Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De man die een WK-finale besliste, maar daarna nooit meer dezelfde speler was

Laatste update:

De pas dertigjarige Mario Götze kan nu al terugkijken op een bijzondere carrière. De middenvelder van Eintracht Frankfurt brak door als grote belofte en kroonde zich al op 22-jarige leeftijd tot Duitse volksheld door als invaller het winnende doelpunt te maken in de WK-finale van 2014 tegen Argentinië (1-0 winst). Toch kent de spelersloopbaan van de rechtspoot ook diepe dalen. Dit is het verhaal van Götze, de fenomenale technicus die tussen 2020 en 2022 ‘plotseling’ bij PSV in Eindhoven te bewonderen was.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze gast was in zijn eerste periode bij Dortmund zo ontzettend goed. Echt zonde van die ziekte. Maar zelfs op 60-70% van zijn kunnen was hij nog een van de beste spelers van de Eredivisie

25 mei 2023 om 16:01

Op sommige momenten wel ja. Maar een paar vlagen van genialiteit is niet hetzelfde als de beste zijn. Jammer dat het er niet uitkwam.

26 mei 2023 om 13:03

Geen idee wat jij gezien hebt, maar al met al was het natuurlijk zwaar tegenvallend wat ie heeft kunnen laten zien. Zeker voor de astronomische bedragen die nodig waren voor zijn komst.

26 mei 2023 om 18:37

Een van de beste spelers is vrij overdreven. Hij heeft nauwelijks zijn kop boven het maaiveld uitgestoken. Bij PSV alleen al waren andere spelers veel belangrijker in die tijd.

Wat een tegenvaller was dit bij Psv.
Geen schim meer van de Götze die de finale besliste

25 mei 2023 om 16:57

Mwa, ik denk dat bij de mensen waarvoor hij tegenviel het probleem een onrealistisch verwachtingspatroon was. Ik persoonlijk verwachtte een fiasco en vond het juist erg meevallen. Hij nam ze niet bij de hand maar was in zijn tweede seizoen bijna volledig fit en was voetballend echt bizar goed. Het is dat Simons hem snel heeft doen vergeten, al speelt hij vooral hangend vanaf de flank. Als je het dan weer met een Guus Til vergelijkt is zelfs een tegenvallende Gotze nog 10 klassen beter

25 mei 2023 om 19:26

Dat ja... het is niet alsof hij even er 20+ in zou schieten ofzo.
Hij werkte altijd hard, maakte veel meters en af en toe zag je hem eens een geniale actie/pass maken. Wellicht minder vaak dan iedereen gehoopt had, maar hij was altijd solide.

26 mei 2023 om 10:39

Dan is de vraag heeft hij het prijs/kwaliteit waar gemaakt? Ik denk het wel. Hij heeft wat gekost maar heeft ook genoeg gebracht, vooral plezier vanaf de tribune met zijn techniek en inzicht. Het is geen Simons maar ook zeker geen Ryan Thomas.

26 mei 2023 om 12:08

Persoonlijk vond ik Götze vorig seizoen echt fenomenaal, misschien wel de beste speler die ik sinds de gloriejaren onder Hiddink in Eindhoven heb gezien. PSV liet vorig seizoen bij vlagen echt goed voetbal zien vergeleken met wat normaal de standaard is in Eindhoven, en Götze was degene die dat bijna in zijn eentje mogelijk maakte. Liet het elftal echt van a tot z doorcombineren en als hij er eens niet bij was, betekende dat gelijk een gigantische terugval. Simons is een speler met een geweldig rendement maar ook iemand die delen van wedstrijden onzichtbaar is, Götze is geen man van goals en assists maar wel iemand die 90 minuten zijn stempel op het veldspel drukt. Ik ben helaas eenzaam in mijn mening maar ik kijk nog wel eens wedstrijden van Frankfurt puur om van Götze te genieten. Wat een technische bagage en wat een voetbalintelligentie. En ook een enorme inhoud al willen de analisten in Nederland ons anders laten geloven. Ook in de Bundesliga is hij gewoon een van de beste middenvelders

25 mei 2023 om 19:35

ALs je de wedstrijden van PSV live bekeek dan zag je dat hij er technisch and tactisch gewoon 3 klassen bovenuit sprong. Is ook nooit de speler geweest van heel veel goals en assists, maar wat was dit een rustpunt aan de bal. Wist precies wanneer hij het spel moest versnellen of eventjes de bal bij zich houden. Verloor de bal ook eigenlijk nooit. Echt een topper hoor ondanks zijn ziekte.

26 mei 2023 om 10:38

Hij was technisch en tactisch fantastisch. Het team paste alleen niet bij hem, denk dat hij bij het Ajax voetbal veel beter tot zn recht zou komen

26 mei 2023 om 12:17

De Götze die de finale besliste was ook al geen schim meer van de speler die hij bij Dortmund was hoor.

Rechtspoot volgens de tekst, al schiet ie 'm hier wel heerlijk met links binnen...

25 mei 2023 om 17:05

Klopt, een speler kan ook met zijn zwakkere been scoren!

25 mei 2023 om 18:26

Nee echt?

Heel apart zo'n omgekeerde ontwikkeling. Net als Vd Vaart. Van hem dacht ik dat hij niveau Zidane zou worden

Ik vond het toch wel fijn als ie mee deed. Liet het er vaak simpel uit zien, omdat zijn basis techniek goed is. Ik verwachtte meer explosiviteit, dat wel. We hebben er met Xavi een goede vervanger voor terug gekregen

Die stofwisselingsziekte heeft hem destijds de das om gedaan. Hij kreeg ineens erg veel moeite om fit te worden en dan daadwerkelijk ook fit te blijven. Dat Dortmund team dat in de finale van de CL stond in 2013 was zo magistraal goed. Reus, Lewandowski, Gotze, Błaszczykowski etc. was zo leuk om naar te kijken. Veel neutrale toeschouwers gunde BVB destijds ook echt de CL, maar toen kwam onze Arjen met dat pisballetje langs Weidenfeller.

Is net als een James Rodriguez gevalletje alhoewel James meer heeft bereikt met clubs dan Gotze.

26 mei 2023 om 12:29

Mwa, Götze heeft dan wel weer een WK op zijn naam, die hij zelf ook nog eens eigenhandig beslist heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren