. Geen enkele aansprekende naam Europees gezien waar je echt nog veel aan gaat hebben de komende jaren.

Deze man is vermoeiend zeg, we gaan dat wk nooit en te nimmer halen.

Kan niet begrijpen dat zowel Narsingh als Locadia zijn opgeroepen. Vind beiden een drama.

Heeft Blind überhaupt wel mensen in het buitenland zitten. Als je Hendrix en Berghuis selecteert , dan mag de Roon eigenlijk niet ontbreken. Bleef afgelopen seizoen makkelijk overeind in de Serie A.

Weinig opvallende namen in de selectie. Je had misschien nog een paar namen kunnen omwisselen maar dat is puur eigen mening. Ik ben er best tevreden mee. En het is natuurlijk nog geen vaste selectie

Dijks? Bazoer? Locadia? Je kunt merken dat Advocaat is vertrokken.
Met hem als de eigenlijke bondscoach had ik er weer wat vertrouwen
in, maar na zijn volgende instapmoment op een rijdende trein is Blind
weer terug aan het roer. En met van Basten naast hem kunnen we de
afloop wel redelijk makkelijk voorspellen. Heeft iemand Bert van
Oostveen de laatste tijd nog gezien?

we gaan niet meer winnen, advocaat-effect is er niet meer.

Als je ziet wat voor spelers opgenomen zijn in de voorselectie, dan is het echt onvoorstelbaar dat Denswil niet hierbij zit. Die haalt in België een heel hoog niveau. Maarja, je moet nu eenmaal bij Ajax spelen om een kans te krijgen.

Volgens mij had de verdediging van Ajax veel minder tegendoelpunten vorig jaar dan Feyenoord. Statistisch gezien dus geen onlogische keuze. Echter zijn ook zij kwalitatief niet goed genoeg. Narsingh en Locadia is toch ook lachwekkend. Wie moet je wel selecteren....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren