Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax wil terugkeer van Siem de Jong binnen 48 uur afronden’

Laatste update:

Siem de Jong keert terug bij Ajax. De Telegraaf meldt dat de onderhandelingen met de aanvallende middenvelder vergevorderd zijn en dat de deal waarschijnlijk nog binnen 48 uur wordt afgerond.

Newcastle United is ondanks het tot medio 2020 doorlopende contract van de 28-jarige De Jong bereid om mee te werken en ontvangt waarschijnlijk een transfersom rond de twee miljoen euro. Men was eerder immers al akkoord met Reading over een bedrag van 2,2 miljoen en De Jong kon daar voor drie jaar tekenen, maar kiest toch voor Ajax.

De cijfers van Siem de Jong bij Ajax.

“De Jong kiest na een telefonisch gesprek met Marcel Keizer voor het sportieve aspect en geeft gehoor aan de lokroep van de Ajax-leiding, die hem heeft laten weten dat zijn komst heel belangrijk is voor het jeugdige elftal”, zo valt er in het dagblad te lezen. De Jong speelde eerder 244 officiële wedstrijden voor Ajax en daarin kwam hij tot 78 doelpunten.

De Jong debuteerde op zijn achttiende in het eerste elftal van Ajax en werd uiteindelijk vier keer kampioen met de Amsterdammers. Daarnaast won hij de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal en kroonde hij zich in twee seizoenen tot de topscorer van Ajax. Hij vertrok in de zomer van 2014 naar Newcastle, maar mede door blessureleed heeft hij daar geen overweldigende indruk kunnen maken. Vorig seizoen werd hij verhuurd aan PSV.

Een goede zet van Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Na een jaartje psv keert hij toch terug bij ajax. Het lijkt erop dat overmars in paniek is en paniek aankopen doet

23 augustus 2017 om 06:55

Dat is het inderdaad. Er zit duidelijk geen gedachte achter.

23 augustus 2017 om 06:56

Hoezo niet? We hebben een middenvelder extra nodig, een stukje ervaring en scorend vermogen.

23 augustus 2017 om 06:57

Misschien voor wat meer ervaring op het middenveld. Verder zie ik niet echt hoe de jong ajax beter moet maken

23 augustus 2017 om 07:03

Ja zeker, maar het blijft niet iets waar Ajax normaliter achter staat. Dan doel ik specifiek op een jongen die weggaat uit Amsterdam, in het buitenland faalt, naar Eindhoven gaat en dan toch maar weer naar Ajax.

Hij heeft niet de waarde van een KJH voor Ajax of een Kuyt voor Feyenoord. En de ervaring waar jij het over hebt, ik vraag me af waar je op doelt. Hij heeft wat meer in jet vliegtuig gezeten.. dat is het.

Dus om nou te spreken van een logische zet, dat gaat me tever.

23 augustus 2017 om 07:16

LucasAndersen. Omdat de Jong vorig jaar nog te slecht was om Ajax te versterken. Hij bij Psv niet heeft kunnen tonen dat hij wel goed genoeg zou zijn en nu toch ineens gehaald wordt? Had het dan wel bij Sneijder geprobeerd. Deze aankoop gaat echt nergens over.

23 augustus 2017 om 07:27

Hij was vorig jaar niet te slecht voor Ajax. Ajax Had geen interesse vorig jaar. Toen Had je de motor van Davy Klaassen nog.

Bij Psv, ondanks kleine blessures toch wel van waarde geweest, met z'n doelpuntjes.

Als hij fit is goede speler. Kopsterk en positioneel goed met een neusje voor de goal.

Zie hem niet zo 1,2,3 in de basis verschijnen. Maar verkopen voor 8 miljoen en terughalen voor 2, lijkt me geen verkeerde deal.

23 augustus 2017 om 07:37

Bij psv kwam het nauwelijks aan de bak.

23 augustus 2017 om 07:40

Bij PSV heeft die toch een punt a 4 opgeleverd. En speelde steeds beter. Prima optie voor extra man op het middenveld. Frenkie en Donny doen het geen heel jaar.

23 augustus 2017 om 07:58

Was tegen ajax toch in de ArenA?

23 augustus 2017 om 08:16

zeer blessuregevoelig en vorig jaar is gebleken dat hij niet bepaald beter is geworden bij Newcastle.

Overigens wel grappig dat Ajax de man binnenhaalt die ze vorig jaar oa het kampioenschap heeft gekost, ik refereer dan aan de gelijkmaker van hem in de Arena

23 augustus 2017 om 08:16

Ja klopt helemaal.. hij heeft wel 4 hele punten in 1 seizoen tegen Ajax in de arena binnen gesleept voor PSV.

23 augustus 2017 om 08:31

Tja als we het zo gaan beredeneren heeft Ziyech Ajax de titel ook gekost en zo heb je vast ook een wijnaldum die een keer scoorde in een winst vs psv in 2011 dacht ik en dat psv ook die 3 punten te kort kwam en zo zijn er vast nog talloze voorbeelden.

23 augustus 2017 om 08:33

Precies, ik denk dat de Jong de speler is die ajax op dit moment nodig heeft. Heeft ervaring, notabene bij Ajax zelf, scorend vermogen, werklust en overzicht.

Maar er zijn blijkbaar veel Ajacieden die vinden dat Ajax alleen buitencategorie talenten moet kopen omdat ze denken dat er met "middelmaat uit de middenmoot" geen stappen gezet kunnen worden (terwijl juist dat soort spelers de afgelopen jaren erg nuttig bleken te zijn, ik noem een Schone, Sinkgraven, Viergever etc.)

23 augustus 2017 om 08:42

Ben ik nu de enige die hier geen bal van snapt? Je kunt bijna Sneijder transfervrij overnemen. Heeft ook ervaring, scorend vermogen ook een middenvelder - daar wordt bevestigd via Sneijder en Ajax dat er vanuit Ajax geen behoefte en interesse is.

En dan kom je ineens uit bij deze speler die in de afgelopen jaren gewoon totaal niks heeft toegevoegd aan elk elftal maar ook waar hij voor uit is gekomen .....

awkward!

23 augustus 2017 om 08:45

Het is ook een kleine bijkomstigheid hoor. Maar van welke kant je het ook bekijkt, het is een speler waar Overmars vorig jaar letterlijk van gezegd heeft dat De Jong niet het niveau heeft dat Ajax nastreeft en ze vooruit willen.

Blijkbaar is Siem de Jong een stuk beter geworden bij Psv....of een pietsje paniek zou ook kunnen

23 augustus 2017 om 08:56

Inkemontana, ja idd dat slaat helemaal nergens op. ik dacht dat ajax een lijn
naar boven in wil slaan... Met alle respect maar met de Jong word dat hem niet.
De enigste reden die ik kan verzinnen is de ervaring die hij mee brengt.

23 augustus 2017 om 08:58

Als hij bij Ajax nauweljiks aan de bak komt, maar Vd Beek en De Jong, beter kan maken met zijn ervaring, is Siem al iedere ecent waard.
Daarnaast mis je de doelpunten van Klaassen enorm. Siem kan dit wel.

23 augustus 2017 om 09:00

Ik vind het juist een creatieve aankoop. Bekend met Ajax, ervaring, power en scorend vermogen. Vergis je niet dat hij ook pas 28 jaar is, kan nog wel even mee. Iedereen maar roepen dat er ervaring moet worden gehaald, nu krijg je veel ervaring en wordt dit een paniekaankoop genoemd. Kan juist heel belangrijk voor het elftal worden en zeker als er zo nu en dan gerouleerd gaat worden. Zit iedereen te wachten tot Messi in Amsterdam gaat tekenen of zo? Wees realistisch!

23 augustus 2017 om 09:02

Vind het ook een belachelijke aankoop. Wat willen ze nou bij Ajax? De grootste bankrekening?

Hij is er eerder op achteruit gegaan dan dat ie beter is geworden, hij heeft buiten het doelpunt tegen Ajax (waarvoor eeuwig dankbaar) vorig jaar niet veel goeds gedaan en volgens Overmars was ie vorig jaar niet goed genoeg.

Een van de smaakmakers van de eredivisie (larsson) is volgens meneer niet goed genoeg, maar de Jong wel... Oke, het zijn heel andere spelers, maar geloofwaardig komt Overmars in ieder geval niet over.

23 augustus 2017 om 09:03

Een middenvelder de veel kan scoren en altijd gemotiveerd is. Daarnaast stukje ervaring voor het middenveld? Hoezo paniek aankoop?

23 augustus 2017 om 09:21

Welke ervaring dan? Het revalideren in de gym of het meereizen met de ploeg terwijl hij de bank mocht warmhouden? Ik zie het echt niet.

23 augustus 2017 om 09:24

De Jong is aanvoerder geweest en was in die tijd een van de beste spelers. Sindsdien is Ajax alleen maar slechter geworden. Waarom zou De Jong Ajax dan niet sterker kunnen maken. Hij is weer fit en heeft het vorige seizoen redelijk veel gespeeld bij Psv.
Volgens mij zou het een enorme toevoeging zijn.

23 augustus 2017 om 09:49

Welke ervaring? PL, 4x kampioen, aanvoerder, CL en international?

23 augustus 2017 om 09:53

Op zich is er niets mis mee. Kost weinig en wordt voor de breedte gehaald neem ik aan. Sneijder wilde voor half seizoen en dat wilde Ajax logischerwijze niet.

23 augustus 2017 om 09:58

Jeroensaik
Ik ben bang dat het grote verschil is dat Sneijder geen genoegen neemt met een miljoentje per jaar en dan ook nog zonder garantie op basisplaats.
Ik verwacht zomaar dat Siem op beide vlakken een andere instelling heeft.

Verder wel eens met je punt. Tenzij hij extreem goedkoop is in salaris, snap ik er ook niet veel van.

23 augustus 2017 om 10:04

Ajax wilde hem vorig jaar niet. Als hij dan bij PSV terecht komt mag je hem niet kwalijk nemen dat hij zijn best doet, zelfs niet als hij tegen Ajax speelt. Goede voetballer, ook nu nog, en een echte Ajacied ondanks alles. Wel blessuregevoelig helaas.

23 augustus 2017 om 10:09

Even los dat ik het ook een goede aankoop vind, is hier niets creatiefs aan en pure paniek. Vorig jaar had Overmars geen interesse omdat hij niet het niveau had wat ze nastreven. Nu opeens wel. Blijkbaar heeft Overmars zijn ambities aangepast.

23 augustus 2017 om 10:12

@ Jeronsaik. In eerste instantie dacht ik hetzelfde als jou maar toen ik er wat meer over nadacht snap ik het wel. Sneijder haal je binnen als de vedette en de rest van het elftal zal naar hem moeten 'luisteren'... Zo'n speler heb je al met Ziyech.. Siem de Jong daarentegen is veel multifunctioneler (bijv. ook in nood als spits of als rechtshalf te gebruiken) en zal niet zo moeilijk gaan doen als hij op de bank terecht komt.. Ik denk dat het hem daarin zit want kwalitatief is Sneijder natuurlijk nog altijd vele malen beter dan Siem..

23 augustus 2017 om 10:14

Wordt voor de breedte gehaald en is voor Ajax een koopje. Zie het als een extraatje. Tuurlijk is het niet DE speler die iedereen graag zou zien maar is niks mis met SdJ. Voor erbij. En of Ajax speelt in op vertrek Dolberg

23 augustus 2017 om 10:14

Jaa berichtgeving omtrent Sneijder bleek ook lariekoek. Volgens mij speelt het Ajax bestuur een beetje House of cards na. Lekken aan de media wat de eisen zijn van Sneijder. Dat hij onhaalbaar is etc. Waarvan helemaal Niks klopte in werkelijkheid. Sneijder hoefde maar 3 mln te verdienen en wilde voor 2 jaar tekenen. Wat een grap dat we Ajaxied met pure kwaliteit niet terug halen, maar voor deze loser gaan die voorheen al bakte op het middenveld (waarvoor hij nu ook wordt gehaald). Zou me niet verbazen dat berichtgeving omtrent Tete ook gemanipuleerd is.

23 augustus 2017 om 10:50

@dennis1995 Larson ís ook niet goed genoeg voor Ajax. Hij is een uitstekende speler, maar van vergelijkbaar niveau als younes, kluivert, Neres. Waarom zou je dan voor 8 miljoen nog Larson ophalen. Als hij van toegevoegde waarde was voor Ajax, oke. Maar dat is hij dus niet. Hij was in eerste instantie op de bank beland en had op termijn misschien younes of kluivert uit kunnen concurreren. Maar altijd zou een jonge speler hierdoor op de bank terecht komen en speeltijd te kort komen. En dat is voor iedereen zonde.
Is Larson goed genoeg voor Ajax? Ja. Is hij goed genoeg voor dit ajax om te kopen? Nee, hij is niet beter dan wat er al rondloopt, dus niet goed genoeg voor een transfer.
Zie bv Cerny nu ook. Speelde uitstekend.

Aan de andere kant. Siem was (was want hij koos ervoor om naar psv te gaan) de grote held van Ajax. Toen hij wegging was hij echter al verre van onomstreden qua kwaliteit en dat in een minder team dan nu. Ondertussen veel blessures gehad en zijn 'cultheld status' is verminderd doordat hij naar psv ging en ajax het kampioenschap heeft gekost.

Siem is altijd welkom bij Ajax.
Maar meerwaarde voor dit team? Nee. Al hoop ik dat hij in grote vorm komt, belangrijk wordt en ons allemaal weer doet verbazen

23 augustus 2017 om 11:22

Duidelijk van jou kant niet nee. Of volg je pas 5 jaar voetbal?
Zal Ajax een hoop brengen. In en buiten t veld. Maar lekker meegaan in de kraak stemming en 'paniek' praatjes...
..zit geen gedachte achter nee

23 augustus 2017 om 11:24

Ervaring hoe je een titel binnensleept. Ervaring g in de CL..goals daar gemaakt.
Zoiets? Da's de ervaring die de jongens nu niet hebben. Stop nou eens met na praterij

23 augustus 2017 om 11:26

Vorig jaar stond daar Klaassen dus hadden ze geen interesse. Hij was bij PSV veelal nog geblesseerd maar heeft in de tijd dat hij speelde toch nog behoorlijk wat doelpunten en assists gedaan. Is een speler die in de ED zo als aanvallende middenvelder 10 tot 15 doelpunten en evenveel assists kan geven en heeft ervaring. Voor 2 miljoen kun je je ook niet echt een buil vallen.

23 augustus 2017 om 11:26

Geblaat over Sneijder.. die is er niet . Punt. Zal weer meer achter hebben gezeten. Vorig jaar was Klaassen er nog.. daarom was hij niet nodig

23 augustus 2017 om 12:43

Ik vind Siem de Jong een goede speler. Alleen het is wel weer zo'n speler die verkocht is en mislukt is in het buitenland om vervolgens terug te keren.

Precies zo'n aankoop die ik heb voorspelt. Ajax verkoopt klasse spelers en koopt meuk terug. Mensen zeggen dat dit voor Ajax de enige mogelijkheid is, want het grote geld in het buitenland, want arbitrage blablabla.

Ajax heeft gewoon geen sportieve ambitie, maar een financiële ambitie. Misschien dat het over een aantal jaren goedkomt. Bedenk wel dat ook het spaargedrag van Ajax achter blijft. Ook al hebben ze 500 miljoen op de bank. Tegen die tijd heeft elke premier club een miljard.

Ik hoop echt dat Siem de Jong het goed doet. Hij heeft het ook wel in zich. Alleen dit bevestigd wel wat ik al zei. Het is Ajax om de euro's te doen. Niet om kampioenschappen en Championsleague voetbal.

23 augustus 2017 om 06:56

Paniek? Siem de Jong en Ajax zijn een perfecte match. Ik sta hier dan ook volledig achter. Ervaring, scorend vermogen, coachend vermogen en iemand die niet voor onrust zorgt! Kom maar binnen Siem!!

23 augustus 2017 om 06:58

Toen hij vertrok bij ajax was hij zeker goed. Maar de afgelopen jaren is het er niet helemaal uitgekomen en daarom vind ik dit een paniek aankoop. Je kan niet iemand kopen alleen op basis van het verleden. Dat werkt niet vaak

23 augustus 2017 om 07:16

En dan vergeet je nog altijd geblesseerd.

23 augustus 2017 om 07:23

Heb je afgelopen seizoen stront in je ogen gehad dan fc ramires? Was misschien qua goals wel de belangrijkste speler van psv (als wissel).

23 augustus 2017 om 07:28

Echt heh. Toch wel 1 vd de belangrijkste speler geweest voor PSV in de 2e seizoenshelft. Zeer belangrijke doelpunten gemaakt

23 augustus 2017 om 07:30

Ja ik en vele anderen hebben stront in onze ogen Kerowll. Het is goed 👍👍 jij hebt zeker die hawk-eye dat je dingen ziet die wij niet zien.

23 augustus 2017 om 07:32

Was in zijn 1e periode bij ajax een prima voetballer sindsdien
Bij newcastle en psv niks laten zien....ik zie dan ook niet in waarom ajax de Jong terug gehaald......onbegrijpelijke aankoop voor mij , paniekaankoop! Zie liever een Thomas Vermaelen terug komen ook veel geblesseerd geweest maar toch wat verder gekomen dan newcastle united...

23 augustus 2017 om 07:35

Fc ramires fijn dat je het beaamt. Gezien je reacties heb je Siem afgelopen seizoen niet zien spelen.

23 augustus 2017 om 07:49

Ik vond hem on de tweede seizoenshelft bij PSV best goed. En als 4de of 5de middenvelder kon je toch wel aan je minuten

23 augustus 2017 om 08:18

niet in de laatste plaats tegen Ajax in de Arena :-)

Maar of Ajax nu echt sterker wordt van een bankzitter van PSV of zo je wilt ieman die het niveau in Engeland niet aan kan lijkt me de vraag. Hij is 28 nu en zou op zijn top moeten zitten.

Overigens snap ik deze dan weer niet, gaat van de Beek of Frenkie de Jong dan sneuvelen? Apart beleid bij Ajax.

23 augustus 2017 om 08:32

Wie zegt dat Siem gehaald is voor de basis?

23 augustus 2017 om 08:40

Frenkie en Donny kunnen geen heel seizoen spelen. Schöne wordt ook ouder. Ziyech heeft ook rust nodig. Prima zet, wanneer Siem niet geblesseerd raakt heb je toch een middenvelder die kan scoren of assists kan geven. Het is een gok maar het kan net een paar puntjes schelen.

23 augustus 2017 om 08:48

Gok is het zeker maar het kan goed uitpakken hoor maar of dit nu de aankoop is waar iedereen op zit te wachten vraag ik me af.

Overigens is Sanchez vertrokken en Dolberg gaat wellicht vertrekken als je de verhalen moet geloven. Dan wordt nu een middenvelder gehaald. Om de leegte van Nouri op te vullen lijkt me dan.

Wat dan wel blijf verbazen is het tijdstip, waarom nu pas? Siem de Jong had je in juni al kunnen vastleggen en had de hele voorbereiding kunnen meedraaien en wellicht van nut kunnen zijn in de europese wedstrijden. Nu ga je hem pas halen als je al bijna klaar bent in Europa

23 augustus 2017 om 09:50

@arends: Waar heb jij het nou over? Liever Vermaelen dan de Jong? Vermaelen heeft al 5 jaar bijna geen wedstrijd meer gespeeld..?! Vermaelen heeft bij grotere clubs gespeeld, maar is nog veel vaker geblesseerd geweest dan de Jong en is nooit de snelste geweest en dat is niet verbeterd. Als we zoeken naar iemand die net als Westerman de bank kan warm houden is Vermaelen misschien een goede.

Wat betreft Siem, prima aankoop! Bekend met de club, ervaren met prijzen pakken, vorig jaar in de 2e seizoenshelft bij PSV laten zien nog van toegevoegde waarde te zijn in de Nederlandse top. Ik zie het probleem niet.

23 augustus 2017 om 10:07

Drama. Wat een paniek aankoop. Siem de Jong was al te slecht voor Ajax voordat hij de transfer maakte. In ieder geval kwam hij op het middenveld toentertijd al veel te kort. Als spits deed hij het redelijk. Nu haal je een jongen die super gevoelig is voor blessures is en waarvan nog 1 long intact is, met zijn klaplong. WTF WAT is dit ajax bestuur een grap. Pleaseee stuur ze weg. Onkunde in Amsterdam!!

23 augustus 2017 om 10:12

Dure aankoop voor de bank en jong Ajax

23 augustus 2017 om 11:06

Voordat hij de transfer maakte al te slecht? Wat een grappenmaker Ben jij, Siem was de drijvende kracht achter de 4 titels onder Frank de Boer, zonder Siem hadden ze misschien 1 titel gepakt maar zeker geen 4. Echt een klasbak die constant onderschat wordt.

23 augustus 2017 om 06:57

'Ajax heeft ervaring nodig'. 'Weer een jochie, waar blijft die ervaring?'
Ervaring komt er aan... 'boohoo Overmars is in paniek, wat een paniekaankoop' 'waarom ervaring? Geef de jeugd de kans'.
Zo vermoeiend he dit soort 24/7 for life zeikerds.

23 augustus 2017 om 07:04

Goede nuance mister Eko

23 augustus 2017 om 07:06

Ach kerOl doe eens rustig man, je legt allemaal woorden in mijn mond. Ik wist niet eens dat ajax nog een middenvelder wou aantrekken. Iedereen kan zien dat dit een paniekaankoop is. Het middenveld is niet eens de positie waar ze versterking voor nodig hebben.

23 augustus 2017 om 07:07

Ik kan het niet meer met je eens zijn!! Wat Overmars ook doet, het is nooit goed.
Zelf was ik waarschijnlijk niet bij Siem uitgekomen, maar het is wel de gok waard.

23 augustus 2017 om 07:11

De vorige paniekaankoop pakte wel goed uit. Al betwijfel ik na afgelopen seizoenen of de Jong net zo waardevol gaat zijn als dat Ziyech is.

23 augustus 2017 om 07:18

Ziyech kon iedereen allang zien dat zijn kwaliteiten goed genoeg waren om bij Ajax mee te draaien. Van Siem de Jong is al een hele tijd de vraag of hij dat niveau nog wel kan halen.

23 augustus 2017 om 07:19

Siem kan ook in de spits.
Hij is waarschijnlijk ook gehaald als backup, want Ziyech zal ook af en toe zijn rust moeten pakken. Donny kan ook nog niet 30-40 wedstrijden achter elkaar spelen. En zo heb je meer keuze om te rouleren. Dolberg kan ook vaker linksbuiten spelen

23 augustus 2017 om 07:21

Het middenveld had weldegelijk versterking nodig. En dan is dit een uitstekende aankoop. Ervaring, storend vermogen, bekend met de club en nooit een stoorzender. Mensen die dit een paniekaankoop noemen zijn achterlijk.

23 augustus 2017 om 07:39

Paniek? Ik denk dat ze bij Feyenoord en PSV in paniek zijn. Huntelaar Schone en Siem genoeg ervaring in de selectie. Daarbuiten is Ajax nog steeds bezig met een topaanvaller voor op de vleugels.

23 augustus 2017 om 07:46

Hoe weet je dat Jake?

23 augustus 2017 om 07:59

Wij sidderen al van angst ja... Kom op was het nou Sneijder zou ik je gelijk vinden Jake. Maar Siem mwah.
Heeft het goed gedaan bij Psv vorig jaar (2e helft van het seizoen). Is zeer zeker een leuke toevoeging aan je selectie maar bang nee niet echt.(Bij ziyech vorig jaar was ik bang)

23 augustus 2017 om 08:02

@mr.eko

Dit is toch altijd hetzelfde, lekker laten gaan. Als Siem straks weer zijn niveau haalt, en met zijn ervaring belangrijk kan zijn, is het een prima toevoeging aan de selectie.

23 augustus 2017 om 08:21

Zie Overmars er wel voor aan na het vertrek van Dolberg een bod te doen op Luuk de Jong, als we dan toch bezig zijn :-)

23 augustus 2017 om 08:27

Snap niet dat je voor iedereen spreekt, ik vind het geen paniekaankoop. Goede jongen met dezelfde mentaliteit als Klaassen. Dat kunnen we echt wel gebruiken.

Als er wordt aangegeven dat er voor het sportieve aspect is gekozen dan zit er dus een plan achter en hebben ze overlegd.

23 augustus 2017 om 08:37

@040vaart

Ziyech speelt er nog steeds en de Jong kun je ook niet vrijlaten.

23 augustus 2017 om 08:49

bezig? die aanvullende versterking speelt al bij Watford hoor :-)

Maar het tijdstip blijft wel dubieus, De Jong had je in Juni al kunnen halen, juist de afgelopen maand is gebleken dat Ajax ervaring tekort komt , nu ga je hem halen als je al bijna klaar bent in Europa

23 augustus 2017 om 09:03

want 4 middenvelders is genoeg voor 3 plekken? dacht het niet!!

23 augustus 2017 om 11:07

@pacotaco toch evenveel middenvelders als vorig jaar.

Klaasen weg, frenkie de jong ervoor in zijn plaats. En in de jeugd eiting de volgende die minuten kan gaan maken als invaller

23 augustus 2017 om 07:00

Paniekaankopen bij ajax. Siem is niet de versterking waar ze op zitten te wachten. Hij stak er bij psv ook niet bovenuit. Bovendien wie gaat er baken voor hem? Van de Beek? Ziyech?

Ik zie dit niet als een versterking voor Ajax. En denk dat Overmars de volgende keer ook niet meer moet bluffen .
Larsson is niet goed genoeg we gaan voor beter haha

23 augustus 2017 om 07:09

Na een vraag heeft hij aan dat hij Larsson niet goed genoeg vindt. Blijkbaar heb jij daar een probleem mee?
Zien zal waarschijnlijk veel minder kosten en niet voor de basis gehaald worden. Ik zie het probleem dus ook niet.

23 augustus 2017 om 07:15

Dat zag men bij PSV niet... daar waten ze te druk met fluiten om Siem. Anders hadden ze gezien dat ze met hem wel beter speelde.

23 augustus 2017 om 07:19

Larsson is bij Feyenoord ook niet direct voor de basis. Dus weet je punt niet??

23 augustus 2017 om 07:20

Kerel waar moet Ajax dan mee komen? We missen zo nu en dan goals, we missen ervaring en we missen een middenvelder voor de breedte. Dan is Siem een prima tussen oplossing. Schoot er bij psv ook vaak 1 in die belangrijk was. Prima speler voor de breedte. Trouwens Siem maakte als middenvelder ongeveer even veel goals als larsson terwijl Siem veel minder speelde.

23 augustus 2017 om 07:36

Larrson is geen middenvelder maar een buitenspeler die zijn leeftijd wat meer mee heeft dan dat de Jong dat heeft.

Ik mag toch hopen als je ruim 100 mil op de bank heb dat je toch wel wat beters kan halen dan de Jong. Wat ik zeg ajax moet geen spelers voor de breedte halen op dit moment. Ajax moet spelers halen die basis spelen en dan kunnen andere spelers naar de bank voor de breedte.

Of ze moeten spelers halen die kunnen concurreren met de basisspeler voor een basis plek dat gaat de Jong ook nooit doen.

Maar als jullie tevreden zijn met deze aankoop en het beleid prima natuurlijk.
Ik zou iig als ik ajacied zou zijn vreselijk balen . Er moet nog een hoop gebeuren...

23 augustus 2017 om 07:41

Want Feyenoord is in de positie dat ze voor de bank aankopen kunnen doen voor 8 miljoen? Let maar op jpb speelt nog een paar wedstrijden leuk mee en valt dan als een kaartenhuis in elkaar. Geen doorzettings vermogen.

23 augustus 2017 om 07:50

Positie dat blijkt dus. Als je JPB haalt en Larsson haal je 1 speler voor de bank dus dan zou ik zeggen van wel.

Ik zelf had misschien liever anders gezien maarja dat zijn keuzes.

Je heb ook kans dat Larsson op 10 komt als Toornstra zo blijft voetballen

23 augustus 2017 om 08:00

Ja el ahmadi en berghuis hebben toch ook gefaald in de PL? Of kan je niet door je feyenoord bril heen kijken? Jij beweert dat Siem niks is omdat hij mislukt is bij Newcastle, maar wat speelde berghuis bij watford en el ahmadi bij Aston Villa klaar? Helemaal niks. Dus je argumenten slaan echt nergens op.

23 augustus 2017 om 08:14

Nee je leest niet goed.

Ik beweer niet dat hij niks is. Maar ik zeg wel dat hij niet de speler is waar ajax op dit moment op zit te wachten. El ahmadi en Berghuis hebben zich wel bewezen bij Feyenoord toch daar hoef je geen bril voor op te hebben.
Je leest niet wat ik zeg maar je leest wat je wil lezen en geef je eigen interpretatie eraan.

Siem heeft zich vorig seizoen niet bewezen bij Psv. kwam niet eens in de basis pas toen Luuk 20 wedstrijden niet gescoord heb mocht hij het gaan proberen.
Buiten het feit dat hij het al een paar seizoen niet heeft laten zien is hij nog blessuregevoelig ook.

Maar wat ik aangeef als jij blij bent met de aankopen en het beleid [prima toch. Ik fga je wel vertellen dat prijzen dan alleen verder weg zijn dan ooit..

23 augustus 2017 om 08:24

Ik vind het helemaal niet een hele slechte aankoop. Siem de Jong heeft Ajax een aantal jaar voorzien van veel goals en werklust, net als Klaassen dat deed. Of Siem nu nog datzelfde niveau heeft weet ik niet, maar lijkt me zeker iemand die 10-14 goals maakt in een seizoen. En juist goals is wat Ajax tekort komt sinds het vertrek van Traore en Ziyech. Ik vind het persoonlijk wel een aardige aankoop (zeker voor dit bedrag).

23 augustus 2017 om 08:24

@bliek: el ammadi en berghuis zijn mislukt in buitenland. Berghuis vervolgens terughalen vor 6 mln is geen koopje vorig jaar redelijk gedaan. De jong heeft het tot gedaan bij ajax. Het put is ik en anderen vonden hem niet slecht bij psv. Jij wel. Of jah jij gebruikt als argument dat hij pas na een tijd luuk ging vervangen. Dan heb jij het ovet "de plank misslaan" kampioenschap is niets verder weg.ajax heeft een ploeg die gewoon kampioen kan worden en ze hebben meer ervaring viergever schone kjh en de jong. Daarnaast wat jonkies erachter zitten

23 augustus 2017 om 08:27

@bliek
Siem heeft zich, in tegenstelling tot een Berghuis, al jarenlang bewezen. Namelijk bij Ajax, maakte ze zelfs kampioen. En bij PSV was hij de enige reden waarom ze nog zo lang meededen, omdat hij via die invalbeurtjes toch de boel steeds om moest draaien.

Siem is gewoon een breedte aankoopje, niet is mis mee. Ik had wel liever Sneijder gezien.

En wie zegt dat Ajax weer geen prijzen gaat pakken? Vorig jaar hadden we nog de Europa League finale, we doen al jaren tot op het laatst mee voor het kampioenschap, het is niet echt zo dat we er ook heel ver vanaf zijn toch? Niet al te arrogant worden hoor, na eindelijk een succesje. Want om nou te zeggen dat Feyenoord van de daken speelt...

23 augustus 2017 om 08:32

@rolo Kijk we kunnen idd verschillen over mening hoe we hem vonden.
Ik vond hem niet goed genoeg en hij is blessuregevoelig.
Met deze selectie en trainer denk ik ook nog eens dat je geen kampioen word. Mits je dit jaar geen europees gaat spelen.

Maar al ga je geen europees spelen kan je eigenlijk al zeggen dat je seizoen mislukt is en ook je beleid die je voert. Doordat je en geen spelers haalt of te laat speel je geen europees. Ik zeg nog steeds dat ajax stappen achteruit maakt ipv vooruit.

Viergever als lb goed vorig jaar als cv niet goed genoeg. Veltman is nog steeds niet goed genoeg en je aanvoerder. De ligt groot talent maar maakt nog veel fouten. En Dijks is ook niet wat ajax nastreeft. Dit ga je veel doelpunten kosten dit jaar.

23 augustus 2017 om 08:35

"berghuis en el ahmadi hebben zich al bewezen bij feyenoord." Zucht.... Toen berghuis vorig jaar kwam had hij ook niks bewezen bij feyenoord, dus weer een zinloos argument. En als 1 iemand zich bewezen heeft bij Ajax is het wel Siem die in 3 vd 4 titels een heel groot aandeel had.

23 augustus 2017 om 08:36

My vision .

Ik zeg niet dat hij zich niet bewezen heeft bij ajax. Echter is dat te lang gelden om op te teren. Na ajax was het niet veel meer. De meningen over vorig seizoen daar verschillen we in.

Berghuis heeft zich vorig seizoen prima laten zien en was zelfs international. Dus lijkt me niks mis mee. Ik kan zeker betere buitenspelers vinden.

Alleen als je budget naast elkaar leg en je vergelijk siem met berghuis dan kan je toch wel vertellen dat Feyenoord dat beter doen met het geld dat ze hebben.??

Of kan je dat nu niet over je hart verkrijgen omdat toe te geven?

Ajax heeft een begroting van 80 mil...
Feyenoord 60..

23 augustus 2017 om 08:52

Waarom krijg jij überhaupt 3 likes? Je argumenten slaan echt nergens op, en wij fluiten onze spelers niet snel uit. Tegen Rosenborg zaten we in de 89e minuut nog te klappen en te zingen. 5e jaar op rij geen prijs, gast jullie hebben de laatste 5 jaar 1 titel (voor het eerst in 18 jaar), 1 knvb beker en een onbelangrijke jc schaal. Dan ben ik tevreden met een el finale. In het buitenland kennen ze 'Elamahdi' en Jorgensen en misschien Jones. Ze Kennen na de el zowat onze hele selectie.

23 augustus 2017 om 08:53

prima toch? hebben we Larsson als backup

23 augustus 2017 om 08:54

@bliek
Je moet inderdaad je nooit gaan blindstaren op resultaten uit het verleden. Het grote voordeel vind ik alleen van Siem dat hij het wel al heeft laten zien bij Ajax. Verder denk en hoop ik niet dat hij voor de basis is gehaald.

Berghuis is een prima speler, maar dat was minstens zo'n grote onzekerheid als Siem nu is. Uiteindelijk ben ik ook blij dat dergelijke spelers bij Feyenoord hun plekje vinden.

Qua budget: ik zie Ajax liever spelers langer behouden en dus beter betalen. Dan hoeft je ook niet veel bijzonders te halen. Sanchez vond ik al veel te snel weggaan maar blijkbaar was de situatie onhoudbaar. Spelers zouden een voorbeeld moeten nemen aan Klaassen. Verder heeft Ajax voor het middenveld totaal niet zo'n paniekgreep nodig als vorig jaar met Ziyech. Ajax moet kijken naar directe versterkingen in de verdediging en op de buitens.

Ik kan alles over mijn hart verkrijgen maar ik kan het simpelweg nog niet toegeven/tegenspreken na twee wedstrijden. Ajax lijkt een grote spaarbank te zijn geworden. Het enige wat ik zie is dat bij Ajax sterkhouders voor 2 tot 3 keer zoveel geld weggaan dan bij de kampioen. Maar uiteindelijk hebben zowel jij als ik daar niks aan want ik wil kampioen worden, hoge ogen gooien in de CL en noem dat allemaal maar op.

23 augustus 2017 om 08:58

Siem scoorde altijd in de klassieker daarom is hij een beetje in de war. Zonder dolle als je een De Jong fit erbij kan krijgen voor 2 miljoen dan heb je het als Ajax zijnde gewoon goed gedaan.

23 augustus 2017 om 09:15

Je bedoelt je in Engeland totaal mislukte speler Siem de Jong? El Ahmadi, de beste speler middenvelder afgelopen seizoen, speelde gewoon goed bij Villa. Maar wees lekker blij met de altijd geblesseerde Siem de Jong. Haha

23 augustus 2017 om 09:15

Nu moet Ajax weer geen spelers voor de breedte halen. De afgelopen weken heb ik jou alleen maar zien roepen dat Ajax ervaring mist. Vreemd..

23 augustus 2017 om 09:17

Remco, Ziyech? Heb ik wat gemist.. 🙄

23 augustus 2017 om 09:18

@myvission ,

Dat spelers ajax voor hogere prijzen verlaat dat dat ze bij Feyenoord en of psv en andere nederlandse clubs doen is al jaren een feit. Kan ze daar alleen maar een compliment voor geven en respect voor opbrengen.

We moeten alleen een paar dingen in vergelijkingen niet vergeten. Feyenoord is net schuldenvrij en heeft jaren weinig laten zien zeker in europa niet. Ajax heeft eenmaal een grote naam en heeft prima jonge spelers natuurlijk . Ajax hoeft niet te verkopen en Feyenoord wel.

Feyenoord beleid is (top spelers) vanuit de eredivisie en of die in het buitenland niet slagen op te pikken. Dit komt mede door de financiële malaise die we gekend hebben.
Nu we echter in de lift zitten verwacht ik de komende jaren een verandering...
Of ik hoop het. Want uiteraard willen we ook in een andere betere vijver gaan vissen.

Wat ajax met Neres doet kan Feyenoord natuurlijk niet doen. Een speler kopen van 12 miljoen en die even meer dan een half jaar laten wennen.

Wat mij alleen verbaasd bij ajax en dat snap ik echt niet. Dat ze de mix niet goed krijgen op 1 of andere manier. Alas ajax iets slimmer en beter aankoop hadden ze de afgelopen 5 jaar ook kampioen geworden.

Ja ik zou voor elke nederlandse club mooi vinden dat talenten net als klaassen lang in de eredivisie blijven en pas moeten vertrekken als ze echt uitgeleerd zijn en klaar zijn voor de volgende stap.

Ajax is een opleidingsclub en koopt veel talenten echter willen ze bij ajax ook prijzen pakken en zal je toch een bepaalde mix moeten pakken. Als ajax in iets andere speler hadden geïnvesteerd hadden ze structureel verder kunnen komen in Europa. En dat vind ik en dat meen ik echt zonde....

23 augustus 2017 om 09:21

@encorr

Jazeker moet ajax ervaring halen. Maar ik heb niet gezegd voor de breedte maar wel voor de basis.
En ik vind zelf en daar blijf ik nog steeds bij de Jong geen goede aankoop......

23 augustus 2017 om 09:30

@ Bliek

Aan je laatste reactie heb ik weinig toe te voegen. Helemaal eens ook met die "mix". Ik vind de terugkeer van Huntelaar fantastisch, had ook graag Sneijder er wel bij gehad en Siem moet ik echt nog zien maar sta er niet zo cynisch tegenover als veel mensen hier wel. Als je deze transfer de juiste waarde geef, Siem keert tussen neus en lippen door terug, dit is niet de topaankoop van deze zomer, dan kan ik hier niet al teveel moeite mee hebben. Als Siem als backup wordt gezien omdat Dolberg in vergevorderde onderhandelingen zit, dan ga ik een potje janken zo.

23 augustus 2017 om 09:57

Zo heel veel betere ga je niet vinden die ook nog willen komen. Kunnen we wel weer de halve eredivisie leeg kopen maar dan staat half Nederland weer op zijn kop.

23 augustus 2017 om 10:13

Mooi dat jij dat vindt, gelukkig zijn er mensen die anders denken dan jij. Oud eredivisie maar In het buitenland mislukte spelers zoals Berghuis, El Ahmadi, Diks Jpb, voegen toch ook niets toe? Siem de Jong mits fit is beslist van waarde voor Ajax, helaas is dat nu net het grote struikelpunt, hij is de afgelopen 3 jaar nauwelijks echt fit geweest.

23 augustus 2017 om 10:22

Tot nu toe voegt alleen Diks niks toe....
El ahmadi is niet mislukt speelde prima bij aston villa en naar zijn kunnen.
JPB . El ahmadi . En Berghuis voegen bij Feyenoord genoeg toe.
Mede door el ahmadi kon Feyenoord kampioen worden.

Alleen je weet uiteraard zelf ook wel dat de Jong geen basis gaat spelen en zoveel gaat toevoegen toch??

23 augustus 2017 om 10:35

Grappig dat zowel Diks, JPB en Berghuis hebben gefaald in het buitenland. Wacht het nou maar af. De combi Siem/Ajax heeft al eerder zijn waarde bewezen.

23 augustus 2017 om 11:14

@Pistolero, @bliek heeft hier gewoon gelijk.
Jij hebt gelijk dat el ahmadi ook gefaald had in het buitenland. In principe was el ahmadi ook nog minder dan siem toen hij werkd aangetrokken door feyenoord. Feyenoord was echter in een dal en aan subtop speler was toen al heel wat voor hen. In de tussentijd heeft el ahmadi zich ontwikkeld. Nog steeds geen topspeler, maar voor feyenoord erg belangrijk in het team.

Verder is de aankoop van Siem een zwaktebod. Siem is een held voor Ajax maar bij vertrek naar newcastle kwam hij eigenlijk al te kort in een ajax dat een minder team had dan ajax nu heeft.

De persoon siem is altijd welkom bij Ajax waar hij thuis hoort/is. Maar de voetballer Siem is een speler voor de breedte. En dat is siem onwaardig, én ajax onwaardig want ajax zou nu eens met een échte aankoop moeten komen.

23 augustus 2017 om 07:05

Ja precies!

Ik moet hier toch om lachen hoor. Toen psv Siem de jong vorig jaar huurde werden ze uitgelachen door de supporters van Ajax. Omdat Siem vaak geblesseerd was, niet zo goed is, mislukt in Engeland en omdat ze weer iemand huurde. En wat nu? Siem de jong gaat op huirbasis terug naar Ajax. Werkelijk waar schitterend. Mooi man dat bestuur bij Ajax.

Maar goed ik heb Siem altijd een speler gevonden die van zeer veel waarde kan zijn voor je team. Dus met het huren van Siem is niks mis mee vind ik zelf.

23 augustus 2017 om 07:19

Huurbasis? Waar heb jij het nou weer over? Ajax gaat Siem de Jong kopen, niet huren.

23 augustus 2017 om 07:50

Inderdaad foutje, kopen moet het zijn. Maar het is nog steeds wel grappig.

23 augustus 2017 om 07:58

Nouja dat koop ipv huur haalt wel de angel uit de rest van je post.

23 augustus 2017 om 08:07

Mwah hij begon dat Psv supporters werden uitgelachen om Siem blessure gevoelig was en dat klopt zeer zeker. Hij viel mij niet tegen in de 2e seizoens helft. Maar tis nou ook niet zo dat ik hem nogmaals wil zien bij Psv.

23 augustus 2017 om 08:33

Grappig man, hij scoorde 3x zoveel als jullie oogappeltje Guardado. In twee keer zo weinig tijd. Hij moest meerdere keren de wedstrijd openbreken/ombuigen waardoor PSV in ieder geval niet al in januari was uitgeschakeld voor het kampioenschap. Ik zou wat dankbaarder zijn, maar dat was vorig jaar al duidelijk dat er gigantisch vooroordeel over hem was bij Psv.

Verder even afwachten. Je kan ook overal op gaan zeuren, maar voor de breedte vind ik dit niet zo erg.

23 augustus 2017 om 09:13

Ja het zegt genoeg over jou dat je Guardado met hem vergelijkt. Daarnaast kom dan met feiten de eerste seizoenshelft heeft de Jong 2 goas gemaakt de winnende tegen go ahead en de gelijkmaker tegen Ajax. Daarnaast is het wel een fijne speler als je achterstaat maar komt naar mijn mening in de vorm van vorig seizoen bin PSV toch wel wat te kort voor de basis bij Ajax.

23 augustus 2017 om 09:22

Altijd smullen en so typische, lollig willen zijn zonder de artikel feiten goed doorgenomen te hebben.. 😥😁

23 augustus 2017 om 09:23

Volgens ging mij kwamen die reacties toch meer omdat Siem naar Psv ging.. tja zulke mensen heb je erbij. Ik kon het eerlijk gezegd ook niet aanzien

23 augustus 2017 om 10:00

Nouja, Guardado gaf in ieder geval niet thuis.

Verder die gelijkmaker zorgde ervoor dat Ajax dus niet nog 3 punten wegliep en de winnende dat zowel Ajax als Feyenoord niet 5 punten bij je wegliep. In maart maakte Siem ook nog eens het enige doelpunt waardoor je van Vitesse won: 7 punten!

Ajax is zelf op 1 punt verslagen voor het kampioenschap. Dat was dus Siem zijn goal

23 augustus 2017 om 10:20

guardado heeft het prima gedaan maar was inderdaad niet in zijn beste doen toch creerde hij veel kansen en gaf hij veel assists.

tja als je het zo gaat bekijken dan zijn er wel 20 momenten die doorslaggevend op een kampioenschap kunnen zijn. daarnaast als Siem de jong er niet was was er wel een andere speler. dit is natuurlijk een denkwijze van niks want een heel team bezorgt je punten niet een speler. als het jozefzoon was geweest zou je dit nooit hebben verkondigd.

maar verder bij een achterstand of gelijkspel en je hebt een goal nodig dan is dit wel een fijne speler.

23 augustus 2017 om 07:15

Wat een populistische bericht. Als dit al als paniek wordt beschouwd (ex-aanvoerder, 4x kampioen) weet ik het ook niet meer. Maar hé je staat boven aan en krijgt een paar plusjes.

23 augustus 2017 om 07:25

Is het zo. Behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Siem heeft het in het verleden goed bij jullie gedaan maar na hij vertrokken is helemaal niet meer. Veel geblesseerd en kon nergens meer mee.
Vorig seizoen bij PSV kon hij ook geen potten breken. Dus ja ik vind het ook zeker een paniek aankoop.

Aan de andere kant als de gedachte erachter zit dat als Dolberg echt weg gaat kan hij als tweede spits fungeren. Maar dan nog

23 augustus 2017 om 07:34

"Vorig seizoen bij psv kon hij ook geen potten breken. Dus ja ik vind het ook zeker een paniek aankoop." Wat een onzin man. Bij psv speelde hij zich op het eind in de basis en scoorde iets van 7-8 keer terwijl hij tot maart amper mee deed. Zonder de goals van Siem was psv dichter bij de nummer 4 dan nummer 2 geëindigd. Verder dikke onzin dat dit paniek is. We missen een middenvelder voor de breedte en dan is Siem als ex-aanvoerder, topscorer en 4x landskampioen gewoon een prima speler. Wat verwacht jij dan? Overmars kan nooit een normale aankoop doen zonder dat iedereen paniek schreeuwt. Donder toch op man.

23 augustus 2017 om 07:41

Donder toch op man....
Beetje netjes blijven.

Hij scoorde vorig seizoen 6 keer.
Wat ik eerder zei behaalde resultaten uit het verleden.........

Wat ik verwacht als je ruim 100 mil heb verwacht en zou ik betere spelers verwachten. Vroeger werd hier om gelachen als ajax met deze spelers op de proppen zou komen.
Maar als dit nu in de maatstaf zit is denk ik het verwachtingspatroon wat lager geworden.

Met siem de Jong word je geen kampioen. Zet even ajax bril af en beredeneer even naar het huidige en kijk niet naar het verleden. Hou ook in je achterhoofd dat je 100 mil heb.
'
Mocht jij beslissen en je heb zoveel geld zou je dan Siem kopen??

23 augustus 2017 om 07:54

Nadeel van de betere spelers is dat je ze wel kan halen maar het salaris wat ze willen is voor heen Nederlandse club op te brengen. Ook de kunstgrasvelden zijn niet in het voordeel van de Nederlandse clubs. Dus al heb je nog zoveel geld dat het niet mogelijk is om top spelers te halen.
We zotten allemaal te zeiken op Marc Overmars maar volgensmij doet hij het prima. Sommige spelers zijn gewoon niet meer haalbaar en dat moet je ook accepteren.

23 augustus 2017 om 07:56

Jij wilt gewoon niet begrijpen dat we niet zo even met 100 miljoen kunnen strooien en dat Iniesta, Rakitic, Modric, Kroos en Vidal niet op kunstgras tegen excelsior willen spelen en niet voor 1M per jaar komen? Ik word echt zo moe van dit populistische gelul. Een middenvelder in Siems leeftijdscategorie komt niet naar Ajax als hij bij een Anderlecht of Kopenhagen zeer solide speelt (sportief en financieel geen grote stap), de toptalenten zoals baker verdienen 3M per jaar, moeten 15M kosten en willen niet komen en een Zuid-Amerikaan is vaak een gok. "Hij scoorde vorig seizoen 6 keer.
Wat ik eerder zei behaalde resultaten uit het verleden........." Welke resultaten tellen dan wel? Dan is elke aankoop een gok? Als je de cijfers van 3 maanden geleden bij psv al niet meer mag gebruiken dan zijn al jullie aankopen ook pure gokken en is het een verrassing hoe ze gaan aarden. Oftewel een domme drogreden.

23 augustus 2017 om 07:56

Ik zou een 6 kopen. Want aanvallende middenvelders hebben we genoeg.

23 augustus 2017 om 08:09

Je mag zeker de resultaten van vorig seizoen gebruiken.
Alleen je gebruikt de landskampioenschappen. Ik neem aan dat je dat wel begreep toch?

Ajax heeft toch een groot scoutingsapparaat. Ik mag toch hopen en wat ik eerder ook al zei. Met deze selectie moet je nu geen spelers voor de breedte halen. Uh ja altijd als je een speler haalt word je in de breedte sterker. Nee je moet spelers halen die of nu een versterking zijn. En dan voor de achterhoede of je moet spelers halen die of tegen de basis aanzitten of in de basis kunnen voor het middenveld en aanval.

Ik en praat voor mezelf vind de Jong en een verkeerde aankoop voor ajax. En zeker hoe de selectie er nu voor staat.

En natuurlijk mag je bijdehand doen en met spelers als rakatic aankomen hoor. Vind ik prima maar jij weet elf ook wel dat er spelers zijn die beter zijn dan d Jong en niet zoveel hoeven te kosten.

Dan had je net zo goed een alireza Jahanbakhsh kunnen halen of een reza Ghoochannejhad. Als je doelpunten wilde en niet te dure spelers

23 augustus 2017 om 08:53

Waarschijnlijk wordt met de komst van Siem Donny naar de 6 geschoven waar hij veel beter uit de voeten kan als naast Ziyech.

23 augustus 2017 om 09:39

@elpistolero16,

Wat ik verwacht van Overmars is dat hij met een speler aan komt zetten die wél het spelletje wat Keizer met Ajax wilt spelen, beheerst. Siem de Jong heeft een matige techniek, speelt te vaak verstoppertje op het middenveld, is niet goed in het korte combinatiespel en staat vaak veel te diep waardoor hij de spits voor de voeten loopt. Dat je er dan af en toe een goal voor terug krijgt klinkt heel leuk, maar je levert als Ajax zoveel voetbal in. Ik zie liever een elftal dat er elke wedstrijd 2-3 maakt dan dat Siem de Jong er 10 in legt in een seizoen, maar de totale score van het team lager ligt.

23 augustus 2017 om 09:57

Cruijff kan ik begrijpen. Maar Siem zal voor de bank komen. Dan zijn hij en Huntelaar (2 ex-aanvoerders) wel 2 prima stand-ins en bij een invalbeurtje/wedstrijd zullen ze regelmatig een goaltje mee pikken en met de nodig ervaring gewoon constant spelen. Niks mis mee lijkt me. Klaassen zag je in balbezit alleen in de 16 komen en gaf zelden een briljantje steekbal, maar die 12 doelpunten en die wilskracht was echt zo belangrijk. Siem zou dat ook kunnen brengen. Je hebt ook functionele werkpaarden nodig.

23 augustus 2017 om 10:00

Nee Bliek jij moet netjes blijven en mensen niet zo lopen uit te lokken met je reacties. Je weet zelf ook wel dat je dat dagelijks doet.

23 augustus 2017 om 10:46

Nee hoor Bliek beargumenteerd zijn mening netjes. Zegt geen donder op of rot op, het is alleen niet jouw mening. Maar hij blijft wel netjes hoor! En niet dezelfde mening hebben is niet uitlokken!

23 augustus 2017 om 11:13

Hij praat netjes maar wil niet zeggen dat hij daarmee niet altijd de onzinnige Ajax feyenoord discussie wil starten

23 augustus 2017 om 15:17

Precies encorr. Hier word je zo moe van. Een van geel wordt door dezelfde persoon de hemel ingeprezen met boetius, berghuis, ahmadi, maar haalt Ajax een mislukte oud-speler uit het buitenland terug dan is het dit en dat en paniek en oh we gaan degraderen. Al die redenen golden ook el ahmadi en berghuis maar die verdedigd hij dan blind met drogredenen. Voor dat je in zo'n ellenlange discussie zit kun je beter maar een stille hint geven.

24 augustus 2017 om 07:10

Elpistolero .

Ik heb nergens el ahmadi , berghuis en boëtius de hemel in geprezen. Het is mogh gekker het zijn niet eens namen die door mij in de discussie komen maar door jou als vergelijkingsmateriaal word gebruikt.

En er is nog een groot verschil als je dan toch een verschil wil zien.

Feyenoord was blut en heeft een bepaald beleid gevoerd waardoor ze in een bepaalde vijver moesten vissen daarmee zijn ze kampioen geworden en hebben ze gehandeld naar mogelijkheden. En ja ik zelf ben ook niet blij met elke speler die naar Feyenoord komt.

Ajax heeft al jaren de grootste begroting en haalt ook bagger spelers alleen die kunnen in een andere vijver vissen een vele grotere vijver dan dat feyenoord kan. Feyenoord kan geen spelers kopen voor 12 mil en die een jaar laten wennen aan een niveau .

Het vervelende is ik laat je vanaf de buitenkant zien dat ajax gewoon achter de feiten aan loop en het beleid niet goed is anders hadden ze echt wel een keer kampioen geweest de laatste 4 jaar. Alleen je ajax hart is te blind en je zal ten alle tijden het verdedigen terwijl jezelf ook wel weet dat het geen hosanna is.

En dat zelfde geld voor Encorr. Al mijn reacties zijn netjes en onderbouwt alleen laten zien dat het strookt in het beleid van ajax en dat mag van jullie niet dus gaan alle remmen erop en dan moet je opdonderen en ga zo maar door.

Terwijl jij 9 van de 10 keer alleen maar een vergelijk met Feyenoord kan en wil maken en niet eens argumenteer vanuit de ajax kant.

23 augustus 2017 om 07:33

Betekent dit niet gewoon het vertrek van Dolberg? Huntelaar nu vaste spits met De Jong als back up voor middenveld en spits?

23 augustus 2017 om 07:37

We hebben Cassierra, Danilo en Sierhuis al als back-up spitsen. Dus is voor het middenveld want daar missen we zeker nog wat ervaring en opties.

23 augustus 2017 om 08:02

Iedereen schreeuwt om ervaring. Overmars haalt ervaring en wat krijgt hij: gezeik. Het is ook nooit goed. Wat een gemiep zeg.

23 augustus 2017 om 08:05

Als Overmars Messi morgen transfervrij ophaalt dan heb je nog mensen die klagen dat een 30'er Kluivert in de weg gaat zitten. Als Ajax vervolgens Wöber moeten ze Sergio Ramos ophalen omdat hij ervaring heeft.

23 augustus 2017 om 09:47

Niet iedereen schreeuwt om ervaring. Er zijn genoeg mensen die door die bubbel heen prikken. Goed genoeg is oud genoeg. Ik had liever een goede, maar onervaren middenvelder gezien, dan De Jong. Deze man gaat niets toevoegen aan dit Ajax.

De prioriteiten van Ajax zouden op de back-posities moeten liggen, want die zijn nu dramatisch. Voor op het middenveld mag er voor in de breedte wel iets bij (ziyech, Vd Beek, F. De Jong is een uitstekend basis-middenveld), maar haal dan iemand die écht wat toevoegd.

23 augustus 2017 om 08:18

Dit is gewoon een meer dan Prima aankoop en totaal geen paniek aankoop!!!

Ajax heeft scorend vermogen en leiderschap en ervaring nodig, en daar voldoet de Jong gewoon aan!

23 augustus 2017 om 08:32

Jammer dat hij weinig voetballend vermogen heeft. Iets wat essentieel is in het Ajax spelletje.

23 augustus 2017 om 08:43

jammer dat jij weinig voetballend inzicht hebt. Kijk nog maar eens wat wedstrijden terug van zijn eerste periode bij Ajax.

23 augustus 2017 om 08:50

J0rnn je praat grote onzin. Is voetballend meer dan prima en heeft scorend vermogen.

23 augustus 2017 om 08:34

Toch een goede aankoop. Ervaring erbij. Ook al is de Jong niet meer de speler die hij voor zijn blessure was.
Lijkt wel of Luuk en Siem allebei alleen maar slechter worden, naarmate ze ouder worden. Toch is de ervaring erbij een goede zet lijkt me.

23 augustus 2017 om 08:42


siem is iemand die vaak in de 16 opduikt net als klaassen dus zeker ook zijn goals mee gaat pakken. en qua ervaring kan je zo iemand ook goed gebruiken.

23 augustus 2017 om 08:45

Ja deze valt onder de paniek aankopen. Verleden jaar was het geen succes bij Psv. Hij speelt niet in de PL. Wat moet hij dan toevoegen aan Ajax anders dan het brengen van ervaring in de kleedkamer?

23 augustus 2017 om 09:37

Paniek aankoop zo kun je hem ook weer niet noemen. Ik heb het al eerder gezegd als Ziyech of van de Beek een blessure krijgt dan is het dag kampioenschap voor Ajax je kan geen seizoen starten met Eiting en Frenkie de Jong op de bank. Voor de breedte is de Jong een goede aankoop en hij is een type dat ze nog niet hebben een middenvelder met scorend vermogen daarnaast kun je hem altijd brengen als je nog een doelpung nodig hebt of achter staat. Voetballend kan hij het denk ik neit helemaal meer aan in zijn huidige vorm. Aan de ene kant niet zo slecht aan de andere kant denk ik ook wel geef dan gewoon geld uit voor een goede speler.

23 augustus 2017 om 17:11

Het is zoals je zegt, met zoveel geld op de bank moet je toch wel iets beters kunnen kopen, iemand die echt iets toevoegd en beter is dan de huidige jeugd. Vandaar ik dit als paniek aankoop bestempel, er moes tiemand komen voor op het middenveld. Niets lukt dus dan maar good-old Siem de Jong.

23 augustus 2017 om 11:05

2,2mln voor een eind twintiger die het Ajax spel kent vind ik een prima aankoop. Juist de groep 20-30 blijkt onhaalbaar voor Ajax. Als je hem dan voor 2,2 kunt terughalen nadat je hem voor bijna 9 hebt verkocht...

23 augustus 2017 om 11:11

En wederom krijgt overmars de schuld. Voor de zoveelste keer. Overmars beslist niet zelf wie er komt. Het hele technische hart beslist daarover. Bovendien gaat niks door als de RVC het we niet mee eens is. Dus blijkbaar is het hele team dat verantwoordelijk is voor de spelers die er komen er van overtuigd dat Siem moet komen. Ben het er ook niet mee eens maar mensen moeten eens kappen met constant overmars overal verantwoordelijk voor te houden.

24 augustus 2017 om 17:31

Let op speeld twee potjes en voor de rest gebleseerd voor het seizoen.
Nieuwe man van glas

Deze zag ik niet aankomen... Waarom??

23 augustus 2017 om 08:03

Omdat na het wegvallen van Nouri Ajax maar 2 aanvallende middenvelders heeft en Ajax met 2 aanvallende middenvelders speelt? Wat wou jij doen als Vdbeek of Ziyech geblesseerd is? De Jong opstellen en geen middenvelders meer op de bank?

23 augustus 2017 om 08:33

2? Ziyech, Schone, van der Beek, De Jong, Sinkgraven

23 augustus 2017 om 08:44

Sinkgraven is hopelijk nog steeds de eerste linksback, ik vond hem daar een verademing. Schone en Frenkie spelen meestal op 6, net als Eiting. Frenkie kan inderdaad aanvallend (schone kan dat echt niet meer), maar dan heb je alsnog alleen Eiting nog over als er iemand geblesseerd raakt. Dat is gewoon te weinig. Er moet dus sowieso een aanvallende middenvelder bij.

23 augustus 2017 om 10:37

Schone kan dat echt niet meer.... zondag tegen Groningen viel hij in als aanvallende middenvelder.

Prima rotatie optie, brengt ervaring en kan bij tijd en wijlen het elftal op sleeptouw nemen. Ook een garantie op goals.

Ik heb hier niet zoveel op tegen eigenlijk.

23 augustus 2017 om 07:07

Zagen we bij PSV ook ja...

23 augustus 2017 om 07:20

Jawel he? Volgens mij was Siem behoorlijk belangrijk voor Psv op de momenten dat hij speelde.

23 augustus 2017 om 07:24

Siem scoorde bijna altijd belangrijke goals als ie speelde.

23 augustus 2017 om 07:58

We hebben een 6 nodig. In de taktiek van Keizer, kan schone helemaal niet meer mee. Aanvallende spelers zijn er genoeg.

23 augustus 2017 om 08:19

@inkemontana wellicht moet je even de statistieken vd Jong bekijken bij Psv....

23 augustus 2017 om 10:39

Vd beek is het best op 6, met de jong en de jong er bij kan hij daar vaker spelen.

23 augustus 2017 om 07:25

@lucasandersen

Maar wie moet hij vervangen dan?
Van der Beek? Ziyech?
Want controleren kan hij niet.
En ik vind het een aankoop van niets.
Hij is minder dan de twee genoemden.
Hij staat alleen de jeugd in de weg.
Nee, vorig seizoen laten zien dat hij nog geweldig kan voetballen (dus niet).

23 augustus 2017 om 07:34

Als back up spits achter Huntelaar wanneer Dooberg verkocht wordt aan Monaco?

23 augustus 2017 om 07:43

@markus
Maar het is toch geen spits?
Sinds wanneer gaat Ajax op die toer dan?
Hadden ze van de Hoorn bws ook kunnen behouden als back up voor de spits positie want daar werd hij ook meermaals neer gezet.

23 augustus 2017 om 07:57

Hij moet de derde aanvallende optie zijn. Nouri is weggevallen, daardoor heeft Ajax alleen Vd Beek en Ziyech nog als aanvallende middenvelders. Voor CVM zijn Schone en Frenkie de Jong er (frenkie kan in nood ook aanvallend, zoals Vdbeek ook op CVM kan). Dat is gewoon een middenvelder te weinig, wat ga je doen als Ziyech of Vdbeek niet kan spelen?

Een extra middenvelder is hard nodig. Als je dan voor 2 miljoen een speler kunt halen die ervaring heeft, voormalig aanvoerder van Ajax is en vorig jaar bij PSV liet zien dat hij zeker bij de betere middenvelders van de eredivisie hoort is dat prima beleid.

23 augustus 2017 om 07:59

Frenkie is een aanvallende speler. Schone viel aanvallend in. Keizer speelt een ander spelletje dan Bosz. Schone komt hier in te kort voor cvm.

23 augustus 2017 om 08:39

Controleren niet, maar als tweede AM brengt hij verdedigend wel meer stabiliteit vanuit het middenveld, De Jong heeft loopvermogen en laat zijn man niet lopen, bovendien heeft hij wel degelijk fysieke kracht en duelkracht. Er zijn 4 spelers vertrokken (bazoer, Gudelj, Klaassen, Nouri) in een jaar, twee jeugdspelers bij gekomen, een naar de basis hoezo in de weg? Beetje ervaring kan Ajax wel gebruiken en het type de Jong hebben wij op dit moment niet.

Denk dat het wel een aanwinst is als ie fit is..dat is wel een probleem. Vind het wel een grote smet dat hij voor psv heeft gespeeld. Dat doet een echte ajax aanvoerder niet.

23 augustus 2017 om 06:59

Vorig jaar schijnt Siem de Jong eerst contact opgenomen te hebben met Ajax, maar Bosz had hem niet nodig. Pas daarna is hij met PSV gaan onderhandelen.

23 augustus 2017 om 06:59

Wat een onzin. Denk even na waarom hij bij PSV terecht kwam. Juist: omdat Ajax geen plek voor hem had en hij wilde spelen. Niets meer, niets minder. Hij is welkom.

Hoopte op Nigel de jong. Zouden ze inspelen op een transfer van Dolberg? Moeten een goeie centrale verdediger hebben geen spitsen of middenvelders meer.

23 augustus 2017 om 08:13

Hopen dat ze hem alsnog halen, krijgen we wedstrijden met een De Jong middenveld haha. Maar er is nog wel ruimte als we Eiting een extra jaar geven. Hebben we De Jong, De Jong, De Jong, Vd Beek, Ziyech en Schone voor het middenveld met Sinkgraven en Eiting erachter als we blessures moeten opvangen

23 augustus 2017 om 07:16

Wij boffen maar met van geel, dan zo praatjesmaker Overmars. Geen woorden maar daden daar zijn wij van. Ik kan hier alleen maar om lachen, wat een beleid.

23 augustus 2017 om 08:07

Ik snap even niet waarom Siem door iedereen zo naar beneden gehaald wordt. Hij is het voetballen echt niet verleerd hoor. Tuurlijk is geen topaankoop maar zeer zeker een versterking voor de selectie. Spoeling op middenveld was dun. Heeft hij het volgens jou zo slecht gedaan bij psv? Tweede seizoenshelft vond ik hem aardig ballen en pikte zijn doelpunten mee. En hoezo "boffen" jullie met van geel omdat hij wel geld uitgeeft? Overmars wilde dat toch voor Richardlison ook doen. Ik bedoel iedereen ziet toch dat op deze transfermarkt haalbare spelers moeilijk te vinden zijn.

23 augustus 2017 om 08:24

@johnclasie Siem de Jong is gewoon voor prima aankoop, geen idee op basis waarvan jij van mening bent dat v Geel het zoveel beter doet??! Boetius bijvoorbeeld is gewoon zelfde situatie als de jong: naar buitenland gegaan en zwaar gefaald..maar Boetius is wel een goede aankoop???!

Middenveld Ziyech, vd Beek en de jong is gewoon beste middenveld vd eredivisie.

23 augustus 2017 om 08:48

@fatooo

Siem liet verleden jaar bij PSV weinig zien. Bij Newcastle weet hij niet te overtuigen, hij zit niet voor niets op de bank of zelfs de tribune. Wat moet hij brengen wat nu niet door van de Beek gebracht wordt? Ga je nu jonkies als van de Beek of Frenkie op de bank zetten om een 28 jarige Siem de Jong te laten spelen?

Dit is gewoon een paniek aankoop omdat het niet gelukt is Samper van barcelona te halen. Daar heeft Ajax al die tijd op gewacht maar dat is kennelijk niet gelukt.

Wat mij betreft, haal dan gewoon geen middenvelder. Dit is een aankoop van niks, slaat nergens op en strookt niet met het beleid.

23 augustus 2017 om 08:02

Wat is er precies mis met deze aankoop? Een middenvelder die vorig jaar belangrijk was voor Psv, goedkoop is en Ajax van binnen kent. Ajax mist ervaring en sturing in de as en ook daar kan De Jong voor zorgen.

Had graag een andere speler gezien, maar hij brengt wel het een en ander dat deze selectie nog mist. Daar zul je je voor die 2 miljoen geen buil aan vallen.

23 augustus 2017 om 08:13

@mario

Ze zijn namelijk na jaren eindelijk een keer verwend met veel aankopen (waarvan niemand een meerwaarde is tegenover de spelers van vorig jaar). over topkwaliteit gesproken.. En staan daarom meteen klaar om een negatieve mening te geven. Want het beleid van feyenoord is namelijk geweldig, al het inkomende transfer geld meteen weer spenderen, dat kan je wel aan van Geel over laten.

23 augustus 2017 om 08:22

@grasveld.

Laten we wel vooropstellen dat het aankoopbeleid beter is. Zeker in acht neming dat er miljoenen van de cl binnen gaan komen.
Of het de juiste spelers zijn is natuurlijk afwachten,

Je kan ook zeggen dat het beleid van ajax niet best is. Vorig seizoen moest Ziyech nog even komen aangezien het begin slecht was .
Nu het zelfde verhaal. Je heb de belangrijkste wedstrijden al gehad en de selectie is er niet sterker op geworden. Overmars had aan het eind van het seizoen moeten zorgen dat er spelers gehaald werden. Klaassen was een zekerheid die weg zou gaan. Sanchez was de kans ook groot natuurlijk.

Siem is geen goede aankoop voor ajax. Blessuregevoelig en kon zich vorig seizoen ook niet in de basis spelen bij psv.

Ajax heeft directe versterkingen nodig en geen breedte aankopen. De achterhoede is zeer matig en een goede cvm zou ook geen kwaad kunnen. Ik vind serieus dat ze falen in het aankoopbeleid niet in de verkoopbeleid..

23 augustus 2017 om 08:24

Gelukkig spelen wij CL en zal er nog geld binnen komen, we zijn een sportclub en geen bank. Het gebeurt op het veld en dit jaar heeft Feyenoord de beste selectie. Ajax had dat ook kunnen hebben maar die geven niet uit.

23 augustus 2017 om 08:42

@grasveld7

Dan vergeten ze Bilal, Tapia, Vejinovic, Kramer etc. maar even die als aankopen niet hebben toegevoegd neem ik aan. Jeugd breekt er niet meer door en spelers die je uit je opleiding kan halen qua niveau (larsson) moeten ze kopen, Ajax haalt die met Kluivert en Cerny wel uit de opleiding.

23 augustus 2017 om 08:52

Hij voegt niets toe, hij is absoluut niet beter dan de huidige middenvelders. Ons berleid was, een aankoop moet het elftal verbeteren en mag de jeugd niet in de weg zitten.

Deze jongen zit duidelijk de jeugd zoals van de Beek, Frenkie en Eiting in de weg.

Ik krijg het gevoel dat Overmars inspeelt op een vertrek van Ziyech. Na Bosz, Tete, Riedwald, Sanchez en Dolberg de volgende uit het EL succeselftal die Ajax gaat verlaten.

Het is een kaalslag die plaats vindt en die Ajax ver terug werpt. Met al dat geld zal het stadion gekocht worden en zullen ongetwijfeld vele miljoenen aan dividend uitgekeerd gaan worden. Ajax schiet hier sportief gezien werkelijk niets mee op.

23 augustus 2017 om 12:02

Dat heeft puur te maken met de lichting natuurlijk.

23 augustus 2017 om 17:47

@johnclasie

Nee dat heeft te maken met de fin. situatie. Er was een periode waarin Feyenoord wanwege fin. restricties wel jeugd moest gebruiken, nu hebben ze weer wat geld over en kopen ze alles weer aan elkaar en geven ze nauwelijks nog kansen aan jeugdspelers. Daarom is het ook geen wonder dat talenten bij Feyenoord zsm weg willen, want middelmaat of ervaring zit ze in de weg.

Feyenoord heeft nu nog de positieve nasleep van die periode, want het zijn nog steeds de talenten die geld opleveren (kongolo, Karsdorp) en die bovendien ook kwaliteit hadden. Meer dan Haps en Diks die er nu spelen. Maar straks zijn ze weer afhankelijk van aankopen of een leeggelopen opleiding.

Ajax heeft wel heel veel geld, maar kiest niet voor alleen maar aankopen en nog steeds grotendeels voor talenten uit de opleiding. Talenten blijven komen, willen graag, blijven liever (ook niet altijd) en dat is mijn inziens op de lange termijn beter beleid.

23 augustus 2017 om 08:26

@frtorres Siem de Jong is idd wel een heel stuk beter dan Larsson!!!! Of Boetius??! Of die andere topaankopen v Feyenoord waarvan er nog geen eentje een seizoen bij een topclub heeft gespeeld.

24 augustus 2017 om 07:33

@frtorres het feit dat jij FR in je nickname heb heeft er niks mee te maken dat ik reageerde op jouw provocerende opmerking..ik reageerde omdat het provocerend was en ga niet vertellen dat dit niet je doel was...reacties v Ajacieden,

Leg anders even uit wat er niet klopt aan wat ik zeg dat afgezien van Boetius geen een aankoop van Feyenoord een goed seizoen heeft gehad bij een topclub???

Allemaal spelers van subtoppers.

23 augustus 2017 om 09:19

Dus omdat er een speler als back-up gehaald word die als kwaliteit heeft scorend vermogen vanaf middenveld, iets dat Ajax lijkt te missen na vertrek Klaassen, en eventueel in de spits kan spelen voor naar alle waarschijnlijkheid een kleine 2 miljoen is het 'paniekvoetbal'. Hiermee heb je eindelijk een extra optie als CM en kan je F. De Jong gebruiken als back-up van Ziyech en S. De Jong op rcm als back-up van Vd Beek of basis als Schone eindelijk uit de basis valt. Onze bank bestaat uit F de Jong en Eiting, nu heb je met S de Jong een extra optie voor als er een blessure zou ontstaan bij een van de basisspelers. Ik zie het nut er wel van in, ben er niet gelukkig mee maar zie wel waarom het gedaan word. Goedkoop, wil inleveren om hier te spelen en kan op middenveld en spits spelen waardoor je in de breedte iets sterker bent.

Mixed feelings, denk dat hij wel wat toe kan voegen aan het team qua ervaring. Echter vraag ik me af of hij na de afgelopen paar jaar wel veel toe gaat kunnen voegen, denk eventueel als wissel. Heb geen idee wie uit de basis moet schuiven, persoonlijk zou ik Donny een linie terug laten zakken naar de 6 en Siem naast Zyech zetten. De volgende vraag is dan of Siem fysiek nog wel in orde is om in het huidige systeem mee te gaan. We shall see, ieder geval welkom back Siem!

23 augustus 2017 om 07:29

@jamsz
En van de Beek helemaal alleen alle gaten dichtlopen die Siem en Hakim ongetwijfeld zullen maken?
Wordt het middenveld helemaal overlopen bij balverlies.
En die twee (ziyech en de Jong) hebben dat geregeld.

Wat een grap, niets laten zien bij PSV en nu haalt Ajax hem. Als wat? Concurrentie voor Ziyech?

23 augustus 2017 om 07:04

Niets laten zien ? Kan zijn goal tegen nota bene Ajax nog goed herinneren

23 augustus 2017 om 07:31

Ach ja, castagnios had ook voldoende goals gemaakt voor Twente maar die kon er toch ook niets van?
Een goal zegt niets hoor!
Het spel van hem was echt belabberd. Maar veel succes ermee en kraak hem ook niet af als hij nul komma nul heeft toegevoegd dit seizoen!

Maar misschien is dit wel een goede keus. Wat ervaring erbij op het middenveld kan geen kwaad. Ik stem voor een middenveld met frenkie de jong / ziyech / siem de jong alleen lijkt het me te aanvallend. En wat vinden jullie ervan dat kluivert telkens de voorkeur krijgt boven neres? Ik denk dat het puur door zijn achternaam komt.

23 augustus 2017 om 10:22

Ik zie in Siem ook een prima aankoop, kost niet echt veel en heeft veel ervaring.

Dat Kluivert steeds de voorkeur krijgt boven Neres vind ik ook wel jammer ja, natuurlijk als Kluivert zijn dag heeft dan is het een topper maar ik vind zodra je ziet dat kluivertje na 60 min nog niks heeft laten zien mag je best eens Neres wat meer minuten gunnen..
Telkens krijgt die jongen maar een paar minuten dan is het bijna onmogelijk om jezelf te bewijzen voor het grote publiek

Dit kan toch niet waar zijn?
Had dan Sneijdertje aangetrokken!

En alsof op het middenveld het probleem ligt?! Voor wie zou hij moeten spelen dan?

Dit zijn echt niet de versterkingen waar je op zit te wachten. Met zijn blessuregevoeligheid loop je ook nog een risico. Kom op zeg

23 augustus 2017 om 07:05

Sneijder wou in eerste instantie een contract voor een half jaar. En tegen het geld uit Frankrijk kan Ajax niet tegen op.

23 augustus 2017 om 09:47

Klopt, de reden dat AJAX en Marcel Keizer hem maar links hebben laten liggen. FC Utrecht heeft in ieder geval geprobeerd hem te halen, kon dat financieel alleen niet behapstukken. Wanneer AJAX Sneijder gewoon het salarisplafond had geboden, met daarnaast 3 tot 5 miljoen tekengeld, had Wesley ook bij ons gewoon voor een jaar getekend; zoals ie bij Nice nu heeft gedaan! Grootste gemiste kans van AJAX. (Naast Richarlison en Tavarez) Dat je na al je gemiste kansen nu moet handelen naar wat er nog mogelijk is; is het uitkomen bij Siem, nog eens zo gek nog niet. Siem is en blijft een echte Ajacied, heeft zoveel mooie dingen voor ons gedaan en kan bij mij in ieder geval, na 15 mei 2011, nooit meer kapot. Held!

23 augustus 2017 om 07:36

Opvolger van Dolberg?

23 augustus 2017 om 08:44

Sneijder en Ziyech op een middenveld? Die lopen elkaar in de weg en hoeveel tegengoals wil je krijgen? Ajax heeft na Nouri nog maar 5 middenvelders, 6 als Sinkgraven meerekend, De jong brengt loopvermogen, fysieke kracht, diepgang, ervaring, duelkracht en scorend vermogen, dat kunnen we prima gebruiken op het middenveld.

Leuk bericht voor de jeugd.... lekker als je Siem gaat halen als backup voor de vaste spelers, loopt er niemand in de jeugd die dit had kunnen doen?

23 augustus 2017 om 07:19

Waar heb jij het nu weer over? Situatie van nouri zorgt ervoor dat Ajax nu vanuit de jeugd kwalitatief gezien niemand kan laten doorstromen. Dus zochten ze al een tijdje naar een extra middenvelder. Lang leek het erop dat die middenvelder vanuit Z-Amerika zou komen, nu kiezen ze voor een oud-speler die nl spreekt mooi toch? Of kan elke club elke positie vanuit de jeugd vullen? Naar mijn mening doet alleen ajax dat binnen NL en Europa structureel de rest koopt alleen maar.. nu doet Ajax dat en zijn het paniekaankopen en wordt de jeugd in de weggelopen???!

Geen goede aankoop. Heeft bij PSV en Newcastle nauwelijks gespeeld en niets gepresteerd. Bosz wilde hem niet en nu zou hij de oplossing zijn? Ruikt echt naar paniekaankoop

23 augustus 2017 om 08:12

Bosz of Ajax wilde hem niet? Ajax had vorig seizoen een overvol middenveld en Ziyech werd toen gekocht en Siem lieten ze lopen. Anders had je Gudelj, Bazoer, Klaassen, Ziyech, Schone, Sinkgraven, Siem, Frenkie, Donny, Nouri en serero voor 3 posities gehad. Beetje overdreven niet?

Totaal onnodig. We hebben een nieuwe centrale verdediger, back, verdedigende middenvelder en buitenspeler nodig.

23 augustus 2017 om 07:21

cv hebben we in de naam van wober, cvm ben ik het met je eens had graag ayoub gezien, back is jammer genoeg alleen een rb in de naam van orejuela en linksbuiten mag zeker komen ja!

23 augustus 2017 om 09:49

CV kijgen we Wöber voor, linksback en CVM ben ik met je eens. Waar de prioriteit wat mij betreft moet liggen op een dynamische linksback, om maar te voorkomen dat Dijks daar ooit nog komt te spelen. De CVM zou een speler moeten zijn die naast zijn verdedigende werk ook voetballend wat kan toevoegen. Een speler als Nigel de Jong (waar veel mensen over reppen) zou dramatisch zijn voor dit Ajax.

Serieus overmars??? Waarom was je dan niet voor sneijder gegaan?? Doe heeft meer ervaring en die zou een betere optie zijn geweest .

23 augustus 2017 om 07:27

Sneijder wou maar een half jaar...

Heeft de perfecte leeftijd, ervaring en inzet. Als Dolberg wordt verkocht de ideale stand in voor Huntelaar en eventueel op het middenveld ook. Altijd doen

Leest in de telegraaf dat die de smaakmaker van de eredivisie was nog niet zo lang geleden heb ik en jaar lang lope slapen dan????

Dit betekent dag Dolberg!!
Ajax heeft een bod van 50 mil ontvangen. Siem is een optie achter Hunteraar of extra optie op het middenveld.let maar op!!!!

Lees nu al die kritische noten over 'geen beleid' en 'paniek aankoop', maar dit is een aankoop van iemand met ervaring EN iemand die de club/cultuur kent. Ik zie ook liever een grote naam of iets, maar wakker worden mensen: die komen niet naar Ajax of de NL competitie. Ik vind het verrassend, Maar kan niet zeggen dat ik het heel vervelend vind voor de ervaring en breedte van dit Ajax.

23 augustus 2017 om 08:04

Ik wel. Siem is totaal geen verbindings speler. Leuk in 4-4-2 achter de spits.

Lachwekkend beleid. Vorig seizoen was ie niet goed genoeg en daarom hoefde je hem niet. Na een weinig verheffend seizoen bij PSV is ie nu wel acceptabel? 90 miljoen ophalen aan transfers en dan kom je met Siem de Jong aanzetten. Hoezo is die wel goed genoeg?

23 augustus 2017 om 07:56

Is dat zo? Volgens mij had hij contact gehad met Ajax, alleen had Ajax teveel middenvelders rondlopen. Daarom wilde Ajax hem niet huren. Nu Klaassen weg is en Nouri helaas is weggevallen, kun je hem zeker gebruiken.

Ajax verleden, weet wat er nodig is om kampioen te worden, Europese ervaring, ex-international, noem maar op. Jullie zijn zijn goals tegen City zeker vergeten?

Dat hij veel blessures heeft gehad is gewoon zonde, want Siem was echt een slimme speler. Klaassen heeft meer drive, maar beide een goede techniek.

Voor 2 miljoen zou ik hem er zeker bijhalen. Dat vond ik eerder ook al met Urby maar die is naar Utrecht gegaan.

23 augustus 2017 om 09:23

Simpel vorig jaar had je: Gudelj, Bazoer, Serero, Klaassen, Schone, Ziyech, Nouri, Vd Beek en De Jong als opties op middenveld. Nu heb je Vd Beek, Ziyech, Schone, De Jong en Eiting. Zie je het probleem?

Zou een goede aankoop zijn als je weet wat hij kan brengen alleen in dit geval heeft niemand enig idee waar De Jong staat. De ervaring is welkom, maar betwijfel of de Jong kan brengen wat nodig is.

23 augustus 2017 om 08:05

Ook toen was ik blij dat hij ging. Maar goed. Tikkie takkie voetbal hoeven we niet meer te verwachten als dit door gaat.

Vrij apart beleid mocht dit daadwerkelijk gebeuren. En dan druk ik mij voorzichtig uit..

Blessuregevoelige speler die sinds zijn vertrek bij Ajax helemaal niks meer heeft laten zien.

23 augustus 2017 om 07:57

Hij is bij Ajax amper geblesseerd geweest. Bij Newcastle in de voorbereiding een vervelende blessure opgelopen.

23 augustus 2017 om 08:08

Klopt maar sinds zijn ingeklapte long bij Ajax heeft hij niks meer laten zien.

Zie niet in hoe hij van toegevoegde waarde zal zijn. Paniek regeert als je een matige speler als de Jong terughaalt. Niemand zit daarop te wachten, sterker nog velen waren blij dat hij toentertijd Ajax verliet.

"Wij vinden Siem de jong goed genoeg en gaat ons verder helpen". Overmars zet zichzelf voor paal en is niet serieus te nemen. De jong daar is het beste ook vanaf, ja er is ervaring. Maar daar houdt het ook echt op.

Neeeee zeg me dat dit een grap is..

Prima voor in de Eredivisie.
Goede speler met ervaring, kent de club en weet wat er gevragen word, hopen dat hij dit is en iedereen de mond snoert, Huntelaar back de Jong back, nu Ibrahimovic nog !

Dit is wel een breedte aankoop. Waar je alleen iets aan hebt als Ajax ook nog Europees mee doet. Hopelijk komt ayoub ook nog.

Ik had Sneijder wel willen zien

23 augustus 2017 om 08:08

Ayoub komt niet meer hoor. Met deze middenvelder (eigenlijk 2e spits) zal de selectie wel rond zijn.

Ajax heeft wel een middenvelder nodig met ervaring maar geen Siem de Jong. Ziyech en Schone zijn aanvallend ingesteld. Van de Beek en Frenkie de Jong zijn meer box-to-box. Maar een echte controleur zoals EL Ahmadi of Clasie hebben ze niet en dat is nou net wat ze nodig hebben. Een ervaren controleur die het vuile werk opknapt en de lijnen uitzet. Iemand die het jonge middenveld bij de hand neemt en de aanvallende middenvelders de mogelijkheid heeft om vooral ook aan te vallen hetgeen ze goed in zijn. Nigel de Jong zou echt de missing link zijn bij dit Ajax of een Jordy Clasie maar die komt natuurlijk never nooit niet naar Amsterdam. Maar laat ze maar lekker Siem de Jong halen, dan blijft het middenveld kwetsbaar en gaan ze nog veel punten verliezen. *Edit ik zie hierboven ook de naam van Ayoub vallen. Een echte topper zal dat nooit worden maar hij kan de rol als controleur zeker in de ED heel goed invullen. Zou een goedkope maar zeer gerichte aankoop zijn. Misschien zal hij nooit vele miljoenen op gaan leveren, hij kan wel zorgen dat Ajax goed voetbal gaat spelen en beter gaat presteren. Er zijn genoeg spelers bij Ajax die zijn investering terug kunnen verdienen maar dat gaat makkelijker als de prestaties goed zijn en het team lekker draait.

23 augustus 2017 om 07:40

Mee eens, maar dat soort voetballers zijn niet te halen. De namen die je opnoemt zijn idd goede voorbeelden, maar als ik kan kiezen tussen Clasie en de Jong, kies ik echt de Jong. Clasie is een bijtertje, maar Feyenoord is denk ik zijn plafond. Het idee van Van Hanegem om bij Feyenoord uit de groeien tot cultheld, vond ik niet heel gek. Maar als Southampton met Ronald Koeman aanklopt, ja dan is het niet gek dat je weg gaat. Ik ben er een voorstander van om gewoon een Chileense sloper te halen voor de positie van CVM. Een soort Gary Medel. (Iemand die niet per se goed kan voetballen, maar op het middenveld 95% van de duels wint). Het voetballende aspect is wel aan te leren, Sanchez kon ook voor geen meter voetballen..

23 augustus 2017 om 07:50

Feyenoord is inderdaad zijn plafond maar dat weet hij nu ook. Maar dat is ook helemaal niet erg, je kunt ook best spelers hebben die niet doorgroeien naar een hoger niveau en dus ook niet veel op zullen leveren. Als ze het niveau van Ajax of Feyenoord maar aankunnen en andere spelers wel door laten groeien dan heb je toch ook genoeg verdient? Waarom moet dat weer meteen een exotische speler zijn met restwaarde? Die hebben eerst veel aanpassingstijd nodig. Die geven geen enkele garantie op succes en die zullen sowieso meer moeite hebben om als leider te fungeren om het middenveld alleen al omdat ze de taal, cultuur en spelopvatting in NL moeilijker begrijpen.

23 augustus 2017 om 08:32

@fr_vakw Tsja leuke analyse vd zwakte vh middenveld v Ajax volgens jou,maar als vd Beek op Schone zijn plek gaat spelen met daarvoor Ziyech en Siem de Jong heeft Ajax gewoon het beste en meest complete middenveld vd eredivisie!!

Feyenoord mist juist een creatieve middenvelder, allemaal een beetje zelfde soort spelers op het middenveld.

23 augustus 2017 om 08:39

Ik kan me wel vinden in je opmerking dat Feyenoord creativiteit mist op het middenveld maar tegelijkertijd mist Ajax balans op het middenveld en los je dat ook met De Jong in plaats van Schã¶ne niet op. Dan heb je namelijk allemaal spelers die aanvallend denken en tel daarbij op dat de backs dat ook (vrij ongecontroleerd op dit moment) doen en je hebt een slechts twee spelers over die voor de verdedigende taken over blijven. Dat neigt een beetje naar kamikaze voetbal waarbij je extreem kwetsbaar bent in de omschakeling. Alle kritiek op Schã¶ne snap ik daarom ook niet want die jongen werd tegen Rosenborg bijvoorbeeld compleet in de steek gelaten door zijn companen op het middenveld die in de aanval zo ongeveer naast Younes en Neres stonden en verdedigend ook niet echt veel bijdroegen (en dan met name Ziyech).

23 augustus 2017 om 08:54

@dammie vd Beek is van nature juist meer een controlerende middenvelder dan aanvallend en kan prima op de plek van schone.

En dan heeft Ajax gewoon het meest complete middenveld met de beste creatieve middenvelder v Nederland, 1vd beste box to box en meest getalenteerde middenvelders v NL.

23 augustus 2017 om 09:22

Ajax heeft niet 'gewoon het meest complete middenveld van Nederland'. Wat ik je duidelijk probeer te maken is dat het middenveld prima spelers heeft maar dat de balans niet op orde heeft. Ajax heeft met Van de Beek - Ziyech - De Jong wel meer fysiek gekregen en ook meer scorend vermogen maar ook grillige spelers en geen spelers die verdedigend heel sterk zijn. Je hebt dus een goed middenveld zolang je de bal hebt en spelers in beweging blijven maar zonder bal ben je hoe je het ook wendt of keert gewoon kwetsbaar. Jij ziet neem ik aan toch ook dat Ziyech dan vaak afhaakt en dat Van de Beek en de Jong dan niet op hun best zijn?

Het middenveld van Feyenoord maar ik denk ook dat van PSV is veel meer in balans omdat daar met El Ahmadi en Hendrix gewoon spelers staan die wel verdedigend denken. Bovendien lopen daar toch wat minder mooi weer voetballers rond en brengen met name de middenvelders van Feyenoord ook veel strijd en power. Daarnaast hebben Feyenoord en PSV ook box-to-box spelers en kunnen beide clubs ook nog variëren. ik zie spelers als Pereiro en Larsson namelijk ook wel in een aanvallende rol op het middenveld spelen en dan heb je absoluut veel creativiteit. Daarnaast ben ik erg gecharmeerd van Vilhena die niet alleen goed kan voetballen maar ook een erg grote drive heeft.

23 augustus 2017 om 10:30

Mooi verhaal Dammie, maar je bent erg selectief in je beoordeling en argumentatie.

Zoals ik al aangaf is vd Beek van nature veel meer een controlerende middenvelder dan aanvallende en fungeert hij prima in die rol.

Vd Beek is verdedigend niets minder Hendrikx en al Helemaal niet dan Kea. Zowel fysiek alsmede voetballend is vd Beek minimaal gelijkwaardig.

Ziyech is de beste CAM van NL, daar lijkt me verder geen discussie voor nodig.
Siem de Jong is niets minder dan Vilhena en van Ginkel en verzet ook het nodige verdedigende werk, tevens heeft hij meer scorend vermogen dan Vilhena en wellicht iets meer dan v Ginkel.

Dus leg anders even uit waar de balans niet klopt bij ajax???

Tevens is het nog maar de vraag hoe Larson rendeert bij een topclub op het middenveld en Pereiro heeft nog nooit 3 goede wedstrijden achter elkaar gespeeld.

23 augustus 2017 om 11:25

@dammie

Je schrijft: "ajax heeft niet 'gewoon het meest complete middenveld van Nederland'. Wat ik je duidelijk probeer te maken is dat het middenveld prima spelers heeft maar dat de balans niet op orde heeft. Ajax heeft met Van de Beek - Ziyech - De Jong wel meer fysiek gekregen en ook meer scorend vermogen maar ook grillige spelers en geen spelers die verdedigend heel sterk zijn. Je hebt dus een goed middenveld zolang je de bal hebt en spelers in beweging blijven maar zonder bal ben je hoe je het ook wendt of keert gewoon kwetsbaar. Jij ziet neem ik aan toch ook dat Ziyech dan vaak afhaakt en dat Van de Beek en de Jong dan niet op hun best zijn?"

In theorie heb je gelijk, maar de praktijk is dat Ajax een totaal andere spelopvatting heeft dan PSV en Feyenoord. En dus ook andere spelers nodig heeft. Spelers die verdedigend heel sterk zijn, zijn doorgaans ook degenen die het spel sterk vertragen en dat is in de spelopvatting van Ajax een groot nadeel. Het spel van Ajax zal in effectiviteit toenemen als de balverplaatsing sneller gaat. Dat is ook veel moeilijker te verdedigen, waardoor je in staat bent de bal veel langer in het bezit te houden. En Cruijff zei altijd dat je de bal nodig hebt om te kunnen scoren.

Het middenveld van Ajax is uitstekend in balans met spelers die elkaar perfect aanvullen. Donny van der Beek is net als Schone een uitstekende 6 die het spel heel goed kan lezen en ook bij balverlies zijn mannetje staat. Het probleem op het middenveld is niet het ontbreken van een verdedigende middenvelder, maar het gebrek aan ervaring. Wat Ajax echt mist is een eindbaas. Een regisseur. Het probleem bij Ajax is dat het elftal in fases als los zand aan elkaar hangt en de linkerhand vaak niet weet wat de rechterhand doet. Een middenveld als dat van Ajax kan uitstekend functioneren, ook bij balverlies, maar dan moet het team heel compact staan. En dat gebeurt lang niet altijd. Wat Ajax heeft hardst nodig heet, is een speler die de ervaring en het inzicht heeft om daarop toe te zien en de boel corrigeert als het niet goed gaat. Ik denk dat Siem de Jong in het verleden heeft verwezen uitstekend aan dat profiel te voldoen.

23 augustus 2017 om 12:46

Wat er niet klopt aan de balans van Ajax in algemene zin heb je tegen Rosenborg heel goed kunnen zien. Een team dat veel minder talent en kwaliteit heeft maar heel goed de problemen van Ajax aan het licht bracht. Je hebt in het team 7 man die aanvallend denken en had alleen Schone, Viergever en De Ligt die in meer of mindere mate achterin bleven en dan ben je echt enorm kwetsbaar in de omschakeling. Als je met 7 man voorin staat (dat is een ander probleem want het was veel te statisch) en je verliest de bal dan is het zaak die zo snel mogelijk terug te winnen en dan heb je iemand op 6 nodig die ballen verovert en goed opgesteld staat.

Als je het over het beste middenveld wil hebben, dan moet je niet alleen naar individuele spelers kijken maar ook naar de manier waarop die samen functioneren. Ja, Ziyech heeft veel creativiteit en kan mooie dingen met een bal maar hij is ook een speler die veel risico in zijn spel legt, grillig is en niet altijd gedisciplineerd speelt. Dat is prima zolang je maar iemand anders hebt die dat kan compenseren en bijvoorbeeld zijn man overneemt of gaten in zijn rug dichtloopt. Schone deed dat in de eerste helft tegen Rosenborg bijvoorbeeld wel heel goed want die stond bij counters heel vaak op de juiste plek. Maar je zag gedurende de wedstrijd ook de tekortkomingen van Lasse en dat hij veel op inzicht oplost maar in duels tekort komt. Als Ajax van De Jong gaat verwachten dat hij veel in de 16 meter komt dan heb je dus nog een middenvelder die voor de bal staat en je niet meteen kan gebruiken in de omschakeling.

Vergelijk dat met het middenveld van Feyenoord, dan mis je de pure creativiteit van Ziyech en De Jong heeft misschien meer scorend vermogen dan Toornstra maar het zijn wel drie spelers die vanuit hun taak gedisciplineerd spelen en naar de balans in het team kijken. Dat middenveld zie je niet vaak grotendeels voor de bal lopen en het zijn ook spelers die mee verdedigen. Als El Ahmadi bijvoorbeeld ten aanval trekt dan neemt Toornstra of Vilhena zijn positie over terwijl ik Ziyech dat echt niet zie doen bij Ajax.

De manier van spelen van Ajax vraagt gewoon een hele goede verdedigende middenvelder die het cement van het team is en daar zie ik echt niet de kwaliteiten van een Van de Beek of een Frenkie de Jong liggen. Dat zijn spelers die prima invulling kunnen geven aan die rol maar wel op een hele andere manier.

Met te veel mooie voetballers win je ook niet alle wedstrijden

23 augustus 2017 om 12:51

@scepticus
Eens maar ik ben er van overtuigd dat die eindbaas op 6 moet staan omdat dat de sleutelpositie bij Ajax is. Juist omdat je daar iemand moet hebben die spelers terugroept, gaten opvult en de balans moet bewaken. Met een Van de Beek of een Schã¶ne mis je om verschillende redenen een eindbaas op die sleutelpositie en dat ga je in mijn ogen met Siem niet oplossen. Maar ik laat me uiteraard graag verrassen

23 augustus 2017 om 14:25

Met alle respect maar je praat nu opeens over een bepaalde persoonlijkheid op een bepaalde positie(nr6) en niet meer over de samenstelling van type spelers op het middenveld.

Zoals ik al aangaf, voor wat betreft samenstelling heeft ajax juist een uitstekende combinatie van spelers, meer nog dan PSV en zeker dan Feyenoord waar ze toch echt een creatieve speler missen voor de splijtende pass bijvoorbeeld.

Ik blijf er dus bij dat met de samenstelling vd Beek, Ziyech en de Jong ajax een completer en beter middenveld hebben dan Feyenoord waar Vilhena bijvoorbeeld veel te veel met de bal loopt.

23 augustus 2017 om 15:17

Volgens mij is een bepaald type dat je op een bepaalde positie mist de essentie van het in balans zijn van een middenveld. Met 3 Messi's op het middenveld heb je drie fantastische voetballers maar mis je iemand die verdedigend denkt en is je middenveld dus niet in balans.

Veel duidelijker dan ik je in de post die ik aan jou richt kan ik volgens mij niet uitleggen waarom ik vind dat het middenveld niet in balans is. Balans houdt namelijk in dat je niet alleen aanvallende spelers hebt maar ook verdedigende spelers en dat de ene speler de tekortkomingen van de andere opvangt. Ziyech heeft een fantastische pass maar heeft om zich heen spelers met diepgang nodig en verdedigt niet continue mee en heeft dus ook iemand nodig die zijn gaten opvult. Doe je dat niet dan heb je een middenveld dat niet in balans is.

Het middenveld bij Ajax is als een sportauto: prima om mee vooruit te rijden maar je moet ook soms een stuk achteruit rijden en dan heb je een uitdaging

23 augustus 2017 om 15:52

Mijn punt is dus dat het middenveld met vd Beek/ziyech en de Jong juist Uitstekend in balans is, en ook nog eens completer is dan dat van Feyenoord en Psv.

Feyenoord bijvoorbeeld mist een type zoals Ziyech of zelfs Pereiro, een spelmaker welke vanuit het niets een speler met steekpass voor keeper kan zetten of een uitstekende voorzet heeft...welke speler is dat bij Feyenoord volgens jou? Precies die hebben ze niet

Prima en degelijk hoor dat middenveld van Feyenoord,maar absoluut minder compleet dan het ajax middenveld.

En als het middenveld van Ajax een sportauto is dan is het middenveld van Feyenoord een bestelbus; best degelijk en praktisch en je kunt er best hard mee rijden, maar als je echt wil versnellen of iets verrassend wil doen worden de mankementen duidelijk.

23 augustus 2017 om 17:44

Prima dat je Ziyech steeds blijft roemen en aanhalen maar jij zoet toch ook zijn gebreken en grilligheid neem ik aan? Het gaat ik het voetbal niet alleen om aanvallen maar ook om verdedigen en daar is Ziyech erg matig in en heeft Ajax niemand om dat te compenseren en dus is het team niet in balans in mijn ogen.

Feyenoord is misschien minder spectaculair en heeft geen ziyech maar het is wel een stabiel middenveld dat in balans is. Toornstra, Vilhena en in mindere mate El Ahmadi kunnen allemaal aanvallen, een pas geven en een doelpunt maken maar ze kunnen ook verdedigen. Daarnaast hoef je geen steekpasses te geven om voor gevaar te zorgen, dat kan ook door combinatie voetbal en lopende mensen met bijvoorbeeld Jorgensen die een assist geeft. Daarnaast heeft Vilhena echt wel het voetballende vermogen om iemand de diepte innige sturen net een steekpass.

Nogmaals, in balans zijn zegt niets over individuele kwaliteiten en het hebben van meer of minder specifieke kwaliteiten bij spelers: het gaat om de samenhang tussen alle spelers en de mate waarin die elkaars kwaliteiten aanvullen en tekortkomingen aanvullen. Wat dat betreft heeft Feyenoord het met misschien mindere spelers (en ook daar kun je over discussiëren maar die het ik je) het beter voor elkaar. De beste spelers maken geen winnend team

Wat een negatieve reacties allemaal. Deze man is 2 jaar lang aanvoerder geweest onder de goede periode van De Boer in de Eredivisie. Toen was hij helemaal geweldig en nu kan hij er ineens niks meer van. Beetje kort door de bocht van mijn mede-ajacieden. Wat ik bij PSV heb gezien was vooral bij vlagen ongelukkig, maar wat verwacht je na zo'n lang blessureleed? Hij heeft toch zijn goals en assists meegepakt in de korte tijd die hij speelde. Je kunt veel zeggen, maar deze man past gewoon goed bij de club en is altijd lekker om achter de hand te hebben. Ervaring is nu eenmaal nodig. Wie gaat de kar anders trekken in wedstrijden tegen Feyenoord en PSV. Ik ben een grote fan van de voetballer Ziyech, maar het karakter van De Jong kan ik toch iets meer waarderen. Met alleen leuk voetbal boek je bij Ajax geen resultaat, dat is een jaar onder Bosz gelukt, maar dat is een trainer die een uitgesproken visie heeft en daarmee een transfer ook dik verdiend heeft. Keizer heeft de hele voorbereiding meegemaakt en kan denk ik beter dan alle ajacieden bij elkaar beoordelen wat er mist in de selectie. Dat missen we al jaren namelijk, ervaring. Spelers van de club die terug willen keren moet je koesteren. Mits wedstrijdfit, is de Jong een goede toevoeging voor de selectie. Al is het maar als 12e of 13e man.

23 augustus 2017 om 07:42

Zijn goede periode in het tijdperk de Boer mag geen graadmeter zijn. Het niveau in de ED kende toen zijn absolute dieptepunt. Ajax was niet eens goed destijds maar de rest was nog veel minder waardoor ze eenvoudig kampioen werden. Het niveau is nu weer aardig gestegen en dan zie je dat de broertjes de Jong het allebei al moeilijk hebben.

23 augustus 2017 om 08:45

De ED is echt niet beter geworden hoor, ook niet omdat Feyenoord een keer kampioen is geworden. Eenvoudig was het zeker niet en 4 keer achter elkaar is geen toeval meer.

Beetje een vreemde transfer in mijn ogen. Natuurlijk is De Jong een goede aanwinst voor Ajax en brengt hij ervaring, leiderschap en scorend vermogen maar hij speelt wel op een positie waar Ajax op dit moment geen versterking nodig heeft. Van de Beek geeft prima invulling aan die rol en heeft de potentie om nog veel beter te worden en De Jong en Schöne kunnen daar ook spelen. Het probleem op het middenveld zit in de verdedigende balans en daar ga je zo niet veel aan veranderen en ik denk dat (tenzij je Ziyech slachtoffert) de balans ook met De Jong er nog niet is. Wat Ajax nodig heeft is een leider en goede verdedigend ingestelde speler op de '6'. Iemand die gaten kan dichten en ook achterin posities over kan nemen.

Wat een negatieve reacties zeg. Ik denk dat dit heel verstandig is: breedte aankoop middenveld, ervaring, ajax achtergrond, positieve instelling, leider.

Als je denkt dat ajax even 2 pogbas kan kopen, moet je even wakker worden. Voor de balans in het elftal erg goede aankoop. Punt uit

23 augustus 2017 om 08:11

Aankopen voor de bank zouden ze niet meer doen. Koop dan een echte versterking op 6 en laat schone zorgen voor de breedte.

Wat een gezeur weer allemaal. Siem is mijn ogen nog steeds de ideale Ajax speler als dat het was voor hij vertrok. Helaas veel pech gehad met blessures, maar zonder gewoon een uitstekende speler! Voor het bedrag dat ze er voor neerleggen kun je het risico ook wel nemen. Je kunt ook gewoon redelijk rouleren nu. Of gewoon zo neerzetten als vorig jaar en Siem op de plek van Davy. Er zijn genoeg wedstrijden tree spelen en spelers in of uit vorm zijn.

En ja er moet uiteraard achterin ook nog wat versterking komen!

Alleen dat gezeur over Overmars slaat nergens op. Die man is echt wel bezig met namen. Alleen als er dan zo'n rvc die niet mee werkt kun je hoog of laag springen, maar dan kan hij niks.

Opzich wel een goeie hoor, ik bedoel hij heeft ervaring , neemt de jonkies mee op sleetouw, maakt (beslissende) doelpunten en hij is bekend met systeem van ajax dus evt gelijk inzetbaar, als hij frenkie maar niet te veel in de weg staat.

Ik was ook niet meteen enthousiast, maar Ajax en Siem de Jong waren in het verleden wel een goede combinatie.
Dat hij bij twee andere clubs de afgelopen tijd niet uit de verf kwam kan ook aan andere systemen liggen.
Misschien dat hij juist bij Ajax wel slaagt en zijn steentje bij kan dragen. Zoals de top van zijn broer bij PSV ligt kan het zijn dat het top van Siem bij Ajax ligt.
Zijn bijdragen aan de kampioenschappen van Ajax de afgelopen jaren waren toch wel van belang dus ik geef hem het voordeel van de twijfel.

23 augustus 2017 om 08:12

Wat zijn Siem zijn sterke punten en waarom zou hij op dit middenveld passen?

Inderdaad. Hij past momenteel niet.

23 augustus 2017 om 08:47

Loopvermogen, duelkracht, diepgang, goed zonder bal (positioneel), kopkracht, scorend vermogen, fysieke kracht. Dat zijn allemaal elementen die de Jong toevoegt, verder oogt hij houterig maar hij heeft een prima functionele techniek.

Ajax is wel een beetje de weg kwijt vind ik. Ik neem aan dat hij niet is gehaald voor de basis 11, maar goed. Wat mij bevreemd is dat ajax technisch mindere spelers haalt, haaks op wat bosz vorig jaar op selecteerde...zie dijks en nu siem....is het echt zo moeilijk om de juiste spelers aan te trekken? Is ajax zo uniek dat het moeilijk is?

Verrassende ontwikkeling. Siem heeft de afgelopen jaren nauwelijks gespeeld bij Newcastle en was vorig seizoen matig bij Psv. Met zijn doelpunten is hij nog van waarde geweest maar hij kon voetballend totaal niet meer mee komen. Kan me de uitwedstrijd tegen Bayern herinneren, toen leek het of Cocu tien spelers en een lantaarnpaal had opgesteld.

Als Psv supporter mogen wij op dit moment niks zeggen over de concurrent eigenlijk. Onze Brands levert namelijk zelf ook een wanprestatie op de transfermarkt maar Overmars probeert hem haast te overtreffen lijkt het. Siem is een pure paniekaankoop.

23 augustus 2017 om 07:56

PSV was in zijn totaliteit zeer matig. Siem heeft juist in mijn ogen in de minuten die hij kreeg gewoon gegeven en nog wat doelpuntjes gemaakt

23 augustus 2017 om 08:14

Zijn doelpunten een graadmeter voor middenvelders tegenwoordig? Komt Siem voor Ziyech in het veld? Want een verbindings speler is het niet.

23 augustus 2017 om 08:43

Hoe kun je nou brands met overmars vergelijken. Grappig dat Brands credits krijgt vior zijn vele miskopen en dat Overmars als een nitwit wordt neergezet terwijl hij een kwart miljard heeft binnengehaald en een berg jonge spelers....

23 augustus 2017 om 08:52

Ja iedereen ff vergeten dat hij Dolberg, Onana, F. de Jong, Sanchez, Milik haalde? Allemaal op de toekomst gerichte aankopen, voor relatief weinig geld, maar met hoge potentie en in sommige gevallen heeft dat ons kwalitatief en financieel geen windeieren gelegd.

23 augustus 2017 om 08:50

Totdat Johnsen, Jensen, Danilo, Wöber, Pasquali ineens de nieuwe Sanchez, de Jong, Onana of Dolberg zijn... Dan pas zul je zien dat Overmars goed gehandeld heeft, zelfs als de helft maar slaagt. Alleen velen hebben een korte termijn blik en kunnen ze Overmars daarom niet waarderen.

Prima speler als opvulling. Hij voetbalt lekker mee en maakt belangrijke doelpunten. Had alleen wel wat meer verwacht met meer dan 100 miljoen op de bank. Het is trouwens wel pijnlijk om zo'n PSVer straks in een ajax shirt te zien ;-)

23 augustus 2017 om 08:16

Mee voetballen is niet zijn sterkste punt. Maar zal wel af en toe een goal maken.

23 augustus 2017 om 08:31

Ik bedoelde meer dat hij prima mee kan doen aan positie spel maar er niks aan toevoegt. Hij doet nooit echt iets bijzonders ofzo.

Speelt Ajax hiermee in op het eventuele vertrek van Kasper Dolberg?

23 augustus 2017 om 08:16

Laten we dat dan hopen. Anders krijgen we Franks beton middenveld weer terug.

Lekker terug op het oude nest. De Jong is multifunctioneel en is een type middenvelder dat Ajax nu mist. Zelfde type als Klaassen; dat wil zeggen een speler die zonder bal eigenlijk beter is dan met bal. Heeft een exceptioneel gevoel voor de vrije ruimte, vooral in het vijandelijke gebied. En dan door 2 miljoen, prima bedrag.

23 augustus 2017 om 08:17

Ja. Voetballend alleen nog 2 klasse minder dan Klaassen. Vandaag dat Davy het wel red in Engeland. Ajax gaat hier erg op achteruit.

Mark my words; dit wordt niet onze 5e gewenste middenvelder, dit wordt de stand-in van Huntelaar! ...

Bod van 50 miljoen op dolberg... en dit moet 48 uur duren?

Als dolberg gaat weten we ook wat de woorden van overmars waard zijn.... 'er gaat niemand'

In principe geen slechte zet. Siem zou ook Donny wat rust kunnen geven. Met zijn ervaring en rustige karakter zou hij v.d Beek en andere ook kunnen begeleiden. Ik verwacht geen Siem meer zoals toen, maar hij zou best een mentor kunnen zijn voor de jonkies.

23 augustus 2017 om 08:18

Schone weg doen dan. Middenvelders moeten voorop kunnen voetballen.

23 augustus 2017 om 08:37

Waarom moet Schone weg? Een middenveld van Siem de Jong, Ziyech en Schone kan toch best in de eredivisie? Van de Beek mag ook af en toe wat rust krijgen. Blessures kunnen ook een rol gaan spelen. Ik zie Siem de Jong als toegevoegde waarde. Licht er alleen aan hoe je er na kijkt.

23 augustus 2017 om 09:03

Nou kan Schöne prima voetballen en heeft hij meer techniek dan de gemiddelde nummers 6 dus wat dat betreft is er geen reden hem 'weg te doen'. Probleem bij Ajax is dat er juist te veel voetballers zijn en er te aanvallend gedacht wordt. De nummer 6 is in dit systeem de persoon die zowel aanvallend als verdedigend moet denken en eigenlijk de enige is die samen met de centrale verdedigers in staat is om tijdig handelend op te treden in de omschakeling. Juist daarom heb je op 6 in mijn ogen een totaal ander type nodig en snap ik de roep om De Jong of Van de Beek op 6 ook niet. Wat Ajax op die positie nodig heeft is eigenlijk een allround verdediger en iemand die zowel de opbouw kan verzorgen als verdedigend denkt en gaten dicht kan lopen die zijn collega's laten vallen. Als je de wedstrijd tegen Rosenborg zag, dan zie je dat Schöne heel vaak op de juiste plek stond om de counter van Rosenborg eruit te halen maar dat hij ook moeite had om gaten dicht te lopen. Van de Beek en Ziyech (maar ook Dijks en Veltman) stonden veel te diep waardoor je zo ongeveer 7 man op een breedte van 5 meter had staan waardoor iemand die de opbouw kan verzorgen nauwelijks de bal kwijt kan (ook omdat de rest erg statisch was).

Daarnaast had je enkel Schöne, Viergever en De Ligt had die verdedigend dachten. Dan ben je in de omschakeling natuurlijk extreem kwetsbaar ook omdat met name Ziyech niet mee verdedigt. Je hebt dan denk ik meer aan iemand die verdedigend sterker is en corrigerend op kan treden. Met alleen maar mooi weer voetballers red je het alleen als je veel beter bent dan je tegenstanders en dat is zeker in Europese wedstrijden niet het geval en ook in de ED zul je dan denk ik af en toe tegen een zepert aanlopen

Hij heeft bij PSV vaak genoeg gespeeld om over de vele blessures die hij had heen te komen. Daarbij heeft hij wel inzicht. Daarbij denk ik dat hij nu gewoon invaller wordt. Ik denk ook dat het zonder Europees voetbal moeilijk wordt om meer kwaliteit binnen te halen, dus laat maar komen.

Nu Daley Blind nog binnenhalen, want die heeft ook weinig speeltijd meer.

We kunnen pas aan het eind van het seizoen een conclusie trekken of De Jong een versterking was of niet. Ik zie vele negatieve reacties, maar voor dezelfde geldt speelt hij wel a la Cocu in zijn laatste seizoenen bij PSV. Ajax had wel ervaring nodig op elke linie.

23 augustus 2017 om 08:23

Siem is een prima speler, en vooral in dit jonge team van komt hij dan ook goed tot zijn recht (mits hij fit blijft). Ik denk dan ook niet dat hij meteen gehaald zal worden als basis speler, maar als back-up.

Vorig seizoen bij PSV heeft hij toch voor de nodige punten gezorgd en was hij vaak belangrijk bij een kwakkelende selectie.

Negatieve reacties krijg je altijd, vooral uit de hoek waarvan je het verwacht, Lekker laten gaan. Laat Siem de monden maar opnieuw snoeren, lachen wij straks weer het meeste.

23 augustus 2017 om 08:38

Siem heeft ons misschien wel een schaal gekost... Vergeet niet wie de 1-1 in de ArenA maakte voor PSV...

23 augustus 2017 om 09:06

Dat bedoel ik ook mede met belangrijke punten binnen gehaald, ik stond er die dag 30 meter vandaan (achter het doel) en geloof me, dat beeld vergeet je niet snel..

Ik denk echt dat dit helemaal geen verkeerde aankoop is, en hij vaak genoeg zijn waarde zal gaan laten zien.

Nouri en Klaassen zijn weggevallen en ik snap zijn terugkeer. Achter Pantelic was hij top en hij kan een Dolberg beter laten spelen. Het is een vrij complete middenvelder. Toen hij naar Newcastle vertrok had ik een reismaatje uit Newcastle. Hij was trots dat Newcastle de nieuwe Bergkamp had aangetrokken. Ik heb zijn verwachtingspatroon ver naar beneden bijgesteld en meer omschreven als een hard werkende middenvelder die aardig compleet was. Siem de Jong heeft veel blessures gehad. Bij PSV heeft hij zich fit kunnen voetballen en met ritme is het een prima kracht voor een Nederlandse club in de Nederlandse competitie.

Hilarische (eventuele) aankoop, gedaan in paniek en om de supporters wat ervaring te geven. Ajax haalt Wober voor in dd verdediging en die is 19 jaar, naast de 18 jarige De Ligt. Het lijkt erop dat Ajax met een crèche is geworden, maar dat er met Huntelaar en Siem de Jong twee oppas opa's zijn gehaald. Daarbij is Siem de Jong nooit fit... dat is hij al 3 jaar niet! En Overmars maar zeggen; Wij gaan voor topkwaliteit! Hahaha echt hilarisch!

Lijkt me goed dat Ajax niet alleen gastjes van 18-20 koopt, maar denk niet dat de concurrentie heel slecht slaapt nu .. En dat met zoveel geld op de bank. Ajax is echt nog harder voor zn supporters dan Arsenal!

23 augustus 2017 om 08:29

Dat een feyenoorder dit moet uitleggen aan een aantal ajax-volgers... moet niet gekker worden dit

23 augustus 2017 om 08:46

Lol Ampie idd

23 augustus 2017 om 08:30

Dat kun jij zeggen maar zijn cijfers zijn wel indrukwekkend en hij is pas 28 en vergeet niet dat er meer goede spelers niet slagen in Engeland die in de eredivisie top speelde , Clasie bv die was in de eredivisie toch een hele goede speler daar speelt hij bijna nooit er zijn er niet zo veel die er altijd instaan ja de echte toppers , zoals Eriksen , Vertohngen, Alderweireld en ik moet nog maar zien of Sanchez vaste basiskracht wordt bij Tottenham. ik vind Siem de Jong een goede aankoop van Ajax .

23 augustus 2017 om 08:35

Zit gewoon beleid achter, ajax wil niet afhankelijk van transfers worden en de afschrijving te hoog laten oplopen en daarnaast richt zich ook met geld gewoon op de opleiding. Daar is bijna voor 10 miljoen gekocht, maar dan wel een 7 tal spelers voor de toekomst zodat we ook komende jaren minder hoeven te kopen. De concurrentie mag gewoon blijven slapen hoor, de Jong is een hele goede toevoeging, een type dat Ajax niet meer heeft sinds Klaassen weg is.

23 augustus 2017 om 08:41

Tuurlijk Lausho, maak het voor jezelf maar dragelijk deze aankoop. Ajax gaat voor topkwaliteit en een speler moet restwaarde hebben. Dit heeft de in het buitenland totaal geflopte De Jong allebei niet. Wel ervaring (voor) op de bank! Het is gewoon een hilarische aankoop waar Overmars zich mee voor schut zet! Topkwaliteit!

23 augustus 2017 om 10:24

@lausho

Een aankoop moet binnen de begroting passen. Dat is niet alleen een speerpunt uit het beleid van Ajax, maar ook een spelregel van de Knvb (ffp). Veel mensen snappen wel dat je geen hands mag maken binnen het strafschopgebied, maar niet dat een club niet meer geld mag uitgeven dan er binnen komt. En dat is ook gewoon een spelregel. Ze hebben het maar over het geld dat op de bank staat en dat ze kennelijk zwaar in de zak brand, maar het is helemaal niet toegestaan om dat geld aan te wenden om spelers te kopen, net zo min als het een probleem is om schuld op te bouwen zolang je de aflossing daarvan maar in je begroting opneemt en het er niet toe leid dat de begroting daardoor verliesgevend door wordt.

Ze praten derhalve vaak als een blinde over de kleuren en geven een mening over iets waar ze duidelijk geen verstand van hebben en op basis van aannames waar vaak geen meter van klopt. Ajax heeft een begroting die in het gunstigste geval kostendekkend is als de club geen CL weet af te dwingen. En iedereen weet dat de club al jarenlang geen CL meer speelt en dat het voor een Nederlandse club steeds moeilijker wordt om deelname af te dwingen. De winst die de club de laatste jaren maakt, komt volledig uit de verkoop van spelers. Als je net zoveel uitgeeft als dat er binnen komt, betekent dat dus dat je eerst moet verkopen om het geld dat je daar mee verdient weer te kunnen investeren in nieuwe spelers. Bovendien moet je rekening houden met het feit dat je bij een aankoop ook langlopende verplichtingen aangaat en met afschrijvingen te maken krijgt, waardoor een aankoop niet alleen gevolgen heeft voor de begroting van dit jaar maar ook voor de komende jaren. Je moet de salarissen ook doorbetalen als je niet voor 40 miljoen verkoopt. Bovendien is de opbrengst van een verkoop altijd bruto en moet je er belasting over betalen en gaan er ook vaak nog bonussen af als opleidingskosten, doorverkooppercentage en komt het ook vaak steeds vaker voor dat als onderdeel van een contract een speler meedeelt in de transferopbrengst. Mensen hebben derhalve vaak peperdure wensen die ze baseren op berichten die in de media verschijnen, terwijl de journalisten die die berichten produceren ook de inhoud van de contracten niet kennen en dus ook bijv. niet weten hoeveel er na aftrek van de kosten onder de streep overblijft van een transfer. Ze hebben allemaal een mening over Overmars en verwijten hem gierigheid omdat ze van hem verwachten dat hij met geld gaat smijten, terwijl ze geen idee hebben hoeveel geld er daadwerkelijk beschikbaar is. En alleen oog hebben voor het geld dat er binnenkomt. Ook als je een jeugdspeler wilt contracteren, moeten daar tegenwoordig geld voor op tafel komen en ook het verlengen van contracten, kost het nodige geld.

23 augustus 2017 om 17:41

@lucunculus

Meer dan dragelijk, ik ben er heel blij mee, is een type dat we heel goed kunnen gebruiken. Niet elke speler hoeft restwaarde te hebben, al kunnen we hem best weer voor 2 miljoen verkopen, de Jong heeft kwaliteiten.

23 augustus 2017 om 08:37

@dante tsja denk je dat de concurrentie slecht slaapt van spelers welke nog nooit een seizoen bij een topclub hebben gespeeld zoals St Juste, Haps, Diks,larsson,amrabat???!

Met vd Beek,ziyech en de Jong heeft Ajax gewoon het beste en meest complete middenveld ve eredivisie.

23 augustus 2017 om 08:46

Wober komt uit een topcompetitie dan? Neres?
Gouden schoen ging dit jaar naar El Ahmadi, middenvelder.

23 augustus 2017 om 08:50

@ricardo De concurrentie probeert gewoon te overleven en een aardig elftal neer te zetten. Maar als er echt bijna 150m binnen gehaald gaat worden en je komt met kjh, die oostenrijker en die columbiaan en de Jong, dan worden de supporters gewoon bedonderd. En daarmee kraak ik de aankopen niet af, want ze kunnen zomaar goed uitpakken. En of dat middenveld het beste van nl is waag ik te betwijfelen, maar ik.

23 augustus 2017 om 08:59

Welk middenveld is beter dan in Nl??!

Ajax heeft zonder twijfel beste spelmaker v Nederland, de Jong is vorm is mijn inziens samen met v Ginkel beste box to box.

Ajax is nog niet klaar denk ik want een linksback is hard nodig, maar met Huntelaar,de Jong en 2 getalenteerde spelers hebben ze juist een prima mix van aankopen.

Feyenoord haalt een leger aan spelers van subtoppers welke nog nooit bij een topclub hebben gespeeld een een speler welke heeft gefaald in buitenland.

23 augustus 2017 om 09:28

Blijft een kulargument van je, Dijks geflopt, Dd Jong geflopt. In Haps, St Juste en Larsson zit genoeg potentie! Wober, Neres komen ook niet uit een topcompetitie. Je kletst in je eigen straatje en bent stiekem wat jaloers op het betere inkopen van Feyenoord.

23 augustus 2017 om 10:35

Huntelaar en de Jong voor de ervaring, en die Colombiaan en Oostenrijker als grote internatjonale talenten is inderdaad een beter aankoopbeleid dan wat spelers van een subtopper,ja.

Ik zou werkelijk waar niet weten waarom ik jaloers moet zijn op het inkoopbeleid van Feyenoord.

23 augustus 2017 om 11:17

Ja ok je hebt wel gelijk. Wie gaat er nou eredivisie spelers halen als je ook spelers uit voetbalwalhalla's als Columbia en Oostenrijk kunt halen ..

23 augustus 2017 om 11:24

En logisch dat je niet jaloers bent op het aankoopbeleid van Feyenoord. Wat echter heel onlogisch is, is dat daar andersom ook geen reden toe is.

Kijk even wat ze nu op de bank hebben zetten en je ziet dat dit een prima aankoop is. Voor 2 miljoen haal je een echte Ajax jongen binnen die goed in de groep ligt, ervaring meebrengt en een goaltje kan maken. Misschien is ie niet meer zo goed als toen ie vertrok, maar in de eredivisie kun je De Jong er uitstekend bij hebben.

23 augustus 2017 om 08:33

Waarom zou hij minder zijn? Tegen notabene Ajax zelf maakt hij een typische Siem de Jong goal, technisch gewoon functioneel en prima.

Ooooh wat leven we toch allemaal weer in de waan van de dag. Na het weerbericht zijn voetbalmeningen het meest veranderlijk. Siem de Jong was een fantastische speler. Nuttig, veelzijdig, verstandig en erg populair bij de fans. Hij vertrekt naar Engeland voor een mooi bedrag, maar komt daar mede door blessures niet uit de verf. Gaat naar PSV, omdat Ajax op dat moment geen plek voor 'm heeft en geen huurling in de weg van talenten wil plaatsen. Nu vraagt iedereen om een ervaren kracht en komt De Jong. En toch is het niet goed. Ik ben heel blij met zijn komst. Kan wel eens een missing link worden in dit jeugdige elftal. Off topic. Over Dolberg zegt iedereen nu ineens ook: uit vorm, verkopen! En vorige seizoen was het het grootse spitsentalent sinds mensenheugenis en moesten we 'm kosten wat kost behouden. Ajax moet zijn ploeg eens wat langer in stand houden met wat ervaren krachten erbij. Nou dat lukt vooralsnog redelijk. Op Sanchez na dan.

23 augustus 2017 om 08:32

Helemaal mee eens, wat een negativiteit en gezeik hier. Dit is een goede speler, die door blessures het in Engeland niet heeft kunnen laten zien, ook wat meer fysieke kracht op het middenveld en iemand met meer diepgang. Ik mis een speler die optijd voor de goal is, Siem de Jong staat bijna altijd goed en kan goed koppen en schiet ze vanuit alle standen in.

Nou ben benieuwd waar hij voor komt. Bank of basis. Als hij voor de basis komt bekent het th hiermee, naast de verlenging en aanvoerderschap van veltman en het aanblijven van dijks, in ieder geval kleur voor wat betreft het soort voetbal dat ze willen spelen. Chapeau voor het bewerkstelligen van deze aankoop.

Ben blij dat hij bij Nufc weggaat. De gebroeders De Jong zijn gewoon mislukt.

Maar wat moet Ajax dan met 'm ? Een speler die met grote regelmaat geblesseerd is en geen hoge belasting aan kan. Bij PSv was hij geen toegevoegde waarde, dus dan bij Ajax in deze staat al helemaal niet...

23 augustus 2017 om 08:31

Hij paste prima in het tijdperk van de boer met vele blessures in die tijden. Denk dat siem nu juist uitstekend bij ajax gaat passen nu blijkt dat ze die kant weer op willen gaan

Geweldige aankoop, als hij zijn loopvermogen weer terug heeft of krijgt is hij exact wat Ajax nodig heeft. Wat meer kracht, scorend vermogen, loopvermogen en duelkracht voor op het middenveld. De jong is een zeer complete middenvelder, die ook in zijn vorige periode bij Ajax enorm onderschat werdt door velen.

Zeer weinig respect hier van veel 'ajacieden' en feyenoorders doen lacherig, dat is bij de Jong nooit anders geweest, maar toen hij bij Ajax zat werden ze wel 4 keer kampioen en daar had hij een groot aandeel in.

Vreemde aankoop, maar je maakt alsnog 6m winst dus waarom niet de gok wagen?

Wat een armoe...Hier gaan we niet sterker van worden. Siem is na die blessures nooit meer de oude geworden.

Dit menen ze niet... ik zie een berichtje op de Ajax headliner dat verloren zoon de Jong terugkomt binnen 48 uur. Dus ik denk:,, Hèhè eindelijk komt Nigel terug!" En dan open je de link en gaat het over Siem. Heeft het leuk gedaan bij Ajax en is 4x kampioen geworden hier. Maar is niet meer de speler die het was. Ik weet niet wat ik er van moet denken. Ben in ieder geval meteen goed wakker. Goede morgen allemaal!🤣

Dit is natuurlijk een doekje voor het bloeden. Als de interesse voor Dolberg echt zo concreet is moeten ze wat en met nog iets meer dan een week te gaan is het bijna onmogelijk om die top spits binnen te halen. En laten we eerlijk zijn de markt is behoorlijk verziekt door die mega bedragen. Een beetje voetballer kost enkele 10 tallen miljoenen daar kan en wil Ajax niet in mee gaan en dan heb je het nog niet eens over de salarissen. Dus we zullen het gewoon met de middelmaat moeten doen aangevuld met eigen jeugd.

23 augustus 2017 om 08:38

Inderdaad. Als financial FairPlay hier niets aan doet, wordt het complete voetbal kapot gemaakt

Dit zijn paniek aankopen. Ik was redelijk positief over het transferbeleid van Ajax maar dit slaat nergens op. Bij Ajax was het al geen geweldenaar, in Engeland is die faliekant mislukt en ook bij PSV kon die geen potten breken.
Als je een ervaren leermeester voor de jeugd wil probeer dan een Nigel de Jong terug te halen of had geprobeerd Sneijder binnen te halen maar deze aankoop slaat nergens op, dit is zonde van je geld.

23 augustus 2017 om 08:59

@raubaht

Je schrijft: "als je een ervaren leermeester voor de jeugd wil probeer dan een Nigel de Jong terug te halen of had geprobeerd Sneijder binnen te halen maar deze aankoop slaat nergens op, dit is zonde van je geld".

Nigel de Jong is een sloper, iemand die het spel hopeloos vertraagt. Hem halen zou hetzelfde zijn als het paard achter de wagen te spannen. Voor Wesley Sneijder was Ajax geen optie. Niet financieel en niet sportief. Maar blijf gerust je kop in het zand steken. Siem de Jong is een prima aankoop, is ervaren, heeft scorend vermogen, ziet het spelletje goed, heeft als aanvoerder leiderschap getoond en is nog maar pas 28. Eigenlijk is het gewoon een topaankoop en een prima vervanger voor Davey Klaassen. En ook niet geheel onbelangrijk: hij kent de club van haver tot gort en is direct inpasbaar.

23 augustus 2017 om 09:08

Iemand die in de Nederlandse competitie al niet kon uitblinken en over de grenzen faliekant mislukt is, en dan doel ik ook op de Europese avonturen van Ajax toendertijd, kan je moeilijk een topaankoop noemen... Dit soort spelers tillen een club niet bepaald naar een hoger niveau en laat dat nou juist wel de bedoeling wezen...

23 augustus 2017 om 09:09

Eigenlijk is het raar dat Barcelona hem niet haalt als vervanger van Neymar. Toch?

23 augustus 2017 om 09:38

@raubaht

Je schrijft: "iemand die in de Nederlandse competitie al niet kon uitblinken en over de grenzen faliekant mislukt is, en dan doel ik ook op de Europese avonturen van Ajax toendertijd, kan je moeilijk een topaankoop noemen... Dit soort spelers tillen een club niet bepaald naar een hoger niveau en laat dat nou juist wel de bedoeling wezen..."

Complete onzin. Siem de Jong was de aanvoerder en het verlengstuk van de trainer in het veld. Toen hij er nog was, speelde Ajax nog goed en aantrekkelijk, toen hij en Daley Blind waren vertrokken, ging het meteen bergafwaarts met de club. Siem de Jong was een hele belangrijke speler voor Ajax en iemand die in staat was om het geheel bij elkaar te houden. Net als Davey Klaassen, nu hij weg is zie je het zelfde gebeuren als na het vertrek van Siem de Jong en hangt het elftal plotseling als los zand aan elkaar, zonder enige vorm van samenhang. Het is complete onzin dat een speler als Siem de Jong niet in staat zou zijn om een team als Ajax naar een hoger plan te tillen, daar is een speler als hij (en ook Klaassen) juist bij uitstek geschikt voor. Voetbal is geen individuele sport, maar een teamsport en een goed elftal heeft ook een paar mensen nodig die niet alleen met zichzelf bezig zijn maar de balans in het elftal in de gaten houden. Om een goede film te kunnen maken heb je niet alleen topacteurs nodig maar ook een topregisseur.

Ik vind echt dat Overmars te laat in actie is gekomen deze transferperiode. Als hij aan het begin een beetje scherp was geweest had hij Haps, Nuytinck, v Ginkel en Lens kunnen halen. Was je fluitend kampioen geworden... Lens verdient misschien net te veel voor ajax maar daar was vast wel een creatieve oplossing voor te vinden geweest.
Siem de Jong vind ik gewoon helemaal niks.. had dan Ayoub gehaald

23 augustus 2017 om 08:46

Ayoub...weer een talent..precies waar we op dit moment behoefte aan hebben.
Met siem hebben we vier kampioenschappen behaald, zonder hem geen een...

23 augustus 2017 om 08:50

Maar Overmars vond Haps niet topkwaliteit....anders had hij hem wel gehaald. En Ayoub dus ook niet en de andere namen die je noemt. Siem de Jong wel kennelijk.

23 augustus 2017 om 09:09

Lucunculus

Je schrijft: "maar Overmars vond Haps niet topkwaliteit....anders had hij hem wel gehaald. En Ayoub dus ook niet en de andere namen die je noemt. Siem de Jong wel kennelijk".

Ajax heeft al talrijke spelers van AZ over genomen en daarvan is er niet 1 echt geslaagd,. Het gaat te ver om te stellen dat ze allemaal mislukt zijn, maar het is bij geen geworden wat men er van verwachtte. Feitelijk zijn het allemaal doorsnee voetballers gebleken. Dus dat Overmars zich niet opnieuw wilde vertillen aan een speler van AZ lijkt me vrij begrijpelijk. Siem de Jong heeft jaren bij Ajax gespeeld en de gehele jeugdopleiding doorlopen, waardoor men precies weet wat men aan hem heeft en waardoor hij direct inpasbaar is. Verder is het natuurlijk belachelijk om een back Haps met een aanvallende middenvelder als De Jong te vergelijken.

23 augustus 2017 om 09:49

Ik vind dat je deels gelijk hebt, maar ik vind ook dat er gewoon iets moet gebeuren op die linksback positie. Dijks en Viergever hebben aflopend contract en dat wordt niet verlengd. Bovendien zijn ze beiden in mijn ogen niet goed genoeg en is Viergever een centrale verdediger, in jong Ajax loopt geen goede vervanger daarvoor. Warmerdam en Haps zijn te licht bevonden, vind maar eens een betere..
Lunculus vergelijkt de Jong met Haps omdat het onduidelijk is op wat voor kwaliteit Overmars mikt denk ik. Het is ook zo krom als een tang allemaal toch?

Mooi om de held die ons de 3de ster heeft bezorgt terug te mogen ontvangen. Ik lees genoeg over wanbeleid en laat het geld eens rollen maar waarom?? Prima versterking voor dit Ajax. Iemand die de klappen van de zweep kent en een Ajax achtergrond heeft. Overmars ik ben er blij mee

Goede deal. Na de tragiek met Nouri moest er wel een middenvelder bijkomen want met alleen Ziyech, Frenkie, vd Beek en Schone was de spoeling te dun. Siem is een slimme jongen die altijd een verlengstuk van de trainer is geweest op het veld. Heeft natuurlijk in Engeland niet een al te beste indruk achter gelaten maar in de tweede seizoenshelft bij PSV heeft hij laten zien het maken van belangrijke doelpunten niet verleerd te zijn. Met Siem krijgen we er iemand bij met een dosis ervaring, tactisch vernuft, multifunctionaliteit en scorend vermogen.

En Larsson is niet goed genoeg voor en deze wel? Is altijd geblesseerd en sorrie , Larsson is gewoon beter. Die Overmars zwemt maar wat en is t spoor nu dus bijster. Haha

Ze willen Larson niet hebben, want die zou kwalitatief niet goed genoeg zijn voor Ajax en waar komen ze mee op de proppen. Siem de Jong. Alsjeblieft zeg. Ik ben Ajax fan, maar di is toch een aanfluiting. Sneijder had ik nog begrepen, die heeft daadwerkelijk de juiste ervaring en nog meer dan voldoende kwaliteit. De jong zat bij PSV al op de bank en neem aan dat Ajax toch boven PSV wil eindigen. Echt een paniekaankoop en totale Miskoop !!

Als je Dolberg dan aan Monaco verkoopt, regel daar dan een van die spelers bij. Daar lopen wel toppers met een hoop potentie waar ze later weer een hoop geld aan kunnen verdienen. De Jong is weggegooid geld. Waarom snappen ze bij Ajax nou niet dat ze telkens gewoon middenmoot aanschaffen en behouden. Die Viergever middelmaat, Dijks middelmaat, Veltman ver onder middelmaat, Schone ook geen topper en dan hoeven we het over Youness etc nog niet eens te hebben. Ze scouten overal en hebben ver over de 100 miljoen in kas, daar kunnen ze toch wel 1 of 2 echt goede spelers voor halen.

23 augustus 2017 om 09:06

Omdat die wereldtalenten niet bij Ajax willen voetballen. Zou jij dat wel willen? Geen CL, kunstgras, mickey mouse etc.

Haha en dan zou Larsson "niet goed genoeg" zijn? Ik heb geen idee wat Overmars met deze aankoop wil. Die man is aan zijn laatste seizoen bezig.

23 augustus 2017 om 09:06

hoezo laatste seizoen? Wat klets je nou man?

23 augustus 2017 om 09:22

@tactic

Je schrijft: "haha en dan zou Larsson "niet goed genoeg" zijn?
Lees meer op www.voetbalzone.nl. Ik heb geen idee wat Overmars met deze aankoop wil. Die man is aan zijn laatste seizoen bezig".

Voor Larson heeft Ajax Johnsen gehaald. Die is veel en veel beter dan Larson. En veel goedkoper. Die was in zijn eerste wedstrijd voor Jong Ajax direct de uitblinker en zal naar verwachting heel snel bij de selectie aansluiten. Ajax mist ervaring in het team en heeft met het aantrekken van Siem de Jong ervaring aan de selectie toegevoegd. Bovendien kent hij de club van haver en gort en is derhalve direct inpasbaar. En compenseert het loopvermogen en scorend vermogen dat met het vertrek van Klaassen heeft ingeleverd. Siem de Jong is een slimme en goedkope investering, waar Ajax veel plezier aan gaat beleven. Dat jij dat niet snapt, ligt niet aan Overmars maar aan jou. Het gras is niet altijd groener aan de overkant. En voor ik het vergeet: Overmars heeft net voor 4 jaar bijgetekend en staat er geweldig op bij de Rvc. En is er derhalve volgend jaar ook nog gewoon omdat de RvC natuurlijk niet zo dom is om de kip met de gouden eieren te slachten door Overmars de laan uit te sturen.

23 augustus 2017 om 09:27

Dus Johnsen, die jij niet kende maar een wedstrijd bij Jong ajax meedeed is beter dan Larsson? Klinkt raar hè vind je niet? Maar maak het jezelf naar wijs. Deze arrogantie is precies de reden die Ajax ein-de-lijk om zeep gaat helpen.

23 augustus 2017 om 10:30

@tactic

Je schrijft: "dus Johnsen, die jij niet kende maar een wedstrijd bij Jong ajax meedeed is beter dan Larsson? Klinkt raar hè vind je niet? Maar maak het jezelf naar wijs. Deze arrogantie is precies de reden die Ajax ein-de-lijk om zeep gaat helpen".

Het is bizar om de voorkeur voor een bepaalde speler als arrogantie weg te zetten. Dat is zo volstrekt belachelijk dat ik er verder geen woorden aan vuil wil maken.

Allemaal onzin. Alles wat Overmars nu koopt is volgens iedereen paniek. Veel mensen praten elkaar na hier en weten zoveel meer over Ajax dan hun eigen cluppie..Man man..Oja, transfermarkt is gewoon tot 31e open..OT: Siem de Jong kan zeker belangrijk zijn voor dit Ajax.

'geloof me of niet, maar hier had ik op gehoopt,voor 2 miljoen zo,n speler binnen halen,daar kan je nooit een bult aan vallen.
We huilde tranen met tuiten toen hij weg ging,en hij heeft gewoon geen geluk gehad in het buitenland,er zijn meer spelers hoor die daar niet slagen,en...die competities zijn toch niet met Nederland te vergelijken?
We zullen het met dit soort spelers moeten doen,de beter vertrekken allemaal,het zij zo,nu ook Dolberg nog maar verkopen hebben we het maar gehad,kunnen we financieel jaren vooruit.

Prima alternatief. Wat een gezeik hier over hem. Dood en doodvermoeiend.

23 augustus 2017 om 09:34

Het is sowiezo een leidensweg met dit management bij Ajax als je supporter bent. Wat is dit nu weer voor een aankoop, dat mogen mensen toch lachwekkend vinden. Of neem jij dit geneuzel serieus?

Siem wel n Urby niet, hmmmmmmmm, welke kant gaan we op Ajax? Gaat Siem linksback spelen of op 6 of rechtsback? Een paniekaankoop als Ziyech vorig jaar oké maar nu eentje als Siem, weer kans gemist

Prima aankoop. Iemand die de ervaring van voetballen voor een kampioenschap meebrengt. Was in zijn laatste jaar Ajax al veel geblesseerd en dat blijft zijn kwetsbare kant. Voor dit bedrag kan je dat risico moeiteloos nemen. Het geeft een nieuwe lichting iets meer tijd om door te groeien zoals dat vorig jaar ook met Nouri, F de Jong en van de Beek kon doordat ze in alle rust gebracht konden worden en met name in de Jupiler League konden rijpen. Ervaring hoeft niet altijd op het veld te staan maar is met name ook in de rest van de week belangrijk. Ben wel van mening dat er kwaliteit bij moet. Alle buitenspelers van Ajax zijn soms geniaal maar geven ook vaak niet thuis. Iedere spits van Ajax is daar afhankelijk van. Siem de Jong kan ook daar een belangrijke rol in spelen als er een B- of C variant gespeeld moet worden. In de verdediging geloof ik nog steeds in Sinkgraven maar moeten we echt van Veltman als basisspeler af. Hopelijk is er met Orejuela een vervanger binnengehaald die direct ingezet kan worden.

Oh nee ajb niet.
Na het vertrek van klaassen heb je eindelijk allemaal voetballers op het middenveld, en dan krijg je hem weer. Weer een voetballer die je de hele wedstrijd niet ziet maar dan op basis van een aantal belangrijke doelpunten het hele seizoen in de basis mag gaan staan clownen.

Ongelooflijk.

Toppie! Welkom terug Siem, voor een Ajacied die ons na tijden mede weer een kampioenschap bezorgde is altijd plaats, laat de rest maar lullen.

Altijd gebesseerd
Handig voor in de kleedkamer
Eerst Ooyer dan Westerman en nu ??

Mooi, eigen jeugd altijd welkom!

Tsja. Wat moet je van deze Marc Overmars zeggen? Hij is een miljonair die bij de Voedselbank winkelt.

Wat had ik 10000000 x liever Larsson gezien dan deze vent. Waarom heeft Ajax geen plan b, wat doet Overmars nu eigenlijk daar? De Ligt voor maar 4 jaartjes binden. Had hem een 6 jarig contract gegeven.

Jongens stop met zeiken straks loop je weer weg met hem,geef hem zijn kans en als ervaren middenvelder kunnen we hem straks goed gebruiken hij is iemand die je zomaar kampioen kan maken,mits als hij dit is dan is hij niks minder en misschien wel beter als Schone.

23 augustus 2017 om 10:22

Fit

Nu nog Nigel de Jong erbij en Ajax kan 3x De Jong op het middenveld opstellen :P

En dan gewoon durven zeggen nee wij kijken verder dan Nederland..

Sam larson is 5x beter

23 augustus 2017 om 10:32

@jeffreymassing JA want Larsson heeft zichzelf al volkomen bewezen bij een topclub in NL en is al Jarenlang bepalend bij een topclub...oh wacht...nee!

Siem de Jong is als aanvallende middenvelder een stuk beter dan Larson, als LB is Larson beter.

Overmars zegt "geld is het punt niet".
Klaassen verkocht voor 25 miljoen, Sanchez voor 45 miljoen, Tete voor 5 miljoen, Riedewald voor 8 miljoen, Peter Bosz voor 4 miljoen.
Ajax koopt Johnsen voor 2 miljoen, Wöber voor 7,5 miljoen Danilo voor 3 miljoen, Dijks en Marcel Keizer, nop.
Hoezo is geld het punt niet. Het publiek is de grote verliezer!

De geloofwaardigheid van Overmars is echt tot onder het vriespunt aan het dalen. Sanchez verkopen en van zijn winst Wober en Siem halen? Larsson niet goed genoeg vinden voor Ajax maar Siem De Jong wel? En dat terwijl Siem nooit onomstreden is geweest bij Ajax op het middenveld. Alleen in de spits deed hij het zeer goed maar daar staan nu Huntelaar en Dolberg al en daarachter zitten Cassierra en Sierhuis ook nog. Hoe lang pikken de Ajax fans dit wanbeleid nog?

Dit is absoluut een TOP aankoop voor ajax en de leider op het middenveld wat ze nodig hebben om Ziyech enigzins te ontlasten en te ondersteuen op het middenveld.

Totaal onzinnig hoe met name Feyenoorders een poging doen om de Jong neer te zetten als een prutser. In vorm is dit gewoon de beste box to box middenvelder van NL, nog steeds.

Het is niet voor niets dat er niet zoveel negatjeve reacties zijn van PSV-ers aangezien die vorig seizoen hebben gezien hoe een niet altijd spelende de Jong in een zwalkend elftal nog steeds zo'n beetje de meest scorende middenvelder was.

Dit is gewoon de Ideale vervanger voor Klaassen(welke de vervanger was voor de Jong) en hij maakt het middenveld wellicht zelfs beter dan vorig jaar aangezien ik vd Beek hoger inschat dan Schone.

Met Ziyech,vd Beek,de Jong, Schone, de Jong en Sinkgraven heeft ajax gewoon een meer dan prima selectie van middenvelders.

Nu nog een Linksback het lijkt me dat Ajax klaar is en een selectie heeft die absoluut de potentie heeft om kampioen te worden.

Zag liever Ayoub komen. Die kan een verdediging openbreken. Met het spel van Ajax waar verdedigingen zich massaal opstellen, heb je veel meer aan hem. Zie ik de Jong niet doen!

Op zich een leuke aankoop en qua transfersom niet te duur. Kan ook nog wat jaren mee. En brengt ervaring (al dan niet in de kleedkamer en / of op het veld). Daarnaast een goed signaal dat spelers ook de cirkel rond willen maken bij Ajax (opleiding, buitenland, terugkeer). Jaartje PSV zien we dan maar als een manier om weer fit te geraken.

Toch... Als Siem tot de mogelijkheden behoorde, waarom onze recordinternational niet? Met een goed gesprek en creatief boekhouden had dat toch moeten kunnen. In mijn beleving had Sneijder in ieder geval de komende twee jaar nog net zoveel kunnen brengen als Siem. En misschien nog wel meer.

Zoals gezegd leuke aankoop, maar laten we ook vooral de serieuze versterkingen niet uit het oog verliezen!

Best Siem!
Lees even alle berichten op Voetbalzone, AjaxShowtime en twitter.
En bedenk je dan dat er zo veel mooiere clubs zijn met zo veel betere supporters dan op dit moment bij Ajax.

Blijkbaar is een kind van de club niet meer welkom en goed genoeg.
Al die jaren die jij met liefde heb gespeeld voor Ajax, die zijn nu blijkbaar niks meer waard.

Beste Siem, ik had je graag terug zien komen maar heeeeeel veeeeeel andere denken daar anders over!

Dat idee van Ajax om Henk Veerman te halen was dus zo slecht nog niet vergeleken met deze transfer...Siem De Jong kan er niks van op het middenveld en is constant geblesseerd. Wanneer wordt dat technische hart nou eindelijk een keer ontslagen? Het wordt steeds erger!!

Toen die weg ging: iedereen huilen. Komt ie terug: iedereen huilen... Hij kon tenminste wel met de druk om als aanvoerder. En die statestieken zijn zeer goed voor een middenvelder. En hij heeft tenminste wel doorzettingsvermogen om druk te blijven geven wat we missen na het vertrek van klaassen

23 augustus 2017 om 10:54

Ongekend de haat van supporters naar een speler die zo veel voor Ajax heeft betekend!

23 augustus 2017 om 10:56

Alleen in de spits speelde Siem erg goed bij Ajax maar als Dolberg gewoon blijft dan komt er geen plekje vrij voor Siem in de spits. Als middenvelder is hij pure middelmaat.

23 augustus 2017 om 10:58

Hij kost 2 miljoen, dat is minder dan Jensen die voor jong ajax is gehaald.

Prima allround voetballer met ervaring. En dat kan het huidige Ajax goed gebruiken natuurlijk. Al missen ze nog wel een beetje zo'n ijzervreter. Typetje Guardado of El-Ahmadi. En in de verdediging gaan ze die Sanchez echt enorm missen.

Nu nog nigel halen en ajax heeft een middenveld om jaloers op te zijn

23 augustus 2017 om 11:17

En met het middenveld De Jong - De Jong - De Jong gaan spelen. Lekker de tegenstander en commentator verwarren...!

De twee transfers van Wober en Siem bewijzen maar weer dat Ajax gewoon dat bod op Sanchez moest weigeren. Liever Sanchez dan geld waar toch niks nuttigs mee gedaan wordt!!

Was zelf erg blij toen ik hoorde dat Siem naar PSV kwam afgelopen jaar... Toch vooral een teleurstelling gebleken, op enkele hoogtepunten na. Zou niet weten wie hij bij Ajax eruit gaat spelen... Maar goed, ze zullen er bij Ajax, als het goed is, meer verstand van hebben dan ik

Tja ik snap wel dat dit een beetje leedvermaak is bij de rest van de supporters. Niet al te slimme uitspraak van Overmars dat Larsson te kort komt en dan met Siem aankomen. Die had Feyenoord niet kunnen halen ofzo? Maargoed desondanks ben ik best blij met Siem. Het is wel een speler met bepaalde kwaliteiten wat we missen mits hij zijn oude vorm terug krijgt.

Toen ik dit voor het eerst las was ik eigenlijk met stomheid geslagen. Siem kwam vorig jaar bij een minder PSV al amper aan de bak. Daarnaast kwakkelt hij de laatste jaren ook al wat met zijn fysiek, maar hoe langer ik er over nadenk hoe meer ik er vrede mee heb en ik het kan begrijpen.

Ten eerste had Ajax nog gewoon een middenvelder nodig en het liefst een met wat ervaring. Daarnaast wil je natuurlijk niet dat zo'n middenvelder Frenkie of Donny in de weg gaat zitten. Wat dat te gaat is Siem een goede aankoop.

Daarnaast zie ik Schone binnen nu en twee jaar ook wel vertrekken waardoor er weer een goede nummer 12 wegvalt en in mijn ogen vangen zij dit op met Siem de Jong.

Siem begrijpt het spelletje van Ajax natuurlijk ook aangezien hij al jaren heeft gespeeld voor ons en veel kampioenschappen heeft meegemaakt. Daarnaast vond ik Siem altijd zeer goed in de combinatie en zie ik in hem wel een soort van Klaassen.

Nu hoop ik nog op wat defensieve versterkingen en het liefst ook nog een vleugelspeler.

De Jong bewees sinds z'n debuut bij Ajax gewoon een goede speler te zijn.
Mensen die lullen over middelmaat, moeten z'n cijfers maar es bekijken. Kennelijk hebben ze De jong nooit écht hebben zien spelen ...misschien vanaf z'n laatste jaar waar de blessures begonnen.
Is belangrijk geweest. Met goals in competitie en CL. Schoot ons naar de 30e titel. Heeft altijd z'n alles gegeven voor Ajax.
Als je m kan overnemen voor 2 miljoen. Zeker doen. Pakt punten. Brengt ervaring..sluwheid.

Engeland is gewoon pech geweest voor hem dus dingen als hij heeft er niets laten zien zij zo makkelijk en kort door de bocht.

Welkom terug Siem. We gaan veel aan je hebben. Op t veld..en erbuiten.

23 augustus 2017 om 17:56

Velen zien of waarderen zijn kwaliteiten niet, maar dat is wel vaker zo bij spelers die gewoon simpel en functioneel spelen, men willen spectaculaire spelers zien, met geniale momenten, ook al schiet die de helft ernaast of leiden die vaak dom balverlies (ziyech ten voete uit). Ik denk dat een combinatie met Ziyech en Siem de Jong heel goed gaat werken, iedereen om Siem heen gaat beter spelen. Dolberg omdat de Jong wel het loopvermogen en positionele kwaliteiten heeft om in de 16 te komen en hem ruimte te verschaffen of om een bal voor hem vast te houden. De vleugels omdat er simpelweg een speler is die voorzetten goed afwerkt en daar gewoon staat en de verdediging omdat hij zijn mannetje niet laat lopen en een duel kan winnen nog voordat de verdedigers in actie moeten komen.

Niet te geloven. Wat moet Ajax met Siem de Jong. De 1e 6 maanden heb je niks aan hem. Echt te zot voor woorden. De woorden van Overmars waren , de speler moet beter zijn dan we al hebben. Dat is in dit geval echt niet zo.

23 augustus 2017 om 11:32

Overmars verkondigd alleen maar leugens. Vorig jaar zei hij nog dat Ajax Ziyech niet nodig had! Dit jaar zei hij dat Sanchez not for sale was en zei hij dat Larsson niet goed genoeg is en dat Ajax spelers moet halen die beter zijn dan ze al hebben. Constante leugens dus! Overmars valt niet te vertrouwen!

23 augustus 2017 om 17:57

Hij zegt weinig, maar als hij dat doet, doet hij dat om het onderste uit de kan te halen. Sanchez en Milik (werd dat ook gezegd) verkocht hij heel goed

Het wanbeleid van Ajax kent geen grenzen. In paniek maar snel een uitgerangeerde, zeer blessuregevoelige speler terughalen die na zijn jaren bij Ajax nergens is geslaagd. En dat noem je dan toegevoegde waarde of verrassing? Gelukkig zijn veel Ajax supporters wel blij met zijn terugkeer. Een kinderhand is snel gevuld. Of nog beter: veel beloven en niets geven doet een gek in vreugde leven. Zal me benieuwen hoe de vlag er vrijdag bij hangt....

23 augustus 2017 om 17:49

Is gewoon een goede transfer, hij is 28 jaar, totaal niet uitgerangeerd. Hij heeft wat blessures gehad ja, daarom is hij ook betaalbaar en haalbaar. Hij hoeft wat mij betreft ook alleen bij Ajax te slagen.

De transfer van Siem naar Ajax zegt gewoon dat de leiding lak heeft aan de eigen fans. Zij zitten al maanden lang op goede versterkingen te wachten en dan komt Ajax hiermee uit pure armoede omdat ze niks beters kunnen vinden.

23 augustus 2017 om 17:51

Niet aan mij, ik ben zeer blij met deze aankoop, goede versterking. Daarnaast kan ik wel onze opleiding waarderen en de aankopen die Overmars weer voor de toekomst heeft gedaan omdat ik weet dat, dat straks weer de nieuwe Dolberg, F. de Jong of Onana gaat opleveren, echte kwaliteit voor weinig geld en een hoge restwaarde.

Tja. Echt een topgozer en goed voor bij deze jonge groep, maar dit is nou niet de aankoop die ik in gedachten had... Vond hem vorig jaar bij PSV ook vrij zwak. De enige plek waar die goed rendeert is de spits, maar daar heb je dolberg en huntelaar al.

We hebben al F. de Jong, dat is de enige de jong die we nodig hebben.. Siem de Jong belde toch vorig jaar Overmars toen was er geen plek? Nu ineens wel lijkt niks meer dan paniek

Ik ben zelf wel blij dat ie terug is ,Ookal flipte ik dat ie voor psv speelde.. zie in hem een stukje klaasen aanvallend, en ik denk echt dat we dat nodig hebben

Duren wel erg lang die 48 uur, erg zijn inmiddels al 120 uur verstreken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren