Orwell
Algemeen
Vrienden (7)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


 • Donderdag, 10 april 2008
 • Orwell
 • 200 punten
 • Lid
  + Moderator
  + Bewezen lid
 • Geen ban
 • 5.098
 • jaar (--)
 • Utrecht
 • 7
Persoonlijke berichten
23 november 2010 om 16:14
#2

Respect voor hoe je die gast les gaf over Van Suemeren!

8 april 2011 om 09:20
#4

Promo tot mod? Goed bezig hoor.

11 juli 2012 om 13:49
#5

Jij bent 'n uitstekende moderator en je helpt de leden hier uitstekend!

Vrienden worden?

13 maart 2015 om 14:43
#19

Hey Orwell, ik had mijn reactie op vialuna zijn persoonlijke pagina neergezet. Het was wat lang en mss te veel off-topic.

Ik zal het even pasten voor je.

Het is o.a. doordat ie de mogelijke gevolgen van agressie beter begrijpt, ie minder zal vechten.

Maar ook kan er minder rede aanwezig zijn, om de eigen agressie te onderdrukken. We zijn allemaal wel eens agressief, maar niet iedereen begint daardoor te vechten.

Intuïtie, een deel van je intelligent zijn, voorkomt dat je in vechtpartijen geraakt. Je zit op café en 2 mensen naast je zijn steeds bitsiger aan het converseren met elkaar. Blijf je zitten of ga je weg? Ervaring speelt hier natuurlijk ook een rol. Je hebt misschien al eerder gezien dat dit type conversatie uit de hand kan lopen. Blijf je zitten dan kan je ongewild in de klappen delen.

Gebrek aan empathie, wat ook weer een onderdeel van ons intellect is, zorgt er andermaal voor dat er sneller kan gevochten worden. Waarom doet die vent vervelend? Ah hij is dronken of hij heeft misschien een rotdag achter de rug. Vervelend wel, maar ik negeer hem. Terwijl de minder begaafde eerder gelijk fysiek of verbaal agressief zal reageren.

Dat wil allemaal niet zeggen dat intelligente mensen nooit vechten. Je kan intelligent zijn en grootgebracht in een gewelddadig milieu. Niet iedereen in die situatie zal dan vanzelf ook fysiek agressief zijn, maar toch meer dan de norm.

Ieder van ons kan agressief zijn. Passionele moorden gebeuren doorgaans niet door mensen met een gewelddadig verleden. Rede, intuïtie, empathie en intelligentie helpt je enkele seconden voor de moord plaats heeft dan niet. De emotie is dan zo groot dat het de rest gewoon lam legt. Er zit ook weinig tijd tussen die hyper emotie en de agressieve daad. Ze verklaren dikwijls dat het leek alsof ze iemand anders waren. En ergens is dat ook zo.

Maar een vechtpartij is nog geen passionele moord. Bij een vechtpartij is er meestal wel een aanloop, voldoende lang om de ratio de juiste beslissing te laten nemen. Ook is de emo prikkel doorgaans veel lager dan voorafgaand bij een passionele moord.

Ik herinner me vaag een studie die een correlatie legde tussen antisociaal gedrag en intelligentie. Kwam er op neer dat minderbegaafde mensen meer antisociaal gedrag vertoonden dan begaafde mensen.

4 april 2015 om 23:29
#20

Heel fijn dat je die link geeft maar ik neem aan dat jij als moderator ook wel weet dat de ietwat lange links op vz zodanig worden ingekort dat die hele link niet werkt en derhalve waardeloos is. Ik wist overigens niet dat men geen links, die voetbalgeralateerd zijn, mocht plaatsen. Ik heb met regelmaat (wel goed werkende links) geplaatst en er tot vandaag nog nooit iets over gehoord.

Aangepast op 4 april 2015 om 23:40 door Orwell.

21 april 2015 om 17:02
#21

Beste Orwell,

Zou mijn naam eventueel kunnen veranderd worden in Dorozu?

Alvast bedankt voor het lezen.

Fijne dag nog !

7 november 2018 om 17:52
#22

Mooie foto en naam.

9 november 2018 om 10:07
#23

Ja natuurlijk. Ik heb het boek met veel bewondering uitgelezen en heb ook de film gezien, dus ik herkende de naam George Orwell en de foto van Big Brother direct. 1984 is een van de weinige boeken die je complete wereldbeeld (positief) kan veranderen. Het is ook een van de weinige boeken die ik andere mensen écht aanraad om te lezen(zelfs mensen die niet van lezen houden).

Ik heb trouwens ook Animal Farm gelezen, ook een typisch Orwell-boek.

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Woensdag 18 mei
Juventus wil Paul Pogba graag terughalen naar de club. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren