Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kieft benadrukt: ‘Dan blijft het een gok om Brian Brobbey op te halen bij Ajax’

Laatste update:

Wim Kieft constateert dat Brian Brobbey de nodige potentie heeft. De voormalig aanvaller benadrukt aan de andere kant dat de spits van Ajax redelijk blessuregevoelig is, waardoor het afwachten is of Brobbey de stap naar een Europese topcompetitie wel aankan.

"Hij heeft de explosiviteit en snelheid van Memphis Depay. Mits fit is Depay de beste Nederlandse spits", concludeert Kieft vrijdag in zijn wekelijkse column voor De Telegraaf.

"Brobbey speelt vaak noodgedwongen met de handrem erop omdat continu het gevaar op blessures loert. Je moet je dan ook afvragen of hij op een hoger niveau in een topvijf competitie, waar fysiek meer wordt gevraagd en de duels intenser zijn een seizoen lang overeind blijft", deelt Kieft zijn bedenkingen rondom Brobbey.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Zolang Brobbey geen compleet seizoen blessurevrij in de top van de Eredivisie heeft gespeeld, blijft het voor buitenlandse topclubs een gok om hem op te halen bij Ajax", voegt de voormalig spits van de Amsterdamse club daaraan toe.

Kieft weet echter ook dat de kapitaalkrachtige clubs in de Premier League risico's durven te nemen op financieel gebied. "Hoewel je zeker in Engeland clubs hebt die fluitend 35 miljoen euro op tafel leggen voor een spits. Ze hebben dan net 200 miljoen euro aan televisiegeld opgestreken en durven een gokje te wagen. Wie weet wordt zo’n Nederlandse topscorer wel een succes."

Oranje


De columnist betrekt het Nederlands elftal in de discussie rondom Brobbey. "Voor Oranje is die spitsendroogte een probleem zolang Depay in de lappenmand zit. Ga maar na: De Jong is niet beschikbaar, Brobbey relatief veel geblesseerd en Pavlidis en Gimenez zijn buitenlanders."

Brobbey is in beeld bij bondscoach Ronald Koeman, die op korte termijn zijn definitieve EK-selectie wereldkundig maakt. De spits van Ajax kwam tot dusver tot 28 minuten in het shirt van Oranje, in de met 0-1 gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland van vorig jaar oktober.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Is Brian Brobbey goed genoeg voor een Europese topcompetitie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Brobbey is goed bezig maar nog niet klaar voor het buitenland.

Ik denk dat Zirkzee verder is en een kans in het NL verdiend.

10 mei 2024 om 20:32

Ik vind het ook raar dat Kieft Eredivisiespitsen als Pavlidis en Gimenez wel in zijn spitsenproblematiek betrekt en de naam van Zirkzee niet eens noemt terwijl die aan een geweldig seizoen bezig is bij een team in een topcompetitie wat volgend seizoen gewoon CL gaat spelen.

Ik kijk praktisch nooit Bologna, maar als je de verhalen over Zirkzee hoort hoe goed hij is (meevoetballend en kracht enzo) en dan nog zulke goede statistieken haalt zou dat toch je eerste optie moeten zijn als Depay geblesseerd is? Ik ben zelf wel redelijk fan van Brobbey, maar Kieft vindt die eigenlijk niet goed genoeg en Depay is niet beschikbaar, dus in zijn redenatie moet je dan wel bij Zirkzee uitkomen imo.

11 mei 2024 om 10:17

Precies dit, verwacht ook deze EK weer dat ze de goedpresterende NL spelers in buitenland over hoofd gaan zien tov de spelers in de Eredivisie. En zo ga je nooit resultaat halen op een eindtoernooi.. Zirkzee zou je zeker moeten proberen en zou in mooiste geval onze spitsen problematiek kunnen verlichten.

Ik moet het allemaal nog maar even zien. Ik vind Pavlidis ook verre van indrukwekkend en bakt er in de Griekse ploeg ook maar weinig van. Luuk de Jong is eigenlijk in iedere buitenlandse competitie door het ijs gezakt en haalt hier dubbele cijfers in goals en assists. Gimenez is een half jaar flink uit vorm en staat nog altijd op 23 goals. Brobbey ontwikkelt zich in ieder geval goed, maar ik betwijfel of hij klaar is voor een top competitie. De Eredivisie is me echt heel erg tegengevallen dit seizoen.

10 mei 2024 om 20:09

Bij barca was luuk prima als invaller, tuurlijk is het voetballend niet goed genoeg maar in de Eredivisie zijn er amper sterke slimme verdedigers.

Brobbey doet het oke nu maar ook niet meer dan dat.
Hij is zeker wel bruikbaar in het buitenland ik zie Brobbey bijvoorbeeld veel makkelijker de bal vasthouden dan een hojlund of zelfs Haaland. Maar die hebben wel meer snelheid dan Brobbey.
Brobbey is bijvoorbeeld wel beter dan die victor roque die barca voor 40 miljoen heeft gehaald.

10 mei 2024 om 20:11

Ik ben verre van een Brobbey fan. Buiten zijn fysiek en snelheid is het echt niet zo bijzonder, echter is hij wel een totaal andere speler dan de spelers die jij nu opnoemt, alleen daardoor mag hij nog voordeel van de twijfel. Sterker nog, ik kan me geen speler meer heugen dat zelfde type was als Brobbey die de oversteek maakte. Luuk is relatief net zo sterk alleen heeft nul snelheid. Tis wel een speler, net als Luuk, of juist vooral als Luuk, die niet in elk systeem kan spelen

10 mei 2024 om 20:18

@maurootje, ik vind Bony wel op hem lijken. Deed het wel goed bij Swansea, dat destijds PL speelde

10 mei 2024 om 20:37

Klopt! Mag hopen dat hij verder gaat komen dan niveau Swansea😉

11 mei 2024 om 01:12

Bony was beter in een sterkere eredivisie als ik eerlijk ben..

Hoevaak is hij nou geblesseerd geweest? Valt mee toch? Kieft, uitstekend analist verder, komt met het betoog dat hij geen gehele seizoen blessure vrij is geweest dus daardoor niet geschikt is voor de top, maar de spelers die nu is de topspeler worden ook bijna elk seizoen minimaal een keer geteisterd met een blessure. Beetje een kul argument.. kijk als hij elke seizoen minimaal 2x geblesseerd is of heel lang geblesseerd is, is dat een ander verhaal. Dit seizoen toevallig 2x kort er naast gedaan. Zegt (nog) niets.

10 mei 2024 om 20:32

Het is de eerste keer in 5 seizoenen dat hij meer dan 3000 minuten speelt (jong Ajax telt ook mee). Dat komt wel door blessures / gebrek aan fitheid om wedstrijden vol te houden. Ik als Brobbey fan, snap de twijfels wel. Hoe reageert hij volgend seizoen na misschien een ek? Zit inmiddels aan de 60 gemiste wedstrijden de afgelopen 5 seizoenen.

Ik heb het idee dat Brobbey dit seizoen veel eerder dan zou moeten alweer klaargestoomd wordt om te spelen na een blessure. Aan de ene kant begrijp ik het omdat het voorin echt heel armoedig is zonder Brobbey, maar het risico is dat je deze jongen meer kwaad doet.
En hopelijk blijft Brobbey volgend seizoen langer fit en is Ajax ook in beter doen. Want 18 competitiedoelpunten in een matig Ajax is dit seizoen toch aardig knap. Tel daarbij op dat hij geen doelpunten uit penalties heeft.

Memphis is een hele bijzondere speler maar geen complete spits. Hij kan niet koppen. Het is een aanvaller iets meer terug hangend. Ballen vasthouden die over de grond komen kan hij wel echt goed. Zirkzee zie ik te weinig spelen. Maar brobbey heeft zowiezo iets speciaals. Veel scoren in een dramatisch elftal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren