‘Sampdoria heeft geen flauw idee waar Ihattaren is: telefoontjes onbeantwoord’

Donderdag, 21 oktober 2021 om 11:53

De situatie van Mohamed Ihattaren bij Sampdoria begint langzaam maar zeker slechter en slechter te worden. La Gazzetta dello Sport schrijft dat de clubleiding van Sampdoria geen flauw idee heeft waar de negentienjarige aanvallende middenvelder momenteel uithangt. Sterker nog, voorzitter Massimo Ferrero is niet eens in staat om telefonisch contact te krijgen met Ihattaren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

200 reacties (laatste reactie door oelie wapper)

Het was natuurlijk al een vrij sneu verhaal, maar het wordt er niet beter op. Die jongen is volkomen de weg kwijt blijkt wel weer. Wellicht goed om gewoon een jaar lang even het voetbal aan de kant te zetten, wekelijks een therapeut te bezoeken en ondertussen met een personal trainer aan de slag te gaan. Dan kun je volgend seizoen vast wel bij een Twente of PEC Zwolle aansluiten oid. Hoewel hij PSV aardig te kakken heeft gezet gun je hem dit natuurlijk allemaal ook niet. Voetballen kan hij uiteraard wel. Lijkt op een soort depressie die versterkt wordt door zijn mentaliteit. Gewoon sneu. Des te onzinniger zijn en waren de verwijten richting Schmidt/PSV natuurlijk, maar goed, die discussie hebben we hier al vaak genoeg gevoerd. Zonder resultaat.

21 oktober 2021 om 12:11

Heel apart verhaal dit. Vond het bij PSV op het begin echt overkomen als een leuke, frisse, goede gozer die alleen het beste voor PSV wilde en het maximale uit zichzelf wilde halen. Helaas blijkt hij (voor nu) niet geschikt voor het topvoetbal, helemaal als je het daar nu al zo aan het vernachelen bent.

21 oktober 2021 om 12:24

Gakpo. Ik weet niet of het vreemd is, denk een beetje onderschat wat een verlies van een vader kan betekenen voor iemand, helemaal voor zo'n jong iemand. Hij is op dit moment wellicht niet geschikt voor topvoetbal, maar denk wel dat je de omstandigheden daarin moet laten meewegen. Eenieder kan bij het verlies van zo'n belangrijk persoon in zijn leven in een donkere periode of wel depressie belanden natuurlijk. Voor een jongen die in de schijnwerpers staat is het nog lastiger dat elke beweging van hem wordt gevolgd door de media. Ik weet ook niet of het verstandig van hem is geweest om in deze situatie juist verder weg te trekken van je familie en vrienden. Maar goed, een normale studerende jongen zou met deze problemen misschien een jaar of 2 jaar van zijn studie verpesten maar komt daar wel mee weg, in het voetbal sta je zo in de schijnwerpers dat je er natuurlijk niet mee weg komt. Eruit stappen op dit moment zou waarschijnlijk ook funest zijn. Hoop dat uiteindelijk Ihattaren zichzelf er ook weer uit weet te slepen. Er kunnen vervelende dingen in het leven naar je toe geworpen , maar je bepaalt uiteindelijk zelf hoe je daar mee om gaat, alleen op zijn leeftijd houd je je daar meestal nog niet zo mee bezig hoe je er zelf mee om kan gaan.

21 oktober 2021 om 12:30

Het is zeker zo dat je in een donkere periode terecht kan komen, maar die jongen heeft wel toegang (via club en kapitaal) tot de beste zorg en psychologen. Heb voldoende meegemaakt in mijn leven en ook depressief geweest waar ik zelf niet uitgekomen zou zijn, maar met hulp wel gelukt met een stuk minder mogelijkheden als Ihattaren heeft.

21 oktober 2021 om 12:52

Uiteraard telt alles mee hierin, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat hier allerlei verkeerde keuzes aan ten grondslag liggen. Met name het niet accepteren van hulp vond ik schrijnend.
Ik kan mij nog Maxime Lestienne herinneren, die beide ouders in een maand tijd moest missen. Die werd begeleid en greep die hulp aan. Uiteraard mag iedereen zijn of haar verlies verwerken op de eigen manier, maar hulp weigeren, of simpelweg afspraken niet nakomen is geen optie.

21 oktober 2021 om 12:54

Hankook. Zeker waar hoor! Ik hoop ook dat Ihattaren al die middelen aan grijpt. Maar ook dan kan het nog steeds een tijd duren voor de knop om gaat. Ik kan me voorstellen dat wanneer zoiets op jonge leeftijd bij iemand gebeurt dat je in de 'slachtoffer rol' gaat, als in 'waarom heeft mij dit moeten overkomen'. En dat alle gevolgen die het heeft, oa dat je je slecht voelt en daardoor andere dingen ook verpest, daar ook aan gaat ophangen. Dat heb ik ieder geval wel een tijd lang gedaan toen ik in een burn-out belandde. Het heeft meestal even tijd nodig om te beseffen dat je zelf kiest wat een vervelende gebeurtenis als effect heeft op de rest van je leven, ipv dat de rest je ook 'overkomt'.

21 oktober 2021 om 13:26

Waarom is dit een apart verhaal, we hebben dit toch allemaal van mijlen ver zien aankomen. Kan zijn dat Ihhataren na het overlijden van zijn vader gewoon mentaal ziek is en met een burn-out thuis zit. Bedoel hoe Schmidt hem behandeld heeft bij Psv na het verlies van zijn vader is ook niet bepaald motiverend, als hij het mentaal bij Sampdoria ook niet op een rijntje heeft dan is het wellicht beter voor die jongen om even een stap achteruit te doen en rust te nemen van alle commoties en verwachtingen rondom hem. We zijn er allemaal gauw bij om die jongen te veroordelen maar hebben geen enkel idee in wat voor mentale staat hij zich bevind. Wellicht handig dat ze zich vanuit zijn kant iets laten horen.

21 oktober 2021 om 13:33

Hoe heeft Schmidt hem precies behandeld na het overlijden van zijn vader dan? Het overlijden van zijn vader dat overigens in een seizoen plaatsvond waarin van Bommel nog trainer van PSV was? En dan nog benoemen dat 'we hem allemaal snel veroordelen terwijl we geen idee hebben in welke mentale staat hij zich bevindt' 😅. Maar jij kan wel beoordelen dat Schmidt het hem zo slecht behandeld heeft zonder dat je weet in welke mentale staat Ihattaren vorig seizoen was. Hoe hypocriet wil je het hebben. Schmidt is echt een rode lap voor een hoop mensen hier op VZ.

21 oktober 2021 om 14:08

Mooie genuanceerde reactie. Wel erg vergevingsgezind.

21 oktober 2021 om 14:29

Leuk en aardig dat hij de "beste" psychologen tot zijn beschikking heeft. Zulke dingen werken niet voor iedereen.

21 oktober 2021 om 14:41

Hankook ik kan er helaas ook over meespreken. Maar dan weet je ook dat hij ten eerste zelf moet erkennen dat hij een probleem heeft. Daar is niet iedereen direct klaar voor. En ook als je erkent dat je hulp nodig hebt en je krijgt die hulp, dan is het niet opeens snel opgelost. Bij mij in elk geval niet. Dus waarom zou dat bij Ihattaren ook niet gewoon op beide punten (veel) tijd kosten?

21 oktober 2021 om 15:00

Waarom Schmidt koppelen aan het overlijden van zijn vader, daar heeft Schmidt niet eens in kúnnen handelen, aangezien hij geen trainer was destijds

21 oktober 2021 om 15:14

Vooropgesteld dat we niet weten wat zijn geestelijke toestand is en dat het een aanname is dat hij aan depressiviteit lijkt te lijden, lijkt het mij dat behoudens dat Hij dit zelf moet herkennen ook zijn omgeving dit moet doen en dan doel ik met name op Raiola. Leuk dat hij Ihatarren een goede transfer heeft bezorgd, maar heeft hij wel rekening gehouden met dat een verandering van omgeving mogelijk niet bijdraagt aan die jongen zijn geestelijke welbevinden?

21 oktober 2021 om 12:20

ach niet gunnen...hij doet het zelf. Gezegend met zoveel talent om van je hobby je beroep te maken en het dan zo te grabbel gooien. Kan er niet zoveel medelijden mee hebben.

21 oktober 2021 om 12:29

Nou 'hij doet het zelf' lijkt me veel te kort door de bocht. Op het oog lijkt het toch dat deze jonge jongen helemaal van slag is. Het is niet niks om 'ineens' een bekende voetballer te zijn op zeer jonge leeftijd. Niet duidelijk wie je vrienden zijn, en wie gloriehunters. Mensen die geld over je rug willen verdienen. Iedereen die een mening over je heeft (en het nodig vind dit te uiten). Je moet mentaal ijzersterk zijn. Ik denk serieus dat wat Fossen zegt geen kwaad kan. Die jongen heeft serieus hulp nodig. Die moet je niet verder de grond in stampen door het te gooien op 'slechte mentaliteit'. Psychische problemen zijn gewoon heel belangrijk om serieus te nemen. Misschien heeft hij ook wel het talent, maar is het voetbal hem gewoon teveel.

21 oktober 2021 om 12:30

@nederland79
Misschien wel, misschien niet. Als hij een stoornis heeft (wat je bijna begint te denken), die dit gedrag veroorzaakt dan ligt dat mogelijk toch anders.

21 oktober 2021 om 12:45

Stoornis, zware depressie, faalangst door hoge verwachtingen. Geen idee. Maar niemand is gebaad bij het moedwillig ondermijnen van je eigen (voetbal)carriere. Ik geloof niet dat het zo makkelijk is door te stellen 'hij traint niet, want hij is lui'. Ik kan me echt niet aan de indruk onttrekken dat er veel meer aan de hand is met die jongen. Je ziet hem ook geen gekke dingen doen, maar zn wil en motivatie is/ lijkt weg. En dit is (letterlijk) vluchtgedrag van al die aandacht.

Maar: zo lijkt het op mij over te komen op basis van 1, 2 artikelen. Kan er natuurlijk geen conclusie aan hangen. Maar het lijkt me echt een psychisch ding.

21 oktober 2021 om 12:50

dat hij hulp moet zoeken, lijkt me inderdaad een goed idee. Maar nog steeds geen reden voor mij om er wakker van te liggen.
Ik hoop voor hem dat hij weer gelukkig wordt

21 oktober 2021 om 12:55

Tsja als je verder geen inlevingsvermogen erin hebt kan je inderdaad vrij koud reageren 'zijn leven, zijn probleem'. Maakt het ook al de vraag wat het maakt dat je uberhaupt een reactie plaatst op een artikel als het je in basis geen fluit uitmaakt. Ik vind dit soort mentale zaken bijzonder boeiend daarentegen en hoop dan echt wel dat hij daarmee kan leren dealen. Of hij de top haalt, maakt mij uiteindelijk ook niet zoveel uit.

21 oktober 2021 om 12:59

Wat jij zegt kan wel eens kloppen NJ. Een stoornis hoeft niet altijd je hele leven al aanwezig te zijn. Zoiets kan later getriggerd worden, in het geval van Mo zou dat het overlijden van zijn vader kunnen zijn.
Wat ik allemaal uit de media haal hoe hij met situaties omgaat lijkt het verdacht veel op een (borderline) persoonlijkheidsstoornis, en ja dit is een aanname van mij maar wel eentje gestoeld op persoonlijke ervaringen.

Zoals Fossen hierboven al (terecht?)aanhaalt zou een jaartje er tussenuit, onder begeleiding van een psycholoog, goed kunnen helpen.
Zoiets gaat natuurlijk niet helpen als hij er zelf niet 100 % achterstaat want dat is wel een pré, het moet het uit hemzelf komen anders ben ik bang dat het een aflopende zaak is.

21 oktober 2021 om 13:05

@DD (niet te verwarren met Donald Duck natuurlijk)
Ik heb ook iemand in mijn redelijk directe omgeving die ook dergelijk gedrag vertoont en die heeft inderdaad een stoornis, weliswaar een andere stoornis dan degene die jij noemt. Dus het is lastig even vanuit de heup te schieten en een diagnose vast te stellen (waar ik mij eerder ook schuldig aan heb gemaakt).

Als dat inderdaad het geval is, moet hij die hulp zoeken. Veelal komen ze er zelf niet uit en gaat het van kwaad tot erger (of zelfs heel veel erger).

21 oktober 2021 om 13:17

@nederland79, je schrijft nu allerlei verschillende dingen: hij doet het zelf, je kan er geen medelijden mee hebben, je ligt er niet wakker van, hulp is een goed idee en je hoopt dat hij weer gelukkig wordt. Het is allemaal zo tegenstrijdig. Als hij het allemaal zelf doet en het zijn eigen schuld is, waarom dan hulp. Dan moet hij toch niet zo zeiken en gewoon weer aan het werk gaan. Als je er geen medelijden mee kan hebben hoezo hoop je dan wel dat hij gelukkig wordt, zijn huidige situatie staat toch duidelijk in de weg van zijn geluk? Kortom, je begint heel erg rechts met gestrekt been, maar krabbelt daarna terug en lijkt toch wat empathie te hebben. Ik hoop dat je tweede comment beter weergeeft wat je echt vindt en dat je eerste comment gewoon een beetje oppervlakkige reactie zonder nadenken was. Want kom op, Ihattaren is ook maar een mens.

21 oktober 2021 om 13:32

DD als in Donald Duck kan ik mee leven, via dat medium ben ik nl in aanraking gekomen met mijn geliefde Douwe..👌

Ik wil door mijn aaname Mo niet in een hokje drukken aangezien ik daar zelf als "grensgeval" nare ervaringen mee heb.
Bepaalde gedragingen van Mo zijn de dezelfde die ik in het verleden heb toegepast, vandaar mijn voorzichtige aanname.
Telefoon niet opnemen, ziek melden, niet in de pas kunnen/willen lopen, onbegrepen voelen, problemen niet kunnen aangeven maar alles opkroppen..
Als die problemen niet aangepakt worden dan gaat het inderdaad van kwaad tot erger. Het heeft mij zelf, door eigen toedoen, 3 maanden bajes opgeleverd. Achteraf is dat mijn redding geweest omdat ik daardoor het 'licht' heb gezien.

Laten wij hopen dat het niet zover komt met Mo (tenzij hem dat ook helpt 😉) en dat hij hulp/begeleiding zoek want met een stoornis is goed te leven als je eenmaal weet wat het met je doet en daarop kunt anticiperen. Ik hoop dat hij weer gezond en gelukkig mag worden, wat er ook aan scheelt..🤕

21 oktober 2021 om 13:40

Leidsehood. Grappig genoeg valt de tegenstelling in je eerste gedeelte wel mee. Op dit moment doet Ihattaren dit toch echt zichzelf aan, door een keuze te maken in (waarschijnlijk) zijn verwerking van verdriet die deze kant op is geslagen. Dus daarin zegt Nederland volgens mij niks geks. Tevens kan je op zo'n moment juist heel goed hulp gebruiken om enerzijds het verdriet te verwerken (erover praten), en anderzijds tot het inzicht te komen dat je nog altijd zelf verantwoordelijk bent voor hoe je iets verwerkt. Het is heel pijnlijk en verdrietig wat Ihattaren is overkomen, maar hij is er zelf verantwoordelijk voor dat hij het nu deze invloed laat uitrichten op de rest van zijn leven. Dat is niet iets wat hem 'overkomt'. Maar om tot zulke inzichten te komen is het meestal wel handig om wat hulp bij te vragen.

21 oktober 2021 om 13:42

Tof dat je bent geholpen DD! Hoop voor Mo ook dat hij zijn geluk gaat vinden. Voetbal of daarbuiten

21 oktober 2021 om 13:54

Tuurlijk is het zijn schuld maar dit is ook een mentaal dingetje,je gaat toch niet als raiola zijnde ihattaren(een echte familiemens) die pas zijn vader heeft verloren scheiden van z’n familie?? En dan ook nog ergens in genua plaatsen waar Helemaal niks te zoeken valt(betwijfel het of ze daar überhaupt een halal slager hebben…)Genoeg topsporters die het niet konden beoefenen vanwege zware depressie,Zie Tyson fury.Had alles en wilde letterlijk elke dag een einde maken aan zichzelf.”niet gunnen” mentaal depressie is zwaar onderschat.

21 oktober 2021 om 13:59

@leidsehood ook als iets je eigen schuld is, kan het soms geen kwaad om hulp te zoeken, om op die manier makkelijker uit de problemen te komen.

Ik kan er geen medelijden mee hebben, maar ik misgun hem ook niets. Ik hoop voor hem dat ie weer gelukkig wordt, op welke manier dan ook.
Maar ik hoef geen zielig verhaal te horen over hoe zwaar die jongen het wel niet heeft enz enz

21 oktober 2021 om 14:12

Dank je Westend. Hoewel ik het nu niet meer nodig heb zijn dit soort ruggesteuntjes fijn om te horen als je in zo'n soort situatie zit en dat zal voor Mo waarschijnlijk ook gelden.

Wel een kanttekening bij jouw opmerking "Tof dat je bent geholpen DD!"

Ze kunnen je alleen helpen als je geholpen wilt worden en niet andersom. Het verschilt per persoon maar er kan een tijd overheen gaan voordat je daar klaar voor bent of zoals Cruijf het zou zeggen, "je gaat het pas zien als je het doorhebt...." 🤗

21 oktober 2021 om 14:50

Heftig, DD. Goed dat het achter je ligt.

Met mijn neefje staan we aan de vooravond van dat proces. Aanmeldig bij YWC is gedaan, dan de intake en vooral afwachten wat dat zal gaan opleveren. Hij geeft wel aan dat hij wil, maar we hebben al te veel sociaal wenselijke antwoorden gehad.

21 oktober 2021 om 15:57

Weet je uberhaupt wat er aan de hand is? Je komt bij mij over als 'ik zie alleen wat je kan zien en dat is incorrect' terwijl je niet stilstaat bij zijn mogelijke oorzaak/oorzaken. Blijkbaar triggert iets hem, maar daar sta je niet bij stil.

21 oktober 2021 om 22:30

"hij doet het zelf" ik denk dat als hij en ieder weldenkend mens de keuze had om te kiezen voetbalcarrière of vader niet verliezen iedereen voor zijn vader had gekozen! Jij moet naar een psycholoog gaan die gaat onderzoeken of je emoties en gevoelens niet abnormaal functioneren jochie!

21 oktober 2021 om 12:40

@fossen

"lijkt op een soort depressie die versterkt wordt door zijn mentaliteit.'

Precies eerste wat ik mij opkwam tijdens het lezen van dit artikel.

Lijdt deze jongen aan depressie? Of is hij gewoon aan het ontsporen door verkeerde mentaliteit?

Door verlies van zijn vader neig ik naar het eerste.

Raiola moet zijn jongen beschermen en naar een psycholoog sturen.
Jongen zit zwaar in de knoop, zijn vader verloren, Waaaaaaaaaaaaarom stuur je zo een jongen aar Italie ver weg van zijn familie???!!!

Zou dit geval net als Hoogstraete worden? Die het mentaal niet meer aankon bij PSV.

21 oktober 2021 om 12:48

Waarom stuur je zo’n jongen naar Italië?

Wat denk je. Raiola denkt alleen maar aan z’n eigen portemonnee

21 oktober 2021 om 12:50

Ik denk dat een Raiola uiteindelijk meer naar het zakelijke (geld) aspect kijkt dan naar het welzijn van de speler. Kan zomaar zijn dat de speler Raiola op een gegeven moment zag als vaderfiguur (hij is niet voor niks ineens helemaal naar Parijs gereden om hem te bezoeken), om vervolgens met de deksel op zn neus af te druipen. Al met al niet meer dan speculatie van mijn kant natuurlijk.

21 oktober 2021 om 13:19

Dan zou Raiola toch moeten weten dat beter welzijn tot meer inkomsten leidt.

21 oktober 2021 om 13:27

Dit is inderdaad het moment waarop Raiola geen zaakwaarnemer, maar persoonlijk begeleider moet zijn. Als belangenbehartiger moet je naar meer dan alleen de financiële belangen van de klant kijken.

21 oktober 2021 om 13:58

Precies soccerfan,wat ik al zei.Heeft pas z’n vader verloren en dan stuurt raiola een ihattaren(een familiemens) hem naar een genua.Helemaal gescheiden van z’n familie.

21 oktober 2021 om 16:01

@soccerfan.

Allemaal hypotheses waar je helemaal niks mee kan? jij ken Raiola goed, om de conclusie te trekken dat hij alleen maar aan zijn portemonnee denkt?

om over hypothese te beginnen. Het zou ook best kunnen dat hij Iha juist in Italie heeft gestald, omdat hij dan ver weg is uit Nederland en dat hij dan makkelijker aan zijn "herstel" kan werken? Want juist in NL kreeg hij veel negatieve aandacht. Ik vind het vrij makkelijk scoren.

21 oktober 2021 om 12:49

Ik denk dat het een spel is van ihtattaren samen met Raiola om iets forceren eerste plaats was het een reden om weg te komen bij psv nu weer blijft hij maar weer rare dingen doen

21 oktober 2021 om 12:52

Je staat onder contract bij een Europese topclub als Juventus. Financieel en sportief een stap gemaakt. Wat wil je forceren? Er valt niks meer te forceren, want dat doel is al bereikt.

21 oktober 2021 om 12:52

wat willen ze forceren dan?
ze hebben al een breuk met psv geforceerd.
Een basisplek in Italië ga je met dit gedrag echt niet forceren, op zn hoogst contractontbinding en een probleem voor de rest van je carriere.

21 oktober 2021 om 12:55

Misschien spijt keuze juventus en dan aan Sampdoria verhuur te worden

21 oktober 2021 om 13:49

Ja maar dan moet die maar nadenken. Heel dom hoe die nu met deze situatie omgaat

21 oktober 2021 om 14:11

Ben ik helemaal mee eens hij is jong rebels op dit ogenblik door Mino Raiola goed te beïnvloeden is kijk pogba hoeveel clubs die al heeft gehad paar maanden geleden gaf Mino Raiola aan in een gesprek dat pogba uitgekeken was bij manchester united, die gaat ook rare dingen doen

21 oktober 2021 om 13:47

Want, bij PEC is hij wel te motiveren?
Vraag of deze jongen wel bepaalde dingen wil laten voor het voetballen. Daarnaast blijft het ontvangen van feedback, kritiek toch een ding.

21 oktober 2021 om 14:04

"wellicht goed om gewoon een jaar lang even het voetbal aan de kant te zetten"

Hij heeft de afgelopen twee jaar al niet heel veel gespeeld, nu ook nog eens een jaar vrij nemen zou echt definitief funest zijn voor zijn carrière. Al heb je nog zoveel talent, drie jaar stilstand vanaf je 17 maak je niet meer goed.

21 oktober 2021 om 14:32

Kan zijn, maar dit op en af gaan met beetje meetrainen, dan weer weg etc helpt ook niet mee. Hij zal echt eerst zijn persoonlijke problemen moeten oplossen voor hij weer aan voetballen kan denken. Tegelijk gaat niet werken zo blijkt. Daarom zeg ik, eerst in je hoofd oplossen en ondertussen in ieder geval lichamelijk fit blijven. Dan kun je daarna weer aan je carriere denken, te beginnen bij PEC bijvoorbeeld.

21 oktober 2021 om 16:10

Vind het op zich wel echt goed advies. Verbonden blijven aan een voetbalclub brengt altijd verwachtingen met zich mee. Wellicht zijn die verwachtingen nu te hoog voor hem en zou het goed zijn om even een jaartje totaal afstand van het voetbal te doen.

Ik weet het niet wat het met hem is. Mentaliteit of echt een stoornis/depressie. Wat de achtergrond van zijn keuzes ook is, hij is echt niet op de goede weg. Mino als zaakwaarnemer helpt op zo’n moment ook totaal niet. Althans, dat nemen we aan.


Ah zit Schmidt nu ook al bij Sampdoria? Het was toch allemaal de schuld van de verschrikkelijke "herr Schmidt" volgens velen?


21 oktober 2021 om 12:10

De lange arm van Schmidt

21 oktober 2021 om 12:11

Zo zie je maar weer dat je de mening van de internet analisten ook met een flinke dosis zout moet nemen.

21 oktober 2021 om 12:25

Je weet inmiddels toch dat dat is hoe het gaat. Als dit bij Ajax was geweest dan hadden supporters van andere clubs geroepen dat het ten Hag z’n schuld was. Als het bij Feyenoord was, was het advocaat z’n schuld etc. Nagenoeg iedereen (ja ik ook en waarschijnlijk jullie ook) maakt zich daar schuldig aan, hoort een beetje bij de rivaliteit.

21 oktober 2021 om 13:08

@skes14

Klinkt misschien heel gek, maar als dit Ajax was geweest, en zeker Ten Hag, dan was dit niet gebeurd. Ten Hag heeft namelijk totaal geen problemen met jongens die een wat moeilijk karakter hebben. Labyad staat al jaren onder contract bij Ajax, helemaal niets aan het handje. Berghuis is in 2 maanden tijd getransformeerd van vedette naar een keiharde werker die ook de vuile meters maakt. Het is geen diskwalificatie van Schmidt, want er zijn genoeg trainers die nog meer moeite hebben met "karakter ", maar Ten Hag lijkt daar juist heel goed mee te kunnen omgaan. Van Hanegem kon dat bijvoorbeeld ook heel goed.

21 oktober 2021 om 13:18

Ik denk het niet eerlijk gezegd. Ihatarren etaleert al meer dan een jaar een extreme vorm van professionaliteit, daar valt niet mee te werken.

21 oktober 2021 om 13:27

ninjakai, je loopt met een omweg nu dus toch de (gedeeltelijke) schuld bij PSV en Schmidt te leggen he? Ik moest echt twee keer kijken of er echt iemand was die nog maar eens zo stellig Ajax en Ten Hag er bij zou halen. En dan ook nog eens Labyad als voorbeeld geven, die is na jaren onrust een paar jaar terug gewoon tot inkeer gekomen (bij Utrecht). Ik vind het nogal wat om dat maar allemaal op het conto van Ten Hag te schrijven. En om Berghuis zijn 'transformatie' aan Ten Hag toe te schrijven lijkt me ook wat vergezocht, Berghuis is gewoon blij dat hij eindelijk met echte voetballers op het veld staat. Daarom begon het ook te draaien bij hem bij Oranje (of heeft Ten Hag daar ook de hand in?).

21 oktober 2021 om 13:43

Ninjakai. Hmmm, wat is er dan met Noa Lang gebeurd?

21 oktober 2021 om 14:26

@ninjakai - Tja, dat is gewoon je eigen omhoog praten. Ten Hag accepteert ook geen spelers die met flink wat overgewicht terugkeren in de voorbereiding en er vervolgens niets aan doen om dat te verbeteren. Bij Ajax krijg je dan niet eens meer speelminuten, maar zit je op de bank bij Jong Ajax. Dat is misschien het enigste verschil. Dan kun je het allemaal mooier willen maken jegens een partij dan het is, maar gezien zijn waslijst aan incidenten was hij bij elke club via de achterdeur vertrokken. Er was en is momenteel gewoon geen land mee te bezeilen.

21 oktober 2021 om 15:03

Karakter is nou net wat Ihattaren niet laat zien. Daarnaast moet je Ten Hag vooral gaan beoordelen als het even wat minder loopt. Hij is een uitstekende manager, maar dat is Schmidt ook, anders loop je in dit wereldje niet lang rond.

21 oktober 2021 om 15:55@ninjakai
Het blijkt nu gewoon eens te meer dat Roger Schmidt de situatie prima heeft ingeschat.

21 oktober 2021 om 16:39

Ligt de cultuur niet gewoon grotendeels hieraan ten grondslag? Het gaat elke keer fout met jongens met dezelfde roots (die vanuit de opvoeding weinig tot geen zelfreflectie/kritiek meekrijgen). Ik zie weinig westerse jongens op die manier hun voetbalcarrière indelen, terwijl die het overgrote deel van de Europese teams uitmaken.

Als je kortgezegd als prinsje wordt opgevoed, ga je het heel heel lastig krijgen in een vrije westerse samenleving. Ze noemen dat ook wel eens "trots" bij die gasten, maar te emotioneel en slecht kunnen omgaan met stresssituaties lijkt me een betere omschrijving.

Heel heel erg om je vader te verliezen, maar Ihattaren is nu ronduit aan het verzaken en dan zijn er mijns inziens geen excuses meer aan te dragen. Zo zonde, die gaan we nooit meer terugzien in de top ben ik bang.

21 oktober 2021 om 12:20

Ik ben het met jou eens.

Het klopt dat het voor een jonge jongen lastig is om je vader te verliezen. Maar hoe lang kan je dat als excuus gebruiken zeg. Al die mensen online die maar blijven roepen dat hij het zwaar heeft en dat het lastig is om op een jonge leeftijd je vader te verliezen. Maar kom op zeg. Er zijn genoeg voetballer die hetzelfde hebben meegemaakt, kijk maar naar bijvoorbeeld Hakim Ziyech. Hij heeft ook op een jonge leeftijd zijn vader verloren. Maar hij greep dat niet aan als een excuus en zorgde ervoor dat zijn vader trots op hem was geweest.
Dit mis ik erg bij Mo

21 oktober 2021 om 12:30

Bij een verlies van een ouder kan het 2 kanten op. Je gebruikt het als brandstof om iets van het leven te maken (om je overleden ouder trots te maken) of je raakt de weg kwijt in jouw verdriet. Ik ben bang dat Mo het tweede overkomt. Echter, het besef kan nog komen, het is nog niet te laat.

21 oktober 2021 om 12:43

@son

"r zijn genoeg voetballer die hetzelfde hebben meegemaakt, kijk maar naar bijvoorbeeld Hakim Ziyech.'

Zeker, ook bijv een Boulahrouz maar deze 2 jongens bleven nog best in Nederland. Dichtbij de familie. Zorgt toch voor rust.

Op zijn jonge leeftijd, terwijl je aan mogelijke depressie lijft of aan het ontsporen bent door verkeerde mentaliteit, die breng je toch niet alleen naar Italie? Ver weg van zijn familie.

Zo iemand had gewoon naar FC Utrecht moeten gaan. Dichtbij zijn familie en rustig werken aan rouwproces die bij iedereen anders loopt en duurt.

21 oktober 2021 om 12:45

Het hoe lang als excuus gebruiken is natuurlijk onzin. Dat kan voor iedereen anders zijn. Niemand heeft het recht je te vertellen hoe lang en op welke manier je moet rouwen.

Echter is het wel zo dat als je door de dood van een geliefde zo lang van het padje raakt het wel langzamerhand tijd wordt dat aan te pakken, met behulp van een professional.

Of Ihatarren nu nog wat van z'n voetbalcariere maakt is op dit moment nog even bijzaak. Belangrijker is dat hij zichzelf weer hervind.

21 oktober 2021 om 12:51

Hoe lang kan je dat als excuus gebruiken? Sorry maar dat vind ik een erg ongepaste opmerking. De een gaat meteen door met leven en de ander heeft er z’n leven lang last van. Je kan de een nooit met de ander vergelijken en je mag nooit verwachten dat iemand er hetzelfde mee omgaat als een ander. Sorry maar dit soort opmerkingen maakt mij persoonlijk erg kwaad. Ik ben m’n dierbaren ook kwijt en weet zelf hoe lang je er mee kan worstelen. Ik ben meteen door gegaan maar zal nooit van een ander verwachten datzelfde te doen.

21 oktober 2021 om 13:22

Soccerfan, vind ik niet alleen iets te makkelijk, maar ook kwalijk voor hemzelf. "de ander heeft er zn leven lang last van". Moeten we m dan tot het einde van zn carriere in bescherming nemen? Zeker met zijn mentaliteit kan dit over de jaren een ontsnappingsexcuus blijven om niet te willen trainen.
19 jaar is nog jong, maar inmiddels is hij wel al bijna 2 jaar volwassen. Als je dan na zoveel commotie bij Psv bewust voor het geld kiest ipv een stabiele omgeving, en dan alweer al je verantwoordelijkheden ontloopt, dan mag hij best wel wat kritiek krijgen.
Als je niet wil voetballen/werken, maar leven als een (feestende) tiener, zet dan een stapje terug uit het voetbal

21 oktober 2021 om 13:27

Ik vind de framing van een overleden vader als een 'excuus' heel raar. Je kan dat toch niet vergelijken met de brug stond open, mijn band was lek, mijn hond heeft m'n huiswerk gegeten. De betekenis ervan is veel complexer. Een overleden vader kan je mee worstelen, het kan je motiveren of inspireren, je kan er een beter of juist verdrietiger mens van worden. Wat het voor Ihattaren betekent kan ook veranderen. En dat hij nu niet goed presteert komt niet alleen doordat iemand is overleden.

21 oktober 2021 om 13:32

@Arsenal maar dat hij niet wil voetballen, bewust voor het geld kiest en zijn overleden vader als een ontsnappingsexcuus gebruikt dat zijn allemaal aannames. Aannames die ik alle drie betwijfel. Ik denk dat het ook goed mogelijk is dat Ihattaren wel wil voetballen (maar het niet lukt), dat hij niet bewust voor geld koos (maar bijvoorbeeld werd beïnvloed door Raiola of geld voor z'n familie wilde of van omgeving wilde veranderen of dacht dat Juventus een kans is die je niet laat liggen), en dat ontsnappingsexcuus vind ik sowieso vreemd. Hoezo een excuus? Hoe je je voelt na het overlijden van je vader is toch veel ingewikkelder dan: oh nu wil ik niet meer voetballen.

21 oktober 2021 om 13:59

Eens dat het aannames zijn. Had dat eerst ook als disclaimer in mn reactie gezet, maar tijdens t typen voor 1 of andere reden er weer uitgehaald.
Raiola kennende zal hij ongetwijfeld op hem in hebben gepraat mbt de overstap, maar Ihattaren is nogsteeds de persoon die de beslissing maakt. Van Psv naar Juve is niet zomaar een stap. Daar komt meer bij kijken dan alleen geld, dus daar zal hij zelf ook nog wel een poos over hebben moeten nadenken.
En met ontsnappingsexcuus bedoelde ik deels hetzelfde als wat jij in jouw andere reactie zei op iemand anders ("en dat hij nu niet goed presteert komt niet alleen doordat iemand is overleden".
Ik geloof best dat hij hoofdzakelijk door het overlijden de 1e weken/maanden minder goed (tot niet) kon presteren. Maar er komt een moment (zoals nu) dat het nog steeds grotendeels daarop wordt geschoven, ook al komen er veel meer factoren bij kijken. Dus bedoelde dat het na al die tijd een 'makkelijk' (schijn)excuus is om een kwalijke actie goed te praten, zelfs al is het niet de drijvende factor voor de desbetreffende actie

21 oktober 2021 om 14:00

Geen idee waarom er een emoji is komen te staan in de tekst

21 oktober 2021 om 15:04

Doorsukkelen en geen hulp accepteren is echt wel iets anders. Dat is gewoon ‘een keuze’. Je krijgt alle ruimte, maar benut niets, dan houdt het op, ook al stoot dat jou of wie dan ook tegen het zere been

21 oktober 2021 om 15:14

Het heeft er zeker mee te maken en is verschrikkelijk als je zoiets meemaakt op jonge leeftijd. Ik vind echter als je niet bereikbaar bent voor de club die jouw salaris betaald dat dit niets te maken heeft met rouwverwerking, maar met mentaliteit/onvolwassenheid. Als je in die situatie zit en je hebt het zwaar houd dan in ieder geval je werkgever op de hoogte hoe moeilijk de situatie ook is. Verder is het speculeren en kan ik alleen maar hopen dat hij op een dag alsnog zijn belofte inlost en de gebeurtenissen kan verwerken.

21 oktober 2021 om 15:40

assen(e)al, ik snap Soccerfan_1 wel. Na het verlies van een dierbare kan een depressie op de loer liggen en zonder hulp is dat een vrij lastige opgave om mee te dealen. Heb je er 1 keer mee te maken gehad dan ligt een terugval ook op de loer. Ik spreek uit eigen ervaring dat ik bij tijd en wijle prima een masker kon opzetten, maar druk of verplichtingen werkten niet mee om het zo maar te zeggen. De transfer naar Italië is denk ik ook eerder vluchtgedrag, een andere omgeving en misschien gaat het beter (tenminste dat zou zijn gedachtegang kunnen zijn). De eerste stap is praten, maar dat valt voor heel veel mensen ook niet mee omdat ze bang zijn om een stempel te krijgen. Ik durfde het pas na een paar jaar.

21 oktober 2021 om 15:53@arsen(e) al....jij doet alleen maar aannames. Je moet niet zomaar wat roepen over wat hij wel of niet wil. En het zijn de mensen in de buitenwereld die zn vader er steeds bij halen he? Dat doet hij zelf niet.

21 oktober 2021 om 16:47

Leidsehood ik vind het gebruik van het woord framing ook heel raar en erg veelzeggend in de huidige woke maatschappij :D.

Het is een woordkeuze, maar inderdaad misschien onhandig van zowel mij als son_goku. Ik kan niet voor son_goku praten, maar wat ik eigenlijk probeer te zeggen is dat zijn gedrag ook best veroordeeld mag worden en dat de tijd van fluwelen handschoentjes omtrent Ihattaren op een gegeven moment over is. Oja, ik ben ook een van mijn ouders verloren als kind (11 jaar) dus ik heb echt zeker empatisch vermogen. Dat je iets ergs meemaakt maakt niet dat je je altijd maar zo kunt misdragen met dat als reden, zonder te verwachten dat je op de vingers getikt wordt. Want ik zie hier veel leden aandragen dat hij het zo zwaar heeft en daarmee het gedrag goedpraten. Dat irriteert mij dan weer op mijn beurt.

Ongelooflijk je hele carrière om zeep helpen. En later als die volwassen wordt gigantisch spijt krijgen. Best sneu eigenlijk want het was een aardig talentje.

verdomme... Heeft Schmidt nou ook zijn telefoon afgepakt?

on: Vervelene situatie en hopelijk ziet Mo snel dat hij wat moet veranderen aan zijn mentaliteit.

Blij dat het ons probleem bij PSV niet meer is

Ik hoop echt dat deze jongen zijn voeten weer aan de grond krijgt. Tot de dag van vandaag baal ik dat hij weg is bij PSV en dat het niet is geworden wat we er van gehoopt hadden. Echter heeft hij hier natuurlijk zelf een groot aandeel in gehad en zal de relatie met Schmidt hier ook zeker niet in geholpen hebben. Voetballen kan hij, nu hopen dat hij het licht gaat zien en ergens daadwerkelijk aan voetballen komt.

21 oktober 2021 om 12:44

Hoezo baal je dat 'ie weg is, was niets meer dan een grote stoorzender in de selectie. Ik hang juist de vlag uit en hoop 'm nooit meer terug te zien. Misselijk ventje.

21 oktober 2021 om 12:54

Baal meer van de manier hoe die weg is gegaan, had ik inderdaad beter kunnen verwoorden.

21 oktober 2021 om 15:05

Ieder z’n ding, zijn voetballende kwaliteiten zijn echt wel een gemis.

Deze jongen zit zwaar in de knoop met zichzelf. Hoop voor hem dat dit niet verder escaleert.

21 oktober 2021 om 12:13

Ik ben bang dat het al tever gegaan is. Mentaal zit het gewoon niet goed bij die jongen. Ik begrijp het best, je vader verliezen op die leeftijd hakt er echt in en zoiets verwerken kost jaren. Maar om dan naar Juve te gaan, uitgeleend te worden aan Sampdoria, dat is allemaal niet echt slim. Laat hem bij zijn familie blijven voor steun en support.
Ik snap zijn zaakwaarnemer daarom ook niet, als die jongen zo met zichzelf in de knoop zit, breng hem dan onder bij een club als Heerenveen. Dan kan die in alle rust weer op niveau komen en later wanneer het allemaal een stuk beter gaat, atlijd alsnog naar het buitenland gaan.

21 oktober 2021 om 12:19

Zeker, maar aan de andere kant heb je nu een rustigere omgeving in een ander land. In dat geval was het geen gekke stap. Maar ja als je dan niks van je laat horen en elke keer op stap gaat schiet het niet op. Bij Heerenveen zou die ook veel vragen krijgen. Denk dat Sampdoria dan wel een rustigere plek is.

21 oktober 2021 om 12:22

Dat heeft denk ik ook met de media te maken. Veel mensen schreven hem al naar grotere clubs en in Nederland moest zelfs Ajax hem oppikken. Achteraf was het natuurlijk veel slimmer geweest om bij te tekenen en hem voor een jaar aan bijv Utrecht te verhuren. Ik denk echter wel dat daar ook problemen waren onstaan. Naar Italie gaan is dan gewoon erg dom. Bij PSV mocht hij nog een paar trainingen missen en zelfs na 5 keer afmelden door ziekte mocht hij gewoon weer meetrainen. In het buitenland moet je dit geen twee keer doen want dan sta je gewoon op straat.

21 oktober 2021 om 12:44

@speedy

"laat hem bij zijn familie blijven voor steun en support.
Ik snap zijn zaakwaarnemer daarom ook niet, als die jongen zo met zichzelf in de knoop zit, breng hem dan onder bij een club als Heerenveen"

Exact wat ik ook denk, alleen geen Heerenveen, maar eerder FC Utrecht.
Dichtbij zijn familie. Erg belangrijk in zo een fase.

Niet ver weg in Italie.

21 oktober 2021 om 12:46

Maar als die clubs ook geen interesse hebben of hijzelf wilt niet dan wordt het een moeilijk verhaal.

21 oktober 2021 om 13:30

Tja. Hoe mooi sommige mensen die man ook willen goedpraten, bij Raiola gaat het helaas om de knaken.

Kunnen we die jongen niet gewoon een tijdje met rust laten? Werkelijk alles wat hij doet word uitvergroot en in de media geplaatst. Die jongen is duidelijk opzoek naar zichzelf, hij weet zelf niet meer wat hij wilt. Ik zou ook knettergek worden als de media wekelijks over mij zou schrijven.

21 oktober 2021 om 12:10

Dat hoort er helaas bij als je profvoetballer bent en je dit soort fratsen uithaalt. En de supporters van Samp hebben er ook wel recht op om te weten wat er met hun spelers gebeurt op sportief gebied.

21 oktober 2021 om 12:13

Klopt ook wel weer, maar die jongen zit duidelijk in de knoop met zichzelf. Hij moet aanvaarden dat hij professionele hulp nodig heeft, want dit gaat gewoon helemaal niks worden zo.

21 oktober 2021 om 12:39

Op dit moment is hij ook gewoon niet interessant voor een voetbalteam. Iedereen vindt het denk ik heel erg wat hij privé heeft meegemaakt, maar in het profvoetbal gaat het natuurlijk om de prestaties.

21 oktober 2021 om 13:36

@Lierse dat supporters het recht hebben om te weten wat er met hun spelers gebeurt is een interessante opmerking. Zeker wanneer het sportieve en het persoonlijke niet van elkaar te onderscheiden zijn. Hele matige vergelijking maar zie die voetballer van Feyenoord die geen interviews gaf vanwege stotteren. Hebben supporters dan het recht op privé informatie over spelers? Zie ook de AVG discussie over blessures. Volgens de wet hebben supporters dat recht dus niet per se. Los van de vraag of Ihattaren zijn telefoon zou moeten opnemen.

21 oktober 2021 om 15:05

Als een speler niet aanwezig is op de club dan is dat best te verdedigen dat de media berichten waarom. Of het is toch tenminste terecht dat ze berichten dat hij afwezig en onbereikbaar is. Ze zeggen niks over de reden of qua medische mogelijkheden.

21 oktober 2021 om 12:22

de enige reden dat alles wat hij doet uitvergroot wordt in de media is hijzelf. Als hij gewoon lekker zou trainen bij Sampdoria en ergens zn eerste minuten zou pakken hoorde je niemand negatief over hem.
Als hij nou zn riante salaris vaarwel zegt, lekker thuis gaat wonen en een baantje op de vuilniswagen zoekt, dan hoor je niemand meer over hem en dan gun ik hem alle geluk.

Einde carrière als het zo doorgaat. Dan mag hij blij zijn dat hij nog bij Juventus onder contract staat. Dan zal er altijd wel een club zijn die denkt je aan de praat te krijgen.

21 oktober 2021 om 12:13

Ik ben bang dat de clubs op beginnen te raken. Hij traint niet meer, hij speelt soweiso al geen wedstrijden meer. Dit gaat niet goed.

21 oktober 2021 om 12:18

Steeds op een lager niveau inderdaad. Maar jongens als Cassano en Balotelli kregen ook steeds opnieuw kansen. Al presteerden die wel af en toe en hadden ze tenminste echt wat laten zien toen ze nog jong waren.

21 oktober 2021 om 12:29

Cassano en Balotelli hadden wel al wat meer gepresteerd, dit lijkt eerder een carrière Ouassim Bouy of Mink Peeters te worden.

Zeer triest voor die jongen, hopen dat ie zichzelf nog terug vindt.
Denk dat wij als reageerders nu ook maar moeten gaan stoppen met speculeren.
Die jongen heeft professionele hulp nodig wat niks meer met voetbal te maken heeft.
(Of is dit ook al speculeren?)

21 oktober 2021 om 13:21

Ik vind dat je gelijk hebt, helaas werkt het niet zo. Wat online verschijnt wordt veelal als waarheid aangenomen of op zijn minst als "waar rook is is vuur". Wellicht is het ook zo maar niemand hier weet het en om die reden zou het fatsoenlijk zijn om dan je mond te houden.

Ik blijf erbij Mo had beter in Nederland kunnen blijven. Lekker een paar jaar bij Feyenoord of AZ spelen op 10 en het geluk in het spelletje terugvinden. Voetballen kan hij wel nu nog die kop goed krijgen.

21 oktober 2021 om 12:14

Ik hoef hem echt niet te zien hoor bij Feyenoord. Wanneer was die jongen voor het laatst echt fit en speelde die een goede wedstrijd? Is gewoon een grote stoorzender die je niet moet willen in je selectie.

21 oktober 2021 om 12:19

Bij Feyenoord onder Slot? Lijkt mij dat Slot hem zo bij de beloften had zitten. Die accepteert dit gedrag ook niet hoor.

21 oktober 2021 om 13:24

Hopelijk komt die kans er alsnog, heeft op jonge leeftijd echt mooie dingen laten zien maar bij Juventus gaat hij gewoon geen kans krijgen voorlopig. Als Sampdoria hem niet meer zou willen dan lijkt mij verhuur naar een kleine club perfect. Lekker in de luwte voetballen, misschien dichtbij huis / familie en wat minder druk. Misschien een trainer die wat extra aandacht aan hem besteed... geloof echt dat hij helemaal zou opbloeien !

We kunnen denk ik wel concluderen dat het voorlopig niet meer goed komt met deze jongen. Al zoveel incidenten op deze leeftijd. Het blijft toch allemaal een beetje sneu vind ik.

Hopelijk is er al een documentaire van hem in de maak, want de verhalen over hem zijn uiteraard om te smullen. Dat hij gewoon foetsie, pleitte bij zijn nieuwe club is echt uitzonderlijk voor een speler die miljoenen op de bank verdient. Ben benieuwd, misschien zien we hem binnenkort wel bij Opsporing Verzocht?

21 oktober 2021 om 12:23

Ik vind dat je er nu wel heel cynisch mee om gaat... Tikkeltje cynisme is op zijn plaats maar je kunt ook door slaan

21 oktober 2021 om 12:38

Je vergeet de Mocro Maffia

Ik zou wel graag een reactie van Japie willen zien. Heb je vorig seizoen in duizenden reacties laten weten dat het allemaal aan Schmidt lag. Moet je voorstellen hoeveel uren hij heeft verspild aan het verdedigen van Ihattaren

21 oktober 2021 om 12:23

Die laat weinig van zich meer horen nu blijkt dat zijn mensenkennis tekort geschoten heeft.

21 oktober 2021 om 12:46

@PSV-er!

"heb je vorig seizoen in duizenden reacties laten weten dat het allemaal aan Schmidt lag."

Bijzonder! Want ondanks duizenden reacties, heb je dan niet goed gelezen of je hebt zeer moeite met begrijpend lezen.

Japie gaf meerdere keren aan dat het aan beide kanten kan liggen. Dat Schmidt met hem anders had moeten omgaan, zo kort na verlies van zijn vader. Eerder een arm op schouders, dan steeds in de media afkraken. Dat Schmidt als volwassen persoon anders had kunnen opstellen.

"moet je voorstellen hoeveel uren hij heeft verspild aan het verdedigen van Ihattaren"

Misschien moet jij meer uren besteden aan leren begrijpend lezen ipv duizenden berichten van Japie lezen

21 oktober 2021 om 12:54

Nou Mr Krillin, ik ben ook meerdere keren hierover in discussie gegaan met Japie.

Hoewel hij wel kon erkennen dat Mo zelf ook fouten had gemaakt, was voor hem de hoofdschuldige toch echt wel Schmidt hoor. Die kon een 'toptalent' als Mo niet managen.

Dat Schmidt met jongens als pakweg Gakpo of Madueke (om enkel de 2 voornaamste te noemen) prima kan werken, kreeg je geen reactie op.

Op de reden waarom PSV de kant koos van een huurling (schmidt) en niet van het exponent van hun jeugdwerking (mo), kreeg je geen reactie.

Als je een opsomming maakte van alle fouten die Mo gemaakt heeft, gaande van het seizoen starten met overgewicht tot zich ziek melden maar tegelijk in Nice rondlopen, kreeg je at best een 'nou ja, dat moet ie niet doen maar....'

Kortom, voor Japie was Schmidt toch echt wel de grote schuldige. Japie zijn afwezigheid (op 2 reacties na) in deze topic zegt eigenlijk al genoeg.

21 oktober 2021 om 13:00

@therny

Haha uiteraad "ken" ik Japie ook en zijn selectieve gedrag

Maar las ook vaak echt dat hij erkende beide schuld te hebben. Niet volledig Schmidt

Ik vind ook dat veel acties van Schmidt niet slim zijn zoals steeds openlijk afkraken. Zo motiveer je die jongen niet.
Ik ben ook van mening dat je als hoofdcoach meer maatwerk moet leveren.

Maar gaf ook aan, ligt niet alleen aan Schmidt. Maar ook vooral directie. Waar was Gerbrands of de Jong?

Bij Ajax hadden wij ook situatie met Zlatan. Die stond zelfs op punt verkocht te worden aan Celtic. We hadden geluk met Leo Beenhakker die vaderrol opnam en veel tijd in die speler stak. Vertrouwen uitsprak en achter hem stond.

Dit miste je bij PSV, waar de directieleden meer hun hachje proberen te redden met prestaties van Schmidt.

21 oktober 2021 om 13:02

@MrKrillin
Oftewel, het ligt allemaal aan Schmidt, want jij zegt (bij monde van Japie) wel dat het aan beide kanten kan liggen, maar vervolgens benoem je alleen maar tekortkomingen van Schmidt. Wie moet hier dan leren begrijpend lezen? Zeer flauwe opmerking trouwens.... Japie heeft hier in ontelbare reacties Schmidt afgekraakt in zijn omgang met Ihattaren. Daar is niets onwaars aan. De benoemde tekortkomingen van Ihattaren daarentegen kon ik op één hand tellen

21 oktober 2021 om 13:07

PSV had toch ook een tijd lang Affelay weer in zijn omgeving? Of Adil Ramzi? Je kan het PSV echt moeilijk verwijten dat zij (ondanks alle inspanningen om die jongen weer op de rails te krijgen) verder moeten met de bedrijfsvoering.

21 oktober 2021 om 13:09

@sneepsv

"maar vervolgens benoem je alleen maar tekortkomingen van Schmidt. '

Dat is toch logisch... Je neemt toch een volwassen persoon verkeerd gedrag eerder kwalijk dan een jong persoon?

Strafrecht straffen we toch ook volwassenen anders dan jeugd? Jeugd wil je toch meer kansen geven.

21 oktober 2021 om 13:15

@Mr Krillin: sorry maar als de club PSV in deze zaak zich voor 100% achter een huurlinh schaart ipv achter het exponent van de jeugwerking (die talloze miljoenen aan potentieel kapitaal vertegenwoordigt), dan zou er toch een lampje moeten gaan branden omtrent dit alles.

En nogmaals, de afwezigheid van Japie zegt eigenlijk veel meer dan elk valabel argument dat ik nog op tafel kan leggen

21 oktober 2021 om 13:17

Wat Japie vooral deed was wanneer Mo het totaal verpesten (laten we noemen liegen of niet komen opdagen) dan zei hij min of meer van; ja klopt is niet goed va mo maar die jongen wordt zo dwars gezeten door schmidt en zo kapot gemaakt blabla.

Oftewel bij een 100% fout van Mo wordt ineens schmidt erbij gehaald enz enz. Mo was niet meer verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag want schmidt zou ook rot geweest zijn tegen hem. Zo werkt dit natuurlijk niet in de echte wereld.

21 oktober 2021 om 13:19

@psv'er: de afwezigheid van Japie is op zijn minst opvallend te noemen. Honderden reacties waarin hij Schmidt van alles de schuld gaf. Mo ging het wel eens laten zien in Italie...

Nu we hetzelfde recalcitrante gedrag van Mo ook bij Sampdoria zien, reageert hij niet meer. Ik vind het best een beetje flauw. Maar hij zou natuurlijk wel stevig op de rooster gelegd worden

21 oktober 2021 om 13:35

Och weest niet bang, die komt nog wel met een drogredenatie waarvan zelfs Baudet met de oren staat te klapperen hoor. Geef het een uurtje.

Echt een heel treurig verhaal is dit aan het worden. Maar moet hij zich niet melden bij Juventus ?? Ik bedoel dat een verhuur periode op niets uitdraait kan, maar hij staat toch onder contract in Turijn ? Ik hoop van harte dat hij zich gaat herpakken, zit absoluut potentie in deze jongen. Al moeten we het ook niet overdrijven, onder van Bommel heeft hij ook maar een handvol goede wedstrijden gespeeld.

21 oktober 2021 om 12:15

Juve deed Raiola een plezier, denk niet dat ze echt op Itharren zitten te wachten. Niet voor niets werd hij meteen bij Sampdoria gestald. De potentie is inmiddels van jaren terug. Hij staat al heel lang stil in zijn ontwikkeling inmiddels.

Hoop oprecht dat het mentaal goed gaat met die jongen. Ik denk dat een lange pauze van het voetbal misschien goed is voor hem. Even alles op een rijtje krijgen, Is ook nog een jonge gozer.

Deze jonge kan het best stoppen met voetbal. Heeft er geen zin en plezier meer in blijkbaar.

Ihattaren moet eerst de focus terugkrijgen en de absolute wil om er nog iets van te maken..Louis van Gaal, Gert Jan Verbeek, Mark van Bommel, Arne Slot, Ron Jans of wie ook. Alle trainers zullen tegen hetzelfde probleem aanlopen.

21 oktober 2021 om 12:50

Die absolute wil is er dus niet, dat zou je ondertussen toch al door moeten hebben?

Zo lang alles op een presenteerblaadje komt en hij er niet teveel moet voor doen, dan is het allemaal best ok. Bij de minste weerstand, lijkt hij echter af te haken. Geen topsportmentaliteit dus en dus niet geschikt voor de harde wereld die topvoetbal is.

Die jongen staat daar gewoon een fotoshoot te nemen in zijn nieuwe Sampdoria shirt zo te zien. Die belt ze straks wel terug

21 oktober 2021 om 12:24

Wat is jouw mening nu omtrent Mo? Daar ben ik wel benieuwd naar namelijk.

21 oktober 2021 om 12:29

Als dit allemaal waar is dan kan hij beter bij de amateurs gaan voetballen want dan is het alles behalve een professional of hij moet met zware mentale problemen kampen

21 oktober 2021 om 12:33

Goed om te horen dat jouw mening ook veranderd is. Ik hoop voor Mo dat hij ook nog het licht gaat zien en alsnog zijn best gaat doen. Maar voorlopig lijkt mij die kans erg klein.

21 oktober 2021 om 12:46

@japie: maar het was toch allemaal die duivel van een Schmidt zijn fout dat 'supertalent' Mo niet tot wasdom kwam?

Het was toch Schmidt die Mo 'kapot' gemaakt had?

Blij dat je nu wel kan erkennen dat het vooral aan Mo zelf ligt... zoals we je vaak genoeg hebben proberen duidelijk maken.

21 oktober 2021 om 14:22

Ik denk dat daar wel een basis is gelegd voor zojn teloorgang maar als je dam vervolgens een tweede kans krijgt bij Sampdoria en je doet er weer niks mee dan is het toch echt Ihattaren zijn eigen verantwoordelijkheid dat het weer spaak loopt

21 oktober 2021 om 14:52

Japie, vergeet ook zijn 37 eerdere kansen bij PSV niet te benoemenHaha en ik zag hier op het forum erg veel mensen zeggen "overmars pak je kans". Hoe vervelend zijn situatie ook is, hij doet werk waar veel van dromen - en juist voetbal lijkt me perfect om je af te sluiten van ernstige gebeurtenissen, lekker elke dag de wei in. Je vader verliezen is zeer vervelend, maar dat is onderdeel van het leven, en als zijn vader hem goed opgevoed had, had hij dit geweten.

21 oktober 2021 om 12:45

Nou, je doet er wel heel makkelijk over...

"juist voetbal lijkt me perfect om je af te sluiten van ernstige gebeurtenissen, lekker elke dag de wei in."
Oneens. Als je iemand zeer dierbaar verliest, laat staan je vader, dan is alles opeens in vergelijking erg zinloos. Zeker tegen een balletje aan trappen.

En iemand zoals je vader verliezen afdoen als "vervelend". Ik mag hopen dat meer mensen zo makkelijk met verlies om kunnen gaan als jij. Zou het leven een stuk minder tragisch zijn.

21 oktober 2021 om 12:48

@kelvinho: nou, ik ben mijn moeder verloren op mijn 14de en bij mij was voetbal net een uitlaatklep waar ik even alle zorgen kon vergeten. Iedereen reageert er natuurlijk anders op maar Mo is een waanzinnig mooie toekomst volledig aan het vergooien.

Ik hoop maar dat er dan later ook mee kan leven wanneer hij, net zoals ons, elke dag 'moet' gaan werken...met de wetenschap dat hij multimiljonair kon zijn. Het is zover nog niet maar als hij zo nog een jaar verder doet, zal dat zijn toekomst worden vrees.

21 oktober 2021 om 12:57Ik ben inderdaad meerdere familie leden al verloren en ook op jonge leeftijd. Welk woord had je anders gewild dat ik gebruik? Zeer vervelend lijkt me een prima uitleg. Of had ik moeten zeggen, Zeer dramatisch? Uitermate treurig? Het komt allemaal op hetzelfde neer.

Nee, jouw uitleg is dus totaal niet rechtmatig. Je zou het anders moeten zien en zeggen. Ipv "ik mag hopen dat mensen zo makkelijk met hun verlies om gaan" had je moeten zeggen, ik ben blij dat de meeste mensen niet zoals Mo met hun dierbaar verlies om gaan - kan je voorstellen als de hele wereld thuis blijft of niet presteert op werk na het verliezen van hun vader?

Imo ben jij het typische voorbeeld voor de drama / overreacting cultuur waar we inzitten.

21 oktober 2021 om 12:58

Hier hetzelfde. Voetballen was de perfecte uitlaatklep voor mij. Al is dat wel buiten de schijnwerpers natuurlijk wat misschien een groot verschil maakt.

21 oktober 2021 om 13:41

@formule112: Dus omdat ik het niet met je eens ben, ben ik gelijk een voorbeeld van de overreacting cultuur? De ironie.

Je kan me niet vertellen dat 'even lekker de wei in en voetballen' dan echt helpt als prof voetballer die een grote volging heeft en een groot salaris binnenharkt. Daar staat druk op en is totaal niet te vergelijken met ons als hobbyist even een balletje trappen of een stukkie wandelen..

21 oktober 2021 om 12:49

@formule

" "overmars pak je kans"'

Kan toch. Hij zou met Erik werken die menselijker is en met moeilijke jongens kan werken. Er lopen veel leiders op het veld om te helpen.

En belangrijkste hij is dichtbij huis.

Transfer naar Italie lijkt op vlucht, impulsieve actie en misschien aangemoedigd door Raiola.
Als je echt beste hebt met je client, zou je niet ver weg brengen maar dichtbij zijn familie houden.

21 oktober 2021 om 12:59

M.b.t. Raiola, helemaal mee eens. Anderzijds, ik kan me voorstellen dat Raiola ook dacht van jeetje wat moet ik met deze irritante vent - voor hem is tijd ook geld.

21 oktober 2021 om 13:01

@formule

Raiola is natuurlijk heel open, die geeft ook in interviews aan, dat hij zijn spelers altijd adviseert om snel het geld te pakken. Je weet nooit wat er gebeurd zoals erge blessure.

Alleen soms moet je ook kijken naar het menselijke kant. Vooral met een jonkie die pas zijn pa verloren heeft en die symptomen vertoont van depressie.

21 oktober 2021 om 13:09

Mr Krillin, dat denk ik ook. Gevoelig voor depressie en toevlucht zoeken in bepaalde gedragingen. Tragisch. Hopelijk krijgt ie de juiste hulp uiteindelijk.

21 oktober 2021 om 13:11

@Sir Paul

Ik krijg ook sterk het gevoel van die oud speler van PSV. Hoogstrate ofzo.
Was ook een groot talent en ging van Grongingen naar PSV. Daar ook helaas veel mentale problemen.

21 oktober 2021 om 13:12

Jup, eens. Ik zag wat andere reacties van je, waarbij je zei dat Raiola hem in Nederland bij een subtopper had moeten stallen. Ik denk dat dit de beste keuze was geweest, anderzijds, hij heeft ze bankie wel lekker vol ondertussen.

21 oktober 2021 om 13:28

Ajax dat gaat het niet worden voor ihtattaren

21 oktober 2021 om 13:45

Krillin idd Jordi Hoogstrate. Sebastian Deisler een wereldberoemd voorbeeld. Andere gedragingen maar ik vrees uiteindelijk dezelfde oorzaak. Tijd zal het leren maar hier is meer aan de hand dan "met de pet naar gooien " wat ik her en der lees.

Blijft een raar verhaal, afgetraind maar niet wedstrijdfit bij PSV verschijnen vervolgens forceer je een transfer en dan kom je weer 5+ kilo te zwaar aan bij Sampdoria. Krijg toch het idee dat hij het profvoetbal zat is en nog een laatste contract eruit heeft te persen bij Juve om vervolgens ermee te stoppen. Zal Raiola ook leuk vinden dit, gaat ten koste van zijn goede naam in Italië.

21 oktober 2021 om 15:35

"en dan kom je weer 5 kilo te zwaar aan bij Sampdoria."

Hij werd door PSV op 31 juli uit de selectie gezet en mocht alleen nog individueel trainen. En toen kwam hij dus niet meer opdagen. Hij had dus wellicht al een maand niet meer getraind toen hij naar Sampdoria ging.

"krijg toch het idee dat hij het profvoetbal zat is en nog een laatste contract eruit heeft te persen bij Juve om vervolgens ermee te stoppen."

Ik denk dat dat contract toch vrij rap ontbonden gaat worden als blijkt dat meneer niet van plan is om iets te gaan doen voor z'n geld. Wat hij nu doet is gewoon ordinaire werkweigering.

tja en zucht....geen tijd meer aan verspillen.....volgens mij heeft zelfs Drenthe meer uit zijn carriere gehaald, zal ik over een paar zeggen...

Zoals velen al zagen. Mentaliteit van niks. Het lag niet aan Schmidt, het lag aan Mo zelf. Die is wel klaar nu. Bij Juve op de tribune even contract uitzitten en daarna terug naar de KKD.

21 oktober 2021 om 12:42

Juventus zou gek zijn als ze überhaupt nog salaris aan die jongen betalen. Contract verscheuren

21 oktober 2021 om 13:18

Hij is op zijn minst mentaal heel zwak te noemen.

Als hij nou eens een zaakwaarnemer kiest die het beste voor heeft met Ihattaran zelf, dan gaat het vast goedkomen. En anders wordt het niets met hem

Komt nooit meer goed met die jongen,
De hoeveelheid aandacht en geduld die er nog door PSV in is geïnvesteerd de afgelopen jaren, dat gaat geen enkele andere club doen. Die twee miljoen die door Juve is betaald wordt afgeschreven en dat was het. Dan zal daarna nog wel een andere naïeve club het contract willen afkopen voor 500 duizend, en de stap daarna is dit verrotte ventje geen cent meer waard.

21 oktober 2021 om 12:41

Nooit meer is natuurlijk ook overdreven. Hij is nog geen 20, maar het kwartje moet natuurlijk wel gaan vallen. Talent heeft hij in ieder geval genoeg. Zijn genoeg clubs in Nederland waar hij het nog kan proberen, zou hem dat ook aanraden overigens.

Ik ga er vanuit dat Juventus hier ook wel iets over te zeggen heeft. Zij zijn er ingetrapt om hem aan te trekken en zij betalen zijn salaris en vervolgens gooit meneer er met de pet naar en is hij onbereikbaar voor sampdoria. Dit kun je denk ik gewoon beschouwen als werkweigering. Niet komen opdagen op de training. En nu in Nederland onbereikbaar zijn voor Sampdoria. Juventus zou gek zijn als ze zijn salaris door blijven betalen. Per direct contract ontbinden lijkt me het beste.

Gokje van 2 miljoen ofzo. Jammer dat die jongen zijn carrière verwoest. Snel verkopen volgend jaar.

21 oktober 2021 om 12:55

Tja, misschien kan Telstar wel nog een middenvelder gebruiken...

Had eerst wel hoop maar als je dit dan leest.. Zonde man. Maar zo verpest je het gewoon voor jezelf

Ik had nog gehoopt dat een nieuwe omgeving hem wel goed zou doen…Hij is het echt helemaal kwijt.

Sorry hoor begrijp me niet verkeerd. Tuurlijk is het erg als je jong je vader verliest. Maar om er zo met de pet ernaar te gooien. Ik ben zelf ook vroeg men vader verloren. Maar heb op gegeven moment ook de draad weer opgepakt. dat zou hij ook moeten doen, hij word aan alle kanten geholpen. Tijd om om volwassen te worden mo

Ook balen voor PSV. Malen overtuigd niet bij Dortmund en supertalent Ihattaren maakt er een zooitje van. Dat wordt moeilijk om grote transfersommen in de toekomst te kunnen toucheren.

21 oktober 2021 om 13:42

Bergwijn gaat wel beter draaien en Depay toch bij Barca. Dit laat aan de andere kant ook zien dat de problemen van Ihattaren bij PSV niet alleen aan die club lagen. Zou ook gek zijn als hij in Italië opeens nergens meer last van heeft.

"hij voelt zich naar verluidt niet serieus genomen in Italië en wil daarom niet meer terugkeren naar Sampdoria"

Sorry hoor maar na al het gezeik bij PSV etc. en nu dit, wie kan hem uberhaupt nu nog serieus nemen. Er is straks geen club meer die hem nog wil hebben.
Ja mischien een niets zeggende club of uit een niets zeggende competitie zoals het Midden Oosten of Noord Afrika.

21 oktober 2021 om 13:20

Ik denk dat Sampdoria er het zelfde over denkt maar dan voelen zij dat Mo hen niet serieus neemt.

Tragisch verhaal. Ik vermoed dat ie psychisch verder heen is dan veel mensen denken.

21 oktober 2021 om 13:21

Ben ik ook bang voor. Vind sommige reacties hierboven dan best treurig zonder dat ze weten wat er allemaal in het koppie van die jongen omgaat.

21 oktober 2021 om 13:45

Empathie is echt ver te zoeken. Betekent niet dat we Ihattaren allemaal een toffe pik moeten vinden maar je kan toch enigszins proberen te begrijpen waar z'n gedrag vandaan komt in plaats van simpel te (ver)oordelen zonder enige inleving. Zeker inderdaad wanneer het een jonge jongen is wiens vader recentelijk is overleden. Maar ook wanneer dat niet was gebeurd mag je wel proberen iemands gedrag te begrijpen. Dat hele snelle veroordelen, zeker online, is een soort gezwel op onze samenleving.

21 oktober 2021 om 14:01

@leidsehood: ben het eens met je maar langs de andere kant moeten we ook waken over het feit dat 'empathtie tonen' niet overgaat is 'bepamperen'.
Als je meer dan een jaar lang structureel onprofessionneel gedrag vertoond, dan stopt het medeleven op een bepaald moment ook wel hoor.

Ik ben zelf op 14-jarige leeftijd mijn moeder verloren. Ik heb ook momenten gehad dat ik me niet correct gedroeg en dat daar begrip voor getoond werd. Maar na enkele weken werd er, wat mij betreft terecht, verwacht dat ik me weer netjes zou gedragen en zou doen wat van me verwacht werd. Deed ik dat niet, dan werd ik net zoals iedereen gestraft. Ik moest me toen ook niet achter het verlies van mijn moeder verschuilen.

En dat wil niet zeggen dat men geen begrip meer had voor mijn situatie maar, hoe dramatisch ook, zo een ervaring is geen vrijgeleide om je verkeerd te gedragen. Hoe hard ook, en ik spreek dus uit ervaring, de wereld draait door en je eigen leven ook. Ondanks dat ik nu, zelfs 24 jaar later, nog elke dag aan mijn moeder denk.

Mo is een schitterende toekomst aan het vergooien en hij lijkt het zelf niet te snappen. Ik hoop voor hem alleen dat hij er later geen spijt van heeft. Want hij zal later moeten kunnen leven met de keuzes die hij nu maakt...

Het begint een heel triest verhaal te worden op deze manier. Die knul is slachtoffer van de omstandigheden en zichzelf. Zij mentaliteit zal niet opgewassen zijn tegen de situatie waarin hij zichzelf nu terugvindt, namelijk het middelpunt van de belangstelling als benoemd toptalent, de kritiek die er bij komt kijken, de keuze voor Nederland of Marokko, je vader verliezen, geen omgeving waar je echt terecht kunt voor wijze raad en slechte vrienden. Oh ja, en als tiener met voornoemde omstandigheden veel en veel te veel geld in je zakken.

Ik las ergens dat hij van zaakwaarnemer wilde wisselen en dat lijkt mij een prima plan. Verder een mental coach en een psycholoog in de arm nemen en even een jaartje rustig individueel je conditie op peil houden. Daarna lekker bij Twente ofzo weer proberen te gaan voetballen.

Hoe gaat zoiets financieel nu voor een speler??? Ik kan mij voorstellen dat een club niet blij is als men zijn salaris moet storten. Of zijn daar regels voor??? Een gewone werkgever zou je denk ik ontslaan toch?

21 oktober 2021 om 14:58

Sampdoria en juventus kunnen het op werkweigering gooien, bij De Federazione Italiana Giuoco Calcio bond en daar een zaak van maken. dan is het toch een heel groot probleem voor ihattaren/ inkomsten verdeling juventus /Sampdoria, transfers geld op ihattaren verhalen. Kan zijn aankoop transfer psv met tekengeld , of als er in het contract een afkoopclausule zit voor meer geld .

Ik weet niet of het toeval is of pure pech maar Bakkali en Labyad zijn ook met incidenten bij PSV ben. Ik ben niet rechts maar ik vind dat wel apart

ihattaren is een enorm emotioneel mens. Type in youtube is in: “ ihattaren interview”. Bekijk de video’s, iedereen ziet dat hij mentale kracht mist/onzeker is. Wil je in deze speler investeren dan moet je dat eerst verbeteren/oplossen. Veel clubs hebben daar geen tijd, zin of geld voor. Ik vind het jammer, er zijn mensen die hem kunnen helpen en het is anders eeuwig zonde… super goede speler in de dop maar mist mentale kracht.

Veel mensen hier wijten Ihattarens gedrag aan het tragische verlies van zijn vader, een daaruit ontstaande depressie, en andere gedragsproblematiek. Maar die gaan er allemaal wel aan voorbij dat Ihattaren directe toegang tot professionele hulp heeft gehad, waar de meeste Nederlanders een jaar of langer voor op een wachtlijst staan. Hij kreeg al mentale begeleiding, en (extra) fysieke begeleiding. Hij is op alle manieren ondersteund bij dit zware verlies, en niet te vergeten de gehele aanloop hiernaartoe. Vanaf het moment dat zijn vader ziek werd. Ihattaren is echt bij zijn hand gepakt. Hij had een doel in het leven waar hij zich op kon richten, wat ook een luxe positie is. Hij was dicht bij huis...

Het stoort me dat mensen nu net doen alsof Ihattaren een eenzame drenkeling was, die door iedereen onbegrepen werd en in de steek gelaten is, terwijl hij door de reddingsboeien het water niet meer kon zien.

Ik vraag me af. Komt dit allemaal doordat hij zijn vader verliest, hij vertrekt bij PSV (vertrouwde omgeving), vervolgens ergens terecht komt wat hij niet kent + laag moraal.

Of

Is hij gewoon prof geworden omdat hij goed kon voetballen maar eigenlijk geen voetbal ambitie heeft. Ik ken Ihattaren niet zo goed maar je hebt soms spelers die heel sterk zijn in de jeugd en alles op de automatische piloot doen. Bij het profvoetbal kan dit niet en moet je tot het gaatje gaan. Iets wat ze niet eerder doen.

Denk dat hij beter aan juve kan vragen om ergens in belgie of nederland in een middenmoter of subtop te spelen. Maar helaas denk ik dat juve hem in een topcompetitie wilt zien spelen om te zien of hij dat niveau aan kan voor juve of doorverkoop naar een club in een topcompetitie.

Erg hoor, wat er is gebeurd met zijn vader, maar op een gegeven moment zul je toch moeten kiezen of je wilt blijven dweilen in je eigen verdriet of dat je voor je carrière gaat. Dat laatste kiest die in ieder geval niet. Dan zie je maar hoe coulant psv nog naar die jongen is geweest.

Hopelijk is dit rock bottom en gaat hij hulp zoeken, want hij lijkt toch echt goed de weg kwijt.

Aan de flauwe reacties hier over mensen die Schmidt de schuld geven/gaven. Schmidt is inderdaad niet overal het probleem van. Maar Mo is zn vader verloren, en ik geloof echt niet dat Schmidt dat heel lekker heeft opgepakt, zoals dat in eerste instantie tussen Ihatarren en Schmidt ging. Tuurlijk ligt het deels ook aan Ihatarren maar om m nou als 'enfant terrible' af te schilderen slaat nergens op.

Dat hij zijn vader heeft verloren is natuurlijk tragisch, maar het blijft vreemd dat dat telkens weer als zijnde een verzachtende omstandigheid wordt vermeld. Jarenlang heeft dat hele gezin in het teken gestaan van de kleine Mo en zijn talent; als 19-jarige heb je dan toch wel het besef dat je ook nog een moeder en een paar broers hebt waar je het allemaal voor doet? Hoezo laat die jongen hen ook keihard vallen met dit gedrag? Hij komt me totaal wereldvreemd over en ik steek er m’n hand voor in het vuur dat dit in principe einde carrière is, een obscuur avontuur in de kelder van Turkije daargelaten. Wanneer binnen een jaar PSV, Sampdoria én Juventus je uitkotsen kan geen pr-bureau je meer redden…

Ik hoop dat de mensen die dicht bij hem staan er voor hem zullen zijn om hem te helpen. Ook hoop ik dat zijn zaakwaarnemer eens contact opneemt met de clubs , dat zo wel zo netjes zijn .

Triest. Maar al dat gepsychologiseer dat het door het verlies van zijn vader komt, kunnen wij niet echt weten. Genoeg mensen die op die leeftijd een ouder verliezen (of andere heftige shit meemaken) en er redelijk mee omgaan, zonder het geld en steun die een toptalent heeft. Is er iets bekend over of er in de opleiding vroeger ook al dit soort probleempjes waren? Dacht dat PSV van bijv. Memphis van alles slikte omdat hij nu eenmaal zo goed was.

Zou mooi zijn als hij ooit op enig niveau nog aan het ballen komt, maar voor de top(sport) heb je meer dan alleen talent nodig, blijkt maar weer.

P.S. Waarom moet ik elke keer opnieuw inloggen op deze website (en dan het betreffende artikel waar ik wil posten opnieuw opzoeken)?

Hier in het prachtige Twentsche landschap van Enschede en omstreken is Ihattaren meer dan welkom! Inmiddels is FCT expert in het laten herleven van spelers met een krasje. Verder ontzettend sneu deze omstandigheden, wat zal het zijn? Gebrek aan mentaliteit? Is ie depressief? Zo zonde en ik hoop dat ie ooit het spelplezier van z’n eerste jaar bij PSV weer terug kan vinden, al is het maar een fractie daarvan.

21 oktober 2021 om 16:08

Beetje naief om te geloven dat Twente hem wel even oplapt. PSV was thuis voor Ihattaren. Hij speelde er sinds z'n 8e, veel van zijn oude jeugdtrainer zijn er nog en bij het publiek was hij mateloos populair. Maar PSV kreeg hem niet op de rit. Bij Sampdoria kreeg hij een nieuwe kans er werd er bovendien gezorgd voor een persoonlijke manager en een assistent. Ook daar kwam het niet op de rit. Ihattaren's 15 jaar oudere broer heeft zijn baan opgezegd om hem te begeleiden. Hij krijgt het blijkbaar ook niet voor elkaar. Wat kan Twente dan nog doen?

21 oktober 2021 om 18:14

De kans dat Ihattaren naar FC Twente gaat lijkt me te verwaarlozen.
Hij verblijft op dit moment zonder enige twijfel in Utrecht, waar zijn familie en vrienden wonen en dat is ook de plek waar hij nu het beste kan zijn.
FC Twente is dan te ver weg.
Ik verwacht daarom eerder dat hij binnenkort een paar dagen in de week gaat meetrainen met Jong FC Utrecht en dat hij na de winterstop mogelijk aan Utrecht wordt verhuurd.
Hij was ook al met FC Utrecht in gesprek voordat Juventus om de hoek kwam kijken.

Heel jammer. Ik hoop dat die jongen snel uit deze situatie kan geraken, want hij kan enorm goed voetballen. Je moet vroeg of laat de knop omdraaien, hij moet de moed erin houden en niet opgeven.

wel sneu, hopelijk komt hij snel weer terug. Hij is een topvoetballer. is meer een type voor AC Milan

Jammer dat een, in potentie, zo goede voetballer het allemaal zo kan laten glippen.

Zo zie je maar dat deze jongen gewoon mentaal totaal niet geschikt is voor de top. Vergooit volledig zijn carrière en het zou liggen aan Schmidt. Dat ie zijn vader heeft verloren is zeer triest, maar dit gedrag is totaal niet acceptabel. Snel richting Qatar ofzo zodat we niks meer van m horen.

Onbegrijpelijk hoe deze jongen zijn carrière naar het putje aan het helpen is...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sampdoria

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Torino173
14.Udinese15-4
15.Sampdoria15-8
16.Venezia15-13
17.Spezia11-19
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
M. ThorsbyMiddenvelder142
F. QuagliarellaAanvaller141
E. AuderoKeeper150
F. CaputoAanvaller133
M. GabbiadiniAanvaller91
V. VerreMiddenvelder80
T. AugelloVerdediger141
Voor de complete selectie: Clubpagina Sampdoria.

18 fans
Middenvelder, 19 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren