Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nijland spreekt zich uit: ‘De Marc Overmars-kwestie, daar vind ik ook wat van’

Laatste update:

Hans Nijland wil bondsvoorzitter worden van de KNVB. De voormalig algemeen directeur van FC Groningen was daar tot voor kort helemaal niet mee bezig, maar de eventuele benoeming van de Amsterdamse politiechef Frank Paauw veranderde alles. Nijland neemt de laatste stand van zaken door met Voetbal International.

Voor Nijland begon het voorzitterschap pas echt te leven op 20 maart. "Fabian Nagtzaam belde. De voorzitter van de supportersvereniging van Ajax. Ik heb een uitgeverij en dacht dat hij misschien interesse had om het Ajax-magazine bij ons te laten maken. En niet om te verzoeken of de verzamelde supportersverenigingen mij mochten voordragen als kandidaat bij de KNVB."

Het belletje naar Nijland kwam er vanwege de situatie rondom Paauw, door de selectiecommissie van de KNVB aangemerkt als enige kandidaat. Dat was tegen het zere been van veel supporters, omdat Paauw al eens opperde om uitsupporters voortaan thuis te laten als ze zich misdragen. "Thuis heb ik het functieprofiel eens goed doorgelezen en mijn vrouw Marieke had al door dat mijn hart er sneller door ging kloppen. Zij vond: gewoon doen."

Overmars


Nijland weet dat hij een hoop op zijn bord krijgt, mocht de KNVB daadwerkelijk met hem in zee gaan. "De Marc Overmars-kwestie, daar vind ik ook wat van", vervolgt de doorgewinterde bestuurder zijn relaas. "Vooropgesteld: ik ga niks bagatelliseren. Hij is bij Ajax ontslagen, hard aangepakt in de publiciteit en geschorst in Nederland. Allemaal terecht en de slachtoffers hebben daarmee ook enige genoegdoening gehad."

"Wat ik dan niet goed begrijp, is dat de FIFA daar een jaar later nog eens met een beroepsverbod voor de hele wereld overheen komt. Wie is nou de FIFA — de organisatie die WK’s toewijst aan landen waar mensenrechten in zeer ernstige mate worden geschonden — om anderen aan te spreken op hun morele kompas?", vraagt Nijland zich hardop af. "Dat ik zeg wat ik vind van de FIFA, zal wellicht niet iedereen met me eens zijn."

Nijland vergelijkt de strijd om de voorzittershamer in Zeist met de voortslepende kabinetsformatie. "Geert Wilders zet zijn ene na de andere punt in de ijskast. Persoonlijk vind ik het prima dat hij een stuk gematigder is geworden, maar ik kan me goed voorstellen dat zijn kiezers denken: Waar is de echte Wilders gebleven?"

Concurrenten


De Groningse bestuurder houdt er ondanks zijn ambities rekening mee dat de KNVB kiest voor Paauw of Jeanet van der Laan, de tweede concurrent. "Ik leg mijn kop niet op het hakblok. Als de uitkomst is dat het voetbal graag met Jeanet of Frank in zee wil, ben ik de eerste die ze daarmee feliciteert. Dan ben ik dankbaar voor de steunbetuigingen die ik heb gekregen en ga ik door met het prachtige leven dat ik nu heb."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mag toch hopen dat het gewoon nijland wordt en in iedergeval niet frank paauw. Dat zou namelijk betekenen om nooit meer een uitwedstrijd te kunnen bezoeken. Ik weet dat hans het beste voor heeft met de supporters, zoals die ook altijd bij groningen gedaan heeft

29 maart 2024 om 16:58

Weet alleen niet of die uitspraken over de Fifa nou zo handig zijn. Of in ieder geval de manier waarop. Hoezeer ik het er ook mee eens ben dat de Fifa boter op hun hoofd heeft, staat dat los van de kwestie met Overmars. Prima als een overkoepelend orgaan dan een schorsing geeft.

Nijland gaat toch ook niet zeggen dat als een speler op het WK geschorst wordt na wangedrag, dat de Fifa zelf ook niet heilig is?

29 maart 2024 om 17:49

Ik vind het een gigantische drogreden die Nijland hier gebruikt en het doorzetten van deze maatregel wereldwijd zorgt juist voor een level-playing field lijkt me. Marc Overmars was heel succesvol bij Ajax, zou toch sowieso al binnen een jaar of wat vertrekken naar het buitenland en Royal Antwerp zal in eerste instantie ongetwijfeld niet de club zijn die hij als vervolgstap gezien had, maar uiteindelijk heeft die KNVB-straf zonder backing van de FIFA niks uitgewerkt (imago- en verdere immateriële schade had hij al door het onderzoek en de ophef, dat reken ik niet mee als onderdeel van de KNVB-straf).

Normaliter vinden we het hartstikke goed als dat soort dingen mondiaal doorwerken omdat je anders in het ene land iets kan flikken en vrolijk door kan in de volgende competitie, maar nu zou dat ineens anders zijn? Wat je van de strafmaat in het algemeen vindt moet iedereen maar voor zichzelf uitmaken, maar dit gebruiken om even goedkoop te scoren met als argument 'ja maar de FIFA doet zelf ook lelijke dingen' is een redenatie die volgens mij nooit opgaat.

29 maart 2024 om 18:11

Hij is volgens mij vrij goed met Overmars en probeert hem hier een klein beetje in te steunen. Misschien niet handig, maar niet menselijks is hem vreemd.

Ik zou hem wel een veel betere keuze vinden als die Frank Pauw, dus juich ik zijn kandidatuur volledig toe.

29 maart 2024 om 16:58

Ik zou het niet zo op de man spelen, daar gaat hij namelijk niet over.

Wellicht als uitsupporters zich gedragen en kappen met dat debielen capuchongebeuren + een club die het ook daadwerkelijk aanpakt. Dat dan supporters welkom blijven.

29 maart 2024 om 19:48

Precies. Van mij mogen ze uut supporters afschaffen. Scheelt een hele hoop in o.a. politie inzet. Of als clubs uitsupporters willen, dan zelf voor de kosten opdraaien van politie/beveiliging.

29 maart 2024 om 20:13

Opper je er dan ook voor om alle publiek/ private evenementen onder deze regeling te laten vallen? Ik wens immers voor bepaalde zaken ook geen belasting te betalen want ik participeer daar ook niet in.

29 maart 2024 om 22:36

Volgens mij zijn het net zo goed of misschien wel juist de thuis supporters die zich misdragen. Ik denk aan az vorig seizoen. Ik denk aan pec dit seizoen.

29 maart 2024 om 18:47

Zou een fantastische oplossing zijn om geen uitsupporters meer toe te staan. Jammer voor de uit supporters, maar een zegen voor families die naar een wedstrijd willen en voor de belastingbetaler

29 maart 2024 om 20:12

Ongelooflijk naïef om te denken dat daarmee de problemen weg zijn. Schieten met hagel heeft bewezen effectief te zijn in het verleden ja.

29 maart 2024 om 20:25

Niemand die zegt dat alle problemen dan worden opgelost. Maar er zullen wel een stuk minder problemen zijn

29 maart 2024 om 22:33

Wat zorgt voor de problemen in de stadions? Supporters die het opnemen tegen andere supporters..

De enigen die hier de sleutel in handen hebben zijn de supporters met elkaar als het gaat om gedrag. En dan vervolgens uitbanning van degenen die zich misdragen middels levenslange stadionverboden door clubs en fysieke meldplicht.
Maar hoe groot is het zelfreinigende en het corrigerende vermogen binnen supporters? Die ultra's zijn eerder een last dan een zegen. Met hun gecumuleerde aantal van 2 hersencellen.

29 maart 2024 om 22:28

Misschien moeten supporters er zelf eens voor gaan zorgen dat er geen reden is om uit-supporters te weigeren. Het zijn de supporters die het verpesten voor de supporters, niet de bestuurders of de politie of wie dan ook.

Net zoals de KNVB niks heeft te vinden over de Overmars kwestie.

29 maart 2024 om 16:59

Allebei dus wel, er wordt onder die vlag gevoetbald en clubs committeren zich aan de regels van de bonden

29 maart 2024 om 17:40

Zolang Overmars voor een club werkt die lid is van de KNVB wel hoor.

Wat een verfrissende en pragmatische visie heeft Nijland. Helemaal mee eens wat hij over Overmars zegt. Daarnaast een echte (de enige) voetbal man met bestuurlijke ervaring. Wat wil je nog meer KNVB?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren