Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax is officieus landskampioen na ruime overwinning op FC Utrecht

Laatste update:

Ajax kan zich opmaken voor het 34ste landskampioen in de Eredivisie. De koploper won zondagmiddag op de voorlaatste speelronde in eigen huis met 4-1 van FC Utrecht en zag titelconcurrent PSV tegelijkertijd met 1-0 verliezen op bezoek bij AZ. Daardoor gaat het elftal van trainer Erik ten Hag de laatste speelronde van het seizoen in met een voorsprong van drie punten op PSV en een beduidend beter doelsaldo (+84 tegenover +70). Ajax besluit het Eredivisie-seizoen woensdagavond met een uitwedstrijd tegen De Graafschap, terwijl PSV op eigen veld Heracles Almelo zal ontmoeten.

Ajax herstelde zich zo kranig van de midweekse uitschakeling in de halve finales van de Champions League door Tottenham Hotspur. De Amsterdammers kenden aanvankelijk echter een absolute horrorstart, want Utrecht nam al na 36 seconden voetballen verrassend de leiding in de Johan Cruijff ArenA. Matthijs de Ligt won na een lange bal van doelman David Jensen weliswaar het kopduel van Sander van de Streek, maar daardoor kon Othman Boussaid op links worden weggestoken door Gyrano Kerk. De jonge aanvaller dribbelde het strafschopgebied binnen en gaf André Onana vervolgens uit een lastige hoek het nakijken met een laag schot: 0-1. Het antwoord van Ajax volgde bijna onmiddellijk, maar een poging van Dusan Tadic scheerde rakelings voorbij het doel.

Na een klein kwartier volgde alsnog de gelijkmaker. Donny van de Beek werd aan de rechterkant van het veld bereikt door Hakim Ziyech, waarna de middenvelder aan Klaas-Jan Huntelaar de kans bood om van dichtbij de 1-1 aan te tekenen. Ajax voerde de druk daarna op en claimde halverwege de eerste helft tevergeefs een strafschop, nadat Frenkie de Jong in de zestien aan het shirt was getrokken. Even later dook Jenssen een vrije trap van Ziyech uit de benedenhoek en liet Huntelaar een lastige kopkans onbenut. Ajax had betrekkelijk weinig meer te duchten van Utrecht en wist in de blessuretijd van de eerste helft uiteindelijk op voorsprong te komen, via een rake kopbal van Van de Beek op aangeven van Tadic.

Na de onderbreking was de eerste mogelijkheid voor de bezoekers uit Utrecht: Sean Klaiber dwong Onana van afstand tot een redding. Even later combineerde Noussair Mazraoui fraai met Ziyech, maar de middenvelder schoot vervolgens op de vuisten van Jenssen. Ajax maakte nadrukkelijk jacht op een derde treffer en stapelde kans op kans. Zo kopte Van de Beek geheel vrijstaand recht op Jenssen, terwijl Huntelaar de bal in kansrijke positie niet lekker raakte met de hak.

Ajax had zo de overhand, maar moest uiteraard waakzaam blijven voor de spaarzame tegenaanvallen van Utrecht. Ten Hag besloot achttien minuten voor tijd voor het eerst te wisselen: Mazraoui, die als controlerende middenvelder aan de wedstrijd was begonnen, werd naar de kant gehaald ten faveure van de gepasseerde Lasse Schöne. De Johan Cruijff ArenA keek ademloos toe, maar kon een kwartier voor tijd alsnog de bevrijdende 3-1 vieren. Een hoekschop van Schöne werd met het hoofd verlengd door Huntelaar, waarna Tadic van dichtbij binnen werkte. De Serviër bepaalde daarna vanaf de strafschopstip de eindstand, nadat Ziyech was gevloerd door Rico Strieder.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een dikke pluim voor dit Ajax voor hoe zij na afgelopen woensdag en hoe ze de razendsnelle tegentreffer zich vandaag hebben opgericht en hebben gevochten voor de titel. Met vooraan Hakim Ziyech in zijn laatste thuiswedstrijd vermoedelijk. Die jongen vocht voor elke meter en gaf briljante balletjes op medespelers. De titel is officieus binnen, en terugkijkend naar het jaar moet je supertrots zijn dat je de dubbel pakt en halve finale CL hebt gehaald met dit team. En de titel is verdiend, verreweg het beste voetbal en het doelsaldo liegt er ook niet om. Nu voor Ajax en de fans hopen dat de leegloop beperkt blijft, dat is misschien nog wel de mooiste prijs.

Wat een week is dit. Begonnen met de bekerwinst, om 3 dagen later 55 minuten lang de euforie te hebben dat je gewoon als Nederlandse club gaat plaatsen voor de finale van het grootste clubtoernooi van de wereld, om 40 minuten later met lege handen en ongeloof te staan. En nu weer 4 dagen later ben je officeus kampioen. Er is deze week flink gespeeld met de emoties van een Ajax-supporter.

12 mei 2019 om 16:32

Hoppakee, bam. Gefeliciteerd mede Ajacieden; wat een fan-tas-tisch seizoen hebben we hier mogen aanschouwen!!!

Wat een team is neergezet door Overmars en co: investeren met Blind en Tadic. Ziyech moest even zijn nieuwe rol (officieel niet meer de 10) accepteren maar dit is dus het perfecte voorbeeld hoe je daar mee om kan gaan. Wat een klasbak. Inzet, passie, durf, werklust.

Ik heb met een lach alle verhalen hier gelezen na woensdag dat Ajax wel even een knak zou krijgen vandaag. Ik heb per direct gezegd: die gaan dit absoluut niet weggeven. De kwaliteit is daarvoor simpelweg veel te groot!
Vooral de 2e helft Utrecht helemaal weggetikt, heer en meester.

Damn wat een lekker seizoen!
Natuurlijk ook een paar voorzichtige conclusies dat Schone en Dolberg wel klaar zijn bij het 1e. Maz op 6 is een optie, en Dolberg heeft denk ik nieuwe impuls nodig.
Anyway, hopperdepop! De dubbel is binnen :D

12 mei 2019 om 16:33

Helemaal mee eens. Wat een vechtlust vooral bij Ziyech. Woensdag doet nog ongelofelijk veel pijn maar wat een heerlijke pleister is dit!

12 mei 2019 om 17:02

Ja top en eindelijk weer en ook dik terecht! Ook op elke plek geen zwakke speler maar echt een team. De dubbel pakken is niet niets. En mooi dat we nu iig de landstitel hebben na woensdag. We kunnen terugkijken op een prachtig seizoen!

12 mei 2019 om 17:44

Eerlijk is eerlijk dik en dik verdient. Toch nog een prachtige seizoen de dubbel en de halve finale CL. Gefeliciteerd aan alle Ajacieden

12 mei 2019 om 18:28

Alle Ajacieden, van harte gefeliciteerd!! Een prachtseizoen.

Ziyech heeft me laten huilen.

Wat een passie. Wat een techniek.

Verlaat ons niet!

12 mei 2019 om 16:26

Mooi hè! Ware en fanatisme vandaag weer. Echt genieten van die man..

12 mei 2019 om 16:28

En dat terwijl hij vast. Ongekend 😍.

12 mei 2019 om 18:21

Lee ik zei het hier vaker al. Benzema zei dat die zich in ramadan beter en sterker voelde dan ooit tijdens cl finale toen die vaste. Ramadan geeft je gewoon een blessed gevoel en veel energie.

12 mei 2019 om 16:29

Ziyech is de beste speler van de Eredivisie en onvervangbaar. Speelde de afgelopen 2 wedstrijden zijn beste van het seizoen en ook nog juist in de Ramadan. Echt een parel die bij de top niet zou misstaan

12 mei 2019 om 16:31

Nu kan die onzin van een ‘topsporters kunnen niet presteren als ze vasten’ ook de prullenbak in, Ziyech heeft zich kapot gewerkt de laatste 2 wedstrijden en gestreden als een leeuw samen met Mazraoui. Het is Ajax de kampioenschap gegund.

12 mei 2019 om 16:33

Ook respect naar Nous inderdaad. Speelde vandaag dan wat minder maar dat is zeker hem heel snel vergeven!

12 mei 2019 om 16:35

Nous speelde vandaag echt goed.

12 mei 2019 om 16:33

Vorig seizoen nog Ziyech rot op?

12 mei 2019 om 16:36

Door pak 'm beet 100 'supporters'. Kom op man.

12 mei 2019 om 16:36

En jij denkt dat dat representatief was voor de hele achterban?

12 mei 2019 om 17:00

Met vorig seizoen koop je niet zoveel, dit bewijst alleen maar dat je als speler bij Ajax altijd de kans hebt om de zaken om te draaien.

12 mei 2019 om 17:01

Maar van een hele kleine groep debielen. De echte Ajacieden namen er afstand van.

12 mei 2019 om 19:21

Dat niet alleen, maar ook nog eens door de Ajax-supporters uitgeroepen tot speler van het jaar.

12 mei 2019 om 16:44

Sprak zijn broer afgelopen vrijdag avond en ik vroeg waar gaat hij naar toe !? Hoi zei miss blijft hij wel, laten we t hopen......

12 mei 2019 om 17:20

Zegt dus niks

12 mei 2019 om 16:44

Sprak zijn broer afgelopen vrijdag avond en ik vroeg waar gaat hij naar toe !? Hoi zei miss blijft hij wel, laten we t hopen......

12 mei 2019 om 17:04

Ja iedereen schrijft Ziyech al naar de uitgang maar ik sluit zeker niet uit dat hij blijft.

12 mei 2019 om 17:00

Derksen vond dat hij door het ijs gezakt is, heeft die man nog steeds niet door dat het lente is?

12 mei 2019 om 17:30

Derksen is niet belangrijk, wil alleen maar makkelijk scoren.

Ajax wederom geweldig, na wederom een tik nu in het begin van de wedstrijd.

Daardoor hadden ze de tijd om het om te draaien, terechte kampioen.

Wat heerlijk om te zien op tv dat van Bommel het niet door zijn strot kan krijgen dat Ajax de terechte kampioen is.

Wat een seizoen, helaas geen finale begin juni maar wat hebben ze ons laten genieten.

Nouri de nummer 34 is binnen.

12 mei 2019 om 17:45

Derksen heeft tevens afgelopen vrijdag gezegd dat Ziyech tegen de Spurs bewezen heeft dat hij bij de top hoort..

12 mei 2019 om 17:59

Klopt inderdaad, maar dat past niet in het plaatje van Derksen is stooooooom. Het is of een constante polonaise of je bent stom en negatief blijkbaar

Heerlijk dit! Het kampioenschap lijkt binnen voor 99,9, want dit zal niet meer fout gaan en ja, PSV kan in punten gelijk komen met Ajax maar dan moet Ajax of tegen een forse nederlaag aanlopen tegen de Graafschap of PSV moet met 15 goals of meer winnen.

Persoonlijk had ik verwacht dat Ajax nog niet hersteld zou zijn van de klap tegen Tottenham en na 1 minuut zag ik de bui eigenlijk alweer hangen, aangezien Ajax binnen 1 minuut al achterstond maar ze hebben zich ten opzichte van de wedstrijd tegen Tottenham echt fantastisch hersteld.

Wat ga ik Ziyech missen als hij vertrokken is bij Ajax. Die jongen is echt zó goed en zo gigantisch belangrijk voor Ajax. Het gaat nog lastig worden voor Ajax om Ziyech te vervangen.

Overigens ook credits naar ten Hag. Zelf ben ik altijd al een groot fan van hem geweest ondanks dat ik het niet altijd eens was met zijn keuzes, maar wat heeft hij Ajax dit seizoen geweldig laten presteren en voetballen: Knvb Beker gewonnen, helaas op pijnlijke wijze uitgeschakeld in de halve finale van de Champions League en een goed seizoen in de Eredivisie gehad.

Ook echt top van ten Hag dat hij de spelers van Ajax toch klaar heeft weten te stomen na de gigantische klap tegen Tottenham. Mentaal kwam dit natuurlijk keihard binnen, maar ten Hag heeft de juiste snaar en de juiste mentaliteit geraakt bij de spelers van Ajax voor vandaag.

Lekker zeg, kampioenen!

12 mei 2019 om 16:26

Maar dan moet Ajax wel punten verspelen, anders kan PSV met 100-0 winnen maar hebben ze nog niets..

12 mei 2019 om 16:29

Dan moet ajax idd zelf ook verliezen

12 mei 2019 om 16:37

Ach jungs.... Psv moet eerst überhaupt zien te winnen.... Nee, dit kampioenschap is al lange tijd gedaan!
Gefeliciteerd Ajax en Amsterdam... Jullie speelden met bezieling een erg sterk seizoen en als jullie het goed neerzetten kunnen jullie de komende jaren heersen!

12 mei 2019 om 17:05

Klasse reactie, zo hoort het. Al dat moddergooien is ook allemaal niet nodig. Gefeliciteerd Ajacieden, dik en dik verdiend!

12 mei 2019 om 16:28

En Ajax verliest!

12 mei 2019 om 16:28

Gefeliciteerd Ajacieden. Dik en dik verdiend! Jammer dat PSV het niet spannender kon maken!

12 mei 2019 om 16:36

Offiecieel tot de 34e ronde volgehouden. Officieus 33e. Spannend zat als je t aan mij vraagt man😂

12 mei 2019 om 17:13

Hoe spannend wou je t hebben..

12 mei 2019 om 20:49

Een ontknoping zoals het seizoen 06-07 misschien? Nee haha, als Ajacied vind ik dit natuurlijk goed zoals het vandaag is gegaan😉.

Wat een zalig seizoen van Ajax. De dubbel plus halve finale CL, met mooi attractief voetbal waarmee weer Europees respect is afgedwongen. Heel veel geld erbij vanuit de CL en de aankomende verkoop van spelers. Perfectie bestaat niet en het verlies tegen Tottenham, Feyenoord en Heracles lieten af en toe zien dat dit team nog jong is en z'n eigen zwakheden heeft leren kennen. Maar wat is het een ongelofelijk lang seizoen geweest dat al begon met kwalificatie in juli (!).

Tot slot nog een aantal woorden voor de haat en propaganda die er tegen Ajax in het hele land heerst. Zelfs het Bob Marley lied in de rust tegen Tottenham werd door een journalist (!) arrogant genoemd, terwijl het gewoon een vast nummer is. Elke uitspraak van een Ajacied of wens van een supporter werd meteen als arrogant bestempeld Ëœjullie dachten dat jullie wel even in de finale van de CL zouden komen''. Nee dat dachten we helemaal niet dat dat zomaar even zou gebeuren, net zoals we nooit hadden kunnen dromen zulke resultaten bij Bayern Munchen, Real Madrid, Tottenham, Benfica en Juventus te kunnen halen. Het was en is een droom. En dat alles terwijl vanuit PSV elke week wel over Ajax gesproken werd, ''als wij de laatste twee wedstrijden winnen dan worden wij kampioen''. Dat had je als Ajacied niet moeten zeggen, het is heel erg meten met twee maten. Daarnaast is elke tegenstander zo ongelofelijk gemotiveerd geweest tegen Ajax, teams als Groningen en Heerenveen speelden echt met het schuim op de bekken. Nee het is 200 procent terecht dat de titel beker dit jaar naar Ajax gaan.

En we gaan niet eens zingen Ëœhelemaal niets bla bla''

12 mei 2019 om 16:29

En van harte gefeliciteerd ermee! Ajax verdienen het om kampioenen te worden dit seizoen.

Echter hebben al deze (goede) prestaties ook zn nadelen. Helft van het team gaat ajax verlaten en ik durf te gokken dat EtH ook ajax verlaat. Volgend seizoen komen wij met plezier weer terug na de arena om te kijken of Utr dan wel wat kan bereiken.

12 mei 2019 om 16:41

@bigpicture

Wat is dit nou voor uitval? enorm onnodig om nu zielig te doen en in een slachtoffer rol te kruipen.
Ajacieden hier op VZ zijn ook enorm arrogant geweest. Ik noem maar even de competitie verplaatsing. Als Ajacied vinden dat alles in Nederland maar opzij geschoven moet worden omwille hun prestaties. Is enorm over het paard getild. Op Ajax en de top 5 na heeft niemand baat er bij. Ajax koopt in om op 3 fronten mee te doen en moeten ze niet gaan janken als ze daadwerkelijk mee doen op 3 fronten.

Verder hebben Ajacieden veelvoudig verlies punten toegeschreven aan het falen van zichzelf in plaats van een betere tegenstander. Verlies toegeven is kennelijk moeilijk als je hier op VZ zit.

Het geblaaskaak hier op VZ dat de Ligt minimaal 100 miljoen waard is want hij is een Golden Boy is enorme kak. Elke speler moet volgens jullie een nieuw record opleveren (bij wijze van Spreken). Dat is ook enorm arrogant.

Uiteraard zijn niet alle Ajacieden op VZ zo. Bijvoorbeel Suljemanii is altijd erg realistisch en onderbouwd zijn mening.

Geniet van je feestje en kampioenschap maar laat je aub niet zo kennen en verlaag je niet tot dit truerige niveau.

12 mei 2019 om 17:03

Ik vind die uitval en slachtofferrol ook overdreven maar omdan meteen weer die arrogantie kaart te trekken hoeft nou ook weer niet. Word zo cliché vind je niet?

Kan het niet gewoon zo zijn dat men in de roes van het succes soms wat overdreven reageert? Dat de voorgewende zekerheid niet gewoon de hoop op meer weergeeft?
En dat sommigen na vijf jaar eindelijk hun geluk niet opkunnen en daarin misschien een beetje doorslaan.

Zie je trouwens bij meer supporters van meer clubs op weg naar een kampioenschap.....

12 mei 2019 om 17:22

@ The Bright ONe
zoals ik het interpreteerde noemt hij de arrogantie kaart een product van de mediapropaganda. Ik probeerde alleen maar aan te tonen dat het niet geheel onterecht is dat er omtrent sommige topics de arrogantiekaart werd getrokken.

12 mei 2019 om 17:38

@ gloryunited
haha man, begin nou niet over dat verplaatsen van de compeitieronde. Dat had helemaal niets met Ajax of Ajacieden te maken. Dat waren gewoon de regels.
En het op arrogant gooien is wel heel simpel. Wij zijn de afgelopen 5jr wel vaak genoeg op onze muil gegaan om niet arrogant te zijn. Elke zin of woord die we nu zeggen wordt door andere als arrogant bestempeld. Gewoon totale onzin natuurlijk. Jammer dat jij er over begint, over iets wat zich x jaar geleden afspeelde (dasjesverhaal).

12 mei 2019 om 19:21

@glory united als je de beste selectie hebt is het toch logisch dat je bij puntverlies naar jezelf kijkt. Als Ajax t eigen niveau haalt verliezen ze geen punten, behalve tegen n goed spelend psv. Daarnaast heb je op de prestatie van je tegenstander minder invloed, dus kun je na n wedstrijd beter kijken wat je zelf beter kunt doen dan wat je tegenstander goed heeft gedaan

13 mei 2019 om 10:05

@nederland79

Met deze redenatie is Ajax dus zo ver in Europa gekomen door het falen van de tegenstanders en niet door eigen kracht? Immers hadden de tegenstanders vee betere selecties. Afgelopen maanden toch veel andere verhalen gehoord.

12 mei 2019 om 18:00

Haha propaganda

12 mei 2019 om 23:37

100% eens met je. Alles wat uit een aan Ajax gelinkte mond komt is arrogant volgens velen.

Enerverende middag. Prachtige comeback voor Ajax na zo'n desastreuze uitschakeling. Complimenten..

Ziyech jij bent voor altijd een van mijn grootste Ajax helden, ondanks er Ramadan is gewoon weer zo een super pot spelen vandaag alsof het niets is. Het was ontroerend om te zien.ðÿ˜ª

En die passes en aannames, aanvallend en verdedigend is hij gewoon weer zo belangrijk geweest maar ook een groot compliment voor Maz! En dat allemaal net na die zwarte woensdag, wat een mentale wilskracht zo knap van onze jonge honden en ouwã© vos Huntelaar. Die groei van de gehele groep is al geweldig, maar wat Donny van de Beek Europees en Nationaal heeft laten zien is ook amazing en mind blowing. Waar eindigt dit allemaal voor Beekie? En zou het plaatsvinden op de bank toch geholpen hebben?

Die blessure van Bazoer kwam Ajax niet slecht uit, volgens mij speelde hij de beste match van zijn leven. En sowieso de complimenten voor Utrecht, die hebben er alles aan gedaan om te winnen vandaag. Succes in de playoffs er was veel onterecht kritiek op Advocaat, in mijn ogen dan omdat hij en Van der Gijp zo met Ajax begaan waren. Zijn tactische strijdplan van vandaag, liet zien dat Dick gewoon een professional is ze vochten als leeuwen en om te winnen.

Mark had niet van Mertens geleerd, ik vond die uitspraken van vandaag en eerder zo onverstandig. Tuurlijk moet je vertrouwen blijven houden, maar als wij het op die manier hadden gezegd waren we arrogant. En zo kan je deksel op je neus krijgen. Dat kregen wij afgelopen woensdag allemaal, maar ik doel op mede-Ajacieden die deden alsof we al 100 in die finale tegen Liverpool stonden.

Bedankt Ajacieden, Erik ten Hag en Staff ben super trots op jullie... Zo goed als kampioen... ❤️❤️❤️

Edit: Gefeliciteerd Az fans, eindelijk gewonnen van Ajax en Psv. Maak ons ook trots in Europa volgend seizoen.

12 mei 2019 om 16:27

' ondanks er Ramadan is gewoon weer zo een super pot spelen vandaag alsof het niets is. '

Daar kiest hij toch gewoon zelf voor? Volgens mij is het toegestaan om het later gewoon in te halen.

12 mei 2019 om 16:37

Dirty01

Natuurlijk kiest hij daar zelf voor, en het klopt ook dat het later ingehaald kan worden. Maar juist het feit dat hij toch gewoon meedeed met Ramadan, en alsnog alles heeft gegeven idem dito voor Maz. Dat ontroert mij gewoon, en dat vind ik super knap ik doe het die heren niet na als ik eerlijk ben. En daarbij hebben ze alles gegeven voor hun geloof, en net zoveel voor Amsterdam Football Club Ajax.

12 mei 2019 om 16:57

Is niet toegestaan zucht. Je mag de ramadan alleen missen bij ziekte, zwangerschap, menstruatie, ouderdom of heel ver reizen. Als hij besluit om niet te vasten en het in te halen moet iemand dat zelf weten, maar dat wordt als niet gevast gezien.

Ontopic, zijn creativiteit gaat enorm gemist worden!

12 mei 2019 om 20:39

Hij kiest ervoor en speelt nog steeds zo goed en zo intensief. Wat is het verschil hierin of die er zelf voor kiest of niet? Als die er niet zelf voor kiest is het knapper dan als die er wel zelf voor kiest?

12 mei 2019 om 16:30

Sule gefeliciteerd maat! Prachtig seizoen en dit spoelt de zure smaak van woensdag toch grotendeels weg. Geniet van je biertje, of champagne!

12 mei 2019 om 17:05

Shorty1991

Van harte gefeliciteerd mattie, het is goed als zeker!

Ik ga eerst mijn lieve mama aandacht geven tot een uur of 22:00 uur, en daarna wordt het gek feesten met de Ajacieden in de stad.

Sante, het worden Belgische speciaalbiertjes..

12 mei 2019 om 17:45

Gefeliciteerd sulejmani! Geniet ervan. Jammer dat het tegen mij club is gebeurt maar als we de play offs winnen is ons seizoen ook geslaagd😉

12 mei 2019 om 18:44

Fcu thanks kerel, gestreden als leeuwen vandaag! Succes in de playoffs straks!

12 mei 2019 om 16:32

Even een speciale felicitatie voor jou Sulejmanii! Maar ik mag Lee en Anderson er ook wel bij voegen! Gefeliciteerd met het kampioenschap! Met jullie kan je oprecht een goede discussie voeren over voetbal zonder haat en nijd! Jullie verdienen het!

12 mei 2019 om 16:50

Volkomen mee eens, echte parels voor deze site die ook een weerwoord prima kunnen accepteren. De titel is ze gegund!

12 mei 2019 om 17:19

Romarky en Hijniet

Mijn dank is groot heren, wat een sportieve reacties van jullie beide echt klasse weer guys. Dat geeft toch extra glans aan vandaag, jullie tonen namelijk aan dat we normaal en respectvol met elkaar om kunnen gaan ondanks wij van andere clubs houden.

Romarky ik heb veel kritiek op Van Bommel gehad vandaag ook weer, maar niets dan lof, waardering en respect voor zijn prestaties in zijn debuut jaar en met een iets minder elftal. Hij komt er wel.

Hijniet laat het mooie afscheid van legendes Gio en Van Persie, die stomme nederlaag niet beã¯nvloeden. Ik had net nog wat dankwoorden gezien van Gio naar zijn familie en oma in het bijzonder. Het voetbal was wat minder, maar Gio heeft jullie overall veel gebracht ook in 2017 ten koste van ons. Wat natuurlijk een heerlijke bonus was voor jullie,na die lang gekoesterde titel.

12 mei 2019 om 17:29

Veel plezier met het grote feest! Ook van jou mooie woorden, maar ik had niet anders verwacht.

Ik weet het, de uitslag an sich maakt me niet eens zoveel meer uit, maar het is het veldspel van de spelers naast Van Persie dat mij ongelooflijk zorgen baart. Hij en Giovanni zullen voor mij voor altijd helden blijven, ze hebben mij enkele van de mooiste voetbaldagen van mijn leven bezorgd. Van Persie in 2002, toen ik nog een klein menneke was, en Gio natuurlijk in 2017, toen hij ons de eerste titel bezorgde die ik bewust heb meegemaakt. Daarnaast zijn het pure mensen, echte gentlemen die mijn club vertegenwoordigden zoals ik mijn club vertegenwoordigd wil zien.

12 mei 2019 om 16:34

Gefeliciteerd met het kampioensschap.

Ajax en PSV zijn me allebei even lief (of beter: niet), maar ik denk een zeer verdiend kampioenschap en het voetbal wint.

Geniet er van !

12 mei 2019 om 20:47

Njfromvol

Haha, ik begrijp 'em.. Hartstikke bedankt voor de felicitaties, was je ook in de Kuip voor Gio en Van Persie? Laat die stomme nederlaag vandaag niet beïnvloeden, dat zei ik ook tegen mede-Feyenoorder van jou Hijniet. Je zou overigens wel denken, dat je liever had gehad dat Psv kampioen werd maar voor jou had het niks uitgemaakt.

Thanks nogmaals, en toch nog een fijne dag verder man.

12 mei 2019 om 21:00

Nee hoor, ik denk dat Ajax het gewoon verdiend heeft en dan is het goed.
Geniet er woensdag en donderdag van; het komt niet elk jaar voor. En ik weet uit ervaring: als je er even op gewacht hebt, is het veel leuker.

De nederlaag van Feyenoord haalt mij niet uit mijn humeur. Het afscheid van een groot vooetballer en een leuk mens en het afscheid van Gio was mooi. Twee mooie uithangborden voor de club.

12 mei 2019 om 16:44

Je bedoelt dat AZ gewonnen heeft van Ajax en PSV.

Edit: jij ook gefeliciteerd! Het was een onvergetelijk seizoen.

12 mei 2019 om 17:30

Kyle66

Dat bedoelde ik inderdaad, bedankt voor de verbetering.

En natuurlijk van Harte Gefeliciteerd, geniet van deze zo goed als zekere titel. En ga door met jouw reacties en interacties met andere leden, ik lees ze heel graag. Genietse

12 mei 2019 om 16:49

Van harte kerel, het is dikverdiend! Proost!

12 mei 2019 om 16:53

Ajax heeft ook een keer gepresteerd in Europa hoor. Meteen 'az en psv maak on trots in Europa seizoen'. Alsof ajax steevast presteert in Europa. Ok wel de meeste punten behaald, maar al met al is het ook niet veel geweest in Europa. En nu meteen weer zo'n denigrerende sneer naar de andere clubs in Nederland in de trant van: laat het nu maar eens zien, want wij presteren al jaren. Volgens mij was de laatse keer overleven in de poulefase met de groep van sneijder en zlatan? Laat het een paar jaar achter elkaar zien in de champions league, dan mogen de wijzende vingers komen. Zal mij namelijk niks verbazen dat Ajax zich komend seizoen niet plaatst voor de champions league met de nieuwe selectie.

12 mei 2019 om 16:54

Ik heb trouwens de zin verkeerd gelezen en ik heb geen punt. Dus mijn excuses.

12 mei 2019 om 16:58

Als je Sulejnanii een beetje kent, dan kun je nog zoveel zinnen verkeerd lezen, maar dan weet je toch wel dat hij niet bewust denigrerend richting een concurrent is? Maar goed de emoties spelen ons allen natuurlijk parten, de een dealt momenteel met teleurstelling en de ander met blijdschap. Het is je vergeven

Heb er wel vrede mee, Ajax gewoon verdient kampioen. Voetbal van PSV was niet om aan te gluren in de tweede seizoenshelft, en de selectie is ook niet al te breed. Vooral dat eeuwige gerouleer op het middenveld door Mvb, echt om moe van te worden; totaal geen creativiteit in dat middenveld. Hij laat wel zien dat hij nog een beginnende trainer is.. Gun het verder alle spelers van Ajax wel behalve Tadic, goede speler maar geen fijne persoonlijkheid.

Gefeliciteerd!

12 mei 2019 om 20:51

Bedankt kerel, het blijft in ieder geval super knap wat Psv heeft gerealiseerd dit seizoen. Haha Tadic , kan zeker vervelend en zuigerig zijn dat snap ik wel.

Jaaaa eindelijk de 34ste! Na 5 jaar de titel weer terug in Amsterdam!!

12 mei 2019 om 16:34

Prachtig. Wat is dit heerlijk.
Nr 34 voor nouri.

12 mei 2019 om 16:48

Exactly! Laten we hier met de allen even stil staan en straks de schaal voor appie omhoog houden. @staystrongappie

Gefeliciteerd Ajax. Eindelijk na een lange tijd weer de schaal.

12 mei 2019 om 17:32

Sterker nog de dubbel!(en op secondes na de finale c.l.)maar thx

Goede overwinning, mentaal zit het dus wel goed in deze groep. Landstitel 34 is binnen. Gefeliciteerd Ajacieden! PSV heeft het volledig aan zichzelf te danken met dat laffe voetbal.

Goede pot van Ajax nog na die snellr klap van Utrecht, bedankt AZ voor jullie goede inzet! :D Eindelijk weer kampioen, gefeliciteerd mede-Ajacieden!!

Hahaha dit voelt toch wel lekker. Al die PSV fans die lachend praatte over Ajax - Tottenham, en dan nu zelf na 2,5 week rust verliezen.

Ajax Kampioen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Van harte gefeliciteerd Ajax. Het is jullie gegund!

12 mei 2019 om 16:28

Van harte bedankt AZ!

12 mei 2019 om 16:33

Bedankt, jullie natuurlijk voor de overwinning op onze vrienden uit Eindhoven

Goede wedstrijd van Ajax! Graafschap heeft niks meer aan 3 punten, dus mag Ajax volgende week gewoon winnen.

Hopelijk blijft de Graafschap er nog in na de playoffs

btw, @myajaxforever.. wat zei je nou zo straks? Ajax ging dit niet winnen?

KAMPIOENEN!

90 minuten lang!
Voor onze club uit Amsterdam!
Gekkenhuis op de tribune!
Niemand die ons stoppen kan!!

Ajax gefeliciteerd met het kampioenschap.

Tadic was geweldig. Zonder Tadic zou Ajax nooit zo goed zijn geweest als dit jaar!

12 mei 2019 om 16:31

Yes zeer goede aankoop.

12 mei 2019 om 17:25

Zo kun je er nog wel meer opnoemen.. bovenal toch wel ongekende prestatie als team!

En dik terecht. Wat een team, wat een strijders. Dit kan niet meer mis gaan voor ze. Zo winnen na een wrede uitschakeling afgelopen woensdag is zeer sterk en netjes. Dit team is abnormaal en met 2 mooie prijzen en een halve finale Cl dan heb je toch echt een zieke seizoen gedraaid. Chapeau.

Congratz Ajax fans.

Wat een opluchting zeg. Wat een grandioos seizoen van Ajax. Heel knap hoe ze de mokerslag van woensdag weg hebben kunnen werken. Kampioen!!!!

Gefeliciteerd ajacieden. Terechte kampioen met het mooiste voetbal en de beste selectie geniet er van.

Heel erg blij met het karakter dat we getoond hebben na woensdag. Officieus kampioen zelfs! Zo trots op onze jongens en de strijd die we geleverd hebben. Nu nog officieel maken en we kunnen terugkijken op een geweldig seizoen. Gefeliciteerd mede Ajacieden!

Proficiat ajacieden, het hele jaar lang heerlijk genoten. Een combinatie van boerenmentaliteit, blijven vechten tot in het gaatje, en Amsterdamse bluf, gegoten in de vorm van De Jong en De Ligt. De credits voor Ten Hag mogen daarom oneindig zijn. De naam topcoach waardig. Verder Ziyech de absolute MVP van het elftal. Heerlijke voetballer, linkerbeen van goud, maar ook hij met een boerenmentaliteit die maar blijft vechten en werken voor het team. Denk niet dat er aanvallers rondlopen met een betere conditie dan Ziyech.

Een puntje van kritiek is die strafschop: heel zwak van Tadic dat hij hem niet gunde aan Ziyech. Hij dwon het zelf af en verdiende absoluut een doelpunt na zijn wereldpartij van vandaag.

Proficiat Ajax. Jullie zijn over het gehele seizoen bekeken de terechte kampioen. De vlag kan al vast uit in Amsterdam.

Ziyech weer FENOMENAAL!

12 mei 2019 om 16:49

Dit. Beste man van het veld. Ongelofelijk wat een niveau

12 mei 2019 om 21:10

Snap niet dat hij niet tot MOTM is uitgeroepen vandaag. Niets ten nadele van Donny maar Ziyech was de absolute uitblinker vandaag...

Gelukkig, Ajax kampioenen hehe

Verdiend, gelukkig, ik zag het alweer fout gaan! Terecht kampioen geworden, de laatste pot is een formaliteit!

12 mei 2019 om 16:48

Nu opeens positief? Nadat je de hele wedstrijd je gal hebt zitten spuien?

12 mei 2019 om 17:16

Ik heb 2 reactie's gegeven, teleurstelling heerste...mag het? Woensdag is iets wat je niet mag overkomen, en iets wat zelden voorkomt zo een situatie...dat lag aan Erik.

Maar ik ben blij dat we kampioen zijn, maar dat is ook meer dan normaal. Het is eigenlijk slecht dat het nog zo spannend is geworden, met zo een sterke ploeg had PSV op minimaal 10 punten moeten staan.

Ten Hag heeft goede dingen gedaan, maar ook zeer amateuristische...zoals uit bij PSV met de Jong als verdediger, dan spoor je niet.

Elke coach had met dit materiaal kampioen moeten worden, en gelukkig gebeurt het, maar nogmaals er zijn ook grote fouten gemaakt.

Neem niet weg dat ik dus blij ben!

12 mei 2019 om 17:34

@ myajaxforever

Precies, persoonlijk ben ik ook nog amper herstelt van het kinderlijk weg geven van de finale afgelopen woensdag; maar uiteraard ben ik in mijn nopjes dat we eindelijk weer eens kampioen zijn. Wat is het toch een krankzinnig seizoen geweest.

Proficiat, de titel is dikverdiend.

12 mei 2019 om 18:37

Hier een van likes, ik lach je uit

Dit was het dan. Gefeliciteerd ajax, jullie waren ondanks het overvolle programma gewoon beter. Terechte kampioen.

Jaaa! Geweldig, als je dit nog weg kan geven dat weet ik het ook niet meer. Genoten van nog een keer Frenkie de Jong en vrees Hakim.

Hoop dat we de selectie bij elkaar kunnen houden, De Ligt verkopen met en jaar terughuur. Ziyech is denk ik niet te houden. Van de Beek en Neres opwaarderen, Sinkgraven en Veltman verlengen.

Ajax moet alleen meer naar de opleiding blijven kijken, basis van dit succes. Ook nu we heel veel geld hebben.

Koop een dure goede buitenspeler, misschien wel twee. En een LCV met snelheid en kracht en verder opleiding gebruiken.

12 mei 2019 om 17:41

Lausho en Lee

Van harte gefeliciteerd met de zo goed als zekere titel heren, het was een krankzinnig seizoen.

Gefeliciteerd Ajax fans. Prachtseizoen voor jullie.

12 mei 2019 om 16:38

Thanks is wel lekker dat het niet op de laatste speeldag moet. Weet niet of ik dat nog een keer aankon na afgelopen week.

12 mei 2019 om 16:55

Haha begrijp ik. Denk zelf ook dat dit (officeuze) kampioenschap precies op goede moment komt. Geniet ervan maat.

12 mei 2019 om 16:39

Thanks is wel lekker dat het niet op de laatste speeldag moet. Weet niet of ik dat nog een keer aankon na afgelopen week.

Kampioeniuuuuh. Wat lekker dit zeg.

Gefeliciteerd Ajacieden. Dik verdiend.

De kleine trebble is nog mogelijk dit jaar!
Niet dat die JC schaal nou zo belangrijk is, maar toch.

12 mei 2019 om 16:33

trebbles win je niet over een kalenderjaar maar over een seizoen. JC Schaal hoort bij volgend seizoen.

Schappelijk van Psv. Haalt toch een hoop druk van de ketel bij De Graafschap. Druk waar ze nog wel eens moeite mee hebben gehad.

Verder gefeliciteerd! Duurste elftal is dit jaar ook het beste elftal!
Ben benieuwd naar de Exodus deze zomer

12 mei 2019 om 18:03

Jij hebt het een paar keer over 'provoceren' maar zegt nu 'schappelijk van PSV'. Vind je dat zelf niet een beetje kinderachtig?

12 mei 2019 om 18:24

Was duidelijk met een knipoog. Als je het serieus neemt is het inderdaad kinderachtig. Als je de knipoog ziet en een beetje zelfspot hebt denk ik dat het er wel mee door kan

Kampioenen gefeliciteerd mede Ajacieden!!!!!

Kampioenen!! En dik, maar dan ook dik verdient! Gefeliciteerd mede Ajacieden!

Gefeliciteerd Ajacieden, terecht kampioen.

Zou maar een klein beetje oppassen aanstaande woensdag, snelle goals van de Graafschap en PSV en dan gaan de Doetinchemmers en de Eindhovenaren er ook nog in geloven dat er een heel kleine kans op een stunt in de maak is... Natuurlijk is het wel een kans van 99,9 dat het Ajax wordt maar er zijn genoeg gekke dingen gebeurt in het voetbal!

12 mei 2019 om 16:35

Stop met dromen jongen en eet je pizza.

12 mei 2019 om 16:38

Waarom mag ie niet dromen deden jullie toch ook in de cl? Of is het dan anders?

12 mei 2019 om 16:40

Is gewoon realisme, we gaan het zien woensdag.

12 mei 2019 om 16:51

@grasveld, Ajax moet blijkbaar oppassen dat PSV woensdag geen 14 doelpunten scoort en Ajax verliest. Dat zijn bijzondere dromen... ;-)

12 mei 2019 om 16:54

Ach ja Tottenham moest dromen van 3 goals dat kon volgens de meeste Ajacieden ook niet en we weten hoe dat is afgelopen

12 mei 2019 om 16:56

Ook echt heel vergelijkbaar he Khal. Een 0-1 uitoverwinning over de streep trekken thuis of 3 punten en 14 goals verschil goedmaken. Slaat werkelijk nergens op om deze 2 gevallen naast elkaar te zetten 😂 Ajax had 50/50 kans op die finale, misschien zelfs de lichte favoriet. PSV heeft nu een kans van zo'n 0.1% ofzo als je geluk hebt. Dat heeft niks meer met dromen te maken, maar met naïviteit.

12 mei 2019 om 16:57

@khal drogo, piep piep calimero! Wat zal jij balen en huilen zeg, je na weken weer durft te laten horen ivm de uitschakeling van Ajax afgelopen woensdag maar dan nu met je eigen club op je bek gaan in Alkmaar! Haha, ik zal aan je denken, heerlijk!!

12 mei 2019 om 16:58

Precies, ook al is dat appels met peren vergelijken want hier moet Ajax er wel wat meer incasseren dan tegen Tottenham...

12 mei 2019 om 17:01

Naã¯viteit en realisme zijn 2 verschillende dingen, dat laatste is een feit en wat jij ervan vind dus niet maar okã© als jij er lekker van gaat slapen dan is dat jouw keuze!

12 mei 2019 om 21:47

@grasveld Ten eerste best sneu dat je kijkt wie wanneer iets online zegt maar goed. Ik zat idd voor werk in het buitenland dus had wel iets beters te doen. Wel sneu dat je dat zielige woordje gebruikt maar dat is volgens mij jouw stopwoordje op alles en iedereen die maar een beetje kritiek heeft op jouw clubje. Daarnaast maak ik me niet zo druk om jullie kampioenschap. Zoals al eerder aangegeven verdient Ajax hem meer dan psv, dus ik kan er prima mee leven.

@sander volgens vele Ajacieden heeft psv altijd geluk dus doe 0,1% is altijd nog een kans toch dus niks met naïviteit maar met realiteit

Er is dit seizoen maar een club die het verdiend en dat is Ajax, de beste op alle fronten, van harte gefeliciteerd.

Kampioennnnnneeeeeen
Eindelijk!!!!!!!

Ajax kampioen!
Norwich kampioen!
Ajax wint de beker
En is terug in Europa

Wat een TOP seizoen!!!

❤️❤️❤️
💛💚💛

Sorry moet wat kwijt..

Je zou maar PSV-fan of Feijenoord-fan zijn en de afgelopen week hard hebben gelachen doordat Ajax in de laatste seconde de finale van de Champions League mist.. om echter een paar dagen later je eigen club te zien verliezen en Ajax kampioen te zien worden na ook nog de nationale beker te hebben gewonnen, oja in De Kuip.... ❌❌❌
#karmaiseenbitch

12 mei 2019 om 16:37

Carlo wat is precies je punt nu? Iedereen wist al dat Ajax kampioen werd. Maar deze reactie is weer heel typerend voor een ajax supporter om je eigen falen weet goed te praten.

12 mei 2019 om 16:47

Iedereen wist al? lijkt me onzin, ik las juist overal dat deze dreun Ajax zou aangrijpen en bij PSV had iedereen nog hoop.

12 mei 2019 om 16:53

@tubes, volgens mij zei Van Bommel vandaag nog dat als PSV twee wedstrijden zou winnen, ze kampioen zouden worden.

12 mei 2019 om 16:53

Je bent geen haar beter als dat het eerste is waar je aan denkt nadat je kampioen bent geworden. Maar die ironie zal je wel ontgaan.

12 mei 2019 om 18:58

Ben ik het niet mee eens. Ik vond de reacties op social media echt schandalig, na die wereldprestaties die Ajax heeft laten zien deze campagne. Vervolgens roepen er idd heel veel mensen dat PSV kampioen gaat worden. Dan mag je als ajacied best wat terug zeggen al je 4 dagen later de titel pakt. Het seizoen van Feyenoord was al triest, PSV stond tweede terwijl het 12 wedstrijd en minder speelde, dan is bescheidenheid wel op zijn plaats. In plaats daarvan lachen ze Ajax uit. Natuurlijk krijg je dan een tegenreactie...

12 mei 2019 om 19:20

Tja, ik begrijp werkelijk niet dat het eerste waar je aan denkt na het behalen van de schaal is dat je je gram moet halen na wat online reacties van mensen die je niet eens kent. Je moet dan zelf niet afdalen naar dat niveau, zeker niet direct na het behalen van een groot succes.

Dergelijke reacties ga je altijd houden, ik kan me bijvoorbeeld nog heel goed de reacties bol van het leedvermaak van Ajax- en PSV-fans herinneren toen mijn club Feyenoord in een lastige CL-poule tegen de ene na de andere nederlaag aanliep, terwijl hun clubs nota bene in de voorronde van de EL waren uitgeschakeld. Daar kan je een heleboel over denken en ik kan me de ergernis ook goed voorstellen, maar het beste wat je kan doen is er geen aandacht aan besteden. Scheelt een hoop frustratie.

Jaaa Kampioen!!! Heerlijk seizoen dit, super trots op wat we hebben gepresteerd dit jaar!

Gefeliciteerd strijders...wat een spannend en heerlijk seizoen hebben we gehad. Trots op de boys...respect voor Psv..was een mooie strijd. Kampioeneeeee🙏🤯👉🧨💥❌❌❌

Gefeliciteerd Ajacieden! Terrecht op basis van de 2e seizoenshelft!

#34 voor Appie en het mooiste Ajax sinds Van Gaal het voor het zeggen had. De passende bekroning voor een topploeg die we ons nog lang zullen herinneren. Gefeliciteerd Ajax en bedankt voor de prachtige, prachtige herinneringen dit seizoen.

Het voetbal heeft gewonnen. Ajax, de beste club van Nederland, zoals het hoort! Gefeliciteerd mannen!

Gefeliciteerd strijders...wat een spannend en heerlijk seizoen hebben we gehad. Trots op de boys...respect voor Psv..was een mooie strijd. Kampioeneeeee🙏🤯👉🧨💥❌❌❌

Groot respect voor deze kampioen, na zoveel wedstrijden toch kampioen.
Ajacieden gefeliciteerd!

34ste titel bijna binnen,
#34NOURI

020 gefeliciteerd! Groeten uit 010 👍

Nog steeds maken wij de beste kans om kampioen te worden, aldus Dumfries.....

Heeft iemand niet het gevoel dat het geen toeval is dat dit de 34e is na nouri's rugnummer en Johan cruyff op zijn 34ste een kind kreeg en zij dat dit zijn mooiste kind was namelijk de terugkeer van hemzelf wat is dat toch Ajax en nummer 34

12 mei 2019 om 17:14

Nouri koos zijn rugnummer natuurlijk bewust omdat hij de 34e titel wilde halen. Dat is inderdaad geen toeval, maar het betekent verder niets hoor.

12 mei 2019 om 19:00

Mooi koos 34 omdat hij als wilde helpen aan haar 34ste titel inderdaad

12 mei 2019 om 17:14

Nouri koos zijn rugnummer natuurlijk bewust omdat hij de 34e titel wilde halen. Dat is inderdaad geen toeval, maar het betekent verder niets hoor.

De felicitaties naar Ajax.
De dik verdiende kampioen.

Wat heb ik van Ajax genoten in de CL dit seizoen. Prachtig. En wat kwam die uitschakeling woensdag hard aan bij mij. Een mokerslag. Emotioneel mag je best weten. Mijn diepste respect voor hun prestaties in de CL en dit kampioenschap is een kroon op een prachtig Europees seizoen.

En beloof me, Ajax, na de EL finale en bijna de CL finale volgend seizoen wel een Europese beker pakken !!

Trots op Ajax,Nederland en ons voetbal!

Het is jullie gegund. Prachtig seizoen zo natuurlijk, maar het blijft toch wrang na woensdag.

Ajacieden gefeliciteerd. Jullie waren dit seizoen gewoon beter.

Wat een dag! 5 jaar op gewacht, nu eindelijk zo ver!!!! De schaal is weer thuis!

In stijl kampioen geworden. Gefeliciteerd Ajax fans! Het is jullie zeker gegund, vooral na het zo ver te hebben geschopt in de CL verdienen jullie dit seizoen minimaal een grote prijs. Dit zal helpen die kater te verwerken.

Geweldig! Eindelijk weer kampioen, en dik verdiend!

gefeliciteerd aan alle Ajax fans. in mijn ogen verdiend kampioen(ja het kan nog misgaan woensdag maar we weten allemaal dat dit niet gaat gebeuren)
Geniet van jullie feest!

Heerlijk mannen.. zit op een kinderverjaardag maar ook hier stond t op.
Als een kind zo blij nu hahah! Wat ben ik trots en wat kunnen we trots zijn. Super jaar geweest en een groot compliment aan De ploeg hoe ze zich hebben teruggeknokt!😎⭐⭐⭐

Ziyech! Wat een techniek, wat een werklust, wat een creativiteit en wat een teamspler!! MVP!

Iedereen zit nu te zwijmelen over Ziyech. Zitten hier veel jongere meisjes op dit forum? Betreft de andere voetbal markt; topclubs hoeven hem echt niet. Karakterwijs een te lastige jongen, die niet het topniveau heeft als de echte wereldsterren. Arsenal zou een prima club voor hem zijn

12 mei 2019 om 17:09

Nee hoor, er zitten simpelweg veel voetballiefhebbers op dit forum, die genieten van het prachtige spel dat Ziyech laat zien.

12 mei 2019 om 17:10

Aan jou reactie te zien zitten er ook veel viswijven op dit forum.

Laat het toch zitten, man. Geniet van het spel van een speler en haal niet telkens dingen naar boven die totaal niet belangrijk zijn.

Gefeliciteerd allle Ajacieden, jullie hebben een fantastisch seizoen gehad. Petje af. Geen schande om 2e te worden achter de beste eredivisie ploeg van de afgelopen 10-15 jaar.

12 mei 2019 om 17:10

Kijk! Zo hoor je te reageren. Hulde.
PSV'ers bedankt voor het spannende seizoen.

12 mei 2019 om 17:44

Bedankt en jullie bedankt voor het spannende seizoen..het had zomaar andersom kunnen zijn dus respect daarvoor✌

Wanneer zal de huldiging waarschijnlijk plaatsvinden?

12 mei 2019 om 20:14

Donderdag op het Museumplein.

Ajax verdiend kampioen, proficiat! Gewoon het mooiste voetbal dat ik dit seizoen heb gezien van alle clubs in Europa. Ze hebben veel naam gemaakt in Europa, maar ook in eigen land zijn ze eindelijk weer de beste. Titel, beker en in de finale van de cl virtueel tot de 95e minuut...dit is meer dan ooit een geslaagd seizoen!

En de spelers...wie zal er blijven? Ajax heeft veel geld te besteden, dat is zeker. Maar hoe kan je deze geweldige selectie 'vervangen'? De Jong is al weg, De Ligt en Ziyech zullen ook vertrekken. Ik zie ze graag alledrie bij Barca komend seizoen. Het zijn rasechte spelers voor die club.

Wat een rollercoaster aan emoties in 7 dagen. Eerst de beker, toen de uitschakeling in de CL en nu dit. Wat een seizoen. Wat een selectie. En bovenal: Wat een trainer. Je kunt nog zo'n goede selectie hebben, je moet als trainer wel je visie kunnen overbrengen, en dat is gebeurt zeg. En hoe.

Gefeliciteerd mede-Ajacieden!

Die controle van Ziyech deed mij denken aan die van Zidane, geniaal.

Prachtige afsluiting van een superspannend seizoen. Gefeliciteerd Ajax en PSV mag zichzelf ook een schouderklopke geven, met dit puntenaantal waren ze de andere jaren gewoon kampioen geworden.

Ik ben geen Ajax supporter, maar feliciteer alle Ajacieden met de 34e schaal. Ik had het voor de spanning leuk gevonden als de uitslagen deze speelronde anders waren geweest, maar het is wat het is.

Persoonlijk hoop ik dat het nu niet teveel over Nouri gaat wegens de 34e. Ik vind dat wat overdreven. Ik volg de festiviteiten verder niet, maar wens iedereen veel plezier

12 mei 2019 om 17:13

34e schaal = nouri, 14 doelpunten+ verschil = JOHAN

12 mei 2019 om 17:18

Nog meer onzin wat mij betreft haha! Geniet er van

Uiteindelijk de terechte kampioen! Fantastisch seizoen afgesloten met de dubbel en halve finale CL! Ben het eens met de meeste comments om je niet zo te verlagen naar dat specifieke arrogante niveau waarmee Ajax wordt bestempeld maar daarentegen is nu wel het moment om daar van te genieten en bepaalde ( PSV ) supporters die al het hele seizoen lopen te janken het nakijken te geven...dus Dynek..van harte!

Eindelijk moet ik m8jn naam veranderen, kampioenen tralalalala ❌❌❌

12 mei 2019 om 18:09

Ben je een jaartje ouder geworden. Maar gefeliciteerd. Nog 3 dagen dan is het een feit.

Wat een seizoen, 1 om nooit te vergeten.. gefeliciteerd mede ajacieden! Mat alles wat is losgemaakt dit seizoen, een en al trots!

Gefeliciteerd Ajacieden! Een geweldig seizoen van Ajax, wat mij betreft dik verdiend op basis van het voetbal dat gespeeld is en de strijdlust. Hopen dat er volgend seizoen weer een team met veel kwaliteit zal staan dat misschien weer kan verassen in Europa.

Proficiat, dik verdiend na zo'n seizoen met zo'n Europese tour. Tot volgend jaar in de Veste.

Waarom heeft Dusan Tadic een 3.3 voor de wedstrijd gekregen?

Wat een fantastisch en spannend seizoen: de dubbel en halve finale CL. Dat is wel even geleden.
PSV heeft bijgedragen aan dit fantastische seizoen. Voetbal gedijt bij heel veel spanning en enig rivaliteit. Het zou geen goede zaak zijn als één team jaar in jaar uit kampioen wordt, zie Frankrijk, Duitsland en Italie. Daarom moeten we het hoge niveau van PSV koesteren en hopen dat AZ en/of Feyenoord ook weer aanhaken. Dat maakt een kampioenschap alleen maar mooier.

Spelen Ajax en PSV beide voorronde CL of alleen de nummer 2? Ik twijfel omdat ik dacht dat de punten die Ajax heeft geraapt dit seizoen voor volgend seizoen gelden.

Het valt trouwens op dat er altijd veel meer reacties in dit soort topics worden geplaatst als Ajax heeft verloren!!! Als Ajax wint (en dan al helemaal natuurlijk als Ajax officieus kampioen is geworden) worden er opeens een stuk minder reacties geplaatst! Hoe zou dat toch komen?? . Mede Ajacieden, gefeliciteerd.

Alle mede Ajacieden van harte gefeliciteerd met eindelijk weer eens een kampioenschap voor ons aller Ajax. Man wat een krankzinnig seizoen, persoonlijk ben ik nog steeds echt ziek van afgelopen woensdag; maar tegelijkertijd ben ik ook ontzettend blij dat de spelers zich naar het kampioenschap hebben geknokt........pfff.wat een seizoen.

Proost Ajacieden.

XXX Afca XXX

Dit kampioenschap moet opgedragen worden aan Abdelhak Nouri, nou ja denk maar door dan snappen jullie Ajacieden het wel, getekend een Feyenoordfan. Gefeliciteerd! Hoe knap is dat na zo'n deceptie woensdagavond. Jullie vinden het vast ook triest dat een icoon als Van Persie zo'n verlies afscheid moet nemen. Ik zie in de toekomst Robin in een leidende functie eindelijk eens goed beleid door te voeren bij dit hopeloze Feyenoord. Dat gaat mij als Feyenoorder erg aan het hart. Mijn hekel naar jullie club is door Robin die die hekel nooit gehad heeft totaal verdwenen. Komt ook mede door geen arrogant gedrag bij dit team. Een verademing vergeleken met het wel arrogante team van 1995. Nogmaals gefeliciteerd met jullie kampioenschap. Het komt dit sympathieke elftal toe.

13 mei 2019 om 00:09

Klasse reactie kerel. Arrogantie is ook een subjectief begrip hè. Ik vondt van Persie de eerste jaren ook erg arrogant , maar dat is nadien verdwenen. Een sieraad op en buiten het veld! Voor volgend seizoen veel succes en dan hoop ik dat Feyenoord weer de strijd kan aangaan met mijn club. De strijd tussen Ajax en Feyenoord vind ik toch dr mooiste.

Van harte gefeliciteerd alle ajacieden, ik geef toe ik gunde het PSV meer, maar aangezien ik twente fan ben weet ik hoe goed het voelt om kampioen te worden na zoveel jaren dat iedereen je uitlacht omdat je geen prijzen pakt, of dat het slecht gaat met de club. Geniet hier van jongens, volgend jaar zijn jullie weer welkom in de hel van enschede, in ieder geval weer 1 stadion meer waar jullie (hopelijk😂) geen punten pakken.

Gefeliciteerd Ajax fans en supporters! Absoluut verdiend! Al 3 weken of 4, meer dan 100 doelpunten al gemaakt in de competitie? En dan PSV in eigen huis met man minder met 3-1 verslaan. Dan te bedenken dat 18 CL duels ofzo gespeeld zijn met voorrondes? Absoluut terechte titel.

De tegenstand was matig idd. In Europa werd Ajax pas echt getest.

12 mei 2019 om 22:41

Beetje flauw als je het grootste deel van het jaar in de achtervolging bent geweest en je concurrent een kampioenswaardig puntenaantal van 80 of meer bereikt.

Overigens is de eindzege voor Ajax - helaas - meer dan terecht. Ondanks uitglijders tegen FC Emmen, SC Heerenveen, FC Utrecht en AZ blijven vasthouden aan een ultracontrolerend middenveld dat geen doelpunten maakt... zoveel koppigheid wordt gewoon niet beloont.

Dat gezeik over het feit dat iemand goed heeft gespeeld ondanks de Rammadan moet ook maar ophouden. Het zijn dikbetaald profs en kiezen zelf voor dat gedoe. Waarom moet daar zo een heisa over gemaakt worden? Er zijn miljoenen mensen die ondanks de Rammadan hun werk gewoon blijven doen , maar omdat het nu Ziyech en Mas zijn moeten we daar respect voor hebben?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren