Eran Zahavi en Mario Götze leiden Galatasaray naar de slachtbank

Woensdag, 21 juli 2021 om 22:49Dominic Mostert • Laatste update: 13:22

PSV heeft woensdagavond een spectaculaire overwinning geboekt op Galatasaray. In de eerste onderlinge ontmoeting in de tweede voorronde van de Champions League was de ploeg van Roger Schmidt met 5-1 te sterk. Daardoor lijkt de return van volgende week in Istanbul een formaliteit. Eran Zahavi was met drie doelpunten en een assist de grote ster van PSV, terwijl Mario Gòtze de overige twee goals voor zijn rekening nam. Ryan Babel speelde een uur mee bij Galatasaray.

PSV, dat in dezelfde opstelling aantrad als in de laatste twee oefenwedstrijden, kwam al na anderhalve minuut op voorsprong. Doelman Fernando Muslera van Galatasaray mocht zich die vroege treffer aanrekenen. Hij ontving op de achterlijn een terugspeelbal van de Nederlands-Turkse Ömer Bayram en liet de bal te ver van zijn voet stuiten bij de aanname, waardoor Zahavi overnam. Uit de draai kon Zahavi vervolgens afronden in een leeg doel: 1-0. Twee minuten later wist PSV de marge bijna te verdubbelen, toen Yorbe Vertessen vanbinnen het strafschopgebied hard naast het doel schoot.

PSV bleef de wedstrijd daarna domineren. De thuisploeg, onder aanvoering van een swingende Noni Madueke, drukte Galatasaray terug op de eigen helft en kwam tien minuten voor rust op 2-0. Galatasaray leed balverlies op het middenveld, waarna PSV snel omschakelde. De bal kwam aan de rechterkant van het strafschopgebied terecht bij Madueke, die de goed gepositioneerde Zahavi in stelling bracht om te scoren. Hij was na die goal verantwoordelijk voor de laatste zes Europese doelpunten van PSV. Er was geen vuiltje aan de lucht, maar kort voor de rust vond Galatasaray toch de aansluiting.

De 2-1 kwam van het hoofd van Emre Kilinç. Vanaf de linkerflank leverde Bayram een goede voorzet op Kilinç, die krachtig binnenkopte. Zes minuten na de pauze wist PSV de score echter weer op te voeren. Marco van Ginkel bediende Zahavi, die Götze met een fraaie voetbeweging in staat stelde om met de binnenkant van de voet af te ronden in de rechterbovenhoek. Ook de 4-1 kwam op naam van de Israëliër. Een minuut nadat Christian Luyindama een serieuze kans op de 3-2 miste, profiteerde Zahavi van een misverstand in de defensie van Galatasaray, omspeelde hij Muslera en rondde hij af in een leeg doel.

Zahavi werd de eerste speler van PSV die een hattrick maakte in Europees verband sinds Tim Matavz in de groepsfase van de Europa League in december 2012. De gifbeker was daarmee nog niet leeg voor Galatasaray. Götze zorgde met een opmerkelijk doelpunt van de 5-1, doordat Muslera een inzet van de Duitser met de schouder volledig verkeerd inschatte. PSV kan derde voorronde van de Champions League zodoende nauwelijks meer ontgaan. Daarin zal Celtic of FC Midtjylland de tegenstander zijn.Gerelateerd

Meer sportnieuws

235 reacties (laatste reactie door adzevedo)

Wat een fantastische avond voor Psv, al met twee en halve been in de volgende ronde. Mijn Ajax hart glundert, gun ze het van harte daar in Eindhoven! Psv was daarnaast ook gewoon goed, hoewel Galatasaray niet zo goed speelde vond ik Psv heel sterk ogen. Ook nog eens goede spelers op de bank! Wel enorm jammer dat Schmidt Ihattaren niet in laat vallen en voor Thomas kiest, naar mijn mening heeft die Schmidt toch wel iets tegen die Ihattaren.

21 juli 2021 om 22:56

Qua veldspel was het af en toe echt heel goed. Al moet ik wel zeggen dat Galatasaray me echt tegen viel. Hopelijk komt er wel nog een goede back en minimaal een goede aanvaller erbij. Ben niet echt kapot van die Verthessen en die RB van Mainz. Enigste waar ze wel aan moeten werken zijn corners tegen, die waren keer op keer gevaarlijk voor eigen doel. Als ze dit op orde krijgen kunnen ze de CL misschien wel behalen. Hiernaar krijg je Celtic/Midtjylland, wat ik gisteren heb gezien zijn die vergelijkbaar met Galatasaray. Dan is het wel een hele zware ronde, maar wie weet wat er mogelijk is met een fitte Gakpo vanaf het begin en hopelijk een andere RB.

21 juli 2021 om 22:59

Echt een leuke pot. Gala was bagger, maar PSV speelde echt leuk. Gefeliciteerd. Benieuwd of ze deze lijn door kunnen trekken. Maar io het middenveld zit nu al 10x meer voetbal dan vorig jaar. Eindelijk.

21 juli 2021 om 23:02

Prima psv gezien, maar dat Galatasaray is toch schandalig wat ze laten zien met zo”n gigantische begroting. Daar moeten echt koppen rollen. Beleid klopt echt voor geen meter.

21 juli 2021 om 23:10

Nog vergeten toe te voegen maar ik van Madueke echt een van de beste PSV’ers misschien in potentie nog zelfs beter als Gakpo. Af en toe is hij het overzicht kwijt, maar zijn techniek in combinatie met zijn wendbaarheid maakt hem af en toe echt ongrijpbaar.

22 juli 2021 om 02:11

Zonder Rosario op middenveld loopt alles beter. Eindelijk zit hij op de bank. Ik wilde geen wedstrijf meer zien met hem op het middenveld. Brrrrr

21 juli 2021 om 22:58

Japie zal je vast meteen bijvallen!

21 juli 2021 om 22:59

Dus al bijna met het derde been in de volgende ronde? Met je eens dat Schmidt en Ihattaren alles behalve vrienden lijken te zijn. Je zou bijna zeggen: Joh ga op zoek naar een andere club. Biedt namelijk weinig perspectief.

21 juli 2021 om 23:01

Denk dat het voor iedereen beter is dat die wegen gaan scheiden. Dit leidt ook binnen het team alleen maar af. Jammer maar helaas

21 juli 2021 om 23:18

Is hem een seizoen verhuren aan Twente, Utrecht of Vitesse niet mogelijk? Om hem meteen definitief uit te zwaaien vind ik wel heel rigoureus, zeker nadat heel Nederland hem heeft zien schitteren bij PSV!

21 juli 2021 om 23:34

Als hij zijn contract verlengt wel ja.

21 juli 2021 om 22:59

Ik vind Gala nog geen graadmeter. Gala was echt drama. Dat waren ze vorige seizoen ook.
Maar het zag er idd wel verzorgd uit. En wat is van Ginkel een verademing tov Rosario.
Een kanttekening. Schmodt is echt een klootzak richting Mo. Thomas en Rosario erin maar geen Mo. Dit is niks anders dan denigreren van een voetballer. Baal hier wel van.

21 juli 2021 om 23:29

Echt zonde. Zou het wel mooi vinden als Mo een basisplaats in de terug wedstrijd krijgt. Is toch al gespeeld. Geef hem wat vertrouwen.

22 juli 2021 om 09:16

Is het PSV of Msv? Mo is slechts een wisselspeler die bij een ruime voorsprong niet meer nodig was. Waarom is dat matige talentje ineens zo belangrijk voor iedereen? Iedereen heeft kunnen zien dat hij zijn potentie niet gaat verzilveren. Hou nou eens op met zo iemand zo veel aandacht te geven. Doe je toch ook niet bij Thomas?

21 juli 2021 om 22:59

Denk dat iedereen in Nederland toch hoopt dat alle Nederlandse clubs het goed doen in Europa.

Prima wedstrijd van PSV, hoog druk gezet en Galatasaray in de fouten gedrukt, echt geen schijn van kans gehad, ondanks de goal net voor rust. Goal van zavi-gotze was echt een beauty! Heerlijk laat het voetbalseizoen maar weer beginnen.

Nog ff 1 ding kunnen wij ons als supporters ook nog normaal gedragen, die corner met Babel, schandelijk doe ff normaal zeg, Babel is gewoon een Nederlander dames en heren…

22 juli 2021 om 09:26

Wat maakt nationaliteit uit in clubverband? Berghuis is ook Nederlands? Ik mag hopen dat je die paar leeghoofden niet representatief vind voor heel PSV, dat zou wel heel oppervlakkig zijn.

21 juli 2021 om 23:01

Twee en een halve been? Zeg, hoeveel benen heb jij haha. Het inbrengen van Thomas is een dreun in het gezicht van Ihattaren idd. Laatstgenoemde heeft zich zeer positief opgesteld in de voorbereiding en daar ook de nodige minuten gemaakt. En dan vervolgens compleet genegeerd worden. Foei voor Schmidt. Galatasaray is niet meer wat het ooit was, maar internationaal zal deze uitslag echt wel wat opzien baren hoor. Goede reclame!!Maar toch, Max, Vertessen vielen tegen. En dan Drommel. Wie gaat hem als de sodemieter vertellen dat hij uit zijn doel moet komen!! Altijd blijft hij wijfelend staan. Dat gaat ons nog veel tegengoals kosten.

21 juli 2021 om 23:07

Misschien rekent @caribbean zijn jantje als derde been. Maar het resultaat was een combinatie van het goeie spel van PSV en de extreem matige Galatasaray. Vond die tegengoal wel onnodig. Hoe kon Kilinc zo vrij inkoppen?

21 juli 2021 om 23:11

@sneekpsv niet alleen compleet negeren, ook de opmerkingen vooraf waren zwak. Als journalist vraagt, snap niet dat hij gewoon niet kan zeggen de jongen is goed bezig en klaar. Waarom weer zeggen was zwaar jaar met hem.

22 juli 2021 om 00:27

@Mrkrillin. Idd dat viel mij ook op. Hij heeft elke keer een excuus om Mo naar beneden te halen. Vind dit echt jammer.

22 juli 2021 om 03:22

Niet alleen jammer maar ook erg kinderachtig voor een volwassen man

22 juli 2021 om 09:27

Na 5-1 overwinning gaan janken om een wisselspeler. moet niet gekker worden hier.

21 juli 2021 om 23:03

Mooie overwinning, maar belachelijk natuurlijk van Schmidt om Mo op de bank te laten. En dat voor Thomas en Rosario. Slaat echt nergens op! Nu kun je hem dus echt vergeten en gratis weggeven.

21 juli 2021 om 23:16

@DennisMax Het team stond toch prima ... Hij is contractueel niet verplicht Mo te laten spelen, hé?! Winnende trainer heeft gelijk ... Mo's tijd komt nog wel!

21 juli 2021 om 23:24

Die gaat niet komen hoor. Dit neigt toch naar iets persoonlijks. Er is geen enkele reden te bedenken om Thomas voor een afgetrainde gemotiveerde ihataren in te laten vallen. Geen enkele.

21 juli 2021 om 23:25

Kom op zeg. Hij komt afgetraind terug, speelt vorige week prima, en nu mag die weer de hele wedstrijd op de bank blijven zitten. En Thomas die niks waard is voor de club, mag er wel in. Wanneer die volgend jaar gratis naar Ajax gaat, zal die zeker zijn gram proberen te gaan halen voor en tegen Schmidt

21 juli 2021 om 23:30

Zou toch mooi zijn als hij gewoon transfervrij naar Ajax vertrekt haha.

21 juli 2021 om 23:35

Wie moet Ihatarren bij Ajax eruit spelen dan? Berghuis heeft net getekend voor 4 jaar en dan hebben ze Antony en Neres nog. Gaat Ihatarren weer niet spelen.

21 juli 2021 om 23:39

Neres die gaat nog wel een keer weg. Moet toch een keer weer geld binnenkomen.

21 juli 2021 om 23:46

@Dennos en Hendrik 1. Waarom Ajax erbij halen? 2. Ja Mo is bijzonder maar daarom hoeft Roger toch niet alles op hem af te stemmen. Tegen Paok speelde Mo prima maar dat dient toch geen garantiebewijs te zijn om in de basis te beginnen. Schmidt had een bepaalde tactiek vandaag en vond blijkbaar dat deze spelers geschikter waren. Kijk, dat je het niet eens ermee bent ok maar om zo verontwaardigd te doen en hem zelfs naar Ajax te praten. Schei uit! Wie gaat Mo eruit spelen dan, Tadic? Anthony? Berghuis? ... Mo is 1 van de 25 spelers. Zoals ik al zei Mo komt echt nog wel aan bod!

21 juli 2021 om 23:48

Waarheen dan? Ik vind het maar verdacht stil over Neres

21 juli 2021 om 23:57

Savano, hij heeft het als reactie op het gratis weggeven. Dat zou dan volgend jaar zijn. Dan zal Neres iig weg zijn, Anthony, Berghuis en Tadic moet ie dan voorbij. Als die er allemaal nog zitten. Tadic werr een dagje ouder, Anthony is niet onuitwisbaar.... nou, het zou zomaar kunnen.

22 juli 2021 om 09:30

Ben al lang blij als we van Mo af zijn. Wat een gezeik om een matige wisselspeler zeg.

21 juli 2021 om 23:07

PSV had ik liever met 2-0 zien winnen tegen een echt goede ploeg. Maar dat komt straks nog wel. Schmidt heeft snode plannen dit seizoen.zou Ajax nog wel eens kunnen opbreken.

21 juli 2021 om 23:10

Precies dit! Mo kan beter naar een andere club; dat Vertessen al in de basis staat, oké… maar dat Thomas invalt op de plek van Mo slaat natuurlijk helemaal nergens op!

21 juli 2021 om 23:11

Ik vind het moeilijk om een voetbalteam slecht te noemen als ik net precies het vrouwenelftal van Zambia aan het werk heb gezien. Galatasaray speelde vergeleken met hun namelijk geweldig.

21 juli 2021 om 23:16

Dat je mannenvoetbal met vrouwenvoetbal vergelijkt..

21 juli 2021 om 23:17

Goede wedstrijd gezien, vind het oprecht jammer dat Mo niet op z’n minst laatste 15 is gegund. Laten warmlopen en dan Thomas inbrengen is gwn vernederen, doet dat niet. Wil je hem niet opstellen, gwn laten banken, maar geen machtsspelletjes gaan spelen met een tiener.

21 juli 2021 om 23:23

De return lijkt een formaliteit.
Prima uitslag voor PSV.

22 juli 2021 om 00:25

Nu je erover begint. Wat is de status van Ihattaren eigenlijk? Is hij definitief afgeschreven? Las een artikel in de VI van vorige week (reportage over het trainingskamp van PSV) en de naam werd niet een maal genoemd in het artikel. Is hij helemaal afgeschreven?

22 juli 2021 om 06:41

Jazeker....heb genoten van het druk zetten van Psv. Ik vraag me af wat Valentijn Driessen, nu weer te zeggen heeft. Zijn mening hadden Dumfries en Malen zonder getraind te hebben gewoon moeten spelen.

Lekker gespeeld, vermakelijke pot gezien dus dik en dik verdiende overwinning voor Psv.
Zahavi prima, Gotze prima en die Ramalho is ook een prima aanwinst!

21 juli 2021 om 22:54

Zahavi meesterlijk. Wat een assist zeg. Had niet verwacht dat hij dit in zich had.

21 juli 2021 om 22:57

Hoezo? Zahavi liet vorig jaar al goede dingen zien. Eerst seizoenshelft regelmatig niet zijn niveau gehaald, daarna een goede tweede seizoenshelft gedraaid. Ik verwacht dit jaar veel van hem omdat hij nu is ingespeeld.

21 juli 2021 om 23:02

Die assist was meer geluk dan wijsheid. Die nummer 27 stapt in terwijl hij gewoon moet blijven staan. Daardoor schiet die bal 2 man voorbij. Zahavi had hem helemaal niet gezien. Een normale verdediger pakt gewoon die bal.

21 juli 2021 om 23:02

En als centrale spits denk ik ook dat ie beter uit de verf komt. Geen gedoe met Malen erom heen.

21 juli 2021 om 23:08

LuisSini, juist door die assist struikelt die verdediger… Die kon niet meer anticiperen op die bal

21 juli 2021 om 23:15

Het was een mooie 1-2 om die verdediger van Gotze uit te spelen. Dat er nog een tweede verdediger was waar de bal ook voorbij schiet (doordat hij zo raar instapt) had Zahavi zelf nooit kunnen zien en was dus ook geen bewussie. Vrij gelukkig dus dat die bal voorbij die verdediger gaat want normaal gesproken word die bal gewoon onderschept.

22 juli 2021 om 02:43

Sowieso was dat een bewuste assist. Een sublieme pass.

22 juli 2021 om 07:41

Hij raakt hem niet eens goed waardoor die per ongeluk ook die nr 27 de verkeerde kant op stuurt, als wist hij niet eens dat die daar stond.

21 juli 2021 om 23:12

Als je die reacties niet snapt, ligt dat toch echt aan jou hoor. En een aantal spelers die ontbreken merk je natuurlijk, maar 5-1 is meer dan alleen een aantal spelers die er niet bij zijn. De verdediging stond voor geen meter en de keeper.. daar hoeven we niks over te zeggen denk ik.

21 juli 2021 om 23:18

Malen en Dumfries ontbreken toch ook? Dus wat is jouw punt ...?

Galatasaray kan de handdoeken in de tas laten, want ze zijn al compleet afgedroogd.

21 juli 2021 om 23:08

En de kapper afbellen, want ze zijn al geknipt en geschoren.

21 juli 2021 om 23:23

En een zedenadvocaat bellen, want ze zijn keihard in hun poepertje genomen

22 juli 2021 om 00:19

Lekker Lebaratje toch of niet dan

22 juli 2021 om 00:35

Maar de onderbroek die ze aanhouden onder de douche zal nog wel nat zijn toch.

Veel dynamiek, snel gespeeld en dikke uitslag. Genoten van PSV. Op naar de volgende ronde. Wat is madueke een talen zeg, Jezus.

21 juli 2021 om 22:56

Absoluut een groot talent! Wat een parel. Hij moet nog iets meer beseffen wanneer hij moet afspelen, maar het gemak waarmee hij een mannetje uitkapt is geweldig.

21 juli 2021 om 23:08

Valt mee vind ik een spits moet vaak voor eigen succes gaan. Daarbij geeft Madueke (vandaag weer) ook assists

22 juli 2021 om 02:02

Hij is geen spits, echter, dus je comment gaat niet op.

Zo trots op mijn cluppie. Wat een heerlijke wedstrijd. Galatasaray compleet vernederd. FORZA PSV

Uitstekend gedaan door PSV. Leuk om ze zo te zien spelen. Zag er veelbelovend uit!

Weinig weggeven, fouten afgestraft. Terugwedstrijd moet een formaliteit zijn.

Sterk gespeeld door PSV. Mooie punten voor Nederland op de UEFA lijst.

Galatasaray is de grap van Turkije. Wat een wanvertoning.. het was grappig, gênant en triest tegelijk.

21 juli 2021 om 22:55

De grap van turkije? Ze eindigden toch boven jouw fener en op 1 doelpunt na kampioen?

21 juli 2021 om 23:04

Dat zegt meer over het niveau in Turkije dan dat van Fener.

22 juli 2021 om 09:52

Klopt. Fenerbahce is met 1 punt verschil onder galasaray geëindigd. Gala is alsnog de grap van Turkije.

Waarom is gala de grap van Turkije?
Omdat gala de meeste penalty's meekrijgt in de Super Lig sinds 2014.

Waarom nog meer?
Omdat de tegenstanders van Gala de meeste rode kaarten ontvangen in de Super Lig sinds 2014.

Waarom ten slotte?
Omdat gala geen makkelijke penalty's en rode kaarten meekrijgt in Europa. Dan spelen zij opeens een 'echt' potje voetbal en krijgen zij meteen een oorwassing.

Fenerbahce heeft sinds 2017 geen Europees voetbal gespeeld, maar alsnog veel meer punten gepakt voor Turkije op de UEFA lijst. Beter gaat gala normaal doen, rechtvaardig beleid voeren en uitgaan van haar eigen kwaliteit en bodem.

21 juli 2021 om 23:14

@ultra ieder team met Babel in de basis is een grap, genant en triest. In Turkije moet toch wel een talent rondlopen die minimaal even goed/ slecht is als Babel.

22 juli 2021 om 09:58

Daar heb je helemaal gelijk in Mr Krillin. Turkije moet investeren in haar eigen jeugd en een keer uitgaan van de lange termijn. Het is niet meer van deze tijd om ervaren spelers met 'internationale allure' naar de competitie te halen. Zonde van het geld, zonde van de talenten en het levert geen sportieve successen op.

Overigens is Fenerbahce ook een lange tijd schuldig geweest aan dit soort belachelijk beleid. Echter zijn wij sinds 2018 een andere weg ingeslagen. Dat gaat met horten en stoten, maar nu al spelen bij Fenerbahce jonge 'low budget' spelers met potentie. En de afgelopen seizoenen zijn spelers verkocht voor vele miljoenen, zoals Eljif Elmas en Vedat Muriqi. Het spel van Fenerbahce is ook veel beter geworden.

Ik hoop dat gala en besiktas ook gaan investeren in de eigen jeugd en stoppen om spelers als Falcao, Babel, Feghouli op de loonlijst te zetten.

23 juli 2021 om 00:47

Ja door Mesut Ozil te contracteren vorig jaar zijn jullie inderdaad een andere weg in geslagen sinds 2018 👍

Klasse, PSV! Beter kun je bijna niet beginnen.

Dit wordt een heerlijk seizoen

21 juli 2021 om 22:56

Laten we niet te hard van stapel lopen. Dit Galatasaray zou in Nederland alle zeilen bij moeten zetten voor het linkerrijtje.
Vergane glorie.

21 juli 2021 om 22:57

Klopt maar de wedstrijden die in de voorbereiding zijn gespeeld waren vanuit PSV ook goed en scherp. Ik voorzie daarom een mooi seizoen!

21 juli 2021 om 23:41

Met Ramalho, Van Ginkel en Propper en niet te vergeten een fitte Gotze die vanaf het begin de voorbereiding meepakt, krijg ik snel het idee dat er veel meer mentale stabiliteit, meer houvast in de ploeg zit. Zelfs Sangaré, die naast de povere Rosario bijna leek uit te groeien tot een miskoop, leeft als stofzuiger tussen deze jongens op tot een waterdrager met een dankbare rol. Ik verwacht daarnaast een opzienbarende doorbraak van Madueke, die een sterke indruk maakt tijdens de voorbereiding, en een succesvol laatste seizoen van reservecaptain Cody Gakpo.

Er zijn nog een paar open eindjes, naar mijn smaak. Los van het feit dat een succesvol seizoen van PSV de interesse van Franse clubs in Boscagli niet onwaarschijnlijk zal wekken, lijkt me het aantrekken van een fysiek sterke verdediger een van de prioriteiten. Een investering als de in Mexico hoog gewaardeerde César Montes zou ik daarom zeker toejuichen.

Verder zal PSV na het vertrek van Malen een nieuwe spits moeten halen. Vertesse gaat het nog niet brengen ben ik bang en achter Zahavi is het verder met Maxi Romero, die pas vanaf september kan aansluiten, letterlijk en figuurlijk fragiel. Het domste wat de club dan kan doen is Luuk de Jong halen. In de eerste plaats haal je hem voor de basis en daar is geen plek voor, daarnaast past hij totaal niet in de dynamiek van dit systeem. Voor de opvolging van Malen hoop ik dat de veronderstelde interesse van PSV in Adam Hlozek (sparta Praag) oprecht is. Enorm talent en met 18 jaar toch iemand die je rustig kunt brengen achter Zahavi totdat de Israelier de club komende zomer verlaat.

Terwijl je moet hopen dat er interesse in te licht bevonden aankopen als Thomas, Gutierrez, Bruma en Doan op gang komt, zou PSV de zaken er met Hlozek en Montes prima voor elkaar hebben. Zowel voor komend seizoen als de toekomst.

Top avond voor Psv. Ik heb er ook van genoten. Veel voetbal van achteruit met Boscagli en Ramalho. Sangare uitstekend, verdedigend was het altijd wel goed maar als ie dan ook nog de bal constant naar de goede kleur gaat spelen is het gewoon een hele goede speler. Zahavi en Gotze en Madueke ook erg goed. Lekker hoor voor Psv.

Dat word niet tuuteren vandaag, bedankt!!

22 juli 2021 om 03:17

*Tütüren

Fantastische overwinning! Heel dominant PSV gezien. Prachtig!

Leuke wedstrijd om te kijken als Nederlander. Een aantal schitterende momenten gezien van Madueke, Gotze en Zahavi. Psv wordt er met Gakpo alleen nog maar gevaarlijker op. Wel moet ik iets rechtzetten. Vanmiddag heb ik forse kritiek geuit op de wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen, wat in mijn ogen weinig met voetbal te maken had. Vandaag heb ik toch moeten concluderen dat het mannenvoetbal soms niet veel beter is. Een keeper die over een bal heen maait, een keeper die de bal in eigen goal duwt, Babel, spelers die PSV-ers voorzien van assists, wat was dit ongelofelijk dramatisch zeg.

21 juli 2021 om 23:03

Vergeet de ingooi niet

Je kan het op twee manieren bekijken. Enerzijds was Galatasaray echt een zooitje ongeregeld: het zag er echt niet uit met twee gigantische keepersblunders en twee grove fouten waaruit een doelpunt voortkwam. Het was echt helemaal niks. Aan de andere kant was PSV indrukwekkend. Je dwingt die fouten af. PSV oogde energiek, gretig, fris en het drukzetten ging echt fantastisch. Dan laat je een slecht team eruit zien als een team amateurs.

21 juli 2021 om 23:13

Eigenlijk geeft Schmidt toch ook meteen zijn eigen fout toe met die rare 4222 opstelling vorig jaar? Met Gotze heb je een ideale speler voor op de nummer 10 positie. En op middenveld/voorin was enkel Propper nieuw vandaag vergeleken met vorig jaar, dus het is ook niet zo dat hij ineens 4 andere smaken voorin heeft.

21 juli 2021 om 23:28

Je vergeet dat Van ginkel zn beetje het hele seizoen herstellende is geweest. Die heeft pas minuten kunnen maken in de laatste paar wedstrijden. Dat is dan de helft van je middenveld dat maakt een wereld van verschil.

22 juli 2021 om 00:36

Ja maar de switch naar 4-2-3-1 lijkt me niet op het conto van een fitte van Ginkel te komen. Dat blok van 2 man op het middenveld had je vorig jaar al. Natuurlijk staat het beter met van Ginkel, maar doel meer op de formatie wijziging. Die 4-2-2-2 was gewoon een fout van Schmidt.

Heerlijk avondje gehad zeg! Ja, Gala was erg waardeloos. Maar toch, PSV speelde fris en aanvallend voetbal. Als dit een voorbode voor het seizoen is gaan we leuke tijden tegemoet!

En voor de fans die vanmiddag aan het ziften waren op het amateuristische niveau van Zambia gedurende Nederland - Zambia, Galatasaray kan er ook wat van!

Een heel sterk PSV gezien. Zahavi met een fantastische assist. Ramalho en Boscagli staat als een huis. Sangaré is een A-merk stofzuiger. Top! PSV gaat een leuk seizoen tegemoet!

Psv heeft voetballes gegeven aan Galatasaray. Galatasaray scoort een gratis goaltje verder helemaaaal niks. Zahavi man van de wedstrijd samen met Muslera. Ik wil wel iets over Galatasaray en Fatih Terim zeggen maar ben bang dat ik gelijk wordt aangevallen door een paar Galatasaray supporters.

22 juli 2021 om 00:07

Met die naam zal dat inderdaad zo zijn. Maar aan je stelling is niets gelogen.

Sterk gespeeld door PSV. Mooie punten voor Nederland op de UEFA lijst.

Galatasaray is de grap van Turkije. Wat een wanvertoning.. het was grappig, gênant en triest tegelijk.

Schmidt daagt ihataren echt uit. Thomas erin voor Madueke.

Verder leuke wedstrijd. Beetje psv-steaua vibes met zahavi in de rol van romario.

21 juli 2021 om 22:56

Je moet het wel laten zien natuurlijk en zit niet voor niks op de bank.

22 juli 2021 om 00:09

Vorige wedstrijd gewoon laten zien. Maakt een afgetrainde indruk. Dat je hem niet in de basis laat beginnen snap ik en dat is prima. Maar gun hem dan tenminste een kwartier. Gaat hij serieus Thomas erin brengen. Op basis van wat heeft Thomas het meer verdiend dan Ihattaren?

21 juli 2021 om 23:03

Dit heeft niks meer met uitdagen te maken, op een bepaald punt zal het gewoon demotiverend gaan werken voor zo’n jongen. Ben bang dat Ihattaren zo steeds meer richting de uitgang wordt geduwd, wel enorm jammer want hij kan Psv echt beter maken. Een winnend coach zal altijd hebben.

PSV is er met Propper en Ramalho wel op vooruit gegaan in vergelijking met vorig seizoen. Ontketende Madueke en Zahavi die zich denk ik wel wat vrijer voelt in een één spitsen systeem met een fenomenale hattrick als resultaat. Fenomenale Götze, Gakpo met de aanvoerdersband was ook schitterend. PSV lijkt echt veel beter dan vorig seizoen ziet er fris en fruitig uit. Denk dat PSV en Ajax gaan strijden om de titel dit seizoen en dan heel lang niets vervolgens Az, Vitesse, Feyenoord enzovoort. Al met al een heerlijke avond, al was Galatasaray wel heel slecht. Schmidt moet wel stoppen met het brengen van Thomas op rechts.Dertien in een dozijn speler is dat. Breng dan Ihattaren maar goed Schmidt en zijn wissels dat wisten we al...

21 juli 2021 om 22:56

Liever Thomas dan Mauro, maar wel eens dat hij dan gewoon Mo moet brengen.

Vooraf was ik nog angstig en dacht ik aan misschien een nipte overwinning. Maar wat is er in godsnaam met Galatasaray gebeurt? Wat een niveau was dat zeg, niveautje Helmond Sport.

21 juli 2021 om 23:07

Hey niet mn cluppie vergelijken met die turken graag!! Ik kom uit Helmond en ben grote fan van Helmond Sport!

Eran MoTM!! Hoewel ik het echt diep triest vind dat Thomas werd verkozen boven Mo, was dit voor iedere PSV-er een geweldige pot. Hele wedstrijd gedomineerd, v Ginkel wisselen voor echt een ijzersterke Pröpper, Gala was helemaal nergens te bekennen op een goaltje (grote fout van een matige Max) na. Hoop dat Willems een contract gaat krijgen want alleen de LB positie zet ik m'n vraagtekens bij. Sterk PSV gezien!

Alle kenners wisten het na de loting zeker: Rip PSV. En met een andere mening had je geen verstand van voetbal 😂

21 juli 2021 om 22:58

Ik heb echt helemaaaaal niemand gehoord over RIP PSV hahaha. Volgens mij heb ik overal gehoord dat Gala niets meer voorstelt en PSV vrij weinig te duchten heeft... Zie hier de mensen hadden gelijk

21 juli 2021 om 22:59

Waar heb jij het over? Iedereen zei dat gala er niet klaar voor was en psv de favoriet...

21 juli 2021 om 22:59

Nou dat is echt niet waar. Ik heb genoeg Turkse reacties gezien dat ze verwachtten dat PSV door zou gaan. De meeste PSV supporters waren er nog niet gerust op vooraf als ik het zo las. Waarop veel Turkse voetbal supporters zeiden dat Gala niet veel meer voorstelt en dat er veel onrust is wat betreft de trainer en de gehuurde spelers etc.

Nou nu zie je waar het Turkse elftal hun inspiratie uit haalde. Galatasaray was echt kansloos. Heb je zulke vedettes en dan wordt je zo afgemaakt. Lekker voor PSV. Voor de Gala fans wenst ik jullie echt heel veel sterkte. Ik goop voor jullie dat dit komt door de onrust.

Niveau turske competitie is nu wel duidelijk.

21 juli 2021 om 23:20

daarom gaan flops als Jorgenson er nog snel geld harken. Ongelooflijk wat slecht is die competitie geworden. En dat ondanks de zeer fanatieke en hondsdolle fans

21 juli 2021 om 23:24

Niet echt, iedereen in Turkije is de laatste jaren zwaar gedemoraliseerd. Ecomonie, politiek, voetbal... noem het maar op

Echt een hele leuke wedstrijd om te kijken met soms uitmuntend voetbal.

Mooi die onbekende namen erbij en dan zo spelen.

Hopelijk een mooi seizoen!

Gala gedeclaseerd, geweldig! Tuurlijk waren die Turken erg slecht, maar PSV gewoon prima het verschil in kwaliteit omgezet in rendement. Paar mooie acties en aanvallen gezien, verdedigend solide en prima sfeertje met het publiek weer erbij. Top avond!

Psv oogt gretig en fris zeg. Ja we kunnen zeggen CimBom bakt niks van. Maar geef PSV de credits. dit wordt denk ik een titanenstrijd dit jaar tussen ajax en psv. The usual dus. Nee AZ, jullie zijn echt geen concurrent van Ajax, al leven jullie in de waan van wel.

Hele goede wedstrijd van Psv. Wat een klasse speler is Zahavi toch. Ben ook wel tevreden over alle nieuwelingen muv Drommel. Met name Ramalho vond ik sterk spelen.

21 juli 2021 om 23:11

drommel als al bekend qua kwaliteiten of als slechte prestatie vanavond?

21 juli 2021 om 23:18

Had sowieso een beetje mijn twijfels tijdens de transfer. Hij heeft talent maar wat ik van hem bij Twente heb gezien, is hij nog niet goed genoeg om eerste keeper bij PSV te zijn. Daarnaast maakt hij in de voorbereiding en ook vanavond een slechte indruk.

21 juli 2021 om 23:30

hmm qua voorbereiding etc kan ik niks zeggen (geen psv fan)
Maar qua prestaties bij Twente denk ik dat hij het wel gaat redden.
Voor de transferperikelen echt gewoon geweldig afgelopen seizoen. Daarna wat minder maar wel herpakt.
Fantastische voetballende keeper, goeie reflexen en sterk met strafschoppen.
Enige wat soms minder kan zijn, is het uitkomen bij hoge ballen in de 16.
Ik denk dat PSV hier veel plezier aan gaat hebben.

Als Psv zo blijft spelen dit seizoen gaat Ajax het nog lastig krijgen.

21 juli 2021 om 23:07

Maar heb je Ajax al zien spelen dit seizoen dan??

21 juli 2021 om 23:31

tegen quick 20

22 juli 2021 om 00:07

Odesza laten we het hopen, ik geloof zelfs dat de Ajacieden liever wat meer spanning hebben.

Leuk voor PSV maar bizar weinig Nederlanders in de basis 11....vind dat toch wel apart.

21 juli 2021 om 23:19

Een Duits team met maar 2 Duitsers in de basis is wel een beetje raar

21 juli 2021 om 23:07

Als PSV met de sterkste 11 speelt heb je.Drommel, Dumfries, Malen, Gakpo, Van Ginkel en Propper...

Wellicht vertrekken Malen en Dumfries maar dat zien ze dan wel weer. Hopelijk gaat Mo ook wat vaker spelen, zag er afgetraind uit maar ook erg ontevreden.

Lekker goede pot van Psv, maar kleine kanttekening is dat de Turske voetbalvolgers inderdaad niet gelogen hebben over Gala... Mijn godje wat is dit een allemachtig slecht elftal jemiigg

Heerlijke wedstrijd, als je dit team heel kunt houden kunnen ze hoge ogen gooien.
En ik weet t 1 zwaluw.... Maar dit heeft potentie
Jammer dat ie Mo niet heeft gebracht de laatste paar minuten maar die zal volgende week wel wat meer minuten maken

Wauw… Ik heb in al deze jaren nog nooit zo een lomp team gezien als de Galatasaray van deze wedstrijd. Fouten volop, rare inworpen, domme acties.

PSV speelde abnormaal goed ook, misschien ook door de lompheid van de tegenstander. Denk ook wel een serieuze kanshebber voor de titel.

En wat is die Madueke goed zeg… pff

Terecht gewonnen, wat is Gala slecht pff.
Denk dat de volgende pot tegen Celtic of die Denen een zwaardere wordt maar ik heb een leuke pot gezien.
Gefeliciteerd Psv.

Psv dubbel en dwars verdient. Wat was gala slecht zeg, schaamt je ogen uit je kop. Zowaar nog slechter spel als het afgelopen seizoen, wat ik bijna niet kon voorstellen. De nieuwe spelers zijn totaal niet ingespeeld en de oude garde is een groot fiasco. Gefeliciteerd psv, je hoeft niet eens te komen naar istanbul, je verliest automatisch 3-0 maar gaat alsnog door. Gala is helemaal de weg kwijt.

Turkse lig stelt helemaal niks voor. Galatasaray leek wel een amateur elftal. PSV heeft echt goed gespeeld. Gefeliciteerd!

Wat was Babel weer goed zeg....

Wat een uitslag zeg! Heb het niet kunnen kijken maar kijk net en zie 5-1!! Hahahahaha
Was Gala nou echt zo slecht, of speelde PSV zo goed (wat ik zo lees aan de reacties)?
In ieder geval bemoedigend.

21 juli 2021 om 22:58

Beiden. Gala was echt dramatisch en is nauwelijks aan de goal geweest. PSV speelde goed, beter dan elke wedstrijd van vorig seizoen.

21 juli 2021 om 23:04

Dank voor je reactie!

Leuk voor PSV maar bizar weinig Nederlanders in de basis 11....vind dat toch wel apart.

21 juli 2021 om 23:09

Cherry picking op en top natuurlijk nu Malen, Dumfries en Gakpo er niet bij waren.

21 juli 2021 om 23:31

Stel je aan joh. Bij Ajax lopen er toch ook nauwelijks Nederlanders? Op Blind en Klaassen na.

21 juli 2021 om 23:41

Stekelenburg, pasveer, timber, gravenberch, berghuis ...

21 juli 2021 om 23:54

Ja doe staan ook allemaal basis....

22 juli 2021 om 00:08

Leuk, al die wisselspelers noemen. Nu ik; Ihattaren, Obispo, Propper, Rosario, Teze, Viergever, Drommel, van Ginkel

Heerlijke pot! Ik weet dat Galatasaray niet op z’n best is momenteel, maar hoe we speelden beloofd wel veel meer dan wat we afgelopen seizoen hebben gezien. Van Ginkel en daarna Propper met Mario op 10 geeft een veel betere balans op het middenveld. Dan Zahavi als enige spits, is ook goud waard vandaag. Solide ogende verdediging! Mooi, heel mooi!

21 juli 2021 om 23:24

@psvchamp koppigheid vd trainer met zijn onzin 4-2-2-2 had jullie zelfs bijna de 2e plek gekost! Zie verschil als hij gewoon 4-2-3-1 speelt. Nu moet hij oppassen dat hij niet zomaar spelers passeert (Teze) of negeert (Ihattaren). En wat gaat hij doen als Gakpo fit is. Madueke op de bank voor zijn lievelings dravertje Vertessen?

21 juli 2021 om 23:27

@gangstar wat is er aan de hand in Turkije? Zoveel hondsdolle en trouwe fans. Het land is voetbalgek. Zoveel Turkse jongens willen voetballen. Hoe kan zo slecht zijn? Hoe kunnen flops als Jorgenson en Babel daar spelen en miljoenen pakken!!!???

Leuke pot. Al was Gala echt slecht zeg. Gaven PSV continu de kans om door te breken op de flanken . Dan komen de kansen vanzelf. Verder las ik tijdens het live meepraten steeds commentaar op Schmidt dat hij Ihattaren niet bracht. Waarom zou je dat doen als hij toch niet wil bijtekenen.. er zijn zat jongens die wel graag voor PSV willen spelen. Die verdienen dan eerder een kans?

21 juli 2021 om 23:07

Volgens mij volg jij psv niet eens anders zou je niet dat niet zeggen. In de voorbereidingen op dit seizoen was duidelijk te zien dat ihattaren er alles voor gedaan heeft om fit terug te komen. En in de oefenwedstrijden heeft hij hard gewerkt om te laten zien dat hij ervoor wilt gaan. Daarnaast heeft hij nooit gezegd dat hij weg wilt.

Lekkere avond voor het Nederlandse voetbal. Wat is Galatasaray afgegleden zeg als dit het Turkse voetbal niveau is stelt het echt niets meer voor zeg. De psv kan de return wel makkelijk tegemoet zien en hoe mooi zal het zijn als twee Nederlandse clubs eindelijk weer eens in de CL zitten.

Me happy.
Lekker hoor dit, wat een start!
Blijft steeds een beetje onderbelicht , maar wat is die Boscagli toch een intelligente speler.
Ik snap niet alles wat ie doet, maar dit heeft Schmidt erg goed gezien.

Zahavi is toch wel echt de held hier. Toch beter gespresteerd bij PSV dan verwacht. Deze Israelieet wordt toch echt onderschat.

Wat een verschil met de voorbereiding ook. Van veel kansen weinig rendement naar 5 goals in een wedstrijd, genieten!!

Genoten van dit Psv. speelde echt goed voetbal. En die Zahavi wat een koning is dat. Gun het hem echt..

dat het zo makkelijk zou gaan had niemand verwacht. De volgende ronde is al een feit. hopen op FC Midtjylland (ook al ken ik daar geen spelers dus ben niet goed geinformeerd) maar Celtic heeft nog altijd zijn naam mee!

Allereerst wil ik PSV-fans feliciteren met de verdiende overwinning. Je merkt dat enige continuïteit in bestuur, jeugdopleiding en spelsysteem z'n vruchten afwerpt, tegen in ieder geval een onorganiseerd club als Galatasaray. Mijn club, Galatasaray. Hoe kan je niet je selectie op orde hebben ? Hoe kan je niet eens je veld op orde hebben voor volgende week ? Schande. Ik neem het mezelf kwalijk dat ik zelfs gewoon boos en geïrriteerd raakte, terwijl ik vooraf 0.0 hoop had. Vandaag is ons symbool, onze ontstaans slogan 'Teams verslaan die niet Turks zijn' gedegradeerd, beschadigd. Schandalig. Wie zijn jullie om onze club zo te beschadigen ? Als jullie het niet kunnen, zout alsjeblieft op !

21 juli 2021 om 23:05

Psv heeft ook jaren gehad dat de selectie niet op orde was en werd verloren van kleine clubs. Gelukkig is er nu van geleerd ondanks dat malen en dumfries er niet bij waren.

Ik heb echt genoten vanavond. Een volledig subjectieve mening, maar ik heb echt een vechtend psv gezien die combinerend er goed uit kon komen en verdedigend op één moment goed stond. Goede voorbode voor de rest van het seizoen. Mogen toch wel zeggen dat iig europees voetbal zeker is gesteld en met dit voetbal kijk ik met vertrouwen naar de volgende ronde!! Come on you boys in red!!

Wow wat is Galatasaray slecht. Denk dat ze met dit team in Nederland zouden vechten tegen degradatie. Wat een vergane glorie.

PSV speelde echt sterk en leuk voetbal, heb er echt van genoten en ben heel blij dat ze dit gewonnen hebben. Maar ik hoop toch voor de Gala fans hier en in Turkije dat ze vandaag 9 basisspelers misten, want als dit het echte team moeten ze uitkijken dat ze niet degraderen in Turkije.. wat een trieste bende. En Muslera vergeef ik zijn 2 blunders nog, want dat is normaal gesproken een geweldige doelman. Maar de rest komt denk ik niet eens mee in de KKD.

21 juli 2021 om 23:07

Ach die zijn net terug van vakantie en hebben nauwelijks gespeeld. Je ziet dat vaker zo vroeg in de voorbereiding. Ergens onprofessioneel maar ik heb psv ook jaren met een b team zien beginnen en verliezen in voorrondes.

Wat is die Muslera slecht zegt. Ja die schot van van Bronckhorst op het WK 2010 was onhoudbaar maar van vanavond was het echt erg.

Het iseen fantastische overwinning van PSV

Goed gespeeld van Psv. Ze hebben galatasaray echt gedeclasseerd.

Ik wist niet dat die Turkse competitie zo snel afgegleden is tot Mickey Mouse competitie. Als deze club zo lang meedeed om het kampioenschap, dan is wel duidelijk dat de Turkse ploegen nu boeten voor het jarenlange wanbeleid s

Mooie wedstrijd van PSV. Ze hebben Galatasaray helemaal overklast. Prachtig ook om weer supporters in het stadion te zien.

Wel jammer dat Mo geen minuten heeft gemaakt. Geeft toch aan dat deze teianer het helemaal niet in heb ziet zitten en dat het voor beide partijen maar beter is dat hij naar een ander club gaat.

Prima wedstrijd voor PSV. Dit was wel de eerste officiële wedstrijd van het seizoen heh. Galatasaray was vreselijk zwak en totaal niet klaar voor de confrontatie met een ploeg die heel hongerig leek. Zahavi en Madueke waren de beste vanavond. Ik zou gewoon met de Israëliër in het midden spelen en Madueke en Gakpo op de flanken. Alleen verwacht ik nog wel versterking als Malen en Dumfries vertrekken. Het seizoen is lang en ik denk dat de PSV fans echt niet moeten verwachten dat van Ginkel en Gotze alles gaan spelen. De start was absoluut goed, maar het was maar één wedstrijd. Trouwens ik vond Mwene zenuwachtig, Max blijft verdedigend niet stabiel. Hoe dan ook prima avond voor de PSVers.

Wel jammer dat Mo geen minuten heeft gemaakt. Geeft toch aan dat deze teianer het helemaal niet in heb ziet zitten en dat het voor beide partijen maar beter is dat hij naar een ander club gaat.

Kan iemand me vertellen of de verdediging dit seizoen eindelijk op niveau is?

Jammer dat PSV zoveel jaren met Europees goede aanvallers heeft 'weggegooid' door een ondermaatse verdediging.

2 jaar geleden hadden ze de '4 cowboys' voorin...

1 jaar geleden hadden ze 2 elftallen kunnen opstellen met aanvallers en aanvallende middenvelders...

Maar sinds Alex en Ooijer is er nooit meer een goede of fatsoenlijke verdediging geweest.

Ik snap het niet.

21 juli 2021 om 23:04

De verdediging is niet getest daar valt nog niets over te zeggen op dit moment.

21 juli 2021 om 23:09

Bruma en moreno waren wel sterk, maar vaak is het inderdaad mager achterin. Ook in de jaren van brands als td die zoveel geprezen werd.

Goed gedaan door PSV de uitwedstrijd is nu maar een formaliteit, maar o wat was Galatasaray slecht dat team zou nog vechten voor degradatie in de Eredivisie. Word een mooi seizoen voor de NL clubs in Europa ik heb er nog meer zin in!

Gefeliciteerd aan alle PSV fans. Heer en meester op het veld. Vergeet niet dat er heel veel spelers bij Galatasaray ontbraken, veel geblesseerden, corona gevallen, nieuwe spelers, hopelijk ziet het bestuur van Galatasaray in dat het zo niet gaat lopen dit jaar, er moeten versterkingen komen, PSV heeft Galatasaray laten zien hoe voetbal gespeeld moet worden, ik walg al een jaar van dat taktiek van Fatih Terim. Nogmaals gefeliciteerd. Snap niet waarom men elkaar moet vernederen en niet gewoon inhoudelijk met respect kan reageren.

Zo zie je maar hoe galatsaray in Turkije kampioen word. Trainer van hun is alleen maar bezig met Turkse scheidsrechters en dan word er dik in hun voordeel gefloten. Turkse media staat achter hun, veel politieke spelletjes en als ze in Europa komen hoppa meteen 4-6 om de oren. Besiktas en Fenerbahce supporter hebben veel meegemaakt met hun vieze spelletjes, maar jammer genoeg heeft niemand de kracht om het te stoppen. Ik wil PSV feliciteren, fantastisch gespeeld. Alle hoeken van het veld laten zien en gedomineerd.

21 juli 2021 om 23:07

Pas maar op voordat er straks een paar boze Fatih terim fans komen hahaha laatste 40 Europese wedstrijden 4 keer gewonnen ??

21 juli 2021 om 23:14

Ow nee dan komen ze met hun Uefa cup die ze met alle geluk van de wereld hebben gewonnen. Ze kunnen daarna niet eens uit de groep komen.

22 juli 2021 om 00:30

Dit is precies wat ik ook dacht en schreef. Elke keer weer die Abdulrahim Albayrak die als een gillende meisje voor de camera staat te huilen als ze een potje hebben verloren. Altijd Fatih Terim die na een verloren potje voor de camera staat als een vermoeide dichter die toch nog een laatste poezie wil uitbrengen. Toch weten ze de Turkse bond en scheidsrechters ieder keer op de knieen te krijgen. Werkelijk te schandalig voor woorden. Dit soort wedstrijden zijn dan toch wel vermakelijk om te zien Nog een kanttekening. Fenerbahce was de afgelopen 2 jaar absent in Europees verband. Toch hebben zij in de afgelopen jaren meer punten behaald dan Galatasaray voor Turkije. Hopen dat Besiktas en Fener dit jaar het stigma van het Turkse voetbal kunnen wegwerken.

Netjes van Philips. Leek echter wel dat Galatasaray afgekeken had bij Zambia vanmiddag.

Turkije stelt al jaren niks voor in europa

21 juli 2021 om 23:08

Komt wel weer. Maar men moet het dan wel over een andere boeg gaan gooien. Veel meer inzetten op en investeren in de jeugdopleidingen. Een land van 80+ miljoen mensen. Zo veel potentie. Je ziet het, overbetaalde uitgerangeerde vedettes als Babel brengen je ook niet verder. Dat geld kun je beter investeren in jeugd en jonge buitenlandse talenten met restwaarde.

21 juli 2021 om 23:33

aljat Een land van 80+ miljoen mensen. Zo veel potentie en dan met Babel in de basis van een vd beste Turkse ploegen. Er gaat echt heel wat fout!!

Dit moet te doen zijn, lijkt me!

Hele sterke pot van PSV gezien vandaag! Energie, beleving, positiewisselingen, combinaties, mooie goals. Het had echt alles! Galatasaray overigens wel heel heel pover hoor. 1 kans gehad (en die ook direct verzilverd). Maar als je dit team vergelijkt met wat het ooit was. Het team van Drogba, Sneijder, Melo, etc. Wat een contrast. PSV’ers van harte! Geniet ervan! Laten we hopen dat Feyenoord morgen dit goede voorbeeld volgt.

Zeer goed gespeeld. Zahavi geweldig en Gotze sterk. Mandueke loopt ook makkelijk voorbij zijn man en zal niet lang in Nederland spelen.

Ben persoonlijk veel meer gecharmeerd van Propper dan Van Ginkel. Voetbalt makkelijker en is verdedigend feller. Van Ginkel wel diepgang. Interessant hoe Schmidt dat gaat oplossen want Sangare lijkt een zekerheid als echt pure balafpakker.

4-2-3-1 ook veel logischer dan het 4-2-2-2 systeem

21 juli 2021 om 23:41

Ach kom op sangare, is de beste middenvelder sinds deze voorbereiding. vandaag sangare weer foutloos net als alle vorige wedstrijd, vooral zijn passing is beter en hij is vaker voor het doel te vinden.

Psv dik en dik verdient. Zo te zien hebben ze een goeie voorbereiding gehad. Gelijk aankopen binnengehaald en zo zie je maar hoe je een team klaar kan stomen. Gefeliciteerd !!! Dit was te verwachten van GS. Geen aankopen, 2 slechte vs wedstrijden. We moeten minimaal 3-4 aankopen doen om kans te maken in de superlig.

21 juli 2021 om 23:11

kans maken op lijfsbehoud bedoel je toch? Je kan mij niet vertellen dat dit team met 3 of 4 aankopen, kans kan maken op een kampioenschap.

Wel mooie eraak op Faith Terim, die als bondscoach van Turkije van Nederland won tijdens EK-voetbal kwalificatie voor het WK van 2016 in Frankrijk. Onder hem ging Turkije als beste nummer 3 naar Frankrijk.

Maar Oranje onder van Gaal zal wel weer winnen van Turkije in Amsterdam voor het WK-voetbal kwalificatie, het moet gewoon lukken. We pakken ze wel weer.

21 juli 2021 om 23:12

Wat heeft PSV nu te maken met we pakken ‘ze’ wel?? Is dit iets van Turken vs Hollanders reactie echt kinderachtig zeg. Zullen we anders die twee landen en hun geschiedenis erbij halen wie groter is?? Reageer inhoudelijk svp

Poeh wat een pot van de PSVers en wat was Galatasaray mak zeg. Zahavi was natuurlijk an fenomenaal, zie ik het algemeen nog best veel r kritiek op hem, maar is echt een van de belangrijkste spelers van PSV, heel natuurlijk en voelt het spel goed aan. Madueke was ook goed en met Gakpo erbij komt er ook altijd drang en dreiging

Deze dominantie had ik niet verwacht. Puike prestatie van Psv.
PSV lijkt een sterk verbeterd team dit seizoen.

Dank voor de felicitaties van de niet PSV-ers! Sympathiek. 👍🏻
Btw: iemand iets van Japie gehoord? 😂

Een goede en heerlijke start van het Europees seizoen. Hopelijk trekken ze dit door en weet PSV de CL groepsfase te bereiken.
Nu maar hopen dat Feyenoord deze goede start morgen een mooi vervolg geeft

Wat een Heerlijke wedstrijd, echt onder de indruk van Psv. Gala kon er vanavond geen klote van maar je moet hem natuurlijk wel winnen. Hoop echt dat PSV dit door kan trekken zodat er naast mijn avondjes Ajax in Europese wedstrijden ook weer een 2e club in Nederland is waar ik van kan genieten. Staat ook wel een lekker elftal daar in Eindhoven dat mag ook wel duidelijk zijn.

Psv speelde echt goed vanavond. Het druk zetten werkt ook gewoon veel beter met publiek, dan wordt iedereen vanzelf voortgestuwd door het enthousiasme van de supporters. Neemt niet weg dat Gala behoorlijk matig was vanavond

Wat een schitterende avond, kan me niet herinneren dat ik zo van PSV genoten heb. Dat moet de kampioenswedstrijd tegen Ajax geweest zijn denk ik. Schmidt heeft een goed ingespeeld team neergezet, als het straks loopt is het een heerlijke voorhoede moet Gakpo, Madueke, Gotze en Zahavi. Daarnaast maakte Ramalho een puike indruk en was ik positief verrast door het sterke spel van Sangaré. Onze Belgische vriend Vertesse vind ik wat minder overtuigend; leuk dat hij disciplinair zo lekker inpasbaar is, maar voorlopig overheerst vooral het hardlopen.

Overigens een enorme kruis door de waardeloze analyses van de tegenstander voorafgaand aan de wedstrijd. In de aanloop naar het treffen heb ik gehoord hoe PSV moest erg moest oppassen voor Mostafa Mohammed. Nadat-ie het veld inkwam (!) heb ik niets van die vent gezien. En de zogenaamde routine waar PSV voor moest waken... Falcao: niet eens ingevallen. Turan: niets van gezien. Muslera: dramatisch! Het was een waardeloos team! Drie schoten op doel in de hele wedstrijd!

22 juli 2021 om 00:07

Even inhaken op het laatste : ik vond de analyse van de rommelige voorbereiding, corona besmettingen, het feit dat er 12 spelers vertrokken en pas 3 gehaald zijn toch wel een goede indicatie niet teveel van Gala te verwachten. Helemaal toen enkele volgers van het Turkse voetbal hier op VZ ook al een indicatie gaven dat ze het heel zwaar tegen PSV zouden krijgen. Maar goed, alles waar je inderdaad op voorhand voor moest uitkijken ... achteraf leken het wel de zwakste spelers. Onzichtbaar of opvallend dramatisch, uiteindelijk bleek die oud speler van NAC notabene zo'n beetje de beste man van hun kant te zijn.

Voor de rest volledig eens met je eerste alinea, lang geleden dat PSV Europees zo'n behoorlijk indruk maakte met goed en attractief spel. Nou is het wel de bedoeling dat ze dit voor Europa bewaren, ik zou het toch zeer op prijs stellen als ze nationaal me gewoon weer vermaken met lekker veel puntverlies.

22 juli 2021 om 10:27

Los van het feit dat ik Gala ook zwak vond, las ik ook ergens dat 8 van de 11 spelers vorig jaar in de basis stonden. Ik volg het Turkse voetbal niet, maar als dit zo is, en ze op 1 doelpunt na kampioen waren geworden, dan kun je je (zeker ook na afgelopen EK) afvragen hoe goed het Turkse voetbal is.

22 juli 2021 om 16:26

Wat ik begreep, maar ik volg het Turkse voetbal voornamelijk via teletekst en een paar Nederlandse artikelen, was het bij Galataseray een zooitje tot de winterstop. Pas toen er enkele spelers bijkwamen begon het toen langzaam te draaien. Maar goed, welke verwachting je er ook op plakt : toch geen kansloze 5-1.

Het Turkse clubvoetbal presteert in Europa al jaren zeer matig. Wat natuurlijk wel een indicatie is over het niveau in de Turkse competitie. Was je vroeger als club bijzonder nerveus als je een topclub uit Instanbul kreeg : tegenwoordig kijk je al bijna niet meer verrast op als ze de Europa League groepsfase niet meer halen of wanneer alle Turkse teams na de winter klaar zijn. Maar goed, dat kan snel veranderen.

PSV speelde prima. Groot verschil met vorig jaar. Wel erg zwak Galatasaray. Ik ben blij met het publiek in het stadion. Lekker op 1,5 meter ook. Ik denk dat de Lowlands directeur en de gemiddelde eigenaar van een club in Nederland erg blij is wat hij vandaag zag bij PSV. Ik ben een groot voetbal fan. Zeker ook met publiek. Maar ik begrijp oprecht niet waarom voetbal een uitzondering positie heeft in de maatschappij. Je zal maar eigenaar zijn van een winkel. Fitnessschool in de evenementenbranche werken. Of een horecabedrijf hebben. Ik hou mijn hard vast.

21 juli 2021 om 23:42

Voor zo’n wedstrijd wordt iedereen getest, dit is echter niet mogelijk bij horeca en fitnesscholen dus logisch dat dit wel mag

Complimenten voor PSV vanavond. Maar een zwaluw maakt nog geen zomer. Galatasaray kwam wel heel zwak voor de dag. Dat mag zich geen topclub noemen, wat zijn die ver afgezakt. Gala zou zich in de Eredivisie niet handhaven.
Maar die Zahavi, dat is wel een klasbak hoor. Sterk aan de bal, legt balletjes makkelijk weg, creëert zelf kansen en scoort. Dat was genieten met een grote G.

Wat een niveau dat Gala, godsallemachtig!

Mooiste actie was zahavi met een wonderschone assist, waarbij hij de afrikaanse speler het bos in stuurde, waarna Gotze de bal in het doel krulde.

Sterk PSV. Enige minpuntjes waren Drommel (had die bal moeten hebben) en van Ginkel (die hard werkte maar in handelingssnelheid tekort kwam en bijna altijd balverlies leed. Verder vond ik het centrum Boscagli/ Ramalho goed. De beide backs zijn ok mnasr verdedigend matig (Mweme bij de tegengoal). Gakpo is natuurlijk 2 klassen beter dan Vertessen en Madueke is top. Pröpper sterk ingevallen. Is beter dan van Ginkel. Verder een uitstekende Zahavi (een spits moet scoren) en een uitstekende Götze. Met dit materiaal en deze speelwijze, moet de CL gehaald gehaald kunnen worden.

In het kader van het ''offerfeest'' heeft PSV zeker niet stil gestaan. Dit had ik niet verwacht.

Een sterk PSV gezien al was Gala ook tenenkrommend slecht (ook mede het sterke pressingspel van PSV) er lijkt met Van Ginkel al veel meer balans op het veld te zijn. Een voetballende speler was iets wat ze daar echt mistte en nu hebben ze zelfs Propper nog achter de hand. Ramalho lijkt ook een versterking te zijn al zijn ze vandaag verdedigend niet echt getest om daar een goed oordeel over te kunnen geven.

Dat was niet eens een beetje spannend, PSV was uitstekend en Galataseray bakte er werkelijk helemaal niks van. Wel van genoten, stadion behoorlijk vol en een prima wedstrijd. De return is een formaliteit en dan in de wetenschap dat je Celtic of Midtjylland krijgt ligt de weg naar de play-off open. Zahavi, Madueke en Gotze speelde erg goed.

Galatasaray kan beter voortaan thuis blijven, of ieder een paar potjes trainen voordat ze een officiële wedstrijd gaan spelen. Ieder jaar lopen ze op de Turkse scheidsrechters en bond te zaniken te zeiken te manipuleren. Dat helpt in de Turkse competitie wel maar hier niet grote vrienden. Chapeau voor Psv een mooie oefenpot voor ze. Laat de Europese wedstrijden maar over aan Besiktas en Fenerbahce.

Psv vond ik echt leuk om te zien . Maar ik vond die commentator en die man met Wesley en Jan maar helemaal niks ... niet mijn smaak

Wat een ongelofelijk goed PSV. Mochten dumfries en Malen blijven heb je wel een bizar elftal. Mocht dumfries vertrekken zou ik Sambo een kans geven, ben niet kapot van deze jongen… een extra CV lijkt me ook nog nuttig maar dan daar gewoon echt geld voor uitgeven. En dus beter is dan een boscagli of Ramalho… en een extra spits ipv malen, of gaan deze jongens gewoon de kans krijgen?

Ik zei toch dat PSV zich moest schamen als ze zouden verliezen en zie hier het resultaat. Psv gewoon een maatje te groot.

PSV werd het natuurlijk in de schoot geworpen door die clownen actie van Muslera. Waarom rost hij in de 2e minuut die bal niet gewoon weg.

Vond Muslera, normaliter volgensmij één van de betere bij Gala, een hele matige indruk maken.

Verder doet die goal en de 2 blunders van Muslera niks af aan het goede spel en de overwinning van PSV. Volledig verdiend. En dan te bedenken wie allemaal nog niet ''speelde''.

PSV krijgt toch wel een aardig elftal om de concurrentie aan te gaan met Ajax.

Gakpo, Ihatarren en Teze zaten gewoon op het bankje. Nu doet Ramalho, van wat ik gezien heb, het uitstekend en doet die Mwene het ook niet verkeerd op de back. Is ook een loper, maar met meer voetballend vermogen dan een Dumfries. Echt geen verkeerde aankoop tot nu toe.

Wel ontzettend jammer dat Teze nu op de bank zit ten faveure van Ramalho. Was vorig seizoen gewoon de beste verdediger bij PSV en zit nu gewoon op de bank. Als back vindt ik Teze toch eigenlijk wel iets te min. Is echt een Cv.

Maar met de 4-2-3-1 gaat Zahavi beter renderen (met een Gotze achter zich die ook diepgang heeft) en een Sangaré gaat ook beter renderen met een daadwerkelijke voetballer naast zich (vginkel of Propper). Rosario is, hopelijk, toch wel einde oefening in de basis. Sangaré pakte ballen af en was voetballend zelfs gewoon prima. Nog een aardige aanval via hem, waar het nog wat ontbrak aan het schot.

De minste spelers vond ik gister toch wel Drommel en Vertessen. Drommel zag er bij de tegengoal niet heel erg goed uit. Was aardig ingekopt, maar niet meer dan dat. Leek wel wat ''te laat'' naar de hoek te gaan. Verder vond ik hem bij die corner, waar volgens mij Sangaré hem achter kopte (of Luyindama) ook niet goed uitzien. Hij kwam half, had niks en vervolgens ging de bal met wat nodige geluk achter...

Denk dat men bij de standaardsituaties nog wat harder en geconcentreerder mag worden. En dat Drommel wat meer mag gaan uitstralen, zeker bij hoge ballen.
Ook vond ik dat Drommel een relatief onzekere indruk maakte aan de bal. Roste een aantal keer een bal gewoon lukraak naar voren, terwijl er voldoende tijd was voor een alternatief.
Daar waar Muslera veel risico nam in minuut 2, deed Drommel het in een minder risicovolle situatie juist wat Muslera had moeten doen... Maar goed.

Verder vond ik Vertessen niet veel brengen en snap ik ook niet waarom die speelt. Ja, Gakpo hoefde/kon nog niet beginnen, snap ik wel. Maar laat dan desnoods Ihatarren spelen. Zet je die op de rechterflank en Noni op de linker. Of op links...

Jammer dat Mo en Jordan niet gespeeld hebben!

22 juli 2021 om 10:19

Ik vond Vertessen zeker de eerste helft echt wel meer dan redelijk spelen. Het is zeker niet zo dat alles goed gaat, maar ik vond dat hij veel dreiging had, en een aantal keren de pech had dat er net op tijd verdedigd kon worden.

Tegen Benfica zie ik dit PSV niet winnen, dit Gala is vrij pover in vergelijking met vroeger of andere subtoppers. Zowel Benfica als Shaktar zie ik over 2 wedstrijden zegevieren. Niet met gigantische cijfers, maar wel als winnaar van het dubbel duel.

Tsja, wat valt er te zeggen. Felicitaties aan PSV en een dikke onvoldoende voor Gala. Abnormaal slecht wat die lieten zien. Moeilijke positie voor Terim, die vraagt een periode van 3 jaren om een team op te bouwen maar dat geduld hebben ze niet in Turkije. Oei oei oei.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC00
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. SchmidtUnknown
Y. MvogoKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

447 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 0 0
2020/2021 PSV 18 5 0 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 3 0 0
2018/2019 Borussia Dortmund 26 7 0 0
2017/2018 Borussia Dortmund 23 2 1 0

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren