Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax mondeling akkoord met ‘zeer interessant’ zestienjarig toptalent’

Laatste update:

Leon Bailey lijkt zich binnen afzienbare tijd bij Ajax te melden, zo meldt De Telegraaf woensdag. De club uit Amsterdam bereikte een mondeling akkoord met de zestienjarige aanvaller uit Jamaica over een contract voor drie seizoenen. Nu is men bezig om het papierwerk in orde te maken.

/

Bailey, afkomstig van de voetbalschool Phoenix All-stars in Jamaica, is al lange tijd een doelwit voor tal van clubs uit Europa. De razendsnelle aanvaller liep afgelopen jaar stage bij Racing Genk, dat vergeefs probeerde om hem vast te leggen. Ook Manchester City, Chelsea, Liverpool, Juventus, Manchester United en Standard Luik hadden de naam van Bailey genoteerd.

De voorkeur van Bailey, die in België wordt omschreven als een panter, gaat echter uit naar Ajax. Het verkrijgen van alle benodigde documenten kan nog enkele weken in beslag nemen. Directeur voetbalzaken Marc Overmars wil de transfer nog niet bevestigen. “Leon is een zeer interessante speler. En dat is het enige dat ik er vooralsnog over kwijt wil.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hopen op een flankspeler die meer in huis heb dan een, de sa of lukoki. Iemand met een actie.. ben benieuwd

30 oktober 2013 om 10:53

Als ze van een toptalent spreken dan zou hij beter moeten zijn dan De Sa of Lukoki.

30 oktober 2013 om 12:55

Lukoki is gewoon een rap straatvoetballertje. Niet meer en niet minder, veel te zwak voor Ajax. De Sa heeft wel talent.

30 oktober 2013 om 13:01

Klopt, leuke voetballers, maar het zijn geen toptalenten.

Mooi om te zien. Enige reden om de toekomst gezond mee te krijgen. In de Eredivisie kan geen enkele club meer spelers kopen boven de 10 miljoen. Je moet creatief zijn, Hoorn koop je voor 3.5 miljoen. Die kan nog niet eens mee met Jong Ajax. Heb liever dat we op deze manier doorgaan. Laat Denswil dan maar paar keer de fout in gaan. Die is tenminste gratis en Hoorn kost alleen maar geld.

Goed beleid Overmars.

30 oktober 2013 om 08:41

Je doet alsof van der Hoorn al afgeschreven is. Die jongen zit pas enkele maanden bij de club. Mag een jonge speler tegenwoordig geen aanpassingsperiode hebben?

30 oktober 2013 om 09:55

Kom op wel een beetje realistisch blijven. Iedereen ziet al maandenlang dat denswil gewoon al een betere verdediger is, en hij is een stuk jonger dus wordt normaal gesproken nog beter. Vd hoorn is, zoals iedereen al verwachtte, gewoon een miskoop. Zo eerlijk moet je gewoon zijn

30 oktober 2013 om 10:01

Als Hoorn een miskoop is is Maher dat ook.
Geef jongens nou eens tijd.
De vergelijking met denswil gaat niet op want die staat links.

30 oktober 2013 om 10:54

Denswil is 20 jaar oud en van den Hoorn net 21 jaar geworden. Hij is nog een jonge speler die zich moet aanpassen aan Ajax, iets wat Denswil niet heeft aangezien hij uit de jeugd komt. Geef Mike nog een volledig seizoen om zich te bewijzen en als hij dan faalt, kan je hem inderdaad een miskoop noemen.

30 oktober 2013 om 17:09

Jullie vergeten echt allemaal dat Van der Hoorn een talent is en niet een al redelijk ervaren kracht was zoals Moisander toen hij gehaald werd. Elk talent is heel wisselvallig, er zijn bijna geen talenten die geen mindere periode hebben.

30 oktober 2013 om 17:13

Dan is Cillessen ook een miskoop, want ook die werd de eerste twee seizoenen als reserve gebruikt.. Zelfde geldt trouwens voor Serero die ik ook nog niet afgeschreven heb. Geef jongens eens wat tijd. Bij topclubs doen spelers er ook jaren over om eventueel een basisplaats af te dwingen, maar in Nederland kan je binnen enkele maanden al afgeschreven zijn.. Zie bij Manchester United iemandez die na jaren nog geen vaste basisplaats heeft, maar is dat een miskoop geweest? Geef spelers eens de tijd om na hun komst een basisplaats af te dwingen. Soms gaan daar nou eenmaal enkele jaren overheen of wordt na enkele jaren pas duidelijk dat iemand definitief niet goed genoeg is. In Nederland kunnen sommige mensen spelers al na 2 maanden afschrijven. Bijzonder knap, maar niet realistisch. Dan zouden clubs de miljoenen wel heel snel door de plee spoelen...

30 oktober 2013 om 08:44

Het is gewoon zinloos om dit soort jongens te gaan halen. In Afrika zijn ze blij als ze uberhaupt te vreten hebben. En dan komen ze hier en slaan alle stoppen door, omdat ze 20k per week verdienen.

30 oktober 2013 om 08:57

Jamaica ligt in de Caribische Zee onder Cuba.
Het is zeker geen rijk land maar het ligt wel heeeeel ver weg van Afrika

30 oktober 2013 om 09:00

Wil jij voor mij Jamaica op de wereldkaart aanwijzen?

30 oktober 2013 om 09:22

Los van je topografische fail... Vraag ik me af of je een paar voorbeelden hebt van Afrikaanse spelers die niet alles hebben gegeven voor het voetbal buiten Afrika?

30 oktober 2013 om 09:45

Haha scherp

30 oktober 2013 om 12:46

@djoenies, als je goed naar zijn avatar en naam kijkt, weet je waarom hij dat vooroordeel heeft. Balotelli is een Afrikaan die geadopteerd is door een Italiaans echtpaar, waarvan de stoppen volledig zijn doorgeslagen. Dartpijltjes gooien naar jeugdspelers, vuurwerk afsteken in huis met brand tot gevolg en zwaardvechten in een restaurant zijn enige voorbeelden. Zijn vooroordeel slaat uiteraard nergens op, want tegen één mafketel als Balotelli staan 10 miljoen keurige Afrikaanse jongemannen die keihard werken om hun familie te onderhouden, maar zo werken de hersenen van sommige mensen gewoon.

On topic: ik ben heel benieuwd naar de kwaliteiten van deze jongen en ik hoop dat hij een meerwaarde is en zichzelf razendsnel zal ontwikkelen, want een kwaliteitsinjectie op de vleugels kan Ajax wel gebruiken. Ik zal hem z.s.m. proberen te aanschouwen zodra hij op de Toekomst zijn wedstrijden speelt.

30 oktober 2013 om 14:48

Het is figuurlijk bedoelt natuurlijk, downys.

Zuid Amerika, Afrika, het is 1 pot nat.

voorbeelden doorgeslagen voetballers alleen al in nederland:

Froylan Ledezma

Ivan Gabrich

Jorginho Paulista

Franck Grandel

30 oktober 2013 om 19:16

@don
Balo is een voorbeeld van een jonge die niet het uiterste haalt uit zn carriere (tot dusver)... maar hij is niet uit Afrika gehaald om te voetballen... Jongens die uit Afrika worden gehaald zijn juist vaak erg gemotiveerd...

@bollatellie
Als je Zuid Amerika en Afrika 1 pot nat vindt ben je toch echt zelf een downie...

30 oktober 2013 om 08:55

Ajax kan zeker wel spelers van boven de 10 miljoen kopen. Ik vind de filosofie van Cruijff ook zeker niet verkeerd, heel goed zelfs. Maar zoals Cruijff ook een keer heeft gezegd : 'het geld moet op het veld staan'.
Daarom vind ik het belachelijk dat de directieleden bonussen krijgen van rond de 400.000 omdat Ajax winst heeft gemaakt. Het is natuurlijk goed dat een voetbalclub winst maakt maar dat geld moeten ze niet opslaan in reserves maar uitgeven. Ze kunnen bijvoorbeeld hun schulden afbetalen (ajax heeft een eigen vermogen van 72 miljoen en een totale kortlopende schuld van 44 miljoen), ze kunnen van de beurs af, ze kunnen de Arena kopen of ze kunnen een speler van kwaliteit kopen die er gelijk staat.
Want ook al juich ik de ontwikkelingen bij Ajax toe, wat ik tot nu toe heb gezien maakt mij niet erg blij. Ajax domineert vrijwel elke wedstrijd maar creëert helemaal niks, en als ze al een kans krijgen wordt deze gemist.

30 oktober 2013 om 09:15

Redelijkerwijs denk ik niet dat Ajax al de beurs af kan, ja ze kunnen het op zich wel, maar dan hebben ze meteen weer 0,0 budget voor de komende jaren.
Ik denk dat ze liever nog even wachten tot ze nog 100 miljoen hebben om dan pas de beurs af te gaan.
De beurs af gaan lijkt me trouwens wel een hogere prioriteit hebben dan de Arena kopen.

30 oktober 2013 om 09:24

Klopt ik gaf beide opties ook meer als voorbeeld om te dienen bij het argument dat Ajax vrij veel geld heeft waarvan ze kwaliteit spelers kunnen kopen.

30 oktober 2013 om 09:45

@chiel.vandijk

Wat je tot nu toe hebt gezien is een club die de laatste 3 jaar kampioen is geworden, die spelers Als Suarez, Anita, Vertonghen, Alderweireld en Eriksen is kwijtgeraakt, maar in de breedte alleen maar sterker is geworden.

Daarnaast moet 'het geld niet op het veld staan'...nee, je kapitaal moet op het veld staan dat is heel iets anders. Met Fischer, Andersen, De Jong, Denswil etc. kan er zomaar € 30 miljoen op het veld staan, zonder dat je dit er aan uit hebt gegeven. Verder is jouw visie dat er spelers gekocht moeten worden natuurlijk erg bekrompen. Het kopen van bijvoorbeeld de Amsterdam Arena gaat zeker op langere termijn Ajax veel meer opleveren. Zeker als Ajax structureel bij de laatste 16 van de CL wil gaan komen, zijn dat soort zaken nagenoeg noodzakelijk. Dus dan kun je je niet laten leiden doordat de vorm er even niet is en aankopen wellicht wat tegenvallen (ik vind Duarte anders 100% meevallen).

30 oktober 2013 om 09:48

@appert_0317
Hier kan je het jaarverslag van Ajax lezen
http://www.ajax.nl/web/show/id=64243

@klopper1900
Ik vind Duarte inderdaad ook meevallen maar nog niet sterk genoeg voor Ajax 1. Verder vind ik het weinige aantal kansen en het bijzonder slecht afmaken van deze kansen zorgwekkend.
Ik denk ook dat Ajax met Eriksen een hele belangrijke speler is kwijtgeraakt die ook rust bracht in het team, vooral in aanvallend opzicht. Siem de Jong zou deze rol over moeten nemen maar faalt daarin nu nog jammerlijk.
Verder is Fischer uit vorm (ik hoop dat hij na zijn goal tegen Aswh die weer terugvindt), en zijn Andersen, de Sa en Hoesen nog niet in staat om zo'n rol op zich te nemen (wat niet meer dan logisch is gezien hun leeftijd).
Poulsen vind ik ook teleurstellen, hij werkt erg hard maar zijn passes in de wedstrijd zijn erg slecht, met als dieptepunt de wedstrijd tegen Barcelona.
Daarom vind ik dat Ajax met het geld wat ze over hebben geen bonussen moet uitdelen aan de directie maar dit moet investeren in de jeugd en in nieuwe spelers.

30 oktober 2013 om 10:01

@none

Waarom heeft van de beurs afgaan volgens jou een hogere prioriteit dan de Arena kopen?

30 oktober 2013 om 10:02

In de breedte sterker ja? Ik zie geen onderscheid tussen bank (als die er al is) en basis, puur omdat het allemaal middelmaat is. Je kunt bij ajax nou niet bepaald spreken van een brede selectie hoor

30 oktober 2013 om 10:06

Ik vind dat je Duarte tekort doet.
Heeft 3 wedstrijden gespeeld waarvan 2 in de Cl.
Dat is gelijk het niveau erboven en daar was hij tegen Milan erg goed, Barca tja dat is voor alle spelers te hoog gegrepen.

30 oktober 2013 om 10:13

@chiel.vandijk: En wat zijn de voordelen dan om van de beurs af te gaan? Je kan het wel leuk roepen maar dat kost een vermogen en wat verdien je ermee terug?
Daarnaast is een kortlopende schuld iets wat ze afbetalen en dus verdwijnt dat met de jaren waarom zou je sneller aflossen als het je ook geen voordeel oplevert.

Ik ben het wel met je eens dat deze situatie waarin versterking voor het team wel noodzakelijk was je gewoon van die 18 miljoen winst had moeten zeggen we spenderen 10 miljoen in directe versterkingen want dan blijft je team op niveau en zakt het niet heel erg weg zoals dit jaar het geval is omdat er geen opvolgers klaar stonden die een gelijk niveau hadden. Zo kan je nooit aan je doelstellingen voldoen door te overwinteren in de CL want elk jaar moet je weer opnieuw bouwen omdat je meer kwaliteit inleverd.

Ik zou graag zien dat Ajax een echte rechtsbuiten aantrekt in de winter die een voorzet kan geven dan haal je meer uit Sigthorsson en kan een de Jong/duarte/serero ook weer beter aansluiten en krijg je meer gevaar voor het doel wat ook weer meer kansen creëeren betekend.

30 oktober 2013 om 10:19

@ Goodoldfredje

Voorlopig staan ze gewoon netjes 2e met een hele korte achterstand op de koploper. Tel daarbij op welke moeilijke wedstrijden ze al gehad hebben en Ajax doet het zo slecht nog niet.

AZ uit
Feyenoord thuis
Heereveen uit
Groningen uit
PSV uit
Utrecht thuis
Twente uit

Vergeleken met bijvoorbeeld Psv,
Ado uit
Nec thuis
GAE thuis
heracles uit
cambuur thuis
twente uit
Ajax thuis
Az uit
rkc thuis
groningen uit

Dan zie je dat Ajax toch wel een stuk moeilijkere tegenstanders heeft gehad, plus dat ze een aantal van die tegenstanders ook al in uitwedstrijden hebben getroffen.

30 oktober 2013 om 10:25

@ Sebasjuh,

Je moet wel even verder kijken, Ajax heeft met de financien die ze momenteel hebben veel opties. De meest reeele optie is dat Ajax het stadion overneemt wat naar verluid tussen de 40 en 50 miljoen euro moet kosten. Dat is een hoop geld maar het levert ook een hoop op.

Zo betaald Ajax op het moment 8 miljoen euro per jaar om het stadion te huren van de gemeente. Leveren ze geld in op het gebied van eten/drinken verkoop, moeten ze een percentage van de entree tickets inleveren. Om nog maar niet te spreken over de verhuur van het stadion voor bijvoorbeeld sensation/de toppers.

Door het kopen van het stadion bespaart Ajax zichzelf 8 miljoen op jaar basis aan huurkosten. Maar het levert ook weer geld op vanuit merchandise, eten/drinken verkoop, stadion verhuur enzovoorts.

En daarom is Ajax daar ook mee bezig, nu is het even structureel minder uitgeven om vervolgens het budget structureel te verhogen. Het kopen van het stadion kan volgens schattingen Ajax 15 miljoen euro op jaarbasis op leveren.

30 oktober 2013 om 10:54

Ik neem aan dat die 15 miljoen op het begin is?

Aangezien het later (afhankelijk van de resultaten van de ploeg) wel meer zou moeten kunnen opleveren als je bijvoorbeeld kijkt naar seizoenskaarten.

30 oktober 2013 om 11:10

@sebasjuh
Zoals ik eerder al zei gebruikte ik het van de beurs afgaan enkel als voorbeeld om aan te geven hoeveel geld Ajax eigenlijk te besteden heeft.
Het heeft overigens wel als voordeel dat er geen dividend meer betaald hoeft te worden over de aandelen.
De kortlopende schulden hoeven van mij niet sneller afbetaald worden, heb ik volgens mij ook niet gezegd.

Het stadion kopen lijkt mij de beste manier van investeren op de lange termijn.
Maar investeren in een goede winger die, zoals jij al zei, Sigthorsson van voorzetten kan voorzien lijkt mij ook een goed idee. Al moet je daarbij wel oppassen dat je ontwikkeling van Andersen en de Sa niet in de weg zit.

30 oktober 2013 om 11:54

@De-lano,

Ajax bespaart zich dan wellicht wel 8 miljoen aan huurkosten, maar krijgt daar ook een karrenvracht aan kosten bij, zoals personeel en onderhoud.

De Arena maakt niet veel meer dan 1 a 2 miljoen euro winst per jaar. Ik vraag me dan ook sterk af waar een schatting dat Ajax 15 miljoen op jaarbasis kan verdienen aan de Arena, op gebaseerd is.

30 oktober 2013 om 12:55

@chiel.vandijk

Bonussen uitdelen aan de directie staat compleet los van de vorm in het eerste elftal. Dat je zo bekrompen reageert zegt wel wat over jou en je visie op hoe je een club zou moeten/kunnen runnen.

Vooral de ervaren spelers laten een hele matige vorm zien. Daar kun je niet tegenaan kopen. Moet je ook niet willen. Het is nu gewoon aan De Boer om de boel weer Asap op de rit te krijgen. Ook vergeet je wel heel makkelijk dat het gestuntel van alleen Vermeer al Ajax ca. € 5-10 punten heeft gekost.

30 oktober 2013 om 13:27

@klopper1900
Dat bonussen en de vorm van het 1e niets met elkaar te maken hebben heb je gelijk in.
Maar wat ik niet begrijp is dat er überhaupt bonussen uitgedeeld kunnen worden.
Het uitdelen van bonussen laat namelijk zien dat er winst behaald is, en dat ze een dergelijke grote winst aanhouden als winst ipv het te investeren in de club op wat voor manier dan ook begrijp ik niet.
Het is namelijk niet normaal als een voetbalclub zijn winst aanhoudt en niet investeert.

30 oktober 2013 om 13:38

Wel als ze het opsparen om straks een grote investering te doen ( stadion, van de beurs etc. ).
Daarbij investeren ze heel veel geld in de jeugd en om toptalenten van over de hele wereld te binden.

30 oktober 2013 om 14:18

We hebben ook Roda uit gehad, daar win je ook niet zomaar

30 oktober 2013 om 19:26

@chiel.vandijk

Misschien is Ajax wel aan het sparen om het stadion te kopen of Ajax van de beurs te halen. Daar is helemaal niks mis mee, sterker nog dat levert nog meer geld en stabiliteit op...zeker op lange termijn.

30 oktober 2013 om 09:28

Is de aankoop Hoorn dan geen beleid van Ajax?

30 oktober 2013 om 09:47

Nee dat denk ik niet inderdaad

30 oktober 2013 om 10:55

Ja dat is hij, en het is ook al aangegeven dat hij een projectje is om hem meevoetballend op niveau te krijgen en het ajax systeem te begrijpen.

30 oktober 2013 om 11:59

@afcasander,

Het is je reinste kul om 4 miljoen te investeren in een speler die schijnbaar niet eens in afzienbare tijd inzetbaar is omdat hij niet goed genoeg mee kan voetballen.
4 miljoen is voor een binnenlandse transfer gewoon veel geld. Dan moet zo'n speler er gewoon snel kunnen staan en bijna direct een meerwaarde zijn ook.

Met alle respect hoor, maar het Ajax systeem is echt geen uiterst complex systeem waarvoor je academisch afgestudeerd moet zijn om het te begrijpen. Ik heb zelden zo'n belachelijk argument gehoord als reden waarom een nieuwe aanwinst niet speelt.

30 oktober 2013 om 13:40

Kan jij het eerste seizoen van Zlatan nog herineren?
Was heel heel heel erg slecht maar heeft het toch gered,
Het systeem van ajax is juist heel erg lastig en daarom slagen er ook zelden aankopen voor het eerste.

30 oktober 2013 om 12:02

vd Hoorn is nog jong dus een beetje raar om hem nu al af te schrijven. Vorig seizoen heeft hij uitstekend gepresteerd bij utrecht. En ja, vd Hoorn is niet het niveau wat Ajax na moet streven. Maar hij kan echt wel uitgroeien naar 1 van de betere verdedigers in de Eredivisie

leuk hoor de talentjes kweken maar volgens mij hebben we nu meer behoefte aan spelers die er al staan i.p.v spelers voor de toekomst.

de gok op boerrigter te verkopen en de gok te nemen fisher neer te zetten is een misser geweest.
bojan huren terwijl je spelers nodig hebt op de flanken is ronduit stom te noemen.
een nuttige speler als babel hadden we moeten proberen te behouden, een elia had welkom geweest

30 oktober 2013 om 07:28

Onzinnige opmerking. Dus omdat het eerste elftal niet goed presteert, mag Overmars geen tijd steken in het contracteren van potentiële toptalenten? Deze langetermijnvisie is zoveel waardevoller dan de roep om paniekaankopen wanneer een paar spelers uit vorm zijn.

30 oktober 2013 om 08:50

onzinnige opmerking? het eerste elftal draait niet alleen onder de maat maar ook jong ajax. ieder jaar worden er letterlijk 10tallen talentjes aangetrokken die via de achterdeur weer vertrekken. wat te denken van bijvoorbeeld een mats rits?

veel talenten waar geen plek meer voor is die wel doorbreken bij andere clubs is eveneens geld voorspilling. liever 2 goede aankopen waar we gelijk wat aan hebben dan 10 talentjes waar er misschien 1 van blijft!

30 oktober 2013 om 09:21

Mats Rits had zeer veel pech, 2/3e van zijn tijd was hij geblesseerd en Ajax heeft overigens gewoon weer een transferbudget aan hem verdient toen hij weer verkocht werd, ondanks zijn flop was hij dus absoluut geen duur grapje.

Overigens draait elke Nederlandse "top" club onder de maat, Ajax doet het nog het beste van alle Nederlandse clubs die ook nog Europees spelen.
Ajax presteert overigens niet slechter dan de afgelopen 2 jaar, waarin ze steeds duidelijk kampioen werden, ondanks dat ze vaak de scheidsrechters tegen hadden.

30 oktober 2013 om 15:38

Ook daarop heeft Overmars gereageerd Dzwanziger. Ajax neemt liever in een vroeger stadium de gok met eventuele potentiële toppers, dan dat ze bij Groningen of Heerenveen tot bloei komen en er dan vele miljoenen voor betaald moeten worden. Kijk naar Mertens en Chadli bijvoorbeeld. Maar dan loop je tevens het risico dat je er een aantal aantrekt die toch het niveau niet aan blijken te kunnen.

Je hebt verder gelijk dat de jeugdelftallen niet goed draaien, maar in de visie van Cruijff hoeft dat ook niet en is dat zelfs logisch. Zo fungeert Jong Ajax bijvoorbeeld als springplank voor drie à vier toptalenten uit de A1, de rest is aanvulling. Immers, zodra een speler bepalend is in zijn respectievelijke elftal (b1, A1 of Jong Ajax) dan dient het de volgende stap te zetten. Die elftallen faciliteren dus als het ware dat handjevol toptalenten. Die moeten ervaring op kunnen doen. Met andere woorden: In de jeugdelftallen zal nooit lang sprake zijn van een dragende speler, aangezien die weer doorstroomt.

30 oktober 2013 om 07:32

En over Boerrigter; Overmars heeft al aangegeven dat ze hem graag wilden houden voor de breedte, maar aangezien Boerrigter al een rotte appel was en omdat hij zelf graag weg wilde, hebben ze hem moeten laten gaan. Verder lag de zaakwaarnemer van Elia dwars bij een eventuele overgang en kan Bojan zomaar gaan verrassen na de winter. Geduld!

30 oktober 2013 om 07:41

@leprechaun: helemaal gelijk! Er moet gekeken worden naar de korte en lange termijn waarbij de lange termijn gewoon veel belangrijker is aangezien dat je continuiteit waarborgt...

Met het eerste van Ajax komt het wel goed! Heel mooi om te zien welke rust er heerst bij de tech staf, die niet in paniek raakt bij het uit vorm zijn van een aantal sleutel spelers en rustig doorgaat met het inpassen van nieuwe spelers.

30 oktober 2013 om 07:40

Kom dan eens met nemen mensen.
Ik krijg namen te zien die gewoon een enorme gok zijn.
Zoals kostic.
Als die jongen 2 wedstrijden niks presteert word hij gelijk kapot gemaakt door iedereen.
Tadic is niet te betalen.
En ik zou voor de rest het echt niet weten wie er gelijk staat.

30 oktober 2013 om 07:50

Ik ben het wel eens met dzwanziger. Je ziet gewoon onervarenheid bij Ajax. Zodra deze talenten zijn uitgegroeid tot een echte vaste waarde, vertrekken ze en dan moet het volgend talent zich weer ontpoppen.

@ Leprechaun: Ik denk dat dzwanziger het heus niet erg vindt als er wordt geïnvesteerd in talent, maar juist nu is ervaring broodnodig voor Ajax.

30 oktober 2013 om 10:14

@marcelklerks

De Jong, Blind, Van Rhijn, Moisander, Sigthorsson, Poulsen, Schone hebben anders redelijk wat betaald voetbal ervaring bij elkaar, dus ik vind het een beetje onzin wat je aangeeft. Bij Ajax moeten een behoorlijk aantal spelers gewoon beter in vorm of minder uit vorm komen. Met name de 'ervaren' jongens laten het nu flink afweten.

30 oktober 2013 om 15:20

Hmm ja dat zijn er wel aardig wat inderdaad. Maar ik vind van Rhijn, Sigthorsson en Blind ook vrij jong eigenlijk. Daarnaast is Poulsen echt klaar. Hij is nu 33 jaar en ik schat de kans dat hij terugkeert op zijn oude niveau klein in.maar ook is Schone niet echt een vaste waarde op dit moment. De gemiddelde leeftijd van de eerste 11 op dit moment is 22,6 jaar(!), dat moet gewoon naar 24/25 gebracht worden.

Talent is belangrijk voor op de langere termijn, maar nu is er gewoon iemand nodig die er staat.

30 oktober 2013 om 19:31

Van Rhijn en Blind zijn ook niet heel oud, maar hebben wel al 3/4 seizoenen Eredivisie achter de kiezen.

Voor de rest is dat dus het probleem. Die mensen heb je dus in principe al ruimschoots in huis. En je kan niet maar spelers blijven halen, dan ben je op langere termijn weer een probleem aan het creeren. Dus gewoon volhouden en vooral proberen vertrouwen te krijgen, dan gaat het vanzelf wel weer een stuk beter. Het kan namelijk niet zijn dat De Jong, Schone etc. het voetbal helemaal verleerd zijn.

Als hij even snel is als zijn sprintende landgenoot vind ik het prima hoor!

30 oktober 2013 om 10:57

Ik zie liever dat hij over de 100 meter iets langzamer is, maar dan weer wat sneller op de eerste meters.

Ken de speler natuurlijk niet. Maar uit het feit dat er heel wat clubs achter hem aanzitten, doet vermoeden dat hij er wel degelijk iets van kan.

Mooi dat er allerlei talenten weer Amsterdam aanwezig zijn.

Alleen we mogen het 1e elftal niet uit het oog verliezen. Ajax-1 heeft het praktisch tegen iedere tegenstander moeilijk. Mede doordat iedereen naar binnentrekt en Ajax in een trechter voetbalt. Waarbij Van Rhijn op rechts en Blind of Boilesen alleen op links voetbalt. De andere 8 veldspelers lopen allemaal centraal....

Dus Marc koop voor de winterstop een échte buitenspeler, die acties buitenom in huis heeft en de achterlijn durft te halen !!

30 oktober 2013 om 14:20

Ach iedere mogelijke talant staat wel op lijstjes bij de grote clubs.
Ik zou daar niet zo verbaasd van opkijken als ik jouw was.
Deze clubs hebben wel honderden namen in iedere continent op lijstjes staan.

Ken de speler niet maar komt uit jamaica, meestal zijn ze fysiek sterk. Als hij dan ook snelheid heeft lijkt het mee een perfecte aanvaller.

Nu is het wachten op de eerste comment van iemand die Bailey al in de jeugd van Phoenix All - Stars volgt en een uitgebreide mening heeft over de kansen van deze speler bij Ajax

Eerlijkheid gebied te zeggen dat de andere clubs die achter hem aan zaten niet de minste waren.
"50 million elvis fans can't be wrong" achtig idee :P

30 oktober 2013 om 08:15

Waaaat ken je Leon Bailey niet? Ik volg hem al jaren, echt eeen suuuuuper talent! Haha, nope helaas. Maar staat wel een en ander op youtube.

http://www.youtube.com/watch?v=scmvtcdb6v4

30 oktober 2013 om 10:59

thevirusz

Dat laatste is redelijke onzin, want wat zou dat dan over die jankende canadeze baby zeggen?

30 oktober 2013 om 17:04

Haha oef....touché! :P

Goed nieuws nu maar hopen dat het een rechtsbuiten is die over veel acties bezit. In de tekst dat het een snelle aanvaller is. Kent iemand deze speler?

Nieuwe Usain Bolt? , die ook kan voetballen

Jamaicaan in Amsterdam, blaze it up!

30 oktober 2013 om 08:23

Whahaha, blazee di herb, blaze di faya!

On Topic:

Nog nooit van deze speler gehoord, hoop dat het buitenspeler is die het veld breed houdt en een mannetje kan uitspelen. Wat snakken wij daarna zeg..

Een Jamaicaan nog wel. Dat zie je niet vaak! Zal wel verbaasd opkijken als de Three Little Birds wordt gezongen in de Arena. Ben benieuwd!

30 oktober 2013 om 11:00

Als ie echt komt en het 1e haalt halen we die weer terug hoor elke rust.

30 oktober 2013 om 11:41

Ik vind het wel goed dat ze niet meer elke rust Three Little Birds spelen. Als je het zo nu en dan afspeelt, dan blijft het leuk om mee te bléren. Als je het elke wedstrijd hoort dan gaat de kracht van het lied eraf.

30 oktober 2013 om 12:53

Ik zou het geen probleem vinden als dat nummer elke rust gedraaid wordt, alleen dan moet wel iedereen meedoen.

Zolang dat niet gebeurt kunnen ze inderdaad beter af en toe op leuke gelegenheden die afspelen en voor de rest andere.

30 oktober 2013 om 11:30

Hoop dat ie training heeft gehad van Usain Kan je gewoon een lange bal geven en hem laten rennen Is puur een droom van me, usain zien voetballen, volgens mij wordt dat een fenomeen!

on:

Misschien niet de aankoop waar de meeste mensen op zitten te wachten in verband met het presteren van het eerste team, maar ik vind het goed. Kijken hoe hij zich er van af brengt.

Ik snap wel waarom een Jamaicaan in Amsterdam wil voetballen, hehe.

30 oktober 2013 om 14:21

haha, zou hij het niet in Jamaica kunnen krijgen denk je ?

Heerlijk zo'n eigen jeugdopleiding of kletst het kamp Cruijff hier zich ook weer onderuit.

30 oktober 2013 om 08:08

Haha, jij bent echt een on-ge-lo-fe-lijk zure gast.
Wie weet heb je best wat verstand van voetbal maar niemand neemt jou serieus omdat je alleen maar op Ajax loopt te bashen.
Ben je uberhaupt wel Voor een club?

Als dit een echte toevoeging is moet je dit natuurlijk altijd doen.
Daarnaast presteert jong-ajax net als de A1 niet op niveau.

30 oktober 2013 om 08:18

Niet reageren. Deze gast heeft inderdaad geen verstand van voetballen, maar wel van provoceren. Ik zag ook al zijn reactie, maar het is meer een kunst om daar niet op te reageren.

30 oktober 2013 om 09:07

Joh kritisch zijn betekend niet dat ik Ajax loop te Bashen. Er zitten zelfs wel eens positieve reactie's bij al zullen dat er weinig zijn ivm met de verheerlijking van vz.de pro Ajax volgers hier zijn altijd direct op hun toetsenbordteentjes getrapt. Wel mooi dat je denkt dat ik verstand van voetbal heb maar aub neem het allemaal niet te serieus. Doe je van een praatprogramma zoals vi toch ook niet? Al is het wel eng hoe sommige kinderen alles klakkeloos geloven wat die heren verkondigen.ik ben idd voor een club. Welke? Dat ter zijde anders krijg je weer van die zuurpruimen die daar weer hun verhaal aanhangen. Je laatste zin klopt alleen ik slik niet alles wat over de Cruijff lijn gezegd word. Vind het zelfs een beetje een los verhaal. Als het goed gaat is ie zichtbaar, gaat het wat minder dan zijn ze pas een jaar bezig etc etc. Maar mocht je het niet eens zijn met mijn Ajax artikelen lees ze dan niet. Hootchie doet dat wel want die heeft er zelfs een sport van gemaakt.

30 oktober 2013 om 10:28

@hiddebaatje

Het grote verschil met bijv. VI is dat zij ten eerste argumenten gebruiken en het ten tweede ook nog vaak grappig is. Je kan jezelf wel onder de noemer 'kritisch' scharen, maar je gedraagt je ongelofelijk infantiel. Daarnaast schrijf je helemaal geen artikelen over Ajax...het is meer een 'scattershot' aan negatieve opmerking, met vaak weinig tot geen fundering.

Hoe je het ook wendt ok keert...ajax is pas net echt bezig met de 'filosofie' Cruijff en er is binnen de organisatie de afgelopen tijd flink wat veranderd. Ik denk dat je pas over een aantal jaar pas echt kan beoordelen wat de 'fluwelen-revolutie' heeft opgeleverd. wat het tot nu toe heeft opgeleverd is dat het nog nooit zo lang rustig is geweest rondom Ajax.

30 oktober 2013 om 09:16

Hahaha.. hiddebaatje blinkt uit in het belachelijk maken van zichzelf op dagelijkse basis :D Ajax zal altijd opzoek gaan naar buitenlandse toppers voor in de opleiding. Dan hoeven we die niet te kopen voor het eerste elftal want dat is toch onbetaalbaar.

30 oktober 2013 om 09:39

En weer een gekleurde bril drager die meningen die niet in de lijn passen veroordeeld. Over belachelijk gesproken.

30 oktober 2013 om 11:04

@hiddebaatje

Je zet jezelf voor schut omdat je de tekst van het artikel kennelijk niet leest maar wel je mening geeft. Het gaat om een zestien jarige jeugdspeler die naar de jeugdopleiding van Ajax komt, die Ajax de komende drie tot vier jaar zelf verder gaat opleiden om het eerste te halen.

Het gaat hier niet om een aankoop voor het eerste elftal. Zelf opleiden in plaats van direct kopen voor het eerste elftal, dat is nou net de filosofie van de groep Cruyff.

30 oktober 2013 om 11:07

Over belachelijk gesproken inderdaad

Je mening verkondigen zonder enig argument en dan mensen die je mening de grond in boren met behulp van argumenten proberen belachelijk te maken...

Je bent belachelijk hiddebaatje.

30 oktober 2013 om 11:29

Ow wat erg dat noemen ze dus zelf opleiden. Jij begrijpt het..not!!

30 oktober 2013 om 11:31

Weer zo'n lange tenen toetsenborddrukkertje. Over belachelijk gesproken.

Je nog belachelijker sandertje van de afca.

30 oktober 2013 om 10:29

Bij Psv, Feyenoord, Az, Heerenveen, Twente lopen ook gewoon niet Nederlandse spelers in de jeugd rond hoor.

30 oktober 2013 om 11:35

@ Hiddebaatje,

Ik ga je iets melden, waardoor jij niet meer dit als argument kunt gebruiken.
Fifa/uefa heeft bepaald dat als een speler vanaf zn 16e tot 20 jaar in de jeugdopleiding speelt van een club, maar zijn debuut voor zn vorige club nog niet heeft gemaakt, hij bestempeld mag worden als eigen jeugd, van de club waar hij dan op zn 20e bijv. debuteert.

Het is dus niet Ajax die de regels heeft verzonnen he!!! Dont forget about that.

Wil je deze onzinnige opmerking dus aub niet meer maken en mocht je de behoefte hebben dat wel te doen: Ga naar de Fifa/uefa. Die zullen je vast met open armen ontvangen.

30 oktober 2013 om 11:43

@conti prima verdedigende reactie.

Technisch vaardige en snelle pingeldoos:

http://m.youtube.com/watch?v=scmvtcdb6v4

30 oktober 2013 om 08:18

Oh je bent me net voor, ja niet onaardig wat er op youtube staat. Al zegt dat natuurlijk nog helemaal niks op 14, 15 jarige leeftijd. Laat het eerst maar is in Amsterdam zien tegen spelers als Bazoer en met een speler als Cierny. Wel erg benieuwd en goed natuurlijk dat hij liever voor Ajax speelt!

30 oktober 2013 om 08:47

Youtube-filmpjes zeggen natuurlijk niks hè. Ik kan ook filmpjes laten zien waarop Chun-Soo Lee een fantastische voetballer is, of waar Ignjatovic ook fantastisch kan verdedigen. Daar zou ik mij iig niet op blindstaren

30 oktober 2013 om 14:23

vergeet niet dat filmpjes van youtube een compilatie zijn van alleen maar dingen die goed of top en spectaculair zijn.
Alle min punten en fouten zie je vaak niet in zo'n filmpje terug.
Niet te veel op die filmpjes afgaan.

Leuk. Weer een puber erbij. Kunnen zeg gelijk een oppas regelen die hem helpt met ze huiswerk. Leuk hoor al die talenten. Maar aks supporter moet je dus 4 jaar wachten tot het wat wirdt als ie 20 is. En een jaar later gaat ie net als eriksen voor een prikkie naar Engeland. Als de eredivisie nou eens minder spannend werd maar met beter voetbal, dan bleven ze misschien langer. Dan kun je echt een keer hoge ogen gaan gooien. In de eredivisie.

handelshuis Ajax. Beetje Jamaica leegroven. Zou wel Russische satellietclub zijn.

Je mag spelers van buiten de EU toch pas op hun 18e naar nederland halen?

30 oktober 2013 om 09:03

Volgens mij mag dat vanaf 16 jaar. Je betaald wel aanzienlijk meer salaris aan zo'n joch.

30 oktober 2013 om 17:33

Aah ok. Ik dacht juist dat Ajax bij Meleg moest wachten tot hij 18 was en PSV bij die 2 Montenegrijnen moet wachten omdat ze van buiten de EU zijn(servië voor meleg en Montenegro voor die van Psv).

Vreemd. Zowel Genk als Standard deden een poging om hem te contracteren, maar dat was illegaal. Zuid-Amerikaanse spelers moeten 18 zijn voor ze in Europa een contract mogen tekenen, tenzij een van de ouders in de EU werkt (en dat in een job die niets met voetbal te maken heeft). En dat kreeg men in België niet geregeld.

30 oktober 2013 om 08:48

Een transfer van een speler jonger dan 16 (of hij nu van binnen of buiten de EU komt) is enkel
mogelijk indien zijn ouders verhuizen naar een ander land om andere reden voetbal of indien het een
grensgeval betreft (artikel 19 Fifa Regulations on the Status and Transfer of Players).

Edit: Belgia, je hebt gelijk. Bovenstaande kwam uit 2009. Ik zie in de regels van 2011 dat dit is aangepast naar 18.

30 oktober 2013 om 08:59

Bailey had een wettelijke voogd mee, en men heeft die proberen te helpen aan een job. Dat is gelukt, maar zijn verblijfsvergunning lukte niet dadelijk. De man was dan ineens verdwenen naar Mexico en zou daar ontvoerd geweest zijn. Zo zaten Bailey en zijn twee broertjes ineens moederziel alleen in Genk en heeft Genk die opgevangen. Tot ze de sociale inspectie over de vloer kregen. Dat kan natuurlijk niet om zomaar kinderen zonder ouders of voogd op te vangen. Die kerel dook dan ineens terug op, maar zijn verblijfsvergunning was hierdoor nog lastiger. En dan zijn ze moeten vertrekken.

Raar verhaal alleszins, en een louche kerel.

30 oktober 2013 om 10:35

Hoe zit dat dan bij Barcelona, daar lopen afrikanen, aziaten en spelers uit heel Europa jonger dan 16 in de jeugd rond?

Gelukkig zie ik hierboven een aantal reacties die ondertussen ook mijn onderbuik domineren: weer een talent voor over 3 jaar maar we hebben nu voor ajax1 kwaliteit nodig! Ik heb gisteren weer gekeken en weet dat iedereen zegt dat dit rotwedstrijden zijn om te spelen maar als je echt goed bent win je gewoon met 8-0 en oefen je nog wat nieuwe aanvallende patronen maar nee ook gisteren leek weer 80% van de passing een balletje breed of achteruit en zelfs fases direct in de voeten van de opponent! Als je kritisch kijkt (ik ben suporter en Ajacied) dan zie je gewoon een tekort aan spelinzicht, weinig beweging zonder bal en een zwaar tekort aan fysiek( met name Anderson).

Ik ben voorstander van het halen van extreme talenten zoals die jongen van Groningen (spits17 jaar) maar vind dat ze nu ook wel kwaliteit mogen kopen wat ze op dit moment ontbeert en de namen van die kwaliteit laat ik graag over aan ons technisch hart!

Overigens als duarte en moisander terug zijn word Ajax wel 30% sterker maar dat zegt meer over de rest dan over die twee iets beter dan middelmaat spelers!

30 oktober 2013 om 09:27

Nu? Kortom jij bent opzoek naar paniekaankopen? Als je het zo goed weet, wie zou je dan kopen die er meteen zou staan en beter is dan spelers uit de opleiding? Tadic, de Jong allemaal te duur en niet verantwoord. Maher maakt zijn transfersom nog totaal niet waar etc. kortom kwaliteit is niet NU te koop of te duur.

Het is juist goed om op de lange termijn te denken, de kunst dat spelers die 3 jaar geleden zijn gekomen als 16 jarige (vrij weinig toen nog) nu door moeten stromen en deze jongen over 2/3 jaar. Andersen zie ik langzaam opbloeien, ik vind hem elke wedstrijd beter worden.
Gister had je gewoon een but tegenstander, je moet gewoon zorgen dat je doorgaat en niet teveel schade oploopt, dat heeft ajax gedaan. Je kunt niet veel verwachten van zo’n wedstrijd, spelinzicht en techniek is allemaal geen probleem. Het is de doelgerichtheid en het afmaken van kansen wat ajax niet goed doet.

Zivkovic heeft ajax vorig jaar al geprobeerd, is nu te laat en is nu te duur geworden. Je blaat wat maar je denkt totaal niet na over de mogelijkheden, nogmaals je kunt geen directe kwaliteit kopen, alleen opleiden. Dat is goedkoper en dan kennen ze het systeem beter. Ajax moet gewoon rustig verder bouwen en wij moeten wat geduld opbrengen. We zijn deze route ingeslagen, we moeten niet ineens van koers veranderen.

30 oktober 2013 om 09:53

Ik zeg narsingh. Is die niet haalbaar?

30 oktober 2013 om 10:01

Narsingh.. een speler die 5 miljoen heeft gekost en nu nog meer moet kosten.. terwijl wij de jonge Narsingh’s zelf hebben met De Sa, Becker en El-ghazi.. nee dus, narsingh is niet beter dan onze jeugdspelers.

30 oktober 2013 om 19:20

Stanafca

Ik ben het met je eens dat je geen paniekaankopen moet gaan doen maar dat is wat anders dan op je scoutingslijst kijken en kijken of daar iemand opstaat met de nodige kwaliteit!
Wat gisteren gebeurde gebeurde tegen RKC ook en tijdens de eerste helft tegen Utrecht zelfs fases onderliggende partij en dat thuis! Je moet als Ajax zijnde altijd iets exceptioneels goed kunnen brengen en niet een tussenfase met middelmaat gelaten accepteren.
Ook ik ben voor de nieuwe weg maar zie graag een paar nuances anders meer niet

Goh. Waarom zou die Jamaicaan toch graag naar Nederland willen?

Dit is echt een geweldig talent.
Had niet verwacht dat Ajax hem zou contracteren met alle interesse en zijn kwaliteit.
Verwacht hem volgend jaar als basisspeler als het dit jaar al niet word.

30 oktober 2013 om 10:30

Waar, wanneer en hoevaak heb jij deze jongen zien voetballen? Waarom is hij zo'n talent dat hij dit jaar wellicht al zijn debuut maakt?

Oprecht nieuwsgierig.

Typisch Ajax, halen ze weer een 16 jarig """""talent""""... dat minstens 4 jaar nodig heeft om door te breken. Laat staan dat hij al door breekt want dat is ook niet altijd het geval.

Ajax moet eens goed kijken in de Franse/duitse/engelse competities en kijken of daar spelers van rond de 18-20 jaar rond lopen die in een foute situatie zitten en voor een prikje weg mogen.

30 oktober 2013 om 09:59

Er zijn er ook genoeg die wel wat laten zien, ajax is pas een aantal jaar op deze manier aan het werk en het heeft bv. Eriksen, Alderweirld, Verthongen en Vermealen opgeleverd. Andersen, Fischer, Boilesen kunnen ook succesverhalen worden, met de nadruk op kunnen, eerst maar laten zien.

Ajax kijkt ook in de duitse en franse competitie. Neem Höner (bielefeld, jeugdinternational) en Boccara (psg). Nog geen succesverhaal maar wie weet dat, dat in de toekomst veranderd.

Leuk weer een talentje maar wanneer komt er is echt een versterking of meerdere want ook het voetbal begint op de jeugdelftallen te lijken.

30 oktober 2013 om 10:26

Dit is zeker een versterking, verwacht dat hij het eerste half jaar in jong Ajax speelt en daarna bij het eerste word gehaald.
Deze speler beschikt over uitzonderlijke kwaliteiten.
Als ik hem op dit moment moet vergelijken met iemand is het toen Elia op zn hoogte punt was.
En dat al op zo een leeftijd.
Deze jongen gaat geweldig veel toevoegen aan Ajax.

30 oktober 2013 om 10:38

Oke bedankt ik laat me graag verassen, laat maar komen.

Toch zie ik liever in de winterstop iemand komen die er nu meteen staat want het is huilen met de pet op.

Weer geen Nederlander. Wat een opleiding pffff

30 oktober 2013 om 10:18

Weer?

Gister heeft er Weer een NL talent gedebuteerd uit de opleiding; om je telraam even goed te zetten

Van der Hart, Ligeon, van Rhijn, Veltman, Denswil, Blind, de Jong, Klaassen zijn allemaal Nlders die al langer in de opleiding zitten. 8 spelers dus. Aangevuld met talenten als Andersen en Fischer die ook uit de jeugdopleiding komen. Serero reken ik speciaal voor jou niet mee, terwijl Ajax CT gewoon een onderdeel van Ajax is. Hoesen (nl), Sigthorsson en Poulsen komen inderdaad als enige Niet uit de opleiding.

Daarnaast leiden wij niet op voor het NL elftal maar voor Ajax, als een buitenlands talent meer kwaliteit en talent heeft zullen we hem eerder de kans geven.

Dat zou dan de eerste Jamaicaanse topper moeten worden?
Ben benieuwd!

Snel spelertje dus, ben benieuwd. Weet iemand wat er precies met die ene snelle Afrikaan gebeurd is? Speelde volgens mij redelijk goed maar werd toch afgetest door Ajax. Wil hem graag een beetje in de gaten houden want ik vond hem zelf leuk spelen.

30 oktober 2013 om 10:35

Die 'nieuwe' ronaldo in zijn thuisland? Ajax wou hem alleen maar halen voor de eerste, de keuze was nu dus gevallen op De Sa.

Minimaal net zo'n groot talent als Zivkovic, technisch wellicht beter zelfs, al heeft Zivkovic al het een en ander laten zien in de eredivisie natuurlijk. Er hangt trouwens wel een vaag verhaal rond deze jongen, als Ajax zijnde zou je hier toch eerst eens goed naar moeten kijken, voordat je deze jongen definitief vastlegt.

30 oktober 2013 om 10:38

Leg uit...vaag verhaal...

Ben zeer benieuwd wat deze speler allemaal in huis heeft. Ondanks dat topclubs interesse in deze speler hebben, betekent het niet dat hij gaat slagen, hoeveel toptalenten hebben de revu al gepasseerd die het niet gemaakt hebben?
Verder vind ik dat Ajax er echt alles aan moet doen om contracten te verlengen met het maximaal aantal jaar bij goede (in potentie) spelers. Niet steeds 1 jaar, maar vol investeren, desnoods met een iets hoger salaris. Dat haal je er toch wel weer uit Je ziet de laatste tijd allemaal spelers vertrekken met een 1-jarig contract (uitzonderingen daargelaten). Dat levert gewoon te weinig op, wil je doorgroeien en stappen maken. En een keer wat meer geld uitgeven bij zekerheidjes net zoals Huntelaar en Suarez. Daarvoor moet je wel de juiste kennis in huis hebben en geen Sulejmani halen.
Ben benieuwd wat jullie hier van vinden...

Pfff ajax is al van een bedroevend niveau en dan gaan ze ook nog spelers uit laag ontwikkelde landen (op voetbalgebied ) halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren