Barcelona onderneemt juridische stappen na plotselinge afzegging AS Roma

Maandag, 27 juni 2022 om 21:29Yvo van Dorst • Laatste update: 22:00

AS Roma heeft zich teruggetrokken voor de wedstrijd tegen Barcelona in de strijd om de Trofue Joan Gamper. De club van trainer José Mourinho zou op 6 augustus de jaarlijkse opening van het seizoen van de Catalanen spelen, maar Barcelona meldt in een statement op de website dat de Italianen zich onverwachts hebben teruggetrokken. Barça overweegt nu juridische stappen tegen Roma.

“AS Roma heeft besloten om eenzijdig en zonder reden het overeengekomen contract voor de wedstrijd om de Trofeu Joan Gamper op te zeggen”, meldt Barcelona op de eigen clubsite. "De club werkt aan het vinden van een nieuwe tegenstander voor deze wedstrijd en Barça zal de toeschouwers hun geld voor het kaartje teruggeven. Barcelona wil duidelijk maken dat de reden van deze omstandigheden volledig buiten de club ligt en de schuld is van AS Roma. Het bestuur overweegt juridische stappen te ondernemen tegen de Italiaanse club.”

De Trofeu Joan Gamper is de wedstrijd die sinds 1966 de traditionele opening van het seizoen is voor Barcelona. De club speelt die dag een wedstrijd in Camp Nou en de nieuwe spelers worden voorgesteld aan de fans. De prijs is vernoemd naar Joan Gamper, de man die in 1899 Barcelona oprichtte. PSV was in 2000 de laatste Nederlandse tegenstander van de Catalanen in deze traditionele wedstrijd.

Barcelona is bezig aan een drukke transferzomer en hoopt veel nieuwe spelers voor te kunnen stellen tijdens de traditionele opening van het seizoen. Robert Lewandowski (Bayern München), Andreas Christensen (Chelsea), Franck Kessié (AC Milan), Jules Koundé (Sevilla ), César Azpilicueta en Marcos Alonso (beiden Chelsea) worden allemaal hevig gelinkt aan een overstap naar de nummer twee van afgelopen seizoen in Spanje. Frenkie de Jong staat daarentegen op de nominatie om Barcelona komende zomer te verlaten. De Nederlander moet met zijn vertrek geld vrijmaken voor inkomende transfer en staat in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United.Gerelateerd

Meer sportnieuws

92 reacties (laatste reactie door almogaver)

Zoek gewoon een andere club, Direct dat juridische gezeik.

27 juni 2022 om 21:37

Gezeik dus? Roma heeft een contract getekend voor deze wedstrijd en dat wordt opgezegd zonder reden (tot dusver). Maar oh wee als Barca dit had geflikt.

27 juni 2022 om 23:27

Het gaat over een oefenpotje, niet over een transfer ofzo. Dit is gewoon dramatisch gedoe van Barca.

27 juni 2022 om 23:51

Het is eigenlijk meer een evenement met alles erop en eraan. Zal wss al veel voorbereidend werk voor geweest zijn. Maar indien Barca op zoek is naar een uitmuntende event manager die op een maand tijd alles ff wel regelt zal ik jou doorverwijzen

28 juni 2022 om 10:17

Er zijn duizenden kaartjes verkocht, verder is er ook wellicht geld gestoken in merchandising en zijn talloze mensen hiervoor al betaald. Als er contracten zijn getekend, staat Barcelona in haar volste rechtz

29 juni 2022 om 00:57

'Maar oh wee als Barça dit geflikt had' wat een lulkoek altijd die slachtofferrol. Barcelona is gewoon een corrupte club ja natuurlijk hebben mensen daar problemen mee.

29 juni 2022 om 01:31

Jij weet niet wat een slachtofferrol is, pipo. Een corrupte club haha. Heb je dat zelf ontdekt, Jacques Clouseau?

27 juni 2022 om 21:40

Ze hebben geld nodig, zo blijkt wel. Rare beslissing weer van laporta, die in zijn 2e termijn voor mij zwaar door de mand is gevallen. Zonde hoe hij zijn faam uit z'n 1e termijn te grabbel heeft gegooid. Zoals je zegt, duizenden anderen clubs, dan ga je een ander zoeken en er zullen genoeg clubs geïnteresseerd zijn

27 juni 2022 om 21:43

@boccherief, je gaat helemaal voorbij aan principes. Jullie hebben het altijd over correct handelen als club, maar niemand die het hier heeft over Roma. Best vreemd ofniet? Vraag me af hoe je reactie was geweest als Barca had afgezegd zonder geldige reden. Dan hadden we weer het bekende zinnetje 'wat was Barca ooit een mooie club' 100000x moeten lezen

27 juni 2022 om 21:43

Laporta zwaar door de mand gevallen? Waar is dat op gebaseerd? Laporta is heel goed bezig en meeste Barça fans zullen dan ook tevreden zijn met het werk dat hij en Alemany tot nu toe hebben geleverd.

27 juni 2022 om 21:48

Millionario
Ik begrijp je punt. Is het alleen niet zo dat een annulering van een club niet iets is waar je je als club druk op moet maken? Volgens mij heeft barca veel grotere problemen aan z'n hoofd. Laat ze daarop focussen ipv zoiets futiels. Want, waar hebben we het nu over?

27 juni 2022 om 21:52

El guaje7
Laporta is naar mijn mening totaal niet goed bezig. Groter wanbeleid dan onder bartomeu. Spelers moeten salarissen inleveren zodat andere spelers aangetrokken kunnen worden (lewandowski etc). Er is geen langetermijn beleid (getuigenis jordi cruijff, de adviseur van laporta). De trainerwissel was beneden alle peil. Er worden matige transfers gedaan voor veel geld. Ik kan niet geloven dat de gemiddelde socio echt blij kan zijn met laporta. Dan is de 1e termijn te vers in het geheugen en is hij geidealiseerd.

27 juni 2022 om 21:55

Maar Boccherief, wie ben jij om te bepalen waar Barca zich wel of niet druk om maakt? Heb jij dat ff te beslissen dan? Je mag verdomme als club toch van je laten horen als de tegenstander afzegt zonder geldige reden. En nogmaals, geen enkel woord over Roma.

27 juni 2022 om 22:04

Millionario
Het grote barca laat zich kennen met deze actie. Een grote club haalt z'n schouders op en zoekt een ander, en die zijn er echt wel. Waarom zou je als barca instituut panisch worden van een afzegging van roma.

27 juni 2022 om 22:05

@ El_guaje7

Dat ben ik volkomen met je eens. Helaas merk ik dat sinds het ontslag van Koeman (m.i. terecht) veel mede forumleden niet meer neutraal reageren.

Mbt AS Roma; grote kans dat Barca al kosten heeft gemaakt om het te organiseren. En omdat het een toernooi is, zijn vaak ook sponsoren hierbij betrokken. En Roma heeft willens en wetens een contract getekend. En nu zeggen ze af.....zonder opgaaf van redenen. Dat is heel merkwaardig en plegen ze dus contractbreuk.

Andere clubs hebben al een programma samengesteld voor deze zomer. Wordt nog lastig voor Barca om een vervanger te vinden.

27 juni 2022 om 22:08

Boccherief, je hypocrisie kent zijn grenzen niet. 'Panisch', 'futiels'. Dure woorden, maar allemaal hier niet van toepassing. Dit is het probleem met mensen als jij. Kijk, een club graag niet hebben is 1 ding. Dat is jouw recht. Maar om alles te gaan opblazen omdat dat in je verhaal past is gewoon laag. Doe ff normaal, iedereen weet dat Barca in haar recht is. Geef dat nu eens gewoon toe, daar is niks mis mee.

27 juni 2022 om 22:12

Millionario
Volgens mij blaas ik niks op, maar haal ik m'n schouders op. Dat doen namelijk grote mensen, mensen met zelfvertrouwen. Barca zou hierom moeten lachen en de volgende club vragen. Maar ik merk dat jij ook emotioneel begint te reageren, net als laporta, dus ik laat het rusten. Doe met mijn visie wat je wil

27 juni 2022 om 22:20

Dus Barca moet lachen dat Roma zonder reden het contract opblaast? Planningen worden ver van te voren gemaakt en zo een wedstrijd organiseren vergt alsnog veel tijd. Nu moet Barca op een korte termijn een andere tegenstander weten te vinden, puur omdat Roma afzegt zonder überhaupt een valide reden te geven. Heel lachen natuurlijk. Ik kan jou nooit betrekken op een positieve woord over Barca dus geheel verassend is zijn je comments niet.

27 juni 2022 om 22:22

Bochherief weet je waarom contracten worden opgesteld? Om, indien er door de andere partij de overeenkomst niet wordt nageleefd, de geleden schade of een afgesproken bedrag te verhalen. Precies om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de afspraak houdt.

Als je niet van plan bent om je aan een afspraak te houden moet je vooral geen contract tekenen. Is gewoon heel erg dom van Roma en in potentie gratis geld voor Barca, waarom zou je dat niet pakken in een zakenwereld?

27 juni 2022 om 22:25

Lebuffon
Misschien als barca de afgelopen jaren zaken anders had gedaan, was ik wel positiever geweest, denk je niet? Of wou je beweren dat de club zich nu in een rooskleurig vaarwater bevindt?
Daarnaast, toen koeman het overnam, nadat barca aan het infuus lag door die 8-2, was ik heel positief over barca. Dankzij koeman was de weg naar boven gevonden. Ik heb alleen geen vertrouwen in laporta, zie mijn reden in mn comment hierboven ergens.

27 juni 2022 om 22:28

@Boccherief, hahahaha krijg je dit weer. Ok man met een visie, dankuwel om ons te verlichten met je briljante comments alweer.

27 juni 2022 om 22:29

Reiniersz
Omdat er iets bestaat als je gevechten uitkiezen. Denk je dat een enterprise achter een klant aangaat die een rekening van 1000 euro niet betaald? Kost juridisch teveel tijd en levert ook nog eens te weinig op. Barca kan roma bv blacklisten, maar wat ze nu doen is beneden hun niveau. Grappige is dat ik met mijn kijk, barca een grotere club acht, dan de fans die hier schreeuwen dat ze het in de rechtbank uit moeten vechten. Laat dat inzinken

27 juni 2022 om 22:29

“ Er is geen langetermijn beleid (getuigenis jordi cruijff, de adviseur van laporta).”

Het eerste wat Laporta heeft gedaan is het verlengen van de contracten van Ansu Fati, Pedri en Ronald Araujo, terwijl ook Gavi op het punt staat een nieuw contract te ondertekenen. Hoezo zou Laporta geen lange termijn visie hebben? Onzin argument.

De trainerswissel was beneden alle peil? Als je dat claimt kan ik je sowieso niet serieus nemen.

27 juni 2022 om 22:32

Bochherief, en wat heeft hun hele verleden met met deze situatie te maken? Zegt genoeg dat je daar geen antwoord op geeft. Ik beweer nergens dat de club zich in een rooskleurig vaarwater bevindt geen idee waar je dat vandaan haalt. Je kan van de club vinden wat je wilt, maar constant negatief uiten over dit soort zaken bijvoorbeeld is gewoon best wel merkwaardig en krom. Je stukje over Koeman vind ik volstrekt onzin, want een 9e plaats is gewoon schandalig voor zo’n selectie.

27 juni 2022 om 22:32

Bron "getuigenis" Jordi Cruijff? Totale onzin.

27 juni 2022 om 22:33

Elguaje7
Getuigenis jordi cruijff. Er is geen langetermijnvisie. Contracten verlengen hoort daar niet bij, elke club doet dat. Laporta zou zich moeten focussen op een 5 jaren plan, maar ipv probeert hij gaten te dichten met andere gaten. Grote oude spelers aankopen, anderen salaris laten inleveren en dergelijke. Visie is aankomende 2 jaar accepteren dat je uefa league / net CL bent en je financiële positie en jeugd versterken.

27 juni 2022 om 22:36

Lebuffon
Wie uit zich nu werkelijk negatief over deze zaak dan?
Ik die claim dat een grote club als barca zich hier boven moet stellen, of jij die claimt dat een kleine club als barca het moet uitvechten in een rechtbank?

@barcawinner
Lees een krant

27 juni 2022 om 22:42

@iedereen ocharme barca oei oei oei, er zijn ergere dingen in de wereld en in het leven dan barca die nu dit meemaakt. Er zijn mensen die hun rekeningen niet meer kunnen betalen door de hoge steigingen. Maar ocharme barca, barca is hier mss de dupe. Maar grow up, zoek een andere tegenstander en ga verder.

27 juni 2022 om 22:48

Bochherief, ik heb zelf niks met Barca he en in principe zal het me een worst wezen hoe ze het aanpakken. Ik kan alleen heel goed begrijpen dat Barca hier nu zoveel mogelijk uit wil halen en dus alles gaan verhalen. Gevecht kiezen maakt in die zin niet uit. Geld is geld en ze hebben het daar geloof ik wel nodig, Reken maar eens uit hoeveel een uitverkocht stadion oplevert puur aan ticketverkoop. Reken er dan nog eens drank/eten bij. We hebben het ook niet over een paar duizend euro he. Daar kun je rustig een juridisch mannetje op af sturen.

27 juni 2022 om 22:55

Of je stuurt een fax naar alle clubs in Europa met een uitnodiging, reinier. Opgelost en je kan door met belangrijkere zaken, namelijk barca weer naar de top krijgen

27 juni 2022 om 22:57

Maar waarom ben je 'klein' als je naar een rechtbank stapt? Vanwaar die 'visie', man met zelfvertrouwen? Vreemde kijk op het leven, hoor.

27 juni 2022 om 23:03

Ik hou van je cynisme millionario
Laten we stellen dat ik me niet druk maak in het leven, behalve als het zaken zijn die mijn tijd waard zijn. Afwijzingen, in welke vorm dan ook en door wie of wat dan ook, doen mij niets. Ik focus me op zelfontwikkeling. Ik ben erg tevreden in mijn leven, en het 1 zal wel te maken hebben met het ander

27 juni 2022 om 23:11Of je doet het beide en maximaliseert je potentie. Een club van die grootte wordt echt niet gerund door 3 man. Ik snap je punt wel, maar in de zakenwereld zijn ze niet zo liefdadig dat ze, laten we even gokken: een half miljoen laten lopen (geen idee hoeveel het echt is). Plus, als er een duidelijk contract is dan lijkt het me een simpele zaak.

Zoals ik al zei, een contract maak je met een reden en dat is precies voor een situatie als hier. Anders heb je geen contract nodig. Dan was het iets vrijblijvends geweest, maar dan had Roma ook geen garantie op inkomsten van de wedstrijd gehad. Het is geven en nemen.

Edit: dat het een toernooi is maakt het nog een kwalijkere en met name duurdere zaak.

27 juni 2022 om 23:16

Je maakt je nochtans enorm druk om Barca, want je zegt voortdurend wat ze wel/niet moeten doen. Zoveel comments ondertussen, maar je hebt nog geen 1 woord gerept over Roma. Niet 1 woord. Mijn petje af voor je hypocrisie, het is echt een van ander niveau. Jij spant de kroon op Vz.

28 juni 2022 om 07:11

Zeg dat maar tegen de eigen club 😂 Contracten zijn getekend, niet mauwen dat iedereen dan maar geld moet inleveren omdat de club anders niet meer op die veel te grote voet kan leven. Het Barcelona van weleer had de schouders opgehaald, het Barcelona van weleer had nu gemerkt dat clubs Barca gingen bellen om in te vallen. Die tijdens zijn dus voorbij..

28 juni 2022 om 16:07

Waarom je bezig houden met iemand die zo aan het trollen is? Hij valt op geen enkel vlak serieus te nemen.

27 juni 2022 om 21:41

Is niet zomaar een oefenwedstrijd maar een toernooi... Roma kan dit echt niet maken gewoon komen opdagen.

27 juni 2022 om 22:33

Barca zal er wel een slaatje uit willen slaan. Iedere euro kunnen ze daar op dit moment hard gebruiken. Van alle genoemde spelers in dit artikel is er voorlopig nog geen 1 vastgelegd.

28 juni 2022 om 01:06

barca zoekt in alles een optie om extra geld te krijgen deze tijden haha! geld van spotify zal inmiddels al wel op zijn.

Als de winnend finalist niet wil, kijk je of de nr 2 kan /...

27 juni 2022 om 21:42

Of Juventus uitnodigen tekenen die een contract en dan is dat wel zo geregeld. Niks voor Barca om ploegen als Roma uit te nodigen eerder van het kaliber Juventus, vreemd dit.

27 juni 2022 om 22:15

@aqua1: Waarom zou Barcelona in de voorbereiding twee keer tegen Juventus moeten spelen? Ze hebben al een pot tegen Juve op de planning staan voor eind juli. Ook tegen Real Madrid trouwens.

27 juni 2022 om 22:24

Ik reageerde zojuist ook al dat Barca vorige Gamper tegen Juve heeft gespeeld. Helaas werd mijn reactie verwijderd wegens te weinig onderbouwing, omdat een specifiek iemand zich niet goed informeert bij Barca topics, maar alleen het vuurtje tracht op te stoken.

27 juni 2022 om 22:55

En de wedstrijd tegen Vitesse lekker verzetten?

28 juni 2022 om 20:03

Liverpool een optie ?

Rechtzaak om een vriendschappelijk duel om een paar centen te verdienen 🤣 Tja you gotta do what you gotta do

27 juni 2022 om 21:49

Barca zit in geld nood waarom niet, zou ik in hun schoenen ook doen elke cent telt en is mooi meegenomen.

Dus als ik mensen hier goed begrijp is het heel normaal wat Roma hier doet en is Barca weer wanhopig bezig. Als Barca dit had geflikt dan las je alleen maar wat voor een smerige club Barcelona is, maar nu een andere club dat doet is Barca alsnog de schuldige. Die comments op topics van Barcelona worden met de dag triester hier op Voetbalzone.

27 juni 2022 om 22:10

Het past niet in hun verhaal, dat Barca het mss wel eens aan het rechte eind heeft. Dat vloekt in hun hoofd

27 juni 2022 om 22:17

Komt omdat Barcelona direct juridische stappen gaat ondernemen zodat ze geld kunnen krijgen. Dat je boos bent snap ik, maar juridische stappen vanwege een vriendschappelijk duel... parodie op een club.

27 juni 2022 om 22:34

Grapjas, je hebt geen flauw benul wat voor organisatie rondom zo een wedstrijd aan voorafgaat. 'vriendschappelijk duel', kerel toch. Het is wel in Camp Nou te doen he, voor 98000 mensen. Lees het artikel eens voor de moeite, dan snap je het iets beter.

27 juni 2022 om 22:40

Ik weet niet hoor maar het is nog 6 weken lijkt me dat je dan nog makkelijk iets anders kan regelen

27 juni 2022 om 22:58

Nog ene die denkt dat dit FM in real life is. Je krijgt een duimpje van me voor de moeite

27 juni 2022 om 22:14

Hypocriet gedoe hier op dit forum. Volkomen logisch als je een contract heb met een club, en ze die eenzijdig verbreken dat Barca dan ontevreden is. Gamper is altijd een hele happening voor de club en de fans, zeker nu met het dubbele programma van de dames en de heren. Het zijn inkomsten die nu worden misgelopen en omdat alle clubs met een redelijk kaliber hun preseason al in orde hebben, is het lastig een vervanger te regelen. Juridische stappen zijn naar mijn idee gerechtvaardigd als Roma niet met een geldige reden komt en Barca inkomsten misloopt. Elke club zou daar ontevreden over zijn, als er geen afspraak worden gemaakt over de misgelopen inkomsten. Dit zou eerder wijzen op weinig klasse van Roma, dan het wanhopige Barca.

27 juni 2022 om 22:16

Barca mag terecht boos zijn. Maar direct dreigen met juridische stappen? Kom op

27 juni 2022 om 22:32

Leef je eens in in Barcelona. Hoewel de Gamper wedstrijd een oefenduel is, is het voor Barcelona meer dan dat. Het is het duel dat de naam van de oprichter van de club draagt, waar een officieuze prijs aan gekoppeld is, en vormt traditiegetrouw de seizoensopener van de club. Daar voert Barcelona jaarlijks ook een marketingcampagne omheen.

Nu zegt AS Roma af. Boeiend, zou je denken. Dan vraag je toch een andere club? Ja, op papier wel, maar in de praktijk wil het dat vrijwel alle clubs hun plannen voor de voorbereiding al op orde hebben. Die hebben in overleg met hun trainers en technische staf het in hun ogen optimale programma opgesteld om de selectie aan het begin van het voetbalseizoen zo sterk en fit mogelijk te hebben. Clubs zullen daarom niet heel happig zijn om een extra wedstrijd aan de voorbereiding toe te voegen, zeker niet met oog op de intensiteit van het komende voetbalseizoen. Zie dus maar een club te vinden die zowel qua niveau passend is bij de voorbereiding van Barcelona, die commercieel minstens zo interessant is als AS Roma en ook nog bereid is om dat extra duel te spelen.

Dus dat Barcelona dan naar de rechter stapt om ofwel af te dwingen dat Roma alsnog opdaagt, of om een vergoeding af te dwingen (die al dan niet aangewend kan worden om een nieuwe tegenstander te overtuigen) vind ik eigenlijk heel normaal.

27 juni 2022 om 22:59

We kennen de details toch niet? Misschien is er een contract afgesloten op basis van deze tegenstander, dat moet nu misschien gecompenseerd worden. De supporters moeten mogelijk gecompenseerd worden. Wie weet is Roma al een bedrag uitgekeerd.

Er zijn echt wel redenen denkbaar waarom je juridische stappen onderneemt.

27 juni 2022 om 23:00

@Regulator, juridische stappen is gewoon een normale gang van zaken hoor. Wat is daar zo vreemd aan? En hoe zou je het dan anders moeten oplossen, als je tegenstander geen geldige reden kan geven?

27 juni 2022 om 23:24

Juridische stappen ondernemen is gewoon je laatste resolutie. Dat zeg ik nota bene als jurist. Kan zijn dat er kosten/compensatie aan het contract verbonden zitten. Dan heeft Barcelona een vordering op Roma. Hoef je echt niet voor een rechtbank staan en/of met allemaal juridische dreigbrieven te versturen om gecompenseerd te worden.

Waar ik naartoe beweeg met mijn comment is dat Barca hier beetje te veel met spierballen aan het praten is. Als topclub heb je het nadeel dat er maar weinig clubs zijn van je eigen niveau. Je relatie met pakweg de top 20 clubs is heel belangrijk. Met name voor (toekomstige) transfers, beleidsbepalingen, oefenwedstrijden, veiligheid rondom wedstrijden etc. Zulke relaties dreigen in gevaar te lopen zodra clubs tegen elkaar gaan procederen en worden daarom altijd binnenskamer opgelost.

Is het jullie bijvoorbeeld nooit opgevallen dat er weinig of misschien praktisch geen enkele rechtszaak is geweest tussen 1 van de topclubs? Denken jullie dat het komt omdat ze allemaal zo moreel ingesteld zijn en volledig correct naar elkaar toe handelen?

Dus zoals ik hierboven zei: ik snap de woede en dat het in de media wordt geuit. Maar een rechtszaak? Houd op, zelfs een arm Barcelona zou haar relatie met AS Roma niet op het spel zetten vanwege een oefenpot.

28 juni 2022 om 00:41

@lebuffon oke het is niet oke wat Roma nu flikt. Ik weet best hoeveel voorbereiding een evenement neer zetten is.

Maar wat Barcelona de afgelopen jaren flikt is ook niet normaal. Ze maken nu bijna een nieuw elftal helemaal gek met het spelen in Camp Nou terwijl er geen geld is om ze te betalen. Dat steekt de meeste mensen hier op Voetbalzone. Als jou baas nu zou zeggen joh lever een deel van je salaris in omdat er een concurrent moet komen voor jouw positie die ook nog eens meer gaat verdienen dan jou. Zou jij dat accepteren? Lewandowski wil nu niet meer in München spelen omdat hij een mooi contract kan tekenenen in Spanje. Dat wat Barcelona mooi maakt is gewoon weg. Dat wat Barcelona nu al sinds de corona-crisis flikt vind ik erger dan dat wat Roma flikt. PSV, Feyenoord en ook Ajax hadden graag de spelers willen kopen die nu gelinkt worden aan Barcelona maar hebben het geld niet. Dus die proberen het niet. Deden ze dat wel dan worden ze terug gefloten. Maar Barcelona pakt wel gewoon door en probeert de spelers te halen terwijl de financiële middelen er niet zijn. En die proberen nu spelers te halen bij concurrenten of voor de neus van concurrenten weg terwijl ze niet eens weten of ze dan na de zomer ingezet mogen worden om dat het financieel niet klopt bij Barcalona.

En dat is het punt wat de meeste mensen hier op voetbalzone meer ergert dan deze ene wedstrijd. Zie het als een weegschaal. Barcelona haalt zoveel streken uit dat mensen zich tegen ze keren, Dit incident is dat nu een klein gewichtje van de andere schotel. Maar daar komt geen verandering in de weegschaal door.

28 juni 2022 om 09:54

Nederlanders zijn over het algemeen te afhankelijk van de overheid en in de watten gelegd. Het zegt ook iets over hun sociaal economische status. Vergelijk dit met de mentaliteit van een doorsnee Amerikaan of iemand die waarde hecht aan tijd en geld dan is naar de rechter stappen een logische stap en niet wanhopig. Ergens moet je hopen dat ze aan het trollen zijn en dat ze niet letterlijk denken dat het gebruiken van het rechtsysteem wanhopig is.

28 juni 2022 om 10:11

Het is niet netjes van Roma. Ze hadden blijkbaar de voorbereiding niet goed op orde. Nu past deze wedstrijd daar totaal niet in dus zeggen ze af.

6 weken voor de wedstrijd, tja.. Tijd genoeg om een andere tegenstander te vinden lijkt me.
Voor Barcelona is deze wedstrijd belangrijker dan voor Roma. Weet niet wat er in de contracten staat, maar een rechtszaak lijkt me ook wel erg overdreven. Sympathie voor Barca is bij mij ver weg na de gebeurtenissen laatste jaren.

De meeste smerige club van het hedendaagse voetbal gaat een rechtszaak aanspannen omdat een ploeg zich terugtrekt uit een vriendschappelijk toernooitje, de ironie. Als je denkt dat die club niet dieper kan zinken, dan gebeurt het toch.

27 juni 2022 om 22:36

Een nivo-tje bereik jij wel hoor! Snapt nog niet waar de kop of kont is bij een koe en dan komen praten. You go boy..

28 juni 2022 om 00:33

Is toch logisch om iets te doen als de ander de getekende afspraken niet nakomt? Dit laat jouw afkeer jegens Barcelona mooi zien

Kies dan een club die lekker wil voetballen en qua naam en faam aansprekend is: Ajax bijvoorbeeld 😀

27 juni 2022 om 22:38

Denk je dat andere clubs geen voorbereiding en planning hebben? Is geen fifa he…

28 juni 2022 om 20:04

Nee ajax is niet zo boeiend voor de top clubs

Omdat het Barcelona betreft is het "de meest smerige club", is het een rare beslissing of wordt op een andere manier de draak ermee gestoken. Het laat goed zien dat mensen niet op basis van de feiten reageren, maar simpelweg op basis van onderbuikgevoel of afkeer jegens de club wat roepen.

Het is niet meer dan normaal dat partij A naar de rechter stapt wanneer partij B contractbreuk pleegt. Dat gebeurt overal, en dat lijkt op basis van de feiten en de mening die Barcelona is toegedaan ook hier het geval. Zo relatief last-minute, nu alle clubs de voorbereiding gepland hebben, zal het ongetwijfeld niet makkelijk zijn om een tegenstander te vinden die van hetzelfde niveau is en commercieel net zo aantrekkelijk is als AS Roma. Dat Barcelona daar dan een vergoeding voor wil zien, is daarom in mijn ogen niet meer dan logisch.

Persoonlijk vind ik het ook erg flauw van AS Roma om zo'n contract aan te gaan en het dan niet te respecteren.

27 juni 2022 om 22:37

Voor ons is dit normaal gedrag. Voor mensen die een bloedhekel hebben aan Barca zullen nooit tevreden zijn. Kan je weinig aan veranderen. Ik vind het wel merkwaardige mensen. Engnekken, maar wel merkwaardig.

27 juni 2022 om 23:01

Ja, echt engnekken die mensen met een afkeur tegen Barcelona. Fun fact: afgelopen crisis is niet de eerste keer dat Barcelona schulden maakt om successen te *kopen*. Maar ook de dubieuze arbitrage tegen PSG en Chelsea, het theater van Busquets en Alba o.a. Een aanval met Suarez en Neymar en dan denken dat er nog maar een pot sportief gespeeld word, het absoluut asociale salaris van Messi om vervolgens koffiejuffrouw e.d te ontslaan.

Mes que un club indeed, zo smerig zijn er niet veel. Maargoed, van die *feiten* gaan barca gloryboys schuimbekken en dan zijn de critici engnekken. Right

27 juni 2022 om 23:03

Je mag ook best een afkeer hebben tegen Barcelona. Niks mis mee. Maar waar ik van walg zijn mensen die zo verblind zijn door hun afkeer dat ze zelfs in het geval dat Barcelona gelijk heeft en volkomen in haar recht lijkt te staan, de club nog onderuit probeert te schoffelen. Als je een hekel hebt aan Barcelona, pak de club dan op dingen die ze écht fout doen.

27 juni 2022 om 23:31

Ik heb ook niks met barcelona. Maar om dan maar meteen weg te kijken is gewoon onzin. Contract is een contract. En als je die eenzijdig breekt dan zijn daar kosten aan verbonden. Wat je daar ook van vindt interesseert niet.

27 juni 2022 om 23:11

Helaas zit barca momenteel is een negatief spiraal. Waar weinig mensen iets kunnen hebben. Wat veel niet weten is dat hier voldoende geld mee is gemoeid. En dat je niet een contractuele overeenkomst eenzijdig kan opzeggen. Hier zullen hoe dan ook kosten aan verbonden zijn. Hele rare reacties hoe dan ook van de meeste mensen. Contract is een contract. Als iemand dit tegen juve zou flikken. Zou ik ook graag willen zien dat zij het juridisch oplossen. Het is gewoon een naaistreek van Roma.

27 juni 2022 om 23:21

Voila, juvedeef. Dat is al wat ik zeg. En meer moet er ook niet van gemaakt worden. Een contract is een contract, op welk niveau dan ook. Als Barca dit bij Juve flikt, had ik er meteen wat van gezegd.

Tja contract is contract. Kan je niet? Prima, dan dien je (een gedeelte van) de gemaakte kosten op je rekening te nemen. Het is in de voorbereiding maar wel een wedstrijd geliefd bij sponsoren die nu ongetwijfeld geld willen zien. Barca wilt dat terecht op Roma verhalen.

27 juni 2022 om 22:36

Haalt toch ook geen hol uit of je nou tegen Roma speelt, of straks Milan (AC of Inter), PSV weer of Dortmund?

27 juni 2022 om 22:49

Gaat niet om de vervanger, maar om het contract. Als er contractbreuk wordt gepleegd is een stap naar de rechter volkomen normaal, zeker als er flinke financiële consequenties aan vast zitten. Al is het maar om tot een schikking te komen.

27 juni 2022 om 23:40

Soms is het ook een kwestie van “pick your battles”. Gewoon tegenstand vervangen zonder dit soort dreigementen is ook wel handig om je goodwill wat terug te krijgen. Die tegenstanders die ze uitzoeken doen het uiteindelijk ook niet echt voor het geld maar meer voor de training.

Maar wat is de reden dat Roma zich terugtrok? En als ze dat onrechtmatig hebben gedaan, dan zullen ze toch voor de geleden schade opdraaien of wel? Dat zullen ze toch niet moeilijk over doen mag je hopen. Wel vervelend voor Barcelona dat ze hun trofeo nu moeten gaan omgooien.

27 juni 2022 om 23:05

Roma geeft op de eigen website aan dat ze het gehele oefenprogramma van de heren en de dames omgegooid hebben om reistijd en reisafstanden zoveel mogelijk te beperken.

Mijn persoonlijke vermoeden is dat ze wellicht bang zijn voor mogelijk coronaperikelen of iets dergelijks.

Ik snap dat dit niet netjes is van Roma en zij zijn ook volledig schuldig in dit geval. Maar juridische stappen voor een oefenwedstrijd lijkt me vrij overdreven? Denk dat iedereen het hier wel over eens is. Maar goed, hopelijk kan Barca een tegenstander vinden en kunnen die mensen gewoon naar de wedstrijd waarvoor ze betaald hebben.. Zo niet dan moet Roma misschien maar de schade vergoeden al zou dit waarschijnlijk alsnog via een juridische weg moeten wat ook weer geld kost.

Raar dat in het artikel de redenen niet vermeld worden, terwijl dat nota bene al drie uur op de homepage van AS Roma staat. De club geeft aan dat ze de hele vriendschappelijke campagne van zowel het heren- als het damesteam om hebben moeten gooien om zoveel mogelijk te voorkomen dat de ploegen moeten reizen. Ergo een uitwedstrijd in en tegen Barcelona werd dus onwenselijk geacht.

Mijn persoonlijke vermoeden, maar dat is pure speculatie mijnerzijds, is dat Roma wellicht niet wil reizen ivm mogelijke coronaperikelen of iets dergelijks.

27 juni 2022 om 23:56

We leven al 2,5 jaar met corona. Reizen hoort sowieso bij het leven van een club. Een contract teken je met volle verstand. Prima, maar Barca is in haar recht om hier wat aan te doen. Net zoals alle clubs in de wereld dat zouden doen.

28 juni 2022 om 00:10

In de post waarop je reageert wordt niet eens een uitspraak gedaan over of hey terecht is of niet heb je dat wel door?

Er wordt terecht aangegeven wat de daadwerkelijke reden vanuit roma is en dat dit ook duidelijk gecommuniceerd is.

We leven overigens ook al niet 2,5 jaar met Corona we doen net een maand of 5 weer normaal. Als je dan als roma voor het begin van het seizoen weigert onnodige risico’s te nemen juich ik dat alleen maar toe.

Jammer voor Barca die moeten vooral doen wat ze willen doen maar zullen hoe dan ook op zoek moeten naar een nieuwe tegenstander wat er ook uit dr juridische stappen komt

28 juni 2022 om 00:48

Als je de tekst hebt gelezen zijn ze al bezig met het zoeken naar een nieuwe tegenstander. Het gaat erom dat Roma niet moet denken dat ze hier makkelijk van af komen.

28 juni 2022 om 08:25

Als je het nieuws zou volgen zou je moeten weten dat in veel landen corona formeel eigenlijk al een halfjaar niet meer bestond qua maatregelen enzovoorts, maar de laatste weken weer her en der de kop op steekt. Je kunt dus onmogelijk zeggen dat dit moment exact hetzelfde is als de afgelopen 2,5 jaar. Eigenlijk een bijzondere en wat onintelligente uitspraak.

28 juni 2022 om 10:45

Eerst zeg ik dat we al 2,5 jaar leven met corona, zeg jij dat we al 5 maanden weer normaal leven en zeg je vervolgens weer dat de laatste weken her en der het weer de kop op steekt. Nergens zei ik dat dit moment exact hetzelfde is als afgelopen 2,5 jaar, beter lezen. Dat lukt je wel als je maar een beetje intelligent bent.

Zijn wel druk daar in Spanje met al die dreigende rechtzaken .
Lachende derde zijn natuurlijk de veel te dure advocaten.
Vraag eerst even waarom AS Roma niet komt ??.
En dan kun je altijd nog ... Met een andere club iets afspreken.
Wel gigantisch arrogant dat Barcelona van de laatste jaren
Ben heel erg lang liefhebber geweest van mijn Barcelona , maar hier is niks meer van over .
Geen gulden op de bank , elke fatsoenlijke speler willen ze hebben .. maar tekenen kan pas als ze wederom loonoffers hebben gevraagd..
En 1 van hun beste spelers moet verkopen.
Club moet zich eigenlijk een beetje schamen.

Zou het voor Ajax geen leuke oefen pot zijn?

Barcelona is de Afrika van Europa

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Cádiz00
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Jordi AlbaVerdediger
R. AraujoVerdediger
Álex BaldeVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

267 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Barcelona 0 0
2021/2022 Barcelona 32 3 6 1
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

Barcelona verhuurt concurrent van Frenkie de Jong binnen LaLiga

Nico González speelt dit seizoen op huurbasis voor Valencia. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. De spelmaker van Barcelona, die vorig seizoen door trainer Xavi vaak als invaller voor Frenkie de Jong...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren